Ievads

Rotējošā asmens stumjamo zālienu pļāvēju ir paredzēts izmantot dzīvojamo māju īpašniekiem. Tas primāri ir veidots labi uzturētu zālienu zāles pļaušanai dzīvojamo māju īpašumos. Tas nav veidots krūmāju griezšanai vai izmantošanai lauksaimniecībā. Tas ir veidots izmantošanai ar Toro Flex-Force litija jonu akumulatora komplekta modeli 81860 (nodrošināts ar modeli 21848) un 81850 vai 81875; tas var izmantot arī akumulatora komplekta modeli 81825. Šie akumulatoru komplekti ir veidoti uzlādei tikai ar akumulatora lādētāja modeli 81802 (nodrošināts ar modeli 21848) vai modeli 81805. Šo izstrādājumu izmantošana mērķiem, kas nav paredzētais lietojums, var būt bīstama jums un blakus stāvētājiem.

Modelis 21848T neietver akumulatoru vai lādētāju.

Rūpīgi izlasiet šo informāciju, lai zinātu, kā pareizi ekspluatēt un uzturēt savu produktu un izvairīties no ievainojumiem un produkta bojājumiem. Jūs esat atbildīgs par produkta drošu un pareizu ekspluatāciju.

Apmeklējiet www.Toro.com, lai iegūtu plašāku informāciju, tostarp drošības padomus, un ekspluatācijas apmācību materiālus, informāciju par piederumiem, saņemtu palīdzību atrast izplatītāju vai reģistrētu savu produktu.

Ikreiz, kad jums ir nepieciešams pakalpojums, oriģinālās Toro daļas, vai papildu informācija, sazinieties ar pilnvarota servisa dīleri vai Toro klientu servisu un sagatavojiet informāciju par sava produkta modeļa un sērijas numuru. Zīmējums 1 norāda modeļa un sērijas numuru atrašanās vietu uz izstrādājuma. Ierakstiet numurus paredzētajās ailēs.

Important: Ar savu mobilo ierīci jūs varat noskenēt QR kodu uz sērijas numura uzlīmes (ja ir), lai piekļūtu garantijai, daļām un citai izstrādājuma informācijai.

g275230

Šajā rokasgrāmatā norādīti potenciālie apdraudējumi un ietverti ar brīdinājuma simbolu (Zīmējums 2) apzīmēti brīdinājuma ziņojumi, kas signalizē par apdraudējumu, kas var radīt nopietnus ievainojumus vai nāvi, ja netiek ievēroti ieteiktie drošības pasākumi.

g000502

Lai izceltu informāciju, šajā rokasgrāmatā izmantoti 2 vārdi. Svarīgi aicina pievērst uzmanību īpašai mehāniskai informācijai, un Piezīme uzsver vispārīgu informāciju, kurai jāpievērš īpaša uzmanība.

Šis izstrādājums atbilst visām atbilstošajām Eiropas direktīvām; informāciju, lūdzu, skatiet atsevišķajā izstrādājumam atbilstošajā Atbilstības deklarācijas (DOC) lapā.

Drošība

SVARĪGAS DROŠĪBAS

INSTRUKCIJAS

BRĪDINĀJUMS – Izmantojot elektrisku mašīnu, vienmēr izlasiet un ievērojiet pamata drošības brīdinājumus un instrukcijas, lai samazinātu ugunsgrēka, elektrošoka vai ievainojumu risku, tostarp:

I. Apmācības

  1. Mašīnas operators ir atbildīgs par visiem negadījumiem vai apdraudējumiem, kas radušies citām personām vai viņu īpašumam.

  2. Neļaujiet bērniem izmantot vai rotaļāties ar mašīnu, akumulatora komplektu vai akumulatora lādētāju; vietējie noteikumi var ierobežot operatora vecumu.

  3. Neļaujiet cilvēkiem ar ierobežotām fiziskām, sensorām vai garīgām spējām vai bez pieredzes un zināšanām izmantot mašīnu, akumulatora komplektu vai akumulatora lādētāju, ja vien viņi nesaņem instrukcijas vai uzraudzību, lai izmantotu to droši un izprastu apdraudējumus, ko ietver tās izmantošana.

  4. Pirms mašīnas, akumulatora komplekta un akumulatora lādētāja izmantošanas izlasiet visas instrukcijas un piesardzības marķējumus uz šiem produktiem.

  5. Iepazīstieties ar vadības ierīcēm un pareizu mašīnas, akumulatora izmantošanu.

II. Sagatavošana

  1. Neļaujiet darbības zonā atrasties blakus stāvētājiem, jo īpaši bērniem un mājdzīvniekiem.

  2. Neizmantojiet mašīnu bez visiem aizsargiem un drošības ierīcēm, piemēram, novirzītājiem un zāles uztvērējiem, un tikai, ja tās mašīnā pareizi funkcionē.

  3. Pārbaudiet vietu, kur izmantosiet mašīnu un noņemiet visus objektus, kas var traucēt mašīnas darbībai, vai ko mašīna var mest pa gaisu.

  4. Pirms mašīnas izmantošanas pārliecinieties, ka asmens, asmens bultskrūve un asmens bloks nav nodilis vai bojāts. Nomainiet visas bojātās vai nesalasāmās uzlīmes.

  5. Izmantojiet tikai Toro norādīto akumulatora komplektu. Citu piederumu un agregātu izmantošana var palielināt ievainojumu un ugunsgrēka risku.

  6. Iespraužot akumulatora lādētāju strāvas izejā, kas nav 100 līdz 240 V robežās, var izraisīt ugunsgrēku vai elektrošoku. Neiespraudiet akumulatora lādētāju strāvas izejā, kas nav 100 līdz 240 V robežās. Ja nepieciešams, cita veida savienojumam izmantojiet agregāta spraudņa adapteru ar pareizu strāvas izejas konfigurāciju.

