Johdanto

Lue tämä käyttöopas huolellisesti, jotta opit käyttämään ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti. Tämän käyttöoppaan tiedoilla sinä ja muut käyttäjät pystytte välttämään tapaturmia ja laitevaurioita. Vaikka Toro suunnittelee ja valmistaa turvallisia tuotteita, olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä. Voit ottaa yhteyden Toroon suoraan osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tuoteturvallisuuteen ja käyttökoulutukseen liittyvää materiaalia, tietoja lisävarusteista tai lähimmästä jälleenmyyjästä tai haluat rekisteröidä tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperäisiä Toro-varaosia tai lisätietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tällöin tuotteesi malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Kuva 1 näyttää laitteen malli- ja sarjanumeron sijainnin.

g028147

Tässä käyttöoppaassa esiintyvä varoitusmerkintä (Kuva 2) ilmaisee uhkaa, josta saattaa olla seurauksena vakava tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlyödään.

g000502

Tässä käyttöoppaassa käytetään kahta termiä tietojen korostamiseksi. Tärkeää kiinnittää huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Multi Pro® -ruiskutuslaite on tarkoitettu ammattimaiseen kaupalliseen käyttöön. Se on tarkoitettu pääasiassa puistojen, golfkenttien, urheilukenttien ja kaupallisten kiinteistöjen viheralueiden ruiskutukseen.

Tämä tuote on asianmukaisten eurooppalaisten direktiivien mukainen. Lisätietoja on erillisessä tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.

Important: Tässä moottorissa ei ole kipinänsammuttimella varustettua äänenvaimenninta. Kalifornian laki (California Public Resource Code Section 4442) kieltää tämän moottorin käytön metsissä, pensaikoissa tai ruohikkoalueilla. Muissa maissa ja valtioissa voi olla vastaavia rajoituksia.

Mukana toimitettavassa moottorin käyttöoppaassa on Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluelimeen EPA:han (Environmental Protection Agency) ja Kalifornian päästöjärjestelmien päästöjen valvontasääntöihin sekä kunnossapitoon ja takuuseen liittyviä tietoja. Käyttöoppaita voi tilata moottorin valmistajalta.

Vaara

KALIFORNIA

Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Dieselmoottorin tuottamat pakokaasut ja jotkin niiden aineosat sisältävät kemikaaleja, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.

Akun liitännät, navat ja niihin liittyvät lisävarusteet sisältävät lyijyä ja lyijy-yhdisteitä, joiden tiedetään aiheuttavan syöpää ja haittaavan lisääntymistä. Pese kädet, kun olet käsitellyt näitä osia.

Tämän tuotteen käyttäminen voi altistaa kemikaaleille, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.

Turvaohjeet

Laitteen epäasianmukainen käyttö tai huolto voi aiheuttaa tapaturman. Vähennä loukkaantumisriskiä noudattamalla näitä turvallisuusohjeita ja huomioimalla aina varoitusmerkki, joka tarkoittaa varoitusta, vaaraa tai hengenvaaraa – ”henkilöturvallisuusohjeet”. Ohjeiden noudattamatta jättäminen saattaa aiheuttaa henkilövahingon tai kuoleman.

Kone on SAE J2258:n vaatimusten mukainen.

Turvalliset käyttötavat

Important: Tärkeää: Tämä kone on tarkoitettu ensisijaisesti maastoajoon, ei laajamittaiseen käyttöön julkisilla teillä. Jos ajat koneella julkisilla teillä, noudata liikennesääntöjä ja käytä kaikkia lain määräämiä lisävarusteita, kuten valoja, suuntavilkkuja ja hitaan ajoneuvon merkkiä.

Multi Pro 5800 -ruiskutuslaite on suunniteltu ja testattu toimimaan turvallisesti, kun sitä käytetään ja huolletaan oikein. Vaikka vaarojen ja onnettomuuksien ennaltaehkäisy riippuu osittain koneen suunnittelusta ja kokoonpanosta, siihen vaikuttaa myös koneen käytössä, kunnossapidossa ja säilytyksessä mukana olevan henkilökunnan valppaus, huolenpito ja asianmukainen koulutus. Koneen virheellinen käyttö tai huolto voi aiheuttaa loukkaantumisen tai kuoleman.

Kaikkia Multi Pro 5800 -ruiskutuslaitteeseen soveltuvia lisälaitteita ei käsitellä tässä käyttöoppaassa. Katso lisää turvallisuusohjeita kunkin lisälaitteen omasta käyttöoppaasta. Lue nämä käyttöoppaat.

Tapaturmien ja hengenvaaran riskiä voidaan vähentää noudattamalla näitä turvaohjeita:

Työnvalvojan velvollisuudet

  • Varmista, että käyttäjät ovat saaneet perusteellisen koulutuksen ja tutustuneet käyttöoppaaseen, moottorin käyttöoppaaseen sekä kaikkiin ruiskutuslaitteessa oleviin kilpiin.

  • Laadi omat erityistoimintatavat ja työskentelyohjeet epätavallisiin käyttöolosuhteisiin (jos esim. rinteet ovat liian jyrkkiä ajettaviksi).

Koulutus

  • Lue käyttöopas ja muu koulutusmateriaali ennen koneen käyttöä.

    Note: Jos käyttäjä tai mekaanikko ei ymmärrä oppaan kieltä, omistajan on selitettävä hänelle sen sisältö.

  • Tutustu laitteen turvallisen käytön ohjeisiin, ohjauslaitteisiin ja turvamerkintöihin.

  • Kaikille käyttäjille ja mekaanikoille on annettava asianmukainen koulutus. Omistaja vastaa käyttäjien koulutuksesta.

  • Älä anna kouluttamattomien henkilöiden käyttää tai huoltaa laitetta.

    Note: Paikalliset säännökset saattavat asettaa rajoituksia käyttäjän iälle.

  • Omistaja/käyttäjä voi estää itselleen tai muille henkilöille tai omaisuudelle aiheutuvat vahingot ja on siksi vastuussa niistä.

Ennen käyttöä

  • Käytä konetta vasta, kun olet tutustunut perusteellisesti tämän käyttöoppaan sisältöön.

  • Älä koskaan anna ruiskutuslaitetta lasten käyttöön.

  • Älä koskaan anna muiden käyttää ruiskutuslaitetta, elleivät he ole ensin tutustuneet käyttöoppaaseen perusteellisesti. Vain koulutetut ja valtuutetut henkilöt saavat käyttää tätä ruiskutuslaitetta. Varmista, että kaikkien käyttäjien fyysiset ja henkiset ominaisuudet ovat riittävät tämän ruiskutuslaitteen käyttämiseksi.

  • Tämä ruiskutin on tarkoitettu vain kuljettajalle ja yhdelle matkustajalle, jonka on istuttava ajoneuvossa olevalla istuimella. Älä koskaan kuljeta ylimääräisiä matkustajia ruiskutuslaitteella.

  • Älä koskaan käytä ruiskutuslaitetta lääkkeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena. Jopa resepti- ja flunssalääkkeet voivat aiheuttaa uneliaisuutta.

  • Älä aja ruiskutuslaitetta väsyneenä. Muista pitää taukoja silloin tällöin. On erittäin tärkeää pysyä virkeänä koko työskentelyajan.

  • Perehdy kaikkiin ohjauslaitteisiin sekä siihen, kuinka moottori pysäytetään nopeasti.

  • Älä poista suojuksia, turvalaitteita tai tarroja. Jos jokin suojus, turvalaite tai kilpi on vahingoittunut, epäselvä tai kadonnut, korjaa tai vaihda se ennen laitteen käyttämistä.

  • Pukeudu asianmukaisesti. Käytä suojalaseja, pitkiä housuja, turvakenkiä, kumisaappaita, käsineitä ja kuulonsuojainta. Älä käytä löysiä vaatteita tai koruja, jotka voivat aiheuttaa tapaturman jäämällä kiinni liikkuviin osiin. Käytä lujatekoisia kenkiä.

    Varoitus

    Tämä kone tuottaa 85 dB(A):n ylittävän äänitason kuljettajan korvan korkeudella ja voi aiheuttaa kuulovamman pitkäaikaisessa käytössä.

    Käytä kuulosuojaimia käyttäessäsi konetta.

  • Vältä pimeällä ajamista, etenkin jos maasto ei ole tuttua. Jos pimeällä ajaminen on välttämätöntä, aja varovasti, käytä ajovaloja ja harkitse lisävalojen asentamista.

  • Ole erittäin varovainen työskennellessäsi ihmisten läheisyydessä. Ole koko ajan tietoinen muiden ihmisten sijainnista ja pidä heidät poissa työskentelyalueelta.

  • Varmista aina ennen ruiskutuslaitteen käyttöä kohdassa Käynnistystä edeltävät tarkistukset mainitut kohteet. Jos kone ei toimi oikein tai jos se on vahingoittunut jollain tavalla, älä käytä ruiskutuslaitetta. Varmista, että kaikki viat on korjattu, ennen kuin ruiskutuslaitetta tai lisälaitetta käytetään.

  • Varmista, että käyttäjän ja matkustajan alue on puhdas ja että siellä ei ole kemikaalijäämiä tai roskia.

  • Varmista ennen järjestelmän paineen lisäämistä, että kaikki nesteputkien liittimet ovat tiukalla ja että kaikki letkut ovat hyvässä kunnossa.

    Note: Älä käytä ruiskutuslaitetta, jos se vuotaa tai on vaurioitunut.

  • Polttoaine on erittäin tulenarkaa; käsittele sitä varovasti.

    • Käytä hyväksyttyä polttoaineastiaa.

    • Älä irrota polttoainesäiliön korkkia moottorin ollessa kuuma tai käynnissä. Anna moottorin jäähtyä ennen polttoaineen lisäämistä koneeseen.

    • Älä tupakoi, kun käsittelet polttoainetta.

    • Täytä koneen polttoainesäiliö ulkona.

    • Täytä koneen polttoainesäiliö noin 25 mm säiliön yläreunan alapuolelle (täyttökaulan alareunaan). Älä täytä polttoainesäiliötä liian täyteen.

    • Pyyhi läikkynyt polttoaine pois.

Kemikaaliturvallisuus

Vaara

Levitin-/ruiskutusjärjestelmässä käytetyt kemikaalit voivat olla vaarallisia tai myrkyllisiä käyttäjälle, sivullisille, eläimille, kasveille, maaperälle tai muulle ympäristölle.

  • Tutustu huolellisesti kaikkien käytettyjen kemikaalien varoitusmerkintöihin ja käyttöturvallisuustiedotteisiin ja suojaudu kemikaalin valmistajan suositusten mukaisesti. Suojaa ihosi mahdollisimman tarkasti käyttäessäsi kemikaaleja. Suojaa itsesi kemikaaleilta käyttämällä asianmukaisia henkilönsuojaimia:

    • suojalasit ja/tai kasvonsuojus

    • hengityssuojain tai suodatinsuojain

    • kemikaaleja kestävät käsineet

    • kumisaappaat tai muut tukevat kengät

    • kuulonsuojain

    • puhtaat vaihtovaatteet, saippua ja kertakäyttöisiä pyyhkeitä on oltava saatavilla kemikaaliroiskeiden varalta.

  • Muista, että käytettyjä kemikaaleja voi olla useita, ja jokaisen tietoihin on tutustuttava.

  • Älä käytä tai huolla ruiskutuslaitetta, jos näitä tietoja ei ole käytettävissä.

  • Varmista ennen ruiskujärjestelmän huoltoa, että järjestelmä on huuhdeltu kolme kertaa ja neutraloitu kemikaalin valmistajan suositusten mukaisesti ja että kaikki venttiilit ovat käyneet läpi kolme kierrosta.

  • Varmista, että lähettyvillä on riittävästi puhdasta vettä ja saippuaa ja pese heti pois kaikki iholle päässeet kemikaalit.

  • Hanki riittävästi tietoa ennen kemikaalien käyttöä ja käsittelyä.

  • Käytä työhön sopivaa kemikaalia.

  • Noudata kemikaalin valmistajan ohjeita kemikaalin turvallisesta käytöstä. Älä ylitä suositeltua järjestelmän käyttöpainetta.

  • Älä täytä, kalibroi tai puhdista yksikköä, jos alueella on henkilöitä (varsinkin lapsia).

  • Käsittele kemikaaleja hyvin tuuletetussa tilassa.

  • Pidä puhdasta vettä lähettyvillä etenkin, kun täytät ruiskutussäiliötä.

  • Älä syö, juo äläkä tupakoi käyttäessäsi kemikaaleja.

  • Älä puhdista ruiskutussuuttimia puhaltamalla niihin tai asettamalla niitä suuhun.

  • Pese kätesi ja muut paljaat kohdat mahdollisimman pian kemikaalien parissa työskentelyn jälkeen.

  • Säilytä kemikaaleja niiden alkuperäisissä pakkauksissaan turvallisessa paikassa.

  • Hävitä käyttämättömät kemikaalit ja kemikaaliastiat kemikaalin valmistajan ohjeiden ja paikallisten säännösten mukaan.

  • Kemikaalit ja höyryt ovat vaarallisia. Älä työnnä mitään ruumiinosia säiliöön äläkä pidä päätäsi säiliön aukon lähettyvillä.

  • Noudata kaikkia kemikaalien levitystä ja ruiskutusta koskevia paikallisia ja kansallisia määräyksiä.

Käytön aikana

Vaara

Moottorin pakokaasu sisältää hiilimonoksidia, joka on hajuton ja myrkyllinen kaasu ja voi aiheuttaa hengenvaaran.

Älä käytä moottoria sisällä tai suljetussa tilassa.

  • Kuljettajan (ja matkustajan) on istuttava aina, kun ruiskutuslaite on liikkeessä. Kuljettajan on pidettävä molemmat kädet ohjauspyörällä aina kun mahdollista. Pidä kätesi ja jalkasi aina ruiskutuslaitteen sisäpuolella.

  • Jos ruiskutuslaitetta ei käytetä turvallisesti, seurauksena voi olla onnettomuus, ruiskutuslaitteen kaatuminen, vakava tapaturma tai kuolema. Aja varovasti. Toimi seuraavasti, jotta et menettäisi ajoneuvon hallittavuutta ja jotta se ei kaatuisi:

    • Ole erittäin varovainen, vähennä nopeutta ja pidä riittävä turvaetäisyys ajaessasi lähellä hiekkavalleja, ojia, poukamia, kaltevilla pinnoilla, vieraassa ympäristössä tai alueella, jolla on yllättäviä maaston muutoksia tai nousuja.

    • Varo kuoppia tai muita kätkössä olevia vaaranpaikkoja.

    • Aja erityisen varovaisesti märillä pinnoilla, huonolla ilmalla, suurilla nopeuksilla ja täydellä kuormalla. Pysähtymiseen tarvittava aika ja matka kasvavat täydellä kuormalla.

    • Vältä äkkilähtöjä ja -pysäytyksiä. Älä vaihda peruutukselta eteenpäin ajoon tai päinvastoin pysähtymättä ensin kokonaan.

    • Hidasta ennen kääntymistä. Älä tee jyrkkiä käännöksiä tai äkkinäisiä ohjausliikkeitä tai muita vaarallisia ajoliikkeitä, jotka voivat aiheuttaa ruiskutuslaitteen hallinnan menetyksen.

    • Katso ennen peruuttamista taaksesi, jotta voit olla varma, että takanasi ei ole ketään. Peruuta hitaasti.

    • Varo liikennettä, kun ylität tien tai työskentelet tien lähistöllä. Väistä aina jalankulkijoita ja muita ajoneuvoja. Tätä ruiskutuslaitetta ei ole suunniteltu käytettäväksi yleisillä kaduilla tai teillä. Anna aina kääntymis- tai pysähtymismerkki tarpeeksi ajoissa, jotta muut tietävät aikeesi. Noudata kaikkia liikennesääntöjä.

    • Ruiskutuslaitteen sähkö- ja pakokaasujärjestelmät voivat aiheuttaa kipinöitä, jotka voivat sytyttää räjähtäviä materiaaleja. Älä koskaan käytä ruiskutuslaitetta lähellä paikkaa, jonka ilmassa on pölyä tai höyryjä, jotka voivat räjähtää.

    • Jos epäilet vähääkään toimenpiteen turvallisuutta, keskeytä työ ja kysy asiaa työnvalvojalta.

  • Älä koske moottoriin tai äänenvaimentimeen moottorin ollessa käynnissä tai heti sen pysäyttämisen jälkeen. Kuumat pinnat voivat aiheuttaa palovammoja.

  • Jos kone tärisee epänormaalisti, pysäytä se välittömästi. Odota, että liike on pysähtynyt ja tarkista ruiskutuslaite vaurioiden varalta. Korjaa kaikki viat, ennen kuin jatkat käyttämistä.

  • Ennen kuin nouset istuimelta:

    1. Pysäytä ajoneuvo.

    2. Ota jalka pois ajopolkimelta ja kytke seisontajarru.

    3. Käännä virtakytkimen avain Pysäytys-asentoon.

    4. Poista avain virtakytkimestä.

      Important: Älä pysäköi laitetta rinteeseen.

  • Salamanisku voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai hengenvaaran. Jos alueella on ukonilma, konetta ei saa käyttää. Tällöin on hakeuduttava suojaan.

Jarrutus

  • Hidasta, kun lähestyt estettä. Näin saat lisäaikaa joko pysähtyä tai kääntyä. Esteeseen osuminen voi vahingoittaa ruiskutuslaitetta ja kuormaa. Lisäksi kuljettaja voi loukkaantua.

  • Ajoneuvon kokonaispaino vaikuttaa merkittävästi kykyysi pysähtyä ja/tai kääntyä. Painavat kuormat ja lisälaitteet vaikeuttavat ruiskutuslaitteen pysäyttämistä tai kääntämistä. Mitä painavampi kuorma on, sitä kauemmin pysähtyminen kestää.

  • Ruoho ja kestopäällyste ovat paljon liukkaampia märkinä. Pysähtymismatka voi olla 2–4 kertaa pitempi märällä pinnalla kuin kuivalla. Jos ajat niin syvässä vedessä, että jarrut kastuvat, ne eivät toimi kunnolla, ennen kuin ne ovat kuivuneet. Kun olet ajanut vedessä, testaa jarrut, jotta voit olla varma, että ne toimivat kunnolla. Jos ne eivät toimi kunnolla, aja hitaasti ja paina samalla jarrupoljinta kevyesti. Näin jarrut kuivuvat.

Kaatumissuojausjärjestelmän (ROPS) turvallisuus

Note: Kaikissa tämän käyttöoppaan käsittelemissä koneissa Toron asentama ohjaamo on kaatumissuojausjärjestelmä.

  • Älä irrota kaatumissuojausjärjestelmää koneesta.

  • Kiinnitä turvavyö ja varmista, että se on nopeasti avattavissa hätätilanteessa. Käytä aina turvavyötä, kun turvakaari on yläasennossa tai kun käytössä on Toron asentamalla ohjaamolla varustettu kone.

  • Tarkista vapaa alikulkukorkeus ja varo osumasta esteisiin.

  • Pidä kaatumissuojausjärjestelmä turvallisessa käyttökunnossa tarkistamalla se vaurioiden varalta säännöllisesti ja pitämällä kaikki kiinnittimet tiukalla.

  • Vaihda kaikki vialliset kaatumissuojausjärjestelmän osat. Älä korjaa tai muuta sitä.

Mäkikäyttö ja käyttö epätasaisessa maastossa

Ruiskutuslaitteen käyttö mäessä voi aiheuttaa sen kaatumisen tai kallistumisen, tai moottori voi sammua ja ruiskutuslaite vieriä mäkeä alaspäin. Tästä voi olla seurauksena loukkaantuminen.

  • Älä kiihdytä nopeasti tai paina jarrupoljinta nopeasti pohjaan, kun peruutat mäkeä alas, etenkin, jos ajoneuvossa on kuormaa.

  • Älä koskaan aja jyrkkää mäkeä poikittain, vaan aja mäki aina joko suoraan ylös tai alas tai kierrä se.

  • Jos moottori sammuu tai ajoneuvo alkaa vieriä alaspäin ylämäkeen ajettaessa, paina jarrua vähän kerrallaan ja peruuta mäki hitaasti suoraan alaspäin.

  • Kääntyminen ajettaessa mäkeä ylös tai alas voi olla vaarallista. Jos sinun on käännyttävä mäessä, tee se hitaasti ja varovasti. Älä koskaan tee jyrkkiä tai nopeita käännöksiä.

  • Raskaat kuormat vaikuttavat vakauteen. Vähennä kuormaa ja nopeutta, kun käytät ruiskutuslaitetta mäissä.

