Inleiding

De verticuteereenheid wordt op een tractie-eenheid gemonteerd en is bedoeld voor gebruik door professionele bestuurders en voor commerciële toepassingen. De machine is voornamelijk ontworpen voor het verticuteren van gras van goed onderhouden gazons in parken, golfbanen en sportvelden. Dit product gebruiken voor andere doeleinden dan het bedoelde gebruik kan gevaarlijk zijn voor u en voor andere omstanders.

Lees deze informatie zorgvuldig door, zodat u weet hoe u de machine op de juiste wijze moet gebruiken en onderhouden en om schade aan de machine en letsel te voorkomen. U bent verantwoordelijk voor het juiste en veilige gebruik van de machine.

Ga naar www.Toro.com voor documentatie over productveiligheid en bedieningsinstructies, informatie over accessoires, hulp bij het vinden van een dealer of om uw product te registreren.

Als u service, originele Toro onderdelen of aanvullende informatie nodig hebt, kunt u contact opnemen met een erkende servicedealer of met de klantenservice van Toro. U dient hierbij altijd het modelnummer en het serienummer van het product te vermelden. De locatie van het plaatje met het modelnummer en het serienummer van het product is aangegeven op Figuur 1. U kunt de nummers noteren in de ruimte hieronder.

Important: U kunt met uw mobiel apparaat de QR-code (indien aanwezig) op het plaatje met het serienummer scannen om toegang te krijgen tot de garantie, onderdelen en andere productinformatie.

g272197

Deze handleiding wijst u op mogelijke gevaren en bevat veiligheidswaarschuwingen die u kunt herkennen aan het waarschuwingspictogram (Figuur 2), dat wijst op een gevaar dat ernstig letsel of de dood kan veroorzaken indien u nalaat de voorgeschreven maatregelen te treffen.

g000502

Er worden in deze handleiding twee woorden gebruikt om uw aandacht op bijzondere informatie te vestigen. Belangrijk attendeert u op bijzondere technische informatie en Opmerking duidt algemene informatie aan die bijzondere aandacht verdient.

Dit product voldoet aan alle relevante Europese richtlijnen. Voor meer informatie, zie de inbouwverklaring aan het einde van deze handleiding.

Veiligheid

Deze machine is ontworpen in overeenstemming met de EN-norm ISO 5395 en B71.4:2017 van het ANSI (American National Standards Institute).

  • Zorg ervoor dat u alle instructies in de Gebruikershandleiding van de tractie-eenheid en de verticuteereenheid hebt gelezen en begrijpt voordat u de apparatuur gebruikt, en volg deze instructies op.

  • Laat nooit kinderen de tractie-eenheden of verticuteereenheden gebruiken. Laat volwassenen nooit de tractie-eenheid of verticuteereenheden bedienen zonder dat ze een grondige instructie hebben gekregen. De tractie-eenheid of de verticuteereenheden mogen uitsluitend worden gebruikt door getrainde personen die deze handleiding hebben gelezen.

  • Gebruik de verticuteereenheden nooit als u ziek, moe of onder de invloed van drugs of alcohol bent.

  • Zorg ervoor dat alle veiligheidsschermen en veiligheidsvoorzieningen op hun plaats zitten. Als veiligheidsschermen, veiligheidsvoorzieningen of stickers onleesbaar of beschadigd zijn, moet u deze herstellen of vervangen, voordat u het voertuig gaat gebruiken. Draai ook losse moeren, bouten of schroeven vast zodat veilig met de verticuteereenheid kan worden gewerkt.

  • Draag altijd stevige schoenen met een gripvaste zool. Draag lang haar niet los. Draag geen los zittende kleding of juwelen. Het verdient aanbeveling een veiligheidsbril, veiligheidsschoenen en een helm te dragen. Dit is verplicht op grond van diverse plaatselijke verordeningen en verzekeringsbepalingen.

  • Haal alle rommel of andere voorwerpen weg die opgeraapt kunnen worden en door de verticuteereenheid kunnen worden weggeslingerd. Houd omstanders uit het werkgebied.

  • Als een verticuteereenheid een vast object raakt of abnormaal begint te trillen, moet u de motor uitzetten. Controleer of de verticuteereenheid beschadigd is. Herstel eventuele schade vóór u de verticuteereenheid weer start en gaat gebruiken.

  • Laat de verticuteereenheden op de grond zakken en haal het sleuteltje uit het contact als u de machine onbeheerd achterlaat.

  • Zorg ervoor dat al het bevestigingsmateriaal goed is vastgedraaid zodat u veilig met de verticuteereenheden kunt werken.

  • Haal de sleutel uit het contactslot om te voorkomen dat de motor per ongeluk gestart wordt tijdens service, afstellen of stalling.

