Innledning

Ruskblåseren taues bak en plentraktor som er beregnet for bruk av profesjonelle, innleide operatører i kommersielle applikasjoner. Den er hovedsakelig beregnet på å bruke vindkraft til å tømme store områder raskt for uønsket rusk på godt vedlikeholdte gressmatter i parker, golfbaner, idrettsbaner og på kommersielle områder. Hvis du bruker dette produktet til andre formål enn det er beregnet på, kan du utsette deg selv eller andre for fare.

Les denne håndboken nøye, slik at du lærer å bruke og vedlikeholde produktet på riktig måte og unngår person- eller produktskade. Du har ansvar for å bruke produktet på en riktig og sikker måte.

Gå til www.Toro.com for materialer for produktsikkerhet og opplæring i bruk, og informasjon om tilbehør, hjelp til å finne en forhandler eller for å registrere produktet ditt.

Hvis maskinen må repareres eller du trenger originale Toro-deler eller mer informasjon, kan du kontakte et autorisert forhandlerverksted eller Toros kundeserviceavdeling. Ha modell- og serienummer for hånden når du tar kontakt. Figur 1 viser hvor på produktet modell- og serienumrene er plassert. Skriv inn numrene i de tomme feltene.

Important: Du kan skanne QR-koden på serienummeret (hvis det finnes) med en mobil enhet for å få tilgang til informasjon om garanti og deler samt annen produktinformasjon.

g257159

Denne brukerhåndboken identifiserer potensielle farer og har sikkerhetsmeldinger som identifiseres ved hjelp av sikkerhetsvarselssymbolet (Figur 2) som advarer om farer som kan føre til alvorlig personskade eller død hvis du ikke følger anbefalte forholdsregler.

g000502

I tillegg brukes to ord for å utheve informasjon. Viktig gjør oppmerksom på spesiell mekanisk informasjon og Obs henviser til generell informasjon som er verdt å huske.

Dette produktet er i samsvar med alle relevante europeiske direktiver. Se eget samsvarserklæringsskjema for produktet for detaljert informasjon.

Det er i strid med Californias Public Resource Code, avsnitt 4442 eller 4443, å bruke denne motoren i skogs-, busk- eller gressområder med mindre motoren er utstyrt med en fungerende gnistfanger, som definert i avsnitt 4442, eller en motor som er beregnet, utstyrt og vedlikeholdt for å unngå brann.

Den vedlagte brukerhåndboken for motoren inneholder informasjon om amerikanske miljømyndigheters (EPA) og Californias utslippskontrollreguleringer for utslippssystemer, vedlikehold og garanti. Du kan bestille nye brukerhåndbøker fra motorprodusenten.

Dekkenes DOT-informasjon er plassert på siden av hvert dekk. Denne informasjonen angir spesifikasjoner for belastning og hastighet. Nye dekk skal ha samme eller høyere spesifikasjoner. Påse at dekkene overholder eller overgår vektkravene for maskinen.

Elektromagnetisk kompatibilitet
Innenlands: Denne enheten samsvarer med FCC-regler avsnitt 15. Maskinen kan brukes under følgende to forutsetninger: (1) Denne enheten skal ikke forårsake skadelig interferens, og (2) denne enheten må kunne tåle eventuell interferens den utsettes for, inkludert interferens som kan forårsake uønsket innvirkning på driften.
Dette apparatet genererer og bruker radiofrekvensenergi, og hvis det ikke installeres og brukes på korrekt måte, i strengt samsvar med produsentens instruksjoner, kan det forårsake interferens på radio- og TV-mottakelse. Det har blitt typetestet og funnet å være innenfor grensene av en FCC klasse B-dataenhet i samsvar med spesifikasjonene i underartikkel J av artikkel 15 av FCC regler, som angitt ovenfor. Det er imidlertid ingen garanti for at det ikke vil forekomme interferens i en bestemt installasjon. Hvis dette utstyret forårsaker interferens på radio- og TV-signaler, som kan bestemmes ved å skru utstyret av og på, oppmuntres brukeren til å prøve å eliminere interferensen med ett eller flere av følgende tiltak:Snu på mottakerantennen, flytt fjernkontrollmottakeren i forhold til radio-/TV-antennen, eller koble kontrollen i et annet støpsel slik at kontrollen og radio/TV er på ulike strømkretser.Om nødvendig bør brukeren ta kontakt med forhandleren eller en erfaren radio-/TV-fagmann for andre anbefalinger.Følgende hefte fra FCC (Federal Communications Commission) kan være til hjelp: "How to Identify and Resolve Radio-TV Interference Problems" ("slik identifiserer og løser du radio-/TV-interferensproblemer"). Dette heftet er tilgjengelig fra U.S. Government Printing Office, Washington, DC 20402, USA. Bestillingsnr. 004-000-00345-4.
FCC ID: W7OMRF24J40MDME-baseenhet, OA3MRF24J40MA-håndholdt
IC: 7693A-24J40MDME-baseenhet, 7693A-24J40MA-håndholdt
Maskinen kan brukes under følgende to forutsetninger: (1) denne enheten skal ikke forårsake interferens, og (2) denne enheten må kunne tåle interferens, inkludert interferens som kan forårsake uønsket innvirkning på driften av enheten.
Elektromagnetisk kompatibilitetssertifisering Japan
Håndholdte:Graphic
RF2CAN:Graphic
Mexico – Sertifisering for elektromagnetisk kompatibilitet
Håndholdt:Graphic
RF2CAN:Graphic
Korea – Sertifisering for elektromagnetisk kompatibilitet(Merke gitt i eget sett)
Håndholdt:Graphic
RF2CAN:Graphic
Singapore – Sertifisering for elektromagnetisk kompatibilitet
Håndholdt:TWM240007_IDA_N4021–15
RF2CAN:TWM-240005_IDA_N4024–15
Marokko – Sertifisering for elektromagnetisk kompatibilitet
AGREE PAR L’ANRT MAROC
  
Numero d’agrement: MR 14092 ANRT 2017
Delivre d’agrement:29.05.2017

Forsiktig

Endring eller modifisering av maskinen uten uttrykkelig godkjenning fra parten som er ansvarlig for samsvar, kan ugyldiggjøre autorisasjonen din til å bruke utstyret.

Ikke endre eller modifisere maskinen uten uttrykkelig godkjenning fra parten som er ansvarlig for samsvar.

Advarsel

CALIFORNIA

Proposition 65-advarsel

Staten California kjenner til at motoreksosen fra dette produktet inneholder kjemikalier som kan forårsake kreft, fosterskader eller skade forplantningsevnen på andre måter.

Batteriklemmer og -poler og tilknyttet tilbehør inneholder bly og blysammensetninger. Dette er kjemikalier som kan forårsake kreft og forplantningsskader. Vask hendene etter håndtering.

Bruk av dette produktet kan forårsake eksponering for kjemikalier som staten California vet forårsaker kreft, fødselsdefekter eller annen forplantningsskade.

Sikkerhet

Denne maskinen er konstruert i henhold til ANSI-standard B71.4-2017.

Generell sikkerhet

Dette produktet kan slynge gjenstander opp i luften. Følg alltid alle sikkerhetsinstruksjoner for å unngå alvorlige skader.

  • Les og forstå innholdet av både denne brukerhåndboken og brukerhåndboken for trekkenheten før du bruker denne maskinen. Sørg for at alle som bruker dette produktet, vet hvordan de skal bruke denne maskinen og trekkenheten, og forstår advarslene.

  • Vær alltid fokusert på oppgaven når du bruker maskinen. Ikke delta i aktiviteter som forårsaker distraksjoner, da dette kan føre til personskade eller materiell skade.

  • Hold hender og føtter borte fra roterende deler på maskinen.

  • Bruk aldri maskinen uten at alle verneplater og andre sikkerhetsanordninger sitter på plass og fungerer.

  • Hold barn, tilskuere og dyr borte fra arbeidsområdet. La aldri barn få bruke maskinen.

  • Slå av motoren, ta ut nøkkelen (hvis utstyrt med dette), vent til alle bevegelige deler har stoppet og la maskinen kjøle seg ned før du justerer, reparerer, rengjør eller setter maskinen til oppbevaring.

