Johdanto

Tämä kone on ajettava vaakatasoleikkuri, joka on tarkoitettu ammattimaiseen kaupalliseen käyttöön. Se on tarkoitettu pääasiassa puistojen, urheilukenttien ja kaupallisten kiinteistöjen viheralueiden ruohonleikkuuseen. Sitä ei ole tarkoitettu pensaiden leikkuuseen tai ruohon tai muun kasvuston leikkuuseen teiden varsilla eikä maatalouskäyttöön. Tuotteen käyttäminen muuhun kuin sen aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.

Lue nämä tiedot huolellisesti, jotta oppisit käyttämään ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sekä välttämään tapaturmia ja tuotevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä.

Käy osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tuoteturvallisuuteen ja käyttökoulutukseen liittyviä materiaaleja, tietoja lisävarusteista tai lähimmästä jälleenmyyjästä tai haluat rekisteröidä tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperäisiä Toro-varaosia tai lisätietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tällöin tuotteen malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Kuva 1 näyttää laitteen malli ja sarjanumeron sijainnin. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

Important: Skannaa sarjanumerokilvessä (jos varusteena) oleva QR-koodi mobiililaitteella, niin saat tuotetietoja sekä takuu- ja varaosatietoja.

g241316

Tässä käyttöoppaassa esiintyvä varoitusmerkintä (Kuva 2) ilmaisee vaaratilannetta, josta saattaa olla seurauksena vakava tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlyödään.

g000502

Tässä käyttöoppaassa käytetään myös kahta termiä tietojen korostamiseksi. Tärkeää kiinnittää huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Tämä tuote on asianmukaisten eurooppalaisten direktiivien mukainen. Lisätietoja on erillisessä tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.

Kalifornian lain (California Public Resource Code) pykälät 4442 ja 4443 kieltävät tämän moottorin käytön metsä-, pensaikko- tai ruohopeitteisillä mailla, jos moottoria ei ole varustettu pykälässä 4442 mainitulla hyvässä käyttökunnossa pidetyllä kipinänsammuttimella tai jos moottoria ei ole suojattu, varustettu ja huollettu palovaaran ehkäisemiseksi.

Mukana toimitettavassa moottorin käyttöoppaassa on Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluelimeen EPA:han (Environmental Protection Agency) ja Kalifornian päästöjärjestelmien päästöjen valvontasääntöihin sekä kunnossapitoon ja takuuseen liittyviä tietoja. Käyttöoppaita voi tilata moottorin valmistajalta.

Vaara

KALIFORNIA

Lakiesityksen 65 mukainen varoitus

Dieselmoottorin tuottamat pakokaasut ja jotkin niiden aineosat sisältävät kemikaaleja, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.

Akun liitännät, navat ja niihin liittyvät lisävarusteet sisältävät lyijyä ja lyijy-yhdisteitä, joiden tiedetään aiheuttavan syöpää ja haittaavan lisääntymistä. Pese kädet, kun olet käsitellyt näitä osia.

Tämän tuotteen käyttäminen voi altistaa kemikaaleille, jotka Kalifornian osavaltion tietojen mukaan aiheuttavat syöpää, synnynnäisiä epämuodostumia tai muuta lisääntymiseen liittyvää haittaa.

Turvaohjeet

Tämä kone on suunniteltu CEN-standardin ANSI B71.4-2017 ja standardin ISO EN 5395 mukaisesti, kun asianmukaiset CE-varustesarjat on asennettu ja asetustoimet suoritettu.

Yleinen turvallisuus

Tämä tuote voi katkaista jalan tai käden sekä singota esineitä. Noudata aina kaikkia turvallisuusohjeita, jotta vakavilta loukkaantumisilta vältytään.

  • Lue ja sisäistä tämän käyttöoppaan sisältö ennen moottorin käynnistämistä.

  • Koneen käyttö vaatii käyttäjän täyden huomion. Jos käyttäjän huomio keskittyy muualle, saattaa seurata henkilö- tai omaisuusvahinko.

  • Älä käytä konetta ilman paikallaan olevia ja asianmukaisesti toimivia suojuksia ja muita suojalaitteita.

  • Pidä kädet ja jalat etäällä pyörivistä osista. Pysy etäällä heittoaukosta.

  • Älä päästä sivullisia ja lapsia käyttöalueelle. Älä anna lasten käyttää konetta.

  • Sammuta moottori, irrota virta-avain (jos varusteena) ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

Laitteen asiaton käyttö tai huolto voi aiheuttaa tapaturman. Vähennä loukkaantumisriskiä noudattamalla näitä turvallisuusohjeita ja huomioimalla aina varoitusmerkki Graphic, joka tarkoittaa varoitusta, vaaraa tai hengenvaaraa – henkilöturvallisuusohjeet. Ohjeiden laiminlyönti saattaa johtaa henkilövahinkoon tai kuolemaan.

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decaloemmarkt
decalbatterysymbols
decal93-6696
decal93-6697
decal106-6754
decal106-6755
decal106-9206
decal106-9290
decal107-1866
decal107-3069
decal110-8253
decal110-8254
decal110-9796
decal133-5618
decal110-8252
decal110-9781
decal120-9195
decal120-9196
decal127-6519

Käyttöönotto

Turvakaaren nosto

Nosta turvakaari. Katso kohta Turvakaaren säätö.

Leikkuuyksikön asennus

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Leikkuuyksikön asennusohjeet1

Asenna leikkuuyksikkö kyseisen leikkuuyksikön asennusohjeiden mukaisesti.

Vasemman etukääntöpyörän säätö

Säädä vasen etukääntöpyörä 183 cm:n leikkuuyksikössä ulkoasentoon ja 152 cm:n tai 157 cm:n leikkuuyksikössä sisäasentoon.

Rengaspaineen tarkistus

Tarkista rengaspaine. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

Important: Pidä rengaspaineet oikeissa lukemissa, jotta leikkuujälki pysyy hyvänä ja kone toimii oikein. Älä käytä liian alhaisia rengaspaineita.

Painojen asennus (CE-vaatimusten täyttämiseksi)

Laitteisiin, joissa on 183 cm:n leikkuupöydät eikä muita lisälaitteita, ei ole tarpeen asentaa lisäpainoja CE-standardien täyttämiseksi. Lisäpainojen hankkiminen ja asentaminen voi kuitenkin olla tarpeen leikkuupöydän koosta ja tyypistä sekä koneeseen asennetuista lisälaitteista riippuen. Seuraavassa on lueteltu kunkin mallin erilaiset lisälaitekokoonpanot ja tarvittavat lisäpainot:

LisälaitekokoonpanoTarvittava lisäpaino 157,5 cm:n vakioleikkuupöydissä (30457)Tarvittava lisäpaino 183 cm:n vakioleikkuupöydissä (30353)Tarvittava lisäpaino 183 cm:n sivuheittoleikkurissa (30481)
Groundsmaster 7200/7210 -ajoyksikkö ilman lisälaitteita10 kg0 kg0 kg
Groundsmaster 7200/7210 -ajoyksikkö ja kova katos34 kg9,5 kg15 kg
Groundsmaster 7200/7210 -ajoyksikkö, kova katos ja ajovalosarja32,2 kg28,5 kg10 kg
Groundsmaster 7200/7210 -ajoyksikkö, kova katos, ajovalosarja ja pukki18 kg17 kg10 kg
Groundsmaster 7200/7210 -ajoyksikkö, kova katos ja pukki14 kg10 kg10 kg
Groundsmaster 7200/7210 -ajoyksikkö, ajovalosarja ja pukki0 kg0 kg0 kg
Groundsmaster 7200/7210 -ajoyksikkö ja ajovalosarja11,3 kg0 kg0 kg
Groundsmaster 7200/7210 -ajoyksikkö ja pukki0 kg0 kg0 kg

Jos haluat hankkia lisävarusteita ja painoja, ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

Nestemäärien tarkistus

  1. Tarkista hydraulinesteen määrä ennen moottorin käynnistystä. Katso kohta Hydraulijärjestelmän tarkastus.

  2. Tarkista moottoriöljyn määrä ennen moottorin käynnistystä. Katso kohta Moottoriöljyn määrän tarkistus.

  3. Tarkista jäähdytysjärjestelmä ennen moottorin käynnistystä. Katso kohta Jäähdytysjärjestelmän tarkistus .

Tarran kiinnitys (vain CE-koneet)

Vaiheeseen tarvittavat osat:

Valmistusvuoden tarra1

Kiinnitä toimitettaviin irto-osiin sisältyvä valmistusvuoden tarra koneissa, joiden on täytettävä CE-vaatimukset (Kuva 3).

g278244

Laitteen yleiskatsaus

g020877
g004492

Tutustu kaikkiin ohjauslaitteisiin, ennen kuin käynnistät moottorin ja käytät konetta (Kuva 4 ja Kuva 5).

Liikkeenohjausvivut

Liikkeenohjausvivuilla ohjataan sekä koneen liikettä eteen- ja taaksepäin että koneen kääntymistä. Katso kohta Koneella ajo.

Seisontajarruvipu

Aina kun sammutat moottorin, kytke seisontajarru, jotta kone ei pääse liikkumaan vahingossa. Seisontajarru kytketään vetämällä seisontajarruvipua taaksepäin ja ylös (Kuva 6). Seisontajarru vapautetaan työntämällä seisontajarruvipua eteenpäin ja alas.

g020866

Virtalukko

Virtalukossa on kolme asentoa: PYSäYTYS, KäYNNISSä/ESILäMMITYS ja KäYNNISTYS.

Kaasuvipu

Kaasuvivulla ohjataan moottorin pyörintänopeutta ja terien nopeutta sekä ohjataan koneen ajonopeutta yhdessä liikkeenohjausvipujen kanssa. Moottorin nopeutta lisätään siirtämällä kaasuvipu eteenpäin NOPEA-asentoon. Moottorin nopeutta lasketaan siirtämällä vipu taaksepäin HIDAS-asentoon. Käytä konetta kaasuvipu NOPEA-asennossa, kun leikkaat ruohoa.

Voimanulosoton (PTO) kytkin

Voimanulosoton (PTO) kytkin käynnistää ja pysäyttää leikkuuterät.

Hehkutulppien merkkivalo (oranssi)

Hehkutulppien merkkivalo (Kuva 5) syttyy, kun virta-avain käännetään KäYNNISSä-asentoon. Se palaa kuuden sekunnin ajan. Kun valo sammuu, moottorin voi käynnistää.

Tuntilaskuri

Tuntilaskuri mittaa, kuinka kauan konetta on käytetty avainkytkimen ollessa KäYNNISSä-asennossa. Määritä mitatun ajan avulla, milloin määräaikaishuollot tulee suorittaa.

Moottorin jäähdytysnesteen ylikuumenemisen varoitusvalo

Tämä varoitusvalo syttyy ja leikkuuterät pysähtyvät, jos moottorin jäähdytysnesteen lämpötila nousee liian korkeaksi. Jos konetta ei pysäytetä ja jos jäähdytysnesteen lämpötila nousee vielä 11 °C, moottori sammuu.

Important: Jos leikkuupöytä pysähtyy ja lämpötilan varoitusvalo palaa, paina voimanulosoton nuppi alas, aja turvalliselle tasaiselle alueelle, siirrä kaasuvipu HIDAS-asentoon, siirrä liikkeenohjausvivut LUKITTU VAPAA -asentoon ja kytke seisontajarru. Anna moottorin käydä joutokäyntiä useiden minuuttien ajan, kunnes se on jäähtynyt riittävästi. Sammuta moottori ja tarkista jäähdytysjärjestelmä. Katso kohta Jäähdytysjärjestelmän tarkistus .

Latauksen merkkivalo

Latauksen merkkivalo syttyy, jos sähköinen latausjärjestelmä toimii normaalin käyttöalueen ylä- tai alapuolella (Kuva 5). Tarkista ja/tai korjaa sähköinen latausjärjestelmä.

