Sissejuhatus

See pöörleva teraga järelkõnnitav niiduk on mõeldud koduomanikele. See on loodud peamiselt hästi hooldatud elamukinnistute muruplatsidel muru niitmiseks. See ei ole mõeldud võsa lõikamiseks ega põllumajanduslikuks otstarbeks. Masinas kasutatakse Toro Flex-Force liitiumioon-akupakki mudel 81860 (mis on kaasas mudeliga 21848), 81850 või 81875, kasutada saab ka akupakki mudel 81825. Neid akupakke võib laadida ainult akulaaduri mudelitega 81802 (mis on kaasas mudeliga 21848) või 81805. Nende toodete kasutamine muudel kui ettenähtud kasutusotstarvetel võib osutuda ohtlikuks teile ja kõrvalseisjatele.

Mudel 21848T ei sisalda akut ega akulaadijat.

Toote õigeks kasutamiseks ja hooldamiseks ning vigastuste ja toote kahjustamise vältimiseks lugege seda teavet tähelepanelikult. Teie vastutate toote nõuetekohase ja ohutu kasutamise eest.

Lisainformatsiooni, sealhulgas ohutusnõuannete, koolitusmaterjalide, lisaseadmete, edasimüüja leidmise või toote registreerimise kohta leiate veebisaidilt www.toro.com.

Kui vajate hooldust, Toro originaalvaruosi või lisainfot, võtke ühendust volitatud hooldusfirmaga või Toro klienditeenindusega ning vaadake valmis toote mudel ja seerianumber. Joonis 1 näitab tootel mudeli- ja seerianumbri asukohta. Kirjutage numbrid selleks ette nähtud tühjale alale.

Important: Garantiiteabele, varuosadele ja muule tooteteabele juurdepääsuks võite skannida mobiilseadmega seerianumbri sildil oleva QR-koodi (kui olemas).

g275230

Selles juhendis on esitatud potentsiaalsed ohud ja hoiatussümboliga (Joonis 2) tähistatud ohutusteated, mis juhivad tähelepanu ohule, mis võib soovitatud ettevaatusabinõude eiramisel tekitada raskeid või eluohtlikke vigastusi.

g000502

Selles juhendis kasutatakse kahte sõna teabe esiletõstmiseks. Oluline” juhib tähelepanu erilisele mehaanikateabele ja Märkus” rõhutab üldist teavet, millele tuleks erilist tähelepanu pöörata.

See toode on kooskõlas kõigi asjakohaste Euroopa direktiividega: lisateavet vaadake eraldi tootepõhiselt vastavusdeklaratsiooni lehelt (DOC).

Ohutus

OLULISED OHUTUS

JUHISED

HOIATUS! Elektrilise masina kasutamisel tuleb tulekahju, elektrilöögi või vigastuste ohu vähendamiseks alati lugeda ning järgida peamisi ohutust puudutavaid hoiatusi ja juhiseid, sealhulgas järgmisi.

I. Väljaõpe

  1. Masina kasutaja vastutab igasuguste õnnetuste või ohtude eest, mis juhtuvad teistega või ohustavad nende vara.

  2. Ärge lubage lastel masinat, akupakki ja akulaadijat kasutada ega nendega mängida; kohalikud eeskirjad võivad masina kasutaja vanust piirata.

  3. Ärge lubage masinat, akupakki või akulaadijat kasutada halvenenud füüsiliste, sensoorsete või vaimsete võimetega või kogemuste ja masina kasutamisega seonduvate teadmisteta inimestel, välja arvatud juhul, kui neid juhendatakse selle ohutu kasutamise osas, nad töötavad järelevalve all ja mõistavad selle kasutamisel kaasnevaid ohte.

  4. Enne seadme, akupaki ja akulaadija kasutamist lugege läbi kõik juhised ja toodetel märgitud hoiatusmärgistused.

  5. Tutvuge masina, akupaki ja akulaadija juhtimisseadmete ja õige kasutamisega.

II. Ettevalmistus

  1. Hoidke kõrvalised isikud, eriti lapsed ja lemmikloomad tööalast väljaspool.

  2. Ärge töötage masinaga, kui kõik selle kaitse- ja turvaseadmed, näiteks deflektor ja murukoguja, pole paigas ega tööta masinal korralikult.

  3. Vaadake üle ala, kus hakkate masinat kasutama, ja eemaldage kõik esemed, mis võivad masina tööd segada või masinalt viskuda.

  4. Enne masina kasutamist veenduge, et tera, tera kinnituspolt ega terakoost poleks kulunud ega kahjustunud. Asendage kõik kahjustunud või loetamatud sildid.

  5. Kasutage ainult Toro määratud akupakki. Teiste tarvikute ja lisaseadmete kasutamine võib suurendada vigastuste ja süttimise ohtu.

  6. Akulaadija ühendamine pistikupesaga, mille pingevahemik pole 100 kuni 240 V, võib põhjustada tulekahju või elektrilöögi. Ärge ühendage akulaadurit muu kui 100 kuni 240 V pistikupesaga. Teist laadi ühenduse puhul kasutage vajaduse korral seinakontakti jaoks õige konfiguratsiooni pistikuadapterit.

