Inleiding

De bladblazer wordt getrokken door een zitmaaier die bedoeld is voor gebruik door professionele bestuurders in commercile toepassingen. De machine is ontworpen om door middel van blaaskracht snel grote gebieden vrij te maken van ongewenste verontreiniging op goed onderhouden gazons in parken, golfbanen en sportvelden.

Lees deze informatie zorgvuldig door, zodat u weet hoe u dit product op de juiste wijze moet gebruiken en onderhouden en om letsel en schade aan de machine te voorkomen. U bent verantwoordelijk voor het juiste en veilige gebruik van de machine.

Ga naar www.Toro.com voor documentatie over productveiligheid en bedieningsinstructies, informatie over accessoires, hulp bij het vinden van een dealer of om uw product te registreren.

Als u service, originele Toro onderdelen of aanvullende informatie nodig hebt, kunt u contact opnemen met een erkende servicedealer of met de klantenservice van Toro. U dient hierbij altijd het modelnummer en het serienummer van het product te vermelden. De locatie van het plaatje met het modelnummer en het serienummer van het product is aangegeven op Figure 1. U kunt de nummers noteren in de ruimte hieronder.

Important: U kunt met uw mobiel apparaat de QR-code (indien aanwezig) op het plaatje met het serienummer scannen om toegang te krijgen tot de garantie, onderdelen en andere productinformatie.

g262332g021671

Deze handleiding noemt een aantal mogelijke gevaren en bevat een aantal veiligheidsberichten (Figure 2) met de volgende veiligheidssymbolen, die duiden op een gevaarlijke situatie die zwaar lichamelijk letsel of de dood tot gevolg kan hebben wanneer de veiligheidsvoorschriften niet in acht worden genomen.

g000502

Er worden in deze handleiding twee woorden gebruikt om uw aandacht op bijzondere informatie te vestigen. Belangrijk attendeert u op bijzondere technische informatie en Opmerking duidt algemene informatie aan die bijzondere aandacht verdient.

Dit product voldoet aan alle relevante Europese richtlijnen; zie voor details de aparte productspecifieke conformiteitsverklaring.

Als de machine zonder een goed werkende vonkenvanger, zoals omschreven in sectie4442, of een goed onderhouden, brandveilige motor wordt gebruikt in een bosgebied of op een met dicht struikgewas of gras begroeid terrein, handelt de bestuurder in strijd met de bepalingen van sectie4442 of 4443 van de Wet op de Openbare Hulpbronnen (Public Resources Code) van de Staat Californi.

De DOT-code bevindt zich aan de zijkant van elke band. Deze code biedt informatie over het draagvermogen en de snelheidsindex. Vervangingsbanden dienden hetzelfde of een beter draagvermogen en dezelfde of een betere snelheidsindex te hebben. Zorg ervoor dat de banden minstens voldoen aan de gewichtsvereisten van uw machine.

Waarschuwing

CALIFORNIË

Proposition 65 Waarschuwing

Gebruik van dit product kan leiden tot blootstelling aan chemische stoffen waarvan de Staat Californië weet dat ze kanker, geboorteafwijkingen en andere schade aan het voortplantingssysteem veroorzaken.

Veiligheid

Deze machine werd ontworpen in overeenstemming met standaard B71.4-2017 van het ANSI (American National Standards Institute).

Algemene veiligheid

Dit product kan handen voeten afsnijden en voorwerpen uitwerpen. Volg altijd alle veiligheidsinstructies op om ernstig letsel te voorkomen.

Dit product gebruiken voor andere doeleinden dan het bedoelde gebruik kan gevaarlijk zijn voor u of voor omstanders.

  • Lees deze Gebruikershandleiding en de gebruikershandleiding van de tractie-eenheid en zorg ervoor dat u deze begrijpt voordat u de machine in gebruik neemt. Zorg dat alle gebruikers van dit product weten hoe ze deze machine en de tractie-eenheid dienen te gebruiken en dat ze de waarschuwingen begrijpen.