  • Vältä pysähtymistä mäkeen, etenkin jos ajoneuvossa on kuormaa. Pysähtyminen alamäkeen kestää kauemmin kuin pysähtyminen tasaisella alustalla. Jos ruiskutuslaite on pysäytettävä, vältä äkkinäisiä nopeuden muutoksia, joiden seurauksena ruiskutuslaite voi kaatua tai kallistua. Älä paina jarrupoljinta nopeasti täysin pohjaan vieriessäsi taaksepäin, koska siitä voi olla seurauksena ruiskutuslaitteen kaatuminen.

  • Vähennä nopeutta ja kuormaa, kun käytät ajoneuvoa karkealla maaperällä, epätasaisella alustalla, lähellä reunakiviä, kuoppia ja muita äkkinäisiä maaperän muutoksia. Kuorma voi siirtyä, jolloin ruiskutuslaitteesta tulee epävakaa.

    Vaara

    Yhtäkkiset maastonmuutokset voivat aiheuttaa äkkinäisiä ohjauspyörän liikkeitä, mistä voi aiheutua vammoja käsiin tai käsivarsiin.

  • Vähennä nopeutta ajaessasi epätasaisessa maastossa ja lähellä reunakiveyksiä.

  • Tartu ohjauspyörään kevyesti pyörän kehältä. Älä pidä kiinni ohjauspyörän puolista.

Kuormitus

Kuorman paino saattaa muuttaa ruiskutuslaitteen painopistettä ja hallittavuutta. Noudata seuraavia ohjeita, jotta hallittavuus säilyisi eikä tapaturmia pääsisi tapahtumaan.

  • Vähennä kuorman painoa mäkikäytössä tai epätasaisessa maastossa, jotta ruiskutuslaite ei kaatuisi.

  • Nestekuormat voivat siirtyä. Kuorma siirtyy yleisimmin käännyttäessä, ajettaessa ylä- tai alamäkeen, äkkinäisissä nopeuden muutoksissa tai ajettaessa epätasaisella maaperällä. Kun kuorma siirtyy, ruiskutuslaite voi kaatua.

  • Kun käytössä on raskas kuorma, vähennä nopeutta ja jätä riittävä jarrutusetäisyys. Älä tee äkkijarrutuksia. Ole erityisen varovainen kaltevilla pinnoilla.

  • Muista, että raskas kuorma lisää pysähtymismatkaa ja vähentää kykyä kääntyä nopeasti kaatumatta.

Kunnossapito

  • Vain pätevä ja valtuutettu henkilökunta saa kunnostaa, korjata, säätää ja tarkistaa ruiskutuslaitteen.

  • Varmista aina ennen huoltoa, että järjestelmä on huuhdeltu ja puhdistettu huolellisesti.

  • Ennen huolto- ja säätötöitä moottori on pysäytettävä, seisontajarru on kytkettävä ja virta-avain on irrotettava virtakytkimestä, jotta moottori ei pääse käynnistymään vahingossa.

  • Varmista, että koko kone on hyvässä kunnossa pitämällä kaikki mutterit, pultit ja ruuvit kunnolla kiristettyinä.

  • Palovaara pienenee, kun moottoritila pidetään puhtaana liiallisesta rasvasta, ruohosta, lehdistä ja kerääntyvästä liasta.

  • Älä tarkista polttoainemäärää tai -vuotoa tai akkunestettä avoliekillä.

  • Jos moottorin on oltava käynnissä kunnossapitosäädön aikana, pidä kätesi, jalkasi, vaatteesi ja kaikki kehosi osat kaukana moottorista ja liikkuvista osista. Älä päästä ulkopuolisia lähelle.

  • Älä käytä avointa polttoainesäiliötä tai syttyviä puhdistusnesteitä osien puhdistamiseen.

  • Älä säädä ajonopeuden säädintä. Turvallisuus- ja tarkkuussyistä vain valtuutettu Toro-jälleenmyyjä saa tarkistaa ajonopeuden.

  • Pidä kehosi ja kätesi kaukana vuotavista rei’istä ja suuttimista, joista ruiskuaa korkeapaineista nestettä. Käytä pahvia tai paperia vuotojen etsimiseen. Paineella karkaava neste saattaa läpäistä ihon ja aiheuttaa vamman, joka vaatii pätevän kirurgin hoitoa muutaman tunnin kuluessa tai muuten seurauksena saattaa olla kuolio.

  • Jos ajoneuvo vaatii suurempaa korjausta tai jos tarvitset apua, ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

  • Käytä aina alkuperäisiä Toro-varaosia ja -lisävarusteita parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja turvallisuuden takaamiseksi. Muiden valmistajien varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi. Ruiskutuslaitteen muuttaminen siten, että sillä on vaikutusta ruiskutuslaitteen toimintaan, suorituskykyyn, kestävyyteen tai käyttöön, voi aiheuttaa tapaturman tai kuoleman. Tämän johdosta ajoneuvon takuu voi raueta.

Ääniteho

Tämän laitteen taattu äänitehon taso on 101 dBA, johon sisältyy epävarmuusarvo (K) 1 dBA.

Äänitehon taso on määritetty standardissa ISO 11094 kuvatun menettelyn mukaisesti.

Äänenpaine

Tämän laitteen äänenpainetaso käyttäjän korvan kohdalla on 90 dBA, johon sisältyy epävarmuusarvo (K) 1 dBA.

Äänenpainetaso on määritetty standardissa EN ISO 11201 määritetyn menettelyn mukaisesti.

Käden–käsivarren värinä

Oikealle kädelle mitattu värinätaso = 0.8 m/s2

Vasemmalle kädelle mitattu värinätaso = 0.8 m/s2

Epävarmuusarvo (K) = 0,4 m/s2

Mitatut arvot on määritetty standardissa EN 1032 määritetyn menettelyn mukaisesti.

Koko vartalon värinä

Mitattu värinätaso = 0.28 m/s2

Epävarmuusarvo (K) = 0.14 m/s2

Mitatut arvot on määritetty standardissa EN 1032 määritetyn menettelyn mukaisesti.

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decal93-6686
decal100-8619
decal106-5517
decal106-6755
decal107-8667
decal107-8724
decal107-8731
decal107-8732
decal117-2718
decal117-4955
decal119-0567
decal119-0568
decal120-0759
decal119-5046
decal119-6035
decal120-0616
decal120-0622
decal120-0623
decal120-0624
decal120-0627
decal120-0625
decal107-8722
decal120-0617
decal120-0619
decal127-6976
decal127-6979
decal127-6981
decal127-6982

Käyttöönotto

Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Note: Jos sinulla on kysyttävää tai jos tarvitset lisätietoa ruiskutusohjausjärjestelmästä, tutustu järjestelmän mukana toimitettuun käyttöoppaaseen.

Important: Tämä ruiskutuslaite myydään ilman suuttimia ja ruiskutusmäärän ohjausyksikköä. Laitteen asianmukainen toiminta edellyttää joko manuaalista ruiskutussarjaa tai ProControl™ XPKit -sarjaa.Ruiskuttimen käyttöä varten on hankittava ja asennettava suuttimet. Lisätietoja saatavilla olevista puomeista ja lisävarusteista saa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä. Suuttimien asennuksen jälkeen ja ennen ruiskutuslaitteen ensimmäistä käyttökertaa (jos Pro Control™XP Spray System ei ole käytössä) puomin ohitusventtiilejä on säädettävä siten, että kaikkien puomien paine ja ruiskutustasot pysyvät samoina, kun yksi tai useampi puomi kytketään pois käytöstä. Lisätietoja on osan Käyttö kohdassa Puomin ohitusventtiilien säätö.

Puomin saranajousien tarkistus

Important: Ruiskutusjärjestelmän käyttö puomin saranajousien kokoonpuristuksen ollessa virheellinen voi vaurioittaa puomiasennelmaa. Mittaa jouset ja purista ne tarvittaessa vastamutterin avulla mittaan 3,96 cm.

Ruiskutuslaite toimitetaan pakkausteknisistä syistä jatkopuomit etuasennossa. Jousia ei ole kiristetty kokonaan tehtaalla, jotta puomit voivat olla tässä asennossa kuljetuksen ajan. Ennen koneen käyttöä jousien puristus on säädettävä oikeaksi.

  1. Poista tarvittaessa pakkausmateriaali, joilla vasen ja oikea jatkopuomi on kiinnitetty kuljetuksen ajaksi.

  2. Tue puomeja, kun ne avataan ruiskutusasentoon.

  3. Mittaa ylemmän ja alemman jousen puristus puomin saranan kohdalta puomien ollessa avattuina (Kuva 3).

    1. Jousien oikea puristus on 3,96 cm.

    2. Purista yli 3,96 cm:n mittaiset jouset vastamutterin avulla kokoon.

    g002332
  4. Toista vaiheet molempien puomin saranoiden kaikkien jousien kohdalla.

  5. Siirrä puomit X-kirjaimen muotoiseen kuljetusasentoon. Katso kohta Puomien käyttö.

Kuljetussuojapuskurin irrotus

  1. Irrota pultit, aluslaatat ja mutterit, joilla kuljetussuojapuskuri on kiinnitetty alustan etulevyyn (Kuva 4).

    g028179
  2. Irrota kuljetussuojapuskuri koneesta (Kuva 4).

    Note: Hävitä pultit, aluslaatat, mutterit ja kuljetussuojapuskuri.

Laitteen yleiskatsaus

g028145
g028146
g028324

Ajoneuvon hallintalaitteet

Ajopoljin

Ajopolkimella (Kuva 8) ohjataan koneen liikkumista eteen- ja taaksepäin. Käytä poljinta oikean jalan varpailla ja kantapäällä. Kun haluat liikkua eteenpäin, paina polkimen yläosaa. Kun haluat liikkua taaksepäin, paina polkimen alaosaa. Polkimen vapauttaminen hidastaa vauhtia ja pysäyttää koneen.

Important: Ruiskutuslaitteen on annettava pysähtyä ennen suunnan vaihtamista.

Note: Mitä pidemmälle poljinta painetaan, sitä nopeammin ruiskutuslaite liikkuu valittuun suuntaan Suurin mahdollinen nopeus eteenpäin saavutetaan asettamalla kaasuvipu nopealle ja painamalla ajopoljin kokonaan eteen.

Note: Jos haluat enimmäistehon raskaalla kuormalla tai mäkeä ylöspäin ajettaessa, säädä kaasu nopealle ja paina ajopoljinta kevyesti, jotta moottorin nopeus pysyy korkealla. Jos moottorin nopeus alkaa laskea, vapauta ajopoljinta hieman, jotta moottorin nopeus nousee.

g013753

Jarrupoljin

Jarrun avulla ruiskutuslaite voidaan pysäyttää tai hidastaa sen vauhtia (Kuva 8).

Varoitus

Ruiskutuslaitteen käyttö jarrujen ollessa huonosti säädetyt tai kuluneet voi aiheuttaa hallinnan menetyksen, mikä voi johtaa käyttäjän tai sivullisen loukkaantumiseen tai kuolemaan.

Tarkasta jarrut aina ennen ruiskutuslaitteen käyttöä ja varmista, että ne on säädetty oikein ja huollettu.

Seisontajarru

Seisontajarru on poljin jarrun vasemmalla puolella (Kuva 8). Kytke seisontajarru aina, kun aiot poistua istuimelta, jotta ruiskutuslaite ei pääse liikkumaan tahattomasti. Seisontajarru kytketään pitämällä jarrupoljinta painettuna ja painamalla seisontajarrun poljin alaspäin. Seisontajarru vapautetaan painamalla jarrupoljinta ja vapauttamalla se. Jos ruiskutuslaite pysäköidään jyrkkään paikkaan, kytke seisontajarru ja aseta pyörien taakse kiilat alamäen suuntaan.

Virtakytkin

Moottori käynnistetään ja sammutetaan virtakytkimestä (Kuva 8). Siinä on kolme asentoa: Pysäytys, Käynnissä/Esilämmitys ja Käynnistys.

Ajonopeuden lukituskytkin

Ajonopeuden lukituskytkin lukitsee ajopolkimen senhetkiseen asentoon (Kuva 9). Näin voidaan varmistaa, että ruiskutuslaitteen nopeus pysyy vakiona ajettaessa tasaisella alustalla.

g013746

Kaasuvipu

Ohjauspaneelissa istuinten välissä (Kuva 9) olevalla kaasuvivulla säädetään moottorin nopeutta. Lisää moottorin nopeutta työntämällä vipua eteenpäin ja vähennä moottorin nopeutta vetämällä vipua taaksepäin.

Ajovalojen kytkin

Ajovaloihin kytketään virta kytkimestä (Kuva 9). Valot kytketään painamalla kytkintä eteenpäin ja sammutetaan painamalla kytkintä taaksepäin.

Polttoainemittari

Polttoainemittari sijaitsee polttoainesäiliön (Kuva 10) päällä koneen vasemmalla puolella. Siitä näkyy, paljonko säiliössä on polttoainetta.

g028144

Tuntilaskuri

Tuntilaskuri (Kuva 11) ilmaisee moottorin kokonaiskäyttötuntimäärän. Tuntilaskuri käynnistyy aina, kun avain käännetään Käynnissä-asentoon.

g013747

Ruiskutuslaitteen ohjaimet

g028325

Ruiskutustason säädin

Ruiskutustason säädin sijaitsee kojelaudassa ohjauspyörän oikealla puolella (Kuva 14). Ruiskutusjärjestelmän painetta voi lisätä pitämällä säädintä eteenpäin painettuna. Painetta voi vähentää pitämällä säädintä taaksepäin painettuna.

Painemittari

Painemittari (Kuva 12) sijaitsee kojelaudassa. Tämä mittari näyttää nestepaineen psi- ja kPa-yksikköinä.

Puomien pääkytkin

Puomien pääkytkin sijaitsee koneen ohjaamon lattialla käyttäjän vasemmalla puolella. Sen avulla voidaan aloittaa ja lopettaa ruiskutustoiminnon käyttö. Ruiskutusjärjestelmä käynnistetään tai sammutetaan painamalla kytkintä jalalla (Kuva 13).

g028167

Puomiosien kytkimet

Puomiosien kytkimet sijaitsevat ohjauspaneelissa istuimen oikealla puolella (Kuva 14). Kutakin kytkintä eteenpäin painamalla kyseinen puomiosa kytketään päälle ja taaksepäin painamalla kyseinen puomiosa kytketään pois päältä. Kytkimeen syttyy valo, kun se on Päällä-asennossa. Nämä kytkimet vaikuttavat ruiskutusjärjestelmään ainoastaan silloin, kun puomien pääkytkin on Päällä-asennossa.

Pumpun kytkin

Pumpun kytkin sijaitsee ohjauspaneelissa istuimen oikealla puolella (Kuva 14). Pumppu kytketään käyttöön painamalla kytkin eteen ja pois käytöstä painamalla kytkin taakse. Kun kytkin on käytössä, kytkimen valo syttyy.

Important: Kytke pumpun kytkin vain moottorin ollessa alhaisella joutokäyntinopeudella, jotta pumpun käyttö ei vaurioidu.

Puomin nosto

Puomien nostokytkimet ovat ohjauspaneelissa istuimen oikealla puolella ja niillä nostetaan vasenta ja oikeaa puomia (Kuva 14).

g028328

Säiliön kierron kytkin

Säiliön kierron kytkin sijaitsee ohjauspaneelissa istuimen oikealla puolella (Kuva 14). Säiliön kierto kytketään käyttöön painamalla kytkin eteen ja pois käytöstä painamalla kytkin taakse. Kun kytkin on käytössä, kytkimen valo syttyy. Jotta säiliön kiertoa voidaan käyttää, ruiskutusjärjestelmän pumpun on oltava käynnissä ja moottorin täytyy käydä tyhjäkäyntiä korkeammilla kierroksilla. Säiliön kierron venttiili sijaitsee säiliön takana (Kuva 15).

g028153

Säiliön kierron ohitusventtiili

Säiliön kierron ohitusventtiili ohjaa nestevirran ruiskutusjärjestelmän pumppuun, kun säiliön kiertotoiminto kytketään pois käytöstä (Kuva 15). Säiliön kierron ohitusventtiili sijaitsee säiliön kierron venttiilin yläpuolella. Ohitusventtiiliä säätämällä voidaan varmistaa, että paine pysyy samana säiliön kierron aikana; katso Säiliön kierron ohitusventtiilin säätö

Säiliön kierron kuristusventtiili

Säiliön kierron kuristusventtiili on manuaalinen kuulaventtiili, joka hallitsee virtausta säiliön kierron suuttimiin pääsäiliössä (Kuva 15). Tämän venttiilin ansiosta käyttäjä voi hallita painetta järjestelmän pääsäiliön kierron suuttimissa, kun tarvitaan suurempia ruiskutustasoja.

Puomiosien venttiilit

Puomiosien venttiilit säätelevät kolmeen puomiosaan kulkevaa virtausta (Kuva 16). Jos on tarpeen poistaa puomiosa käytöstä manuaalisesti, kierrä venttiilin nuppia myötäpäivään, jolloin venttiili kytkeytyy pois käytöstä. Venttiili kytketään takaisin käyttöön kiertämällä nuppia vastapäivään.

Note: Puomiosan venttiiliin kääntäminen käsin voi vaikuttaa sulakkeiden toimintaan. Sulakkeet on tarkastettava, jos venttiiliä on käännetty käsin.

g028148

Pro-vaahtomerkitsimen kytkimien sijainnit (lisävaruste)

Jos asennat Pro-vaahtomerkitsinsarjan, sen ohjausta varten asennetaan kytkimet ohjauspaneeliin. Ruiskutuslaitteessa on kytkimien paikalla muovitulpat.

Ultra Sonic Boom (lisävaruste)

Jos asennat Ultra Sonic Boomin, sen käyttöä varten asennetaan kytkin kojelautaan. Ruiskutuslaitteessa on kytkimen paikalla muovitulppa.

Takaiskuventtiililiitin

Säiliön kannen edessä on letkuliitin, jossa on kierrekiinnitys, 90 asteen kulmaliitin ja lyhyt letku, joka voidaan ohjata säiliön aukkoa kohti. Tähän liittimeen voidaan kiinnittää vesiletku, jolloin säiliö voidaan täyttää vedellä likaamatta letkua säiliön kemikaaleilla.

Important: Älä pidennä letkua siten, että se pääsee kosketuksiin säiliön nesteiden kanssa. Etäisyyden letkun päästä veden ylimpään tasoon on oltava paikallisten määräysten mukainen.

g013787

Säiliön kansi

Säiliön kansi sijaitsee säiliön yläosan keskellä. Jos haluat avata sen, sammuta moottori, käännä kannen etupuoliskoa vasemmalle ja avaa kansi. Sisällä oleva sihti voidaan irrottaa puhdistamista varten. Säiliö suljetaan asettamalla kansi paikalleen ja kiertämällä etupuoliskoa oikealle.

Note: Ominaisuuksia ja rakennetta voidaan muuttaa ilmoittamatta.

Omapaino1 307 kg
Paino vakioruiskutusjärjestelmän kanssa, tyhjänä, ilman käyttäjää1 307 kg
Paino vakioruiskutusjärjestelmän kanssa, täynnä, ilman käyttäjää2 499 kg
Ajoneuvon maksimikokonaispaino (tasaisella alustalla)3 023 kg
Säiliön tilavuus1 135,6 litraa
Ajoneuvon kokonaisleveys vakioruiskutusjärjestelmän kanssa, kun puomit ovat X-asennossa189 cm
Kokonaispituus vakioruiskutusjärjestelmän kanssa391 cm
Ajoneuvon kokonaispituus puomien yläreunaan vakioruiskutusjärjestelmän kanssa, kun puomit ovat X-asennossa442 cm
Kokonaiskorkeus vakioruiskutusjärjestelmän kanssa146 cm
Ajoneuvon kokonaiskorkeus puomien yläreunaan vakioruiskutusjärjestelmän kanssa, kun puomit ovat X-asennossa231 cm
Maavara18,4 cm
Akseliväli198 cm

Lisävarusteet

Toro Companyllä on erikseen ostettavia ja asennettavia ruiskutuslaitteen lisävarusteita ja -osia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon, jos haluat luettelon ruiskutuslaitteeseen saatavilla olevista lisävarusteista.

Käyttö

Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Muista aina turvallisuus

Lue huolellisesti kaikki turvallisuusohjeet ja perehdy merkintöihin. Nämä tiedot auttavat suojaamaan sinua ja sivullisia loukkaantumiselta.

Käynnistystä edeltävien tarkistusten suorittaminen

Tarkista seuraavat kohdat aina päivän alussa, ennen kuin ryhdyt käyttämään ruiskutuslaitetta:

  • Tarkista rengaspaine.

    Note: Ajoneuvon renkaat eroavat auton renkaista; käytettävä rengaspaine on alhaisempi, jotta nurmi painuu vähemmän ja vauriot jäävät vähäisemmiksi.

