Indledning

Dette er en plænetraktor med roterende skæreknive, der er beregnet til brug af professionelle, ansatte operatører i kommercielle anvendelsesområder. Den er primært beregnet til klipning af græs på velholdte plæner i parker, på sportsbaner og kommercielle områder. Den er ikke beregnet til at klippe krat, slå græs eller anden bevoksning langs motorveje eller til landbrugsformål.

Important: For at sikre maksimal sikkerhed, ydeevne og korrekt betjening af denne maskine skal du omhyggeligt læse og forstå indholdet i denne betjeningsvejledning. Manglende overholdelse af anvisningerne i betjeningsvejledningen eller manglende grundig undervisning kan medføre personskade. For at få flere oplysninger om sikker driftspraksis, herunder sikkerhedstip og uddannelsesmaterialer, henvises til www.Toro.com.

Når du har brug for service, originale Toro-dele eller yderligere oplysninger, bedes du kontakte en autoriseret serviceforhandler eller Toros kundeservice samt have produktets model- og serienummer parat. Figur 1 angiver, hvor model- og serienummeret er placeret på produktet. Skriv numrene, hvor der er gjort plads til dette.

Important: Du kan scannne QR-koden på serienummermærkaten (hvis udstyret hermed) med din mobilenhed for at tilgå garanti, reservedele og andre produktoplysninger.

g241316

Denne vejledning advarer dig om mulige farer og giver dig særlige sikkerhedsoplysninger ved hjælp af advarselssymbolet (Figur 2), der angiver en fare, som kan forårsage alvorlig personskade eller død, hvis du ikke følger de anbefalede forholdsregler.

g000502

Denne betjeningsvejledning benytter sig derudover også af to ord til at fremhæve oplysninger. Vigtigt henleder opmærksomheden på særlige mekaniske oplysninger, og Bemærk angiver generel information, som det er værd at lægge særligt mærke til.

Dette produkt overholder alle relevante EU-direktiver. Yderligere oplysninger fås på den separate produktspecifikke overensstemmelseserklæring.

Det er en overtrædelse af California Public Resource Code Section 4442 eller 4443 at bruge eller betjene denne motor på et skovbegroet, buskbegroet eller græsbegroet område, medmindre motoren er forsynet med en gnistskærm som defineret i Section 4442, som vedligeholdes og er i god driftsmæssig stand, eller medmindre motoren er bygget, udstyret og vedligeholdt til brandforebyggelse.

Den medfølgende motorvejledning indeholder information om U.S. Environmental Protection Agency (EPA) og California Emission Control Regulation for emissionssystemer, vedligeholdelse og garanti. Nye eksemplarer kan bestilles via motorfabrikanten.

Advarsel

CALIFORNIEN

Advarsel i henhold til erklæring nr. 65

Dieselmotorens udstødningsgas og nogle af dens bestanddele er ifølge staten Californien kræftfremkaldende og kan medføre fødselsskader eller andre forplantningsskader.

Batteripoler og tilbehør indeholder bly og blysammensætninger, som ifølge staten Californien er kræftfremkaldende og forårsager forplantningsskader. Vask hænder efter håndtering.

Brug af dette produkt kan medføre eksponering over for kemikalier, der ifølge staten Californien er kræftfremkaldende og giver medfødte defekter eller andre forplantningsskader.

Sikkerhed

Denne maskine er designet i overensstemmelse med CEN-standarden ANSI B71.4-2017 og ISO EN 5395:2013, når de korrekte CE-sæt er blevet installeret i henhold til overensstemmelseserklæringen.

Generelt om sikkerhed

Dette produkt kan afskære hænder og fødder samt udslynge genstande. Følg altid sikkerhedsforskrifterne for at undgå alvorlig personskade.

Brug af dette produkt til andre end det tiltænkte formål kan udsætte dig selv og omkringstående for fare.

  • Læs og forstå indholdet i denne betjeningsvejledning, før du starter motoren.

  • Betjening af maskinen kræver din fulde opmærksomhed. Giv dig ikke i kast med aktiviteter, der afleder opmærksomheden, da dette kan medføre person- eller tingsskade.

  • Hold hænder og fødder væk fra bevægelige maskinkomponenter.

  • Betjen ikke maskinen, uden at alle værn og øvrige sikkerhedsanordninger sidder korrekt på plads og virker på maskinen.

  • Hold afstand til udblæsningsåbninger. Hold omkringstående og kæledyr på sikker afstand af maskinen.

  • Hold børn væk fra arbejdsområdet. Lad aldrig børn betjene maskinen.

  • Stands maskinen, sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, til alle bevægelige dele er standset, før maskinen efterses, fyldes med brændstof eller renses for tilstopninger.

Hvis maskinen betjenes eller vedligeholdes forkert, kan der være risiko for personskade. Operatøren skal altid følge sikkerhedsforskrifterne og være opmærksom på advarselssymbolet, der betyder Forsigtig, Advarsel eller Fare – ”personlig sikkerhedsanvisning” for at nedsætte risikoen for personskade. Hvis disse forskrifter ikke følges, kan det medføre personskade eller død.

Du kan finde yderligere sikkerhedsoplysninger, hvor det er nødvendigt, forskellige steder i denne betjeningsvejledning.

Sikkerheds- og instruktionsmærkater

Graphic

Sikkerheds- og instruktionsmærkaterne kan nemt ses af operatøren og er placeret tæt på potentielle risikoområder. Beskadigede eller bortkomne mærkater skal udskiftes.

decaloemmarkt
decalbatterysymbols
decal93-6696
decal93-6697
decal98-4387
decal106-6754
decal106-6755
decal106-9206
decal106-9290
decal107-1866
decal107-3069
decal110-8253
decal110-8254
decal110-9796
decal133-5618
decal110-8252
decal110-9781
decal120-9195
decal120-9196
decal127-6519

Opsætning

Hævning af styrtbøjlen

Se Hævning af styrtbøjlen for at få oplysninger om at hæve styrtbøjlen.

Montering af plæneklipperskjoldet

Dele, der skal bruges til dette trin:

Monteringsvejledning til plæneklipperskjold1

Monter plæneklipperskjoldet ved at følge monteringsvejledningen til det pågældende plæneklipperskjold.

Justering af forreste venstre styrehjul

Juster forreste venstre styrehjul til den yderste position for plæneklipperskjolde på 183 cm og til den inderste position for plæneklipperskjolde på 152 og 158 cm.

Kontrol af dæktrykket

Kontroller dæktrykket. Se Kontrol af dæktrykket.

Important: Oprethold trykket i alle dæk for at sikre en klipning af god kvalitet og korrekt maskindrift. Pump ikke for lidt luft i dækkene.

Montering af vægte (i overensstemmelse med CE)

Maskiner med klippeskjolde på 183 cm og ingen andre redskaber påmonteret skal ikke have tilføjet yderligere vægt for at opfylde CE-standarderne. Det kan dog være nødvendigt at købe og montere ekstra vægte afhængigt af din plæneklippers skjoldstørrelse/-type og de redskaber, du monterer på maskinen. Nedenstående tabel viser de forskellige redskabskonfigurationer og den ekstra frontvægt, der skal monteres på hver enkelt model:

RedskabskonfigurationPåkrævet vægt med et 157 cm grundskjold (30457)Påkrævet vægt med et 183 cm grundskjold (30353)Påkrævet vægt med et 183 cm sideudkast (30481)
Groundsmaster 7200/7210-traktionsenhed uden redskaber monteret10 kg0 kg0 kg
Groundsmaster 7200/7210-traktionsenhed med hård kaleche34 kg9,5 kg15 kg
Groundsmaster 7200/7210-traktionsenhed med hård kaleche og vejlygtesæt32,2 kg28,5 kg10 kg
Groundsmaster 7200/7210-traktionsenhed med hård kaleche, vejlygtesæt og støttebuk18 kg17 kg10 kg
Groundsmaster 7200/7210-traktionsenhed med hård kaleche og støttebuk14 kg10 kg10 kg
Groundsmaster 7200/7210-traktionsenhed med vejlygtesæt og støttebuk0 kg0 kg0 kg
Groundsmaster 7200/7210-traktionsenhed med vejlygtesæt11,3 kg0 kg0 kg
Groundsmaster 7200/7210-traktionsenhed med støttebuk0 kg0 kg0 kg

Kontakt din autoriserede Toro-forhandler for at købe de fornødne udstyrssæt og vægte til din maskine.

Kontrol af olie- og væskestande

  1. Kontroller hydraulikvæskestanden, før motoren startes. Se Vedligeholdelse af hydrauliksystem.

  2. Kontroller motoroliestanden, før motoren startes. Se Kontrol af motoroliestanden.

  3. Kontroller kølesystemet, før motoren startes. Se Kontrol af kølesystemet .

Produktoversigt

g020877
g004492

Før du starter motoren og anvender maskinen, er det vigtigt, at du er fortrolig med alle maskinens betjeningsanordninger (Figur 3 og Figur 4).

Bevægelseshåndtag

Bevægelseshåndtagene styrer maskinens bevægelser i frem- og bakgear såvel som ved drejning af maskinen. Se Kørsel med maskinen.

Parkeringsbremsehåndtag

Når du slukker motoren, skal du aktivere parkeringsbremsen for at undgå, at maskinen bevæger sig ved et uheld. Træk håndtaget bagud og opad for at aktivere parkeringsbremsen (Figur 5). Du udløser parkeringsbremsen ved at skubbe håndtaget fremad og nedad.

g020866

Tændingskontakt

Tændingskontakten har 3 positioner: FRA, TæNDT/FORVARM og START.

Gashåndtag

Gashåndtaget styrer motorens hastighed, skæreknivenes hastighed og, sammen med bevægelseshåndtagene, maskinens kørselshastighed. Når gashåndtaget flyttes frem til HURTIG position, øges motorens hastighed. Når det flyttes baglæns mod positionen SLOW (Langsom), sænkes motorens hastighed. Kør altid maskinen med gashåndtaget i positionen FAST (Hurtig), når du klipper græs.

Kraftudtagskontakt

Kraftudtagskontakten starter og stopper skæreknivene.

Gløderørskontrollampe (orange lampe)

Gløderørskontrollampen (Figur 4) tændes, når du drejer tændingskontakten til positionen ON (Til). Den er tændt i 6 sekunder. Når lampen slukker, kan du starte motoren.

Timetæller

Timetælleren registrerer det antal timer, du betjener maskinen med tændingskontakten i positionen RUN (Kør). Brug disse tal til planlægning af regelmæssig vedligeholdelse.

Advarselslampe for kølevæsketemperatur

Denne lampe lyser, og skæreknivene stopper, hvis motorens kølevæsketemperatur er for høj. Hvis du ikke standser maskinen, og kølevæsketemperaturen stiger yderligere 11 °C, slukker motoren.

Important: Hvis plæneklipperskjoldet deaktiveres, og temperaturadvarselslampen er tændt, skal du trykke kraftudtagsknappen ned, køre til et sikkert, plant område, flytte gashåndtaget til positionen LANGSOM, føre bevægelseshåndtagene til den NEUTRALE LåSEPOSITION og aktivere parkeringsbremsen. Lad motoren køre i tomgang i nogle minutter, mens den afkøler til en sikker temperatur. Sluk motoren, og kontroller kølesystemet. Se Kontrol af kølesystemet .