  7. Neizmantojiet bojātu vai mainītu akumulatora komplektu vai akumulatora lādētāju, kas var radīt neparedzētu reakciju, izraisot ugunsgrēku, eksploziju vai ievainojumu risku.

  8. Ja akumulatora lādētāja padeves vads ir bojāts, sazinieties ar pilnvarotu servisa izplatītāju, lai to nomainītu.

  9. Neizmantojiet nelādējamus akumulatorus.

  10. Lādējiet akumulatora komplektu tikai ar vienu Toro norādītu akumulatora lādētāju. Lādētājs, kas piemērots 1 akumulatora komplekta veidam, var radīt ugunsgrēka risku, izmantojot ar citu akumulatora komplektu.

  11. Lādējiet akumulatoru tikai labi vēdināmā telpā.

  12. Nepakļaujiet akumulatora komplektu vai akumulatora lādētāju uguns iedarbībai vai temperatūrām, kas pārsniedz 68 °C.

  13. Ievērojiet visas uzlādes instrukcijas un nelādējiet akumulatoru ārpus instrukcijās norādītā temperatūras diapazona. Pretējā gadījumā jūs varat sabojāt akumulatora komplektu un palielināt ugunsgrēka risku.

  14. Ģērbieties pareizi – Izmantojiet atbilstošu apģērbu, tostarp acu aizsargbrilles, garās bikses, piemērotus, neslīdošus apavus (nestrādājiet basām kājām vai sandalēs) un dzirdes aizsargus. Sasieniet uz aizmuguri garus matus un nenēsājiet vaļīgas rotaslietas, kas var ieķerties kustīgajās daļās. Putekļainos darba apstākļos valkājiet putekļu masku. Ir ieteicams izmantot gumijas cimdus.

III. Darbība

  1. Kontakts ar kustīgu asmeni radīs nopietnus ievainojumus. Turiet rokas vai pēdas atstatu no griezšanas zonas un visām kustīgajām mašīnas daļām. Turieties atstatu no visām izmešu atverēm.

  2. Šīs mašīnas izmantošana mērķiem, kas nav paredzētais lietojums, var būt bīstama jums un blakus stāvētājiem.

  3. Pirms mašīnas iedarbināšanas atvienojiet pašpiedziņu (ja tāda ir).

  4. Iedarbinot motoru, nesasveriet ierīci.

  5. Novērsiet nejaušu iedarbināšanu – Pārliecinieties, ka elektriskā iedarbināšanas poga ir noņemta no aizdedzes pirms akumulatora komplekta savienošanas un mašīnas izmantošanas.

  6. Izmantojot mašīnu, pievērsiet visu savu uzmanību. Neiesaistieties nevienā aktivitātē, kas novērš uzmanību; pretējā gadījumā var rasties ievainojumi vai īpašuma bojājumi.

  7. Apturiet mašīnu, noņemiet elektrisko iedarbināšanas pogu, izņemiet akumulatora komplektu no mašīnas un pagaidiet, kamēr visa kustība apstājas, pirms veicat regulēšanu, apkopi, tīrīšanu vai mašīnas glabāšanu.

  8. Izņemiet akumulatora komplektu un noņemiet elektrisko iedarbināšanas pogu no mašīnas ikreiz, kad atstājat to neuzraudzītu vai kad veicat piederumu maiņu.

  9. Neizmantojiet mašīnu ar varu – Ļaujiet mašīnai paveikt darbu labāk un drošāk tādā ātrumā, kādam tā ir radīta.

  10. Esiet uzmanīgs(-a) – Skatieties, ko darāt, un izmantojiet loģisko domāšanu, izmantojot mašīnu. Neizmantojiet mašīnu, kad esat slims(-a), noguris(-usi) vai alkohola vai narkotiku ietekmē.

  11. Darbiniet mašīnu tikai labā redzamībā un piemērotos laikapstākļos. Nedarbiniet mašīnu, ja pastāv zibens risks.

  12. Esiet īpaši piesardzīgs(-a), stumjot atpakaļgaitā vai velkot mašīnu pret sevi.

  13. Vienmēr stāviet stabili un saglabājiet līdzsvaru, jo īpaši nogāzēs. Pļaujiet paralēli slīpumam, nekad uz augšu un uz leju. Esiet īpaši piesardzīgs(-a), mainot slīpumā virzienu. Nepļaujiet pārāk stāvās nogāzēs. Ejiet; nekad neskrieniet ar mašīnu.

  14. Nevērsiet izmešu materiālu pret citiem. Izvairieties no materiāla izmešanas pret sienu vai šķērsli; materiāls var atlēkt jūsu virzienā. Apturiet asmeni(-ņus), šķērsojot grants virsmas.

  15. Uzmanieties no bedrēm, gropēm, izciļņiem, akmeņiem vai citiem slēptiem priekšmetiem. Nelīdzena virsma var likt jums zaudēt līdzsvaru vai pamatu zem kājām.

  16. Slapja zāle vai lapas var izraisīt nopietnus bojājumus, ja jūs paslīdat un saskaraties ar asmeni. Izvairieties pļaut mitros apstākļos vai lietus laikā.

  17. Ja mašīna saskaras ar objektu vai sāk vibrēt, nekavējoties izslēdziet mašīnu, noņemiet elektrisko iedarbināšanas pogu, izņemiet akumulatora komplektu un pagaidiet, kamēr visas kustības apstājas, pirms veicat mašīnas bojājumu pārbaudi. Pirms darbības atsākšanas veiciet visus nepieciešamos remontdarbus.

  18. Apturiet mašīnu un noņemiet elektrisko iedarbināšanas pogu pirms mašīnas iekraušanas transportēšanai.

  19. Ļaunprātīgos apstākļos akumulatora komplekts var izdalīt šķidrumu; izvairieties no kontakta ar to. Ja jūs nejauši saskaraties ar šķidrumu, skalojiet ar ūdeni. Ja šķidrums nonāk jūsu acīs, vērsieties pēc medicīniskas palīdzības. No akumulatora komplekta izlijis šķidrums var izraisīt kairinājumu vai apdegumus.

