Johdanto

Tämä työnnettävä vaakatasoleikkuri on tarkoitettu kotikäyttöön. Se on tarkoitettu pääasiassa asuinkiinteistöjen viheralueiden ruohonleikkuuseen. Sitä ei ole tarkoitettu pensaiden leikkuuseen eikä maatalouskäyttöön.

Lue nämä tiedot huolellisesti, jotta opit käyttämään ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sekä välttämään tapaturmia ja tuotevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä.

Voit ottaa yhteyden Toroon suoraan osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tietoja tuotteista, lisävarusteista tai lähimmästä jälleenmyyjästä tai jos haluat rekisteröidä tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperäisiä Toro-varaosia tai lisätietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tällöin tuotteesi malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Kuva 1 osoittaa laitteen malli- ja sarjanumeron sijainnin. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

Important: Skannaa sarjanumerokilvessä (jos varusteena) oleva QR-koodi mobiililaitteella, niin saat tuotetietoja sekä takuu- ja varaosatietoja

g226627

Tässä käyttöoppaassa esiintyvä varoitusmerkintä (Kuva 2) ilmaisee vaaratilannetta, josta saattaa olla seurauksena vakava tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlyödään.

g000502

Tässä käyttöoppaassa käytetään kahta termiä tietojen korostamiseksi. Tärkeää kiinnittää huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Tämä tuote on asiaankuuluvien eurooppalaisten direktiivien mukainen. Lisätietoja on erillisessä tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.

Brutto- tai nettovääntö: Moottorin valmistaja on mitannut tämän moottorin brutto- tai nettoväännön laboratoriossa SAE J1940:n tai J2723:n mukaisesti. Tämän luokan leikkurin moottorin todellinen vääntö on huomattavasti alhaisempi, koska se on säädetty turvallisuuteen, päästöihin ja käyttöön liittyvien vaatimusten mukaisesti. Tutustu koneen mukana toimitettuihin moottorin valmistajan tietoihin.

Älä kajoa koneen turvalaitteisiin tai poista niitä käytöstä ja tarkista säännöllisesti, että ne toimivat asianmukaisesti. Älä yritä säätää tai muuttaa moottorin kierrosnopeuden säädintä, sillä tämä saattaa heikentää käyttöturvallisuutta ja aiheuttaa henkilövahinkoja.

Turvaohjeet

Tämä kone on suunniteltu standardin EN ISO 5395:2013 mukaisesti.

Yleinen turvallisuus

Tämä tuote voi katkaista jalan tai käden sekä singota esineitä. Noudata aina kaikkia turvallisuusohjeita, jotta vakavilta loukkaantumisilta vältytään.

Tuotteen käyttäminen muuhun kuin sen aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.

  • Lue ja sisäistä kaikki tämän käyttöoppaan ohjeet sekä laitteessa ja lisälaitteissa olevat merkinnät ennen moottorin käynnistämistä ja noudata niitä.

  • Älä laita käsiä tai jalkoja koneen liikkuvien osien lähelle tai koneen alle. Älä mene heittoaukkojen eteen.

  • Älä käytä konetta ilman paikallaan olevia ja toimivia suojuksia ja muita suojalaitteita.

  • Pidä sivulliset ja lapset turvallisen matkan päässä koneesta. Lapset eivät saa käyttää konetta. Anna vain vastuullisten, koulutettujen, ohjeisiin perehtyneiden ja fyysisesti konetta käyttämään kykenevien aikuisten käyttää konetta.

  • Pysäytä kone, sammuta moottori ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen koneen huoltoa, polttoaineen lisäystä tai tukosten poistamista.

Laitteen asiaton käyttö tai huolto voi aiheuttaa tapaturman. Vähennä loukkaantumisriskiä noudattamalla näitä turvallisuusohjeita ja kiinnittämällä aina huomiota varoitusmerkkiin, joka tarkoittaa varoitusta, vaaraa tai hengenvaaraa – henkilöturvallisuusohjeet. Ohjeiden noudattamatta jättäminen saattaa johtaa henkilövahinkoon tai kuolemaan.

Lisää turvallisuusohjeita on tämän oppaan eri kohdissa.

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decaloemmarkt
decal112-8760
decal125-5026
decal131-4514
decal138-3278
decal136-9096
decal137-9196

Käyttöönotto

Important: Irrota ja hävitä moottorin muovisuojus ja muut konetta suojaavat muovit ja kääreet.

