Indledning

Dette er en håndplæneklipper med knivcylindere, der er beregnet til brug af professionelle, ansatte operatører i kommercielle anvendelsesområder. Den er primært beregnet til klipning af græs på velholdte plæner i parker, golfbaner, på sportsbaner og kommercielle områder.

Important: For at sikre maksimal sikkerhed, ydeevne og korrekt betjening af denne maskine skal du omhyggeligt læse og forstå indholdet i denne betjeningsvejledning. Manglende overholdelse af anvisningerne i betjeningsvejledningen eller manglende grundig undervisning kan medføre personskade. For at få flere oplysninger om sikker driftspraksis, herunder sikkerhedstip og uddannelsesmaterialer, henvises til www.Toro.com.

Når du har brug for service, originale Toro-dele eller yderligere oplysninger, bedes du kontakte en autoriseret Toro-forhandler samt have produktets model- og serienummer parat. Figur 1 angiver, hvor model- og serienummeret er placeret på produktet. Skriv numrene, hvor der er gjort plads til dette.

Important: Scan QR-koden (hvis udstyret hermed) på serienummermærkaten med din mobilenhed for at få adgang til oplysninger om garanti, reservedele og andre produktoplysninger.

g234204

Denne vejledning advarer dig om mulige farer og giver dig særlige sikkerhedsoplysninger ved hjælp af advarselssymbolet (Figur 2), der angiver en fare, som kan forårsage alvorlig personskade eller død, hvis du ikke følger de anbefalede forholdsregler.

g000502

Denne betjeningsvejledning bruger 2 ord til at fremhæve oplysninger. Vigtigt henleder opmærksomheden på særlige mekaniske oplysninger, og Bemærk angiver generel information, som det er værd at lægge særligt mærke til.

Hvis maskinen skal anvendes i højder på mellem 1.500 m og 2.400 m over havets overflade, skal sættet til brug i højder monteres. Kontakt en autoriseret Toro-forhandler.

Dette produkt overholder alle relevante EU-direktiver. Yderligere oplysninger fås på den separate produktspecifikke overensstemmelseserklæring.

Det er en overtrædelse af California Public Resource Code Section 4442 eller 4443 at bruge eller betjene denne motor på et skovbegroet, buskbegroet eller græsbegroet område, medmindre motoren er forsynet med en gnistskærm som defineret i Section 4442, som vedligeholdes og er i god driftsmæssig stand, eller medmindre motoren er bygget, udstyret og vedligeholdt til brandforebyggelse.

Advarsel

CALIFORNIEN

Advarsel i henhold til erklæring nr. 65

Udstødningsgassen fra dette produkt indeholder kemikalier, der ifølge staten Californien er kræftfremkaldende samt giver fødselsskader eller andre forplantningsskader.

Brug af dette produkt kan medføre eksponering over for kemikalier, der ifølge staten Californien er kræftfremkaldende og giver medfødte defekter eller andre forplantningsskader.

Sikkerhed

Denne maskine er designet i overensstemmelse med EN ISO 5395:2013 og ANSI B71.4-2017.

Generelt om sikkerhed

Dette produkt kan afskære hænder og fødder samt udslynge genstande. Følg altid sikkerhedsforskrifterne for at undgå alvorlig personskade.

Brug af dette produkt til andre end det tiltænkte formål kan udsætte dig selv og omkringstående for fare.

  • Læs og forstå indholdet i denne betjeningsvejledning, før du starter motoren.

  • Hold hænder og fødder væk fra bevægelige maskinkomponenter.

  • Betjen ikke maskinen, uden at alle værn og øvrige sikkerhedsanordninger sidder korrekt på plads og virker på maskinen.

  • Hold afstand til udblæsningsåbninger. Hold omkringstående på sikker afstand af maskinen.

  • Hold børn væk fra arbejdsområdet. Lad aldrig børn betjene maskinen.

  • Stop maskinen, og sluk motoren, før den efterses, fyldes med brændstof eller ryddes for tilstopninger.

Hvis maskinen betjenes eller vedligeholdes forkert, kan der være risiko for personskade. Operatøren skal altid følge sikkerhedsforskrifterne og være opmærksom på advarselssymbolet, der betyder Forsigtig, Advarsel eller Fare – ”personlig sikkerhedsanvisning” for at nedsætte risikoen for personskade. Hvis disse forskrifter ikke følges, kan det medføre personskade eller død.

Du kan finde yderligere sikkerhedsoplysninger i denne vejledning.

Sikkerheds- og instruktionsmærkater

Graphic

Sikkerheds- og instruktionsmærkaterne kan nemt ses af operatøren og er placeret tæt på potentielle risikoområder. Beskadigede eller bortkomne mærkater skal udskiftes.

decal117-2718
decal130-8322
decal120-9571
decal120-9570
decal120-9598
decal131-3111
decal120-2769
decal115-7271
decal133-2335
decal115-7274

Opsætning

Note: Maskinens venstre og højre side er som set fra den normale betjeningsposition.

Forberedelse af traktionsenheden

Ekstraudstyr – Klippeenhedsmodel 04251, 02452, 04253 eller 04254

Hvis du monterer klippeenhedsmodel 04251, 02452, 04253 eller 04254 på denne traktionsenhed, skal du gennemføre følgende trin:

  1. Placer klippeenheden på en plan overflade.

  2. På begge vinkelarme (Figur 3) skal du måle 2,3 mm ind på tapperne og slibe hjørnet ned som vist i Figur 4.

    g034505
    g034506
  3. Mal det blotlagte metal for at forhindre korrosion.

Montering af klippeenheden på traktionsenheden

Dele, der skal bruges til dette trin:

Bolt (⅜" x ¾")2

Note: Se monteringsanvisningerne i betjeningsvejledningen til klippeenheden for at få oplysninger om montering af vægtstangen på maskinen.

  1. Placer plæneklipperen på dens tromler på en plan overflade.

  2. Sænk støttebenet, og skub låsestiften ind for at låse støttebenet i SERVICEPOSITIONEN (Figur 5). Lad maskinen hvile på det låste støtteben.

    Note: Placer støttebenet i SERVICEPOSITIONEN, når du fjerner klippeenheden. Støttebenets position forhindrer, at maskinen vælter bagover og ned på håndtaget.

    g018142
  3. Skub klippeenheden ind under traktionsenheden og mod venstre for at indkoble transmissionskoblingen (Figur 6).

    g000483
  4. Manøvrer maskinens stel frem, indtil det indkobles i klippeenhedens drejearme Figur 7.

    g032418
  5. Fastgør maskinens stel til klippeenhedens drejearme med de to bolte (⅜" x ¾") (Figur 7).

  6. Skub støttebenet ned for at udløse den fjederbelastede låsestift, og lad støttebenet dreje op til OPBEVARINGSPOSITIONEN.

  7. Indstil klippeenhedens klippehøjde. Se betjeningsvejledningen til klippeenheden.

Montering af håndtagsholdere

Dele, der skal bruges til dette trin:

Håndtagsholder2
Låseclips2
  1. Fjern kabelbåndene, der fastgør håndtagets spændestykker til sidepladerne, mens du understøtter håndtaget (Figur 8).

    g017005
  2. Drej håndtaget til den ønskede driftsposition, og isæt en håndtagsholder over håndtagets spændestykke og ind i de tilsvarende huller i sidepladen (Figur 8).

  3. Fastgør spændestykket med en låseclips (Figur 8).

  4. Gentag proceduren på den modsatte side af håndtaget.

  5. Juster håndtagets højde til den ønskede position. Se Justering af håndtagets højde.

    Note: Maskinen leveres fra fabrikken med håndtaget justeret til den laveste position. Maskinen betjenes traditionelt med håndtaget teleskoperet ud til dets maksimale højde.

Montering af transporthjulene

Ekstraudstyr

Dele, der skal bruges til dette trin:

Transporthjul – Transporthjulsæt (modelnr. 04123 [ekstraudstyr])2
  1. Brug foden til at skubbe midten af støttebenet ned, og træk i den nederste håndtagsstøtte, indtil støttebenet er drejet fremad og over midten (Figur 9).

    g016833
  2. Tryk hjulets låseclips mod midten af hjulet, og skub hjulet op på den sekskantede aksel (Figur 10).

    g000475
  3. Drej hjulet frem og tilbage, indtil det passer på akslen, og låseclipsen fastgøres i rillen på drivakslen.