Öljynpaineen varoitusvalo

Öljynpaineen varoitusvalo palaa, jos moottorin öljynpaine laskee turvallisen tason alapuolelle (Kuva 5). Jos öljypaine laskee liian alas, sammuta moottori ja selvitä syy. Korjaa moottoriöljyjärjestelmä ennen moottorin käynnistämistä uudelleen.

Polttoainemittari

Polttoainemittarista (Kuva 7) näkyy, paljonko säiliöissä on jäljellä polttoainetta.

g004637
g242892
KuvausKuva 8 viiteMitta tai paino
Korkeus turvakaari ylhäälläC183 cm
Korkeus turvakaari alhaallaD125 cm
KokonaispituusF246 cm
KokonaisleveysB145 cm
Akseliväli E145 cm
Raideväli (renkaan keskeltä keskelle) takanaA114 cm
Maavara 15 cm
Paino, kun käytössä on 183 cm:n sivulle heittävä leikkuuyksikkö (30354 tai 30481) 934 kg
Paino, kun käytössä on 152 cm:n sivulle heittävä leikkuuyksikkö (30456) 900 kg
Paino, kun käytössä on 183 cm:n tavallinen leikkuuyksikkö (30353) 876 kg
Paino, kun käytössä on 157 cm:n tavallinen leikkuuyksikkö (30457) 855 kg

Note: Ominaisuuksia ja rakennetta voidaan muuttaa ilmoittamatta.

Lisätarvikkeet/lisävarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyväksytyistä lisälaitteista ja -varusteista.

Käytä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita, jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyisi voimassa. Muiden valmistajien varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

Käyttö

Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Ennen käyttöä

Turvallisuus ennen käyttöä

Yleinen turvallisuus

  • Älä anna lasten tai kouluttamattomien henkilöiden käyttää tai huoltaa laitetta. Paikalliset säännökset saattavat asettaa rajoituksia käyttäjän iälle. Omistaja vastaa käyttäjien ja mekaanikkojen koulutuksesta.

  • Tutustu laitteen turvallisen käytön ohjeisiin, ohjauslaitteisiin ja turvamerkintöihin.

  • Sammuta moottori, irrota virta-avain (jos varusteena) ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

  • Selvitä, kuinka koneen saa pysäytettyä ja moottorin sammutettua nopeasti.

  • Tarkista, että käyttäjän pitokytkimet, turvakytkimet ja suojukset ovat paikoillaan ja toimivat oikein. Älä käytä konetta, mikäli ne eivät toimi kunnolla.

  • Tarkasta aina ennen liikkumista, että terät, teräpultit ja leikkuujärjestelmät ovat hyvässä käyttökunnossa. Vaihda kuluneet tai vaurioituneet terät ja pultit sarjoissa, jotta tasapaino säilyisi.

  • Tarkasta koneen käyttöalue ja poista siltä kaikki esineet, joita kone voi singota.

Polttoaineturvallisuus

  • Käsittele polttoainetta erittäin varovasti. Se on tulenarkaa, ja höyryt räjähtävät herkästi.

  • Sammuta savukkeet, sikarit, piiput ja muut sytytyslähteet.

  • Käytä vain hyväksyttyä polttoaineastiaa.

  • Älä irrota polttoainesäiliön korkkia tai täytä polttoainesäiliötä moottorin ollessa käynnissä tai kuuma.

  • Älä lisää tai tyhjennä polttoainetta suljetussa tilassa.

  • Älä säilytä konetta tai polttoainesäiliötä tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).

  • Jos polttoainetta roiskuu, älä yritä käynnistää moottoria. Vältä luomasta minkäänlaisia kipinälähteitä, ennen kuin polttoainehöyryt ovat hälvenneet.

Polttoaineen lisäys

Polttoaineen tiedot

  • Dieselpolttoaineen sijasta ei saa käyttää paloöljyä tai bensiiniä.

  • Dieselpolttoaineeseen ei saa sekoittaa paloöljyä tai käytettyä moottoriöljyä.

  • Polttoainetta ei sää säilyttää säiliöissä, joiden sisäpinta on sinkitty.

  • Polttoaineen lisäaineita ei saa käyttää.

Petrodiesel

Setaaniluku: 40 tai korkeampi

Rikkipitoisuus: Vähärikkinen (<500 ppm) tai erittäin vähärikkinen (<15 ppm)

Polttoainetaulukko

Dieselpolttoaineen tiedotSijainti
ASTM D975Yhdysvallat
Nro 1-D S15
Nro 2-D S15
EN 590Euroopan unioni
ISO 8217 DMXKansainvälinen
JIS K2204, luokitus nro 2Japani
KSM-2610Korea
  • Käytä vain puhdasta, tuoretta dieselpolttoainetta tai biodieselpolttoaineita.

  • Jotta polttoaine olisi tuoretta, osta sitä vain 180 päivän tarpeeseen.

Käytä kesälaatuista dieselpolttoainetta (nro 2-D) yli –7 °C:n lämpötiloissa ja talvilaatuista dieselpolttoainetta (nro 1-D tai nro 1-D / nro 2-D -seosta) alle –7 °C:n lämpötiloissa.

Note: Talvilaatuisen polttoaineen leimahduspiste on alhaisempi, ja sen kylmävirtausominaisuudet helpottavat käynnistystä ja vähentävät polttoainesuodattimen tukkeutumista.Kesälaatuisen polttoaineen käyttö lämpötilan ollessa yli –7 °C pidentää polttoainepumpun käyttöikää ja antaa talvilaatuista polttoainetta enemmän tehoa.

Biodieselin käyttö

Tässä laitteessa voidaan käyttää myös polttoaineseosta, jossa on enintään 20 % biodieseliä (B20).

Rikkipitoisuus: Erittäin vähärikkinen (<15 ppm)

Biodieselpolttoaineen tiedot: ASTM D6751 tai EN 14214

Polttoaineseoksen tiedot: ASTM D975, EN 590 tai JIS K2204

Important: Petrodieselosuuden rikkipitoisuuden on oltava erittäin alhainen.

Noudata seuraavia varo-ohjeita:

  • Biodieselseokset voivat vahingoittaa maalattuja pintoja.

  • Käytä kylmällä säällä korkeintaan B5-seosta (biodieselpitoisuus 5 %).

  • Tarkkaile polttoaineen kanssa kosketuksiin joutuvia tiivisteitä ja letkuja, sillä ne voivat haurastua ajan mittaan.

  • Polttoainesuodattimeen voi muodostua tukoksia jonkin aikaa biodieselseosten käytön aloittamisen jälkeen.

  • Lisätietoja biodieselistä saa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

Polttoainesäiliön tilavuus

43,5 litraa

Polttoainesäiliön täyttö

Important: Polttoainesäiliöt ovat yhteydessä toisiinsa, mutta polttoaine ei siirry nopeasti säiliöstä toiseen. On tärkeää, että ajoneuvo on pysäköity tasaiselle alustalle täytön ajaksi. Jos ajoneuvo pysäköidään rinteeseen, säiliöt voivat täyttyä liikaa.

Important: Älä täytä polttoainesäiliöitä liian täyteen.

Important: Älä avaa polttoainesäiliöitä ajoneuvon ollessa pysäköitynä rinteeseen. Polttoaine voi valua ulos.

g031802

Note: Täytä polttoainesäiliöt aina käytön jälkeen, jos mahdollista. Tämä estää kosteutta tiivistymästä polttoainesäiliön sisälle.

Moottoriöljyn määrän tarkistus

Tarkista moottorin kampikammion öljymäärä ennen moottorin käynnistämistä ja koneen käyttämistä. Katso kohta Moottoriöljyn määrän tarkistus.

Jäähdytysjärjestelmän tarkastus

Ennen kuin käynnistät moottorin ja käytät konetta, tarkasta jäähdytysjärjestelmä. Katso kohta Jäähdytysjärjestelmän tarkastus.

Hydraulijärjestelmän tarkastus

Ennen kuin käynnistät moottorin ja käytät konetta, tarkasta hydraulijärjestelmä. Katso kohta Hydraulijärjestelmän tarkastus.

Turvakaaren säätö

Vaara

Kaatumisesta aiheutuvan loukkaantumisen tai hengenvaaran välttämiseksi turvakaari on pidettävä nostettuna lukitussa asennossa ja turvavyötä on käytettävä.

Varmista, että istuin on kiinnitetty istuimen salvalla.

Vaara

Kaatumissuojausta ei ole, kun turvakaari on alhaalla.

  • Älä käytä konetta epätasaisessa maastossa tai rinteessä, jos turvakaari on alhaalla.

  • Laske turvakaari vain silloin, kun se on aivan välttämätöntä.

  • Älä käytä turvavyötä, kun turvakaari on alhaalla.

  • Aja hitaasti ja varovasti.

  • Nosta turvakaari ylös heti, kun tilaa on riittävästi.

  • Tarkista vapaa alikulkukorkeus (esim. puiden oksat, porttikäytävät, sähkölinjat) ennen kuin ajat mahdollisen esteen alitse. Varo osumasta esteeseen.

Important: Turvavyötä on käytettävä aina, kun turvakaari on nostettuna ja lukitussa asennossa. Älä käytä turvavyötä, kun turvakaari on ala-asennossa.

Turvakaaren lasku

Laske turvakaari kuvan mukaisesti (Kuva 11).

Note: Vapauta tapit työntämällä turvakaarta eteenpäin.

g031636g031635

Note: Kiinnitä turvakaari niin, että konepelti ei vahingoitu.

Turvakaaren nosto

Nosta turvakaari kuvan mukaisesti (Kuva 10).

g031624g031631

Important: Turvavyötä on käytettävä aina, kun turvakaari on nostettuna ja lukitussa asennossa. Älä käytä turvavyötä, kun turvakaari on ala-asennossa.

Turvajärjestelmän käyttö

Varoitus

Jos turvakytkimet ovat irronneet tai vaurioituneet, kone saattaa toimia odottamattomalla tavalla ja aiheuttaa henkilövahinkoja.

  • Älä kajoa turvakytkimiin.

  • Tarkista turvakytkimien toimivuus päivittäin ja vaihda mahdolliset vaurioituneet kytkimet ennen koneen käyttämistä.

Tietoa turvajärjestelmästä

Turvajärjestelmä huolehtii siitä, että moottori käynnistyy vain, kun:

  • istut käyttäjän paikalla tai seisontajarru on kytkettynä

  • voimanulosotto (PTO) on kytkettynä irti

  • Liikkeenohjausvivut on lukittu VAPAA-asentoon.

  • moottorin lämpötila on suurinta käyttölämpötilaa alhaisempi.

Turvajärjestelmä sammuttaa moottorin, kun käyttäjä siirtää liikkeenohjausvivut pois LUKITTU VAPAA -asennosta seisontajarrun ollessa kytkettynä. Jos käyttäjä nousee istuimelta voimanulosoton ollessa kytkettynä, moottori sammuu yhden sekunnin viiveen jälkeen.

Turvajärjestelmän testaus

HuoltoväliHuoltotoimenpide
Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Turvajärjestelmän testaus.
  • Tarkista turvajärjestelmän toimivuus aina ennen koneen käyttöä. Jos turvajärjestelmä ei toimi alla kuvatulla tavalla, se on välittömästi korjautettava valtuutetussa huoltoliikkeessä.

    1. Istu istuimella, kytke seisontajarru ja kytke voimanulosotto PääLLä-asentoon. Yritä käynnistää moottori. Moottori ei saa käynnistyä.

    2. Istu istuimella, kytke seisontajarru ja kytke voimanulosotto POIS-asentoon. Siirrä jompikumpi liikkeenohjausvipu pois LUKITTU VAPAA -asennosta. Yritä käynnistää moottori. Moottori ei saa käynnistyä. Toista toisella liikkeenohjausvivulla.

    3. Istu istuimella, kytke seisontajarru, siirrä voimanulosoton kytkin POIS-asentoon ja siirrä liikkeenohjausvivut LUKITTU VAPAA -asentoon. Käynnistä moottori. Kun moottori on käynnissä, vapauta seisontajarru, kytke voimanulosotto ja nouse hieman istuimelta. Moottorin tulee sammua kahden sekunnin kuluessa.

