Bevezetés

A mélyásó kotró Toro kompakt kisgépen való használatra szánt munkaeszköz. Elsősorban talaj ásására tervezték, munkaterületeken történő különféle alkalmazásokra. A termék nem rendeltetésszerű használata veszélyezteti az Ön és a közelben tartózkodók biztonságát.

Gondosan olvassa el ezt a tájékoztatót, hogy a termék megfelelő üzemeltetését és karbantartását elsajátítva elkerülje a sérüléseket, valamint a termék károsodását. Ön felelős a termék megfelelő és biztonságos üzemeltetéséért.

A www.Toro.com webhelyen további információk is találhatók, például munkavédelmi tanácsok, oktatóanyagok, tartozékokról szóló információk, segítség márkakereskedés kereséséhez, valamint a termékregisztráció is itt végezhető el.

Ha szervizre, eredeti Toro-alkatrészekre vagy további információkra van szüksége, forduljon hivatalos márkaszervizhez vagy a Toro ügyfélszolgálatához, és készítse elő terméke típus- és sorozatszámát. Az Ábra 1 jelzi a típus- és sorozatszám helyét a terméken. Írja fel a számokat az erre előkészített helyre.

Important: Mobileszköze segítségével a sorozatszámot tartalmazó címkén található QR-kódot (ha van) beolvasva elérheti a garanciális, az alkatrészekre vonatkozó és más termékinformációkat.

g352049

A kézikönyv feltünteti a lehetséges veszélyeket, és a (Ábra 2) biztonsági figyelmeztető jelzéssel azonosított biztonsági üzeneteket tartalmaz. Ez a jelzés olyan veszélyre hívja fel a figyelmet, amely súlyos sérülést vagy halált okozhat, amennyiben nem követi az ajánlott óvintézkedéseket.

g000502

Ez a kézikönyv 2 szót használ az információ kiemelésére. A Fontos speciális műszaki információra hívja fel a figyelmet, a Megjegyzés külön figyelemre érdemes általános információt hangsúlyoz.

Figyelmeztetés

KALIFORNIA

65-ös számú figyelmeztetés

A termék használata Kalifornia állam jogszabályai által rákkeltőnek, születési, illetve reprodukciós rendellenességet okozónak nyilvánított vegyi anyag vagy vegyi anyagok hatásának való kitettséget eredményezhet.

Biztonság

Veszély

A munkaterületen föld alatti elektromos közművezetékek haladhatnak át. Ha ezeket megsérti, áramütés vagy robbanás is bekövetkezhet.

A munkaterületen jelölje be a közművek helyét, és ne végezzen ásást a jelölt területeken. Forduljon a helyi földmérőkhöz vagy a közműellátó vállalatokhoz a közművek megjelölésének ügyében (az Amerikai Egyesült Államokban például hívja a 811-et, Ausztráliában az 1100-at az államközi jelölő szolgáltatásért).

Általános óvintézkedések

A súlyos, akár végzetes sérülések elkerülése érdekében mindig kövesse a biztonsági utasításokat.

  • Ne szállítsa a munkaeszközt felemelt karokkal. A munkaeszközt mindig a talaj közelében tartva szállítsa; lásd: A mélyásó kotró szállításhoz történő rögzítése.

  • A munkaterületen jelölje be a felszín alatti közművek és egyéb objektumok helyét, és ne végezzen ásást a jelölt területeken.

  • A motor beindítása előtt olvassa el és értelmezze a Kezelői kézikönyv tartalmát.

  • A gép működtetését teljes odafigyeléssel végezze. Ne bonyolódjon olyan tevékenységbe, amely elvonhatja a figyelmét, különben személyi sérülés vagy anyagi kár lehet a következmény.

  • Ne engedje, hogy gyermekek vagy oktatásban nem részesült személyek üzemeltessék a gépet.

  • Tartsa távol kezét és lábát a mozgó részegységektől és munkaeszközöktől.

  • Ne működtesse a gépet felszerelt és üzemképes védőburkolatok és biztonsági berendezések nélkül.

  • Tartsa távol a járókelőket és a háziállatokat a géptől.

  • Álljon meg a géppel, állítsa le a motort és vegye ki az indítókulcsot, mielőtt megkezdené a gép szervizelését, tankolását, vagy elhárítaná annak eltömődését.

