Johdanto

Tm ajettava vaakatasoleikkuri on tarkoitettu kotikyttn asuinalueille. Se on tarkoitettu pasiassa viheralueiden ruohonleikkuuseen.

Lue nm tiedot huolellisesti, jotta oppisit kyttmn ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sek vlttmn tapaturmia ja tuotevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta kytst.

Ky osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tuoteturvallisuuteen ja kyttkoulutukseen liittyvi materiaaleja, tietoja lisvarusteista tai lhimmst jlleenmyyjst tai haluat rekisterid tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperisi Toro-varaosia tai listietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tllin tuotteen malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Figure 1 nytt laitteen malli ja sarjanumeron sijainnin. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

Important: Skannaamalla sarjanumerokilvess (jos varusteena) olevan QR-koodin mobiililaitteella saat tuotetietoja sek takuu- ja varaosatietoja.

g266235

Kirjoita tuotteen malli- ja sarjanumerot alla olevaan tilaan:

Tss kyttoppaassa kytetn kahta termi tietojen korostamiseksi. Trke kiinnitt huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Tm tuote on asiaankuuluvien eurooppalaisten direktiivien mukainen. Listietoja on erillisess tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.

Brutto- tai nettovnt: Moottorin valmistaja on mitannut tmn moottorin brutto- tai nettovnnn laboratoriossa SAE J1940:n tai J2723:n mukaisesti. Tmn luokan leikkurin moottorin todellinen vnt on huomattavasti alhaisempi, koska se on sdetty turvallisuuteen, pstihin ja kyttn liittyvien vaatimusten mukaisesti. Tutustu koneen mukana toimitettuihin moottorin valmistajan tietoihin.

Osoitteessa www.Toro.com on listietoja malleista.

Important: Jos Toro-moottorilla varustettua konetta kytetn yli 1500m:n korkeudessa pitkkestoisesti, korkean ilmanalan sarjan on oltava asennettuna, jotta moottori tytt CARB/EPA-pstmrykset. Korkean ilmanalan sarja parantaa moottorin suorituskyky ja est sytytystulppien likaantumisen, kynnistysvaikeudet ja pstjen lisntymisen. Kun sarja on asennettu, kiinnit korkean ilmanalan kilpi koneen sarjanumerokilven viereen. Ota yhteys valtuutettuun Toro-huoltoliikkeeseen oikean korkean ilmanalan sarjan ja korkean ilmanalan kilven saamiseksi. Etsi lhin huoltoliike sivustoltamme osoitteessa www.Toro.com tai ota yhteys Toro Customer Care Department -asiakaspalveluun, jonka numero(t) on lueteltu pstjrjestelmn takuulauselmassa (Emission Control Warranty Statement).Poista sarja moottorista ja palauta moottori alkuperisiin tehdasmrityksiin, kun konetta kytetn alle 1500m:n korkeudessa. l kyt korkeaa ilmanalaa varten muunnettua moottoria alhaisemmassa ilmanalassa. Muuten moottori voi ylikuumentua ja vaurioitua.Jos et ole varma, onko kone muunnettu korkeaa ilmanalaa varten, katso, onko siin seuraava kilpi.

decal127-9363

Turvaohjeet

Tm kone on suunniteltu standardin ENISO5395:2013 mukaisesti.

Varoitusmerkint

Tm sek tss kyttoppaassa ett koneessa nkyv varoitusmerkint (Figure 3) muistuttaa, ett onnettomuuksien vlttmiseksi on trke noudattaa turvallisuusohjeita.

Tmn symbolin merkitys: HUOMIO! OLE VAROVAINEN! TURVALLISUUTESI ON VAARASSA!

g000502

Tm varoitusmerkint ilmestyy vaarallisista toiminnoista tai tilanteista varoittavien tietojen ylpuolelle, ja sen perss nkyy jokin seuraavista varoittavista sanoista: HENGENVAARA, VAARA tai VAROITUS.

HENGENVAARA: Ilmaisee vlittmsti vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan johtaa kuolemaan tai vakavaan ruumiinvammaan.

VAARA: Ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan voi johtaa kuolemaan tai vakavaan ruumiinvammaan.

VAROITUS: Ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilannetta, joka jatkuessaan voi johtaa vhiseen tai lievn ruumiinvammaan.

Lisksi tss kyttoppaassa kytetn kahta seuraavaa termi tietojen korostamiseksi. Trke kiinnitt huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Yleinen turvallisuus

Tm laite voi katkaista jalan tai kden sek singota esineit. Toro on suunnitellut ja testannut tmn ruohonleikkurin siten, ett sen kytt olisi turvallista, mutta turvallisuusohjeiden noudattamatta jttminen saattaa johtaa ruumiinvammaan tai kuolemaan.

  • Lue ja sisist kaikki kyttoppaan, muiden koulutusmateriaalien, koneen, moottorin ja lislaitteiden ohjeet ja varoitukset, ja noudata niit kaikissa tilanteissa. Kaikille kyttjille ja mekaanikoille on annettava asianmukainen koulutus. Jos kyttj tai mekaanikko ei voi lukea opasta, omistajan on selitettv hnelle sen sislt. Opas voi olla saatavilla verkkosivustossa muilla kielill.

  • Konetta saavat kytt vain koulutetut, vastuuntuntoiset ja fyysisesti toimintakykyiset kyttjt, jotka tuntevat koneen turvallisen kytn ohjeet, ohjauslaitteet, turvamerkinnt ja kyttohjeet. l anna lapsien tai kouluttamattomien henkiliden kytt tai huoltaa laitetta. Paikalliset snnkset saattavat asettaa rajoituksia kyttjn ille.

  • l kyt konetta pudotusten, ojien, vallien, vesiesteiden tai muiden vaarojen lhell. l kyt rinteill, joiden kaltevuus on yli 15astetta.

  • l laita ksi tai jalkoja koneen liikkuvien osien lhelle.

  • l koskaan kyt konetta, jonka suojukset tai suojalevyt ovat vaurioituneet. Pid suojukset, suojalevyt, kytkimet ja muut laitteet oikeilla paikoillaan ja asianmukaisessa toimintakunnossa.

  • Pysyt kone, sammuta moottori ja irrota virta-avain ennen huoltoa, polttoainesilin tyttmist tai tukoksen poistamista koneesta.

Kaltevuuskaavio

g011841

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin nkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lhettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decalbatterysymbols
decaloemmarkt
decal93-7009
decal105-7015
decal106-8717
decal119-8814
decal119-8815
decal120-5469
decal121-0771
decal121-2989b
decal131-3948
decal132-0869
decal132-0872
decal138-2456

Laitteen yleiskatsaus

g020240

Tutustu kaikkiin ohjauslaitteisiin, ennen kuin kynnistt moottorin ja kytt konetta.

Ohjauspaneeli

g027890

Avainkytkin

Moottori kynnistetn ja sammutetaan avainkytkimest. Siin on kolme asentoa: PYSYTYS, KYNNISS ja KYNNISTYS. Katso Moottorin kynnistys.

Kaasu-/rikastinvipu

Kaasua ja rikastinta sdetn samalla ohjausvivulla. Kaasulla sdetn moottorin nopeutta, ja siin on portaaton st HITAALTANOPEALLE (Figure 6).

Terkytkin (voimanulosotto)

Terkytkin, joka on merkitty voimanulosoton (PTO) kuvakkeella, kytkee ja vapauttaa voimansiirron leikkuuteriin (Figure 6).

Liikkeenohjausvivut

Liikkeenohjausvivuilla konetta kuljetetaan eteen- ja taaksepin sek knnetn (Figure 5).

Pyskinti-asento

Ennen kuin poistut koneesta, siirr liikkeenohjausvivut keskelt ulospin PYSKINTI-asentoon (Figure 23). Siirr liikkeenohjausvivut aina PYSKINTI-asentoon, kun pysytt koneen tai jtt sen ilman valvontaa.

Smart Speed

Smart Speed ™ -ohjausjrjestelmn vipu sijaitsee kuljettajan istuimen alapuolella. Sen avulla kuljettaja voi valita jonkin kolmesta nopeusalueesta: viimeistely, hinaus tai leikkaus (Figure 26).

Polttoaineen tarkistusikkuna

Koneen vasemmalla sivulla sijaitsevasta tarkistusikkunasta voidaan tarkistaa, onko polttoainesiliss polttoainetta (Figure 7).

g014521

Leikkuukorkeusvipu

Leikkuukorkeusvivun avulla leikkuupyt voidaan laskea ja nostaa istualtaan. Vivun siirtminen yls (itse kohti) nostaa leikkuupydn maasta ja vivun siirtminen alas (poispin) laskee leikkuupydn maahan. Sd leikkuukorkeutta vain koneen ollessa paikallaan (Figure 27).

Listarvikkeet/lisvarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyvksymi lislaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jlleenmyyjn tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyvksytyist lislaitteista ja -varusteista.

Kyt vain aitoja Toro-varaosia ja -lisvarusteita, jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyisi voimassa. Muiden valmistajien varaosat ja lisvarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden kytt voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

Käyttö

Note: Koneen vasen ja oikea puoli mritelln normaalista kyttasennosta ksin.

Ennen käyttöä

Turvallisuus ennen kytt

  • Tutki maasto, jotta voit arvioida, mit lislaitteita ja -varusteita tyn turvallinen suorittaminen edellytt. Kyt vain Toron hyvksymi lislaitteita ja -varusteita.

  • Tarkasta alue, jolla laitetta on tarkoitus kytt, ja poista kaikki kivet, lelut, kepit, johdot, luut ja muut esineet. Ne saattavat sinkoutua tai hirit koneen toimintaa ja aiheuttaa henkilvammoja kyttjlle tai sivullisille.

  • Kyt asianmukaisia henkilsuojaimia, kuten suojalaseja, kuulosuojaimia ja tukevia, liukastumisen estvi jalkineita. Pid pitkt hiukset kiinni sidottuina ja vlt lysi vaatteita ja roikkuvia koruja, jotka voivat sotkeutua liikkuviin osiin.

    Varoitus

    Tm kone tuottaa 85dB(A):n ylittvn nitason kuljettajan korvan korkeudella ja voi aiheuttaa kuulovamman pitkaikaisessa kytss.

    Kyt kuulosuojaimia kyttesssi konetta.

  • Tarkista, ett kyttjn pitokytkimet, turvakytkimet ja kilvet ovat paikoillaan ja toimivat oikein. l kyt konetta, mikli ne eivt toimi kunnolla.

  • l kyt konetta, jos alueella on ihmisi, erityisesti lapsia, tai lemmikkielimi. Pysyt kone ja lislaitteet, jos alueelle tulee ihmisi.

  • l kyt ruohonleikkuria ilman koko ruohonkerysjrjestelm, heittokanavan suuntainta tai muita turvalaitteita. Varmista mys, ett ne toimivat asianmukaisesti. Ruohonkerjn osat ovat kuluvia, vaurioituvia ja heikentyvi osia, mist syyst liikkuvat osat voivat paljastua tai esineet sinkoilla. Tarkista osat snnllisesti kulumien ja heikkouksien varalta, ja vaihda ne tarvittaessa valmistajan suosittelemiin osiin.

Ennen kytt

Tyt polttoainesili tasaisella maalla. Katso listietoja bensiinist Tekniset tiedot -osion polttoainesuosituksista.

Bensiiniin ei saa list ljy.

l tyt polttoainesilit liian tyteen. Tyt sili tyttaukon kaulan alaosaan asti. Silin jv tyhj tila sallii bensiinin laajenemisen. Tyttminen liian tyteen voi aiheuttaa polttoainevuodon tai vaurioittaa moottoria tai pstjrjestelm.

Varmista, ett ymmrrt ohjauslaitteiden kytttarkoituksen ja turvallisuusvaatimukset ja tiedt niiden sijainnin.

Suorita kaikki tarpeelliset tarkastus- ja huoltovaiheet Huolto-osion ohjeiden mukaisesti.

Polttoaineturvallisuus

Ksittele polttoainetta erittin varovasti.

Hengenvaara

Tietyiss oloissa bensiini on hyvin tulenarkaa ja bensiinihyry rjhdysherkk.

Bensiinin aiheuttamasta tulipalosta tai rjhdyksest voi tulla palovammoja ja omaisuusvahinkoja.

  • Tyt polttoainesili ulkona avoimessa tilassa tasaisella alustalla, kun moottori on jhtynyt. Likkynyt bensiini tulee pyyhki pois.