Kahvan kokoaminen ja suoristus

g227424

Narukäynnistimen asennus naruohjaimeen

g230719

Öljyn lisääminen moottoriin

Important: Laitteen moottorissa ei ole valmiiksi öljyä, mutta sen mukana toimitetaan öljypullo. Täytä moottori öljyllä ennen moottorin käynnistämistä.

g222533

Ruohonkeräimen kokoaminen

g230447

Laitteen yleiskatsaus

g036585
g027237
MalliPainoPituusLeveysKorkeus
2096435 kg152 cm58 cm109 cm
(77 naulaa)(60 tuumaa)(23 tuumaa)(43 tuumaa)

Käyttö

Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Ennen käyttöä

Turvallisuus ennen käyttöä

Yleinen turvallisuus

  • Tutustu laitteen turvallisen käytön ohjeisiin, ohjauslaitteisiin ja turvamerkintöihin.

  • Varmista, että kaikki suojukset ja turvalaitteet, kuten suuntaimet tai ruohonkerääjät, ovat paikoillaan ja että ne toimivat oikein.

  • Tarkasta aina, että terät, teräpultit ja leikkuujärjestelmä eivät ole kuluneet tai vaurioituneet.

  • Tarkasta koneen käyttöalue ja poista siltä kaikki esineet, jotka voivat haitata koneen käyttöä tai joita kone voi singota.

  • Leikkuukorkeutta säädettäessä kädet ja jalat saattavat joutua kosketuksiin liikkuvan terän kanssa, mikä voi aiheuttaa vakavia vammoja.

    • Sammuta moottori, irrota virta-avain (vain sähkökäynnistimellä varustettu malli) ja odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    • Älä laita sormia kotelon alle säätäessäsi leikkuukorkeutta.

Polttoaineturvallisuus

  • Polttoaine on hyvin tulenarkaa ja räjähdysherkkää. Polttoaineen aiheuttama tulipalo tai räjähdys voi aiheuttaa palovammoja ja omaisuusvahinkoja.

    • Aseta säiliö tai laite suoraan maahan ennen polttoaineen lisäystä. Älä aseta niitä ajoneuvoon tai minkään esineen päälle. Muutoin staattinen purkaus voi sytyttää polttoaineen.

    • Täytä polttoainesäiliö ulkona avoimessa tilassa, kun moottori on jäähtynyt. Pyyhi läikkynyt polttoaine pois.

    • Älä käsittele polttoainetta tupakoidessasi tai avotulen tai kipinöiden lähellä.

    • Älä irrota polttoainesäiliön korkkia tai lisää polttoainetta säiliöön moottorin ollessa käynnissä tai kuuma.

    • Jos polttoainetta läikkyy, älä yritä käynnistä moottoria. Vältä luomasta kipinälähteitä, ennen kuin polttoainehöyryt ovat hälvenneet.

    • Polttoainetta tulee säilyttää hyväksytyssä polttoaineastiassa, joka tulee pitää poissa lasten ulottuvilta.

  • Polttoaine on haitallista tai tappavaa nieltynä. Pitkäaikainen altistuminen höyryille voi aiheuttaa vakavan tapaturman ja sairauksia.

    • Vältä höyryjen hengittämistä.

    • Pidä kasvot ja kädet etäällä jakelupistoolista ja polttoainesäiliöstä.

    • Älä päästä polttoainetta silmiin tai iholle.

Polttoainesäiliön täyttö

  • Moottori toimii parhaiten, kun käytetään vain puhdasta ja uutta lyijytöntä bensiiniä, jonka tieoktaaniluku (pumppuoktaaniluku) on vähintään 87 (RON + MON / 2).

  • Happipitoisia lisäaineita (enintään 10 % etanolia tai 15 % MTBE:tä) sisältävää polttoainetta voidaan käyttää.

  • Etanoliseosbensiiniä, jossa on enemmän kuin 10 tilavuusprosenttia etanolia (kuten E15 tai E85), ei saa käyttää. Tämä voi aiheuttaa toimintaongelmia tai moottorivaurioita, joita takuu ei kata.

  • Metanolia sisältävää bensiiniä ei saa käyttää.

  • Polttoainetta ei saa säilyttää talven yli polttoainesäiliössä tai -astioissa, ellei polttoaineeseen ole lisätty stabilointiainetta.

  • Bensiiniin ei saa lisätä öljyä.

Täytä polttoainesäiliö tuoreella, matalaoktaanisella lyijyttömällä bensiinillä (Kuva 9).

Important: Käynnistysongelmia voi vähentää lisäämällä bensiiniin polttoaineen stabilointiainetta ympäri vuoden. Sekoita stabilointiaine alle 30 päivää vanhaan bensiiniin.