IV. Apkope un Glabāšana

  1. Apturiet mašīnu, noņemiet elektrisko iedarbināšanas pogu, izņemiet akumulatora komplektu no mašīnas un pagaidiet, kamēr visa kustība apstājas, pirms veicat regulēšanu, apkopi, tīrīšanu vai mašīnas glabāšanu.

  2. Nemēģiniet remontēt mašīnu, izņemot, kā norādīts instrukcijās. Lūdziet pilnvarotam servisa izplatītājam veikt mašīnas apkopi, izmantojot identiskas nomaiņas daļas.

  3. Veicot mašīnas apkopi, valkājiet cimdus un acu aizsargus.

  4. Noasiniet abas neasa asmens puses, lai saglabātu līdzsvaru. Notīriet asmeni un pārliecinieties, ka tas ir līdzsvarots.

  5. Nomainiet asmeni, ja tas ir saliekts, nodilis vai ieplaisājis. Nelīdzsvarots asmens rada vibrācijas, kas var sabojāt motoru vai radīt personas ievainojumus.

  6. Veicot asmens apkopi, ņemiet vērā, ka asmens var kustēties, neskatoties uz to, ka barošanas padeve ir izslēgta.

  7. Regulāri pārbaudiet, vai zāles savākšanas maiss nav nolietojies vai izdilis, un nomainiet izdilušu maisu pret Toro [nomaiņas] maisu.

  8. Vislabākajam sniegumam izmantojiet tikai oriģinālās Toro rezerves daļas un piederumus. Citas nomaiņas daļas un piederumi var būt bīstami, un šāda izmantošana var anulēt garantiju.

  9. Uzturiet mašīnu – Vislabākajam un drošākajam sniegumam turiet griezšanas malas asas un tīras. Turiet rokturus sausus, tīrus un bez eļļu un smērvielu traipiem. Turiet aizsargus vietā un darba kārtībā. Turiet asmeņus asus. Izmantojiet tikai identiskus nomaiņas asmeņus.

  10. Pārbaudiet bojātās mašīnas daļas – Ja ir bojāti aizsargi vai citas daļas, nosakiet, vai mašīna darbosies pareizi. Pārbaudiet nepareizi noregulētas un saistītas kustīgās daļas, saplīsušas daļas, montāžu un citu stāvokli, kas var ietekmēt tās darbību. Ja vien instrukcijās nav norādīts savādāk, lūdziet pilnvarotam servisa izplatītājam salabot vai nomainīt bojātu aizsargu vai daļu.

  11. Kad akumulatora komplekts netiek izmantots, turiet to atstatu no metāla priekšmetiem, piemēram, papīra saspraudēm, monētām, atslēgām, naglām un skrūvēm, kas var izveidot savienojumu no pirmās spailes uz otru. Akumulatora spaiļu īssavienojums var izraisīt apdegumus vai ugunsgrēku.

  12. Regulāri pārbaudiet asmens un motora montāžas bultskrūvju ciešumu.

  13. Kad neizmantojat mašīnu, glabājiet to iekštelpās sausā, drošā vietā, bērniem nepieejamā vietā.

  14. UZMANĪBU – Nepareizi ekspluatēts akumulatora komplekts var radīt ugunsgrēka vai ķīmisko apdegumu risku. Neizjauciet akumulatora komplektu. Nekarsējiet akumulatora komplektu virs 68 °C un nededziniet to. Nomainiet akumulatora komplektu tikai pret oriģinālo Toro akumulatora komplektu; cita tipa akumulatora komplekta izmantošana var izraisīt ugunsgrēku vai eksploziju. Glabājiet akumulatora komplektus bērniem nepieejamā vietā un oriģinālajā iepakojumā, līdz esat gatavs(-a) tos izmantot.

  15. Neiznīciniet akumulatoru ugunī. Šūna var eksplodēt. Pārbaudiet vietējos kodus iespējamām īpašas utilizācijas instrukcijām.

SAGLABĀJIET ŠĪS

INSTRUKCIJAS

Drošības un instrukciju uzlīmes

Graphic

Drošības uzlīmes un instrukcijas operatoram ir viegli redzamas un atrodas netālu no potenciālās bīstamības zonas. Aizstājiet jebkuru uzlīmi, kas ir bojāta vai trūkst.

Modelis 81860

decal137-9489
decal137-9461
decal112-8760
decal137-9495
decal137-9496
decal144-6368
decal137-9196
decal119-2283
decal140-1324
decal134-4691

Uzstādīšana

Note: Pēc iegādes akumulatora komplekts nav pilnībā uzlādēts. Pirms mašīnas pirmreizējas izmantošanas, skatiet Akumulatora komplekta uzlāde.

Akumulatora lādētāja uzstādīšana (papildaprīkojums)

Šai procedūrai nepieciešamās detaļas:

Montāžas detaļas (nav iekļautas)2

Ja vēlams, uzstādiet akumulatora lādētāju droši pie sienas, izmantojot sienas montāžas atslēgas caurumus lādētāja aizmugurē.

Uzstādiet to iekštelpās (piemēram, garāžā vai citā sausā vietā), pie strāvas izejas un bērniem nepieejamā vietā.

Skatiet Zīmējums 3, lai saņemtu palīdzību lādētāja uzstādīšanā.

Virziet lādētāju virs pareizi novietotās detaļas, lai fiksētu lādētāju vietā (detaļa nav iekļauta).

g290534

Roktura atliekšana

Brīdinājuma signāls

Nepareiza roktura saliekšana vai atliekšana var sabojāt kabeļus, radot nedrošus darba apstākļus.

  • Nesabojājiet kabeļus, saliecot vai atliecot rokturi.

  • Ja kabelis ir bojāts, sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju.

