Introducere

Aceast mașin este proiectat pentru a fi utilizat de proprietarii de reședințe. n primul rnd, este proiectat pentru ndeprtarea zpezii de pe suprafeele pavate, precum osele i trotuare i alte suprafee destinate traficului din zonele rezideniale sau comerciale. Nu este proiectat pentru ndeprtarea altor materiale n afar de zpad sau pentru curarea suprafeelor cu pietri.

Citii cu atenie aceste informaii pentru a nva modul corespunztor de utilizare i ntreinere a produsului i pentru a evita rnirea i deteriorarea acestuia. Avei responsabilitatea de a utiliza produsul n mod corespunztor i sigur.

Putei contacta Toro direct la www.Toro.com pentru siguranța produsului și materiale de instruire privind utilizarea, informații privind accesoriile, ajutor la cutarea unui distribuitor sau pentru nregistrarea produsului.

De fiecare dat cnd aveți nevoie de service, piese originale Toro sau informații suplimentare, contactați un furnizor de servicii autorizat sau departamentul Servicii Clienți Toro și pregtiți numerele de model sau de serie ale mașinii. Figure 1 identific locația numerelor de model sau de serie pe mașin. Scrieți numerele n spațiul furnizat.

Important: Puteți scana codul QR de pe autocolantul cu numrul de serie (dac este disponibil) cu ajutorul dispozitiv dumneavoastr mobil pentru a v nregistra produsul și pentru avea acces la date referitoare la garanție, piese și alte informații despre produs.

g216757

Acest manual identific potențialele pericole și conține mesaje de siguranț identificate prin simbolul de alert de siguranț (Figure 2), semnaliznd un pericol care poate cauza rnirea grav sau moartea dac nu respectați urmtoarele msuri de precauție recomandate.

g000502

Acest manual utilizeaz 2 cuvinte pentru a evidenia informaiile. Important atrage atenia asupra informaiilor mecanice speciale i Not accentueaz informaiile generale care necesit atenie special.

Produsul respect toate directivele europene relevante; pentru detalii, consultai Declaraia de conformitate (DC) separat specific produsului.

Important: Dac utilizați aceast mașin la peste 1500m pentru o perioad continu, asigurați-v c a fost instalat setul de mare altitudine astfel nct motorul s respecte reglementarea Consiliului statului California privind resursele aeriene (CARB)/Agenției pentru protecția mediului din SUA (EPA) referitoare la emisie. Setul de mare altitudine creste performanța motorului, prevenind ancrasarea bujiei, pornirea greoaie și creșterea emisiilor. Dup instalarea setului, pe mașin se va atașa eticheta pentru mare altitudine alturi de autocolantul cu numrul de serie. Contactați orice furnizor de service autorizat Toro pentru a obține setul și eticheta pentru mare altitudine potrivite mașinii dumneavoastr. Pentru a localiza un furnizor convenabil pentru dumneavoastr, accesați site-ul web la www.Toro.com sau contactați departamentul Servicii Clienți Toro la numrul/numerele listate n declarația dumneavoastr de garanție pentru controlul emisiilor.ndeprtați setul de la motor și restabiliți motorul la configurația original din fabric atunci cnd utilizați motorul la o altitudine mai mic de 1500m. Nu utilizați la altitudini mici un motor care a fost modificat pentru altitudine mare, deoarece acest lucru poate duce la supranclzirea și defectarea motorului.n cazul n care nu sunteți siguri dac motorul a fost modificat pentru altitudini mari, cutați urmtoarea etichet (Figure 3).

decal127-9363

Siguranţă în funcţionare

Aceast mașin respect specificațiile EN ISO 8437.

Siguranța general

  • Trebuie s citiți și s nțelegeți conținutul acestui Manual al operatorului nainte de a porni motorul. Asigurați-v c toate persoanele care utilizeaz acest produs cunosc modul de utilizare, știu s opreasc rapid motorul și nțeleg avertizrile.

  • Opriți motorul ori de cte ori prsiți poziția de utilizare, indiferent de motiv.

  • Nu v sprijiniți minile sau picioarele n apropierea pieselor aflate n mișcare.

