Johdanto

Lue nm tiedot huolellisesti, jotta opit kyttmn ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sek vlttmn tapaturmia ja laitevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta kytst.

Voit ottaa yhteyden Toroon suoraan osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tietoja tuotteista ja lisvarusteista, lhimmst jlleenmyyjst tai jos haluat rekisterid tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperisi Toro-varaosia tai listietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tllin tuotteesi malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Figure 1 nytt laitteen malli- ja sarjanumeron sijainnin. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

g002070

Tss kyttoppaassa esiintyv varoitusmerkint (Figure 2) ilmaisee vaaratilannetta, josta saattaa olla seurauksena vakava tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlydn.

g000502

Tss kyttoppaassa kytetn kahta termi tietojen korostamiseksi. Trke kiinnitt huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Vaara

CALIFORNIA

Proposition 65 Warning

Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai lisääntymiseen liittyvää haittaa.

Dieselmoottorin tuottamat pakokaasut ja jotkin niiden aineosat sisältävät kemikaaleja, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.

Tm kone on ammattimaiseen kaupalliseen kyttn tarkoitettu apuajoneuvo. Se on tarkoitettu lhinn niss sovelluksissa tarvittavien laitteiden ja vlineiden kuljettamiseen. Ajoneuvossa voidaan turvallisesti kuljettaa kahta henkil (kuljettaja ja matkustaja) tarkoitukseen varatuilla istuimilla. Laitteen lavalla ei saa kuljettaa matkustajia.

Tm tuote on asianmukaisten eurooppalaisten direktiivien mukainen. Listietoja on erillisess tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.

Kalifornian laki (California Public Resource Code, pyklt 4442 ja 4443) kielt tmn moottorin kytn mets-, pensaikko- tai ruohopeitteisill mailla, jos moottoria ei ole varustettu pyklss 4442 mainitulla hyvss kyttkunnossa pidetyll kipinnsammuttimella tai jos moottoria ei ole suojattu, varustettu ja huollettu palovaaran ehkisemiseksi.

Close section

Turvaohjeet

Laitteen epasianmukainen kytt tai huolto voi aiheuttaa tapaturman. Vhenn loukkaantumisriski noudattamalla nit turvallisuusohjeita ja huomioimalla aina varoitusmerkki, joka tarkoittaa varoitusta, vaaraa tai hengenvaaraa – henkilturvallisuusohjeet. Ohjeiden noudattamatta jttminen saattaa aiheuttaa henkilvahingon tai kuoleman.

Kone on SAE J2258:n vaatimusten mukainen.

Important: CE-merkinnn edellyttmt tiedot lytyvt koneen mukana toimitetusta vaatimustenmukaisuusvakuutuksesta.

Turvalliset kytttavat

Important: Tm kone on tarkoitettu ensisijaisesti maastoajoon, ei laajamittaiseen kyttn julkisilla teill.Jos ajat koneella julkisilla teill, noudata liikennesntj ja kyt kaikkia lain mrmi lisvarusteita, kuten valoja, suuntavilkkuja ja hitaan ajoneuvon merkkej.

Tm kone on suunniteltu ja testattu toimimaan turvallisesti, kun sit kytetn ja huolletaan oikein. Vaikka vaarojen ja onnettomuuksien ennaltaehkisy riippuu koneen suunnittelusta ja kokoonpanosta, siihen vaikuttavat mys koneen kunnossapito ja silytys sek kyttjn valppaus, huolenpito ja asianmukainen koulutus. Koneen virheellinen kytt tai huolto voi aiheuttaa loukkaantumisen tai kuoleman.

Tmn koneen tuntuma poikkeaa tavallisen henkilauton tai kuorma-auton tuntumasta. Tutustu siis huolella koneeseesi.

Kaikkia koneeseen soveltuvia lislaitteita ei ksitell tss kyttoppaassa. Katso lis turvallisuusohjeita kunkin lislaitteen omasta kyttoppaasta.

Tapaturmien ja hengenvaaran riski voidaan vhent noudattamalla nit turvaohjeita:

Tynvalvojan velvollisuudet

Varmista, ett kyttjt ovat saaneet perusteellisen koulutuksen ja tutustuneet kyttoppaaseen sek kaikkiin koneessa oleviin kilpiin.

Close section

Ennen kytt

  • Tm kone on tarkoitettu vain kuljettajalle ja yhdelle matkustajalle, jonka on istuttava koneessa olevalla istuimella. Koneessa ei saa kuljettaa muita matkustajia.

  • Perehdy kaikkiin ohjauslaitteisiin sek siihen, kuinka moottori pysytetn nopeasti.

  • l kyt konetta vsyneen, sairaana tai huumausaineiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena.

  • Kyt tukevia liukastumisen estvi kenki. l kyt lysi vaatteita tai koruja ja sido pitkt hiukset.

  • l anna lasten kytt konetta. l anna aikuisten kytt laitetta ilman asianmukaista opastusta. Vain koulutetut ja valtuutetut henkilt saavat kytt tt konetta.

  • Ole koko ajan tietoinen muiden ihmisten sijainnista.

  • l poista suojuksia, turvalaitteita tai kilpi. Jos jokin suojus, turvalaite tai kilpi on vahingoittunut, epselv tai kadonnut, korjaa tai vaihda se ennen laitteen kyttmist.

  • Vlt pimell ajamista, etenkin jos maasto ei ole tuttua. Jos pimell ajaminen on vlttmtnt, aja varovasti ja kyt ajovaloja.

  • Muista aina tarkistaa kaikki koneen ja lislaitteen osat ennen koneen kytt. Jos havaitset jotain vikaa, lopeta koneen kytt. Varmista, ett kaikki ongelmat on korjattu ennen koneen tai lislaitteen kytt.

  • Kyt konetta vain ulkona tai paikassa, jossa on hyv ilmanvaihto.

Close section

Polttoaineiden turvallinen ksittely

  • Vlt loukkaantumiset ja omaisuusvahingot ksittelemll polttoainetta erittin varovasti. Polttoaine on erittin tulenarkaa, ja hyryt ovat rjhdysherkki.

  • l tupakoi koneen lhettyvill.

  • Kyt ainoastaan hyvksytty ei-metallista kannettavaa polttoaineastiaa.

  • Staattinen shknpurkaus saattaa sytytt polttoainehyryt maadoittamattomassa polttoainesiliss. l tyt astioita koneen sisll tai kuljetusajoneuvon tai pervaunun lavalla, jossa on muovipllyste. Nosta polttoaineastia koneen lavalta ja aseta se maahan etlle koneesta ennen tytt.

  • Pid suutin kiinni astiassa polttoaineastian tytn ajan. Poista laitteet koneen lavalta ennen polttoaineen lismist. l kyt polttoainepistoolin aukilukituskytkint.

  • l koskaan irrota polttoainesilin korkkia tai lis polttoainetta moottorin ollessa kynniss.

  • Anna moottorin jhty ennen tankkausta.

  • l tyt polttoainesilit sistiloissa.

  • l silyt konetta tai polttoainesilit tilassa, jossa on avotuli, kipinit tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlmmitin tai muu vastaava laite).

  • Poista laite avolavapakettiautosta tai pervaunusta ja tankkaa laite, kun sen pyrill on kosketus maahan. Jos se ei ole mahdollista, tankkaa tllainen laite mieluummin kannettavasta astiasta kuin polttoaineen jakelupistoolilla.

  • Jos polttoainetta on roiskunut vaatteille, vaihda vaatteet vlittmsti.

  • l tyt polttoainesilit liian tyteen. Asenna polttoainesilin korkki ja kirist se huolellisesti.

Close section

Kytt

  • Kuljettajan ja matkustajan on kytettv turvavit ja istuttava, kun kone on liikkeess. Kuljettajan on pidettv molemmat ktens ohjauspyrll aina kun mahdollista, ja matkustajan on pidettv kiinni koneen ksituista. Pid kdet ja jalat aina koneen sispuolella. l koskaan kuljeta matkustajia lavalla tai lislaitteilla. Matkustaja ei vlttmtt osaa odottaa jarrutusta tai kntymist.

  • l koskaan ylikuormita laitetta. Laitteen painorajoitukset nkyvt nimikilvess (sijaitsee kojetaulun keskiosan alapuolella). l ylikuormita lislaitteita tai ylit koneen suurinta sallittua kokonaispainoa (GVW).

  • Moottorin kynnistys:

    1. Istu kyttjn paikalle ja kytke seisontajarru.

    2. Kytke voimanulosotto ja korkeatehoinen hydrauliikkasarja pois kytst (jos on) ja siirr ksikaasuvipu (jos on) POIS-asentoon.

    3. Siirr vaihdevipu VAPAA-asentoon ja paina kytkinpoljinta.

    4. Varmista, ett hydraulinostimen vipu on keskiasennossa.

    5. l paina kaasupoljinta.

    6. Knn virta-avain KYNNISS-asentoon.

      Note: Kun hehkutulppien merkkivalo syttyy, moottori on valmis kynnistettvksi.

    7. Knn virta-avain KYNNISTYS-asentoon.

      Note: Vapauta virta-avain heti moottorin kynnistytty ja anna sen palata KYNNISS-asentoon.

    Note: Hehkutulppien merkkivalo syttyy viel 15sekunnin ajaksi, kun virta-avain palaa KYNNISS-asentoon.

    Note: l kyt kynnistysmoottoria yli 10sekuntia yhdell kertaa, koska se voi vaurioitua. Jos moottori ei kynnisty 10 sekunnin kuluessa, knn avain PYSYTYS-asentoon. Tarkista ohjauslaitteet ja suorita muut alkutarkistukset, odota 10 sekuntia ja yrit kynnist uudelleen.

  • Jos konetta ei kytet turvallisesti, seurauksena voi olla onnettomuus, laitteen kaatuminen, vakava tapaturma tai kuolema. Toimi seuraavasti, jotta et menettisi koneen hallittavuutta ja jotta se ei kaatuisi:

    • Aja erittin varovasti, hidasta nopeutta ja silyt riittv turvaetisyys hiekkaesteiden, ojien, purojen, kaltevien pintojen, tuntemattomien alueiden tai muiden vaarallisten paikkojen lhettyvill.

    • Varo kuoppia ja muita piilevi vaaroja.

    • Kyt konetta rinteiss erityisen varovasti. Aja rinteet kohtisuoraan yls ja alas. Hidasta vauhtia, kun teet jyrkki knnksi tai knnyt rinteiss. Vlt rinteiss kntymist aina kun mahdollista.

    • Kyt konetta erityisen varovaisesti mrill pinnoilla, suurilla nopeuksilla ja tydell kuormalla. Pyshtymiseen tarvittava aika kasvaa tydell kuormalla. Vaihda pienemmlle vaihteelle, ennen kuin ajat rinnett yls tai alas.

    • Jaa kuorma tasaisesti, kun tytt lavaa. Ole erityisen varovainen, jos kuorma ylitt koneen tai lavan ulkomitat. Kyt konetta erityisen varovasti kuljettaessasi kuormaa, jota ei voi keskitt lavalle. Lastaa kuorma siten, ett se on tasapainossa, ja kiinnit se siirtymisen estmiseksi.

    • Vlt kkilhtj ja -pysytyksi. l vaihda peruutukselta eteenpin ajoon tai pinvastoin pyshtymtt ensin kokonaan.

    • l tee jyrkki knnksi, kkinisi ohjausliikkeit tai muita vaarallisia ajoliikkeit, jotka voivat aiheuttaa koneen hallinnan menetyksen.

    • Kun tyhjennt kuormaa, varmista, ettei koneen takana seiso ketn, joka voisi saada kuorman jaloilleen. Avaa perlaudan salvat lavan sivulta, l takaa.

    • l pst sivullisia tyskentelyalueelle. Katso taaksesi ennen peruuttamista ja varmista, ettei koneen takana ole ketn. Peruuta hitaasti.

    • Varo liikennett ajaessasi lhell teit ja ylittesssi niit. Vist aina jalankulkijoita ja muita laitteita. Tt laitetta ei ole suunniteltu kytettvksi yleisill kaduilla tai teill. Anna aina kntymis- tai pyshtymismerkki tarpeeksi ajoissa, jotta muut tietvt aikeesi. Noudata kaikkia liikennesntj.

    • l kyt konetta lhell paikkaa, jonka ilmassa on ply tai hyryj, jotka voivat rjht. Koneen shk- ja pakokaasujrjestelmt voivat muodostaa kipinit, jotka voivat sytytt rjhtvi materiaaleja.

    • Tarkkaile ymprist ja vlt matalia esteit, kuten puiden oksia, oven pieli ja korkeita jalankulkusiltoja. Varmista, ett korkeus on riittv sek koneelle ett kuljettajalle.

    • Jos epilet vhkn toimenpiteen turvallisuutta, keskeyt ty ja kysy asiaa tynvalvojalta.

  • l koske moottoriin, vaihteistoon, jhdyttimeen, nenvaimentimeen tai nenvaimentimen putkistoon moottorin kydess tai heti sen pysyttmisen jlkeen. Nm osat saattavat olla niin kuumia, ett ne aiheuttavat palovamman.

  • Jos kone trisee epnormaalisti, pysyt se vlittmsti ja sammuta moottori. Odota, ett kaikkien osien liike on pyshtynyt ja tarkista, ett koneessa ei ole vaurioita. Korjaa kaikki viat, ennen kuin jatkat kyttmist.

  • Ennen kuin nouset istuimelta:

    1. Pysyt ajoneuvo.

    2. Kytke seisontajarru.

    3. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

      Note: Jos jtt koneen mkeen tai rinteeseen, aseta pyriin kiilat noustuasi laitteesta.

  • Salamanisku voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai hengenvaaran. Konetta ei saa kytt salamoinnin aikana. Tllin on hakeuduttava suojaan.

Jarrutus

  • Hidasta konetta, kun lhestyt estett. Nin saat lisaikaa joko pyshty tai knty. Esteeseen osuttaessa kuljettaja ja matkustaja voivat loukkaantua. Lisksi se voi vahingoittaa laitetta ja kuormaa.

  • Ajoneuvon kokonaispaino vaikuttaa merkittvsti pyshtymis- ja kntymiskykyyn. Painavat kuormat ja lislaitteet vaikeuttavat laitteen pysyttmist tai kntmist. Mit painavampi kuorma on, sit kauemmin pyshtyminen kest.

  • Vhenn laitteen nopeutta, jos kuljetuslava on poistettu eik laitteessa ole lislaitteita. Jarrutusominaisuuksien muutos ja nopeat pysytykset voivat aiheuttaa takapyrien lukkiutumisen, mik puolestaan voi heikent koneen hallittavuutta.

  • Ruoho ja kestopllyste ovat paljon liukkaampia mrkin. Pyshtymismatka mrll alustalla voi olla 2–4 kertaa pitempi kuin kuivalla. Jos ajat syvss vedess ja jarrut kastuvat, ne eivt toimi kunnolla, ennen kuin ne ovat kuivuneet. Kun olet ajanut vedess, testaa jarrut, jotta voit olla varma, ett ne toimivat kunnolla. Jos ne eivt toimi kunnolla, aja hitaasti tasaisella alustalla ja paina samalla jarrupoljinta kevyesti. Nin jarrut kuivuvat.

Close section

Mkikytt

Vaara

Laitteen kytt rinteess voi kaataa laitteen taakse tai sivulle. Moottori voi mys sammua, jolloin laite voi alkaa vieri alaspin. Tst voi olla seurauksena loukkaantuminen.

  • l kyt laitetta jyrkiss rinteiss.

  • l kiihdyt nopeasti tai paina jarrupoljinta nopeasti pohjaan, kun peruutat mke alas, etenkin, jos ajoneuvossa kuormaa.

  • Jos moottori sammuu tai jos ajoneuvo alkaa vieri mke alas, peruuta mki hitaasti ja suoraan alas. l koskaan yrit knt laitetta ympri.

  • Aja rinteess hitaasti ja varovasti.

  • Vlt kntymist rinteess.

  • Vhenn kuormaa ja laitteen nopeutta.

  • Vlt pyshtymist rinteeseen, etenkin jos laitteessa on kuormaa.

Mkikytss on noudatettava nit varotoimenpiteit:

  • Hidasta vauhtia ennen kuin ajat rinnett yls tai alas.

  • Jos moottori sammuu tai laitteen vauhti alkaa hidastua ylmkeen ajettaessa, paina jarrua vhn kerrallaan ja peruuta mki hitaasti suoraan alaspin.

  • Kntyminen ajettaessa mke yls tai alas voi olla vaarallista. Jos sinun on knnyttv mess, tee se hitaasti ja varovasti. l koskaan tee jyrkki tai nopeita knnksi.