Important: Noņemiet un izmetiet plastmasas aizsargapvalku, kas nosedz motoru, un visu citu plastmasu vai iesaiņojumu uz mašīnas.

  1. Atskrūvējiet roktura pogas (Zīmējums 4).

    g335758
  2. Uzmanīgi virziet augšējo rokturi uz priekšu, līdz roktura puses ir vienā līnijā un turas kopā, kā parādīts Zīmējums 5.

    g335780
  3. Ar roku cieši pievelciet roktura pogas.

  4. Pagrieziet rokturi uz aizmuguri ekspluatācijas pozīcijā un bloķējiet rokturi vēlamajā augstumā. Skatiet Roktura augstuma regulēšana.

Zāles maisa montāža

g241560

Izstrādājuma pārskats

g335822
g292995
ModelisSvars

(bez akumulatora)

GarumsPlatumsAugstums
2184834,5 kg152 cm53 cm109 cm
    

Akumulatora komplekts

Modelis81850
Akumulatora komplekta kapacitāte6,0 Ah
  324 Wh

Akumulatora ražotāja vērtējums = maksimālais 60 V un nominālais 54 V. Patiesais spriegums mainās atkarībā no slodzes.

Akumulatora lādētājs

Modelis81802
Tips60 V MAX litija jonu akumulatora lādētājs
Ievade100 līdz 240 V AC 50/60 Hz, maks. 2,0 A
Izvade60 V MAKS. DC 2,0 A

Piemērotie temperatūras diapazoni

Lādējiet/glabājiet akumulatora komplektu5 °C līdz 40 °C* temperatūrā
Izmantojiet akumulatora komplektu–30 °C līdz 49 °C* temperatūrā
Izmantojiet mašīnu0 °C līdz 49 °C* temperatūrā

*Uzlādes laiks palielināsies, ja jūs nelādējat akumulatora komplektu šī diapazona ietvaros.

Glabājiet mašīnu, akumulatora komplektu un akumulatora lādētāju slēgtā, tīrā, sausā vietā.

Agregāti/piederumi

Toro apstiprinātu agregātu un piederumu izlase var būt pieejama izmantošanai ar mašīnu, lai uzlabotu un paplašinātu tās iespējas. Sazinieties ar savu pilnvaroto servisa dīleri vai pilnvarotu Toro izplatītāju, vai dodieties uz www.Toro.com, lai aplūkotu sarakstu ar apstiprinātajiem agregātiem un piederumiem.

Lai nodrošinātu optimālu veiktspēju un nepārtrauktu mašīnas sertifikācijas drošību, izmantojiet tikai oriģinālās Toro nomaiņas daļas un piederumus. Citu ražotāju nomaiņas daļas un piederumi var būt bīstami, un šāda izmantošana var anulēt garantiju.

Ekspluatācija

Note: Nosakiet mašīnas kreiso un labo pusi no normālas ekspluatācijas pozīcijas.

Pirms ekspluatācijas

Akumulatora komplekta uzstādīšana

Important: Izmantojiet akumulatora komplektu tikai temperatūrās, kas ietilpst piemērotajā diapazonā; skatiet Specifikācija.

  1. Pārliecinieties, ka akumulatora atveres ir tīras no putekļiem un netīrumiem.

  2. Paceliet akumulatora nodalījuma vāciņu (A no Zīmējums 9).

  3. Noregulējiet dobumu akumulatora komplektā attiecīgi mēlei uz mašīnas un virziet akumulatora komplektu nodalījumā, līdz tas fiksējas vietā (B no Zīmējums 9).

  4. Aizveriet akumulatora nodalījuma vāciņu (C no Zīmējums 9).

    Note: Ja akumulatora nodalījuma vāks neaizveras pareizi, akumulators nav pilnībā uzstādīts.

g251221

Roktura augstuma regulēšana

Jūs varat pacelt vai nolaist rokturi jums ērtā pozīcijā.

Pagrieziet roktura fiksatoru, virziet rokturi 1 no 3 pozīcijām un bloķējiet rokturi pozīcijā (Zīmējums 10).

g007284

Griezšanas augstuma regulēšana

Brīdinājuma signāls

Regulējot griezšanas augstumu, jūsu rokas var nonākt saskarē ar kustīgu asmeni un izraisīt nopietnu ievainojumu.

  • Izslēdziet mašīnu un pagaidiet, kamēr visas kustīgās daļas apstājas, pirms regulējat griezšanas augstumu.

  • Nelieciet pirkstus zem korpusa, regulējot griezšanas augstumu.

Pēc nepieciešamības regulējiet griezšanas augstumu. Iestatiet visas griezšanas augstuma sviras vienā augstumā. Lai paceltu un nolaistu mašīnu, skatiet Zīmējums 11.

g012130

Important: Griezšanas augstuma iestatījumi ir 25 mm, 38 mm, 51 mm, 64 mm, 83 mm, 95 mm, 108 mm.

Ekspluatācijas laikā

Mašīnas iedarbināšana

  1. Pārliecinieties, ka mašīnā ir uzstādīts akumulatora komplekts; skatiet Akumulatora komplekta uzstādīšana.

  2. Ievietojiet elektrisko iedarbināšanas pogu elektriskajā startera slēdzī (A no Zīmējums 12).

  3. Saspiediet asmens vadības stieni un turiet to pie roktura (B no Zīmējums 12).

  4. Nospiediet elektrisko iedarbināšanas pogu un turiet to nospiestu, līdz tiek iedarbināts motors (C no Zīmējums 12).

g293036

Pašpiedziņas stieņa izmantošana

Vienkārši ejiet, turot rokas uz augšējā roktura un elkoņus pie sāniem, un mašīna automātiski brauks vienā ātrumā ar jums (Zīmējums 13).

g233423

Note: Ja mašīna brīvi neripo atpakaļ pēc pašpiedziņas, apstājieties, turiet rokas vietā un ļaujiet mašīnai ripot pāris centimetrus uz priekšu, lai izslēgtu riteņu piedziņu. Jūs varat arī mēģināt sniegties tieši zem augšējā roktura līdz metāla rokturim un pastumt mašīnu pāris centimetrus uz priekšu. Ja mašīna joprojām brīvi neripo atpakaļ, sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju.