Ladekontrollampe

Ladekontrollampen lyser, når der er en fejl i systemets ladekredsløb.

Kontrollampe for olietryk

Kontrollampen for olietryk lyser, når olietrykket i motoren falder til under et sikkert niveau (Figur 4). Hvis olietrykket er lavt, skal du slukke motoren og finde årsagen. Reparer motoroliesystemet, før du starter motoren igen.

Brændstofmåler

Brændstofmåleren (Figur 6) viser, hvor meget brændstof der er i tankene

g004637
g242892
BeskrivelseFigur 7 referenceMål og vægt
Højde med styrtbøjle hævetC183 cm
Højde med styrtbøjle sænketD125 cm
Samlet længdeF246 cm
Samlet breddeB145 cm
Akselafstand E145 cm
Dækslidbane (midterlinje til midterlinje), bagtilA114 cm
Afstand fra jorden 15 cm
Vægt, med 183 cm SDD (model 30354 eller 30481) 934 kg
Vægt, med 152 cm SDD (model 30456) 900 kg
Vægt, med 183 cm grundskjold (model 30353) 876 kg
Vægt, med 158 cm grundskjold (model 30457) 855 kg

Note: Specifikationer og design kan ændres uden forudgående varsel.

Redskaber/tilbehør

Der kan fås en række forskellige Toro-godkendte redskaber og tilbehør til brug sammen med maskinen, som gør den bedre og mere alsidig. Kontakt en autoriseret serviceforhandler eller gå ind på www.Toro.com for at få en liste over alt godkendt udstyr og tilbehør.

Brug kun originale Toro-reservedele og tilbehør for at sikre optimal ydelse og sikre, at maskinen fortsat overholder sikkerhedscertificeringen. Reservedele og tilbehør, der er fremstillet af andre producenter, kan være farlige, og brug heraf kan gøre garantien ugyldig.

Betjening

Note: Maskinens venstre og højre side er som set fra den normale betjeningsposition.

Før betjening

Sikkerhedshensyn før drift

Generelt om sikkerhed

  • Maskinen må aldrig betjenes eller vedligeholdes af børn eller utrænet personale. Vær opmærksom på, at lokale forskrifter kan angive en mindstealder for operatøren. Ejeren er ansvarlig for at træne alle operatører og mekanikere.

  • Bliv fortrolig med anvisningerne for sikker betjening af udstyret samt med betjeningsanordningerne og sikkerhedssymbolerne.

  • Du skal vide, hvordan man hurtigt standser maskinen og slukker for motoren.

  • Kontroller, at dødemandsgreb, sikkerhedskontakter og afskærmninger er korrekt påmonteret og fungerer korrekt. Betjen ikke maskinen, hvis de ikke fungerer korrekt.

  • Før du klipper, skal du altid efterse maskinen for at sikre, at skæreknivene, skæreknivsboltene og klippeenhederne er i god driftsmæssig stand. Udskift slidte eller beskadigede skæreknive og bolte sætvis for at bevare afbalanceringen.

  • Efterse området, hvor maskinen skal bruges, og fjern alle objekter, som maskinen kan risikere at udslynge.

Brændstofsikkerhed

  • Vær yderst forsigtig, når du håndterer brændstof. Det er letantændeligt, og dampene kan eksplodere.

  • Sluk alle cigaretter, cigarer, piber og andre antændingskilder.

  • Brug kun en godkendt brændstofbeholder.

  • Fjern ikke brændstofdækslet, og fyld ikke brændstoftanken, mens motoren kører eller er varm.

  • Du må ikke påfylde eller tømme brændstof i et lukket rum.

  • Opbevar ikke maskinen eller brændstofbeholdere, hvor der er åben ild, gnister eller vågeblus som f.eks. på en vandvarmer eller andre apparater.

  • Hvis du spilder brændstof, må du ikke forsøge at starte motoren. Foretag dig ikke noget, der kan antænde brændstoffet, før dampene er spredt.

Påfyldning af brændstof

Anbefalet brændstof

Brug kun ren, frisk dieselbrændstof med ultralavt (<15 ppm) svovlindhold, der opfylder ASTM D975- eller EN 590-specifikationerne. Det minimale cetantal bør være 40. Køb brændstof i mængder, der kan bruges inden for 180 dage for at sikre, at brændstoffet er friskt.

Important: Brug af brændstof uden ultralavt svovlindhold medfører, at motorens emissionssystem beskadiges.

Brændstoftankens kapacitet: 43,5 liter.

Brug sommerdieselolie (nr. 2-D) ved temperaturer over -7 °C og vinterdieselolie (nr. 1-D eller en blanding af nr. 1-D/2-D) ved temperaturer under -7 °C. Brug af vinterbrændstof ved lavere temperaturer giver et lavere flammepunkt og en kold flowkarakteristik, som letter start og minimerer tilstopning af brændstoffilteret.

Brug af sommerbrændstof ved over -7 °C bidrager til at forlænge brændstofpumpens levetid og giver øget kraft sammenlignet med vinterbrændstof.

Important: Brug ikke petroleum eller benzin i stedet for dieselolie. Hvis denne advarsel ikke overholdes, vil motoren blive beskadiget.

Brug af biodiesel

Denne maskine kan også bruge et blandet biodieselbrændstof på op til B20 (20 % biodiesel, 80 % petrodiesel).

Svovlindhold: Ultralavt svovlindhold (<15 ppm)

Specifikation for biodieselbrændstof: AASTM D6751 eller EN 14214

Specifikationen for blandet brændstof: ASTM D975, EN 590 eller JIS K2204

Important: Petroleumdieselandelen skal have ekstra lavt svovlindhold.

Træf følgende forholdsregler:

  • Biodieselblandinger kan beskadige lakerede overflader.

  • Brug B5 (biodieselindhold på 5 %) eller blandinger med et lavere biodieselindhold under kolde vejrforhold.

  • Efterse tætninger, slanger og pakninger, der kommer i berøring med brændstoffet, da de kan forringes over tid.

  • Tilstopning af brændstoffilteret kan forekomme i et vist stykke tid efter, at du er gået over til at bruge biodieselblandinger.

  • Kontakt en autoriseret Toro-forhandler for at få flere oplysninger om biodiesel.

Opfyldning af brændstoftanken

Important: Brændstoftankene er forbundet, men brændstoffet løber ikke hurtigt fra den ene tank til den anden. Det er vigtigt at parkere på en plan overflade, når du vil påfylde brændstof. Hvis du parkerer på en skråning, kan du overfylde tankene uden at være klar over det.

Important: Fyld ikke for meget på brændstoftankene.

Important: Åbn ikke brændstoftankene, når maskinen er parkeret på en skråning. Der kunne løbe brændstof ud.

g031802

Note: Fyld om muligt brændstoftankene helt op efter hver anvendelse. Dette minimerer akkumulering af kondens i brændstoftanken.

Kontrol af motoroliestanden

Før du starter motoren og bruger maskinen, skal du kontrollere oliestanden i motorens krumtaphus. Se Kontrol af motoroliestanden.

Kontrol af kølesystemet

Før du starter motoren og bruger maskinen, skal du kontrollere kølesystemet. Se Kontrol af kølesystemet.

Kontrol af hydrauliksystemet

Før du starter motoren og bruger maskinen, skal du kontrollere hydrauliksystemet. Se Kontrol af hydrauliksystemet.

Justering af styrtbøjlen

Advarsel

Undgå personskade eller dødsfald pga. væltning: Hold styrtbøjlen i den hævede låste position, og brug sikkerhedsselen.

Sørg for, at sædet er forsvarligt fastgjort med sædelåsen.

Advarsel

Du er ikke beskyttet af styrtbøjlen, når styrtbøjlen er i sænket position.

  • Betjen ikke maskinen i ujævnt terræn eller på en bakkeskråning, mens styrtbøjlen er i sænket position.

  • Sænk kun styrtbøjlen, når det er absolut nødvendigt.

  • Spænd ikke sikkerhedsselen, når styrtbøjlen er i sænket position.

  • Kør langsomt og forsigtigt.

  • Hæv styrtbøjlen, lige så snart der er plads til, at den kan hæves.

  • Kontroller omhyggeligt, om der er fri højde over dit hoved, dvs. om der er fri for grene, døråbninger, elektriske ledninger, før du kører under nogen genstand, og kom ikke i berøring med sådanne.

Important: Spænd altid sikkerhedsselen, når styrtbøjlen er i den hævede og låste position. Spænd ikke sikkerhedsselen, når styrtbøjlen er i sænket position.

Sænkning af styrtbøjlen

Sænk styrtbøjlen som vist i Figur 9.

Note: Skub bøjlen fremad for at tage trykket af stifterne.

g031636g031635

Note: Fastgør styrtbøjlen, så den ikke beskadiger motorhjelmen.

Hævning af styrtbøjlen

Hæv styrtbøjlen som vist i Figur 10.

g031624g031631

Important: Spænd altid sikkerhedsselen, når styrtbøjlen er i den hævede og låste position. Spænd ikke sikkerhedsselen, når styrtbøjlen er i sænket position.

Anvendelse af sikkerhedslåsesystemet

Forsigtig

Hvis kontakterne til sikkerhedslåsesystemet frakobles eller bliver beskadigede, kan maskinen fungere uventet og forårsage personskade.

  • Pil ikke ved sikkerhedskontakterne.

  • Kontroller dagligt, at sikkerhedskontakterne fungerer, og udskift eventuelle beskadigede kontakter, før du betjener maskinen.

Sådan fungerer sikkerhedslåsesystemet

Sikkerhedslåsesystemet forhindrer motoren i at starte, medmindre:

  • Du sidder i førersædet, eller parkeringsbremsen er aktiveret.

  • Kraftudtaget er udkoblet.

  • Bevægelseshåndtagene er placeret i den NEUTRALE LåSEPOSITION.

  • Motortemperaturen er under den maksimale driftstemperatur.

Sikkerhedslåsesystemet er også konstrueret til at slukke for motoren, hvis du flytter traktionsbetjeningsanordningerne ud af NEUTRAL-LOCK (neutral låseposition), mens parkeringsbremsen er aktiveret. Hvis du rejser dig fra sædet, mens kraftudtaget er indkoblet, går der 1 sekund, hvorefter motoren slukker.

Afprøvning af sikkerhedslåsesystemet

VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
Hver anvendelse eller dagligt
  • Afprøvning af sikkerhedslåsesystemet.
  • Kontroller altid sikkerhedslåsesystemet, før du betjener maskinen. Hvis sikkerhedssystemet ikke fungerer som beskrevet i det følgende, skal der straks tilkaldes en autoriseret forhandler til at reparere sikkerhedssystemet.

    1. Sæt dig i sædet, aktiver parkeringsbremsen, og flyt kraftudtaget til positionen ON (til). Prøv at starte motoren. Motoren bør ikke tørne.

    2. Sæt dig i sædet, aktiver parkeringsbremsen, og flyt kraftudtaget til positionen OFF (fra). Flyt et af bevægelseshåndtagene væk fra den NEUTRALE LåSEPOSITION. Prøv at starte motoren. Motoren bør ikke tørne. Gentag fremgangsmåden for det andet bevægelseshåndtag.

