Johdanto

Tm kone on ajettava vaakatasoleikkuri, joka on tarkoitettu ammattimaiseen kaupalliseen kyttn. Se on tarkoitettu pasiassa puistojen, urheilukenttien ja kaupallisten kiinteistjen viheralueiden ruohonleikkuuseen.

Important: Tmn kyttoppaan sislt on luettava huolellisesti ja ymmrrettv tysin, jotta koneen paras mahdollinen turvallisuus, suorituskyky ja toiminta voidaan varmistaa. Niden kyttohjeiden tai asianmukaisen koulutuksen laiminlynti saattaa aiheuttaa onnettomuuden. Listietoja turvallisista kytttavoista, mukaan lukien turvallisuusvihjeit ja koulutusmateriaaleja, on osoitteessa www.Toro.com.

Voit ottaa suoraan yhteyden Toroon osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tuoteturvallisuuteen ja kyttkoulutukseen liittyv materiaalia, tietoja lisvarusteista tai lhimmst jlleenmyyjst tai haluat rekisterid tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperisi Toro-varaosia tai listietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tllin tuotteen malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Malli- ja sarjanumerot ovat kilvess, joka sijaitsee rungon vasemmalla puolella jalkatuen alla. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

Important: Skannaamalla sarjanumerokilvess (jos varusteena) olevan QR-koodin mobiililaitteella saat tuotetietoja sek takuu- ja varaosatietoja.

Tss kyttoppaassa esiintyv varoitusmerkint (Figure 1) ilmaisee vaaratilannetta, josta saattaa olla seurauksena vakava tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlydn.

g000502

Tss kyttoppaassa kytetn kahta termi tietojen korostamiseksi. Trke kiinnitt huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Tm tuote on asiaankuuluvien eurooppalaisten direktiivien mukainen. Listietoja on erillisess tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.

Kalifornian lain (California Public Resource Code) pyklt 4442 ja 4443 kieltvt tmn moottorin kytn mets-, pensaikko- tai ruohopeitteisill mailla, jos moottoria ei ole varustettu pyklss 4442 mainitulla hyvss kyttkunnossa pidetyll kipinnsammuttimella tai jos moottoria ei ole suojattu, varustettu ja huollettu palovaaran ehkisemiseksi.

Vaara

KALIFORNIA

Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Dieselmoottorin tuottamat pakokaasut ja jotkin niiden aineosat sisältävät kemikaaleja, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.

Akun liitännät, navat ja niihin liittyvät lisävarusteet sisältävät lyijyä ja lyijy-yhdisteitä, joiden tiedetään aiheuttavan syöpää ja haittaavan lisääntymistä. Pese kädet, kun olet käsitellyt näitä osia.

Tämän tuotteen käyttäminen voi altistaa kemikaaleille, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.

Turvaohjeet

Tm kone on suunniteltu ENISO5395:2013 -standardin ja ANSIB71.4-2017 -mrityksen mukaisesti.

Yleinen turvallisuus

Tm tuote voi katkaista jalan tai kden sek singota esineit. Noudata aina kaikkia turvallisuusohjeita, jotta vakavilta loukkaantumisilta vltytn.

Tuotteen kyttminen muuhun kuin sen aiottuun kytttarkoitukseen voi olla vaarallista kyttjlle ja sivullisille.

  • Lue ja sisist tmn kyttoppaan sislt ennen moottorin kynnistmist.

  • Koneen kytt vaatii kyttjn tyden huomion. Jos kyttjn huomio keskittyy muualle, saattaa seurata henkil- tai omaisuusvahinko.

  • l laita ksi tai jalkoja koneen liikkuvien osien lhelle.

  • l kyt konetta ilman paikallaan olevia ja toimivia suojuksia ja muita suojalaitteita.

  • l mene heittoaukkojen eteen. Pid sivulliset ja lemmikit turvallisen matkan pss koneesta.

  • l pst lapsia kyttalueelle. l anna lasten kytt konetta.

  • Pysyt kone, sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen koneen huoltoa, polttoaineen lisyst tai tukosten poistamista.

Laitteen asiaton kytt tai huolto voi aiheuttaa tapaturman. Vhenn loukkaantumisriski noudattamalla nit turvallisuusohjeita ja huomioimalla aina varoitusmerkki Graphic, joka tarkoittaa varoitusta, vaaraa tai hengenvaaraa – henkilturvallisuusohjeet. Ohjeiden noudattamatta jttminen saattaa johtaa henkilvahinkoon tai kuolemaan.

Lis turvallisuusohjeita on tmn kyttoppaan eri kohdissa.

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin nkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lhettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decal93-6681
decal93-6689
decal93-7272
decal93-7818
decal106-6754
decal106-6755
decal110-0986
decal110-8921
decal117-0169
decal117-4764
decal120-4158
decal133-8062
decalbatterysymbols
decal125-8754
decal125-2927
decal104-1086
decal133-2930
decal133-2931

Käyttöönotto

Note: Koneen vasen ja oikea puoli mritelln normaalista kyttasennosta ksin.

Tukivarren asennon st

Tukivarren asento voidaan st kyttjn tarpeiden mukaan.

  1. Lys kaksi pulttia, jotka kiinnittvt stvarren kiinnikkeeseen (Figure 2).

    g031681
  2. Kierr tukivarsi haluttuun asentoon ja kirist kaksi pulttia.

Kuljetustukien ja -tappien irrotus

  1. Irrota leikkuuyksikiden kuljetustuet. Niit ei en tarvita.

  2. Irrota leikkuuyksikiden tukivarsien kuljetustapit. Niit ei en tarvita.

    Note: Kuljetustapit vakauttavat leikkuuyksikit kuljetuksen aikana. Tapit on irrotettava ennen koneen kytt.

Rullan kaapimen st

Lisvaruste

Lisvarusteena saatava takarullan kaavin toimii parhaiten, kun kaapimen ja rullan vliss on yhteninen 0,5–1mm:n rako.

  1. Lys rasvanippa ja kiinnitysruuvi (Figure 3).

    g031578
  2. Liu’uta kaavinta yls tai alas, kunnes tangon ja rullan vlinen rako on 0,5–1mm.

  3. Kirist rasvanippa ja ruuvi vuorotellen momenttiin 41Nm.

Levittimen asennus

Lisvaruste
  1. Puhdista huolella roskat kotelon takaseinn ja vasemman seinn asennusaukoista.

  2. Asenna levitin taka-aukkoon ja kiinnit se viidell laippakantapultilla (Figure 4).

    g031579
  3. Varmista, ett levitin ei osu terien pihin eik tynny kotelon takaseinn pinnan sisn.

    Hengenvaara

    Jos kytetn korkeaa ter levittimen kanssa, ter voi rikkoutua, mist voi aiheutua henkilvahinko tai kuolema.

    l kyt korkeaa ter levittimen kanssa.

Koneen valmistelu

Rengaspaineen tarkistus

Tarkista rengaspaineet ennen kytt. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

Important: Pid rengaspaineet oikeissa lukemissa, jotta leikkuujlki pysyy hyvn ja kone toimii oikein. l kyt liian alhaisia rengaspaineita.

Nestemrien tarkistus

  1. Tarkista moottoriljyn mr ennen moottorin kynnistyst. Katso kohta Moottoriljyn mrn tarkistus.

  2. Tarkista hydraulinesteen mr ennen moottorin kynnistyst. Katso kohta Hydraulinesteen mrn tarkastus.

  3. Tarkista jhdytysjrjestelm ennen moottorin kynnistyst. Katso kohta Jhdytysjrjestelmn tarkastus.

Koneen voitelu

Rasvaa kone ennen kytt. Katso kohta Laakerien ja holkkien rasvaus. Koneen rasvauksen laiminlynti aiheuttaa trkeiden osien ennenaikaisen vioittumisen.

Laitteen yleiskatsaus

Ajopoljin

Ajopoljin (Figure 5) ohjaa kytt eteen- ja taaksepin. Polkimen ylosaa painamalla kone liikkuu eteenpin ja polkimen alaosaa painamalla taaksepin. Ajonopeus riippuu siit, kuinka syvlle poljinta painetaan. Jos haluat kuormittamattoman maksiminopeuden, sd kaasu NOPEA-asentoon ja paina poljin pohjaan.

Kun haluat pyshty, nosta jalkaa ajopolkimelta ja anna polkimen palautua keskiasentoon.

Leikkuunopeuden rajoitin

Kun leikkuunopeuden rajoitin (Figure 5) on nostettuna yls, se rajoittaa leikkuunopeutta ja mahdollistaa leikkuupytien kytkemisen. Jokainen vlikappale st leikkuunopeutta 0,8km/h. Mit enemmn vlikappaleita pultin pll on, sit hitaampi nopeus. Ved leikkuunopeuden rajoitin takaisin kuljetusta varten, niin kuljetusnopeus on suurin mahdollinen.

Jarrupoljin

Pysyt kone painamalla jarrupoljinta (Figure 5).

Ohjauspyrn kallistuspoljin

Kun haluat kallistaa ohjauspyr itseesi pin, paina poljin alas ja ved ohjauspylvs haluamaasi asentoon. Vapauta sitten poljin (Figure 5). Kun haluat siirt ohjauspyr itsestsi poispin, paina poljinta ja vapauta se, kun ohjauspyr on halutussa kyttasennossa.

Seisontajarru

Kytke seisontajarru (Figure 5) painamalla jarrupoljin alas ja painamalla sen ylosaa eteenpin, jolloin salpa lukittuu. Kun haluat vapauttaa seisontajarrun, paina jarrupoljinta, kunnes seisontajarrun salpa palautuu.

g003955

Moottorin nopeuskytkin

Moottorin nopeuskytkimess (Figure 6) on kaksi tilaa, joilla moottorin nopeutta voi muuttaa. Moottorin nopeutta voidaan nostaa tai laskea 100kierr./min:n askelin napauttamalla kytkint. Kun kytkint pidetn painettuna, moottori siirtyy automaattisesti korkeimmalle tai alhaisimmalle joutokyntinopeudelle riippuen siit, kumpaa kytkimen pt painetaan.

g021208

Avainkytkin

Avainkytkimess (Figure 6) on kolme asentoa: PYSYTYS, KYNNISS/ESILMMITYS ja KYNNISTYS.

Leikkuunohjausvipu

Leikkuunohjausvivulla (Figure 6) nostetaan ja lasketaan leikkuuyksikit. Sill mys kynnistetn ja sammutetaan leikkurit, kun leikkurit ovat kytss ja leikkuutilassa. Kun leikkuuyksikt ovat kynnistettess alhaalla, tm vipu kynnist leikkuuyksikt, jos voimanulosotto ja leikkuunopeuden rajoitin ovat kytkettyin.

Ajovalojen kytkin

Sytyt ajovalot kntmll kytkint alaspin(Figure 6).

Kytss / pois kytst -kytkin

Kytss / pois kytst -kytkimell (Figure 6) kytetn leikkureita yhdess leikkuunohjausvivun kanssa. Leikkureita ei voida laskea, kun leikkuunohjausvipu on KULJETUSASENNOSSA.

Hydraulisuodattimen rajoitinilmaisin

Hydraulisuodattimen rajoitinilmaisin ilmoittaa, kun hydraulisuodattimet on vaihdettava. Katso kohta Hydraulisuodattimien vaihto.

g031683

Pistorasia

Pistorasia (Figure 8) on 12V:n virtalhde elektronisille laitteille.

g004133

Tietokeskus

Tietokeskuksen LCD-nytss on muun muassa tietoja koneen kytttilasta, vianmritystietoja ja muita koneeseen liittyvi tietoja (Figure 6).

Tietokeskuksen LCD-nytn kytt

Tietokeskuksen LCD-nytss on muun muassa tietoja koneen kytttilasta, vianmritystietoja ja muita koneeseen liittyvi tietoja (Figure 9). Tietokeskuksessa on odotusnytt ja ptietonytt. Odotusnytn ja ptietonytn vlill voidaan siirty milloin tahansa painamalla jotakin tietokeskuksen painiketta ja valitsemalla sitten sopiva nuolen suunta.

g020650
  • Vasenta painiketta, valikon kyttpainiketta / takaisin-painiketta painamalla voi kytt tietokeskuksen valikoita. Sen avulla voidaan mys poistua avoinna olevasta valikosta.

  • Keskimmisell painikkeella voi selata valikoita alaspin.

  • Oikealla painikkeella voi avata listietoja sisltvn valikon, jos oikealle osoittava nuoli on nkyviss.

  • nimerkki kuuluu, kun leikkuuyksikit lasketaan, nytss on ilmoituksia tai koneessa on vika.

Note: Kunkin painikkeen kynnistm toiminto vaihtelee tilanteen mukaan. Jokaisessa painikkeessa nkyy kuvake, joka ilmaisee painikkeen sill hetkell kytss olevan toiminnon.

Tietokeskuksen kuvakkeiden selitykset

SERVICE DUEIlmoittaa, milloin on tehtv mraikaishuolto.
GraphicJljell oleva aika ennen huoltoa
GraphicNollaa huoltoaika Graphic
GraphicMoottorin kyntinopeuden tila
GraphicTietokuvake
GraphicEnimmisajonopeuden asetus
GraphicNopea
GraphicHidas
GraphicPuhallin puhaltaa taaksepin.
GraphicRegeneraatio paikallaan ollessa tarpeen.
GraphicIlmanoton lmmitin on kytss.
GraphicNosta vasen leikkuuyksikk.
GraphicNosta keskimminen leikkuuyksikk.
GraphicNosta oikea leikkuuyksikk.
GraphicKuljettajan on oltava istuimella.
GraphicSeisontajarru on kytkettyn.
GraphicYlempi nopeusalue.
GraphicVapaa
GraphicKytss alempi nopeusalue
GraphicJhdytysnesteen lmptila (°C tai °F)
GraphicLmptila (kuuma)
GraphicAjo tai ajopoljin
GraphicEi sallittu
GraphicKynnist moottori.
GraphicVoimanulosotto on kytss.
GraphicVakionopeussdin on kytss.
GraphicSammuta moottori
GraphicMoottori
GraphicAvainkytkin
GraphicLeikkuuyksikt laskeutuvat
GraphicLeikkuuyksikt nousevat
GraphicPIN-koodi
GraphicHydraulinesteen lmptila
GraphicCAN-vyl
GraphicTietokeskus
GraphicViallinen tai eponnistunut
GraphicKeskimminen
GraphicOikea
GraphicVasen
GraphicPolttimo
GraphicTEC-ohjaimen tai johdinsarjan ohjaimen lhtliitnt
GraphicYli sallitun alueen
GraphicAlle sallitun alueen
Graphic/GraphicAlueen ulkopuolella
GraphicKytkin
GraphicKuljettajan on vapautettava kytkin.
GraphicKuljettajan on vaihdettava ilmoitettuun tilaan.
Symboleja kytetn usein yhdistelmin, jolloin ne muodostavat lauseita. Alla on joitakin esimerkkej..
GraphicVaihda kone vapaalle.
GraphicMoottorin kynnistys ei sallittu
GraphicMoottori sammutetaan.
GraphicMoottorin jhdytysneste on liian kuumaa.
GraphicHydraulineste on liian kuumaa.
GraphicHiukkassuodattimen tuhkakertym koskeva ilmoitus. Katso listietoja huoltoa ksittelevn osan kohdasta Hiukkassuodattimen huolto
GraphicNollaus odottaa -regeneraatiopyynt
Pyskinti- tai palautusregeneraatiopyynt
GraphicPyskinti- tai palautusregeneraatio on kynniss.
GraphicKorkea pakokaasujen lmptila
GraphicVoimanulosotto on pois kytst.
GraphicIstuudu istuimelle tai kytke seisontajarru.