Feilaktig bruk og vedlikehold av maskinen kan føre til personskade. For å redusere muligheten for skader bør du følge disse sikkerhetsinstruksjonene og alltid være oppmerksom på sikkerhetsalarmsymbolet (Figur 2) som betyr Forsiktig, Advarsel eller Fare – personsikkerhetsinstruks. Hvis ikke disse instruksjonene tas hensyn til, kan dette føre til at noen blir alvorlig skadet eller drept.

Sikkerhets- og instruksjonsmerker

Graphic

Sikkerhetsmerker og -instruksjoner er lett synlige for føreren og er plassert i nærheten av alle områder som representerer en potensiell fare. Skift ut alle merker som er ødelagte eller mangler.

decal115-5105
decal115-5106
decal115-5113
decal119-6165
decal131-6766
decal133-8062

Montering

Note: Angi hva som er høyre og venstre side på maskinen ved å stå i normal arbeidsstilling.

Koble til batteriet

Deler som er nødvendige for dette trinnet:

Grafo 112X-smørefett (Toro-delenr. 505-47)
  1. Fjern klipsene som fester batteridekselet til batterikassen (Figur 3).

    g029816

    Fare

    Elektrolytten i batteriet inneholder svovelsyre, en dødelig gift hvis den inntas, og som også kan forårsake alvorlige brannskader.

    • Ikke drikk elektrolytt, og unngå kontakt med hud, øyne og klær. Bruk vernebriller for å beskytte øynene og gummihansker for å beskytte hendene.

    • Fyll batteriet i nærheten av rent vann som kan brukes til å skylle huden.

  2. Monter den positive kabelen (rød) til den positive (+) klemmen.

  3. Fest den negative kabelen (sort) til den negative (–) polen på batteriet.

  4. Smør klemmene og monteringsfestene med Grafo 112X-smørefett (Toro-delenr. 505-47) for å forhindre korrosjon.

  5. Sett på batteridekselet, og fest det med klipsene.

Montere koblingen til ruskblåseren

Deler som er nødvendige for dette trinnet:

Ruskblåserenhet 1
Kobling 1
Bolt (3/8 x 3 tommer) 2
Flensmutter (3/8 tomme) 2
Koblingssjakkel 1
Bolt (5/8 x 4 1/2 tomme) 2
Låsemutter (5/8 tomme) 2
  1. Sett ruskblåseren på en jevn flate.

  2. Sett koblingsrøret inn i rammebrakettene (Figur 4). Fest røret til rammen med to bolter (⅜ x 3 tommer) og flensmuttere (⅜ tomme), og trekk til med et moment på 40 Nm.

    g007878

    Note: Koblingsrøret kan roteres 180 grader, slik at kobling er mulig i ulike høyder.

Koble ruskblåseren til tauekjøretøyet

Deler som er nødvendige for dette trinnet:

Festetapp 1
Sjakkel 1
  1. Bakk tauekjøretøyet opp mot blåseren.

  2. Juster blåserens koblingssjakkel til samme høyde som tauekjøretøyets sjakkel på følgende måte:

    • Sett koblingsrøret på en jekkstøtte for å få den parallelt med bakken.

    • Fjern boltene og låsemutrene som fester koblingssjakkelen (Figur 4) til koblingsrøret.

    • Hev eller senk koblingssjakkelen til en stilling som er omtrent på samme høyde som tauekjøretøyets kobling.

    • Fest sjakkelen til koblingen med boltene og låsemutterne du fjernet tidligere, og trekk til med et moment på 203 Nm. Sørg for at rammen på ruskblåseren er parallell med bakken.

  3. Gjør følgende for å justere lengden på koblingsrøret for å forsikre at blåseren ikke kommer i kontakt med tauekjøretøyet ved svinging:

    • Fjern boltene og mutrene som fester koblingsrøret til rammebrakettene (Figur 4).

    • Fest røret til rammen med boltene og flensmutrene.

  4. Koble blåserens koblingssjakkel til tauekjøretøyets kobling med festetappen og sjakkelen (Figur 5).

    g008175

Montere den håndholdte fjernkontrollen

Deler som er nødvendige for dette trinnet:

Håndholdt fjernkontroll1
AAA-batterier4
Skruer (små)6
  1. Fjern gummibåndene som holder halvdelene sammen, og ta av bakdekslet.

  2. Koble hvert batteri til korrekte poler (Figur 6).

    Note: Hvis batteriene monteres feil, vil ikke enheten bli ødelagt, men den vil ikke fungere. Batterirommet har merker for polaritet for hver pol.

    g286645
  3. Kontroller at stålpakningen og gummitetningen er plassert i kanalen på fjernkontrollen, og sett på bakdekslet igjen (Figur 6).

  4. Fest dekselet med seks skruer (Figur 6), og trekk til med et moment på 1,5–1,7 Nm.

Oversikt over produktet

Stopp motoren

Trykk på stopp motoren-knappen for å stoppe motoren (Figur 7).

g029818

Starte motoren

Etter at du har fullført startesekvensen, trykk på start motoren-knappen for å starte motoren (Figur 7). Se Starte motoren for startesekvensen.

Blåserdyseretning

Trykk på høyre eller venstre knapp for å rotere blåserdysen i ønsket retning (Figur 7).

Motorhastighet

Trykk på Øk motorhastigheten-knappen (kanin) eller Reduser motorhastigheten-knappen (skilpadde) for å øke eller redusere motorhastigheten (Figur 7). Hvis du trykker på Øk motorhastigheten og Reduser motorhastigheten samtidig, returnerer motoren til tomgang.

Tenningsnøkkel

Tenningsbryteren (Figur 8), som brukes til å starte og stoppe motoren, har tre stillinger: AV, KJøR og START. Vri deretter nøkkelen med urviseren til START for å starte motoren. Slipp nøkkelen når motoren starter. Nøkkelen går automatisk til KJøR-stillingen. Når du har stanset motoren, vrir du nøkkelen mot urviseren til AV-stillingen.

Chokekontroll

For å starte med kald motor, skyv chokespaken (Figur 8) til På-stillingen.

g029819

Timeteller

Timetelleren (Figur 8) viser hvor mange timer motoren har vært i drift.

Diagnostikklampe

Diagnostikklampen (Figur 9) er plassert under timetelleren og indikerer feilkoder for maskinen. Når du vrir nøkkelen til KJøR-stillingen, lyser diagnostikklampen i fem sekunder og slukker i fem sekunder, før den begynner å blinke tre ganger i sekundet til du trykker på en knapp på den håndholdte fjernkontrollen. Hvis lampen lyser i fem sekunder og deretter begynner å blinke ti ganger i sekundet (med eller uten en pause på fem sekunder), er det noe feil med maskinen. Se Kontrollere feilkoder.

Note: Hvis du trykker på en knapp på den håndholdte fjernkontrollen når du starter maskinen, blinker ikke lampen tre ganger i sekundet etter at den har vært slukket i fem sekunder.

g029824

Radiospesifikasjoner

Frekvens2,4 GHz
Maks. utgangseffekt19,59 dBm

Tilbehør

Et utvalg av Toro-godkjent tilbehør som kan brukes sammen med maskinen for å forbedre og utvide dens funksjoner er tilgjengelig. Ta kontakt med en autorisert serviceforhandler eller autorisert Toro-forhandler, eller gå til www.Toro.com for å få en liste over godkjent tilbehør og utstyr.

For å oppnå optimal ytelse og holde maskinen i sikkerhetsgodkjent stand, bruker du bare ekte Toro-reservedeler og -tilbehør. Reservedeler og tilbehør som er laget av andre produsenter kan være farlige, og de kan derfor føre til at garantien blir ugyldig.

Bruk

Note: Angi hva som er høyre og venstre side på maskinen ved å stå i normal arbeidsstilling.

Før bruk

Sikkerhet før bruk

Generell sikkerhet

  • Ikke la barn eller personer som ikke er opplært, kjøre eller utføre vedlikehold på maskinen. Det kan hende at lokale forskrifter setter en aldersgrense for bruk. Eieren er ansvarlig for opplæring av alle operatører og mekanikere.

  • Gjør deg kjent med sikker bruk av utstyret, driftskontrollene og sikkerhetssymbolene.

  • Slå av motoren, ta ut nøkkelen, vent til alle bevegelige deler har stoppet og la maskinen kjøle seg ned for du justerer, reparerer, rengjør eller setter maskinen til oppbevaring. Lær deg å stanse maskinen og slå av motoren raskt.

