Johdanto

Tm kone on tarkoitettu kotikyttn. Se on suunniteltu pasiassa lumen linkoamiseen keinopllystetyilt pinnoilta, kuten ajoteilt ja jalkakytvilt, sek muilta asuinkiinteistjen ja kaupallisten kiinteistjen liikenteeseen kytetyilt alueilta. Sit ei ole tarkoitettu muun aineksen kuin lumen linkoamiseen.

Lue nm tiedot huolellisesti, jotta opit kyttmn ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sek vlttmn tapaturmia ja tuotevaurioita. Olet vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta kytst.

Voit ottaa suoraan yhteyden Toroon osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tuoteturvallisuuteen ja kyttkoulutukseen liittyv materiaalia, tietoja lisvarusteista tai lhimmst jlleenmyyjst tai haluat rekisterid tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperisi Toro-varaosia tai listietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tllin tuotteesi malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Figure 1 nytt tuotteen malli- ja sarjanumeron sijainnin. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

Important: Skannaamalla sarjanumerokilvess (jos varusteena) olevan QR-koodin mobiililaitteella saat tuotetietoja sek takuu- ja varaosatietoja.

g219962

Tss kyttoppaassa esiintyv varoitusmerkint (Figure 2) ilmaisee vaaratilannetta, josta saattaa olla seurauksena vakava tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlydn.

g000502

Tss kyttoppaassa kytetn kahta termi tietojen korostamiseksi. Trke kiinnitt huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Tm tuote on asianmukaisten eurooppalaisten direktiivien mukainen. Listietoja on erillisess tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.

Important: Jos tt konetta kytetn yli 1500m:n korkeudessa pitkkestoisesti, korkean ilmanalan sarjan on oltava asennettuna, jotta moottori tytt CARB/EPA-pstmrykset. Korkean ilmanalan sarja parantaa moottorin suorituskyky ja est sytytystulppien likaantumisen, kynnistysvaikeudet ja pstjen lisntymisen. Kun sarja on asennettu, kiinnit korkean ilmanalan kilpi koneen sarjanumerokilven viereen. Ota yhteys valtuutettuun Toro-huoltoliikkeeseen oikean korkean ilmanalan sarjan ja korkean ilmanalan kilven saamiseksi. Etsi lhin huoltoliike sivustoltamme osoitteessa www.Toro.com tai ota yhteys Toro Customer Care Department -asiakaspalveluun, jonka numero(t) on lueteltu pstjrjestelmn takuulauselmassa (Engine Emission Control Warranty Statement). Poista sarja moottorista ja palauta moottori alkuperisiin tehdasmrityksiin, kun konetta kytetn alle 1500m:n korkeudessa. l kyt korkeaa ilmanalaa varten muunnettua moottoria alhaisemmassa ilmanalassa. Muuten moottori voi ylikuumentua ja vaurioitua.Jos et ole varma, onko kone muunnettu korkeaa ilmanalaa varten, katso, onko siin seuraavaa kilpe (Figure 3).

decal127-9363

Turvaohjeet

Tm lumilinko voi vahingoittaa ksi ja jalkoja sek singota esineit. Seuraavien turvaohjeiden laiminlynti voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen.

Tm kone on EN ISO 8437 -vaatimusten mukainen.

Yleinen turvallisuus

  • Lue ja sisist tmn kyttoppaan sislt, ennen kuin kynnistt moottorin. Huolehdi siit, ett kaikki tuotteen kyttjt tietvt, miten sit kytetn, miten moottori sammutetaan nopeasti, ja ymmrtvt varoitukset.

  • Sammuta moottori aina, kun poistut kyttjn paikalta.

  • l laita ksi tai jalkoja koneen liikkuvien osien lhelle.

  • l kyt konetta ilman paikallaan olevia ja toimivia suojuksia ja muita suojalaitteita.

  • Pysy etll heittoaukosta. l pst sivullisia ja erityisesti lapsia kyttalueelle.

  • l anna lasten kytt konetta.

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin nkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lhettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decal120-9805
decal121-6817
decal121-6823
decal131-6487
decal137-6198
decal121-1240

Käyttöönotto

Ylkahvan asennus

g252379

Suppilon asennus

g252568

Vetopyrn vivuston asennus

g252391

Suppilon ohjaustangon asennus

g252615

Lumenpoistotykalun asennus

g252394

Moottorin ljymrn tarkistus

Note: Koneen moottorin kampikammioon on listty ljy tehtaalla. Tarkista ennen moottorin kynnistmist moottoriljyn taso ja lis ljy tarvittaessa.

Katso kohta Moottorin ljymrn tarkistus.

Rengaspaineen tarkistus

g252396

Jalasten ja tyntlevyn tarkistus

Vetopyrn toiminnan tarkistaminen

Varoitus

Jos vetopyr ei ole sdetty oikein, lumilinko saattaa liikkua vrn suuntaan ja aiheuttaa tapaturman ja/tai omaisuusvahinkoja.

Tarkista vetopyr huolellisesti ja sd tarvittaessa oikein.