Atgriezumu pārstrāde

Jūsu mašīna no rūpnīcas nāk gatava pārstrādāt zāles un lapu atgriezumus atpakaļ zālienā.

Ja zāles maiss atrodas mašīnā un maisa pieprasījuma svira ir savākšanas pozīcijā, virziet sviru pārstrādes pozīcijā; skatiet Maisa pieprasījuma sviras izmantošana.

Atgriezumu savākšana

Izmantojiet zāles maisu, kad vēlaties savākt zāles un lapu atgriezumus no zāliena.

Ja maisa pieprasījuma svira ir pārstrādes pozīcijā, virziet to savākšanas pozīcijā, skatiet Maisa pieprasījuma sviras izmantošana.

Zāles maisa uzstādīšana

  1. Paceliet un turiet uz augšu aizmugures novirzītāju (A no Zīmējums 14).

  2. Uzstādiet zāles maisu, nodrošinot, ka tapas uz maisa balstās ierobos uz roktura (B no Zīmējums 14).

  3. Nolaidiet aizmugures novirzītāju.

g233434

Zāles maisa noņemšana

Lai noņemtu maisu, veiciet Zāles maisa uzstādīšana norādītās darbības apgrieztā kārtībā.

Maisa pieprasījuma sviras izmantošana

Maisa pieprasījuma funkcija ļauj jums savākt vai pārstrādāt zāli un lapu atgriezumus, kamēr zāles maiss ir pievienots mašīnai.

  • Lai savāktu zāli un lapu atgriezumus, nospiediet pogu uz zāles pieprasījuma sviras un virziet sviru uz priekšu, līdz poga uz sviras izlec ārā (Zīmējums 15).

    g251583
  • Lai pārstrādātu vai uz sāniem izmestu zāli un lapu atgriezumus, nospiediet pogu uz sviras un virziet sviru atpakaļ, līdz poga uz sviras izlec ārā.

    Important: Pareizai darbībai izņemiet zāles atgriezumus un netīrumus no maisa pieprasījuma durtiņām un blakus esošā atvēruma (Zīmējums 16) pirms virziet maisa pieprasījuma sviru no 1. pozīcijas uz citu.

    g251584

Aizmugures atgriezumu izmete

Pļaujot ļoti garu zāli, izmantojiet aizmugures izmeti.

Note: Ja mašīnā ir uzstādīts zāles maiss, noņemiet to pirms atgriezumu aizmugures izmetes; skatiet Zāles maisa noņemšana. Maisa pieprasījuma svirai ir jābūt SAVāKšANAS pozīcijā, kā parādīts Zīmējums 15.

Brīdinājuma signāls

Asmens ir ass; saskare ar asmeni var radīt nopietnus personas ievainojumus.

Izslēdziet dzinēju un pagaidiet, kamēr visas kustīgās daļas apstājas, pirms dodaties prom no darba pozīcijas.

Asmens ātruma regulēšana

Šai mašīnai ir 2 asmens ātruma iestatījumi: AUTO (AUTOMāTISKAIS) un MAX (MAKSIMāLAIS).

  • Kad iestatīts pozīcijā AUTO (AUTOMāTISKS), asmens ātrums lielākai efektivitātei tiek regulēts automātiski; tiek konstatētas izmaiņas griezšanas apstākļos un asmens ātrums pēc nepieciešamības palielinās, lai saglabātu griezšanas kvalitāti.

  • Kad iestatīts pozīcijā MAX (MAKSIMāLAIS), asmens ātrums vienmēr paliek vislielākajā ātrumā.

Pagrieziet atslēgu atslēgas slēdzī jebkurā pozīcijā, lai regulētu asmens ātruma iestatījumu (Zīmējums 17).

g337279

Mašīnas izslēgšana

  1. Atlaidiet asmens vadības stieni (A no Zīmējums 18).

  2. Noņemiet elektrisko iedarbināšanas pogu no elektriskā startera (B no Zīmējums 18).

  3. Noņemiet akumulatora komplektu; skatiet Akumulatora komplekta noņemšana no mašīnas.

    Note: Kad neizmantojat mašīnu, noņemiet akumulatora komplektu.

g251435

Akumulatora komplekta noņemšana no mašīnas

  1. Paceliet akumulatora nodalījuma vāciņu.

  2. Nospiediet akumulatora komplekta sakabi, lai atbrīvotu akumulatora komplektu, un noņemiet akumulatora komplektu.

  3. Aizveriet akumulatora nodalījuma vāciņu.

Ekspluatācijas ieteikumi

Vispārīgi pļaušanas padomi

  • Pārbaudiet vietu, kur izmantosiet mašīnu un noņemiet visus objektus, ko mašīna var mest pa gaisu.

  • Izvairieties no asmens saskares ar cietiem priekšmetiem. Nekad ar nodomu nepļaujiet pāri nevienam priekšmetam.

  • Ja mašīna saduras ar objektu vai sāk vibrēt, nekavējoties izslēdziet motoru, pagaidiet, kamēr visas kustīgās daļas apstājas, izņemiet akumulatoru un pārbaudiet, vai nav mašīnas bojājumu.

  • Vislabākajam sniegumam uzstādiet jaunu Toro asmeni pirms pļaušanas sezonas sākuma vai pēc nepieciešamības.

Zāles pļaušana

  • Vienā reizē nopļaujiet tikai apmēram vienu trešdaļu zāles. Uzlabotai griezuma kvalitātei, darbības laikam un savākšanai pļaujiet zāli augstākā griezšanas augstumā.

  • Nepļaujiet zem 51 mm, ja vien zāle nav reta vai vēla rudens zāle, kad augšana palēninās.