  • Pass på at alt av skydd, sikkerhetsutstyr og merker er på plass. Reparer eller skift ut alt sikkerhetsutstyr, og skift ut alle uleselige eller manglende merker. Ikke bruk maskinen dersom de ikke er til stede eller ikke fungerer som de skal.

  • Forhør deg med leverandør eller produsent for å sørge for at trekkenheten er egnet for bruk med et redskap med denne vekten.

  • Utstyret skal ikke endres på noen måte.

Drivstoffsikkerhet

  • Vær svært forsiktig når du håndterer drivstoff. Det er brannfarlig, og dampen er eksplosiv.

  • Slukk alle sigaretter, sigarer, piper og andre tennkilder.

  • Bruk kun en godkjent drivstoffkanne.

  • Ta aldri lokket av drivstofftanken eller fyll på drivstofftanken mens motoren går eller er varm.

  • Ikke fyll eller tøm drivstofftanken i et innelukket rom.

  • Oppbevar aldri maskinen eller bensinkannen i nærheten av åpen ild, gnister eller kontrollampe, som på en varmtvannstank eller andre apparater.

  • Hvis du søler drivstoff, må du ikke prøve å starte motoren. Unngå alt som kan antennes, til all drivstoffdamp er forsvunnet.

Fylle drivstoff

  • Drivstofftankkapasitet: 18,9 liter

  • Anbefalt drivstoff

    • For å få best resultat anbefales det å bruke kun rent, ferskt (mindre enn 30 dager gammel) og blyfritt drivstoff, med en oktankvalitet på 87 eller høyere (vurderingsmetode (R+M)/2).

    • Etanol: Drivstoff med opptil 10 % etanol (alkoholbensin) eller 15 % MTBE (metyltertiærbutyleter) i volum er akseptabelt. Etanol og MTBE er ikke det samme. Drivstoff med 15 % etanol (E15) i volum er ikke godkjent for bruk. Ikke bruk drivstoff som inneholder mer enn 10 % etanol i volum, som f.eks. E15 (inneholder 15 % etanol), E20 (inneholder 20 % etanol) eller E85 (inneholder opptil 85 % etanol). Bruk av drivstoff som ikke er godkjent, kan forårsake problemer og/eller motorskade som kanskje ikke dekkes av garanti.

    • Ikke bruk drivstoff som inneholder metanol.

    • Ikke oppbevar drivstoff i drivstofftanken eller i drivstoffbeholdere over vinteren, med mindre du bruker drivstoffstabilisator.

    • Ikke bland olje i drivstoffet.

Important: Ikke bruk andre tilsetningsstoffer i drivstoffet enn drivstoffstabilisator/kondisjoneringsmiddel. Ikke bruk drivstoffstabiliseringsmidler med alkoholbase, slik som etanol, metanol eller isopropanol.

Bruke stabiliserings-/kondisjoneringsmiddel

Bruk et stabiliserings-/kondisjoneringsmiddel i maskinen for å oppnå følgende fordeler:

  • Holder drivstoffet ferskt i en lagringsperiode på opp til 90 dager. Vi anbefaler at drivstofftanken tømmes hvis kjøretøyet skal oppbevares over lengre tid.

  • Renser motoren mens den går

  • Forhindrer at det dannes gummiliknende avleiringer i drivstoffsystemet som forårsaker startvansker

Important: Ikke bruk tilsetningsmidler som inneholder metanol eller etanol i drivstoffet.

Bland riktig mengde stabiliserings-/kondisjoneringsmiddel i drivstoffet.

Note: Stabiliserings-/kondisjoneringsmidler er mest effektive når de blandes med ferskt drivstoff. Bruk stabiliseringsmiddel i bensinen til enhver tid for å beskytte mot lakkavleiringer i drivstoffsystemet.

Fylle tanken

  1. Slå av motoren.

  2. Rengjør området rundt bensinlokket, og ta av lokket (Figur 10).

    Note: Lokket til drivstofftanken har en måler som viser drivstoffnivået.

    g020714
  3. Fyll drivstoff på tanken helt til nivået er 6 til 13 mm under bunnen av påfyllingshalsen.

    Note: Dette tomrommet i tanken gir drivstoffet plass til å utvide seg. Drivstofftanken må ikke være helt full.

  4. Skru lokket godt fast på drivstofftanken.

  5. Tørk opp eventuelt drivstoffsøl.

Kontrollere motoroljenivået

Før du starter motoren og bruker maskinen, må du sjekke oljenivået i veivhuset. Se Kontrollere motoroljenivået.

Kontrollere trykket i dekkene

Kontroller trykket i dekkene (Figur 11).

Korrekt dekktrykk er 0,96 bar.

g001055

Kontrollere at hjulenes hakemuttere er strammet til

VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
Etter de 10 første timene
  • Kontroller at hjulenes hakemuttere er strammet til.
  • Kontroller spenningsmomentet til hjulenes hakemuttere med en gang og etter første ti driftstimer.

    Advarsel

    Hvis hjulmutrene og -boltene ikke er strammet tilstrekkelig til, kan det hende at det oppstår en feil, eller at et hjul faller av. Dette kan føre til personskader.

    Trekk til hjulhakemutterne med et moment på 95–122 Nm.

    Under bruk

    Sikkerhet under drift

    Generell sikkerhet

    • Eieren/brukeren kan forhindre og er ansvarlig for ulykker som kan forårsake personskader eller materielle skader.

    • Ha på deg passende klær, inkludert vernebriller, vernebukser, sklisikkert og kraftig fottøy og hørselsvern. Sett opp langt hår og ikke bruk løstsittende smykker.

    • Ikke bruk maskinen når du er syk, trett eller påvirket av alkohol eller andre rusmidler.

    • Vær alltid fokusert på oppgaven når du bruker maskinen. Ikke delta i aktiviteter som forårsaker distraksjoner, da dette kan føre til personskade eller materiell skade.

    • Luften som slippes ut har betydelig kraft og kan forårsake personskade eller tap av fotfeste. Hold avstand fra blåserdysen når maskinen er i drift.

    • Hold alle tilskuere på avstand – slå av maskinen dersom tilskuere kommer inn på området, og ikke vend utløpet mot dem.

    • Ikke bruk maskinen når den ikke er påfestet et tauekjøretøy.

    • Kjør ikke motoren i eller rett blåserdysen mot et lukket område uten tilstrekkelig ventilasjon. Motoreksos inneholder karbonmonoksid, en luktfri gass som er dødelig ved innånding.

    • Ikke ha med passasjerer på maskinen, og hold mennesker og kjæledyr borte fra maskinen under drift.

    • Bruk maskinen bare når det er god sikt, for å unngå hull eller skjulte farer.

    • Se bak- og nedover før du rygger, slik at du ikke kjører på noen.

    • Vær forsiktig når du nærmer deg hjørner, busker, trær eller annet som reduserer synsfeltet ditt.

    • La aldri motoren gå i et lukket rom hvor eksosen ikke slipper ut.

    • La aldri maskinen stå uten tilsyn når den er i gang.

    • Når du transporterer maskinen på offentlige veier, skal du følge alle trafikkregler og bruke alt ekstra tilbehør som kan være påkrevd etter loven, for eksempel lys, blinklys, skilt for saktegående kjøretøy og annet som nødvendig.

    • Hvis maskinen vibrerer unormalt, må du straks stoppe maskinen, slå av motoren, fjerne nøkkelen, vente til alle bevegelige deler har stoppet og kontrollere kjøretøyet for skader. Reparer alle skader før du fortsetter å bruke maskinen.

    • Reduser farten når du kjører i kupert terreng samt i nærheten av fortauskanter, hull og andre plutselige endringer i terrenget.

    • Vær forsiktig når du svinger, og unngå utrygge manøvrer. Disse kan føre til at maskinen velter.

    Sikkerhet i skråninger

    • Skråninger er en ledende årsak til tap av kontroll og velting. Dette kan føre til alvorlige skader eller dødsfall. Du er ansvarlig for trygg drift i skråninger. Bruk av maskinen i skråninger krever ekstra forsiktighet.

    • Gå gjennom trekkenhetens spesifikasjoner for å sikre at du ikke overskrider skråningskapasiteten.

    • Vurder forholdene ved stedet, og inspiser området for å avgjøre om det er trygt å bruke maskinen i skråningen. Bruk alltid sunn fornuft og god dømmekraft når du utfører denne kontrollen.