  7. Ärge kasutage kahjustatud või muudetud akupakki või akulaadijat, mis võib käituda ettearvamatult, põhjustades tulekahju, plahvatuse või vigastuse ohtu.

  8. Kui akulaadija toitejuhe on kahjustatud, pöörduge selle vahetamiseks volitatud teenindusse.

  9. Ärge kasutage mittelaetavaid patareisid.

  10. Laadige akupakki ainult Toro määratud akulaadijaga. Ühele tüübile akupakile sobiv laadija võib teise akupakiga kasutamisel tekitada tuleohtu.

  11. Laadige akupakki ainult hästi ventileeritavas kohas.

  12. Hoidke akupakki kaitstult tule ja kõrgema kui 68 °C temperatuuri eest.

  13. Järgige kõiki laadimisjuhiseid ja ärge laadige akupakki väljaspool juhendis määratletud temperatuurivahemikku. Vastasel juhul võite akupakki kahjustada ja suurendada tuleohtu.

  14. Riietuge korrektselt – kandke sobivat riietust, sh kaitseprille, pikki pükse, hea libisemiskindlusega jalatseid (ärge olge paljajalu ega kandke sandaale) ja kuulmiskaitset. Siduge pikad juuksed ja ärge kandke lahtisi ehteid, mis võivad liikuvate osade vahele kinni jääda. Tolmustes tingimustes töötades kandke tolmumaski. Kummikinnaste kandmine on soovitatav.

III. Kasutamine

  1. Kokkupuude liikuva teraga põhjustab tõsiseid vigastusi. Hoidke oma käed või jalad niidupiirkonnast ja kõigist masina liikuvatest osadest eemal. Hoidke tühjendusavad puhtana.

  2. Selle masina kasutamine muudel kui ettenähtud otstarvetel võib osutuda ohtlikuks teile ja kõrvalseisjatele.

  3. Lahutage edasivedamise ajam (kui paigaldatud) enne masina käivitamist.

  4. Ärge kallutage seadet mootori käivitamisel.

  5. Vältige tahtmatut käivitamist: veenduge, et enne akupaki ühendamist ja masina käsitlemist oleks elektriline käivituslüliti süütest eemaldatud.

  6. Olge võimalikult tähelepanelik masina töötamise ajal. Ärge tegelege tegevustega, mis juhivad tähelepanu kõrvale; vastasel korral võivad tekkida vigastused või varaline kahju.

  7. Enne masina seadistamist, hooldamist, puhastamist või hoiustamist peatage masin, eemaldage elektriline käivituslüliti, eemaldage akupakk masinast ja oodake kogu liikumise lõppemist.

  8. Eemaldage masinast akupakk ja elektriline käivituslüliti alati, kui jätate selle järelevalveta või enne tarvikute vahetamist.

  9. Ärge sundige masinat: masin töötab paremini ja ohutumalt kiirusel, milleks see oli ette nähtud.

  10. Olge valvas: jälgige oma tegevusi ja kasutage tervet mõistust masinaga töötamisel. Ärge kasutage masinat haigena, väsinuna või alkoholi ja ravimite mõju all.

  11. Kasutage masinat ainult hea nähtavuse ja sobivate ilmastikutingimuste korral. Ärge kasutage masinat, kui esineb äikeseoht.

  12. Olge äärmiselt tähelepanelik masinaga tagurdamisel või enda poole tõmbamisel.

  13. Hoidke oma jalgealune ja tasakaal stabiilne, eriti nõlvadel. Niitke nõlvadel risti liikudes, mitte kunagi üles- või allamäge. Olge äärmiselt tähelepanelik, muutes nõlvadel suunda. Ärge niitke liiga järsku nõlvu. Kõndige, ärge kunagi jookske masinaga.

  14. Ärge suunake väljapaisatavat materjali kellegi poole. Vältige materjali väljalaskmist seina või takistuste vastu; materjal võib teie vastu tagasi põrgata. Peatage tera(d) kruusapindade ületamisel.

  15. Olge ettevaatlik aukude, vagude, küngaste, kivide ja muude peidetud objektide suhtes. Ebatasane pinnas võib põhjustada teie tasakaalu või kindla jalgealuse kaotust.

  16. Märg muru ja märjad lehed võivad põhjustada tõsiseid vigastusi, kui libastute ja tera vastu puutute. Vältige märgades tingimustes või vihma ajal niitmist.

  17. Kui masin tabab mõnda eset või hakkab vibreerima, lülitage see viivitamatult välja, eemaldage elektriline käivituslüliti, eemaldage akupakk ja oodake, kuni kogu liikumine lõpeb, enne kui hakkate uurima masinat kahjustuste suhtes. Enne tööde jätkamist tehke kõik vajalikud parandustööd.

  18. Enne masina laadimist transportimiseks peatage masin ja eemaldage elektriline käivituslüliti.

  19. Ebasoodsates tingimustes võib akupakist lekkida vedelikke; vältige kontakti. Vedelikuga kokkupuutumisel loputage veega. Vedeliku sattumisel silma pöörduge arsti poole. Akupakist lekkinud vedelik võib põhjustada ärritust või põletust.