  • Raskaat kuormat vaikuttavat vakauteen. Vhenn kuorman painoa ja laitteen nopeutta ajaessasi rinnett yls tai alas tai jos kuorman painopiste on korkealla. Kiinnit kuorma kuljetuslavalle, jotta kuorma ei voi liikkua. Noudata erityist varovaisuutta, kun kuljetat helposti siirtyvi kuormia (nesteit, kivi, hiekkaa jne.).

  • Vlt pyshtymist mkeen, etenkin jos ajoneuvossa on kuormaa. Pyshtyminen alamess kest kauemmin kuin pyshtyminen tasaisella alustalla. Jos laite on pysytettv, vlt kkinisi nopeuden muutoksia, joiden seurauksena laite voi kaatua tai kallistua. l paina jarrupoljinta nopeasti tysin pohjaan vieriesssi taaksepin, koska tm voi kaataa laitteen.

Close section

Kytt eptasaisella maaperll

Vhenn ajonopeutta ja kuormaa, kun kytt laitetta karkealla maaperll tai eptasaisella alustalla tai lhell reunakivi, kuoppia ja muita kkinisi maaston muutoksia. Kuorma voi siirty, mik voi heikent laitteen vakautta.

Vaara

Yhtkkiset maastonmuutokset voivat aiheuttaa kkinisi ohjauspyrn liikkeit, mist voi aiheutua vammoja ksiin tai ksivarsiin.

  • Vhenn nopeutta ajaessasi eptasaisessa maastossa ja lhell reunakiveyksi.

  • Tartu ohjauspyrn kevyesti pyrn kehlt. Pid peukalot ylspin ja irti ohjauspyrn puolista.

Close section

Lastaus ja tyhjennys

Kuorman ja matkustajan paino ja sijainti voivat vaikuttaa laitteen vakauteen ja hallittavuuteen. Varo seuraavia olosuhteita, jotta et menet laitteen hallintaa tai kaada laitetta:

  • l ylit laitteen kuormauskapasiteettia, kun kuljetuslavalla on kuormaa ja/tai kun laitteella vedetn pervaunua. Katso Tekniset tiedot.

  • Kyt laitetta varovasti rinteiss tai eptasaisessa maastossa erityisesti silloin, kun kuljetuslavalla on kuormaa ja/tai kun laitteella vedetn pervaunua.

  • Ota huomioon, ett laitteen vakaus ja hallittavuus heikentyvt, jos kuljetuslavalla oleva kuorma ei ole tasapainossa.

  • Kuljetuslavalla kuljetettava ylikokoinen kuorma muuttaa laitteen vakautta.

  • Kuormat, joita ei voi kiinnitt laitteeseen (kuten suuressa siliss oleva neste), vaikuttavat laitteen ohjaukseen, jarrutukseen ja vakauteen.

    Vaara

    Lava voi olla hyvin painava. Kdet tai muut vartalon osat voivat murskaantua sen painosta.

    • Pid kdet ja muut vartalon osat etll, kun lasket lavan alas.

    • l tyhjenn lavan sislt sivullisten plle.

  • l tyhjenn lastattua kuljetuslavaa laitteen ollessa sivuttain rinteess. Painon jakautumisen muutos voi kaataa laitteen.

  • Kun kuljetuslavalla on raskas kuorma, vhenn nopeutta ja jt riittv jarrutusetisyys. l tee kkijarrutuksia. Ole erityisen varovainen kaltevilla pinnoilla.

  • Muista, ett raskas kuorma lis pyshtymismatkaa ja vhent kyky knty nopeasti kaatumatta.

  • Kuljetuslava on tarkoitettu ainoastaan lastin kuljettamiseen, ei matkustajille.

Close section
Close section

Kunnossapito

Vaara

Paineella suihkuava hydraulineste voi lpist ihon ja aiheuttaa vakavia vammoja. Asiantuntevan lkrin tulee leikata ihon alle joutunut neste muutaman tunnin sisll. Muuten seurauksena voi olla kuolio.

Pid keho ja kdet kaukana vuotavista rei’ist ja suuttimista, joista suihkuaa korkeapaineista hydraulinestett. Etsi vuotokohtia paperin tai pahvin avulla, l ksillsi.

  • Ennen kuin huollat tai sdt konetta, pyski kone tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, katkaise koneesta virta ja irrota virta-avain, jotta konetta ei voi kynnist vahingossa.

  • l tyskentele nostetun lavan alla, jos lavan tukitankoa ei ole asennettu ulostynnettyyn sylinteriin.

  • Varmista ennen jrjestelmn paineen lismist, ett kaikki hydrauliputkien liittimet ovat tiukalla ja ett kaikki hydrauliletkut ja -putket ovat hyvss kunnossa.

  • Ennen kuin irrotat tai huollat hydraulijrjestelm, jrjestelmn paine on vapautettava sammuttamalla moottori, kyttmll tyhjennysventtiili nostoasennosta laskuasentoon ja/tai laskemalla lava ja lislaitteet alas. Aseta ulkopuolisen hydrauliikan vipu kellunta-asentoon. Jos lavan on oltava ylasennossa, kiinnit se tukitangolla.

  • Kirist kaikki mutterit, pultit ja ruuvit huolellisesti, jotta kone pysyy hyvss kyttkunnossa.

  • Palovaara pienenee, kun moottoritila pidetn puhtaana liiallisesta rasvasta, ruohosta, lehdist ja kerntyvst liasta.

  • Jos moottorin on oltava kynniss huoltosdn aikana, pid kdet, jalat, vaatteet ja kaikki kehon osat kaukana moottorista ja liikkuvista osista. l pst ulkopuolisia lhelle.

  • l kyt moottoria liian suurilla kierroksilla muuttamalla kierrosnopeuden stimen asetuksia. Moottorin suurin kyntinopeus on 3650kierr./min. Turvallisuus- ja tarkkuussyist johtuen valtuutetun Toro-jlleenmyyjn on tarkistettava moottorin suurin kyntinopeus kierrosnopeusmittarilla.

  • Jos ajoneuvo vaatii suurempaa korjausta tai jos tarvitset apua, ota yhteys valtuutettuun Toro-jlleenmyyjn.

  • Kyt aina alkuperisi Toro-varaosia ja -lisvarusteita parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja turvallisuuden takaamiseksi. Muiden valmistajien varaosat ja lisvarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi. Muutosten tekeminen koneeseen saattaa vaikuttaa sen toimintaan, suorituskykyyn ja kestvyyteen, mik voi johtaa tapaturmaan tai hengenvaaraan. Seurauksena voi olla mys The Toro® Companyn ajoneuvolle myntmn takuun raukeaminen.

Close section

Kaatumissuojausjrjestelm (ROPS)

  • Kaatumissuojausjrjestelm on keskeinen ja tehokas turvalaite. Kyt aina turvavyt kaatumissuojausjrjestelmll varustetun koneen kytn aikana.

  • Varmista, ett turvavy on nopeasti avattavissa httilanteessa.

  • Tarkista vapaa alikulkukorkeus (esim. puiden oksat, porttikytvt, shklinjat) ennen kuin ajat mahdollisen esteen alitse. Varo osumasta esteeseen.

  • Pid kaatumissuojausjrjestelm turvallisessa kyttkunnossa tarkistamalla se vaurioiden varalta snnllisesti ja pitmll kaikki kiinnittimet tiukalla.

  • Vaihda vaurioitunut kaatumissuojausjrjestelm. l korjaa tai muuta sit.

  • l irrota kaatumissuojausjrjestelm.

  • Kaikkiin kaatumissuojausjrjestelmn muutoksiin on hankittava valmistajan lupa.

Close section
Close section

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin nkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lhettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decal106-6755
decal115-7813
decal115-2047
decal136-1163
decal115-7723
decal121-9776
decal106-2355
decal115-7741
decal106-2353
decal105-4215
decal93-9868
decalbatterysymbols
decal115-7739
decal93-9899
decal115-7756
decal93-9879
decal93-9850
decal106-7767
decal106-2377
decal115-2281
decal121-6286
decal121-6287
decal93-9852
decal115-2282
decal115-7814
Close section
Close section

Käyttöönotto

Note: Koneen vasen ja oikea puoli mritelln normaalista kyttasennosta ksin.

Ohjauspyrn asennus

Vain TC-mallit

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Ohjauspyr1
  1. Vapauta ohjauspyrn takaosassa olevat kielekkeet, jotka pitvt keskisuojuksen paikallaan, ja irrota ohjauspyrn keskin suojus.

  2. Irrota lukkomutteri ja aluslaatta ohjausakselista.

  3. Tynn ohjauspyr ja aluslaatta akselille.

    Note: Kohdista ohjauspyr akselille siten, ett poikkipalkki on vaakasuorassa pyrien osoittaessa suoraan eteenpin ja ohjauspyrn paksu puola osoittaa alaspin.

  4. Kiinnit ohjauspyr akseliin lukkomutterilla ja kirist lukkomutteri momenttiin 24–29Nm kuvan mukaisesti (Figure 3).

    g205931
  5. Kohdista suojuksen kielekkeet ja ohjauspyrn kolot ja napsauta suojus ohjauspyrn keskin (Figure 3).

Close section

Kaatumissuojausjrjestelmn (ROPS) asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Kaatumissuojausjrjestelmn runko1
Pultti (1/2tuumaa)6
  1. Kohdista kaatumissuojausjrjestelmn kumpikin puoli rungon asennusaukkoihin koneen rungon kummallekin puolelle kuvan mukaisesti (Figure 4).

    g009812
  2. Kiinnit kaatumissuojausjrjestelmn molemmat puolet runkoon kolmella laippakantapultilla (1/21-1/4tuumaa) ja kirist ne momenttiin 115Nm.

Close section

Nestemrien tarkistus

  1. Tarkista moottorin ljymr ennen moottorin ensimmist kynnistyst ja sen jlkeen. Katso Moottoriljyn mrn tarkistus.

  2. Tarkista vaihteisto-/hydrauliljyn mr ennen moottorin ensimmist kynnistyst. Katso Vaihteisto-/hydraulinesteen mrn tarkistus.

  3. Tarkista jarrunesteen mr ennen moottorin ensimmist kynnistyst. Katso Jarrunesteen mrn tarkistus.

Close section

Pallokytkimen st

  1. Siirr vaihdevipu VAPAA-asentoon.

  2. Varmista, ett pallokytkin on vaihdevivun kohouman etupuolella (Figure 5).

    g033804
  3. Sd pallokytkimen syvyys siten, ett vaihdevivun kohouman ja pallokytkimen etuosan vli on 1,52mm (Figure 5).

  4. Kytke pallokytkimen liitinten poikki yleismittari tai jnnitteenkoetin.

  5. Vaihda YKKSVAIHTEEN ja PERUUTUSVAIHTEEN vlill.

    Note: Pallokytkimess on shkvirtaa hetkellisesti vain, kun vapaalta vaihdetaan peruutukselle.

Close section

Jarrujen sisnajo

Jotta jarrujrjestelm toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, aja jarrut sisn ennen kytt.

  1. Kiihdyt kone tyteen nopeuteen ja pysyt se sitten nopeasti painamalla jarrua siten, ett renkaat eivt lukkiudu.

  2. Toista tm kymmenen kertaa. Odota pyshdysten vlill yksi minuutti jarrujen ylikuumenemisen vlttmiseksi.

    Important: Menettely on tehokkain, jos koneessa on 454kg:n kuorma.

Close section
Close section

Laitteen yleiskatsaus

Note: Koneen vasen ja oikea puoli mritelln normaalista kyttasennosta ksin.

Kaasupoljin

Kaasupolkimen (Figure 6) avulla kuljettaja voi vaihdella laitteen moottorin kyntinopeutta ja ajonopeutta, kun vaihde on kytkettyn. Kun poljinta painetaan, moottorin kyntinopeus ja ajonopeus kasvavat. Polkimen vapauttaminen laskee moottorin nopeutta ja ajonopeutta.

g036549
Close section

Kytkinpoljin

Kytkinpolkimen (Figure 6) on oltava pohjassa, jotta kytkin on vapaa moottorin kynnistyksen tai vaihteenvaihdon aikana. Vapauta poljin hitaasti silloin, kun vaihde on kytkettyn, jotta vaihteiston ja siihen liittyvt osat eivt kulu tarpeettomasti.

Important: l pid jalkaa kytkinpolkimella tarpeettomasti kytn aikana. Kytkinpolkimen tytyy olla kokonaan ylhll. Muutoin kytkin luistaa aiheuttaen kuumenemista ja kulumista. l pidt konetta rinteess kytkimen avulla. Kytkin saattaa vaurioitua.

Close section

Jarrupoljin

Jarrupolkimella (Figure 6) hidastetaan tai pysytetn kone kyttjarrujen avulla.

Varoitus

Kuluneet tai vrin sdetyt jarrut voivat johtaa henkilvahinkoihin.

Jos jarrupoljin painuu alle 3,8cm:n phn koneen lattialevyst, jarrut on sdettv tai korjattava.

Close section

Vaihteenvalitsimen vipu

Paina kytkinpoljin pohjaan ja siirr vaihdevipu (Figure 7) haluamallesi vaihteelle. Vaihdekaavio on seuraavassa kuvassa.

g009160

Important: l vaihda peruutus- tai eteenpinajovaihteelle, ellei kone ole pyshdyksiss. Vaihteisto saattaa muuten vaurioitua.

Varoitus

Vaihteen vaihtaminen pienemmlle liian suuressa nopeudessa voi saada takapyrt luisumaan ja aiheuttaa koneen hallinnan menetyksen sek vaurioittaa kytkint ja/tai vaihteistoa.

Vlt hammaspyrien vaurioituminen vaihtamalla vaihteita tasaisesti.

Close section

Tasauspyrstn lukko

Tasauspyrstn lukko mahdollistaa taka-akselin lukituksen pidon lismiseksi. Tasauspyrstn lukko voidaan kytke, kun kone liikkuu (Figure 8). Siirr vipua eteenpin ja oikealle, kun haluat kytke lukon.

Note: Tasauspyrstn lukitseminen tai vapauttaminen edellytt, ett kone liikkuu ja kntyy hieman.

Varoitus

Kntyminen tasauspyrstn lukko kytkettyn voi aiheuttaa koneen hallinnan menettmisen.

l kyt konetta tasauspyrstn lukko kytkettyn, kun knnyt jyrksti tai ajat suurella nopeudella. Katso Tasauspyrstn lukon kytt.

g002381
Close section

Seisontajarru

Kytke seisontajarru (Figure 8) aina kun sammutat moottorin, jotta kone ei pse liikkumaan vahingossa.

  • Seisontajarru kytketn vetmll vivusta.

  • Vapauta se tyntmll vipua eteenpin.

    Note: Vapauta seisontajarru ennen koneen liikuttamista.

Jos kone pyskidn jyrkkn rinteeseen, kytke seisontajarru, vaihda vaihteisto ykksvaihteelle ylmess ja peruutusvaihteelle alamess ja aseta pyriin kiilat alamen puolelle vierintesteiksi.

Close section

Hydraulinostin

Hydraulinostin nostaa ja laskee lavaa. Siirr taakse, jos haluat nostaa yls, ja eteenpin, jos haluat laskea alas (Figure 8).

Important: Kun lasket lavaa, pid vipua eteenpin tynnettyn 1–2sekunnin ajan sen jlkeen, kun lava koskee runkoon, jotta lava kiinnittyy ala-asentoon. l pid hydraulinostinta nosto- tai laskuasennossa pidempn kuin viisi sekuntia sen jlkeen, kun sylinterit ovat saavuttaneet riasentonsa.

Close section

Hydraulinostimen lukitus

Hydraulinostimen lukitus lukitsee nostimen vivun niin, ett hydraulisylinterit eivt toimi, kun koneeseen ei ole asennettu lavaa (Figure 8). Se mys lukitsee nostimen vivun PLL-asentoon, kun lislaitteita kytetn hydrauliikan avulla.

Close section

Ylemmn ja alemman nopeusalueen vaihtovipu

Ylemmn ja alemman nopeusalueen vaihtovipu antaa kolme lisvaihdetta, joilla nopeutta voidaan st tarkasti (Figure 8).

  • Koneen tytyy olla tysin pyshtynyt, ennen kuin YLEMMN ja ALEMMAN nopeusalueen vlill voidaan vaihtaa.

  • Vaihda nopeusaluetta vain tasaisella maalla.

  • Paina kytkinpoljin pohjaan.

  • Kytke YLEMPI nopeusalue siirtmll vipu kokonaan eteen ja kytke ALEMPI nopeusalue siirtmll vipu kokonaan taakse.

Ylempi nopeusalue on tarkoitettu nopeaan ajoon tasaisella, kuivalla pinnalla kevyell kuormalla.

