Indledning

Denne blæsemaskine trækkes bag en plænetraktor, som er beregnet til brug af professionelle, ansatte operatører i kommercielle anvendelsesområder. Blæsemaskinens hovedformål er effektivt at rydde store mængder uønsket affald fra velholdte græsplæner i parker, på golfbaner, sportsarealer og kommercielle områder.

Læs denne vejledning omhyggeligt, så du kan lære at betjene og vedligeholde produktet korrekt samt undgå person- og produktskade. Det er dit ansvar at betjene produktet korrekt og sikkert.

Du kan kontakte Toro direkte på www.Toro.com for at få oplysninger om produkter og tilbehør, hjælp til at finde en forhandler og for at registrere dit produkt.

Når du har brug for service, originale Toro-dele eller yderligere oplysninger, bedes du kontakte en autoriseret serviceforhandler eller Toros kundeservice samt have produktets model- og serienummer parat. Figur 1 viser model- og serienummerets placering på produktet. Skriv numrene, hvor der er gjort plads til dette.

g029815

Denne betjeningsvejledning advarer dig om mulige farer og giver dig særlige sikkerhedsoplysninger ved hjælp af advarselssymbolet (Figur 2), der angiver en fare, som kan forårsage alvorlig personskade eller død, hvis du ikke følger de anbefalede forholdsregler.

g000502

Denne betjeningsvejledning bruger 2 ord til at fremhæve oplysninger. Vigtigt henleder opmærksomheden på særlige mekaniske oplysninger, og Bemærk angiver generel information, som det er værd at lægge særligt mærke til.

Dette produkt overholder alle relevante EU-direktiver. Yderligere oplysninger fås på den separate produktspecifikke overensstemmelseserklæring.

Important: Denne motor er ikke udstyret med en gnistfangerlydpotte. Det er en overtrædelse af California Public Resource Code Section 4442 at bruge eller betjene denne motor på et skovbegroet, buskbegroet eller græsbegroet område. Andre stater eller føderale områder kan have lignende lovgivning.

Advarsel

CALIFORNIEN

Advarsel i henhold til erklæring nr. 65

Udstødningsgassen fra dette produkt indeholder kemikalier, der ifølge staten Californien er kræftfremkaldende samt giver fødselsskader eller andre forplantningsskader.

Elektromagnetisk kompatibilitet
Indenlandsk: Denne enhed overholder paragraf 15 i FCC-reglerne. Drift er med forbehold af følgende to forhold: (1) Enheden må ikke forårsage skadelig interferens, og (2) denne enhed skal acceptere interferens, herunder interferens der kan forårsage uønsket drift.
Dette udstyr genererer og bruger radiofrekvensenergi, og hvis det ikke installeres og bruges korrekt, dvs. i nøje overensstemmelse med producentens anvisninger, kan det forårsage interferens på radio- og tv-modtagelse. Det er blevet typetestet og overholder grænserne for computerudstyr i FCC-klasse B i henhold til specifikationerne i stykke J, paragraf 15 i FCC-reglerne, som angivet ovenfor. Der er imidlertid ingen garanti for, at der ikke kan opstå interferens i en installation. Hvis dette udstyr forårsager interferens på radio- og tv-modtagelse, hvilket kan afgøres ved at tænde og slukke udstyret, opfordres brugeren til at forsøge at afhjælpe interferensen med en af følgende foranstaltninger:Drej modtagerantennen, flyt styreenhedsmodtageren i forhold til radio-/tv-antennen, eller slut styreenheden til en anden stikkontakt, så styreenhed og radio/tv er koblet til forskellige grenledninger.Brugeren skal om nødvendigt kontakte forhandleren eller en erfaren radio-/tv-tekniker med henblik på yderligere afhjælpningsforslag.Brugeren kan eventuelt drage nytte af følgende brochure, der er udarbejdet af Federal Communications Commission (amerikansk standardiseringsorgan): "How to Identify and Resolve Radio-TV Interference Problems" (Sådan identificeres og løses problemer med radio-/tv-interferens). Denne brochure kan fås hos U.S. Government Printing Office, Washington, DC 20402. Varenr. 004-000-00345-4.
FCC ID: W7OMRF24J40MDME-basis, OA3MRF24J40MA-håndholdt
IC: 7693A-24J40MDME-basis, 7693A-24J40MA-håndholdt
Drift er med forbehold af følgende to forhold: (1) enheden forårsager muligvis ikke interferens, og (2) denne enhed skal acceptere interferens, herunder interferens, der kan forårsage uønsket drift.
Certificering for elektromagnetisk kompatibilitet i Japan
Håndholdt:Graphic
RF2CAN:Graphic
Certificering for elektromagnetisk kompatibilitet i Mexico
Håndholdt:Graphic
RF2CAN:Graphic
Certificering for elektromagnetisk kompatibilitet i Korea(mærkat leveres i separat sæt)
Håndholdt:Graphic
RF2CAN:Graphic
Certificering for elektromagnetisk kompatibilitet i Singapore
Håndholdt:TWM240007_IDA_N4021–15
RF2CAN:TWM-240005_IDA_N4024–15
Certificering for elektromagnetisk kompatibilitet i Marokko
AGREE PAR L’ANRT MAROC
  
Numero d’agrement: MR 14092 ANRT 2017
Delivre d’agrement:29/05/2017

Forsigtig

Den bruger, der foretager ændringer eller modifikationer, der ikke er udtrykkelig godkendt af den part, der er ansvarlig for regeloverholdelse, kan således ugyldiggøre brugerens ret til at betjene udstyret.

Dette gnisttændingssystem er i overensstemmelse med de canadiske ICES-002.

Sikkerhed

Risikostyring og forebyggelse af ulykker er afhængig af, at det personale, der skal betjene, transportere, vedligeholde og opbevare maskinen, er uddannet i brugen af maskinen og udviser den fornødne opmærksomhed. Ukorrekt brug eller vedligeholdelse af maskinen kan medføre personskade eller død. Følg nedenstående sikkerhedsanvisninger for at mindske risikoen for personskade eller død.

Sikker betjeningspraksis

Følgende anvisninger er tilpasset ud fra ANSI-standard B71.4-2012.

Uddannelse

  • Læs og forstå indholdet i denne betjeningsvejledning, før du starter motoren.

  • Bliv fortrolig med anvisningerne for sikker betjening af udstyret samt med betjeningsanordningerne og sikkerhedssymbolerne.

  • Alle operatører og mekanikere bør gennemgå træning. Ejeren er ansvarlig for uddannelsen af brugerne.

  • Lad aldrig børn eller andre, som ikke er uddannede dertil, betjene eller udføre service på udstyret. Vær opmærksom på, at lokale forskrifter kan angive en mindstealder for operatøren.

  • Ejeren/brugeren kan forhindre og er ansvarlig for ulykker eller personskader, som måtte ramme vedkommende selv, andre personer eller ejendom.

Forberedelser

  • Bedøm terrænet, så du kan vælge det nødvendige tilbehør og udstyr til korrekt og sikker udførelse af opgaven. Brug kun tilbehør og udstyr, der er godkendt af producenten.

  • Bær passende beklædning, herunder beskyttelsesbriller, skridsikkert og kraftigt fodtøj samt høreværn. Sæt langt hår op, fastgør løstsiddende tøj, og bær ikke smykker.

  • Undersøg området, hvor udstyret skal anvendes, og fjern alle genstande, som kan blive slynget ud af maskinen.

  • Hold alle omkringstående væk fra anvendelsesområdet.

  • Hold alle afskærmninger og sikkerhedsanordninger på plads. Hvis en afskærmning, sikkerhedsanordning eller mærkat er ulæselig eller beskadiget, skal den repareres eller udskiftes, før maskinen betjenes. Spænd også alle løse møtrikker, bolte og skruer for at sikre, at maskinen er i sikker driftsmæssig stand.

  • Kontroller, at sikkerhedskontakter og afskærmninger er korrekt påmonteret og fungerer korrekt. Betjen ikke maskinen, hvis de ikke fungerer korrekt.