  • Tarkista kaikki nestemäärät. Jos jonkin nesteen määrä on alhainen, lisää nestettä sopiva määrä.

  • Tarkista jarrupolkimen toiminta.

  • Tarkista valojen toiminta.

  • Sammuta moottori ja tarkasta, onko öljyvuotoja, irtonaisia osia tai muita näkyviä ongelmia.

Jos jokin yllämainituista kohdista ei ole kunnossa, kerro siitä mekaanikolle tai työnvalvojalle, ennen kuin ryhdyt käyttämään ruiskutuslaitetta. Työnvalvoja voi edellyttää, että tarkistat muitakin kohtia päivittäin, joten ota selvää velvoitteistasi.

Koneen ajon valmistelu

Rengaspaineen tarkistus

HuoltoväliHuoltotoimenpide
Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista rengaspaine.
  • Varmista oikea rengaspaine. Täytä renkaat paineeseen 1,24 bar.

    Note: Tarkista myös, etteivät renkaat ole kuluneet tai vaurioituneet.

    Moottorin öljymäärän tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista moottoriöljy.Tarkista moottorin öljymäärä ennen kuin käynnistät moottorin ensimmäistä kertaa.
  • Moottoriöljyn laatuvaatimukset:

    • Öljytyyppi: API-huoltoluokitus CH-4, CI-4 tai korkeampi.

    • Suositeltu öljyn viskositeetti: SAE 15W-40 (yli –18 °C)

    • Vaihtoehtoinen öljyn viskositeetti: SAE 10W-30 tai 5W-30 (kaikki lämpötilat)

    Toro Premium -moottoriöljyä on saatavana jälleenmyyjältä (viskositeetti 15W-40 tai 10W-30). Katso osanumerot osaluettelosta.

    Note: Paras aika tarkistaa moottoriöljy on moottorin ollessa viileä ennen päivän ensimmäistä käynnistystä. Jos moottori on ollut käynnissä, anna öljyn valua takaisin öljypohjaan ainakin 10 minuutin ajan ennen tarkistusta.

    Moottori toimitetaan kampikammio öljyllä täytettynä. Öljymäärä on kuitenkin tarkistettava ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä ja käytön jälkeen.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    2. Irrota matkustajan istuimen alla oleva mittatikku ja pyyhi se puhtaalla liinalla (Kuva 18).

      Note: Laita mittatikku putkeen ja tarkista, että se asettuu kunnolla paikalleen. Irrota mittatikku ja tarkista öljymäärä.

      g028154
    3. Jos öljyä on vähän, irrota täyttöaukon korkki venttiilikopasta (Kuva 19) ja kaada öljyä täyttökaulaan, kunnes öljyä on mittatikun Full-merkkiin saakka.

      Note: Lisää öljyä hitaasti ja tarkista määrä useamman kerran täyttämisen aikana. Älä täytä liikaa.

      g028155
    4. Asenna täyttöaukon korkki.

    5. Asenna mittatikku tukevasti paikalleen.

    Jäähdytysnesteen määrän tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista jäähdytysnesteen määrä.Tarkista jäähdyttimen ja paisuntasäiliön jäähdytysnesteen määrä jokaisen päivän alussa ennen moottorin käynnistämistä.
  • Jäähdytysneste: seos, jossa on 50 % vettä ja 50 % pysyvää etyleeniglykolipakkasnestettä.

    Varoitus

    Jos moottori on juuri sammutettu, jäähdytysneste saattaa olla kuumaa ja paineenalaista. Jos jäähdyttimen korkki avataan jäähdytysnesteen ollessa kuumaa, nestettä saattaa ruiskuta ulos, mikä voi aiheuttaa vakavia palovammoja lähellä oleville.

    Anna moottorin jäähtyä ainakin 15 minuuttia ennen jäähdyttimen korkin avaamista.

    1. Pysäköi ruiskutuslaite tasaiselle alustalle.

    2. Kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    3. Irrota varovasti jäähdyttimen korkki ja paisuntasäiliön korkki (Kuva 20).

      g028232
    4. Tarkista jäähdytysnesteen määrä jäähdyttimessä ja paisuntasäiliössä.

      Note: Jäähdytysnestettä on oltava jäähdyttimen täyttökaulan yläreunaan saakka ja paisuntasäiliön Full-merkkiin saakka (Kuva 20).

    5. Jos jäähdytysnestettä on vähän, irrota paisuntasäiliön korkki ja jäähdyttimen korkki ja täytä paisuntasäiliö Full-merkkiin asti ja jäähdytin täyttökaulan yläreunaan asti (Kuva 20).

      Important: Älä täytä paisuntasäiliötä liian täyteen.

      Important: Älä käytä pelkkää vettä tai alkoholi-/metanolipohjaista jäähdytysainetta.

    6. Asenna jäähdyttimen korkki ja paisuntasäiliön korkki (Kuva 20).

    Hydraulinesteen tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista hydrauliöljyn määrä.Tarkista hydraulinesteen taso ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä ja sen jälkeen päivittäin.
  • Hydraulinesteen laatuvaatimukset:

    Toro Premium All Season Hydraulic Fluid

    Note: (Saatavana 19 litran astioissa tai 208 litran tynnyreissä. Katso näiden osien osanumerot osaluettelosta tai pyydä Toro-jälleenmyyjältä.)

    Vaihtoehtoiset hydraulinesteet: Jos Toro-nesteitä ei ole saatavana, voidaan käyttää muita nesteitä, jotka täyttävät kaikki jäljempänä luetellut vaatimukset (ominaisuudet ja standardit). Emme suosittele synteettisten nesteiden käyttöä. Pyydä voiteluaineiden jälleenmyyjältä neuvoja sopivan tuotteen valitsemiseen.

    Note: Toro ei vastaa vääränlaisten nesteiden käytöstä aiheutuneista vaurioista, joten on käytettävä vain sellaisten tunnettujen valmistajien tuotteita, joiden luokituksiin voi luottaa.

    Kulumista estävä hydraulineste, jolla on korkea viskositeetti-indeksi / alhainen jähmepiste, ISO VG 46
     Ominaisuudet:
      Viskositeetti, ASTM D445cSt / 40 °C 44–48cSt / 100 °C 7,9–8,5
      Viskositeetti-indeksi, ASTM D2270140–160
      Jähmepiste, ASTM D97-37 °C – -45 °C
     Standardit:
      Vickers I-286-S (laatutaso), Vickers M-2950-S (laatutaso), Denison HF-0

    Important: ISO VG 46 -moniastenesteen on todettu tarjoavan optimaaliset käyttöominaisuudet useissa lämpötiloissa. Jatkuvasti korkeissa lämpötiloissa (18–49 °C) työskenneltäessä ISO VG 68 -hydraulineste saattaa olla parempi vaihtoehto.

    Luonnossa hajoava hydraulineste – Mobil EAL EnviroSyn 46H

    Important: Mobil EAL EnviroSyn 46H on ainoa Toron hyväksymä luonnossa hajoava synteettinen neste. Neste on yhteensopiva Toro-hydraulijärjestelmissä käytettyjen elastomeerien kanssa, ja sitä voidaan käyttää useissa lämpötiloissa. Neste on yhteensopiva perinteisten mineraaliöljyjen kanssa, mutta paras mahdollinen luonnossa hajoavuus ja suorituskyky saavutetaan huuhtelemalla perinteinen neste perusteellisesti pois hydraulijärjestelmästä. Öljyä on saatavissa 19 litran säiliöissä tai 208 litran tynnyreissä Mobil-jälleenmyyjiltä.

    1. Sijoita ruiskutuslaite tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, sammuta ruiskutuslaitteen pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    2. Puhdista hydrauliöljysäiliön mittatikun korkkia ympäröivä alue ja irrota korkki (Kuva 21).

      g014217

      Important: Varo erityisesti, ettei aukkoon pääse epäpuhtauksia, kun tarkistat öljyn.

    3. Pyyhi mittatikku puhtaalla liinalla ja aseta se kokonaan säiliöön.

    4. Vedä mittatikku ulos täyttökaulasta ja tarkista nesteen taso. Nesteen tason pitäisi olla mittatikkuun merkityllä turvallisella käyttöalueella (Kuva 22).

      g014218
    5. Jos öljy on vähissä, lisää säiliöön mainittua tai sitä vastaavaa hydraulinestettä, kunnes ylämerkki saavutetaan.

    6. Asenna mittatikku säiliöön ja kiinnitä se.

    Jarrujen tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista jarrut.
  • Paina jarrupoljinta kevyesti ennen ruiskutuslaitteen käynnistystä. Jos jarrupoljin liikkuu enemmän kuin 2,5 cm ennen kuin vastus tuntuu, jarrut on säädettävä. Katso kohta Jarrujen säätö.

    Vaara

    Ruiskutuslaitteen käyttö jarrujen ollessa huonosti säädetyt tai kuluneet voi aiheuttaa hallinnan menetyksen, mikä voi johtaa käyttäjän tai sivullisen loukkaantumiseen tai kuolemaan.

    Tarkasta jarrut aina ennen ruiskutuslaitteen käyttöä ja varmista, että ne on säädetty oikein ja huollettu.

    Polttoaineen lisäys

    Hengenvaara

    Tietyissä oloissa polttoaine on hyvin tulenarkaa ja räjähdysherkkää. Polttoaineen aiheuttama tulipalo tai räjähdys voi aiheuttaa palovammoja ja omaisuusvahinkoja.

    • Täytä polttoainesäiliö ulkona avoimessa tilassa, kun moottori on jäähtynyt. Pyyhi läikkynyt polttoaine pois.

    • Polttoainesäiliötä ei saa täyttää aivan täyteen. Lisää polttoainetta polttoainesäiliöön, kunnes pinta on 25 mm täyttökaulan alareunan alapuolella. Säiliöön jäävä tyhjä tila sallii polttoaineen laajenemisen.

    • Älä tupakoi polttoainetta käsitellessäsi ja pysy kaukana avotulesta tai paikoista, joissa kipinä voi sytyttää polttoainehöyryt.

    • Polttoainetta tulee säilyttää hyväksytyssä polttoaineastiassa, joka tulee pitää poissa lasten ulottuvilta. Älä osta polttoainetta enempää kuin 30 päivän tarpeeseen.

    Hengenvaara

    Tietyissä olosuhteissa polttoainesäiliön täytön aikana saattaa purkautua staattista sähköä, joka voi sytyttää polttoainehöyryt. Polttoaineen aiheuttama tulipalo tai räjähdys voi aiheuttaa palovammoja ja omaisuusvahinkoja.

    • Aseta polttoaineastiat aina maahan ja pois ajoneuvon läheltä ennen polttoaineen lisäämistä.

    • Polttoaineastioita ei saa täyttää ajoneuvon sisällä tai kuorma-auton tai perävaunun lavalla, sillä sisämatot tai muoviset lavan päällysteet saattavat eristää astian ja hidastaa staattisen sähkön purkautumista.

    • Poista polttoainekäyttöiset laitteet kuorma-autosta tai perävaunusta ja tankkaa laite, kun sen pyörillä on kosketus maahan, mikäli tämä on käytännössä mahdollista.

    • Jos se ei ole mahdollista, tankkaa tällainen laite kannettavasta astiasta kuorma-auton tai perävaunun lavalla mieluummin kuin polttoaineen jakelupistoolilla.

    • Jos polttoaineen jakelupistoolia on käytettävä, pidä pistoolia polttoainesäiliön reunaa tai astian aukkoa vasten koko tankkaamisen ajan.

    Important: Moottorissa käytetään autoille tarkoitettua 2-D- tai 1-D-dieselpolttoainetta, jonka setaaniluku on vähintään 40.

    Note: Moottorissa on ehkä käytettävä setaaniluvultaan korkeampaa polttoainetta, jos konetta käytetään korkealla merenpinnasta tai alhaisissa lämpötiloissa.

    Biodieselpolttoaineen käyttö

    Tässä laitteessa voidaan käyttää myös polttoaineseosta, jossa on enintään 20 % biodieseliä (B20). Seoksen petrodieselosuuden rikkipitoisuuden on oltava alhainen tai erittäin alhainen. Noudata seuraavia varo-ohjeita:

    • Polttoaineen biodieselosuuden on oltava ASTM D6751:n tai EN14214:n mukainen.

    • Polttoaineseoksen koostumuksen on oltava ASTM D975:n tai EN590:n mukainen.

    • Biodieselseokset voivat vahingoittaa maalattuja pintoja.

    • Käytä kylmällä säällä korkeintaan B5-seosta (biodieselpitoisuus 5 %).

    • Tarkkaile polttoaineen kanssa kosketuksiin joutuvia tiivisteitä ja letkuja, sillä ne voivat haurastua ajan mittaan.

    • Polttoainesuodattimeen voi muodostua tukoksia jonkin aikaa biodieselseosten käytön aloittamisen jälkeen.

    • Lisätietoja biodieselistä saa jälleenmyyjältä.

    Polttoainesäiliön täyttö

    Polttoainesäiliön tilavuus: noin 45 l.

    Note: Polttoainesäiliössä on polttoainemittari, josta näkyy polttoaineen määrä säiliössä. Tarkista polttoainemittari säännöllisesti.

    1. Pysäköi ruiskutuslaite tasaiselle alustalle.

    2. Kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori, irrota virta-avain ja anna moottorin jäähtyä.

    3. Puhdista polttoainesäiliön korkin ympäristö (Kuva 23).

      g028156
    4. Irrota polttoainesäiliön korkki.

    5. Täytä säiliö noin 2,5 cm säiliön yläreunan alapuolelle (täyttökaulan alareunaan).

      Note: Säiliöön jäävä tila sallii polttoaineen laajenemisen. Älä täytä liikaa.

    6. Asenna polttoainesäiliön korkki huolellisesti paikalleen.

    7. Pyyhi läikkynyt polttoaine pois.

    Ruiskutuslaitteen käytön valmistelu

    Imuputken sihdin puhdistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Puhdista imuputken sihti.Puhdista imuputken sihti useammin, jos käytetään ruiskutejauheita.
    1. Sijoita ruiskutuslaite tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    2. Poista säiliön yläosassa oleva kiinnike, joka kiinnittää letkun liittimen isoon letkuun ja sihdin koteloon (Kuva 24).

      g002257
    3. Irrota letku ja letkun liitin sihdin kotelosta (Kuva 24).

    4. Vedä imuputken sihti ulos säiliössä olevasta kotelosta (Kuva 25).

      g005491
    5. Puhdista sihti puhtaalla juoksevalla vedellä.

    6. Aseta sihti koteloon niin, että se on kokonaan paikallaan.

    7. Kohdista letku ja letkun liitin sihdin koteloon säiliön yläosassa ja kiinnitä liitin ja kotelo kiinnikkeellä, joka poistettiin kohdassa 2.

    Säiliön kiinnitysliuskojen tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkasta säiliön kiinnitysliuskat.
  • Important: Säiliön kiinnitysliuskojen kiinnikkeiden liiallinen kiristäminen saattaa johtaa liuskojen epämuodostumiin ja vaurioihin.

    1. Täytä pääsäiliö vedellä.

    2. Tarkista, esiintyykö liuskojen ja säiliön välillä liikettä (Kuva 26).

      g028263
    3. Jos liuskat ovat löysällä, kiristä liuskojen yläpään laippalukkomuttereita ja pultteja, kunnes liuskat ovat tiukasti kiinni säiliössä (Kuva 26).

      Note: Älä kiristä kiinnitysliuskoja liikaa.

    Laitteen käyttö

    Moottorin käynnistys

    1. Istuudu käyttäjän istuimelle ja pidä jalka pois ajopolkimelta.

    2. Varmista, että seisontajarru on kytketty, ajopoljin on vapaalla ja kaasuvipu on hitaalla.

    3. Käännä kytkin Käynnissä/Esilämmitys-asentoon.

      Note: Automaattiajastin esilämmittää noin kuuden sekunnin ajan.

    4. Käännä avain virtalukossa esilämmityksen jälkeen Käynnistys-asentoon.

    5. Käynnistä moottoria korkeintaan 15 sekunnin ajan.

    6. Vapauta avain, kun moottori käynnistyy.

    7. Jos moottoria on esilämmitettävä lisää, käännä avain Pois-asentoon ja sitten asentoon Päällä/Esilämmitys.

      Note: Toista vaiheet tarvittaessa.

    8. Anna moottorin käydä joutokäynnillä tai vähäisellä kaasulla, kunnes se lämpenee.

    Koneella ajo

    1. Aja konetta eteenpäin painamalla ajopoljinta eteenpäin ja peruuta painamalla poljinta taaksepäin.

      Important: Ruiskutuslaitteen on annettava pysähtyä ennen suunnan vaihtamista.

    2. Ajopolkimen vapauttaminen pysäyttää koneen hitaasti.

      Note: Ajopoljin palautuu Vapaa-asentoon.

    3. Jos haluat pysähtyä nopeasti, paina jarrupoljinta.

      Note: Koneen pysähtymismatka voi vaihdella ruiskutuslaitteen säiliön kuorman ja koneen ajonopeuden mukaan.

    Ajonopeuden lukituskytkimen asettaminen

    Varoitus

    Jos ajonopeuden lukituskytkintä painetaan, kun jalka ei ole ajopolkimella, ajoyksikkö saattaa pysähtyä äkillisesti ja aiheuttaa hallinnanmenetyksen. Tästä voi seurata kuljettajan tai sivullisten loukkaantuminen.

    Jalka on pidettävä ajopolkimella, kun ajonopeuden lukituskytkin poistetaan käytöstä.

    1. Aja eteenpäin ja kiihdytä haluttuun ajonopeuteen; katso Koneella ajo.

    2. Paina ajonopeuden lukituskytkimen yläosaa.

      Note: Kytkimessä oleva merkkivalo syttyy.

    3. Ota jalka pois ajopolkimelta.

      Note: Ruiskutuslaite säilyttää valitsemasi ajonopeuden.

    4. Vapauta ajonopeuden lukituskytkin joko asettamalla jalka ajopolkimelle ja painamalla kytkimen alaosaa tai nostamalla jalka pois ajopolkimelta ja painamalla jarrupoljinta.

      Note: Kytkimen valo sammuu, ja ajonopeutta voidaan nyt hallita ajopolkimella.

    Moottorin sammutus

    1. Siirrä kaikki ohjaimet vapaalle.

    2. Pysäytä ruiskutuslaite painamalla jarrua.

    3. Kytke seisontajarru.

    4. Siirrä kaasuvipu joutokäyntiasentoon.

    5. Käännä virta-avain Pysäytys-asentoon.

    6. Irrota avain virtalukosta, jotta moottoria ei voida käynnistää vahingossa.

    Uuden ruiskutuslaitteen sisäänajo

    Noudata näitä ohjeita 100 ensimmäisen käyttötunnin aikana, jotta ruiskutuslaitteen suorituskyky olisi kunnollinen ja ajoneuvo kestäisi pitkään.

    • Tarkista moottoriöljyn ja muiden nesteiden määrä säännöllisesti ja tarkkaile, näkyykö merkkejä ruiskutuslaitteen jonkin osan ylikuumenemisesta.

    • Säiliön täyttämisen jälkeen tarkasta kiinnitysliuskat välysten varalta. Kiristä tarvittaessa.

    • Kun olet käynnistänyt kylmän moottorin, anna sen lämmetä noin 15 sekuntia ennen liikkeellelähtöä.

    • Vältä äkkijarrutusta vaativia tilanteita uuden ruiskutuslaitteen sisäänajon ensimmäisinä tunteina. Uudet jarrupäällysteet toimivat optimaalisesti vasta, kun muutaman tunnin käyttö on kiillottanut ne (ajanut sisään).

    • Vältä moottorin kovaa käyttöä.

    • Katso kohdasta Kunnossapito kaikki sisäänajon aikaiset erityistarkistukset.

    Ruiskutuslaitteen käyttö

    Multi-Pro-ruiskutuslaitetta käytetään täyttämällä ensin ruiskutussäiliö, levittämällä sitten ainetta työskentelyalueelle ja puhdistamalla lopuksi säiliö. On tärkeää, että kaikki kolme vaihetta suoritetaan peräkkäin, jotta ruiskutuslaite ei vaurioituisi. Kemikaaleja ei esimerkiksi saa sekoittaa ja lisätä ruiskutussäiliöön illalla ja suihkuttaa aamulla. Tällöin seurauksena on kemikaalien rikastuminen ja mahdollisesti ruiskutuslaitteen osien vaurioituminen.

    Varoitus

    Kemikaalit ovat vaarallisia ja saattavat aiheuttaa henkilövahinkoja.

    • Lue kemikaalien etikettien ohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata kaikkia valmistajan suosituksia ja varoituksia.