  • Geef uw volledige aandacht als u de machine gebruikt. Zorg ervoor dat u met niets anders bezig bent waardoor u kunt worden afgeleid, anders kan er letsel ontstaan of kan eigendom worden beschadigd.

  • Houd handen en voeten uit de buurt van de bewegende onderdelen van de machine.

  • Gebruik de machine enkel als de nodige schermen en andere beveiligingsmiddelen aanwezig zijn en naar behoren werken.

  • Laat geen kinderen, omstanders of huisdieren het werkgebied betreden. Laat kinderen nooit de machine bedienen.

  • Zet altijd de motor af, verwijder het sleuteltje (indien aanwezig), wacht totdat alle bewegende onderdelen tot stilstand zijn gekomen en laat de machine afkoelen voordat u ze afstelt, repareert, schoonmaakt of stalt.

Onjuist gebruik of onderhoud van deze machine kan letsel tot gevolg hebben. Om het risico op letsel te verkleinen, dient u zich aan de volgende veiligheidsinstructies te houden en altijd op het veiligheidssymbool (Figure 2) te letten, dat betekent: Voorzichtig, Waarschuwing of Gevaar – instructie voor persoonlijke veiligheid. Niet-naleving van deze instructies kan leiden tot lichamelijk of dodelijk letsel.

Veiligheids- en instructiestickers

Graphic

Veiligheidsstickers en veiligheidsinstructies zijn gemakkelijk zichtbaar voor de bestuurder en bevinden zich bij plaatsen waar gevaar kan ontstaan. Vervang alle beschadigde of ontbrekende stickers.

decal115-5106
decal119-0217
decal125-4283
decal115-5113
decal133-8061

Montage

Note: Bepaal vanuit de normale bedieningspositie de linker- en rechterzijde van de machine.

Note: Om de bladblazer te kunnen monteren en gebruiken, moet uw tractie-eenheid vierwielaandrijving hebben en uitgerust zijn met het snelkoppelframe voor frontwerktuigen (model 30509) en een van de volgende sets: de elektrische accessoireset (onderdeelnr. 115–0019) of de joystickset (model 31219).

De bladblazer uit de kist verwijderen

Important: Monteer de kriksteun om de bladblazer te ondersteunen voordat u het bladblazerframe van de kist verwijdert en voordat u de kist verwijdert.

  1. Verwijder de bovenkant van de kist (Figure 3).

    g021672
  2. Verwijder de zijde van de kist die aan de bovenzijde van de machine zit (Figure 3).

  3. Verwijder de plank onder de behuizing van de bladblazer (Figure 3).

  4. Bevestig een strop rond het bovendeel en til de kist en bladblazer overeind (Figure 4).

    g021673
  5. Verwijder de borgpen waarmee de buis van de kriksteun bevestigd is aan de opbergbuis (Figure 5). Haal de kriksteun uit de opbergpositie.

    g021674
  6. Verwijder de strop van de pallet en bevestig hem aan het takeloog van de bladblazer (Figure 6).

  7. Til de bladblazer op tot de strop gespannen staat.

    g021675
  8. Verwijder voorzichtig de bouten waarmee de bladblazer bevestigd is aan de houten pallet.

  9. Schuif de kist weg van de bladblazer en laat deze zakken tot de zwenkwielen de grond raken terwijl de strop nog altijd gespannen staat (Figure 7).

    g021676
  10. Steek de kriksteunbuis in de framebuis, lijn de openingen uit en bevestig de buis met de borgpen (Figure 8).

    g021637
  11. Verwijder de kabelbinder waarmee de handgreep vastzit aan de zwengel.