Lisätietoja on moottorin käyttöoppaassa.

g230458

Moottorin öljymäärän tarkistus

HuoltoväliHuoltotoimenpide
Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista moottoriöljyn määrä ja lisää öljyä tarvittaessa.
  • Important: Jos kampikammiossa on liikaa tai liian vähän öljyä moottoria käytettäessä, moottori voi vaurioitua.

    g222533

    Kahvan korkeuden säätö

    Kahvan voi säätää käyttäjälle sopivaksi kahteen asentoon (Kuva 11).

    g032867
    1. Löysää molempia kahvan nuppeja, kunnes lukkopulttien nelikulmaisen osan voi työntää ulos kahvojen tukien nelikulmaisista aukoista.

    2. Työnnä nuppeja, kunnes ne löystyvät.

    3. Siirrä kahva ylemmän tai alemman korkeuden asentoon.

    4. Vedä nuppeja, kunnes kummankin lukkopultin nelikulmainen osa asettuu vastaavaan nelikulmaiseen aukkoon.

    5. Kiristä kahvan nupit mahdollisimman kireälle.

    Leikkuukorkeuden säätö

    Varoitus

    Jos moottori on juuri sammutettu, äänenvaimennin on kuuma ja voi aiheuttaa vakavia palovammoja.

    Pysy etäällä kuumasta äänenvaimentimesta.

    Säädä leikkuukorkeus halutuksi. Aseta etupyörät samalle korkeudelle kuin takapyörät (Kuva 12).

    g223084

    Käytön aikana

    Turvallisuus käytön aikana

    Yleinen turvallisuus

    • Pukeudu asianmukaisesti. Käytä silmäsuojaimia, pitkälahkeisia housuja, tukevia liukastumisen estäviä kenkiä ja kuulosuojaimia. Sido pitkät hiukset ja varmista, etteivät vaatteet roiku. Älä käytä riippuvia koruja.

    • Älä käytä konetta sairaana, väsyneenä tai alkoholin tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena.

    • Terä on terävä, ja sen koskettaminen voi aiheuttaa vakavia henkilövahinkoja. Ennen kuin poistut käyttäjän paikalta, sammuta moottori, irrota virta-avain (vain sähkökäynnistimellä varustettu malli) ja odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    • Kun vapautat terän ohjaustangon, moottorin täytyy sammua ja terän pysähtyä kolmen sekunnin kuluessa. Jos näin ei tapahdu, lopeta laitteen käyttö välittömästi ja ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

    • Älä päästä sivullisia ja erityisesti lapsia käyttöalueelle. Pysäytä kone, jos alueelle tulee ihmisiä.

    • Katso alas ja taakse aina ennen kuin konetta liikutetaan taaksepäin.

    • Käytä laitetta vain, kun näkyvyys on hyvä ja kun sääolosuhteet ovat hyvät. Älä käytä konetta ukonilman aikana.

    • Kostea ruoho tai lehdet voivat aiheuttaa vakavan loukkaantumisen, jos liukastut ja kosketat terää. Vältä leikkaamasta ruohoa märissä olosuhteissa.

    • Ole erityisen varovainen lähestyessäsi kulmia, joissa on huono näkyvyys, pensaita, puita tai muita esteitä, jotka voivat haitata näkyvyyttä.

    • Varo kuoppia, uria, töyssyjä, kiviä ja muita piileviä vaaroja. Epätasainen maasto voi aiheuttaa koneen kaatumisen tai aiheuttaa tasapainon tai jalansijan menettämisen.

    • Jos laite törmää esteeseen tai alkaa täristä, sammuta moottori välittömästi, irrota virta-avain (jos varusteena), odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, irrota sytytystulpan johto ja tarkasta laite vaurioiden varalta. Suorita tarvittavat korjaukset ennen koneen käytön jatkamista.

    • Ennen kuin poistut käyttäjän paikalta, sammuta moottori, irrota virta-avain (vain sähkökäynnistimellä varustettu malli) ja odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    • Jos moottori on juuri sammutettu, äänenvaimennin on kuuma ja voi aiheuttaa vakavia palovammoja. Pysy etäällä kuumasta äänenvaimentimesta.

    • Tarkista ruohonkerääjän osat ja heittosuppilo säännöllisesti kulumisen ja vikojen varalta ja vaihda ne tarvittaessa valmistajan suosittelemiin varaosiin.

    • Käytä vain The Toro® Companyn hyväksymiä lisälaitteita ja varusteita.

    Turvallisuus rinteissä

    • Leikkaa rinteet poikittaissuunnassa – ei ylös ja alas. Ole erittäin varovainen vaihtaessasi suuntaa rinteillä.