  4. Gentag proceduren på den modsatte side af maskinen.

  5. Pump dækkene op til 0,82 til 1,03 bar.

  6. Sænk forsigtigt maskinen ned fra støttebenet ved at skubbe langsomt fremad eller ved at løfte støtten på nederste håndtag, så støttebenet kan springe tilbage til OPBEVARINGSPOSITIONEN.

Kontrol af motoroliestanden

Kontroller motoroliestanden. Se Kontrol af motoroliestanden.

Montering af mærkat med produktionsår

Kun CE-maskiner

Dele, der skal bruges til dette trin:

Mærkat med produktionsår1

Hvis du anvender maskinen i et land, der efterkommer CE-standarderne, skal du påsætte mærkaten med produktionsår i nærheden af serienummerpladen. Se Figur 11.

g233866

Montering af græsopsamleren

Dele, der skal bruges til dette trin:

Græsopsamler1
  1. Tag fat i græsopsamlerens håndtag.

  2. Styr opsamlerens kant ind mellem klippeenhedens sideplader og hen over frontrullen (Figur 12).

    g032407
  3. Monter opsamlerens kroge over stellets øje (Figur 12).

Important: Hvis du kommer til at tabe opsamleren, skal du undersøge vinkelarmens kontaktpunkter i nærheden af opsamlerens nederste kant for skader (Figur 13). Ret dem, før opsamleren bruges.Hvis opsamleren bruges, mens vinkelarmens kontaktpunkter er bøjede, kan det medføre, at opsamleren kommer i kontakt med klippeenheden og forårsage uønsket støj og/eller beskadigelse af opsamleren og klippeenheden.

g032408

Tilkøring af maskinen

8 timers klipning er tilstrækkeligt som indkøringsperiode.

De første timers drift er afgørende for maskinens fremtidige pålidelighed. Du skal holde nøje øje med maskinens ydeevne, så mindre problemer, der kan føre til større problemer, kan opdages og udbedres. I løbet af indkøringsperioden anbefales det at efterse maskinen hyppigt for tegn på olietab, løse fastgørelsesanordninger eller andre fejl.

Find oplysninger om olieskift og vedligeholdelsesprocedurer i tilkørselsperioden i motorens betjeningsvejledning.

Produktoversigt

g032409
g032410

Gashåndtag

Gashåndtaget (Figur 15 og Figur 16) er placeret bagest til højre på kontrolpanelet. Drej gashåndtaget for at regulere motorhastigheden.

g027738

Traktions- og knivcylinderdrevshåndtag

Traktions- og cylinderdrevhåndtaget (Figur 17) er placeret forrest til højre på kontrolpanelet.

Håndtaget har to positioner til transportbetjening: NEUTRAL og FORWARD (fremad). Hvis håndtaget skubbes til traktion –FORWARD (fremad/transport) eller traktion –FORWARD (fremad) og knivcylinderdrev –ENGAGE (indkobling), aktiveres traktionsdrevet (Figur 17).

Note: For at flytte håndtaget skal du først indkoble dødemandsgrebet.

g000494

Håndtaget har to positioner til betjening af knivcylinderen: ENGAGE (indkobling) og DISENGAGE (udkobling). Flyt toppen af håndtaget til venstre og derefter fremad til traktion –FORWARD (fremad) og knivcylinderdrev – ENGAGE (indkobling) for at indkoble knivcylinderen og påbegynde klipningen. Skub håndtaget til højre til traktion – FORWARD (fremad/transport) for at udkoble knivcylinderen og fortsætte fremdriften af maskinen, eller træk håndtaget tilbage til traktion –NEUTRAL og knivcylinderdrev –DISENGAGE (udkobling) for at udkoble både knivcylinderen og traktionsdrevet (Figur 17).

Note: Hvis du udløser dødemandsgrebet, vender håndtaget tilbage til neutral, og maskinen stopper.

Driftsbremse

Driftsbremsen (Figur 18) er placeret forrest på håndtagets venstre side. Træk tilbage i håndtaget for at aktivere driftsbremsen.

Du skal udløse bremsen, før du indkobler traktionsdrevet. Hvis du betjener maskinen, mens bremsen er aktiveret, bevæger maskinen sig ved høj modstand, og strømforbruget øges.

g016853

Parkeringsbremselås

Brug parkeringsbremselåsen (Figur 18) sammen med driftsbremsen. Drej parkeringsbremselåsen mod bremsehåndtaget for at holde driftsbremsen på plads. Træk i bremsehåndtaget for at udløse.

Note: Traktionskontrolhåndtaget kan ikke flyttes, mens låsen er aktiveret.

Tænd/sluk-kontakt

Tænd/sluk-kontakten (Figur 15) er placeret øverst på kontrolpanelet. Flyt kontakten til positionen ON (til) for at starte motoren og til positionen OFF (fra) for at slukke for motoren.

Dødemandsgreb (OPC)

Du skal aktivere dødemandsgrebet (Figur 15), før traktionshåndtaget indkobles. Hvis du udløser dødemandsgrebet under drift, vender traktionshåndtaget tilbage til neutral, og motoren fortsætter med at køre.

Chokerhåndtag

Chokerhåndtag (Figur 19) er placeret forrest til venstre på motoren. Håndtaget har 2 positioner: KøR og CHOKER. Flyt håndtaget til positionen CHOKER, når du starter en kold motor. Når motoren starter, skal håndtaget flyttes til positionen KøR.

g024364

Brændstofafbryderventil

Brændstofafbryderventilen (Figur 19 og Figur 20) er placeret forrest til venstre på motoren ved chokerhåndtaget. Ventilen har 2 positioner: LUKKET og åBEN. Flyt håndtaget op til den LUKKEDE position, når du opbevarer eller transporterer maskinen. Åbn ventilen ved at flytte håndtaget ned, før du starter motoren.

g196011

Startsnorens håndtag

Træk i startsnorens håndtag (Figur 21) for at starte motoren.

g018268

Støtteben

Støttebenet (Figur 23) er monteret bag på maskinen. Brug støttebenet, når du på- eller afmonterer transporthjulene eller klippeenheden.

  • For at bruge støttebenet til montering af transporthjulene skal det sænkes til jorden, og du skal træde på øjet, mens du trækker det nederste midterste håndtag (Figur 22) opad og tilbage.

    Forsigtig

    Maskinen er tung og kan overbelaste ryggen, hvis den ikke løftes på korrekt vis.

    Træd med foden på støttebenets øje, og brug kun det nederste midterste håndtag til at hæve maskinen. Forsøg på at hæve maskinen op på støttebenet på andre måder kan medføre personskade.

    g018793
    g239955
  • For at forhindre maskinen i at vippe bagover, når knivcylinderen fjernes, skal støttebenet sænkes og låsestiften skubbes ind for at låse støttebenet i SERVICEPOSITIONEN (Figur 24).

    g018142

1820-traktionsenhed

Bredde85,5 cm
Højde104,8 cm
Længde med opsamler152,4 cm
Nettovægt (med klippeenhed med 11 skæreknive og græsopsamler monteret)117 kg
Klippebredde46 cm
Klippehøjde1,5 til 7,5 mm med bundkniv til mikroklipning
KlipningsfrekvensJusterbar (Se betjeningsvejledningen til klippeenheden)

2120-traktionsenhed

Bredde90,1 cm
Højde104,8 cm
Længde med opsamler152,4 cm
Nettovægt (med klippeenhed med 11 skæreknive og græsopsamler monteret)117,9 kg
Klippebredde53,3 cm
Klippehøjde1,5 til 7,5 mm med bundkniv til mikroklipning
KlipningsfrekvensJusterbar (Se betjeningsvejledningen til klippeenheden)

Redskaber/tilbehør

Der kan fås en række forskellige Toro-godkendte redskaber og tilbehør til brug sammen med maskinen, som gør den bedre og mere alsidig. Kontakt en autoriseret serviceforhandler eller gå ind på www.Toro.com for at få en liste over alt godkendt udstyr og tilbehør.