  • Nu puneți n funcțiune mașina fr ca toate aprtorile și celelalte dispozitive de protecție s fie montate și funcționale.

  • Stai la distan de orice gur de descrcare. Țineți alte persoane, n special copii, departe de aria de funcționare a mașinii.

  • Nu lsai niciodat copii s utilizeze maina.

Decal-uri instrucţionale şi de siguranţă

Graphic

Instruciunile i autocolantele cu informaii privind sigurana sunt uor vizibile pentru operator i sunt amplasate lng orice zon cu potenial risc. nlocuii orice autocolant care este deteriorat sau lipsete.

decal94-2577
decal115-5660
decal117-9102
decal117-9103

Reglare

Desfurarea mnerului

g263299

Montarea jgheabului de evacuare

g262492

Umplerea motorului cu ulei

g253610

Reglarea cablului de comand

Rezumat al produsului

g011431
ModelGreutateLungimeLțimenlțime
3856337 kg122 cm54 cm107 cm
 
3856839 kg   
 

Echipamente / Accesorii

Pentru extinderea și mbuntțirea performanțelor mașinii este disponibil o gam de accesorii aprobate de Toro. Pentru lista accesoriilor aprobate, contactați centrul de service local sau un distribuitor Toro autorizat sau accesați www.Toro.com.

Pentru performanțe optime și utilizarea n siguranț a mașinii, utilizați exclusiv piese și accesorii originale Toro. Piesele de schimb și accesoriile altor productori pot fi periculoase și pot anula garanția produsului.

Operare

Înainte de utilizare

Siguranța nainte de utilizare

Siguranța general

  • Doar pentru modele cu pornire electric: Utilizați cabluri prelungitoare și prize conforme specificațiilor din manual. Verificați cablul electric nainte de a-l introduce ntr-o surs de alimentare. nlocuiți cablul dac este deteriorat. Deconectai cablul de alimentare de fiecare dat cnd nu pornii maina.

  • Purtați mbrcminte adecvat, inclusiv ochelari de protecție, pantaloni lungi, nclțminte solid, antiderapant și cști pentru protecția auzului. Strngeți la spate prul lung și nu purtați mbrcminte larg sau bijuterii.

  • Inspectați cu atenție zona n care veți utiliza mașina și ndeprtați toate preșurile de șters picioarele, crucioarele, plcile, firele și alte obiecte strine.

  • Dac un scut, dispozitiv de siguranț sau autocolant este deteriorat, ilizibil sau pierdut, reparați-l sau nlocuiți-l nainte de o nou utilizare. De asemenea, strngei orice dispozitive de fixare desprinse.

  • Numai pentru modelele cu dou trepte: Reglați nlțimea carcasei colectorului pentru a curța o suprafaț cu pietriș sau piatr spart.

Msuri de siguranț pentru combustibil

Combustibilul este extrem de inflamabil i exploziv. Un incendiu sau o explozie cauzat de combustibil v poate arde pe dumneavoastr i pe cei din jur.

  • Pentru a preveni o ncrcare static din cauza aprinderii combustibilului, plasai recipientul i/sau maina pe sol nainte de umplere, nu pe un vehicul sau obiect.

  • Umpleți rezervorul de combustibil ntr-un spațiu deschis, cu motorul rece. Fixați bine bușonul rezervorului și ștergeți scurgerile.

  • Nu manipulai combustibilul cnd fumai sau n apropierea unei flcri deschise sau a scnteilor.

  • Depozitai combustibilul ntr-un rezervor de combustibil corespunztor i nu o lsai la ndemna copiilor.

  • Cnd n rezervor exist combustibil, nclinați mașina numai conform instrucțiunilor.

  • Dac vrsați combustibil pe haine, schimbați-le imediat.

Umplerea rezervorului de combustibil

  • Pentru rezultate optime utilizați numai benzin curat, proaspt (s nu fie mai veche de 30 de zile), fr plumb cu o cifr octanic de 87 sau mai mare (metod de clasificare (R+M)/2).