    • Gjennomgå instruksjonene for bruk i skråninger, oppført nedenfor, for å bruke maskinen i skråninger. Før du bruker maskinen, må du gjennomgå forholdene på stedet for å fastslå om du kan bruke maskinen under gjeldende forhold på gitt dag og ved gitt sted. Endringer i terreng kan føre til endringer ved bruk av maskinen i skråninger.

      • Ikke start, stopp eller sving maskinen i skråninger. Ikke foreta brå endringer i hastighet eller retning. Sving sakte og gradvis.

      • En maskin hvor trekkraften, styringen eller stabiliteten er i tvil, skal ikke brukes under noen omstendigheter.

      • Fjern eller marker hindringer som grøfter, hull, hjulspor, ujevnheter, steiner eller andre skjulte objekter. Høyt gress kan skjule hindringer. Maskinen kan velte i ujevnt terreng.

      • Vær oppmerksom på at bruk av maskinen på vått gress, på tvers av skråninger eller i nedoverbakker kan føre til at maskinen mister veigrepet.

      • Vær svært forsiktig når du bruker maskinen nær kanter, grøfter, voller, vann eller andre faremomenter. Maskinen kan plutselig velte hvis et hjul går over kanten eller kanten gir etter. Fastsett et sikkerhetsområde mellom maskinen og eventuelle farer.

    Bruk av fjernkontroll

    • Hvis du unnlater å følge forholdsreglene, kan det resultere i feil på utstyret, ugyldiggjøring av autorisasjonen til å bruke utstyret samt personskade.

    • Bruk og vedlikehold ledningsnettet på riktig måte. Følg instruksene fra utstyrsprodusenten. Feilaktige, løse og frynsede ledningsnett kan forårsake systemfeil, skade på utstyret og uregelmessig drift.

    • Hvis du endrer eller modifiserer maskinen og dette ikke er uttrykkelig godkjent av produsenten, blir garantien ugyldiggjort

    • Maskinens eier og operatører må etterleve alle gjeldende føderale, statlige og lokale lover for maskininstallering og -drift. Hvis ikke disse etterleves, kan det medføre bøter og brukeren kan fratas autorisasjonen til å bruke maskinen.

    • Påse at maskineriet og omgivelsene er tømt før bruk. Ikke aktiver fjernkontrollsystemet før du er sikker på at det er trygt.

    • Du kan koble fra strømmen for RF2CAN- og TEC2403-kontrollene ved å fjerne strømkilden fra kretsen.

    • Rengjør fjernkontrollen med en fuktig klut. Fjern gjørme, betong og smuss etter bruk for å forhindre at knapper, spaker, ledningsnett og brytere tetter seg til.

    • Unngå å få væske på fjernkontrollen eller baseenhetskonstruksjonene. Unngå å rengjøre fjernkontrollen eller baseenheten med høyttrykksutstyr.

    • Koble fra RF2CAN- og TEC2403-kontrollene før sveising. Hvis du ikke kobler fra kontrollene, kan de bli skadet eller ødelagt.

    • Overhold temperaturene for bruk og lagring av maskinen.

    Starte motoren

    Advarsel

    Roterende deler kan føre til alvorlige personskader.

    • Hold hender, føtter, hår og klær borte fra alle bevegelige deler for å forhindre skader.

    • Betjen aldri maskinen med deksler, plater eller vern fjernet.

    1. Påse at viften er festet til tauekjøretøyet før du starter viften.

    2. Flytt chokekontrollen til På-stillingen før du starter en kald motor.

      Note: En varm motor trenger kanskje ikke choke. Når motoren har startet, flytter du chokespaken til AV-stillingen.

    3. Vri tenningsnøkkelen til START-stillingen (Figur 12).

      Note: Hvis du lar nøkkelen stå i KJøR-stillingen over lengre tid, vrir du nøkkelen til AV-stillingen før du fortsetter oppstarten.

      g029819
    4. Motoren starter kun når du trykker på Start-knappen og funksjonen Motorstartaktivering er på. Motorstartaktivering aktiveres kun når du følger trinnene for motorstartaktivering (Figur 13):

      • Trykk på START-knappen.

      • Trykk deretter på Roter til venstre-knappen.

      • Trykk deretter på Roter til høyre-knappen.

      • Trykk deretter på og hold inne START-knappen til motoren starter.

        g029818

      Note: Det kan ikke gå mer enn tre sekunder mellom hver gang du trykker på en knapp. Hvis du ikke trykker på neste knapp i sekvensen innen tre sekunder etter forrige knappetrykk, blir sekvensen avbrutt og du må starte helt forfra.

      Note: Hvis du ikke følger sekvensen og trykker på neste riktige knapp, blir sekvensen avbrutt.

      Note: Hvis du ikke trykker på START-tasten innen 10 sekunder etter å ha trykket på ROTER HøYRE-knappen, eller hvis du trykker på en annen knapp løpet av denne perioden, vil motorstartaktiveringen utløpe.

      Note: Motorstartaktiveringen tar 10 sekunder fra du trykker på ROTER TIL HøYRE-knappen, og aktiverer motorstart umiddelbart etter at du har trykket på START-knappen. Når du trykker på START-knappen forlenger du ikke dette tidsrommet. Startrelékontrollen er kun aktiv i 10 sekunder om gangen fra du trykker på ROTER TIL HøYRE-knappen. Når motorstartaktivering utløper, må motorstartaktiveringssekvensen utføres igjen for at du skal kunne aktivere startrelékontrollen ved hjelp av START-knappen. I 10 sekunder etter at du slipper START-knappen, kan du ikke utføre denne sekvensen.

      Note: Hvis du avbryter sekvensen eller motorstartaktiveringen utløper, vil knappene ROTER TIL HøYRE og ROTER TIL VENSTRE gå tilbake til å styre sjaktmotoren.

      Important: Ikke aktiver starteren i mer enn 10 sekunder om gangen. Hvis motoren ikke starter, la den hvile i 10 sekunder før du gjør et nytt forsøk. Hvis du ikke følger disse instruksjonene, kan startmotoren bli ødelagt.

    5. Når motoren har startet, flytter du chokespaken til AV-stillingen. Hvis motoren stanser eller ikke kommer riktig i gang, flytter du choken tilbake til På-stillingen i noen sekunder. Deretter stiller du motorhastigheten til ønsket stilling. Gjenta dette etter behov.

    Slå av motoren

    1. Reduser motorhastigheten til 3/4 gass.

    2. Trykk på STOPP-knappen på fjernkontrollen.

    3. Vri nøkkelen til AV-stillingen og ta den ut av tenningen før du forlater maskinen (Figur 12).

    Bruke fjernkontrollen

    Fjernkontrollen aktiveres (starter opp) når du trykker på en knapp. Strømsparingsfunksjonen gjør at fjernkontrollen slår seg av automatisk når den har vært aktiv i kun cirka tre (3) sekunder, med mindre du trykker på en knapp før det har gått tre sekunder. Når enheten blir tidsavbrutt og strømmen kobles fra, stopper alle fjernkontrollerte indikatorlamper (Figur 14). Du kan reaktivere fjernkontrollen ved å trykke på hvilken som helst knapp.

    g029818

    RF2CAN- og TEC2403-kontrollene går tilbake til strømsparingsmodus (til en strømsyklus inntreffer) hvis baseenheten er inaktiv i mer enn 2,5 timer, uten kommunikasjon med fjernkontrollen. Strømsparingsmodus er når det er lav strømtilførsel til baseenheten. I strømsparingsmodus kommuniserer baseenheten ikke med fjernkontrollen, den aktiverer ikke utgangene, og den fungerer heller ikke som normalt.

    • I tidsavbruddsmodus er motoren ikke på (eller den stopper å kjøre), og fjernkontrollen styrer ingen funksjoner.

    • For å aktivere fjernkontrollen i tidsavbruddsmodus, vri nøkkelen til AV-stillingen og deretter til KJøR-stillingen.

    • For å unngå kontrollertidsavbrudd under bruk kan du rotere blåserdysen med fjernkontrollen eller endre motorhastigheten minst hver 2,5 timer.

    Justere blåserdyseretningen

    Du kan endre retningen til blåserdysen fra høyre til venstre ved å trykke på de korresponderende knappene på fjernkontrollen (Figur 15).

    g029818

    Brukstips

    • Øv deg på å bruke blåseren. Blås i samme retning som vindretningen for å forhindre at materialet som blåses vekk, ender opp på området som er ryddet.