  • Verricht onderhoudswerkzaamheden uitsluitend volgens de instructies in deze handleiding. Indien belangrijke reparaties nodig zijn of hulp is vereist, moet u contact opnemen met een erkende Toro-dealer.

  • Om de beste prestaties te verkrijgen en er zeker van te zijn dat de machine altijd veilig kan worden gebruikt, moet u ter vervanging uitsluitend originele Toro onderdelen en accessoires gebruiken. Gebruik ter vervanging nooit onderdelen en accessoires van andere fabrikanten, omdat dit gevaarlijk kan zijn. Dit kan ertoe leiden dat de garantie op het product komt te vervallen.

Algemene veiligheid

Dit product kan handen of voeten afsnijden. Volg altijd alle veiligheidsinstructies op om ernstig letsel te voorkomen.

  • Lees deze Gebruikershandleiding en zorg ervoor dat u deze begrijpt voordat u de machine start.

  • Geef uw volledige aandacht als u de machine gebruikt. Zorg ervoor dat u met niets anders bezig bent waardoor u kunt worden afgeleid, anders kunnen er letsels ontstaan of kan eigendom worden beschadigd.

  • Houd handen en voeten uit de buurt van de bewegende onderdelen van de machine.

  • Gebruik de machine niet als er schermen of andere beveiligingsmiddelen ontbreken of als deze niet naar behoren werken.

  • Blijf uit de buurt van afvoeropeningen.

  • Hou omstanders en kinderen uit de buurt van het werkgebied. Laat kinderen nooit de machine bedienen.

  • Doe het volgende voordat u de bestuurdersstoel verlaat:

    • Parkeer de machine op een horizontaal oppervlak.

    • Maai-eenheid/maai-eenheden neerlaten.

    • Schakel de aandrijvingen uit.

    • Stel de parkeerrem in werking (indien aanwezig).

    • Zet de motor uit en verwijder het sleuteltje (indien aanwezig).

    • Wacht totdat alle bewegende onderdelen tot stilstand zijn gekomen.

Onjuist gebruik of onderhoud van deze machine kan letsel tot gevolg hebben. Om het risico op letsel te verkleinen, dient u zich aan de volgende veiligheidsinstructies te houden en altijd op het veiligheidssymbool Graphic te letten, dat betekent Voorzichtig, Waarschuwing of Gevaar – instructie voor persoonlijke veiligheid. Niet-naleving van deze instructies kan leiden tot lichamelijk of dodelijk letsel.

Veiligheid van de maai-eenheid

  • De maai-eenheid is slechts een volledige machine wanneer deze gemonteerd is op een tractie-eenheid. Lees de Gebruikershandleiding van de tractie-eenheid zorgvuldig voor de volledige instructies over het veilig gebruik van de machine.

  • Stop de machine, verwijder het sleuteltje (indien aanwezig) en wacht totdat alle bewegende onderdelen tot stilstand zijn gekomen voordat u het werktuig controleert nadat u een voorwerp heeft geraakt of de machine abnormaal begint te trillen. Voer alle noodzakelijke reparaties uit voordat u de machine weer in gebruik neemt.

  • Zorg ervoor dat alle onderdelen in goede staat verkeren en alle bevestigingselementen stevig vastzitten. Vervang versleten of beschadigde stickers.

  • Gebruik uitsluitend door Toro goedgekeurde accessoires, werktuigen en onderdelen.

Veiligheid van de messen

Een versleten of beschadigd mes kan breken en een stuk van het mes kan worden uitgeworpen in de richting van de bestuurder of omstanders en ernstig lichamelijk of dodelijk letsel toebrengen.

  • Controleer op gezette tijden het maaimes op slijtage of beschadigingen.

  • Wees voorzichtig als u de messen controleert. Omwikkel de maaimessen of draag handschoenen en wees voorzichtig als u onderhoudswerkzaamheden aan de maaimessen verricht. De maaimessen mogen alleen worden vervangen of geslepen, probeer ze nooit recht te maken of er aan te lassen.

  • Let op dat bij machines met meerdere maaimessen andere messen kunnen gaan draaien doordat u 1 mes draait.

Veiligheids- en instructiestickers

Graphic

Veiligheidsstickers en veiligheidsinstructies zijn gemakkelijk zichtbaar voor de bestuurder en bevinden zich bij plaatsen waar gevaar kan ontstaan. Vervang alle beschadigde of verdwenen stickers.

decal137-9706

Montage

De voorrol monteren

De verticuteereenheid wordt geleverd zonder voorrol. Bevestig de rol met behulp van de losse onderdelen die meegeleverd zijn met de verticuteereenheid en volg de montage-instructies die met de rol zijn meegeleverd.