  1. Kynnist moottori. Katso Moottorin kynnistys.

  2. Siirr nopeudenvalitsin asentoon R1. Katso kohta Nopeudenvalitsimen kytt.

  3. Purista vasen vipu (vetovipu) kdensijaa vasten (Figure 10).

    g001011

    Lumilingon pitisi liikkua taaksepin. Jos lumilinko ei liiku tai se liikkuu eteenpin, toimi seuraavasti:

    1. Vapauta vetovipu ja sammuta moottori.

    2. Irrota keskitappi nopeudenvalitsimen vivusta.

    3. Kierr keskitappia alaspin (mytpivn) nopeudensttangossa.

    4. Kiinnit keskitappi nopeudenvalitsimen vipuun.

  4. Vapauta vetovipu.

  5. Siirr nopeudenvalitsin asentoon 1. Katso kohta Nopeudenvalitsimen kytt.

  6. Purista vasen vipu (vetovipu) kdensijaa vasten (Figure 10).

    Lumilingon pitisi liikkua eteenpin. Jos lumilinko ei liiku tai se liikkuu taaksepin, toimi seuraavasti:

    1. Vapauta vetovipu ja sammuta moottori.

    2. Irrota keskitappi nopeudenvalitsimen vivusta.

    3. Kierr keskitappia ylspin (vastapivn) nopeudensttangossa.

    4. Kiinnit keskitappi nopeudenvalitsimen vipuun.

  7. Jos teit stj, toista tt toimenpidett, kunnes stj ei en tarvita.

Important: Jos lumilinko liikkuu, kun vetovipu on vapaana, tarkista vetokaapeli (katso kohta Vetokaapelin tarkistus ja st) tai vie lumilinko valtuutettuun huoltoliikkeeseen huollettavaksi.

Laitteen yleiskatsaus

g264798
g016500
g004217
MalliPainoPituusLeveysKorkeus
3881479,4kg142cm71cm117cm
(175naulaa)
3881981,6kg(56tuumaa)(28tuumaa)(46tuumaa)
(180naulaa)

Lislaitteet/lisvarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyvksymi lislaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jlleenmyyjn tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyvksytyist lislaitteista ja -varusteista.

Kyt vain aitoja Toro-varaosia ja -lisvarusteita, jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyisi voimassa. Muiden valmistajien varaosat ja lisvarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden kytt voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

Käyttö

Ennen käyttöä

Turvallisuus ennen kytt

Yleinen turvallisuus

  • Vain shkkynnistimell varustetut mallit: Kyt kyttoppaan mukaisia jatkojohtoja ja pistorasioita. Tarkista virtajohto ennen sen kytkemist virtalhteeseen. Jos johto vaurioituu, se pit vaihtaa. Irrota virtajohto aina, kun lumilinkoa ei kynnistet.

  • Pukeudu asianmukaisesti. Kyt silmsuojaimia, pitki housuja, tukevia liukastumisen estvi kenki ja kuulosuojaimia. Sido pitkt hiukset ja varmista, etteivt vaatteet roiku. l kyt riippuvia koruja.

  • Tarkasta huolellisesti alue, jolla konetta on tarkoitus kytt, ja poista kaikki kynnysmatot, pulkat, laudat, johdot ja muut esineet.

  • Jos jokin suojus, turvalaite tai kilpi on vahingoittunut, epselv tai kadonnut, korjaa tai vaihda se ennen laitteen kyttmist. Kirist mys lysll olevat kiinnittimet.

  • Vain kaksivaiheiset mallit: sd kokoojan kotelon korkeus niin, ett se ei kosketa sora- tai kivimurskepintaa.

Polttoaineturvallisuus

Polttoaine on hyvin tulenarkaa ja rjhdysherkk. Polttoaineen aiheuttama tulipalo tai rjhdys voi aiheuttaa palovammoja.

  • Aseta sili ja/tai kone maahan ennen polttoaineen lisyst. l aseta niit ajoneuvoon tai minkn esineen plle. Muutoin staattinen purkaus voi sytytt polttoaineen.

  • Tyt polttoainesili ulkona, moottorin ollessa kylmn. Asenna polttoainesilin korkki tiukasti paikoilleen ja pyyhi roiskeet.

  • l ksittele polttoainetta tupakoidessasi tai avotulen tai kipiniden lhell.

  • Silyt polttoainetta sille hyvksytyss siliss ja poissa lasten ulottuvilta.

  • Kun siliss on polttoainetta, kallista konetta vain ohjeiden mukaisesti.

  • Jos polttoainetta on roiskunut vaatteille, vaihda vaatteet vlittmsti.

Polttoainesilin tytt

  • Moottori toimii parhaiten, kun kytetn vain puhdasta ja uutta (korkeintaan 30piv vanhaa) lyijytnt bensiini, jonka tieoktaaniluku (pumppuoktaaniluku) on vhintn 87 (RON+ MON/2).

  • Happipitoisia lisaineita (enintn 10% etanolia tai 15% MTBE:t) sisltv polttoainetta voidaan kytt.