  12. Laat de kriksteun zakken tot het kussen van de kriksteun gelijk is met de zwenkwielbanden.

  13. Verwijder de strop van het takeloog van de bladblazer.

De aandrijfas monteren op de as van de tandwielkast van de bladblazer

Benodigde onderdelen voor deze stap:

Aandrijfas 1
Rolpen 1
Bout, 5/16"x 1" 2
Borgmoer, 5/16" 2
  1. Verwijder de kabelbinder waarmee de aandrijfas bevestigd is aan de kist.

  2. Schuif de aandrijfas op de as van de tandwielkast.

  3. Lijn de montage-openingen in de as van de tandwielkast uit met de openingen in de aandrijfas en schuif deze in elkaar.

    g023911
  4. Bevestig het geheel met een rolpen (Figure 9).

  5. Bevestig de aandrijfas aan de as van de tandwielkast; gebruik hierbij 2 bouten (5/16 "x 1-") en 2 borgmoeren (5/16") (Figure 9).

  6. Draai de bouten vast met een torsie van 18 tot 25Nm.

  7. Verwijder de kabelbinder waarmee de aandrijfas samengehouden wordt.

  8. Maak de borgketting vast aan het blazerframe (Figure 9).

De bevestigingsplaat op het frame van de bladblazer monteren

Benodigde onderdelen voor deze stap:

Bevestigingsplaat 1
Bout, "x 1" 4
Borgmoer, " 4
  1. Verwijder de bouten waarmee de bevestigingsplaat aan de kist is bevestigd (Figure 10).

    g021682
  2. Monteer de bevestigingsplaat op het frame van de bladblazer; gebruik hierbij 4 bouten (" x 1-") en 4 borgmoeren (") (Figure 11).

    Note: Gebruik de onderste reeks gaten aan beide zijden van de bevestigingsplaat.

    g021677
  3. Draai de bouten vast met een torsie van 92-113Nm.

De bladblazer op de tractie-eenheid monteren

Benodigde onderdelen voor deze stap:

Bladblazer 1
Borgpen 1
R-pen 1
  1. Verwijder werktuigen van de voorkant van de machine.

  2. Plaats de tractie-eenheid achter de werktuigkoppeling.

  3. Breng de koppeling van de tractie-eenheid omhoog en zet deze in de werktuigkoppeling.

    Note: Til de kriksteun boven de zwenkwielen.

  4. Steek de borgpen door de koppelingen en bevestig met een R-pen (Figure 12).

    g023910
  5. Monteer de aandrijfas op het snelkoppelingsframe door de snelkoppeling op de as te schuiven (Figure 13).

    g021678
  6. Maak de borgketting vast aan het snelkoppelingsframe (Figure 13).

  7. Verwijder de stofdoppen van de hydraulische koppelingen en zorg ervoor dat de koppelingen vrij zijn van vuil en stof.

  8. Sluit de koppelingen van de hydraulische slangen aan op de hydraulische koppelingen van de hydraulische hulpset achteraan de tractie-eenheid.

    Important: Als de koppelingen van de hydraulische slangen worden losgemaakt, moet u de schoongemaakte stofdoppen plaatsen om te voorkomen dat er verontreinigingen in het hydraulische systeem terechtkomen.

De magnetische schakelaar monteren

Benodigde onderdelen voor deze stap:

Magnetische schakelaar 1
Sensorplaat 1
Slotbout, 5/16" x 1" 2
Flensmoer, 5/16" 2
  1. Gebruik de opening onderaan het voorste frame om de magnetische schakelaar losjes aan te brengen met de ringen en contramoeren (Figure 14).

    g021679
  2. Monteer de sensorplaat losjes op de linkerhefarm; gebruik hiervoor 2 slotbouten (5/16"x 1") en 2 flensmoeren.

    Note: Draai de contramoeren nu nog niet vast.

  3. Bevestig de sensorplaat zoals wordt getoond in Figure 14.

    Note: Zorg dat de schakelaar de sensorplaat niet raakt.