  • l koskaan tyt tai tyhjenn polttoainesilit rakennuksen tai katetun pervaunun sisll.

  • Polttoainesilit ei saa tytt aivan tyteen. Tyt sili tyttaukon kaulan alaosaan asti. Silin jv tyhj tila sallii bensiinin laajenemisen. Tyttminen liian tyteen voi aiheuttaa polttoainevuodon tai vaurioittaa moottoria tai pstjrjestelm.

  • l tupakoi bensiini ksitellesssi ja pysy kaukana avotulesta tai paikoista, joissa kipin voi sytytt bensiinihuurut.

  • Bensiini tulee silytt sille hyvksytyss siliss, joka tulee pit poissa lasten ulottuvilta.

  • Lis polttoaine ennen moottorin kynnistmist. l koskaan irrota polttoainesilin korkkia tai lis polttoainetta moottorin ollessa kynniss tai lmmin.

  • Jos polttoainetta likkyy, l kynnist moottoria. Siirry pois vuotoalueelta ja vlt luomasta minknlaisia kipinlhteit, kunnes kaikki pakokaasuhyryt ovat haihtuneet.

  • Kyt vain, kun pakokaasujrjestelm on kokonaisuudessaan paikallaan ja toimii oikein.

Hengenvaara

Polttoainesilin tytn aikana saattaa tietyiss olosuhteissa purkautua kipiniv staattista shk, joka voi sytytt bensiinihyryt. Bensiinin aiheuttamasta tulipalosta tai rjhdyksest voi olla seurauksena palovammoja ja omaisuusvahinkoja.

  • Bensiiniastiat tulee aina asettaa maahan pois ajoneuvosta ennen tankkaamista.

  • Bensiiniastioita ei saa tytt ajoneuvon sisll tai lava-auton tai pervaunun lavalla, sill sismatot tai muoviset lavan pllysteet saattavat erist astian ja hidastaa staattisen shkn purkautumista.

  • Poista polttoainekyttiset laitteet kuorma-autosta tai pervaunusta ja tankkaa laite, kun sen pyrill on kosketus maahan, mikli tm on kytnnss mahdollista.

  • Jos se ei ole mahdollista, tankkaa tllainen laite kannettavasta astiasta kuorma-auton tai pervaunun lavalla mieluummin kuin bensiinin jakelupistoolilla.

  • Jos jakelupistoolia on kytettv, pid pistoolia polttoainesilin reunaa tai astian aukkoa vasten koko tankkaamisen ajan. l kyt polttoainepistoolin aukilukituskytkint.

Vaara

Bensiini on haitallista tai tappavaa nieltyn. Pitkaikainen pakokaasuhyryille altistuminen on aiheuttanut syp laboratorioelimille. Varoitusten huomiotta jttminen saattaa johtaa ruumiinvammaan tai sairastumiseen.

  • Vlt hyryjen hengittmist.

  • Pid kasvot etll jakelupistoolista ja polttoainesilin aukosta.

  • l pst polttoainetta silmiin tai iholle.

  • l koskaan ime polttoainetta suulla.

Tulipalojen ehkisy:

  • Pid moottori ja moottoritila puhtaana, sill sinne saattaa kerty ylimrist rasvaa ja ljy sek ruohoa, lehti ja muita roskia.

  • Puhdista ljy- ja polttoaineroiskeet ja poista roskat, joihin polttoaine on imeytynyt.

  • Anna moottorin jhty ennen koneen varastointia suljettuun tilaan. l silyt lhell avotulta tai missn suljetussa tilassa, jossa on avoimia sytytysliekkej tai lmmityslaitteita.

Polttoaineen lisys

Suositeltu polttoaine

  • Moottori toimii parhaiten, kun kytetn vain puhdasta ja uutta (korkeintaan 30piv vanhaa) lyijytnt bensiini, jonka tieoktaaniluku (pumppuoktaaniluku) on vhintn 87 (RON + MON/2).

  • Etanoli: Enintn 10% etanolia (bensiinin ja etanolin seosta) tai 15% MTBE:t (metyyli-tertiri-butyylieetteri) sisltv polttoainetta voidaan kytt. Etanoli ja MTBE eivt ole sama asia. Bensiini, jonka tilavuudesta enemmn kuin 15% (E15) on etanolia, ei ole hyvksytty kyttn. l kyt bensiini, jonka tilavuudesta enemmn kuin 10% on etanolia (kuten 15% etanolia sisltv E15, 20% etanolia sisltv E20 tai enintn 85% etanolia sisltv E85). Muun kuin hyvksytyn bensiinin kytt voi aiheuttaa toimintaongelmia ja/tai moottorivaurioita, joita takuu ei ehk kata.

  • Metanolia sisltv bensiini ei saa kytt.

  • l silyt polttoainetta talven yli polttoainesiliss tai -astioissa, ellei polttoaineeseen ole listty stabilointiainetta.

  • Bensiiniin ei saa list ljy.

Stabilointi-/lisaineen kytt

Polttoaineen stabilointi-/lisaineen kytll on seuraavia etuja:

  • Pit polttoaineen tuoreena pidempn polttoaineen stabilointiaineen valmistajan ohjeiden mukaisesti kytettyn

  • Se puhdistaa moottoria kytn aikana.

  • Se est liimamaisen hartsin kerntymisen polttoainejrjestelmn, mik vaikeuttaisi kynnistmist.

    Important: l kyt metanolia tai etanolia sisltvi lisaineita.

    Lis polttoaineeseen oikea mr stabilointi-/lisainetta.

    Note: Stabilointi-/lisaine toimii tehokkaimmin, kun se sekoitetaan tuoreeseen polttoaineeseen. Kyt stabilointiainetta aina, jottei polttoainejrjestelmn kerntyisi hartsimaisia jmi.

Polttoainesilin tytt

  1. Pyski kone tasaiselle alustalle.

  2. Kytke seisontajarru.

  3. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

  4. Puhdista polttoainesilin korkin ymprist.

  5. Tyt sili tyttaukon kaulan alaosaan asti (Figure 8).

    Note: Polttoainesilit ei saa tytt aivan tyteen. Silin jv tyhj tila sallii polttoaineen laajentumisen.

    g027243

Pivittisen huollon suorittaminen

Suorita kohdan osassa ”Ennen jokaista kyttkertaa tai pivittin” mainitut toimet ennen koneen kynnistyst pivittin.

Uuden koneen sisnajo

Uusissa moottoreissa tyden voiman saavuttaminen kest jonkin aikaa. Uuden ruohonleikkurin leikkuupydiss ja vetojrjestelmiss on enemmn moottoria kuormittavaa kitkaa. Sisnajo kest 40–50 tuntia, kunnes uudet koneet saavuttavat tyden voiman ja parhaan suorituskyvyn.

Turvajrjestelmn kytt

Vaara

Jos turvakytkimet ovat irronneet tai vaurioituneet, kone saattaa toimia odottamattomalla tavalla ja aiheuttaa henkilvahinkoja.

  • l kajoa turvakytkimiin.

  • Tarkista turvakytkimien toimivuus pivittin ja vaihda mahdolliset vaurioituneet kytkimet ennen koneen kyttmist.

Tietoa turvajrjestelmst

Turvajrjestelm huolehtii siit, ett moottori kynnistyy vain, kun:

  • terkytkin (voimanulosotto) on vapautettu

  • Liikkeenohjausvivut ovat PYSKINTI-asennossa.

Lisksi turvajrjestelm sammuttaa moottorin, jos liikkeenohjausvivut eivt ole PYSKINTI-asennossa ja kuljettaja nousee istuimelta.

Turvajrjestelmn testaus

HuoltoväliHuoltotoimenpide
Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista turvajrjestelmn toiminta.
  • Tarkista turvajrjestelmn toimivuus aina ennen koneen kytt. Jos turvajrjestelm ei toimi alla kuvatulla tavalla, se on vlittmsti korjautettava valtuutetussa huoltoliikkeess.

    1. Istu istuimella, aseta liikkeenohjausvivut PYSKINTI-asentoon ja siirr terkytkin PLL-asentoon. Yrit kynnist moottori. Moottori ei saa kynnisty.

    2. Istu istuimella ja siirr terkytkin POIS-asentoon. Siirr jompikumpi liikkeenohjausvipu keskelle lukitsemattomaan asentoon. Yrit kynnist moottori. Moottori ei saa kynnisty. Toista toisella liikkeenohjausvivulla.

    3. Istu istuimella, siirr terkytkin POIS-asentoon ja lukitse liikkeenohjausvivut PYSKINTI-asentoon. Kynnist moottori. Kun moottori on kynniss, kytke terkytkin ja nouse hieman istuimelta, jolloin moottorin pitisi sammua.

    4. Istu istuimella, siirr terkytkin POIS-asentoon ja lukitse liikkeenohjausvivut PYSKINTI-asentoon. Kynnist moottori. Kun moottori on kynniss, siirr liikkeenohjausvivut keskelle lukitsemattomaan asentoon, kytke terkytkin ja nouse hieman istuimelta, jolloin moottorin pitisi sammua.

    Istuimen st

    Istuin siirtyy eteen- ja taaksepin. Sd istuin siten, ett pystyt ohjaamaan konetta parhaiten ja asentosi on mahdollisimman mukava. (Figure 9).

    g027249

    Liikkeenohjausvipujen st

    Korkeuden st

    Liikkeenohjausvipuja voidaan st korkeammalle tai matalammalle omien tarpeiden mukaan (Figure 10).

    g027252

    Kallistuksen st

    Liikkeenohjausvipuja voidaan st eteen- tai taaksepin omien tarpeiden mukaan.

    1. Lys ylemp pulttia, joka kiinnitt ohjausvivun ohjausvarren akseliin.

    2. Lys alempaa pulttia juuri sen verran, ett ohjausvipu kntyy pitkittissuunnassa (Figure 10).

    3. Kiinnit ohjausvipu uuteen asentoon kiristmll molemmat pultit.

    4. Sd toinen ohjausvipu samalla tavalla.

    Muunto sivulle poistoon

    81cm:n leikkuupydill varustetut koneet

    Tmn koneen mukana toimitettu leikkuupyt ja leikkuutert on suunniteltu optimaaliseen leikkuujtteen levitykseen ja sivulle poistoon.

    Poistolevyn irrotus sivulle poistoa varten

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Irrota siipimutteri ja pultti, joilla levy on kiinnitetty (Figure 11).

      Note: Silyt kaikki osat myhemp kytt varten.

      g004582
    4. Irrota saranatappi, joka kiinnitt levyn leikkuupytn (Figure 11).

    5. Nosta levy irti leikkuupydst.

    6. Laske suuntain heittoaukon plle.

      Important: Varmista, ett leikkurissa on kntyv suuntain, joka levitt leikkuujtteen sivulle ja alas nurmeen pin, kun sivuheittotila on kytss.

    Poistolevyn asennus levityst varten

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Nosta suuntain ja aseta poistolevy aukon plle leikkurin alareunaan ja tynn se etusaranaan (Figure 11).

    4. Asenna saranatappi saranaan (Figure 11).

    5. Kiinnit poistolevy leikkuriin siipimutterilla (Figure 11).

    6. Laske suuntain heittoaukon plle.

    107cm:n leikkuupydill varustetut koneet

    Tmn koneen mukana toimitettu leikkuupyt ja leikkuutert on suunniteltu optimaaliseen leikkuujtteen levitykseen ja sivulle poistoon.

    Poistolevyn irrotus sivulle poistoa varten

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Vapauta joustava salpa sen pidikkeest poistolevyss ja knn poistolevy oikealle (Figure 12).

      g230251
    4. Irrota poistolevyn pll oleva koukun muotoinen salpa saranatapista (Figure 16).

    5. Kohdista poistolevyn metallinen kieleke pois leikkuupytn hitsatun kannattimen lovesta (Figure 13).

      g230250

    Poistolevyn asennus levityst varten

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Kohdista poistolevyn metallinen kieleke leikkuupytn hitsatun kannattimen loveen (Figure 14).

      g230248
    4. Knn poistolevy taakse ja leikkuupyt kohti niin, ett poistolevy kohdistuu leikkuupytn (Figure 15).

      g230249
    5. Kytke poistolevyn pll oleva koukun muotoinen salpa suuntainkokoonpanon saranatapin ymprille (Figure 16).

      g230253
    6. Kiinnit poistolevy leikkuupytn kiinnittmll poistolevyn joustava salpa leikkuupydn pidikkeeseen (Figure 12).