  • Este acceptabil combustibilul oxigenat cu pn la 10% etanol sau 15% MTBE n funcie de volum.

  • Nu utilizai amestecuri cu etanol ale benzinei (precum E15 sau E85) cu mai mult de 10% etanol n funcie de volum. Pot aprea probleme de performan i/sau deteriorri ale motorului care este posibil s nu fie acoperite de garanie.

  • Nu utilizai benzin cu coninut de metanol.

  • Nu depozitați combustibil n rezervorul de combustibil sau n recipientele de combustibil de-a lungul iernii dect dac este utilizat un stabilizator de combustibil.

  • Nu adugați ulei n benzin.

Nu umpleți peste partea inferioar a gtului rezervorului de combustibil (Figure 9).

g216203

Important: Pentru rezultate optime, achiziționați numai cantitatea de combustibil pe care estimați c o veți utiliza n urmtoarele 30 de zile. n caz contrar, puteți utiliza n orice moment un stabilizator/aditiv de combustibil pentru a menține prospețimea combustibilului pentru mai mult timp, conform specificațiilor productorului stabilizatorului.

Verificarea nivelului uleiului de motor

Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați nivelul de ulei de motor și adugați ulei, dac este necesar.
  • g253610

    În timpul utilizării

    Siguranța n timpul utilizrii

    Siguranța general

    • Opriți motorul nainte de desfundarea mașinii și utilizați ntotdeauna o tij sau unealta pentru curțarea zpezii (dac a fost furnizat).

    • Stai n spatele mnerelor i la distan de gura de descrcare n timp ce utilizai maina. Țineți fața, minile, picioarele și alte prți ale corpului, precum și hainele, la distanț de piesele mobile sau rotative.

    • Nu orientați niciodat evacuarea ctre persoane sau zone n care se pot nregistra daune ale proprietții.

    • Utilizați mașina cu foarte mare atenție. Nu v angrenați n nicio activitate care v poate distrage atenția; n caz contrar, se pot nregistra daune ale proprietții sau vtmri corporale.

    • Fiți precaut pentru a evita alunecarea sau cderea, mai ales cnd utilizați mașina n marșarier.

    • Aveți ntotdeauna grij cnd pșiți și țineți ferm de ambele mnere. Mergeți; nu alergați niciodat.

    • Fiți extrem de precaut cnd utilizați mașina pe o pant.

    • Nu utilizați mașina n condiții de vizibilitate sau lumin precar.

    • Uitați-v n spate și fiți atent cnd deplasați mașina n marșarier.

    • Atunci cnd nu curțați activ zpada, ntrerupeți alimentarea angrenajului melcat.

    • Fiți extrem de precaut cnd utilizați mașina pe sau cnd traversați alei (numai modelele cu 2 trepte), trotuare sau drumuri acoperite cu pietriș. Acordați atenție pericolelor ascunse sau traficului.

    • Nu ncercați niciodat s efectuați reglaje cu motorul pornit, cu excepția celor prevzute n instrucțiuni.

    • n cazul n care ați lovit un obiect, opriți motorul, scoateți cheia de contact (numai n cazul modelelor cu pornire electric) și verificați mașina pentru a detecta eventualele avarii. Reparați orice avarie nainte de a porni mașina.

    • Dac mașina are vibrații anormale, opriți motorul și verificați imediat care este cauza acestora.

    • Nu porniți motorul n spații nchise; gazele de eșapament sunt periculoase.

    • Nu suprancrcați mașina ncercnd s curțați zpada prea repede.

    • Decuplai toate ambreiajele i comutai n treapta neutr nainte de a porni motorul.

    • Opriți motorul de fiecare dat cnd prsiți poziția de utilizare, nainte de curțarea sau desfundarea colectorului, rotorului sau jgheabului de evacuare și cnd efectuați reparații, reglaje sau verificri.

    • Nu utilizai niciodat maina la viteze de transport ridicate pe suprafee alunecoase.

    Pornirea motorului

    Note: Scoatei mnua cnd mpingei pistonul, astfel nct aerul s nu ias din orificiul pistonului.