  • Etanoliseosbensiini, jossa on enemmn kuin 10 tilavuusprosenttia etanolia (kuten E15 tai E85), ei saa kytt. Tm voi aiheuttaa toimintaongelmia tai moottorivaurioita, joita takuu ei ehk kata.

  • Metanolia sisltv bensiini ei saa kytt.

  • l silyt polttoainetta talven yli polttoainesiliss tai -astioissa, ellei polttoaineeseen ole listty stabilointiainetta.

  • Bensiiniin ei saa list ljy.

l tyt polttoainetta yli polttoainesilin kaulan (Figure 8).

g216203

Important: Parhaiden tulosten saamiseksi osta polttoainetta ainoastaan 30pivn arvioidun kulutuksen vaatima mr. Muutoin koneessa voi kytt aina polttoaineen stabilointi-/lisainetta, jotta polttoaine silyy pidempn, kun sit kytetn stabilointiaineen valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Käytön aikana

Turvallisuus kytn aikana

Yleinen turvallisuus

  • Sammuta moottori ennen koneen tukoksen poistamista ja kyt aina keppi tai lumenpoistotykalua (jos varusteena).

  • Pysy kahvojen takana ja kaukana heittoaukosta lumilinkoa kyttesssi. Pid kasvot, kdet, jalat ja muut kehon osat ja vaatteet etll liikkuvista tai pyrivist osista.

  • l suuntaa heittoa ihmisi kohti tai alueille, joilla voi aiheutua omaisuusvahinkoja.

  • Koneen kytt vaatii kyttjn tyden huomion. Jos kyttjn huomio keskittyy muualle, saattaa seurata henkil- tai omaisuusvahinko.

  • Ole erityisen varovainen ja varo liukastumasta tai kaatumasta varsinkin peruutusvaihdetta kytettess.

  • Varmista, ett pysyt pystyss, ja pid kahvoista kunnolla kiinni. Kyt laitetta kvellen, l juokse.

  • Kyt konetta rinteiss erityisen varovasti.

  • l kyt konetta, jos nkyvyys on huono tai on liian hmr.

  • Katso taaksesi ja ole varovainen, kun peruutat konetta.

  • Kytke virta pois kierukkaterst, kun laitteella ei lingota.

  • Noudata erittin suurta varovaisuutta kyttesssi konetta hiekoitetuilla ajovylill (vain kaksivaiheiset mallit), jalkakytvill tai teill tai ylittesssi niit. Varo piilossa olevia vaaratekijit ja liikennett.

  • l koskaan tee mitn stj moottorin kydess, ellei ohjeissa muutoin neuvota.

  • Jos kone on osunut johonkin esineeseen, sammuta moottori, irrota virta-avain (vain shkkynnistimell varustetut mallit) ja tarkasta kone vaurioiden varalta. Korjaa kaikki vahingoittuneet osat, ennen kuin kynnistt koneen.

  • Jos kone alkaa trist epnormaalisti, sammuta moottori ja etsi trinn syy vlittmsti.

  • l kyt moottoria sisll. Pakokaasut ovat vaarallisia.

  • l ylikuormita konetta yrittmll lingota lunta liian nopeasti.

  • Vapauta kaikki kytkimet ja siirr vaihde vapaalle ennen moottorin kynnistmist.

  • Sammuta moottori, kun poistut kyttjn paikalta, ennen tukosten poistamista kokoojasta, siipipyrst tai heittosuppilosta ja ennen korjaus-, st- tai tarkistustit.

  • l koskaan kyt konetta liukkaalla alustalla suurilla kuljetusnopeuksilla.

Moottorin kynnistys

Shkkynnistimell varustettu malli

Note: Shkkynnistint kytettess (vain shkkynnistimell varustetut mallit) virtajohto on kytkettv ensin liittimeen ja sitten pistorasiaan. Kyt ainoastaan UL-hyvksytty 16gaugen jatkojohtoa, joka soveltuu ulkokyttn ja on enintn 15metri pitk.

Vaara

Virtajohto voi vaurioitua ja aiheuttaa shkiskun tai tulipalon.

Tarkasta virtajohto huolellisesti ennen laitteen kytt. Jos johto on vaurioitunut, l kyt sit. Vaihda tai korjaa vaurioitunut johto vlittmsti. Kysy listietoja valtuutetusta huoltoliikkeest.

Varoitus

Jos lumilingon virtajohto jtetn kiinni virtaliitntn, joku voi vahingossa kynnist sen ja aiheuttaa tapaturman tai omaisuusvahingon.

Irrota virtajohto aina, kun konetta ei kynnistet.

g254927

Vakiomalli

g254928

Moottorin sammutus

g252411

Vetopyrkytt

Varoitus

Jos vetopyr ei ole sdetty oikein, lumilinko saattaa liikkua vrn suuntaan ja aiheuttaa tapaturman ja/tai omaisuusvahinkoja.

Tarkista vetopyr huolellisesti ja sd tarvittaessa oikein. Listietoja on kohdassa Vetokaapelin tarkistus ja st.

Important: Jos lumilinko liikkuu, kun vetovipu on vapaana, tarkista vetokaapeli (katso kohta Vetokaapelin tarkistus ja st) tai vie lumilinko valtuutettuun huoltoliikkeeseen huollettavaksi.