Graphic Psy vain PIN-koodilla

Valikoiden kytt

Avaa tietokeskuksen valikko painamalla pnytss valikkopainiketta. Esiin tulee pvalikko. Valikkojen toiminnot on merkitty lyhyesti seuraaviin taulukoihin:

Pvalikko – valikon kohtaKuvaus
ViatSislt luettelon koneen viimeaikaisista vioista. Listietoja Viat-valikosta ja sen sisltmist tiedoista saa huolto-oppaasta tai valtuutetulta Toro-jlleenmyyjlt.
HuoltoSislt koneeseen liittyvi tietoja, kuten kytttuntimerkintj ja muita vastaavia lukuja
DiagnostiikkaNytt koneen kaikkien kytkinten, antureiden ja ohjainten lhtjen tilan. Sit voi kytt joidenkin ongelmien vianmritykseen, koska siit nkee nopeasti, mitk koneen ohjaimet ovat KYTSS ja mitk POIS KYTST.
AsetuksetMahdollistaa tietokeskuksen nyttasetusten muuttujien muokkaamisen.
TietojaLuettelee koneen mallinumeron, sarjanumeron ja ohjelmiston version.
Huolto – valikon kohtaKuvaus
Hours (tunnit)Nytt kokonaisajan, jonka kone, moottori ja voimanulosotto ovat olleet kytss, sek ajan, jonka verran konetta on kuljetettu ja milloin se on huollettava
CountsNytt koneen laskennat.
DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio)Dieselhiukkassuodattimen regeneraatio ja hiukkassuodattimen alivalikot
Inhibit Regen (Est regeneraatio)Kytetn nollausregeneraation ohjaukseen
Parked Regen (Pyskintiregeneraatio)Kytetn pyskintiregeneraation kynnistykseen
Last Regen (Edellinen regeneraatio)Nytt, kuinka monta tuntia on kulunut edellisest nollaus-, pyskinti- tai palautusregeneraatiosta
Recover Regen (Palautusregeneraatio)Kytetn palautusregeneraation kynnistykseen
Diagnostiikka – valikon kohtaKuvaus
Cutting Units (Leikkuuyksikt)Osoittaa leikkuuyksikiden nostamisessa ja laskemisessa kytetyt tulot ja lhdt sek mritykset
Hi/Low RangeOsoittaa kuljetustilan aikana ajettaessa kytss olevat tulot ja lhdt sek mritykset
Voimanulosotto (PTO)Osoittaa voimanulosoton kytn mahdollistavat tulot ja lhdt sek mritykset
Engine Run (moottorin kynti)Osoittaa moottorin kynnistyksen aikana kytss olevat tulot ja lhdt sek mritykset
Asetukset – valikon kohtaKuvaus
YksiktKontrolloi tietokeskuksen yksikit (brittiliset mitat tai metrijrjestelm)
KieliTietokeskuksessa kyttvien kielten hallinta*
TaustavaloLCD-nytn kirkkauden st
KontrastiLCD-nytn kontrastin st
Suojatut valikotGraphicAntaa kyttjn, jolle tmn yritys on antanut PIN-koodin, kytt suojattuja valikoita
Suojaa asetuksetGraphicMahdollistaa asetusten muuttamisen suojatuissa asetuksissa
VastapainoGraphicStelee leikkuupydiss kytettv vastapainoa

GraphicSuojatuissa valikoissa – psy vain PIN-koodilla

Tietoja – valikon kohtaKuvaus
MalliNytt koneen mallinumeron
SNNytt koneen sarjanumeron
Koneen ohjainversioNytt pohjaimen ohjelmiston version
Tietokeskuksen versioNytt tietokeskuksen ohjelmiston version
CAN-vylNytt koneen tietoliikennevyln tilan

Suojatut valikot

Tietokeskuksen asetusvalikossa on kaksi kyttkokoonpanoasetusta, joita voidaan st. Nit ovat automaattisen joutokynnin aikaviive ja vastapaino. Lukitse nm asetukset suojatussa valikossa.

Note: Jlleenmyyj ohjelmoi alkuperisen kyttkoodin toimitushetkell.

Suojattujen valikoiden kytt

Note: Koneen oletus-PIN on joko 0000 tai 1234.Jos vaihdoit PIN-koodin ja unohdit uuden koodin, ota yhteys valtuutettuun Toro-jlleenmyyjn.

  1. Siirry PVALIKOSTAASETUKSET-valikkoon keskipainikkeella ja paina oikeanpuoleista painiketta (Figure 10).

    g028523
  2. Siirry ASETUKSET-valikossa SUOJATTUUN VALIKKOON keskipainikkeella ja paina oikeanpuoleista painiketta (Figure 11A).

    g028522
  3. PIN-koodi annetaan painamalla keskimmist painiketta, kunnes oikea ensimminen numero ilmestyy, ja siirtymll sitten toiseen numeroon painamalla oikeanpuoleista painiketta (Figure 11B ja Figure 11C). Toista tt vaihetta, kunnes viimeinen numero on annettu, ja paina oikeanpuoleista painiketta viel kerran.

  4. Vahvista PIN-koodi painamalla keskimmist painiketta (Figure 11D).

    Odota, kunnes tietokeskuksen punainen merkkivalo syttyy.

    Note: Jos tietokeskus hyvksyy PIN-koodin ja suojattu valikko avataan, nytn oikeassa ylkulmassa nkyy sana ”PIN”.

Note: Virta-avaimen kntminen PYSYTYS-asentoon ja sitten KYNNISS-asentoon lukitsee suojatun valikon.

Asetuksia voi tarkastella ja muuttaa Suojattu-valikossa. Kun olet siirtynyt suojattuun valikkoon, etsi kohta Suojaa asetukset. Muuta asetusta painamalla oikeanpuoleista painiketta. Suojaa asetukset voidaan mritt POIS-tilaan. Tllin asetuksia voidaan tarkastella ja muuttaa suojatussa valikossa ilman PIN-koodia. Jos Suojaa asetukset on PLL, suojatut vaihtoehdot eivt ole nkyviss, ja niiden vaihtamiseksi suojatussa valikossa tarvitaan PIN-koodi. Kun PIN-koodi on asetettu, toiminto otetaan kyttn ja tallennetaan kntmll virta-avain PYSYTYS-asentoon ja sitten takaisin KYNNISS-asentoon.

Suojatun valikon asetusten nyttminen ja muuttaminen

  1. Siirry suojatussa valikossa alas kohtaan Suojaa asetukset.

  2. Suojaa asetukset voidaan vaihtaa POIS-tilaan oikealla painikkeella. Tllin asetuksia voidaan tarkastella ja muuttaa ilman PIN-koodia.

  3. Nyt ja muuta asetuksia PIN-koodilla vaihtamalla Suojaa asetukset -kohta PLL-asentoon vasemmalla painikkeella, asettamalla PIN-koodi ja kntmll avain virtalukossa PYSYTYS-asentoon ja sitten KYNNISS-asentoon.

Vastapainon asetus

  1. Siirry Asetukset-valikon kohtaan Vastapaino.

  2. Valitse joko matala, keskisuuri tai korkea vastapaino painamalla oikeaa painiketta.

Automaattisen joutokynnin asetus

  1. Siirry Asetukset-valikon kohtaan Automaattinen joutokynti.

  2. Vaihda oikeaa painiketta painamalla automaattisen joutokynnin asetukseksi POIS, 8S, 10S, 15S, 20S tai 30S.

Note: Ominaisuuksia ja rakennetta voidaan muuttaa ilmoittamatta.

g193881
KuvausFigure 12 viiteMitta tai paino
KokonaiskorkeusA217cm
Raidevli (renkaan keskelt keskelle) takanaB185cm
Kokonaisleveys (kuljetusasento)C231cm
Kokonaisleveys (leikkuuasento)D247cm
Akselivli E152cm
Kokonaispituus (kuljetusasento)F315cm
Kokonaispituus (leikkuuasento)G315cm
Polttoainesilin tilavuus 51 litraa
Kuljetusnopeus 0–16km/h
Leikkuunopeus 0–13km/h
Nettopaino (leikkuupytien ja nesteiden kanssa) 1492kg

Leikkuuyksikn tekniset tiedot

Pituus86,4cm
Leveys86,4cm
Korkeus24,4cm kannattimen kiinnikkeeseen26,7cm 19mm:n leikkuukorkeudella34,9cm 102mm:n leikkuukorkeudella
Paino88kg

Listarvikkeet/lisvarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyvksymi lislaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jlleenmyyjn tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyvksytyist lislaitteista ja -varusteista.

Kyt vain aitoja Toro-varaosia ja -lisvarusteita, jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyisi voimassa. Muiden valmistajien varaosat ja lisvarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden kytt voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

Käyttö

Note: Koneen vasen ja oikea puoli mritelln normaalista kyttasennosta ksin.

Ennen käyttöä

Turvallisuus ennen kytt

Yleinen turvallisuus

  • l anna lasten tai kouluttamattomien henkiliden kytt tai huoltaa laitetta. Paikalliset snnkset saattavat asettaa rajoituksia kyttjn ille. Omistaja vastaa kyttjien ja mekaanikkojen koulutuksesta.

  • Tutustu laitteen turvallisen kytn ohjeisiin, ohjauslaitteisiin ja turvamerkintihin.

  • Selvit, kuinka koneen saa pysytetty ja moottorin sammutettua nopeasti.

  • Tarkista, ett kyttjn pitokytkimet, turvakytkimet ja suojalevyt ovat paikoillaan ja toimivat oikein. l kyt konetta, mikli ne eivt toimi kunnolla.

  • Tarkasta aina ennen liikkumista, ett tert, terpultit ja leikkuujrjestelmt ovat hyvss kyttkunnossa. Vaihda kuluneet tai vaurioituneet tert ja pultit sarjoissa, jotta tasapaino silyisi.

  • Tarkasta koneen kyttalue ja poista silt kaikki esineet, joita kone voi singota.

Polttoaineturvallisuus

  • Ksittele polttoainetta erittin varovasti. Se on tulenarkaa, ja hyryt rjhtvt herksti.

  • Sammuta savukkeet, sikarit, piiput ja muut sytytyslhteet.

  • Kyt vain hyvksytty polttoaineastiaa.

  • l irrota polttoainesilin korkkia tai tyt polttoainesilit moottorin ollessa kynniss tai kuuma.

  • l lis tai tyhjenn polttoainetta suljetussa tilassa.

  • l silyt konetta tai polttoainesilit tilassa, jossa on avotuli, kipinit tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlmmitin tai muu vastaava laite).

  • Jos polttoainetta roiskuu, l yrit kynnist moottoria. Vlt luomasta minknlaisia kipinlhteit, ennen kuin polttoainehyryt ovat hlvenneet.

Polttoainesilin tytt

Polttoainesilin tilavuus

Polttoainesilin tilavuus: 53 litraa

Polttoaineen tiedot

Important: Kyt vain erittin vhrikkist dieselpolttoainetta. Suuremman rikkipitoisuuden polttoaine haurastuttaa hapetuskatalysaattoria, mik aiheuttaa kyttongelmia ja lyhent moottorin osien kyttik.Seuraavien varoitusten laiminlynti saattaa vaurioittaa moottoria.

  • Dieselpolttoaineen sijasta ei saa kytt paloljy tai bensiini.

  • Dieselpolttoaineeseen ei saa sekoittaa paloljy tai kytetty moottoriljy.

  • Polttoainetta ei s silytt siliiss, joiden sispinta on sinkitty.

  • Polttoaineen lisaineita ei saa kytt.

Petrodiesel

Setaaniluku: 45 tai korkeampi

Rikkipitoisuus: Erittin vhrikkinen (<15ppm)

Polttoainetaulukko

Dieselpolttoaineen tiedotSijainti
ASTM D975Yhdysvallat
Nro1-D S15
Nro2-D S15
EN590Euroopan unioni
ISO8217 DMXKansainvlinen
JIS K2204, luokitus nro2Japani
KSM-2610Korea
  • Kyt vain puhdasta, tuoretta dieselpolttoainetta tai biodieselpolttoaineita.

  • Jotta polttoaine olisi tuoretta, osta sit vain 180pivn tarpeeseen.

Kyt keslaatuista dieselpolttoainetta (nro 2-D) yli –7°C:n lmptiloissa ja talvilaatuista dieselpolttoainetta (nro1-D tai nro1-D/ nro2-D -seosta) alle –7°C:n lmptiloissa.

Note: Talvilaatuisen polttoaineen leimahduspiste on alhaisempi, ja sen kylmvirtausominaisuudet helpottavat kynnistyst ja vhentvt polttoainesuodattimen tukkeutumista.Keslaatuisen polttoaineen kytt lmptilan ollessa yli –7°C pident polttoainepumpun kyttik ja antaa talvilaatuista polttoainetta enemmn tehoa.

Biodieselin kytt

Tss laitteessa voidaan kytt mys polttoaineseosta, jossa on enintn 20% biodieseli (B20).

Rikkipitoisuus: Erittin vhrikkinen (<15ppm)

Biodieselpolttoaineen tiedot: ASTM D6751 tai EN14214

Polttoaineseoksen tiedot: ASTMD975, EN590 tai JISK2204

Important: Petrodieselosuuden rikkipitoisuuden on oltava erittin alhainen.

Noudata seuraavia varo-ohjeita:

  • Biodieselseokset voivat vahingoittaa maalattuja pintoja.

  • Kyt kylmll sll korkeintaan B5-seosta (biodieselpitoisuus 5%).

  • Tarkkaile polttoaineen kanssa kosketuksiin joutuvia tiivisteit ja letkuja, sill ne voivat haurastua ajan mittaan.

  • Polttoainesuodattimeen voi muodostua tukoksia jonkin aikaa biodieselseosten kytn aloittamisen jlkeen.

  • Listietoja biodieselist saa valtuutetulta Toro-jlleenmyyjlt.

Polttoaineen lisys

g194207g031869

Tyt sili noin 6–13mm silin – ei tyttkaulan – ylreunan alapuolelle dieselpolttoaineella (nro2-D).

Note: Tyt polttoainesili aina kytn jlkeen, jos mahdollista. Tm est kosteutta tiivistymst polttoainesilin sislle.

Moottoriljyn mrn tarkistus

Tarkista moottorin kampikammion ljymr ennen moottorin kynnistmist ja koneen kyttmist. Katso kohta Moottoriljyn mrn tarkistus.

Jhdytysjrjestelmn tarkastus

Ennen kuin kynnistt moottorin ja kytt konetta, tarkasta jhdytysjrjestelm. Katso kohta Jhdytysjrjestelmn tarkastus.

Hydraulijrjestelmn tarkastus

Ennen kuin kynnistt moottorin ja kytt konetta, tarkasta hydraulijrjestelm. Katso kohta Hydrauliletkujen ja -putkien tarkistus.

Vedenerottimen tyhjennys

Tyhjenn vesi tai muut kertymt vedenerottimesta. Katso kohta Vedenerottimen huolto.

Rengaspaineen tarkistus

HuoltoväliHuoltotoimenpide
Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Rengaspaineen tarkistus
  • Etu- ja takapyrien oikea rengaspaine on 0,83–1,03bar.

    Important: Pid rengaspaineet oikeissa lukemissa, jotta leikkuujljen laatu pysyy hyvn ja kone toimii oikein. l kyt liian alhaisia rengaspaineita.Tarkista kaikkien renkaiden rengaspaineet ennen koneen kytt.

    g001055

    Pyrnmuttereiden kireyden tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kirist pyrnmutterit momenttiin 94–122Nm.
  • 10 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kirist pyrnmutterit momenttiin 94–122Nm.
  • 250 käyttötunnin välein
  • Kirist pyrnmutterit momenttiin 94–122Nm.
  • Vaara

    Mikli pyrnmuttereiden kireytt ei pidet oikeana, pyr voi vaurioitua tai irrota, mik voi aiheuttaa tapaturman.

    Kirist etu- ja takapyrien mutterit momenttiin 94–122Nm suositeltujen huoltovlien mukaisesti.

    Leikkuukorkeuden st

    Important: Tm leikkuupyt leikkaa yleens noin 6mm alempaa kuin kelaleikkuuyksikk, jossa on sama pukkiasetus. Tmn pyrivn leikkuupydn pukkiasetus on mahdollisesti sdettv 6mm korkeammaksi kuin samaa aluetta leikkaavien kelayksikiden asetus.