Sikker håndtering af brændstoffer

  • For at undgå person- eller tingsskade skal du være yderst forsigtig, når du håndterer brændstof. Brændstof er ekstremt brandfarlig, og dampene er eksplosive.

  • Sluk alle cigaretter, cigarer, piber og andre antændingskilder.

  • Brug kun en godkendt brændstofbeholder.

  • Tag aldrig brændstofdækslet af, og påfyld aldrig brændstof, når motoren kører.

  • Lad motoren køle af før genopfyldning.

  • Fyld aldrig brændstof på maskinen indendørs.

  • Opbevar aldrig maskinen eller brændstofbeholderen i nærheden af åben ild, gnister eller vågeblus som f.eks på en vandvarmer eller på andre apparater.

  • Fyld aldrig beholdere inde i et køretøj eller på en lastbil eller anhænger med plastikforing. Stil altid beholdere på jorden med afstand fra køretøjet før påfyldning.

  • Fjern udstyr fra lastbilen eller anhængeren og fyld det op igen på jorden. Hvis dette ikke er muligt, skal påfyldningen af maskinen finde sted med en bærbar beholder i stedet for direkte fra brændstofstanderen.

  • Spidsen af slangen skal altid være i kontakt med kanten af åbningen i brændstoftanken eller -beholderen, indtil påfyldningen er afsluttet. Brug ikke en låseenhed til slangespidsen.

  • Overfyld aldrig brændstoftanken. Sæt brændstofdækslet på igen, og spænd det godt fast.

Betjening

  • Betjen aldrig blæsemaskinen, hvis den ikke er tilsluttet til et bugseringskøretøj.

  • Udvis stor forsigtighed, når du på- eller aflæsser maskinen fra en anhænger eller lastbil.

  • Vær forsigtig, når du nærmer dig blinde hjørner, buske, træer eller andre genstande, der kan blokere for udsynet.

  • Lad ikke motoren køre i, eller ret ikke blæsemaskinens dyse ind på, et afgrænset område uden tilstrækkelig ventilation. Udstødningsgasser er farlige og kan være dødbringende.

  • Dette produkt kan overskride støjniveauer på 85 dB(A) ved operatørens position. Det anbefales at anvende høreværn ved længere tids brug for at mindske risikoen for varige høreskader.

  • Det kræver koncentration at bruge maskinen. Gør følgende for at undgå at miste herredømmet over maskinen:

    • Maskinen må kun betjenes i dagslys, eller hvor der er godt, kunstigt lys.

    • Kør langsomt, og hold øje med huller eller andre skjulte farer.

    • Kør ikke tæt på bunkere, grøfter, vandløb eller andre farer.

    • Reducer hastigheden, når du drejer skarpt, og når du vender på skråninger.

    • Undgå at starte og stoppe pludseligt.

    • Før du bakker, skal du se bagud og sikre dig, at der ikke står nogen bag maskinen.

    • Hold øje med trafikken, når du krydser eller kører i nærheden af veje. Hold altid tilbage for andre.

  • Hold afstand til dyseåbningen, når maskinen er i drift. Hold omkringstående på afstand af dyseåbningen, og ret ikke udblæst materiale mod omkringstående.

  • Betjen ikke maskinen, hvis du er syg, træt eller påvirket af alkohol eller medicin.

  • Lyn kan forårsage alvorlig personskade eller død. Hvis der observeres lyn i området, må maskinen ikke anvendes. Søg ly.

  • Hvis bugseringskøretøjets motor sætter ud, eller maskinen mister fart og ikke kan nå op til toppen af en skråning, må du ikke vende maskinen. Bak altid bugseringskøretøjet langsomt lige nedad en skråning.

  • Løb ingen risici, der kan medføre personskader! Stop brug af maskinen, hvis en person eller et dyr uventet dukker op i eller nær anvendelsesområdet. Skødesløs betjening kan i kombination med terrænets hældning, rikochetterede genstande eller forkert anbragte sikkerhedsafskærmninger føre til skader på grund af udslyngning af genstande. Genoptag ikke brugen, før området er ryddet.

  • Berør ikke motoren eller lydpotten, mens motoren kører – heller ikke lige efter, at den er blevet slukket for. Disse områder kan være varme nok til at forårsage forbrændinger.

Fjernbetjeningens funktion

  • Læs og følg alle anvisninger.

  • Manglende overholdelse af sikkerhedsforanstaltningerne kan medføre udstyrssvigt, at brugeren får frataget retten til at betjene udstyret samt øge risikoen for personskade.

  • Benyt og vedligehold ledninger på korrekt vis. Følg udstyrsproducentens anvisninger. Forkerte, løse eller flossede ledninger kan føre til systemfejl, beskadigelse af udstyr og uregelmæssig drift.

  • Hvis der foretages udstyrsændringer eller -modifikationer, der ikke er godkendt af producenten, bortfalder garantien.

  • Udstyrets ejer/brugere skal overholde al gældende amerikansk føderal, statslig eller lokal lovgivning i relation til installationen og driften af udstyret. Hvis disse bestemmelser ikke overholdes kan det medføre bødestraf og fratage brugerens ret til at betjene udstyret.

  • Sørg for, at maskinen og det omgivende område er ryddet før idriftsættelse. Fjernbetjeningssystemet må ikke aktiveres, før det er sikkert at gøre det.

  • Strømmen kan slås fra RF2CAN- og TEC2403-styreenhederne ved at afbryde strømforsyningen til kredsløbet.

  • Hold enhederne rene med en fugtig klud. Fjern mudder, beton, snavs osv. efter brug for at undgå, at knapper, håndtag, ledninger og kontakter blokeres eller tilstoppes.

  • Undgå, at væske kan trænge ind i fjernbetjeningen eller basisenheden. Brug ikke højtryksudstyr til at rengøre fjernbetjeningen eller basisenheden.

  • Frakobl RF2CAN- og TEC2403-styreenhederne, før der foretages svejsning på maskinen. Hvis styreenhederne ikke frakobles, kan det medføre, at styreenhederne ødelægges eller påføres skade.

  • Enheder må kun betjenes og opbevares inden for de betjenings- og opbevaringstemperaturer.

Vedligeholdelse og opbevaring

  • Lad motoren køle af, før maskinen stilles til opbevaring, og opbevar den ikke i nærheden af åben ild.

  • Luk for brændstoftilførslen, når maskinen opbevares eller transporteres. Brændstof må ikke opbevares i nærheden af åben ild eller aftappes inden døre.

  • Parker maskinen på en plan overflade. Lad aldrig ikke-uddannet personale servicere maskinen.

  • Brug om nødvendigt donkrafte til at understøtte komponenter.

  • Frakobl batteriet, eller afmonter tændrørskablerne, før der foretages nogen form for reparation. Frakobl minuspolen først og pluspolen sidst. Tilslut pluspolen først og minuspolen til sidst.

  • Fjern nøglen fra tændingen for at forhindre utilsigtet motorstart, når du efterser, justerer eller opbevarer maskinen.

  • Udfør kun den vedligeholdelse, som er beskrevet i instruktionerne i denne vejledning. Kontakt en autoriseret Toro-forhandler, hvis det på noget tidspunkt skulle blive nødvendigt med større reparationer, eller hvis du har brug for anden hjælp.

  • Undgå brandfare: Hold motoren fri for overskydende fedt, græs, blade og ophobet snavs. Vask aldrig en varm motor eller elektriske dele med vand.

  • Sørg for, at maskinen er i sikker driftsmæssig stand, ved at holde møtrikker, bolte og skruer tilspændt. Efterse monteringsboltene og -møtrikkerne på ventilatoraksellejet hyppigt for at sikre, at de er tilspændt i henhold til specifikationen.

  • Hvis motoren skal køre for at udføre en vedligeholdelsesjustering, skal du holde hænder, fødder, tøj og andre kropsdele væk fra ventilatoren og andre bevægelige dele.