  1. Kytke vetopyrkytt puristamalla vasenta vipua (vetovipua) kdensijaa kohti (Figure 18).

    g001011
  2. Kytke vetopyr irti vapauttamalla vetovipu.

Nopeudenvalitsimen kytt

Nopeudenvalitsimessa on kuusi vaihdetta eteenpin ja kaksi vaihdetta taaksepin. Vaihda nopeutta vapauttamalla vetovipu ja siirtmll nopeudenvalitsin haluttuun asentoon (Figure 19). Vipu lukittuu loveen kunkin vaihteen kohdalla.

g001012

Kierukkater/siipipyrkytt

  1. Kytke kierukkater-/siipipyrkytt plle puristamalla oikeaa (kierukkatern/siipipyrn) vipua kdensijaa kohti (Figure 20).

    g001013
  2. Pysyt kierukkater ja siipipyr vapauttamalla oikeanpuoleinen vipu.

    Important: Kun sek kierukkatern/siipipyrn vipu ett vetovipu ovat kytss, vetovipu lukitsee kierukkatern/siipipyrn vivun, jolloin oikea ksi j vapaaksi. Saat vapautettua kummankin vivun vapauttamalla vasemmanpuoleisen vivun eli vetovivun.

  3. Jos kierukkater ja siipipyr jatkavat pyrimist kierukkatern/siipipyrn vivun vapauttamisen jlkeen, l kyt lumilinkoa. Tarkista kierukkatern/siipipyrn kaapeli (katso kohta Kierukkatern/siipipyrn kaapelin tarkistus ja st) ja sd tarvittaessa. Muussa tapauksessa vie kone valtuutettuun huoltoliikkeeseen huollettavaksi.

    Vaara

    Jos kierukkater ja siipipyr jatkavat pyrimist kierukkatern/siipipyrn vivun vapauttamisen jlkeen, voit vahingoittaa itsesi tai muita vakavasti.

    l kyt lumilinkoa. Vie se valtuutettuun huoltoliikkeeseen huollettavaksi.

Quick Stick® -sauvan kytt

Tynn liipaisimen sininen p alas ja pid sit alhaalla, jotta voit kytt Quick Sticki heittosuppilon ja suppilon suuntaimen ohjaamiseen. Kun vapautat liipaisimen pn, heittosuppilo ja suppilon suuntain lukittuvat paikoilleen (Figure 21).

g001014

Heittosuppilon liikuttaminen

Paina liipaisimen sininen p alas, pid sit painettuna ja liikuta Quick Sticki vasemmalle, niin heittosuppilo liikkuu vasemmalle. Liikuttamalla Quick Sticki oikealle heittosuppilo liikkuu oikealle (Figure 22).

g018894

Suppilon suuntaimen liikuttaminen

Paina liipaisimen sinist pt alas, pid sit painettuna ja liikuta Quick Sticki eteenpin, niin suppilon suuntain laskeutuu. Liikuttamalla Quick Sticki taaksepin suppilon suuntain nousee (Figure 23).

g001016

Tukoksen poisto heittosuppilosta

Vaara

Jos kierukkater/siipipyr pyrii, mutta heittosuppilosta ei tule lunta, heittosuppilo saattaa olla tukossa.

l poista tukosta heittosuppilosta ksill. Tst voi olla seurauksena loukkaantuminen.

  • Kun selvitt heittosuppilon tukosta, pysy kyttjn paikalla ja vapauta vasemmanpuoleinen vipu (vetovipu). Anna kierukkatern/siipipyrn kyd ja nosta lumilingon etuosaa muutama sentti maan pinnasta painamalla kahvoja alaspin. Nosta sitten kahvat nopeasti, jotta lumilingon etuosa tmht maahan. Toista tarvittaessa, kunnes heittosuppilosta ryppy lunta.

  • Jos heittosuppilon tukos ei selvi laitteen etuosaa tmyttmll, sammuta moottori, odota kaikkien liikkuvien osien pyshtymist ja kyt lumenpoistotykalua (Figure 13).

    Important: Heittosuppilon tukoksen poistaminen tmyttmll saattaa liikuttaa jalaksia. Sd jalakset ja kirist jalasten pultit tiukasti. Katso kohta Jalasten ja tyntlevyn tarkistus ja st.

Käyttövihjeitä

Hengenvaara

Kun lumilinko on kytss, siipipyr ja kierukkater voivat pyriessn aiheuttaa vakavia vammoja ksiin ja jalkoihin.

  • Sammuta moottori ja odota kaikkien liikkuvien osien pyshtymist, ennen kuin sdt, puhdistat, tutkit tai korjaat konetta tai jljitt vikaa. Irrota mys sytytystulpan johto ja pid se irti tulpasta vahinkokynnistyksen estmiseksi.

  • Poista tukos heittosuppilosta. Katso kohta Tukoksen poisto heittosuppilosta. Poista tukos heittosuppilosta lumenpoistotykalulla (Figure 8). l kyt ksi.