    4. Poistu istuimelta, kytke seisontajarru, siirrä voimanulosoton kytkin POIS-asentoon ja siirrä liikkeenohjausvivut LUKITTU VAPAA -asentoon. Käynnistä moottori. Kun moottori käy, aseta jompikumpi liikkeenohjausvipu keskelle. Moottorin tulee sammua kahden sekunnin kuluessa. Toista toisella liikkeenohjausvivulla.

    5. Poistu istuimelta, vapauta seisontajarru, siirrä voimanulosoton kytkin POIS-asentoon ja siirrä liikkeenohjausvivut LUKITTU VAPAA -asentoon. Yritä käynnistää moottori. Moottori ei saa käynnistyä.

    Ohjausyksikön käyttö järjestelmän ongelmien määritykseen

    Kone on varustettu ohjausyksiköllä, joka tarkkailee erilaisten tärkeiden järjestelmien tilaa. Ohjausyksikkö sijaitsee oikeanpuoleisen ohjauspaneelin alla. Siihen päästään käsiksi sivupaneelin kannen kautta (Kuva 12). Avaa sivupaneelin kansi vapauttamalla kaksi salpaa ja vetämällä sitä ulos.

    g004495

    Ohjausyksikön etupuolella on 11 merkkivaloa, jotka ilmaisevat järjestelmän tilaa. Näistä valoista seitsemää voidaan käyttää järjestelmän vianmääritykseen. Kunkin merkkivalon toiminnon kuvaus; katso Kuva 13. Lisätietoja ohjausyksikön muista toiminnoista on huolto-oppaassa, jonka saa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    g004927

    Istuimen säätö

    Istuin siirtyy eteen- ja taaksepäin. Säädä istuin siten, että pystyt ohjaamaan konetta parhaiten ja asentosi on mahdollisimman mukava.

    Kun haluat säätää istuinta, vapauta istuin siirtämällä vipua sivusuunnassa (Kuva 14).

    g008962

    Istuinjousituksen säätö

    Istuinta voidaan säätää siten, että ajo on tasaista ja mukavaa. Aseta istuin kohtaan, jossa ajoasento on mahdollisimman mukava.

    Säädä se mahdollisimman mukavaksi kääntämällä edessä olevaa nuppia jompaankumpaan suuntaan (Kuva 15).

    g019768

    Istuimen vapautus

    Jotta istuimen alla oleviin hydraulijärjestelmiin ja muihin järjestelmiin päästään käsiksi, irrota istuimen kiinnityssalpa ja käännä istuin eteenpäin.

    1. Liu’uta istuin etuasentoon istuimen asennon säätövivun avulla.

    2. Vapauta istuin vetämällä istuimen salpaa eteenpäin ja nostamalla sitä (Kuva 16).

      g020871

    Käytön aikana

    Turvallisuus käytön aikana

    Yleinen turvallisuus

    • Omistaja ja käyttäjä voivat estää loukkaantumisia tai omaisuusvahinkoja aiheuttavat tapaturmat ja ovat siksi vastuussa niistä.

    • Pukeudu asianmukaisesti. Käytä silmäsuojaimia, pitkiä housuja, tukevia liukastumisen estäviä kenkiä ja kuulosuojaimia. Sido pitkät hiukset. Älä käytä löysiä vaatteita tai riippuvia koruja.

    • Älä käytä konetta sairaana, väsyneenä tai alkoholin tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena.

    • Koneen käyttö vaatii käyttäjän täyden huomion. Jos käyttäjän huomio keskittyy muualle, saattaa seurata henkilö- tai omaisuusvahinko.

    • Varmista ennen moottorin käynnistämistä, että kaikki käytöt ovat vapaalla ja että seisontajarru on kytketty. Käynnistä moottori ollessasi käyttäjän paikalla.

    • Älä kuljeta matkustajia koneessa äläkä päästä sivullisia tai lapsia käyttöalueelle.

    • Käytä konetta vain, kun näkyvyys on hyvä, jotta vältät kuopat ja piilevät vaarat.

    • Vältä märän ruohon leikkuuta. Heikentynyt pito voi aiheuttaa koneen luisumisen.

    • Pidä kädet ja jalat etäällä pyörivistä osista. Pysy etäällä heittoaukosta.

    • Varmista ennen peruuttamista, että reitti on vapaa, katsomalla taakse ja alas.

    • Ole varovainen lähestyessäsi kulmia, joissa on huono näkyvyys, pensaita, puita tai muita näköesteitä.

    • Pysäytä terät, jos et leikkaa ruohoa.

    • Jos kone osuu esteeseen tai tärisee epätavallisesti, pysäytä kone, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin tarkastat lisälaitteen. Suorita tarvittavat korjaukset ennen koneen käytön jatkamista.

    • Hidasta ja ole varovainen kääntyessäsi koneella ja ylittäessäsi teitä ja jalkakäytäviä. Anna muille aina etuajo-oikeus.

    • Kytke leikkuuyksikön käyttö pois, sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin säädät leikkuukorkeutta (ellei sitä voi säätää käyttäjän paikalta).

    • Käytä moottoria vain tiloissa, joissa on hyvä ilmanvaihto. Pakokaasut sisältävät hiilimonoksidia, joka on hengenvaarallinen hengitettäessä.

    • Älä jätä käynnissä olevaa konetta ilman valvontaa.

    • Suorita seuraavat toimenpiteet ennen käyttäjän paikalta poistumista:

      • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

      • Vapauta voimanulosotto ja laske lisälaitteet alas.

      • Kytke seisontajarru.

      • Sammuta moottori ja irrota virta-avain (jos varusteena).

      • Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    • Käytä laitetta vain, kun näkyvyys on hyvä ja kun sääolosuhteet ovat hyvät. Älä käytä konetta ukonilman aikana.

    • Älä käytä konetta hinaukseen.

    • Käytä vain Toron hyväksymiä lisävarusteita, lisälaitteita ja varaosia.

    Kaatumissuojausjärjestelmän (ROPS) turvallisuus

    • Älä irrota mitään kaatumissuojausjärjestelmän osia koneesta.

    • Varmista, että turvavyö on kiinnitetty ja nopeasti avattavissa hätätilanteessa.

    • Tarkista vapaa alikulkukorkeus ja varo osumasta esteisiin.

    • Pidä kaatumissuojausjärjestelmä turvallisessa käyttökunnossa tarkistamalla se vaurioiden varalta säännöllisesti ja pitämällä kaikki kiinnittimet tiukalla.

    • Vaihda vaurioituneet kaatumissuojausjärjestelmän osat. Älä korjaa tai muuta niitä.

    • Käytä aina turvavyötä, kun turvakaari on nostettuna.

    • Kaatumissuojausjärjestelmä on keskeinen turvalaite. Taittuva turvakaari on pidettävä nostettuna ja lukitussa asennossa ja turvavyötä on käytettävä koneen käytön aikana, kun turvakaari on yläasennossa.

    • Laske taittuva turvakaari väliaikaisesti vain silloin, kun se on välttämätöntä. Älä käytä turvavyötä, kun turvakaari on alhaalla.

    • Huomaa, että kaatumissuojausta ei ole, kun taittuva turvakaari on alhaalla.

    • Tutki leikattava alue, äläkä koskaan taita taittuvaa turvakaarta alas alueilla, joilla on rinteitä, pudotuksia tai vettä.

    Turvallisuus rinteissä

    • Rinteissä on huomattava koneen hallinnan menettämisen ja kaatumisen vaara. Tällaiset onnettomuudet voivat aiheuttaa vakavan tapaturman tai kuoleman. Käyttäjä on vastuussa turvallisesta käytöstä rinteissä. Koneen käyttö rinteissä edellyttää erityistä huolellisuutta.

    • Käyttäjän on arvioitava leikkuupaikan olosuhteet ja tarkastettava käyttöpaikka ja määritettävä niiden perusteella, onko rinne turvallinen koneen käyttöön. Tämä tarkastus on tehtävä huolellisesti ja harkiten.

    • Kun käytät konetta rinteissä, tarkista alla olevat ohjeet ja määritä, voidaanko konetta käyttää kyseisellä paikalla ja kyseisissä olosuhteissa. Maaston muutokset voivat vaikuttaa koneen käyttöön rinteissä.

    • Vältä koneen käynnistämistä, pysäyttämistä tai kääntämistä rinteissä. Vältä nopeuden tai suunnan äkillistä muuttamista. Käänny hitaasti ja vähän kerrallaan.

    • Älä käytä konetta olosuhteissa, joissa pito, ohjaus tai vakaus ovat kyseenalaisia.

    • Poista tai merkitse esteet, kuten ojat, kuopat, urat, töyssyt, kivet tai muut piilevät vaarat. Korkea ruoho voi peittää esteet. Maaston epätasaisuudet voivat kaataa koneen.

    • Huomaa, että koneen käyttö märässä ruohossa, poikittain rinteissä tai alamäessä saattaa johtaa koneen pidon menettämiseen. Pidon menetys vetopyörissä saattaa aiheuttaa luisumisen ja jarrujen ja ohjauksen hallinnan menetyksen.

    • Käytä konetta erityisen varovasti pudotusten, ojien, vallien, vesiesteiden tai muiden vaarojen lähellä. Kone voi kaatua yllättäen, jos pyörä menee reunan yli tai jos reuna sortuu. Määritä suoja-alue koneen ja mahdollisen vaaran välille.

    • Tunnista vaarat rinteen juurella. Jos vaaroja on, leikkaa rinne kävellen ohjattavalla ruohonleikkurilla.

    • Jos mahdollista, pidä leikkuuyksiköt laskettuina alas rinteissä käytön aikana. Leikkuuyksiköiden nostaminen rinteissä käytön aikana voi heikentää koneen vakautta.

    • Ole erittäin varovainen käyttäessäsi ruohonkeräysjärjestelmiä tai muita lisälaitteita. Ne voivat vaikuttaa koneen vakauteen ja aiheuttaa hallinnan menetyksen.

    Seisontajarrun käyttö

    Kytke seisontajarru aina, kun pysäytät koneen tai jätät sen ilman valvontaa.

    Seisontajarrun kytkentä

    Vaara

    Seisontajarru ei välttämättä pidä konetta paikallaan rinteessä, mistä voi aiheutua henkilö- tai omaisuusvahinkoja.

    Pysäköi kone rinteeseen vain, jos pyörät voidaan kiilata tai tukea pukeilla.

    g027914

    Seisontajarrun vapautus

    g027915

    Moottorin käynnistys

    Note: Hehkutulppien merkkivalo palaa kuusi sekuntia, kun virta-avain käännetään KäYNNISSä-asentoon. Kun valo sammuu, käännä virta-avain KäYNNISTYS-asentoon.

    Important: Suorita käynnistysvaiheita korkeintaan 15 sekunnin ajan minuutissa, jotta käynnistysmoottori ei ylikuumene.

    Important: Kun moottori käynnistetään ensimmäisen kerran tai kun moottoriöljy on vaihdettu tai moottori, vaihteisto tai napamoottori on huollettu, aja koneella kaasuvipu HIDAS-asennossa eteen- ja taaksepäin 1–2 minuutin ajan. Käytä nostovipua ja voimanulosoton vipua ja tarkista, että ne toimivat oikein. Sammuta sitten moottori, tarkista nesteiden määrät ja tarkista, onko koneessa öljyvuotoja, irtonaisia osia tai muita havaittavia vikoja.

    g191137

    Note: Jätä kaasu HIDAS- ja NOPEA-asentojen puoliväliin, kunnes moottori ja hydraulijärjestelmä ovat lämmenneet.

    Koneella ajo

    Kaasuvivulla säädetään moottorin pyörintänopeutta (1/min). Aseta kaasuvipu NOPEA-asentoon, jolloin suorituskyky on parhaimmillaan. Käytä lisälaitteita aina kaasun ollessa NOPEA-asennossa.