A gép nem megfelelő használata vagy karbantartása személyi sérüléshez vezethet. A lehetséges sérülések elkerülése érdekében kövesse a biztonsági útmutatóban leírtakat, és mindig ügyeljen a biztonsági figyelmeztető szimbólumra (Graphic), amelynek jelentése lehet Figyelem, Vigyázat vagy Veszély – személyes biztonsági utasítások. Az utasítások be nem tartása súlyos személyi sérüléshez vagy halálhoz vezethet.

Lejtőkkel kapcsolatos óvintézkedések

  • Hegymenetben és völgymenetben a gép nehezebb oldala mindig a hegy felé nézzen. A gép súlyeloszlása a különböző munkaeszközök felszerelésével megváltozik. Ez a munkaeszköz a gép súlypontját előre tolja el.

  • Tartsa a munkaeszközt leengedett helyzetben, amikor lejtős úton halad. Lejtős úton a munkaeszköz megemelése befolyásolhatja a gép stabilitását.

  • A lejtők a megcsúszásos és borulásos balesetek fő tényezői, amelyek súlyos sérülésekhez vezethetnek. A gép üzemeltetése bármilyen lejtőn vagy egyenetlen terepen különös óvatosságot igényel.

  • Dolgozzon ki saját szabályokat és eljárásokat a lejtőkön való munkavégzéshez. Az eljárásoknak tartalmazniuk kell a helyszín felmérését annak meghatározásához, hogy melyik lejtők biztonságosak gép működtetéséhez. Mindig használja józan eszét és ítélőképességét a felmérés során.

  • Lejtőn lassítson le, és különösen körültekintően dolgozzon. A talajfeltételek befolyásolhatják a gép stabilitását.

  • Kerülje a lejtőn való elindulást és megállást. Ha a gép elveszítené a tapadását, ereszkedjen le a lejtőn lassan és egyenesen.

  • Lejtős szakaszokon kerülje a kanyarodást. Ha kanyarodnia kell, végezze azt lassan, a gép nehezebb felét az emelkedő irányában tartva.

  • A lejtőn minden mozgást lassan és fokozatosan végezzen. Ne változtassa hirtelen se a sebességét, se az irányát.

  • Ha kényelmetlennek érzi a lejtőn való munkát, ne végezze azt.

  • Ügyeljen a gödrökre, keréknyomokra és huppanókra, mert egyenetlen talajon a gép felborulhat. A magas fű akadályokat rejthet.

  • Nedves talajfelületen fokozott körültekintéssel dolgozzon. A tapadás csökkenése megcsúszást okozhat.

  • Vizsgálja meg a területet, hogy kellően stabil-e a talaj a gép megtartásához.

  • Legyen különösen óvatos, ha az alábbiak közelében dolgozik a géppel:

    • Suvadások

    • Árkok

    • Töltések

    • Vizek

    A gép hirtelen felborulhat, ha az egyik lánctalpa vagy kereke alól eltűnik a talaj. Tartson biztonságos távolságot a gép és bármilyen veszély között.

  • Lejtőn ne kapcsoljon fel vagy le munkaeszközt.

  • Ne parkoljon a géppel hegyoldalban vagy lejtőn.

A mélyásó kotróval kapcsolatos óvintézkedések

  • Maradjon a kezelőállásban a kezelőszervek mögött, amikor a mélyásó kotrót működteti.

  • Ne végezzen ásást a mélyásó kotró és a stabilizátorai közelében 91 cm-en belül.

  • Ne terhelje túl a gépet azáltal, hogy túl gyorsan próbálja végezni az ásást.

  • Ügyeljen arra, hogy ne ütközzön akadályba (pl. elektromos vezetékbe, ágakba, ajtókeretbe), ha elhalad valami alatt.

Karbantartással és tárolással kapcsolatos biztonsági előírások

  • Ellenőrizze rendszeresen a kötőelemek megfelelően meghúzott állapotát és a berendezés biztonságos üzemállapotát.

  • A munkaeszköz hosszabb tárolásával kapcsolatos fontos részletekért olvassa el a Kezelői kézikönyvet

  • Végezze el szükség szerint a biztonsági és utasító címkék karbantartását vagy cseréjét.

Biztonsági és tájékoztató címkék

Graphic

A biztonsági címkék és utasítások a kezelő számára feltűnő helyen, a potenciálisan veszélyes területek közelében találhatók. A sérült vagy hiányzó matricát cserélje le, illetve pótolja.

decal100-4132
decal100-4134
decal133-8061
decal140-7461
decal145-1854
decal145-1851
decal145-1852

Felszerelés

Szerezze be a vontatóegységéhez való mélyásó kotró készletet, és szerelje fel. A készletek felszerelését végezze el a jelen szakaszban ismertetett utasítások szerint.