  • Pysy kahvojen takana ja kaukana heittoaukosta lumilinkoa kyttesssi.

  • Pid kasvot, kdet, jalat ja muut kehon osat ja vaatteet piilossa olevien, liikkuvien tai pyrivien osien ulottumattomissa.

Vaara

Siipipyr voi singota kivi, leluja ja muita esineit ja aiheuttaa siten vakavan tapaturman kyttjlle tai sivullisille.

  • Siivoa puhdistettavalta alueelta kaikki esineet, jotka voivat joutua kierukkatern sinkoamiksi.

  • l pst lapsia ja lemmikkielimi kyttalueelle.

  • Siirr kaasuvipu aina NOPEA-asentoon lingotessasi.

  • Jos moottori hidastuu kuormitettuna tai jos renkaat lipsuvat, vaihda lumilingon vaihde pienemmksi.

  • Jos lumilingon etuosa nousee, vaihda lumilingon vaihde pienemmksi. Jos etuosa nousee edelleen, nosta kahvoista.

Käytön jälkeen

Turvallisuus kytn jlkeen

Yleinen turvallisuus

  • Jos polttoainesiliss on polttoainetta, l varastoi konetta rakennukseen, jossa on palovaaran mahdollistavia tekijit, kuten kuumavesivaraajia, lmmittimi, kuivausrumpuja jne. Anna moottorin jhty, ennen kuin varastoit koneen suljettuun tilaan.

  • Jos kone varastoidaan 30piv pitemmksi ajaksi, katso listietoja tarvittavista toimenpiteist kohdasta Ennen varastointia.

  • Kyt laitetta viel muutama minuutti linkoamisen jlkeen, jotta kokooja ja siipipyr eivt pse jtymn.

Jtymisen estminen kytn jlkeen

  • Talvisissa oloissa ohjauslaitteet ja liikkuvat osat saattavat jty. l kyt liikaa voimaa yrittesssi kytt jtyneit ohjauslaitteita. Jos ohjauslaitteiden tai osien kytss on vaikeuksia, kynnist moottori ja anna sen kyd muutaman minuutin ajan.

  • Anna moottorin kyd muutaman minuutin ajan lumilingon kytn jlkeen, jotta liikkuvat osat eivt jdy. Kytke kierukkater/siipipyr kyttn lumen poistamiseksi kotelon sislt. Knn Quick Sticki, ettei se jdy. Sammuta moottori, odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ja poista lumilingosta kaikki j ja lumi.

  • Ved narukynnistimen kahvasta useita kertoja moottorin ollessa sammutettuna ja paina shkkynnistyspainiketta kerran, jotta narukynnistin ja shkkynnistin eivt jtyisi.

Kunnossapito

Note: Koneen vasen ja oikea puoli mritelln normaalista kyttasennosta ksin.

Kunnossapitotaulukko

HuoltoväliHuoltotoimenpide
2 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Tarkista vetokaapeli ja sd tarvittaessa.
  • Tarkista kierukkatern/siipipyrn kaapeli ja sd tarvittaessa.
  • 5 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda moottoriljy.
  • Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista moottoriljyn mr ja lis ljy tarvittaessa.
  • 100 käyttötunnin välein
  • Vaihda sytytystulppa.
  • Vuosittain
  • Tarkista jalakset ja tyntlevy ja sd tarvittaessa.
  • Tarkista vetokaapeli ja sd tai vaihda tarvittaessa.
  • Tarkista kierukkatern/siipipyrn kaapeli ja sd tai vaihda tarvittaessa.
  • Tarkista kierukkatern vaihteiston ljymr ja lis ljy tarvittaessa.
  • Vaihda moottoriljy.
  • Voitele akseli.
  • Vuosittain tai ennen varastointia
  • Tarkista renkaiden ilmanpaine ja tyt ne noin 1,16–1,37baariin.
  • Tyhjenn bensiini polttoainesilist ja kyt moottoria polttoainesilin ja kaasuttimen kuivaamiseksi kauden ptytty.
  • Anna valtuutetun huoltoliikkeen tarkistaa ja vaihtaa vetopyrn kytthihna ja/tai kierukkatern/siipipyrn kytthihna tarvittaessa.
  • Important: Listietoja koneen kunnossapidosta ja huollosta on osoitteessa www.Toro.com.

    Huoltoturvallisuus

    Lue seuraavat varotoimenpiteet ennen koneen huoltamista:

    • Sammuta moottori ja irrota avain ennen koneen huoltoa, st tai puhdistusta. Jos laitteeseen tarvitsee tehd suurehkoja korjauksia, ota yhteys valtuutettuun huoltoon.

    • Kyt koneen stjen ja korjauksen aikana aina silmsuojaimia, sill laite voi singota ilmaan esineit.

    • Tarkasta kaikkien kiinnittimien kireys snnllisesti, jotta kone pysyy turvallisessa kyttkunnossa.

    • l muuta moottorin kierrosnopeuden stimen asetuksia.

      Kyt vain aitoja Toro-varaosia ja -lisvarusteita.