    • Vältä kemikaalien joutumista iholle. Jos kemikaaleja joutuu iholle, pese kyseinen kohta huolellisesti saippualla ja puhtaalla vedellä.

    • Käytä suojalaseja ja muita suojavarusteita kemikaalin valmistajan antamien suositusten mukaan.

    Multi Pro -ruiskutuslaite on suunniteltu erityisesti kestävyyttä ja pitkää käyttöikää silmällä pitäen. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi ruiskutuslaitteen eri osiin on tarkoituksella valittu erilaisia materiaaleja. Valitettavasti ei ole olemassa sellaisia materiaaleja, jotka soveltuisivat kaikkiin mahdollisiin käyttötilanteisiin.

    Jotkin kemikaalit ovat voimakkaampia kuin toiset, ja kukin kemikaali reagoi eri tavalla eri materiaalien kanssa. Jotkin koostumukset (esim. ruiskutejauheet, hiili) ovat erityisen hankaavia ja aiheuttavat nopeampaa kulumista. Jos kemikaalia on saatavana ruiskutuslaitteen käyttöikää pidentävänä vaihtoehtoisena valmisteena, käytä sitä.

    Puhdista ruiskutuslaite huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen. Tällä toimenpiteellä on kaikkein suurin vaikutus ruiskutuslaitteen käyttöiän kannalta.

    Note: Jos sinulla on kysyttävää tai jos tarvitset lisätietoa ruiskutusohjausjärjestelmästä, tutustu järjestelmän mukana toimitettuun käyttöoppaaseen.

    Puhdasvesisäiliön täyttö

    Täytä puhdasvesisäiliö aina puhtaalla vedellä ennen kemikaalien käsittelyä tai sekoittamista.

    Puhdasvesisäiliö sijaitsee kaatumissuojausjärjestelmässä matkustajan istuimen takana (Kuva 27). Säiliön vedellä voit pestä kemikaalit pois iholta, silmistä tai muilta pinnoilta, mikäli kemikaaleja joutuu vahingossa kosketuksiin kehon kanssa.

    Kun haluat täyttää säiliön, irrota säiliön yläosassa oleva korkki ja täytä säiliö puhtaalla vedellä. Asenna korkki.

    Avaa puhdasvesisäiliön tulppa kääntämällä tulpan vipua.

    g028163

    Ruiskutussäiliön täyttö

    Important: Varmista, että käyttämäsi kemikaalit sopivat Vitonin kanssa käytettäväksi. Valmistajan etiketissä pitäisi olla maininta, mikäli kemikaali ei sovi Vitonin kanssa käytettäväksi. Vitonin kanssa yhteensopimattomat kemikaalit huonontavat ruiskutuslaitteen O-rengastiivisteitä, mikä aiheuttaa vuotoja.

    Important: Säiliön merkinnät ovat viitteelliset, eikä niiden tarkkuus riitä säätöön.

    Important: Säiliön ensimmäisen täyttökerran jälkeen tarkasta säiliön kiinnitysliuskat välysten varalta. Kiristä tarvittaessa.

    1. Pysäköi ruiskutuslaite tasaiselle alustalle, sammuta moottori ja kytke seisontajarru.

    2. Laske kemikaalin valmistajan ohjeiden mukaan vesimäärä, joka tarvitaan halutun kemikaalimäärän sekoittamiseen.

    3. Avaa ruiskutussäiliön kansi.

      Säiliön kansi sijaitsee säiliön yläosan keskellä. Avaa se kääntämällä kannen etupuoliskoa vastapäivään ja avaa kansi. Sisällä oleva sihti voidaan irrottaa puhdistamista varten. Säiliö suljetaan asettamalla kansi paikalleen ja kiertämällä etupuoliskoa myötäpäivään.

    4. Lisää 3/4 tarvittavasta vedestä ruiskutussäiliöön käyttämällä takaiskuventtiililiitintä.

      Important: Käytä aina puhdasta ja tuoretta vettä ruiskutussäiliöön. Älä kaada kemikaalitiivistettä tyhjään säiliöön.

    5. Käynnistä moottori, aseta pumpun kytkin Päällä-asentoon ja siirrä kaasuvipu korkealle joutokäynnille.

    6. Siirrä säiliön kierron kytkin Päällä-asentoon.

      Important: Ennen kuin lisäät ruiskutejauheita Toro-ruiskutusjärjestelmään, sekoita jauheet sopivassa astiassa sopivaan määrään raikasta vettä, jotta muodostuu vapaasti juokseva liete. Jos tätä ohjetta ei noudateta, säiliön pohjalle voi kertyä kemikaalijäämiä, kierto voi huonontua, suodattimet voivat tukkeutua ja kiertonopeudet voivat heikentyä.Toro suosittelee hyväksytyn suihkupumppusarjan käyttöä tässä koneessa. Lisätietoja saa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    7. Lisää kemikaalin valmistajan ohjeiden mukainen määrä kemikaalitiivistettä.

    8. Lisää loput vedestä säiliöön.

    Puomien käyttö

    Ruiskutuslaitteen ohjauspaneelissa olevilla puomien nostokytkimillä voidaan siirtää puomit kuljetusasennosta ruiskutusasentoon poistumatta käyttäjän istuimelta. Puomien asento on järkevää muuttaa koneen ollessa pysähtyneenä.

    Puomien asennon vaihtaminen:

    1. Pysäytä ruiskutuslaite tasaiselle maalle.

    2. Laske puomit puomien nostokytkimillä. Odota, kunnes puomit ovat avautuneet kokonaan ruiskutusasentoon.

    3. Kun haluat vetää puomit sisään, pysäytä ruiskutuslaite tasaiselle alustalle.

    4. Nosta puomit puomien nostokytkimillä. Nosta puomeja, kunnes ne ovat siirtyneet kokonaan X-kirjaimen muotoiseen kuljetusasentoon puomien kuljetustelineeseen ja puomien sylinterit ovat vetäytyneet kokonaan sisään.

    Important: Varmista, että ohjaimet ovat vetäytyneet kokonaan sisään ennen kuljetusta, jotta puomin ohjaimen sylinteri ei vaurioidu.

    Important: Vapauta ohjaimen kytkin, kun puomit ovat saavuttaneet halutun asennon. Ohjainten käyttö rajoittimien vastaisesti voi vaurioittaa sylintereitä ja/tai muita hydraulikomponentteja.

    Puomien kuljetustelineen käyttö

    Ruiskutuslaite on varustettu puomien kuljetustelineellä, jossa on ainutlaatuinen turvatoiminto. Jos puomit osuvat kuljetusasennossa ollessaan matalalla olevaan esteeseen, ne siirtyvät automaattisesti pois kuljetustelineestä. Jos näin tapahtuu, puomit pysähtyvät vaakasuoraan asentoon ajoneuvon taakse. Puomit eivät vahingoitu, mutta ne on kuitenkin heti siirrettävä takaisin kuljetustelineeseen.

    Important: Puomit voivat vahingoittua, jos niitä kuljetetaan missä tahansa muussa asennossa kuin X-kirjaimen muotoisessa kuljetusasennossa puomien kuljetustelineessä.

    Siirrä puomit takaisin kuljetustelineeseen laskemalla ne ruiskutusasentoon ja nostamalla ne sitten takaisin kuljetusasentoon. Varmista, että puomin sylinterit ovat vetäytyneet kokonaan sisään, jotta ohjausvarsi ei vahingoitu varastoinnin aikana.

    Ruiskutus

    Important: Jotta seos pysyisi hyvin sekoitettuna, käytä säiliön kiertoa aina, kun säiliössä on seosta. Jotta sekoitus toimisi, pumpun on oltava kytkettynä päälle ja moottorin täytyy käydä tyhjäkäyntiä korkeammilla kierroksilla.

    Note: Tämä toimenpide edellyttää, että pumppu on käynnistetty. Katso kohta Ruiskutussäiliön täyttö.

    1. Aseta puomien pääkytkin Pois-asentoon.

    2. Siirrä kaasuvipu haluttuun asentoon ruiskutusta varten.

    3. Aja kohtaan, jossa aiot ruiskuttaa.

    4. Laske puomit alas.

    5. Aseta yksittäisten puomiosien kytkimet tarvittaessa Päällä-asentoon.

    6. Säädä paine halutuksi ruiskutustason säätimellä. Katso lisätietoja ruiskutuslaitteen mukana toimitetusta suuttimen valintaoppaasta.

    7. Aja halutulla nopeudella ja aloita ruiskutus asettamalla puomien pääkytkin Päällä-asentoon.

      Note: Kun säiliö on melkein tyhjä, kierto saattaa aiheuttaa vaahtoamista säiliössä. Sulje tällöin kierto säiliön kierron kytkimellä. Vaihtoehtoisesti säiliössä voidaan käyttää vaahtoamisen estoon tarkoitettua ainetta.

    8. Kun olet lopettanut ruiskuttamisen, kytke kaikki puomit pois käytöstä kääntämällä puomien pääkytkin Pois-asentoon. Käännä sen jälkeen pumpun kytkin Pois-asentoon.

      Note: Palauta puomit kuljetusasentoon ja aja ruiskutuslaite puhdistusalueelle.

      Important: Nosta puomeja, kunnes ne ovat siirtyneet kokonaan X-kirjaimen muotoiseen kuljetusasentoon puomien kuljetustelineeseen ja puomien sylinterit ovat vetäytyneet kokonaan sisään, kun siirrät ruiskutuslaitteen ruiskutusalueelta toiselle tai varastointi- tai puhdistusalueelle.

    Nurmenhoidon varotoimenpiteet paikallaan käytettäessä

    Important: Joissain olosuhteissa moottorista, jäähdyttimestä ja äänenvaimentimesta säteilevä kuumuus voi vaurioittaa nurmea, kun ruiskutinta käytetään paikallaan. Paikallaan käyttöä ovat esimerkiksi säiliön kierto, käsiruiskutus tai kävelypuomin käyttö.

    Noudata seuraavia varotoimenpiteitä:

    • Vältä paikallaan ruiskutusta silloin, kun olosuhteet ovat hyvin kuumat ja/tai kuivat, koska nurmi voi tällöin olla herkempi vaurioille.

    • Vältä seisottamista nurmella paikallaan ruiskutuksen aikana. Seisota aina ajoreitillä, mikäli mahdollista.

    • Minimoi aika, jonka laite on nurmella käynnissä samassa kohdassa. Ruohon vaurioitumiseen vaikuttavat sekä aika että lämpötila.

    • Aseta moottorin nopeus alhaisimmaksi mahdolliseksi, jolla saavutetaan haluttu paine ja virtaus. Tämä minimoi kehittyvän lämmön ja tuulettimen ilmavirran nopeuden.

    • Anna lämmön poistua ylöspäin moottoritilasta kohottamalla istuinkokoonpanoja paikallaan käytön aikana niin, että lämpö ei joudu poistumaan ajoneuvon alta.

    Ruiskutusvinkkejä

    • Älä ruiskuta osittain aiemmin ruiskuttamillesi alueille.

    • Tarkkaile suuttimien mahdollista tukkeutumista. Vaihda kuluneet tai vaurioituneet suuttimet.

    • Sammuta ruiskutus puomien pääkytkimellä, ennen kuin pysäytät ruiskutuslaitteen. Kun ruiskutuslaite on pysähdyksissä, pidä moottorin kierrosluku tarpeeksi korkeana tyhjäkäynnin säätimen avulla, jotta säiliön kierto jatkuisi.

    • Parempiin tuloksiin päästään, jos ruiskutuslaite on liikkeessä, kun puomit kytketään käyttöön.

    Suuttimen tukoksen poistaminen

    Jos suutin tukkiutuu ruiskutuksen aikana, se voidaan puhdistaa käyttämällä vedellä täytettyä suihkepulloa tai hammasharjaa.

    1. Pysäköi ruiskutuslaite tasaiselle alustalle, sammuta moottori ja kytke seisontajarru.

    2. Kytke puomien pääkytkin Pois-asentoon ja kytke pumpun kytkin Pois-asentoon.

    3. Irrota tukkiutunut suutin ja puhdista se vedellä täytetyllä suihkepullolla tai hammasharjalla.

    Suuttimen valinta

    Note: Katso lisätietoja suuttimen valintaoppaasta, joka on saatavana valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    Suutinrunkoihin voidaan liittää enintään kolme erilaista suutinta. Valitse suutin seuraavasti:

    1. Pysäköi ruiskutuslaite tasaiselle alustalle, sammuta moottori ja kytke seisontajarru.

    2. Kytke puomien pääkytkin Pois-asentoon ja kytke pumpun kytkin Pois-asentoon.

    3. Kierrä suuttimien kannatinta jompaankumpaan suuntaan oikean suuttimen mukaisesti.

    Ruiskutusjärjestelmän

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Vuosittain
  • Huuhtele ruiskutuslaite puhtaalla vedellä. Avaa huuhtelun aikana rajoitusventtiili kasvattamalla pumpun nopeutta. Tämä toimenpide puhdistaa nestejäämät venttiileistä ja letkuista.
  • Important: Ruiskutuslaite on aina tyhjennettävä ja puhdistettava välittömästi jokaisen käyttökerran jälkeen. Jos näin ei toimita, kemikaalit saattavat kuivua tai saostua putkiin ja tukkia pumpun tai muita osia.

    Toro suosittelee hyväksytyn huuhtelusarjan käyttöä tässä koneessa. Lisätietoja saa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    Puhdista ruiskutusjärjestelmä jokaisen ruiskutuskerran jälkeen. Ruiskutusjärjestelmän puhdistus:

    • Huuhtele kolme kertaa.

    • Käytä kemikaalien valmistajien suosittelemia puhdistus- ja neutralointiaineita.

    • Käytä viimeisessä huuhtelussa puhdasta vettä ilman puhdistus- tai neutralointiaineita.

    1. Pysäytä ruiskutuslaite, kytke seisontajarru ja sammuta moottori.

    2. Etsi säiliön tyhjennysventtiili koneen takaosasta (Kuva 28).

      Note: Venttiili on pumpun takaosassa tukikannattimessa.

      g028158

      Avaa venttiili ja tyhjennä kaikki käyttämättä jäänyt materiaali. Hävitä materiaali paikallisten säännösten ja valmistajan ohjeiden mukaan (Kuva 29). Irrota tyhjennyksen jälkeen kannattimessa oleva lukitussokka, joka kiinnittää tyhjennysventtiilin koneeseen, ja aseta venttiili maahan. Näin letkuun jäänyt materiaali valuu pois.

      g018933
    3. Kun säiliö on tyhjentynyt kokonaan, asenna venttiili runkoon edellä irrotetulla lukitussokalla ja sulje tyhjennysventtiili (Kuva 29).

    4. Lisää säiliöön vähintään 190 litraa puhdasta vettä ja sulje kansi.

      Note: Vedessä voi tarvittaessa käyttää puhdistus-/neutralointiainetta. Käytä viimeisessä huuhtelussa ainoastaan puhdasta, kirkasta vettä.

    5. Laske puomit alas ruiskutusasentoon.

    6. Käynnistä moottori ja aseta kaasuvipu korkealle joutokäynnille.

    7. Varmista, että säiliön kierron kytkin on Päällä-asennossa.

    8. Aseta pumpun kytkin Päällä-asentoon ja lisää ruiskutuspainetta ruiskutustason säätimellä.

    9. Aloita ruiskutus asettamalla puomien kytkimet sekä puomien pääkytkin Päällä-asentoon.

    10. Anna kaiken säiliössä olevan veden ruiskuta suuttimien läpi.

    11. Varmista, että kaikki suuttimet ruiskuttavat oikein.

    12. Kytke puomien pääkytkin Pois-asentoon, kytke pumpun kytkin Pois-asentoon ja sammuta moottori.

    13. Toista vaiheet 4–12 ainakin kahdesti, jotta ruiskutusjärjestelmä puhdistuu täysin.

      Important: Tämä toimenpide on tehtävä aina vähintään kolme kertaa, jotta ruiskutusjärjestelmä puhdistuu täysin ja jotta se ei vahingoitu.

    14. Puhdista sihti. Lisätietoja on kohdassa Imuputken sihdin puhdistus.

      Important: Jos käytit ruiskutejauheita, puhdista sihti jokaisen säiliöllisen jälkeen.

    15. Huuhtele ruiskutuslaitteen ulkopinnat puhtaalla vedellä puutarhaletkua käyttäen.

    16. Irrota suuttimet ja puhdista ne käsin. Vaihda kuluneet tai vahingoittuneet suuttimet.

    Puomiosien venttiilien säätö

    Important: Jos käytössä on Pro Control™ Spray System, kaikki puomin ohitusventtiilit on suljettava. Seuraavat säädöt on tehtävä vain, jos Pro Control Spray System ei ole käytössä.

    Ennen ruiskutuslaitteen ensimmäistä käyttökertaa tai suuttimen vaihdon jälkeen puomiosien venttiilejä on säädettävä siten, että kaikkien puomiosien paine ja ruiskutustasot pysyvät samoina, kun yksi tai useampi osa kytketään pois käytöstä.

    Note: Puomiosien venttiilit on säädettävä aina, kun suuttimet vaihdetaan.

    Important: Jos koneessa on Pro Control™ Spray System, jätä tämän tärkeän huomautuksen alla olevat puomiosien säätöä koskevat vaiheet huomiotta ja lue tämä huomautus: Puomiosien venttiilejä ei käytetä Pro Control™ -järjestelmää käytettäessä. Sulje puomiosien venttiilit kiertämällä punaisia ohitusnuppeja myötäpäivään. Venttiili on kiinni, kun nuppia kierrettäessä tuntuu pieni vastus. Jos ohitusnuppia kiristetään liikaa, venttiili saattaa vaurioitua. Ohitusnuppia on ehkä kierrettävä 3–4 kiertoa (360° = 1 kierto), jotta venttiili saadaan suljettua kokonaan. Venttiilin numerot ovat vain viitteeksi: nupin asettaminen 0:n kohdalle ei takaa, että venttiili on suljettu. Jos käytetään Pro Control™ -järjestelmää, puomiosien venttiilejä ei tarvitse säätää, kun ne on suljettu. Jos konetta käytetään manuaaliseen ruiskutukseen (ilman Pro Control™ -järjestelmää), katso puomin ohitusventtiilien säätövaiheet ennen koneen käyttöä.

    1. Etsi avoin ja tasainen alue, jolla tämän toimenpiteen voi suorittaa.

    2. Täytä ruiskutussäiliö puhtaalla vedellä.

    3. Laske vasemman- ja oikeanpuoleiset puomiosat.

    4. Kytke seisontajarru ja käynnistä moottori.

    5. Aseta kaikkien kolmen puomiosan kytkimet sekä puomien pääkytkin Päällä-asentoon.

    6. Säädä painemittarin painelukema ruiskutusmäärän kytkimellä, kunnes se on puomiosiin asennetuille suuttimille sopivissa rajoissa (yleensä 276 kPa eli 40 psi). Katso lisätietoja suuttimien valintaoppaasta, joka on saatavana valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    7. Merkitse muistiin painemittarin lukema.

    8. Kytke yksi puomiosista pois käytöstä kyseisen puomiosan kytkimellä.

    9. Säädä käytöstä poistetun puomiosan säätöventtiilin päässä olevaa puomiosan ohitusventtiiliä (Kuva 30), kunnes mittarin painelukema on sama kuin vaiheessa 7 mitattu painelukema.

      g028162
    10. Varmista kytkemällä puomi käyttöön ja pois käytöstä, että paine ei muutu.

    11. Toista tarvittaessa vaiheet 9–10 muille puomiosille.

    12. Aja ruiskutuslaitetta halutulla nopeudella samalla kun ruiskutat ja kytke kukin puomiosa yksittäin pois käytöstä.

      Note: Painemittarin lukeman ei pitäisi muuttua.

    Säiliön kierron ohitusventtiilin nupin asento

    • Säiliön kierron ohitusventtiili on täysin Vapaa-asennossa ruudussa A (Kuva 31).

    • Säiliön kierron ohitusventtiili on Kiinni (0) -asennossa ruudussa B (Kuva 31).

    • Säiliön kierron ohitusventtiili on väliasennossa (säädetty suhteessa ruiskutusjärjestelmän painemittariin) ruudussa C (Kuva 31).

    g028228

    Säiliön kierron ohitusventtiilin säätö

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Vuosittain
  • Säädä säiliön kierron ohitusventtiili.
  • Important: Jos Pro Control™ XP Spray System on asennettu, käännä virtakytkin Pois-asentoon nyt. Seuraava toimenpide voidaan suorittaa vain, kun ohjausyksikön virta on katkaistu.