IV. Hooldus ja hoiustamine

  1. Enne masina seadistamist, hooldamist, puhastamist või hoiustamist peatage masin, eemaldage elektriline käivituslüliti, eemaldage akupakk masinast ja oodake kogu liikumise lõppemist.

  2. Ärge proovige masinat ise remontida, välja arvatud juhistes näidatud viisil. Masina hooldust laske teostada volitatud teenindusel, kasutades identseid varuosi.

  3. Masina hooldamisel kandke kindaid ja kaitseprille.

  4. Tasakaalu säilitamiseks teritage nüri tera mõlemalt küljelt. Puhastage tera ja veenduge, et see on tasakaalus.

  5. Asendage tera, kui see on paindunud, kulunud või mõranenud. Tasakaalust väljas tera tekitab vibratsiooni, mis võib kahjustada mootorit või põhjustada tervisekahjustusi.

  6. Tera hooldamisel pidage meeles, et tera võib endiselt liikuda, isegi kui toiteallikas on välja lülitatud.

  7. Kontrollige murukogumiskotti sagedasti, et märgata selle kahjustumist või kulumist, ning asendage kulunud kott Toro [asendus-]kotiga.

  8. Parima jõudluse tagamiseks kasutage ainult Toro originaalvaruosi ja -tarvikuid. Muud varuosad ja tarvikud võivad osutuda ohtlikuks ning selline kasutamine võib toote garantii tühistada.

  9. Hooldage masinat – parima ja ohutuima töövõime saavutamiseks hoidke lõikeservad teravad ja puhtad. Hoidke käepidemed kuivad, puhtad ning õli- ja määrdevabad. Hoidke kaitseseadmed paigas ja töökorras. Hoidke terad teravana. Kasutage ainult identseid varuterasid.

  10. Kontrollige, kas masinal on kahjustunud osi – kui kaitsed või muud osad on kahjustunud, tehke kindlaks, kas masin töötab korralikult. Kontrollige, kas on valesti joondatud või kinnikiiluvaid liikuvaid osi, katkisi osi, paigaldust ja muid tingimusi, mis võivad selle tööd mõjutada. Kui juhistes pole öeldud teisiti, laske volitatud teenindusel parandada või asendada kahjustatud kaitseseade või selle osa.

  11. Kui akupakk ei ole kasutuses, hoidke see eemal metallist esemetest, nagu kirjaklambrid, mündid, võtmed, naelad ja kruvid, mis võivad klemmid lühistada. Aku klemmide lühistamine võib põhjustada põletusi või tulekahju.

  12. Kontrollige tera ja mootori kinnituspoltide pingulolekut sagedasti.

  13. Kui te masinat ei kasuta, hoidke seda siseruumis, kuivas ja turvalises, lastele kättesaamatus kohas.

  14. ETTEVAATUST! Valesti koheldud akupakk võib põhjustada tulekahju või keemilise põletuse ohtu. Ärge võtke akupakki lahti. Ärge kuumutage akupakki temperatuuril üle 68 °C ega põletage seda. Asendage akupakk ainult Toro akupakiga; teist tüüpi akupaki kasutamine võib põhjustada tulekahju või plahvatuse. Hoidke akupakke lastele kättesaamatus kohas ja originaalpakendis, kuni olete valmis neid kasutama.

  15. Ärge visake akut tulle. Elemendid võivad plahvatada. Kontrollige kohalikke eeskirju võimalike eriliste jäätmekäitlusjuhiste kohta.

HOIDKE NEED

JUHISED

Ohutus- ja juhendsildid

Graphic

Ohutusmärgid ja juhised on kasutajale lihtsasti nähtavad ning asuvad iga võimaliku ohtliku koha lähedal. Asendage kõik kahjustatud või puuduvad märgised.

Mudel 81860

decal137-9489
decal137-9461
decal112-8760
decal137-9495
decal137-9496
decal144-6368
decal137-9196
decal119-2283
decal140-1324
decal134-4691

Paigaldus

Note: Akupakk pole selle ostmise ajal täielikult laetud. Enne masina esmakordset kasutamist vaadake Akupaki laadimine.

Akulaadija paigaldamine (valikuline)

Selleks toiminguks vajalikud osad:

Paigaldustarvikud (ei ole kaasas)2

Soovi korral paigaldage akulaadija turvaliselt seinale, kasutades laadija tagaküljel asuvaid seinakinnitusavasid.

Paigaldage see siseruumi (nagu garaaži või muusse kuiva kohta), pistikupesa lähedale ja lastele kättesaamatusse kohta.

Laadija paigaldamiseks abi saamiseks vaadake Joonis 3.

Libistage laadija sobivalt paigutatud kinnitusvahenditele, et see istuks kindlalt (kinnitusvahendid pole komplektis).

g290534

Käepideme lahti tegemine

Hoiatus

Käepideme valesti lahti tegemine või kokku voltimine võib kaableid kahjustada ja seeläbi masina kasutamise ohtlikuks muuta.