    Important: Takaleikkuuyksikihin pstn huomattavasti paremmin ksiksi, jos leikkuuyksikk irrotetaan ajoneuvosta. Jos yksikss on Sidewinder®-sivuleikkuri, siirr leikkuuyksikt oikealle, irrota takaleikkuuyksikk ja liu’uta se oikealle puolelle.

    1. Laske leikkuupyt maahan, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    2. Lys pulttia, jolla leikkuukorkeuden kannattimet on kiinnitetty leikkuukorkeuslevyyn (edess ja molemmilla puolilla), kuvan mukaisesti (Figure 15).

    3. Aloita etummaisesta asetuksesta ja irrota pultti.

      g011344
    4. Tue koteloa ja irrota vlikappale (Figure 15).

    5. Sd kotelo haluttuun leikkuukorkeuteen ja asenna vlikappale vastaavan leikkuukorkeuden aukkoon ja loveen (Figure 16)

      g026184
    6. Aseta levy kohdakkain vlikappaleen kanssa.

    7. Asenna pultti sormitiukkuuteen.

    8. Toista stvaiheet – molemmilla puolilla.

    9. Kirist kaikki kolme pulttia momenttiin 41Nm. Kirist aina etupultti ensin.

      Note: Yli 3,8cm:n sdille voidaan joutua kyttmn tilapist asennusta vlikorkeuteen, jotta osat eivt juutu kiinni toisiinsa (esim. vaihdettaessa 3,1cm:n leikkuukorkeudesta 7cm:n korkeuteen).

    Turvakytkimien tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkasta turvakytkimien toiminta.
  • Varoitus

    Jos turvakytkimet ovat irronneet tai vaurioituneet, kone saattaa toimia odottamattomalla tavalla ja aiheuttaa henkilvahinkoja.

    • l yrit muuttaa turvakytkimi.

    • Tarkista turvakytkimien toimivuus pivittin ja vaihda mahdolliset vaurioituneet kytkimet ennen koneen kyttmist.

    Koneen shkjrjestelmss on turvakytkimet. Kytkimet estvt joko ajon tai voimanulosoton, kun kyttj poistuu istuimelta. Vaikka moottori pysyy kynniss, kun voimanulosotto ja ajopoljin vapautetaan, sammuta moottori ennen istuimelta nousemista.

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksikt, sammuta moottori ja kytke seisontajarru.

    2. Paina ajopoljinta. Knn avain virtalukossa PLL-asentoon.

      Note: Jos moottori kynnistyy, turvajrjestelmss on vika. Korjaa vika ennen koneen kytt.

    3. Knn avain virtalukossa KYNNISS-asentoon, kynnist moottori, nouse istuimelta ja siirr voimanulosoton kytkin PLL-asentoon.

      Note: Voimanulosoton vipu ei saa kytkeyty plle. Jos voimanulosoton vipu kytkeytyy plle, turvajrjestelmss on vika. Korjaa vika ennen koneen kytt.

    4. Kytke seisontajarru, knn avain virtalukossa KYNNISS-asentoon, kynnist moottori ja siirr ajopoljin pois VAPAA-asennosta.

      Note: Tietokeskuksessa nkyy viesti ”traction denied” (veto ei kytss), eik koneen pitisi liikkua. Jos kone liikkuu, turvajrjestelmss on vika. Korjaa vika ennen koneen kytt.

    5. Kytke voimanulosotto ja kynnist moottori.

      Note: Jos moottori kynnistyy, turvajrjestelmss on vika. Korjaa vika ennen koneen kytt.

    Jarrujen sisnajo

    Seisontajarrujrjestelmn parhaan mahdollisen toiminnan varmistamiseksi aja jarrut sisn ennen kytt. Aseta eteenpin ajon nopeudeksi 6,4km/h, jotta se vastaa peruutuksen nopeutta (kaikki kahdeksan vlikappaletta siirrettyn leikkuunopeuden stimen ylosaan). Jatka eteenpin moottori korkeimmalla joutokyntinopeudella leikkuunopeuden stimen pysytin kytkettyn ja jarruta 15sekuntia. Peruuta tydell peruutusnopeudella ja jarruta 15sekuntia. Toista tm viisi kertaa ja odota jokaisen eteenpin- ja peruutusjakson vlill yksi minuutti, jotta jarrut eivt ylikuumenisi. Katso Seisontajarrujen st.

    Tern valinta

    Normaalin yhdistelmsiipitern kytt

    Tm ter tarjoaa erinomaisen noston ja leikkuujtteiden levittymisen lhes kaikissa olosuhteissa. Jos tarvitaan enemmn tai vhemmn nostoa ja poistonopeutta, kannattaa harkita jonkin toisen tern kytt.

    Ominaisuudet: Erinomainen nosto ja levittyminen useimmissa olosuhteissa.

    Kulmasiipitern kytt

    Ter toimii yleens parhaiten matalammilla, 1,9–6,4cm:n leikkuukorkeuksilla.

    Ominaisuudet:

    • Leikkuujtteen poisto pysyy tasaisempana mys matalammilla leikkuukorkeuksilla.

    • Kone sylkee leikkuujtett vasemmalle vhemmn, mink ansiosta hiekkaesteiden ja vylien reunat pysyvt siistimpin.

    • Matalilla leikkuukorkeuksilla ja tiheill nurmilla tehonkulutus on alhaisempi.

    Atomic-tern kytt

    Ominaisuudet: Tm ter levitt lehti tehokkaasti.

    Tietoa vianmritysvalosta

    Koneessa on vianmritysvalo, joka ilmoittaa, jos koneessa on havaittu vika. Vianmritysvalo sijaitsee tietokeskuksessa nytn ylpuolella (Figure 17). Kun kone toimii oikein ja virta-avain on knnetty KYNNISS-asentoon, vianmritysvalo syttyy hetkeksi, mik tarkoittaa, ett valo toimii ongelmitta. Kun koneen ilmoitusviesti tulee nkyviin, valo palaa niin kauan kuin viesti on nkyviss. Kun nkyviss on vikaviesti, valo vilkkuu, kunnes vika on korjattu.

    g021272

    Vastapainoasetusten muuttaminen

    Leikkuuyksikn tarvitsemaa vastapainoa (noste yls) voidaan muuttaa leikkuuolosuhteita vastaavaksi.

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, laske leikkuupydt alas, knn virta-avain PYSYTYS-asentoon ja kytke seisontajarru.

    2. Knn virta-avain KYNNISS-asentoon.

    3. Siirry tietokeskuksen Asetukset-valikon kohtaan Vastapaino.

    4. Valitse joko matala, keskisuuri tai korkea vastapaino painamalla oikeaa painiketta.

      Note: Kun st on valmis, siirr kone testialueelle ja kyt konetta uudella asetuksella. Uusi vastapainoasetus voi muuttaa tehokasta leikkuukorkeutta.

    Lisvarusteiden valinta

    Lisvarusteiden kokoonpanot

     Kulmikas siipiterKorkea rinnakkainen siipiter(l kyt levittimen kanssa)LevitinRullan kaavin
    Ruohonleikkuu: 1,9–4,4cm:n leikkuukorkeusSuositellaan useimpiin kytttarkoituksiin.Saattaa soveltua hyvin kevyelle ja harvalle nurmelle.Todettu parantavan leikkuujtteiden levimist ja leikkuun jlkeisi ominaisuuksia pohjoisten alueiden ruohoilla, jotka leikataan vhintn kolme kertaa viikossa, ja silloin, kun leikataan vhemmn kuin kolmasosa ruohon korkeudesta. Ei saa kytt korkean rinnakkaisen siipitern kanssaVoidaan kytt aina, kun rulliin kertyy ruohoa tai ruoho paakkuuntuu. Kaapimet voivat list paakkuuntumista joissain kyttkohteissa.
    Ruohonleikkuu: 5–6,4cm:n leikkuukorkeusSuositellaan paksulle tai tihelle nurmelle.Suositellaan kevyelle tai harvalle nurmelle.
    Ruohonleikkuu: 7–10cm:n leikkuukorkeusSaattaa soveltua hyvin tihelle nurmelle.Suositellaan useimpiin kytttarkoituksiin.
    Lehtien levitysSuositellaan kytettvksi levittimen kanssa.KiellettyKyt vain yhdistelmsiipitern tai kulmasiipitern kanssa.
    EdutTasainen leikkuujtteen poisto matalammilla leikkuukorkeuksilla.Hiekkaesteiden ja vylien reunat pysyvt siistimpin. Pienempi tehontarve.Enemmn nostoa ja suurempi poistonopeus. Harva tai lakoontunut nurmi saadaan nostettua yls korkeammilla leikkuukorkeuksilla. Mrt tai tahmeat leikkuujtteet poistuvat tehokkaasti.Voi parantaa leikkuujtteiden levittymist ja leikkuujlke joissain kyttkohteissa. Soveltuu erittin hyvin lehtien levitykseen.Vhent ruohon kertymist rullaan joissain kyttkohteissa.
    HaitatEi nosta ruohoa hyvin korkeilla leikkuukorkeuksilla. Mrk ja tahmea ruoho kertyy koteloon, mik heikent leikkuujlke ja kuluttaa enemmn tehoa.Vaatii enemmn tehoa joissain kyttkohteissa. Saattaa karhentaa leikkuujlke matalammilla leikkuukorkeuksilla tihess ruohossa. Ei saa kytt levittimen yhteydess.Ruoho kertyy koteloon, jos yritetn leikata liian paljon kerralla levittimen ollessa paikallaan. 

    Käytön aikana

    Turvallisuus kytn aikana

    Yleinen turvallisuus

    • Omistaja ja kyttj voivat est loukkaantumisia tai omaisuusvahinkoja aiheuttavat tapaturmat ja ovat siksi vastuussa niist.

    • Pukeudu asianmukaisesti. Kyt silmsuojaimia, pitki housuja, tukevia liukastumisen estvi kenki ja kuulosuojaimia. Sido pitkt hiukset. l kyt riippuvia koruja.

    • Koneen kytt vaatii kyttjn tyden huomion. Jos kyttjn huomio keskittyy muualle, saattaa seurata henkil- tai omaisuusvahinko.

    • l kyt konetta sairaana, vsyneen tai alkoholin tai huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

    • l kuljeta matkustajia koneessa ja pid sivulliset ja lemmikit poissa koneen luota kytn aikana.

    • Kyt konetta vain, kun nkyvyys on hyv, jotta vltt kuopat ja piilevt vaarat.

    • Varmista ennen moottorin kynnistmist, ett kaikki kytt ovat vapaalla ja ett seisontajarru on kytketty. Kynnist moottori ollessasi kyttjn paikalla.

    • Pid kdet ja jalat etll pyrivist osista. Pysy aina etll heittoaukosta.

    • Varmista ennen peruuttamista, ett reitti on vapaa, katsomalla taakse ja alas.

    • Ole varovainen lhestyesssi kulmia, joissa on huono nkyvyys, pensaita, puita tai muita nkesteit.

    • Pysyt tert, jos et leikkaa ruohoa.

    • Jos kone osuu esteeseen tai trisee eptavallisesti, pysyt kone, irrota virta-avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin tarkastat lislaitteen. Suorita tarvittavat korjaukset ennen koneen kytn jatkamista.

    • Hidasta ja ole varovainen kntyesssi koneella ja ylittesssi teit ja jalkakytvi. Anna muille aina etuajo-oikeus.

    • Kytke leikkuuyksikn kytt pois, sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin sdt leikkuukorkeutta (ellei sit voi st kyttjn paikalta).

    • l koskaan kyt moottoria tilassa, johon voi kerty pakokaasuja.

    • l jt kynniss olevaa konetta ilman valvontaa.

    • Ennen kyttjn paikalta poistumista (mukaan lukien ruohonkerimien puhdistus tai suppilon tukoksen poistaminen):

      • Pyski kone tasaiselle maalle.

      • Vapauta voimanulosotto ja laske lislaitteet alas.

      • Kytke seisontajarru.

      • Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

      • Odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet.

    • l kyt konetta ukonilman aikana.

    • l kyt konetta hinaukseen.

    • Kyt vain Toro® Companyn hyvksymi lislaitteita, varusteita ja varaosia.

    Kaatumissuojausjrjestelmn (ROPS) turvallisuus

    • l irrota kaatumissuojausjrjestelm koneesta.

    • Varmista, ett turvavy on kiinnitetty ja nopeasti avattavissa httilanteessa.

    • Tarkista vapaa alikulkukorkeus ja varo osumasta esteisiin.

    • Pid kaatumissuojausjrjestelm turvallisessa kyttkunnossa tarkistamalla se vaurioiden varalta snnllisesti ja pitmll kaikki kiinnittimet tiukalla.

    • Vaihda vaurioituneet kaatumissuojausjrjestelmn osat. l korjaa tai muuta niit.

    Kiintell turvakaarella varustetut koneet

    • Kaatumissuojausjrjestelm on keskeinen turvalaite.

    • Kyt aina turvavyt.

    Turvallisuus rinteiss

    • Rinteiss on huomattava koneen hallinnan menettmisen ja kaatumisen vaara. Tllaiset onnettomuudet voivat aiheuttaa vakavan tapaturman tai kuoleman. Kyttj on vastuussa turvallisesta kytst rinteiss. Koneen kytt rinteiss edellytt erityist huolellisuutta.

    • Kyttjn on arvioitava leikkuupaikan olosuhteet ja tarkastettava kyttpaikka ja mritettv niiden perusteella, onko rinne turvallinen koneen kyttn. Tm tarkastus on tehtv huolellisesti ja harkiten.

    • Kun kytt konetta rinteiss, tarkista alla olevat ohjeet ja mrit, voidaanko konetta kytt kyseisell paikalla ja kyseisiss olosuhteissa. Maaston muutokset voivat vaikuttaa koneen kyttn rinteiss.

    • Vlt koneen kynnistmist, pysyttmist tai kntmist rinteiss. Vlt nopeuden tai suunnan killist muuttamista. Knny hitaasti ja vhn kerrallaan.

    • l kyt konetta olosuhteissa, joissa pito, ohjaus tai vakaus ovat kyseenalaisia.

    • Poista tai merkitse esteet, kuten ojat, kuopat, urat, tyssyt, kivet tai muut piilevt vaarat. Korkea ruoho voi peitt esteet. Maaston eptasaisuudet voivat kaataa koneen.

    • Huomaa, ett koneen kytt mrss ruohossa, poikittain rinteiss tai alamess saattaa johtaa koneen pidon menettmiseen. Pidon menetys vetopyriss saattaa aiheuttaa luisumisen ja jarrujen ja ohjauksen hallinnan menetyksen.

    • Kyt konetta erityisen varovasti pudotusten, ojien, vallien, vesiesteiden tai muiden vaarojen lhell. Kone voi kaatua ylltten, jos pyr menee reunan yli tai jos reuna sortuu. Mrit suoja-alue koneen ja mahdollisen vaaran vlille.

    • Tunnista vaarat rinteen juurella. Jos vaaroja on, leikkaa rinne kvellen ohjattavalla ruohonleikkurilla.

    • Jos mahdollista, pid leikkuuyksikt laskettuina alas rinteiss kytn aikana. Leikkuuyksikiden nostaminen rinteiss kytn aikana voi heikent koneen vakautta.

    • Ole erittin varovainen kyttesssi ruohonkerysjrjestelmi tai muita lislaitteita. Ne voivat vaikuttaa koneen vakauteen ja aiheuttaa hallinnan menetyksen. Pid vaihde kytkettyn, kun ajat rinnett alas. l laskeudu alamkeen vapaalla (koskee ainoastaan​​vaihteistolla varustettuja yksikit).

    Moottorin kynnistys

    Important: Polttoainejrjestelm ilmaa itsens automaattisesti ennen moottorin kynnistyst, jos moottori kynnistetn ensimmisen kerran, jos moottori on sammunut polttoaineen loppumisen takia tai jos polttoainejrjestelm on huollettu.

