Innledning

Halmfjernerenheten monteres på en trekkenhet som er beregnet for bruk av profesjonelle, innleide operatører for kommersielle bruksområder. Den er hovedsakelig utviklet for halmfjerning fra gress på allerede godt vedlikeholdte parkplener, golfbaner, idrettsbaner og plener i kommersielle områder. Hvis du bruker dette produktet til andre formål enn det er beregnet på, kan du utsette deg selv eller andre for fare.

Les denne håndboken nøye, slik at du lærer å bruke og vedlikeholde produktet på riktig måte og unngår person- eller produktskade. Du har ansvar for å bruke produktet på en riktig og sikker måte.

Gå til www.Toro.com for materialer for produktsikkerhet og opplæring i bruk, og informasjon om tilbehør, hjelp til å finne en forhandler eller for å registrere produktet ditt.

Hvis maskinen må repareres, om du trenger originale Toro-deler eller mer informasjon, kan du kontakte et autorisert forhandlerverksted eller Toros kundeserviceavdeling. Ha modell- og serienummer for hånden når du tar kontakt. Figur 1 identifiserer plasseringen av modell- og serienummer på produktet. Skriv inn numrene i tilhørende felt.

Important: Med den mobile enheten skanner du QR-koden på serienummermerket for å få tilgang til garantien, deler og annen produktinformasjon.

g272197

Denne brukerhåndboken identifiserer mulige farer, og markerer sikkerhetsbeskjeder gjennom sikkerhetsvarslingssymbolet (Figur 2) som varsler om en fare som kan føre til alvorlige skader eller dødsfall hvis du ikke følger de anbefalte forholdsreglene.

g000502

I tillegg brukes to ord for å utheve informasjon. Viktig gjør oppmerksom på spesiell mekanisk informasjon og Obs henviser til generell informasjon som er verdt å huske.

Dette produktet er i samsvar med alle relevante europeiske direktiver. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se sammenstillingserklæringen (DOI) på baksiden av denne publikasjonen.

Sikkerhet

Denne maskinen er blitt designet i henhold til standardene EN ISO 5395 og ANSI B71.4—2017.

  • Les, forstå og følg alle instruksjoner i trekkenhetens og halmfjernerenhetens brukerhåndbok før du tar i bruk halmfjernerenheten.

  • La aldri barn få lov til å bruke trekkenheten eller halmfjernerenhetene. La ikke voksne bruke trekkenheten eller halmfjernerenhetene uten å ha fått instruksjoner. Kun opplærte førere som har lest denne håndboken skal bruke trekkenheten eller halmfjernerenhetene.

  • Bruk aldri halmfjernerenhetene når du er trøtt, syk eller påvirket av medisiner, alkohol eller andre rusmidler.

  • Sørg for at alle verneplater og sikkerhetsanordninger er på plass. Hvis en verneplate, en sikkerhetsanordning eller et merke er uleselig eller skadet, må reparasjon eller utskifting utføres før arbeidet begynner. Stram også alle løse muttere, bolter og skruer, slik at du er sikker på at halmfjernerenheten er trygg å bruke.

  • Bruk alltid kraftig, sklisikkert fottøy. Sett opp langt hår. Ikke bruk løstsittende klær eller smykker. Vernebriller, vernesko og hjelm anbefales, og er i enkelte land påbudt i henhold til lokale bestemmelser og forsikringsforskrifter.

  • Fjern alt rusk eller andre gjenstander som halmfjernerenheten kan plukke opp og kaste ut. Hold alle andre på god avstand fra arbeidsområdet.

  • Hvis halmfjernerenheten slår borti en hard gjenstand eller enheten vibrerer unormalt, må du slå av motoren. Kontroller halmfjernerenheten for skadede deler. Reparer eventuell skade før du starter på nytt og bruker halmfjernerenheten.

  • Senk halmfjernerenhetene ned på bakken, og ta ut nøkkelen fra tenningsbryteren når maskinen står uten tilsyn.

  • Sørg for at halmfjernerenhetene er trygge å bruke ved å holde alle monteringsdelene godt strammet fast.