    3. Sæt dig i sædet, aktiver parkeringsbremsen, flyt kraftudtagskontakten til positionen OFF (fra), og flyt bevægelseshåndtagene til den NEUTRALE LåSEPOSITION. Start motoren. Deaktiver parkeringsbremsen, indkobl kraftudtaget, og rejs dig derefter let fra sædet, mens motoren kører. Motoren bør nu slukke inden for 2 sekunder.

    4. Aktiver parkeringsbremsen, flyt kraftudtagskontakten til positionen OFF (fra), og flyt bevægelseshåndtagene til den NEUTRALE LåSEPOSITION, uden at der sidder en operatør i førersædet. Start motoren. Centrer et af rotationsgrebene, mens motoren kører. Motoren bør nu slukke inden for 2 sekunder. Gentag dette med det andet bevægelseshåndtag.

    5. Deaktiver parkeringsbremsen, flyt kraftudtagskontakten til positionen OFF (fra), og flyt bevægelseshåndtagene til den NEUTRALE LåSEPOSITION, uden at der sidder en operatør i førersædet. Prøv at starte motoren. Motoren bør ikke tørne.

    Brug af SCM til at diagnosticere systemproblemer

    Maskinen er udstyret med et SCM-overvågningssystem (standard control module), der overvåger forskellige nøglesystemers funktion. SCM-systemet er placeret til højre under instrumentbrættet. Der er adgang til det gennem lågen i sidepanelet (Figur 11). Lågen i sidepanelet åbnes ved at udløse de to låse og trække den udad.

    g004495

    Foran på SCM-enheden sidder der 11 LED-lamper, som tændes for at angive visse systemtilstande. Du kan bruge syv af disse lamper til systemdiagnose. Se Figur 12 for at få en beskrivelse af, hvad hver enkelt lampe betyder. For yderligere oplysninger om brugen af de øvrige SCM-funktioner henvises til servicemanualen, som kan fås hos din autoriserede Toro-forhandler.

    g004927

    Indstilling af sædet

    Sædet kan flyttes frem og tilbage. Anbring sædet i den stilling, hvor du har den bedste kontrol over maskinen og sidder mest behageligt.

    Sædet kan justeres ved at flytte håndtaget til siden for at låse sædet op (Figur 13).

    g008962

    Ændring af sædeaffjedringen

    Sædet kan justeres for at give en jævn og behagelig kørsel. Indstil sædet til den position, hvor du sidder mest behageligt.

    Drej på knappen foran på sædet for at opnå den mest behagelige position (Figur 14).

    g019768

    Løsning af sædet

    Udløs sædelåsen, og vip sædet frem for at få adgang til hydrauliksystemet og andre systemer under sædet.

    1. Brug grebet til justering af sædets position til at flytte sædet helt frem.

    2. Træk sædelåsen frem, og løft op for at frigøre sædet (Figur 15).

      g020871

    Under betjening

    Sikkerhed under drift

    Generelt om sikkerhed

    • Ejeren/operatøren kan forhindre og er ansvarlig for ulykker, som kan forårsage personskade eller beskadigelse af ejendom.

    • Bær korrekt beklædning, herunder beskyttelsesbriller, lange bukser, skridsikkert, kraftigt fodtøj og høreværn. Sæt langt hår op, og bær ikke løsthængende smykker.

    • Betjen ikke maskinen, hvis du er syg, træt eller påvirket af alkohol eller medicin.

    • Kør aldrig med passagerer på maskinen, og hold omkringstående personer og kæledyr væk fra maskinen under drift.

    • Betjen kun maskinen ved god sigtbarhed for at undgå huller eller skjulte farer.

    • Før du starter motoren, skal du sørge for, at alle drev er i neutral, at parkeringsbremsen er aktiveret, og at du sidder i betjeningspositionen.

    • Hold hænder og fødder væk fra roterende dele. Hold dig altid på afstand af udkaståbningen.

    • Se bagud og ned for at sikre, at der er fri bane, før du bakker.

    • Vær forsigtig, når du nærmer dig blinde hjørner, buske, træer eller andre genstande, der kan blokere for dit udsyn.

    • Stop altid skæreknivene, når du ikke klipper.

    • Stands maskinen, tag nøglen ud, og vent, indtil alle bevægelige dele er standset, før du efterser redskabet, når du har ramt en genstand, eller hvis der opstår en unormal vibration i maskinen. Foretag alle nødvendige reparationer, inden driften genoptages.

    • Sænk farten, og vær forsigtig, når du vender og krydser veje og fortove med maskinen. Hold altid tilbage for andre.

    • Udkobl klippeenhedernes drev, sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, indtil alle bevægelige dele er standset, før klippehøjden justeres (medmindre du kan justere den fra betjeningspositionen).

    • Lad aldrig motoren køre i et område, hvor udstødningsgasser er lukket inde.

    • Efterlad aldrig en kørende maskine uden opsyn.

    • Før du forlader betjeningspositionen (også hvis det er for at tømme fangene eller rense slisken), skal du gøre følgende:

      • Parker maskinen på en plan flade.

      • Sørg for at udkoble kraftudtaget, og sænk redskaberne.

      • Aktiver parkeringsbremsen.

      • Sluk motoren, og tag nøglen ud.

      • Vent, til alle bevægelige dele standser.

    • Betjen ikke maskinen, når der er risiko for lynnedslag.

    • Anvend ikke maskinen som et bugseringskøretøj.

    • Brug kun tilbehør, redskaber og reservedele, der er godkendt af Toro® Company.

    Styrtbøjlesystem (ROPS) – Sikkerhed

    • Du må ikke fjerne styrtbøjlesystemet fra maskinen.

    • Sørg for, at sikkerhedsselen er spændt, og at du kan frigøre den hurtigt i nødstilfælde.

    • Kontroller omhyggeligt, om der er forhindringer oven over dig, og sørg for, at du i så fald ikke kommer i kontakt med dem.

    • Hold styrtbøjlesystemet i sikker driftsmæssig stand ved at udføre grundige periodiske skadeseftersyn og tilspænde alle fastspændingsanordninger.

    • Udskift beskadigede styrtbøjlekomponenter. Du må ikke reparere eller ændre dem.

    Maskiner med en sammenklappelig styrtbøjle

    • Brug altid sikkerhedsselen, når styrtbøjlen er i den hævede position.

    • Styrtbøjlesystemet er en integreret sikkerhedsanordning. Hold en sammenklappelig styrtbøjle i den hævede, låste position, og brug sikkerhedsselen, når du anvender maskinen med styrtbøjlen i hævet position.

    • En sammenklappelig styrtbøjle må kun sænkes midlertidigt, når det er nødvendigt. Spænd ikke sikkerhedsselen, når styrtbøjlen er foldet ned.

    • Husk, at styrtbøjlen ikke beskytter dig, når den er foldet ned.

    • Undersøg det område, du skal klippe, og fold aldrig styrtbøjlen ned i områder, hvor der er skråninger, bratte afsatser eller vand.

    Sikkerhed på skråninger

    Skråninger er en væsentlig årsag til, at føreren mister herredømmet, eller at maskinen vælter. Sådanne ulykker kan medføre alvorlige personskader, i værste tilfælde med døden til følge. Du er ansvarlig for sikker betjening på skråninger. Det kræver ekstra forsigtighed at betjene maskinen på alle former for skråninger.

    • Gennemgå forholdene på arbejdsstedet, herunder en besigtigelse af området, med henblik på at afgøre, om det er sikkert at betjene maskinen på skråningen. Brug altid sund fornuft og god dømmekraft, når du foretager denne besigtigelse.

    • Gennemlæs hældningsinstruktionerne nedenfor til betjening af maskinen på skråninger, og gennemgå de forhold, du skal betjene maskinen under, for at afgøre, om maskinen kan betjenes under forholdene på den pågældende dag og det pågældende sted. Ændringer i terrænet kan medføre en ændring i betjeningen af maskinen på skråninger.

    • Undlad at starte, standse eller vende maskinen på skråninger. Foretag ikke pludselige hastigheds- eller retningsskift. Drej maskinen langsomt og gradvist.

    • Undlad at betjene maskinen under forhold, hvor der er tvivl om traktion, styring eller stabilitet.

    • Fjern eller afmærk forhindringer såsom grøfter, huller, hjulspor, bump, sten eller andre skjulte farer. Højt græs kan skjule forhindringer. Ujævnt terræn kan få maskinen til at vælte.

    • Vær opmærksom på, at betjening af maskinen på vådt græs, på tværs af skråninger eller ned ad bakke kan medføre, at maskinen mister traktion. Mistet traktion til drivhjulene kan medføre, at maskinen glider, samt tab af bremse- og styrekontrol.

    • Vær yderst forsigtig, når du betjener maskinen i nærheden af bratte afsatser, grøfter, volde, vandarealer eller andre farer. Maskinen kan pludselig vælte, hvis et hjul kører over kanten, eller kanten giver efter. Fastlæg et sikkerhedsområde mellem maskinen og alle eventuelle faremomenter.

    • Identificer farerne ved bunden af skråningen. Hvis der identificeres farer, skal skråningen klippes med en håndstyret maskine.

    • Hvis det er muligt, skal klippeenheden/-erne forblive sænket til jorden, mens maskinen betjenes på skråninger. Hævning af klippeenheden/-erne ved betjening på skråninger kan gøre maskinen ustabil.

    • Vær yderst forsigtig, mens maskinen betjenes med græsopsamlingssystemer eller andre redskaber. Disse kan ændre maskinens stabilitet og forårsage mistet herredømme.

    Betjening af parkeringsbremsen

    Aktiver altid parkeringsbremsen, når du standser maskinen eller efterlader den uden opsyn.

    Aktivering af parkeringsbremsen

    Advarsel

    Det er ikke sikkert, at parkeringsbremsen kan holde maskinen parkeret på en skråning, og den kan derfor forårsage personskade eller beskadigelse af ejendom.

    Parker aldrig maskinen på skråninger, medmindre hjulene er spærrede eller blokerede.

    g027914

    Deaktivering af parkeringsbremsen

    g027915

    Start af motoren

    Note: Gløderørslampen lyser i seks sekunder, når tændingsnøglen drejes til positionen RUN (Kør). Drej tændingen til positionen START, når lampen er slukket.

    Important: Brug startcyklusser på ikke mere end 15 sekunder pr. minut for at undgå overophedning af startermotoren.

    Important: Betjen maskinen med gashåndtaget i positionen SLOW (langsom) i både fremadgående og tilbagegående retning i 1 til 2 minutter efter skift af motorolie eller efter hovedreparation af motoren, transmissionen eller hjulmotoren, eller når du starter motoren første gang. Betjen løftegrebet og kraftudtagshåndtaget for at sikre, at de fungerer korrekt. Sluk for motoren, kontroller væskestandene, og kontroller, om der er olielækager, løse dele og andre fejlfunktioner at bemærke.

    g191137

    Note: Lad gashåndtaget stå midtvejs mellem positionerne SLOW (Langsom) og FAST (Hurtig), indtil motoren og hydrauliksystemet er varmet op.