    • Älä yritä leikata ruohoa jyrkissä rinteissä. Epävakaalla alustalla on helppo liukastua ja kaatua.

    • Ole varovainen leikatessasi ruohoa pudotusten, ojien tai vallien lähettyvillä.

    Moottorin käynnistys

    1. Pidä terän ohjaustankoa kahvaa vasten (ruutu A, Kuva 13).

    2. Vedä narukäynnistimen kahvaa hieman, kunnes tunnet vastuksen. Vetäise sitten voimakkaasti ja anna sen palata hitaasti takaisin kahvassa olevaan naruohjaimeen (ruutu B, Kuva 13).

    g230459

    Note: Jos laite ei käynnisty usean yrityksen jälkeen, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

    Itsevetolaitteiston käyttö

    Itsevetolaitteistoa käytetään kävelemällä eteen- tai taaksepäin ja pitämällä käsiä yläkahvan päällä ja kyynärpäitä sivuilla, jolloin laite liikkuu automaattisesti oikeaa vauhtia (Kuva 14).

    g038503

    Note: Jos kone ei kulje vapaasti eteen- tai taaksepäin itsevetolaitteiston käytön jälkeen, pysähdy, pidä kädet samassa asennossa ja anna koneen siirtyä muutaman sentin eteenpäin, jotta pyöräveto vapautuisi. Voit myös koettaa ulottua yläkahvan alapuolella olevaan metallikahvaan ja työntää konetta muutaman sentin eteenpäin. Jos taaksepäin liikkumisessa on ongelmia, nosta kahvaa hieman. Jos laite ei vieläkään liiku vapaasti taaksepäin, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

    Moottorin sammutus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Varmista, että terä pysähtyy kolmen sekunnin kuluessa terän ohjaustangon vapauttamisesta.
  • Sammuta moottori vapauttamalla terän ohjaustanko.

    Important: Kun vapautat terän ohjaustangon, moottorin ja terän pitäisi pysähtyä 3 sekunnin kuluessa. Jos ne eivät pysähdy, lopeta laitteen käyttö välittömästi ja ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

    Leikkuujätteiden kierrättäminen

    Laitteessa on valmiina ominaisuus kierrättää ruoho- ja lehtijäte takaisin nurmelle.

    Jos ruohonkeräin on laitteessa ja keräimen valitsimen vipu on keruuasennossa, siirrä vipu kierrätysasentoon. Katso kohta Keräimen valitsimen vivun käyttö. Jos laitteeseen on asennettu sivuheittosuppilo, irrota se. Katso kohta Sivuheittosuppilon irrotus.

    Leikkuujätteiden kerääminen ruohonkeräimeen

    Käytä ruohonkeräintä, jos haluat kerätä ruoho- ja lehtijätteet nurmikolta.

    Jos laitteeseen on asennettu sivuheittosuppilo, irrota se. Katso kohta Sivuheittosuppilon irrotus. Jos keräimen valitsimen vipu on kierrätysasennossa, siirrä vipu keruuasentoon. Katso kohta Keräimen valitsimen vivun käyttö.

    Ruohonkeräimen asennus

    1. Nosta takasuuntain ylös ja pidä sitä ylhäällä (Kuva 15).

      g033379
    2. Asenna ruohonkeräin. Varmista, että keräimen tapit ovat kahvan lovissa (Kuva 15).

    3. Laske takasuuntain alas.

    Ruohonkeräimen irrotus

    Ruohonkeräin irrotetaan tekemällä kohdan Ruohonkeräimen asennus vaiheet käänteisessä järjestyksessä.

    Keräimen valitsimen vivun käyttö

    Keräimen valitsin mahdollistaa ruoho- ja lehtijätteiden keruun tai kierrätyksen valinnan mukaan, kun ruohonkeräin on asennettuna laitteeseen.

    • Jos haluat kerätä ruoho- ja lehtijätteet, paina keräimen valitsimen vivussa olevaa painiketta ja siirrä vipua eteenpäin, kunnes vivussa oleva painike ponnahtaa ylös (Kuva 16).

      g027453
    • Jos haluat kierrättää ruoho- ja lehtijätteet tai poistaa ne sivulle, paina vivussa olevaa painiketta ja siirrä vipua taaksepäin, kunnes vivussa oleva painike ponnahtaa ylös.

      Important: Oikean toiminnan varmistamiseksi poista ruoho ja muut jätteet keräimen valitsimen luukusta ja ympäröivästä aukosta (Kuva 17), ennen kuin siirrät keräimen valitsimen vivun asennosta toiseen.

      g027454

    Leikkuujätteiden heittäminen sivulle

    Käytä sivuheittojärjestelmää erittäin pitkän ruohon leikkaamiseen.