Sørg for at bruge originale Toro-reservedele for at beskytte din investering og sikre optimal ydelse fra dit Toro-udstyr. Med hensyn til driftssikkerhed leverer Toro reservedele, der opfylder den nøjagtige tekniske specifikation for vores udstyr. Originale Toro-dele – kvalitet du kan stole på.

Betjening

Før betjening

Note: Maskinens venstre og højre side er som set fra den normale betjeningsposition.

Sikkerhedshensyn før drift

Generelt om sikkerhed

  • Maskinen må aldrig betjenes eller vedligeholdes af børn eller utrænet personale. Vær opmærksom på, at lokale forskrifter kan angive en mindstealder for operatøren. Ejeren er ansvarlig for at træne alle operatører og mekanikere.

  • Bliv fortrolig med anvisningerne for sikker betjening af udstyret samt med betjeningsanordningerne og sikkerhedssymbolerne. Du skal vide, hvordan man hurtigt slukker for motoren.

  • Kontroller, at dødemandsgrebet (hvis udstyret hermed), sikkerhedskontakterne og afskærmningerne er monteret korrekt og fungerer efter hensigten. Betjen ikke maskinen, hvis de ikke fungerer korrekt.

  • Efterse området, hvor maskinen skal bruges, og fjern alle objekter, som kan forstyrre betjeningen af maskinen, eller som maskinen kan risikere at udslynge.

  • Bedøm terrænet, så du kan vælge det nødvendige tilbehør og redskaber til korrekt og sikker udførelse af opgaven.

Brændstofsikkerhed

  • Vær yderst forsigtig, når du håndterer brændstof. Det er letantændeligt, og dampene kan eksplodere

  • Sluk alle cigaretter, cigarer, piber og andre antændingskilder.

  • Fjern ikke brændstofdækslet, og fyld ikke brændstoftanken, mens motoren kører eller er varm.

  • Du må ikke påfylde eller aftappe brændstof i et lukket rum.

  • Opbevar ikke maskinen eller brændstofbeholdere, hvor der er åben ild, gnister eller vågeblus som f.eks. på en vandvarmer eller andre apparater.

  • Hvis du spilder brændstof, må du ikke forsøge at starte motoren. Foretag dig ikke noget, der kan antænde brændstoffet, før dampene er spredt.

Udførelse af daglig vedligeholdelse

Udfør de daglige vedligeholdelsesprocedurer. Se Udførelse af daglig vedligeholdelse.

Kontrol af motoroliestanden

Kontrollér motoroliestanden før hver brug eller for hver 8 driftstimer. Se Kontrol af motoroliestanden.

Brændstofspecifikationer

Brændstoftankens kapacitet: 3,0 l

Anbefalet brændstof: Blyfri benzin med et oktantal på 87 eller højere ((R+M)/2-ratingmetode)

Ethanol: Benzin med op til 10 % ethanol (gasohol) eller 15 % MTBE (metyl-tertiær-butylæter) pr. volumen er acceptabelt. Ethanol og MTBE er ikke det samme. Benzin med 15 % ethanol (E15) pr. volumen godkendes ikke til brug.

  • Brug aldrig benzin, der indeholder mere end 10 % ethanol pr. volumen, som f.eks. E15 (indeholder 15 % ethanol), E20 (indeholder 20 % ethanol) eller E85 (indeholder op til 85 % ethanol).

  • Anvend ikke benzin, der indeholder metanol.

  • Opbevar ikke brændstof i hverken brændstoftanken eller brændstofbeholdere henover vinteren, medmindre du anvender en brændstofstabilisator.

  • Fyld ikke olie i benzin.

  • For at opnå de bedste resultater skal du kun bruge ren og frisk brændstof (der er under 30 dage gammel).

  • Brug af ikke-godkendt benzin kan medføre ydelsesproblemer og/eller beskadigelse af motoren, som muligvis ikke er dækket af garantien

Opfyldning af brændstoftanken

Fare

Under visse forhold er brændstof meget brandfarligt og yderst eksplosivt. En brand eller eksplosion forårsaget af brændstof kan give dig eller andre forbrændinger samt medføre tingsskade.

  • Fyld tanken udendørs i et åbent område, når motoren er kold. Tør eventuelt spildt brændstof op.

  • Fyld aldrig brændstoftanken op i en lukket anhænger.

  • Fyld ikke brændstoftanken helt op. Fyld brændstof på brændstoftanken, indtil niveauet er 6–13 mm under bunden af påfyldningsstudsen. Dette tomrum giver brændstoffet i tanken plads til at udvide sig.

  • Ryg aldrig under håndtering af brændstof, og hold afstand til åben ild eller steder, hvor brændstofdampe kan antændes af en gnist.

  • Opbevar brændstof i en godkendt beholder og utilgængeligt for børn. Køb aldrig benzin til mere end 30 dages forbrug.

  • Betjen ikke maskinen medmindre hele udstødningssystemet er på plads og i god driftsmæssig stand.

Fare

Under visse omstændigheder kan der under påfyldning af brændstof udvikle sig statisk elektricitet, der kan antænde brændstofdampene. En brand eller eksplosion forårsaget af brændstof kan give dig eller andre forbrændinger samt medføre tingsskade.

  • Anbring altid brændstofbeholdere på jorden et stykke fra køretøjet, før påfyldningen påbegyndes.

  • Fyld ikke brændstofbeholdere inde i et køretøj eller på en lastbil eller anhænger, da indvendige tæpper eller plastikforinger i lastbiler kan isolere dunken og forsinke tabet af eventuel statisk elektricitet.

  • Fjern, når det er muligt, udstyr fra lastbilen eller anhængeren, og fyld brændstof på nede på jorden. Hvis ikke dette er muligt, skal påfyldningen af udstyret finde sted med en bærbar beholder i stedet for direkte fra brændstofstanderen.

  • Hvis det er nødvendigt at benytte benzinstanderen, skal mundstykket hele tiden være i kontakt med kanten af åbningen i brændstoftanken eller dunken, indtil påfyldningen er færdig.

Advarsel

Brændstof er farligt og kan være dødbringende, hvis det indtages. Længere tids udsættelse for dampe kan forårsage alvorlige skader og sygdomme.

  • Undgå længere tids indånding af dampe.

  • Hold ansigtet væk fra dysen og brændstoftankens eller stabilisatorens åbning.

  • Undgå kontakt med huden. Vask spildte væsker af med sæbe og vand.

  1. Rengør området omkring brændstoftankens dæksel, og tag dækslet af tanken (Figur 25). Fyld ikke brændstoftanken op til højere end bunden af filternettet.

    Important: Fyld ikke for meget brændstof på tanken.

    g018269
  2. Monter dækslet til brændstoftanken, og tør eventuelt spildt brændstof op.

Indstilling af maskinen til plæneforholdene

Brug følgende tabel til at indstille maskinen til at passe til plæneforholdene.