  4. Start de machine, breng de bladblazer omhoog en schakel vervolgens de machine uit.

  5. Stel de sensorplaat af zodat deze uitgelijnd is met de magnetische schakelaar en draai de moeren van de slotbouten vast. Zorg dat de sensorplaat de magnetische schakelaar niet raakt.

  6. Stel de hoogte van de magnetische schakelaar af met de contramoeren; de afstand tussen de plunjer van de schakelaar en de sensorplaat moet 3,8 tot 4,3mm bedragen (Figure 15).

  7. Draai de contramoeren aan tot 20Nm als de juiste afstand bereikt is.

    g021761
  8. Sluit de draden van de magnetische schakelaar aan op de bovenste schakelaar voor frontwerktuigen van de Groundsmaster 360 elektrische accessoireset.

  9. Als de schakelaar correct is afgesteld, moet de bladblazer uitgeschakeld worden als hij omhoog wordt gebracht.

Note: Als de tractie-eenheid opnieuw omgevormd wordt tot maaimachine, zal de aftakas niet ingeschakeld worden als het frontwerktuig in de bovenste stand staat. Om de maaier in te schakelen, moet het frontwerktuig in de onderste stand staan.

De machine smeren

Benodigde onderdelen voor deze stap:

Universeel smeermiddel op basis van lithium A/R

Algemeen overzicht van de machine

Op-/neerschakelaar frontwerktuig

Druk op de voor- of achterkant van de tuimelschakelaar om het frontwerktuig naar boven of beneden te bewegen (Figure 16).

Waarschuwing

De schakelaar waarmee u het frontwerktuig uitschakelt en laat zakken ingedrukt houden kan ernstige schade toebrengen aan het hydraulische systeem en het frontwerktuig.

Bedieningsschakelaar afvoer

Druk op de voor- of achterkant van de tuimelschakelaar om de afvoer in de gewenste richting te draaien (Figure 16).

g021041

Joystick (optioneel)

Note: Als naar links of rechts verwezen wordt, is dat bekeken vanuit de normale bestuurderspositie.

g017857
Bediening van hendelFunctie
VooruitDe bladblazer laten zakken
AchteruitDe bladblazer omhoog brengen
LinksDe afvoer van de bladblazer naar links draaien
RechtsDe afvoer van de bladblazer naar rechts draaien
Links schakelenDeze functie niet gebruiken
Rechts schakelenDeze functie niet gebruiken
Gewicht171kg

Gebruiksaanwijzing

Note: Bepaal vanuit de normale bedieningspositie de linker- en rechterzijde van de machine.

Important: Gebruik de machine enkel als de ventilatorkap en de sluitkap van de tandwielkast op hun plaats zitten (Figure 18).

g023971

Gebruiksveiligheid

Veiligheidsinstructies voorafgaand aan het werk

  • Laat kinderen of personen die geen instructie hebben ontvangen, de machine nooit gebruiken of onderhoudswerkzaamheden daaraan verrichten. Plaatselijke voorschriften kunnen nadere eisen stellen aan de leeftijd van degene die met de machine werkt. De eigenaar is verantwoordelijk voor de instructie van alle bestuurders en technici.

  • Zorg ervoor dat u vertrouwd raakt met de bedieningsorganen en de veiligheidssymbolen, en weet hoe u de machine veilig kunt gebruiken.

  • Wacht altijd totdat alle bewegende onderdelen tot stilstand zijn gekomen en laat de machine afkoelen voordat u ze afstelt, repareert, schoonmaakt of stalt. Zorg ervoor dat u weet hoe u de machine snel tot stilstand kunt brengen.

  • Zorg ervoor dat alle veiligheidsschermen, veiligheidsvoorzieningen en stickers op hun plaats zitten. Repareer of vervang veiligheidsvoorzieningen en vervang onleesbare of ontbrekende stickers. Gebruik de machine uitsluitend als deze aanwezig zijn en naar behoren werken.