    • Kjør motoren på full hastighet når du bruker den.

    • Juster blåserdyseåpningen slik at den blåser under rusket.

    • Vær forsiktig når du blåser rundt nylig plantet plen, fordi kraften fra luften kan rive opp gresset.

    Important: Hev blåserdysen før du transporterer blåseren. Hvis du lar blåserdysen henge i nedoverstilling under transport, kan den berører bakken og bli skadet.

    Etter bruk

    Sikkerhet etter bruk

    Generell sikkerhet

    • Parker maskinen på en fast, jevn flate, slå av motoren, ta ut nøkkelen (hvis utstyrt med dette), vent til alle bevegelige deler har stoppet og la maskinen kjøle seg ned for du justerer, reparerer, rengjør eller setter maskinen til oppbevaring.

    • Maskinen skal kun kobles fra trekkenheten når på den står på en jevn flate.

    • Når du kobler fra maskinen, må du alltid blokkere hjulene for å hindre bevegelse.

    • Oppbevar aldri maskinen eller bensinkannen i nærheten av åpen ild, gnister eller kontrollampe, som på en varmtvannstank eller andre apparater.

    • Hold alle deler av maskinen i god stand, og sørg for at de er godt festet.

    • Skift ut slitte, skadde eller manglende merker.

    Sikkerhet ved tauing

    • Sjekk de lokale eller nasjonale sikkerhetsreglene for tauing, og overhold det amerikanske transportdepartementets (DOT) sikkerhetsregler for tauing.

    • Slå alltid av motoren og vend blåserdysen opp før transport.

    • Foreta kun tauing med en maskin som har en kobling som er beregnet for dette. Ikke fest utstyr som skal taues i annet enn denne koblingen.

    • Undersøk alltid koblingen for slitasje. Ikke tau maskinen med skadde eller manglende trekkroker, koblinger, eller kjettinger.

    • Kontroller lufttrykket i dekkene på maskinen. Alle dekk skal være fylt til 2,41 bar. Sjekk også slitasjen på dekkmønstrene til maskinen.

    • Fest alltid maskinens sikkerhetskjetting til tauekjøretøyet.

    • Tau aldri maskinen i hastigheter over 88 km/t. Anbefalt tauehastighet utenfor vei må ikke overstige 24 km/t.

    • Unngå å starte og stoppe plutselig. Dette kan forårsake skrensing eller slingring. Smidig og gradvis start og stopp forbedrer slepingen.

    • Unngå skarpe svinger for å forhindre rulling.

    • Blokker hjulene ved parkering for å hindre bevegelse.

    Transport

    • Vær forsiktig når du skal sette maskinen på en tilhenger eller lastebil, og når du skal sette den ned på bakken igjen.

    • Bruk en rampe med full bredde for å laste maskinen inn i en tilhenger eller lastebil.

    • Fest maskinen godt med stropper, kjetting, kabel eller tau. Både de fremre og bakre stroppene må ledes nedover og utover fra maskinen.

    Vedlikehold

    Forsiktig

    Hvis du ikke vedlikeholder maskinen, kan det føre til tidlig funksjonssvikt i maskinsystemer, noe som kan medføre skader på deg eller forbipasserende.

    Hold maskinen godt vedlikeholdt og i god stand, som angitt i disse instruksjonene.

    Note: Angi hva som er høyre og venstre side på maskinen ved å stå i normal arbeidsstilling.

    Note: Last ned en gratis kopi av elektronikk- eller hydraulikkskjemaet ved å gå til www.Toro.com og søke etter maskinen fra koblingen Håndbøker på hjemmesiden.

    Important: Se i brukerhåndboken for flere vedlikeholdsprosedyrer.

    Advarsel

    Dersom du lar nøkkelen stå i tenningsbryteren, kan noen starte motoren uten at det er tilsiktet, noe som kan påføre deg eller andre personer alvorlige skader.

    Ta nøkkelen ut av tenningen, og koble kablene fra tennpluggene før du utfører vedlikehold. Legg ledningene til side, slik at de ikke kan komme i kontakt med tennpluggene ved et uhell.

    Anbefalt vedlikeholdsplan

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Etter de 8 første timene
  • Kontroller tilstand og stramming til reimen.
  • Etter de 10 første timene
  • Kontroller at hjulenes hakemuttere er strammet til.
  • For hver bruk eller daglig
  • Kontroller motoroljenivået.
  • Rengjør motorskjermen og oljekjøleren.
  • Kontroller blåserdyseklemmen og -føringene.
  • Hver 25. driftstime
  • Rengjør luftfilteret på skumelementet og kontroller om papirelementet er skadet (oftere hvis maskinen brukes i støvete eller sandete forhold).
  • Hver 50. driftstime
  • Kontroller tilstand og stramming til reimen.
  • Hver 100. driftstime
  • Bytt ut luftfilterets papirelementet (oftere hvis maskinen brukes i støvete eller sandete forhold).
  • Skift motoroljen.
  • Kontroller tilstanden på dekkene.
  • Hver 200. driftstime
  • Skift ut luftfilteret i karbonsylinderen (vedlikehold oftere hvis forholdene er svært støvete eller sandete).
  • Bytt tømmelinjefilteret i karbonsylinderen.
  • Skift ut oljefilteret.
  • Kontroller tennpluggene.
  • Hver 500. driftstime
  • Bytt ut drivstoffilteret.
  • Kontrolliste for daglig vedlikehold

    Ta kopi av denne siden for rutinemessig bruk.

    VedlikeholdskontrollpunktFor uke:
    Ma.Ti.On.To.Fr.Lø.Sø.
    Kontroller at instrumentene virker       
    Kontroller drivstoffnivået.       
    Kontroller motoroljenivået.       
    Rengjør motorens luftkjøleribber.       
    Undersøk luftfilterets forfilter.       
    Kontroller uvanlige motorlyder.       
    Kontroller om det har oppstått væskelekkasjer.       
    Kontroller trykket i dekkene.       
    Kontroller tilstrammingen for blåserdysens monteringsklemme       
    Lakker over ødelagt maling.       
    Bemerkninger om spesielle områder
    Kontroll utført av:
    PunktDatoInformasjon
       
       
       
       
       

    Forberedelse for vedlikehold

    Sikkerhet ved vedlikehold

    • Utfør følgende før rengjøring, service eller justering av maskinen:

      • Parker maskinen på en jevn flate.

      • Slå av motoren, ta ut nøkkelen, koble fra tennpluggledningen, og vent til alle bevegelige deler har stoppet.

      • Legg klosser bak hjulene.

      • Fjern maskinen fra trekkenheten.

      • La maskinen kjøle seg ned før du utfører vedlikehold.

    • Foreta kun vedlikehold som er beskrevet i håndboken. Ta kontakt med en autorisert Toro-forhandler hvis det er nødvendig med store reparasjoner eller du trenger hjelp.

    • Støtt maskinen med klosser eller jekkstøtter når du arbeider på undersiden.

    • Påse at alle vern er korrekt montert etter at du har utført vedlikehold og justeringer på maskinen.

    • Ikke la personer uten opplæring vedlikeholde eller reparere maskinen.

    • Bruk jekkstøtter for å støtte maskinen eller komponenter når det er nødvendig.

    • Vær forsiktig når du reduserer trykket i komponenter under trykk.

    • Ikke lad batteriene mens du vedlikeholder maskinen.

    • Reduser brannfaren ved å sørge for at det ikke er overflødig smørefett, gress, blader eller støv i motoren.

    • Ikke utfør vedlikehold når motoren er i gang hvis du kan unngå det. Hold deg borte fra bevegelige deler.

    • Hvis motoren må være i gang for å utføre en vedlikeholdsjustering, må du passe på at klær, hender, føtter og andre kroppsdeler ikke er i nærheten av motoren eller andre bevegelige deler. Hold andre borte fra maskinen.

    • Tørk opp olje- og drivstoffsøl.

    • Hold alle delene i god stand, og sørg for at alle fester er trukket til. Skift ut skadde eller manglende merker.

    • Du må aldri forstyrre den tilmålte funksjonen til en sikkerhetsenhet eller redusere beskyttelsen som en sikkerhetsenhet gir. Kontroller regelmessig at de virker tilfredsstillende.