    1. Istu istuimella, pid jalka pois ajopolkimelta, jolloin poljin on VAPAALLA, kytke seisontajarru, aseta moottorin nopeuskytkin KESKIasentoon ja varmista, ett Kytss / Pois kytst -kytkin on POIS KYTST -asennossa.

    2. Knn virta-avain KYNNISS-asentoon.

    3. Kun hehkutulppien merkkivalo sammuu, knn virta-avain KYNNISTYS-asentoon. Vapauta virta-avain heti moottorin kynnistytty ja anna sen palata KYNNISS-asentoon.

    4. Kyt moottoria tyhjkynnill, kunnes se lmpenee.

    Moottorin sammutus

    1. Siirr kaikki ohjaimet VAPAA-asentoon, kytke seisontajarru, siirr moottorin nopeuskytkin ALHAISEN JOUTOKYNNIN asentoon ja anna moottorin saavuttaa alhainen joutokyntinopeus.

      Important: Kun konetta on kytetty tydell kuormalla, anna moottorin kyd joutokynnill viisi minuuttia, ennen kuin sammutat sen. Muutoin turboahdettuun moottoriin voi tulla vikoja.

    2. Knn virta-avain PYSYTYS-asentoon ja irrota avain.

    Ruohon leikkaaminen koneella

    Note: Ruohon leikkaaminen moottoria kuormittavalla nopeudella edist hiukkassuodattimen regeneraatiota.

    1. Siirr kone tyalueelle.

    2. Siirr moottorin nopeuskytkin korkean joutokyntinopeuden asentoon, kun se on mahdollista.

    3. Kytke voimanulosoton kytkin.

    4. Liikuta ajopoljinta hitaasti eteenpin ja aja kone hitaasti leikkuualueen yli.

    5. Laske leikkuuyksikt, kun niiden etuosat ovat leikkuualueella.

    6. Leikkaa ruohoa niin, ett sit leikataan ja poistetaan nopeasti leikkuujljest tinkimtt.

      Note: Jos leikkuunopeus on liian suuri, leikkuujlki saattaa huonontua. Palaa korkeaan joutokyntinopeuteen vhentmll koneen ajonopeutta tai leikkuuleveytt.

    7. Nosta leikkuuyksikt, kun ne ovat leikkuualueen reunan ulkopuolella.

    8. Tee pisaran muotoinen knns seuraavaa ajoa varten.

    Hiukkassuodattimen regeneraatio

    Hiukkassuodatin (DPF) on osa pakokaasujrjestelm. Hiukkassuodattimen hapetuskatalysaattori vhent haitallisten kaasujen mr, ja nokisuodatin poistaa nokea moottorin pakokaasuista.

    Hiukkassuodattimen regeneraatiossa kytetn moottorin pakokaasujen lmp nokisuodattimeen kertyneen noen polttamiseen, jolloin noki muunnetaan tuhkaksi ja nokisuodattimen kanavat puhdistetaan, jotta suodatetut moottorin pakokaasut virtaavat ulos hiukkassuodattimesta.

    Moottorin tietokone valvoo noen kertymist mittaamalla hiukkassuodattimen vastapaineen. Jos vastapaine on liian suuri, nokisuodattimen noki ei pala moottorin normaalin kytn seurauksena. Pid seuraavat seikat mieless, jotta hiukkasuodatin pysyy puhtaana noesta:

    • Passiivista regeneraatiota tehdn jatkuvasti moottorin ollessa kynniss. Edist hiukkassuodattimen regeneraatiota kyttmll moottoria tydell nopeudella mahdollisuuksien mukaan.

    • Jos hiukkassuodattimen vastapaine on liian suuri tai jos nollausregeneraatiota ei ole tehty 100 tuntiin, moottorin tietokone ilmoittaa asiasta tietokeskuksen kautta nollausregeneraation ollessa kynniss.

    • Anna nollausregeneraation valmistua ennen moottorin sammuttamista.

    Pid hiukkassuodattimen toiminta mieless koneen kytn ja huollon aikana. Moottorin kuormitus korkealla joutokyntinopeudella (tydell kaasulla) tuottaa yleens riittvn pakokaasujen lmptilan hiukkassuodattimen regeneraatioon.

    Important: Noen kertymist nokisuodattimeen voidaan vhent kyttmll moottoria mahdollisimman vhn joutokynnill tai alhaisella nopeudella.

    Hiukkassuodattimen noen kertym

    • Dieselhiukkassuodatin ker nokea nokisuodattimeen ajan myt. Moottorin tietokone valvoo hiukkassuodattimen nokitasoa.

    • Kun nokea on kertynyt tarpeeksi, tietokone ilmoittaa, ett hiukkassuodatin on aika regeneroida.

    • Hiukkassuodattimen regeneraatiossa hiukkassuodatinta kuumennetaan, jotta noki muuttuu tuhkaksi.

    • Varoitusviestien lisksi tietokone vhent moottorin tehoa eri nokikertymtasoilla.

    Moottorin varoitusviestit – noen kertym

    IlmoitustasoVikakoodiMoottorin teholuokitusSuositeltu toimenpide
    Taso1: moottorivaroitus
    g213866
    Tietokone laskee moottorin tehon 85prosenttiin.Suorita pyskintiregeneraatio mahdollisimman pian. Katso kohta Pyskinti- tai palautusregeneraatio.
    Taso2: moottorivaroitus
    g213867
    Tietokone laskee moottorin tehon 50prosenttiin.Suorita palautusregeneraatio mahdollisimman pian. Katso kohta Pyskinti- tai palautusregeneraatio.

    Hiukkassuodattimen tuhkan kertym

    • Kevyt tuhka poistetaan pakokaasujrjestelmn kautta, mutta raskas tuhka kerntyy nokisuodattimeen.

    • Tuhkaa j jljelle regeneraation seurauksena. Ajan myt hiukkassuodatin ker tuhkaa, joka ei poistu moottorin pakokaasujen mukana.

    • Moottorin tietokone laskee hiukkassuodattimeen kertyneen tuhkan mrn.

    • Kun tuhkaa on kertynyt tarpeeksi, moottorin tietokone lhett tietokeskukseen tiedon hiukkassuodattimen tuhkakertymst moottorivian muodossa.

    • Vikaviestit ovat merkki siit, ett hiukkassuodatin on aika huoltaa.

    • Varoitusten lisksi tietokone vhent moottorin tehoa eri tuhkakertymtasoilla.

    Tietokeskuksen ilmoitus ja moottorin varoitusviestit – tuhkan kertym

    IlmoitustasoVikakoodiMoottorin nopeuden vhennysMoottorin teholuokitusSuositeltu toimenpide
    Taso1: moottorivaroitus
    g213863
    Tietokone laskee moottorin tehon 85prosenttiin.Huolla hiukkassuodatin. Katso kohta Hapetuskatalysaattorin ja nokisuodattimen huolto.
    Taso 2: moottorivaroitus
    g213863
    Tietokone laskee moottorin tehon 50prosenttiin.Huolla hiukkassuodatin. Katso kohta Hapetuskatalysaattorin ja nokisuodattimen huolto.
    Taso 3: moottorivaroitus
    g214715
    Moottorin nopeus enimmisvntmomentilla + 200kierr./minTietokone laskee moottorin tehon 50prosenttiin.Huolla hiukkassuodatin. Katso kohta Hapetuskatalysaattorin ja nokisuodattimen huolto.

    Hiukkassuodattimen regeneraatiotyypit

    Hiukkassuodattimen regeneraatiotyypit, jotka suoritetaan koneen ollessa kytss:

    RegeneraatiotyyppiHiukkassuodattimen regeneraatiota aiheuttavat olosuhteetHiukkassuodattimen kytn kuvaus
    PassiivinenTehdn koneen normaalin kytn aikana suurella moottorin nopeudella tai kuormituksella Tietokeskuksessa ei ny passiivisen regeneraation kuvaketta.
    Passiivisen regeneraation aikana hiukkassuodatin ksittelee kuumia pakokaasuja, hapettaa haitallisia pstj ja polttaa nokea tuhkaksi.
    Katso kohta Passiivinen hiukkassuodattimen regeneraatio.
    ApuTehdn moottorin alhaisen nopeuden tai kuormituksen takia tai tietokoneen havaitessa hiukkassuodattimen alkavan tukkeutua noesta Tietokeskuksessa ei ny apuregeneraation kuvaketta.
    Apuregeneraation aikana moottorin tietokone st moottorin asetuksia pakokaasujen lmptilan nostamista varten.
    Katso kohta Hiukkassuodattimen apuregeneraatio.
    NollausTapahtuu 100 tunnin vlein Kun korkean pakokaasujen lmptilan kuvake Graphic nkyy tietokeskuksessa, regeneraatio on kynniss.
    Tehdn mys apuregeneraation jlkeen vain, jos tietokone havaitsee, ett apuregeneraatio ei vhentnyt noen mr riittvsti
      Nollausregeneraation aikana moottorin tietokone st moottorin asetuksia pakokaasujen lmptilan nostamista varten.
    Katso kohta Nollausregeneraatio.

    Hiukkassuodattimen regeneraatiotyypit, jotka edellyttvt koneen pyskinti:

    RegeneraatiotyyppiHiukkassuodattimen regeneraatiota aiheuttavat olosuhteetHiukkassuodattimen kytn kuvaus
    PyskintiTehdn silloin, kun tietokone havaitsee noen kertymisest johtuvan vastapaineen hiukkassuodattimessa Kun nollaus odottaa-/ pyskintiregeneraation tai palautusregeneraation kuvake Graphic tai ILMOITUS #188 nkyy tietokeskuksessa, regeneraatiota pyydetn.
    Tehdn mys silloin, kun kyttj kynnist pyskintiregeneraation
    Voidaan tehd, kun kyttj asettaa tietokeskuksen estmn nollausregeneraation ja jatkaa laitteen kytt listen nokea, vaikka hiukkassuodatin tarvitsee jo nollausregeneraation Suorita pyskintiregeneraatio mahdollisimman pian, jotta palautusregeneraatiota ei tarvita.
    Voi johtua vrn polttoaineen tai moottoriljyn kytst Pyskintiregeneraatio kest 30–60minuuttia.
      Polttoainesiliss tytyy olla vhintn neljsosan verran polttoainetta.
    Kone on pyskitv pyskintiregeneraatiota varten.
    Katso kohta Pyskinti- tai palautusregeneraatio.
    PalautusTehdn, koska kyttj ei ottanut huomioon pyynt pyskintiregeneraatiosta ja jatkoi koneen kytt listen noen mr hiukkassuodattimessa Kun nollaus odottaa-/ pyskintiregeneraation tai palautusregeneraation kuvake Graphic tai ILMOITUS #190 nkyy tietokeskuksessa, palautusregeneraatiota pyydetn.
    Palautusregeneraatio kest enintn kolme tuntia.
    Polttoainesilin tytyy olla vhintn puoliksi tynn.
    Kone on pyskitv palautusregeneraatiota varten.
    Katso kohta Pyskinti- tai palautusregeneraatio.

    Hiukkassuodattimen regeneraation valikkojen kytt

    Hiukkassuodattimen regeneraation valikkojen kytt

    1. Siirry huoltovalikkoon ja siirry alas kohtaan DPF REGENERATION (Hiukkassuodattimen regeneraatio) painamalla keskimmist painiketta (Figure 23).

      g227667
    2. Valitse Hiukkassuodattimen regeneraatio painamalla oikeanpuoleista painiketta (Figure 23).

    Aika edellisest regeneraatiosta

    Siirry DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) -valikkoon ja siirry alas LAST REGEN (Edellinen regeneraatio) -kenttn painamalla keskipainiketta (Figure 24).

    Mrit LAST REGEN (Edellinen regeneraatio) -kentss, kuinka monta tuntia olet kyttnyt moottoria edellisen nollaus-, pyskinti- tai palautusregeneraation jlkeen.

    g224693

    Teknikon valikko

    Important: Kytn kannalta voi olla jrkev suorittaa pyskintiregeneraatio ennen kuin nokikuorma saavuttaa 100%. Tllin moottorin on tytynyt olla kynniss yli 50 tuntia edellisen onnistuneen nollaus-, pyskinti- tai palautusregeneraation jlkeen.

    Teknikon valikon kautta voi tarkastella moottorin regeneraation ohjauksen nykytilaa ja tarkastella ilmoitettua nokitasoa.

    Avaa DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) -valikko, siirry alas TECHNICIAN (Teknikko) -vaihtoehdon kohdalle painamalla keskipainiketta ja valitse Teknikko-kohta painamalla oikeanpuoleista painiketta (Figure 25).

    g227348
    • Hiukkassuodattimen toimintataulukon avulla voi nhd hiukkassuodattimen toimintatilan (Figure 26).

      g227360

      Hiukkassuodattimen toimintataulukko

      TilaKuvaus
      NormaaliHiukkassuodatin on normaalissa toimintatilassa – passiivinen regeneraatio.
      Assist Regen (Apuregeneraatio)Moottorin tietokone suorittaa apuregeneraation.
      Reset Stby (Nollaus odottaa)Moottorin tietokone yritt suorittaa nollausregeneraation, mutta yksi seuraavista ehdoista est regeneraation:Regeneraation eston asetus on PLL.
      Pakokaasujen lmptila on liian alhainen regeneraatiota varten.
      Reset Regen (Nollausregeneraatio)Moottorin tietokone suorittaa nollausregeneraatiota.
      Parked Stby (Pyskinti odottaa)Moottorin tietokone pyyt, ett suoritat pyskintiregeneraation.
      Parked Regen (Pyskintiregeneraatio)Olet aloittanut pyskintiregeneraation pyynnn, ja moottorin tietokone ksittelee regeneraatiota.
      Recov. Stby (Palautus odottaa)Moottorin tietokone pyyt, ett suoritat palautusregeneraation.
      Recov. Regen (Palautusregeneraatio)Olet aloittanut palautusregeneraation pyynnn, ja moottorin tietokone ksittelee regeneraatiota.
    • Tarkastele nokikuormaa, joka mitataan noen prosenttiosuutena hiukkassuodattimessa (Figure 27). Katso nokikuorman taulukko.

      Note: Nokikuorman arvo vaihtelee koneen kytn aikana ja hiukkassuodattimen regeneraation tapahtuessa.

      g227359

      Nokikuorman taulukko

      Trket nokikuorman arvotRegeneraation tila
      0–5%Miniminokikuorman alue
      78%Moottorin tietokone suorittaa apuregeneraation.
      100%Moottorin tietokone pyyt automaattisesti pyskintiregeneraatiota.
      122%Moottorin tietokone pyyt automaattisesti palautusregeneraatiota.

    Passiivinen hiukkassuodattimen regeneraatio

    • Passiivinen regeneraatio tehdn moottorin normaalin kytn yhteydess.

    • Kyt moottoria tydell nopeudella ja suurella kuormalla mahdollisuuksien mukaan koneen kytn aikaisen hiukkassuodattimen regeneraation edistmist varten.

    Hiukkassuodattimen apuregeneraatio

    • Moottorin tietokone st moottorin asetuksia pakokaasujen lmptilan nostamista varten.

    • Kyt moottoria tydell nopeudella ja suurella kuormalla mahdollisuuksien mukaan koneen kytn aikaisen hiukkassuodattimen regeneraation edistmist varten.

    Nollausregeneraatio

    Varoitus

    Pakokaasujen lmptila on korkea (noin 600°C) hiukkassuodattimen regeneraation aikana. Kuumat pakokaasut saattavat vahingoittaa kyttj tai sivullisia.

    • l koskaan kyt moottoria suljetussa tilassa.

    • Varmista, ett pakokaasujrjestelmn lhell ei ole syttyvi materiaaleja.

    • l kosketa kuumaa pakokaasujrjestelmn osaa.