  • Breng op geen enkele manier wijzigingen aan deze onderdelen aan.

Veiligheid tijdens het werk

  • De eigenaar/bestuurder is verantwoordelijk voor ongevallen die kunnen leiden tot lichamelijk letsel en materile schade, en hij kan zulke ongevallen voorkomen.

  • Draag geschikte kleding en uitrusting, zoals oogbescherming, een lange broek, stevige schoenen met een gripvaste zool en gehoorbescherming. Draag lang haar niet los en draag geen loshangende juwelen.

  • Gebruik de machine niet als u ziek, moe of onder de invloed van alcohol, medicijnen of drugs bent.

  • Geef uw volledige aandacht als u de machine gebruikt. Zorg ervoor dat u met niets anders bezig bent waardoor u kunt worden afgeleid, anders kan er letsel ontstaan of kan eigendom worden beschadigd.

  • De uitgeblazen lucht heeft een aanzienlijke kracht en waardoor u letsel kunt oplopen of wegglijden. Blijf uit de buurt van de afvoer van de bladblazer als de machine in bedrijf is.

  • Houd alle omstanders uit de buurt; zet de machine uit wanneer omstanders het gebied betreden, richt de afvoeropening niet naar hen.

  • Vervoer geen passagiers op de machine en houd omstanders en huisdieren weg van de machine terwijl deze wordt gebruikt.

  • Gebruik de machine uitsluitend bij goede zichtbaarheid zodat u uit de buurt van kuilen en verborgen gevaren kunt blijven.

  • Kijk achterom en omlaag voordat u achteruitrijdt om er zeker van te zijn dat de weg vrij is.

  • Wees voorzichtig bij het naderen van blinde hoeken, struiken, bomen, en andere objecten die uw zicht kunnen belemmeren.

  • U mag een machine met draaiende motor nooit onbeheerd achterlaten.

  • Als de machine abnormaal trilt, moet u deze onmiddellijk stoppen, de motor afzetten, het sleuteltje verwijderen, wachten tot alle onderdelen tot stilstand zijn gekomen en op beschadigingen controleren. Repareer alle schade aan de machine alvorens door te gaan met het werk.

  • Neem gas terug als u moet rijden op oneffen terrein en vlak langs wegranden, kuilen en andere onverwachte veranderingen in het terrein.

Veiligheid op hellingen

  • Het maaien op hellingen is een belangrijke factor bij ongelukken waarbij de controle over de machine wordt verloren of deze omkantelt. Dit kan ernstig of dodelijk letsel veroorzaken. U bent verantwoordelijk voor een veilig gebruik van de machine op hellingen. Gebruik van de machine op hellingen vereist altijd extra voorzichtigheid.

  • Bekijk de specificaties van de tractie-eenheid om er zeker van te zijn dat u deze niet gebruikt op te steile hellingen.

  • Onderzoek de toestand van het werkgebied om te bepalen of de machine veilig kan worden gebruikt op de helling. Gebruik altijd uw gezond verstand en uw beoordelingsvermogen wanneer u dit onderzoek uitvoert.

  • Neem de onderstaande instructies door voor gebruik van de machine op hellingen. Beoordeel de omstandigheden van het terrein alvorens de machine te gebruiken om na te gaan of u de machine op een bepaalde dag op dit terrein kunt gebruiken. Veranderingen in het terrein kunnen ertoe leiden dat de machine zich anders gedraagt op een helling.

    • Vermijd starten, stoppen of bochten maken op hellingen. Voorkom dat u plotseling de snelheid of de rijrichting van de machine moet veranderen. Keer traag en geleidelijk om.

    • Gebruik de machine niet in omstandigheden waarin u niet zeker bent van de tractie, het stuurgedrag of de stabiliteit.

    • Verwijder of markeer obstakels zoals greppels, putten, geulen, hobbels, stenen en andere verborgen gevaren. In hoog gras zijn obstakels niet altijd zichtbaar. De machine kan omslaan op oneffenheden in het terrein.