    Varoitus

    Kone voi kääntyä hyvin nopeasti. Käyttäjä voi menettää koneen hallinnan ja aiheuttaa henkilö- tai omaisuusvahinkoja.

    • Ole varovainen kääntyessäsi.

    • Hidasta konetta ennen jyrkkiä käännöksiä.

    1. Vapauta seisontajarru.

      Note: Moottori sammuu, jos käyttäjä siirtää liikkeenohjausvipuja pois LUKITTU VAPAA -asennosta seisontajarrun ollessa kytkettynä.

    2. Siirrä liikkeenohjausvivut keskelle, lukitsemattomaan asentoon.

    3. Koneella ajetaan seuraavasti:

      • Kun haluat ajaa suoraan eteenpäin, työnnä liikkeenohjausvipuja hitaasti eteenpäin (Kuva 20).

      • Kun haluat ajaa suoraan taaksepäin, vedä liikkeenohjausvipuja hitaasti taaksepäin (Kuva 20).

      • Kun haluat kääntyä, hidasta vauhtia vetämällä molempia vipuja taaksepäin ja työnnä sitten kääntymissuunnan suhteen päinvastaisella puolella olevaa vipua eteenpäin (Kuva 20.)

      • Kun haluat pysähtyä, vedä liikkeenohjausvivut VAPAALLE.

      Note: Mitä enemmän liikkeenohjausvipuja siirretään, sitä nopeammin kone liikkuu kyseiseen suuntaan.

      g004532

    Moottorin sammutus

    Varoitus

    Lapset ja sivulliset voivat loukkaantua, jos he yrittävät siirtää tai käyttää konetta sen ollessa ilman valvontaa.

    Muista irrottaa virta-avain ja kytkeä seisontajarru aina, kun jätät koneen ilman valvontaa, vaikka vain muutamaksi minuutiksi.

    g244208

    Leikkurin käyttö

    Leikkuupöydän nostokytkimen käyttö

    Leikkuuyksikköä nostetaan ja lasketaan leikkuupöydän nostokytkimellä (Kuva 22). Moottorin on oltava käynnissä, jotta vipua voidaan käyttää.

    g020873
    • Laske leikkuuyksikkö työntämällä leikkuupöydän nostokytkin alas (Kuva 22).

      Important: Kun leikkuuyksikkö lasketaan, se asettuu kellutus-/joutokäyntiasentoon.

    • Nosta leikkuupöytä työntämällä leikkuupöydän nostokytkin ylös (Kuva 22).

    Important: Älä pidä vipua enää ylhäällä tai alhaalla, kun leikkuupöytä on nostettu tai laskettu kokonaan. Muutoin hydraulijärjestelmä vaurioituu.

    Voimanulosoton (PTO) kytkentä

    Voimanulosoton (PTO) kytkin käynnistää ja pysäyttää leikkuuterät ja eräät virtaa käyttävät lisälaitteet.

    Note: Jos moottori on kylmä, anna moottorin lämmetä 5–10 minuuttia ennen voimanulosoton kytkemistä.

    g243799

    Voimanulosoton (PTO) vapautus

    g009174

    Leikkuukorkeuden säätö

    Leikkuukorkeudeksi voidaan säätää 2,5–15,8 cm (6 mm:n välein) siirtämällä pidätystappia eri reikiin.

    1. Työnnä leikkuupöydän nostokytkintä ylös moottorin ollessa käynnissä, kunnes leikkuuyksikkö on kokonaan ylhäällä, ja vapauta kytkin heti (Kuva 22).

    2. Käännä pidätystappia, kunnes sitä vastaava putkisokka osuu leikkuukorkeuden kannattimen aukkoihin, ja irrota se (Kuva 25).

    3. Valitse leikkuukorkeuden kannattimesta haluttua leikkuukorkeutta vastaava reikä, työnnä tappi reikään ja lukitse se paikalleen kääntämällä sitä alas (Kuva 25).

      Note: Reikiä on neljässä rivissä (Kuva 25). Ylin rivi vastaa tapin yläpuolelle merkittyä leikkuukorkeutta. Toinen rivi alaspäin vastaa merkittyä leikkuukorkeutta plus 6 mm. Kolmas rivi alaspäin vastaa merkittyä leikkuukorkeutta plus 13 mm. Alin rivi vastaa merkittyä leikkuukorkeutta plus 18 mm. 15,8 cm:n asentoa varten on vain yksi reikä toisella rivillä. Tämä ei lisää 6 mm:iä 15,2 cm:n asentoon.

      g020870
    4. Säädä nurmisuojarullia ja jalaksia tarvittaessa.

    Käyttövihjeitä

    Kaasun Nopea-asetus / ajonopeus

    Jotta koneen ja leikkuupöydän käytössä olisi tarpeeksi tehoa leikkuun aikana, pidä kaasu NOPEA-asennossa ja säädä ajonopeutta olosuhteiden mukaan. Vähennä ajonopeutta, kun leikkuuterien kuormitus kasvaa, ja lisää ajonopeutta, kun terien kuormitus pienenee.

    Leikkuusuunnan vaihto

    Vaihtele leikkuusuuntaa, jotta nurmeen ei muodostu vakoja ajan mittaan. Tämä helpottaa myös leikkuujätteen levittämistä, mikä puolestaan edistää maatumista ja lannoitusta.

    Leikkuunopeus

    Leikkuujäljen parantamiseksi ajonopeutta kannattaa hidastaa tietyissä olosuhteissa.

    Matalan leikkuun välttäminen

    Jos koneen leikkuuleveys on leveämpi kuin ennen käyttämässäsi koneessa, nosta leikkuukorkeutta, jotta et leikkaa epätasaista nurmea liian lyhyeksi.

    Valitse olosuhteisiin sopiva leikkuukorkeus

    Leikkaa yhden leikkuun aikana noin 25 mm tai korkeintaan â…“ ruohon korkeudesta. Poikkeuksellisen rehevässä ja tiheässä ruohikossa ajonopeutta on ehkä hidastettava ja/tai leikkuukorkeutta korotettava seuraavaksi korkeampaan asetukseen.

    Important: Jos leikataan yli kolmasosa ruohon pituudesta tai harvaa, pitkää ruohoa tai jos olosuhteet ovat kuivat, ilmassa kulkeutuvaa leikkuujätettä ja roskia sekä leikkuupöydän käyttölaitteen rasitusta voi vähentää käyttämällä terien tasaista osaa.

    Pitkän ruohon leikkaaminen

    Jos ruohon annetaan kasvaa hieman normaalia pidemmäksi tai jos se on hyvin kosteaa, leikkaa ruoho korkeammalla leikkuukorkeudella. Leikkaa ruoho sitten uudelleen normaalia, alempaa asetusta käyttäen.

    Leikkuukoneen puhtaanapito

    Poista leikkuujätteet ja lika leikkurin alapuolelta aina käytön jälkeen. Jos leikkurin sisälle kertyy ruohoa ja likaa, leikkuujäljestä tulee ennen pitkää epätyydyttävä.

    Puhdista moottori, äänenvaimennin, akkutila, seisontajarru, leikkuuyksiköt ja polttoaineen säilytysalue ruohosta, lehdistä tai liiallisesta rasvasta palovaaran vähentämiseksi. Puhdista öljy- ja polttoaineroiskeet.

    Terien kunnossapito

    • Pidä terät terävinä koko leikkuukauden ajan. Kun terät ovat terävät, ne leikkaavat siististi repimättä tai silppuamatta ruohoa. Repeytymien vuoksi ruohon reunat muuttuvat ruskeiksi, mikä heikentää kasvua ja altistaa kasvisairauksille.

    • Tarkista päivittäin, että terät ovat terävät ja että ne eivät ole kuluneet tai vaurioituneet. Teroita terät tarpeen vaatiessa.

    • Jos terä on vaurioitunut tai kulunut, vaihda se aitoon Toro-vaihtoterään. Katso terän vaihtamisen ohjeet leikkuuyksikön käyttöoppaasta.

    Käytön jälkeen

    Yleinen turvallisuus

    • Sammuta moottori, irrota virta-avain (jos varusteena) ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

    • Vähennä tulipalon vaaraa poistamalla ruoho ja leikkuujäte leikkuuyksiköistä, äänenvaimentimista ja moottoritilasta. Puhdista öljy- ja polttoaineroiskeet.

    • Jos leikkuuyksiköt ovat kuljetusasennossa, käytä mekaanista varmistuslukkoa (jos saatavilla), ennen kuin jätät koneen ilman valvontaa.

    • Anna moottorin jäähtyä, ennen kuin varastoit laitteen suljettuun tilaan.

    • Irrota virta-avain ja sulje polttoaineen sulkuventtiili (jos asennettuna) ennen koneen varastointia tai kuljetusta.

    • Älä säilytä konetta tai polttoainesäiliötä tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).

    • Huolla ja puhdista turvavyöt tarpeen mukaan

    Koneen työntäminen

    Hätätilanteessa konetta voidaan liikuttaa hyvin lyhyen matkaa avaamalla hydraulipumpussa olevat ohitusventtiilit ja työntämällä konetta.

    Important: Työnnä konetta aina käsin ja vain lyhyitä matkoja. Konetta ei saa hinata, koska se voi vaurioittaa hydraulijärjestelmää.

    Important: Ohitusventtiilien on oltava auki aina, kun konetta työnnetään tai hinataan. Sulje venttiilit, kun olet työntänyt tai hinannut koneen haluamaasi paikkaan.

    1. Nosta istuin. Katso Istuimen vapautus

    2. Paikanna ohitusventtiilit (Kuva 26), ja kierrä kutakin ohitusventtiiliä yksi kierros vastapäivään.

      Note: Tällöin hydraulineste pääsee ohittamaan pumpun ja pyörät voivat pyöriä.

      Important: Kierrä ohitusventtiiliä korkeintaan yksi kierros. Näin venttiilit eivät irtoa rungosta eikä nestettä pääse vuotamaan.

      g004644
    3. Varmista, että seisontajarru on vapautettu, ja työnnä kone haluamaasi paikkaan.

    4. Sulje venttiilit kiertämällä kutakin venttiiliä yksi kierros myötäpäivään (Kuva 26).

      Note: Älä kiristä venttiileitä liikaa.

    5. Kiristä venttiilit noin momenttiin 8 N·m.

      Important: Varmista, että ohitusventtiilit on suljettu ennen moottorin käynnistämistä. Jos moottoria käytetään ohitusventtiilien ollessa auki, vaihteisto ylikuumenee.

    Koneen kuljetus

    Käytä koneen kuljetukseen raskaaseen käyttöön tarkoitettua perävaunua tai lava-autoa. Varmista, että perävaunussa tai kuljetusajoneuvossa on kaikki lain vaatimat jarrut, valot ja merkinnät. Lue huolellisesti kaikki turvaohjeet. Nämä tiedot auttavat suojaamaan sinua, perhettäsi, lemmikkejäsi ja sivullisia loukkaantumiselta.

    Vaara

    Kaduilla ja teillä ajaminen ilman suuntavilkkuja, valoja, heijastavia merkintöjä tai hitaan ajoneuvon merkkiä on vaarallista ja saattaa aiheuttaa henkilövahinkoihin johtavan onnettomuuden.

    Älä aja koneella julkisella tiellä tai kadulla.

    1. Jos käytät perävaunua, kiinnitä se vetoajoneuvoon ja käytä turvaketjuja.

    2. Jos mahdollista, yhdistä perävaunun jarrut.

    3. Lastaa kone perävaunuun tai lava-autoon. Katso Koneen lastaus.

    4. Sammuta moottori, irrota avain, kytke seisontajarru ja sulje polttoaineventtiili.

    5. Kiinnitä kone kiinnityslenkeistä tiukasti perävaunuun tai lavalle hihnoilla, ketjuilla, vaijereilla tai köysillä (Kuva 27).

      g191318

    Koneen lastaus

    Ole erittäin varovainen lastatessasi konetta perävaunuun tai kuorma-autoon ja poistaessasi konetta niistä. Käytä toimenpiteeseen täysleveää ramppia, joka on konetta leveämpi. Aja kone ramppia ylös peruuttamalla ja alas etupuoli edellä (Kuva 28).

    g027995

    Important: Älä käytä kapeita erillisiä ramppeja koneen molemmilla puolilla.