  • Ärge kahjustage käepideme lahti tegemisel või kokku voltimisel kaableid.

  • Kaabli kahjustamise korral pöörduge volitatud teeninduse poole.

Important: Eemaldage ja kõrvaldage mootorit kattev kaitsev plastkile ning kõik muu masinat kattev kile ja pakkematerjal.

  1. Lõdvendage käepideme kinnitusnuppe (Joonis 4).

    g335758
  2. Liigutage ülemist hooba ettevaatlikult edasi, kuni käepideme pooled on samal tasapinnal ja asetsevad järgmiselt Joonis 5.

    g335780
  3. Pinguldage käepideme kinnitusnuppe tugevalt käsitsi.

  4. Pöörake käepide tahapoole tööasendisse ja lukustage see soovitud kõrgusele. Vt jaotist Käepideme kõrguse reguleerimine.

Murukogumiskoti kokkupanek

g241560

Seadme ülevaade

g335822
g292995
MudelKaal

(ilma akuta)

PikkusLaiusKõrgus
2184834,5 kg152 cm53 cm109 cm
    

Akupakk

Mudel81850
Akupaki võimsus6,0 Ah
  324 Wh

Aku tootja ettenähtud pinge = 60 V max ja 54 V nimivõimsus. Tegelik pinge erineb vastavalt koormusele.

Akulaadija

Mudel81802
Tüüp60 V MAX liitiumioonaku laadija
Sisend100–240 V vahelduvvool 50/60 Hz max 2,0 A
Väljund60 V MAX alalisvool 2,0 A

Sobivad temperatuurivahemikud

Akupaki laadimine/hoiustamine5 °C kuni 40 °C
Akupaki kasutamine–30 °C kuni 49 °C
Masina kasutamine0 °C kuni 49 °C*

*Laadimisaeg pikeneb, kui te ei lae akupakki selles vahemikus.

Hoidke masinat, akupakki ja akulaadijat suletud, kuivas kohas.

Tarvikud/lisaseadmed

Masinale võib olla selle võimekuse suurendamiseks saadaval mitmeid Toro heakskiidetud tarvikuid ja lisaseadmeid. Heakskiidetud tarvikute ja lisaseadmete loendit küsige volitatud hooldusfirmast või ametlikult Toro edasimüüjalt või vaadake seda veebisaidil www.Toro.com.

Masina optimaalse jõudluse ja püsiva ohutuse tagamiseks kasutage ainult Toro originaalvaruosi ja lisaseadmeid. Teiste tootjate varuosad ja lisaseadmed võivad olla ohtlikud ning nende kasutamine võib tühistada garantii kehtivuse.

Kasutamine

Note: Masina vasaku ja parema poole tuvastamine tavalises tööasendis.

Enne kasutamist

Akupaki paigaldamine

Important: Kasutage akupakki ainult sobivas temperatuurivahemikus; vaadake Tehnilised andmed.

  1. Veenduge, et aku tuulutusavades poleks tolmu ega muid osakesi.

  2. Tõstke akupesa kaas üles (A, Joonis 9).

  3. Joondage akupaki õõnsus masina keelega ja libistage akupakk pesasse, kuni see lukustub (B, Joonis 9).

  4. Sulgege akupesa kaas (C, Joonis 9).

    Note: Kui akupesa kaas ei sulgu täielikult, on aku halvasti paigaldatud.

g251221

Käepideme kõrguse reguleerimine

Võite käepidet tõsta või langetada nii, kuidas on teile kõige mugavam.

Pöörake käepideme lukku, liigutage käepide kolmest ühte asendisse ja lukustage see sinna asendisse (Joonis 10).

g007284

Lõikekõrguse reguleerimine

Hoiatus

Lõikekõrguse hoobade reguleerimisel võivad teie käed liikuvate teradega kokku puutuda ja raskelt viga saada.

  • Lülitage masin välja ja enne lõikekõrguse reguleerimist oodake kõigi liikuvate osade peatumist.

  • Ärge pange oma sõrmi lõikekõrguse reguleerimisel korpuse alla.

Reguleerige lõikekõrgust oma soovi järgi. Pange kõik lõikekõrguse hoovad samale kõrgusele. Masina tõstmiseks/langetamiseks vt jaotist Joonis 11.

g012130

Important: Lõikekõrguse valikd on 25 mm, 38 mm, 51 mm, 64 mm, 83 mm, 95 mm ja 108 mm.

Kasutamise ajal

Masina käivitamine

  1. Veenduge, et akupakk oleks masinasse paigaldatud; vaadake Akupaki paigaldamine.

  2. Sisestage elektriline käivitusnupp elektrilisse käivituslülitisse (A, Joonis 12).

  3. Suruge tera juhtimise hoob vastu käepidet ja hoidke seda seal (B, Joonis 12).

  4. Vajutage elektrilist käivitusnuppu ja hoidke seda all, kuni mootor käivitub (C, Joonis 12).

g293036

Edasivedamise ajami kasutamine

Kõndige lihtsalt, käed ülemisel hooval ja küünarnukid külgedel, ning masin peab teiega sammu (Joonis 13).

g233423

Note: Kui masin ei veere pärast edasivedamist vabalt tahapoole, lõpetage kõndimine, hoidke käed paigal ja laske masinal veereda paar sentimeetrit ettepoole, et vabastada rattaajam. Võite proovida ka nii, et küünitate ülemise käepideme all oleva metallist käepidemeni ja lükkate masinat paar sentimeetrit edasi. Kui masin endiselt lihtsalt tahapoole ei veere, pöörduge volitatud esindusse.