    • Denk eraan dat de machine tractie kan verliezen doordat u bergafwaarts, op nat gras of dwars op een helling maait.

    • Rij zeer voorzichtig als u de machine gebruikt in de buurt van steile hellingen, greppels, dijken, waterpartijen en andere gevaarlijke punten. De machine kan plotseling omslaan als een wiel over de rand komt, of als de rand instort. Zorg voor een veilige afstand tussen de machine en een gevarenzone.

Veiligheid na het werk

  • Parkeer de machine op een horizontaal oppervlak, zet de motor af, verwijder het sleuteltje, wacht totdat alle bewegende onderdelen tot stilstand zijn gekomen en laat de machine afkoelen voordat u ze afstelt, repareert, schoonmaakt of stalt.

  • Koppel de machine alleen op een horizontaal oppervlak los van de tractie-eenheid.

  • Zorg ervoor dat alle onderdelen van de machine in goede staat verkeren en alle bevestigingselementen stevig vastzitten.

  • Vervang versleten, beschadigde en ontbrekende stickers.

De hoogte van de afvoer van de bladblazer instellen

De afvoer van de bladblazer heeft een hoogtebereik van 114 tot 216mm. Om de hoogte van de afvoer van de bladblazer in te stellen, plaatst u de assen van de zwenkwielen in de bovenste of onderste gaten van de zwenkwielvorken. Vervolgens moet u een gelijk aantal afstandsstukken op de zwenkwielvorken aanbrengen of verwijderen.

  1. Start de motor en til de bladblazer van de grond zodat u de zwenkwielen kunt vervangen.

  2. Stop de motor en verwijder het contactsleuteltje als u de bladblazer omhoog gebracht hebt.

  3. Plaats de assen van de zwenkwielen in dezelfde openingen in beide zwenkwielvorken (Figure 19).

    Note: Gebruik de onderste montagegaten voor de assen van de zwenkwielen om de afvoer van de bladblazer hoger te kunnen brengen.

    g008866
  4. Verwijder de klemkap van de spilas (Figure 19) en schuif de as uit de zwenkwielarm.

  5. Plaats de twee opvulstukken (van 1/8") op de spilas zoals deze oorspronkelijk waren geplaatst.

    Note: Deze opvulstukken zijn nodig om ervoor te zorgen dat de bladblazer over de gehele breedte horizontaal staat.

  6. Schuif het benodigde aantal afstandsstukken van " op de spilas om de gewenste hoogte te bereiken; schuif daarna de ring op de as.

  7. Druk de zwenkwielas door de zwenkwielarm.

  8. Plaats de opvulstukken (zoals deze oorspronkelijk zijn geplaatst) en de overige afstandsblokken op de spilas.

  9. Monteer het klemkapje om alles goed vast te zetten.

Tips voor bediening en gebruik

Waarschuwing

De uitgeblazen lucht heeft een aanzienlijke kracht en waardoor u letsel kunt oplopen of wegglijden.

  • Blijf uit de buurt van de afvoeropening als de machine in bedrijf is.

  • Houd omstanders uit de buurt van de afvoeropening als de machine in bedrijf is.

  • Oefen in het gebruik van de blazer. Het verdient aanbeveling met de wind mee te blazen om te voorkomen dat het afval wordt teruggeblazen naar het gebied dat is schoongemaakt.

  • Let goed op, verminder uw snelheid en wees voorzichtig als u een bocht maakt. Kijk achterom en naar links en naar rechts voordat u van richting verandert.

  • Let op de richting van de afvoer van de machine en laat deze naar niemand wijzen.

  • Wees voorzichtig bij het naderen van blinde hoeken, struiken, bomen, en andere objecten die het zicht kunnen belemmeren.