    • l seiso koneen pakoputken lhell.

    g224417
    • Korkean pakokaasujen lmptilan kuvake Graphic nkyy tietokeskuksessa (Figure 28).

    • Moottorin tietokone st moottorin asetuksia pakokaasujen lmptilan nostamista varten.

      Important: Korkean pakokaasujen lmptilan kuvake osoittaa, ett koneesta poistettavien pakokaasujen lmptila saattaa olla kuumempi kuin normaalin kytn aikana.

    • Kyt moottoria tydell nopeudella ja suurella kuormalla mahdollisuuksien mukaan koneen kytn aikaisen hiukkassuodattimen regeneraation edistmist varten.

    • Kuvake nkyy tietokeskuksessa nollausregeneraation ollessa kynniss.

    • Jos mahdollista, l sammuta moottoria tai vhenn moottorin nopeutta nollausregeneraation ollessa kynniss.

      Important: Anna nollausregeneraation valmistua ennen moottorin sammuttamista, mikli mahdollista.

    Jaksottainen nollausregeneraatio

    Jos moottori ei ole onnistunut suorittamaan nollaus-, pyskinti- tai palautusregeneraatiota loppuun moottorin edellisen 100 kytttunnin aikana, moottorin tietokone yritt suorittaa nollausregeneraation.

    Regeneraation eston asettaminen

    Vain nollausregeneraatio

    Note: Jos asetat tietokeskuksen estmn regeneraation, tietokeskus nytt ILMOITUKSEN #185 (Figure 29) 15minuutin vlein, kun moottori pyyt nollausregeneraatiota.

    g224692

    Nollausregeneraatio tuottaa enemmn moottorin pakokaasuja. Jos kytt laitetta puiden, pensaiden, korkean ruohon tai muiden lmptilaherkkien kasvien tai materiaalien ymprill, voit est moottorin tietokonetta suorittamasta nollausregeneraatiota Inhibit Regen (Est regeneraatio) -asetuksella.

    Important: Kun sammutat moottorin ja kynnistt sen uudelleen, Est regeneraatio -asetus on oletusarvoisesti POIS.

    1. Avaa DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) -valikko, siirry alas INHIBIT REGEN (Est regeneraatio) -vaihtoehdon kohdalle painamalla keskipainiketta ja valitse Est regeneraatio painamalla oikeanpuoleista painiketta (Figure 30).

      g227304
    2. Vaihda regeneraation eston asetukseksi Pois (Figure 30) tai Pll (Figure 31) painamalla oikeanpuoleista painiketta.

      g224691

    Nollausregeneraation salliminen

    Tietokeskus nytt korkean pakokaasujen lmptilan kuvakkeen Graphic, kun nollausregeneraatio on kynniss.

    Note: Jos INHIBIT REGEN (Est regeneraatio) -asetus on PLL, tietokeskus nytt ILMOITUKSEN #185 (Figure 32). Aseta regeneraation eston asetukseksi POIS painamalla painiketta 3 ja jatka nollausregeneraatiota.

    g224394

    Note: Jos moottorin pakokaasujen lmptila on liian alhainen, tietokeskus nytt ILMOITUKSEN #186 (Figure 33) ilmoittamaan, ett moottori tytyy asettaa tydelle kaasulle (korkealle joutokynnille).

    g224395

    Note: Kun nollausregeneraatio on suoritettu loppuun, korkean pakokaasujen lmptilan kuvake Graphic poistuu tietokeskuksen nytst.

    Pyskinti- tai palautusregeneraatio

    • Kun moottorin tietokone pyyt joko pyskintiregeneraation tai palautusregeneraation, regeneraatiopyynnn kuvake (Figure 34) nkyy tietokeskuksessa.

      g224404
    • Kone ei suorita automaattisesti pyskintiregeneraatiota tai palautusregeneraatiota, vaan kyttjn on suoritettava regeneraatio tietokeskuksen kautta.

    Pyskintiregeneraation viestit

    Kun moottorin tietokone pyyt pyskintiregeneraatiota, seuraavat viestit nkyvt tietokeskuksessa:

    Palautusregeneraation viestit

    Kun moottorin tietokone pyyt palautusregeneraatiota, seuraavat viestit nkyvt tietokeskuksessa:

    • Moottorin varoitus SPN 3719, FMI: 0 (Figure 39)

      g213867
    • Palautusregeneraatio tarvitaan – voimanulosotto pois kytst ILMOITUS #190 (Figure 40)

      g224399

    Important: Palauta voimanulosoton toiminta suorittamalla palautusregeneraatio. Katso Pyskinti- tai palautusregeneraation valmistelu ja Pyskinti- tai palautusregeneraation suorittaminen.

    Note: Alkunytss nkyy voimanulosotto pois kytst -kuvake. Katso Figure 38 kohdassa Pyskintiregeneraation viestit.

    Hiukkassuodattimen tilan rajoitus

    • Jos moottorin tietokone pyyt palautusregeneraatiota tai suorittaa palautusregeneraatiota ja siirryt alas kohtaan PARKED REGEN (Pyskintiregeneraatio), pyskintiregeneraatio lukittuu ja lukkokuvake (Figure 41) ilmestyy tietokeskuksen oikeaan alakulmaan.

      g224625
    • Jos moottorin tietokone ei ole pyytnyt palautusregeneraatiota ja siirryt alas kohtaan RECOVERY REGEN (Palautusregeneraatio), palautusregeneraatio lukittuu ja lukkokuvake (Figure 42) ilmestyy tietokeskuksen oikeaan alakulmaan.

      g224628

    Pyskinti- tai palautusregeneraation valmistelu

    1. Varmista, ett koneen polttoainesiliss on tarpeeksi polttoainetta suoritettavan regeneraatiotyypin mukaan:

      • Pyskintiregeneraatio: Varmista, ett polttoainesiliss on vhintn neljsosan verran polttoainetta ennen pyskintiregeneraatiota.

      • Palautusregeneraatio: Varmista, ett polttoainesili on vhintn puoliksi tynn ennen palautusregeneraatiota.

    2. Siirr kone ulos alueelle, jossa ei ole syttyvi materiaaleja.

    3. Pyski kone tasaiselle alustalle.

    4. Varmista, ett ajo- tai liikkeenohjausvivut ovat VAPAA-asennossa.

    5. Tarvittaessa sulje voimanulosotto ja laske leikkuuyksikt tai lisvarusteet.

    6. Kytke seisontajarru.

    7. Siirr kaasu alhaiselle JOUTOKYNTINOPEUDELLE.

    Pyskinti- tai palautusregeneraation suorittaminen

    Varoitus

    Pakokaasujen lmptila on korkea (noin 600°C) hiukkassuodattimen regeneraation aikana. Kuumat pakokaasut saattavat vahingoittaa kyttj tai sivullisia.

    • l koskaan kyt moottoria suljetussa tilassa.

    • Varmista, ett pakokaasujrjestelmn lhell ei ole syttyvi materiaaleja.

    • l kosketa kuumaa pakokaasujrjestelmn osaa.

    • l seiso koneen pakoputken lhell.

    Important: Koneen tietokone peruu hiukkassuodattimen regeneraation, jos list moottorin nopeutta alhaiselta joutokynnilt tai vapautat seisontajarrun.

    1. Avaa DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) -valikko, siirry alas PARKED REGEN START (Pyskintiregeneraation aloitus)- tai RECOVERY REGEN START (Palautusregeneraation aloitus) -vaihtoehdon (Figure 43) kohdalle painamalla keskipainiketta ja kynnist regeneraatio painamalla oikeanpuoleista painiketta (Figure 43).

      g224402g224629
    2. Varmista VERIFY FUEL LEVEL (Polttoaineen taso) -nytss, ett polttoainetta on silin tilavuudesta, jos suoritat pyskintiregeneraatiota, tai silin tilavuudesta, jos suoritat palautusregeneraatiota, ja jatka painamalla oikeanpuoleista painiketta (Figure 44).

      g224414g227678
    3. Tarkista hiukkassuodattimen tarkistuslistan nytss, ett seisontajarru on kytketty ja ett moottorin nopeus on asetettu alhaiselle joutokynnille (Figure 45).

      g224407g227679
    4. Jatka INITIATE DPF REGEN (Kynnist hiukkassuodattimen regeneraatio) -nytss painamalla oikeanpuoleista painiketta (Figure 46).

      g224626g224630
    5. Tietokeskus nytt INITIATING DPF REGEN (Kynnistetn hiukkassuodattimen regeneraatio) -viestin (Figure 47).

      g224411g227681
    6. Tietokeskuksessa nkyy aikaa jljell -viesti (Figure 48).

      g224406g224406
    7. Moottorin tietokone tarkistaa moottorin tilan ja vikatiedot. Tietokeskus voi nytt seuraavat viestit, jotka lytyvt seuraavasta taulukosta:

      Tarkistusviestien ja korjaustoimenpiteiden taulukko

      Graphic
      Korjaustoimenpide: Poistu regeneraatiovalikosta ja kyt konetta, kunnes edellisest regeneraatiosta kulunut aika on yli 50 tuntia. Katso Aika edellisest regeneraatiosta.
      GraphicGraphic
      Korjaustoimenpide: suorita moottorivian vianmritys ja yrit hiukkassuodattimen regeneraatiota uudelleen.
      GraphicGraphic
      Korjaustoimenpide: kynnist moottori ja anna sen kyd.
      GraphicGraphic
      Korjaustoimenpide: kyt moottoria, kunnes jhdytysnesteen lmptila on noin 60°C.
      GraphicGraphic
      Korjaustoimenpide: aseta moottori alhaiselle joutokyntinopeudelle.
      GraphicGraphic
      Korjaustoimenpide: suorita moottorin tietokoneen tilan vianmritys ja yrit hiukkassuodattimen regeneraatiota uudelleen.
    8. Tietokeskus nytt alkunytn ja regeneraation kuittauskuvake (Figure 49) nkyy nytn oikeassa alakulmassa regeneraation edistyess.

      g224403

      Note: Kun hiukkassuodattimen regeneraatio on kynniss, tietokeskuksessa nkyy korkean pakokaasujen lmptilan kuvake Graphic.

    9. Kun moottorin tietokone saa valmiiksi pyskinti- tai palautusregeneraation, tietokeskuksessa nkyy ILMOITUS #183 (Figure 50). Poistu alkunyttn painamalla vasemmanpuoleista painiketta.

      g224392

      Note: Jos regeneraatiota ei saada valmiiksi, tietokeskus nytt ilmoituksen #184 (Figure 50). Poistu alkunyttn painamalla vasemmanpuoleista painiketta.

      g224393

    Pyskinti- tai palautusregeneraation peruuttaminen

    Kynniss olevan pyskinti- tai palautusregeneraation voi peruuttaa Parked Regen Cancel (Pyskintiregeneraation peruutus)- tai Recovery Regen Cancel (Palautusregeneraation peruutus) -asetuksella.

    1. Siirry DPF Regeneration (Hiukkassuodattimen regeneraatio) -valikkoon (Figure 52).

      g227305
    2. Siirry alas kohtaan PARKED REGEN CANCEL (Pyskintiregeneraation peruutus) (Figure 52) tai RECOVERY REGEN CANCEL (Palautusregeneraation peruutus) (Figure 53) painamalla keskimmist painiketta.

      g227306
    3. Valitse oikeanpuoleisella painikkeella Regen Cancel (Regeneraation peruutus) (Figure 52 tai Figure 53).

    Käyttövihjeitä

    Koneeseen tutustuminen

    Ennen kuin alat leikata ruohoa, harjoittele koneen kytt avoimessa tilassa. Kynnist ja sammuta moottori. Aja eteenpin ja taaksepin. Nosta ja laske leikkuupydt ja kytke ja vapauta leikkurit. Kun tunnet olevasi riittvn perehtynyt koneeseen, harjoittele ajamista yls ja alas rinteiss eri nopeuksilla.

    Olosuhteisiin sopivan leikkuukorkeuden valinta

    Leikkaa yhden leikkuun aikana korkeintaan noin 25mm tai kolmasosa ruohon korkeudesta. Poikkeuksellisen rehev ja tihe ruohikkoa leikattaessa leikkuukorkeutta voidaan joutua korottamaan.

    Leikkuu

    Knn avain virtalukossa KYNNISS-asentoon, kynnist moottori ja siirr kaasuvipu NOPEA-asentoon. Siirr Kytss / Pois kytst -kytkin KYTSS-asentoon ja ohjaa leikkuupyti leikkuunohjausvivulla. Kun haluat liikkua eteenpin ja leikata nurmea, paina ajopoljinta eteenpin.

    Note: Kun konetta on kytetty tydell kuormalla, anna moottorin kyd joutokynnill viisi minuuttia, ennen kuin sammutat sen. Muutoin turboahtimeen voi tulla vikoja.

    Leikkaus tervill terill

    Terv ter leikkaa puhtaasti ja repimtt ruohonkorsia. Tyls ter kiskoo ruohoa ja repii sen riekaleiksi, ja ruohon reunat muuttuvat ruskeiksi. Tm heikent ruohon kasvua ja altistaa kasvisairauksille. Varmista, ett ter on hyvss kunnossa ja ett siipi on oikein.

    Leikkuuyksikiden kunnon tarkastus

    Varmista, ett leikkuuyksikiden kotelot ovat hyvss kunnossa. Oikaise mahdolliset kotelon osien taipumat, jotta ternkrkien ja kotelon etisyys on oikea.

    Leikkuukotelon tarkastus kytn jlkeen

    Jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, puhdista leikkuukotelon alapuoli. Jos leikkuukoteloon psee muodostumaan jnteit, leikkuuteho heikentyy.

    Koneen kuljetus

    Siirr Kytss/ pois kytst -kytkin POIS KYTST -asentoon ja nosta leikkuuyksikt KULJETUSASENTOON. Siirr leikkuunohjausvipu KULJETUSASENTOON. Ole varovainen, ettet vahingoita konetta tai leikkuuyksikit ajaessasi kapeista vleist. Kyt konetta rinteiss erityisen varovasti. Katso kohta Turvallisuus rinteiss.

    Käytön jälkeen

    Turvallisuus kytn jlkeen

    • Vhenn tulipalon vaaraa poistamalla ruoho ja leikkuujte leikkuuyksikist, nenvaimentimista ja moottoritilasta. Puhdista ljy- ja polttoaineroiskeet.

    • Jos leikkuuyksikt ovat kuljetusasennossa, kyt mekaanista varmistuslukkoa (jos saatavilla), ennen kuin jtt koneen ilman valvontaa.

    • Anna moottorin jhty, ennen kuin varastoit laitteen suljettuun tilaan.

    • Irrota virta-avain ja sulje polttoaineen sulkuventtiili (jos asennettuna) ennen koneen varastointia tai kuljetusta.

    • l silyt konetta tai polttoainesilit tilassa, jossa on avotuli, kipinit tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlmmitin tai muu vastaava laite).

    • Pid kaikki koneen osat hyvss kunnossa ja kaikkien laitteiden kiinnitykset ja erityisesti terien kiinnikkeet tiukalla.

    • Huolla ja puhdista turvavyt tarpeen mukaan

    • Vaihda kaikki kuluneet tai vaurioituneet tarrat.

    Kiinnityspisteiden sijainti

    • Koneen etuosa: aukko nelikulmaisessa alustassa, akseliputken alla kunkin eturenkaan sispuolella (Figure 54)

      g031851
    • Koneen takaosa: takarungossa koneen kummallakin puolella(Figure 55).

      g004555

    Koneen kuljetus

    • Irrota virta-avain ja sulje polttoaineen sulkuventtiili (jos asennettuna) ennen koneen varastointia tai kuljetusta.

    • Ole varovainen lastatessasi konetta pervaunuun tai kuorma-autoon.

    • Kyt tysleve ramppia lastatessasi konetta pervaunuun tai kuorma-autoon.

    • Kiinnit kone tiukasti.

    Koneen tyntminen tai hinaaminen

    Httilanteessa konetta voidaan liikuttaa eteenpin avaamalla hydraulisessa sttilavuuspumpussa oleva ohitusventtiili ja tyntmll tai hinaamalla konetta.