  • Kør ikke motoren med for høj hastighed ved at ændre på regulatorindstillingerne. Få en autoriseret Toro-forhandler til at kontrollere den maksimale motorhastighed med en omdrejningstæller af hensyn til sikker og nøjagtig drift.

  • Motoren skal være slukket, før du kontrollerer oliestanden eller hælder olie i krumtaphuset.

  • Hold hænder og fødder væk fra bevægelige dele. Undgå om muligt at foretage justeringer, mens motoren kører.

  • Oplad batterierne på et åbent sted med god ventilation og væk fra gnister og åben ild. Træk stikket til opladeren ud af stikkontakten, før den tilsluttes eller frakobles batteriet. Brug beskyttelsesdragt og isoleret værktøj.

  • Hold alle dele i god driftsmæssig stand og alle beslag tilspændt. Udskift alle slidte eller beskadigede mærkater.

  • Brug kun Toro-godkendte redskaber. Garantien kan bortfalde, hvis du bruger maskinen med udstyr, som ikke er godkendt til maskinen.

Bugsering

  • Vær forsigtig, når du læsser eller aflæsser maskinen på/fra en anhænger eller lastbil.

  • Brug ramper i fuld bredde, når maskinen læsses på en anhænger eller lastbil.

  • Fastgør maskinen med stropper, kæder, kabler eller reb. Både de forreste og bageste stropper bør føres nedad og væk fra maskinen.

Sikkerheds- og instruktionsmærkater

Graphic

Sikkerheds- og instruktionsmærkaterne kan nemt ses af operatøren og er placeret tæt på potentielle risikoområder. Udskift eventuelle beskadigede eller manglende mærkater.

decal115-5105
decal115-5106
decal115-5113
decal119-6165
decal131-6766

Opsætning

Note: Maskinens venstre og højre side er som set fra den normale betjeningsposition.

Tilslutning af batteriet

Dele, der skal bruges til dette trin:

Vaseline (medfølger ikke) A/R
  1. Fjern clipsen, der fastgør batteridækslet til batterikassen (Figur 3).

    g029816

    Fare

    Batterielektrolyt indeholder svovlsyre, der er dødbringende, hvis det indtages, og forårsager alvorlige forbrændinger.

    • Drik ikke elektrolyt og undgå kontakt med hud, øjne og tøj. Brug sikkerhedsbriller for at beskytte øjnene og gummihandsker for at beskytte hænderne.

    • Fyld batteriet op på et sted, hvor der altid er rent vand i nærheden til at skylle huden med.

  2. Slut det røde pluskabel til pluspolen (+).

    Advarsel

    Batteripoler og tilbehør indeholder bly og blysammensætninger: kemikalier, som ifølge staten Californien, er kræftfremkaldende og forårsager forplantningsskader. Vask hænder efter håndtering.

  3. Monter minuskablet (sort kabel) til batteriets minuspol (–).

  4. Smør polerne og monteringsskruerne med vaseline for at forebygge korrosion.

  5. Monter batteridækslet, og fastgør det med clipsen.

Montering af bugsertrækket på blæsemaskinen

Dele, der skal bruges til dette trin:

Blæsemaskine 1
Bugsertræk 1
Bolt (⅜" x 3") 2
Flangemøtrik (⅜") 2
Gaffelbolt til bugsertrækket 1
Bolt (⅝" x 4½") 2
Låsemøtrik (⅝") 2
  1. Placer blæsemaskinen på en plan, jævn flade.

  2. Sæt røret til bugsertrækket i stelbeslagene (Figur 4). Fastgør røret til stellet med to bolte (⅜" x 3") og flangemøtrikker (3/8 tomme), og tilspænd med et moment på 40 N·m.

    g007878

    Note: Bugsertrækkets rør kan drejes 180 grader, så det passer til bugsertrækkets forskellige højder.

Sådan kobles blæsemaskinen til bugseringskøretøjet

Dele, der skal bruges til dette trin:

Koblingstap 1
Gaffelbolt 1
  1. Bak bugseringskøretøjet op til blæsemaskinen.

  2. Juster gaffelbolten på blæsemaskinens bugsertræk, så den har samme niveau som bugseringskøretøjets bugsertræk som følger:

    • Sæt bugsertrækkets rør på en donkraft, så det er parallelt med jorden.

    • Fjern de bolte og låsemøtrikker, der fastgør bugsertrækkets gaffelbolt (Figur 4) til bugsertrækkets rør.

    • Hæv eller sænk bugsertrækkets gaffelbolt, så den har en position, der er nogenlunde i vater i forhold til bugseringskøretøjets bugsertræk.

    • Fastgør gaffelbolten på bugsertrækket med de bolte og låsemøtrikker, du fjernede tidligere, og tilspænd med et moment på 203 N·m. Sørg for, at blæsemaskinens stel er parallelt med jorden.

  3. Juster længden af bugsertrækkets rør for at sikre, at blæsemaskinen ikke berører bugseringskøretøjet, når det drejer, som følger:

    • Fjern de bolte og møtrikker, der fastgør bugsertrækkets rør til stelbeslagene (Figur 4).

    • Fastgør røret til stellet med bolte og flangemøtrikker.

  4. Kobl gaffelbolten på blæsemaskinens bugsertræk til bugseringskøretøjets bugsertræk med koblingstappen og gaffelbolten (Figur 5).

    g008175

Samling af den håndholdte fjernbetjening

Dele, der skal bruges til dette trin:

Håndholdt styreenhed1
AAA-batterier4
Skruer (små)6
  1. Afmonter de gummibånd, der samler styreenhedens to dele, og afmonter bagdækslet.

  2. Placer hvert batteri i batterirummet, og sørg for at forbinde med de rigtige poler (Figur 6).

    Note: Hvis batterierne ikke installeres korrekt, vil det ikke beskadige maskinen, men den vil ikke virke. I batterirummet findes der mærkater, der viser batteriernes poler.

    g029817
  3. Sørg for, at stålpakningen og gummipakningen er placeret i kanalen i fjernbetjeningen, og sæt bagdækslet på plads (Figur 6).

  4. Fastgør dækslet med seks skruer (Figur 6), og tilspænd dem til et moment på 1,5 til 1,7 N·m.

Produktoversigt

Motorstop

Tryk på knappen Motorstop for at slukke for motoren (Figur 7).

g029818

Motorstart

Tryk på knappen Motorstart for at starte motoren, når startsekvensen er gennemført (Figur 7). Læs Start af motoren for at få oplysninger om startsekvensen.

Dysens retning

Tryk på højre eller venstre knap for at dreje dysen i den ønskede retning (Figur 7).

Motorens hastighed

Tryk på knappen Øg motorens hastighed (kanin) eller Sænk motorens hastighed (skildpadde) for at øge eller sænke motorens hastighed (Figur 7). Hvis der trykkes på knappen Øg motorens hastighed og Sænk motorens hastighed samtidig, returnerer motoren til tomgang.

Tændingskontakt

Tændingskontakten (Figur 8), som bruges til at starte og standse motoren, har tre positioner: FRA, KøR og START. Drej nøglen med uret til START for at tænde startermotoren. Slip nøglen, når motoren starter. Nøglen drejer automatisk over på positionen KøR. Drej nøglen mod uret til positionen FRA for at slukke motoren.

Chokerhåndtag

Sæt chokergrebet (Figur 8) i positionen TIL for at starte en kold motor.

g029819

Timetæller

Timetælleren (Figur 8) angiver samlet antal timer af maskinbrug.

Fejlfindingslampe

Fejlfindingslampen (Figur 9) er placeret under timetælleren og angiver maskinens fejlkoder. Når du drejer nøglen til positionen RUN (kør), lyser fejlfindingslampen i 5 sekunder og slukker i 5 sekunder, hvorefter den blinker 3 gange i sekundet, indtil du trykker på en vilkårlig knap på den håndholdte fjernbetjening. Hvis lampen lyser i fem sekunder og derefter begynder at blinke 10 gange i sekundet (med eller uden en pause på fem sekunder), er der en fejl i maskinen. Se Kontrol af fejlkoder.