    Vaara

    Koneen lastaaminen perävaunuun tai kuorma-autoon lisää kaatumisen mahdollisuutta, mikä voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman.

    • Ole erittäin varovainen käyttäessäsi konetta rampilla.

    • Kun lastaat tai purat konetta, käytä turvavyötä ja varmista, että turvakaari on yläasennossa. Varmista, että turvakaaren ja suljetun peräkärryn katon väliin jää tilaa.

    • Käytä vain täysleveää ramppia. Älä käytä erillisiä ramppeja koneen molemmilla puolilla.

    • Rampin ja maanpinnan tai rampin ja perävaunun tai lava-auton lavan välinen kulma ei saa olla yli 15 astetta.

    • Varmista, että rampin pituus on vähintään neljä kertaa pidempi kuin perävaunun tai lava-auton lavan korkeus maahan. Näin varmistetaan, että rampin kulma tasaiseen maahan ei ole yli 15 astetta.

    • Aja kone ramppia ylös peruuttamalla ja alas etupuoli edellä.

    • Vältä koneen äkillistä kiihdyttämistä tai hidastamista rampilla ajettaessa, sillä tämä voi aiheuttaa hallinnan menetyksen tai kaatumisen.

    g027996

    Kunnossapito

    Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

    Turvallisuus huollon aikana

    • Suorita seuraavat toimenpiteet ennen käyttäjän paikalta poistumista:

      • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

      • Vapauta voimanulosotto ja laske lisälaitteet alas.

      • Kytke seisontajarru.

      • Sammuta moottori ja irrota virta-avain (jos varusteena).

      • Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    • Anna koneen osien jäähtyä ennen huollon suorittamista.

    • Jos leikkuuyksiköt ovat kuljetusasennossa, käytä mekaanista varmistuslukkoa (jos varusteena), ennen kuin jätät koneen ilman valvontaa.

    • Jos mahdollista, älä huolla konetta moottorin ollessa käynnissä. Pysy etäällä liikkuvista osista.

    • Tue kone pukeilla, kun työskentelet koneen alla.

    • Vapauta paine varovasti osista, joihin on varastoitunut energiaa.

    • Pidä kaikki koneen osat hyvässä kunnossa ja kaikkien laitteiden kiinnitykset ja erityisesti terien kiinnikkeet tiukalla.

    • Vaihda kaikki kuluneet tai vaurioituneet tarrat.

    • Käytä vain Toro-alkuperäisvaraosia, jotta kone toimii turvallisesti ja parhaalla mahdollisella tavalla. Muiden valmistajien varaosat voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

    Kunnossapitotaulukko

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    10 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Kiristä rungon kiinnityspultit.
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • 50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda leikkuuyksikön vaihteiston voiteluaine.
  • Vaihda moottorin öljy ja suodatin.
  • 200 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda hydraulineste ja -suodatin.
  • Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Turvajärjestelmän testaus.
  • Tarkista moottoriöljyn määrä.
  • Tarkista moottorin jäähdytysnesteen määrä.
  • Puhdista jäähdytin paineilmalla (useammin pölyisissä tai likaisissa olosuhteissa).
  • Tarkista hydraulinesteen määrä.
  • Puhdista leikkuuyksikkö ja kone.
  • Puhdista kone.
  • Puhdista ja huolla turvavyö.
  • 50 käyttötunnin välein
  • Rasvaa laakereiden ja holkkien rasvanipat(useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa ja jokaisen pesun jälkeen).
  • Tarkista akun kaapeleiden kytkennät.
  • Rengaspaineen tarkistus
  • 100 käyttötunnin välein
  • Tarkista laturin hihnan kireys.
  • 150 käyttötunnin välein
  • Tarkista leikkuuyksikön vaihteistossa oleva voiteluaine.
  • Vaihda moottoriöljy ja suodatin.
  • 200 käyttötunnin välein
  • Tarkista jäähdytysjärjestelmän letkut ja tiivisteet. Vaihda, jos ne ovat halkeilleet tai repeytyneet.
  • Kiristä pyöränmutterit.
  • 400 käyttötunnin välein
  • Vaihda leikkuuyksikön vaihteiston voiteluaine.
  • Huolla ilmanpuhdistimen suodatin.– huolla suodatin myös silloin, kun ilmanpuhdistimen ilmaisin näyttää punaista. Huolla ilmanpuhdistimen suodatin useammin erittäin pölyisissä tai likaisissa olosuhteissa.
  • Huolla ilmanpuhdistin.
  • Vaihda vedenerottimen polttoainesuodattimen kotelo.
  • Tyhjennä vesi tai muut kertymät vedenerottimesta.
  • Tarkista polttoaineletkut ja liitännät.
  • 800 käyttötunnin välein
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö.
  • Vaihda hydraulineste ja -suodatin.
  • Tarkista moottorin venttiilivälykset. Katso lisäohjeet moottorin käyttöoppaasta.
  • 1500 käyttötunnin välein
  • Vaihda liikkuvat letkut.
  • Ennen varastointia
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö.
  • Kahden vuoden välein
  • Huuhtele jäähdytysjärjestelmä ja vaihda neste.
  • Important: Lisää huoltotoimenpiteitä on moottorin käyttöoppaassa.

    Note: Kytkentä- ja hydraulikaavion voi tarvittaessa ladata maksuttomasti osoitteesta www.Toro.com etsimällä oman laitteen kotisivulla olevasta opaslinkistä.

    Important: Tämän koneen suojusten kiinnikkeiden on tarkoitus pysyä kiinni suojuksessa sen irrotuksen jälkeen. Löysää kunkin suojuksen kaikkia kiinnikkeitä muutama kierros niin, että suojus on löysällä mutta kuitenkin yhä paikallaan. Löysää sitten kiinnikkeitä lisää, kunnes suojus irtoaa. Näin vältetään pulttien irtoaminen vahingossa pidikkeistä.

    Päivittäisen huollon tarkastuslista

    Ota tästä sivusta kopioita.

    Tarkistettavat kohdatViikolle:
    MaTiKeToPeLaSu
    Tarkista turvajärjestelmän toiminta.       
    Tarkista suuntain ala-asennossa (jos on).       
    Tarkista seisontajarrun toiminta.       
    Tarkista polttoaineen määrä.       
    Tarkista hydraulinesteen määrä.       
    Tarkista moottoriöljyn määrä.       
    Tarkista jäähdytysnesteen määrä.        
    Tarkista veden/polttoaineen erotin.       
    Tarkista ilmansuodattimen rajoitinilmaisin.1       
    Tarkista, ettei jäähdyttimessä ja säleikössä ole roskia.       
    Kuuntele, kuuluuko moottorista epätavallisia ääniä.2       
    Kuuntele, kuuluuko käytettäessä outoja ääniä.       
    Tarkista, ettei hydrauliletkuissa ole vaurioita.       
    Tarkista nestevuodot.       
    Tarkista rengaspaine.       
    Tarkista mittareiden toiminta.       
    Tarkista terien kunto.       
    Voitele kaikki rasvanipat.3       
    Puhdista kone       
    Korjaa maalipinnan vauriot.       

    1. Jos merkkivalo palaa punaisena

    2. Tarkista hehkutulppa ja ruiskutussuuttimet, jos käynnistys on hidas, savua on liikaa tai käyntiääni on karkea.

    3. Välittömästi jokaisen pesun jälkeen, luettelon mukaisesta huoltovälistä riippumatta.

    Todetut viat
    Tarkastuksen suoritti:
    VikaPäivämääräHuomio
       
       
       
       
       

    Varoitus

    Jos jätät avaimen virtalukkoon, joku voi vahingossa käynnistää moottorin ja vahingoittaa vakavasti lähellä olijoita.

    Irrota avain virtalukosta ennen huollon aloitusta.

    Voitelu

    Laakerien ja holkkien rasvaus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Rasvaa laakereiden ja holkkien rasvanipat(useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa ja jokaisen pesun jälkeen).
  • Koneessa on rasvanippoja, jotka on voideltava säännöllisesti litiumrasvalla nro 2. Voitelu on tehtävä useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa, sillä laakereihin ja holkkeihin tunkeutuva lika nopeuttaa kulumista.

    1. Pyyhi rasvanipat puhtaaksi, ettei epäpuhtauksia pääse laakeriin tai holkkiin.

    2. Pumppaa rasvaa rasvanippoihin.

    3. Pyyhi pois ylimääräinen rasva.

    Note: Laakereiden käyttöikä saattaa lyhentyä väärien pesukäytäntöjen takia. Älä pese konetta sen ollessa vielä kuuma ja vältä laakereiden ja tiivisteiden suihkuttamista korkealla paineella tai suurella määrällä nestettä.

    Leikkuuyksikön vaihteiston voiteluhuolto

    Vaihteistossa on käytettävä SAE EP90W -vaihteistoöljyä. Vaikka vaihteisto toimitetaan tehtaalta voiteluaineella täytettynä, tarkista leikkuuyksikön voiteluaineen määrä ennen sen käyttöä ja kohdan Päivittäisen huollon tarkastuslista suositusten mukaisesti.

    Leikkuuyksikön vaihteiston voiteluaineen tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    150 käyttötunnin välein
  • Tarkista leikkuuyksikön vaihteistossa oleva voiteluaine.
    1. Pysäköi kone ja leikkuuyksikkö tasaiselle alustalle.

    2. Laske leikkuuyksikkö 2,5 cm:n leikkuukorkeuteen.

    3. Vapauta voimanulosotto, siirrä liikkeenohjausvivut LUKITTU VAPAA -asentoon ja kytke seisontajarru.

    4. Siirrä kaasuvipu HIDAS-asentoon, sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    5. Nosta jalkatuki, jolloin leikkuuyksikön yläpuoli tulee näkyviin.

    6. Irrota mittatikku/täyttötulppa vaihteiston yläosasta ja varmista, että voiteluaineen pinta on mittatikun merkintöjen välissä (Kuva 30).

      g004502
    7. Jos voiteluainetta on vähän, lisää sitä, kunnes sen pinta on mittatikun merkintöjen välissä.

      Important: Älä käytä liikaa voiteluainetta, jotta vaihteisto ei vaurioidu.

    Leikkuuyksikön vaihteiston voiteluaineen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda leikkuuyksikön vaihteiston voiteluaine.
  • 400 käyttötunnin välein
  • Vaihda leikkuuyksikön vaihteiston voiteluaine.
    1. Pysäköi kone ja leikkuuyksikkö tasaiselle alustalle.

    2. Laske leikkuuyksikkö 2,5 cm:n leikkuukorkeuteen.

    3. Vapauta voimanulosotto, siirrä liikkeenohjausvivut LUKITTU VAPAA -asentoon ja kytke seisontajarru.

    4. Siirrä kaasuvipu HIDAS-asentoon, sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    5. Nosta jalkatuki, jolloin leikkuuyksikön yläpuoli tulee näkyviin.

    6. Irrota vaihteiston päällä oleva mittatikku/täyttötulppa (Kuva 30).

    7. Sijoita vaihteiston etupuolella alhaalla olevan tyhjennystulpan alle suppilo ja tyhjennysastia, irrota tulppa ja valuta voiteluaine astiaan.

    8. Laita tyhjennystulppa takaisin paikalleen.

    9. Lisää voiteluainetta noin 283 ml, kunnes sen pinta on mittatikun merkintöjen välissä.

      Important: Älä käytä liikaa voiteluainetta, jotta vaihteisto ei vaurioidu.

    Moottorin huolto

    Moottorin turvallinen käyttö

    • Sammuta moottori ja irrota virta-avain ennen öljyn tarkistusta tai lisäystä kampikammioon.

    • Älä muuta kierrosnopeussäätimen nopeutta tai käytä moottoria ylikierroksilla.