    1. Etsi avoin ja tasainen alue, jolla tämän toimenpiteen voi suorittaa.

    2. Täytä ruiskutussäiliö puhtaalla vedellä.

    3. Varmista, että säiliön kierron säädinventtiili on auki.

      Note: Jos sitä on säädetty, avaa se kokonaan tällä kertaa.

    4. Kytke seisontajarru ja käynnistä moottori.

    5. Siirrä kaasuvipu nopealle.

    6. Aseta pumpun kytkin ja säiliön kierron kytkin Päällä-asentoon.

    7. Säädä ruiskutusjärjestelmän painetta ruiskutustason säätimellä siten, että mittarin lukema on 689 kPa (100 psi).

    8. Aseta säiliön kierron kytkin Pois-asentoon ja tarkasta painemittari.

      • Jos painemittarin lukema on 689 kPa (100 psi), säiliön kierron ohitusventtiili on säädetty oikein.

      • Jos painemittari näyttää eri lukeman, siirry seuraavaan vaiheeseen.

    9. Säädä säiliön kierron ohitusventtiiliä (Kuva 32), joka on säiliön kierron venttiilin takaosassa, kunnes ruiskutusjärjestelmän painelukema mittarissa on 689 kPa (100 psi).

      g028164
    10. Siirrä pumpun kytkin Pois-asentoon. Siirrä kaasuvipu joutokäyntiasentoon ja käännä kytkin Pois-asentoon.

    Pumppu

    Pumppu sijaitsee säiliön takaosassa vasemmalla puolella (Kuva 33).

    g028157

    Ruiskutuslaitteen kuljetus

    Käytä perävaunua, kun ruiskutuslaitetta kuljetetaan pitkiä matkoja. Kiinnitä ruiskutuslaite perävaunuun tukevasti. Varmista myös, että puomit on kiinnitetty tiukasti paikoilleen. Kiinnityspisteiden sijainti; katso Kuva 34 ja Kuva 35.

    g002210
    g002211

    Ruiskutuslaitteen hinaus

    Hätätapauksessa ruiskutuslaitetta voidaan hinata lyhyitä matkoja, kun hinausventtiili avataan. Sitä ei kuitenkaan suositella tavanomaiseksi käytännöksi.

    Vaara

    Hinaaminen liian kovalla nopeudella voi heikentää ohjattavuutta, mistä voi olla seurauksena henkilövahinko.

    Ruiskutuslaitteen hinausnopeus saa olla korkeintaan 4,8 km/h.

    Hinaamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Jos laitetta on siirrettävä pidempi matka, kuljeta se kuorma-autolla tai perävaunulla. Katso Ruiskutuslaitteen kuljetus.

    1. Avaa hinausventtiili (Kuva 36) kääntämällä sitä 90 astetta jompaankumpaan suuntaan.

      g002212

      Important: Jos hinausventtiiliä ei avata ennen ruiskutuslaitteen hinaamista, vaihteisto vaurioituu.

    2. Kiinnitä hinausköysi runkoon. Tarkista etu- ja takahinauspisteiden sijainnit kuvista Kuva 37 ja Kuva 38.

      g002213
      g002214
    3. Vapauta seisontajarru.

    4. Ruiskutuslaitteen hinausnopeus saa olla korkeintaan 4,8 km/h.

    5. Sulje hinausventtiili hinauksen päätteeksi ja kiristä se enintään momenttiin 7–11 N·m.

    Kunnossapito

    Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

    Kunnossapitotaulukko

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    5 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda hydrauliöljyn suodatin.
  • 8 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • Vaihda takaplaneettavaihteiston neste.
  • Tarkista tuulettimen/laturin hihna
  • 50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda moottoriöljy ja öljynsuodatin.
  • Tarkasta polttoaineletkut ja liitännät.
  • 200 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Rasvaa etupyörien laakerit.
  • Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista rengaspaine.
  • Tarkista moottoriöljy.Tarkista moottorin öljymäärä ennen kuin käynnistät moottorin ensimmäistä kertaa.
  • Tarkista jäähdytysnesteen määrä.Tarkista jäähdyttimen ja paisuntasäiliön jäähdytysnesteen määrä jokaisen päivän alussa ennen moottorin käynnistämistä.
  • Tarkista hydrauliöljyn määrä.Tarkista hydraulinesteen taso ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä ja sen jälkeen päivittäin.
  • Tarkista jarrut.
  • Puhdista imuputken sihti.Puhdista imuputken sihti useammin, jos käytetään ruiskutejauheita.
  • Tarkasta säiliön kiinnitysliuskat.
  • Tarkista ilmanpuhdistin.Huolla ilmansuodatin useammin, jos käyttöolosuhteet ovat erittäin pölyiset tai hiekkaiset.
  • 50 käyttötunnin välein
  • Voitele pumppu.
  • Voitele kaikki rasvanipat.
  • Tarkista akkukaapelien liitännät.
  • 100 käyttötunnin välein
  • Voitele puomien saranat.
  • Vaihda ilmansuodatinpanos.Vaihda ilmansuodatinpanos useammin pölyisissä ja likaisissa olosuhteissa.
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • Tarkista renkaiden kunto ja kuluneisuus.
  • Tarkista jäähdytysjärjestelmän letkut kulumisen ja vaurioiden varalta.
  • Tarkista tuulettimen/laturin hihna
  • 150 käyttötunnin välein
  • Vaihda moottoriöljy (myös synteettinen öljy) ja öljynsuodatin(useammin, jos moottoria käytetään raskaalla kuormalla tai korkeissa lämpötiloissa).
  • 200 käyttötunnin välein
  • Tarkista etupyörien aurauskulma.
  • Tarkasta kaikki letkut ja liitokset vaurioiden varalta ja oikean kiinnityksen varmistamiseksi.
  • Puhdista jäähdyttimen rivat.
  • 400 käyttötunnin välein
  • Voitele ohjausvarren laakerit.
  • Tee kaikki moottorin käyttöoppaassa mainitut vuosittaiset huoltotoimenpiteet.
  • Tarkasta polttoaineletkut ja liitännät.
  • Vaihda polttoainesuodattimen kotelo.
  • Vaihda polttoainesäiliön suodatin.
  • Vaihda polttoainesäiliön suodatin.
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö.
  • Rasvaa etupyörien laakerit.
  • Vaihda planeettavaihteiston neste.
  • Tarkista jäähdytysneste (valmistajan ohjeiden mukaan) ja vaihda tarvittaessa.
  • Vaihda hydrauliöljyn suodatin.
  • Vaihda hydrauliöljy.
  • Tarkasta venttiiliyksikköjen O-renkaat ja vaihda ne tarvittaessa.
  • Vaihda painesuodatin.
  • Tarkista pumpun kalvo ja vaihda tarvittaessa(ota yhteys valtuutettuun Toro-huoltoliikkeeseen).
  • Tarkista pumpun sulkuventtiilit ja vaihda tarvittaessa(ota yhteys valtuutettuun Toro-huoltoliikkeeseen).
  • Tarkasta nailoniset tappiholkit.
  • Vuosittain
  • Huuhtele ruiskutuslaite puhtaalla vedellä. Avaa huuhtelun aikana rajoitusventtiili kasvattamalla pumpun nopeutta. Tämä toimenpide puhdistaa nestejäämät venttiileistä ja letkuista.
  • Säädä säiliön kierron ohitusventtiili.
  • Important: Lisää huoltotoimenpiteitä on moottorin käyttöoppaassa.

    Note: Tarvitsetko koneen kytkentäkaavion tai hydraulikaavion? Kaavion voi tarvittaessa ladata maksuttomasti osoitteesta www.Toro.com etsimällä oman laitteen kotisivulla olevasta opaslinkistä.

    Päivittäisen huollon tarkastuslista

    Ota tästä sivusta kopioita.

    Tarkistettavat kohdatViikolle:
    MaTiKeToPeLaSu
    Tarkista jarrujen ja seisontajarrun toiminta.       
    Tarkista vapaan vaihteen lukituskytkimen toiminta.       
    Tarkista polttoaineen määrä.       
    Tarkista moottoriöljyn määrä.       
    Tarkista hydrauliöljyn määrä.       
    Tarkista jäähdytysnesteen määrä.       
    Tarkista ilmansuodatin.       
    Tarkista, ettei jäähdyttimessä ja öljynlauhduttimessa ole roskia.       
    Tarkista, kuuluuko moottorista epätavallisia ääniä.       
    Tarkista, kuuluuko epätavallisia käyntiääniä.       
    Tarkista rengaspaine.       
    Tarkista nestevuodot.       
    Tarkasta kaikki hydrauli- ja nesteletkut ja varmista, ettei niissä ole vaurioita, kiertymiä tai kulumisen merkkejä.       
    Tarkista mittareiden toiminta.       
    Tarkista kaasupolkimen toiminta.       
    Puhdista imuputken sihti.       
    Voitele kaikki rasvanipat.1       
    Korjaa maalipinnan vauriot.       

    1Välittömästi jokaisen pesun jälkeen luettelon mukaisesta huoltovälistä huolimatta

    Todetut viat

    Tarkastuksen suoritti:
    VikaPäivämääräHuomio
    1  
    2  
    3  
    4  
    5  
    6  
    7  
    8  
    9  
    10  

    Varoitus

    Jos jätät avaimen virtakytkimeen, joku voi vahingossa käynnistää moottorin ja vahingoittaa vakavasti lähellä olijoita.

    Irrota avain virtakytkimestä ennen huoltoa.

    Huoltoa edeltävät toimenpiteet

    Ruiskutuslaitteen nostaminen

    Aina kun moottoria käytetään kunnossapitoa ja/tai moottorin vianmääritystä varten, ruiskutuslaitteen takapyörät on nostettava 25 mm irti maasta asettamalla akselipukit taka-akselin tueksi.

    Hengenvaara

    Tunkilla oleva ruiskutuslaite voi olla epävakaa ja pudota ja vahingoittaa siten ruiskutuslaitteen alla olevaa henkilöä.

    • Poista aina virta-avain virtakytkimestä ennen kuin nouset pois ruiskutuslaitteelta.

    • Aseta pyöriin vierimisen estävät kiilat, kun ruiskutuslaite on nostettu tunkeille.

    • Tue kone pukkien avulla.

    Ruiskutuslaitteen etunostopiste on etuakselin alapuolella suoraan lehtijousien alla (Kuva 39).

    g002215

    Ruiskutuslaitteen takanostopiste sijaitsee takana puomitukien kohdalla (Kuva 40).

    g002216

    Moottoriin pääsy

    Etulämpösuojuksen irrottaminen

    1. Käynnistä moottori ja anna sen käydä, kunnes se lämpenee. Tämä lämmittää öljyn, jolloin se valuu paremmin.

    2. Kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    3. Nosta koneen etu- ja takaosa ja tue ne akselipukeilla; katso Ruiskutuslaitteen nostaminen.

    4. Irrota kuusi kuusiokantapulttia ja kuusi aluslaattaa, joilla etulämpösuojus on kiinnitetty alustaan, ja irrota suojus (Kuva 41).

      Note: Säilytä pultit, aluslaatat ja lämpösuojus asennusta varten kohdassa Moottorin lämpösuojuksen asennus.

      g028168

    Moottorin lämpösuojuksen asennus

    1. Kohdista etulämpösuojuksen takalaippa takalämpösuojuksen etulaipan päälle (Kuva 42).

      g028177
    2. Kohdista etulämpösuojuksen reiät alustassa oleviin kierteisiin reikiin (Kuva 42).

    3. Kiinnitä etulämpösuojus koneeseen kuudella kuusiokantapultilla ja kuudella aluslaatalla (Kuva 42), jotka irrotettiin kohdan Etulämpösuojuksen irrottaminen vaiheessa 4.

    4. Kiristä pultit momenttiin 1 129 – 1 582 N·cm.

    5. Laske kone ja poista pukit.

    Istuimen jalustan huoltopaneelin irrotus

    1. Irrota kaksi laippakantapulttia, joilla istuimen jalustan huoltopaneeli on kiinnitetty istuimen jalustaan (Kuva 43).

      g028317
    2. Irrota istuimen jalustan huoltopaneeli ja akustiikkapaneeli koneesta (Kuva 43).

    Istuimen jalustan huoltopaneelin asennus

    1. Kohdista akustiikkapaneeli istuimen jalustassa olevaan istuimen jalustan huoltopaneelin aukkoon (Kuva 43).

    2. Kohdista istuimen jalustan huoltopaneelissa olevat reiät istuimen jalustan reikiin (Kuva 43).

    3. Kiinnitä istuimen jalustan huoltopaneeli istuimen jalustaan kahdella laippakantapultilla (Kuva 43), jotka irrotettiin kohdan Istuimen jalustan huoltopaneelin irrotus vaiheessa 1.

    4. Kiristä pultit momenttiin 1 975 – 2 542 N·cm.

    Voitelu

    Ruiskutuslaitteen voitelu

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Voitele pumppu.
  • Voitele kaikki rasvanipat.
  • Rasvatyyppi: Litiumpohjainen yleisrasva nro 2. Toro Premium All Purpose Grease -rasvaa on saatavilla Toro-jälleenmyyjältä.

    1. Pyyhi rasvanippa puhtaaksi, ettei epäpuhtauksia pääse laakeriin tai holkkiin.

    2. Pumppaa laakeriin tai holkkiin rasvaa.

    3. Pyyhi pois ylimääräinen rasva.

      Rasvanippojen sijainnit: Kuva 44 ja Kuva 45.

    g018935
    g002218

    Puomin saranoiden voitelu

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    100 käyttötunnin välein
  • Voitele puomien saranat.
  • Important: Jos puomin sarana pestään vedellä, vesi ja roskat on poistettava saranakokoonpanosta ja saranoihin on lisättävä rasvaa.

    Rasvatyyppi: Litiumpohjainen yleisrasva nro 2.

    1. Pyyhi rasvanipat puhtaaksi, ettei epäpuhtauksia pääse laakeriin tai holkkiin.

    2. Pumppaa laakeriin tai holkkiin rasvaa kunkin nipan kohdalla, Kuva 46.

      g002014
    3. Pyyhi pois ylimääräinen rasva.

    4. Toista vaiheet kunkin puomin nivelen kohdalla.

    Ohjausvarren laakereiden voitelu

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Voitele ohjausvarren laakerit.
  • Rasvatyyppi: Litiumpohjainen yleisrasva nro 2.

    1. Avaa puomit ruiskutusasentoon.

    2. Irrota sokka saranatapista (Kuva 47).

    3. Nosta puomia ja irrota tappi (Kuva 47). Laske puomi varovasti maahan.

    4. Tarkasta tappi vaurioiden varalta ja vaihda se tarvittaessa.

      g013780
    5. Liikuta ohjausvarren laakeripäätä ja lisää laakeriin rasvaa (Kuva 48).

      Note: Pyyhi pois ylimääräinen rasva.

      g002015
    6. Aseta nivel ja ohjausvarsi kohdakkain nostamalla puomia.

    7. Pitele puomia ja työnnä tappi sekä puomin nivelen että ohjausvarren läpi (Kuva 47).

    8. Kun tappi on paikallaan, vapauta puomi ja varmista tappi aikaisemmin irrotetulla sokalla.

    9. Toista vaiheet kunkin ohjausvarren laakerin kohdalla.

    Moottorin huolto

    Ilmanpuhdistimen tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista ilmanpuhdistin.Huolla ilmansuodatin useammin, jos käyttöolosuhteet ovat erittäin pölyiset tai hiekkaiset.
    1. Kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    2. Kallista matkustajan istuinta eteenpäin ja aseta kannatintanko sen ohjauslovessa olevaan pidättimeen.

    3. Pyyhi pölysuojus ja ilmanpuhdistimen runko puhtaaksi (Kuva 49).

      g028188
    4. Tarkista, ettei ilmanpuhdistimen rungossa ole vaurioita, jotka voivat aiheuttaa ilmavuodon (Kuva 49).

      Note: Vaihda pölysuojus ja ilmanpuhdistimen runko, jos jompikumpi on vaurioitunut.

    5. Puhdista pölynestoventtiilistä lika, pöly ja epäpuhtaudet puristamalla sitä (Kuva 49).

    6. Löysää kaksi salpaa, joilla pölysuojus on kiinni ilmanpuhdistimen rungossa.

    7. Tarkista, ettei ilmansuodatinpanokseen ole kertynyt liikaa pölyä, likaa tai epäpuhtauksia (Kuva 49).

      Note: Jos ilmansuodatinpanos on likainen, älä puhdista sitä vaan vaihda se.

    8. Asenna pölysuojus ilmanpuhdistimen runkoon ja kiinnitä se kahdella salvalla (Kuva 49).

      Note: Varmista, että pölysuojus on kohdistettu kello 5–7:n asentoon päästä katsottuna.

    9. Laske matkustajan istuin alas.

    Ilmansuodatinpanoksen vaihtaminen

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    100 käyttötunnin välein
  • Vaihda ilmansuodatinpanos.Vaihda ilmansuodatinpanos useammin pölyisissä ja likaisissa olosuhteissa.
    1. Jos asennat uutta suodatinta, tarkista, ettei uusi ilmansuodatinpanos ole vaurioitunut kuljetuksen aikana. Tarkista myös suodattimen tiivistetty pää.

      Important: Älä asenna viallista suodatinta.

    2. Pyyhi pölysuojus ja ilmanpuhdistimen runko puhtaaksi (Kuva 49).

    3. Nosta jäähdytysnesteen ylivuotosäiliö ylös ja irti säiliön tukikannattimesta (Kuva 50).

      g028186
    4. Löysää kaksi salpaa, joilla pölysuojus on kiinni ilmanpuhdistimen rungossa (Kuva 50).

    5. Liu’uta vanha ilmansuodatinpanos irti ilmanpuhdistimen rungosta varovasti, jotta pölyä irtoaa vähemmän.

      Note: Älä kolhi ilmansuodatinpanosta ilmanpuhdistimen runkoa vasten.

    6. Pyyhi pölysuojuksen sisäpuoli, ilmanpuhdistimen runko ja pölynestoventtiili puhtaaksi kostealla liinalla (Kuva 49 ja Kuva 50).

    7. Aseta ilmansuodatinpanos ilmanpuhdistimen runkoon (Kuva 50).

      Note: Varmista, että suodatin asettuu kunnolla ilmanpuhdistimen runkoon painamalla ilmansuodatinpanoksen ulkoreunaa asennuksen aikana. Älä paina suodattimen joustavaa keskikohtaa.

    8. Asenna suojus ilmanpuhdistimen runkoon ja kiinnitä se kahdella salvalla (Kuva 50).

      Note: Varmista, että pölynestoventtiili on kohdistettu kello 5–7:n asentoon päästä katsottuna (Kuva 50).

    9. Kohdista jäähdytysnesteen ylivuotosäiliö säiliön tukikannattimeen ja varmista, että se asettuu kunnolla paikalleen (Kuva 50).

      Important: Varmista, että ylipaineletku kulkee alas ja eteenpäin ja säiliön ilmaletku kulkee taaksepäin kuvan mukaisesti (Kuva 50).

    10. Laske matkustajan istuin alas.

    Moottoriöljyn huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda moottoriöljy ja öljynsuodatin.
  • 150 käyttötunnin välein
  • Vaihda moottoriöljy (myös synteettinen öljy) ja öljynsuodatin(useammin, jos moottoria käytetään raskaalla kuormalla tai korkeissa lämpötiloissa).
  • 400 käyttötunnin välein
  • Tee kaikki moottorin käyttöoppaassa mainitut vuosittaiset huoltotoimenpiteet.
  • Kampikammion öljytilavuus: 4,6 l suodattimen kanssa.

    Moottoriöljyn laatuvaatimukset:

    • Öljytyyppi: API-huoltoluokitus CH-4, CI-4 tai korkeampi.

    • Suositeltu öljyn viskositeetti: SAE 15W-40 (yli –18 °C)

    • Vaihtoehtoinen öljyn viskositeetti: SAE 10W-30 tai 5W-30 (kaikki lämpötilat)

    Toro Premium -moottoriöljyä on saatavana jälleenmyyjältä (viskositeetti 15W-40 tai 10W-30). Katso osanumerot osaluettelosta.

    Moottorin öljynsuodattimen vaihto

    1. Irrota etulämpösuojus; katso Etulämpösuojuksen irrottaminen

    2. Nosta istuimet.

      Varoitus

      Istuimen alapuolella olevat osat ovat kuumia, jos ruiskutuslaite on ollut käynnissä. Kuumien osien koskettaminen saattaa aiheuttaa palovammoja.

      Anna ruiskutuslaitteen jäähtyä, ennen kuin suoritat huoltotoimenpiteitä tai kosketat konepellin alla olevia osia.

    3. Aseta tyhjennysastia moottorin öljynsuodattimen alle (Kuva 51).

      g028169
    4. Irrota vanha öljynsuodatin (Kuva 51).