  • Ta nøkkelen ut av tenningen for å unngå at noen starter motoren ved et uhell under vedlikehold, justering eller lagring av maskinen.

  • Følg kun de vedlikeholdsinstruksjonene som står beskrevet i håndboken. Hvis du på noe tidspunkt ønsker omfattende reparasjoner eller assistanse, kan du ta kontakt med en godkjent Toro-forhandler.

  • For å oppnå optimal ytelse og holde maskinen i sikkerhetsgodkjent stand bruker du bare ekte Toro-reservedeler og -tilbehør. Reservedeler og tilbehør som er laget av andre produsenter kan være farlige, og de kan derfor føre til at garantien blir ugyldig.

Generell sikkerhet

Dette produktet kan amputere hender og føtter. Følg alltid alle sikkerhetsinstruksjoner for å unngå alvorlige skader.

  • Les og forstå innholdet i denne brukerhåndboken før du starter maskinen.

  • Vær alltid fokusert på oppgaven når du bruker maskinen. Ikke delta i aktiviteter som forårsaker distraksjoner, da dette kan føre til personskade eller materiell skade.

  • Hold hender og føtter borte fra roterende deler på maskinen.

  • Bruk aldri maskinen uten at alle verneplater og andre sikkerhetsanordninger sitter på plass og fungerer som tiltenkt.

  • Hold deg unna alle åpninger på utløpssjakten.

  • Hold tilskuere, spesielt små barn, borte fra arbeidsområdet. Utstyret er ikke tillatt for barn.

  • Før du forlater førerplassen, gjør følgende:

    • Parker maskinen på en jevn flate.

    • Senk klippeenheten(e).

    • Koble fra drivverket.

    • Sett på parkeringsbremsen (hvis utstyrt).

    • Slå av motoren og ta ut nøkkelen (hvis utstyrt).

    • Vent til alle bevegelige deler har stoppet.

Feilaktig bruk og vedlikehold av maskinen kan føre til personskade. For å redusere muligheten for skader bør du følge disse sikkerhetsinstruksjonene og alltid være oppmerksom på sikkerhetsalarmsymbolet (Graphic) som betyr Forsiktig, Advarsel eller Fare – personsikkerhetsinstruks. Hvis ikke disse instruksjonene tas hensyn til, kan det føre til alvorlige personskader eller dødsfall.

Klippeenhetssikkerhet

  • Klippeenheten er ikke en komplett maskin før den er montert på en trekkenhet. Les trekkenhetens brukerhåndbok nøye for fullstendige instruksjoner om trygg bruk av maskinen.

  • Stopp maskinen, ta ut nøkkelen (hvis utstyrt) og vent til alle bevegelige deler har stanset før du undersøker tilbehøret, hvis du har truffet gjenstander eller hvis maskinen begynner å vibrere unormalt. Foreta alle nødvendige reparasjoner før du gjenopptar bruk.

  • Hold alle delene i god stand, og sørg for at de er godt festet. Skift ut slitte eller skadde merker.

  • Bruk kun tilleggsutstyr, tilbehør og reservedeler som er godkjente av Toro.

Knivsikkerhet

En slitt eller skadet kniv kan brekke, og en del av kniven kan slynges ut mot deg eller andre og føre til alvorlige personskader eller en dødsulykke.

  • Undersøk kniven regelmessig for slitasje eller skade.

  • Vær forsiktig når du kontrollerer knivene. Legg noe rundt knivene eller bruk hansker, og vær svært forsiktig når du håndterer knivene. Bare skift ut eller slip knivene. Du må aldri rette eller sveise dem.

  • Vær forsiktig hvis maskinen har flere knivblader, da resten av knivene kan begynne å rotere når det ene knivbladet roteres.

Sikkerhets- og instruksjonsmerker

Graphic

Sikkerhetsmerker og instruksjoner er lett synlige for føreren og er plassert i nærheten av alle områder som representerer en potensiell fare. Bytt ut alle merker som er ødelagte eller mangler.

decal137-9706

Montering

Montere fremre valse

Halmfjernerenheten leveres uten fremre valse. Monter valsen ved hjelp av de løse delene som leveres med halmfjernerenheten og monteringsveiledningen som følger med valsen.