    Käytön aikana

    Turvallisuus kytn aikana

    Yleinen turvallisuus

    Koneen kytt vaatii kyttjn tyden huomion. l tee mitn keskittymiskykyyn vaikuttavaa muuta toimintoa, sill siit saattaa seurata henkil- tai omaisuusvahinko.

    Vaara

    Moottorin osat, erityisesti nenvaimennin, kuumentuvat kytn aikana erittin paljon. Niiden koskettaminen voi aiheuttaa vakavia palovammoja ja lehtien, ruohon ja harjasten kaltaiset roskat voivat sytty palamaan.

    • Moottorien ja erityisesti nenvaimentimien on annettava jhty ennen kuin niihin kosketaan.

    • Poista kaikki kertyneet roskat nenvaimentimen ja moottorin lhelt.

    Vaara

    Moottorin pakokaasu sislt hiilimonoksidia, joka on hajuton ja hengenvaarallisen myrkyllinen kaasu ja voi aiheuttaa kuoleman.

    l kyt moottoria sistiloissa tai muussa ahtaassa, suljetussa tilassa, jonne vaaralliset hiilimonoksidikaasut voivat kerty.

    • Omistaja/kyttj voi est itselleen tai muille henkilille tai omaisuudelle aiheutuneet vahingot ja on siksi vastuussa niist.

    • Ruohonleikkuri on tarkoitettu vain yhden kyttjn kytettvksi. l kuljeta mukana matkustajia ja pid muut loitolla koneen kytn aikana.

    • l kyt konetta alkoholin tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena.

    • Kyt konetta vain pivnvalossa tai hyvss keinovalaistuksessa.

    • Salamanisku voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai hengenvaaran. Jos alueella on ukonilma, konetta ei saa kytt. Tllin on hakeuduttava suojaan.

    • Ole erityisen varovainen kytettess lisvarusteita tai -laitteita, kuten ruohonkerysjrjestelmi. Ne voivat vaikuttaa koneen vakauteen ja aiheuttaa hallinnan menetyksen. Kyt tarvittaessa vastapainoja ohjeiden mukaisesti.

    • Vlt kuoppia, uria, tyssyj, kivi ja muita piilevi vaaroja. Ole varovainen lhestyesssi nkyvyyden estv kulmaa, pensaita, puita, pitk ruohoa tai muita esteit, jotka huonontavat nkyvyytt tai voivat est vaaran nkemisen. Maaston eptasaisuudet voivat kaataa koneen tai saada kyttjn lipemn tai menettmn tasapainonsa.

    • Varmista ennen moottorin kynnistmist, ett kaikki kytt ovat vapaalla ja seisontajarru kytkettyn.

    • Kynnist moottori huolellisesti ohjeiden mukaan jalat erilln terist.

    • l koskaan kyt ruohonleikkuria, jonka suojukset tai suojalevyt ovat vaurioituneet. Pid suojukset, suojalevyt, kytkimet ja muut laitteet oikeilla paikoillaan ja asianmukaisessa toimintakunnossa.

    • Pysy aina etll heittoaukosta. l koskaan leikkaa ruohoa, kun heittoluukku on raollaan, irti tai muuten eptavallisessa asennossa, ellei ruohonleikkuriin ole asennettu toimivaa ruohonkerysjrjestelm tai levityssarjaa.

    • Pid kdet ja jalat poissa liikkuvista osista. l tee stj moottorin ollessa kynniss, jos mahdollista.

      Vaara

      Kdet, jalat, hiukset, vaatteet tai asusteet saattavat sotkeutua pyriviin osiin. Pyrivien osien koskettaminen voi aiheuttaa traumaattisen amputoinnin tai vakavia avohaavoja.

      • l kyt konetta ilman asianmukaisesti asennettuja ja toimivia suojuksia, suojalevyj ja turvalaitteita.

      • Pid kdet, jalat, hiukset, korut ja vaatteet pyrivien osien ulottumattomissa.

    • l nosta leikkuupyt terien pyriess.

    • Ota huomioon ruohonleikkurin heittosuunta ja suuntaa leikkuujte muista poispin. Vlt leikkuujtteen linkoamista sein tai muuta estett kohti, sill se voi kimmota takaisin kyttj kohti. Pysyt ter, hidasta ja ole varovainen, kun ylitt muun kuin ruohopinnan ja kun kuljetat leikkuria leikattavalle ruohikolle ja sielt pois.

    • Ole tarkkaavainen, hidasta ja ole varovainen kntyesssi. Katso taaksesi ja sivuillesi ennen kuin muutat suuntaa. l leikkaa ruohoa peruuttaen, ellei se ole ehdottoman vlttmtnt.

    • l muuta moottorin kierrosnopeuden stimen asetuksia tai kyt moottoria ylikierroksilla.

    • Pyski kone tasaiselle alustalle. Sammuta moottori, anna kaikkien liikkuvien osien pyshty ja irrota sitten sytytystulppien johdot.

      • Ennen leikkurin tarkistamista, puhdistamista tai huoltamista.

      • Jos kone osuu vieraaseen esineeseen tai trisee eptavallisesti (tarkasta ruohonleikkuri ja korjaa mahdolliset vauriot ennen koneen kynnistyst ja kytt).

      • Ennen tukkeuman poistamista.

      • Aina kun poistut ruohonleikkurin luota. l jt kynniss olevaa konetta ilman valvontaa.

    • Sammuta moottori ja odota, ett kaikki liikkuvat osat pyshtyvt:

      • Ennen polttoainesilin tyttmist.

      • Ennen ruohonkerjn irrottamista.

      • Ennen korkeuden st.

    • Jos kyttj ei ole varovainen lasten lheisyydess, seurauksena voi olla vakava onnettomuus. Lapset ovat usein kiinnostuneita koneesta ja ruohon leikkaamisesta. l koskaan oleta, ett lapset pysyvt siell, miss nit heidt viimeksi.

      • Pid lapset poissa leikkuualueelta ja jt heidt toisen aikuisen vastuuhenkiln huostaan.

      • Ole tarkkaavainen ja pysyt kone, jos lapsia tulee alueelle.

      • Katso taakse, alas ja sivuille ja varmista, ettei lhell ole pikkulapsia, ennen kuin liikut taaksepin tai muutat suuntaa ja liikkumisen aikana.

      • l anna lasten kytt konetta.

      • l ota lapsia kyytiin, vaikka tert olisivat poissa kytst. Lapset saattavat pudota koneesta ja loukkaantua vakavasti tai hirit koneen turvallista kytt. Aiemmin koneen kyydiss olleet lapset saattavat yhtkki tulla tyskentelyalueelle, jotta psisivt taas kyytiin. Tllin he saattavat jd liikkuvan tai peruuttavan koneen alle.

    Turvallisuus rinteiss

    • Rinteiss on huomattava koneen hallinnan menettmisen ja kaatumisen vaara. Tllaiset onnettomuudet voivat aiheuttaa vakavan tapaturman tai kuoleman. Kyttj on vastuussa turvallisesta kytst rinteiss. Koneen kytt rinteiss edellytt erityist huolellisuutta. Toimi seuraavasti ennen koneen kytt rinteess:

      • Lue ja sisist kyttoppaassa ja koneessa olevat rinnekytn ohjeet.

      • Mrit alueen likimrinen rinnekulma kulman osoittimella.

      • l koskaan kyt rinteill, joiden kaltevuus on yli 15astetta.

      • Arvioi leikkuupaikan olosuhteet ja mrit niiden perusteella, onko rinne turvallinen koneen kyttn. Tee arviointi huolellisesti ja harkiten. Maaston muutokset, kuten kosteus, saattavat vaikuttaa nopeasti koneen toimintaan rinteess.

    • Tunnista vaarat rinteen juurella. l kyt konetta pudotusten, ojien, vallien, vesiesteiden tai muiden vaarojen lhell. Kone voi kaatua ylltten, jos pyr menee reunan yli tai jos reuna sortuu. Pid kone turvallisen etisyyden (kahden koneen leveyden) pss vaara-alueista. Leikkaa tllaisten alueiden ruoho tynnettvll koneella tai ksikyttisell trimmerill.

      g221745
    • Vlt koneen kynnistmist, pysyttmist tai kntmist rinteiss. Vlt nopeuden tai suunnan killist muuttamista. Knny hitaasti ja vhn kerrallaan.

    • l kyt konetta olosuhteissa, joissa pito, ohjaus tai vakaus ovat kyseenalaisia. Huomaa, ett koneen kytt mrss ruohossa, poikittain rinteiss tai alamess saattaa johtaa koneen pidon menettmiseen. Pidon menetys vetopyriss saattaa aiheuttaa luisumisen ja jarrujen ja ohjauksen hallinnan menetyksen. Kone voi luisua, vaikka vetopyrt on pysytetty.

    • Poista tai merkitse esteet, kuten ojat, kuopat, urat, tyssyt, kivet tai muut piilevt vaarat. Korkea ruoho voi peitt esteet. Maaston eptasaisuudet voivat kaataa koneen.

    • Ole erityisen varovainen kytettess lisvarusteita tai -laitteita, kuten ruohonkerysjrjestelmi. Ne voivat vaikuttaa koneen vakauteen ja aiheuttaa hallinnan menetyksen. Kyt vastapainoja ohjeiden mukaisesti.

    • Jos mahdollista, pid leikkuupyt laskettuna alas rinteiss kytn aikana. Leikkuupydn nostaminen rinteiss kytn aikana voi heikent koneen vakautta.

    Ruohonleikkurin terkytkimen (voimanulosotto) kytt

    Terkytkin (voimanulosotto) kynnist ja pysytt leikkuutert ja voimanulosottoa kyttvt lislaitteet.

    Terkytkimen (voimanulosotto) kytkent

    g008945

    Note: Kytke tert aina kaasuvivun ollessa NOPEA-asennossa (Figure 19).

    g186693

    Terkytkimen (voimanulosotto) vapautus

    g009174

    Kaasuvivun kytt

    Kaasuvipua voidaan siirt NOPEA- ja HIDAS-asentojen vlill (Figure 21).

    Kyt aina NOPEA-asentoa, kun kytket voimanulosoton.

    g187361

    Moottorin kynnistys

    Important: l kyt kynnistint kerralla yli 5 sekunnin ajan. Kynnistysmoottorin kytt yli 5sekunnin ajan voi vaurioittaa kynnistysmoottoria. Jos moottori ei kynnisty, odota 10sekunnin ajan ennen kynnistysmoottorin kytt uudelleen.

    Note: Voi olla tarpeen pit vipua pysytint vasten rikastin-asennossa, kun moottoria kynnistetn (Figure 22).

    g027535

    Moottorin sammutus

    1. Vapauta tert siirtmll terkytkin POIS-asentoon (Figure 20).

    2. Kytke seisontajarru. Katso kohta Pyskinti-asento.

    3. Siirr kaasuvipu NOPEA-asentoon.

    4. Knn avain PYSYTYS-asentoon ja irrota avain.

    Varoitus

    Lapset ja sivulliset voivat loukkaantua, jos he siirtvt tai yrittvt kytt konetta sen ollessa ilman valvontaa.

    Irrota aina avain ja kytke seisontajarru, kun jtt koneen ilman valvontaa.

    Liikkeenohjausvipujen kytt

    g004532

    Koneella ajo

    Vetopyrt pyrivt itsenisesti akselien hydraulimoottorien voimasta. Toinen puoli voi pyri taaksepin toisen puolen pyriess eteenpin, jolloin kone pyrii paikallaan kntymisen sijaan. Tm parantaa huomattavasti koneen ohjattavuutta, mutta saattaa vaatia jonkin verran totuttelua.

    Kaasuvivulla sdetn moottorin pyrintnopeutta (1/min). Aseta kaasuvipu NOPEA-asentoon, jolloin suorituskyky on parhaimmillaan. Leikkaa aina tydell kaasulla.

    Vaara

    Kone voi pyri paikallaan hyvin nopeasti. Kyttj voi menett koneen hallinnan, mik voi johtaa henkil- tai omaisuusvahinkoihin.

    • Ole varovainen kntyesssi.

    • Hidasta konetta ennen jyrkki knnksi.

    Ajaminen eteenpin

    Note: Noudata varovaisuutta peruutettaessa ja knnyttess.