    Important: Konetta ei saa tynt tai hinata nopeammin kuin 3–4,8km/h. Suuremmalla nopeudella vaihteistoon voi tulla sisisi vaurioita.Ohitusventtiilien on oltava auki aina, kun konetta tynnetn tai hinataan.

    1. Paikanna ohitusventtiili hydrostaatin vasemmalla puolella (Figure 56).

      g003995
    2. Lys pulttia 1,5kierrosta, jolloin ljyn ohivirtaus alkaa.

      Note: Koska neste ohitetaan, konetta voidaan liikuttaa hitaasti vaurioittamatta vaihteistoa.

    3. Tynn tai hinaa kone.

    4. Kun kone on tynnetty tai hinattu, sulje ohitusventtiili. Kirist venttiili momenttiin 11Nm.

      Important: Varmista, ett ohitusventtiili on suljettu ennen moottorin kynnistmist. Jos moottoria kytetn ohitusventtiilin ollessa auki, vaihteisto ylikuumenee.

    Kunnossapito

    Note: Koneen vasen ja oikea puoli mritelln normaalista kyttasennosta ksin.

    Important: Lis huoltotoimenpiteit on moottorin kyttoppaassa.

    Important: Jos huollat konetta ja kytt moottoria pakokaasut ulos rakennuksesta viev poistokanava asennettuna, aseta regeneraation eston asetukseksi PLL. Katso kohta Regeneraation eston asettaminen.

    Kunnossapitotaulukko

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kirist pyrnmutterit momenttiin 94–122Nm.
  • 10 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kirist pyrnmutterit momenttiin 94–122Nm.
  • 50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda moottoriljy ja suodatin.
  • Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Rengaspaineen tarkistus
  • Tarkasta turvakytkimien toiminta.
  • Tarkista moottoriljyn mr.
  • Tarkista paisuntasilin jhdytysnesteen mr ja poista roskat sleikst, ljynjhdyttimest ja jhdyttimen edest.
  • Poista roskat sleikst, ljynjhdyttimist ja jhdyttimest (useammin likaisissa kyttolosuhteissa).
  • Tarkista hydraulinesteen mr.
  • Tarkista, ett hydrauliletkuissa ja putkissa ei ole vuotoja, kulumia, svahinkoja tai kemiallisia vaurioita ja ett letkut eivt ole kiertyneet tai kiinnitykset tai liitnnt lystyneet.
  • 50 käyttötunnin välein
  • Voitele laakerit ja holkit (vlittmsti jokaisen pesun jlkeen luettelon mukaisesta huoltovlist riippumatta).
  • Tarkista akun kunto ja puhdista akku.
  • Tarkista akkukaapelien liitnnt.
  • 100 käyttötunnin välein
  • Tarkista jhdytysjrjestelmn letkut.
  • Tarkista laturin hihnan kunto ja kireys.
  • 250 käyttötunnin välein
  • Kirist pyrnmutterit momenttiin 94–122Nm.
  • Vaihda moottorin ljy ja suodatin.
  • 400 käyttötunnin välein
  • Huolla ilmanpuhdistin. (Aikaisemmin, jos ilmapuhdistimen ilmaisin palaa punaisena. Huolla se useammin, jos olosuhteet ovat erittin likaiset tai plyiset.)
  • Vaihda polttoainesuodatin.
  • Tarkasta, ettei letkuissa ja liitnniss ole kulumia, vaurioita tai lysi liitntj (tai vuosittain sen mukaan, kumpi saavutetaan ensin).
  • Vaihda polttoainesuodattimen kotelo.
  • 800 käyttötunnin välein
  • Tyhjenn ja puhdista polttoainesili.
  • Tarkista takapyrien aurauskulmat.
  • Vaihda hydraulineste.
  • Vaihda hydraulisuodattimet (aiemmin, jos huoltovlin ilmaisin on punaisella alueella).
  • Rasvaa takapyrien laakerit.
  • 6000 käyttötunnin välein
  • Pura, puhdista ja kokoa hiukkassuodattimen nokisuodatintai puhdista nokisuodatin, jos moottoriviat spn 3251 fmi 0, spn 3720 fmi 0 tai spn 3720 fmi 16 nkyvt tietokeskuksessa.
  • Ennen varastointia
  • Tyhjenn ja puhdista polttoainesili.
  • Kahden vuoden välein
  • Huuhtele jhdytysjrjestelm ja vaihda neste.
  • Tyhjenn ja huuhtele hydraulisili.
  • Vaihda kaikki liikkuvat letkut.
  • Pivittisen huollon tarkastuslista

    Ota tst sivusta kopioita.

    Tarkistettavat kohdatViikolle:
    MaTiKeToPeLaSu
    Tarkista turvajrjestelmn toiminta.       
    Tarkista jarrujen toiminta.       
    Tarkista moottorin ljypinta ja polttoainemr.       
    Tyhjenn veden/polttoaineen erotin.       
    Tarkista ilmansuodattimen rajoitinilmaisin.       
    Tarkista, ettei jhdyttimess ja sleikss ole roskia.       
    Kuuntele, kuuluuko moottorista eptavallisia kyntini.1       
    Tarkista, kuuluuko kytn aikana eptavallisia ni.       
    Tarkista hydraulinesteen mr.       
    Tarkista hydraulisuodattimen ilmaisin. 2       
    Tarkista, ettei hydrauliletkuissa ole vaurioita.       
    Tarkista nestevuodot.       
    Tarkista rengaspaine.       
    Tarkista mittareiden toiminta.       
    Tarkista leikkuukorkeusst.       
    Tarkista terien kunto.       
    Tarkista kaikkien rasvanippojen voitelu. 3       
    Korjaa maalipinnan vauriot.       

    1. Tarkista hehkutulppa ja ruiskutussuuttimet, jos kynnistys on hidas, savua on liikaa tai kyntini on karkea.

    2. Tarkista moottorin kydess ja ljyn ollessa kyttlmptilassa.

    3. Vlittmsti jokaisen pesun jlkeen luettelon mukaisesta huoltovlist riippumatta.

    Todetut viat

    Tarkastuksen suoritti:
    VikaPivmrHuomio
    1  
    2  
    3  
    4  
    5  
    6  
    7  
    8  

    Note: Kytkent- ja hydraulikaavion voi tarvittaessa ladata maksuttomasti osoitteesta www.Toro.com etsimll oman laitteen kotisivulla olevasta opaslinkist.

    Huoltoa edeltävät toimenpiteet

    Turvallisuus huollon aikana

    • Tee ennen koneen stmist, puhdistamista tai korjaamista ja ennen koneelta poistumista seuraavat toimenpiteet:

      • Pyski kone tasaiselle alustalle.

      • Siirr kaasun stkytkin Alhainen joutokyntinopeus -asentoon.

      • Vapauta leikkuuyksikt.

      • Laske leikkuuyksikt.

      • Varmista, ett veto on vapaalla.

      • Kytke seisontajarru.

      • Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

      • Odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet.

      • Anna koneen osien jhty ennen huollon suorittamista.

    • Jos leikkuuyksikt ovat kuljetusasennossa, kyt mekaanista varmistuslukkoa (jos saatavilla), ennen kuin jtt koneen ilman valvontaa.

    • Jos mahdollista, l huolla konetta moottorin ollessa kynniss. Pysy etll liikkuvista osista.

    • Tue kone tai sen osat tarvittaessa pukkien avulla.

    • Vapauta paine huolellisesti osista, joihin on varastoitunut energiaa.

    Koneen nosto

    Nosta kone tunkilla seuraavista kohdista:

    • Koneen etuosa: nelikulmainen alusta, akseliputken alla kunkin eturenkaan sispuolella (Figure 57)

      g031850
    • Koneen takaosa: nelikulmainen akseliputki taka-akselissa

    Voitelu

    Laakerien ja holkkien rasvaus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Voitele laakerit ja holkit (vlittmsti jokaisen pesun jlkeen luettelon mukaisesta huoltovlist riippumatta).
  • Jos konetta kytetn normaaleissa olosuhteissa, voitele kaikki laakerit ja holkit mritettyjen huoltovlien mukaisesti litiumpohjaisella yleisrasvalla nro2. Voitele laakerit ja holkit vlittmsti jokaisen pesun jlkeen, luettelon mukaisesta huoltovlist riippumatta.

    Rasvanippojen sijainnit ja mrt ovat seuraavat:

    • Pumpun vetoakselin U-liitos (3)—Figure 58

      g003962
    • Leikkuuyksikn nostovarsien sylinterit (2/kpl)—Figure 59

      g011612
    • Nostovarren tapit (1 kussakin)—Figure 59

    • Leikkuuyksikn kannatinrungon nivel (1/kpl)—Figure 60

      g011613
    • Nostovarren nivelakseli (1/kpl)—Figure 61

      g004157
    • Taka-akselin raidetanko (2)—Figure 62

      g003987
    • Akselin olkatappi (1)—Figure 63

      g004169
    • Ohjaussylinterin pallonivelet (2) ja taka-akseli (1)—Figure 64

      g011614
    • Jarrupoljin (1)—Figure 65

      g011615
    • Leikkuuyksikn kara-akselin laakerit (2/leikkuuyksikk)—Figure 66

      Note: Kumpaa tahansa nippaa voidaan kytt sen mukaan, kumpaan on helpompi ulottua. Pumppaa rasvaa nippaan, kunnes sit alkaa tulla hiukan karakotelon pohjasta (leikkuuyksikn alla).

      g008906
    • Takarullan laakerit (2/leikkuuyksikk)—Figure 67

      g008907

      Note: Varmista, ett kunkin rullan kannattimen voitelu-ura kohdistuu rulla-akselin kummassakin pss olevaan voiteluaukkoon. Uran ja aukon kohdistamista helpottaa rullan akselin toisessa pss oleva kohdistusmerkki.

    Moottorin huolto

    Moottorin turvallinen kytt

    • Sammuta moottori ja irrota virta-avain ennen ljyn tarkistusta tai lisyst kampikammioon.

    • l muuta kierrosnopeusstimen nopeutta tai kyt moottoria ylikierroksilla.

    Ilmanpuhdistimen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Huolla ilmanpuhdistin. (Aikaisemmin, jos ilmapuhdistimen ilmaisin palaa punaisena. Huolla se useammin, jos olosuhteet ovat erittin likaiset tai plyiset.)
  • Tarkista, ett ilmanottojrjestelmss ei ole vuotoja, vaurioita tai lysi letkunkiristimi. l kyt viallista ilmansuodatinta.

    Huolla ilmanpuhdistimen suodatin vain silloin, kun huoltoilmaisin edellytt sit. Ilmansuodattimen tarpeeton vaihtaminen vain kasvattaa mahdollisuutta, ett moottoriin psee likaa suodattimen irrotuksen yhteydess.

    Important: Varmista, ett suojus on asetettu oikein, ett se on tiiviisti ilmanpuhdistimen rungon ymprill ja ett kuminen poistoventtiili osoittaa alaspin, eli kello viiden ja seitsemn vlille pst katsottuna.

    g194209g031351

    Moottoriljyn huolto

    ljyluokitus

    Kyt vhintn seuraavien mritysten mukaista korkealaatuista, vhtuhkaista moottoriljy:

    • API-huoltoluokitus CJ-4 tai korkeampi

    • ACEA-huoltoluokitus E6

    • JASO-huoltoluokitus DH-2

    Important: Jos kytetn moottoriljy, jonka luokitus ei ole API CJ-4 tai korkeampi, ACEA E6 tai JASO DH-2, hiukkassuodatin saattaa tukkeutua tai moottori vahingoittua.

    Kyt seuraavaa moottoriljyn viskositeettiluokitusta:

    • Suositus: SAE15W-40 (yli -18°C)

    • Vaihtoehto: SAE10W-30 tai 5W-30 (kaikki lmptilat)

    Toro Premium -moottoriljy on saatavana valtuutetulta Toro-jlleenmyyjlt (viskositeettiluokitus 15W-40 tai 10W-30). Listietoja osanumeroista on osaluettelossa.

    Moottoriljyn mrn tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista moottoriljyn mr.
  • Moottori toimitetaan kampikammio ljyll tytettyn, mutta ljymr on kuitenkin tarkistettava ennen moottorin ensimmist kynnistyst ja sen jlkeen.

    Important: Tarkista moottoriljy pivittin. Jos moottoriljyn mr on mittatikun Full-merkin ylpuolella, moottoriljyyn on ehk sekoittunut polttoainetta.Jos moottoriljyn mr on Full-merkin ylpuolella, vaihda moottoriljy.

    Paras aika tarkistaa moottoriljy on moottorin ollessa viile ennen pivn ensimmist kynnistyst. Jos moottori on ollut kynniss, anna ljyn valua takaisin ljypohjaan ainakin 10minuutin ajan ennen tarkistusta. Jos ljyn taso on mittatikun Add-merkinnn kohdalla tai sen alapuolella, lis ljy mittatikun Full-merkintn saakka.l tyt moottoria liian tyteen ljy.

    Important: Pid moottoriljyn mr mittatikun yl- ja alarajojen vliss. Moottori saattaa pyshty, jos ljy on sit kytettess liian vhn tai liian paljon.

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle.

    2. Tarkista moottoriljyn mr (Figure 69).

      g194204g031256

      Note: Kun kytt eri ljy, tyhjenn kaikki vanha ljy kampikammiosta ennen uuden ljyn lismist.

    Kampikammion ljytilavuus

    Noin 5,2litraa suodattimen kanssa

    Moottoriljyn ja ljynsuodattimen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda moottoriljy ja suodatin.
  • 250 käyttötunnin välein
  • Vaihda moottorin ljy ja suodatin.
    1. Kynnist moottori ja anna sen kyd viiden minuutin ajan, jotta ljy lmpenee.

    2. Pyski kone tasaiselle alustalle, sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Vaihda moottoriljy ja suodatin (Figure 70).

      g194203g031400
    4. Lis ljy kampikammioon.

    Hapetuskatalysaattorin ja nokisuodattimen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    6000 käyttötunnin välein
  • Pura, puhdista ja kokoa hiukkassuodattimen nokisuodatintai puhdista nokisuodatin, jos moottoriviat spn 3251 fmi 0, spn 3720 fmi 0 tai spn 3720 fmi 16 nkyvt tietokeskuksessa.
  • Jos moottoriviat (Tarkista moottori SPN 3251 FMI 0), (Tarkista moottori SPN 3720 FMI 0) tai (Tarkista moottori SPN 3720 FMI 16) nkyvt tietokeskuksessa (Figure 71), puhdista nokisuodatin seuraavalla tavalla:

    g214715g213864g213863
    1. Tietoja hapetuskatalysaattorin ja hiukkassuodattimen nokisuodattimen purkamisesta ja kokoamisesta on huolto-oppaan moottoria koskevassa kohdassa.

    2. Hapetuskatalysaattorin ja nokisuodattimen varaosia tai huoltoa saa ottamalla yhteyden valtuutettuun Toro-jlleenmyyjn.

    3. Ota yhteys valtuutettuun Toro-jlleenmyyjn moottorin ECU:n nollausta varten puhtaan hiukkassuodattimen asennuksen jlkeen.

    Polttoainejärjestelmän huolto

    Polttoainesuodattimen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Vaihda polttoainesuodatin.
    1. Puhdista polttoainesuodatinpn ymprist (Figure 72).

      g021576
    2. Irrota suodatin ja puhdista suodatinpn asennuspinta (Figure 72).

    3. Voitele suodattimen tiiviste puhtaalla voitelevalla moottoriljyll. Listietoja on moottorin kyttoppaassa.

    4. Asenna kuiva suodatinkotelo ksin, kunnes tiiviste koskettaa suodatinpt. Kierr sitten viel puoli kierrosta.

    5. Kynnist moottori ja tarkista, ettei polttoainetta vuoda suodatinpn alueelta.

    Polttoainejrjestelmn huolto

    Polttoainesilin tyhjennys

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    800 käyttötunnin välein
  • Tyhjenn ja puhdista polttoainesili.
  • Ennen varastointia
  • Tyhjenn ja puhdista polttoainesili.
  • Tyhjenn ja puhdista sili, jos polttoainejrjestelm likaantuu tai jos kone on tarkoitus varastoida pitkksi aikaa. Huuhtele sili puhtaalla polttoaineella.