    Kørsel med maskinen

    Gashåndtaget styrer motorens omdrejningstal målt i omdrejninger pr. minut. Indstil gashåndtaget til positionen HURTIG for at opnå den bedste ydelse. Kør altid med gashåndtaget i positionen FAST (Hurtig) ved brug af motordrevne redskaber.

    Forsigtig

    Maskinen kan dreje meget hurtigt. Du kan miste herredømmet over den og forårsage personskade eller skade på maskinen.

    • Udvis forsigtighed, når du drejer.

    • Sæt farten ned, før du foretager skarpe sving.

    1. Deaktiver parkeringsbremsen.

      Note: Motoren slukker, hvis du flytter traktionskontrolgrebene ud af den NEUTRALE LåSEPOSITION, mens parkeringsbremsen er aktiveret.

    2. Flyt håndtagene til midterpositionen – ulåst position.

    3. Kør maskinen på følgende måde:

      • Kør lige fremad ved langsomt at skubbe bevægelseshåndtagene fremad (Figur 19).

      • For at bakke lige tilbage skal du langsomt trække bevægelseshåndtagene bagud (Figur 19).

      • Hvis du skal dreje, skal du sænke maskinens hastighed ved at trække begge håndtag bagud og derefter skubbe fremad på det håndtag, der sidder i den modsatte side af den, som du vil dreje til (Figur 19).

      • Du kan stoppe maskinen ved at flytte bevægelseshåndtagene til positionen NEUTRAL.

      Note: Jo længere bevægelseshåndtagene flyttes den ene eller anden vej, jo hurtigere kører maskinen i den pågældende retning.

      g004532

    Slukning af motoren

    Forsigtig

    Børn eller omkringstående kan komme til skade, hvis de forsøger at flytte eller betjene maskinen, når operatøren ikke er til stede.

    Fjern altid tændingsnøglen, og aktiver parkeringsbremsen, når du efterlader maskinen uden opsyn, selv hvis det blot er i nogle få minutter.

    g244208

    Betjening af plæneklipperen

    Brug af skjoldets løftekontakt

    Skjoldets løftekontakt hæver og sænker plæneklipperskjoldet (Figur 21). Motoren skal køre, for at du kan bruge dette greb.

    g020873
    • Tryk skjoldets løftekontakt ned for at sænke plæneklipperskjoldet (Figur 21).

      Important: Når du sænker plæneklipperskjoldet, indstilles det i en flyde-/tomgangsposition.

    • Tryk skjoldets løftekontakt op for at hæve plæneklipperskjoldet (Figur 21).

    Important: Undlad at holde armen oppe eller nede, når plæneklipperen er hævet eller sænket helt. Ellers vil det hydrauliske system blive beskadiget.

    Aktivering af kraftudtaget

    Kraftudtagskontakten starter og stopper skæreknivene og visse motordrevne redskaber.

    Note: Hvis motoren er kold, skal du lade den varme op i 5 til 10 minutter, før kraftudtaget indkobles.

    g243799

    Udkobling af kraftudtaget

    g009174

    Justering af klippehøjden

    Du kan justere klippehøjden fra 2,5 til 15,2 cm i trin af 6 mm ved at sætte stopstiften i forskellige huller.

    1. Mens motoren er i gang, trykkes der op på skjoldets løftekontakt, indtil plæneklipperskjoldet er hævet helt. Slip kontakten straks derefter (Figur 21).

    2. Drej stopstiften, indtil skydestiften inden i den står ud for hakkene i hullerne i klippehøjdejusteringsbeslaget, og tag den af (Figur 24).

    3. Vælg det hul i klippehøjdebeslaget, som svarer til den ønskede klippehøjde, isæt stiften, og drej den nedad for at låse den fast (Figur 24).

      Note: Der er fire rækker hulpositioner (Figur 24). Den øverste række giver den klippehøjde, der er anført over stiften. Den anden række fra oven giver den højde, der er anført, plus 6 mm. Den tredje række fra oven giver den højde, der er anført, plus 12 mm. Den nederste række giver den højde, der er anført, plus 18 mm. Til højdepositionen på 15,8 cm er der kun ét hul, og det sidder i anden række fra oven. Her lægges der ikke 6 mm til højdepositionen på 15,2 cm.

      g020870
    4. Juster antiskalperingsrullerne og gliderne efter behov.

    Tip vedrørende betjening

    Indstilling af gashåndtag/kørselshastighed på hurtig position

    For at kunne opretholde tilstrækkelig kraft til både maskine og klippeskjold, mens du klipper græs, skal du lade motoren køre med gashåndtaget i HURTIG position og afpasse kørehastigheden efter forholdene. Sænk kørselshastigheden, når belastningen på skæreknivene øges, og øg kørselshastigheden, når belastningen på skæreknivene sænkes.

    Skift klipperetning

    Skift klipperetning, så du undgår at lave hjulspor i plænen, som bliver synlige med tiden. Dette medvirker også til at sprede det afklippede græs, hvilket øger nedbrydningen og gødningseffekten.

    Klippehastighed

    Klipningskvaliteten kan forbedres ved at køre langsommere under visse forhold.

    Undgå lav klippehøjde

    Hvis maskinens klippebredde er bredere end klippebredden for den maskine, du tidligere brugte, skal du hæve klippehøjden for at sikre, at græsset på en ujævn plæne ikke klippes for kort.

    Vælg den korrekte klippehøjde, som passer til forholdene

    Fjern ca. 25 mm eller højst 1/3 af græsstrået, når du klipper. I usædvanligt frodigt og tæt græs kan det muligvis være nødvendigt at sænke den fremadgående hastighed og/eller sætte klippehøjdeindstillingen et niveau højere op.

    Important: Hvis du klipper over 1/3 af græsstrået, eller klipper i langsomtvoksende græs eller under tørre forhold, skal du bruge flade knivsegl for at mindske mængden af luftbårne avner, snavs og belastning af skjoldrevskomponenter.

    Klipning af langt græs

    Hvis græsset får lov til at vokse lidt længere end normalt, eller hvis græsset er meget vådt, skal klippehøjden øges til en større højde, hvorefter græsset skal slås ved denne indstilling. Slå derefter græsset igen ved den lavere, normale indstilling.

    Rengøring af plæneklipperen

    Fjern afklippet græs og snavs fra undersiden af plæneklipperen efter hver anvendelse. Hvis græs og snavs ophober sig i plæneklipperen, bliver kvaliteten af klipningen utilfredsstillende med tiden.

    Mindsk brandfaren ved at holde motoren, lydpotten, batterirummet, parkeringsbremsen, klippeenhederne og brændstofopbevaringsrummet fri for græs, blade eller for meget fedt. Tør spildt olie eller brændstof op.

    Vedligeholdelse af skæreknivene

    • Hold skæreknivene skarptslebne i hele klippesæsonen. Skarptslebne skæreknive giver en renere klipning uden forrevne eller flossede græsstrå. Hvis græsset rives over eller flosser, bliver spidserne brune, hvilket hæmmer væksten og øger risikoen for sygdom.

    • Kontroller skæreknivenes skarphed dagligt, og kontroller, om de er slidte eller beskadigede. Slib skæreknivene efter behov.

    • Hvis en skærekniv er beskadiget eller slidt, skal den udskiftes med det samme med en original Toro-skærekniv. Se klippeenhedens betjeningsvejledning for anvisninger i udskiftning af skæreknive.

    Efter betjening

    Sikkerhed efter drift

    • Fjern græs og andet affald fra klippeenhederne, lydpotterne og motorrummet for at forhindre brand. Tør spildt olie eller brændstof op.

    • Hvis klippeenhederne er i transportpositionen, skal du anvende den mekaniske sikkerhedslås (hvis tilgængelig), inden du efterlader maskinen uden opsyn.

    • Lad motoren køle af, før du opbevarer maskinen på et lukket sted.

    • Tag nøglen ud, og luk for brændstoftilførslen (hvis udstyret hermed), før maskinen stilles til opbevaring eller transporteres.

    • Opbevar aldrig maskinen eller brændstofbeholderen, hvor der er åben ild, gnister eller vågeblus som f.eks på en vandvarmer eller på andre apparater.

    • Hold alle dele af maskinen i god driftsmæssig stand og alle beslag tilspændt, især beslag til fastspænding af skæreknive.

    • Udskift alle slidte eller beskadigede mærkater.

    Skubning af maskinen

    I nødstilfælde kan du flytte maskinen over en meget kort afstand ved at aktivere omløbsventilerne i hydraulikpumpen og skubbe maskinen.

    Important: Skub altid maskinen manuelt og kun over korte afstande. Bugser aldrig maskinen, idet det hydrauliske system kan blive beskadiget.

    Important: Når du skubber eller bugserer maskinen, skal omløbsventilerne være åbne. Luk ventilerne, når du har skubbet eller bugseret maskinen hen til det ønskede sted.

    1. Hæv sædet. Se Løsning af sædet

    2. Find omløbsventilerne (Figur 25), og drej hver omløbsventil 1 omgang mod uret.

      Note: Derved får hydraulikvæsken mulighed for at løbe uden om pumpen, hvilket gør hjulene i stand til at dreje.

      Important: Drej ikke omløbsventiler mere end én omgang. Dette forhindrer ventilerne i at komme ud af huset og få væske til at løbe ud.

      g004644
    3. Sørg for, at parkeringsbremsen er deaktiveret, og skub maskinen hen til det ønskede sted.

    4. Luk ventilerne ved at dreje hver ventil 1 omgang med uret (Figur 25).

      Note: Overspænd ikke ventilerne.

    5. Tilspænd ventilerne til et moment på ca. 8 Nm.

      Important: Kontroller, at omløbsventilerne er lukkede, før du starter motoren. Hvis motoren kører med åbne omløbsventiler, overophedes gearkassen.

    Transport af maskinen

    Brug en robust anhænger eller lastbil til at transportere maskinen. Kontroller, at anhængeren eller lastbilen er udstyret med alle de nødvendige bremser, lys og de nødvendige skilte i henhold til lovgivningen. Læs alle sikkerhedsoplysninger omhyggeligt. Disse oplysninger kan hjælpe dig, din familie, husdyr eller personer, der befinder sig i nærheden, med at undgå at komme til skade.

    Advarsel

    Kørsel på gader og veje uden blinklys, lygter, refleksmarkeringer eller et skilt om langsomtgående køretøj kan føre til ulykker og forårsage personskade.

    Kør ikke maskinen på offentlige gader og veje.

    1. Hvis du bruger en anhænger, skal du fastgøre den til trækkøretøjet og sætte sikkerhedskæderne på.

    2. Tilslut om nødvendigt anhængerens bremser.

    3. Sæt maskinen op på anhængeren eller lastvognen. Se Læsning af maskinen.

    4. Sluk for motoren, fjern nøglen, aktiver parkeringsbremsen, og luk brændstofventilen.

    5. Brug bindepunktsøjerne af på maskinen til at fastgøre maskinen til anhængeren eller lastbilen med stropper, kæder, kabler eller reb (Figur 26).

      g191318

    Læsning af maskinen

    Vær yderst forsigtig, når du læsser maskiner på eller af en anhænger eller lastbil. Brug en rampe med fuld bredde, der er bredere end maskinen, under udførslen af denne procedure. Bak maskinen op ad ramper, og kør maskinen fremad ned ad ramper (Figur 27).

    g027995

    Important: Brug ikke smalle, individuelle ramper til hver side af maskinen.