    Valmistelu huoltoa varten

    1. Siirr laite tasaiselle alustalle.

    2. Sammuta moottori ja odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet.

    3. Irrota sytytystulpan johto. Katso kohta Sytytystulpan vaihto.

    Moottorin ljymrn tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista moottoriljyn mr ja lis ljy tarvittaessa.
  • g252395

    Jalasten ja tyntlevyn tarkistus ja st

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Vuosittain
  • Tarkista jalakset ja tyntlevy ja sd tarvittaessa.
  • Tarkista jalakset ja tyntlevy, jotta kierukkater ei kosketa kiveykseen tai karkeaan pintaan. Sd jalaksia ja tyntlevy tarpeen mukaan kulumisen kompensoimiseksi.

    1. Tarkista rengaspaine. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

    2. Lys muttereita, jotka kiinnittvt jalakset kierukkatern sivuihin, kunnes jalakset liukuvat yls ja alas helposti.

      g019046

      Important: Jalasten on tuettava kierukan teri maanpinnan ylpuolella.

    3. Tyntlevyn on oltava 3mm irti maasta ja samansuuntainen tasaisen alustan kanssa.

      Note: Jos kiveyksess on halkeamia tai se on karkea tai eptasainen, nosta tyntlevy jalaksia stmll. Sd jalaksia sorapinnoilla alemmaksi, jotta lumilinko ei poimi maasta kivi.

    4. Siirr jalaksia alaspin, kunnes ne ovat maanpinnan tasalla.

    5. Kirist tiukasti mutterit, jotka kiinnittvt jalakset kierukkatern sivuihin.

      Note: Jos jalakset lystyvt, ne voidaan st nopeasti pitmll tyntlevy 3mm:n korkeudella kiveyksest ja stmll sitten jalakset alustan tasalle.

      Note: Jos jalakset kuluvat liiaksi, ne voidaan knt ympri ja asettaa kulumaton puoli alustaa vasten.

    Vetokaapelin tarkistus ja st

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    2 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Tarkista vetokaapeli ja sd tarvittaessa.
  • Vuosittain
  • Tarkista vetokaapeli ja sd tai vaihda tarvittaessa.
  • Jos lumilinko ei liiku eteenpin tai taaksepin tai se liikkuu, kun vetovipu vapautetaan, sd vetokaapelia.

    Jos vasemmanpuoleinen kaapeli (vetokaapeli) ei ole kunnolla sdetty, toimi seuraavasti:

    1. Lys vastamutteria.

    2. Kytke vetovipu ja pid sit paikallaan (Figure 26).

      g001011
    3. Sd jousen pituudeksi 5,5cm lysmll tai kiristmll vanttiruuvia kuvan mukaisesti (Figure 27).

      g030998
    4. Kirist vastamutteri (Figure 27) niin, ett kaapeli kiristyy kevyesti.

    5. Jos vetokaapeli on oikein sdetty, mutta ongelma ei korjaannu, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

    Kierukkatern/siipipyrn kaapelin tarkistus ja st

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    2 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Tarkista kierukkatern/siipipyrn kaapeli ja sd tarvittaessa.
  • Vuosittain
  • Tarkista kierukkatern/siipipyrn kaapeli ja sd tai vaihda tarvittaessa.
    1. Lys vastamutteria.

    2. Kytke kierukkatern/siipipyrn vipu ja pid sit paikallaan (Figure 28).

      g001013
    3. Sd jousen pituudeksi 7cm lysmll tai kiristmll vanttiruuvia kuvan mukaisesti (Figure 29).

      g031000
    4. Kirist vastamutteri (Figure 29) niin, ett kaapeli kiristyy kevyesti.

    5. Jos kierukkatern/siipipyrn kaapeli on oikein sdetty, mutta ongelma ei korjaannu, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

    Kierukkatern vaihteiston ljymrn tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Vuosittain
  • Tarkista kierukkatern vaihteiston ljymr ja lis ljy tarvittaessa.
    1. Siirr laite tasaiselle alustalle.

    2. Puhdista putkitulpan ymprist (Figure 30).

      g016782
    3. Irrota putkitulppa vaihteistosta.

    4. Tarkista vaihteiston ljymr. ljyn pinnan on oltava 9,5mm tyttaukon alapuolella.

    5. Jos ljy on liian vhn, lis GL-5- tai GL-6-SAE80-90EP -vaihteistoljy vaihteistoon, kunnes ljytaso on 9,5mm tyttaukon alapuolella.

      Note: l kyt synteettist ljy.

    6. Asenna putkitulppa vaihteistoon.

    Moottoriljyn vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    5 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda moottoriljy.
  • Vuosittain
  • Vaihda moottoriljy.
  • Mikli mahdollista, kyt moottoria muutaman minuutin ajan ennen ljynvaihtoa, sill lmmin ljy juoksee paremmin ja kuljettaa enemmn eppuhtauksia.

    Moottorin ljytilavuus0,70l
    ljyn viskositeettiKatso kohta Figure 31.
    API-huoltoluokitusSJ tai korkeampi

    Katso Figure 31 ja valitse paras ljyn viskositeetti ulkoilman odotettavissa olevan lmptila-alueen mukaan:

    g019049
    1. Puhdista ljyntyhjennyskorkin ymprist (Figure 32).

      g001026
    2. Aseta astia tyhjennyskohdan alle ja irrota ljyntyhjennystulppa.

