Dit product voldoet aan alle relevante Europese richtlijnen. Voor meer informatie, zie de inbouwverklaring aan het einde van deze handleiding.

Important: U kunt met uw mobiel apparaat de QR-code op het plaatje met het serienummer (indien aanwezig) scannen om toegang te krijgen tot de garantie, onderdelen en andere productinformatie.

g286446

De spikers monteren

  1. Plaats de spiker onder de ophangarm van de tractie-eenheid.

  2. Zorg ervoor dat de vergrendelingen op de stang van de ophangarm open staan (Figuur 2) en druk de ophangarm omlaag zodat deze over de stang aan de bovenkant van de spiker past (Figuur 3).

    g018311
    g018312
  3. Sluit de vergrendelingen om de spiker te vergrendelen (Figuur 2).

    Note: Wanneer de vergrendelingen goed vergrendeld zijn, kunt u een klik horen en voelen.

  4. Steek de motor in de linkerkant van de spiker (gezien vanuit de bestuurdersstoel) en trek de motorbevestigingsstang van de spiker in de richting van de motor totdat u aan beide kanten een klik hoort (Figuur 4).

    g014690

De elektrische contragewichten monteren

Note: Als u deze set op een tractie-eenheid met modelnr. 04530 of 04540 monteert waarop een Tri-Rol gemonteerd is, moet u een bijkomend hybride contragewicht gebruiken.

  1. Verwijder de bouten van het contragewicht en gooi deze weg.

  2. Monteer 2 bouten (5/16"-18 x 2¾") zoals getoond in Figuur 5.

    Note: De bouten (onderdeelnr. 322-33) worden niet meegeleverd met deze set.

    g254873
  3. Monteer 4 ringen (1/8") per bout tussen het contragewicht en de zijplaat van de Tri-Rol (Figuur 5).

    Note: De afstandsstukken (onderdeelnr. 63-8410) worden niet meegeleverd met deze set.

  4. Monteer het hybride hulpgewicht dat is meegeleverd met de tractie-eenheid; gebruik de meegeleverde bouten.

Bediening

Instructie

Voordat u greens gaat behandelen met de spikerwerktuigen, moet u een open ruimte zoeken om het starten, stoppen, omhoog en omlaag brengen en rijden met de spiker te oefenen. Door deze training kunt u ervaring en vertrouwen opdoen met de spiker voorafgaand aan het werk op een green.

Tips voor bediening en gebruik

  • Onderzoek de green op obstakels die kunnen worden beschadigd of die zelf de spikers kunnen beschadigen, zoals sproeierkoppen en andere uitstekende voorwerpen.

  • Spiken moet u altijd in een rechte lijn doen. Maak geen bocht met de spikers op de grond.

  • Als u de rand van de green bereikt, moet u de spikers omhoogbrengen voordat u draait of stopt. U moet de spikers helemaal omhoogbrengen voordat u draait.

Onderhoud

Smering

Onderhoudsinterval: Elke 15 uur.

Smeer de 2 smeernippels (Figuur 6) van elke spiker om de 15 bedrijfsuren met nr. 2 smeervet op basis van lithium. De beste resultaten verkrijgt u met een smeerpistool.

g018318
  1. Parkeer de machine op een horizontaal oppervlak, laat de spikers tot op de grond neer tot de ophanghydrauliek volledig is uitgetrokken. Stel de parkeerrem in werking, zet de motor af en verwijder het sleuteltje.

  2. Veeg alle smeernippels (Figuur 6) af met een schone doek.

  3. Smeer de aslagers van de spiker tot u druk begint te voelen.

  4. Neem overtollig vet op.

De spikers verwijderen

  1. Parkeer de machine op een horizontaal oppervlak, laat de spikers tot op de grond neer tot de ophanghydrauliek volledig is uitgetrokken. Stel de parkeerrem in werking, zet de motor af en verwijder het sleuteltje.

  2. Duw de motorbevestigingsstang uit de sleuven op de motor in de richting van de spiker en verwijder de motor van de spiker.

    g014605
  3. Zet de motor in de opbergruimte op de voorkant van de ophangarm.

    Important: Breng de ophanging niet omhoog in de transportstand als de messenkooimotoren zich in de houders van het machineframe bevinden. Dit kan schade aan de motoren of slangen tot gevolg hebben.Als u de tractie-eenheid moet verplaatsen zonder dat de spikers gemonteerd zijn, moet u kabelbinders gebruiken om de motoren aan de ophangarmen te bevestigen.

  4. Open de vergrendelingen op de stang van de ophangarm van de spiker die u wilt verwijderen.

  5. Maak de vergrendelingen van de stang van de spiker los.

  6. Rol de spiker onder de ophangarm vandaan.

  7. Herhaal indien nodig stap 2 tot en met 6 voor de andere spikers.