    • Ikke kjør motoren med for høyt turtall ved å endre regulatorinnstillingene. La en autorisert Toro-forhandler kontrollere maksimal hastighet med en turteller, slik at det blir utført på en sikker og nøyaktig måte.

    • Kontakt en autorisert Toro-forhandler hvis det er nødvendig med store reparasjoner eller du trenger hjelp.

    • Hvis du endrer maskinen på en måte som påvirker drift, ytelse, varighet eller bruk, kan det føre til personskader eller dødsfall. Slike endringer kan gjøre garantien fra Toro® ugyldig.

    Vedlikehold av motor

    Motorsikkerhet

    • Slå av motoren før du sjekker oljen eller tilsetter olje til veivhuset.

    • Du må ikke endre hastighetsregulatoren eller ruse motoren.

    Overhale luftrenseren

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 25. driftstime
  • Rengjør luftfilteret på skumelementet og kontroller om papirelementet er skadet (oftere hvis maskinen brukes i støvete eller sandete forhold).
  • Hver 100. driftstime
  • Bytt ut luftfilterets papirelementet (oftere hvis maskinen brukes i støvete eller sandete forhold).
  • Kontrollere luftfilteret

    1. Kontroller om luftrenserhuset er skadet, noe som kan forårsake en luftlekkasje. Pass på at dekselet er forseglet rundt luftrenserhuset (Figur 16).

      Note: Skift et ødelagt luftrenserdeksel eller -hus.

      g002097
    2. Utløs låsene som fester luftfilterdekslet til luftfilterhuset (Figur 16).

    3. Skill luftfilterdekslet fra luftfilterhuset, og rengjør innsiden av dekslet (Figur 16).

    4. Skyv luftfilterelementet forsiktig ut av luftfilterkroppen.

      Note: Unngå å slå filteret mot luftfilterhuset for å redusere mengden støv som kommer ut.

    5. Kontroller luftfilterelementet.

    Skifte luftfilteret

    1. Fjern luftfilterelementet. Se Overhale luftrenseren.

    2. Kontroller at det nye filteret ikke ble ødelagt under transporten.

      Note: Kontroller forseglingsenden av filteret.

      Important: Ikke monter et ødelagt filter.

    3. Sett i det nye luftfilteret. Se Montere luftfilteret.

    Montere luftfilteret

    Important: Du må aldri bruke motoren uten at luftrenserenheten er installert, da det kan resultere i motorskader.

    Important: Ikke bruk et ødelagt filter.

    Note: Det anbefales ikke at det brukte luftfilterelementet rengjøres, da det er mulighet for at filtermediet blir skadet.

    1. Rengjør smussutstøtningsporten på luftfilterdekslet.

    2. Fjern uttaksventilen i gummi fra dekslet, rengjør hulrommet og sett inn igjen uttaksventilen.

    3. Sett inn luftfilterelementet i luftfilterhuset (Figur 16).

      Note: Pass på at filteret er forseglet på riktig måte ved å legge trykk på ytterkanten av filteret når det installeres. Ikke trykk på det elastiske midtpunktet til filteret.

    4. Rett inn luftrenserdekslet i forhold til luftrenserhuset (Figur 16).

    5. Fest dekslet til huset med låsene (Figur 16).

    Vedlikeholde karbonsylinderen

    Skifte ut luftfilter i karbonsylinderen

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 200. driftstime
  • Skift ut luftfilteret i karbonsylinderen (vedlikehold oftere hvis forholdene er svært støvete eller sandete).
    1. Før du forlater førerplassen må du stanse motoren, ta ut nøkkelen og vente til alle bevegelige deler står stille.

    2. Fjern og kast luftfilteret i karbonsylinderen (Figur 17).

      g029820
    3. Sett i det nye luftfilteret.

    Skifte tømmelinjefilter for karbonsylinderen

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 200. driftstime
  • Bytt tømmelinjefilteret i karbonsylinderen.
  • Note: Kontroller tømmelinjefilter av og til for smuss. Skift filteret hvis det ser skittent ut.

    1. Før du forlater førersetet, må du stanse motoren, ta ut nøkkelen og vente til alle bevegelige deler står stille.

    2. Flytt slangeklemmene av fjærtypen på begge sider av tømmelinjefilteret til karbonsylinderen bort fra filteret (Figur 18).

      g018506
    3. Ta ut og kast karbonfilteret (Figur 18).

    4. Monter det nye filteret i slangen slik at pilen på filteret peker mot kontrollventilen og fest den med slangeklemmene (Figur 18).

    Vedlikeholde motorolje

    Note: Bytt oljen oftere når driftsforholdene er svært støvete eller sandete.

    Oljetype: Renseolje (API service SG, SH, SJ eller høyere)

    Veivhuskapasitet: med filter, 2 liter

    Viskositet: Se tabellen nedenfor.

    g000238

    Kontrollere motoroljenivået

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    For hver bruk eller daglig
  • Kontroller motoroljenivået.
  • Note: Den beste tiden for å sjekke motoroljen er når motoren er kald før den har blitt startet for dagen. Hvis motoren allerede har vært på, lar du oljen flyte tilbake ned i bunnpannen i minst ti minutter før du sjekker oljen. Hvis oljenivået er på eller under ADD-merket på peilestaven, tilfør mer olje til oljenivået når FULL-merket. Ikke fyll på for mye. Hvis oljenivået er mellom FULL- og ADD-merkene, trenger du ikke fylle på mer olje.

    1. Parker maskinen på en jevn flate.

    2. Før du forlater førerplassen må du stanse motoren, ta ut nøkkelen og vente til alle bevegelige deler står stille.

    3. Rengjør rundt peilestaven (Figur 20) slik at det ikke kan komme smuss som kan skade motoren ned i påfyllingshullet.

      g002359
    4. Ta ut peilestaven, og tørk av enden (Figur 20).

    5. Skyv peilestaven helt inn i påfyllingsrøret, men ikke tre den på røret (Figur 20).

    6. Dra peilestaven ut og se på metallenden. Hvis oljenivået er lavt, hell sakte i nok olje i påfyllingsrøret for å fylle nivået til FULL-merket.

      Important: Fyll ikke på for mye olje i veivhuset og start motoren. Dette kan føre til skade på motoren.

    Skifte olje

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 100. driftstime
  • Skift motoroljen.
    1. Start motoren, og la den gå i fem minutter. Oljen vil da varmes opp slik at den flyter lettere.

    2. Parker maskinen slik at den siden hvor du tapper står litt lavere enn motsatt side, for å være sikker på at all bensinen tømmes ut.

    3. Før du forlater førerplassen må du stanse motoren, ta ut nøkkelen og vente til alle bevegelige deler står stille.

    4. Sett et fat under tappehullet. Vri oljetappeventilen slik at oljen tømmes (Figur 21).

      Note: Du kan føre inn en slange i tappeventilen for å dirigere oljestrømmen. Slangen medfølger ikke.

    5. Steng tappeventilen når all oljen er tømt ut.

      Note: Den gamle oljen må kasseres eller gjenvinnes i henhold til lokale forskrifter.

      g002148
    6. Hell ca. 80 % av oljen som skal fylles på ned i påfyllingsrøret (Figur 20).

    7. Kontroller oljenivået, se Kontrollere motoroljenivået.

    8. Fyll sakte på mer olje til den når opp til FULL-merket.

    Skifte oljefilteret

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 200. driftstime
  • Skift ut oljefilteret.
  • Note: Bytt ut oljefilteret oftere når driftsforholdene er svært støvete eller sandete.

    1. Tapp oljen fra motoren. Se Skifte olje.

    2. Fjern det brukte filteret, og tørk av filteradapterens pakningsflate (Figur 22).

      g001056
    3. Påfør et tynt lag med ny olje på gummipakningen på det nye filteret (Figur 22).

    4. Sett det nye oljefilteret i filteradapteren, drei oljefilteret med klokken til gummipakningen kommer i kontakt med filteradapteren, drei stram så til filteret ytterligere 2/3 til 1 omdreining (Figur 22).

    5. Fyll på ny olje av riktig sort i veivhuset. Se Skifte olje.

    6. Kjør motoren i ca. tre minutter, stans motoren og kontroller om det finnes oljelekkasjer rundt filteret.

    7. Kontroller oljenivået og fyll på olje etter behov.

    Overhale tennpluggene

    Påse at elektrodeavstanden (avstanden mellom elektroden på midten og elektroden på siden) er korrekt før pluggene settes inn. Tennpluggene monteres/demonteres ved hjelp av en tennpluggnøkkel, og elektrodeavstanden justeres ved hjelp av et spesialverktøy/følerblad. Monter nye tennplugger dersom det er nødvendig.