    3. Tyhjenn ljy.

      Note: Toimita kytetty ljy paikallisen jlleenksittelylaitoksen hvitettvksi.

    4. Asenna ljyntyhjennystulppa.

    5. Tyt kampikammio ljyll.

    Akselin voitelu

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Vuosittain
  • Voitele akseli.
  • Voitele akseli kevyesti vuosittain autoissa kytettvll moottoriljyll (Figure 33).

    g019018

    Important: Varo, ettei ljy tai rasvaa joudu terskitkapyrn tai kitkalevyyn, sill tllin pyr luistaa (Figure 33).

    1. Tyhjenn bensiini polttoainesilist.

    2. Kallista konetta eteenpin kierukkatern kotelon varaan ja tue se siihen asentoon, ettei se pse kaatumaan.

    3. Irrota takasuojus (Figure 34).

      g019019
    4. Siirr nopeudenvalitsimen vipu asentoon R2.

    5. Kasta sormi autoille tarkoitettuun moottoriljyyn ja voitele akseli kevyesti.

    6. Siirr nopeudenvalitsimen vipu asentoon6.

    7. Voitele akselin toinen p.

    8. Siirr nopeudenvalitsimen vipua eteen- ja taaksepin muutaman kerran.

    9. Asenna takasuojus ja palauta kone kyttasentoon.

    Sytytystulpan vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    100 käyttötunnin välein
  • Vaihda sytytystulppa.
  • Vaara

    Kuuma moottori voi aiheuttaa palovammoja sytytystulppaa vaihdettaessa.

    Odota, kunnes moottori on jhtynyt, ennen sytytystulpan vaihtoa.

    Kyt Toro-sytytystulppaa tai vastaavaa (Champion® RN9YC tai NGK BPR6ES).

    1. Irrota suojus (Figure 35).

      g016645
    2. Puhdista sytytystulpan kannan ymprist.

      g016646
    3. Irrota vanha sytytystulppa ja hvit se.

      Note: Sytytystulpan irrottamiseen tarvitaan rikkavaimen jatkovarsi.

    4. Sd uuden sytytystulpan elektrodien krkivliksi 0,76mm kuvan mukaisesti (Figure 37).

      g001029
    5. Asenna uusi sytytystulppa ja kirist se huolellisesti. Kytke sytytysjohto sytytystulppaan.

      Note: Varmista, ett sytytysjohto napsahtaa kunnolla paikalleen sytytystulppaan.

    Heittosuppilon salvan st

    Jos heittosuppilo ei lukitu haluttuun asentoon tai ei vapaudu, jotta se voitaisiin siirt toiseen asentoon, sd heittosuppilon salpaa.

    1. Lys suppilon tukilevyn kiinnikett, kunnes kaapeli vapautuu.

      g019021
    2. Poista vaijerista lysyys vetmll vaijeriputkea taaksepin.

    3. Kirist kiinnike samalla kun pidt kaapelia paikallaan.

    Kytthihnojen vaihto

    Jos kierukkatern/siipipyrn tai vetopyrn kytthihna kuluu, ljyyntyy tai vaurioituu muuten, vaihdata hihna valtuutetussa huoltoliikkeess.

    Varastointi

    Lumilingon varastointi

    1. Lis tuoreeseen polttoaineeseen stabilointiainetta stabilointiaineen valmistajan ohjeiden mukaan vuoden viimeisell polttoainesilin tyttkerralla.

      Important: Polttoainetta ei saa silytt polttoaineen stabilointiaineen valmistajan suositusta kauempaa.

    2. Kyt moottoria 10minuuttia, jotta lisaineistettu polttoaine levi polttoainejrjestelmn.

    3. Kyt laitetta, kunnes polttoaine loppuu ja moottori pyshtyy.

    4. Pumppaa ksisyttpumpulla ja kynnist moottori uudelleen.

    5. Anna moottorin kyd, kunnes se sammuu. Kun et en saa moottoria kyntiin, se on tarpeeksi kuiva.

    6. Anna moottorin jhty.

    7. Irrota avain virtalukosta.

    8. Puhdista lumilinko huolellisesti.

    9. Korjausmaalaa kaikki lohkeilleet pinnat maalilla, jota on saatavissa valtuutetusta huollosta. Hio vioittuneet kohdat ennen maalausta, ja kyt ruosteenestoainetta metalliosien ruostumisen estmiseksi.

    10. Kirist kaikki lysll olevat ruuvit, pultit ja lukkomutterit. Korjaa tai vaihda kaikki vaurioituneet osat.

    11. Peit laite ja varastoi se puhtaaseen ja kuivaan paikkaan pois lasten ulottuvilta.

    Laitteen kyttnotto varastoinnin jlkeen

    Suorita vuosittaiset huoltotoimenpiteet kunnossapitotaulukon mukaan. Katso kohta .