    Important: Nu utilizai pistonul sau maneta de oc dac motorul a fost pornit i este fierbinte. Amorsarea excesiv poate inunda motorul i poate preveni pornirea acestuia.

    Modele standard

    g257388

    Modele cu pornire electric

    g257387

    Note: Utilizai numai un cablu prelungitor cu diametrul de 1,29mm, certificat UL, recomandat pentru utilizarea n exterior i care nu este mai lung de 15m.

    Atenţie

    Cablul electric se poate deteriora, cauznd oc sau incendiu.

    Inspectai cu atenie cablul electric nainte de a l introduce ntr-o surs de alimentare. n cazul n care cablul este deteriorat, nu l utilizai pentru a porni maina. nlocuii sau reparai cablul deteriorat imediat. Pentru asistenț, contactați un centru de service autorizat.

    Avertisment

    Dac lsai maina conectat la o surs de alimentare, cineva poate o porni accidental i poate rni persoane sau poate provoca pagube materiale (doar modelele cu pornire electric).

    Deconectai cablul de alimentare de fiecare dat cnd nu pornii maina.

    Cuplarea lamelor rotorului

    Pentru a cupla lamele rotorului, mpingei bara de comand spre mner (Figure 12).

    g219303

    Decuplarea lamelor rotorului

    Pentru a decupla lamele rotorului, eliberai bara de comand (Figure 13).

    g011230

    Oprirea motorului

    Pentru a opri motorul, rotiți cheia de contact n sens invers acelor de ceasornic N POZIțIA de oprire (Figure 14).

    g011433

    Reglarea jgheabului de evacuare i deflectorului jgheabului

    Pentru a regla jgheabul de evacuare, apsai declanatorul de control Quick Shoot ™ de pe partea dreapt a mnerului i micai-l n sus sau n jos de-a lungul mnerului. Dac micai controlul n jos, mnerul va roti jgheabul de evacuare spre stnga; dac micai controlul n sus, mnerul va roti jgheabul de evacuare spre dreapta (Figure 15).

    g006399

    Pentru a ridica sau cobor unghiul deflectorului jgheabului, apsai declanatorul de pe deflectorul jgheabului i deplasai deflectorul jgheabului n sus sau n jos (Figure 16).

    g006398

    Curțarea unui jgheab de evacuare nfundat

    Pentru a cura jgheabul:

    • Oprii motorul!

    • Ateptai 10 secunde pentru a v asigura c lamele rotorului nu se mai rotesc.

    • Utilizai ntotdeauna un instrument de curare, nu minile.

    Indicaţii de exploatare

    Atenţie

    Lamele rotorului pot arunca pietre, jucrii sau alte obiecte strine i pot cauza rnirea grav a operatorului sau trectorilor.

    • Mențineți obiectele pe care lamele rotorului le pot prinde și proiecta la distanț de zona care va fi curțat.

    • Țineți copiii și animalele de companie la distanț de zona de utilizare.

    • Dup ce a nins, ndeprtai zpada ct mai repede posibil.

    • Trecei de mai multe ori pe fiecare brazd pentru a asigura ndeprtarea complet a zpezii.

    • Descrcați zpada n direcția opus vntului, de fiecare dat cnd este posibil.

    • Dac mașina nu se propulseaz n faț pe suprafețele alunecoase sau n condiții de ninsoare abundent, apsați mnerul n faț, dar lsați mașina s lucreze n propriul su ritm.

    • Mașina poate lsa urme de cauciuc pe beton proaspt periat sau de culoare deschis. nainte de utilizare, testați mașina ntr-o zon ascuns. Aceste urme nu sunt permanente.

    După utilizare

    Siguranța dup utilizare

    Siguranța general

    • Nu depozitați niciodat mașina cu combustibil n rezervor ntr-o cldire n care sunt prezente surse de nclzire, precum boilere, radiatoare electrice cu convecție sau usctoare electrice de rufe. nainte de depozitarea mașinii n orice spațiu, lsați motorul s se rceasc.

    • Pentru informații importante privind depozitarea mașinii pentru mai mult de 30 de zile, consultați Înainte de depozitare.