Alempi nopeusalue on tarkoitettu hitaaseen ajoon. Kyt tt nopeusaluetta, kun tarvitset normaalia enemmn tehoa tai kontrollia. Ajaessasi esimerkiksi jyrkk rinnett, vaikeassa maastossa, raskaalla kuormalla tai hitaasti mutta korkealla moottorin kyntinopeudella (ruiskutus).

Important: YLEMMN ja ALEMMAN nopeusalueen vliss on kohta, jossa vaihteisto ei ole kummallakaan nopeusalueella. l kyt tt VAPAA-asennon tapaan, koska kone saattaa liikkua odottamatta, jos nopeusalueen vaihtovipua vahingossa tnistn ja vaihde on kytkettyn.

Close section

Virtalukko

Kynnist ja sammuta moottori virtalukolla (Figure 9). Siin on kolme asentoa: PYSYTYS, KYNNISS ja KYNNISTYS. Kytke kynnistysmoottori kntmll avainta mytpivn KYNNISTYS-asentoon. Vapauta avain, kun moottori kynnistyy. Avain siirtyy automaattisesti PLL-asentoon. Sammuta moottori kntmll avain vastapivn PYSYTYS-asentoon.

g010310
Close section

Tuntilaskuri

Tuntilaskuri ilmoittaa koneen kytttuntien kokonaismrn. Tuntilaskuri (Figure 9) kynnistyy aina, kun virta-avain knnetn KYNNISS-asentoon tai jos moottori on kynniss.

Close section

Kolmosvaihteen lukituskytkin

Siirr kolmosvaihteen lukituskytkin (Figure 9) HIDAS-asentoon ja irrota avain, jotta kolmosvaihdetta ei voida kytt YLEMMLL nopeusalueella. Moottori sammuu, jos vaihdevipu siirretn kolmosvaihteelle YLEMMLL nopeusalueella.

Note: Avain voidaan irrottaa kummassakin asennossa.

Close section

Valokytkin

Sytyt ja sammuta valot painamalla valokytkint (Figure 9).

Close section

ljynpaineen varoitusvalo

ljynpaineen varoitusvalo palaa (Figure 9), jos moottorin ljynpaine laskee turvallisen tason alapuolelle moottorin kydess. Jos valo vilkkuu tai palaa jatkuvasti, pysyt kone, sammuta moottori ja tarkista ljymr. Jos ljymr on alhainen, mutta ljyn lisminen ei sammuta valoa kun moottori kynnistetn, sammuta moottori vlittmsti ja ota yhteys paikalliseen Toro-jlleenmyyjn.

Tarkista varoitusvalojen toiminta seuraavasti:

  1. Kytke seisontajarru.

  2. Knn virta-avain KYNNISS/ESILMMITYS-asentoon, mutta l kynnist moottoria.

    Note: ljynpaineen merkkivalon pitisi palaa punaisena. Jos valo ei toimi, polttimo on palanut tai jrjestelmss on vika, joka on korjattava.

    Note: Jos moottori on juuri sammutettu, valon syttymiseen saattaa kulua 1–2minuuttia.

Close section

Hehkutulppien merkkivalo

Hehkutulppien merkkivalo (Figure 9) palaa punaisena hehkutuksen aikana.

Important: Hehkutulppien merkkivalo syttyy viel 15sekunnin ajaksi, kun virta-avain palaa KYNNISTYS-asentoon.

Close section

Jhdytysnesteen lmpmittari ja merkkivalo

Lmpmittari ja merkkivalo osoittavat moottorin jhdytysnesteen lmptilan. Ne toimivat vain, kun virta-avain on KYNNISS-asennossa (Figure 9). Merkkivalo vilkkuu punaisena, jos moottori ylikuumenee.

Close section

Latauksen merkkivalo

Latauksen merkkivalo palaa, kun akku tyhjenee. Jos valo syttyy kytn aikana, pysyt kone, sammuta moottori ja tarkista mahdolliset syyt, kuten laturin hihna (Figure 9).

Important: Jos laturin hihna on lysll tai rikki, l kyt konetta ennen kuin st tai korjaus on tehty. Tmn varoituksen laiminlynti voi vaurioittaa moottoria.

Tarkista varoitusvalojen toiminta seuraavasti:

  • Kytke seisontajarru.

  • Knn virta-avain KYNNISS/ESILMMITYS-asentoon, mutta l kynnist moottoria. Jhdytysnesteen lmptilan, latauksen ja ljynpaineen merkkivalojen tytyy palaa. Jos mikn valo ei toimi, joko polttimo on palanut tai jrjestelmss on vika, joka on korjattava.

Close section

Polttoainemittari

Polttoainemittarista nkyy, paljonko siliss on polttoainetta. Se toimii ainoastaan, kun virta-avain on KYNNISS-asennossa (Figure 9). Punainen valo tarkoittaa, ett polttoaine on vhiss. Kun valo vilkkuu punaisena, polttoainesili on melkein tyhj.

Close section

Korkeatehoisen hydrauliikkasarjan kytkin

Vain TC-mallit

Kynnist korkeatehoinen hydrauliikkasarja kntmll tt kytkint (Figure 9).

Close section

nimerkin painike

Vain TC-mallit

Anna nimerkki painamalla nimerkin painiketta (Figure 9).

Close section

Kyntinopeusmittari

Ilmoittaa moottorin kyntinopeuden (Figure 9 ja Figure 10). Valkoinen kolmio ilmoittaa voimanulosoton (PTO) kyttn tarvittavan kyntinopeuden 540kierr./min (Figure 10).

g010514
Close section

Nopeusmittari

Nopeusmittari nytt koneen ajonopeuden (Figure 9). Nopeusmittari nytt maileja tunnissa (mph), mutta tm on helppo muuntaa kilometreiksi tunnissa (km/h). Listietoja on kohdassa Nopeusmittarin muunto.

Close section

Pistorasia

12voltin jnnitteell toimivat shkkyttiset lisvarusteet saavat virtaa pistorasiasta (Figure 9).

Close section

Matkustajan ksituki

Matkustajan ksituki sijaitsee kojelaudassa (Figure 11).

g009815
Close section

Istuimen stvipu

Istuinta voidaan st eteen- ja taaksepin mukavaan asentoon (Figure 12).

g021227
Close section

Note: Ominaisuuksia ja rakennetta voidaan muuttaa ilmoittamatta.

Mitat
Kokonaisleveys160cm
KokonaispituusIlman lavaa: 326cm
Tyspitk lava: 331cm
2/3-lava taka-asennossa: 346cm
Omapaino (kuiva)Malli 07385: 887kg
Malli 07385H: 887kg
Malli 07385TC: 924kg
Malli 07387: 914kg
Malli 07387H: 914kg
Malli 07387TC: 951kg
Nimelliskapasiteetti (sislt kyttjn painon 91kg ja matkustajan painon 91kg sek kuormatun lislaitteen)Malli 07385: 1471kg
Malli 07385TC: 1435kg
Malli 07387: 1445kg
Malli 07387TC: 1408kg
Ajoneuvon kokonaispaino enintn2359kg
VetokapasiteettiAisapaino: 272kg
Pervaunun enimmispaino 1587kg
Maavara18cm ilman kuormaa
Akselivli118cm
Raidevli (keskiviivasta keskiviivaan)Edess: 117cm
Takana: 121cm
Korkeus191cm turvakaaren ylimpn kohtaan saakka

Lislaitteet/lisvarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyvksymi lislaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai jakelijaan tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyvksytyist lislaitteista ja -varusteista.

Close section
Close section

Käyttö

Note: Koneen vasen ja oikea puoli mritelln normaalista kyttasennosta ksin.

Varoitus

Tysi lava voi laskeutua yhtkki, jos sit ei ole tuettu asianmukaisesti. Tyskentely tukemattoman nostetun lavan alla voi johtaa henkilvahinkoon.

  • Ennen kuin huollat tai sdt konetta, pyski kone tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

  • Tyhjenn lavan tai muun lislaitteen kuorma ja asenna tukitanko tysin ulostynnettyyn sylinteriin ennen nostetun lavan alla tyskentely.

Kuljetuslavan kytt

Note: Keskit kuormat kuljetuslavan keskelle, mikli se on mahdollista.

Note: Poista lavalta kaikki tavarat ennen lavan nostamista koneen huoltoa varten.

Kuljetuslavan nostaminen

Vaara

Jos laitetta ajetaan kuljetuslava nostettuna, laite saattaa kaatua tai vieri helpommin. Lavarakennelma saattaa vaurioitua, jos laitetta kytetn lava nostettuna.

  • Kyt laitetta vain, kun kuljetuslava on alhaalla.

  • Laske kuljetuslava tyhjennyksen jlkeen.

Nosta kuljetuslava siirtmll vipua taaksepin (Figure 13).

g024612
Close section

Lavan lasku

Vaara

Lava voi olla hyvin painava. Kdet tai muut vartalon osat voivat murskaantua sen painosta.

Pid kdet ja muut vartalon osat etll, kun lasket lavan alas.

Laske kuljetuslava alas siirtmll vipua eteenpin (Figure 13).

Close section

Perlaudan avaaminen

  1. Varmista, ett kuljetuslava on ala-asennossa.

  2. Avaa salvat kuljetuslavan vasemmalta ja oikealta puolelta ja laske perlauta alas (Figure 14).

    g026141
Close section
Close section

Moottoriljyn mrn tarkistus

Moottoriljylaatu: puhdistava moottoriljy, API SJ tai korkeampi

Moottoriljyn viskositeetti: 10W-30; valitse moottoriljyn viskositeetti ympristn lmptilan perusteella taulukon mukaan (Figure 15).

g016095

Moottorin kampikammiossa on toimitettaessa ljy, mutta ljymr on joka tapauksessa tarkistettava sek ennen ensimmist kynnistyst ett sen jlkeen.

Note: Paras aika tarkistaa moottoriljy on moottorin ollessa viile ennen pivn ensimmist kynnistyst. Jos moottori on ollut kynniss, anna ljyn valua takaisin ljypohjaan ainakin 10minuutin ajan ennen tarkistusta. Jos ljyn taso on mittatikun Add-merkinnn kohdalla tai sen alapuolella, lis ljy mittatikun Full-merkintn saakka. l tyt moottoria liian tyteen ljy.Jos ljyn pinta on mittatikun Full- ja Add-merkintjen vliss, ljy ei tarvitse list.

  1. Pyski kone tasaiselle alustalle.

  2. Irrota mittatikku ja pyyhi se puhtaalla liinalla (Figure 16).

    g028637
  3. Asenna mittatikku putkeen ja varmista, ett se asettuu kokonaan paikalleen (Figure 16).

  4. Irrota mittatikku ja tarkista ljyn mr (Figure 16).

  5. Jos ljy on vhn, irrota tyttaukon korkki (Figure 16) ja lis ljy sen verran, ett ljyn pinta nousee mittatikun Full-merkinnn tasalle.

    Note: Kun list ljy, irrota mittatikku, jotta ilma psee poistumaan. Lis ljy hitaasti ja tarkista mr useita kertoja tyttmisen aikana. l tyt moottoria liian tyteen ljy.

    Important: ljy listtess on huolehdittava, ett ljykaatimen ja tyttaukon vliin j ilmarako kuvan osoittamalla tavalla (Figure 17). Ilmarako on vlttmtn siliss olevan ilman poistumista varten, ja se est ljyn psyn huohottimeen.

    g002373
  6. Asenna mittatikku tukevasti paikalleen (Figure 16).

Close section

Polttoaineen lisys

Polttoainesilin tilavuus: 22litraa

Kyt vain puhdasta, tuoretta dieselpolttoainetta tai biodieseli, jonka rikkipitoisuus on alhainen (<500ppm) tai erittin alhainen (<15ppm). Setaaniluvun on oltava vhintn 40. Jotta polttoaine olisi tuoretta, osta sit vain 180pivn tarpeeseen.

  • Kyt keslaatuista dieselpolttoainetta (nro 2-D) yli –7°C:n lmptiloissa ja talvilaatuista dieselpolttoainetta (nro 1-D tai nro 1-D/2-D-seosta) alle –7°C:n lmptiloissa.

  • Talvilaatuisen polttoaineen leimahduspiste on alhaisempi, ja sen kylmvirtausominaisuudet helpottavat kynnistyst ja vhentvt polttoainesuodattimen tukkeutumista.

Note: Keslaatuisen polttoaineen kytt lmptilan ollessa yli –7°C pident polttoainepumpun kyttik ja antaa talvilaatuista polttoainetta enemmn tehoa.

Important: Dieselpolttoaineen sijasta ei saa kytt paloljy tai bensiini. Vrn polttoaineen kytt rikkoo moottorin.

Vaara

Polttoaine on haitallista tai tappavaa nieltyn. Pitkaikainen altistuminen hyryille voi aiheuttaa vakavan tapaturman ja sairauksia.

  • Vlt hyryjen hengittmist.

  • Pid kasvot etll jakelupistoolista ja polttoainesilist tai lisaineaukosta.

  • l pst polttoainetta silmiin tai iholle.

Hengenvaara

Tietyiss olosuhteissa dieselpolttoaine ja polttoainehyryt ovat erittin tulenarkoja ja rjhdysherkki. Polttoaineen aiheuttamasta tulipalosta tai rjhdyksest voi olla seurauksena palovammoja ja omaisuusvahinkoja.

  • Varmista ennen polttoainesilin korkin irrottamista, ett kone on tasaisella pinnalla. Avaa polttoainesilin korkki hitaasti.

  • Tyt polttoainesili suppilon avulla ulkona tai avoimessa tilassa, kun moottori on sammutettu ja jhtynyt. Pyyhi likkynyt polttoaine pois.

  • Polttoainesilit ei saa tytt aivan tyteen. Lis polttoainetta silin, kunnes pinta on 25mm tyttkaulan alareunan alapuolella. Silin jv tyhj tila antaa polttoaineen laajentua.

  • l tupakoi polttoainetta ksitellesssi ja pysy kaukana avotulesta tai paikoista, joissa kipin voi sytytt polttoainehyryt.

  • Silyt polttoaine puhtaassa, turvallisuushyvksytyss siliss. Pid korkki suljettuna.

Biodieselpolttoaineen kytt

Tss laitteessa voidaan kytt mys polttoaineseosta, jossa on enintn 20% biodieseli (B20). Seoksen petrodieselosuuden rikkipitoisuuden on oltava alhainen tai erittin alhainen. Noudata seuraavia varo-ohjeita:

  • Polttoaineen biodieselosuuden on oltava ASTM D6751:n tai EN14214:n mukainen.

  • Polttoaineseoksen koostumuksen on oltava ASTM D975:n tai EN590:n mukainen.

  • Biodieselseokset voivat vahingoittaa maalattuja pintoja.

  • Kyt kylmll sll korkeintaan B5-seosta (biodieselpitoisuus 5%).

  • Tarkkaile polttoaineen kanssa kosketuksiin joutuvia tiivisteit ja letkuja, sill ne voivat haurastua ajan mittaan.

  • Polttoainesuodattimeen voi muodostua tukoksia jonkin aikaa biodieselseosten kytn aloittamisen jlkeen.

  • Listietoja biodieselist saa jlleenmyyjlt.

  1. Puhdista polttoainesilin korkin ymprist.

  2. Irrota polttoainesilin korkki (Figure 18).

    g009814
  3. Tyt sili hiukan silin ylreunan alapuolelle (tyttkaulan alareunaan) ja asenna sitten korkki.

    Note: l tyt polttoainesilit liian tyteen.

  4. Pyyhi likkynyt polttoaine pois palovaaran vlttmiseksi.

Close section
Close section

Jhdytysnesteen mrn tarkistus

Jhdytysjrjestelmn tilavuus: 3,7 litraa

Jhdytysnesteen tyyppi: veden ja pysyvn etyleeniglykolipakkasnesteen seos (seossuhde 50/50)

Varoitus

Jos moottori on juuri sammutettu, kuuma, paineenalainen jhdytysneste saattaa roiskua ja aiheuttaa palovammoja.

  • l avaa jhdyttimen korkkia.

  • Anna moottorin jhty vhintn 15minuutin ajan tai kunnes paisuntasili on jhtynyt tarpeeksi, jotta sit voidaan ksitell paljain ksin.

  • Kyt liinaa, kun aukaiset paisuntasilin korkkia, ja aukaise korkki hitaasti, jotta paine psee pois.

  • l tarkista jhdytysnesteen mr jhdyttimest vaan ainoastaan paisuntasilist.

  1. Pyski kone tasaiselle alustalle.

  2. Tarkista paisuntasilin jhdytysnesteen mr (Figure 19).

    Note: Jhdytysnestett on oltava tyttaukon kaulan alareunaan saakka, kun moottori on kylm.

    g026143
  3. Jos jhdytysnestett on liian vhn, irrota paisuntasilin korkki ja lis veden ja etyleeniglykolipakkasnesteen seosta (seossuhde 50/50).