    Polttoaineletkujen ja liitntjen tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Tarkasta, ettei letkuissa ja liitnniss ole kulumia, vaurioita tai lysi liitntj (tai vuosittain sen mukaan, kumpi saavutetaan ensin).
  • Tarkista, ettei niiss ole kulumia, vaurioita tai lysi liitntj.

    Vedenerottimen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Vaihda polttoainesuodattimen kotelo.
  • g194210g031412

    Polttoaineputken sihdin huolto

    Polttoainesiliss oleva polttoaineputki on varustettu sihdill, joka est roskien psyn polttoainejrjestelmn. Irrota polttoaineputki ja puhdista sihti tarvittaessa.

    Sähköjärjestelmän huolto

    Shkjrjestelmn turvallinen kytt

    • Irrota akun kytkennt ennen kuin korjaat konetta. Irrota ensin miinusnavan akkukenk ja vasta sitten plusnavan akkukenk. Kytke ensin plusnavan akkukenk ja vasta sitten miinusnavan akkukenk.

    • Lataa akku avoimessa tilassa, jossa on hyv ilmanvaihto, kaukana kipinist ja avotulesta. Irrota laturin virtajohto ennen kuin kytket laturin akkuun tai irrotat sen akusta. Kyt suojavaatetusta ja eristettyj tykaluja.

    Akun huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Tarkista akun kunto ja puhdista akku.
  • Tarkista akkukaapelien liitnnt.
  • Suorita seuraavat akun huoltotoimenpiteet 50kytttunnin vlein:

    • Tarkasta akun kunto

    • Puhdista akku (tarvittaessa)

      Note: Puhdista akku pesemll koko kotelo liuoksella, jossa on ruokasoodaa ja vett. Huuhtele puhtaalla vedell.

    • Tarkista akkukaapelien kytkennt

    Sulakkeiden sijainti

    Shkjrjestelmss on kahdeksan sulaketta. Sulakerasia (Figure 74) sijaitsee tukivarren huoltopaneelin takana. Sulakkeiden kuvaukset lytyvt kohdasta Figure 75.

    g021219
    decal117-0169

    Vetojärjestelmän huolto

    Vetopyrn st vapaalle

    Kone ei saa liikkua eteenpin, kun ajopoljin on vapautettu. Jos kone rymii, sd seuraavasti:

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, sammuta moottori ja laske leikkuuyksikt maahan.

    2. Nosta kone yls siten, ett kaikki renkaat nousevat irti maasta. Katso kohta Koneen nosto. Tue kone tunkeilla, jotta se ei pse kaatumaan.

    3. Lys vedon stnokan lukkomutteria hydrostaatin oikealla puolella (Figure 76).

      g004147

      Vaara

      Vedon stnokan sdt viimeistelln moottorin kydess. Tllin on olemassa henkilvahingon vaara.

      Pid kdet, jalat, kasvot ja muut kehonosat etll nenvaimentimesta ja muista moottorin kuumista tai liikkuvista osista.

    4. Knn virta-avain KYNNISS-asentoon, kynnist moottori ja kierr nokan pt jompaankumpaan suuntaan, kunnes pyrien pyrint lakkaa.

    5. Lukitse st kiristmll lukkomutteri.

    6. Knn virta-avain PYSYTYS-asentoon, poista pukit ja laske kone maahan.

    7. Koeaja konetta ja varmista, ett se ei en rymi eteenpin pyshdyttess.

    Takapyrien aurauskulman st

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    800 käyttötunnin välein
  • Tarkista takapyrien aurauskulmat.
    1. Knn ohjauspyr niin, ett takapyrt osoittavat suoraan eteenpin.

    2. Lys raidetangon molemmissa piss olevia vastamuttereita (Figure 77).

      Note: Raidetangon pss, jossa on ulkoinen ura, on vasemmanpuoleiset kierteet.

      g004136
    3. Kierr raidetankoa avaimen aukosta.

    4. Mittaa takapyrien vlinen etisyys akselin korkeudelta takapyrien edest ja takaa.

      Note: Etisyyden tulisi olla takapyrien etuosassa alle 6mm pyrien takaosassa mitatusta etisyydest.

    5. Toista tarvittaessa.

    Jäähdytysjärjestelmän huolto

    Jhdytysjrjestelmn turvallinen kytt

    • Jhdytysneste on myrkyllist. Pid poissa lasten ja lemmikkielinten ulottuvilta.

    • Paineella suihkuava kuuma jhdytysneste, kuuma jhdytin ja sit ymprivt osat voivat aiheuttaa vakavia palovammoja.

      • Anna moottorin jhty ainakin 15minuuttia ennen jhdyttimen korkin irrottamista.

      • Kyt korkkia ksitellesssi liinaa ja aukaise korkki hitaasti, jotta paine psee pois.

    • l kyt konetta, jos suojukset eivt ole paikoillaan.

    • Pid sormet, kdet ja vaatteet etll pyrivst tuulettimesta ja kytthihnasta.

    • Sammuta moottori ja irrota virta-avain ennen huoltotoimenpiteiden suorittamista.

    Jhdytysjrjestelmn tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista paisuntasilin jhdytysnesteen mr ja poista roskat sleikst, ljynjhdyttimest ja jhdyttimen edest.
  • Jhdytysjrjestelm on tytetty veden ja pysyvn etyleeniglykolipakkasnesteen seoksella (seossuhde 50:50). Jhdytysjrjestelmn tilavuus on 9,5litraa.

    Hengenvaara

    Pyrivt tuulettimet tai kytthihnat voivat aiheuttaa henkilvahingon.

    • l kyt konetta, jos suojukset eivt ole paikoillaan.

    • Pid sormet, kdet ja vaatteet etll pyrivst tuulettimesta ja kytthihnasta.

    • Sammuta moottori ja irrota virta-avain ennen huoltotoimenpiteiden suorittamista.

    Varoitus

    Jos moottori on juuri sammutettu, kuuma, paineenalainen jhdytysneste saattaa roiskua ja aiheuttaa palovammoja.

    • l aukaise jhdyttimen korkkia moottorin kydess.

    • Kyt korkkia ksitellesssi liinaa ja aukaise korkki hitaasti, jotta paine psee pois.

    1. Tarkista paisuntasilin jhdytysnesteen mr (Figure 78).

      Note: Jhdytysnestetason on oltava silin reunassa olevien merkkien sisll.

      g021866
    2. Jos jhdytysnestett on liian vhn, irrota paisuntasilin korkki ja lis nestett. l tyt liikaa.

    3. Asenna paisuntasilin korkki.

    Roskien poisto jhdytysjrjestelmst

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Poista roskat sleikst, ljynjhdyttimist ja jhdyttimest (useammin likaisissa kyttolosuhteissa).
  • 100 käyttötunnin välein
  • Tarkista jhdytysjrjestelmn letkut.
  • Kahden vuoden välein
  • Huuhtele jhdytysjrjestelm ja vaihda neste.
    1. Knn virta-avain PYSYTYS-asentoon ja irrota avain.

    2. Puhdista moottoritila huolellisesti kaikista roskista.

    3. Vapauta pidtin ja avaa takasleikk (Figure 79).

      g004138
    4. Puhdista sleikk perusteellisesti paineilmalla.

    5. Vapauta ljynjhdytin puristamalla salpoja sisnpin (Figure 80).

      g003974
    6. Puhdista ljynjhdyttimen ja jhdyttimen molemmat sivut (Figure 81) perusteellisesti paineilmalla.

      g004137
    7. Knn ljynjhdytin takaisin entiseen asentoonsa ja kiinnit salvat.

    8. Sulje sleikk ja kiinnit salpa.

    Jarrujen huolto

    Seisontajarrujen st

    Sd jarruja, jos jarrupolkimen vapaa liike (Figure 82) on yli 2,5cm tai kun tarvitaan enemmn pidtysvoimaa. Vapaa liike on etisyys, jonka jarrupoljin liikkuu, ennen kuin jarruvastus tuntuu.

    g026816

    Note: Kyt napamoottorin joutoliikett ja heiluta rumpuja eteen ja taakse sen varmistamiseksi, ett rummut ovat irtonaiset ennen ja jlkeen sdn.

    1. Jarrupolkimien vapaa liike pienenee, kun jarruja kiristetn lysmll jarruvaijerin kierteisess pss olevaa etumaista mutteria (Figure 83).

      g031689
    2. Siirr vaijeria taaksepin kiristmll takimmaista mutteria, kunnes jarrupolkimissa on 0,63–1,27cm vapaata liikett (Figure 82), ennen kuin pyr lukittuu.

    3. Kirist etumaiset mutterit ja varmista, ett kumpikin vaijeri kytkee jarrut samanaikaisesti. Varmista, ett vaijeriputki ei knny kiristyksen aikana.

    Seisontajarrun lukitussalvan st

    Jos seisontajarru ei kytkeydy ja salpaudu, jarrusalpaa on sdettv.

    1. Lys kaksi ruuvia, joilla seisontajarrun salpa on kiinni rungossa (Figure 84).

      g031690
    2. Paina seisontajarrupoljinta eteenpin, kunnes jarrun pidtin kytkeytyy kokonaan jarrun salpaan (Figure 84).

    3. Lukitse st kiristmll molemmat ruuvit.

    4. Vapauta seisontajarru painamalla jarrupoljinta.

    5. Tarkista asetus ja sd tarvittaessa.

    Hihnan huolto

    Laturin hihnan huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    100 käyttötunnin välein
  • Tarkista laturin hihnan kunto ja kireys.
  • Hihnan kireys on oikea, kun hihna painuu 10mm hihnapyrien puolivlist, kun siihen kohdistetaan 4,5kg:n paino.

    Jos painuma ei ole 10mm, lys laturin kiinnityspultteja (Figure 85).

    Note: Lys tai kirist laturin hihnaa ja kirist pultit. Varmista oikea kireys tarkistamalla hihnan painuma uudelleen.

    g020537

    Hydraulijärjestelmän huolto

    Hydraulijrjestelmn turvallinen kytt

    • Jos nestett psee ihon alle, hakeudu vlittmsti lkriin. Lkrin on poistettava neste kirurgisesti muutaman tunnin sisll.

    • Varmista, ett kaikki hydrauliletkut ja -putket ovat hyvss kunnossa ja ett kaikki hydrauliputkien liitokset ja kiinnitykset ovat tiukalla, ennen kuin list hydraulijrjestelmn painetta.

    • Pid keho ja kdet kaukana vuotavista rei’ist ja suuttimista, joista suihkuaa korkeapaineista hydraulinestett.

    • Etsi hydraulinestevuotoja pahvin tai paperin avulla.

    • Poista paine varovasti hydraulijrjestelmst, ennen kuin huollat jrjestelm.

    Hydraulinesteen mrn tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista hydraulinesteen mr.
  • Koneen nestesili on tytetty tehtaalla noin 56,7litralla korkealaatuista hydraulinestett. Suositettu neste:

     Toro Premium All Season Hydraulic Fluid (Saatavana 18,9litran astioissa tai 208litran tynnyreiss. Katso osanumerot osaluettelosta tai pyyd ne Toro-jlleenmyyjlt.)

    Vaihtoehtoiset nesteet: Jos Toro-nesteit ei ole saatavana, voidaan kytt muita nesteit, jotka tyttvt kaikki jljempn luetellut vaatimukset (ominaisuudet ja standardit). Emme suosittele synteettisten nesteiden kytt. Pyyd voiteluaineiden jlleenmyyjlt neuvoja sopivan tuotteen valitsemiseen.

    Note: Kyt vain hyvmaineisten valmistajien tuotteita. Toro ei vastaa vrnlaisten nesteiden kytst aiheutuneista vahingoista.

    Kulumista estv hydraulineste, jolla on korkea viskositeetti-indeksi/ alhainen jhmepiste, ISOVG46
     Ominaisuudet:
      Viskositeetti, ASTMD445cSt / 40°C 44–48cSt/100°C 7,9–8,5
      Viskositeetti-indeksi, ASTMD2270140–160
      Jhmepiste, ASTMD97-37°C...-45°C
     Standardit:
      Vickers I-286-S (laatutaso), Vickers M-2950-S (laatutaso), Denison HF-0

    Important: ISOVG46 -moniastenesteen on todettu tarjoavan optimaaliset kyttominaisuudet useissa lmptiloissa. Jatkuvasti korkeissa lmptiloissa (18°C...49°C) tyskenneltess ISOVG68 -hydraulineste saattaa olla parempi vaihtoehto.

    Luonnossa hajoava hydraulineste – Mobil EAL EnviroSyn 46H

    Important: Mobil EAL EnviroSyn 46H on ainoa Toron testaama ja hyvksym luonnossa hajoava synteettinen neste. Neste on yhteensopiva Toro-hydraulijrjestelmiss kytettyjen elastomeerien kanssa, ja sit voidaan kytt useissa lmptiloissa. Neste on yhteensopiva perinteisten mineraaliljyjen kanssa, mutta paras mahdollinen luonnossa hajoavuus ja suorituskyky saavutetaan huuhtelemalla perinteinen neste perusteellisesti pois hydraulijrjestelmst. ljy on saatavana 19litran siliiss tai 208litran tynnyreiss Mobil-jlleenmyyjilt.

    Note: Monet hydraulinesteet ovat lhes vrittmi, mik vaikeuttaa vuotojen toteamista. Hydraulinestejrjestelmn tarkoitettua punaista vrilisainetta on saatavana 20ml:n pulloissa. Yksi pullo riitt 15–23litralle hydrauliljy. Tilaa osanro 44-2500 Toro-jlleenmyyjlt.

    1. Sijoita kone tasaiselle alustalle, laske leikkuupydt alas ja knn virta-avain PYSYTYS-asentoon.

    2. Tarkista hydraulinesteen mr (Figure 86).

      g031604g031605

    Hydraulinesteen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    800 käyttötunnin välein
  • Vaihda hydraulineste.
  • Kahden vuoden välein
  • Tyhjenn ja huuhtele hydraulisili.
  • Jos neste saastuu, ota yhteys Toro-jlleenmyyjn, sill koko jrjestelm on huuhdeltava. Saastunut neste nytt maitomaiselta tai mustalta puhtaaseen ljyyn verrattuna.

    1. Knn virta-avain PYSYTYS-asentoon ja nosta konepelti.

    2. Aseta suuri tyhjennysastia hydraulinestesilin pohjaan kiinnitetyn liittimen alle (Figure 87).

      g004139
    3. Irrota letku liittimen pohjasta ja anna hydraulinesteen valua tyhjennysastiaan.

    4. Asenna letku, kun hydraulinestett ei en valu.

    5. Lis silin noin 56,7litraa hydraulinestett. Katso kohta Hydraulinesteen mrn tarkastus..

      Important: Kyt vain ohjeissa mainittuja hydraulinesteit. Muut nesteet saattavat vahingoittaa jrjestelm.

    6. Laita silin korkki paikalleen.

    7. Knn virta-avain KYNNISS-asentoon ja kynnist moottori. Kyt kaikkia hydraulisia laitteita, jotta hydraulineste levi koko jrjestelmn, ja tarkista vuotojen varalta.

    8. Knn virta-avain PYSYTYS-asentoon.

    9. Tarkista hydraulinesteen mr ja lis nestett mittatikun Full-merkintn asti.

      Important: l tyt liikaa.