Bundtværstænger: Standard og ekstra (Flex/eFlex 2120-maskiner)
ReservedelsnummerBeskrivelseAggressivitetKommentarer
106-2468-01Ikke-aggressivMindreRød, standard
99-3794-03AggressivtMereSort
Bundtværstænger: Standard og ekstra (Flex/eFlex 1820-maskiner)
110-2282-01Ikke-aggressivMindreRød, standard
110-2281-03AggressivtMereSort
Bundknive: Standard og ekstra (Flex/eFlex 2120-maskiner)
ReservedelsnummerBeskrivelseKlippehøjdeintervalKommentarer
115-1880Mikroklipning EdgeMax1,6 til 3,2 mmStandard
93-4262 Mikroklipning 1,6 til 3,2 mm 
108-4303 Udvidet mikroklipning 1,6 til 3,2 mmMindre aggressivt
115-1881Tournament-EdgeMax3,2 til 6,4 mm 
93-4263 Tournament 3,2 til 6,4 mm 
108-4302Forlænget Tournament3,2 til 6,4 mmMindre aggressivt
93-4264 Lav klippehøjde 6,4 mm og højere 
Bundknive: Standard og ekstra (Flex/eFlex 1820-maskiner)
117-1530Mikroklipning EdgeMax1,6 til 3,2 mmStandard
98-7261 Mikroklipning 1,6 til 3,2 mm 
110-2300 Udvidet mikroklipning 1,6 til 3,2 mmMindre aggressivt
98-7260 Tournament3,2 til 6,4 mm 
117-1532Tournament-EdgeMax3,2 til 6,4 mm 
110-2301 Lav klippehøjde6,4 mm og højere 
Ruller (Flex/eFlex 2120-maskiner)
ReservedelsnummerBeskrivelseDiameter/materialeKommentarer
04255 Smal Wiehle 6,4 cm/aluminium Smalle riller
04256 Bred Wiehle 6,4 cm/aluminium Mere nedramning, brede riller
04257 Hel rulle 6,4 cm/stål Mindst nedramning
04258 Smal Wiehle, lang6,4 cm/aluminium Mere kantstøtte, 4,3 cm længere
04267Paspalum6,4 cm/aluminium Mindre nedramning, bløde, smalle riller
115-7356 Bagrulle 5,1 cm/aluminium Standard bag
120-9595 Bagrulle 5,1 cm/stål Stål bag
Ruller (Flex/eFlex 1820-maskiner)
120-9607 Smal Wiehle 6,4 cm/aluminium Smalle riller
120-9609 Bred Wiehle 6,4 cm/aluminium Mere nedramning, brede riller
120-9611 Hel rulle 6,4 cm/stål Mindst nedramning
121-4681Smal Wiehle, lang6,4 cm/aluminium Mere kantstøtte, 4,3 cm længere
120-9605 Bagrulle 5,1 cm/aluminium Standard bag

Justering af håndtagets højde

Note: Maskinen leveres fra fabrikken med håndtaget justeret til den laveste position. Maskinen betjenes normalt med håndtaget teleskoperet ud til dets maksimale højde.

  1. Løsn de tre bræddebolte og møtrikker, der fastgør hver side af håndtaget til spændestykkerne (Figur 26).

    g016851
  2. Træk langsomt op i håndtaget og jævnt i hver side, indtil det er i den ønskede betjeningsposition.

  3. Spænd bræddeboltene og møtrikkerne for at fastlåse justeringen.

Justering af håndtagets vinkel

  1. Fjern låseclipsene fra håndtagsholderne på hver side af maskinen (Figur 27).

    g017005
  2. Fjern låseclipsene fra hver side, mens du understøtter håndtaget, og drej håndtaget til den ønskede betjeningsposition (Figur 27).

  3. Monter håndtagsholderne og låseclipsene.

Justering af gashåndtaget

  1. Fjern konsoldækslet.

  2. Løsn de to fastgørelsesanordninger, der fastgør gashåndtaget (Figur 28).

    g027739
  3. Juster gashåndtaget til den ønskede position.

  4. Juster gashåndtagets fastgørelsesanordninger.

  5. Juster konsoldækslet, du fjernede tidligere.

Kontrol af sikkerhedskontakternes funktion

VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontrol af sikkerhedskontakternes funktion.
  • Forsigtig

    Hvis kontakterne til sikkerhedslåsesystemet frakobles eller bliver beskadigede, kan maskinen fungere uventet og forårsage personskade.

    • Pil ikke ved sikkerhedskontakterne.

    • Kontroller dagligt, at sikkerhedskontakterne fungerer, og udskift eventuelle beskadigede kontakter, før du betjener maskinen.

    Kontrol af dødemandsgrebets (OPC) sikkerhedskontakt

    1. Skub støttebenet ned med din fod, og træk op i håndtagsstøtten, indtil støttebenet er drejet fremad over midten.

    2. Start motoren.

    3. Forsøg at aktivere traktionshåndtaget, imens dødemandsgrebet er sluppet (Figur 29). Traktionshåndtaget bør ikke koble ind. Hvis traktionshåndtaget kobler ind, skal sikkerhedslåsesystemet serviceres. Afhjælp problemet, før maskinen betjenes. Se Serviceeftersyn af traktionssikkerhedskontakten .

      g032412
    4. Hold dødemandsgrebet nede, imens traktionshåndtaget er indkoblet, og slip så dødemandsgrebet (Figur 29). Traktionshåndtaget bør koble ud. Hvis traktionshåndtaget ikke kobler ud, skal sikkerhedslåsesystemet serviceres. Afhjælp problemet, før maskinen betjenes. Se Serviceeftersyn af traktionssikkerhedskontakten .

    5. Indkobl traktions- og knivcylinderdrevet, mens dødemandsgrebet holdes nede, og gearstangen er skubbet til venstre, og slip så dødemandsgrebet (Figur 29). Traktionshåndtaget bør koble ud. Hvis traktionshåndtaget ikke kobler ud, skal sikkerhedslåsesystemet serviceres. Afhjælp problemet, før maskinen betjenes. Se Serviceeftersyn af traktionssikkerhedskontakten eller Justering af knivcylinderkontrollen.

    6. Hold dødemandsgrebet nede, og skub gearstangen til venstre for at aktivere traktion og knivcylinderdrev, og skub så gearstangen til højre for at udkoble knivcylinderdrevet (Figur 29). Knivcylinderdrevet bør koble ud. Hvis knivcylinderdrevet ikke udkobler, skal sikkerhedslåsesystemet serviceres. Afhjælp problemet, før maskinen betjenes. Se Justering af knivcylinderkontrollen.

    7. Sænk forsigtigt maskinen ned fra støttebenet.

    Kontrol af traktionssikkerhedskontakten

    1. Skub støttebenet ned med din fod, og træk op i håndtagsstøtten, indtil støttebenet er drejet fremad over midten.

    2. Hold dødemandsgrebet nede, aktiver traktionshåndtaget, og sæt motorens betjeningsanordninger i startpositionen (Figur 29). Forsøg derefter at starte motoren. Motoren bør ikke starte. Hvis motoren starter, skal sikkerhedskontakten serviceres. Afhjælp problemet, før maskinen betjenes. Se Serviceeftersyn af traktionssikkerhedskontakten .

    3. Sænk forsigtigt maskinen ned fra støttebenet.

    Kontrol af bremsesikkerhedskontakten

    1. Skub støttebenet ned med din fod, og træk op i håndtagsstøtten, indtil støttebenet er drejet fremad over midten.

    2. Udkobl traktionshåndtaget, aktiver driftsbremsen, og sæt motorens betjeningsanordninger i startpositionen (Figur 29). Forsøg at starte motoren. Motoren bør starte. Hvis motoren ikke starter, skal sikkerhedskontakten serviceres. Afhjælp problemet, før maskinen betjenes. Se Serviceeftersyn af bremsesikkerhedslåsen.

    3. Indkobl driftsbremsen (ikke parkeringsbremselåsen), mens motoren kører, hold dødemandsgrebet nede, og indkobl traktionshåndtaget (Figur 29). Motoren skal arbejde for at overvinde bremsen, men bør ikke stoppe. Hvis motoren stopper med det samme, skal sikkerhedskontakten serviceres. Afhjælp problemet, før maskinen betjenes. Se Kontrol af bremsesikkerhedskontakten.

    4. Aktiver parkeringsbremselåsen, mens motoren kører, hold dødemandsgrebet nede, og indkobl traktionshåndtaget (Figur 29). Motoren bør slukke. Hvis motoren ikke slukkes, skal sikkerhedskontakten serviceres. Afhjælp problemet, før maskinen betjenes. Se Serviceeftersyn af bremsesikkerhedslåsen.

    5. Sænk forsigtigt maskinen ned fra støttebenet.

    Transport af maskinen til et arbejdsområde

    Transport af maskinen ved hjælp af transporthjul

    Brug transporthjulene til at transportere maskinen over en kortere strækning.

    1. Monter transporthjulene. Se Montering af transporthjulene

    2. Sørg for, at traktions- og knivcylindergrebene er i positionen NEUTRAL.

    3. Start motoren. Se Start af motoren

    4. Indstil gashåndtaget til LANGSOM, vip maskinens forende op, aktiver gradvist traktionsdrevet, og øg langsomt motorhastigheden.

    5. Juster gasregulatoren for at betjene plæneklipperen ved den ønskede kørselshastighed og transportere den til den ønskede destination.