  • Let goed op dat er voldoende ruimte boven de machine is (denk aan takken, deuropeningen, elektrische kabels) voordat u onder een object rijdt en zorg ervoor dat dit het scherm van de bladblazer niet raakt.

  • Verminder uw snelheid als u een scherpe bocht maakt of draait op een helling.

  • Voordat u achteruitrijdt, moet u achterom kijken om er zeker van te zijn dat er zich niemand achter de machine bevindt.

  • Wees voorzichtig bij het blazen in de buurt van nieuwe beplanting, omdat de kracht van de lucht het gras zou kunnen verstoren.

  • Blijf uit de buurt van de afvoeropening als de machine in bedrijf is. Houd alle omstanders uit de buurt van de afvoeropening en houd de afvoeropening nooit naar omstanders gericht.

  • Neem geen risico's die letsel kunnen veroorzaken. Als er onverwachts een persoon of huisdier in of in de buurt van het werkgebied verschijnt, moet u stoppen met uw werkzaamheden.Onvoorzichtig gebruik in combinatie met hellingen, afkaatsingen en slecht geplaatste schermen kan leiden tot letsel als gevolg van uitgeworpen voorwerpen. Ga pas verder met uw werk als er niets of niemand meer in het werkgebied is.

Important: Breng de bladblazer omhoog voordat u de machine transporteert. Als de afvoer tijdens het vervoer omlaag blijft staan, kan deze in contact komen met de grond en kan schade aan de afvoer ontstaan.

Onderhoud

Note: Bepaal vanuit de normale bedieningspositie de linker- en rechterzijde van de machine.

Veiligheid bij onderhoud

  • Doe het volgende wanneer u de machine schoonmaakt, afstelt of er onderhoudswerkzaamheden aan verricht:

    • Parkeer de machine op een horizontaal oppervlak.

    • Wacht totdat alle bewegende onderdelen tot stilstand zijn gekomen.

    • De machine verwijderen van de tractie-eenheid.

    • Laat de kriksteun zakken

    • Laat de onderdelen van de machine afkoelen voordat u onderhoudswerkzaamheden uitvoert.

  • Verricht onderhoudswerkzaamheden uitsluitend volgens de instructies in deze handleiding. Indien belangrijke reparaties nodig zijn of als u hulp nodig hebt, moet u contact opnemen met een erkende Toro distributeur.

  • Ondersteun de machine met blokken of kriksteunen als u eronder moet werken.

  • Zorg ervoor dat alle veiligheidsschermen goed zijn bevestigd nadat u onderhoud hebt verricht aan de machine of nadat u deze hebt afgesteld.

  • Laat personeel dat niet bekend is met de instructies nooit onderhoudswerkzaamheden aan de machine uitvoeren.

  • Zorg ervoor dat alle onderdelen in goede staat verkeren en al het bevestigingsmateriaal stevig vastzit. Vervang alle beschadigde of ontbrekende stickers.

  • Voer geen handelingen uit die van invloed zijn op de bedoelde werking van een veiligheidsvoorziening of die de bescherming waarin de veiligheidsvoorziening voorziet verminderen. Controleer de goede werking ervan regelmatig.

  • Indien grote reparaties nodig zijn of hulp is vereist, moet u contact opnemen met een erkende Toro distributeur.

  • Elke verandering aan deze machine kan gevolgen hebben voor de werking, prestaties of levensduur van de machine, en kan letsel of de dood veroorzaken. Dergelijke veranderingen kunnen ertoe leiden dat de garantie op het product van The Toro® Company komt te vervallen.

Smering

OnderhoudsintervalOnderhoudsprocedure
Om de 50 bedrijfsuren
  • Vet in alle smeernippels spuiten
  • De afvalblazer heeft lagers en lagerbussen die regelmatig moeten worden gesmeerd. Als de machine onder normale omstandigheden wordt gebruikt, smeer dan de lagers met nr.2 smeervet voor algemene doeleinden op lithiumbasis om de 50 bedrijfsuur. Smeer de nippels onmiddellijk na elke wasbeurt, ongeacht het voorgeschreven interval.