    Note: l tyt paisuntasilit liian tyteen jhdytysnestett.

  4. Asenna paisuntasilin korkki.

Close section

Vaihteisto-/hydraulinesteen mrn tarkistus

Vaihteistoljyn tyyppi: Dexron III ATF

  1. Pyski kone tasaiselle alustalle.

  2. Puhdista mittatikun ymprist (Figure 20).

    g002376
  3. Kierr mittatikku irti vaihteiston ylosasta ja pyyhi se puhtaalla rievulla.

  4. Kierr mittatikku vaihteistoon ja tarkista, ett se asettuu kunnolla paikalleen.

  5. Kierr mittatikku irti ja tarkista nesteen mr.

    Note: Nestett on oltava mittatikun tasaisen osan ylosaan asti.

  6. Jos mr on liian vhinen, lis mrityksen mukaista nestett riittvsti.

Close section

Korkeatehoisen hydrauliikkasarjan nesteen tarkistus

Vain TC-mallit

Hydraulinesteen tyyppi:Toro Premium All Season Hydraulic Fluid (Saatavana 19litran astioissa tai 208litran tynnyreiss. Katso niden osien osanumerot osaluettelosta tai pyyd Toro-jlleenmyyjlt.)

Vaihtoehtoiset nesteet: Jos Toro-nesteit ei ole saatavana, voidaan kytt muita tavanomaisia ljypohjaisia nesteit, jotka tyttvt jljempn luetellut vaatimukset (ominaisuudet ja standardit). Pyyd voiteluaineiden jlleenmyyjlt neuvoja sopivan tuotteen valitsemiseen.

Note: Toro ei vastaa vrnlaisten nesteiden kytst aiheutuneista vaurioista, joten on kytettv vain sellaisten tunnettujen valmistajien tuotteita, joiden luokituksiin voi luottaa.

Kulumista estv hydraulineste, jolla on korkea viskositeetti-indeksi / alhainen jhmepiste, ISOVG46

Ominaisuudet:

  • Viskositeetti, ASTM D445 cSt / 40°C: 44–48; cSt / 100°C: 7,9–8,5

  • Viskositeetti-indeksi, ASTM D2270: 140–152

  • Jhmepiste, ASTM D97: –37°C...–43°C

  • FZG, Fail stage: 11 tai parempi

  • Vesipitoisuus (uusi neste): 500ppm (enintn)

Standardit:

Vickers I-286-S, Vickers M-2950-S, Denison HF-0, Vickers 35 VQ 25 (Eaton ATS373-C)

  1. Puhdista hydraulisilin tyttkaulaa ja korkkia ympriv alue (Figure 21).

  2. Irrota korkki tyttkaulasta.

    g010324
  3. Ved mittatikku (Figure 21) ulos tyttkaulasta ja pyyhi tikku puhtaalla liinalla.

  4. Tynn mittatikku tyttkaulaan, ved se ulos ja tarkista nesteen mr.

    Note: Nesteen pinnan tytyy ulottua mittatikun kahden merkinnn vlille.

  5. Jos nestett on liian vhn, lis sit sen verran, ett pinta nousee ylempn merkkiin saakka. Katso Korkeatehoisen hydrauliikkasarjan nesteen ja suodattimen vaihto.

  6. Tynn mittatikku takaisin paikoilleen ja sulje tyttkaulan korkki.

  7. Kynnist moottori ja lislaite.

    Note: Anna niiden kyd pari minuuttia, jotta ilma poistuu jrjestelmst kokonaan.

    Important: Koneen on oltava kynniss ennen korkeatehoisen hydrauliikkasarjan kynnistyst.

  8. Sammuta moottori ja lislaite ja tarkista, ett jrjestelmss ei ole vuotoja.

    Vaara

    Paineella suihkuava hydraulineste voi lpist ihon ja aiheuttaa vammoja.

    • Varmista, ett kaikki hydrauliletkut ja -putket ovat hyvss kunnossa ja ett kaikki hydrauliputkien liittimet ovat tiukalla, ennen kuin list jrjestelmn painetta.

    • Pid keho ja kdet kaukana vuotavista rei’ist ja suuttimista, joista suihkuaa korkeapaineista hydraulinestett.

    • Etsi hydraulinestevuotoja pahvin tai paperin avulla.

    • Poista paine varovasti hydraulijrjestelmst, ennen kuin huollat jrjestelm.

    • Jos nestett psee ihon alle, hakeudu vlittmsti lkriin.

Close section

Etutasauspyrstn ljymrn tarkistus

Vain nelipyrvetomallit

Tasauspyrstn ljyn tyyppi: Mobil 424 -hydraulineste

  1. Pyski kone tasaiselle alustalle.

  2. Puhdista tytt-/tarkistusaukon tulppaa (tasauspyrstn sivulla) ympriv alue (Figure 22).

    g010510
  3. Irrota tytt-/tarkistusaukon tulppa ja tarkista ljymr.

    Note: ljy on oltava aukkoon asti.

  4. Jos ljy on liian vhn, lis mrityksen mukaista ljy.

  5. Asenna tytt-/tarkistustulppa paikoilleen.

Close section

Pyrnmuttereiden kireyden tarkistus

Vaara

Mikli pyrn muttereiden kireytt ei pidet oikeana, renkaaseen voi tulla vika tai se voi irrota, mik voi aiheuttaa tapaturman.

Kirist etu- ja takapyrien mutterit momenttiin 109–122Nm 1–4 kytttunnin jlkeen ja uudelleen kymmenen kytttunnin jlkeen. Kirist mutterit tmn jlkeen 200 tunnin vlein.

Close section

Rengaspaineen tarkistus

Eturenkaiden paineen tulee olla 2,2bar ja takarenkaiden 1,24bar.

Important: Tarkista renkaiden ilmanpaine oikean paineen varmistamiseksi. Jos renkaiden paine ei ole oikea, ne kuluvat ennenaikaisesti ja saattavat johtaa nelipyrvedon jumiutumiseen.

Figure 23 on esimerkki liian alhaisen paineen aiheuttamasta kulumisesta.

g010294

Figure 24 on esimerkki liian korkean paineen aiheuttamasta kulumisesta.

g010293
Close section

Jarrunesteen mrn tarkistus

Jarrunesteen tyyppi: DOT3 -jarruneste

Jarrunestesili on kojelaudan alla.

  1. Pyski kone tasaiselle alustalle.

  2. Varmista, ett nesteen pinta on silin Full-viivan kohdalla (Figure 25).

    g002379
  3. Jos nestett on liian vhn, puhdista silin korkkia ympriv alue, irrota korkki ja tyt sili oikealle tasolle mrityksen mukaisella jarrunesteell (Figure 25).

    Note: l ylityt jarrunesteen silit.

Note: Voit irrottaa silin suojuksen koneen etuosasta (Figure 26).

g009817
Close section

Moottorin kynnistys

  1. Istu kyttjn paikalle ja kytke seisontajarru.

  2. Kytke voimanulosotto ja korkeatehoinen hydrauliikkasarja pois kytst (jos on) ja siirr ksikaasuvipu (jos on) POIS-asentoon.

  3. Siirr vaihdevipu VAPAA-asentoon ja paina kytkinpoljinta.

  4. Varmista, ett hydraulinostimen vipu on keskiasennossa.

  5. l paina kaasupoljinta.

  6. Knn virta-avain KYNNISS-asentoon.

    Note: Kun hehkutulppien merkkivalo syttyy, moottori on valmis kynnistettvksi.

  7. Knn virta-avain KYNNISTYS-asentoon.

    Note: Vapauta virta-avain heti moottorin kynnistytty ja anna sen palata KYNNISS-asentoon.

Note: Hehkutulppien merkkivalo syttyy viel 15sekunnin ajaksi, kun virta-avain palaa KYNNISS-asentoon.

Note: l kyt kynnistysmoottoria yli 10sekuntia yhdell kertaa, koska se voi vaurioitua. Jos moottori ei kynnisty 10 sekunnin kuluessa, knn avain PYSYTYS-asentoon. Tarkista ohjauslaitteet ja suorita muut alkutarkistukset, odota 10 sekuntia ja yrit kynnist uudelleen.

Close section

Koneella ajo

  1. Vapauta seisontajarru.

  2. Paina kytkinpoljin pohjaan.

  3. Siirr vaihdevipu ykksvaihteelle.

  4. Vapauta kytkinpoljin tasaisesti ja paina samalla kaasupoljinta.

  5. Kun koneen nopeus on riittv, nosta jalka kaasupolkimelta, paina kytkinpoljin pohjaan, siirr vaihdevipu seuraavalle vaihteelle ja vapauta kytkinpoljin samalla kun painat kaasupoljinta.

  6. Toista toimenpide, kunnes haluttu nopeus on saavutettu.

    Important: Pysyt kone, ennen kuin vaihdat peruutusvaihteelle ajovaihteelta tai ajovaihteelle peruutusvaihteelta.

    Note: l anna moottorin kyd pitkn joutokynnill.

    Alla olevan taulukon avulla voidaan mritt koneen ajonopeus kyntinopeuden ollessa 3600kierr./min.

    VaihdeNopeusalueSuhdeNopeus (km/h)Nopeus (mph)
    1L (alempi)82,83:14,72,9
    2L (alempi)54,52:17,24,5
    3L (alempi)31,56:112,57,7
    1H (ylempi)32,31:112,27,6
    2H (ylempi)21,27:118,511,5
    3H (ylempi)12,31:131,919,8
    RL (alempi)86,94:14,52,8
    RH (ylempi)33,91:111,67,1

    Important: l yrit kynnist konetta tyntmll tai vetmll. Tm saattaa vaurioittaa voimansiirtoa.

Close section

Koneen pysytys

Pysyt kone nostamalla jalka pois kaasupolkimelta, painamalla kytkinpoljinta ja painamalla sitten jarrupoljinta.

Close section

Moottorin sammutus

Sammuta moottori kntmll virta-avain PYSYTYS-asentoon ja kytke sitten seisontajarru. Poista virta-avain, jotta moottori ei kynnisty tahattomasti.

Close section

Uuden koneen sisnajo

Noudata nit ohjeita 100 ensimmisen kytttunnin aikana, jotta koneen suorituskyky olisi mahdollisimman hyv ja jotta kone kestisi pitkn:

  • Varmista, ett jarrut on ajettu sisn. Katso kohta Jarrujen sisnajo.

  • Tarkista moottoriljyn ja muiden nesteiden mr snnllisesti ja tarkkaile, nkyyk merkkej koneen jonkin osan ylikuumenemisesta.

  • Kun olet kynnistnyt kylmn moottorin, anna sen lmmet noin 15sekuntia ennen vaihteen kytkemist.

  • Vlt moottorin kovaa kytt.

  • Vaihtele koneen nopeutta kytn aikana. Vlt liiallista tyhjkynti. Vlt kkilhtj ja -pysytyksi.

  • Moottoriin ei tarvita erityist sisnajoljy. Alkuperinen moottoriljy on samaa laatua, jota kytetn myhemminkin ljynvaihdossa.

  • Katso kohdasta kaikki sisnajon aikaiset erityistarkistukset.

Close section

Turvajrjestelmn toiminnan tarkistus

Turvajrjestelmn tehtv on est moottoria pyrimst tai kynnistymst, ellei kytkinpoljinta paineta.

Varoitus

Jos turvakytkimet ovat irronneet tai vaurioituneet, kone saattaa toimia odottamattomalla tavalla ja aiheuttaa henkilvahinkoja.

  • l kajoa turvakytkimiin.

  • Tarkista turvakytkimien toimivuus pivittin ja vaihda mahdolliset vaurioituneet kytkimet ennen koneen kyttmist.

Note: Katso lislaitteen kyttoppaasta ohjeet lislaitteen turvajrjestelmn tarkastamiseen.

Kytkimen turvakytkimen tarkastus

  1. Istu kyttjn paikalle ja kytke seisontajarru.

  2. Siirr vaihdevipu VAPAA-asentoon.

    Note: Moottori ei kynnisty, jos hydraulinostimen vipu on lukittu etuasentoon.

  3. Knn virta-avain mytpivn KYNNISTYS-asentoon painamatta kytkinpoljinta.

    Note: Jos moottori pyrii tai kynnistyy, turvajrjestelmss on vika, joka on korjattava ennen koneen kytt.

Close section

Hydraulinostimen vivun turvakytkimen tarkistus

  1. Istu kyttjn paikalle ja kytke seisontajarru.

  2. Siirr vaihdevipu VAPAA-asentoon ja varmista, ett hydraulinostimen vipu on keskiasennossa.

  3. Paina kytkinpoljinta.

  4. Siirr hydraulinostimen vipu eteen ja knn virta-avain mytpivn KYNNISTYS-asentoon.

    Note: Jos moottori pyrii tai kynnistyy, turvajrjestelmss on vika, joka on korjattava ennen koneen kytt.

Close section
Close section

Matkustajaturvallisuus

Aina kun koneessa on matkustaja, varmista, ett hn kytt turvavyt ja pit kiinni tuista. Aja hitaammin ja knny loivemmin, koska matkustaja ei tied mit olet tekemss eik ehk ole valmistautunut knnksiin, pyshtymiseen, kiihdyttmiseen ja tyssyihin.

Kyttjn ja matkustajan tytyy istua koko ajan, ja kdet ja jalat tytyy pit koneen sisll. Kuljettajan on pidettv molemmat ktens ohjauspyrll aina kun mahdollista, ja matkustajan on pidettv kiinni ajoneuvon ksituista (Figure 27 ja Figure 28).

g009815
g009819

l koskaan kuljeta matkustajia lavalla tai lislaitteilla. Kone on tarkoitettu kuljettamaan ainoastaan kyttj ja yht matkustajaa.

Close section

Oikea ajonopeus

Nopeus on yksi merkittvist tekijist onnettomuuksissa. Liian suuri nopeus olosuhteisiin nhden voi aiheuttaa ajoneuvon hallinnan menettmisen, ja seurauksena voi olla onnettomuus. Nopeus voi mys tehd pienest onnettomuudesta vakavamman. Trmminen puuhun alhaisella nopeudella saattaa aiheuttaa loukkaantumisen ja vaurioittaa konetta, mutta trmminen puuhun suurella nopeudella voi surmata kuljettajan ja matkustajan sek romuttaa koneen.

l koskaan aja liian lujaa olosuhteisiin nhden. Jos olet epvarma sopivasta nopeudesta, hidasta vauhtia.

Kun kytt raskaita lislaitteita (yli 454kg), kuten ruiskutuslaitteita, peittauskoneita tai levityskoneita, ajonopeutta on rajoitettava siirtmll valvontatilan kytkin alemmalle nopeusalueelle.

Close section

Oikea kntyminen

Kntyminen on yksi merkittvist tekijist onnettomuuksissa. Liian jyrkk kntyminen olosuhteisiin nhden voi aiheuttaa koneen pidon menettmisen ja luisumisen, jopa kaatumisen.

Mrt, hiekkaiset ja liukkaat pinnat tekevt kntmisest vaikeampaa ja riskialttiimpaa. Mit nopeammin ajat, sit pahempi tilanteesta voi tulla, joten hidasta ennen kntymist.

Jos knnytn jyrksti suurella nopeudella, sispuolen takapyr saattaa nousta irti maasta. Tm ei ole suunnitteluvirhe, vaan nin tapahtuu useimmissa nelivetoisissa ajoneuvoissa henkilautot mukaan lukien. Jos nin tapahtuu, knns on liian jyrkk ajonopeuteen nhden.

Close section

Oikea jarruttaminen

On hyv tapa hidastaa lhestyesssi estett. Nin saat lisaikaa joko pyshty tai knty. Esteeseen osuminen voi vahingoittaa laitetta ja kuormaa. Lisksi kuljettaja ja matkustaja voivat loukkaantua. Koneen kokonaispaino vaikuttaa merkittvsti pyshtymis- ja kntymiskykyyn. Painavat kuormat ja lislaitteet vaikeuttavat koneen pysyttmist tai kntmist. Mit painavampi kuorma on, sit kauemmin pyshtyminen kest.

Jarrutusominaisuudet muuttuvat mys, kun koneessa ei ole lavaa tai lislaitetta. Nopeat pyshdykset voivat aiheuttaa takapyrien lukkiutumisen ennen etupyrien lukkiutumista, mik saattaa vaikuttaa koneen hallintaan. On hyv laskea koneen nopeutta, kun lavaa tai lislaitetta ei ole kiinnitetty.