Note: Hvis du trykker en knap ned på den håndholdte fjernbetjening, når du starter maskinen, blinker lampen ikke tre gange i sekundet, når den har været slukket i fem sekunder.

g029824

Radiospecifikationer

Frekvens2,4 GHz
Maks. udgangseffekt19,59 dBm

Betjening

Note: Maskinens venstre og højre side er som set fra den normale betjeningsposition.

Påfyldning af brændstof

  • Brændstoftankens kapacitet: 18,9 liter

  • Anbefalet brændstof

    • Du opnår de bedste resultater ved kun at bruge rent og frisk (højst 30 dage gammelt) blyfrit brændstof med et oktantal på 87 eller højere ((R+M)/2-ratingmetode).

    • Ethanol: Brændstof med op til 10 % ethanol (gasohol) eller 15 % MTBE (metyl-tertiær-butylæter) pr. volumen kan accepteres. Ethanol og MTBE er ikke det samme. Brændstof med 15 % ethanol (E15) pr. volumen er ikke godkendt til brug. Brug aldrig brændstof, der indeholder mere end 10 % ethanol pr. volumen, som f.eks. E15 (indeholder 15 % ethanol), E20 (indeholder 20 % ethanol) eller E85 (indeholder op til 85 % ethanol). Hvis der anvendes ikke-godkendt brændstof, kan det medføre driftsproblemer og/eller beskadigelse af motoren, som muligvis ikke er dækket af garantien.

    • Anvend ikke brændstof, der indeholder metanol.

    • Opbevar ikke brændstof i hverken brændstoftanken eller brændstofbeholdere hen over vinteren, medmindre du anvender en brændstofstabilisator.

    • Fyld ikke olie i brændstof.

Important: Brug ikke andre brændstofadditiver end brændstofstabilisator. Brug ikke alkoholbaserede brændstofstabilisatorer som f.eks. ethanol, metanol eller isopropanol.

Fare

Under visse forhold er brændstof meget brandfarligt og yderst eksplosivt. En brand eller eksplosion forårsaget af brændstof kan give dig eller andre forbrændinger samt medføre tingsskade.

  • Fyld brændstoftanken udendørs i et åbent område, når motoren er kold. Tør eventuelt spildt brændstof op.

  • Fyld aldrig brændstoftanken op i en lukket anhænger.

  • Fyld ikke brændstoftanken helt op. Fyld brændstof på brændstoftanken, indtil niveauet er 6-13 mm under bunden af påfyldningsstudsen. Dette tomrum giver brændstoffet i tanken plads til at udvide sig.

  • Ryg aldrig under håndtering af brændstof, og hold afstand til åben ild eller steder, hvor brændstofdampe kan antændes af en gnist.

  • Opbevar brændstof i en godkendt beholder og utilgængeligt for børn. Køb aldrig benzin til mere end 30 dages forbrug.

  • Betjen ikke maskinen, medmindre hele udstødningssystemet er på plads og i god driftsmæssig stand.

Fare

Under visse omstændigheder kan der under påfyldning af brændstof udvikle sig statisk elektricitet, der kan antænde brændstofdampene. En brand eller eksplosion forårsaget af brændstof kan give dig eller andre forbrændinger samt medføre tingsskade.

  • Anbring altid brændstofbeholdere på jorden et stykke fra køretøjet, før påfyldningen påbegyndes.

  • Fyld ikke brændstofbeholdere inde i et køretøj eller på en lastbil eller anhænger, da indvendige tæpper eller plastikforinger i lastbiler kan isolere dunken og forsinke tabet af eventuel statisk elektricitet.

  • Når det er praktisk muligt, skal benzindrevet udstyr fjernes fra lastbilen eller anhængeren og fyldes op igen, mens hjulene står på jorden.

  • Hvis dette ikke er muligt, skal påfyldningen af udstyret finde sted på en lastbil eller anhænger med en bærbar beholder i stedet for direkte fra brændstofstanderen.

  • Hvis det er nødvendigt at benytte benzinstanderen, skal mundstykket hele tiden være i kontakt med kanten af benzintankens eller dunkens åbning, indtil påfyldningen afsluttes.

Advarsel

Brændstof er farligt eller dødbringende, hvis det indtages. Længere tids udsættelse for dampe kan forårsage alvorlige skader og sygdomme.

  • Undgå længere tids indånding af dampe.

  • Hold ansigtet væk fra spidsen af slangen og brændstoftanken eller stabilisatoråbningen.

  • Undgå at få brændstof i øjnene eller på huden.

Brug af brændstofstabilisator

Brug af brændstofstabilisator i traktoren giver følgende fordele:

  • Holder brændstoffet frisk ved opbevaring i op til 90 dage. Ved længere tids opbevaring anbefales det, at brændstoftanken tømmes.

  • Renser motoren, når den kører.

  • Forhindrer opbygning af gummiagtige lakaflejringer i brændstofsystemet, som medfører startvanskeligheder.

Important: Tilsæt aldrig brændstofadditiver, der indeholder metanol eller ethanol.

Tilsæt brændstoffet den korrekte mængde brændstofstabilisator.

Note: En brændstofstabilisator er mest effektiv, når den blandes med frisk brændstof. Brug altid brændstofstabilisator for at minimere risikoen for lakaflejringer i brændstofsystemet.

Opfyldning af brændstoftanken

  1. Sluk motoren.

  2. Rengør området omkring brændstoftankens dæksel, og fjern dækslet (Figur 10).

    Note: Brændstoftankens dæksel indeholder en målestang, som viser brændstofstanden.

    g020714
  3. Fyld brændstof på brændstoftanken, indtil niveauet er 6 mm til 13 mm under bunden af påfyldningsstudsen.

    Note: Dette giver brændstoffet i tanken plads til at udvide sig. Undgå at fylde brændstoftankene helt op.

  4. Sæt brændstoftankens dæksel behørigt på.

  5. Tør eventuelt spildt brændstof op.

Kontrol af motoroliestanden

Før du starter motoren og bruger maskinen, skal du kontrollere oliestanden i motorens krumtaphus. Se Kontrol af motoroliestanden.

Kontrol af dæktrykket

Kontroller dæktrykket (Figur 11).

Det korrekte dæktryk er 0,97 bar.

g001055

Kontrol af hjullåsemøtrikkernes tilspændingsmoment

VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
Efter de første 10 timer
  • Kontroller hjullåsemøtrikkernes tilspændingsmoment.
  • Kontroller hjullåsemøtrikkernes tilspændingsmoment første gang og efter de første 10 timers drift.

    Advarsel

    Hvis ikke det korrekte tilspændingsmoment opretholdes, kan det medføre svigt eller tab af hjulet, hvilket kan medføre personskade.

    Tilspænd hjullåsemøtrikkerne til et moment på 95 til 122 Nm.

    Start af motoren

    Advarsel

    Roterende dele kan forårsage alvorlig personskade.

    • Hold hænder, fødder, hår og tøj væk fra bevægelige dele for at forhindre personskader.

    • Betjen aldrig maskinen uden skærme, beskyttelsesplader eller sikkerhedsafskærmninger.

    1. Sørg for, at blæseren er koblet til bugseringskøretøjet, før du starter blæseren.

    2. Sæt chokeren i positionen TIL, før en kold motor startes.

      Note: En varm eller brændvarm motor kræver muligvis ikke gasregulering. Når motoren er startet, flyttes chokeren til positionen FRA.

    3. Drej motortændingsnøglen til positionen START (Figur 12).

      Note: Hvis nøglen har siddet i positionen KøR i længere tid, skal du flytte nøglen til positionen FRA, inden du fortsætter til startproceduren.

      g029819
    4. Motorstart aktiveres kun ved at trykke på startknappen, når aktiveringstilstanden for motorstart er aktiv. Aktiveringstilstanden for motorstart kan kun aktiveres, når du har udført følgende aktiveringssekvens for motorstart (Figur 13).

      • Tryk på knappen START.