    Advarsel

    Pålæsning af maskinen på en anhænger eller lastbil øger risikoen for at vælte og kan forårsage alvorlig personskade eller død.

    • Vær ekstra forsigtig, når maskinen køres på en rampe.

    • Når maskinen læsses af eller på, skal du benytte sikkerhedsselen og sikre dig, at styrtbøjlen er i hævet position. Kontroller, at styrtbøjlen ikke støder på toppen af en lukket anhænger.

    • Brug kun én rampe i fuld bredde. Brug ikke individuelle ramper til hver side af maskinen.

    • Overskrid ikke en vinkel på 15° mellem rampen og jorden eller mellem rampen og anhænger eller lastbil.

    • Sørg for, at rampen er mindst fire gange så lang som anhængerens højde eller lastbilens ladhøjde og ned til jorden. Dette sikrer, at rampens vinkel ikke overstiger 15° på plan grund.

    • Bak maskinen op ad ramper, og kør maskinen fremad ned ad ramper.

    • Undgå pludselig acceleration eller deceleration, når maskinen køres på en rampe, da dette kan forårsage, at man mister herredømmet, eller øge risikoen for at vælte.

    g027996

    Vedligeholdelse

    Note: Maskinens venstre og højre side bestemmes ud fra den normale betjeningsposition.

    Skema over anbefalet vedligeholdelse

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 10 timer
  • Tilspænd chassisets monteringsbolte.
  • Tilspænd hjullåsemøtrikkerne.
  • Efter de første 50 timer
  • Skift olien i plæneklipperskjoldets gearkasse.
  • Udskiftning af motorolie og filter.
  • Efter de første 200 timer
  • Skift hydraulikvæsken og -filteret.
  • Hver anvendelse eller dagligt
  • Afprøvning af sikkerhedslåsesystemet.
  • Kontroller motoroliestanden.
  • Kontroller motorens kølervæskestand.
  • Rengør køleren med trykluft (hyppigere under snavsede og støvede forhold).
  • Kontroller hydraulikvæskestanden.
  • Rengøring af plæneklipperens skjold.
  • For hver 50 timer
  • Smør lejernes og bøsningernes smørenipler(oftere under støvede eller snavsede forhold og efter hver vask).
  • Kontrol af batterikabelforbindelserne.
  • Kontroller dæktrykket.
  • For hver 100 timer
  • Kontroller spændingen af generatorremmen.
  • For hver 150 timer
  • Kontroller oliestanden i plæneklipperskjoldets gearkasse.
  • Skift motorolien og filteret.
  • For hver 200 timer
  • Undersøg kølesystemslangerne og -tætningerne. Udskift dem, hvis de er revnede eller revet itu.
  • Tilspænd hjullåsemøtrikkerne.
  • For hver 400 timer
  • Skift olien i plæneklipperskjoldets gearkasse.
  • Efterse luftfilteret.
  • Udskift brændstoffilterdåsen til vandudskilleren.
  • Tøm vandudskilleren for vand eller andre forureningsstoffer.
  • Efterse brændstofslanger og -forbindelser.
  • For hver 800 timer
  • Skift hydraulikvæsken og -filteret.
  • Efterse motorventilspillerummet. Se motorens betjeningsvejledning.
  • For hver 1500 timer
  • Udskift slanger, der bevæger sig.
  • Hvert 2. år
  • Tøm og rengør brændstoftanken.
  • Gennemskyl kølesystemet, og udskift væsken.
  • Important: Se motorens betjeningsvejledning for at få yderligere oplysninger om vedligeholdelsesprocedurer.

    Note: Hent en gratis kopi af ledningsdiagrammet eller hydraulikskemaet ved at besøge www.Toro.com og søge efter din maskine via vejledningslinket på hjemmesiden.

    Kontrolliste for daglig vedligeholdelse

    Kopier denne side til daglig brug.

    VedligeholdelsespunkterI ugen:
    Man.Tirs.Ons.Tors.Fre.Lør.Søn.
    Kontroller sikkerhedslåsbetjeningen.       
    Kontroller græsdeflektoren i sænket position (hvis relevant).       
    Kontroller parkeringsbremsefunktionen.       
    Kontroller brændstofstanden.       
    Kontroller hydraulikvæskestanden.       
    Kontrollér motoroliestanden.       
    Kontroller kølesystemets væskestand.        
    Kontroller dræning af vand/brændstofudskilleren.       
    Kontroller tilstopningsindikatoren for luftfilteret.1       
    Kontroller køleren og filteret for snavs       
    Kontroller, om der er usædvanlige motorlyde.2       
    Kontroller for usædvanlige lyde under drift.       
    Kontroller, om hydraulikslangerne er beskadigede       
    Kontroller for væskelækager.       
    Kontrol af dæktrykket.       
    Kontrol af instrumenternes funktion.       
    Kontroller knivenes tilstand.       
    Smør alle fedtfittings.3       
    Reparer beskadiget maling.       

    1. Hvis indikatoren lyser rødt

    2. Kontroller gløderør og indsprøjtningsdyser, hvis motoren er svær at starte, hvis der observeres for meget røg, eller hvis maskinen kører ujævnt.

    3. Umiddelbart efter hver vask, uanset det angivne interval.

    Bemærkninger om problemområder
    Eftersyn foretaget af:
    PunktDatoOplysninger
       
       
       
       
       

    Forsigtig

    Hvis du lader nøglen sidde i tændingen, kan andre personer utilsigtet komme til at starte motoren og forårsage alvorlig personskade på dig eller andre omkringstående.

    Fjern nøglen fra tændingen, før vedligeholdelsesarbejde påbegyndes.

    Tiltag forud for vedligeholdelse

    Important: Fastgørelsesanordningerne på dækslerne til denne maskine er designet til at blive på dækslet, når det fjernes. Løsn alle fastgørelsesanordningerne på hvert dæksel et par omgange, så dækslet sidder løst, men ikke falder af, og start derefter forfra, og løsn dem, indtil dækslet kan komme af. På denne måde kommer du ikke til at trække boltene fri af holderne.

    Sikkerhed ved vedligeholdelse

    • Gør følgende før justering, rengøring eller reparation af maskinen, eller før maskinen forlades:

      • Parker maskinen på en plan overflade.

      • Indstil gasreguleringskontakten til den lave tomgangshastighed.

      • Deaktiver klippeenhederne.

      • Sænk klippeenhederne.

      • Sørg for, at traktionen er i neutral.

      • Aktiver parkeringsbremsen.

      • Sluk motoren, og tag nøglen ud.

      • Vent, til alle bevægelige dele standser.

      • Vent, til maskinens komponenter er kølet ned, før du udfører vedligeholdelse.

    • Hvis klippeenhederne er i transportpositionen, skal du anvende den mekaniske sikkerhedslås (hvis tilgængelig), inden du efterlader maskinen uden opsyn.

    • Udfør så vidt muligt ikke vedligeholdelse, mens motoren kører. Hold afstand til bevægelige dele.

    • Brug donkrafte til at understøtte maskinen eller komponenter efter behov.

    • Tag forsigtigt trykket af komponenter, hvori der er oplagret energi.

    Smøring

    Smøring af lejerne og bøsningerne

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 50 timer
  • Smør lejernes og bøsningernes smørenipler(oftere under støvede eller snavsede forhold og efter hver vask).
  • Maskinen har smørenipler, som skal smøres jævnligt med litiumbaseret fedt nr. 2. Smør hyppigere under snavsede eller støvede forhold, da snavs kan trænge ind i lejerne og bøsningerne og forårsage hurtigere nedslidning.

    1. Tør smøreniplerne rene, så der ikke kan komme fremmedlegemer ind i lejet eller bøsningen.

    2. Pump fedt ind i smøreniplerne.

    3. Tør overskydende fedt af.

    Note: Uhensigtsmæssige vaskeprocedurer kan påvirke lejernes levetid negativt. Vask ikke maskinen, mens den stadig er varm, og undgå at sprøjte direkte på lejerne eller pakningerne med højtryk eller store vandmængder.

    Serviceeftersyn af olien i plæneklipperskjoldets gearkasse

    Gearkassen er konstrueret til drift med SAE EP90W-gearolie. Selvom gearkassen leveres med smøremiddel fra fabrikken, skal smøremiddelstanden i klippeenheden kontrolleres før brug og i henhold til anbefalingerne i Kontrolliste for daglig vedligeholdelse.

    Kontrol af olien i plæneklipperskjoldets gearkasse

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 150 timer
  • Kontroller oliestanden i plæneklipperskjoldets gearkasse.
    1. Placer maskinen og plæneklipperskjoldet på en plan flade.

    2. Sænk plæneklipperskjoldet til en klippehøjdeposition på 2,5 cm.

    3. Udkobl kraftudtaget, flyt bevægelseshåndtagene til den NEUTRALE LåSEPOSITION, og aktiver parkeringsbremsen.

    4. Sæt gashåndtaget i positionen SLOW (Langsom), sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, indtil alle bevægelige dele er stoppet, før du forlader betjeningspositionen.

    5. Løft fodstøtten, så du kan se plæneklipperskjoldets overside.

    6. Fjern målepinden/påfyldningsproppen, der sidder oven på gearkassen, og kontroller, at oliestanden står mellem mærkerne på målepinden (Figur 29).

      g004502
    7. Hvis oliestanden er lav, skal du påfylde så megen olie, at oliestanden kommer op mellem mærkerne på målepinden.

      Important: Fyld ikke for meget på gearkassen, da dette kan beskadige den.

    Udskiftning af olien i plæneklipperskjoldets gearkasse

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 50 timer
  • Skift olien i plæneklipperskjoldets gearkasse.
  • For hver 400 timer
  • Skift olien i plæneklipperskjoldets gearkasse.
    1. Placer maskinen og klippeenheden på en plan flade.

    2. Sænk plæneklipperskjoldet til en klippehøjdeposition på 2,5 cm.

    3. Udkobl kraftudtaget, flyt bevægelseshåndtagene til den NEUTRALE LåSEPOSITION, og aktiver parkeringsbremsen.

    4. Sæt gashåndtaget i positionen SLOW (Langsom), sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, indtil alle bevægelige dele er stoppet, før du forlader betjeningspositionen.

    5. Løft fodstøtten, så du kan se plæneklipperskjoldets overside.

    6. Fjern målepinden/påfyldningsproppen, der sidder oven på gearkassen (Figur 29).

    7. Sæt en tragt og en drænbakke under aftapningsproppen, som er placeret forrest under gearkassen, og skru aftapningsproppen af, så olien kan løbe ud i aftapningskarret.

    8. Skru aftapningsproppen i igen.

    9. Påfyld så megen olie, ca. 283 ml, at oliestanden kommer op mellem mærkerne på målepinden.

      Important: Fyld ikke for meget på gearkassen, da dette kan beskadige den.

    Motorvedligeholdelse

    Motorsikkerhed

    • Sluk for motoren, og tag nøglen ud, før du kontrollerer oliestanden eller hælder olie i krumtaphuset.