    Jos ruohonkeräin on laitteessa ja keräimen valitsimen vipu on keruuasennossa, siirrä vipu kierrätysasentoon. Katso kohta Keräimen valitsimen vivun käyttö.

    Sivuheittosuppilon asennus

    Avaa sivusuuntaimen salpa, nosta sivusuuntain ja asenna sivuheittosuppilo (Kuva 18).

    g235646

    Sivuheittosuppilon irrotus

    Irrota sivuheittosuppilo nostamalla sivusuuntain ylös, irrottamalla sivuheittosuppilo ja laskemalla sivuheittokanavan suuntainta alas, kunnes se lukittuu paikalleen.

    Käyttövihjeitä

    Yleisiä leikkuuvinkkejä

    • Tarkasta laitteen käyttöalue ja poista siltä kaikki esineet, joita kone voi singota.

    • Älä iske terää kiinteisiin esineisiin. Älä koskaan aja ruohonleikkurilla tahallasi minkään esteen yli.

    • Jos laite törmää esteeseen tai alkaa täristä, sammuta moottori välittömästi, irrota avain (jos varusteena), irrota sytytystulpan johto ja tarkasta laite vaurioiden varalta.

    • Jotta ruohonleikkuri toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, asenna uusi terä ennen leikkuukauden alkamista.

    • Vaihda terä tarvittaessa Toro-vaihtoterään.

    Ruohon leikkaaminen

    • Leikkaa vain noin kolmasosa ruohon pituudesta kerrallaan. Älä leikkaa ruohoa 51 mm:n asetusta lyhyemmäksi, paitsi jos ruoho on harvaa tai on myöhäinen syksy, jolloin ruohon kasvu alkaa hidastua.

    • Leikattaessa yli 15 cm korkeaa ruohoa leikkaa ensin korkeimmalla leikkuukorkeuden asetuksella ja kävele hitaasti. Leikkaa sen jälkeen matalammalla asetuksella, jotta nurmikosta tulee hyvän näköinen. Jos ruoho on liian pitkää, laite saattaa tukkeutua ja moottori pysähtyä.

    • Kostea ruoho ja lehdet paakkuuntuvat nurmikolle ja voivat tukkia laitteen tai pysäyttää moottorin. Vältä leikkaamasta ruohoa märissä olosuhteissa.

    • Huomioi palovaara erittäin kuivissa olosuhteissa, noudata kaikkia paikallisia palovaroituksia ja pidä laite puhtaana kuivasta ruohosta ja lehdistä.

    • Vaihda leikkuusuuntaa. Tällöin leikkuujätteet hajaantuvat ruohikolle tasaisesti ja lannoittavat hyvin.

    • Jos leikattu nurmikko ei näytä hyvältä, kokeile yhtä tai useampaa seuraavista toimenpiteistä:

      • Vaihda terä tai teroita se.

      • Kävele hitaammin leikatessasi.

      • Nosta laitteen leikkuukorkeutta.

      • Leikkaa ruoho useammin.

      • Kulje aina osaksi edellisen leikkuukaistan päällä; älä leikkaa kokonaan uutta kaistaa.

    Lehtien leikkaaminen

    • Kun nurmikko on leikattu, tarkista, että puolet ruohosta näkyy lehtikerroksen läpi. Joudut ehkä leikkaamaan lehdet vielä kerran tai useamminkin.

    • Jos nurmikolla on lehtiä yli 13 cm:n kerros, leikkaa ensin korkeammalla leikkuukorkeudella ja sitten uudestaan halutulla leikkuukorkeudella.

    • Hidasta leikkuunopeutta, jos laite ei leikkaa lehtiä tarpeeksi hienoksi.

    Käytön jälkeen

    Turvallisuus käytön jälkeen

    Yleinen turvallisuus

    • Ehkäise tulipalovaara puhdistamalla kone ruohosta ja leikkuujätteistä. Puhdista öljy- ja polttoaineroiskeet.

    • Anna moottorin jäähtyä, ennen kuin varastoit laitteen suljettuun tilaan.

    • Älä säilytä konetta tai polttoainesäiliötä tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).

    Kuljetusturvallisuus

    • Irrota virta-avain (jos varusteena), ennen kuin lastaat koneen kuljettamista varten.

    • Ole varovainen lastatessasi konetta.

    • Kiinnitä kone niin, ettei se liiku.