    • Lsați motorul s funcționeze timp de cteva minute dup utilizare, pentru a preveni nghețarea colectorului și a rotorului.

    Prevenirea nghețului dup utilizare

    • Lsați motorul s funcționeze timp de cteva minute pentru a preveni nghețarea pieselor mobile. Opriți motorul, așteptați ca toate piesele mobile s se opreasc și scoateți gheața și zpada din mașin.

    • Curțați orice urm de zpad și gheaț de la baza jgheabului.

    • Rotiți jgheabul de evacuare la stnga și la dreapta pentru a-l curța de orice acumulare de gheaț.

    • Cnd cheia de contact se afl n poziția OFF (Oprire), trageți de cteva ori de mnerul demarorului cu recul sau conectați cablul electric la o surs de alimentare și la mașin și apsați butonul de pornire electric o dat pentru a preveni nghețarea demarorului cu recul și/sau a demarorului electric (doar modele cu pornire electric).

    • Pe condiții de zpad și vreme rece, anumite comenzi și piese mobile pot ngheța. Nu utilizați forț excesiv cnd ncercați s acționați comenzile nghețate. Dac ntmpinați dificultate la utilizarea oricror comenzi sau piese, porniți motorul și lsați-l s funcționeze timp de cteva minute.

    Întreţinere

    Program(e) de întreţinere recomandat(e)

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După prima oră
  • Verificai cablul de comand i reglai, dac este necesar.
  • Verificați dispozitivele de fixare desprinse și strngeți-le, dac este necesar.
  • După primele 2 ore
  • Schimbați uleiul de motor.
  • Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați nivelul de ulei de motor și adugați ulei, dac este necesar.
  • Anual
  • Verificai cablul de comand i reglai, dac este necesar.
  • Inspectai lamele rotorului i solicitai unui furnizor de servicii autorizat s nlocuiasc lamele rotorului i screperul, dac este necesar.
  • Schimbați uleiul de motor.
  • Efectuai lucrri de service asupra bujiei i nlocuii-o, dac este necesar.
  • Verificați dispozitivele de fixare desprinse și strngeți-le, dac este necesar.
  • Solicitați unui furnizor de servicii autorizat s verifice cureaua de transmisie și nlocuiți-o, dac este necesar.
  • Anual sau înainte de depozitare
  • Pregtii maina pentru depozitare.
  • Siguranț n timpul ntreținerii

    Citiți urmtoarele precauții privind siguranța nainte de a efectua operații de ntreținere pe mașin:

    • nainte de repararea, reglarea sau curțarea mașinii, opriți motorul și scoateți cheia. Dac sunt necesare reparații majore, contactați un centru de service autorizat.

    • Purtați ochelari de protecție de fiecare dat cnd reglați sau reparați mașina pentru a v proteja ochii mpotriva obiectelor care pot fi proiectate de mașin.

    • Verificați toate dispozitivele de fixare la intervale frecvente pentru a v asigura c sunt bine strnse, astfel nct mașina s se afle n stare sigur de funcționare.

    • Nu modificați setrile regulatorului motorului.

      Cumprați doar piese de schimb și accesorii originale Toro.

    Reglarea cablului de comand

    Verificarea cablului de comand

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După prima oră
  • Verificai cablul de comand i reglai, dac este necesar.
  • Anual
  • Verificai cablul de comand i reglai, dac este necesar.
  • Deplasai bara de comand n spate ctre mner pentru a elimina jocul cablului de comand (Figure 17).

    g011233

    Note: Asigurai-v c ntre bara de comand i mner exist un spaiu de 2mm - 3mm (Figure 17).

    Important: Cablul de comand trebuie s aib un anumit joc atunci cnd decuplai bara de comand de pe lamele rotorului pentru a oprire corespunztoare.

    Reglarea cablului de comand

    1. Glisai n sus capacul arcului i desprindei arcul de pe tija de reglare (Figure 18).

      g006402

      Note: Putei trage n sus de tija de reglare i de cablu pentru a simplifica desprinderea arcului.