      • Tryk herefter på knappen drej til venstre.

      • Tryk herefter på knappen drej til højre.

      • Hold derefter knappen START nede, indtil motoren starter.

        g029818

      Note: Der er en tidsgrænse på 3 sekunder mellem hver knaptryk. Hvis der ikke trykkes på den næste knap i sekvensen inden for 3 sekunder efter det sidste knaptryk, annulleres sekvensen, og den skal gentages fra begyndelsen.

      Note: Hvis du trykker på en anden knap end den næste korrekte knap i sekvensen, annulleres sekvensen.

      Note: Hvis du ikke trykker på START-knappen indenfor 10 sekunder efter at have trykket på knappen DREJ TIL HøJRE, eller hvis du trykker på en anden knap i denne periode, udløber aktiveringstilstanden for motorstart.

      Note: Aktiveringstilstanden for motorstart fortsætter i 10 sekunder efter, at der er trykket på knappen DREJ TIL HøJRE, hvilket muliggør kortvarig aktivering af motorstart ved at trykke på knappen START. Denne tidsperiode kan ikke forlænges ved at trykke på knappen START – startrelækontrollen kan maksimalt være aktiv i 10 sekunder, efter der er trykket på knappen DREJ TIL HøJRE. Efter at aktiveringstilstanden for motorstart er udløbet, skal du udføre aktiveringssekvensen for motorstart igen for at aktivere startrelækontrollen med knappen START. Du kan ikke udføre denne sekvens inden for de første 10 sekunder efter, at du slipper START-knappen.

      Note: Hvis sekvensen annulleres, eller hvis aktiveringstilstanden for motorstart udløber, vil normal funktionalitet af knappen DREJ TIL HøJRE og DREJ TIL VENSTRE returnere til kontrollen af sliskemotoren.

      Important: Aktiver ikke startmotoren i mere end 10 sekunder ad gangen. Hvis motoren ikke starter, skal du lade den køle af i 10 sekunder mellem startforsøgene. Hvis disse anvisninger ikke følges, kan startermotoren brænde sammen.

    5. Når motoren er startet, flyttes chokeren til positionen FRA. Hvis motoren sætter ud eller er langsom til at starte, skal chokeren sættes i positionen TIL i nogle få sekunder. Motorens hastighed skal herefter sættes i den ønskede indstilling. Gentag denne procedure efter behov.

    Slukning af motoren

    1. Øg motorens hastighed til positionen for 3/4 gas.

    2. Tryk på knappen STOP på fjernbetjeningen.

    3. Hvis du forlader maskinen, skal nøglen drejes til positionen FRA og tages ud af tændingen (Figur 12).

    Time-out for start, stop og inaktivitet

    Fjernbetjeningen aktiveres (tændes), når du trykker på en vilkårlig knap. For at spare batteristrøm forbliver fjernbetjeningen aktiv i cirka 3 sekunder, før den lukker ned automatisk, medmindre en knap aktiveres inden for tidsgrænsen på 3 sekunder. Når tiden udløber, og enheden lukker ned, stopper al aktivitet på kontroldioderne (Figur 14). Når der trykkes på en vilkårlig knap, aktiveres fjernbetjeningen.

    g029818

    Strømbesparelsestilstand (inaktiv)

    RF2CAN- og TEC2403-styreenhederne returnerer til strømbesparelsestilstand (indtil der gennemføres en tænd/sluk-cyklus), hvis basisenheden er inaktiv i over 2,5 timer uden kommunikation fra fjernbetjeningen. I strømbesparelsestilstanden er basisenheden i lav strømtilstand. Når basisenheden befinder sig i strømbesparelsestilstanden, kommunikerer den ikke med fjernbetjeningen, den aktiverer ingen effekter, og den fungerer i det hele taget ikke som normalt.

    • I time-out-funktionen kører motoren ikke (eller stopper med at køre), og fjernbetjeningen styrer ikke nogen funktioner.

    • Drej nøglekontakten til positionen FRA, og drej derefter nøglekontakten til positionen KøR for at vække styreenheden, når den befinder sig i time-out-tilstand.

    • For at undgå at styremodulet sættes i time-out under betjeningen, skal du bruge fjernbetjeningen til at rotere slisken eller ændre motorhastigheden mindst hver 2,5 time.

    Justering af dysens retning

    Du kan ændre dyseåbningens retning fra højre til venstre ved at trykke på den behørige knap på fjernbetjeningen (Figur 15).

    g029818

    Tip vedrørende betjening

    Advarsel

    Udblæst luft har en betydelig kraft og kan forårsage personskade eller mistet fodfæste.

    • Hold afstand til dyseåbningen, når maskinen er i drift.

    • Hold omkringstående på afstand af dyseåbningen, når maskinen er i drift.

    Fare

    Væltning kan forårsage alvorlig personskade eller dødsfald.

    • Betjen ikke maskinen på stejle skråninger.

    • På skråninger skal maskinen køres op og ned – aldrig på tværs.

    • Undgå pludselig start eller opbremsning ved kørsel op og ned ad skråninger.

    • Vær opmærksom på huller i terrænet eller andre skjulte farer. For at undgå at vælte eller miste herredømmet skal du ikke køre for tæt på grøfter, vandløb eller afsatser.

    • Hvis bugseringskøretøjet stopper på vej op ad bakke, skal det bakke langsomt ned ad bakke. Forsøg ikke at dreje.

    • Betjen aldrig blæsemaskinen, hvis den ikke er tilsluttet til et bugseringskøretøj.

    • Øv dig i at betjene blæsemaskinen. Blæs materiale i samme retning, som vinden blæser i, for at forhindre det i at blæse tilbage til det ryddede område.

    • Vær opmærksom på retningen af blæsemaskinens dyse, og ret den ikke mod nogen.

    • Vær forsigtig, når du nærmer dig blinde hjørner, buske, træer eller andre genstande, der kan blokere for udsynet.

    • Reducer hastigheden, når du drejer skarpt, og når du vender på skråninger

    • Før du bakker, skal du se bagud og sikre dig, at der ikke står nogen bag maskinen.

    • Lad ikke motoren køre i, eller ret ikke blæsemaskinens dyse ind på, et afgrænset område uden tilstrækkelig ventilation. Udstødningsgasser er farlige og kan være dødbringende.

    • Giv motoren fuld gas, når maskinen er i drift.

    • Juster dyseåbningen, så den blæser under affaldsmaterialet.

    • Udvis forsigtighed, når der blæses omkring nysået græs, da luftens kraft kan ødelægge græsset.

    • Brug ikke maskinen på hovedveje.

    • Hold afstand til dyseåbningen, når maskinen er i drift. Hold omkringstående på afstand af dyseåbningen, og ret ikke udblæst materiale mod omkringstående.

    • Hvis bugseringskøretøjets motor sætter ud, eller maskinen mister fart og ikke kan nå op til toppen af en skråning, må du ikke vende maskinen. Bak altid bugseringskøretøjet langsomt lige nedad en skråning.

    • Stop brug af maskinen, hvis en person eller et dyr uventet dukker op i eller nær anvendelsesområdet. Skødesløs betjening kan i kombination med terrænets hældning, rikochetterede genstande eller forkert anbragte sikkerhedsafskærmninger føre til skader på grund af udslyngning af genstande. Genoptag ikke brugen, før området er ryddet.

    • Kør ikke med en hastighed på over 32 km/t, når du transporterer blæsemaskinen.

    • Berør ikke motoren eller lydpotten, mens motoren kører – heller ikke lige efter, at den er stoppet. Disse områder kan være varme nok til at forårsage forbrændinger.

    Important: Hæv dysen, inden blæsemaskinen transporteres. Hvis du lader dysen være i den sænkede position under transport, kan den røre jorden og blive beskadiget.