Ruoho ja kiveys ovat paljon liukkaampia mrkin. Pyshtymismatka voi olla 2–4 kertaa pitempi mrll pinnalla kuin kuivalla.

Jos ajat niin syvss vedess, ett jarrut kastuvat, ne eivt toimi kunnolla, ennen kuin ne ovat kuivuneet. Kun olet ajanut vedess, testaa jarrut, jotta voit olla varma, ett ne toimivat kunnolla. Jos ne eivt toimi kunnolla, aja hitaasti ensimmisell vaihteella ja paina samalla jarrupoljinta kevyesti. Nin jarrut kuivuvat.

l vaihda vaihdetta pienemmlle jarruttaessasi jisell tai liukkaalla pinnalla (mrk ruoho) tai laskeutuessasi alas rinnett, koska moottorin jarrutus saattaa aiheuttaa luistamista ja hallinnan menetyksen. Vaihda pienemmlle vaihteelle ennen kuin ajat rinnett alas.

Close section

Kaatumisten estminen

Kone on varustettu turvakaarella, lannetuilla, turvavill ja ksituella. Koneen kaatumissuojausjrjestelm (ROPS) vhent vakavien ja hengenvaarallisten vammojen riski, jos kone kaatuu. Jrjestelm ei kuitenkaan voi suojata kyttj kaikilta mahdollisilta vammoilta.

Vaihda vaurioitunut kaatumissuojausjrjestelm, l korjaa tai muuta sit. Kaikki kaatumissuojausjrjestelmn muutoksiin on hankittava valmistajan lupa.

Parhaita tapoja est tykoneisiin liittyvi onnettomuuksia ovat kyttjien jatkuva valvonta ja koulutus sek koneen kyttalueiden huolellinen tarkkailu.

Paras tapa est vakavia vammoja ja kuolema itselle tai muille on tutustua huolella koneen oikeaan kyttn, pysy valppaana ja vltt olosuhteita, jotka saattavat aiheuttaa onnettomuuden. Vakavan loukkaantumisen tai kuoleman vaara koneen kaatuessa on pienempi, kun kytetn kaatumissuojausjrjestelm ja turvavit ja seurataan annettuja ohjeita.

Close section

Mkikytt

Vaara

Koneen kaatuminen rinteess voi aiheuttaa vakavia vammoja.

  • l kyt konetta jyrkiss rinteiss.

  • Jos moottori sammuu tai jos kone alkaa vieri mke alas, l koskaan yrit knt konetta ympri.

  • Peruuta rinteess aina suoraan taaksepin peruutusvaihdetta kytten.

  • l koskaan peruuta vapaalla vaihteella tai kytkin alas painettuna vain jarruja kytten.

  • l koskaan aja jyrkk mke poikittain, vaan aja mki joko aina suoraan yls tai alas.

  • Vlt kntymist mell.

  • l vapauta kytkint liian nopeasti tai paina jarruja liian killisesti. Yhtkkinen nopeuden muutos voi saada koneen kaatumaan.

Ole erityisen varovainen rinteiss. l koskaan aja rinteisiin, jotka ovat liian jyrkki. Pyshtyminen alamess kest kauemmin kuin pyshtyminen tasaisella alustalla. Kntyminen ajettaessa rinnett yls tai alas on vaarallisempaa kuin kntyminen tasaisella maalla. Knnkset rinnett alas ajettaessa, etenkin jos samalla jarrutetaan, ja kntyminen yls rinteeseen ajettaessa rinteen poikki ovat erityisen vaarallisia. Koneen kaatuminen on todennkisemp knnyttess rinteess, jopa alhaisilla nopeuksilla ilman kuormaa.

Hidasta vauhtia ja vaihda pienemmlle vaihteelle ennen kuin ajat rinnett yls tai alas. Jos sinun on knnyttv mess, tee se hitaasti ja varovasti. l koskaan tee jyrkki tai nopeita knnksi rinteess.

Jos moottori sammuu tai alat luisua alaspin noustessasi yls jyrkk mke, paina nopeasti jarruja, vaihda vaihde vapaalle, kynnist moottori ja vaihda peruutusvaihteelle. Joutokyntinopeudella moottorin ja vaihteiston jarrutus auttaa jarruja hallitsemaan konetta rinteess ja auttaa sinua peruuttamaan rinteess turvallisemmin.

Vhenn kuorman painoa, jos rinne on jyrkk tai jos kuormalla on korkea painopiste. Muista, ett kuormat voivat siirty. Kiinnit ne.

Note: Koneen nousukyky on erinomainen. Tasauspyrstn lukko parantaa tt ominaisuutta. Pitoa voidaan parantaa rinnett noustaessa mys lismll painoa koneen takaosaan jollakin seuraavista tavoista:

  • Lis painoa lavalle ja varmista, ett kuorma on kiinnitetty.

  • Asenna pyrpainoja takapyriin.

  • Lis nestepainoa (kalsiumkloridia) takapyriin.

  • Pito paranee, kun etupenkill ei ole matkustajaa.

Close section

Lastaus ja tyhjennys

Kuorman ja matkustajan paino ja sijainti voivat muuttaa laitteen painopistett ja hallittavuutta. Noudata seuraavia ohjeita, jotta hallittavuus silyisi ja jotta loukkaantumisia ei tapahtuisi.

l kuljeta kuormia, jotka ylittvt laitteen tyyppikilvess mritetyt painorajoitukset.

Vaara

Lava laskeutuu alas aina, kun tyhjennysvipu painetaan alas, vaikka moottori ei olisikaan kynniss. Moottorin pysyttminen ei est lavaa laskeutumasta.

Muista aina asettaa tukitanko ulostynnettyyn nostosylinteriin, jotta lava pysyy ylhll, jos et aio laskea sit heti alas.

Koneeseen on saatavana useita eri lavojen, tasojen ja lislaitteiden yhdistelmi. Niit voidaan kytt useana eri yhdistelmn, jotta voidaan maksimoida kapasiteetti ja muunneltavuus. Tysikokoinen lava on 140cm leve ja 165cm pitk, ja siihen voidaan lastata jopa 1477kg:n tasaisesti jaettu kuorma.

Kuormat vaihtelevat lastaustavan mukaan. Hiekka levittyy lavalle tasaisesti eik muodosta kovin korkeaa kuormaa. Pinottavat tavarat, kuten tiilet, lannoiteskit ja puutavara voivat muodostaa korkeamman kuorman.

Kuorman korkeudella ja painolla on merkittv vaikutus siihen, miten helposti ajoneuvo voi kaatua. Mit korkeammaksi kuorma on pinottu, sit helpommin laite voi kaatua. Pinottu 1477kg:n kuorma saattaa olla liian korkea, jotta konetta voidaan kytt turvallisesti. Kokonaispainon vhentminen on yksi tapa vhent kaatumisriski. Kuorman jakaminen lavalle mahdollisimman matalalle on toinen tapa vhent kaatumisriski.

Jos kuorma on sijoitettu toiselle puolelle, kone kaatuu huomattavasti todennkisemmin tlle puolelle. Nin ky erityisesti knnyttess siten, ett kuorma on ulkokaarteen puolella.

l koskaan sijoita painavia kuormia taka-akselin taakse. Jos kuorma on sijoitettu taka-akselin taakse, se vhent etupyriin kohdistuvaa painoa, mik heikent ohjattavuutta. Jos kuorma on aivan takana, etupyrt voivat jopa nousta yls maasta ajettaessa tyssyjen yli tai rinnett yls. Tm aiheuttaa ohjattavuuden menetyksen ja voi kaataa koneen.

Yleisesti ottaen on hyv sijoittaa kuorman paino tasaisesti edest taakse ja puolelta toiselle.

Jos kuormaa ei ole kiinnitetty tai jos kuljetat nestett suuressa astiassa, esim. ruiskutuslaitteessa, kuorma voi liikkua lavalla. Kuorma siirtyy yleisimmin knnyttess, ajettaessa yl- tai alamkeen, kkinisiss nopeuden muutoksissa tai ajettaessa eptasaisella maaperll. Kuorman liikkuminen voi saada koneen kaatumaan. Kiinnit kuormat aina niin, etteivt ne pse siirtymn. l tyhjenn kuormaa, kun kone on sivuttain rinteess.

Raskaat kuormat lisvt pyshtymismatkaa ja vhentvt kyky knty nopeasti kaatumatta.

Kuljetuslava on tarkoitettu ainoastaan lastin kuljettamiseen, ei matkustajille.

Close section

Tasauspyrstn lukon kytt

Tasauspyrstn lukko lis koneen pyrien pitoa lukitsemalla takapyrt yhteen niin, ett yksi pyr ei voi pyri tyhj. Tm voi auttaa kuljetettaessa painavia kuormia mrll nurmella tai liukkailla alustoilla, rinnett noustaessa tai hiekkaisilla alustoilla. On kuitenkin trke muistaa, ett tm lispito on tarkoitettu vain vliaikaiseen kyttn. Tasauspyrstn lukon kytt ei korvaa turvallista toimintaa, josta kerrottiin jyrkkien rinteiden ja raskaiden kuormien yhteydess.

Tasauspyrstn lukko aiheuttaa takapyrien pyrimisen samalla nopeudella. Tasauspyrstn lukon kytt rajoittaa jonkin verran jyrkkien knnsten tekemist ja saattaa jtt jlki nurmikkoon. Kyt tasauspyrstn lukkoa ainoastaan tarvittaessa, pienill nopeuksilla ja ainoastaan ensimmisell tai toisella vaihteella.

Vaara

Koneen kaatuminen rinteess aiheuttaa vakavia vammoja.

  • Tasauspyrstn lukon aikaansaama lisntynyt vetokyky voi varomattomasti kytettyn saada aikaan vaarallisia tilanteita, kuten nousemisen liian jyrkkiin rinteisiin, joissa ei voi knty. Ole varovainen kyttesssi konetta tasauspyrstn lukko kytkettyn, erityisesti jyrkemmiss rinteiss.

  • Jos tasauspyrstn lukko on kytkettyn tehdesssi jyrkn knnksen suurella nopeudella ja sisempi takapyr nousee yls maasta, koneen hallinta voidaan menett, jolloin kone alkaa luisua. Kyt tasauspyrstn lukkoa ainoastaan alhaisilla nopeuksilla.

Close section

Nelipyrvedon kytt

Vain nelipyrvetomallit

Tss koneessa neliveto kytkeytyy tarvittaessa automaattisesti. Etupyrien veto ei kytkeydy (etupyriin ei johdeta voimaa), ennen kuin takapyrien pito alkaa pett. Kaksisuuntainen kytkin havaitsee takapyrien luistamisen, kytkee etupyrien vedon ja vlitt voimaa etupyrille. Nelipyrveto vlitt voimaa etupyrille, kunnes takapyrien pito on riittv liikuttamaan konetta luistamatta. Kun nin tapahtuu, jrjestelm lakkaa siirtmst tehoa etupyrille ja ksittelyominaisuudet muuttuvat samanlaisiksi kuin kaksipyrvetoisessa koneessa. Neliveto toimii sek ajettaessa eteenpin ett peruutettaessa. Knnyttess takapyrt kuitenkin luistavat hieman enemmn, ennen kuin tehoa siirretn etupyrille.

Vaara

Koneen kaatuminen rinteess aiheuttaa vakavia vammoja.

Neliveto-ominaisuuden aikaansaama lisntynyt vetokyky voi varomattomasti kytettyn saada aikaan vaarallisia tilanteita, kuten nousemisen liian jyrkkiin rinteisiin, joissa ei voi knty. Ole varovainen kyttesssi konetta, erityisesti jyrkemmiss rinteiss.

Close section

Koneen kuljetus

Jos konetta on siirrettv pitk matka, on kytettv pervaunua. Varmista, ett laite on kiinnitetty pervaunuun. Kiinnityspisteiden sijainti, katso Figure 29 ja Figure 30.

Note: Lastaa kone pervaunuun siten, ett koneen etuosa osoittaa eteenpin. Jos tm ei ole mahdollista, kiinnit konepelti runkoon hihnalla tai irrota konepelti ja kuljeta se erikseen kiinnitettyn. Muuten konepelti voi irrota kuljetuksen aikana.

g009820
g009821
Close section

Koneen hinaus

Httapauksissa laitetta voidaan hinata lyhyit matkoja. Toro ei kuitenkaan suosittele sit tavanomaiseksi kytnnksi.

Vaara

Hinaaminen liian suurella nopeudella voi heikent ohjattavuutta.

Koneen hinausnopeus saa olla korkeintaan 8km/h.

Hinaamiseen tarvitaan kaksi henkil. Kiinnit hinauskysi rungon etupalkin reikiin. Aseta vaihdevipu VAPAA-asentoon ja vapauta seisontajarru. Jos konetta on siirrettv pidempi matka, kyt kuljetukseen kuorma-autoa tai pervaunua.

Note: Ohjaustehostin ei toimi, mink vuoksi koneen ohjaaminen on vaikeaa.

Close section

Pervaunun vetminen koneella

Koneella voidaan vet sit painavampia pervaunuja ja lislaitteita.

Koneeseen on saatavana useita erilaisia vetokytkimi kytttarkoituksesta riippuen. Listietoja saa valtuutetulta Toro-jlleenmyyjlt.

Kun koneeseen on asennettu taka-akseliputkeen pultattu vetokytkin, koneella voidaan vet pervaunuja tai lislaitteita, joiden kokonaispaino on enintn 1587kg. Lastaa pervaunu aina siten, ett 60% lastin painosta on pervaunun etuosassa. Nin noin 10% (enintn 272kg) pervaunun kokonaispainosta tulee koneen vetokoukulle.

l ylikuormita konetta tai pervaunua, kun kuljetat lastia tai vedt pervaunua (lislaitetta). Ylikuormitus voi heikent suorituskyky tai vaurioittaa jarruja, akselia, moottoria, vaihteistoa, ohjausta, ripustusta, runkorakennetta tai renkaita.

Important: Suojaa voimansiirtojrjestelm vaurioilta kyttmll alempaa nopeusaluetta.

Kun vedt vetopytn kiinnitettvi lislaitteita, kuten vylnurmen ilmastajaa, asenna vetopytsarjan mukana toimitettava rajoitintanko. Se est etupyri nousemasta irti maasta, jos vedettvn lislaitteen liikkuminen estyy killisesti.

Close section

Hydrauliikkavivun kytt

Hydrauliikka antaa kyttvoimaa koneen hydraulipumpusta aina, kun moottori on kynniss. Voimaa voidaan kytt koneen takana olevien pikaliittimien kautta.

Varoitus

Paineella suihkuava hydraulineste voi lpist ihon ja aiheuttaa vakavia vammoja.

Ole varovainen hydraulipikaliittimi kytkettess ja irrotettaessa. Ennen kuin kytket tai irrotat pikaliittimi, sammuta moottori, kytke seisontajarru, laske lislaite ja vapauta hydraulipaine asettamalla ulkopuolisen hydrauliikan venttiili kellunta-asentoon.

Important: Jos samaa lislaitetta kytt useampi kone, vaihteistoljyt voivat sekoittua. Vaihda vaihteistoljy tavallista useammin..

Lavan hydraulisen nostovivun kytt hydraulisten lislaitteiden ohjaukseen

  • POIS-asento

    Tm on ohjausventtiilin normaali asento silloin, kun se ei ole kytss. Tss asennossa ohjausventtiilin typortit on suljettu, ja sulkuventtiilit pitvt kuormaa paikoillaan kumpaankin suuntaan.

  • NOSTO (pikaliitin A) -asento

    Tm asento nostaa kuormalavaa ja takana vedettv lislaitetta tai kohdistaa painetta pikaliittimeenA. Lisksi tllin pikaliittimestB palaava hydraulineste psee virtaamaan takaisin venttiiliin ja sitten silin. Tm asento on hetkellinen, ja kun vipu vapautetaan, se palautuu jousella keskelle POIS-asentoon.

    g009822
  • LASKU(pikaliitin B) -asento

    Tm asento laskee kuormalavaa tai takana vedettv lislaitetta tai kohdistaa painetta pikaliittimeenB. Lisksi tllin pikaliittimestA palaava hydraulineste psee virtaamaan takaisin venttiiliin ja sitten silin. Tm asento on hetkellinen, ja kun vipu vapautetaan, se palautuu jousella keskelle Pois-asentoon. Ohjausvivun hetkellinen painaminen ja vapauttaminen avaa hydraulinestevirtauksen pikaliittimeen B, mik antaa tehoa vetokytkimen liittimeen. Kun vipu vapautetaan, se silytt virtauksen vetokytkimeen.

    Important: Jos asentoa kytetn hydraulisylinterin kanssa, ohjausvivun pitminen ala-asennossa ohjaa hydraulinesteen virtauksen rajoitusventtiilin lpi, mik voi vaurioittaa hydraulijrjestelm.