    1. Siirr liikkeenohjausvivut keskelle, lukitsemattomaan asentoon.

    2. Kun haluat ajaa eteenpin, tynn liikkeenohjausvipuja hitaasti eteenpin (Figure 24).

      g008952

    Taaksepin ajo

    1. Siirr liikkeenohjausvivut keskelle, lukitsemattomaan asentoon.

    2. Kun haluat ajaa taaksepin, ved liikkeenohjausvipuja hitaasti taaksepin (Figure 25).

      g008953

    Smart Speed

    Smart SpeedTM -ohjausjrjestelmn vipu sijaitsee kuljettajan istuimen alapuolella (Figure 26). Sen avulla kuljettaja voi valita jonkin kolmesta ajonopeusalueesta: viimeistely, hinaus tai leikkaus.

    g027625

    Nopeutta vaihdetaan seuraavasti:

    1. Siirr liikkeenohjausvivut Vapaa-asentoon ja ulospin PYSKINTI-asentoon.

    2. Vapauta terkytkin.

    3. Sd vipu haluamaasi asentoon.

    Seuraavat ovat vain suosituksia. Sdt vaihtelevat ruohotyypin, ruohon sisltmn kosteuden sek ruohon korkeuden mukaan.

    Suositeltu kytt:ReunusHinausLeikkuu
    PyskintiX  
    Mrk, painava ruohoX  
    KoulutusX  
    Ruohon trimmausX  
    Ruohon kerys X 
    Levitys X 
    Hinausliitnnt X 
    Tavallinen leikkuu  X
    Laitteen siirtminen  X

    Reunus

    Tm on pienin nopeus. Tt nopeutta suositellaan seuraaviin:

    • Pyskinti

    • Mrn, painavan ruohon leikkuu

    • Koulutus

    • Ruohon trimmaus

    Hinaus

    Tm on keskinopeus. Tt nopeutta suositellaan seuraaviin:

    • Ruohon kerys

    • Levitys

    • Hinausliitnnt

    Leikkuu

    Tm on suurin nopeus. Tt nopeutta suositellaan seuraaviin:

    • Tavallinen leikkuu

    • Laitteen siirtminen

    Sivuheiton kytt

    Leikkurissa on kntyv suuntain, joka levitt leikkuujtteen sivulle ja alas nurmeen pin.

    Hengenvaara

    Ellei suuntainta, poistolevy tai ruohonkerj ole asennettu, liikkuvat tert ja ilmaan sinkoutuvat roskat saattavat vahingoittaa kyttj tai sivullisia. Terkosketus tai ulossinkoutuva jte voi aiheuttaa loukkaantumisen tai kuoleman.

    • l koskaan irrota suuntainta leikkuupydst, sill se ohjaa materiaalin nurmea kohti. Jos suuntain vaurioituu, vaihda se heti.

    • l koskaan pane ksi tai jalkoja leikkurin leikkuupydn alle.

    • Kytke voimanulosotto (terkytkin, voimanulosotto) POIS-asentoon, knn avain PYSYTYS-asentoon ja irrota avain aina ennen poistoalueen tai leikkuuterien puhdistusta.

    • Varmista, ett suuntain on ala-asennossa.

    Leikkuukorkeuden st

    Note: Kuljetusasento on korkein leikkuukorkeusasento tai leikkuukorkeus 115mm kuvan mukaisesti (Figure 27).

    Leikkuukorkeutta sdetn vivulla, joka sijaitsee kuljettajan istuimen oikealla puolella (Figure 27).

    g027697

    Nurmisuojarullien st

    107cm:n leikkuupydill varustetut koneet

    Kun sdt leikkuukorkeutta, sd samalla nurmisuojarullien korkeus.

    Note: Sd nurmisuojarullia siten, ett ne eivt kosketa maata normaaleilla tasaisilla leikkuualueilla.

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin ja kytke seisontajarru. Katso kohta Pyskinti-asento.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Sd nurmisuojarullat johonkin seuraavista asennoista:

      • Ylempi reik: kyt tt asentoa, kun leikkuupydn leikkuukorkeusasennoksi on asetettu 63mm tai sit matalampi asento (Figure 28).

      • Alempi reik: kyt tt asentoa, kun leikkuupydn leikkuukorkeusasennoksi on asetettu 76mm tai sit korkeampi asento (Figure 28).

      g019929

    Käyttövihjeitä

    Kaasun Nopea-asetuksen kytt

    Leikkuujlki ja ilmanvaihto ovat parhaimmillaan, kun moottoria kytetn NOPEA-asetuksella. Ilmaa tarvitaan, jotta ruoho saataisiin leikattua huolellisesti. l siis sd leikkuukorkeutta niin alas, ett leikkaamaton ruoho ympri leikkuupydn kokonaan. Huolehdi, ett leikkuupydn toinen sivu on leikatun nurmen pll, jolloin leikkuupytn psee ilmaa.

    Ruohon leikkaus ensimmisen kerran

    Varmista, ettei leikkuupyt leikkaa nurmen mahdollisia eptasaisia kohtia paljaaksi, leikkaamalla ruoho hieman tavallista pidemmksi. Aikaisemmin kytetty leikkuukorkeus on kuitenkin yleens sopivin. Kun leikattava ruoho on yli 15cm:n pituista, hyv leikkuujlki voidaan varmistaa leikkaamalla se kaksi kertaa.

    Kolmasosan leikkaus ruohon pituudesta

    Ruohonkorren pituudesta kannattaa leikata vain noin kolmasosa. Suuremman mrn leikkaamista ei suositella, ellei ruoho ole harvaa tai ole myhinen syksy, jolloin ruoho kasvaa hitaammin.

    Leikkuusuunnan vaihto

    Vaihtele leikkuusuuntaa, jotta ruoho pysyy pystyss. Tm helpottaa mys leikkuujtteen levittmist, joka puolestaan edist maatumista ja lannoitusta.

    Leikkaaminen sopivin aikavlein

    Ruoho kasvaa eri nopeudella eri vuodenaikoina. Leikkuukorkeus voidaan pit samana leikkaamalla ruoho useammin kevll. Vhenn leikkuukertoja keskikesll, jolloin ruohon kasvu hidastuu. Jos ruohoa ei jostain syyst voida leikata pitkhkn aikaan, kyt ensin korkeaa leikkuukorkeutta. Leikkaa ruoho sitten uudelleen parin pivn kuluttua alemmalla korkeusasetuksella.

    Hitaamman leikkuunopeuden kytt

    Leikkuujljen parantamiseksi ajonopeutta kannattaa hidastaa tietyiss olosuhteissa.

    Varo leikkaamasta ruohoa liian lyhyeksi

    Suurenna leikkuukorkeutta eptasaista nurmea leikattaessa, jotta nurmi ei leikkaudu paljaaksi.

    Koneen pysytys

    Jos koneen liike eteenpin on pysytettv kesken leikkuun, nurmikolle saattaa pudota kasa leikkuujtett. Jotta nin ei kvisi, siirry aiemmin leikatulle alueelle tert kytkettyin tai vapauta leikkuupyt eteenpin ajaessasi.

    Leikkuupydn alapuolen puhtaanapito

    Poista leikkuujtteet ja lika leikkuupydn alapuolelta aina kytn jlkeen. Jos leikkuupydn sislle kertyy ruohoa ja likaa, leikkuujljest tulee ennen pitk eptyydyttv.

    Terien huolto

    Pid ter tervn koko leikkuukauden ajan. Terv ter leikkaa ruohon siistimmin ruohonkorsia repimtt. Repeytymien vuoksi ruohon reunat muuttuvat ruskeiksi, mik heikent kasvua ja altistaa kasvisairauksille. Tarkista aina kytn jlkeen, ett leikkuutert ovat tervt ja ett ne eivt ole kuluneet tai vaurioituneet. Viilaa mahdolliset lovet pois ja teroita tert tarpeen mukaan. Jos ter on vaurioitunut tai kulunut, vaihda se aitoon Toro-vaihtotern.

    Käytön jälkeen

    Turvallisuus kytn jlkeen

    Yleinen turvallisuus

    • Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta kytt, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain tai sytytystulpan johto. Odota, ett kaikki liikkuvat osat pyshtyvt, ja anna koneen jhty ennen sen stmist, puhdistamista, korjaamista tai varastoimista. l anna tehtvn kouluttamattomien henkiliden huoltaa konetta.

    • Puhdista kone Huolto-osion ohjeiden mukaisesti. Pid moottori ja moottoritila puhtaana, sill sinne saattaa kerty ylimrist rasvaa ja ljy sek ruohoa, lehti ja muita roskia. Nm materiaalit saattavat sytty palamaan ja aiheuttaa tulipalon.

    • Tarkasta snnllisesti kuluneet tai kuluvat osat, jotka voivat aiheuttaa vaaran. Kirist lystyneet kiinnitystarvikkeet.

    Kuljetus

    Koneen kuljetus

    Kyt koneen kuljetukseen raskaaseen kyttn tarkoitettua pervaunua tai kuorma-autoa. Varmista, ett pervaunussa tai kuorma-autossa on kaikki lain vaatimat valot ja merkit. Lue huolellisesti kaikki turvaohjeet. Nm tiedot auttavat suojaamaan sinua, perhettsi, lemmikkejsi ja sivullisia loukkaantumiselta.

    Koneen kuljetus:

    • Lukitse jarru ja kiilaa pyrt.

    • Varmista, ett polttoaineen sulkuventtiili on suljettu.

    • Kiinnit kone tukevasti pervaunuun tai lava-autoon hihnoilla, ketjuilla, kaapeleilla tai kysill. Kyt vain ruohonleikkurin nelj erityist kiinnityskohtaa: kaksi vasemmalla puolella ja kaksi oikealla puolella (Figure 29). Nit kiinnityskohtia kytetn mys silloin, kun kuljetettavaan ruohonleikkuriin on asennettu lisvaruste. Muiden kuin erityisten kiinnityskohtien kytt saattaa vahingoittaa ruohonleikkuria ja/tai lisvarustetta.

      g027708
    • Kiinnit pervaunu vetoajoneuvoon turvaketjuilla.

      Vaara

      Kaduilla ja teill ajaminen ilman suuntavilkkuja, valoja, heijastavia merkkej tai hitaan ajoneuvon merkki on vaarallista ja saattaa aiheuttaa henkilvahinkoihin johtavan onnettomuuden.

      l aja koneella julkisella tiell tai kadulla.

    Koneen lastaus

    Ole erittin varovainen lastatessasi konetta pervaunuun tai kuorma-autoon ja poistaessasi konetta niist. Kyt toimenpiteeseen tysleve ramppia, joka on konetta levempi. Peruutusrampit ja eteenpin alas ajettavat rampit (Figure 30).

    g027995

    Important: l kyt kapeita erillisi ramppeja koneen molemmilla puolilla.

    Rampin on oltava tarpeeksi pitk, jotta kulma maahan ei ylit 15 astetta (Figure 30). Tasaisella maalla rampin on oltava vhintn nelj kertaa pidempi kuin pervaunun tai kuorma-auton lavan korkeus maahan. Jyrkempi kulma saattaa aiheuttaa leikkurin osien takertumisen, kun laitetta siirretn rampilta pervaunuun tai kuorma-autoon. Jyrkemmt kulmat saattavat mys aiheuttaa koneen kaatumisen tai hallinnan menetyksen. Jos kone lastataan rinteess tai lhell rinnett, sijoita pervaunu tai kuorma-auto siten, ett se on rinteen alapss ja ramppi on ylspin rinteeseen. Nin saadaan mahdollisimman pieni ramppikulma.

    Vaara

    Koneen lastaaminen pervaunuun tai kuorma-autoon lis kaatumisen mahdollisuutta, mik voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman.

    • Ole erittin varovainen kyttesssi konetta rampilla.

    • Kyt vain tysleve ramppia. l kyt erillisi ramppeja koneen molemmilla puolilla.

    • Rampin ja maan tai rampin ja pervaunun tai kuorma-auton vlinen kulma ei saa olla yli 15astetta.

    • Varmista, ett rampin pituus on vhintn nelj kertaa pidempi kuin pervaunun tai kuorma-auton lavan korkeus maahan. Nin varmistetaan, ett rampin kulma tasaiseen maahan ei ylit 15 astetta.

    • Peruutusrampit ja eteenpin alas ajettavat rampit.