    2. Dac este necesar, deplasai garnitura n Z la un orificiu superior sau inferior de pe tija de reglare pentru a obine un spaiu de 2mm - 3mm ntre bara de comand i mner (Figure 18).

      Note: Deplasarea garniturii n Z ntr-o poziie superioar reduce distana dintre bara de comand i mner; deplasarea ntr-o poziie inferioar crete spaiul.

    3. Prindei arcul pe tija de reglare i glisai capacul arcului peste tija de reglare.

    4. Verificați reglarea; consultați Verificarea cablului de comand.

      Note: Dup utilizare prelungit, cureaua de transmisie se poate uza i i poate pierde ntinderea corespunztoare. n cazul n care cureaua de transmisie alunec (n secvene continue) din cauza ncrcturii grele, deconectai arcul de pe tija de reglare i micai captul superior al arcului ctre orificiul care este mai ndeprtat de punctul de articulaie de pe bara de comand (Figure 19). Apoi conectai arcul la tija de reglare i reglai cablul de comand.

      g011232

      Note: Cureaua poate aluneca (scri) n condiii de umezeal; pentru a usca sistemul de acionare, pornii rotorul i turai-l fr sarcin timp de 30 de secunde.

    Inspectarea lamelor rotorului

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Anual
  • Inspectai lamele rotorului i solicitai unui furnizor de servicii autorizat s nlocuiasc lamele rotorului i screperul, dac este necesar.
  • nainte de fiecare sesiune, verificai lamele rotorului n privina uzurii. Cnd marginea unei lame a rotorului s-a uzat pn la orificiul care indic uzura, solicitai unui centru de service autorizat s nlocuiasc lamele rotorului i screperul (Figure 20).

    g011544

    Schimbarea uleiului de motor

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După primele 2 ore
  • Schimbați uleiul de motor.
  • Anual
  • Schimbați uleiul de motor.
  • Dac este posibil, turați motorul timp de cteva minute nainte de schimba uleiul pentru a l nclzi. Uleiul cald curge mai bine și transport mai mulți agenți de contaminare.

    Specificații ulei de motor

    Capacitate ulei de motor 0,60l
    Vscozitate uleiConsultați Figure 23.
    Clasificare de service APISJ sau superioar
    1. Scurgei combustibilul din rezervorul de combustibil ntr-un recipient de combustibil aprobat, sau turai motorul pn se oprete.

    2. Deplasați mașina pe o suprafaț uniform.

    3. Poziționați o tav de golire a uleiului sub buonul de golire a uleiului, scoatei buonul de golire a uleiului i nclinai maina n spate i scurgei uleiul uzat n tava de golire a uleiului (Figure 21).

      g006372
    4. Dup scurgerea uleiului uzat, readuceți mașina n poziție de operare.

    5. Montați bușonul de golire a uleiului și strngeți-l bine.

    6. Curțați zona din jurul capacului de umplere cu ulei (Figure 22).

      g006316
    7. Deurubai bușonul rezervorului de ulei i scoatei-l (Figure 22).

    8. Cu mașina n poziția de operare, turnați cu grij ulei n orificiul de umplere cu ulei pn la punctul de preaplin (Figure 24).

      Note: Putei nclina puin maina n fa (ridicați mnerul) pentru a simplifica operaiunea de adugare a uleiului. inei minte s readucei maina n poziie de operare nainte de a verifica nivelul de ulei.

      Important: Nu nclinai maina complet n fa, deoarece combustibilul se poate scurge din main.

      Utilizați Figure 23 de mai jos pentru a selecta cea mai bun vscozitate a uleiului pentru domeniul de temperatur exterioar așteptat.

      g011606
      g006374
    9. Așteptați 3 minute pentru ca uleiul s se așeze și adugați suficient ulei pentru a-l aduce pn la punctul de preaplin.

    10. nșurubați bușonul rezervorului de ulei n orificiul de umplere și strngeți-l manual.

    11. tergei orice urm de ulei vrsat.

    12. Eliminai uleiul utilizat n moc corespunztor la centrul de reciclare local.

    Service-ul bujiei

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Anual
  • Efectuai lucrri de service asupra bujiei i nlocuii-o, dac este necesar.
  • Utilizai o bujie NGK BPR6ES sau Champion RN9YC sau echivalent.