  • PLL-ASENTO (ON)

    Tm asento on vastaava kuin Lasku (pikaliittimen B-asento). Se mys ohjaa hydraulinesteen pikaliittimeenB, mutta ohjauspaneelin pidtinvipu pidtt vipua tss asennossa. Tm sallii hydraulinesteen jatkuvan virran laitteeseen, jossa kytetn hydraulimoottoria. Kyt tt asentoa vain lislaitteilla, jotka on varustettu hydraulimoottorilla.

    Important: Jos asentoa kytetn hydraulisylinterin kanssa tai ilman lislaitetta, PLL-asennossa hydraulineste virtaa rajoitusventtiilin lpi, mik voi vaurioittaa hydraulijrjestelm. Tt asentoa saa kytt vain hetkellisesti tai jos moottori on kytketty.

    Important: Tarkista hydraulinesteen mr lislaitteen asentamisen jlkeen. Tarkista lislaitteen toiminta kyttmll lislaitetta useaan kertaan, jotta ilma purkautuu jrjestelmst, ja tarkista sitten hydraulinesteen mr uudelleen. Lislaitteen sylinteri vaikuttaa hieman vaihteistonesteen mrn. Jos koneen hydraulinesteen mr on alhainen, pumppu, ulkopuolinen hydrauliikka, ohjaustehostin ja vaihteisto voivat vahingoittua.

Close section

Pikaliittimien kytkent

Important: Puhdista pikaliittimet ennen niiden kytkemist. Likaiset liittimet voivat saastuttaa hydraulijrjestelmn.

  1. Ved liittimen lukitusrengasta taaksepin.

  2. Aseta letkunippaa liittimeen, kunnes se napsahtaa paikalleen.

Note: Kun pikaliittimiin kytketn lislaitteita, on ensin mritettv, kumpi puoli tarvitsee painetta. Liit sitten kyseinen letku pikaliittimeen B, jossa on paine, kun ohjausvipu on painettuna eteenpin tai lukittuna PLL-asentoon.

Close section

Pikaliittimien irrotus

Note: Kun sek kone ett lislaite on sammutettu, liikuta nostimen vipua edestakaisin, jotta paine poistuu jrjestelmst ja pikaliittimien irrotus helpottuu.

  1. Ved liittimen lukitusrengasta taaksepin.

  2. Ved letkua tiukasti liittimest.

    Important: Puhdista ja asenna plytulppa ja plysuojukset pikaliittimien pihin silloin, kun liittimet eivt ole kytss.

Close section

Hydrauliikan vianetsint

  • Ongelmia pikaliittimien kytkemisess tai irrottamisessa.

    Painetta ei ole vapautettu (pikaliitin on paineistettu).

  • Ohjaustehostin toimii vaivoin tai ei lainkaan.

    • Hydraulinestett on liian vhn.

    • Hydraulineste on kuumaa.

    • Pumppu ei ole kynniss.

  • Jrjestelmss on hydraulivuoto.

    • Liittimet ovat lysll.

    • Liittimest puuttuu O-rengas.

  • Lislaite ei toimi.

    • Pikaliittimet eivt ole tysin kytkettyin.

    • Pikaliittimet ovat vaihtuneet keskenn.

  • Kuuluu kitisev nt.

    • Ulkopuolisen hydrauliikan venttiili jtetty PLL-asentoon, jolloin hydraulineste virtaa rajoitusventtiilin lpi.

    • Hihna on lysll.

  • Moottori ei kynnisty.

    Hydraulivipu on lukittuna ETUASENTOON.

Close section
Close section
Close section

Kunnossapito

Kunnossapitotaulukko

HuoltoväliHuoltotoimenpide
After the first 2 operating hours
  • Kirist etu- ja takapyrien pyrnmutterit.
  • After the first 8 operating hours
  • Tarkista laturin hihnan kunto ja kireys.
  • After the first 10 operating hours
  • Kirist etu- ja takapyrien pyrnmutterit.
  • Tarkista vaihteensiirtovaijerien st.
  • Tarkista seisontajarrun st.
  • Vaihda hydraulisuodatin.
  • Vaihda korkeatehoisen hydrauliikkasarjan nestesuodatin (vain TC-mallit).
  • After the first 50 operating hours
  • Vaihda moottorin ljy ja suodatin.
  • Sd moottorin venttiilinvlykset.
  • Before each use or daily
  • Tarkista moottoriljyn mr.
  • Tarkista jhdytysnesteen mr.
  • Tarkista vaihteisto- ja hydrauliljyn mr. (Tarkista nesteen mr ennen moottorin ensimmist kynnistyst ja sen jlkeen kahdeksan kytttunnin vlein tai pivittin.)
  • Tarkista korkeatehoisen hydrauliikkasarjan nesteen mr (vain TC-mallit); (tarkista hydraulinesteen mr ennen moottorin ensimmist kynnistyst ja sen jlkeen pivittin).
  • Tarkista rengaspaine.
  • Tarkista jarrunesteen mr.(Tarkista mr ennen moottorin ensimmist kynnistyst ja sen jlkeen kahdeksan kytttunnin vlein tai pivittin.)
  • Tarkista turvajrjestelmn toiminta.
  • Tyhjenn vesi tai muut kertymt vedenerottimesta.
  • Poista lika moottoritilasta ja jhdyttimest(puhdista ne useammin likaisissa olosuhteissa).
  • Every 25 hours
  • Irrota ilmanpuhdistimen suojus ja puhdista se roskista.
  • Every 50 hours
  • Tarkista akkunesteen mr(varastoinnin aikana 30pivn vlein).
  • Tarkista akkukaapelien kytkennt.
  • Every 100 hours
  • Tarkista etutasauspyrstn ljymr (vain nelipyrvetomallit).
  • Rasvaa kaikki laakerit ja holkit(voitele useammin vaativissa kyttolosuhteissa).
  • Vaihda ilmanpuhdistimen suodatin(useammin plyisiss tai likaisissa olosuhteissa).
  • Tarkista renkaiden kunto.
  • Every 200 hours
  • Kirist etu- ja takapyrien pyrnmutterit.
  • Vaihda moottorin ljy ja suodatin.
  • Tarkista, ett vakionopeusnivelen suojakumeissa ei ole halkeamia, reiki tai lysyytt(Vain nelipyrvetomallit).
  • Tarkista vaihteensiirtovaijerien st.
  • Tarkista ylemmn ja alemman nopeusalueen vaijerin st.
  • Tarkista tasauspyrstn lukon vaijerin st.
  • Tarkista seisontajarrun st.
  • Tarkista jarrupolkimen st.
  • Tarkista laturin hihnan kunto ja kireys.
  • Tarkista kytkinpolkimen st.
  • Tarkista ajojarru ja seisontajarru.
  • Every 400 hours
  • Tarkasta polttoaineletkut ja liitnnt.
  • Vaihda polttoainesuodatin.
  • Tarkista etupyrien suuntaus.
  • Tarkista silmmrisesti, ovatko jarrukengt kuluneet.
  • Every 600 hours
  • Sd moottorin venttiilinvlykset.
  • Every 800 hours
  • Vaihda etutasauspyrstn ljy(Vain nelipyrvetomallit).
  • Vaihda hydrauliljy ja puhdista sihti.
  • Vaihda hydraulisuodatin.
  • Vaihda korkeatehoisen hydrauliikkasarjan neste ja suodatin (vain TC-mallit).
  • Every 1,000 hours
  • Vaihda jarruneste.
  • Tyhjenn/huuhtele polttoainesili.
  • Huuhtele jhdytysjrjestelm tai vaihda jhdytysneste.
  • Note: Koneen vasen ja oikea puoli mritelln normaalista kyttasennosta ksin.

    Hengenvaara

    Vain ptev ja valtuutettu henkilst saa kunnostaa, korjata, st ja tarkistaa laitteen.

    Vlt tulipalon vaaroja ja pid palontorjuntavarusteet aina ksill tyskentelyalueella. l tarkista polttoaineen, akkunesteen tai jhdytysnesteen mr tai vuotoa avoliekill. l puhdista osia avoimessa polttoaineastiassa tai syttyvill puhdistusnesteill.

    Varoitus

    Jos avain jtetn virtalukkoon, joku voi vahingossa kynnist moottorin ja vahingoittaa vakavasti lhell olijoita.

    Irrota avain virtalukosta ennen huoltoa.

    Kytt vaikeissa olosuhteissa

    Important: Jos laitetta kytetn joissain alla olevista olosuhteista, huollot on suoritettava kaksi kertaa tavallista useammin:

    • Kytt aavikolla

    • Kytt kylmss ilmastossa, alle 0°C

    • Pervaunun vetminen

    • Toistuva kytt plyisiss olosuhteissa

    • Kytt rakennustymaalla

    • Jos ajoneuvo on ollut pitkn kytss mutaisissa, hiekkaisissa, mriss tai vastaavissa likaisissa olosuhteissa, tarkistuta ja puhdistuta jarrut mahdollisimman pian. Nin mikn hankaava materiaali ei pse aiheuttamaan liiallista kulumista.

    Close section

    Huoltoa edeltävät toimenpiteet

    Monet tss kunnossapito-osassa ksitellyist toimenpiteist edellyttvt lavan nostamista ja laskemista. Noudata seuraavia varo-ohjeita vakavien vammojen ja hengenvaaran vlttmiseksi.

    Vaara

    Tysi lava voi laskeutua yhtkki, jos tukitanko ei ole paikallaan. Tyskentely tukemattoman nostetun lavan alla voi johtaa henkilvahinkoon.

    • Ennen kuin huollat tai sdt konetta, pyski kone tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    • Tyhjenn lavan tai muun lislaitteen kuorma ja asenna tukitanko tysin ulostynnettyyn sylinteriin ennen nostetun lavan alla tyskentely.

    Lavan tukitangon kytt

    Important: Asenna tai irrota lavan tukitanko aina lavan ulkopuolelta ksin.

    1. Nosta lavaa, kunnes nostosylinterit ovat tysin ulostynnettyin.

    2. Irrota lavan tukitanko silytyskannakkeista ROPS-paneelin takaa (Figure 32).

      g026142
    3. Tynn lavan tukitanko sylinterintankoon ja varmista, ett tuen ptykielekkeet ovat sylinterin vaipan pt ja sylinterin tangon pt vasten (Figure 33).

      g009164
    4. Irrota lavan tukitanko sylinterist ja aseta se kaatumissuojausjrjestelmn paneelin takana oleviin kannattimiin.

      Important: l yrit laskea lavaa, jos lavan tukitanko on kiinni sylinteriss.

    Close section

    Lavan irrotus

    1. Kynnist moottori, kytke hydraulinostimen vipu ja laske lavaa, kunnes sylintereill ei ole kuormaa.

    2. Vapauta nostimen vipu ja sammuta moottori.

    3. Irrota lukitussokat sylinterien tankojen liitintappien ulommista pist (Figure 34).

      g002368
    4. Irrota liitintapit, jotka kiinnittvt sylinterien tankojen pt lavan kiinnityslevyihin, tyntmll tappeja sisnpin (Figure 34).

    5. Irrota lukitussokat ja liitintapit, jotka kiinnittvt kntkannattimet runkokiskoihin (Figure 34).

    6. Nosta lava pois koneen plt.

      Important: Tyspitk lava painaa noin 148kg, joten l yrit asentaa tai irrottaa sit yksin.Kyt nostolaitetta tai pyyd avuksi kaksi tai kolme muuta henkil.

    7. Aseta sylinterit silytyspidikkeisiin.

    8. Kytke hydraulinostimen lukitusvipu, jotta nostosylintereit ei voida kytt vahingossa.

    Close section

    Lavan asennus

    Note: Tyspitkn lavan sivulevyt on helpointa asentaa ennen kuin lava on asennettu paikoilleen koneeseen.

    Note: Varmista, ett lavan takaosan kntlevyt on kiinnitetty lavan runkokiskoon siten, ett alap suuntautuu taakse (Figure 35).

    g002369

    Important: Tyspitk lava painaa noin 148kg, joten l yrit asentaa tai irrottaa sit yksin.Kyt nostolaitetta tai pyyd avuksi kaksi tai kolme muuta henkil.

    Note: Varmista, ett kannattimet ja suojakappaleet (Figure 36) on asennettu siten, ett lukkopulttien pt ovat koneen sisll.

    g002370
    1. Varmista, ett nostosylinterit ovat kokonaan sisll.

    2. Aseta lava varovasti koneen rungon plle siten, ett lavan takaosan kntlevyjen reit ja runkokiskon takareit ovat toistensa kohdalla, ja asenna kaksi liitintappia sek lukitussokat (Figure 36).

    3. Kun lava on alhaalla, kiinnit sylinterien tankojen pt oikeisiin lavan kiinnityslevyjen aukkoihin liitintapeilla ja lukitussokilla.

    4. Tynn liitintappi paikoilleen lavan ulkosivun puolelta niin, ett lukitussokka on paikoillaan tapin ulommassa pss (Figure 36).

      Note: Taemmat aukot on tarkoitettu tyspitkn lavan ja etumaiset 2/3-lavan asennukseen.

      Note: Voi olla tarpeen kynnist moottori ja liikuttaa sylintereit, jotta aukot saadaan kohdistettua.

      Note: Kyttmtn aukko voidaan tukkia pultilla ja mutterilla, jotta lavaa ei voida asentaa vrin.

    5. Kynnist moottori, kytke hydraulinostimen vipu ja nosta lavaa.

    6. Vapauta nostimen vipu ja sammuta moottori.

    7. Asenna lavan tukitanko paikalleen, jotta lavaa ei voida laskea vahingossa. Katso kohta Lavan tukitangon kytt.

    8. Asenna lukitussokat liitintappien sisempiin pihin.

      Note: Jos lavaan on asennettu perlaudan automaattinen avaus, varmista ennen lukitussokan asentamista, ett etutyhjennyksen yhdystanko on vasemmanpuoleisen liitintapin sispuolella.

    Close section

    Koneen nosto

    Hengenvaara

    Tunkilla tuettu kone voi olla epvakaa ja luiskahtaa ja vahingoittaa siten koneen alla olevaa henkil.

    • l kynnist konetta, kun se on nostettu tunkilla.

    • Poista aina avain virtalukosta, ennen kuin nouset pois koneesta.

    • Aseta pyriin vierimisen estvt kiilat, kun kone on nostettu tunkilla.

    • l kynnist moottoria, kun kone on tunkilla, koska moottorin trin tai pyrn liike saattaa pudottaa koneen tunkilta.

    • l tyskentele koneen alla tukematta sit pukeilla. Kone saattaa luiskahtaa tunkilta, jolloin koneen alla olevat voivat loukkaantua.

    • Kun nostat koneen etupt, aseta aina puukappale (tai vastaava) tunkin ja koneen rungon vliin.

    • Koneen etupn nostokohta sijaitsee edess keskell olevan rungon tuen alla (Figure 37) ja takana akselin alla (Figure 38).

      g009823
      g009824
    Close section

    Konepellin irrotus

    1. Tartu konepeltiin ajovalojen aukoista ja vapauta alemmat kiinnityskielekkeet rungon aukoista nostamalla konepelti (Figure 39).

      g010314
    2. Knn konepellin alaosaa ylspin, kunnes ylemmt kiinnityskielekkeet voidaan vet rungon aukoista (Figure 39).

    3. Knn konepellin ylosaa eteenpin ja irrota johdinliittimet ajovaloista (Figure 39).

    4. Irrota konepelti.

    Close section

    Konepellin asennus

    1. Kytke valot.

    2. Tynn ylemmt kiinnityskielekkeet rungon aukkoihin.

    3. Tynn alemmat kiinnityskielekkeet rungon aukkoihin.

    4. Varmista, ett konepelti on kunnolla yl-, sivu- ja alaurissa.

    Close section
    Close section

    Voitelu

    Laakerien ja holkkien rasvaus

    Koneessa on rasvanippoja, jotka on voideltava snnllisesti litiumrasvalla nro2.

    Rasvanippojen sijainnit ja mrt ovat seuraavat:

    • Pallonivelet (4), raidetangot (2), nivelpidikkeet (2) ja ohjaussylinteri (2) (Figure 40)

    • Jousipylvs (2) (Figure 41)

    • Kytkin (1), kaasu (1) ja jarru (1) (Figure 42)

    • U-nivel (18) ja nelipyrvetoakseli (3) (Figure 43)

    Important: Kun voitelet vetoakselin ristiniveli, pumppaa rasvaa, kunnes sit tulee ulos kaikista neljst kupista jokaisessa niveless.