    • Vlt killist kiihdytyst tai hidastusta konetta rampilla ajettaessa, sill tm voi aiheuttaa hallinnan menetyksen tai kaatumisen.

    g027996

    Koneen hinaus

    • l kiinnit hinattavaa laitetta muualle koneeseen kuin vetokoukkuun.

    • Noudata valmistajan suosituksia, jotka koskevat hinattavien laitteiden painoa ja rinteill vetmist. Hinauspaino ei saa olla suurempi kuin koneen, kyttjn ja lispainojen yhteispaino, sill se voi johtaa hydrostaattisen vaihteiston vioittumiseen. Kyt vasta- tai pyrpainoja lislaitteen valmistajan kyttoppaan ohjeiden mukaisesti.

    • l koskaan anna lasten tai muiden henkiliden olla hinattavan laitteen sisll tai pll.

    • Rinteiss hinattavan laitteen paino voi johtaa pidon menetykseen, kaatumisriskin kasvuun ja ajoneuvon hallinnan menetykseen. Vhenn hinattavan laitteen painoa ja hidasta vauhtia.

    • Pysytysmatka kasvaa hinatun kuorman painon kasvaessa. Aja hitaasti ja varaa pyshtymiseen lis etisyytt.

    • Tee leveit knnksi, jotta lislaite ei koskettaisi konetta.

    Koneen tyntminen ksin

    Important: Tynn konetta aina ksin l hinaa konetta, sill hinaus saattaa vahingoittaa sit.

    Tss koneessa on shkinen jarrumekanismi. Konetta tynnettess virta-avaimen on oltava KYNNISS-asennossa. Jotta shkjarru voitaisiin vapauttaa, akun on oltava ladattu ja toiminnassa.

    Koneen tyntminen

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Paikanna ohitusvivut rungossa moottorin molemmilla puolilla.

    4. Siirr ohitusvipuja eteenpin aukon lpi ja lukitse ne paikoilleen painamalla alas (Figure 32).

      Note: Tee sama kummallekin vivulle.

    5. Knn virta-avain Kynniss-asentoon ja vapauta seisontajarru.

      Note: l kynnist konetta.

      g017303
    6. Varmista lopuksi, ett avain on knnetty takaisin PYSYTYS-asentoon, jotta akun lataus ei purkautuisi.

    Note: Jos kone ei liiku, shkjarru voi olla edelleen kytkettyn. Tarvittaessa shkjarru voidaan vapauttaa ksin. Katso kohta Shkjarrun vapautus.

    Koneen kytt

    Siirr ohitusvipuja taaksepin aukon lpi ja lukitse ne paikoilleen kuvan mukaisesti (Figure 32).

    Note: Tee sama kummallekin vivulle.

    Kunnossapito

    Note: Koneen vasen ja oikea puoli mritelln normaalista kyttasennosta ksin.

    Kunnossapitotaulukko

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    5 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda moottoriljy ja suodatin.
  • Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista turvajrjestelmn toiminta.
  • Puhdista ja tarkista ilmanpuhdistimen vaahtomuovipanos.
  • Tarkista moottoriljyn mr.
  • Tarkasta tert.
  • Tarkista, ettei suuntaimessa ole vaurioita.
  • Jokaisen käytön jälkeen
  • Puhdista leikkuupydn kotelo.
  • 25 käyttötunnin välein
  • Rasvaa kaikki voitelukohdat.
  • Tarkista rengaspaine.
  • Tarkista, ettei hihnassa ole kulumia tai murtumia.
  • 50 käyttötunnin välein
  • Vaihda ilmanpuhdistimen paperipanos.
  • Tarkista sytytystulppa.
  • 100 käyttötunnin välein
  • Vaihda moottoriljy(useammin raskaassa kytss tai lmptilan ollessa korkea).
  • Vaihda moottorin ljynsuodatin(useammin likaisissa tai plyisiss olosuhteissa).
  • Vaihda sytytystulppa.
  • Irrota ja puhdista puhallinkotelo ja muut mahdolliset jhdytyssuojukset (useammin erittin likaisissa tai plyisiss olosuhteissa).
  • Tarkasta polttoaineputken suodatin.
  • 200 käyttötunnin välein
  • Vaihda polttoaineputken suodatin.
  • Ennen varastointia
  • Lataa akku ja irrota akun kaapelit.
  • Tee kaikki yll mainitut huoltotoimenpiteet ennen varastointia.
  • Maalaa kuluneet pinnat.
  • Varoitus

    Jos jtt avaimen virtalukkoon, joku voi vahingossa kynnist moottorin ja vahingoittaa vakavasti lhell olijoita.

    Sammuta moottori ja irrota virta-avain virtalukosta ennen kaikkia huoltotoimia.

    Turvallisuus huollon aikana

    Vaara

    Joku voi kynnist moottorin huollon tai stmisen aikana. Moottorin kynnistys vahingossa voi aiheuttaa vakavan tapaturman kyttjlle tai sivullisille.

    Ota avain pois virtalukosta, kytke seisontajarru ja irrota sytytystulppien johdot ennen kuin ryhdyt kunnossapitotihin. Tynn johdot sivuun, jotta ne eivt vahingossa kosketa sytytystulppia.

    Vaara

    Moottorista saattaa tulla erittin kuuma. Kuuman moottorin koskettaminen voi aiheuttaa vakavia palovammoja.

    Anna moottorin jhty kokonaan ennen huoltoa tai moottoritilassa tehtvi korjaustit.

    • Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta kytt, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain tai sytytystulpan johto. Odota, ett kaikki liikkuvat osat pyshtyvt, ja anna koneen jhty ennen stmist, puhdistamista tai korjaamista. l anna tehtvn kouluttamattomien henkiliden huoltaa konetta.

    • Irrota akun kaapelit tai irrota johto sytytystulpasta ennen mitn huoltotoimia. Irrota kaapeli ensin negatiivisesta navasta ja vasta sitten positiivisesta navasta. Kytke kaapeli ensin plusnapaan ja vasta sitten miinusnapaan.

    • Pid kone, suojukset, suojalevyt ja kaikki turvalaitteet oikeilla paikoillaan ja turvallisessa toimintakunnossa. Tarkista osat snnllisesti kulumien ja heikkouksien varalta, ja vaihda ne tarvittaessa valmistajan suosittelemiin osiin.

      Vaara

      Alkuperisten varusteiden, osien ja/tai lisvarusteiden irrottaminen tai mukauttaminen voi vaikuttaa koneen takuuseen, ohjattavuuteen ja turvallisuuteen. Alkuperisten varusteiden luvaton mukauttaminen tai muiden kuin alkuperisten Toro-osien kytt voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan. Koneeseen, moottoriin, polttoaineeseen tai ilmanvaihtojrjestelmn tehdyt luvattomat muutokset voivat olla muun muassa seuraavien sovellettavien turvallisuusstandardien vastaisia: ANSI, OSHA ja NFPA ja/tai Yhdysvaltain valtion sdkset, kuten EPA ja CARB.

    • Ole varovainen, kun tarkastat teri. Kiedo tern (terien) ymprille esimerkiksi kangas tai kyt ksineit ja ole varovainen, kun huollat teri. Vaurioituneet tert on vaihdettava. l koskaan suorista tai hitsaa niit.

    • Tue kone tai sen osat tarvittaessa pukkien avulla.

      Varoitus

      Koneen nosto korjausta tai huoltoa varten pelkstn mekaanisten tai hydraulisten tunkkien varaan voi olla vaarallista. Mekaaniset tai hydrauliset tunkit eivt vlttmtt tue riittvsti tai niihin saattaa tulla vika, jolloin kone voi pudota, mist saattaa olla seurauksena henkilvahinko.

      l tue konetta pelkstn mekaanisten tai hydraulisten tunkkien varaan. Kyt asianmukaisia pukkeja tai vastaavaa tukea.

    • Vapauta paine varovasti osista, joihin on varastoitunut energiaa.

    • Pid kdet ja jalat poissa liikkuvista osista. l tee stj moottorin ollessa kynniss, jos mahdollista. Ole rimmisen varovainen, jos huolto- tai sttoimenpiteet vaativat, ett moottori on kynniss ja osat liikkuvat.

      Vaara

      Kosketus liikkuviin osiin tai kuumiin pintoihin voi aiheuttaa tapaturman.

      Pid sormet, kdet ja vaatteet etll pyrivist osista ja kuumista pinnoista.

    • Tarkasta snnllisesti kaikki pultit ja niiden oikea kireys.

    Huoltoa edeltävät toimenpiteet

    Istuimen nosto

    Tarkista, ett seisontajarru on kytkettyn. Nosta istuinta eteenpin.

    Istuinta nostamalla pstn ksiksi seuraaviin osiin:

    • Sarjanumerokilpi

    • Huoltotarra

    • Istuimen stpultit (jos on)

    • Polttoainesuodatin

    • Akku ja akun kaapelit

    Leikkuupydn verhon vapautus

    Lys verhon kaksi alapulttia, jotta pset ksiksi leikkuupydn ylosaan (Figure 33).

    g027794

    Note: Kiinnit verho huollon jlkeen kiristmll pultit.

    Voitelu

    Laakereiden rasvaus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    25 käyttötunnin välein
  • Rasvaa kaikki voitelukohdat.
  • Rasvatyyppi: litiumpohjainen yleisrasva nro2

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin ja kytke seisontajarru. Katso kohta Pyskinti-asento.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Puhdista rasvanipat (Figure 34 ja Figure 35) rievulla.

      Note: Raaputa rasvanippoihin mahdollisesti roiskunut maali pois.

      g032432
      decal106-8717
    4. Liit voitelupistooli kuhunkin nippaan (Figure 34 ja Figure 35).

    5. Pumppaa rasvaa nippoihin, kunnes rasvaa alkaa tihkua laakereista.

    6. Pyyhi pois liika rasva.

    Moottorin huolto

    Moottorin turvallinen kytt

    • Moottori on sammutettava ennen ljyn tarkistusta tai lisyst kampikammioon.

    • Pid kdet, jalat, kasvot, vaatteet ja muut kehonosat etll nenvaimentimesta ja muista kuumista pinnoista.

    Ilmanpuhdistimen huolto

    Note: Huolla ilmanpuhdistin useammin (muutaman tunnin vlein), jos kyttolosuhteet ovat erittin plyiset tai hiekkaiset.

    Vaahtomuovi- ja paperipanosten irrotus

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Puhdista ilmanpuhdistimen ymprist, jotta lika ei pse moottoriin ja aiheuta vahinkoa.

    4. Irrota ilmanpuhdistimen suojus kiertmll kaksi nuppia irti (Figure 36).

      g020242
    5. Poista vaahtomuovi- ja paperisuodatinpanokset varovasti ilmanpuhdistimen kotelosta (Figure 37).

      g233265
    6. Erottele vaahtomuovi- ja paperipanokset.

    Ilmanpuhdistimen vaahtomuovipanoksen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Puhdista ja tarkista ilmanpuhdistimen vaahtomuovipanos.
    1. Pese vaahtomuovipanos nestesaippualla ja lmpimll vedell. Kun panos on puhdas, huuhtele se perusteellisesti.

    2. Kuivaa panos puristamalla sit puhtaaseen riepuun.

      Important: Vaihda vaahtomuovipanos, jos se on repeytynyt tai kulunut.

    Ilmanpuhdistimen paperipanoksen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Vaihda ilmanpuhdistimen paperipanos.
    1. Puhdista paperipanos plyst napauttamalla sit kevyesti.

      Note: Jos paperipanos on hyvin likainen, vaihda se (Figure 37).

    2. Tarkista, ettei panos ole repeytynyt, ettei siin ole ljykalvoa tai ettei kumitiiviste ole vaurioitunut.

    3. Vaihda paperipanos, jos se on vaurioitunut.

      Important: l puhdista paperisuodatinta.

    Vaahtomuovi- ja paperipanosten asennus

    Important: Moottoria tulee kytt vain silloin, kun ilmanpuhdistimen vaahtomuovi- ja paperipanokset on kunnolla asennettu, jotta moottori ei pse vaurioitumaan.