    Laitteen alapuolen puhdistaminen

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Poista leikkuujätteet ja lika laitteen alapuolelta.
  • Parhaat tulokset saadaan puhdistamalla kone pian leikkuun lopettamisen jälkeen.

    1. Siirrä laite tasaiselle päällystetylle pinnalle.

    2. Sammuta moottori ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Laske laite alimpaan leikkuukorkeusasetukseen. Katso kohta Leikkuukorkeuden säätö.

    4. Pese takaluukun alapuolinen alue, jonka kautta leikkuujätteet menevät laitteen alapuolelta ruohonkeräimeen.

      Note: Puhdista alue keräimen valitsimen (jos varusteena) ollessa sekä kokonaan edessä että kokonaan takana.

    5. Kiinnitä vesipisteeseen liitetty puutarhaletku pesuporttiin (Kuva 19).

      g033502
    6. Avaa vedensyöttö.

    7. Käynnistä moottori ja anna sen käydä, kunnes koneen alta ei enää tule leikkuujätettä.

    8. Sammuta moottori.

    9. Katkaise vedensyöttö ja irrota puutarhaletku koneesta.

    10. Käynnistä moottori ja anna sen käydä muutaman minuutin ajan, jotta laitteen alapuoli kuivuu. Näin se ei pääse ruostumaan.

    11. Sammuta moottori ja anna sen jäähtyä, ennen kuin varastoit laitteen suljettuun tilaan.

    Kahvan taittaminen

    Vaara

    Jos kahva taitetaan tai suoristetaan väärin, kaapelit saattavat vahingoittua. Tällöin ruohonleikkuria ei ole turvallista käyttää.

    • Älä vahingoita kaapeleita, kun taitat tai suoristat kahvaa.

    • Jos kaapeli on vaurioitunut, ota yhteyttä valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

    1. Irrota kahvojen tuista kaksi kahvan nuppia ja kaksi lukkopulttia ja säästä ne myöhempää asennusta varten (Kuva 20).

      Important: Vie kaapelit kahvan nuppien ulkopuolelle, kun taitat kahvaa.

      g032869
    2. Taita kahva kääntämällä se eteen (Kuva 21).

      g032870
    3. Asenna lukkopultti (pultin pää sisäpuolella) kahvan tuen läpi ja kahvan pään ylempään aukkoon. Varmista, että kummankin lukkopultin nelikulmainen osa asettuu vastaavan kahvan tuen ylempään tai alempaan nelikulmaiseen aukkoon (Kuva 22).

      g032865
    4. Asenna kahvan nupit ja lukkopultit löyhästi kahvan tukiin.

    5. Suorista kahva kohdan Kahvan kokoaminen ja suoristus mukaisesti.

    Kunnossapito

    Kunnossapitotaulukko

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista moottoriöljyn määrä ja lisää öljyä tarvittaessa.
  • Varmista, että terä pysähtyy kolmen sekunnin kuluessa terän ohjaustangon vapauttamisesta.
  • Poista leikkuujätteet ja lika laitteen alapuolelta.
  • 25 käyttötunnin välein
  • Huolla ilmansuodatin. Huolla ilmansuodatin useammin, jos käyttöolosuhteet ovat pölyiset.
  • Vuosittain
  • Vaihda ilmansuodatin. Vaihda ilmansuodatin useammin, jos käyttöolosuhteet ovat pölyiset.
  • Vaihda moottoriöljy.
  • Vaihda terä tai teroituta se (useammin, jos terä tylsyy nopeasti).
  • Puhdista moottori poistamalla lika ja roskat sen päältä ja sivuilta. Puhdista se useammin, jos käyttöolosuhteet ovat pölyiset.
  • Vuosittain tai ennen varastointia
  • Tyhjennä polttoainesäiliö ennen korjauksia ohjeiden mukaan ja ennen vuosittaista varastointia.
  • Important: Lisää huoltotoimenpiteitä on moottorin käyttöoppaassa.

    Turvallisuus huollon aikana

    • Irrota sytytystulpan johto sytytystulpasta ennen huoltotöiden suorittamista.

    • Käytä käsineitä ja silmäsuojaimia konetta huoltaessasi.

    • Terä on terävä, ja sen koskettaminen voi aiheuttaa vakavia henkilövahinkoja. Käytä käsineitä, kun huollat terää. Älä korjaa tai muuta teriä.

    • Älä koskaan peukaloi turvalaitteita. Tarkista säännöllisesti, että ne toimivat asianmukaisesti.

    • Konetta kallistettaessa saattaa valua polttoainetta. Polttoaine on tulenarkaa ja räjähdysherkkää ja voi aiheuttaa henkilövahingon. Käytä moottoria, kunnes polttoaine loppuu, tai poista polttoaine käsipumpulla, älä koskaan lapolla.