    Vianetsintä

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Shkkynnistin ei pyri (vain shkkynnistimell varustetut mallit).
    1. Virtajohto on irti pistorasiasta tai lumilingosta.
    2. Virtajohto on kulunut, sypynyt tai vaurioitunut.
    3. Pistorasiassa ei ole jnnitett.
    1. Kytke virtajohto pistorasiaan ja/tai lumilinkoon.
    2. Vaihda virtajohto.
    3. Anna ptevn shkasentajan kytke pistorasiaan jnnite.
    Moottori ei kynnisty tai kynnistyy hitaasti.
    1. Virta-avain ei ole virtalukossa tai se on Pysytys-asennossa.
    2. Rikastin on Pois-asennossa ja ksisyttpumppua ei ole painettu.
    3. Polttoaineen sulkuventtiili ei ole auki.
    4. Kaasuvipu ei ole Nopea-asennossa.
    5. Polttoainesili on tyhj tai polttoainejrjestelmss on vanhentunutta polttoainetta.
    6. Sytytystulpan johto on lysll tai irronnut.
    7. Sytytystulppa on sypynyt tai likainen, tai sen krkivli on vr.
    8. Polttoainesilin huohottimen kansi on tukossa.
    9. Moottorin kampikammiossa on liikaa tai liian vhn moottoriljy.
    1. Aseta avain virtalukkoon ja knn se Kynniss-asentoon.
    2. Knn rikastin Pll-asentoon ja paina ksisyttpumppua kolme kertaa.
    3. Avaa polttoaineen sulkuventtiili.
    4. Siirr kaasuvipu Nopea-asentoon.
    5. Tyhjenn polttoainesili ja/tai tyt se tuoreella polttoaineella (alle 30piv vanhalla). Jos vika ei korjaannu, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    6. Kytke johto sytytystulppaan.
    7. Tarkista sytytystulppa ja sd krkivli tarvittaessa. Vaihda sytytystulppa, jos se on sypynyt, likainen tai murtunut.
    8. Poista huohottimen tukos tai vaihda polttoainesilin korkki.
    9. Lis ljy moottorin kampikammioon tai poista ljy, kunnes sit on mittatikun Full-merkkiin.
    Moottori ky eptasaisesti.
    1. Rikastin on Pll-asennossa.
    2. Polttoaineen sulkuventtiili ei ole kokonaan auki.
    3. Polttoainesili on lhes tyhj tai polttoainejrjestelmss on vanhentunutta polttoainetta.
    4. Sytytystulpan johto on lysll.
    5. Sytytystulppa on sypynyt tai likainen, tai sen krkivli on vr.
    6. Moottorin kampikammiossa on liikaa tai liian vhn moottoriljy.
    1. Siirr rikastin Pois-asentoon.
    2. Avaa polttoaineen sulkuventtiili.
    3. Tyhjenn polttoainesili ja tyt se tuoreella polttoaineella (alle 30piv vanhalla). Jos vika ei korjaannu, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    4. Kytke johto sytytystulppaan.
    5. Tarkista sytytystulppa ja sd krkivli tarvittaessa. Vaihda sytytystulppa, jos se on sypynyt, likainen tai murtunut.
    6. Lis ljy moottorin kampikammioon tai poista ljy, kunnes sit on mittatikun Full-merkkiin.
    Moottori ky, mutta lumilinko linkoaa lunta huonosti tai ei ollenkaan.
    1. Kaasuvipu ei ole Nopea-asennossa lingottaessa.
    2. Lumilinko liikkuu liian nopeasti, eik se puhdista kaikkea lunta.
    3. Yritt poistaa liian leve kaistaa lunta kerralla.
    4. Yritt poistaa hyvin raskasta tai mrk lunta.
    5. Heittosuppilo on tukossa.
    6. Kierukkatern/siipipyrn kytthihna on lysll tai irronnut hihnapyrlt.
    7. Kierukkatern/siipipyrn kytthihna on kulunut tai rikkininen.
    1. Siirr kaasuvipu Nopea-asentoon.
    2. Vaihda lumilinko alemmalle vaihteelle.
    3. Linkoa kapeampi kaista lunta kerralla.
    4. l ylikuormita konetta hyvin raskaalla tai mrll lumella.
    5. Poista tukos heittosuppilosta.
    6. Asenna ja/tai sd kierukkatern/siipipyrn kytthihna. Katso huolto-ohjeita osoitteessa www.Toro.com tai vie lumilinko valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    7. Vaihda kierukkatern/siipipyrn kytthihna. Katso huolto-ohjeita osoitteessa www.Toro.com tai vie lumilinko valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Heittosuppilo ei lukitu paikoilleen tai ei liiku.
    1. Heittosuppilon salpaa ei ole sdetty oikein.
    1. Sd heittosuppilon salpa.
    Lumilinko jtt maahan lunta.
    1. Jalaksia ja/tai tyntlevy ei ole sdetty oikein.
    2. Rengaspaineet ovat erisuuruiset.
    1. Sd jalakset ja tyntlevy.
    2. Tarkista ja sd toisen tai molempien renkaiden paine.