      Note: Toimita käytetty öljynsuodatin valtuutetun jälleenkäsittelylaitoksen hävitettäväksi.

    5. Pyyhi moottorin öljynsuodattimen istukan pinta puhtaaksi liinalla.

    6. Täytä öljynsuodatin määritysten mukaisella öljyllä.

      Note: Kyllästä suodatinpanos öljyllä.

    7. Sivele ohut kerros määritysten mukaista öljyä uuden öljynsuodattimen kumitiivisteelle.

    8. Asenna öljynsuodatin suodattimen istukkaan ja kierrä öljynsuodatinta myötäpäivään, kunnes kumitiiviste koskettaa suodattimen istukkaa. Kiristä sitten suodatinta vielä 1/2 kierrosta (Kuva 51).

      Note: Älä kiristä öljynsuodatinta liikaa.

    9. Pyyhi pois kaikki ylimääräinen öljy.

    Moottoriöljyn vaihto

    1. Aseta tyhjennystulpan alle tyhjennysastia, jonka tilavuus on 5,6 l (Kuva 51).

    2. Irrota tyhjennystulppa (Kuva 51) ja anna kaiken öljyn valua pois.

      Note: Tarkista, ettei tyhjennystulpan tiiviste ole kulunut tai vaurioitunut. Vaihda tiiviste, jos se on kulunut tai vaurioitunut.

      Note: Toimita käytetty öljy valtuutetun jälleenkäsittelylaitoksen hävitettäväksi.

    3. Asenna tyhjennystulppa moottorin öljykaukalon tyhjennysaukkoon ja kiristä tulppa momenttiin 33–37 N·m.

    4. Kallista matkustajan istuinta eteenpäin ja aseta kannatintanko sen ohjauslovessa olevaan pidättimeen.

    5. Irrota öljyntäyttökorkki moottorin venttiilikopan täyttökaulasta (Kuva 52) ja kaada hitaasti noin 80 % määritetystä öljymäärästä täyttökaluaan.

      g028155
    6. Irrota mittatikku ja tarkista moottorin öljymäärä (Kuva 53).

      g028154
    7. Lisää öljyä hitaasti siten, että mittatikku osoittaa säiliön olevan täynnä (Kuva 53).

      Important: Moottorin täyttäminen liian täyteen öljyä voi vaurioittaa moottoria.

    8. Asenna öljyntäyttökorkki täyttökaulaan (Kuva 52).

    9. Asenna moottorin lämpösuojus; katso Moottorin lämpösuojuksen asennus

    Polttoainejärjestelmän huolto

    Hengenvaara

    Tietyissä olosuhteissa dieselpolttoaine ja polttoainehöyryt ovat erittäin tulenarkoja ja räjähdysherkkiä. Polttoaineen aiheuttamasta tulipalosta tai räjähdyksestä voi olla seurauksena palovammoja ja omaisuusvahinkoja.

    • Täytä säiliö suppilon avulla ulkona tai avoimessa tilassa, kun moottori on sammutettu ja jäähtynyt. Pyyhi läikkynyt polttoaine pois.

    • Polttoainesäiliötä ei saa täyttää aivan täyteen. Lisää polttoainetta säiliöön, kunnes pinta on 25 mm täyttökaulan alareunan alapuolella. Säiliöön jäävä tyhjä tila antaa polttoaineen laajentua.

    • Älä tupakoi polttoainetta käsitellessäsi ja pysy kaukana avotulesta tai paikoista, joissa kipinä voi sytyttää polttoainehöyryt.

    • Säilytä polttoaine puhtaassa, turvallisuushyväksytyssä polttoainesäiliössä. Pidä korkki suljettuna.

    Polttoaineletkujen ja liitäntöjen tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Tarkasta polttoaineletkut ja liitännät.
  • 400 käyttötunnin välein
  • Tarkasta polttoaineletkut ja liitännät.
  • Tarkista, ettei letkuissa ja liitännöissä ole kulumia, vaurioita tai löysiä liitäntöjä.

    Polttoainejärjestelmän ilmaus

    Note: Varmista, että polttoainesäiliö on ainakin puolillaan.

    1. Kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    2. Irrota etulämpösuojus; katso Etulämpösuojuksen irrottaminen.

    3. Kallista matkustajan istuinta eteenpäin ja aseta kannatintanko sen ohjauslovessa olevaan pidättimeen.

    4. Aseta tyhjennysastia polttoainesuodattimen alle. Katso Kuva 56 kohdassa Vedenerottimen suodatinkotelon vaihtaminen.

    5. Löysää polttoaineen/vedenerottimen päällä oleva ilmanpoistotulppa (Kuva 54).

      g028218
    6. Käännä avain virtakytkimessä Käynnissä-asentoon.

      Note: Sähkötoiminen polttoainepumppu alkaa työntää ilmaa ulos ilmanpoistotulpan ympäriltä. Anna virta-avaimen olla Käynnissä-asennossa, kunnes ilmanpoistotulpan ympäriltä tulee yhtenäinen polttoainevirta.

    7. Kiristä ilmanpoistotulppa (Kuva 54) ja käännä virtakytkin Pysäytys-asentoon.

    8. Aseta tyhjennysastia moottorin alle polttoainepumpun kohdalle (Kuva 55).

      g028217
    9. Avaa polttoainepumpussa oleva ilmausruuvi (Kuva 55).

    10. Käännä avain virtalukossa Käynnissä-asentoon.

      Note: Sähkötoiminen polttoainepumppu käynnistyy, jolloin se työntää ilmaa polttoainepumpussa olevan ilmausruuvin kautta ulos.

    11. Anna virta-avaimen olla Käynnissä-asennossa, kunnes ilmausruuvin ympäriltä tulee yhtenäinen polttoainevirta (Kuva 55).

    12. Kiristä ilmausruuvi (Kuva 55) ja käännä avain Pysäytys-asentoon.

    Note: Moottori on normaalisti käynnistettävä heti polttoainejärjestelmän ilmaamisen jälkeen. Jos moottori ei käynnisty, ilmaa on voinut jäädä polttoainepumpun ja ruiskuttimien väliin. Katso kohta Ruiskutussuuttimien ilmaus.

    Ruiskutussuuttimien ilmaus

    Tämä toimenpide on tehtävä vain, kun ilma on poistettu polttoainejärjestelmästä ja kun moottori ei käynnisty; katso Polttoainejärjestelmän ilmaus.

    1. Aseta tyhjennysastia moottorin oikean puolen alle.

    2. Löysää polttoaineen ruiskutussuuttimen nro 1 ja ruiskutuspumpun pidikejärjestelmän putken mutteria.

    3. Siirrä kaasuvipu nopealle.

    4. Käännä virta-avainta Käynnistys-asentoon ja tarkista, että polttoainetta virtaa liittimen ympäriltä. Käännä avain Pois-asentoon, kun polttoainevirta on yhtenäinen.

    5. Kiristä putken mutteri tiukasti.

    6. Pyyhi polttoainejäämät polttoaineruiskuttimen ympäriltä.

    7. Toista vaiheet 2–6 jäljellä olevien polttoaineen ruiskutussuuttimien kohdalla.

    8. Asenna etulämpösuojus; katso Moottorin lämpösuojuksen asennus

    Polttoainesuodattimien huolto

    Vedenerottimen suodatinkotelon vaihtaminen

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Vaihda polttoainesuodattimen kotelo.
    1. Irrota etulämpösuojus; katso

    2. Aseta tyhjennysastia vedenerottimen suodatinkotelon alle (Kuva 56).

      g028221
    3. Kierrä vedenerottimen suodatinkotelon pohjassa olevaa tyhjennysventtiiliä vastapäivään (Kuva 56).

      Note: Valuta kaikki polttoaine suodatinkotelosta ja sulje sitten venttiili.

    4. Puhdista alue vedenerottimen suodatinkotelon ja suodattimen istukan alustan ympäriltä (Kuva 56).

    5. Irrota vedenerottimen suodatinkotelo (Kuva 56).

      Note: Toimita käytetty polttoaine ja suodatinkotelo valtuutetun jälleenkäsittelylaitoksen hävitettäväksi.

    6. Pyyhi suodattimen istukan alusta puhtaaksi.

    7. Voitele vedenerottimen suodatinkotelon tiiviste puhtaalla moottoriöljyllä.

    8. Asenna suodatinkotelo käsin, kunnes tiiviste koskettaa asennuspintaa. Kierrä sitten suodatinta vielä puoli kierrosta.

    9. Varmista, että vedenerottimen suodatinkotelon pohjassa oleva tyhjennysventtiili on kierretty tiukasti myötäpäivään (Kuva 56).

    Polttoainesäiliön suodattimen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Vaihda polttoainesäiliön suodatin.
  • Polttoainesäiliön suodattimen irrottaminen

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Vaihda polttoainesäiliön suodatin.
  • Note: Polttoainesuodatin on osa pystyputkikokoonpanoa.

    1. Kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    2. Irrota neljä ruuvia (#10 × ¾ tuumaa), joilla suojus on kiinnitetty polttoainesäiliön yläosaan, ja irrota suojus (Kuva 57).

      g028219
    3. Löysää kiristimiä, joilla polttoaineletkut on kiinnitetty letkuliittimiin pystyputkikokoonpanon yläosassa (Kuva 57).

    4. Irrota letkut letkuliittimistä ja anna letkuissa olevan polttoaineen valua hyväksyttyyn polttoaineastiaan (Kuva 57).

    5. Irrota pystyputken korkki kiertämällä sitä vastapäivään (Kuva 58).

      g028691
    6. Nosta pystyputkikokoonpano ulos polttoainesäiliöstä (Kuva 58).

      Note: Hävitä vanha pystyputkikokoonpano.

    Polttoainesäiliön suodattimen asennus

    Note: Hanki uusi pystyputkikokoonpano valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä. Uusi tiiviste saattaa olla tarpeen, kun kulmaliitin ja pystyputkikokoonpano kiinnitetään polttoainesäiliön päälle.

    1. Kokoa pystyputken korkki pystyputken päälle ja pystyputki tiivisteeseen kuvan mukaisesti (Kuva 58).

    2. Kohdista korkki, pystyputki ja tiiviste säiliöön ja aseta uusi pystyputkikokoonpano varovasti polttoainesäiliöön (Kuva 58).

      Note: Kohdista letkuliittimet koneen keskiosaan päin.

    3. Kierrä korkki polttoainesäiliön kaulaan ja kiristä käsin (Kuva 58).

    4. Liitä 6,4 mm:n (¼ tuuman) polttoaineletku 6,4 mm:n (¼ tuuman) letkuliittimeen ja kiinnitä se paikalleen letkunkiristimellä (Kuva 57).

    5. Liitä 8 mm:n (5/16 tuuman) polttoaineletku 8 mm:n (5/16 tuuman) letkuliittimeen ja kiinnitä se paikalleen letkunkiristimellä (Kuva 57).

    6. Kiinnitä suojus säiliöön neljällä ruuvilla (#10 × ¾ tuumaa), jotka irrotettiin kohdan Polttoainesäiliön suodattimen irrottaminen vaiheessa 2.

    7. Kiristä ruuvit momenttiin 1,13 N·m.

    Polttoainesäiliön tyhjennys

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö.
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö, jos polttoainejärjestelmä likaantuu tai kone on tarkoitus varastoida pitkäksi aikaa. Kun puhdistat polttoainesäiliötä, huuhtele se tuoreella, puhtaalla polttoaineella.

    1. Siirrä polttoaine säiliöstä hyväksyttyyn polttoaineastiaan käyttämällä lappopumppua tai irrota säiliö koneesta ja kaada polttoaine säiliön täyttösuuttimen kautta polttoaineastiaan.

      Note: Jos polttoainesäiliö irrotetaan, polttoaine- ja paluuletkut on irrotettava pystyputkikokoonpanosta ennen säiliön irrotusta. Katso kohdan Polttoainesäiliön suodattimen irrottaminen vaiheet 1–4.

    2. Vaihda polttoainesuodattimet; katso Vedenerottimen suodatinkotelon vaihtaminen.

    3. Huuhtele säiliö tarvittaessa tuoreella, puhtaalla polttoaineella.

    4. Asenna säiliö, jos se irrotettiin aiemmin; katso kohdan Polttoainesäiliön suodattimen irrottaminen vaiheet 1–5.

    5. Täytä säiliö tuoreella, puhtaalla polttoaineella.

    Sähköjärjestelmän huolto

    Sulakkeiden vaihto

    Sähköjärjestelmän sulakerasia sijaitsee käyttäjän istuimen alla (Kuva 59).

    g017894

    Akun huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Tarkista akkukaapelien liitännät.
  • Vaara

    Akun liitännät, navat ja niihin liittyvät lisävarusteet sisältävät lyijyä ja lyijy-yhdisteitä, joiden tiedetään aiheuttavan syöpää ja haittaavan lisääntymistä. Pese kädet, kun olet käsitellyt akkua.

    Pidä akku aina puhtaana ja täysin ladattuna. Puhdista akku ja akkukotelo paperipyyhkeellä. Jos akun navat ovat syöpyneet, puhdista ne liuoksella, jossa on neljä osaa vettä ja yksi osa ruokasoodaa. Sivele akun napoihin ohut rasvakerros, jotta ne eivät syöpyisi.

    Jännite: 12 V, kylmäkäynnistysteho 690 A lämpötilassa -18 °C.

    Akun irrotus

    1. Sijoita ruiskutuslaite tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    2. Irrota akun suojus (kuva 18) ja irrota negatiivinen (musta) maakaapeli akun navasta.

      g014029

      Vaara

      Akun kaapeleiden virheellinen asennus voi vahingoittaa ruiskutuslaitetta ja kaapeleita aiheuttaen kipinöitä. Kipinät voivat saada akun kaasut räjähtämään ja aiheuttaa siten henkilövahingon.

      • Irrota aina akun (musta) miinuskaapeli ennen (punaisen) pluskaapelin irrottamista.

      • Kytke aina akun pluskaapeli (punainen) ennen miinuskaapelin (musta) kytkemistä.

      Vaara

      Akun navat tai metallityökalut voivat aiheuttaa oikosulun koskettaessaan metalliosia, mistä voi seurata kipinöitä. Kipinät voivat saada akun kaasut räjähtämään ja aiheuttaa siten henkilövahingon.

      • Kun irrotat tai asennat akun, älä anna akun napojen koskettaa ruiskutuslaitteen metalliosia.

      • Älä anna metallityökalujen aiheuttaa oikosulkua akun napojen ja ruiskutuslaitteen metalliosien välille.

      • Pidä akun hihna aina paikallaan suojaamassa ja kiinnittämässä akkua.

    3. Irrota positiivinen (punainen) kaapeli akun navasta.

    4. Irrota akku.

    Akun asennus

    1. Aseta akku akkukoteloon siten, että akun navat ovat etäällä ruiskutuslaitteesta.

    2. Kytke pluskaapeli (punainen) akun plusnapaan (+) ja miinuskaapeli (musta) akun miinusnapaan (–) pulttien ja mutterien avulla. Vedä kumisuojus akun molempien napojen päälle.

    3. Asenna akun suojus ja kiinnitä se aiemmin irrotetulla hihnalla (Kuva 60).

      Important: Pidä akun pidike aina paikallaan suojaamassa ja kiinnittämässä akkua.

    Akun lataus

    Important: Pidä akku aina täysin ladattuna. Tämä on erityisen tärkeää siksi, että näin ehkäistään akun vahingoittuminen, kun lämpötila on alle 0 °C.

    1. Irrota akku alustasta. Katso Akun irrotus.

    2. Kytke 3 tai 4 A:n akkulaturi akkuliitäntöihin. Lataa akkua 3–4 A:n virralla 4–8 tunnin ajan (12 V).

      Important: Älä lataa akkua liikaa.

      Vaara

      Akun latauksen yhteydessä syntyy räjähdysherkkiä kaasuja.

      Älä tupakoi akun lähettyvillä. Älä päästä kipinöitä tai liekkejä kosketuksiin akun kanssa.

    3. Asenna akku alustaan. Katso kohta Akun asennus.

    Akun säilytys

    Jos kone laitetaan säilytykseen yli 30 päivän ajaksi, irrota akku ja lataa se täysin. Säilytä sitä hyllyllä tai koneessa. Älä kytke kaapeleita, jos akkua säilytetään koneessa. Varastoi akku viileään tilaan, jotta sen lataus purkautuu mahdollisimman hitaasti. Varmista, että akku on ladattu täyteen, jotta se ei jäädy.

    Vetojärjestelmän huolto

    Pyörien ja renkaiden tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    8 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • 200 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Rasvaa etupyörien laakerit.
  • 100 käyttötunnin välein
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • Tarkista renkaiden kunto ja kuluneisuus.
  • 400 käyttötunnin välein
  • Rasvaa etupyörien laakerit.
  • Kiristä etupyöränmutterit momenttiin 75–102 N·m ja takapyöränmutterit momenttiin 95–122 N·m.

    Reunakiveykseen tai vastaavaan osuminen voi vaurioittaa rengasta tai vannetta ja aiheuttaa pyörien asentokulman muuttumisen. Tarkista siksi renkaiden kunto pienenkin onnettomuuden jälkeen.

    Planeettavaihteiston öljyn vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    8 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda takaplaneettavaihteiston neste.
  • 400 käyttötunnin välein
  • Vaihda planeettavaihteiston neste.
  • Vaihda molempien takapyörien planeettavaihteiston öljy kahdeksan ensimmäisen käyttötunnin jälkeen ja jatkossa aina 400 käyttötunnin välein.

    Lisää tarvittaessa korkealaatuista SAE 85W-140 -vaihteistoöljyä.

    1. Aseta ruiskutuslaite tasaiselle alustalle ja sijoita takarenkaat tyhjennystä varten kuten kuvassa Kuva 61.

      g002244
    2. Kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    3. Aseta astia tyhjennystulppien alle ja irrota ne pyörästä (Kuva 61).

    4. Aseta astia sisemmän tyhjennystulpan alle ja irrota tulppa (Kuva 62).

      g002246
    5. Siirrä ajoneuvoa hitaasti, kunnes pyörä on täyttöasennossa (Kuva 63).

      g002245
    6. Kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    7. Kaada ylempään aukkoon SAE 85W-140 -vaihteistoöljyä, kunnes sitä alkaa tulla ulos alemmasta aukosta.

    8. Asenna ja kiristä kaikki tyhjennystulpat.

    9. Toista tarvittaessa vaiheet 3–9 toiselle takapyörälle.

    10. Toimita käytetty öljy valtuutetun jälleenkäsittelylaitoksen hävitettäväksi.

    Etupyörien aurauskulman säätö

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    200 käyttötunnin välein
  • Tarkista etupyörien aurauskulma.
  • Aurauskulman pitäisi olla 0–3 mm.

    1. Tarkista kaikki rengaspaineet. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

    2. Mittaa eturenkaiden välinen etäisyys akselin korkeudelta eturenkaiden edestä ja takaa (Kuva 64).

      Renkaiden etuosan välin pitäisi olla 0–3 mm pienempi kuin eturenkaiden takaosan välin.

      g002247
    3. Jos mittaustulos ei ole määritetyllä alueella, löysää raidetangon molemmissa päissä olevia vastamuttereita (Kuva 65).

      g002248
    4. Pyöritä raidetankoa, jolloin renkaiden etupuoli liikkuu sisään- tai ulospäin.

    5. Kiristä raidetangon vastamutterit, kun säätö on oikea.

    6. Varmista, että ohjauspyörä kääntyy kunnolla molempiin suuntiin.

    Jäähdytysjärjestelmän huolto

    Jäähdytysjärjestelmän huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    100 käyttötunnin välein
  • Tarkista jäähdytysjärjestelmän letkut kulumisen ja vaurioiden varalta.
  • 400 käyttötunnin välein
  • Tarkista jäähdytysneste (valmistajan ohjeiden mukaan) ja vaihda tarvittaessa.
  • Jäähdytysjärjestelmän tilavuus: 5,5 l.

    Jäähdytysneste: seos, jossa on 50 % vettä ja 50 % pysyvää etyleeniglykolipakkasnestettä.

    Important: Älä lisää jäähdytysnestettä ylikuumenneeseen moottoriin, ennen kuin moottori on jäähtynyt täysin. Jäähdytysnesteen lisääminen ylikuumenneeseen moottoriin saattaa aiheuttaa halkeaman moottorilohkoon.

    Tarkista jäähdytysnesteen pitoisuus jäähdytysnesteen valmistajan ohjeiden mukaan.

    1. Sijoita ruiskutuslaite tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

      Varoitus

      Jos moottori on juuri sammutettu, jäähdytysneste saattaa olla kuumaa ja paineenalaista. Jos jäähdyttimen korkki avataan jäähdytysnesteen ollessa kuumaa, nestettä saattaa ruiskuta ulos, mikä voi aiheuttaa vakavia palovammoja lähellä oleville.