    • Käytä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita, jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyisi voimassa. Muiden valmistajien varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

    Valmistelu huoltoa varten

    1. Sammuta moottori ja odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    2. Irrota sytytystulpan johto sytytystulpasta (Kuva 23).

      g033513
    3. Kytke sytytystulpan johto sytytystulppaan huoltotöiden jälkeen.

      Important: Ennen kuin kallistat laitetta öljyn tai terän vaihtoa varten, anna polttoainesäiliön käydä tyhjäksi normaalissa käytössä. Jos laitetta on kallistettava ennen polttoaineen loppumista, poista polttoaine käsipumpulla. Kallista laite kyljelleen aina siten, että mittatikku osoittaa alaspäin.

    Ilmansuodattimen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    25 käyttötunnin välein
  • Huolla ilmansuodatin. Huolla ilmansuodatin useammin, jos käyttöolosuhteet ovat pölyiset.
  • Vuosittain
  • Vaihda ilmansuodatin. Vaihda ilmansuodatin useammin, jos käyttöolosuhteet ovat pölyiset.
    1. Avaa ilmansuodattimen kannen yläosan pidike (Kuva 24).

      g033514
    2. Irrota ilmansuodatin (Kuva 24).

    3. Tarkista ilmansuodatin.

      Note: Jos ilmansuodatin on hyvin likainen, vaihda se uuteen suodattimeen. Muussa tapauksessa irrota lika napauttamalla ilmansuodatinta kovaa pintaa vasten.

    4. Asenna ilmansuodatin.

    5. Kiinnitä ilmansuodattimen kansi pidikkeellä.

    Moottoriöljyn vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Vuosittain
  • Vaihda moottoriöljy.
  • Moottoriöljyn vaihto ei ole tarpeen, mutta jos öljy halutaan vaihtaa, toimi seuraavasti.

    Note: Lämmitä öljy ennen vaihtoa käyttämällä moottoria muutaman minuutin ajan. Lämmin öljy juoksee paremmin ja kuljettaa enemmän epäpuhtauksia.

    Moottoriöljyn laatuvaatimukset

    Moottorin öljytilavuus0,44 l
    Öljyn viskositeettiPuhdistava SAE 30- tai SAE 10W-30 -öljy
    API-huoltoluokitusSJ tai korkeampi
    1. Siirrä laite tasaiselle alustalle.

    2. Katso kohta Valmistelu huoltoa varten.

    3. Irrota mittatikku pyörittämällä korkkia vastapäivään ja vetämällä mittatikku ulos (Kuva 25).

      g033497
    4. Valuta käytetty öljy öljyntäyttöputkesta kallistamalla leikkuri kyljelleen siten, että ilmansuodatin osoittaa ylöspäin (Kuva 26).

      g027457
    5. Kun öljy on tyhjentynyt, palauta laite käyttöasentoon.

    6. Kaada öljyä öljyntäyttöputkeen varovasti noin kolmen neljäsosan verran moottorin tilavuudesta.

    7. Anna öljyn asettua moottorissa kolmen minuutin ajan.

    8. Pyyhi mittatikku puhtaalla rievulla.

    9. Työnnä mittatikku öljyntäyttöputkeen ja vedä se takaisin ulos.

    10. Katso öljymäärä mittatikusta (Kuva 25).

      • Jos mittatikku näyttää liian alhaisen öljymäärän, lisää öljyntäyttöputkeen varovasti pieni määrä öljyä, odota kolme minuuttia ja toista sitten vaiheet 8–10, kunnes öljyn määrä on mittatikun mukaan oikea.

      • Jos öljyä on mittatikun mukaan liikaa, valuta ylimääräistä öljyä, kunnes öljyn määrä on mittatikun mukaan oikea.

      Important: Jos moottorissa on liikaa tai liian vähän öljyä moottoria käytettäessä, moottori voi vaurioitua.

    11. Asenna mittatikku öljyntäyttöputkeen tukevasti.

    12. Kierrätä käytetty öljy asianmukaisesti.

    Terän vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Vuosittain
  • Vaihda terä tai teroituta se (useammin, jos terä tylsyy nopeasti).
  • Important: Terän asentamiseen tarvitaan momenttiavain. Jos sinulla ei ole momenttiavainta tai et halua suorittaa toimenpidettä itse, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

    Tarkista terä aina polttoaineen loppuessa. Jos terä vaurioituu tai murtuu, vaihda se heti. Jos terä on tylsä tai uurteinen, teroituta ja tasapainotuta terä tai vaihda se uuteen.