    • Lav ikke om på regulatorhastigheden, og kør ikke motoren med for høj hastighed.

    Kontrol af luftfilteret

    1. Kontroller luftfilterhuset for skader, som kan medføre en luftlækage. Udskift et beskadiget luftfilterhus.

    2. Kontroller luftindsugningssystemet for lækager, beskadigelse eller løse slangeklemmer.

    3. Efterse luftfilteret, når advarselslampen for luftfilter lyser rødt eller for hver 400 timer, og efterse det hyppigere under ekstremt støvede eller snavsede forhold (Figur 30).

      Important: Udfør ikke for mange serviceeftersyn på luftfilteret.

      g243914
    4. Sørg for, at dækslet sidder korrekt og slutter tæt sammen med luftfilterelementet.

    Eftersyn af luftfilteret

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 400 timer
  • Efterse luftfilteret.
  • Note: Hvis skumpakningen i dækslet er beskadiget, skal den udskiftes.

    Important: Undgå at bruge trykluft med højt tryk, som evt. kan presse snavs gennem filteret og ind i indsugningsrøret.

    Important: Rengør ikke det brugte filter for at undgå beskadigelse af filtermediet.

    Important: Benyt ikke et beskadiget filter.

    Important: Tryk ikke på den bløde del i midten af filteret.

    g243913

    Serviceeftersyn af motorolien

    Kontrol af motoroliestanden

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller motoroliestanden.
  • Motoren sendes med olie i krumtaphuset, men oliestanden skal alligevel kontrolleres, før og efter motoren startes første gang. Kontroller oliestanden, inden maskinen betjenes, hver dag eller hver gang, du benytter maskinen.

    Krumtaphusets kapacitet er ca. 3,8 l med filteret. Brug motorolie af høj kvalitet, der overholder følgende specifikationer:

    • Krævet API-klassifikationsniveau: CH-4, CI-4 eller højere.

    • Foretrukken olie: SAE 15W-40 (over -17 °C)

    • Alternativ olie: SAE 10W-30 eller 5W-30 (alle temperaturer)

    Note: Toro Premium-motorolie kan købes hos forhandleren med en viskositet på enten 15W-40 eller 10W-30. Reservedelsnumrene kan findes i reservedelskataloget.

    1. Parker maskinen på en plan flade, sænk klippeskjoldet, flyt gashåndtaget til positionen SLOW (Langsom), sluk for motoren, og tag nøglen ud af tændingskontakten.

    2. Åbn motorhjelmen.

    3. Træk målepinden ud, tør den af, sæt den ind i røret, og træk den ud igen.

    4. Kontroller motoroliestanden.

      Hvis oliestanden er mellem mærkerne på målepinden (F i Figur 32), er motoroliestanden på et passende niveau. Hvis oliestanden er under det nederste mærke på målepinden (B i Figur 32), skal der påfyldes olie, indtil oliestanden er mellem mærkerne på målepinden.

      g029301

    Skift af motorolien og filteret

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 50 timer
  • Udskiftning af motorolie og filter.
  • For hver 150 timer
  • Skift motorolien og filteret.
  • Hvis det er muligt, bør motoren køres, før der skiftes olie, da varm olie flyder lettere og bærer flere kontaminanter end kold olie.

    1. Parker maskinen på en plan flade.

    2. Åbn motorhjelmen.

    3. Skift olien (Figur 33).

      g031623
    4. Udskift oliefilteret (Figur 34).

      g027477
    5. Fyld olie på krumtaphuset. Se Kontrol af motoroliestanden.

    Vedligeholdelse af brændstofsystem

    Fare

    Under visse forhold er dieselolie og brændstofdampe meget brandfarlige og eksplosive. En brand eller eksplosion forårsaget af brændstof kan give forbrændinger samt forårsage tingsskade.

    • Anvend en tragt, og fyld tanken udendørs på et åbent område, mens motoren er slukket og kold. Tør eventuelt spildt brændstof op.

    • Fyld ikke brændstoftanken helt op. Fyld brændstof på brændstoftanken, indtil niveauet ligger ved påfyldningsstudsens bund.

    • Ryg aldrig under håndtering af brændstof, og hold afstand til åben ild eller steder, hvor brændstofdampe kan antændes af en gnist.

    • Opbevar brændstof i en ren, sikkerhedsgodkendt beholder, og sørg altid for, at låget er skruet på.

    Serviceeftersyn af vandudskilleren

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 400 timer
  • Udskift brændstoffilterdåsen til vandudskilleren.
  • Tøm vandudskilleren for vand eller andre forureningsstoffer.
  • g031412

    Rengøring af brændstoftanken

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hvert 2. år
  • Tøm og rengør brændstoftanken.
  • Fjern de indvendige filtre, og rengør dem efter, at tanken er tømt. Brug ren diesel til at skylle tanken ud med.

    Important: Tøm og rengør tanken, hvis brændstofsystemet forurenes, eller hvis du planlægger at stille maskinen til opbevaring i en længere periode.

    Eftersyn af brændstofslanger og -forbindelser

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 400 timer
  • Efterse brændstofslanger og -forbindelser.
  • Efterse brændstofslangerne for slitage, skader eller løse forbindelser.

    Udluftning af brændstofsystemet

    1. Parker maskinen på en plan flade. Sørg for, at brændstoftanken er mindst halvt fuld.

    2. Åbn motorhjelmen, og løft den op.

    3. Placer en klud under udluftningsskruen på brændstofindsprøjtningspumpen, og åbn skruen (Figur 36).

      g007882
    4. Drej tændingsnøglen til positionen ON (Til).

      Note: Den elektriske brændstofpumpe begynder at køre og tvinger derved luften ud ved udluftningsskruen.

      Forsigtig

      Motoren kan starte, mens dette gøres. Ventilatorer og remme, der kører i en startet motor, kan forvolde alvorlig personskade på dig eller omkringstående personer.

      Hold hænder, fingre, løsthængende tøj/smykker og hår væk fra motorens ventilator og rem, mens dette arbejde udføres.

    5. Lad nøglen sidde i positionen TæNDT, indtil en konstant strøm af brændstof strømmer ud omkring skruen.

    6. Spænd skruen, og drej nøglen til positionen FRA.

      Note: Normalt bør motoren starte, når brændstofsystemet er blevet udluftet. Men hvis motoren alligevel ikke starter, kan der sidde luft tilbage mellem indsprøjtningspumpen og indsprøjtningsdyserne. Se Udluftning af indsprøjtningsdyserne.

    Udluftning af indsprøjtningsdyserne

    Note: Denne procedure bør kun anvendes, hvis brændstofsystemet er blevet helt tømt via normale spædningsprocedurer, og motoren ikke vil starte. Se Udluftning af brændstofsystemet.

    1. Placer en klud under rørforbindelsen, der kommer fra indsprøjtningspumpen til indsprøjtningsdyse nr. 1 som illustreret i Figur 37.

      g007881
    2. Sæt gashåndtaget i positionen HURTIG.

    3. Drej tændingsnøglen til positionen START, og hold øje med brændstoftilstrømningen rundt om forbindelsesdelen.

      Forsigtig

      Motoren kan starte, mens dette gøres. Ventilatorer og remme, der kører i en startet motor, kan forvolde alvorlig personskade på dig eller omkringstående personer.

      Hold hænder, fingre, løsthængende tøj/smykker og hår væk fra motorens ventilator og rem, mens dette arbejde udføres.

    4. Spænd rørforbindelsen godt fast, når brændstoffet strømmer jævnt.

    5. Drej nøglen til positionen OFF (Fra).

    6. Gentag proceduren på de resterende dyser.

    Vedligeholdelse af elektrisk system

    Elektrisk system – Sikkerhed

    Advarsel

    Batteripoler, -klemmer og tilbehør indeholder bly og blysammensætninger: kemikalier, som ifølge staten Californien er kræftfremkaldende og forårsager forplantningsskader. Vask hænder efter håndtering.

    • Frakobl batteriet, før maskinen repareres. Frakobl minuspolen først og pluspolen sidst. Tilslut pluspolen først og minuspolen sidst.

    • Oplad batterier på et åbent sted med god ventilation, væk fra gnister og åben ild. Træk stikket til opladeren ud af stikkontakten, før du slutter den til eller kobler den fra batteriet. Brug beskyttelsesdragt og isoleret værktøj.

    Serviceeftersyn af batteriet

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 50 timer
  • Kontrol af batterikabelforbindelserne.
  • Hold batteriets overside ren. Hvis maskinen opbevares på et sted med meget høje temperaturer, løber batteriet hurtigere tør for strøm, end hvis maskinen opbevares på et sted med lav temperatur.

    Hold oversiden af batteriet rent ved at vaske det periodisk med en børste dyppet i ammoniak eller en opløsning af tvekulsurt natron. Skyl overfladen på batteriet med vand efter rengøring. Fjern ikke påfyldningsdækslerne under rengøring af batteriet.

    Batteriledningerne skal være strammet til på polerne for at sikre god elektrisk kontakt.

    Hvis der opstår korrosion ved polerne, skal du frakoble kablerne – minuskablet (-) først – og skrabe klemmerne og polerne af separat. Tilslut ledningerne, pluskablet (+) først, og smør polerne med vaseline.

    Advarsel

    Batteripoler eller metalværktøj kan kortslutte mod maskinens metaldele og forårsage gnister. Gnister kan få batterigasserne til at eksplodere og medføre personskade.

    • Når batteriet skal fjernes eller monteres, må batteriets poler ikke berøre nogen metaldele på maskinen.

    • Metalværktøj må ikke kortslutte mellem batteripolerne og maskinens metaldele.

    Advarsel

    Forkert batterikabelføring kan danne gnister og beskadige maskinen og kablerne. Gnister kan få batterigasserne til at eksplodere og medføre personskade.

    • Frakobl altid batteriets (sorte) minuskabel, før du frakobler det røde pluskabel.

    • Tilslut altid batteriets røde pluskabel, før du tilslutter det sorte minuskabel.

    Opbevaring af batteriet

    Hvis maskinen opbevares i mere end 30 dage, skal batteriet fjernes og oplades helt. Opbevar det enten på en hylde eller på maskinen. Forbind ikke kablerne, hvis du opbevarer det på maskinen. Opbevar batteriet i et køligt miljø for at forhindre, at batteriet aflades hurtigt. Sørg for, at batteriet er helt opladet, så det ikke fryser til. Et fuldt opladet batteris massefylde er 1,265 til 1,299.

    Kontrol af sikringerne

    Sikringerne er placeret under instrumentbrættet. Der er adgang til dem gennem lågen i sidepanelet (Figur 38). Lågen i sidepanelet åbnes ved at udløse de to låse og trække den udad.

    Hvis maskinen stopper, eller der opstår andre problemer i det elektriske system, skal du kontrollere sikringerne. Tag sikringerne ud en ad gangen, og kontroller, om nogen af dem er sprunget.

    Important: Hvis en sikring skal udskiftes, skal du altid anvende en sikring af samme type og med samme amperetal som den, du udskifter. Ellers risikerer du, at det elektriske system beskadiges. Se mærkaten ved siden af sikringerne for et diagram, der viser hver sikring og dens amperetal (Figur 39).