    Ilmanpuhdistimen tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Huolla ilmanpuhdistimen suodatin.– huolla suodatin myös silloin, kun ilmanpuhdistimen ilmaisin näyttää punaista. Huolla ilmanpuhdistimen suodatin useammin erittäin pölyisissä tai likaisissa olosuhteissa.
    1. Tarkista, ettei ilmanpuhdistimen rungossa ole vaurioita, jotka voisivat aiheuttaa ilmavuodon. Vaihda vaurioitunut ilmanpuhdistimen runko.

    2. Tarkista, että ilmanottojärjestelmässä ei ole vuotoja, vaurioita tai löysiä letkunkiristimiä.

    3. Huolla ilmanpuhdistimen suodatin (Kuva 31).

      Important: Älä ylihuolla ilmansuodatinta.

      g243914
    4. Varmista, että suojus on asetettu oikein ja että se on tiiviisti ilmanpuhdistimen rungon ympärillä.

    Ilmanpuhdistimen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Huolla ilmanpuhdistin.
  • Note: Jos suojuksen vaahtomuovitiiviste on vaurioitunut, vaihda se.

    Important: Älä käytä korkeapaineista ilmaa, sillä se voi työntää lian suodattimen läpi ilmanottokanavaan.

    Important: Älä puhdista käytettyä suodatinta, sillä sen materiaali saattaa vaurioitua.

    Important: Älä käytä viallista suodatinta.

    Important: Älä paina suodattimen joustavaa keskikohtaa.

    g243913

    Moottoriöljyn huolto

    Moottoriöljyn määrän tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista moottoriöljyn määrä.
  • Moottori toimitetaan kampikammio öljyllä täytettynä. Öljymäärä on kuitenkin tarkistettava ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä ja sen jälkeen. Tarkista öljymäärä ennen koneen käyttöä joka päivä tai joka kerta, kun konetta käytetään.

    Kampikammion öljytilavuus on noin 3,8 litraa suodatin asennettuna. Käytä seuraavien määritysten mukaista korkealaatuista moottoriöljyä:

    • Vaadittu API-luokitus: CH-4, CI-4 tai korkeampi.

    • Suositus: SAE 15W-40 (yli –17 °C)

    • Vaihtoehto: SAE 10W-30 tai 5W-30 (kaikki lämpötilat)

    Note: Toro Premium -moottoriöljyä on saatavana jälleenmyyjältä (viskositeetti 15W-40 tai 10W-30). Katso näiden osien osanumerot osaluettelosta.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, laske leikkuuyksikkö, siirrä kaasuvipu HIDAS-asentoon, sammuta moottori ja irrota virta-avain virtalukosta.

    2. Avaa konepelti.

    3. Poista mittatikku, pyyhi puhtaaksi, työnnä takaisin ja vedä uudestaan ulos.

    4. Tarkista moottoriöljyn määrä.

      Jos öljyn taso on mittatikun merkintöjen välissä (Kuva 33, F), moottorin öljymäärä on riittävä. Jos öljyn taso on mittatikun alemman merkinnän alapuolella (Kuva 33, B), lisää öljyä, kunnes sen taso on mittatikun merkintöjen välissä.

      g029301

    Moottoriöljyn ja öljynsuodattimen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda moottorin öljy ja suodatin.
  • 150 käyttötunnin välein
  • Vaihda moottoriöljy ja suodatin.
  • Jos mahdollista, käytä moottoria juuri ennen öljynvaihtoa, sillä lämmin öljy juoksee paremmin ja kuljettaa mukanaan enemmän epäpuhtauksia.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    2. Avaa konepelti.

    3. Vaihda öljy (Kuva 34).

      g031623
    4. Vaihda öljynsuodatin (Kuva 35).

      g027477
    5. Täytä kampikammio öljyllä. Katso Moottoriöljyn määrän tarkistus.

    Polttoainejärjestelmän huolto

    Hengenvaara

    Tietyissä olosuhteissa dieselpolttoaine ja polttoainehöyryt ovat erittäin tulenarkoja ja räjähdysherkkiä. Polttoaineen aiheuttamasta tulipalosta tai räjähdyksestä voi olla seurauksena palovammoja ja omaisuusvahinkoja.

    • Täytä polttoainesäiliö suppilon avulla ulkona tai avoimessa tilassa, kun moottori on sammutettu ja jäähtynyt. Pyyhi läikkynyt polttoaine pois.

    • Polttoainesäiliötä ei saa täyttää aivan täyteen. Lisää polttoainetta polttoainesäiliöön, kunnes pinta on täyttökaulan alareunan tasalla.

    • Älä tupakoi polttoainetta käsitellessäsi ja pysy kaukana avotulesta tai paikoista, joissa kipinä voi sytyttää polttoainehöyryt.

    • Säilytä polttoaine puhtaassa, turvallisuushyväksytyssä säiliössä. Pidä korkki suljettuna.

    Vedenerottimen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Vaihda vedenerottimen polttoainesuodattimen kotelo.
  • Tyhjennä vesi tai muut kertymät vedenerottimesta.
  • g031412

    Polttoainesäiliön tyhjennys

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    800 käyttötunnin välein
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö.
  • Ennen varastointia
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö.
  • Tyhjennä ja puhdista polttoainesäiliö aikataulun mukaisten huoltovälien ulkopuolella, jos polttoainejärjestelmä likaantuu tai jos kone on tarkoitus varastoida pitkäksi aikaa. Huuhtele säiliö puhtaalla polttoaineella.

    Polttoaineletkujen ja liitäntöjen tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    400 käyttötunnin välein
  • Tarkista polttoaineletkut ja liitännät.
  • Tarkasta, että polttoaineputkissa ei ole haurastumia, vaurioita tai löysiä liitäntöjä.

    Polttoainejärjestelmän ilmaus

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle. Varmista, että polttoainesäiliö on ainakin puolillaan.

    2. Irrota salpa ja nosta konepelti.

    3. Aseta riepu polttoainepumpussa olevan ilmausruuvin alle ja avaa ruuvi (Kuva 37).

      g007882
    4. Käännä virta-avain KäYNNISSä-asentoon.

      Note: Sähkötoiminen polttoainepumppu käynnistyy, jolloin se työntää ilmaa ulos ilmausruuvin kautta.

      Varoitus

      Moottori saattaa käynnistyä tämän toimenpiteen aikana. Käynnistyvän moottorin pyörivät tuulettimet tai hihnat voivat vahingoittaa vakavasti käyttäjää tai sivullisia.

      Pidä kädet, sormet, löysät vaatteet/korut ja pitkät hiukset loitolla moottorin tuulettimesta ja hihnasta tämän toimenpiteen aikana.

    5. Anna virta-avaimen olla PääLLä-asennossa, kunnes ruuvin ympäriltä tulee yhtenäinen polttoainevirta.

    6. Kiristä ruuvi ja käännä avain PYSäYTYS-asentoon.

      Note: Moottori käynnistyy yleensä normaalisti polttoainejärjestelmän ilmaamisen jälkeen. Jos moottori ei käynnisty, ilmaa on voinut jäädä ruiskutuspumpun ja ruiskuttimien väliin. Katso kohta Ruiskuttimien ilmaus.

    Ruiskuttimien ilmaus

    Note: Suorita tämä toimenpide vain, jos ilma on tyhjennetty polttoainejärjestelmästä normaalin esitäyttömenetelmän avulla, eikä moottori käynnisty. Katso kohta Polttoainejärjestelmän ilmaus.

    1. Aseta polttoainepumpusta ruiskutussuuttimeen nro 1 tulevan putkiliitoksen alle riepu. Katso Kuva 38.

      g007881
    2. Siirrä kaasuvipu NOPEA-asentoon.

    3. Käännä virta-avain KäYNNISTYS-asentoon ja varmista, että polttoainetta virtaa liittimen ympäriltä.

      Varoitus

      Moottori saattaa käynnistyä tämän toimenpiteen aikana. Käynnistyvän moottorin pyörivät tuulettimet tai hihnat voivat vahingoittaa vakavasti käyttäjää tai sivullisia.

      Pidä kädet, sormet, löysät vaatteet/korut ja pitkät hiukset loitolla moottorin tuulettimesta ja hihnasta tämän toimenpiteen aikana.

    4. Kiristä putkiliitin tiukasti, kun polttoainevirta on yhtenäinen.

    5. Käännä avain PYSäYTYS-asentoon.

    6. Toista edellä mainitut toimenpiteet kaikille muille suuttimille.

    Sähköjärjestelmän huolto

    Sähköjärjestelmän turvallinen käyttö

    • Irrota akun kytkennät ennen kuin korjaat konetta. Irrota ensin miinusnavan akkukenkä ja vasta sitten plusnavan akkukenkä. Kytke ensin plusnavan akkukenkä ja vasta sitten miinusnavan akkukenkä.

    • Lataa akku avoimessa tilassa, jossa on hyvä ilmanvaihto, kaukana kipinöistä ja avotulesta. Irrota laturin virtajohto ennen kuin kytket laturin akkuun tai irrotat sen akusta. Käytä suojavaatetusta ja eristettyjä työkaluja.

    Akun huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Tarkista akun kaapeleiden kytkennät.
  • Pidä akun yläpuoli puhtaana. Jos kone varastoidaan erityisen kuumaan paikkaan, akku tyhjenee nopeammin kuin viileässä.

    Pidä akun yläosa puhtaana pesemällä se ajoittain ammoniakkiin tai ruokasoodaliuokseen kastetulla harjalla. Huuhtele yläosan pinta vedellä puhdistuksen jälkeen. Älä irrota täyttöaukkojen korkkeja akun puhdistuksen ajaksi.

    Akun kaapeleiden on oltava tiukasti kiinni akun navoissa, jotta sähkökytkentä toimii hyvin.

    Jos navat ruostuvat, irrota kaapelit – miinuskaapeli (-) ensin – ja raaputa liittimiä ja napoja erikseen. Kytke kaapelit – pluskaapeli (+) ensin – ja levitä napojen päälle vaseliinia.

    Vaara

    Akun navat tai metallityökalut voivat aiheuttaa oikosulun koskettaessaan koneen metalliosia, mistä voi seurata kipinöitä. Kipinät voivat saada akun kaasut räjähtämään ja aiheuttaa siten henkilövahingon.

    • Kun irrotat tai asennat akun, älä anna akun napojen koskettaa koneen metalliosia.

    • Älä anna metallityökalujen aiheuttaa oikosulkua akun napojen ja koneen metalliosien välille.

    Vaara

    Akun kaapeleiden virheellinen asennus voi vahingoittaa konetta ja kaapeleita aiheuttaen kipinöitä. Kipinät voivat saada akun kaasut räjähtämään ja aiheuttaa siten henkilövahingon.

    • Irrota aina akun miinuskaapeli (musta) ennen pluskaapelin (punainen) irrottamista.

    • Kytke aina akun pluskaapeli (punainen) ennen miinuskaapelin (musta) kytkemistä.

    Akun säilytys

    Jos kone varastoidaan yli 30 päivän ajaksi, irrota akku ja lataa se täyteen. Säilytä sitä hyllyllä tai koneessa. Jos säilytät akkua koneessa, älä kytke kaapeleita. Varastoi akku viileässä ympäristössä, jotta akku ei tyhjene nopeasti itsestään. Varmista, että akku on ladattu täyteen, jotta se ei jäädy. Täysin ladatun akun ominaispaino on 1,265–1,299.

    Sulakkeiden tarkastus

    Sulakkeet sijaitsevat ohjauspaneelin alla. Niihin päästään käsiksi sivupaneelin kannen kautta (Kuva 39). Avaa sivupaneelin kansi vapauttamalla kaksi salpaa ja vetämällä sitä ulos.

    Jos kone pysähtyy tai sähköjärjestelmässä on muita vikoja, tarkasta sulakkeet. Irrota sulakkeet yksi kerrallaan ja tarkista, ovatko ne palaneet.