    1. Pyyhi rasvanipat puhtaiksi, ettei eppuhtauksia pse laakeriin tai holkkiin.

    2. Pumppaa rasvaa kaikkiin laakereihin tai holkkeihin.

    3. Pyyhi liika rasva pois.

    g010360
    g010571
    g002394
    g010359
    Close section
    Close section

    Moottorin huolto

    Ilmanpuhdistimen huolto

    Tarkasta ilmanpuhdistin ja letkut snnllisesti, jotta ne suojaavat moottoria ja varmistavat mahdollisimman pitkn kyttin. Tarkista, ettei ilmanpuhdistimen rungossa ole vaurioita, jotka voisivat aiheuttaa ilmavuodon. Vaihda vaurioitunut ilmanpuhdistimen runko.

    Tarkasta ja vaihda ilmanpuhdistimen suodatin seuraavasti:

    1. Avaa ilmanpuhdistimen salvat ja ved ilmanpuhdistimen suojus pois ilmanpuhdistimen rungosta (Figure 44).

      g002401
    2. Avaa plysuoja puristamalla sit sivuilta ja kopista plyt ulos.

    3. Liu’uta suodatin varovasti ulos ilmanpuhdistimen rungosta (Figure 44).

      Note: l kolhi suodatinta runkoa vasten.

      Note: l yrit puhdistaa suodatinta.

    4. Tarkista uuden suodattimen eheys katsomalla sen lpi kirkasta valoa vasten.

      Note: Suodattimessa olevat reit nkyvt kirkkaina pistein.

      Note: Tarkista, ettei panos ole repeytynyt, ettei siin ole ljykalvoa tai ettei kumitiiviste ole vaurioitunut. Jos suodatin on vaurioitunut, l kyt sit.

      Note: Kyt moottoria aina ilmansuodatin ja suojus asennettuina, jotta moottori ei vaurioidu.

      Note: Huolehdi siit, ett ilmansuodattimen kotelon puhtaisiin alueisiin ei pse putoamaan likaa.

    5. Liu’uta suodatin varovasti runkoputken plle (Figure 44).

      Note: Varmista, ett se asettuu kunnolla paikoilleen painamalla suodattimen ulkokeh asennuksen aikana.

    6. Asenna ilmanpuhdistimen suojus oikea sivu ylspin ja kiinnit salvat (Figure 44).

    Close section

    Moottoriljyn ja suodattimen vaihto

    Moottoriljyn mr: 3,2l (suodatin asennettuna)

    Moottoriljylaatu: puhdistava moottoriljy, API SJ tai korkeampi

    Moottoriljyn viskositeetti: 10W-30; valitse moottoriljyn viskositeetti ympristn lmptilan perusteella taulukon mukaan (Figure 45).

    g016095
    1. Nosta lava (jos on) ja tue se asettamalla tukitanko ulostynnettyyn nostosylinteriin.

    2. Irrota tyhjennystulppa ja valuta ljy tyhjennysastiaan (Figure 46).

      g021292
    3. Kun ljy ei en valu, asenna tyhjennystulppa takaisin.

    4. Irrota ljynsuodatin (Figure 46).

    5. Levit ohut kerros puhdasta ljy uuden suodattimen tiivisteeseen ennen asennusta.

    6. Kierr suodatinta, kunnes sen tiiviste ottaa kiinni asennuslevyyn, ja kirist sitten suodatinta 1/2–2/3 kierrosta.

      Note: l kirist liikaa.

    7. Lis mrityksen mukaista ljy kampikammioon.

    Close section
    Close section

    Polttoainejärjestelmän huolto

    Polttoaineletkujen ja liitntjen tarkastus

    Tarkista, ettei polttoaineletkuissa ja liitnniss ole kulumia, vaurioita tai lysi liitntj.

    Close section

    Polttoainesuodattimen/vedenerottimen huolto

    Polttoainesuodattimen/vedenerottimen tyhjennys

    1. Aseta puhdas astia polttoainesuodattimen alle (Figure 47).

    2. Lys suodatinkotelon pohjassa olevaa tyhjennystulppaa.

      g007367
    3. Kirist suodatinkotelon pohjassa oleva tyhjennystulppa.

    Close section

    Polttoainesuodattimen vaihto

    1. Tyhjenn vesi vedenerottimesta. Katso kohta Polttoainesuodattimen/vedenerottimen tyhjennys.

    2. Puhdista suodattimen kiinnityskohdan ymprist (Figure 47).

    3. Irrota suodatin ja puhdista suodattimen asennuspinta.

    4. Voitele suodattimen tiiviste puhtaalla ljyll.

    5. Asenna suodatin ksin, kunnes tiiviste koskettaa asennuspintaa. Kierr sitten viel puoli kierrosta.

    6. Kirist suodatinkotelon pohjassa oleva tyhjennystulppa.

    Close section
    Close section
    Close section

    Sähköjärjestelmän huolto

    Sulakkeiden huolto

    Shkjrjestelmn sulakkeet ovat kojetaulun alla keskell (Figure 48 ja Figure 49).

    g010328
    decal115-7813
    Close section

    Koneen kynnistminen kaapeleilla

    Vaara

    Koneen kynnistminen kaapeleilla voi olla vaarallista. Se voi aiheuttaa henkilvahingon tai vaurioittaa koneen shkosia.

    • l koskaan kynnist kaapeleilla, jos jnnitelhde on suurempi kuin 15VDC, muuten shkjrjestelm vahingoittuu.

    • l koskaan yrit kynnist tyhj akkua jtyneen. Jtynyt tyhj akku saattaa haljeta tai rjht kaapeleilla kynnistettess.

    • Noudata kaikkia akkua koskevia varoituksia, kun kynnistt konetta kaapeleilla.

    • Varmista, ett kone ei kosketa kynnistvn koneeseen.

    • Jos kaapelit kytketn vriin napoihin, seurauksena voi olla henkilvahinkoja ja/tai shkjrjestelmn vaurioituminen.

    1. Purista akun kantta, jotta kielekkeet irtoavat akkualustasta, ja irrota akun kansi akkualustasta (Figure 50).

      g010326
    2. Kytke kynnistyskaapeli akkujen plusnapojen vliin (Figure 51).

      Note: Plusnavan tunnistaa akun kannen +-merkist.

    3. Kytke toisen kynnistyskaapelin p kynnistvn koneen akun miinusnapaan.

      Note: Miinusnavassa on NEG-merkint akun kannessa.

      Note: l kytke kynnistyskaapelin toista pt tyhjn akun miinusnapaan. Kytke kynnistyskaapeli moottoriin tai runkoon. l kytke kynnistyskaapelia polttoainejrjestelmn.

      g010325
    4. Kynnist kynnistysapua tarjoavan koneen moottori.

      Note: Anna sen kyd muutaman minuutin ajan ja kynnist sitten oman koneen moottori.

    5. Irrota miinusnapaan kytketty kynnistyskaapeli ensin oman koneen moottorista ja sitten toisen koneen akusta.

    6. Asenna akun kansi akkualustaan.

    Close section

    Akun huolto

    Vaara

    CALIFORNIA

    Proposition 65 Warning

    Akun liitännät, navat ja niihin liittyvät lisävarusteet sisältävät lyijyä ja lyijy-yhdisteitä, joiden tiedetään aiheuttavan syöpää ja haittaavan lisääntymistä. Pese kädet, kun olet käsitellyt näitä osia.

    Hengenvaara

    Akkuneste sislt rikkihappoa, joka on tappava myrkky ja aiheuttaa vakavia kemiallisia palovammoja.

    • l juo akkunestett lk anna sen pst kosketuksiin ihon, silmien tai vaatteiden kanssa. Kyt suojalaseja ja kumiksineit.

    • Akku on tytettv paikassa, jossa on aina saatavilla puhdasta vett ihon huuhtelua varten.

    • Huolehdi, ett akuissa on riittvsti akkunestett.

    • Pid akun ylosa puhtaana pesemll se ajoittain ammoniakkiin tai natriumbikarbonaattiliuokseen kastetulla harjalla. Huuhtele ylosan pinta vedell puhdistuksen jlkeen. l irrota tyttaukon korkkia puhdistuksen ajaksi.

    • Varmista, ett akun kaapelit ovat tiukasti kiinni akun navoissa, jotta shkkytkent toimii hyvin.

    • Jos navat ruostuvat, irrota akun kansi, irrota kaapelit – miinuskaapeli (–) ensin – ja raaputa liittimi ja napoja erikseen. Kytke kaapelit (pluskaapeli (+) ensin) ja levit napojen plle vaseliinia.

    • Pid akkunesteen pinta kennojen tasolla tislatulla vedell tai vedell, josta on poistettu suolat. l tyt kennoja kunkin kennon sisll olevan rengasliittimen yli.

    • Jos kone varastoidaan erityisen kuumaan paikkaan, akku tyhjenee nopeammin kuin viiless.

    Close section
    Close section

    Vetojärjestelmän huolto

    Etutasauspyrstn ljyn vaihto

    Vain nelipyrvetomallit

    Tasauspyrstn ljylaatu: Mobil 424 -hydraulineste

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    2. Puhdista alue tyhjennystulpan ymprilt tasauspyrstn sivussa (Figure 52).

    3. Aseta tyhjennysastia tyhjennystulpan alle.

      g010510
    4. Irrota tyhjennystulppa ja valuta ljy tyhjennysastiaan.

    5. Kun ljy ei en valu, asenna tulppa ja kirist.

    6. Puhdista tasauspyrstn pohjassa olevaa tytt-/tarkistusaukon tulppaa ympriv alue.

    7. Irrota tytt-/tarkistusaukon tulppa ja lis mrityksen mukaista ljy, kunnes ljy on aukkoon asti.

    8. Asenna tytt-/tarkistustulppa.

    Close section

    Vakionopeusnivelen suojakumien tarkistus

    Vain nelipyrvetomallit

    Tarkista, ett vakionopeusnivelen suojakumeissa ei ole halkeamia, reiki tai lysyytt. Jos vaurioita lytyy, ota yhteys valtuutettuun Toro-jlleenmyyjn.

    Close section

    Vaihteensiirtovaijerien st

    1. Siirr vaihdevipu VAPAA-asentoon.

    2. Irrota liitintapit, jotka kiinnittvt vaihteensiirtovaijerit vaihteiston vaihteensiirtimiin (Figure 53).

      g002424
    3. Lys haarukan vastamutterit ja sd jokainen haarukka siten, ett vaijerin vlys on yht suuri eteen- ja taaksepin suhteessa vaihteiston vaihteensiirtimen reikn (niin, ett vaihteistovivun vlys on otettu pois samaan suuntaan).

    4. Asenna liitintapit ja kirist vastamutterit, kun st on valmis.

    Close section

    Ylemmn ja alemman nopeusalueen vaijerin st

    1. Irrota liitintappi, joka kiinnitt ylemmn ja alemman nopeusalueen vaijerin vaihteistoon (Figure 53).

    2. Lys haarukan vastamutteri ja sd haarukka siten, ett haarukan reik on vaihteiston kannattimen rein kohdalla.

    3. Asenna liitintappi ja kirist vastamutteri, kun st valmis.

    Close section

    Tasauspyrstn lukon vaijerin st

    1. Siirr tasauspyrstn lukon vipu POIS-ASENTOON.

    2. Lys vastamuttereita, jotka kiinnittvt tasauspyrstn lukon vaijerin vaihteiston kannakkeeseen (Figure 54).

      g002425
    3. Sd lukkomuttereita siten, ett jousikoukun ja vaihteistovivun aukon reunan vlill on 0,25–1,5mm:n rako.

    4. Kirist vastamutterit, kun st on valmis.

    Close section

    Renkaiden tarkistus

    Eturenkaiden paineen tulee olla 2,2bar ja takarenkaiden 1,24bar.

    Reunakiveykseen tai vastaavaan osuminen voi vaurioittaa rengasta tai vannetta ja aiheuttaa sen, ettei pyrien suuntaus ole en oikein, joten tarkista renkaiden kunto pienenkin onnettomuuden jlkeen.

    Important: Tarkista renkaiden ilmanpaine oikean paineen varmistamiseksi. Jos renkaiden paine ei ole oikea, ne kuluvat ennenaikaisesti ja saattavat johtaa nelipyrvedon jumiutumiseen.

    Figure 55 on esimerkki liian alhaisen paineen aiheuttamasta kulumisesta.

    g010294

    Figure 56 on esimerkki liian korkean paineen aiheuttamasta kulumisesta.

    g010293
    Close section

    Etupyrien suuntauksen tarkistus

    1. Varmista, ett renkaat osoittavat suoraan eteenpin.

    2. Mittaa etisyys keskelt keskelle (akselikorkeudella) ohjaavien renkaiden etu- ja takapuolella (Figure 57).

      Note: Mitan on oltava renkaan etuosassa 03mm:n sisll renkaan takaosan mitasta. Knn renkaita 90astetta ja tarkista mitta.

      Important: Tarkista mitat aina samoista renkaan kohdista. Koneen on oltava tasaisella alustalla ja renkaiden on osoitettava suoraan eteenpin.

      g009169
    3. Sd etisyytt keskelt keskelle seuraavasti:

      1. Lys raidetangon keskell olevaa vastamutteria (Figure 58).

        g010329
      2. Pyrit raidetankoa siten, ett renkaiden etupuoli liikkuu sisn- tai ulospin, kunnes renkaiden keskikohtien etisyydet renkaiden etu- ja takareunoissa ovat oikeat.

      3. Kirist raidetangon vastamutteri, kun st on oikea.

      4. Tarkista, ett renkaat kntyvt yht paljon oikealle ja vasemmalle.

        Note: Jos renkaat eivt knny yht paljon, katso stohjeet huolto-oppaasta.

    Close section
    Close section

    Jäähdytysjärjestelmän huolto

    Roskien poisto jhdytysjrjestelmst

    1. Sammuta moottori ja puhdista moottoritila huolellisesti roskista.

    2. Avaa salpa ja irrota jhdyttimen sleikk jhdyttimen edest (Figure 59).

      g010315
    3. Knn salpoja (jos on) ja knn ljynjhdytin pois jhdyttimest (Figure 60).

      g010316
    4. Puhdista jhdytin, ljynjhdytin ja sleikk huolellisesti paineilmalla.

      Note: Puhalla roskat pois jhdyttimest. l puhdista jhdyttimen ulkopintoja vedell.

    5. Asenna ljynjhdytin ja sleikk jhdyttimeen.

    Close section

    Moottorin jhdytysnesteen vaihto

    Jhdytysnesteen tyyppi: veden ja pysyvn etyleeniglykolipakkasnesteen seos (seossuhde 50/50)

    Note: Seuraava toimenpide voi olla tarpeen tehd useaan kertaan jhdytysjrjestelmn huuhtelemiseksi ja jhdytysnesteen vaihtamiseksi.

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle.

    2. Nosta lava (jos on) ja tue se asettamalla tukitanko ulostynnettyyn nostosylinteriin.

      Varoitus

      Jos moottori on juuri sammutettu, kuuma, paineenalainen jhdytysneste saattaa roiskua ja aiheuttaa palovammoja.

      • l avaa paisuntasilin korkkia moottorin kydess.

      • Anna moottorin jhty vhintn 15minuutin ajan tai kunnes paisuntasilin korkki on jhtynyt tarpeeksi, jotta sit voidaan ksitell paljain ksin.

      • Kyt liinaa, kun aukaiset paisuntasilin korkkia, ja aukaise korkki hitaasti, jotta paine psee pois.

    3. Irrota jhdyttimen korkki.

      g010331
    4. Irrota paisuntasilin korkki (Figure 62).

      g026143
    5. Irrota alempi jhdyttimen letku ja anna jhdytysnesteen valua tyhjennysastiaan.

    6. Kun jhdytysnestett ei en valu, liit alempi jhdyttimen letku.

    7. Irrota jhdytysnesteen tyhjennystulppa moottorista ja anna jhdytysnesteen valua tyhjennysastiaan.

    8. Kun jhdytysnestett ei en valu, asenna tyhjennystulppa.

    9. Tyt jhdytysjrjestelm hitaasti veden ja etyleeniglykolipakkasnesteen seoksella (seossuhde 50/50)..

    10. Asenna jhdyttimen korkki.

    11. Tyt sili tyttaukon kaulan alaosaan asti.

    12. Kynnist moottori joutokynnille.

    13. Tyt sili tyttaukon kaulan alaosaan asti sit mukaa kun ilma poistuu jrjestelmst.

      Note: l anna moottorin lmmet kyttlmptilaan.