Niidetud materjali tagasijuhtimine

Teie masin saabub tehasest niidetud muru ja lehtede muruplatsi sisse tagasi juhtimise valmisolekuga.

Kui murukogumiskott on masinal ja bag-on-demandi hoob on kogumisasendis, liigutage hoob multšimisasendisse, vt jaotist Bag-on-demandi hoova kasutamine.

Niidetud materjali kottikogumine

Kasutage murukogumiskotti, kui soovite niidetud muru ja lehed muruplatsilt kokku koguda.

Kui bag-on-demandi hoob on multšimisasendis, liigutage see kogumisasendisse, vt jaotist Bag-on-demandi hoova kasutamine.

Murukogumiskoti paigaldamine

  1. Tõstke tagadeflektor üles ja hoidke seda üleval (A, Joonis 14).

  2. Paigaldage murukogumiskott nii, et koti tihvtid asetseksid käepideme süvendites (B, Joonis 14).

  3. Langetage tagadeflektor.

g233434

Murukogumiskoti eemaldamine

Koti eemaldamiseks järgige Murukogumiskoti paigaldamine etappe vastupidises järjekorras.

Bag-on-demandi hoova kasutamine

Paigaldatud murukogumiskoti korral võimaldab bag-on-demandi funktsioon teil niidetud muru ja lehti kas koguda või multšida.

  • Niidetud muru ja lehtede kogumiseks vajutage bag-on-demandi hoova nuppu ja liigutage hooba edasi, kuni hoova nupp üles tuleb (Joonis 15).

    g251583
  • Niidetud muru ja lehtede multšimiseks või küljelt väljaviskamiseks vajutage hoova nuppu ja liigutage hooba tagasi, kuni hoova nupp üles tuleb.

    Important: Nõuetekohaseks kasutamiseks eemaldage kogu niidetud muru ja praht bag-on-demandi luugist ja ümbritsevast avausest (Joonis 16), enne kui liigutate bag-on-demandi hooba ühest asendist teise.

    g251584

Niidetud materjali tagaväljavise

Väga pika muru niitmisel kasutage tagaväljaviset.

Note: Kui murukogumiskott on masina küljes, eemaldage see enne niidetud muru tagaväljaviskamist, vt jaotist Murukogumiskoti eemaldamine. Bag-on-demandi hoob peaks olema KOGUMISASENDIS, nagu on näidatud järgmiselt Joonis 15.

Hoiatus

Tera on terav; kokkupuude teraga võib põhjustada tõsiseid vigastusi.

Lülitage mootor välja ja oodake kõigi liikuvate osade peatumist, enne kui töötamiskohast lahkute.

Tera kiiruse reguleerimine

Sellel masinal on kaks tera kiiruse sätet: AUTO ja MAX.

  • AUTO asendis reguleeritakse terade kiirus automaatselt tõhusamaks, tuvastatakse lõiketingimuste muutused ja lõike kvaliteedi säilitamiseks suurendatakse vajaduse korral tera kiirust.

  • MAX asendis on tera kiirus pidevalt maksimumis.

Pöörake võtit süütelukus kumbagi asendisse, et reguleerida tera kiiruse sätet (Joonis 17).

g337279

Masina väljalülitamine

  1. Laske tera juhtimise hoob lahti (A, Joonis 18).

  2. Eemaldage elektriline käivituslüliti elektriliselt käivitusmootorilt (B, Joonis 18).

  3. Eemaldage akupakk; vaadake Akupaki eemaldamine masinast.

    Note: Kui te masinat ei kasuta, eemaldage alati akupakk.

g251435

Akupaki eemaldamine masinast

  1. Tõstke akupesa kaas üles.

  2. Akupaki vabastamiseks ja selle eemaldamiseks vajutage akupaki riivile.

  3. Sulgege akupesa kaas.

Kasutusnõuanded

Üldised näpunäited niitmiseks

  • Vaadake üle ala, kus hakkate masinat kasutama, ja eemaldage kõik esemed, mis võivad masinalt viskuda.

  • Vältige tera kokkupuudet kõvade esemetega. Ärge niitke tahtlikult kunagi ühegi eseme kohal.

  • Kui masin läheb mingi eseme vastu või hakkab vibreerima, lülitage mootor kohe välja, oodake, kuni kõik liikuvad osad seiskuvad, eemaldage aku ja kontrollige, et masin poleks kahjustunud.

  • Parima töövõime jaoks paigaldage uus Toro tera enne niitmishooaega või kui selleks vajadus tekib.