    Type: Champion® RC12YC, Champion® Platinum 3071 eller tilsvarende

    Elektrodeavstand: 0,76 mm

    Kontrollere tennpluggene

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 200. driftstime
  • Kontroller tennpluggene.
    1. Se på midten av tennpluggene (Figur 23). Hvis du ser en lysebrun eller grå farge på isolatoren, fungerer motoren som den skal. Et svart belegg på isolatoren betyr som regel at luftrenseren er skitten.

      g001470

      Important: Tennpluggen må alltid skiftes ut når den har et svart belegg, slitte elektroder, et tynt belegg av olje eller sprekker.

    2. Sjekk avstanden mellom elektroden i midten og elektroden på siden (Figur 23). Bøy elektroden på siden (Figur 23) hvis avstanden er feil.

    Demontere tennpluggene

    1. Før du forlater førersetet, må du stanse motoren, ta ut nøkkelen og vente til alle bevegelige deler står stille.

    2. Koble ledningene fra tennpluggene (Figur 24).

      g002358
    3. Rengjør rundt tennpluggene for å unngå at partikler faller ned i motoren og eventuelt forårsaker skade.

    4. Ta ut tennpluggene og metallskivene.

    Montere tennpluggene

    1. Monter tennpluggene og metallskiven. Pass på at elektrodeavstanden er riktig innstilt.

    2. Trekk til tennpluggene med et moment på 24,4–29,8 Nm.

    3. Koble ledningene til tennpluggene (Figur 23).

    Rengjøre motorskjermen og oljekjøleren

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    For hver bruk eller daglig
  • Rengjør motorskjermen og oljekjøleren.
  • Kontroller og rengjøre motorskjermen og oljekjøleren før hver bruk. Fjern eventuell oppsamling av gress, skitt eller andre fremmedlegemer fra oljekjøleren og motorskjermen (Figur 25).

    g002355

    Vedlikehold av drivstoffsystem

    Skifte drivstoffilteret

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 500. driftstime
  • Bytt ut drivstoffilteret.
  • Et skittent filter som er tatt av drivstoffslangen, må aldri monteres på nytt.

    1. Før du forlater førersetet, må du stanse motoren, ta ut nøkkelen og vente til alle bevegelige deler står stille.

    2. La motoren kjøle seg ned.

    3. Klem sammen endene på slangeklemmene, og skyv dem bort fra filteret (Figur 26).

      g007761
    4. Ta filteret av bensinslangene.

    5. Monter et nytt filter, og skyv slangeklemmene nær opptil filteret (Figur 26).

    Vedlikeholde drivstofftanken

    Fare

    Under visse forhold er drivstoff er meget brannfarlig og svært eksplosivt. Brann eller eksplosjon forårsaket av drivstoff kan påføre deg og andre brannskader samt ødelegge eiendom.

    • Tøm drivstoff ut av drivstofftanken når motoren er kald. Dette skal gjøres utendørs på et åpent sted. Tørk opp eventuelt drivstoffsøl.

    • Du må aldri røyke når du tømmer drivstoff, og du må holde deg unna åpen ild eller steder der en gnist kan antenne drivstoffdamp.

    1. Parker maskinen på en jevn overflate for å sikre at drivstofftanken tømmes helt.

    2. Før du forlater førerplassen må du stanse motoren, ta ut nøkkelen og vente til alle bevegelige deler står stille.

    3. Løsne på drivstoffilterets slangeklemme og skyv den opp i bensinslangen, bort fra drivstoffilteret (Figur 26).

    4. Koble bensinslangen fra drivstoffilteret (Figur 26).

      Note: La drivstoffet tømmes i en drivstoffbeholder eller i et tappefat (Figur 26).

      Note: Dette er det beste tidspunktet å montere et nytt drivstoffilter ettersom drivstofftanken er tom.

    5. Sett bensinslangen på drivstoffilteret. Skyv slangeklemmen nært opptil drivstoffilteret for å feste bensinslangen (Figur 26).

    Vedlikehold av elektrisk system

    Important: Før du sveiser på maskinen, må du koble kontrollen og den negative kabelen fra batteriet for å forhindre at det elektriske systemet tar skade.

    Sikkerhet for elektrisk system

    • Koble fra batteriet før du reparerer maskinen. Koble kabelen fra den negative klemmen først, og deretter den andre kabelen fra den positive klemmen. Koble til den positive polen først og den negative polen sist.

    • Lad opp batteriet på et åpent sted med god ventilasjon og borte fra gnister eller åpen ild. Koble laderen fra strømuttaket før du kobler den til eller fra batteriet. Ha på deg beskyttelsesklær og bruk verktøy som er isolert.

    Skifte ut batterier på fjernkontrollen

    Den håndholdte fjernkontrollen drives med fire AAA-batterier. Plasser de positive og negative polene i riktig retning når du setter i batteriet. Slik bytter du ut eller setter i batteriene i fjernkontrollen:

    1. Fjern de seks skruene på baksiden av fjernkontrollen, og ta av dekslet (Figur 27).

      Note: La om mulig gummitetningen og stålpakningen være i kanalen når du fjerner dekslet og batteriene.

      g029817
    2. Fjern de utladede batteriene og avhend på korrekt måte i henhold til lokale regler.

    3. Koble de nye batteriene til korrekte poler.

      Note: Hvis batteriene monteres feil, vil ikke enheten bli ødelagt, men den vil ikke fungere.

    4. Hvis du utilsiktet fjerner gummitetningen og stålpakningen, må du forsiktig legge dem på plass i kanalen i den håndholdte fjernkontrollen igjen.

    5. Sett dekslet på plass og fest det med de seks skruene du fjernet tidligere (Figur 27), og stram til med et moment på 1,5 til 1,7 Nm.

    Skifte sikringene

    Motor

    En 15 A-sikring er innebygd i motorens ledningssats (Figur 28).

    g030098

    Mottaker

    En sikringsblokk er innebygd i mottakerens ledningssats. Den er plassert bak mottakeren på høyre side av kontrolltårnet (Figur 29).

    g029821

    Vedlikehold av drivsystem

    Kontrollere dekkene

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Hver 100. driftstime
  • Kontroller tilstanden på dekkene.
  • Kontroller jevnlig at dekktrykket er korrekt (2,41 bar). Hvis dekket ikke er har korrekt trykk, vil dekkene slites raskere.

    Driftsulykker kan skade et dekk eller en felg. Undersøk derfor dekktilstanden etter en ulykke.

    Dekkenes DOT-informasjon er plassert på siden av hvert dekk. Denne informasjonen angir spesifikasjoner for belastning og hastighet. Nye dekk skal ha samme eller høyere spesifikasjoner.

    er et eksempel på dekkslitasje som skyldes for lite luft i dekkene.

    g010294

    er et eksempel på dekkslitasje som skyldes for mye luft i dekkene.

    g010293

    Vedlikehold av remmer

    Justere remmen

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    Etter de 8 første timene
  • Kontroller tilstand og stramming til reimen.
  • Hver 50. driftstime
  • Kontroller tilstand og stramming til reimen.
  • Hvis remmen glir når du endrer retning på blåserdysen, må remmen justeres.

    1. Løsne boltene som fester remskivens monteringsbrakett til blåserrammen (Figur 32).

    2. Plasser en momentnøkkel i remskivens monteringsbrakett (Figur 32).

    3. Drei remskivens monteringsbrakett bort fra blåserdysen til momentnøkkelen viser 22,6–26,0 Nm (Figur 32).

    4. Stram monteringsboltene.

      g015845

    Diverse vedlikehold

    Kontrollere blåserdysen

    VedlikeholdsintervallVedlikeholdsprosedyre
    For hver bruk eller daglig
  • Kontroller blåserdyseklemmen og -føringene.
  • Kontrollere blåserdyseklemmen

    Kontroller blåserdyseklemmen (Figur 33) daglig for å forsikre at den sitter stramt. Hvis blåserdysen trekkes over gjenstander eller gjennom lave områder i terrenget, kan den slås løs fra klemmen. Stram til klemmefestene med et moment på 5,1 til 5,7 Nm.

    g008799

    Rengjøre dyseførerne

    Se etter og fjern gress, skitt eller rusk i eller rundt dyseførerne (Figur 34). Hvis dyseførerne ikke holdes frie for rusk, kan det føre til at dysen ikke roterer fritt og motoren stopper.

    g017855

    Koble sammen fjernkontrollen og baseenheten

    Important: Les instruksene nøye før du prøver å utføre sammenkoblingsprosessen.