    Vedligeholdelse

    Skema over anbefalet vedligeholdelse

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 8 timer
  • Kontroller remmens tilstand og stramhed.
  • Efter de første 10 timer
  • Kontroller hjullåsemøtrikkernes tilspændingsmoment.
  • Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller motoroliestanden.
  • Rengør motorskærmen og oliekøleren.
  • Kontroller dyseklemmen og dysestyrene.
  • For hver 25 timer
  • Rengør skumluftfilteret og kontroller, om papirindsatsen er beskadiget (oftere under støvede eller sandede forhold).
  • For hver 50 timer
  • Kontroller remmens tilstand og stramhed.
  • For hver 100 timer
  • Udskift papirluftfilteret (oftere under støvede eller sandede forhold).
  • Skift motorolien.
  • For hver 200 timer
  • Udskift kulfilterbeholderens luftfilter (udfør oftere service under ekstremt støvede eller sandede forhold).
  • Udskift udluftningsrørets filter til kulfilterbeholderen.
  • Udskift oliefilteret.
  • Kontroller tændrørene.
  • For hver 500 timer
  • Udskift brændstoffilteret.
  • Kontrolliste for daglig vedligeholdelse

    Kopier denne side til rutinemæssig brug.

    VedligeholdelsespunkterI ugen:
    Man.Tirs.Ons.Tors.Fre.Lør.Søn.
    Kontrol af instrumenternes funktion       
    Kontroller brændstofstanden.       
    Kontroller motoroliestanden.       
    Rengøring af motorens luftkøleribber.       
    Eftersyn af forfilteret.       
    Kontroller for usædvanlige motorlyde.       
    Kontroller for væskelækager.       
    Kontroller dæktrykket.       
    Kontrol af tilspændingen af dysens monteringsklemme       
    Reparation af beskadiget maling.       
    Bemærkninger om problemområder
    Eftersyn foretaget af:
    PunktDatoOplysninger
       
       
       
       
       

    Eftersyn af luftfilteret

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 25 timer
  • Rengør skumluftfilteret og kontroller, om papirindsatsen er beskadiget (oftere under støvede eller sandede forhold).
  • For hver 100 timer
  • Udskift papirluftfilteret (oftere under støvede eller sandede forhold).
  • Kontrol af luftfilteret.

    1. Kontroller luftfilterhuset for skader, som kan medføre en luftlækage. Sørg for, at dækslet forsegler rundt om luftfilterelementet (Figur 16).

      Note: Udskift et beskadiget luftfilterdæksel eller -hus.

      g002097
    2. Åbn låsene, der fastgør luftfilterdækslet til luftfilterhuset (Figur 16).

    3. Tag luftfilterdækslet af luftfilterhuset, og rengør den indvendige side af dækslet (Figur 16).

    4. Skub forsigtigt luftfilterindsatsen ud af luftfilterhuset.

      Note: Undgå at støde filteret mod luftfilterhuset for at mindske den mængde støv, der løsnes.

    5. Efterse luftfilterindsatsen.

    Udskiftning af luftfilteret

    1. Afmonter luftfilterindsatsen. Se Kontrol af luftfilteret..

    2. Efterse det nye filter for forsendelsesskader.

      Note: Kontroller filterets forseglingsende.

      Important: Monter ikke et beskadiget filter.

    3. Monter det nye luftfilter. Se Montering af luftfilteret.

    Montering af luftfilteret

    Important: For at undgå motorskade skal den komplette luftfiltersamling altid være monteret, når motoren betjenes.

    Important: Benyt ikke en beskadiget indsats.

    Note: Det anbefales ikke at rengøre den brugte filterindsats på grund af risikoen for at beskadige filtermediet.

    1. Rengør åbningen til udblæsning af snavs i luftfilterdækslet.

    2. Afmonter gummiudløbsventilen i dækslet, rengør fordybningen, og udskift udløbsventilen.

    3. Sæt luftfilterindsatsen ind i luftfilterhuset (Figur 16).

      Note: Sørg for, at filteret er forseglet korrekt ved at lægge pres på filterets yderste kant, når det monteres. Tryk ikke på den fleksible del i midten af filteret.

    4. Ret luftfilterdækslet ind efter luftfilterhuset (Figur 16).

    5. Fastgør dækslet på huset med låsene (Figur 16).

    Service af kulfilterbeholderen

    Udskiftning af kulfilterbeholderens luftfilter

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 200 timer
  • Udskift kulfilterbeholderens luftfilter (udfør oftere service under ekstremt støvede eller sandede forhold).
    1. Sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, til alle bevægelige dele er standset, før du forlader betjeningspositionen.

    2. Fjern og kassér kulfilterbeholderens luftfilter (Figur 17).

      g029820
    3. Monter det nye luftfilter.

    Udskiftning af udluftningsrørets filter til kulfilterbeholderen

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 200 timer
  • Udskift udluftningsrørets filter til kulfilterbeholderen.
  • Note: Kontroller jævnligt udluftningsrørets filter for snavs. Hvis filteret er meget snavset, skal det udskiftes.

    1. Stop motoren, fjern nøglen, og vent, til alle bevægelige dele er standset, før du forlader betjeningspositionen.

    2. Flyt slangeklemmerne af fjedertypen på begge sider af udluftningsrørets filter til kulfiberbeholderen væk fra filteret (Figur 18).

      g018506
    3. Fjern og kassér kulfilteret (Figur 18).

    4. Indsæt et nyt filter i slangen med pilen på filteret pegende hen imod kontraventilen, og fastgør det med slangeklemmer (Figur 18).

    Serviceeftersyn af motorolien

    Note: Skift olie hyppigere, når maskinen anvendes under meget støvede og snavsede forhold.

    Olietype: Selvrensende olie (API-service SG, SH, SJ eller højere)

    Krumtaphusets kapacitet: m. filter, 2 l

    Viskositet: Se nedenstående tabel.

    g000238

    Kontrol af motoroliestanden

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller motoroliestanden.
  • Note: Det bedste tidspunkt at kontrollere motorolien på er, når motoren er kold, og inden den startes første gang på en dag. Hvis motoren allerede har kørt, skal olien drænes tilbage i sumpen ca. 10 minutter før, der udføres kontrol. Hvis oliestanden er på eller under mærket ADD (påfyld) på målepinden, skal du tilsætte olie for at bringe oliestanden op på mærket FULL (fuld). Fyld ikke for meget på. Hvis oliestanden er mellem FULL- og ADD-mærket, skal der ikke fyldes mere olie på.

    1. Parker maskinen på en plan flade.

    2. Sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, til alle bevægelige dele er standset, før du forlader betjeningspositionen.

    3. Rengør området omkring målepinden (Figur 20), så der ikke trænger snavs ned i påfyldningshullet, hvilket kan beskadige motoren.

      g002359
    4. Skru målepinden af, og tør enden ren (Figur 20).

    5. Før oliepinden helt ind i påfyldningsrøret, men skru den ikke fast på røret (Figur 20).

    6. Træk målepinden ud, og kig på pindens metalende. Hvis oliestanden er lav, skal der kun langsomt påfyldes så meget olie i påfyldningsrøret, at oliestanden stiger til mærket FULL (fuld).

      Important: Fyld ikke for meget olie på krumptaphuset, og kør motoren. Det kan medføre beskadigelse af motoren.

    Olieskift

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 100 timer
  • Skift motorolien.
    1. Start motoren, og lad den køre i fem minutter. På denne måde opvarmes olien, så den bliver lettere at aftappe.

    2. Parker maskinen, så dræningssiden befinder sig lidt lavere end den modsatte side, så det sikres, at alt olie aftappes.

    3. Sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, til alle bevægelige dele er standset, før du forlader betjeningspositionen.

    4. Placer en bakke under aftapningsproppen. Drej oliedræningsventilen, så olien kan løbe ud (Figur 21).

      Note: Der kan indsættes en slange i aftapningsventilen for at styre olieflowet. Slangen medfølger ikke maskinen.

    5. Når olien er helt aftappet, lukkes aftapningsventilen igen.

      Note: Bortskaf den brugte olie på et genbrugsanlæg.

      g002148
    6. Hæld langsomt ca. 80 % af den angivne olie i påfyldningsrøret (Figur 20).