Muru niitmine

  • Lõigake korraga vaid umbes kolmandik rohulible pikkusest. Parema lõike-, töö- ja kogumiskvaliteedi saavutamiseks lõigake muru kõrgemalt.

  • Ärge lõigake madalama kui 51 mm lõikekõrgusega, välja arvatud juhul, kui muru on hõre või käes on hilissügis, mil murukasv hakkab aeglustuma.

  • Kui niidate muru. mis on kõrgem kui 15 cm, niitke kõrgeima lõikekõrguse seadega ja kõndige aeglasemalt, seejärel niitke uuesti madalamal kõrgusel, et saavutada parim tulemus. Kui muru on liiga kõrge, võib masin ummistuda ja mootor seetõttu seiskuda.

  • Märg muru ja lehed kipuvad aias klompi tõmbama ning võivad põhjustada masina ummistumist või mootori seiskumist. Vältige märgades tingimustes niitmist.

  • Arvestage väga kuivades tingimustes võimaliku tuleohuga, järgige kõiki kohalikke tulehoiatusi ning hoidke masin puhas kuivast rohust ja leherisust.

  • Muutke niidusuunda. See aitab hajutada niidetud rohtu muruplatsil ühtlaseks väetamiseks.

  • Kui muruplatsi lõplik välimus ei ole rahuldav, proovige mõnda järgnevatest.

    • Vahetage tera või laske seda teritada.

    • Kõndige niites aeglasemalt.

    • Suurendage masina lõikekõrgust.

    • Niitke muru sagedamini.

    • Sõitke niidetud alast uuel möödumisel osaliselt uuesti üle, mitte ärge võtke korraga ette tervenisti uut niidurida.

Lehtede niitmine

  • Pärast muru niitmist veenduge, et pool murust paistab läbi niidetud lehtede katte. Üle lehtede niitmisel võib olla vajalik neist mitu korda üle sõita.

  • Kui muruplatsil on rohkem kui 13 cm lehti, niitke esialgu kõrgema lõikekõrgusega ning seejärel uuesti soovitud lõikekõrgusega.

  • Aeglustage niitmiskiirust, kui masin ei haki lehti piisavalt peeneks.

Pärast kasutamist

Masina põhjaaluse puhastamine

HooldusintervallidHooldustoimingud
Enne iga kasutamist või iga päev
  • Eemaldage masina alt niidetud muru ja pori.
  • Parima tulemuse saavutamiseks puhastage masin kohe, kui olete niitmise lõpetanud.

    1. Viige masin sillutatud tasasele pinnale.

    2. Lülitage mootor välja ja oodake kõigi liikuvate osade peatumist, enne kui töötamiskohast lahkute.

    3. Langetage masin madalaimale lõikekõrguse seadele. Vt jaotist Lõikekõrguse reguleerimine.

    4. Uhtke tagaluugi põhjaala, kuhu muru läheb, masina põhjast kuni murukogumiskotini.

      Note: Uhtke bag-on-demandiga (kui paigaldatud) ala nii täiesti ees- kui ka tagaasendis.

    5. Ühendage veeallikaga ühendatud aiavoolik põhjapesu otsikuga (Joonis 19).

      g335823
    6. Lülitage vesi sisse.

    7. Käivitage mootor ja laske sellel töötada, kuni masina alt enam ühtegi muruliblet ei tule.

    8. Lülitage mootor välja.

    9. Lülitage vesi välja ja lahutage aiavoolik masina küljest.

    10. Käivitage mootor ja laske sellel paar minutit töötada, et kuivatada masina põhi, selleks et see roostetama ei hakkaks.

    11. Lülitage mootor välja ja laske sellel enne masina hoiustamist kinnises alas maha jahtuda.

    Käepideme kokku voltimine

    Hoiatus

    Käepideme valesti lahti tegemine või kokku voltimine võib kaableid kahjustada ja seeläbi masina kasutamise ohtlikuks muuta.

    • Ärge kahjustage käepideme lahti tegemisel või kokku voltimisel kaableid.

    • Kaabli kahjustamise korral pöörduge volitatud teeninduse poole.

    1. Eemaldage elektriline käivituslüliti (Joonis 20).

      g251571
    2. Hoidke käepideme lukkude vabastamisel käepidemest kinni, et vältida käte vahele jätmist.

    3. Pöörake kogu käepide ette (Joonis 21).

      Important: Juhtige kaablid käepideme kinnitusnuppudest väljapoole, kui te ülemist käepidet kokku voldite.

      g335758
    4. Lõdvendage käepideme kinnitusnuppe.

    5. Pöörake käepideme ülaosa mootori suunas, vt jaotist Joonis 22.

      g335780
    6. Käepideme kokkuvoltimiseks vt jaotist Käepideme lahti tegemine.

    Akupaki laadimine

    Important: Akupakk pole selle ostmise ajal täielikult laetud. Enne tööriista esmakordset kasutamist paigutage akupakk laadijasse ja laadige seda, kuni LED-ekraan näitab, et akupakk on täielikult laetud. Lugege kõiki ettevaatusabinõusid.