    Note: Hvis en sikring springer hyppigt, kan det skyldes en kortslutning i det elektriske system, og du bør få maskinen efterset af en faguddannet servicetekniker.

    g004495
    decal110-9796nc

    Vedligeholdelse af drivsystem

    Kontrol af dæktrykket

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 50 timer
  • Kontroller dæktrykket.
  • Kontroller trykket efter hver 50. driftstime eller én gang om måneden, alt efter hvad der indtræffer først (Figur 40).

    Oprethold lufttrykket i for- og bagdækkene. Det korrekte lufttryk er 124 bar i bagdækkene og 103 bar i styrehjulene. Ujævnt dæktryk kan forårsage ujævn klipning. Dæktrykket skal kontrolleres, når dækkene er kolde. På denne måde fås den mest præcise trykmåling.

    g001055

    Udskiftning af styrehjulene og lejerne

    1. Køb en ny styrehjulsenhed, konuslejer og lejetætninger hos din autoriserede Toro-forhandler.

    2. Fjern låsemøtrikken fra bolten (Figur 41).

      g004760
    3. Tag fat i styrehjulet, og tag bolten ud af gaflen eller drejearmen.

    4. Kasser det gamle styrehjul og de gamle lejer.

    5. Saml styrehjulet ved at skubbe konuslejet og lejetætningerne, der er godt pakket med fedt, ind i hjulnavet. Delene skal være placeret som vist i Figur 41.

    6. Skub afstandsbøsningen ind i hjulnavet gennem lejerne, således at afstandsbøsningen holdes fast inden i hjulnavet med to lejeafstandsbøsninger.

      Important: Sørg for, at tætningslæberne ikke foldes indad.

    7. Monter styrehjulsenheden i styrehjulsgaflen, og spænd den fast med bolten og låsemøtrikken.

    8. Spænd låsemøtrikken, indtil hjulet ikke længere kan løbe frit, og løsn den derefter netop så meget, at hjulet kan løbe frit.

    9. Slut en smørepistol til smøreniplen på styrehjulet, og fyld den med litiumfedt nr. 2.

    Vedligeholdelse af kølesystem

    Kølesystem – Sikkerhed

    • Indtagelse af motorkølevæske kan forårsage forgiftning. Opbevares utilgængeligt for børn og kæledyr.

    • Udslip af varm kølevæske under tryk eller berøring af den varme køler og de omgivende dele kan forårsage alvorlige forbrændinger.

      • Lad altid motoren køle af i mindst 15 minutter, før kølerdækslet tages af.

      • Brug en klud, når kølerdækslet åbnes, og åbn det langsomt, så damp kan slippe ud.

    • Betjen ikke maskinen, medmindre dækslerne er monteret.

    • Hold fingre, hænder og tøj væk fra den roterende ventilator og drivremmen.

    • Sluk for motoren, og tag nøglen ud, før der foretages vedligeholdelsesarbejde.

    Kontrol af kølesystemet

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller motorens kølervæskestand.
  • Kølesystemet er fyldt med en 50/50-opløsning af vand og permanent ethylenglycol-frostvæske. Kølesystemets kapacitet er 7,5 l.

    1. Kontroller kølevæskestanden i ekspansionsbeholderen (Figur 42).

      Note: Væskestanden skal ligge mellem mærkerne på siden af beholderen.

      g004649
    2. Hvis kølevæskestanden er lav, skal du fjerne dækslet til ekspansionsbeholderen og fylde systemet op.

      Important: Fyld ikke for meget på.

    3. Monter dækslet til ekspansionsbeholderen.

    Rengøring af køleren

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Rengør køleren med trykluft (hyppigere under snavsede og støvede forhold).
  • For hver 200 timer
  • Undersøg kølesystemslangerne og -tætningerne. Udskift dem, hvis de er revnede eller revet itu.
  • For hver 1500 timer
  • Udskift slanger, der bevæger sig.
  • Hvert 2. år
  • Gennemskyl kølesystemet, og udskift væsken.
  • Rengør køleren for at forhindre, at motoren overophedes.

    Note: Hvis plæneklipperskjoldet eller motoren slukker pga. overophedning, skal du kontrollere, om der er for mange smudsaflejringer på køleren.

    Rengør køleren som følger:

    1. Åbn motorhjelmen.

    2. Arbejd fra kølerens ventilatorside, og blæs smudset ud med trykluft ved lavt tryk (3,45 bar). Gentag proceduren fra forsiden af køleren og den anden ventilatorside.

      Important: Brug ikke vand.

    3. Når du har gjort køleren grundigt ren, skal du fjerne alt snavs, som kan have samlet sig i kanalen ved kølerens bund.

    4. Luk motorhjelmen.

    Vedligeholdelse af bremser

    Justering af parkeringsbremsens sikkerhedskontakt

    1. Stop maskinen, flyt bevægelseshåndtagene til den NEUTRALE LåSEPOSITION, aktiver parkeringsbremsen, og tag tændingsnøglen ud.

    2. Fjern de bolte, der holder frontpanelet fast, og tag panelet af (Figur 43).

      g020875
    3. Løsn de to kontramøtrikker, som fastgør parkeringsbremsens sikkerhedskontakt på monteringsbeslaget.

      g031811
    4. Flyt kontakten op eller ned på beslaget, indtil afstanden mellem bremseakselsensoren og kontaktstemplet er 4 mm som vist i Figur 44.

      Note: Sørg for, at bremseakselsensoren ikke berører kontaktstemplet.

    5. Spænd kontaktens kontramøtrikker.

    6. Afprøv justeringen som følger:

      1. Sørg for, at parkeringsbremsen er aktiveret, og at du ikke sidder i sædet, og start så motoren.

      2. Flyt bevægelseshåndtagene ud af den NEUTRALE LåSEPOSITION.

        Note: Motoren bør slukkes. Gør den ikke det, skal du kontrollere din justering af kontakten.

    7. Monter frontpanelet.

    Vedligeholdelse af remme

    Kontrol af generatorremmens spænding

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    For hver 100 timer
  • Kontroller spændingen af generatorremmen.
    1. Påfør en belastning på 44 N på generatorremmen midtvejs mellem remskiverne.

    2. Hvis afbøjningen ikke er 10 mm, skal generatorens monteringsbolte løsnes (Figur 45).

      g008932
    3. Øg eller mindsk generatorremmens spænding.

    4. Tilspænd monteringsboltene.

    5. Kontroller remmens afbøjning igen for at sikre, at stramningen er korrekt.

    Vedligeholdelse af betjeningsanordningssystem

    Justering af styrehåndtagets neutrale sikkerhedskontakt

    1. Stop maskinen, flyt bevægelseshåndtagene til den NEUTRALE LåSEPOSITION, aktiver parkeringsbremsen, og tag tændingsnøglen ud.

    2. Fjern de bolte, der holder frontpanelet fast, og tag panelet af (Figur 46).

      g020875
    3. Løsn de 2 skruer, der fastgør sikkerhedskontakten (Figur 47).

      g004763
    4. Mens du holder håndtaget mod chassiset, skal du flytte kontakten over mod håndtaget, indtil afstanden mellem håndtaget og kontaktens hus er på 0,4 til 1 mm som vist i Figur 47.

    5. Fastgør kontakten.

    6. Gentag trin 3 til 5 for det andet håndtag.

    7. Monter frontpanelet.

    Justering af styrehåndtagets neutrale returneringsmekanisme

    Hvis bevægelseshåndtagene ikke stiller sig ud for de neutrale hak, når de udløses fra positionen REVERSE (bakgear), er det nødvendigt at foretage en justering. Juster hvert håndtag, fjeder og stang hver for sig.

    1. Udkobl kraftudtaget, flyt bevægelseshåndtaget til den NEUTRALE LåSEPOSITION, og aktiver parkeringsbremsen.

    2. Sæt gashåndtaget i positionen SLOW (Langsom), sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, indtil alle bevægelige dele er stoppet, før du forlader betjeningspositionen.

    3. Fjern de bolte, der holder frontpanelet fast, og tag panelet af (Figur 48).

      g020875
    4. Flyt bevægelseshåndtaget til den NEUTRALE POSITION, men ikke låst (Figur 50).

    5. Træk håndtaget tilbage, indtil gaffelbolten (på en arm over drejeakslen) berører enden af åbningen (begynder netop at lægge tryk på fjederen) som vist i Figur 49.

      g004651
    6. Kontroller, hvor håndtaget er i forhold til hakket i konsollen (Figur 50).

      Note: Bevægelseshåndtaget skal være i midten, så det kan dreje udad til den NEUTRALE LåSEPOSITION.

      g004918
    7. Hvis justering er nødvendig, skal møtrikken og kontramøtrikken løsnes mod gaflen (Figur 49).

    8. Foretag et let, bagudgående tryk mod bevægelseshåndtaget, drej hovedet på justeringsbolten i den relevante retning, indtil håndtaget sidder i midten i den NEUTRALE LåSEPOSITION (Figur 49).

      Note: Når der opretholdes et bagudgående tryk på håndtaget, holdes gaffelbolten for enden af åbningen fast, hvorefter justeringsbolten kan flytte håndtaget til den rette position.

    9. Spænd møtrikken og kontramøtrikken (Figur 49).

    10. Gentag trin 4 til 9 for det andet håndtag.

    11. Monter frontpanelet.

    Justering af traktionsdrevet til neutral

    Denne justering skal foretages, mens drivhjulene drejer.

    Fare

    Mekaniske eller hydrauliske donkrafte kan svigte og forårsage alvorlige skader.

    • Brug en donkraft til understøttelse af maskinen.

    • Brug ikke hydrauliske donkrafte.

    Advarsel

    Motoren skal køre for at kunne foretage denne justering. Kontakt med bevægelige dele eller varme overflader kan forårsage personskader.

    Hold hænder, fødder, ansigt, tøj og andre kropsdele væk fra roterende dele, lydpotten og andre varme overflader.

    1. Hæv chassiset op på nogle stabile støttebukke, således at trækhjulene kan dreje frit.

    2. Skub sædet frem, lås det op, og vip det opad og fremad.

    3. Afbryd det elektriske stik fra sædesikkerhedskontakten.

    4. Monter midlertidigt en kortslutningsledning mellem polerne i ledningsnetstikket.

    5. Start motoren, kontroller, at gashåndtaget står midtvejs mellem positionen HURTIG og LANGSOM, og deaktiver parkeringsbremsen.

      Note: Bevægelseshåndtagene skal være i den NEUTRALE LåSEPOSITION, når der foretages justeringer.

    6. Juster pumpestangens længde på den ene side ved at dreje den sekskantede aksel i den rigtige retning, indtil det tilsvarende hjul står stille eller kryber en smule i bakgear (Figur 51).

      g004488
    7. Flyt bevægelseshåndtaget fremad og bagud og derefter tilbage i neutral position.

      Note: Hjulet skal holde op med at dreje eller krybe en smule i bakgear.

    8. Flyt gashåndtaget til positionen HURTIG.

      Note: Sørg for, at hjulet forbliver stoppet eller kryber en smule i bakgear. Juster, hvis det er nødvendigt.