      Anna moottorin jäähtyä ainakin 15 minuuttia ennen jäähdyttimen korkin avaamista. Jäähdyttimen korkin on oltava niin viileä, että sitä voi koskettaa.

    2. Kun moottori on jäähtynyt, irrota jäähdyttimen korkki (Kuva 66).

      g028232
    3. Aseta iso tyhjennysastia jäähdyttimen alle.

    4. Avaa tyhjennysaukko (Kuva 67) ja valuta jäähdytysneste astiaan.

      g002252
    5. Sulje tyhjennysaukko (Kuva 67).

    6. Irrota jäähdyttimen korkki (Kuva 66).

    7. Täytä jäähdytin hitaasti jäähdytysnesteellä noin 2,5 cm korkin tiivistepinnan alapuolelle.

      Note: Käytä tarpeeksi jäähdytysnestettä, jotta moottori ja järjestelmän letkut täyttyvät. Näin jäähdytysnesteellä on tilaa laajentua niin, että se ei vuoda yli moottorin lämmetessä.

    8. Asenna korkki löysästi jäähdyttimeen ja käynnistä moottori (Kuva 66).

    9. Anna moottorin lämmetä, kunnes termostaatti avautuu.

      Note: Normaalisti lämpötila on tällöin 80-88 °C.

      Varoitus

      Kun moottori jatkaa käymistään, jäähdytysneste kuumenee ja on paineenalaista. Jos jäähdyttimen korkki avataan jäähdytysnesteen ollessa kuumaa, nestettä saattaa ruiskuta ulos, mikä voi aiheuttaa vakavia palovammoja lähellä oleville.

      • Anna moottorin jäähtyä ainakin 15 minuuttia ennen jäähdyttimen korkin avaamista. Jäähdyttimen korkin on oltava niin viileä, että sitä voi koskettaa.

      • Käytä suojavaatteita ja vältä kosketusta kuumaan jäähdytysnesteeseen, kun avaat jäähdyttimen korkin.

    10. Kun jäähdytysneste on lämmennyt, lisää nestettä korkin tiivistyspintaan asti ja kiristä korkki (Kuva 66).

    11. Avaa paisuntasäiliön korkki ja täytä säiliö jäähdytysnesteellä Kylmä-tasoon asti (Kuva 66).

    12. Tarkista jäähdytysnesteen tasot usean käynnistyksen ja sammutuksen jälkeen.

      Note: Lisää tarvittaessa jäähdytysnestettä jäähdyttimeen ja paisuntasäiliöön.

    Jarrujen huolto

    Jarrujen säätö

    Jos jarrupoljin liikkuu enemmän kuin 2,5 cm ennen kuin vastus tuntuu, säädä jarruja seuraavalla tavalla:

    1. Sijoita ruiskutuslaite tasaiselle alustalle, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    2. Kytke seisontajarru.

    3. Kiilaa pyörät, ettei kone pääse vierimään.

    4. Vapauta seisontajarru.

    5. Löysää ruiskutuslaitteen etupään alla olevien jarruvaijereiden etumaisia muttereita (Kuva 68).

      g002253
    6. Kiristä taempia muttereita yhtä paljon, kunnes jarrupoljin liikkuu 1–2 cm, ennen kuin vastus tuntuu (Kuva 68).

      Important: Kiristä kumpaakin taemmista muttereista yhtä paljon, jotta jarruvaijereiden kierteiset päät etumaisten muttereiden edessä ovat yhtä pitkät.

    7. Kiristä etumutterit.

    Hihnan huolto

    Laturin hihnan huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    8 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Tarkista tuulettimen/laturin hihna
  • 100 käyttötunnin välein
  • Tarkista tuulettimen/laturin hihna
  • Tarkista laturin ja tuulettimen hihnan kunto ja kireys. Vaihda hihna tarpeen vaatiessa.

    1. Sijoita ruiskutuslaite tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    2. Tarkista kireys painamalla hihnaa laturin ja kampiakselin hihnapyörien puolivälistä 10 kg:n voimalla.

      Note: Hihnan tulisi painua 10–12 mm. Jos painuma on väärä, siirry kohtaan 3. Jos painuma on oikea, voit ohittaa tämän toimenpiteen jäljellä olevat vaiheet ja jatkaa ruiskutuslaitteen käyttöä.

    3. Löysää kannattimen moottoriin kiinnittäviä pultteja ja laturin kannattimeen kiinnittävää pulttia (Kuva 69).

      g002249
    4. Aseta vääntörauta laturin ja moottorin väliin ja väännä laturia varovasti ulospäin.

    5. Kun kireys on oikea, kiristä laturin ja kannattimen pultit.

    6. Lukitse säätö kiristämällä lukkomutteri.

    Hydraulijärjestelmän huolto

    Hydraulinesteen tiedot

    Koneen nestesäiliö on täytetty tehtaalla noin 56 litralla korkealaatuista hydraulinestettä. Tarkista hydraulinesteen taso ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä ja sen jälkeen päivittäin. Suositettu neste:

     Toro Premium All Season Hydraulic Fluid (Saatavana 19 l:n astioissa tai 208 l:n tynnyreissä. Katso näiden osien osanumerot osaluettelosta tai pyydä Toro-jälleenmyyjältä.)

    Vaihtoehtoiset nesteet: Jos Toro-nesteitä ei ole saatavana, voidaan käyttää muita nesteitä, jotka täyttävät kaikki jäljempänä luetellut vaatimukset (ominaisuudet ja standardit). Emme suosittele synteettisten nesteiden käyttöä. Pyydä voiteluaineiden jälleenmyyjältä neuvoja sopivan tuotteen valitsemiseen. Huomaa: Toro ei vastaa vääränlaisten nesteiden käytöstä aiheutuneista vaurioista, joten käytä vain sellaisten tunnettujen valmistajien tuotteita, joiden luokituksiin voi luottaa.

    Kulumista estävä hydraulineste, jolla on korkea viskositeetti-indeksi / alhainen jähmepiste, ISO VG 46
     Ominaisuudet:
      Viskositeetti, ASTM D445cSt / 40 °C 44–48cSt / 100 °C 7,9–8,5
      Viskositeetti-indeksi, ASTM D2270140–160
      Jähmepiste, ASTM D97-37 °C – -45 °C
     Standardit:
      Vickers I-286-S (laatutaso), Vickers M-2950-S (laatutaso), Denison HF-0

    Important: ISO VG 46 -moniastenesteen on todettu tarjoavan optimaaliset käyttöominaisuudet useissa lämpötiloissa. Jatkuvasti korkeissa lämpötiloissa (18–49 °C) työskenneltäessä ISO VG 68 -hydraulineste saattaa olla parempi vaihtoehto.

    Luonnossa hajoava hydraulineste – Mobil EAL EnviroSyn 46H

    Important: Mobil EAL EnviroSyn 46H on ainoa Toron hyväksymä luonnossa hajoava synteettinen neste. Neste on yhteensopiva Toro-hydraulijärjestelmissä käytettyjen elastomeerien kanssa, ja sitä voidaan käyttää useissa lämpötiloissa. Neste on yhteensopiva perinteisten mineraaliöljyjen kanssa, mutta paras mahdollinen luonnossa hajoavuus ja suorituskyky saavutetaan huuhtelemalla perinteinen neste perusteellisesti pois hydraulijärjestelmästä. Öljyä on saatavissa 19 litran säiliöissä tai 208 litran tynnyreissä Mobil-jälleenmyyjiltä.

    Important: Monet hydraulinesteet ovat lähes värittömiä, mikä vaikeuttaa vuotojen toteamista. Hydraulinestejärjestelmään tarkoitettua punaista värilisäainetta on saatavana 20 ml:n pulloissa. Yksi pullo riittää 15–22 litralle hydrauliöljyä. Tilaa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä (osanro 44-2500). Tätä punaista väriainetta ei suositella käytettäväksi luonnossa hajoavien nesteiden kanssa. Käytä elintarvikeväriä.

    Hydrauliöljyn huolto

    Jos öljy saastuu, ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään, sillä koko järjestelmä on huuhdeltava.

    Note: Saastunut öljy näyttää maitomaiselta tai mustalta puhtaaseen öljyyn verrattuna.

    Hydrauliöljyn suodattimen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    5 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda hydrauliöljyn suodatin.
  • 400 käyttötunnin välein
  • Vaihda hydrauliöljyn suodatin.
  • Käytä Toro-vaihtosuodatinta (oikea osanumero on varaosaoppaassa).

    Important: Muiden suodattimien käyttö saattaa mitätöidä joidenkin osien takuun.

    Vaara

    Kuuma hydraulineste saattaa aiheuttaa vakavia palovammoja.

    Anna hydraulinesteen jäähtyä, ennen kuin teet mitään hydraulijärjestelmän huoltotöitä.

    1. Sijoita ruiskutuslaite tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    2. Etsi koneen kaksi hydraulisuodatinta. Toinen niistä sijaitsee hydrauliöljysäiliön alapuolella ja toinen koneen takaosassa rungossa.

      • Etusuodatin, hydraulisäiliön alapuolella

        g013791
      • Takasuodatin, koneen rungossa

        g013790
    3. Puhdista suodattimen kiinnitysalueen ympäristö.

    4. Aseta tyhjennysastia suodattimen alle.

    5. Irrota suodatin.

    6. Voitele uusi suodattimen tiiviste.

    7. Tarkista, että suodattimen asennusalue on puhdas.

    8. Kierrä suodatinta, kunnes tiiviste koskettaa kiinnityslevyä, ja kiristä sitten suodatin kääntämällä puoli kierrosta.

    9. Käynnistä moottori ja anna sen käydä pari minuuttia, jotta kaikki ilma purkautuu järjestelmästä. Sammuta moottori ja tarkista hydrauliöljyn taso ja mahdolliset vuodot.

    10. Toimita käytetty suodatin valtuutetun jälleenkäsittelylaitoksen hävitettäväksi.

    Hydrauliöljyn vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Vaihda hydrauliöljy.
  • Hydraulinestetilavuus: 56 l määritettyä hydraulinestettä tai vastaavaa; katso Hydraulinesteen tiedot.

    Important: Muiden öljyjen käyttö saattaa mitätöidä joidenkin osien takuun.

    Vaara

    Kuuma hydraulineste saattaa aiheuttaa vakavia palovammoja.

    Anna hydraulinesteen jäähtyä, ennen kuin teet mitään hydraulijärjestelmän huoltotöitä.

    1. Vaihda hydrauliöljyn suodatin. Katso Hydrauliöljyn suodattimen vaihto.

    2. Puhdista yhtä hydrauliletkun kiinnikettä ympäröivä alue hydrauliöljysäiliön alaosassa (Kuva 72).

      g014219
    3. Aseta iso astia kiinnikkeen alle.

    4. Irrota letkukiinnike säiliöstä ja valuta öljy astiaan (Kuva 72).

    5. Asenna letku ja kiinnike säiliöön ja kiristä tiukkaan.

    6. Täytä hydraulisäiliö noin 53 litralla määritettyä hydraulinestettä tai vastaavaa. Katso Hydraulinesteen tiedot.

    7. Käynnistä kone ja käytä sitä joutokäynnillä 3–5 minuuttia, jotta neste kiertää ja jotta järjestelmässä oleva ilma poistuu.

    8. Sammuta moottori ja tarkista hydrauliöljyn taso ja mahdolliset vuodot.

    9. Toimita käytetty öljy valtuutetun jälleenkäsittelylaitoksen hävitettäväksi.

    Hydrauliletkujen ja -putkien tarkistus

    Tarkista päivittäin, ettei hydrauliletkuissa ja -putkissa ole vuotoja, kulumia, säävahinkoja tai kemiallisia vaurioita ja etteivät letkut ole kiertyneet eivätkä kiinnitykset tai liitännät löystyneet. Suorita kaikki tarvittavat korjaukset ennen koneen käyttämistä.

    Vaara

    Paineella suihkuava hydraulineste voi läpäistä ihon ja aiheuttaa vammoja.

    • Varmista, että kaikki hydrauliletkut ja -putket ovat hyvässä kunnossa ja että kaikki hydrauliputkien liittimet ovat tiukalla, ennen kuin lisäät järjestelmän painetta.

    • Pidä keho ja kädet kaukana vuotavista rei’istä ja suuttimista, joista ruiskuaa korkeapaineista hydraulinestettä.

    • Etsi hydraulinestevuotoja pahvin tai paperin avulla.

    • Poista paine varovasti hydraulijärjestelmästä, ennen kuin huollat järjestelmää.

    • Jos nestettä joutuu ihon alle, hakeudu välittömästi lääkäriin.

    Ruiskutusjärjestelmän huolto

    Vaara

    Ruiskutusjärjestelmässä käytetyt kemikaalit voivat olla vaarallisia tai myrkyllisiä käyttäjälle, sivullisille, eläimille, kasveille, maaperälle tai muulle ympäristölle.

    • Tutustu huolellisesti kaikkien käytettyjen kemikaalien varoitusmerkintöihin ja käyttöturvallisuustiedotteisiin ja suojaudu kemikaalin valmistajan suositusten mukaisesti. Käytä asianmukaisia henkilönsuojaimia, kuten kasvo- ja silmäsuojaimia, käsineitä ja muita kemikaaleilta suojaavia varusteita.

    • Muista, että käytettyjä kemikaaleja voi olla useita, ja jokaisen tietoihin on tutustuttava.

    • Älä käytä tai huolla ruiskutuslaitetta, jossa näitä tietoja ei ole käytettävissä.

    • Varmista ennen ruiskutusjärjestelmän huoltoa, että järjestelmä on huuhdeltu kolme kertaa ja neutraloitu kemikaalin valmistajan suositusten mukaisesti ja että kaikki venttiilit ovat käyneet läpi kolme kierrosta.

    • Varmista, että lähettyvillä on riittävästi puhdasta vettä ja saippuaa ja pese heti pois kaikki iholle päässeet kemikaalit.

    Letkujen tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    200 käyttötunnin välein
  • Tarkasta kaikki letkut ja liitokset vaurioiden varalta ja oikean kiinnityksen varmistamiseksi.
  • 400 käyttötunnin välein
  • Tarkasta venttiiliyksikköjen O-renkaat ja vaihda ne tarvittaessa.
  • Tarkasta kaikki ruiskutusjärjestelmän letkut halkeamien, vuotojen ja muiden vaurioiden varalta. Tarkasta samalla liitokset ja kiinnitykset vastaavien vaurioiden varalta. Vaihda kaikki vaurioituneet letkut ja kiinnikkeet.

    Painesuodattimen vaihtaminen

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Vaihda painesuodatin.
    1. Sijoita kone tasaiselle alustalle, sammuta ruiskutuslaitteen pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    2. Aseta tyhjennysastia painesuodattimen alle (Kuva 73).

      g028235
    3. Kierrä tyhjennystulppaa vastapäivään ja irrota se painesuodattimen kammiosta (Kuva 73).

      Note: Anna kammion tyhjentyä kokonaan.

    4. Kierrä kammiota vastapäivään ja irrota se suodatinpäästä (Kuva 73).

    5. Irrota vanha painesuodatinpanos (Kuva 73).

      Note: Hävitä vanha suodatin.

    6. Tarkista, etteivät tyhjennystulpan O-rengas (sijaitsee kammion sisällä) ja kammion O-rengas (sijaitsee suodatinpään sisällä) ole vaurioituneet tai kuluneet (Kuva 73).

      Note: Jos tulpan tai kammion O-rengas on vaurioitunut, vaihda rengas.

    7. Asenna uusi painesuodatinpanos suodatinpäähän (Kuva 73).

      Note: Varmista, että suodatinpanos asettuu kunnolla paikalleen suodatinpäähän.

    8. Asenna kammio suodatinpäähän ja kiristä se käsin (Kuva 73).

    9. Asenna tulppa kammioon ja kiristä se käsin (Kuva 73).

    Pumpun huolto

    Pumpun tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Tarkista pumpun kalvo ja vaihda tarvittaessa(ota yhteys valtuutettuun Toro-huoltoliikkeeseen).
  • Tarkista pumpun sulkuventtiilit ja vaihda tarvittaessa(ota yhteys valtuutettuun Toro-huoltoliikkeeseen).
  • Note: Seuraavat laitteen osat katsotaan kuluviksi osiksi, ellei niitä havaita viallisiksi. Ne eivät kuulu laitteen takuun piiriin.

    Valtuutetun Toro-huoltoliikkeen on tarkastettava seuraavat pumpun sisäosat vaurioiden varalta:

    • Pumpun kalvo

    • Pumpun sulkuventtiilikokoonpanot

    Vaihda osat tarpeen vaatiessa.

    Ohjainten säätö

    Seuraavalla toimenpiteellä voidaan säätää ohjausvarsien pituutta.

    1. Avaa puomit ruiskutusasentoon.

    2. Irrota sokka saranatapista (Kuva 74).

      g013780
    3. Nosta puomia ja irrota tappi (Kuva 74). Laske puomi varovasti maahan.

    4. Tarkasta tappi vaurioiden varalta ja vaihda se tarvittaessa.

    5. Estä ohjausvarren liike tarttumalla sen tasaiseen osaan vääntötyökalulla ja löysää sitten vastamutteria, jotta silmukkavartta voidaan liikuttaa (Kuva 75).

      g014220
    6. Lyhennä tai pidennä laajennettu ohjausvarsi haluttuun asentoon kääntämällä silmukkavartta ohjausvarressa (Kuva 75).

      Note: Silmukkavartta on käännettävä puolikkaita tai kokonaisia kierroksia, jotta varsi voidaan asentaa uudelleen puomiin.

    7. Kun haluttu asento on saavutettu, kiinnitä ohjausvarsi ja silmukkavarsi kiristämällä vastamutteri.

    8. Aseta nivel ja ohjausvarsi kohdakkain nostamalla puomia. Pitele puomia ja työnnä tappi sekä puomin nivelen että ohjausvarren läpi (Kuva 74).

    9. Kun tappi on paikallaan, vapauta puomi ja varmista tappi aikaisemmin irrotetulla sokalla.

    10. Toista vaiheet tarvittaessa kunkin ohjausvarren laakerin kohdalla.

    Nailonisten tappiholkkien tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Tarkasta nailoniset tappiholkit.
    1. Sijoita ruiskutuslaite tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    2. Avaa puomit ruiskutusasentoon ja tue ne pukeilla alapuolelta tai hihnoilla yläpuolelta.

    3. Puomin ollessa tuettuna irrota pultti ja mutteri, joilla saranatappi on kiinnitetty puomiasennelmaan (Kuva 76).

      g013781
    4. Irrota saranatappi (Kuva 76).

    5. Irrota puomi ja kääntökannatin keskirungosta, jotta pääset käsiksi nailonholkkeihin.

    6. Irrota ja tarkasta nailonholkit kääntökannattimen etu- ja takaosista (Kuva 76).

      Note: Vaihda vaurioituneet holkit.

    7. Öljyä nailonholkki kevyesti ja asenna se kääntökannattimeen.

    8. Asenna puomi ja kääntökannatin keskirunkoon niin, että aukot ovat kohdakkain (Kuva 76).

    9. Asenna saranatappi ja kiinnitä se paikalleen aiemmin irrotetulla pultilla ja mutterilla.

    10. Toista nämä vaiheet kunkin puomin kohdalla.

    Puhdistus

    Jäähdyttimen jäähdytysripojen puhdistaminen

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    200 käyttötunnin välein
  • Puhdista jäähdyttimen rivat.
  • Important: Älä ruiskuta vettä kuumaan moottoritilaan.

    1. Sijoita ruiskutuslaite tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    2. Kallista kuljettajan ja matkustajan istuimia eteenpäin ja aseta kannatintanko sen ohjauslovessa olevaan pidättimeen.

    3. Anna jäähdytysjärjestelmän jäähtyä.

    4. Irrota istuimen jalustan huoltopaneeli; katso Istuimen jalustan huoltopaneelin irrotus.

    5. Puhdista jäähdyttimen rivat pehmeällä harjalla ja matalapaineisella paineilmalla.

      Note: Puhdista jäähdyttimen rivat tarvittaessa useammin. Tarkista kaikki jäähdytysletkut ja vaihda kaikki kuluneet, vuotavat tai vaurioituneet letkut.

    6. Laske kuljettajan ja matkustajan istuimet.

    7. Asenna istuimen jalustan huoltopaneeli; katso Istuimen jalustan huoltopaneelin asennus.

    Säiliön kierron venttiilin ja puomiosien venttiilien puhdistaminen

    Venttiilin ohjaimen irrottaminen

    1. Sijoita ruiskutuslaite tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    2. Irrota kiinnike, jolla ohjain on kiinnitetty puomiosan venttiilin tai säiliön kierron venttiilin jakoputkeen (Kuva 77).