Positieve afstelling van messen van verticuteerrol (bovengronds)

  1. Plaats de verticuteereenheid op een horizontaal oppervlak.

  2. Plaats een hoogtelat met de gewenste bovengrondse meshoogte onder beide uiteinden van de verticuteereenheid (Figuur 3).

    g016700
  3. Zorg ervoor dat de achterrol contact maakt met het horizontale oppervlak en draai de beide maaihoogtemoeren los.

  4. Stel de maaihoogte zodanig af dat de beide uiteinden van de voorrol contact maken met het horizontale oppervlak.

  5. Controleer het contact door een strook papier onder beide uiteinden van de rol te schuiven.

  6. Draai de borgmoeren van de beide maaihoogteknoppen vast.

Positieve afstelling van messen van verticuteerrol (ondergronds)

Note: De maximale aanbevolen negatieve instelling voor de mesdiepte bedraagt 5 mm.

  1. Plaats de verticuteereenheid op een horizontaal oppervlak.

  2. Plaats 4 hoogtelatten met de gewenste ondergrondse werkdiepte onder de voorrol en de achterrol van de verticuteereenheid (Figuur 4).

    g007064
  3. Zorg ervoor dat de achterrol contact maakt met het horizontale oppervlak en draai de beide maaihoogtemoeren los.

  4. Stel de maaihoogte zodanig af dat de beide uiteinden van de voorrol contact maken met het horizontale oppervlak.

  5. Controleer het contact door een strook papier onder beide uiteinden van de rol te schuiven.

  6. Draai de borgmoeren van de beide maaihoogteknoppen vast.

Verticuteereenheid monteren

Raadpleeg de Gebruikershandleiding van de tractie-eenheid voor instructies over de montage van de verticuteereenheid op de machine.

Important: Stelt u de verticuteereenheid in op een negatieve instelling, voorkom dan dat deze betonvloeren of verharde oppervlakken raakt. Als de verticuteermessen zulke oppervlakken raken, kunnen ze beschadigd worden.

Het elektrische contragewicht monteren

Note: Als u de verticuteereenheid monteert op machinemodellen 04530 of 04540 moet u een bijkomend elektrisch contragewicht monteren op het aanwezige contragewicht.

Bevestig het elektrische contragewicht aan het bestaande contragewicht; gebruik hierbij 2 inbusbouten zoals getoond in Figuur 5.

g036342

Algemeen overzicht van de machine

Compatibiliteit met tractie-eenhedenDe verticuteereenheid is geschikt voor montage op tractie-eenheden uit de Greensmaster 3300 en 3400 serie.
MaaihoogteDe verticuteerdiepte wordt ingesteld op de voorrol met behulp van 2 verticale schroeven en geborgd met 2 tapbouten.
MaaihoogtebereikHet maaihoogtebereik is tussen 4,78 mm onder de grond en 6,35 mm boven de grond.
Lagers van messenkooiTwee verzegelde diepgroefkogellagers uit roestvrij staal.
RollenDe achterrol is een volledige stalen rol met een diameter van 5,1 cm.
GrasschermNiet-verstelbaar scherm met instelbare stopbalk om het gras in vochtige omstandigheden beter af te voeren uit de messenkooi.
ContragewichtEen gietijzeren gewicht dat is geplaatst tegenover de aandrijfmotor houdt de verticuteereenheid in evenwicht.
Nettogewicht33 kg

Werktuigen/accessoires

Een selectie van door Toro goedgekeurde werktuigen en accessoires is verkrijgbaar voor gebruik met de machine om de mogelijkheden daarvan te verbeteren en uit te breiden. Neem contact op met een erkende servicedealer of een erkende Toro distributeur, of bezoek www.Toro.com voor een lijst van alle goedgekeurde werktuigen en accessoires.

Om de beste prestaties te verkrijgen en er zeker van te zijn dat de machine altijd veilig kan worden gebruikt, moet u ter vervanging uitsluitend originele Toro onderdelen en accessoires gebruiken. Gebruik ter vervanging nooit onderdelen en accessoires van andere fabrikanten, omdat dit gevaarlijk kan zijn. Dit kan ertoe leiden dat de garantie op het product komt te vervallen.

Onderhoud

Note: Bepaal vanuit de normale bedieningspositie de linker- en rechterzijde van de machine.

De messenkooi verwijderen

Neem de messenkooi af als u een mes of lagers moet vervangen.

Important: Zorg ervoor dat de 2 ashouders en het afstandsstuk eerst gemonteerd worden voordat u de lager op de messenkooi aanbrengt (Figuur 6). Draai de asmoeren vast met een torsie van 136 Nm.

g016597