    14. Asenna paisuntasilin korkki.

    15. Kyt konetta, kunnes se saavuttaa kyttlmptilan.

    16. Sammuta koneen moottori ja anna sen jhty.

    17. Tarkista jhdytysnesteen mr uudelleen ja lis tarvittaessa.

    Close section
    Close section

    Jarrujen huolto

    Seisontajarrun st

    1. Irrota kumikahva seisontajarrun vivusta (Figure 63).

      g033487
    2. Lys struuvia, joka kiinnitt nupin seisontajarrun vipuun (Figure 64).

      g033488
    3. Kierr nuppia, kunnes vivun kyttmiseen tarvitaan 20–22kg:n voima.

    4. Kirist struuvi, kun st on valmis.

      Note: Jos kahvassa ei ole en stvaraa, lys kdensijaa sdn puolivliin ja sd takana olevaa vaijeria. Toista sitten vaihe 3.

    5. Asenna kumikahva seisontajarrun vipuun.

    Close section

    Jarrupolkimen st

    Note: Irrota etukupu sdn helpottamiseksi.

    1. Irrota sokka ja liitintappi, joilla psylinterin haarukkap on kiinni jarrupolkimen tapissa (Figure 65).

      g002417
    2. Nosta jarrupoljinta (Figure 66), kunnes se koskettaa runkoa.

    3. Lys vastamuttereita, joilla haarukkap on kiinni psylinterin akselissa (Figure 66).

    4. Sd haarukkapt, kunnes sen aukot ja jarrupolkimen tapin aukot ovat toistensa kohdalla.

    5. Kiinnit haarukkap polkimen tappiin liitintapilla ja sokalla.

    6. Kirist vastamutterit, joilla haarukkap on kiinni psylinterin akselissa.

      Note: Jarrun psylinterin tulee vapauttaa paine oikein sdettyn.

      g036549
    Close section
    Close section

    Hihnan huolto

    Laturin hihnan st

    1. Nosta lava (jos on) ja tue se asettamalla tukitanko ulostynnettyyn nostosylinteriin.

    2. Tarkista kireys painamalla hihnaa kampiakselin ja laturin hihnapyrien puolivlist 10kg:n voimalla (Figure 67).

      Note: Uuden hihnan on taivuttava 8–12mm.

      Note: Kytetyn hihnan on taivuttava 10–14mm. Jos painuma on vr, jatka seuraavaan vaiheeseen. Jos painuma on oikea, jatka kytt.

    3. Sd hihnan kireys seuraavasti:

      1. Lys laturin kahta kiinnityspulttia (Figure 67).

        g026144
      2. Knn laturia vntimen avulla, kunnes hihnan kireys on oikea. Kirist kiinnityspultit (Figure 67).

    Close section
    Close section

    Ohjausjärjestelmän huolto

    Kaasupolkimen st

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    2. Sd kaasupolkimen vaijerin pallonivelt (Figure 68) siten, ett kaasupolkimen varren ja vinonelikuvioisen lattialevyn (Figure 69) ylosan vliin j 2,54–6,35mm:n vli, kun poljinta painetaan keskelt 11,3kg:n voimalla.

      Note: Moottorin on oltava kynniss ja paluujousen kiinnitetty.

    3. Kirist lukkomutteri (Figure 68).

      g019537
      g002412

    Important: Moottorin suurin joutokyntinopeus on 3650kierr./min. l sd suurimman joutokyntinopeuden pysytint.

    Close section

    Kytkinpolkimen st

    Note: Kytkinpolkimen vaijeria voidaan st kytkinkotelon tai kytkinpolkimen tapin kohdalta. Etukonepelti voidaan irrottaa, jotta polkimen tappiin psee helpommin ksiksi.

    1. Lys vastamuttereita, jotka kiinnittvt kytkinvaijerin kotelon kannakkeeseen (Figure 70).

      Note: Pallonivel voidaan irrottaa ja sit voidaan pyritt, jos tarvitaan lisst.

      g009592
    2. Irrota palautusjousi kytkinvivusta.

    3. Sd vastamuttereita tai pallonivelt, kunnes kytkinpolkimen takareuna on 9,2–9,8cm:n etisyydell lattialevyn vinonelikuvion ylosasta, kun poljinta painetaan 1,8kg:n voimalla (Figure 71).

      g009276

      Note: Voima kohdistetaan siten, ett kytkinlaakeri koskettaa kevyesti painelevyn puikkoja.

    4. Kirist vastamutterit, kun st on valmis.

    5. Varmista oikea st tarkistamalla 9,2–9,8cm:n mitta vastamuttereiden kiristyksen jlkeen.

      Note: Sd uudelleen tarvittaessa.

    6. Kiinnit palautusjousi kytkinvipuun.

      Important: Varmista, ett tangon p on pallossa suorassa, ei kierrettyn, ja pysyy kytkinpolkimen suuntaisena vastamutterin kiristyksen jlkeen (Figure 72).

      g009277

      Note: Kytkimen vlyksen on oltava aina vhintn 19mm.

    Close section

    Nopeusmittarin muunto

    Nopeusmittari voidaan muuntaa maileista tunnissa kilometreihin tunnissa ja pinvastoin.

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    2. Irrota konepelti. Katso Konepellin irrotus.

    3. Paikanna kaksi nopeusmittarin vieress olevaa irtonaista johtoa.

    4. Irrota liitin johdinsarjasta ja kytke johdot yhteen.

      Note: Nopeusmittarin yksikksi vaihtuu km/h tai mph.

    5. Konepellin asennus.

    Close section
    Close section

    Hydraulijärjestelmän huolto

    Hydrauliljyn vaihto ja sihdin puhdistus

    Hydraulinestetilavuus: 7l

    Hydraulinesteen tyyppi: Dexron III ATF

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    2. Irrota tyhjennystulppa silin sivusta ja valuta hydraulineste tyhjennysastiaan (Figure 73).

      g009623
    3. Huomaa hydrauliletkun suunta ja sihtiin kiinnitetty 90asteen kulmaliitin silin sivussa (Figure 74).

    4. Irrota hydrauliletku ja 90asteen liitin.

    5. Irrota sihti ja puhdista huuhtelemalla vastavirtaan puhtaalla rasvanpoistoaineella.

      Note: Anna kuivua ennen asentamista.

      g002416
    6. Asenna sihti.

    7. Asenna hydrauliletku ja 90asteen liitin sihtiin samassa suunnassa.

    8. Asenna ja kirist tyhjennystulppa.

    9. Lis silin noin 7litraa mrityksen mukaista hydraulinestett. Katso Vaihteisto-/hydraulinesteen mrn tarkistus.

    10. Kynnist moottori ja kyt konetta, jotta hydrauliikkajrjestelm tyttyy.

    11. Tarkista hydraulinesteen mr ja lis tarvittaessa.

    Important: Kyt vain mrityksen mukaista hydraulinestett. Muut nesteet voivat vahingoittaa jrjestelm.

    Close section

    Hydraulisuodattimen vaihto

    Important: Muiden suodattimien kytt saattaa mittid joidenkin osien takuun.

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    2. Puhdista suodattimen kiinnitysalueen ymprist.

    3. Aseta tyhjennysastia suodattimen alle ja irrota suodatin (Figure 75).

      g010332
    4. Voitele uuden suodattimen tiiviste.

    5. Tarkista, ett suodattimen asennuskohta on puhdas.

    6. Kierr suodatinta, kunnes tiiviste koskettaa kiinnityslevy, ja kirist sitten suodatinta puoli kierrosta.

    7. Kynnist moottori ja anna sen kyd noin kaksi minuuttia, jotta kaikki ilma purkautuu jrjestelmst.

    8. Sammuta moottori ja tarkista hydraulinesteen taso sek mahdolliset vuodot.

    Close section

    Korkeatehoisen hydrauliikkasarjan nesteen ja suodattimen vaihto

    Vain TC-mallit

    Hydraulinestetilavuus: noin 15l

    Hydraulinesteen tyyppi:Toro Premium All Season Hydraulic Fluid (saatavana 19litran (5gallonnaa) astioissa tai 208litran (55gallonnaa) tynnyreiss. Katso niden osien osanumerot osaluettelosta tai pyyd Toro-jlleenmyyjlt.)

    Vaihtoehtoiset nesteet: Jos Toro-nesteit ei ole saatavana, voidaan kytt muita tavanomaisia ljypohjaisia nesteit, jotka tyttvt jljempn luetellut vaatimukset (ominaisuudet ja standardit). Pyyd voiteluaineiden jlleenmyyjlt neuvoja sopivan tuotteen valitsemiseen.

    Note: Toro ei vastaa vrnlaisten nesteiden kytst aiheutuneista vaurioista, joten on kytettv vain sellaisten tunnettujen valmistajien tuotteita, joiden luokituksiin voi luottaa.

    Kulumista estv hydraulineste, jolla on korkea viskositeetti-indeksi / alhainen jhmepiste, ISOVG46

    Ominaisuudet:

    • Viskositeetti, ASTM D445 cSt / 40°C: 44–48; cSt / 100°C: 7,9–8,5

    • Viskositeetti-indeksi, ASTM D2270: 140–152

    • Jhmepiste, ASTM D97: –37°C...–43°C

    • FZG, Fail stage: 11 tai parempi

    • Vesipitoisuus (uusi neste): 500ppm (enintn)

    Standardit:

    Vickers I-286-S, Vickers M-2950-S, Denison HF-0, Vickers 35 VQ 25 (Eaton ATS373-C)

    Note: Monet hydraulinesteet ovat lhes vrittmi, mik vaikeuttaa vuotojen toteamista. Hydraulinestejrjestelmn tarkoitettua punaista vrilisainetta on saatavana 20ml:n pulloissa. Yksi pullo riitt 15–22 litralle hydraulinestett. Tilaa valtuutetulta Toro-jlleenmyyjltsi (osanro 44-2500).

    Note: Jos nesteeseen psee eppuhtauksia, ota yhteys paikalliseen Toro-jlleenmyyjn, sill koko jrjestelm on huuhdeltava. Likaantunut neste voi nytt maitomaiselta tai mustalta puhtaaseen nesteeseen verrattuna. Neste on ehk vaihdettava useammin, jos kytetn useita lislaitteita, sill eri hydraulinesteiden sekoittuminen saattaa johtaa nesteen nopeampaan likaantumiseen.

    1. Puhdista korkeatehoisen hydrauliikkasarjan suodattimen kiinnityskohdan ymprist (Figure 75).

    2. Aseta tyhjennysastia suodattimen alle ja irrota suodatin.

      Note: Jos nestett ei tyhjennet, irrota ja tuki suodattimeen menev hydrauliputki.

    3. Voitele uuden suodattimen tiivisterengas ja pyrit suodatinta kiinni ksin, kunnes tiiviste koskettaa suodatinphn. Kirist sitten viel 3/4-kierrosta. Suodattimen pitisi nyt olla tiivis.

    4. Lis hydraulisilin noin 15litraa hydraulinestett.

    5. Kynnist kone ja kyt sit joutokynnill noin kaksi minuuttia, jotta neste kiert ja jrjestelmss oleva ilma poistuu.

    6. Sammuta koneen moottori ja tarkista nesteen mr.

    7. Tarkista nesteen mr.

    8. Hvit neste asianmukaisesti.

    Close section

    Kuljetuslavan nosto httilanteessa

    Kuljetuslava voidaan nostaa httilanteessa moottoria kynnistmtt pyrittmll kynnistysmoottoria tai kynnistmll hydraulijrjestelm apuletkujen avulla.

    Kuljetuslavan nosto kynnistysmoottorin avulla

    Pyrit kynnistysmoottoria ja pid nostimen vipua samalla Nosto-asennossa. Kyt kynnistysmoottoria noin 10sekunnin ajan ja odota sitten 60sekuntia, ennen kuin yritt uudelleen. Jos moottori ei pyri, poista kuorma ja lava (lislaite) moottorin tai vaihteiston huoltamista varten.

    Close section

    Kuljetuslavan nosto kynnistmll hydraulijrjestelm letkujen avulla

    Varoitus

    Tysi lava voi laskeutua yhtkki, jos tukitanko ei ole paikallaan. Tyskentely tukemattoman nostetun lavan alla voi johtaa henkilvahinkoon.

    • Ennen kuin huollat tai sdt konetta, pyski kone tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    • Tyhjenn lavan tai muun lislaitteen kuorma ja asenna tukitanko tysin ulostynnettyyn sylinteriin ennen nostetun lavan alla tyskentely.

    Thn toimenpiteeseen tarvitaan kaksi hydrauliletkua, joissa kummassakin on koneen liittimiin sopiva uros- ja naaraspikaliitin.

    1. Peruuta epkuntoisen koneen pern luo toinen laite.

      Important: Koneen hydraulijrjestelmss kytetn Dexron III ATF -nestett. Jotta jrjestelm ei saastuisi, toisessa koneessa on kytettv vastaavaa nestett.

    2. Irrota kummankin koneen kaksi pikaliitinletkua liitinkannattimeen liitetyist letkuista (Figure 76).

      g009822
    3. Liit epkuntoisessa koneessa kaksi kynnistysletkua irrotettuihin letkuihin (Figure 77).

    4. Tuki liitnnt, joita ei kytet.

      g002429
    5. Liit toisessa koneessa kaksi letkua liittimeen, joka on viel liitinkannattimessa (liit ylempi letku ylliittimeen ja alempi letku alaliittimeen (Figure 78).

    6. Tuki liitnnt, joita ei kytet.

      g019543
    7. Pid kaikki sivulliset etll koneesta.

    8. Kynnist toinen kone ja siirr nostimen vipu nostoasentoon, jolloin epkuntoinen kuljetuslava nousee.

    9. Siirr hydraulinostimen vipu VAPAA-asentoon ja kytke nostovivun lukko.

    10. Asenna lavan tukitanko ulostynnettyyn nostosylinteriin. Katso Lavan tukitangon kytt.

      Note: Kun kummankin koneen moottori on sammutettu, liikuta nostimen vipua edestakaisin, jotta paine poistuu jrjestelmst ja pikaliittimien irrotus helpottuu.

    11. Kun toimenpide on valmis, irrota kynnistysletkut ja kytke hydrauliletkut kumpaankin koneeseen.

      Important: Tarkista kummankin koneen hydraulinestemrt ennen kytt.

    Close section
    Close section
    Close section

    Laitteen pesu

    Pese laite tarpeen mukaan. Kyt pesuun pelkk vett tai lis veteen mietoa pesuainetta. Koneen voi pest rievulla.

    Important: l pese konetta painepesurilla. Painepesu voi vahingoittaa shkjrjestelm, irrottaa trkeit tarroja tai huuhtoa pois tarpeellisen rasvan kitkakohdista. l kyt liian paljon vett kojetaulun, moottorin ja akun lheisyydess.

    Important: l pese konetta moottorin ollessa kynniss. Koneen peseminen moottorin kydess voi vaurioittaa moottorin sisosia.

    Close section
    Close section

    Varastointi

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    2. Puhdista lika ja rasva koko koneesta, mys moottorin sylinterinkannen rivoista ja tuulettimen kotelosta.

    3. Tarkista jarrut. Katso kohta Jarrunesteen mrn tarkistus.

    4. Huolla ilmanpuhdistin. Katso kohta Ilmanpuhdistimen huolto.

    5. Tiivist ilmanpuhdistimen imuaukko sek pakoaukko snkestvll teipill.

    6. Rasvaa kone. Katso kohta Laakerien ja holkkien rasvaus.

    7. Vaihda moottorin ljy ja suodatin. Katso Moottoriljyn ja suodattimen vaihto.

    8. Huuhtele polttoainesili tuoreella ja puhtaalla dieselpolttoaineella.

    9. Varmista kaikki polttoainejrjestelmn liitnnt.

    10. Tarkista rengaspaine. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

    11. Tarkista pakkasnesteen mr ja lis tarvittaessa veden ja pakkasnesteen seosta (50:50) alueella odotettavissa olevan alimman lmptilan mukaan.

    12. Irrota akku alustasta, tarkista akkunesteen mr ja lataa akku tyteen. Katso kohta Akun huolto.

      Note: l kytke akkukaapeleita akun napoihin varastoinnin ajaksi.

      Important: Akun on oltava tyteen ladattu, jotta se ei jdy ja vaurioidu alle 0°C:n lmptilassa. Tysin ladattu akku silytt latauksen noin 50 piv alle 4°C:n lmptilassa. Jos lmptila on yli 4°C, tarkista akkunesteen mr ja lataa akku 30 pivn vlein.

    13. Tarkista ja kirist kaikki pultit, mutterit ja ruuvit. Korjaa tai vaihda kaikki vaurioituneet osat.

    14. Maalaa kaikki naarmuuntuneet tai paljaat metallipinnat.

      Maalia on saatavissa valtuutetusta Toro-huoltoliikkeest.

    15. Varastoi kone puhtaaseen, kuivaan autotalliin tai varastotilaan.

    16. Peit kone, jotta se pysyy suojassa ja puhtaana.

    Close section