    Important: Laadige akupakki ainult sobivas temperatuurivahemikus; vaadake Tehnilised andmed.

    Note: Akupaki hetkelise laetuse (LED-indikaatorid) kuvamiseks vajutage sellel laadimisnäidiku nuppu.

    1. Veenduge, et aku ja laadija tuulutusavades poleks tolmu ega prügi.

      g290533
    2. Joondage akupaki õõnsus (Joonis 23) laadija keelega.

    3. Libistage akupakk laadijasse, kuni see on korralikult paigas (Joonis 23).

    4. Akupaki eemaldamiseks libistage see tahapoole laadijast välja.

    5. Akulaadija LED-indikaatorite tõlgendamiseks vaadake järgmist tabelit.

      IndikaatortuliNäitab
      Ei põleAkupakk pole sisestatud
      Vilgub roheliseltAkupakk laeb
      RohelineAkupakk on laetud
      PunaneAkupakk ja/või akulaadija on väljaspool sobivat temperatuurivahemikku
      Vilgub punaseltAkupaki laadimise viga*

    *Lisateavet leiate .

    Important: Aku võib kasutamise vahel lühikeseks ajaks laadijale jätta.Kui akut ei kasutata pikemat aega, eemaldage see laadijast; vaadake Enne hoiulepanemist.

    Hooldus

    Eemaldage elektriline käivituslüliti ja akupakk masinast enne selle hooldamist või puhastamist.

    Enne masina reguleerimist, hooldamist, puhastamist või hoiustamist lülitage masin alati välja, laske kõigil liikuvatel osadel seiskuda ja masinal jahtuda.

    Kasutage ainult tootja soovitatud varuosi ja tarvikuid.

    Kontrollige ja hooldage masinat regulaarselt. Laske masinat parandada ainult volitatud teeninduses.

    Masina määrimine

    Masinat ei ole vaja määrida, kõik laagrid on tehases õlitatud terveks kasutusajaks.

    Tera vahetamine

    HooldusintervallidHooldustoimingud
    Kord aastas
  • Vahetage tera või laske seda teritada (tihedamalt, kui tera nüristub kiirelt).
  • Important: Tera nõuetekohaseks paigalduseks on teil vaja dünamomeetrilist võtit. Kui teil ei ole dünamomeetrilist võtit või te ei soovi seda protseduuri ise teha, pöörduge volitatud teenindusse.

    Kui tera on kahjustunud või selles on mõrad, vahetage tera kohe. Kui tera on nüri või sälkudega, laske seda teritada ja tasakaalustada või vahetage see välja.

    Hoiatus

    Tera hooldamisel pidage meeles, et tera võib endiselt liikuda, isegi kui toiteallikas on välja lülitatud. Tera on terav; kokkupuude teraga võib põhjustada tõsiseid vigastusi.

    Kandke tera käsitsedes kindaid.

    1. Eemaldage elektriline käivituslüliti ja akupakk masinast.

    2. Kasutage puutükki, et hoida tera stabiilsena (Joonis 24).

    3. Eemaldage tera, jättes alles kõik paigaldustarvikud (Joonis 24).

      g231389
    4. Paigaldage uus tera ja kõik paigaldustarvikud (Joonis 25).

      g231390

      Important: Paigutage tera kumerad servad masina korpuse poole.

    5. Kasutage dünamomeetrilist võtit, et pinguldada tera polte 68 N·m pöördemomendini.

    Edasivedamise ajami reguleerimine

    Edasivedamise ajami uue kaabli paigaldamisel või kui edasivedamise ajam ei ole nõuetekohane, reguleerige seda.

    1. Pöörake reguleerimismutrit vastupäeva, et seda lõdvendada (Joonis 26).

      g269307
    2. Reguleerige kaabli pinget (Joonis 26), tõmmates seda tagasi või lükates seda edasi ning hoides kaablit selles asendis.

      Note: Lükake kaablit mootori poole, et veojõudu suurendada, tõmmake kaablit mootorist eemalde, et veojõudu vähendada.

    3. Pöörake reguleerimismutrit päripäeva, et seda pinguldada.

      Note: Pinguldage mutrit mutrivõtmega.

    Akupaki ettevalmistamine taaskasutuseks

    Important: Pärast eemaldamist katke akupaki klemmid vastupidava kleeplindiga. Ärge üritage akupakki hävitada, lahti võtta ega selle komponente eemaldada.

    Aku vastutustundliku taaskasutuse kohta lisateabe saamiseks pöörduge kohaliku omavalitsuse või Toro volitatud edasimüüja poole.

    Hoiulepanemine

    Important: Hoidke masinat, akupakki ja laadijat ainult sobivas temperatuurivahemikus; vaadake Tehnilised andmed.

    Important: Kui panete akupaki hoiule järgmise hooajani, laadige seda seni, kuni roheliselt põleb 2 või 3 LED-indikaatorit. Ärge hoidke täielikult laetud või täielikult tühjenenud akut. Kui olete valmis masinat uuesti kasutama, laadige akupakki, kuni laadija vasakpoolne indikaator muutub roheliseks või kõik 4 LED-indikaatorit akul muutvad roheliseks.