  • Pļaujot zāli, kas ir garāka par 15 cm, pļaujiet ar visaugstāko griezšanas augstuma iestatījumu un ejiet lēnāk; pēc tam labākam mauriņa izskatam pļaujiet atkal zemākā iestatījumā. Ja zāle ir pārāk gara, mašīna var atvienoties un motors apstāties.

  • Slapja zāle un lapas mēdz savākties uz lauka un izraisīt mašīnas atvienošanos un motora apstāšanos. Izvairieties pļaut slapjos apstākļos.

  • Piesargieties no potenciāla ugunsgrēka riska ļoti sausos apstākļos, ievērojiet visus vietējos ugunsdrošības brīdinājumus un iztīriet mašīnu no sausas zāles un lapām.

  • Mainiet pļaušanas virzienu. Tas palīdz izkliedēt atgriezumus pa mauriņu, lai nodrošinātu vienmērīgu mēslošanu.

  • Ja nopļautā mauriņa izskats nav apmierinošs, mēģiniet vienu vai vairākus no šiem risinājumiem:

    • Nomainiet asmeni vai uzasiniet to.

    • Pļaujot ejiet lēnāk.

    • Paceliet mašīnas griezšanas augstumu.

    • Pļaujiet zāli biežāk.

    • Pārklājiet griezšanas vālus, nevis pļaujiet pilnu vālu katrā gājienā.

Lapu griezšana

  • Pēc mauriņa nopļaušanas pārliecinieties, ka caur nopļauto lapu segas ir redzama puse no mauriņa. Jums, iespējams, būs nepieciešams veikt vairākus gājienus pār lapām.

  • Ja uz mauriņa ir vairāk nekā 13 cm lapu, pļaujiet lielākā griezšanas augstumā un pēc tam atkal vēlamajā griezšanas augstumā.

  • Samaziniet pļaušanas ātrumu, ja mašīna negriež lapas pietiekoši smalki.

Pēc ekspluatācijas

Tīrīšana zem mašīnas

Tehniskās apkopes intervālsApkopes procedūra
Pirms katras lietošanas vai katru dienu
  • Iztīriet zāles atgriezumus un netīrumus no mašīnas apakšas.
  • Vislabākajiem rezultātiem iztīriet mašīnu uzreiz pēc pļaušanas beigām.

    1. Pārvietojiet mašīnu uz noklātas, līdzenas virsmas.

    2. Izslēdziet motoru un pagaidiet, kamēr visas kustīgās daļas apstājas, pirms dodaties prom no darba pozīcijas.

    3. Nolaidiet mašīnu līdz tās zemākajam griezšanas augstuma iestatījumam. Skatiet Griezšanas augstuma regulēšana.

    4. Izskalojiet zonu zem aizmugures durvīm, kur atgriezumi nāk no mašīnas apakšas uz zāles maisu.

      Note: Izskalojiet maisa pieprasījuma (ja ir uzlikts) zonu pilnībā turpgaitas un pilnībā atpakaļgaitas pozīcijās.

    5. Pievienojiet dārza šļūteni, kas ir savienota ar ūdens padevi, pie izskalošanas pieslēgvietas (Zīmējums 19).

      g335823
    6. Ieslēdziet ūdeni.

    7. Ieslēdziet motoru un darbiniet to, līdz atgriezumi vairs nenāk ārā no mašīnas apakšas.

    8. Izslēdziet motoru.

    9. Izslēdziet ūdeni un atvienojiet dārza šļūteni no mašīnas.

    10. Ieslēdziet motoru un darbiniet to dažas minūtes, lai nožāvētu mašīnas apakšu un novērstu rūsēšanu.

    11. Izslēdziet motoru un ļaujiet tam atdzist pirms mašīnas novietošanas slēgtā vietā.

    Roktura saliekšana

    Brīdinājuma signāls

    Nepareiza roktura saliekšana vai atliekšana var sabojāt kabeļus, radot nedrošus darba apstākļus.

    • Nesabojājiet kabeļus, saliecot vai atliecot rokturi.

    • Ja kabelis ir bojāts, sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju.

    1. Noņemiet elektrisko iedarbināšanas pogu (Zīmējums 20).

      g251571
    2. Turiet rokturi, atslēdzot roktura fiksatorus, lai izvairītos no roku iespiešanas.

    3. Pagrieziet visu rokturi uz priekšu (Zīmējums 21).

      Important: Saliecot augšējo rokturi, virziet kabeļus pa roktura pogām uz ārpusi.

      g335758
    4. Atskrūvējiet roktura pogas.

    5. Pagrieziet augšējo roktura daļu atpakaļ pret motoru; skatiet Zīmējums 22.

      g335780
    6. Lai saliektu rokturi, skatiet Roktura atliekšana.

    Akumulatora komplekta uzlāde

    Important: Pēc iegādes akumulatora komplekts nav pilnībā uzlādēts. Pirms instrumenta pirmreizējas izmantošanas novietojiet akumulatora komplektu lādētājā un uzlādējiet to, līdz LED displejā parādās, ka akumulatora komplekts ir pilnībā uzlādēts. Izlasiet visas drošības norādes.

    Important: Uzlādējiet akumulatora komplektu tikai temperatūrās, kas ietilpst piemērotajā diapazonā; skatiet Specifikācija.

    Note: Jebkurā brīdī nospiediet akumulatora uzlādes indikatora pogu uz akumulatora komplekta, lai parādītu pašreizējo uzlādi (LED indikatori).

    1. Pārliecinieties, ka akumulatora un lādētāja atveres ir tīras no putekļiem un netīrumiem.

      g290533
    2. Noregulējiet dobumu akumulatora komplektā (Zīmējums 23) attiecīgi mēlei uz lādētāja.