    1. Opriți motorul și așteptați pn la oprirea tuturor pieselor mobile.

    2. Rotii jgheabul de evacuare astfel nct s fie orientat nainte.

    3. Scoatei jgheabul de evacuare, mnerul jgheabului de evacuare i sigiliul jgheabului ndeprtnd 3 uruburi mari i 1 urub mic (Figure 25).

      g006489
    4. Scoatei cele 4 uruburi care strng carcasa (Figure 26).

      g011435
    5. Scoateți bușonul rezervorului.

    6. Scoatei carcasa (Figure 26).

    7. Montați bușonul rezervorului.

    8. Deconectai cablul bujiei.

    9. Curai zona din jurul bujiei.

    10. Scoatei bujia din chiulasa cilindrului.

      Important: nlocuii o bujie crpat, stricat sau murdar. Nu curai electrozii, deoarece nisipul care ptrunde n cilindru poate deteriora motorul.

    11. Reglați decalajul bujiei la 0,76mm, așa cum este indicat n (Figure 27).

      g000533
    12. Montai bujia i strngeți-o la un cuplu de 27 - 30N∙m.

    13. Conectai cablul la bujie.

      Note: Asigurai-v c tubul de aerisire este deasupra cablului bujiei, conform indicaiilor din Figure 28.

      g011440
    14. Scoateți bușonul rezervorului.

    15. Fixați carcasa cu ajutorul uruburilor pe care le-ai scos n etapa 4.

      Note: Asigurai-v c att carcasa superioar, ct i cea inferioar se potrivesc n canalele laterale.

    16. Montați bușonul rezervorului.

    17. Montai sigiliul jgheabului, jgheabul de evacuare i mnerul jgheabului de evacuare pe main utiliznd elementele pe care le-ai scos n etapa 3.

      Note: urubul mic trece prin orificiul mic din sigiliul jgheabului din partea frontal a deschiderii jgheabului de evacuare.

    nlocuirea curelei de transmisie

    n cazul n care cureaua de transmisie este uzat, este mbibat n ulei, fisurat excesiv, deteriorat sau avariat ntr-un alt mod, nlocuiți-o.

    1. nlocuiți cureaua de transmisie prin scoaterea celor 3 șuruburi, așa cum este indicat n Figure 29.

      g008238
    2. Desprindeți arcul frnei din brațul rolei de ghidare pentru a elibera ntinderea curelei de transmisie (Figure 29).

    3. Scoateți șurubul și șaiba curbat care fixeaz fulia rotorului (Figure 29).

    4. Scoateți fulia rotorului și cureaua de transmisie (Figure 29).

    5. Montați noua curea de transmisie, fixnd-o dup cum se indic n Figure 30.

      g008317

      Note: Mai nti, montați noua curea de transmisie n jurul fuliei motorului, apoi n jurul fuliei rolei de ghidare și apoi n jurul fuliei rotorului poziționat deasupra arborelui de transmisie (Figure 29).

    6. Montați fulia rotorului pe arborele de transmisie (Figure 29).

    7. Montați șaiba curbat și șurubul fuliei rotorului și strngeți-le bine (Figure 29).

      Note: Partea concav a șaibei curbate se poziționeaz spre exteriorul fuliei.

    8. Montați arcul frnei pe brațul rolei de ghidare (Figure 30).

    9. Montai cureaua de transmisie cu ajutorul uruburilor pe care le-ai scos n etapa 1.

      Note: Asigurați-v c reglajul curelei de transmisie este corect și aceasta funcționeaz corespunztor; consultați Verificarea cablului de comand și Reglarea cablului de comand.