    Important: Jos sulakkeita on vaihdettava, uuden sulakkeen tyypin ja ampeeriluvun on oltava sama kuin vanhan sulakkeen. Muutoin sähköjärjestelmä voi vahingoittua. Kunkin sulakkeen kuvaus ja ampeeriluku on merkitty sulakkeiden vieressä olevaan tarraan (Kuva 40).

    Note: Jos sulake palaa usein, sähköjärjestelmässä voi olla oikosulku, ja valtuutetun huoltoteknikon on huollettava sähköjärjestelmä.

    g004495
    decal110-9796nc

    Vetojärjestelmän huolto

    Rengaspaineen tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Rengaspaineen tarkistus
  • Tarkista paine 50 käyttötunnin välein tai kuukausittain sen mukaan, kumpi saavutetaan ensin (Kuva 41).

    Pidä etu- ja takarenkaiden rengaspaine ohjeiden mukaisena. Takarenkaiden oikea ilmanpaine on 1,24 bar ja kääntöpyörien oikea ilmanpaine on 1,03 bar. Epätasainen rengaspaine voi aiheuttaa epätasaisen leikkuujäljen. Tarkista paine, kun renkaat ovat kylmät, jotta painelukema olisi mahdollisimman tarkka.

    g001055

    Kääntöpyörien ja laakereiden vaihto

    1. Uuden kääntöpyöräkokoonpanon, kartiolaakerit ja laakeritiivisteet saa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

    2. Irrota lukkomutteri pultista (Kuva 42).

      g004760
    3. Tartu kääntöpyörään ja irrota pultti haarukasta tai kääntövarresta.

    4. Hävitä vanha kääntöpyörä ja laakerit.

    5. Kokoa kääntöpyörä työntämällä rasvatut kartiolaakerit ja tiivisteet pyörän napaan kuvan mukaisesti (Kuva 42).

    6. Liu’uta välikappale pyörän napaan laakereiden läpi siten, että välikappale ja kaksi laakerin välikappaletta jäävät pyörän navan sisään.

      Important: Varmista, että tiivisteen huuli ei ole taittunut sisäänpäin.

    7. Asenna kääntöpyöräkokoonpano kääntöpyörän haarukan väliin ja kiinnitä se pultilla ja lukkomutterilla.

    8. Kiristä lukkomutteria, kunnes pyörä ei enää pääse pyörimään vapaasti, ja löysää sitä sitten juuri sen verran, että pyörä pääsee pyörimään vapaasti.

    9. Pumppaa voitelupistoolilla kääntöpyörän rasvanippaan litiumrasvaa nro 2.

    Jäähdytysjärjestelmän huolto

    Jäähdytysjärjestelmän turvallinen käyttö

    • Jäähdytysneste on myrkyllistä. Pidä poissa lasten ja lemmikkieläinten ulottuvilta.

    • Paineella suihkuava kuuma jäähdytysneste, kuuma jäähdytin ja sitä ympäröivät osat voivat aiheuttaa vakavia palovammoja.

      • Anna moottorin jäähtyä ainakin 15 minuuttia ennen jäähdyttimen korkin irrottamista.

      • Käytä korkkia käsitellessäsi liinaa ja aukaise korkki hitaasti, jotta paine pääsee pois.

    • Älä käytä konetta, jos suojukset eivät ole paikoillaan.

    • Pidä sormet, kädet ja vaatteet etäällä pyörivästä tuulettimesta ja käyttöhihnasta.

    Jäähdytysjärjestelmän tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista moottorin jäähdytysnesteen määrä.
  • Jäähdytysjärjestelmä on täytetty veden ja etyleeniglykolipakkasnesteen seoksella (seossuhde 50:50). Jäähdytysjärjestelmän tilavuus on 7,5 litraa.

    1. Tarkista paisuntasäiliön jäähdytysnesteen määrä (Kuva 43).

      Note: Jäähdytysnestetason on oltava säiliön reunassa olevien merkkien sisällä.

      g004649
    2. Jos jäähdytysnestettä on liian vähän, irrota paisuntasäiliön korkki ja lisää nestettä.

      Important: Älä täytä liikaa.

    3. Asenna paisuntasäiliön korkki.

    Jäähdyttimen puhdistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Puhdista jäähdytin paineilmalla (useammin pölyisissä tai likaisissa olosuhteissa).
  • 200 käyttötunnin välein
  • Tarkista jäähdytysjärjestelmän letkut ja tiivisteet. Vaihda, jos ne ovat halkeilleet tai repeytyneet.
  • 1500 käyttötunnin välein
  • Vaihda liikkuvat letkut.
  • Kahden vuoden välein
  • Huuhtele jäähdytysjärjestelmä ja vaihda neste.
  • Puhdista jäähdytin, jotta moottori ei ylikuumene.

    Note: Jos leikkuuyksikkö tai moottori sammuu ylikuumenemisen vuoksi, tarkista, onko jäähdyttimeen kertynyt roskia.

    Puhdista jäähdytin seuraavasti:

    1. Avaa konepelti.

    2. Työskentele jäähdyttimen tuulettimen puolelta käsin ja puhalla roskat pois matalapaineisella (3,45 bar) paineilmalla. Toista jäähdyttimen etupuolella ja tuulettimen toisella puolella.

      Important: Älä käytä vettä.

    3. Kun jäähdytin on puhdistettu perusteellisesti, poista jäähdyttimen alustassa olevaan kanavaan mahdollisesti kertynyt jäte.

    4. Sulje konepelti.

    Jarrujen huolto

    Seisontajarrun turvakytkimen säätö

    1. Sammuta moottori, siirrä liikkeenohjausvivut LUKITTU VAPAA -asentoon, kytke seisontajarru ja irrota virta-avain.

    2. Irrota etupaneelin kiinnityspultit ja irrota paneeli (Kuva 44).

      g020875
    3. Löysää kaksi vastamutteria, joilla seisontajarrun turvakytkin on kiinnitetty asennuskannattimeen.

      g031811
    4. Siirrä kytkintä ylös tai alas kannattimessa, kunnes jarruakselin anturin ja kytkimen tapin välinen etäisyys on 4 mm kuvan mukaisesti (Kuva 45).

      Note: Varmista, että jarruakselin anturi ei kosketa kytkimen tappia.

    5. Kiristä kytkimen vastamutterit.

    6. Tarkista säädöt seuraavasti:

      1. Varmista, että seisontajarru on kytketty, ja poistu istuimelta. Käynnistä moottori.

      2. Siirrä ohjausvivut pois LUKITTU VAPAA -asennosta.

        Note: Moottorin pitäisi sammua. Jos näin ei käy, tarkista kytkimen säätö.

    7. Asenna etupaneeli.

    Hihnan huolto

    Laturin hihnan kireyden tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    100 käyttötunnin välein
  • Tarkista laturin hihnan kireys.
    1. Paina laturin hihnaa 44 N:n voimalla hihnapyörien puolivälistä.

    2. Jos painuma ei ole 10 mm, löysää laturin kiinnityspultteja (Kuva 46).

      g008932
    3. Löysää tai kiristä laturin hihnaa.

    4. Kiristä kiinnityspultit.

    5. Varmista oikea kireys tarkistamalla hihnan painuma uudelleen.

    Ohjausjärjestelmän huolto

    Ohjausvivun vapaa-asennon turvakytkimen säätö

    1. Sammuta moottori, siirrä liikkeenohjausvivut LUKITTU VAPAA -asentoon, kytke seisontajarru ja irrota virta-avain.

    2. Irrota etupaneelin kiinnityspultit ja irrota paneeli (Kuva 47).

      g020875
    3. Avaa kaksi turvakytkimen kiinnitysruuvia (Kuva 48).

      g004763
    4. Pidä ohjausvipua runkoa vasten ja siirrä kytkintä vipua kohti, kunnes vivun ja kytkimen rungon välinen etäisyys on 0,4–1 mm kuvan mukaisesti (Kuva 48).

    5. Kiinnitä kytkin.

    6. Toista vaiheet 3–5 toisen vivun kohdalla.

    7. Asenna etupaneeli.

    Ohjausvivun vapaa-asennon palautuksen säätö

    Jos liikkeenohjausvivut eivät kohdistu vapaa-asennon koloihin, kun ne vapautetaan PERUUTUS-asennosta, niitä on säädettävä. Säädä kukin vipu, jousi ja tanko erikseen.

    1. Vapauta voimanulosotto (PTO), siirrä ohjausvipu LUKITTU VAPAA -asentoon ja kytke seisontajarru.

    2. Siirrä kaasuvipu HIDAS-asentoon, sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Irrota etupaneelin kiinnityspultit ja irrota paneeli (Kuva 49).

      g020875
    4. Siirrä ohjausvipu VAPAALLE, mutta älä lukitse sitä (Kuva 51).

    5. Vedä vipua taakse, kunnes liitintappi (varressa kääntöakselin yläpuolella) koskettaa aukon päätä (alkaa juuri lisätä painetta jouseen) kuvan mukaisesti (Kuva 50).

      g004651
    6. Tarkista, missä ohjausvipu on kojetaulussa olevaan loveen nähden (Kuva 51).

      Note: Ohjausvivun tulee olla keskellä siten, että se pystyy kallistumaan ulospäin LUKITTU VAPAA -asentoon.

      g004918
    7. Jos säätö on tarpeen, löysää haarukkapäätä vasten olevaa mutteria ja vastamutteria (Kuva 50).

    8. Paina liikkeenohjausvipua hieman taaksepäin ja käännä samalla säätöpultin päätä sopivaan suuntaan, kunnes ohjausvipu on LUKITTU VAPAA -asennon keskellä (Kuva 50).

      Note: Vivun painaminen taaksepäin pitää tapin aukon päässä, jolloin säätöpultti pystyy siirtämään vivun oikeaan kohtaan.

    9. Kiristä mutteri ja vastamutteri (Kuva 50).

    10. Toista vaiheet 4–9 toisen ohjausvivun kohdalla.

    11. Asenna etupaneeli.

    Vetopyörän säätö vapaalle

    Vetopyörien on pyörittävä tämän säädön aikana.

    Hengenvaara

    Mekaaniset tai hydrauliset tunkit saattavat pettää ja aiheuttaa vakavan loukkaantumisen.

    • Tue kone akselipukeilla.

    • Älä käytä hydraulisia tunkkeja.

    Vaara

    Moottorin on oltava käynnissä, jotta tämä säätö voidaan suorittaa. Kosketus liikkuviin osiin tai kuumiin pintoihin voi aiheuttaa tapaturman.

    Pidä kädet, jalat, kasvot ja muut ruumiinosat sekä vaatteet loitolla pyörivistä osista, äänenvaimentimesta ja muista kuumista osista.

    1. Nosta runko tukevien pukkien varaan siten, että vetopyörät voivat pyöriä vapaasti.

    2. Liu’uta istuin eteen, vapauta salpa ja käännä istuin ylös- ja eteenpäin.

    3. Irrota istuimen turvakytkimen sähköliitin.

    4. Kytke hyppylanka tilapäisesti johdinsarjan liittimen koskettimiin.

    5. Käynnistä moottori, varmista, että kaasuvipu on NOPEA- ja HIDAS-asentojen puolivälissä, ja vapauta seisontajarru.

      Note: Liikkeenohjausvipujen on oltava LUKITTU VAPAA -asennossa säätämisen aikana.

    6. Säädä pumpputangon pituutta toisella puolella kääntämällä akselia sopivaan suuntaan, kunnes vastaava pyörä on pysähtynyt tai pyörii hitaasti taaksepäin (Kuva 52).

      g004488
    7. Siirrä liikkeenohjausvipua eteen- ja taaksepäin ja sitten takaisin vapaalle.

      Note: Pyörän on pysähdyttävä tai pyörittävä hitaasti taaksepäin.

    8. Siirrä kaasuvipu NOPEA-asentoon.

      Note: Varmista, että pyörä pysyy pysähtyneenä tai pyörii hitaasti taaksepäin. Säädä tarvittaessa.