    Hydraulisuodattimien vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    800 käyttötunnin välein
  • Vaihda hydraulisuodattimet (aiemmin, jos huoltovlin ilmaisin on punaisella alueella).
  • Hydraulijrjestelmss on huoltovlin ilmaisin (Figure 88). Katso ilmaisinta moottorin kydess. Sen on oltava vihrell alueella. Kun ilmaisin on punaisella alueella, vaihda hydraulisuodattimet.

    g004132

    Important: Muiden suodattimien kytt saattaa mittid joidenkin osien takuun.

    1. Sijoita kone tasaiselle alustalle, laske leikkuupydt alas, knn virta-avain PYSYTYS-asentoon, kytke seisontajarru ja irrota avain.

    2. Vaihda molemmat hydraulisuodattimet (Figure 89).

      g031625g031621
    3. Knn virta-avain KYNNISS-asentoon, kynnist moottori ja anna sen kyd noin kaksi minuuttia, jotta kaikki ilma purkautuu jrjestelmst.

    4. Knn avain virta-avain PYSYTYS-asentoon ja tarkista, ettei jrjestelmss ole vuotoja.

    Hydrauliletkujen ja -putkien tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista, ett hydrauliletkuissa ja putkissa ei ole vuotoja, kulumia, svahinkoja tai kemiallisia vaurioita ja ett letkut eivt ole kiertyneet tai kiinnitykset tai liitnnt lystyneet.
  • Suorita kaikki tarvittavat korjaukset ennen koneen kytt.

    Vaara

    Paineella suihkuava hydraulineste voi lpist ihon ja aiheuttaa vammoja.

    • Varmista, ett kaikki hydrauliletkut ja -putket ovat hyvss kunnossa ja ett kaikki hydrauliputkien liittimet ovat tiukalla, ennen kuin list hydraulijrjestelmn painetta.

    • Pid keho ja kdet kaukana vuotavista rei’ist ja suuttimista, joista suihkuaa korkeapaineista hydraulinestett.

    • Etsi hydraulinestevuotoja pahvin tai paperin avulla.

    • Poista paine varovasti hydraulijrjestelmst, ennen kuin huollat jrjestelm.

    • Jos nestett joutuu ihon alle, hakeudu vlittmsti lkriin.

    Hydraulijrjestelmn paineen testaus

    Testaa hydraulipiirien paine hydraulijrjestelmn testiporttien avulla. Neuvoja saa valtuutetulta Toro-jlleenmyyjlt.

    Hydrauliventtiilin solenoidien toiminnot

    Alla olevassa luettelossa on hydrauliputkiston solenoidien eri toimintojen tunniste ja kuvaus. Kunkin solenoidin on saatava virtaa, jotta toiminto toimisi.

    SolenoidiToiminto
    PRV2Etuleikkuripiiri
    PRV1Takaleikkuripiiri
    PRVLeikkuupytien nosto/lasku
    S1Laske leikkuupydt
    S2Laske leikkuupydt

    Leikkuuyksikn huolto

    Leikkuuyksikn irrotus ajoyksikst

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksikt maahan, knn virta-avain PYSYTYS-asentoon ja kytke seisontajarru.

    2. Kytke hydraulimoottori irti ja irrota se leikkuuyksikst (Figure 90). Peit karan p, jotta se ei likaannu.

      g011351
    3. Irrota lukitussokka, joka kiinnitt leikkuupydn kannatinrungon nostovarren saranatappiin (Figure 91).

      g031691
    4. Kierit leikkuuyksikk pois ajoyksikst.

    Leikkuuyksikiden asentaminen ajoyksikkn

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle ja knn virta-avain PYSYTYS-asentoon.

    2. Siirr leikkuuyksikk ajoyksikn eteen oikeaan kohtaan.

    3. Liu’uta leikkuupydn kannatinrunko nostovarren saranatappiin ja kiinnit lukitussokalla (Figure 91).

    4. Asenna hydraulimoottori leikkuupytn (Figure 90). Varmista, ett O-rengas on paikallaan ja ett se on ehj.

    5. Rasvaa kara.

    Eturullan huolto

    Tarkista eturulla kulumien varalta ja ett se ei huoju liikaa eik juutu kiinni. Rulla tai sen osat on huollettava tai vaihdettava, jos jokin nist ongelmista ilmenee.

    Eturullan irrotus

    1. Irrota rullan kiinnityspultti (Figure 92).

    2. Aseta rullan kotelon phn pistepuikko ja irrota vastapisen puolen laakeri napauttamalla vuorotellen laakerin siskehn vastakkaisia puolia. Siskehn reunasta on oltava nkyviss 1,5mm.

      g011356
    3. Irrota toinen laakeri tyntmll.

    4. Tarkista, ett rullan kotelo, laakerit ja laakerin vlikappale ovat ehjt (Figure 92). Vaihda vaurioituneet osat ja asenna eturulla uudelleen.

    Eturullan asennus

    1. Asenna ensimminen laakeri rullan koteloon (Figure 92). Paina pelkstn ulompaa keh tai sis- ja ulkokeh yht voimakkaasti.

    2. Asenna vlikappale (Figure 92).

    3. Asenna toinen laakeri rullan koteloon (Figure 92) painamalla sis- ja ulkokeh yht voimakkaasti, kunnes siskeh koskettaa vlikappaletta.

    4. Asenna rullakokoonpano leikkuuyksikn runkoon.

    5. Tarkista, ett rullakokoonpanon ja rullan leikkuuyksikn runkoon kiinnittvien kannattimien vlys on enintn 1,5mm. Jos vlys on yli 1,5mm, sd vlys asentamalla riittvsti tuuman aluslaattoja.

      Important: Jos rullakokoonpano kiinnitetn siten, ett vlys on yli 1,5mm, laakeriin kohdistuva sivuttainen rasitus voi rikkoa sen.

    6. Kirist kiinnityspultti momenttiin 108Nm.

    Tern huolto

    Terien turvallinen kytt

    Kulunut tai vaurioitunut ter voi rikkoutua ja tern pala voi sinkoutua kyttjn tai ohikulkijaan pin, mik voi aiheuttaa vakavan henkilvahingon tai kuoleman.

    • Ter on tarkistettava snnllisesti kulumisen ja vaurioiden varalta.

    • Ole varovainen, kun tarkastat teri. Kiedo terien ymprille esimerkiksi kangas tai kyt ksineit ja noudata varovaisuutta teri huoltaessasi. Tert saa ainoastaan vaihtaa tai teroittaa. Niit ei saa suoristaa eik hitsata.

    • Ole varovainen ksitellesssi moniterisi koneita, sill yhden tern kntminen saattaa knt mys muita teri.

    Tertason huolto

    Vaakatasoleikkuupydn leikkuukorkeudeksi asennetaan tehtaalla 5cm ja tern kaltevuudeksi 7,9mm. Vasemman ja oikean puolen korkeudet ovat tehdasasetuksen mukaan 0,7mm:n sisll toisistaan.

    Leikkuupyt on suunniteltu niin, ett tern kohdistuvat iskut eivt vnn koteloa. Jos ter osuu kiinten esineeseen, tarkista, ett ter ei ole vaurioitunut ja ett tertaso on asetuksen mukainen.

    Tertason tarkastus

    1. Irrota hydraulimoottori leikkuupydst ja irrota sitten leikkuupyt ajoneuvosta.

    2. Aseta leikkuupyt tasaiselle pydlle nostolaitteen tai vhintn kahden henkiln avulla.

    3. Merkitse tern toinen p maalikynll tai tussilla. Tarkista kaikki korkeusasetukset tmn tern avulla.

    4. Aseta merkityn tern pn leikkuusrm kello12:n asentoon (suoraan eteenpin leikkuusuuntaan) (Figure 93) ja mittaa etisyys pydn pinnasta leikkuusrmn.

      g011353
    5. Knn tern merkitty p kello3:n ja kello9:n asentoon (Figure 93) ja mittaa etisyydet.

    6. Vertaa kello12:n asennon mitattua korkeutta leikkuukorkeusasetukseen. Niden on oltava 0,7mm:n sisll toisistaan. Kello kolmen ja kello yhdeksn etisyyksien on oltava 1,6–6,0mm suuremmat kuin kello 12 asennon ja 1,6–6,0mm:n sisll toisistaan.

    Note: Jos jokin mitoista on rajojen ulkopuolella, siirry kohtaan Tertason st.

    Tertason st

    Aloita etummaisesta asetuksesta (muuta yksi kannatin kerrallaan).

    1. Irrota leikkuukorkeuden kannatin (etummainen, vasen tai oikea) leikkuupydn rungosta (Figure 94).

    2. Kyt halutun korkeusasetuksen saavuttamiseen leikkuupydn rungon ja kannattimen vliss 1,5mm:n vlilevyj ja/tai 0,7mm:n vlilevy (Figure 94).

      g031692
    3. Asenna leikkuukorkeuskannatin leikkuupydn runkoon ja aseta jljelle jneet vlilevyt leikkuukorkeuskannattimen alle.

    4. Kiinnit kuusiopultti/vlikappale ja laippamutteri.

      Note: Kuusiopultti ja vlikappale on kiinnitetty toisiinsa kierrelukitusaineella, jotta vlikappale ei pse putoamaan leikkuupydn rungon sisn.

    5. Tarkista korkeus kello12:n asennossa ja sd tarvittaessa.

    6. Mrit, onko sdettv vain toista leikkuukorkeuden kannatinta vai molempia (oikeaa ja vasenta). Jos kello kolmen tai yhdeksn asennon puoli on 1,6–6,0mm korkeammalla kuin uusi etukorkeus, kyseist puolta ei tarvitse st. Sd toinen puoli 1,6–6,0mm:n sislle oikein sdetyst puolesta.

    7. Sd oikean ja/tai vasemman puolen leikkuukorkeuskannattimet toistamalla vaiheet1–3.

    8. Kirist lukkopultit ja laippamutterit.

    9. Tarkista asentojen kello12, 3 ja 9 korkeudet uudelleen.

    Tern irrotus ja asennus

    Ter on vaihdettava, jos se on osunut kiinten esineeseen, jos se on eptasapainossa tai jos se on taipunut. Kyt aina alkuperisi Toro-vaihtoteri, jotta turvallisuus ja suorituskyky ovat optimaaliset. l kyt muiden valmistajien valmistamia vaihtoteri, koska ne voivat aiheuttaa vaaratilanteita.

    1. Nosta leikkuupyt korkeimpaan asentoon, knn avain virtalukossa PYSYTYS-asentoon ja kytke seisontajarru. Tue leikkuupyt, ettei se pse vahingossa putoamaan.

    2. Tartu tern phn liinan tai paksun hansikkaan avulla. Irrota terpultti, nurmisuojakupu ja ter kara-akselista (Figure 95).

      g011355
    3. Asenna ter, siipipuoli kohti leikkuupyt, sek nurmisuojakupu ja terpultti (Figure 95). Kirist terpultti momenttiin 115–149Nm.

    Tern tarkastus ja teroitus

    1. Nosta leikkuupyt korkeimpaan asentoon, knn avain virtalukossa PYSYTYS-asentoon ja kytke seisontajarru.

    2. Tue leikkuupyt, ettei se pse vahingossa putoamaan.

    3. Tarkasta tern leikkuusrmt huolellisesti, varsinkin kohdat, joissa tern tasaiset ja kyrt osat kohtaavat (Figure 96).

      Note: Tarkista ter ennen koneen kytt, koska hiekka ja hankaavat materiaalit voivat kuluttaa metallia, jolla tern tasaiset ja kyrt osat liittyvt toisiinsa.

    4. Vaihda ter, jos siin on kulumisen merkkej (Figure 96). Katso kohta Tern irrotus ja asennus.

      Hengenvaara

      Jos tern annetaan kulua, siiven ja tern tasaisen osan vliin muodostuu ura (Figure 95). Terst voi lopulta irrota pala, joka voi sinkoutua kotelon alta ja aiheuttaa vakavan loukkaantumisen.

      • Ter on tarkistettava snnllisesti kulumisen ja vaurioiden varalta.

      • Kulunut tai vaurioitunut ter on aina vaihdettava.

      g006924
    5. Tarkista kaikkien terien leikkuusrmt. Teroita leikkuusrmt, jos ne ovat tylst tai urautuneet. Teroita vain leikkuusrmn ylosa ja silyt alkuperinen leikkuukulma tervyyden varmistamiseksi (Figure 97).

    6. Teroita tylsst tai urautuneesta terst vain leikkuusrmn ylosa ja silyt alkuperinen leikkuukulma (Figure 97).

      Note: Ter silytt tasapainonsa, kun molemmista leikkuusrmist poistetaan metallia yht paljon.

      g006926
    7. Tarkista tern suoruus ja yhdensuuntaisuus asettamalla ter tasaiselle pinnalle ja tarkistamalla sen pt.

      Note: Tern piden on oltava hiukan keskikohtaa alempana ja leikkuusrmn on oltava tern takareunaa alempana. Tllaisen tern leikkuujlki on hyv, ja se vaatii vain vhn moottoritehoa. Jos tern pt ovat ylempn kuin keskikohta tai jos leikkuusrm on ylempn kuin takareuna, ter on vntynyt tai kiero, ja se on vaihdettava.

    8. Asenna ter, siipipuoli kohti leikkuupyt, sek nurmisuojakupu ja terpultti. Kirist terpultti momenttiin 115–149Nm.

    Varastointi

    Laitteen valmistelu varastointia varten

    Ajoyksikn valmistelu

    1. Puhdista ajoyksikk, leikkuuyksikt ja moottori huolellisesti.

    2. Tarkista rengaspaine. Tyt kaikki ajoyksikn renkaat paineeseen 0,83–1,03bar.

    3. Tarkista, etteivt kiinnikkeet ole lysll, ja kirist tarvittaessa.

    4. Rasvaa kaikki rasvanipat ja nivelet. Pyyhi pois ylimrinen voiteluaine.

    5. Hio varovasti ja maalaa korjausmaalilla maalipinnat, jotka ovat naarmuuntuneet, lohkeilleet tai ruostuneet. Korjaa kaikki metallirungossa olevat kolhut.

    6. Huolla akku ja kaapelit seuraavasti:

      1. Irrota akkuliittimet akun navoista.

        Note: Irrota ensin miinusnavan akkukenk ja vasta sitten plusnavan akkukenk. Kytke ensin plusnavan akkukenk ja vasta sitten miinusnavan akkukenk.

      2. Puhdista akku, akkukengt ja navat tersharjalla ja ruokasoodaliuoksella.

      3. Voitele kaapeliliittimet ja akun navat Grafo 112X -suojarasvalla (osanumero 505-47) tai vaseliinilla ruostumisen ehkisemiseksi.

      4. Lataa akku hitaasti 60pivn vlein 24tunnin ajan, jotta akkuun ei muodostu lyijysulfaattia.

    Moottorin valmistelu

    1. Tyhjenn moottoriljy ljysilist ja asenna tyhjennystulppa paikalleen.

    2. Irrota ja hvit ljynsuodatin. Asenna uusi ljynsuodatin.

    3. Lis ljysilin ilmoitettu mr moottoriljy.

    4. Knn virta-avain KYNNISS-asentoon, kynnist moottori ja kyt sit joutokynnill noin kahden minuutin ajan.

    5. Knn virta-avain PYSYTYS-asentoon.

    6. Tyhjenn kaikki polttoaine perusteellisesti polttoainesilist ja letkuista sek polttoainesuodatin-/vedenerotinkokoonpanosta.

    7. Huuhtele polttoainesili tuoreella ja puhtaalla dieselpolttoaineella.

    8. Varmista kaikki polttoainejrjestelmn liitnnt.

    9. Puhdista ja huolla ilmanpuhdistinjrjestelm perusteellisesti.

    10. Tiivist ilmanpuhdistimen imuaukko sek pakoaukko snkestvll teipill.

    11. Tarkista pakkassuojaus ja lis pakkasnestett alueella odotettavissa olevan alimman lmptilan mukaan.

    Leikkuuyksikiden varastointi

    Jos leikkuuyksikk irrotetaan ajoyksikst pidemmksi aikaa, suojaa kara plylt ja kosteudelta asentamalla karan plle karatulppa.