A gép előkészítése

  1. Parkolja le a gépet sík talajon.

  2. Húzza be a rögzítőféket.

  3. Engedje le a rakodókarokat.

  4. Állítsa le a motort, és vegye ki az indítókulcsot.

A mélyásó kotró kenése

A mélyásó kotró első használata előtt ellenőrizze, hogy annak minden zsírzószeme teljes mértékben meg van kenve; lásd: A mélyásó kotró kenése.

Az ülés beállítása

Vigyázat

Az ülés rögzítőkeretén számos olyan pont található, ahol becsípődhet a keze. Az ülés beállítása során becsípeti/elvághatja az ujjait.

Tartsa el az ujjait az ülés rögzítőkeretétől, amikor az ülést fel-le állítja, és amikor lehajtja a helyére.

  1. Állítsa le a motort, és várja meg, míg leállnak a mozgó alkatrészek, mielőtt a gépet az üzemi helyzetből elmozdítaná.

  2. Billentse előre az ülést.

  3. Lazítsa meg az ülés alján található gombokat (Ábra 3), hogy az ülést előre- vagy hátracsúsztathassa szükség szerint.

  4. Az ülés magasságának beállításához távolítsa el az ülésbeállító csavart és anyát az ülés állványából, (Ábra 3), majd állítsa feljebb vagy lejjebb az ülést szükség szerint.

    g348055
  5. Beállította a kívánt ülésmagasságot, szerelje be és rögzítse a csavart és anyát.

Termékáttekintés

g348000

Ismerje meg az összes kezelőszervet (Ábra 5), mielőtt beindítja a motort és működtetni kezdené a vontatóegységet.

g352477

Stabilizátor vezérlőkarok

A stabilizátor vezérlőkarokat előretolva engedheti le a stabilizátorokat, a karokat hátrahúzva pedig emelheti fel azokat.

Gém vezérlőkarja

A gém vezérlőkarját előretolva engedheti le a gémet, a kart hátrahúzva pedig felemelheti. A gém vezérlőkarját jobbra elmozdítva a gém jobbra leng, a kart balra elmozdítva a gém balra leng.

A gém vezérlőkarja kombinálva is elmozdítható (pl. előre és balra, előre és jobbra, hátra és balra, valamint hátra és jobbra), így oldalra lendítés közben is emelheti vagy süllyesztheti a gémet.

Kanálszár/kanál vezérlőkarja

A kanálszár/kanál vezérlőkarját előretolva kinyújthatja a kanalat, a kart hátrahúzva pedig behúzhatja. A kanálszár/kanál vezérlőkarját jobbra elmozdítva ürítheti a kanalat, a kart balra elmozdítva pedig megtöltheti.

A kanálszár/kanál vezérlőkarja kombinálva is elmozdítható (azaz előre és balra, előre és jobbra, hátra és balra, valamint hátra és jobbra), így a kanál feltöltése vagy ürítése közben is kitolhatja vagy behúzhatja a kanálszárat.

Vészleállító gomb

A mélyásó kotró vészleállító gombbal is rendelkezik, amelyet megnyomva leállíthatja a gépet.

A mélyásó kotró működtetéséhez az ülésben kell ülnie; egyébként a vészleállító rendszer nem engedi működni a munkagépet.

Vészleállítás után a munkagép manuális újraindításához húzza fel a vészleállító gombot.

Note: A műszaki adatok és a kialakítás külön értesítés nélkül változhatnak.

Szélesség87,6 cm
Hosszúság104 cm
Szállítási magasság180 cm
Tömeg382 kg
Ásási mélység (maximum)208 cm
Kanál elfordulása180°
Oldalra kitérítési tartomány180°
Stabilizátor fesztávolsága (munka helyzet)198 cm
Kanál kapacitása19,8 l

Tartozékok/adapterek

A Toro által jóváhagyott tartozékok és adapterek széles választéka kapható a géphez, melyek javítják és bővítik annak képességeit. A jóváhagyott tartozékok és adapterek listájáért forduljon hivatalos márkaszervizhez, hivatalos Toro-forgalmazóhoz, vagy látogasson el a www.Toro.com webhelyre.

Az optimális teljesítmény és a gép folyamatos tanúsított biztonsága érdekében csak eredeti Toro-pótalkatrészeket és tartozékokat használjon. A más által gyártott pótalkatrészek és tartozékok használata veszélyes lehet, emellett ez a garanciát is érvényteleníti.