    Reglarea controlului Quick Shoot

    Dac exist un joc mai mare de 13 mm n cablul Quick Shoot (Figure 31) sau jgheabul de evacuare nu se rotete la stnga i la dreapta n unghiuri egale, reglai cablurile de control Quick Shoot.

    g006514
    1. Slbii cele 2 cleme ale cablului de control Quick Shoot (Figure 32).

      g006406
    2. Poziionai controlul Quick Shoot ntre cele 2 sgei amplasate n partea dreapt a mnerului superior (Figure 33).

      g006405
    3. Rotii jgheabul de evacuare astfel nct s fie orientat drept nainte, iar sgeata de pe spatele jgheabului de evacuare s fie aliniat cu sgeata de pe carcas (Figure 34).

      g006521
    4. inei jgheabul de evacuare n poziia ndreptat nainte, tragei cadrul de cablu inferior n jos pn cnd eliminai jocul cablului, i strngei ferm urubul de pe clema cablului inferior (Figure 35).

      g006512
    5. Tragei cadrul cablului superior n fa pn cnd eliminai jocul cablului i strngei ferm urubul de pe clema cablului superior (Figure 36).

      g006513

      Note: Nu supunei cablurile unei tensiuni excesive. n cazul n care cablurile sunt supuse unei tensiuni excesive, Quick Shoot va opera cu dificultate.

    Depozitare

    Depozitarea mainii

    Atenţie

    Vaporii eliberați de combustibil sunt foarte inflamabili, explozivi și periculoși, dac sunt inhalați. Dac depozitați mașina ntr-o zon cu o flacr deschis, vaporii eliberați de combustibil se pot aprinde și pot cauza o explozie.

    • Nu depozitați niciodat mașina ntr-o cas (zon de locuit), subsol sau orice alt zon n care pot fi prezente surse de nclzire, precum boilere și radiatoare electrice cu convecție, usctoare electrice de rufe, cuptoare și alte echipamente asemntoare.

    • Nu nclinai maina n fa sau n spate cu combustibil n rezervorul de combustibil, deoarece combustibilul se poate scurge din main.

    • Nu depozitai maina cu mnerul nclinat spre sol; n caz contrar, uleiul se va scurge n cilindrul motorului i apoi pe sol, iar motorul nu va porni sau nu va funciona.

    1. La ultima realimentare a sezonului, adugai stabilizator de combustibil n combustibilul proaspt, conform instruciunilor productorului stabilizatorului.

      Important: Nu depozitați combustibilul pentru o perioad mai lung dect cea sugerat de productorul stabilizatorului de combustibil.

    2. Turați motorul timp de 10minute pentru a distribui combustibilul condiționat prin sistemul de alimentare cu combustibil.

    3. Opriți motorul, lsați-l s se rceasc și scurgeți combustibilul din rezervorul de combustibil sau turați motorul pn se oprește.

    4. Porniți motorul și turați-l pn se oprește.

    5. Aplicați un șoc motorului sau amorsați-l, porniți-l o a treia oar și turați motorul pn cnd nu mai pornește.

    6. Goliți combustibilul din carburator prin bușonul de golire al carburatorului ntr-un recipient de benzin aprobat.

    7. Eliminai n mod corespunztor combustibilul neutilizat. Reciclați-l n funcție de codurile locale sau utilizați-l n automobil.

    8. Schimbați uleiul de motor ct timp motorul este cald. Consultați Schimbarea uleiului de motor.

    9. Scoateți bujia; consultați Service-ul bujiei.

    10. Introduceți 10ml (2 linguri) de ulei n orificiul bujiei.

    11. Montați manual bujia și apoi strngeți-o la un cuplu ntre 27 și 30N∙m.

    12. Cnd cheia de contact se afl n poziția OFF (Oprire), trageți ușor de mnerul de pornire cu recul pentru a distribui uleiul n interiorul cilindrului.

    13. Curțați mașina.

    14. Retușați suprafețele zgriate cu vopsea disponibil de la un furnizor de servicii autorizat. Nisipul a afectat zonele nainte de vopsire, utilizați un agent de prevenire a formrii ruginii pentru a mpiedica ruginirea pieselor metalice.

    15. Strngeți orice dispozitive de fixare desprinse. Reparați sau nlocuiți orice piese deteriorate.

    16. Acoperiți mașina și depozitați-o ntr-un loc curat, uscat, la distanț de copii. nainte de depozitarea mașinii n orice spațiu, lsați motorul s se rceasc.