    Transport af maskinen ved hjælp af en anhænger

    Brug en anhænger til at transportere maskinen over en større afstand. Udvis forsigtighed, når maskinen læsses på og af anhængeren.

    1. Kør forsigtigt maskinen op på anhængeren.

    2. Sluk for motoren, og aktiver parkeringsbremsen.

    3. Fastgør maskinen forsvarligt til anhængeren.

    Note: Toro Trans Pro-anhængeren kan bruges til at transportere maskinen. Se din anhængers betjeningsvejledning for at få anvisninger i, hvordan anhængeren læsses.

    Important: Lad ikke motoren køre, mens den transporteres på en anhænger, da der er risiko for, at maskinen beskadiges.

    Bugsering af maskinen

    • Vær forsigtig, når du læsser maskinen på eller af en anhænger eller lastbil.

    • Brug en rampe i fuld bredde, når maskinen læsses på en anhænger eller lastbil.

    • Fastgør maskinen forsvarligt.

    Under betjening

    Sikkerhed under drift

    Generelt om sikkerhed

    • Ejeren/operatøren kan forhindre og er ansvarlig for ulykker, som kan forårsage personskade eller beskadigelse af ejendom.

    • Bær korrekt beklædning, herunder beskyttelsesbriller, lange bukser, skridsikkert, kraftigt fodtøj og høreværn. Sæt langt hår op, fastgør løstsiddende tøj, og bær ikke løsthængende smykker.

    • Betjen ikke maskinen, hvis du er syg, træt eller påvirket af alkohol eller medicin. Hold omkringstående, især små børn, væk fra arbejdsområdet. Sluk for motoren, hvis nogen træder ind i området.

    • Lad ikke motoren køre på et lukket område, hvor der kan ophobes udstødningsgas.

    • Betjen kun maskinen i god sigtbarhed og gode vejrforhold. Betjen ikke maskinen, når der er risiko for lynnedslag.

    • Før du starter motoren, skal du udkoble alle koblinger til fastspændte skæreknivanordninger, sætte maskinen i frigear og aktivere parkeringsbremsen.

    • Vær opmærksom på huller, hjulspor, bump, sten eller andre skjulte genstande. Ujævnt terræn kan medføre en faldulykke.

    • Vær ekstremt forsigtig, når du nærmer dig blinde hjørner, buske, træer eller andre genstande, der kan blokere dit udsyn.

    • Stå altid i betjeningspositionen (bag håndtaget), når du starter og betjener maskinen.

    • Sørg for, at græsopsamleren er på plads under græsslåningen. Sluk for motoren, inden opsamleren tømmes.

    • Efterlad aldrig en kørende maskine uden opsyn.

    • Rør ikke ved motoren, lydpotten eller udstødningsrøret, mens motoren kører, eller kort tid efter den er slukket, da disse områder kan være så varme, at de kan forårsage brandsår.

    • Sluk for motoren, og udkobl klippeenhedens drev i følgende situationer:

      • Før brændstoftilførsel

      • Før du fjerner tilstopninger

      • Før græsopsamleren fjernes

      • Før eftersyn, rengøring eller vedligeholdelse af klippeenheden

      • Efter at du har ramt et fremmedlegeme, eller hvis der forekommer en unormal vibration. Efterse klippeenheden for skader, og foretag udbedringer, før du starter og betjener maskinen

      • Før du forlader betjeningspositionen

    • Udkobl klippeenhedens drev, når maskinen transporteres, eller når maskinen ikke er i brug.

    • Hold øje med trafikken, når du krydser eller kører i nærheden af vejbaner.

    • Stop altid skæreknivene, når du ikke klipper.

    • Lav ikke om på motorens regulatorindstillinger, og kør ikke motoren ved for høj hastighed. Hvis motoren betjenes ved for høj hastighed, kan risikoen for personskade øges.

    • Brug kun tilbehør og redskaber, der er godkendt af Toro® Company.

    Sikkerhed på skråninger

    • Skråninger er en væsentlig årsag til, at føreren mister herredømmet, eller at maskinen vælter. Sådanne ulykker kan medføre alvorlige personskader, i værste tilfælde med døden til følge. Operatøren er ansvarlig for sikker betjening på skråninger. Det kræver ekstra forsigtighed at betjene maskinen på alle former for skråninger.

    • Gennemgå forholdene på arbejdsstedet, herunder en besigtigelse af området, med henblik på at afgøre, om det er sikkert at betjene maskinen på skråningen. Brug altid sund fornuft og god dømmekraft, når du foretager denne besigtigelse.

    • Læs nedenstående instruktionerne til betjening af maskinen på skråninger, og gennemgå de forhold, maskinen skal betjenes under, med henblik på at afgøre, om maskinen bør betjenes under de pågældende forhold på den pågældende dag og det pågældende sted. Ændringer i terrænet kan medføre en ændring i betjeningen af maskinen på skråninger.

      • Undlad at starte, standse eller vende maskinen på skråninger. Foretag ikke pludselige hastigheds- eller retningsskift. Drej maskinen langsomt og gradvist.

      • Undlad at betjene maskinen under forhold, hvor der er tvivl om traktion, styring eller stabilitet.

      • Fjern eller afmærk forhindringer såsom grøfter, huller, hjulspor, bump, sten eller andre skjulte farer. Højt græs kan skjule forhindringer. Ujævnt terræn kan få maskinen til at vælte.

      • Vær opmærksom på, at betjening af maskinen på vådt græs, på tværs af skråninger eller ned ad bakke kan medføre, at maskinen mister traktion. Mistet traktion kan medføre, at maskinen glider, samt tab af bremse- og styrekontrol.

      • Vær yderst forsigtig, når du betjener maskinen i nærheden af bratte afsatser, grøfter, volde, vandarealer eller andre fareområder. Maskinen kan pludselig vælte, hvis en del af traktionen kommer ud over kanten, eller hvis kanten giver efter. Fastlæg et sikkerhedsområde mellem maskinen og alle eventuelle faremomenter.

      • Identificer farerne ved bunden af skråningen.

    Start af motoren

    Note: Du kan finde illustrationer og beskrivelser af de betjeningsanordninger, der er henvist til i dette afsnit. Se Betjeningsanordninger.

    Note: Sørg for, at tændrørskablet er monteret på tændrøret.

    1. Sørg for, at traktions- og knivcylinderdrivhåndtagene befinder sig i den UDKOBLEDE position.

      Note: Motoren starter ikke, hvis traktionshåndtaget befinder sig i den INDKOBLEDE position.

    2. Sørg for, at brændstofafbryderventilen er åben.

    3. Flyt tænd/sluk-knappen til positionen ON (til).

    4. Flyt gashåndtaget til positionen FAST (hurtig).

    5. Flyt chokerhåndtaget til halvvejs mellem positionerne CHOKER og KøR, når du starter en kold motor.

      Note: Det er muligvis ikke nødvendigt at bruge chokeren, når du starter en varm motor.

    6. Træk startsnorens håndtag ud, indtil du opnår positiv indkobling. Træk dernæst hårdt i snoren for at starte motoren.

      Important: Træk ikke startsnoren til den yderste grænse, og slip ikke starthåndtaget, når snoren er trukket ud. Snoren kan gå itu, og rekylmekanismen kan blive beskadiget.

    7. Flyt chokerhåndtaget til positionen KøR, mens motoren varmes op.

    Slukning af motoren

    1. Flyt traktions- og knivcylindergrebene til denUDKOBLEDE position.

    2. Flyt gashåndtaget til positionen SLOW (langsom).

    3. Flyt tænd/sluk-knappen til positionen OFF (fra).

    4. Luk brændstofafbryderventilen, før maskinen transporteres eller stilles til opbevaring

    Udkobling af transmissionen

    Hvis maskinen ikke fungerer, kan tromlen udkobles fra transmissionen, så maskinen kan manøvreres.

    1. Find traktionshåndtaget (indkobl/udkobl) ved siden af tromlen i drivværkets hus på bageste højre hjørne af maskinen (Figur 30).

      g032413
    2. Drej forsigtigt håndtaget bagud for at frakoble transmissionen fra tromlen.