Justere spoleknivene for positiv innstilling (over bakken)

  1. Plasser halmfjernerenheten på en jevn overflate.

  2. Plasser en målestang som har den ønskede høyden til knivene over bakken under hver ende av halmfjernerenheten (Figur 3).

    g016700
  3. La den bakre valsen være i kontakt med det jevne underlaget, og løsne begge klippehøydemutrene.

  4. Roter klippehøyden til begge endene til den fremre valsen kommer i kontakt med underlaget.

  5. Kontroller kontakten med et papirark for å sjekke hver valseende.

  6. Stram til begge klippehøydeknottenens låsemutre igjen.

Justere spoleknivene for negativ innstilling (under bakken)

Note: Maksimalt anbefalt negativ innstilling er 5 mm dyp gjennomtrengning.

  1. Plasser halmfjernerenheten på en jevn flate.

  2. Plasser fire målestenger som har den ønskede gjennomtrengningsdybden under bakkenivå under den fremre og bakre valsen til halmfjernerenheten (Figur 4).

    g007064
  3. La den bakre valsen være i kontakt med det jevne underlaget, og løsne begge klippehøydemutrene.

  4. Roter klippehøyden til begge endene til den fremre valsen kommer i kontakt med underlaget.

  5. Kontroller kontakten med et papirark for å sjekke hver valseende.

  6. Stram til begge klippehøydeknottenens låsemutre igjen.

Montere halmfjernerenheten

Se trekkenhetens brukerhåndbok for instruksjoner for montering av halmfjernerenheten på maskinen.

Important: Hvis du setter halmfjernerenheten på en negativ innstilling, unngå kontakt med betonggulv og asfalterte overflater. Kontakt med disse overflatene kan skade knivene til halmfjernerenheten.

Montere den elektriske motvekten

Note: Hvis halmfjernerenheten monteres på maskinmodell 04530 eller 04540, må du montere en ekstra elektrisk motvekt til den eksisterende motvekten.

Fest den elektriske motvekten til den eksisterende motvekten med to hodeskruer, som vist i Figur 5.

g036342

Oversikt over produktet

Kompatibilitet med trekkenhetHalmfjerningsenheten kan festes på trekkenheter i Greensmaster 3300- og 3400-serien.
KlippehøydeHalmfjerningshøyden justeres på den fremre valsen med to vertikale skruer og holdes på plass av to låsehodeskruer.
KlippehøydeområdeStandard innstilt klippehøydespekter er 4,78 mm under bakkenivå til 6,35 mm over bakkenivå.
SpolelagreTo forseglede kulelagre i rustfritt stål med dypt spor.
ValserDen bakre valsen er en full valse av stål med en diameter på 5,1 cm.
GressbeskyttelseIkke-justerbar beskyttelse med justerbar klippestang for å forbedre gressutslippet fra spolen under våte forhold.
MotvektEn støpejernsvekt som er festet på motsatt side av drivmotoren balanserer halmfjernerenheten.
Nettovekt33 kg

Tilbehør

Et utvalg av Toro-godkjent tilbehør som kan brukes sammen med maskinen for å forbedre og utvide dens funksjoner er tilgjengelig. Ta kontakt med en autorisert serviceforhandler eller Toro-forhandler, eller gå til www.Toro.com for å få en liste over godkjent tilbehør og utstyr.

For å oppnå optimal ytelse og holde maskinen i sikkerhetsgodkjent stand bruker du bare ekte Toro-reservedeler og -tilbehør. Reservedeler og tilbehør som er laget av andre produsenter kan være farlige, og de kan derfor føre til at garantien blir ugyldig.

Vedlikehold

Note: Angi hva som er høyre og venstre side på maskinen ved å stå i normal arbeidsstilling.

Demontere spolen

Demonter spolen når en kniv eller et spolelager må skiftes ut.

Important: Sørg for at de to akselfestene og avstandsstykket sitter på plass før du monterer lageret på spolen (Figur 6). Stram innsatsmutterne til 136 N·m.

g016597