    • Lahutage toode toiteallikast (st eemaldage akupakk) ja kontrollige pärast kasutamist kahjustusi.

    • Ärge hoiustage masinat paigaldatud akupakiga.

    • Puhastage tootest kogu võõrmaterjal.

    • Kui te masinat, elektrilist käivituslülitit, akupakki ja akulaadijat ei kasuta, hoidke neid lastele kättesaamatus kohas.

    • Hoidke masinat, akupakki ja akulaadijat eemal söövitavatest ainetest nagu aiakemikaalid ja jääsulatusvahendid.

    • Tõsiste tervisekahjustuste ohu vähendamiseks ärge hoiustage akupakki väljas ega sõidukites.

    • Hoidke masinat, akupakki ja akulaadijat suletud, kuivas kohas.

    Veaotsing

    Teostage ainult selles juhises kirjeldatud toiminguid. Kui te ei saa ise probleemi lahendatud, peab kõik edasised ülevaatus-, hooldus- ja remonditööd teostama volitatud hoolduskeskus või samaväärse kvalifikatsiooniga spetsialist.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Masin ei käivitu.
    1. Aku ei ole korralikult masinasse paigaldatud.
    2. Akupakk ei ole laetud.
    3. Akupakk on kahjustatud.
    4. Masinal on muu elektriprobleem.
    1. Eemaldage aku ja pange see masinasse tagasi, veendudes, et see oleks põhjalikult kinnitatud ja lukustunud.
    2. Eemaldage akupakk masinast ja laadige seda.
    3. Asendage akupakk.
    4. Pöörduge volitatud teeninduse poole.
    Masin ei tööta ühtlaselt.
    1. Akupaki juhtmed on niisked.
    2. Aku ei ole korralikult tööriista paigaldatud.
    1. Laske akupakil kuivada või kuivatage see.
    2. Eemaldage aku ja pange see tööriista tagasi, veendudes, et see oleks põhjalikult kinnitatud ja lukustunud.
    Masin ei saavuta täisvõimsust.
    1. Akupaki nimimahtuvus on liiga madal.
    2. Õhuavad on blokeeritud.
    1. Eemaldage akupakk masinast ja laadige see täielikult.
    2. Puhastage õhuavad.
    Akupakk kaotab kiiresti laengut.
    1. Akupakk on väljaspool sobivat temperatuurivahemikku.
    1. Viige akupakk kuiva kohta, kus temperatuur jääb vahemikku 5 °C kuni 40 °C.
    Akulaadija ei tööta.
    1. Akulaadija on väljaspool sobivat temperatuurivahemikku.
    2. Pistikupesas, millega akulaadija on ühendatud, pole voolu.
    1. Lahutage akulaadija vooluvõrgust ja viige see kuiva kohta, kus temperatuur on vahemikus 5 °C kuni 40 °C.
    2. Pistiku parandamiseks pöörduge litsentseeritud elektriku poole.
    Akulaadija LED-indikaatortuli on punane.
    1. Akulaadija ja/või akupakk on väljaspool sobivat temperatuurivahemikku.
    1. Lahutage akulaadija ja viige akulaadija ja akupakk kohta, kus temperatuur on vahemikus 5 °C ja 40 °C.
    Akulaadija LED-indikaatortuli vilgub punaselt.
    1. Akupaki ja laadija vahel on sideviga.
    2. Akupakk on nõrk.
    1. Eemaldage akupakk akulaadijast, tõmmake akulaadija pistikupesast välja ja oodake 10 sekundit. Ühendage akulaadija taas pistikupesaga ja asetage akupakk laadijale. Kui akulaadija LED-indikaatortuli vilgub endiselt punaselt, korrake seda toimingut uuesti. Kui akulaadija LED-indikaatortuli vilgub pärast kahte katset endiselt punaselt, viige akupakk korralikult aku taaskasutuskeskusesse.
    2. Viige aku nõuetekohaselt akude ringlussevõtupunkti.
    Masin piiksub.
    1. Akupakk ei ole laetud.
    2. Masin on kasutamiseks ohtlikus asendis.
    3. Masin on ülekoormatud.
    4. Masinal on muu elektriprobleem.
    1. Eemaldage akupakk masinast ja laadige seda.
    2. Veenduge, et masin ei ole kasutamisel ekstreemse nurga all.
    3. Niitke muru kõrgemal lõikekõrgusel või kõndige niites aeglasemalt.
    4. Proovige muid veaotsingu toiminguid, kui häire endiselt töötab, pöörduge volitatud teenindusse.
    Lõikekvaliteet on vähenenud või ei vasta ootustele.
    1. Tera on nüri.
    1. Laske tera teritada või vahetada.
    Masin niidab ebaühtlaselt.
    1. Tera on nüri.
    2. Lõikekorpus on kahjustunud.
    1. Laske tera teritada või vahetada.
    2. Pöörduge volitatud teeninduse poole.
    Masin vibreerib.
    1. Tera on paindunud või kahjustunud.
    1. Kontrollige tera ja vajaduse korral vahetage see välja.