    3. Virziet akumulatora komplektu lādētājā, līdz tas ir pilnībā vietā (Zīmējums 23).

    4. Lai noņemtu akumulatora komplektu, virziet akumulatoru atpakaļ ārā no lādētāja.

    5. Skatiet tālāk redzamo tabulu, lai tulkotu LED indikatora lampiņu uz akumulatora lādētāja.

      Indikatora lampiņaRādītāji
      Izsl.Nav ievietots akumulatora komplekts
      Mirgo zaļā krāsāNotiek akumulatora komplekta uzlāde
      ZaļšAkumulatora komplekts ir uzlādēts
      SarkansAkumulatora komplekts un/vai akumulatora lādētājs pārsniedz vai ir zem piemērotā temperatūras diapazona
      Mirgo sarkanā krāsāAkumulatora komplekta uzlādes kļūda*

    *Plašāku informāciju skatiet .

    Important: Akumulatoru starp izmantošanas reizēm var īslaicīgi atstāt uz lādētāja.Ja akumulators netiks izmantots ilgāku laiku, noņemiet akumulatoru no lādētāja; skatiet Pirms glabāšanas.

    Tehniskā apkope

    Noņemiet elektrisko iedarbināšanas pogu un akumulatora komplektu no mašīnas pirms mašīnas apkopes veikšanas vai tīrīšanas.

    Vienmēr izslēdziet mašīnu, pagaidiet, kamēr visas kustīgās daļas apstājas, un ļaujiet mašīnai atdzist pirms tās regulēšanas, apkopes, tīrīšanas vai glabāšanas.

    Izmantojiet tikai ražotāja ieteiktās nomaiņas daļas un piederumus.

    Regulāri pārbaudiet un uzturiet mašīnu. Lūdziet salabot mašīnu tikai pilnvarotam servisa izplatītājam.

    Mašīnas eļļošana

    Jums nav nepieciešams eļļot mašīnu; visi gultņi ir ieeļļoti rūpnīcā uz visu mašīnas kalpošanas mūžu.

    Asmens nomaiņa

    Tehniskās apkopes intervālsApkopes procedūra
    Katru gadu
  • Nomainiet asmeni vai uzasiniet to (biežāk, ja malas ātri nodilst).
  • Important: Jums būs nepieciešama uzgriežņu atslēga, lai pareizi uzstādītu asmeni. Ja jums nav uzgriežņu atslēgas vai nejūtieties droši veikt šo procedūru, sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju.

    Ja asmens ir bojāts vai ieplaisājis, nekavējoties nomainiet to. Ja asmens mala ir neasa vai robota, uzasiniet un līdzsvarotjiet to, vai arī nomainiet.

    Brīdinājuma signāls

    Veicot asmens apkopi, ņemiet vērā, ka asmens var kustēties, neskatoties uz to, ka barošanas padeve ir izslēgta. Asmens ir ass; saskare ar asmeni var radīt nopietnus personas ievainojumus.

    Veicot asmens apkopi, valkājiet cimdus.

    1. Noņemiet elektriskā iedarbināšanas pogu un akumulatora komplektu no mašīnas.

    2. Izmantojiet koka kluci, lai turētu asmeni nekustīgi (Zīmējums 24).

    3. Noņemiet asmeni, saglabājot visas montāžas detaļas (Zīmējums 24).

      g231389
    4. Uzstādiet jaunu asmeni un visas montāžas detaļas (Zīmējums 25).

      g231390

      Important: Novietojiet asmens izliektos galus ar skatu uz augšu pret mašīnas korpusu.

    5. Izmantojiet uzgriežņu atslēgu, lai pievilktu asmens bultskrūvi līdz 68 N·m.

    Pašpiedziņas stieņa regulēšana

    Uzstādot jaunu pašpiedziņas kabeli, vai, kad pašpiedziņa nav noregulēta, regulējiet pašpiedziņu.

    1. Pagrieziet regulēšanas uzgriezni pretēji pulksteņrādītāju kustības virzienam, lai atbrīvotu kabeļa regulējumu (Zīmējums 26).

      g269307
    2. Regulējiet kabeļa spriegojumu (Zīmējums 26), pavelkot to atpakaļ vai spiežot uz priekšu un turot pozīcijā.

      Note: Spiediet kabeli pret dzinēju, lai palielinātu vilci; pavelciet kabeli prom no dzinēja, lai samazinātu vilci.

    3. Pagrieziet regulēšanas uzgriezni pulksteņrādītāju kustības virzienā, lai pievilktu kabeļa regulējumu.

      Note: Ar ligzdu vai uzgriešņu atslēgu cieši pievelciet uzgriezni.

    Akumulatora komplekta sagatavošana pārstrādei

    Important: Pēc noņemšanas noklājiet akumulatora komplekta spailes ar lielas slodzes līmlenti. Nemēģiniet iznīcināt vai izjaukt akumulatora komplektu vai noņemt kādu tā komponentu.

    Sazinieties ar savu vietējo pašvaldību vai savu pilnvaroto Toro izplatītāju, lai iegūtu plašāku informāciju par atbildīgu akumulatora pārstrādi.

    Uzglabāšana

    Important: Glabājiet akumulatora komplektu un lādētāju tikai temperatūrās, kas ietilpst piemērotajā diapazonā; skatiet Specifikācija.

    Important: Ja glabājat akumulatora komplektu pēc sezonas beigām, uzlādējiet to līdz 2 vai 3 LED indikatori uz akumulatora iedegas zaļā krāsā. Neglabājiet pilnībā uzlādētu vai pilnībā izlādētu akumulatoru. Kad atkal ir nepieciešams izmantot mašīnu, uzlādējiet akumulatora komplektu līdz kreisās puses indikatora lampiņa uz lādētāja kļūst zaļa vai visi 4 LED indikatori uz akumulatora iedegas zaļā krāsā.

    • Atvienojiet produktu no barošanas padeves (t.i. noņemiet akumulatora komplektu) un pēc lietošanas pārbaudiet bojājumus.

    • Neglabājiet mašīnu ar uzstādītu akumulatora komplektu.

    • Iztīriet visus svešķermeņus no izstrādājuma.