      Note: Purista kiinnikkeen tappeja yhteen ja työnnä sitä samalla alas.

      Note: Säilytä ohjain ja kiinnike asennusta varten kohdassa Venttiilin ohjaimen asennus.

      g028237
    3. Irrota ohjain venttiilin jakoputkesta.

    Säiliön kierron venttiilin jakoputken irrottaminen

    1. Irrota kiristimet ja tiivisteet, joilla säiliön kierron venttiilin jakoputki (Kuva 78) on kiinnitetty säiliön kierron ohitusventtiiliin, painesuodattimen päähän, supistusliittimeen ja sovitinliittimeen (säiliön kierron kuristusventtiili).

      Note: Säilytä kiristimet ja tiivisteet asennusta varten kohdassa Säiliön kierron venttiilin jakoputken asennus.

      g028241
    2. Irrota säiliön kierron venttiilin jakoputki koneesta (Kuva 79).

      g028242

    Puomiosan venttiilin jakoputken irrottaminen

    1. Irrota kiristimet ja tiivisteet, joilla puomiosan venttiilin jakoputki (Kuva 80) on kiinnitetty viereisen puomiosan venttiiliin (jos irrotat vasemmanpuoleisen puomiosan venttiilin, irrota se supistusliittimestä ja viereisen puomiosan venttiilistä).

      g028236
    2. Irrota kiinnike, jolla puomiosan venttiilin jakoputki on kiinnitetty ohitusliittimeen (Kuva 81).

      g028238
    3. Irrota puomiosan venttiilin jakoputki koneesta (Kuva 82).

      g028239

    Venttiilin jakoputken puhdistaminen

    1. Aseta venttiilinvarsi kiinni-asentoon (ruutu B, Kuva 83).

      g027562
    2. Irrota päätysuojuksen liitinkokoonpanot jakoputken rungon molemmista päistä (Kuva 84 ja Kuva 85).

      g028243
      g028240
    3. Käännä venttiilinvartta niin, että kuula on auki-asennossa (ruutu A, Kuva 83).

      Note: Venttiilinvarsi on nyt linjassa venttiilin kanssa ja kuula liukuu ulos.

    4. Irrota varren kiinnike jakoputken varren portissa olevista koloista (Kuva 84 ja Kuva 85).

    5. Irrota varren kiinnike ja venttiilinvarren istukka jakoputkesta (Kuva 84 ja Kuva 85).

    6. Vedä venttiilinvarsikokoonpano ulos jakoputken rungosta (Kuva 84 ja Kuva 85).

    7. Puhdista jakoputken sisäpuoli ja kuulaventtiilin ulkopuoli, venttiilinvarsikokoonpano, venttiilinvarren pidike ja päätyliittimet.

    Venttiilin jakoputken kokoaminen

    1. Tarkista, etteivät lähtöliittimen O-renkaat (vain puomiosan venttiilin jakoputkessa), päätysuojuksen O-renkaat, istukan O-renkaan tukirenkaat tai kuulan istukka ole vaurioituneet tai kuluneet (Kuva 84 ja Kuva 85).

      Note: Vaihda kaikki vaurioituneet tai kuluneet O-renkaat.

    2. Levitä rasvaa venttiilinvarteen ja aseta se venttiilinvarren istukkaan (Kuva 84 ja Kuva 85).

    3. Asenna venttiilinvarsi ja istukka jakoputkeen ja kiinnitä ne varren kiinnikkeellä (Kuva 84 ja Kuva 85).

    4. Varmista, että istukan O-renkaan tukirengas ja kuulan istukka ovat kohdallaan ja asettuvat kunnolla päätysuojuksen liittimeen (Kuva 84 ja Kuva 85).

    5. Asenna päätysuojuksen liitinkokoonpano jakoputken runkoon niin, että päätysuojuksen liittimen laippa koskettaa jakoputkien runkoa (Kuva 84 ja Kuva 85). Käännä sen jälkeen päätysuojuksen liitintä vielä 1/8–1/4 kierrosta.

      Note: Varo vahingoittamasta liittimen päätä.

    6. Aseta kuula venttiilin runkoon (Kuva 86).

      Note: Venttiilinvarren pitäisi sopia kuulan aukkoon. Jos venttiilinvarsi ei sovi, säädä kuulan asentoa (Kuva 86).

      g027565
    7. Käännä venttiilinvarsikokoonpanoa niin, että venttiili on kiinni-asennossa (ruutu B, Kuva 83).

    8. Toista vaiheet 4 ja 5 toisen päätysuojuksen liitinkokoonpanon kohdalla.

    Säiliön kierron venttiilin jakoputken asennus

    1. Aseta säiliön kierron ohitusventtiilin laippa, tiiviste 1 ja säiliön kierron venttiilin jakoputken päätysuojuksen laippa kohdalleen (ruutu A, Kuva 87)

      Note: Saat tarvittaessa lisää tilaa löysäämällä painesuodattimen pään kiinnitysosia.

      g028244
    2. Liitä tiiviste ja säiliön kierron venttiilin jakoputki säiliön kierron ohitusventtiiliin kiristimellä ja kiristä käsin (ruutu A, Kuva 87).

    3. Aseta tiiviste 1 painesuodattimen pään laipan ja säiliön kierron venttiilin jakoputken laipan väliin (ruutu B, Kuva 87).

    4. Liitä tiiviste ja säiliön kierron venttiilin jakoputki painesuodattimen päähän kiristimellä ja kiristä käsin (ruutu B, Kuva 87).

    5. Aseta tiiviste 1 säiliön kierron venttiilin jakoputken laipan ja supistusliittimen laipan väliin (ruutu B, Kuva 87).

    6. Liitä tiiviste ja säiliön kierron venttiilin jakoputki supistusliittimeen kiristimellä ja kiristä käsin (ruutu B, Kuva 87).

    7. Aseta tiiviste 1 säiliön kierron venttiilin jakoputken laipan ja sovitinliittimen laipan väliin (ruutu C, Kuva 87).

    8. Liitä tiiviste ja säiliön kierron venttiilin jakoputki sovitinliittimeen kiristimellä ja kiristä käsin (ruutu C, Kuva 87).

    9. Jos löysäsit painesuodattimen pään kiinnitysosia, kiristä mutteri ja pultti momenttiin 1 978–2 542 N·cm.

    Puomiosan venttiilin jakoputken asennus

    1. Aseta venttiilin jakoputken ylempi päätysuojuksen liitin ohitusliittimeen (ruutu A, Kuva 88).

      Note: Saat tarvittaessa lisää tilaa löysäämällä ohitusventtiilin kiinnitysosia.

      g028245
    2. Kiinnitä päätysuojuksen liitin ohitusliittimeen asettamalla kiinnike ohitusliittimen istukkaan (ruutu A, Kuva 88).

    3. Kiinnitä lähtöliitin venttiilin jakoputken alempaan päätysuojuksen liittimeen (ruutu A, Kuva 88).

    4. Kiinnitä päätysuojuksen liitin lähtöliittimeen asettamalla kiinnike lähtöliittimen istukkaan (ruutu A, Kuva 88).

    5. Aseta tiiviste 1 supistusliittimen ja puomiosan venttiilin jakoputken laippojen väliin (ruutu B, Kuva 88).

    6. Liitä supistusliitin, tiiviste ja puomiosan venttiilin jakoputki kiristimellä ja kiristä käsin (ruutu B, Kuva 88).

    7. Jos asennat kahden vasemmanpuoleisen puomiosan venttiileitä, aseta tiiviste 1 kahden vierekkäisen puomiosan venttiilin jakoputken laippojen väliin (ruutu B, Kuva 88).

    8. Liitä kaksi vierekkäistä puomiosan venttiilin jakoputkea ja tiiviste kiristimellä ja kiristä käsin (ruutu B, Kuva 88).

    9. Jos löysäsit ohitusventtiilin kiinnitysosia, kiristä mutteri ja pultti momenttiin 1 017 – 1 243 N·cm.

    Venttiilin ohjaimen asennus

    1. Kohdista ohjain venttiilin jakoputkeen ja (Kuva 77).

    2. Kiinnitä ohjain ja venttiili kiinnikkeellä, joka irrotettiin kohdan Puomiosan venttiilin jakoputken irrottaminen vaiheessa 2.

    Varastointi

    1. Sijoita ruiskutuslaite tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, pysäytä pumppu, sammuta moottori ja irrota avain virtakytkimestä.

    2. Puhdista lika ja rasva koko koneesta, myös moottorin sylinterinkannen rivoista ja tuulettimen kotelosta.

      Important: Kone voidaan pestä miedolla pesuaineella ja vedellä. Älä pese konetta painepesurilla. Painepesu voi vahingoittaa sähköjärjestelmää tai huuhtoa pois tarpeellisen rasvan kitkakohdista. Älä käytä liian paljon vettä etenkään kojetaulun, valojen, moottorin ja akun läheisyydessä.

    3. Valmistele ruiskutusjärjestelmä seuraavasti:

      1. Tyhjennä puhdasvesisäiliö.

      2. Tyhjennä ruiskutusjärjestelmä niin hyvin kuin mahdollista.

      3. Valmista ruostetta ehkäisevää alkoholitonta jäänestoainetta valmistajan ohjeiden mukaisesti.

      4. Lisää jäänestoainetta puhdasvesisäiliöön ja ruiskutuslaitteen säiliöön.

      5. Pidä ruiskutuslaitteen pumppua käynnissä muutaman minuutin ajan, jotta jäänestoaine pääsee kiertämään koko ruiskutusjärjestelmään ja asennettuihin ruiskutuslisälaitteisiin.

      6. Tyhjennä puhdasvesisäiliö ja ruiskutusjärjestelmä niin hyvin kuin mahdollista.

    4. Nosta puomit puomien nostokytkimillä. Nosta puomeja, kunnes ne ovat siirtyneet kokonaan X-kirjaimen muotoiseen kuljetusasentoon puomien kuljetustelineeseen ja puomien sylinterit ovat vetäytyneet kokonaan sisään.

      Note: Varmista, että puomin sylinterit ovat vetäytyneet kokonaan sisään, jotta ohjausvarsi ei vahingoitu.

    5. Suorita seuraavat lyhyt- tai pitkäaikaisen varastoinnin huoltotoimenpiteet

      • Lyhytaikainen varastointi (alle 30 päivää), puhdista ruiskutusjärjestelmä; katso Ruiskutusjärjestelmän.

      • Pitkäaikainen varastointi (yli 30 päivää), suorita seuraavat toimenpiteet:

        1. Puhdista säiliön kierron venttiili ja kolme puomiosan venttiiliä; katso Säiliön kierron venttiilin ja puomiosien venttiilien puhdistaminen.

        2. Tarkista jarrut. Katso kohta Jarrujen tarkistus.

        3. Huolla ilmanpuhdistin. Katso kohta Ilmanpuhdistimen tarkastus.

        4. Voitele ruiskutin. Katso kohta Ruiskutuslaitteen voitelu.

        5. Vaihda moottorin öljynsuodatin ja öljy; katso Moottorin öljynsuodattimen vaihto ja Moottoriöljyn vaihto.

        6. Tarkista rengaspaine. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

        7. Valmistele polttoainejärjestelmä seuraavasti:

          1. Käynnistä moottori ja käytä sitä joutokäynnillä parin minuutin ajan.

          2. Sammuta moottori.

          3. Huuhtele polttoainesäiliö tuoreella ja puhtaalla polttoaineella.

          4. Varmista kaikki polttoainejärjestelmän liitännät.

        8. Käynnistä moottori käynnistimellä, jotta öljy leviää sylinterin sisään.

        9. Tarkista ja kiristä kaikki pultit, mutterit ja ruuvit.

          Note: Korjaa tai vaihda kaikki kuluneet tai vaurioituneet osat.

        10. Tarkista kaikkien ruiskuletkujen kunto.

          Note: Vaihda kaikki kuluneet tai vaurioituneet letkut.

        11. Kiristä kaikki letkukiinnikkeet.

        12. Maalaa kaikki naarmuuntuneet tai lohkeilleet metallipinnat maalilla, jota on saatavissa valtuutetusta huoltoliikkeestä.

        13. Varastoi kone puhtaaseen, kuivaan autotalliin tai varastotilaan.

        14. Irrota akku alustasta, tarkista akkunesteen määrä ja lataa akku täyteen; katso Akun lataus.

          Important: Akun on oltava täyteen ladattu, jotta se ei jäädy ja vaurioidu alle 0 °C:een lämpötilassa. Täysin ladattu akku säilyttää latauksen noin 50 päivää alle 4 °C:een lämpötilassa. Jos lämpötila on yli 4 °C, tarkista akkunesteen määrä ja lataa akku 30 päivän välein.

          Note: Älä kytke akkukaapeleita akun napoihin varastoinnin ajaksi.

        15. Irrota avain virtakytkimestä ja säilytä sitä turvallisessa paikassa lasten ulottumattomissa.

        16. Peitä kone suojataksesi sen ja pitääksesi sen puhtaana.

    Vianetsintä

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Käynnistin ei pyöritä moottoria.
    1. Sähköliitännät ovat ruostuneet tai löystyneet.
    2. Sulake on palanut tai löystynyt.
    3. Akussa ei ole latausta.
    4. Rikkinäinen käynnistin tai käynnistimen solenoidi.
    5. Moottorin osa tai osat leikkautuneet kiinni.
    1. Tarkista, että sähköliitäntöjen kosketus on kunnossa.
    2. Kiristä tai vaihda sulake.
    3. Lataa tai vaihda akku.
    4. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon.
    5. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon.
    Moottori pyörittää, mutta ei käynnisty.
    1. Polttoainesäiliö on tyhjä.
    2. Polttoainejärjestelmässä on likaa, vettä tai vanhentunutta polttoainetta.
    3. Tukkeutunut polttoaineletku.
    4. Estoreleessä ei ole jännitettä.
    5. Virtakytkin on rikki.
    1. Täytä säiliö tuoreella polttoaineella.
    2. Tyhjennä ja huuhtele polttoainejärjestelmä. Lisää tuoretta polttoainetta.
    3. Puhdista tai vaihda.
    4. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon.
    5. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon.
    Moottori käynnistyy, mutta sammuu.
    1. Polttoainesäiliön ilmareikä on tukossa.
    2. Polttoainejärjestelmässä on likaa tai vettä.
    3. Polttoainesuodatin on tukossa.
    4. Sulake on palanut tai löystynyt.
    5. Polttoainepumppu on rikki.
    6. Irralliset johdot tai huonot kiinnitykset.
    7. Sylinterinkannen tiiviste on rikki.
    1. Vaihda polttoainesäiliön korkki.
    2. Tyhjennä ja huuhtele polttoainejärjestelmä. Lisää tuoretta polttoainetta.
    3. Vaihda polttoainesuodatin.
    4. Kiristä tai vaihda sulake.
    5. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon.
    6. Tarkista ja kiristä johtojen kiinnitykset.
    7. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon.
    Moottori käy, mutta se nakuttaa tai käy katkonaisesti.
    1. Polttoainejärjestelmässä on likaa, vettä tai vanhentunutta polttoainetta.
    2. Irralliset johdot tai huonot kiinnitykset.
    3. Moottori kuumenee liikaa.
    1. Tyhjennä ja huuhtele polttoainejärjestelmä. Lisää tuoretta polttoainetta.
    2. Tarkista ja kiristä johtojen kiinnitykset.
    3. Katso kohta Moottori ylikuumenee.
    Moottori ei käy tyhjäkäynnillä.
    1. Polttoainesäiliön ilmareikä on tukossa.
    2. Polttoainejärjestelmässä on likaa, vettä tai vanhentunutta polttoainetta.
    3. Polttoainepumppu on rikki.
    4. Alhainen puristuspaine.
    5. Ilmanpuhdistimen panos on likainen.
    1. Vaihda polttoainesäiliön korkki.
    2. Tyhjennä ja huuhtele polttoainejärjestelmä. Lisää tuoretta polttoainetta.
    3. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon.
    4. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon.
    5. Vaihda ilmansuodatinpanos.
    Moottori ylikuumenee.
    1. Kampikammion öljytaso on väärä.
    2. Jäähdytysnestettä on liian vähän.
    3. Liikaa kuormaa.
    4. Ilmanottoritilät ovat likaiset.
    5. Moottorin puhallinkotelon alla olevat jäähdytysrivat ja ilmakanavat ja/tai pyörivät ilmanottoritilät ovat tukossa.
    1. Täytä tai tyhjennä Full-merkkiin asti.
    2. Tarkasta jäähdytysnesteen määrä ja lisää tarvittaessa.
    3. Vähennä kuormaa. Alenna ajonopeutta.
    4. Puhdista ilmanottoritilät jokaisen käyttökerran jälkeen.
    5. Puhdista jäähdytysrivat ja ilmakanavat jokaisen käyttökerran jälkeen.
    Moottori menettää tehoaan.
    1. Kampikammion öljytaso on väärä.
    2. Ilmanpuhdistimen panos on likainen.
    3. Polttoainejärjestelmässä on likaa, vettä tai vanhentunutta polttoainetta.
    4. Moottori kuumenee liikaa.
    5. Polttoainesäiliön korkin tuuletusaukko on tukkeutunut.
    6. Alhainen puristuspaine.
    1. Täytä tai tyhjennä Full-merkkiin asti.
    2. Vaihda ilmanpuhdistimen panos.
    3. Tyhjennä ja huuhtele polttoainejärjestelmä. Lisää tuoretta polttoainetta.
    4. Katso Moottori ylikuumenee.
    5. Vaihda polttoainesäiliön korkki.
    6. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon.
    Epänormaali värinä tai ääni.
    1. Moottorin kiinnityspultit ovat löysällä.
    2. Moottorissa on jotain vialla.
    1. Kiristä moottorin kiinnityspultit.
    2. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon.
    Kone ei toimi tai toimii hitaasti kumpaankin suuntaan, koska moottori jumiutuu tai sakkaa.
    1. Seisontajarru on kytkettynä.
    1. Vapauta seisontajarru.
    Kone ei toimi kumpaankaan suuntaan.
    1. Seisontajarru ei ole vapaana tai seisontajarru ei vapaudu.
    2. Vaihteisto on rikki.
    3. Ohjausvivusto tarvitsee säätöä tai se pitää vaihtaa.
    4. Vetoakseli tai pyörän napa on vaurioitunut.
    1. Vapauta seisontajarru tai tarkista vivusto.
    2. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon.
    3. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon.
    4. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon.
    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Jokin puomiosio ei ruiskuta.
    1. Puomin venttiilin sähköliitäntä on likainen tai irronnut.
    2. Palanut sulake.
    3. Litistynyt letku.
    4. Puomin ohitusventtiili on säädetty väärin.
    5. Vaurioitunut puomin venttiili.
    6. Vaurioitunut sähköjärjestelmä.
    1. Sulje venttiili manuaalisesti. Irrota venttiilin sähköliitäntä ja puhdista kaikki johdot. Kiinnitä sitten johdot takaisin.
    2. Tarkista sulakkeet ja vaihda ne tarvittaessa.
    3. Korjaa tai vaihda letku.
    4. Säädä puomin ohitusventtiili.
    5. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon.
    6. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon.
    Jokin puomiosio ei kytkeydy pois käytöstä.
    1. Venttiili on vaurioitunut.
    1. Pura puomiosan venttiili. Katso kohta Ruiskutusventtiilien puhdistus. Tarkista kaikki osat ja vaihda vaurioituneet osat.
    Puomin venttiili vuotaa.
    1. O-rengas on mennyt huonoksi.
    1. Pura venttiili ja vaihda tiivisteet venttiilin korjaussarjalla. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Paine alenee, kun puomi kytketään päälle.
    1. Puomin ohitusventtiili on väärin säädetty.
    2. Puomin venttiilissä on tukos.
    3. Suuttimen suodatin on vaurioitunut tai tukossa.
    1. Säädä puomin ohitusventtiili.
    2. Poista puomin venttiilin tulo- ja poistoaukon liittimet ja poista tukokset.
    3. Irrota ja tarkasta kaikki suuttimet.
    Puomin ohjain ei toimi oikein.
    1. Sulakerasiassa oleva ohjaimen toiminnasta vastaava lämpökatkaisin on lauennut ylikuumentumisen johdosta.
    2. Puomin ohjaimessa oleva ohjaimen toiminnasta vastaava lämpökatkaisin on lauennut tai vioittunut.
    1. Anna järjestelmän jäähtyä ennen käytön jatkamista. Jos lämpökytkimet laukeavat toistuvasti, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    2. Ota yhteys valtuutettuun huoltoon.

    Kaaviot

    Vuokaavio

    g028176