    1. Asenna vaahtomuovisuodatin paperisuodattimeen (Figure 37).

    2. Asenna vaahtomuovisuodatin ja paperisuodatin ilmanpuhdistimen koteloon.

    3. Asenna ilmanpuhdistimen suojus ja kirist kaksi nuppia (Figure 36).

    Moottoriljyn huolto

    Moottoriljyn tekniset tiedot

    ljylaatu: puhdistava ljy (API-huoltoluokitus SF, SG, SH, SJ tai korkeampi)

    Kampikammion tilavuus: 1,4l ljynsuodattimen kanssa

    Viskositeetti: Katso seuraava taulukko.

    g029683

    Moottoriljyn mrn tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista moottoriljyn mr.
  • Note: Tarkista ljymr moottorin ollessa kylm.

    Important: Jos moottorin kampikammioon laitetaan liikaa tai liian vhn ljy ja moottoria kytetn, moottori saattaa vaurioitua.

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

      Note: Varmista, ett moottori on jhtynyt, jotta ljy on ehtinyt valua ljypohjaan.

    3. Puhdista ljyntyttkorkin ja mittatikun ymprist ennen korkin irrottamista, jotta moottoriin ei pse likaa, leikkuujtteit tai muita roskia (Figure 39).

    g193541

    Moottoriljyn ja ljynsuodattimen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    5 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda moottoriljy ja suodatin.
  • 100 käyttötunnin välein
  • Vaihda moottoriljy(useammin raskaassa kytss tai lmptilan ollessa korkea).
  • Vaihda moottorin ljynsuodatin(useammin likaisissa tai plyisiss olosuhteissa).
    1. Pyski kone siten, ett valutuspuoli on hieman vastakkaista puolta alempana, jotta kaikki ljy valuu pois.

    2. Vapauta terkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    3. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    4. Tyhjenn ljy moottorista.

      g029369
    5. Vaihda moottorin ljynsuodatin (Figure 41).

      Note: Varmista, ett ljynsuodattimen tiiviste koskettaa moottoria, ja knn sitten suodatinta viel 3/4kierrosta.

      g027477
    6. Kaada hitaasti noin 80% mritetyst ljymrst tyttputkeen ja lis hitaasti siten, ett sit on Full-merkkiin asti (Figure 42).

      g235264
    7. Toimita kytetty ljy jlleenksittelylaitoksen hvitettvksi.

    Sytytystulpan huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Tarkista sytytystulppa.
  • 100 käyttötunnin välein
  • Vaihda sytytystulppa.
  • Varmista, ett keski- ja sivuelektrodien krkivli on oikea, ennen kuin asennat sytytystulpan. Irrota ja asenna sytytystulppa kytten apuna sytytystulpan avainta. Tarkista ja sd krkivli krkivlin tykalulla tai rakotulkilla. Asenna tarvittaessa uusi sytytystulppa.

    Tyyppi: Champion® RC12YC, Autolite® 3924 tai NGK® BCPR6ES

    Krkivli: 0,75mm

    Sytytystulpan irrotus

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Puhdista sytytystulpan ymprist, jotta moottoriin ei pse likaa tai roskia.

    4. Irrota sytytystulppa (Figure 43).

      g027478

    Sytytystulpan tarkistus

    Important: l puhdista sytytystulppia. Sytytystulppa tulee vaihtaa aina, kun eriste on mustunut, kun elektrodit ovat kuluneet tai kun tulpassa on ljykalvo tai murtumia.

    Jos net eristeess vaaleanruskeata tai harmaata, moottori toimii moitteettomasti. Jos eriste on mustunut, ilmanpuhdistin on yleens likainen.

    Sd krkivliksi 0,76mm.

    g206628

    Sytytystulpan asennus

    g027480

    Puhallinkotelon puhdistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    100 käyttötunnin välein
  • Irrota ja puhdista puhallinkotelo ja muut mahdolliset jhdytyssuojukset (useammin erittin likaisissa tai plyisiss olosuhteissa).
  • Jotta jhdytys toimisi riittvn tehokkaasti, varmista, ett sleikk, jhdytysrivat ja muut moottorin ulkoiset pinnat ovat aina puhtaat.

    Puhdista jhdytysrivat ja ulkoiset pinnat tarvittaessa. Muista asentaa jhdytyssuojukset paikoilleen. Kirist puhallinkotelon ruuvit momenttiin 7,5Nm.

    Important: Jos moottoria kytetn sleikk tukkeutuneena, likaisilla tai tukkeutuneilla jhdytysrivoilla tai ilman jhdytyssuojuksia, ylikuumeneminen vaurioittaa moottoria.

    Polttoainejärjestelmän huolto

    Hengenvaara

    Tietyiss oloissa polttoaine on hyvin tulenarkaa ja rjhdysherkk. Polttoaineen aiheuttama tulipalo tai rjhdys voi aiheuttaa palovammoja ja omaisuusvahinkoja.

    Kohdassa Polttoaineen lisys on tydellinen luettelo polttoaineeseen liittyvist varotoimenpiteist.

    Polttoaineputken suodattimen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    100 käyttötunnin välein
  • Tarkasta polttoaineputken suodatin.
  • 200 käyttötunnin välein
  • Vaihda polttoaineputken suodatin.
  • l asenna likaista suodatinta sen jlkeen, kun se on irrotettu polttoaineputkesta.

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

      g027506g033082

    Sähköjärjestelmän huolto

    Shkjrjestelmn turvallinen kytt

    • Irrota akun kytkennt ennen kuin korjaat konetta. Irrota ensin miinusnavan akkukenk ja vasta sitten plusnavan akkukenk. Kytke ensin plusnavan akkukenk ja vasta sitten miinusnavan akkukenk.

    • Lataa akku avoimessa tilassa, jossa on hyv ilmanvaihto, kaukana kipinist ja avotulesta. Irrota laturin virtajohto ennen kuin kytket laturin akkuun tai irrotat sen akusta. Kyt suojavaatetusta ja eristettyj tykaluja.

    Akun huolto

    Akun irrotus

    Vaara

    Akun navat tai metallitykalut voivat aiheuttaa oikosulun koskettaessaan koneen metalliosia, mist voi seurata kipinit. Kipint voivat saada akun kaasut rjhtmn ja aiheuttaa siten henkilvahingon.

    • Kun irrotat tai asennat akun, l anna akun napojen koskettaa koneen metalliosia.

    • l anna metallitykalujen aiheuttaa oikosulkua akun napojen ja koneen metalliosien vlille.

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Nosta istuin, jotta pset ksiksi akkuun.

    4. Irrota miinusmaakaapeli (musta) akun navasta (Figure 47).

      Note: Silyt kaikki kiinnikkeet.

      Vaara

      Akun kaapeleiden virheellinen irrotus voi vahingoittaa konetta ja kaapeleita aiheuttaen kipinit. Kipint voivat saada akun kaasut rjhtmn ja aiheuttaa siten henkilvahingon.

      • Irrota aina akun miinuskaapeli (musta) ennen pluskaapelin (punainen) irrottamista.

      • Kytke aina akun pluskaapeli (punainen) ennen miinuskaapelia (musta).

    5. Ved kumisuojus pois punaisesta pluskaapelista.

    6. Irrota pluskaapeli (punainen) akun navasta (Figure 47).

      Note: Silyt kaikki kiinnikkeet.

    7. Irrota akun pidike (Figure 47) ja nosta akku pois akkualustalta.

      g017701

    Akun lataus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Ennen varastointia
  • Lataa akku ja irrota akun kaapelit.
    1. Irrota akku alustasta. Katso kohta Akun irrotus.

    2. Lataa akkua 6–10A:n virralla vhintn yhden tunnin ajan.

      Note: l lataa akkua liikaa.

    3. Kun akku on ladattu tyteen, irrota laturi shkliitnnst. Irrota sitten laturin johtimet akun navoista (Figure 48).

      g000538

    Akun asennus

    1. Aseta akku alustalle (Figure 47).

    2. Asenna pluskaapeli (punainen) akun plusnapaan (+) kyttmll aiemmin irrotettuja kiinnikkeit.

    3. Asenna miinuskaapeli akun miinusnapaan (–) kyttmll aiemmin irrotettuja kiinnikkeit.

    4. Ved punainen suojus positiivisen (punaisen) akun navan plle.

    5. Kiinnit akku pidikkeell (Figure 47).

    6. Laske istuin alas.

    Sulakkeiden huolto

    Shkjrjestelm on suojattu sulakkeilla. Huoltoa ei tarvita. Jos sulake kuitenkin palaa, tarkista osa/virtapiiri toimintavian tai oikosulun varalta.

    Sulaketyyppi:

    • Pvirta: F1 (30A, pistotyyppinen)

    • Latauspiiri: F2 (25A, pistotyyppinen)

    1. Irrota ruuvit, joilla ohjauspaneeli on kiinni koneessa.

      Note: Silyt kaikki kiinnikkeet.

    2. Nosta ohjauspaneeli yls, niin pset ksiksi pjohdinsarjaan ja sulakerasiaan (Figure 49).

    3. Vaihda sulake vetmll ensin vanha sulake irti (Figure 49).

      g014540
    4. Palauta ohjauspaneeli normaaliasentoon.

      Note: Kiinnit paneeli koneeseen aiemmin irrotetuilla ruuveilla.

    Vetojärjestelmän huolto

    Rengaspaineen tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    25 käyttötunnin välein
  • Tarkista rengaspaine.
  • Pid etu- ja takarenkaiden rengaspaine ohjeiden mukaisena. Eptasainen rengaspaine voi aiheuttaa eptasaisen leikkuujljen. Tarkista paine venttiilin varresta (Figure 50). Tarkista paine, kun renkaat ovat kylmt, jotta painelukema olisi mahdollisimman tarkka.

    Katso renkaiden valmistajan suosittelema enimmispaine kntpyrien renkaiden sivusta.

    Tyt vetvien takapyrien renkaat paineeseen 0,9bar.

    g000554

    Shkjarrun vapautus

    Shkjarru voidaan vapauttaa manuaalisesti kntmll nostovarsia eteenpin. Kun shkjarru on aktivoitunut, jarru palautuu.

    1. Knn avain PYSYTYS-asentoon tai irrota akun kytkent.

    2. Lys 2 alinta pulttia, joilla leikkuupydn verho on kiinnitetty leikkuupytn. Katso kohta Leikkuupydn verhon vapautus.

    3. Paikanna shkjarrun akseli, johon jarrun nostovarret yhdistyvt (Figure 51).

    4. Vapauta jarru kntmll akselia eteenpin.

    5. Kirist kaksi alinta pulttia, joilla leikkuupydn verho on kiinnitetty leikkuupytn. Katso kohta Leikkuupydn verhon vapautus.

    g027911

    Hihnan huolto

    Hihnojen tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    25 käyttötunnin välein
  • Tarkista, ettei hihnassa ole kulumia tai murtumia.
  • Vaihda hihna, jos se on kulunut. Kuluneen hihnan merkkej ovat vinkuminen hihnan pyriess, luistavat tert ruohoa leikattaessa, rispaantuneet hihnan reunat, palojljet ja murtumat hihnassa.

    Leikkurin hihnan vaihto

    Kuluneen hihnan merkkej ovat vinkuminen hihnan pyriess, luistavat tert ruohoa leikattaessa, rispaantuneet reunat, palojljet ja murtumat. Vaihda leikkurin hihna, jos jokin nist tiloista ilmenee.

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Aseta leikkuukorkeudeksi alin leikkuuasento (38mm).

    4. Irrota hihnapyrn suojukset 107cm:n leikkuupydill varustetuissa koneissa (Figure 52).

      g032555
    5. Lys 2 alinta pulttia, joilla leikkuupydn verho on kiinnitetty leikkuupytn. Katso kohta Leikkuupydn verhon vapautus.

    6. Vapauta kiristinpyrn jnnitys irrottamalla kiristinpyrn jousi leikkuupydn koukusta jousen irrotustykalun avulla (Toro-osanro 92-5771). Irrota sitten hihna hihnapyrilt (Figure 53 ja Figure 54).

      Vaara

      Asennettuna jousessa on jnnitys, ja se saattaa aiheuttaa henkilvahinkoja.

      Ole varovainen, kun irrotat hihnaa.

      g015129
      g014930
    7. Asenna uusi hihna moottorin ja leikkurin hihnapyrien ympri (Figure 53 ja Figure 54).

    8. Asenna kiristinpyrn jousi leikkuupydn koukkuun jousen irrotustykalun (Toro-osanro 92-5771) avulla, jolloin kiristinpyr ja leikkurin hihna jnnittyvt (Figure 53 ja Figure 54).