    • Kad tā netiek izmantota, glabājiet mašīnu, elektrisko iedarbināšanas pogu, akumulatora komplektu un akumulatora lādētāju bērniem nepieejamā vietā.

    • Glabājiet mašīnu, akumulatora komplektu un akumulatora lādētāju atstatu no korozīvām vielām, piemēram, dārza ķimikālijām un atledošanas sāļiem.

    • Lai samazinātu nopietnu personas ievainojumu risku, neglabājiet akumulatora komplektu ārā vai transportlīdzekļos.

    • Glabājiet mašīnu, akumulatora komplektu un akumulatora lādētāju slēgtā, tīrā, sausā vietā.

    Bojājumu meklēšana

    Veiciet tikai šajās instrukcijās norādītās darbības. Visu pārējo pārbaudi, apkopi un remontdarbus jāveic pilnvarotam servisa centram vai līdzīgi kvalificētam speciālistam, ja jūs to nevarat atrisināt saviem spēkiem.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Mašīnu nevar iedarbināt.
    1. Akumulatora nav pilnībā uzstādīts mašīnā.
    2. Akumulatora komplekts nav uzlādēts.
    3. Akumulatora komplekts ir bojāts.
    4. Mašīnai ir cita elektriska problēma.
    1. Izņemiet un pēc tam nomainiet akumulatoru mašīnā, pārliecinoties, ka tas ir pilnībā uzstādīts un fiksēts.
    2. Izņemiet akumulatora komplektu no mašīnas un uzlādējiet to.
    3. Nomainiet akumulatora komplektu.
    4. Sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju.
    Mašīna nedarbojas nepārtraukti.
    1. Uz akumulatora komplekta vadiem ir mitrums.
    2. Akumulatora nav pilnībā uzstādīts instrumentā.
    1. Ļaujiet akumulatora komplektam nožūt vai noslaukiet to sausu.
    2. Izņemiet un pēc tam nomainiet akumulatoru instrumentā, pārliecinoties, ka tas ir pilnībā uzstādīts un fiksēts.
    Mašīna nesasniedz pilnu jaudu.
    1. Akumulatora komplekta uzlādes kapacitāte ir pārāk maza.
    2. Gaisa atveres ir bloķētas.
    1. Izņemiet akumulatora komplektu no mašīnas un pilnībā uzlādējiet akumulatora komplektu.
    2. Iztīriet gaisa atveres.
    Akumulatora komplekts ātri zaudē uzlādi.
    1. Akumulatora komplekts pārsniedz vai ir zem piemērotā temperatūras diapazona.
    1. Pārvietojiet akumulatora komplektu uz sausu vietu ar temperatūru diapazonā no 5 °C līdz 40 °C.
    Akumulatora lādētājs nedarbojas.
    1. Akumulatora lādētājs pārsniedz vai ir zem piemērotā temperatūras diapazona.
    2. Izejai, pie kuras ir pievienots akumulatora lādētājs, nav strāvas.
    1. Atvienojiet akumulatora lādētāju un pārvietojiet to uz sausu vietu ar temperatūru diapazonā no 5 °C līdz 40 °C.
    2. Sazinieties ar savu licencēto elektriķi, lai salabotu izeju.
    LED indikatora lampiņa uz akumulatora lādētāja ir sarkanā krāsā.
    1. Akumulatora lādētājs un/vai akumulatora komplekts pārsniedz vai ir zem piemērotā temperatūras diapazona.
    1. Atvienojiet akumulatora lādētāju un pārvietojiet akumulatora lādētāju un akumulatora komplektu uz sausu vietu ar temperatūru diapazonā no 5 °C līdz 40 °C.
    LED indikatora lampiņa uz akumulatora lādētāja mirgo sarkanā krāsā.
    1. Saziņā starp akumulatora komplektu un lādētāju ir radusies kļūda.
    2. Akumulatora komplekts ir vājš.
    1. Noņemiet akumulatora komplektu no akumulatora lādētāja, atvienojiet akumulatora lādētāju no izejas un pagaidiet 10 sekundes. Vēlreiz iespraudiet akumulatora lādētāju izejā un novietojiet akumulatora komplektu uz akumulatora lādētāja. LED indikatora lampiņa uz akumulatora lādētāja joprojām mirgo sarkanā krāsā; vēlreiz atkārtojiet procedūru. Ja LED indikatora lampiņa uz akumulatora lādētāja joprojām mirgo sarkanā krāsā pēc 2 mēģinājumiem, pareizi atbrīvojieties no akumulatora komplekta akumulatoru pārstrādes iestādē.
    2. Pareizi atbrīvojieties no akumulatora komplekta akumulatoru pārstrādes iestādē.
    Mašīna rada pīkstošu skaņu.
    1. Akumulatora komplekts nav uzlādēts.
    2. Mašīna ir nedrošā darba pozīcijā.
    3. Mašīna ir pārslogota.
    4. Mašīnai ir cita elektriska problēma.
    1. Izņemiet akumulatora komplektu no mašīnas un uzlādējiet to.
    2. Pārliecinieties, ka mašīna darba laikā nav ekstremālā leņķī.
    3. Pļaujiet zāli lielākā griezšanas augstumā vai pļaušanas laikā ejiet lēnāk.
    4. Mēģiniet veikt citas traucējummeklēšanas darbības; ja joprojām skan trauksme, sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju.
    Griezuma kvalitāte ir samazināta vai neapmierinoša.
    1. Asmens ir neass.
    1. Noasiniet vai nomainiet asmeni.
    Mašīna pļauj nevienmērīgi.
    1. Asmens ir neass.
    2. Griezšanas virsma ir bojāta.
    1. Noasiniet vai nomainiet asmeni.
    2. Sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju.
    Mašīna vibrē.
    1. Asmens ir saliekts vai bojāts.
    1. Pārbaudiet asmeni un, ja nepieciešams, nomainiet to.