    Vaara

    Terä on terävä, ja sen koskettaminen voi aiheuttaa vakavia henkilövahinkoja.

    Käytä käsineitä, kun huollat terää.

    1. Katso kohta Valmistelu huoltoa varten.

    2. Kallista laite kyljelleen siten, että ilmansuodatin osoittaa ylöspäin.

    3. Tue terä puun kappaleella (Kuva 27).

      g231389
    4. Irrota terä ja säästä kaikki kiinnitystarvikkeet (Kuva 27).

    5. Asenna uusi terä ja kaikki kiinnitystarvikkeet (Kuva 28).

      g231390

      Important: Suuntaa terän käyrät päät laitteen koteloa kohti.

    6. Kiristä teräpultti momenttiavaimella 82 Nm:n momenttiin.

      Important: 82 Nm:n momenttiin kiristetty pultti on erittäin tiukalla. Pidä terää paikoillaan puun kappaleella, aseta painosi räikän tai vääntötyökalun taakse ja kiristä pultti hyvin. Tätä pulttia on hyvin vaikea kiristää liian kireälle.

    Itsevetolaitteiston säätö

    Säädä itsevetolaitteisto aina, kun asennat uusia itsevetolaitteiston kaapeleita tai jos itsevetolaitteiston säädössä tuntuu olevan vikaa.

    1. Löysää kaapelin säätöä kääntämällä säätönuppia vastapäivään (Kuva 29).

      g208188
    2. Säädä kaapeleiden jännitystä (Kuva 29) vetämällä kumpaakin kaapelia taaksepäin tai työntämällä niitä eteenpäin ja pitämällä kyseisessä asennossa siten, että ne ovat yhtä pitkät.

      Note: Lisää vetoa työntämällä kaapeleita moottoria kohti. Pienennä vetoa vetämällä kaapeleita poispäin moottorista.

    3. Kiristä kaapelien säätöä kääntämällä säätönuppia myötäpäivään.

    Note: Kummankin kaapelin tulee ulottua 38 mm pidikkeiden ohi, kun kahva on ohjaimen ensimmäisen merkin tasalla. Katso Kuva 30.

    g209518

    Varastointi

    Varastoi laite viileään, puhtaaseen ja kuivaan paikkaan.

    Laitteen valmistelu varastointia varten

    1. Lisää polttoaineeseen stabilointiainetta (esim. Toro Premium Fuel Treatment) vuoden viimeisellä polttoainesäiliön täyttökerralla pakkauksen ohjeiden mukaan.

    2. Hävitä käyttämätön polttoaine asianmukaisesti. Kierrätä se paikallisten säädösten mukaan tai käytä sitä autossasi.

      Note: Polttoainesäiliössä oleva vanha polttoaine on suurin syy käynnistysongelmiin. Älä varastoi stabilointiaineetonta polttoainetta yli 30 päivää kauempaa äläkä varastoi lisäaineistettua polttoainetta 90 päivää kauempaa.

    3. Käytä laitetta, kunnes moottori sammuu polttoaineen loppumisen vuoksi.

    4. Käynnistä moottori uudelleen ja anna sen käydä, kunnes se sammuu. Kun et enää saa moottoria käyntiin, se on tarpeeksi kuiva.

    5. Irrota johto sytytystulpasta ja kiinnitä johto kiinnitystolppaan (jos varusteena).

    6. Irrota sytytystulppa, lisää 30 ml moottoriöljyä sytytystulpan aukkoon ja vedä narukäynnistintä hitaasti useita kertoja, jotta öljy leviää kaikkialle sylinteriin ja estää sylinterin ruostumisen varastoinnin aikana.

    7. Aseta sytytystulppa löysästi paikalleen.

    8. Kiristä kaikki mutterit, pultit ja ruuvit.

    Laitteen käyttöönotto varastoinnin jälkeen

    1. Tarkista ja kiristä kaikki kiinnikkeet.

    2. Poista ylimääräinen öljy sylinteristä irrottamalla sytytystulppa ja vetämällä narukäynnistimen kahvasta, jolloin moottori pyörii nopeasti.

    3. Asenna sytytystulppa ja väännä se momenttiin 20 N·m.

    4. Tee tarvittavat huoltotoimenpiteet. Katso kohta .

    5. Tarkista moottorin öljymäärä. Katso kohta Moottorin öljymäärän tarkistus.

    6. Täytä polttoainesäiliö uudella polttoaineella. Katso kohta Polttoainesäiliön täyttö.

    7. Kytke johto sytytystulppaan.