    De smeerpunten zijn als volgt:

    Aandrijfpoelie (Figure 20)

    g021632

    As van zwenkwiel (2) (Figure 21)

    g011557

    Aandrijfas (Figure 22)

    g021633

    Smeerolie van de tandwielkast controleren

    OnderhoudsintervalOnderhoudsprocedure
    Om de 50 bedrijfsuren
  • Controleer de smeerolie van de tandwielkast
  • Inhoud van de tandwielkast: 207ml.

    1. Plaats de machine en de bladblazer op een vlakke ondergrond en laat de bladblazer zakken.

    2. Verwijder de 5 bouten en ringen waarmee de afdekkap van de tandwielkast aan de bladblazer is bevestigd (Figure 23).

      g022000
    3. Neem de kap weg om toegang te krijgen tot de tandwielkast van de bladblazer (Figure 23).

    4. Verwijder de controle-/vulplug aan de zijkant van de tandwielkast (Figure 24).

      g022001
    5. Controleer of het oliepeil tot de plugopening in de tandwielkast reikt. Als het oliepeil te laag is, voeg dan tandwielolie klasse SAE 80-90 toe tot de olie tot de opening reikt.

    6. Breng de controle-/vulplug aan op de tandwielkast.

    7. Plaats het deksel terug.

    De afvoer controleren

    OnderhoudsintervalOnderhoudsprocedure
    Bij elk gebruik of dagelijks
  • Controleer de afvoerklem en de afvoergeleiders
  • Controleren van de afvoerklem

    1. Controleer de afvoerklem (Figure 25) dagelijks om te controleren of deze goed vastzit.

      Note: De afvoer kan loskomen als deze over obstakels of door kuilen in het terrein wordt gesleept.

    2. Draai de klembevestigingen vast om een speling van 1,3cm te behouden.

      U moet de afvoer met de hand kunnen draaien.

    g023909

    De geleiders van de afvoer schoonmaken

    Zoek resten van gras, vuil en afval rond en tussen de geleiders van de afvoer en verwijder ze (Figure 26).

    Hou de afvoer vuilvrij om te voorkomen dat de motor stilvalt.

    g021635

    De riem van de afvoer afstellen

    OnderhoudsintervalOnderhoudsprocedure
    Na de eerste 8 bedrijfsuren
  • De conditie en de spanning van de riem controleren
  • Om de 50 bedrijfsuren
  • De conditie en de spanning van de riem controleren
  • Stel de riem af als deze doorslipt wanneer u de richting van de afvoer verandert.

    1. Druk de riem in het midden van het langste eind in met een kracht van 30Nm (Figure 27).

      Note: De riem moet 4,8mm doorbuigen.

    2. Als de speling niet correct is, gaat u verder met de volgende stap. Indien de speling correct is, gaat u verder met uw werkzaamheden.

      g021636
    3. Zet de zeskantmoer los en draai de flensmoer aan om de riemspanning te verhogen (Figure 27).

      Note: Niet te vast zetten.

    4. Draai de zeskantmoer vast om de afstelling te borgen.

    Stalling

    1. Verwijder maaisel, vuil en vet van de buitenkant van de gehele bladblazer.

      Important: U kunt het voertuig met een mild reinigingsmiddel en water wassen. Was de machine nooit met een hogedrukreiniger. Vermijd het gebruik van teveel water.

    2. Controleer alle bouten en moeren en draai deze vast. Vervang versleten onderdelen.

    3. Werk alle krassen en beschadigingen van de lak bij. Bijwerklak is verkrijgbaar bij een erkende servicedealer.

    4. Stal de machine in een schone, droge garage of opslagruimte. Stal de bladblazer verticaal met de kriksteun. Leg de bladblazer niet op de grond.