    7. Kontroller oliestanden. Se afsnit Kontrol af motoroliestanden.

    8. Tilsæt langsomt ekstra olie, så oliestanden når op til mærket FULD.

    Skift af oliefilteret

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 200 timer
  • Udskift oliefilteret.
  • Note: Skift oliefilteret hyppigere, når maskinen anvendes under meget støvede og snavsede forhold.

    1. Dræn olie fra motoren. Se afsnit Olieskift.

    2. Fjern det gamle filter, og aftør filteradapterens pakningsoverflade (Figur 22).

      g001056
    3. Påfør gummipakningen på det nye filter et tyndt lag ny olie (Figur 22).

    4. Monter det nye oliefilter i filteradapteren, drej oliefilteret med uret, indtil gummipakningen berører filteradapteren. Spænd dernæst filteret yderligere 2/3–1 omgang (Figur 22).

    5. Fyld krumtaphuset med den korrekte nye type olie. Se anvisning under Kontrol af motoroliestanden.

    6. Lad motoren køre i ca. 3 minutter, stop motoren, og kontroller, om der er olielækager ved oliefilteret.

    7. Kontroller motoroliestanden, og påfyld om nødvendigt mere olie.

    Oprettelse af forbindelse mellem fjernbetjeningen og basisenheden

    Important: Sørg for at læse hele proceduren igennem, før du forsøger at gennemføre associeringen.

    Fjernbetjeningen skal etablere kommunikation med basisenheden, før systemet kan bruges. Fjernbetjeningen er associeret med systemets basisenhed, før den forlader fabrikken. Dette sker under associeringsproceduren. I situationer, hvor det er nødvendigt at genetablere kommunikationen mellem fjernbetjeningen og basisenheden (f.eks. ved introduktion af en ny eller ekstra fjernbetjening til en eksisterende basisenhed), skal du udføre følgende trin.

    Note: Når fjernbetjeningen forbindes til en anden basisenhed, adskilles den pågældende fjernbetjening fra den oprindelige basisenhed.

    1. Slå strømmen fra basisenheden.

    2. Stil dig i nærheden af basisenheden, med fuldt, uhindret udsyn og med fjernbetjeningen i hånden.

    3. Tryk samtidigt på og hold knappen DREJ TIL HøJRE og DREJ TIL VENSTRE. Lysdioden blinker en gang i sekundet.

    4. Bliv ved med at holde begge knapper nede, indtil lysdioden begynder at blinke ca. to gange i sekundet.

    5. Slip knapperne.

    6. Hold knappen DREJ TIL VENSTRE nede. Lysdioden blinker ca. to gange i sekundet.

    7. Bliv ved med at holde knappen DREJ TIL VENSTRE nede, og drej nøglestarten til positionen KøR. Lysdioden lyser konstant, hvis proceduren er vellykket.

      Note: Dette kan tage op til 20 sekunder.

    8. Slip knappen DREJ TIL VENSTRE.

      Systemet er klar til brug med den pågældende fjernbetjening.

      g029818

    Serviceeftersyn af tændrørene

    Sørg for, at gnistgabet mellem midter- og sideelektroden er korrekt, før tændrørene monteres. Brug en tændrørsnøgle til at afmontere og montere tændrørene og en søgelære til at kontrollere og justere gnistgabet. Monter om nødvendigt nye tændrør.

    Type: Champion® RC12YC, Champion® Platinum 3071 eller lignende

    Gnistgab: 0,76 mm

    Kontrol af tændrørene

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 200 timer
  • Kontroller tændrørene.
    1. Se på midten af tændrørene (Figur 24). Hvis der kan ses en lys brun eller grå farve på isolatoren, fungerer motoren korrekt. En sort belægning på isolatoren betyder normalt, at luftfilteret er snavset.

      g001470

      Important: Udskift altid et tændrør, når det har en sort belægning, slidte elektroder, oliefilm eller revner.

    2. Kontroller gnistgabet mellem midter- og sideelektroderne (Figur 24). Bøj sideelektroden (Figur 24), hvis gabet ikke er korrekt.

    Afmontering af tændrørene

    1. Stop motoren, fjern nøglen, og vent, til alle bevægelige dele er standset, før du forlader betjeningspositionen.

    2. Kobl tændrørskablerne fra tændrørene (Figur 25).

      g002358
    3. Rengør området omkring tændrørene for at forhindre snavs i at trænge ind i motoren og forårsage beskadigelse.

    4. Fjern tændrørene og metalskiverne.

    Montering af tændrørene

    1. Monter tændrørene og metalskiverne. Sørg for, at gnistgabet er indstillet korrekt.

    2. Tilspænd tændrørene til 24,4–29,8 N·m.

    3. Slut tændrørskablerne til tændrørene (Figur 24).

    Udskiftning af brændstoffiltrene

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 500 timer
  • Udskift brændstoffilteret.
  • Monter aldrig et snavset filter, hvis det er fjernet fra brændstofledningen.

    1. Stop motoren, fjern nøglen, og vent, til alle bevægelige dele er standset, før du forlader betjeningspositionen.

    2. Lad maskinen køle af.

    3. Klem slangeklemmernes ender sammen, og skub dem væk fra filteret (Figur 26).

      g007761
    4. Fjern filteret fra brændstofrørene.

    5. Monter et nyt filter, og flyt slangeklemmerne hen til filteret (Figur 26).

    Serviceeftersyn af brændstoftanken

    Fare

    Under visse forhold er brændstof meget brandfarligt og yderst eksplosivt. En brand eller eksplosion forårsaget af brændstof kan give dig eller andre forbrændinger samt medføre tingsskade.

    • Tap brændstoffet af brændstoftanken, når motoren er kold. Dette skal gøres udendørs på en åben plads. Tør eventuelt spildt brændstof op.

    • Ryg aldrig, når du aftapper brændstof, og hold dig på afstand af åben ild eller steder, hvor brændstofdampene kan antændes af en gnist.

    1. Parker maskinen på en plan overflade for at sikre, at brændstoftankene tømmes helt.

    2. Sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, til alle bevægelige dele er standset, før du forlader betjeningspositionen.

    3. Løsn slangeklemmen ved brændstoffilteret, og før den op ad brændstofrøret væk fra brændstoffilteret (Figur 26).

    4. Træk brændstofrøret af brændstoffilteret (Figur 26).

      Note: Lad brændstoffet løbe ud i en brændstofbeholder eller et aftapningskar (Figur 26).

      Note: Dette er det bedste tidspunkt at montere et nyt brændstoffilter på, da brændstoftanken er tom.

    5. Monter brændstofrøret på brændstoffilteret. Før slangeklemmen hen til brændstofventilen for at fastgøre brændstofrøret (Figur 26).

    Rengøring af motorskærm og oliekøler

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Rengør motorskærmen og oliekøleren.
  • Kontroller og rengør motorskærm og oliekøler før hver anvendelse. Fjern eventuel ophobning af græs, snavs eller andet materiale fra oliekøleren og motorskærmen (Figur 27).

    g002355

    Kontrol af dysen

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller dyseklemmen og dysestyrene.
  • Kontrol af dyseklemmen

    Kontroller dyseklemmen (Figur 28) dagligt for at sikre, at den er stram. Hvis dysen er trukket henover forhindringer eller gennem områder med lavt terræn, kan den blive løsnet fra klemmen. Tilspænd klemmeanordningerne med et moment på 5,1 til 5,7 Nm.

    g008799

    Rengøring af dysestyrene

    Kontroller og fjern græs, skidt og snavs, der sidder i og omkring dysestyrene (Figur 29). Hvis dysestyrene ikke holdes fri for snavs, kan dysen muligvis ikke dreje frit, hvilket kan medføre, at motoren sætter ud.

    g017855

    Justering af remmen

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 8 timer
  • Kontroller remmens tilstand og stramhed.
  • For hver 50 timer
  • Kontroller remmens tilstand og stramhed.
  • Hvis remmen glider, når dysen skifter retning, er justering af remmen påkrævet.