    9. Gentag trin 6 til 8 for den anden side af maskinen.

    10. Stram kontramøtrikkerne ved kugleleddene (Figur 49).

    11. Flyt gashåndtaget til positionen SLOW (Langsom), og sluk for motoren.

    12. Fjern kortslutningsledningen fra ledningsnetstikket, og sæt stikket i sædekontakten.

      Advarsel

      Det elektriske system udfører ikke en korrekt sikkerhedsafbrydelse, når kortslutningsledningen er monteret.

      • Fjern kortslutningsledningen fra ledningsnetstikket, og sæt stikket i sædekontakten, når du har gennemført justeringen.

      • Betjen aldrig denne maskine, når kortslutningsledningen er monteret, og sædekontakten omgås.

    13. Vip sædet tilbage på plads.

    14. Fjern donkraftene.

    Justering af den maksimale kørselshastighed

    1. Udkobl kraftudtaget, flyt bevægelseshåndtagene til den NEUTRALE LåSEPOSITION, og aktiver parkeringsbremsen.

    2. Sæt gashåndtaget i positionen SLOW (Langsom), sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, indtil alle bevægelige dele er stoppet, før du forlader betjeningspositionen.

    3. Fjern de bolte, der holder frontpanelet fast, og tag panelet af (Figur 52).

      g020875
    4. Løsn kontramøtrikken på stopbolten for et bevægelseshåndtag (Figur 53).

      g004766
    5. Skru stopbolten helt ind (væk fra bevægelseshåndtaget).

    6. Skub bevægelseshåndtaget helt frem, indtil det stopper, og hold det der.

    7. Skru stopbolten udad (mod bevægelseshåndtaget), indtil der er et mellemrum på 1,5 mm mellem stopboltens hoved og bevægelseshåndtaget.

      Note: Hvis du vil reducere maskinens maksimale hastighed, skal du skrue hver stopbolt lige meget udad mod bevægelseshåndtaget, indtil den ønskede maksimale hastighed opnås. Du skal muligvis afprøve justeringen flere gange.

    8. Spænd kontramøtrikken for at holde stopbolten på plads.

    9. Gentag trin 4 til 8 for det andet håndtag.

    10. Monter frontpanelet.

    11. Kontroller, at maskinen kører lige og ikke drejer, når begge bevægelseshåndtag skubbes helt frem.

      Note: Hvis maskinen drejer, er stopboltene ikke indstillet ens, og du er nødt til at justere dem yderligere.

    Justering af sporingen

    1. Udkobl kraftudtaget, flyt bevægelseshåndtagene til den NEUTRALE LåSEPOSITION, og aktiver parkeringsbremsen.

    2. Sæt gashåndtaget i positionen SLOW (langsom), sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, til alle bevægelige dele er standset, før du forlader betjeningspositionen.

    3. Løsn boltene, der fastgør bevægelseshåndtagene (Figur 54).

      g004919
    4. Få en anden person til at skubbe håndtagsstolperne (ikke bevægelseshåndtagene) helt frem til positionen for maksimumhastighed og holde dem der.

    5. Juster håndtagene, så de står parallelt, og spænd boltene, der fastgør håndtagene til stolperne (Figur 55).

      g001656

    Vedligeholdelse af hydrauliksystem

    Beholderen fyldes på fabrikken med ca. 4,7 liter traktortransmissions-/hydraulikvæske af høj kvalitet. Følgende udskiftningsvæske anbefales:

     Toro Premium Transmission/Hydraulic Tractor Fluid (fås i spande med 19 liter eller tromler med 208 liter. Reservedelsnumrene kan findes i reservedelskataloget, eller spørg din Toro-forhandler).

    Alternative væsker: Hvis Toro-væsken ikke kan fås, kan Mobil® 424 hydraulikvæske bruges.

    Note: Toro påtager sig intet ansvar for skader opstået som følge af brug af forkerte alternative væsker.

    Note: Mange hydraulikvæsker er næsten farveløse, og det kan derfor være svært at få øje på lækager. Der kan fås et rødt tilsætningsstof til hydraulikvæsken i flasker med 20 ml. En flaske er nok til 15 til 22 l hydraulikvæske. Bestil delnr. 44-2500 hos din autoriserede Toro-forhandler.

    Hydrauliksystem – Sikkerhed

    • Søg straks lægehjælp, hvis der sprøjtes væske ind under huden. Væske sprøjtet ind under huden skal fjernes kirurgisk inden for nogle få timer af en læge.

    • Sørg for, at alle slanger og rør til hydraulikvæske er i god stand, og at alle hydrauliske forbindelser og fittings slutter tæt, før der sættes tryk på det hydrauliske system.

    • Hold din krop og hænder væk fra splithulslækager eller dyser, der sprøjter højtrykshydraulikvæske ud.

    • Brug pap eller papir til at finde eventuelle hydrauliklækager.

    • Tag hele trykket af det hydrauliske system, før der udføres arbejde på det.

    Kontrol af hydrauliksystemet

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Kontroller hydraulikvæskestanden.
  • Kontroller hydraulikvæskens niveau, før du starter motoren første gang, og dagligt derefter.

    1. Parker maskinen på en plan flade.

    2. Flyt bevægelseshåndtagene til den NEUTRALE LåSEPOSITION, og start motoren.

      Note: Kør motoren ved den lavest mulige omdrejning, så systemet tømmes for luft.

      Important: Du må ikke indkoble kraftudtaget.

    3. Hæv skjoldet for at strække løftecylindrene ud, sluk motoren, og tag tændingsnøglen ud.

    4. Hæv sædet for at få adgang til hydraulikvæsketanken.

    5. Afmonter hydraulikpåfyldningsdækslet fra påfyldningsstudsen (Figur 56).

      g004494
    6. Fjern målepinden, og aftør den med en ren klud (Figur 56).

    7. Placer målepinden i påfyldningsstudsen, tag den op igen, og kontroller væskestanden (Figur 56).

      Note: Hvis standen ikke ligger inden for det riflede område på målepinden, skal du påfylde så megen hydraulikvæske af høj kvalitet, at væskestanden kommer op i det riflede område.

      Important: Fyld ikke for meget på.

    8. Sæt målepinden på plads, og skru påfyldningsdækslet fingerstramt på påfyldningsstudsen.

    9. Kontroller, om der er lækager på slanger og fittings.

    Udskiftning af hydraulikvæsken og -filteret

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Efter de første 200 timer
  • Skift hydraulikvæsken og -filteret.
  • For hver 800 timer
  • Skift hydraulikvæsken og -filteret.
    1. Udkobl kraftudtaget, flyt bevægelseshåndtagene til den NEUTRALE LåSEPOSITION, og aktiver parkeringsbremsen.

    2. Sæt gashåndtaget i positionen SLOW (Langsom), sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, indtil alle bevægelige dele er stoppet, før du forlader betjeningspositionen.

    3. Placer en stor bakke under hydraulikbeholderen og gearkassen, og skru propperne af, så al hydraulikvæsken kan løbe af (Figur 57).

      g004652
    4. Rengør området omkring hydraulikvæskefilteret, og afmonter filteret (Figur 57).

    5. Monter straks et nyt hydraulikvæskefilter.

    6. Skru hydraulikbeholderens og gearkassens aftapningspropper i igen.

    7. Fyld beholderen op til det korrekte niveau (ca. 5,7 liter). Se Kontrol af hydrauliksystemet.

    8. Start motoren, og kontroller, om der er olielækager. Lad motoren køre i ca. fem minutter, og sluk den derefter.

    9. Kontroller hydraulikvæskestanden efter to minutter. Se Kontrol af hydrauliksystemet.

    Rengøring

    Rengøring under plæneklipperen

    VedligeholdelsesintervallerVedligeholdelsesprocedure
    Hver anvendelse eller dagligt
  • Rengøring af plæneklipperens skjold.
    1. Udkobl kraftudtaget, flyt bevægelseshåndtagene til den NEUTRALE LåSEPOSITION, og aktiver parkeringsbremsen.

    2. Sæt gashåndtaget i positionen SLOW (Langsom), sluk for motoren, tag nøglen ud, og vent, indtil alle bevægelige dele er stoppet, før du forlader betjeningspositionen.

    3. Hæv plæneklipperen til transportposition.

    4. Hæv maskinens forende ved hjælp af støttebukke.

    5. Rengør plæneklipperens underside omhyggeligt med vand.

    Bortskaffelse af affald

    Motorolie, batterier, hydraulikvæske og motorkølervæske er forureningsmidler. Bortskaf dem i henhold til den lokale gældende lovgivning.

    Opbevaring

    Maskine

    1. Sluk motoren, og tag nøglen ud. Vent på, at alle bevægelige dele standser, og lad maskinen køle af, inden du justerer, rengør, opbevarer eller reparerer den.

    2. Rengør maskinen, skjoldet og motoren grundigt, og vær især opmærksom på følgende områder:

      • Køler og kølergitter

      • Under skjoldet

      • Under skjoldets remskærme

      • Modvægtsfjedre

      • Kraftudtagsaksel

      • Alle fedtfittings og drejepunkter

      • Inden i kontrolkassen

      • Under sædepladen og den øverste del af transmissionen

    3. Kontroller og juster trykket i for- og baghjulene. Se Kontrol af dæktrykket.

    4. Afmonter, slib og afbalancer knivene. Monter skæreknivene, og tilspænd knivboltene med et moment på 115 til 149 N·m.

    5. Kontroller, at der ikke er løse dele, som skal være fastspændte, og efterspænd dem om nødvendigt. Tilspænd de seks bolte, der fastholder plæneklipperskjoldets ramme til traktionsenheden (Figur 58), med et moment på 359 N·m.

      g004905
    6. Smør alle fedtfittings, drejepunkter og transmissionspinde til omløb af kontraventil ind i fedt. Tør overskydende smøremiddel af.

    7. Slib let med sandpapir, og benyt pletreparationslak på lakerede områder, som er blevet ridsede, har været udsat for stenslag eller har rustpletter. Reparer eventuelle buler i metalkarrosseriet.

    8. Udfør service på batteriet og kablerne som beskrevet herunder:

      1. Fjern batteriklemmerne fra batteripolerne.

      2. Rengør batteriet, klemmerne og polerne med en stålbørste og en opløsning med tvekulsurt natron.

      3. For at forebygge korrosion skal batteriets poler og kabelforbindelserne smøres med Grafo 112X-fedt (delnr. 505-47) eller vaseline.

      4. Genoplad langsomt batteriet efter hver 60 dage i 24 timer for at forhindre blysulfatering af batteriet.

    Motor

    1. Aftap motorolien fra oliesumpen, og sæt bundproppen i igen.

    2. Udskift oliefilteret.

    3. Fyld den anbefalede motorolie på motoren.

    4. Start motoren, og lad den gå i tomgang i 2 minutter.

    5. Tap alt brændstof af brændstoftanken, slangerne, pumpen, filteret og vandudskilleren. Skyl brændstoftanken med rent dieselbrændstof, og tilslut alle slanger.

    6. Rengør og efterse luftfilterenheden grundigt.

    7. Forsegl luftfilterindtaget og udstødningsåbningen med vejrbestandig tape.

    8. Kontroller oliepåfyldningsdækslet og brændstofstankdækslet for at sikre, at de sidder godt fast.