    9. Toista vaiheet 6–8 koneen toisella puolella.

    10. Kiristä pallonivelten vastamutterit (Kuva 50).

    11. Siirrä kaasuvipu HIDAS-asentoon ja sammuta moottori.

    12. Irrota hyppylanka johdinsarjan liittimestä ja kytke liitin istuinkytkimeen.

      Vaara

      Sähköjärjestelmän turvakatkaisu ei toimi oikein hyppylangan ollessa kytkettynä.

      • Irrota hyppylanka johdinsarjan liittimestä ja kytke liitin istuinkytkimeen, kun teet säädön.

      • Konetta ei saa käyttää hyppylangan ollessa kytkettynä ja istuinkytkimen ollessa ohitettuna.

    13. Laske istuin paikalleen.

    14. Poista pukit.

    Suurimman ajonopeuden säätö

    1. Vapauta voimanulosotto, siirrä liikkeenohjausvivut LUKITTU VAPAA -asentoon ja kytke seisontajarru.

    2. Siirrä kaasuvipu HIDAS-asentoon, sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Irrota etupaneelin kiinnityspultit ja irrota paneeli (Kuva 53).

      g020875
    4. Löysää toisen ohjausvivun pysäytinpultin vastamutteria (Kuva 54).

      g004766
    5. Kierrä pysäytinpultti kokonaan paikalleen (poispäin ohjausvivusta).

    6. Työnnä ohjausvipu kokonaan eteen ja pidä sitä paikallaan.

    7. Kierrä pysäytinpulttia (ohjausvipua kohti), kunnes pysäytinpultin pään ja ohjausvivun välinen etäisyys on 1,5 mm.

      Note: Jos haluat vähentää koneen enimmäisnopeutta, siirrä pysäytinpultteja yhtä paljon ohjausvipua kohti, kunnes enimmäisnopeus on halutun suuruinen. Säätö joudutaan todennäköisesti testaamaan useita kertoja.

    8. Kiinnitä pysäytinpultti paikalleen kiristämällä vastamutteri.

    9. Toista vaiheet 4–8 toisen ohjausvivun kohdalla.

    10. Asenna etupaneeli.

    11. Varmista, että kone liikkuu suoraan eikä käänny, kun molemmat ohjausvivut työnnetään kokonaan eteen.

      Note: Jos kone kääntyy, pysäytinpulttien asetus ei ole yhtä suuri, ja niitä on säädettävä lisää.

    Ohjauskulman säätö

    1. Vapauta voimanulosotto, siirrä liikkeenohjausvivut LUKITTU VAPAA -asentoon ja kytke seisontajarru.

    2. Siirrä kaasuvipu HIDAS-asentoon, sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Löysää ohjausvipujen kiinnityspultit (Kuva 55).

      g004919
    4. Pyydä avustajaa työntämään ohjausvipujen kiinnitystukia (ei ohjausvipuja) kokonaan eteenpäin enimmäisnopeuden asentoon ja pitämään ne siellä.

    5. Säädä ohjausvipuja, kunnes ne ovat kohdakkain, ja kiinnitä vivut kiinnitystukiin kiristämällä pultit (Kuva 56).

      g001656

    Hydraulijärjestelmän huolto

    Hydraulijärjestelmän turvallinen käyttö

    • Jos nestettä pääsee ihon alle, hakeudu välittömästi lääkäriin. Lääkärin on poistettava neste kirurgisesti muutaman tunnin sisällä.

    • Varmista, että kaikki hydrauliletkut ja -putket ovat hyvässä kunnossa ja että kaikki hydrauliputkien liitokset ja kiinnitykset ovat tiukalla, ennen kuin lisäät hydraulijärjestelmän painetta.

    • Pidä keho ja kädet kaukana vuotavista rei’istä ja suuttimista, joista suihkuaa korkeapaineista hydraulinestettä.

    • Etsi hydraulinestevuotoja pahvin tai paperin avulla.

    • Poista paine varovasti hydraulijärjestelmästä, ennen kuin huollat järjestelmää.

    Hydraulinestetilavuus

    Säiliön tilavuus on noin 4,7 litraa.

    Hydraulinesteen tiedot

    Säiliö on täytetty tehtaalla korkealaatuisella traktorin vaihteisto-/hydraulinesteellä. Suositeltu neste:

    Toro Premium Transmission/Hydraulic Tractor Fluid (saatavana 19 litran astioissa tai 208 litran tynnyreissä. Katso osanumerot osaluettelosta tai pyydä ne Toro-jälleenmyyjältä).

    Vaihtoehtoiset nesteet: Mobil® 424 -hydraulinestettä voidaan käyttää, jos Toro-nestettä ei ole saatavilla.

    Note: Toro ei vastaa vääränlaisten nesteiden käytöstä aiheutuneista vahingoista.

    Monet hydraulinesteet ovat lähes värittömiä, mikä vaikeuttaa vuotojen toteamista. Hydraulinestejärjestelmään tarkoitettua punaista värilisäainetta on saatavana 20 ml:n pulloissa. Yksi pullo riittää 15–22 litralle hydrauliöljyä. Tilaa valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältäsi, osanro 44-2500.

    Hydraulijärjestelmän tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista hydraulinesteen määrä.
  • Tarkista hydraulinesteen taso ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä ja sen jälkeen päivittäin.

    1. Vie kone tasaiselle alustalle.

    2. Siirrä liikkeenohjausvivut LUKITTU VAPAA -asentoon ja käynnistä moottori.

      Note: Ilmaa järjestelmä käyttämällä moottoria alhaisimmalla mahdollisella käyntinopeudella.

      Important: Älä kytke voimanulosottoa.

    3. Nosta leikkuupöytä, jotta nostosylinterit avautuvat, sammuta moottori ja irrota virta-avain.

    4. Nosta istuin, jotta pääset käsiksi hydraulinestesäiliöön.

    5. Irrota hydraulinestesäiliön korkki täyttökaulasta (Kuva 57).

      g004494
    6. Irrota mittatikku ja pyyhi se puhtaalla liinalla (Kuva 57).

    7. Työnnä mittatikku täyttökaulaan, vedä se taas ulos ja tarkista nestemäärä (Kuva 57).

      Note: Jos taso ei ole mittatikkuun merkityn alueen sisällä, lisää korkealaatuista hydraulinestettä niin, että pinta nousee merkitylle alueelle saakka.

      Important: Älä täytä liikaa.

    8. Asenna mittatikku ja kierrä täyttöaukon korkki täyttökaulaan sormitiukkuuteen.

    9. Tarkista kaikki letkut ja kiinnikkeet vuotojen varalta.

    Hydraulinesteen ja -suodattimen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    200 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda hydraulineste ja -suodatin.
  • 800 käyttötunnin välein
  • Vaihda hydraulineste ja -suodatin.
    1. Vapauta voimanulosotto, siirrä liikkeenohjausvivut LUKITTU VAPAA -asentoon ja kytke seisontajarru.

    2. Siirrä kaasuvipu HIDAS-asentoon, sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Sijoita hydraulinestesäiliön ja vaihteiston kotelon alle suuri astia ja valuta hydraulineste kokonaan irrottamalla tyhjennystulpat (Kuva 58).

      g004652
    4. Puhdista hydraulinesteen suodatinta ympäröivä alue ja irrota suodatin (Kuva 58).

    5. Asenna heti uusi hydraulinesteen suodatin.

    6. Asenna hydraulisäiliön ja vaihteistokotelon tyhjennystulpat.

    7. Lisää säiliöön oikea määrä öljyä (noin 5,7 litraa). Katso kohta Hydraulijärjestelmän tarkastus.

    8. Käynnistä moottori ja tarkista, että järjestelmässä ei ole öljyvuotoja. Anna moottorin käydä noin viisi minuuttia ja sammuta se.

    9. Tarkista hydraulinesteen määrä kahden minuutin kuluttua. Katso kohta Hydraulijärjestelmän tarkastus.

    Puhdistus

    Leikkuuyksikön alapuolen puhdistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Puhdista leikkuuyksikkö ja kone.
    1. Vapauta voimanulosotto, siirrä liikkeenohjausvivut LUKITTU VAPAA -asentoon ja kytke seisontajarru.

    2. Siirrä kaasuvipu HIDAS-asentoon, sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat pysähtyvät, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Nosta leikkuuyksikkö kuljetusasentoon.

    4. Nosta koneen etuosa ja tue se pukeilla.

    5. Puhdista leikkuuyksikön alapuoli huolellisesti vedellä.

    Jätteiden hävitys

    Moottoriöljy, akut, hydraulineste ja moottorin jäähdytysneste saastuttavat ympäristöä. Ne on hävitettävä kansallisten ja paikallisten määräysten mukaisesti.

    Varastointi

    Turvallisuus varastoinnin aikana

    • Sammuta moottori, irrota virta-avain (jos varusteena) ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

    • Älä säilytä konetta tai polttoainesäiliötä tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).

    Laitteen valmistelu varastointia varten

    Important: Älä puhdista konetta suolapitoisella tai kierrätetyllä vedellä.

    1. Poista avain virtalukosta ja pane se talteen.

    2. Puhdista kone, leikkuupöytä ja moottori huolellisesti. Kiinnitä erityistä huomiota seuraaviin kohtiin:

      • Jäähdytin ja säleikkö

      • Leikkuupöydän alapuoli

      • Leikkuupöydän hihnasuojusten alapuoli

      • Vastapainon jouset

      • Voimanulosoton akselikokoonpano

      • Kaikki rasvanipat ja nivelet

      • Säätörasian sisäpuoli

      • Istuimen alustan alaosa ja vaihteiston yläosa

    3. Tarkista ja säädä etu- ja takarenkaiden rengaspaineet. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

    4. Irrota, teroita ja tasapainota leikkurin terät. Asenna terät ja kiristä terien kiinnikkeet momenttiin 115–149 N·m.

    5. Tarkista, etteivät kiinnikkeet ole löysällä, ja kiristä tarvittaessa. Kiristä leikkuupöydän rungon ajoyksikköön (Kuva 59) kiinnittävät kuusi pulttia momenttiin 359 N·m.

      g004905
    6. Rasvaa tai öljyä rasvanipat, nivelet ja vaihteiston ohitusventtiilin sokat. Pyyhi pois ylimääräinen voiteluaine.

    7. Hio varovasti ja maalaa korjausmaalilla maalipinnat, jotka ovat naarmuuntuneet, lohkeilleet tai ruostuneet. Korjaa kaikki metallirungossa olevat kolhut.

    8. Huolla akku ja kaapelit seuraavasti:

      1. Irrota akkuliittimet akun navoista.

      2. Puhdista akku, liittimet ja navat teräsharjalla ja ruokasoodaliuoksella.

      3. Voitele kaapeliliittimet ja akun navat Grafo 112X -suojarasvalla (Toron osanro 505-47) tai vaseliinilla ruostumisen ehkäisemiseksi.

      4. Lataa akku hitaasti 60 päivän välein 24 tunnin ajan, jotta akkuun ei muodostu lyijysulfaattia.

    Moottorin valmistelu

    1. Tyhjennä moottoriöljy öljypohjasta ja aseta tyhjennystulppa paikalleen.

    2. Vaihda moottoriöljy ja suodatin. Katso kohta Moottoriöljyn ja öljynsuodattimen vaihto.

    3. Lisää moottoriin ilmoitettu määrä moottoriöljyä. Katso kohta Moottoriöljyn määrän tarkistus.

    4. Käynnistä moottori ja käytä sitä joutokäynnillä parin minuutin ajan.

    5. Tyhjennä polttoaine polttoainesäiliöstä ja letkuista, pumpusta, suodattimesta ja vedenerottimesta. Huuhtele polttoainesäiliö puhtaalla dieselpolttoaineella ja liitä kaikki polttoaineletkut.

    6. Puhdista ja huolla ilmanpuhdistinjärjestelmä perusteellisesti.

    7. Tiivistä ilmanpuhdistimen imuaukko sekä pakoaukko säänkestävällä suojateipillä.

    8. Tarkista öljyntäyttökorkki ja polttoainesäiliön korkki ja varmista, että ne ovat tiukasti paikoillaan.