    Sørg for at fjernkontrollen kommuniserer med baseenheten før du bruker systemet. Fjernkontrollen knyttes til sysemets baseenhet allerede på fabrikken. Dette gjøres ved hjelp av en sammenkoblingsprosedyre. I situasjoner hvor det er nødvendig å gjenopprette kontakt mellom fjernkontrollen og baseenheten (f.eks. når du skal opprette kontakt mellom en ny eller reservefjernkontroll og en gjeldende baseenhet, eller for å endre signalfrekvens på grunn av lokale interferensproblemer), må du følge punktene nedenfor.

    Bare en Pro Force-fjernkontroll kan knyttes til en Pro Force-baseenhet. Hvis du kobler en Pro Force-fjernkontroll til en annen Pro Force-baseenhet, vil fjernkontrollen kobles fra den opprinnelige baseenheten.

    Note: Lokal interferens kan skille den trådløse fjernkontrollen fra baseenheten under drift. Siden baseenheten velger den beste av flere signalfrekvenser under sammenkoblingsprosessen, bør du flytte maskinen til et område med signalavbrytelser eller frakobling, og utføre sammenkoblingsprosessen der for best resultat.

    1. Koble strømmen fra baseenheten.

    2. Stå i nærheten av baseenheten i uhindret, klar synslinje mens du holder fjernkontrollen i hånden.

    3. Trykk samtidig på knappene ROTER TIL HøYRE og ROTER TIL VENSTRE, og hold dem nede. LED-lyset blinker omtrent én gang i sekundet.

    4. Fortsett å holde begge knappene nede til LED-lyset begynner å blinke omtrent to ganger i sekundet.

    5. Slipp knappene.

    6. Trykk på og hold nede ROTER TIL VENSTRE-knappen. LED-lyset blinker omtrent to ganger i sekundet.

    7. Fortsett å holde nede ROTER TIL VENSTRE-knappen og vri nøkkelstarten til KJøR-stilling. LED-lyset lyser konstant hvis prosedyren var vellykket.

      Note: Dette kan ta opptil 20 sekunder.

    8. Slipp ROTER TIL VENSTRE-knappen.

      Systemet er klart til bruk med en bestemt fjernkontroll.

      g029818

    Lagring

    Oppbevare maskinen

    1. Parker maskinen på en jevn overflate, slå av motoren, fjern tennpluggledningen, og ta nøkkelen ut av tenningen.

    2. Rengjør hele maskinen utvendig, spesielt motoren, og fjern gressrester, smuss o.l. Fjern utvendige gressrester og smuss på motorens sylindertoppribber og viftehus.

      Important: Du kan vaske maskinen med skånsomt vaskemiddel og vann. Maskinen må ikke trykkvaskes. Unngå overdrevent bruk av vann.

    3. Vedlikehold luftrenseren. Se Overhale luftrenseren.

    4. Bytte veivhusolje. Se Skifte olje.

    5. Kontroller trykket i dekkene. Se Kontrollere trykket i dekkene.

    6. Gjør maskinen klar for oppbevaring når det er mer enn 30 dager til du skal bruke den igjen. Slik gjør du maskinen klar for oppbevaring:

      1. Bland et stabiliserings-/kondisjoneringsmiddel med petroleumsbase i drivstoffet på tanken. Følg blandingsinstruksjonene fra produsenten av stabiliseringsmiddelet. Stabiliseringsmidler med alkoholbase (etanol eller metanol) må ikke brukes.

        Note: Et stabiliserings-/kondisjoneringsmiddel er mest effektivt når det blandes med ferskt drivstoff og brukes kontinuerlig.

      2. Kjør motoren for å fordele det behandlede drivstoffet i drivstoffsystemet (fem minutter).

      3. Stopp motoren, la den kjøles ned og tøm drivstofftanken. Se Vedlikeholde drivstofftanken.

      4. Start motoren og kjør den til den stopper.

      5. Choke motoren. Start motoren, og la den gå til den ikke starter mer.

      6. Drivstoff må kasseres i henhold til lokale forskrifter. Gjenvinn avfall i samsvar med lokale forskrifter.

      Important: Ikke oppbevar drivstoff som inneholder stabiliserings-/kondisjoneringsmiddel, lenger enn anbefalt av produsenten av middelet.

    7. Ta ut tennpluggen(e) og sjekk tilstanden. Se Kontrollere tennpluggene. Når tennpluggen(e) er tatt ut, heller du to spiseskjeer med motorolje i tennplugghullet. Bruk deretter starteren for å sveive i gang motoren og fordele oljen inne i sylinderen. Monter tennpluggen(e). Ikke monter ledningen på tennpluggen(e).

    8. Kontroller og stram alle fester. Alle skadde eller slitte deler må repareres eller mangler.

    9. Reparer alle riper eller avskallinger i lakken. Du kan kjøpe maling hos ditt autoriserte forhandlerverksted.

    10. Maskinen må oppbevares rent og tørt i en garasje eller på et lager. Ta nøkkelen ut av tenningen og legg den på et sted utenfor barns eller andre uautoriserte brukeres rekkevidde. Legg en presenning over kjøretøyet for å beskytte den og holde den ren.

    Avhending av avfall

    Motoroljen, motoren og batteriene til fjernkontrollen er forurensende for miljøet. Avhend disse i henhold til nasjonale eller lokale regelverk.

    Feilsøking

    Kontrollere feilkoder

    Hvis diagnostikklampen indikerer at det er en systemfeil, se Diagnostikklampe.

    Gå inn i diagnostikkmodus og kontrollere kodene

    1. Vri nøkkelen til AV-stillingen for å slå av strømmen.

    2. Trekk den festede hetten av de to diagnostiske shuntkoblingene (Figur 36A).

    3. Koble de diagnostiske shuntkoblingene sammen (Figur 36B).

      g029822
    4. Vri nøkkelen til KJøR-stillingen for å slå på strømmen.

    5. Tell antall blink for å finne feilkoden, og se i følgende tabell:

      Note: Hvis det er flere feil, blinker begge feilene etterfulgt av en lang pause, deretter gjentas blinkesekvensene.

      KodeBlinkemønster for lysdiodeAtferdDetaljer
      Maskinspesifikke feil
      11Blink én gang, pause, blink én gang, lang pause, gjentaTapt kommunikasjon med baseenhet.Kontakten er ikke koblet til. Finn den løse eller frakoblede ledningssatskontakten, og koble den til.
      Det er noe feil med ledningene. Kontakt en autorisert Toro-forhandler.
      Dårlig baseenhet. Ta kontakt med en autorisert Toro-forhandler.
      12Blink én gang, pause, blink to ganger, lang pause, gjentaVersjon ikke kompatibel med baseenhet og/eller HHDen installerte programvaren er ikke riktig. Installer korrekt programvare fra TORODIAG. Ta kontakt med en autorisert Toro-forhandler.
      13Blink én gang, pause, blink tre ganger, lang pause, gjentaFeil HH – ikke implementert på Rev AFeil produktforbindelse (dvs. prøver å oppdatere programvare på en MH-400 med en ProPass-håndholdt)
      14Blink én gang, pause, blink fire ganger, lang pause, gjentaETR sank på grunn av lavt oljetrykk.Oljetrykket er lavt. Kontroller oljen. Hvis det fortsetter, kan det skade oljetrykkbryteren.
      15Blink én gang, pause, blink fem ganger, lang pause, gjentaETR sank på grunn av lav spenning.Spenningsregulatoren eller generatoren er defekt. Kontakt en autorisert Toro-forhandler.

    Tilbakestille feilkodene

    Når du har løst problemet, sett tenningsnøkkelen til KJøR-stillingen, og koble deretter fra og til igjen de diagnostiske koblingene. Diagnostikklampen blinker konstant én gang i sekundet.

    Avslutter diagnostikkmodus

    1. Vri nøkkelen til AV-stillingen for å slå av strømmen.

    2. Koble fra de diagnostiske shuntkoblingene.

    3. Skyv den festede hetten på de to diagnostiske shuntkoblingene.