      Forsigtig

      Det fjederbelastede håndtag kan ramme din hånd, hvis det ikke drejes forsigtigt.

      Drej forsigtigt håndtaget.

    3. Flyt maskinen efter behov.

      Important: Undlad om muligt at bugsere maskinen. Hvis bugsering af maskinen ikke kan undgås, må maskinen ikke bugseres med mere end 4,8 km/t, og transmissionen skal altid udkobles fra tromlen. Hvis du undlader at gøre dette, vil maskinen sandsynligvis blive beskadiget.

    4. Når du er færdig med at flytte maskinen, skal du dreje håndtaget fremad for at indkoble transmissionen til tromlen.

    Note: Driftsbremsen fungerer stadig, når transmissionen er udkoblet fra tromlen.

    Tips til betjening

    Important: Afklippet græs virker som et smøremiddel ved græsklipning. Overdreven brug af klippeenheden uden græsafklip kan beskadige klippeenheden.

    • Klip greenen frem og tilbage i lige baner på tværs af greenen.

    • For at forhindre opkradsning skal du undgå at udføre cirkulære bevægelser eller dreje maskinen på greenområder.

    • Drej maskinen uden for greenen ved at løfte klippeenheden (skubbe håndtaget ned) og aktivere traktionstromlen.

    • Klip ved normal ganghastighed. Højere hastighed sparer ikke megen tid, men resulterer i en dårligere klipning.

    • Brug justeringsstriberne på opsamleren for at hjælpe med at opretholde en lige linje på tværs at greenen og til at holde maskinen ved en tilsvarende afstand fra kanten af den forrige klipning (Figur 31).

      g016840

    Betjening af maskinen under dårlige lysforhold

    Brug lysdiodelygtesættet, når du betjener maskinen under dårlige lysforhold. Kontakt din autoriserede Toro-forhandler.

    Important: Anvend ikke andre lygtesystemer på denne maskine, da de ikke vil fungere korrekt med motorens vekselstrømsudgang.

    Anvendelse af betjeningsanordningerne under klipningen

    1. Start motoren, sæt gashåndtaget til nedsat hastighed, skub håndtaget ned for at hæve klippeenheden, tryk dødemandsgrebet ned, flyt traktions- og knivcylinderdrivhåndtaget til positionen FREMAD (transport), og transporter maskinen til greenens kant (Figur 32).

    2. Flyt grebet til positionen NEUTRAL (Figur 32).

      g000494
    3. Flyt traktionshåndtaget til positionen – NEUTRAL og knivcylinderdrevhåndtaget til positionen – UDKOBLING(Figur 32).

    4. Flyt traktionshåndtaget til positionen – FREMAD og knivcylinderdrevhåndtaget til positionen – INDKOBLING (Figur 32), sæt farten op, indtil maskinen kører med den ønskede kørselshastighed, kør maskinen ud på greenen, sænk klippeenheden til jorden, og start klipningen.

    Anvendelse af betjeningsanordningerne under klipningen

    1. Forlad greenen, flyt knivcylinderdrev- og traktionskontrolhåndtagene til positionen UDKOBLING, og sluk for motoren.

    2. Tøm græsopsamleren for afklippet græs, sæt den tilbage på plæneklipperen, og transporter maskinen til opbevaring.

    Efter betjening

    Sikkerhed efter drift

    Generelt om sikkerhed

    • Reducer motorens hastighed, inden du slukker for motoren, og hvis motoren har en brændstofafbryderventil, skal du lukke for ventilen efter græsslåning.

    • Rengør maskinen for græs og affald for at forhindre brand. Tør spildt olie eller brændstof op.

    Transport af maskinen

    Transporter maskinen væk fra arbejdsstedet efter græsslåning. Se Transport af maskinen ved hjælp af transporthjul eller Transport af maskinen ved hjælp af en anhænger.

    Vedligeholdelse

    Note: Maskinens venstre og højre side er som set fra den normale betjeningsposition.

    Important: Vip ikke maskinen i en vinkel på mere end 25°. Hvis maskinen vippes mere end 25°, medfører det olielækage i forbrændingskammeret og/eller brændstofudslip fra brændstofdækslet.

    Important: Når maskinen anvendes sammen med Trans Pro 80, skal anhængerstoppene altid bruges under vedligeholdelse og reparation af maskinen. For stor hældning kan medføre spildt brændstof. Stoppet på skinnerampesættet kræver, at et kosteskaft eller lignende stikkes gennem hullerne bag hjulene.

    Skema over anbefalet vedligeholdelse

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 20 timer
  • Efter de første 20 timer – Skift motorolien.
  • Skift motorolien.
  • Rengør brændstoftankens filter.
  • Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontrol af sikkerhedskontakternes funktion.
  • Før hver anvendelse eller dagligt – Kontroller motoroliestanden.
  • Kontroller motoroliestanden.
  • For hver 50 timer
  • Skift motorolien (hyppigere under støvede eller snavsede forhold).
  • Skift motorolien.
  • Rens luftfilteret (hyppigere under støvede eller snavsede forhold).
  • For hver 100 timer
  • Udskiftning af luftfilterets papirindsats (oftere under støvede eller snavsede forhold).
  • Kontrol af tændrør.
  • Rengør brændstoftankens filter.
  • For hver 500 timer
  • Udskift olien i koblingen med Mobil ATF D/M Automatic Transmission Fluid (Toro-delnr. 505-136).
  • For hver 1000 timer
  • Udskift brændstofrøret.
  • Udskift ånderørsslangen.
  • Efterse knivcylinderens drivrem.
  • Kontroller transmissionsdrivremmene.
  • Kontroller transmissionslejerne.
  • Important: Se motorens betjeningsvejledning for at få yderligere oplysninger om vedligeholdelsesprocedurer.

    Kontrolliste for daglig vedligeholdelse

    Important: Kopier denne side til daglig brug.

    VedligeholdelsespunkterI ugen:
    Man.Tirs.Ons.Tors.Fre.Lør.Søn.
    Kontroller sikkerhedslåsesystemets funktion.       
    Kontroller parkeringsbremsefunktionen.       
    Kontroller, at omdrejningssammenføjningerne virker.       
    Kontroller brændstofstanden.       
    Kontroller motoroliestanden.       
    Kontroller luftfilteret.       
    Rengør motorens køleribber.       
    Kontroller, om der er usædvanlige motorlyde.       
    Kontroller for usædvanlige lyde under drift.       
    Kontroller afstanden mellem knivcylinderen og bundkniven.       
    Kontroller justeringen af klippehøjden.       
    Reparer beskadiget maling.       
    Bemærkninger om problemområder
    Eftersyn foretaget af:
    PunktDatoOplysninger
       
       
       
       
       
       
       
       

    Tiltag forud for vedligeholdelse

    Sikkerhed før vedligeholdelse

    • Udkobl drevene og klippeenheden, aktiver parkeringsbremsen, sluk motoren, og frakobl tændrørskablet. Vent på, at al bevægelse standser, før du justerer, rengør eller reparerer maskinen.

    • Hvis motoren skal køre for at udføre en vedligeholdelsesjustering, skal du holde hænder, fødder, tøj og alle kropsdele væk fra klippeenheden, redskaber og bevægelige dele. Hold omkringstående væk.

    • Hold alle dele i god driftsmæssig stand og hydraulikfittinger tilspændt. Udskift alle slidte, beskadigede eller manglende dele og mærkater. Hold alle fastgørelsesanordninger tilspændte for at sikre, at maskinen er i en sikker driftsmæssig stand.

    • Efterse græsopsamlerens komponenter hyppigt, og udskift dem, når det er nødvendigt.

    • Fjern græs og andet affald fra klippeenheden, drevene, lydpotterne, køleskærmene og motoren for at forhindre brand. Tør spildt olie eller brændstof op.

    • Tag forsigtigt trykket af komponenter, hvori der er oplagret energi.

    • Udskift defekte lydpotter.

    • Kontakt en autoriseret Toro-forhandler, hvis det bliver nødvendigt med større reparationer, eller hvis du har brug for anden hjælp.