    9. Kirist kaksi alinta pulttia, joilla leikkuupydn verho on kiinnitetty leikkuupytn. Katso kohta Leikkuupydn verhon vapautus.

    10. Asenna hihnapyrn suojukset.

    Leikkurin huolto

    Terien turvallinen kytt

    Kulunut tai vaurioitunut ter voi rikkoutua ja tern pala voi sinkoutua kyttjn tai ohikulkijaan pin, mik voi aiheuttaa vakavan henkilvahingon tai kuoleman. l yrit korjata vaurioitunutta ter, koska se saattaa mittid tuotteen turvasertifioinnin.

    • Tert on tarkistettava snnllisesti kulumisen ja vaurioiden varalta.

    • Ole varovainen, kun tarkastat teri. Kiedo terien ymprille esimerkiksi kangas tai kyt ksineit ja noudata varovaisuutta teri huoltaessasi. Tert saa ainoastaan vaihtaa tai teroittaa. Niit ei saa suoristaa eik hitsata.

    • Ole varovainen ksitellesssi moniterisi koneita, sill yhden tern kntminen saattaa knt mys muita teri.

    Leikkuuterien huolto

    Tert on pidettv tervin, jotta leikkausjlki pysyy ensiluokkaisena. Jotta terien teroitus ja vaihto kvisi vaivattomasti, on hyv pit vaihtoteri saatavilla.

    Ennen terien tarkastusta tai huoltoa

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota virta-avain ja irrota sytytystulppien johdot sytytystulpista.

    Terien tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkasta tert.
    1. Tarkasta leikkuusrmt (Figure 55).

    2. Jos srmt eivt ole tervi tai niiss on lovia, irrota ter ja teroita se. Katso Terien teroitus.

    3. Tarkasta tert, etenkin kupera alue.

    4. Jos havaitset vhisikn murtumisen, kulumisen tai urautumisen merkkej tll alueella, asenna uusi ter vlittmsti (Figure 55).

      g006530

    Taipuneiden terien tarkistus

    Note: Koneen on oltava tasaisella alustalla seuraavaa toimenpidett varten.

    1. Nosta leikkuupyt ylimpn leikkuukorkeusasentoon.

    2. Kyt pehmustettuja paksuja suojaksineit tai muita soveltuvia ksisuojaimia. Knn ter hitaasti asentoon, jossa etisyys leikkuusrmst tasaiseen alustaan voidaan mitata (Figure 56).

      g014972
    3. Mittaa etisyys tern krjest tasaiseen alustaan (Figure 57).

      g014973
    4. Knn samaa ter 180 astetta niin, ett vastakkainen leikkuusrm on samassa asennossa (Figure 58).

      g014974
    5. Mittaa etisyys tern krjest tasaiseen alustaan (Figure 59).

      Note: Ero saa olla enintn 3mm.

      g014973
      1. Jos A:n ja B:n vlinen ero on suurempi kuin 3mm, vaihda ter uuteen. Katso kohdat Terien irrotus ja Terien asennus.

        Note: Jos taipuneen tern tilalle vaihdetaan uusi ja mittaustulos on edelleen yli 3mm, tern kara saattaa olla taipunut. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

      2. Jos ero on hyvksytyiss rajoissa, siirry seuraavaan tern.

    6. Toista toimenpide kullekin terlle.

    Terien irrotus

    Ter on vaihdettava, jos se on osunut kiinten esineeseen, jos se on eptasapainossa tai jos se on taipunut. Kyt aina aitoja Toro-vaihtoteri koneen parhaan suorituskyvyn ja turvallisuuden varmistamiseksi. Muiden valmistajien vaihtoterien kytt saattaa aiheuttaa sen, ett kone ei ole en turvallisuusstandardien mukainen.

    1. Tartu tern phn liinan tai paksun hansikkaan avulla.

    2. Irrota tern jykistj (vain 81cm:n leikkuupydt) terpultti, jousialuslaatta ja ter kara-akselista (Figure 60 ja Figure 61).

      g000551
      g027833

    Terien teroitus

    1. Viilaa leikkuusrm tervksi tern molemmista pist (Figure 62).

      Note: Silyt alkuperinen kulma.

      Note: Ter silytt tasapainonsa, kun molemmista leikkuusrmist poistetaan materiaalia yht paljon.

      g000552
    2. Tarkista tern tasapaino asettamalla se tern tasaimeen (Figure 63).

      Note: Jos ter pysyy vaaka-asennossa, se on tasapainossa ja sit voidaan kytt.

      Note: Jos ter ei ole tasapainossa, viilaa sit vhn vain siipialueelta (Figure 62).

      g000553
    3. Toista, kunnes ter on tasapainossa.

    Terien asennus

    1. Asenna ter kara-akseliin (Figure 61).

      Important: Tern kuperan puolen on osoitettava ylspin leikkurin sispuolta kohti, jotta leikkuujljest tulee kunnollinen.

    2. Asenna tern jykistj (vain 81cm:n leikkuupydt), jousialuslaatta (kovera puoli ter kohden) ja terpultti (Figure 61).

    3. Kirist terpultti momenttiin 47–88Nm.

    Leikkuupydn tasaus

    Varmista, ett leikkuupyt on vaakasuorassa aina leikkuria asentaessasi tai jos nurmikon leikkuujlki ei ole tasainen.

    Ennen tasausta on tarkistettava, ettei leikkuupydss ole taipuneita teri. Kaikki taipuneet tert on irrotettava ja vaihdettava. Katso kohta Leikkuuterien huolto ennen kuin jatkat.

    Tasaa leikkuupyt ensin sivusuunnassa. Sd sitten tern pituussuuntaisen kaltevuus.

    Vaatimukset:

    • Koneen on oltava tasaisella alustalla.

    • Kaikkien renkaiden ilmanpaineen on oltava oikea. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

    Sivusuuntainen tasaus

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Siirr leikkuukorkeuden stvipu keskimmiseen asentoon.

    4. Knn teri varovasti niin, ett ne ovat kaikki sivuttaissuunnassa (Figure 64 ja Figure 65).

      g014630
      g009682
    5. Mittaa ulkoleikkuusrmien ja tasaisen pinnan vlilt (Figure 64 ja Figure 65).

      Note: Jos molemmat mitat eivt ole 5mm:n sisll toisistaan, st on tarpeen. Jatka sitten toimenpidett.

    6. Siirry koneen vasemmalle puolelle.

    7. Lys sivuosan lukkomutteria.

    8. Nosta tai laske leikkuupydn vasenta sivua kiertmll takaosan lukkomutteria (Figure 66).

      Note: Jos haluat nostaa leikkuupyt, kierr takaosan lukkomutteria mytpivn. Jos haluat laskea leikkuupyt, kierr takaosan lukkomutteria vastapivn (Figure 66).

      g027588
    9. Tarkista sivuttaissuunnan sdt uudelleen. Toista toimenpidett, kunnes mitat ovat oikein.

    10. Tasaa leikkuupyt tarkistamalla tern kaltevuus pituussuunnassa. Katso Tern pituussuuntaisen kaltevuuden st.

    Tern pituussuuntaisen kaltevuuden st

    Tern pituussuuntainen kaltevuus on tarkistettava aina ennen leikkurin asennusta. Jos leikkurin etup on yli 7,9mm alempana kuin leikkurin takap, sd tern kaltevuutta seuraavien ohjeiden mukaisesti:

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Siirr leikkuukorkeuden stvipu keskimmiseen asentoon.

      Note: Tarkista ja sd tern sivusuuntainen tasaus, jos et ole tarkistanut asetusta. Katso kohta Sivusuuntainen tasaus.

    4. Knn teri varovasti niin, ett ne ovat pituussuuntaisesti (Figure 67 ja Figure 68).

      g014631
      g009658
    5. Mittaa etisyys etutern krjest tasaiseen alustaan ja takatern krjest tasaiseen alustaan (Figure 67 ja Figure 68).

      Note: Jos etutern krki ei ole 1,6–7,9mm alempana kuin takatern krki, sd etuosan lukkomutteria.

    6. Sd tern pituussuuntaista kaltevuutta kiertmll leikkurin etuosassa olevaa stmutteria (Figure 69).

      g014634
    7. Nosta leikkurin etupt kiristmll stmutteria.

    8. Laske leikkurin etupt lysmll stmutteria.

    9. Tarkista pituussuuntainen kaltevuus uudelleen sdn jlkeen. Jatka mutterin stmist, kunnes etutern krki on 1,6–7,9mm takatern krke alempana (Figure 67 ja Figure 68).

    10. Kun tern pituussuuntainen kaltevuus on kunnossa, tarkista leikkurin sivusuuntainen tasaus uudelleen. Katso kohta Sivusuuntainen tasaus.

    Leikkuupydn irrotus

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Laske leikkuukorkeuden stvipu alimpaan asentoon.

    4. Lys 2 alinta pulttia, joilla leikkuupydn verho on kiinnitetty leikkuupytn. Katso kohta Leikkuupydn verhon vapautus.

    5. Irrota sokka etutukitangosta ja irrota tanko leikkuupydn kannattimesta (Figure 70).

      g014635
    6. Laske leikkuupydn etuosa varovasti maahan.

    7. Nosta leikkuupyt ja kannattimet irti takanostovarresta. Laske leikkuri maahan varovasti (Figure 71).

      g015338
    8. Irrota leikkurin hihna moottorin hihnapyrst liu’uttamalla leikkuupyt taaksepin.

    9. Liu’uta leikkuupyt pois koneen alta.

      Note: Silyt kaikki osat myhemp kytt varten.

    Leikkuupydn asennus

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Liu'uta leikkuri koneen alle.

    4. Laske leikkuukorkeuden stvipu alimpaan asentoon.

    5. Nosta leikkuupydn takaosaa ja ohjaa kannattimet takanostovarren plle (Figure 71).

    6. Kiinnit etutukitanko leikkuupytn liitintapilla ja sokalla (Figure 70).

    7. Asenna leikkurin hihna moottorin hihnapyrn. Katso kohta Leikkurin hihnan vaihto.

    8. Kirist kaksi alinta pulttia, joilla leikkuupydn verho on kiinnitetty leikkuupytn. Katso kohta Leikkuupydn verhon vapautus.

    Suuntaimen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista, ettei suuntaimessa ole vaurioita.
  • Vaara

    Jos heittoaukko ei ole peitossa, kone saattaa singota esineit kyttjn tai sivullisten suuntaan, mist voi olla seurauksena vakava tapaturma. Seurauksena voi olla mys kosketus tern.

    l koskaan kyt konetta ilman suuntainta, poistolevy tai ruohonkerysjrjestelm.

    1. Irrota mutteri (3/8tuumaa) tangosta leikkurin alta (Figure 72 ja Figure 73).

      g014636
      g005192
    2. Liu’uta tanko ulos lyhyest pidikkeest, jousesta ja suuntaimesta (Figure 72 ja Figure 73).

    3. Irrota vaurioitunut tai kulunut suuntain.

    4. Vaihda suuntain (Figure 72 ja Figure 73).

    5. Liu’uta tangon suora p suuntaimen takakannakkeen lpi.

    6. Aseta jousi ptylangat alaspin tankoon ja suuntaimen kannakkeiden vliin.

    7. Liu’uta tanko suuntaimen toisen kannakkeen lpi (Figure 72 ja Figure 73).

    8. Tynn tanko suuntaimen edess leikkuupydss olevaan lyhyeen pidikkeeseen.

    9. Kiinnit tangon takaosa leikkuriin mutterilla (3/8tuumaa) kuvan mukaisesti (Figure 72 ja Figure 73).

      Important: Suuntaimen on oltava jousikuormitettuna ala-asennossa. Nosta suuntain yls ja testaa, ett napsahtaa ala-asentoon.

    Puhdistus

    Leikkurin alapuolen pesu Leikkuupyt

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Jokaisen käytön jälkeen
  • Puhdista leikkuupydn kotelo.
  • Important: Kone voidaan pest miedolla pesuaineella ja vedell. l pese konetta painepesurilla. l kyt vett ylen mrin, l etenkn ohjauspaneelin lhell, istuimen alla tai moottorin ja hydraulipumppujen lheisyydess.

    Pese leikkuupydn alapuoli aina kytn jlkeen, jotta ruohoa ei pse kertymn ja jotta leikkuujte hajaantuu paremmin.

    1. Pyski kone tasaiselle alustalle, vapauta terkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Kiinnit letkuliitin leikkurin pesuliitnnn phn ja knn vesi suurelle paineelle (Figure 74).