    1. Løsn de bolte, der fastgør remskivens monteringsbeslag til blæsemaskinens stel (Figur 30).

    2. Placer en momentnøgle i remskivens monteringsbeslag (Figur 30).

    3. Drej remskivens monteringsbeslag væk fra dysen, indtil momentnøglen viser 22,6 til 26,0 N·m (Figur 30).

    4. Tilspænd monteringsboltene.

      g015845

    Vedligeholdelse af det elektriske system

    Important: Inden der foretages svejsning på maskinen, skal styreenheden og minuskablet kobles af batteriet for at forhindre skade på det elektriske system.

    Udskiftning af batterier til styreenheden

    Den håndholdte fjerbetjening tilføres strøm af 4 AAA-batterier. Når batterierne monteres, skal de anbringes korrekt iht. polariteten som angivet på indersiden af batterirummet, for at undgå at enheden påføres skade. Sådan udskiftes eller monteres batterierne i fjernbetjeningen:

    1. Afmonter de seks skruer fra bagsiden af styreenheden, og afmonter dækslet (Figur 31).

      Note: Lad om muligt gummipakningen og stålpakningen sidde i kanalen, når dækslet og batterierne afmonteres.

      g029817
    2. Fjern de afladte batterier og bortskaf dem i overensstemmelse med den lokale lovgivning.

    3. Placer de nye batterier i batterirummet. Sørg for, at de forbindes rigtigt.

      Note: Hvis batterierne ikke installeres korrekt, vil det ikke beskadige maskinen, men den vil ikke virke.

    4. Hvis du utilsigtet fjerner gummipakningen og stålpakningen, skal du forsigtigt sætte dem i kanalen igen i den håndholdte styreenhed.

    5. Udskift dækslet, og fastgør det med de seks skruer, du fjernede tidligere (Figur 31), og tilspænd dem til et moment på 1,5 til 1,7 N m.

    Sikringer

    Motor

    En 15 A rørsikring er inkorporeret i motorens ledningsnet (Figur 32).

    g030098

    Modtager

    Der er inkorporeret en sikringsblok i modtagerens ledningsnet. Den sidder bag modtageren på højre side af styrestammen (Figur 33).

    g029821

    Opbevaring

    1. Sluk motoren, fjern tændrørsledningen, og tag nøglen ud af tændingen.

    2. Fjern græsaffald, snavs og skidt fra maskinens eksterne dele, især motoren. Fjern snavs og avner fra motorens køleribber og blæserhuset.

      Important: Du kan vaske maskinen med et mildt rengøringsmiddel og vand. Udsæt ikke maskinen for højtryksrensning. Undgå overdreven brug af vand.

    3. Udfør serviceeftersyn af luftfilteret. Se afsnit Eftersyn af luftfilteret.

    4. Skift krumptaphusolien. Se Olieskift.

    5. Kontroller dæktrykket. Se Kontrol af dæktrykket.

    6. Klargør maskinen til opbevaring, når den ikke har været i brug i mere end 30 dage. Klargør maskinen til opbevaring som følger:

      1. Tilsæt en petroleumsbaseret stabilisator til brændstoffet i tanken. Følg blandingsvejledningen fra stabilisatorproducenten. Anvend ikke alkoholbaseret stabilisator (ethanol eller methanol).

        Note: Brændstofstabilisator er mest effektivt, når det blandes med frisk brændstof og altid anvendes.

      2. Lad motoren køre for at fordele brændstoffet, der er tilsat stabilisator, i brændstofsystemet (5 minutter).

      3. Stands motoren, lad den køle af, og dræn brændstoftanken. Se Serviceeftersyn af brændstoftanken

      4. Start motoren igen, og lad den køre, indtil den stopper.

      5. Giv motoren choker. Start motoren, og lad den køre, indtil den ikke vil starte igen.

      6. Bortskaf brændstoffet på forsvarlig vis. Genbrug det i henhold til gældende retningslinjer.

      Important: Stabilisator/brændstof tilsat stabilisator må ikke opbevares i mere end 90 dage.

    7. Fjern tændrøret/-ene, og kontroller det/dem. Se Kontrol af tændrørene. Når tændrøret/-ene er afmonteret fra motoren, hældes der to spiseskefulde motorolie ned i tændrørshullet. Brug nu starteren til at tørne motoren, og fordel olien i cylinderen. Monter tændrøret/-ene. Sæt ikke kablet på tændrøret/-ene.

    8. Kontroller og tilspænd alle bolte, møtrikker og skruer. Reparer, eller udskift beskadigede eller defekte dele.

    9. Mal alle ridsede eller blotlagte metaloverflader. Maling kan købes hos en autoriseret serviceforhandler.

    10. Opbevar maskinen i en ren, tør garage eller på et passende sted. Tag nøglen ud af tændingskontakten, og opbevar den på et sted, der er utilgængeligt for børn eller andre uautoriserede brugere. Tildæk maskinen for at beskytte den og holde den ren.

    Bortskaffelse af affald

    Motorolie samt batterier til motor og fjernbetjening forurener miljøet. Bortskaf disse i henhold til den lokale, gældende lovgivning.

    Fejlfinding

    Kontrol af fejlkoder

    Hvis fejlfindingslampen angiver, at der er en systemfejl, skal du se Fejlfindingslampe.

    Aktivering af fejlfindingstilstand og kontrol af koderne

    1. Drej nøglen til positionen OFF (Fra) for at slukke strømmen.

    2. Træk fastgørelseshætten af de 2 diagnostikparallelkonnektorer (Figur 34A).

    3. Tilslut de to diagnostikparallelkonnektorer (Figur 34 B).

      g029822
    4. Drej nøglen til positionen KøR for at tænde strømmen.

    5. Tæl antallet af blink for at bestemme fejlkoden, og brug følgende tabel:

      Note: Hvis der er flere fejl, blinker begge fejl, efterfulgt af en lang pause, hvorefter blinksekvenserne gentages.

      KodeBlinkmønster for lampeAdfærdDetaljer
      Maskinspecifikke fejl
      11Blinker én gang, pause, blinker én gang, lang pause, derefter gentagelseMistet kommunikation med BASISENHED.Konnektoren er ikke tilsluttet. Find det løse eller frakoblede ledningsnetstik, og tilslut det.
      Der er noget galt med ledningerne. Kontakt en autoriseret Toro-forhandler.
      BASISENHEDEN er defekt. Kontakt din Toro-forhandler.
      12Blinker én gang, pause, blinker to gange, lang pause, derefter gentagelseVersion er inkompatibel med BASISENHEDEN og/eller håndholdt styreenhedDer er installeret forkert software. Installer den korrekte software fra TORODIAG. Kontakt en autoriseret Toro-forhandler.
      13Blinker én gang, pause, blinker tre gange, lang pause, derefter gentagelseForkert håndholdt styreenhed – ikke implementeret på Rev AForkert produktassociering (f.eks. forsøg på at opdatere software på en MH-400 med en håndholdt ProPass-enhed)
      14Blinker én gang, pause, blinker fire gange, lang pause, derefter gentagelseStartstrømmen (ETR) faldt som følge af lavt olietryk.Olietrykket er lavt. Kontroller olien. Hvis det fortsætter, kan det beskadige olietrykskontakten.
      15Blinker én gang, pause, blinker fem gange, lang pause, derefter gentagelseStartstrømmen (ETR) faldt som følge af lav spænding.Spændingsregulatoren eller generatoren er defekt. Kontakt en autoriseret Toro-forhandler.

    Nulstilling af fejlkoderne

    Frakobl diagnostikkonnektorerne og tilkobl dem igen, når problemet er løst. Diagnostiklampen blinker konstant én gang i sekundet.

    Eksisterende fejlfindingstilstand

    1. Drej nøglen til positionen OFF (Fra) for at slukke strømmen.

    2. Frakobl de to diagnostikparallelkonnektorer.

    3. Skub fastgørelseshætten på de to diagnostikparallelkonnektorer.

    4. Drej nøglen til positionen KøR for at tænde strømmen.