    • Brug kun originale Toro-reservedele og tilbehør for at sikre optimal ydelse og sikre, at maskinen fortsat overholder sikkerhedscertificeringen. Reservedele og tilbehør, der er fremstillet af andre producenter, kan være farlige, og brug heraf kan gøre garantien ugyldig.

    Motorvedligeholdelse

    Motorsikkerhed

    • Brændstof er brandfarligt og eksplosivt og kan forårsage personskade.

    • Kontroller regelmæssigt alle brændstofrørs tæthed og tilstand. Tilspænd eller reparer dem som nødvendigt.

    • Når du tipper maskinen, kan der løbe brændstof ud. Vip ikke maskinen i en vinkel på mere end 25°. Hvis brændstof kommer i kontakt med brændstofdækslet, skal dækslet udskiftes.

    • Lad motoren køre tør, eller fjern brændstoffet med en håndpumpe. Tøm aldrig tanken med en hævert. Hvis du skal tappe brændstoftanken, skal det foregå udendørs.

    Serviceeftersyn af motorolien

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 20 timer
  • Efter de første 20 timer – Skift motorolien.
  • Hver anvendelse eller dagligt
  • Før hver anvendelse eller dagligt – Kontroller motoroliestanden.
  • For hver 50 timer
  • Skift motorolien (hyppigere under støvede eller snavsede forhold).
  • Fyld krumtaphuset med ca. 0,6 l olie med den rette viskositet før start. Motoren kan anvende ethvert oliemærke af høj kvalitet, som bærer American Petroleum Institutes (API) "service classification" (serviceklassifikation) SE eller højere. Vælg den rette olieviskositet (vægt) i henhold til omgivelsestemperaturen. Figur 33 illustrerer den anbefalede temperatur/viskositet.

    g016841

    Note: Multigrade-olier (5W-20, 10W-30 og 10W-40) øger olieforbruget. Kontroller motoroliestanden hyppigere, når du bruge disse olier.

    Kontrol af motoroliestanden

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller motoroliestanden.
  • Det perfekte tidspunkt at kontrollere motoroliestanden på er, når motoren er afkølet, eller inden du starter motoren for første gang den dag. Hvis motoren allerede har kørt, skal olien drænes tilbage i sumpen mindst 10 minutter før, der udføres kontrol af motoroliestanden.

    1. Fjern transporthjulene (hvis monteret).

    2. Placer maskinen, så motoren står plant, og rengør området rundt om oliestandsmåleren (Figur 34).

      g018270
    3. Målepinden til oliestand afmonteres ved at dreje den mod uret (Figur 34).

    4. Tør målepinden af, og sæt den i påfyldningshullet, men undlad at skrue målepinden ind i hullet.

    5. Fjern målepinden, og kontroller oliestanden.

    6. Hvis oliestanden er lav, skal du kun fylde så meget olie på, at standen når op mellem H- og L-mærket på målepinden (Figur 35). Kontrollér oliestanden.

      Important: Fyld ikke for meget på krumtaphuset.

      g007620
    7. Monter målepinden, og tør eventuelt spildt olie op.

    Skift af motorolien

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 20 timer
  • Skift motorolien.
  • For hver 50 timer
  • Skift motorolien.
    1. Start motoren og lad den køre i nogle få minutter for at varme motorolien op.

    2. Anbring en drænbakke under maskinens bagende, direkte under aftapningsproppen (Figur 34). Løsn aftapningsproppen.

    3. Tryk ned på håndtaget, så maskinen og motoren vippes bagud, og lad al olien løbe ud i drænbakken.

      Important: Vip ikke maskinen i en vinkel på mere end 25°. Hvis maskinen vippes mere end 25°, medfører det olielækage i forbrændingskammeret og/eller brændstofudslip fra brændstofdækslet.

    4. Monter drænproppen, og fyld krumtaphuset op igen med den angivne olie.

    5. Tilspænd aftapningsproppen med et moment på 20-23 Nm.

    6. Tør eventuelt spildt olie op.

    7. Brugt olie skal bortskaffes på forsvarlig vis. Overhold gældende lokale retningslinjer for genbrug.

    Serviceeftersyn af luftfilteret

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 50 timer
  • Rens luftfilteret (hyppigere under støvede eller snavsede forhold).
  • For hver 100 timer
  • Udskiftning af luftfilterets papirindsats (oftere under støvede eller snavsede forhold).
    1. Sørg for, at tændrørskablet er taget af tændrøret.

    2. Afmonter vingemøtrikken, som fastgør luftfilterdækslet på luftfilteret, og afmonter dækslet.

    3. Rengør dækslet (Figur 36 og Figur 37).

      g018271
    4. Hvis skumindsatsen er snavset, skal den fjernes fra papirindsatsen (Figur 37). Rengør grundigt som følger.

      1. Vask skumindsatsen i en opløsning af flydende sæbe og varmt vand. Tryk den sammen for at fjerne snavset, men undlad at vride den, da der er risiko for, at skummet rives i stykker.

      2. Tør skumindsatsen ved at pakke den ind i en ren klud. Klem kluden og indsatsen, så den tørrer, men undlad at vride den, da der er risiko for, at skummet rives i stykker.

      3. Gennemvæd indsatsen med ren motorolie. Tryk indsatsen sammen for at fjerne overskydende olie og fordele olien.

        Note: Det er bedst, hvis skumindsatsen er fugtet med olie.

        g016845
    5. Kontroller papirindsatsens tilstand. Rengør den ved at banke let på den, eller udskift den om nødvendigt.

      Important: Brug ikke trykluft til at rengøre papirindsatsen.

    6. Monter skumindsatsen, papirindsatsen og luftfilterhætten.

      Important: Betjen aldrig motoren uden luftfilterindsatsen, eftersom dette højst sandsynligt vil medføre ekstrem slitage og beskadigelse.

    Serviceeftersyn af tændrøret

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 100 timer
  • Kontrol af tændrør.
  • Brug et NGK BR6HS-tændrør eller tilsvarende. Det korrekte gnistgab er 0,6 til 0,7 mm.

    1. Tag den støbte tændrørsledning af tændrøret (Figur 38).

      g018272
    2. Rengør området omkring tændrøret, og fjern tændrøret fra topstykket.

      Important: Udskift tændrøret, hvis det er revnet, beskadiget eller snavset. Elektroderne må ikke sandblæses, skrabes eller renses, da motoren kan påføres skade af partikler, som trænger ind i cylinderen.

    3. Indstil gnistgabet til 0,6 til 0,7 mm som vist i Figur 39. Monter tændrøret med det korrekte gnistgab, og tilspænd det til 23 Nm.

      g016950

    Vedligeholdelse af brændstofsystem

    Rengøring af brændstoftankens filter

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 20 timer
  • Rengør brændstoftankens filter.
  • For hver 100 timer
  • Rengør brændstoftankens filter.
    1. Skru brændstofdækslet af brændstoftanken, og afmonter det (Figur 40).

      g016857
    2. Tag filteret op af brændstoftanken.

    3. Rengør filteret i rent brændstof, og monter det i tanken.

    4. Monter dækslet til brændstoftanken på brændstoftanken.

    Udskiftning af brændstofrøret

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 1000 timer
  • Udskift brændstofrøret.
  • Hvis der er brændstoflækager fra brændstofrøret, skal slangen straks udskiftes.

    Udskiftning af ånderørsslangen

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 1000 timer
  • Udskift ånderørsslangen.
  • Hvis ånderørsslangen er beskadiget, skal den straks udskiftes.

    Vedligeholdelse af elektrisk system

    Serviceeftersyn af traktionssikkerhedskontakten

    Følg nedenstående fremgangsmåde, hvis traktionssikkerhedskontakten skal justeres eller udskiftes.

    1. Sørg for, at motoren er slukket.

    2. Afmonter kontrolpanelet.

    3. Aktiver traktionshåndtaget.

      g016912
    4. Løsn sikkerhedskontaktens fastgørelsesanordninger (Figur 41).

    5. Placer et 1,6 mm tykt afstandsstykke mellem traktionshåndtaget og sikkerhedskontakten (Figur 41).

    6. Stram sikkerhedskontaktens monteringsbolte.

    7. Indkobl traktionshåndtaget, og kontroller afstanden. Det normale driftsområde er mellem 0,76 til 3,05 mm. Mens traktionshåndtaget er aktiveret, skal du kontrollere, at kontakten mister kontinuitet. Udskift om nødvendigt kontakten.