      Note: Levit vaseliinia pesuliitnnn O-renkaaseen, jotta liitin liukuu paremmin ja suojaa O-rengasta.

      g003934
    4. Laske leikkuri alimpaan leikkuukorkeuteen.

    5. Istuudu istuimelle ja kynnist moottori.

    6. Kytke terkytkin (voimanulosotto) ja anna leikkurin kyd 1–3minuuttia.

    7. Vapauta terkytkin, sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat pyshtyvt.

    8. Katkaise vedentulo ja irrota liitin pesuliitnnst.

      Note: Jos leikkuri ei puhdistu yhdell pesukerralla, liota sit ja anna sen seist 30minuutin ajan. Toista sitten toimenpide.

    9. Kyt leikkuria viel 1–3minuuttia, jotta vesi valuu pois.

      Vaara

      Rikkoutunut tai puuttuva pesuliitnt voi aiheuttaa esineiden ulossinkoutumista tai terkosketuksen. Terkosketus tai ulossinkoutuva jte voi aiheuttaa loukkaantumisen tai kuoleman.

      • Vaihda rikkoutunut tai puuttuva pesuliitnt vlittmsti, ennen kuin kytt konetta uudelleen.

      • Ksi tai jalkoja ei saa koskaan laittaa leikkurin alle tai koneen aukkojen lpi.

    Jtteiden hvitys

    Moottoriljy, akut, hydraulineste ja moottorin jhdytysneste saastuttavat ymprist. Ne on hvitettv kansallisten ja paikallisten mrysten mukaisesti.

    Varastointi

    Turvallisuus varastoinnin aikana

    • Anna moottorin jhty ennen koneen varastointia.

    • l silyt konetta tai polttoainetta lhell avotulta tai tyhjenn polttoainetta sistiloissa.

    Puhdistus ja varastointi

    1. Vapauta terkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, ett kaikki liikkuvat osat ovat pyshtyneet, ennen kuin poistut kyttjn paikalta.

    3. Poista ruoho, lika ja rasva koneen kaikista ulkoisista osista, etenkin moottorista ja hydraulijrjestelmst. Puhdista lika ja roskat moottorin sylinterinkannen rivoista ja tuulettimen kotelosta.

      Important: Kone voidaan pest miedolla pesuaineella ja vedell. l pese konetta painepesurilla. l kyt vett ylen mrin, l etenkn kojetaulun, moottorin ja hydraulipumppujen lheisyydess.

    4. Tarkista seisontajarrujen toiminta. Katso Pyskinti-asento.

    5. Huolla ilmanpuhdistin. Katso kohta Ilmanpuhdistimen huolto.

    6. Rasvaa kone. Katso kohta Voitelu.

    7. Vaihda kampikammioljy. Katso kohta Moottoriljyn huolto.

    8. Tarkista rengaspaine. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

    9. Lataa akku. Katso kohta Akun lataus.

    10. Kaavi ruoho ja lika leikkurin alta ja pese leikkuri sitten vesiletkulla.

      Note: Kyt konetta terkytkin (voimanulosotto) kytkettyn ja korkeimmalla tyhjkyntinopeudella 2–5minuutin ajan pesun jlkeen.

    11. Tarkista terien kunto. Katso kohta Leikkuuterien huolto.

    12. Valmistele kone varastointia varten, jos sit ei ole tarkoitus kytt yli kuukauteen. Valmistele kone varastointia varten seuraavasti:

      1. Lis polttoainesilin ljypohjaista stabilointi-/lisainetta. Noudata stabilointiaineen valmistajan sekoitusohjeita. l kyt alkoholipohjaista stabilointiainetta (etanolia tai metanolia).

        Note: Stabilointi-/lisaine toimii tehokkaimmin, kun se sekoitetaan tuoreeseen polttoaineeseen ja kun sit kytetn jatkuvasti.

      2. Kyt moottoria, jotta lisaineinen polttoaine kiert koko polttoainejrjestelmss (5minuuttia).

      3. Sammuta moottori, anna sen jhty ja tyhjenn polttoainesili.

      4. Kynnist moottori ja anna sen kyd, kunnes se sammuu.

      5. Hvit polttoaine asianmukaisesti. Kierrt polttoaine paikallisten asetusten mukaisesti.

        Important: l silyt lisaineistettua polttoainetta 90piv kauempaa.

    13. Irrota sytytystulpat ja tarkista niiden kunto. Katso kohta Sytytystulpan huolto. Kun sytytystulpat on irrotettu moottorista, kaada 30ml (kaksi ruokalusikallista) moottoriljy sytytystulpan reikn. Kierrt moottoria kynnistimell, jotta ljy levi sylinterin sisn. Asenna sytytystulppa tai -tulpat. l asenna sytytystulpan (-tulppien) johtoa.

    14. Tarkista ja kirist kaikki pultit, mutterit ja ruuvit. Korjaa tai vaihda kaikki vaurioituneet osat.

    15. Maalaa kaikki naarmuuntuneet tai paljaat metallipinnat. Maalia on saatavissa valtuutetusta huoltoliikkeest.

    16. Varastoi kone puhtaaseen, kuivaan autotalliin tai varastotilaan. Irrota avain avainkytkimest ja silyt se lasten ja muiden luvattomien kyttjien ulottumattomissa. Peit kone, jotta se pysyy suojassa ja puhtaana.

    Akun varastointi

    1. Lataa akku tyteen.

    2. Anna akun olla 24tuntia, tarkista sitten akun jnnite.

      Note: Jos akun jnnite on alle 12,6V, toista vaiheet 1 ja 2.

    3. Irrota kaapelit akusta.

    4. Tarkista jnnite aika ajoin ja varmista, ett jnnite on 12,4V tai enemmn.

      Note: Jos akun jnnite on alle 12,4V, toista vaiheet 1 ja 2.

    Vinkkej akun silytykseen

    • Silyt akkua pystyasennossa viiless, kuivassa paikassa.

    • l pinoa akkuja suoraan pllekkin, elleivt ne ole pahvilaatikoissa.

    • l pinoa enemp kuin kolmea akkua (vain kahta, jos akkutyyppi on kaupallinen).

    • Testaa nesteakkua 4–6 kuukauden vlein ja lataa se tarvittaessa.

    • Testaa ja lataa akku aina ennen asennusta.

    Vianetsintä

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Polttoainesiliss nkyy merkkej hajoamisesta tai polttoaine nytt loppuvan usein koneesta.
    1. Ilmanpuhdistimen paperipanos on tukkeutunut.
    1. Puhdista paperipanos.
    Moottori ylikuumenee.
    1. Moottori on ylikuormitettu.
    2. Kampikammiossa on liian vhn ljy.
    3. Moottorin puhallinkotelon alla olevat jhdytysrivat ja ilmakanavat ovat tukossa.
    4. Ilmanpuhdistin on likainen.
    5. Polttoainejrjestelmss on likaa, vett tai vanhentunutta polttoainetta.
    1. Vhenn ajonopeutta.
    2. Lis ljy kampikammioon.
    3. Poista tukkeumat jhdytysrivoista ja ilmakanavista.
    4. Puhdista tai vaihda ilmanpuhdistimen panos.
    5. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen
    Kynnistin ei pyrit.
    1. Terkytkin on kytkettyn.
    2. Liikkeenohjausvivut eivt ole Pyskinti-asennossa.
    3. Akussa ei ole latausta.
    4. Shkliitnnt ovat ruostuneet tai lystyneet.
    5. Sulake on palanut.
    6. Rele tai kytkin on vaurioitunut.
    1. Vapauta terkytkin.
    2. Siirr liikkeenohjausvivut ulospin Pyskinti-asentoon.
    3. Lataa akku.
    4. Tarkista, ett shkliitntjen kosketus on kunnossa.
    5. Vaihda sulake.
    6. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Moottori ei kynnisty, kynnistyy huonosti tai ei pysy kynniss.
    1. Polttoainesili on tyhj.
    2. Rikastin (jos on) ei ole kytss.
    3. Ilmanpuhdistin on likainen.
    4. Sytytystulpan johdot ovat lysll tai irronneet.
    5. Sytytystulppa on sypynyt tai likainen, tai sen krkivli on vr.
    6. Polttoainesuodattimessa on likaa.
    7. Polttoainejrjestelmss on likaa, vett tai vanhentunutta polttoainetta.
    8. Polttoainesiliss on vrnlaista polttoainetta.
    9. Kampikammiossa on liian vhn ljy.
    1. Tyt polttoainesili.
    2. Siirr rikastinvipu Pll-asentoon.
    3. Puhdista tai vaihda ilmanpuhdistimen panos.
    4. Asenna sytytystulpan johto.
    5. Asenna uusi sytytystulppa, jonka krkivli on oikea.
    6. Vaihda polttoainesuodatin.
    7. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    8. Tyhjenn sili ja tyt se oikeantyyppisell polttoaineella.
    9. Lis ljy kampikammioon.
    Moottori menett tehoaan.
    1. Moottori on ylikuormitettu.
    2. Ilmanpuhdistin on likainen.
    3. Kampikammiossa on liian vhn ljy.
    4. Moottorin puhallinkotelon alla olevat jhdytysrivat ja ilmakanavat ovat tukossa.
    5. Sytytystulppa on sypynyt tai likainen, tai sen krkivli on vr.
    6. Polttoainesilin ilmareik on tukossa.
    7. Polttoainesuodattimessa on likaa.
    8. Polttoainejrjestelmss on likaa, vett tai vanhentunutta polttoainetta.
    9. Polttoainesiliss on vrnlaista polttoainetta.
    1. Vhenn ajonopeutta.
    2. Puhdista ilmanpuhdistimen panos.
    3. Lis ljy kampikammioon.
    4. Poista tukkeumat jhdytysrivoista ja ilmakanavista.
    5. Asenna uusi sytytystulppa, jonka krkivli on oikea.
    6. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    7. Vaihda polttoainesuodatin.
    8. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    9. Tyhjenn sili ja tyt se oikeantyyppisell polttoaineella.
    Kone ei liiku.
    1. Ohitusventtiilit ovat auki.
    2. Vetohihnat ovat kuluneet, lysll tai rikkiniset.
    3. Vetohihnat ovat irti hihnapyrilt.
    4. Vaihteisto ei toimi.
    1. Sulje hinausventtiilit.
    2. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    3. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    4. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Kone trisee epnormaalisti.
    1. Leikkuuter(t) on taipunut/ ovat taipuneet tai eptasapainossa.
    2. Tern kiinnityspultti on lysll.
    3. Moottorin kiinnityspultit ovat lysll.
    4. Moottorin hihnapyr, kiristinpyr tai tern hihnapyr on lysll.
    5. Moottorin hihnapyr on vaurioitunut.
    6. Tern kara on taipunut.
    7. Moottorin pidin lysll tai kulunut.
    1. Asenna uusi leikkuuter/ uudet leikkuutert.
    2. Kirist tern kiinnityspultti.
    3. Kirist moottorin kiinnityspultit.
    4. Kirist lys pyr.
    5. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    6. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    7. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Eptasainen leikkuukorkeus.
    1. Tert ovat tylsi.
    2. Leikkuutert ovat taipuneet.
    3. Leikkuri ei ole tasassa.
    4. Nurmisuojarullaa (jos on) ei ole asetettu oikein.
    5. Leikkuupydn alapuoli on likainen.
    6. Vr rengaspaine.
    7. Tern kara on taipunut.
    1. Teroita ter(t).
    2. Asenna uusi leikkuuter(t).
    3. Tasaa leikkuri sivusuunnassa ja pituussuunnassa.
    4. Sd nurmisuojapyrn korkeutta.
    5. Puhdista leikkuupydn alapuoli.
    6. Aseta oikea rengaspaine.
    7. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Tert eivt pyri.
    1. Kytthihna on kulunut, lysll tai rikkininen.
    2. Kytthihna on irti hihnapyrlt.
    3. Voimanulosoton (PTO) kytkin tai PTO-kytkin on viallinen.
    4. Leikkurin hihna on kulunut, lysll tai rikkininen.
    1. Asenna uusi kytthihna.
    2. Asenna kytthihna ja tarkista, ett stakselit ja hihnaohjaimet ovat oikeassa asennossa.
    3. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    4. Asenna uusi leikkurin hihna.

    Kaaviot

    Kytkentkaavio

    g028022