    Serviceeftersyn af bremsesikkerhedslåsen

    1. Sørg for, at motoren er slukket.

    2. Afmonter kontrolpanelet.

    3. Aktiver driftsbremsehåndtaget, og aktiver parkeringsbremselåsen.

    4. Løsn og fjern sikkerhedskontaktens fastgørelsesanordninger (Figur 42).

      g016913
    5. Placer et 1,6 mm tykt afstandsstykke mellem parkeringsbremselåsen og sikkerhedskontakten (Figur 42 ).

    6. Monter og stram sikkerhedskontaktens fastgørelsesanordninger. Kontroller afstanden. Låsen må ikke berøre kontakten.

    7. Aktiver bremsegrebet, og drej låsen. Kontroller, at kontakten mister kontinuitet. Udskift om nødvendigt kontakten.

    Vedligeholdelse af bremser

    Justering af drifts-/parkeringsbremsen

    Hvis drifts-/parkeringsbremsen glider, når den betjenes, skal kablet justeres som følger:

    1. Sæt drifts-/parkeringsbremsegrebet i positionen OFF (fra).

    2. Afmonter kontrolpanelet.

    3. Kabelstramningen øges ved at løsne kablets øverste kontramøtrik og spænde kablets nederste kontramøtrik (Figur 43), indtil der kræves en kraft på 156 N på bremsehåndtaget for at udløse parkeringsbremselåsen.

      Important: Overjuster ikke bremsen, da det kan medføre, at bremsebåndet hænger.

      g016920

    Vedligeholdelse af remme

    Eftersyn af knivcylinderens drivrem

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 1000 timer
  • Efterse knivcylinderens drivrem.
    1. Sluk for motoren, og tag nøglen ud.

    2. Løsn flangebolten, der fastgør remskærmen, og afmonter remskærmen, så remmen kommer til syne (Figur 44).

      g018273
    3. Udfør de følgende trin for at justere remspændingen:

      1. Løsn lejehusets monteringsmøtrik (Figur 45).

        g017116
      2. Brug en 16 mm skruenøgle til at dreje lejehuset for at sikre, at det bevæger sig frit.

      3. Fjern eventuelt snavs indvendigt i drivremmens kammer og omkring trykfjederen (Figur 45).

      4. Sørg for, at trykfjederen påfører remmen den rette stramning.

      5. Stram lejehusets monteringsmøtrik.

      6. Montering af remskærm.

    Visuelt eftersyn af knivcylinderkoblingen

    Fjern gummiproppen (Figur 46) fra hullet på forsiden af transmissionen for visuelt at efterse knivcylinderkoblingen, når du foretager justeringer.

    Important: Sæt proppen i igen, når du er færdig, for at forhindre, at vand eller snavs kontaminerer koblingen.

    g016949

    Indkobling/udkobling af transmissionsremmens strammer

    Transmissionsremmen strammes vha. en fjederbelastet styreremskive. Hvis du skal indkoble eller udkoble remstramheden, skal du bruge en skruenøgle på ⅜" til at dreje akslen (indkobl/udkobl) (Figur 46) til den ønskede position. Når akslen drejes 1/4 omgang (90°) med uret, udkobles styrefjederen fra remmen (Figur 47).

    Note: Du skal udkoble remspændingen, inden du fjerner transmissionsdækslet

    Note: Transmissionsremmen har den rette stramning, når tilretningsmærkerne på transmissionsdækslet og indkoblingsakslen flugter.

    g019886

    Vedligeholdelse af betjeningsanordningssystem

    Justering af traktionskontrollen

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 500 timer
  • Udskift olien i koblingen med Mobil ATF D/M Automatic Transmission Fluid (Toro-delnr. 505-136).
  • Hvis traktionskontrollen ikke indkobles, eller hvis den glider under drift, skal der foretages en justering.

    1. Flyt traktionskontrollen til den INDKOBLEDE position.

    2. Mål afstanden mellem pindene i traktionskontrolfjederens ender (Figur 48). Hvis den ikke er mellem 7,3 og 7,6 cm, skal koblingen justeres i henhold til nedenstående trin.

      g032417
      1. Udkobl traktionskontrolhåndtaget.

      2. Løsn kontramøtrikken på spændemøtrikken, og fjern gaffelbolten, idet du frakobler fjederen fra spændemøtrikken (Figur 48).

      3. Du kan justere længden efter behov ved at dreje spændemøtrikken ind eller ud.

      4. Monter spændemøtrikken på fjederen med gaffelbolten.

      5. Flyt traktionskontrollen til den INDKOBLEDE position.

      6. Mål afstanden mellem pindene i traktionskontrolfjederens ender (Figur 48). Gentag trin 1 til 6, indtil den er på 7,3 til 7,6 cm.

    Justering af knivcylinderkontrollen

    Hvis knivcylinderkontrollen ikke aktiveres korrekt, skal der foretages en justering.

    1. Sørg for, at knivcylinderkontrollen er udkoblet.

    2. Juster kontrolkablet (Figur 49) til knivcylinderen ved transmissionens kantplade for at opnå en fjederlængde på 70,6-72,4 mm.

      g017020
    3. Løsn kontrolkablet til knivcylinderen ved kontrolhåndtagets kantplade, indtil der er slæk i kablet (Figur 50).

      g027790
    4. Stram kontrolkablet til knivcylinderen ved kontrolhåndtagets kantplade nok til at fjerne slækket i kablet uden at forlænge fjederen.

    5. Kontroller funktionen som følger:

      • Kontroller, at knivcylinderkoblingens tænder udkobler, når koblingen slippes, og at knivcylinderkoblingens tænder ikke når helt i bund, når koblingen er indkoblet.

        Note: Fjern gummiproppen (Figur 46) fra hullet på forsiden af transmissionen for at se knivcylinderkobling.

      • Cylinderens standsningstid skal være mindre end 7 sekunder, når cylinderen til bundkniv er drejet tilbage.

      • Læs servicevejledningen, eller kontakt en autoriseret Toro-forhandler, hvis du har brug for hjælp.

    Opbevaring

    Sikkerhed i forbindelse med opbevaring

    • Opbevar aldrig maskinen eller brændstofbeholderen, hvor der er åben ild, gnister eller vågeblus, som f.eks på en vandvarmer eller på andre apparater.

    • Lad motoren køle af, før du stiller maskinen til opbevaring på et lukket sted.

    Opbevaring af maskinen

    1. Fjern eventuelt græsaffald, snavs og skidt fra alle maskinens eksterne dele, især motoren. Fjern snavs og avner fra ydersiden af motorcylinderens køleribber og blæserhuset.

      Important: Du kan vaske maskinen med et mildt rengøringsmiddel og vand. Udsæt ikke maskinen for højtryksrensning. Undgå overdreven brug af vand, særligt i nærheden af skiftegrebspladen og motoren.

    2. Ved længere tids opbevaring af maskinen (mere end 30 dage) skal brændstoffet i tanken tilsættes brændstofstabilisator.

      1. Lad motoren køre for at fordele brændstoffet, der er tilsat stabilisator, i brændstofsystemet (5 minutter).

      2. Du kan enten slukke for motoren, lade den køle af og dræne brændstoftanken eller lade motoren køre, indtil den slår fra.

      3. Start motoren, og lad den køre, indtil den slår fra. Start motoren igen, mens chokeren er slukket, indtil motoren ikke kan starte.

      4. Kobl tændrørskablet fra tændrøret.

      5. Brændstoffet skal bortskaffes på forsvarlig vis. Genbrug den i henhold til gældende retningslinjer.

        Note: Benzin tilsat stabilisator må ikke opbevares i mere end 90 dage.

    3. Kontroller og stram alle bolte, møtrikker og skruer. Reparer eller udskift alle slidte og beskadigede dele.

    4. Mal alle ridsede eller blotlagte metaloverflader. Maling kan købes hos en autoriseret Toro-forhandler.

    5. Opbevar maskinen i en ren, tør garage eller på et passende sted. Tildæk maskinen for at beskytte den og holde den ren.