Üzemeltetés

Figyelmeztetés

A kiszökő nagynyomású hidraulikafolyadék a bőrön áthatolva sérülést okozhat. A bőr alá fecskendezett folyadékot sebészi úton pár órán belül el kell távolíttatni ilyen kezelésben jártas orvossal; ellenkező esetben üszkösödés alakulhat ki.

  • Mielőtt nyomás alá helyezi a hidraulika-rendszert, győződjön meg arról, hogy minden hidraulikatömlő és -vezeték megfelelő állapotban van, és az összes hidraulikus csatlakozó és szerelvény szorosan illeszkedik.

  • Egyetlen testrészével se kerüljön közel olyan szivárgó lyukakhoz, fúvókákhoz, ahonnan nagynyomású hidraulikafolyadék távozhat.

  • A hidraulikafolyadék esetleges szivárgását ellenőrizze kartonlap vagy papírlap segítségével; soha ne a kezét használja.

Vigyázat

A hidraulikacsatlakozók, hidraulikavezetékek/-szelepek és a hidraulikafolyadék is forró lehet. Forró alkatrészekhez érve égési sérülést szenvedhet.

  • A hidraulikacsatlakozók kezeléséhez viseljen védőkesztyűt.

  • Hagyja lehűlni a gépet, mielőtt a hidraulikus alkatrészekhez ér.

  • Ne érjen a kiömlött hidraulikafolyadékhoz.

A munkaeszköz fel- és leszerelése

A fel- és leszerelési eljárással kapcsolatban lásd a vontatóegység Kezelői kézikönyvét.

Important: A munkaeszköz felszerelése előtt irányítsa a gépet vízszintes felületre, győződjön meg arról, hogy a szerelőlapokon nincs semmilyen szennyeződés, a csapok pedig akadálymentesen elfordíthatók. Ha a csapok szorulnak, zsírozza meg azokat.

Note: A munkaeszközt mindig a vontatóegységgel emelje meg és szállítsa.

Figyelmeztetés

Ha nem tolódnak át teljesen a gyorsrögzítő csapok a munkaeszköz szerelőlapján, a munkaeszköz leeshet a gépről, és összezúzhatja Önt vagy a közelben tartózkodókat.

Gondoskodjon arról, hogy a gyorsrögzítő csapok teljesen beüljenek a munkaeszköz szerelőlapjába.

Előkészítés a használatra

  1. Hajtson a munka helyszínére.

  2. Ha a mélyásó kotrót TX1000 típussal használja, szerelje fel a horgos és hurkos pántot (a felszerelési készletben található) a kezelőpanelre; lásd a felszerelési készlet felszerelési utasítását.

  3. Távolítsa el a gémet rögzítő 2 csapot (Ábra 6 és Ábra 7), és tegye azokat a tárolóhelyükre (Ábra 8).

    Note: Az egyik csap a gém oldalra történő kilengését (Ábra 6), a másik pedig a le-fel mozgását gátolja (Ábra 7).

    g352157
    g352158
    g352175
  4. A stabilizátorok vezérlőkarját előretolva engedje le annyira stabilizátorokat, hogy azok talajt érve kissé elemeljék a vontatóegység első kerekeit a talajtól.

  5. Állítsa a gázkart félgáz helyzetbe.

Lyuk kiásása

A mélyásó kotró precíziós és professzionális kezelése időt és gyakorlást igényel. Lyuk kiásásához nyújtsa ki a kanálszárat és a kanalat, engedje le a kanalat a talajra, majd húzza vissza az ásókart, közben pedig emeljen a gémen és hajtsa be a kanalat (Ábra 9).

g348183

A kanál ürítéséhez fordítsa el balra vagy jobbra a gémet, nyújtsa ki a kanálszárat, majd a kanalat kihajtva ürítse ki belőle a rakományt (Ábra 10).

g348211

Hogy milyen messzire nyújthatja ki a kanálszárat a kanállal és mennyi földet tud egyszerre felmarkolni, nagy mértékben függ a talaj típusától, nedvességtartalmától és az akadályoktól, például gyökerektől és kövektől.

Fordítson némi időt a mélyásó kotróval való gyakorláshoz, hogy ráérezzen a használatára, és a lehető legjobban kihasználhassa az adott munka során.

Figyelmeztetés

Ha a mélyásó kotróhoz vagy a stabilizátoraihoz közel végzi az ásást, eltűnhet a stabilizátorok vagy a vontatóegység alól a stabil talaj és a munkagép beleborulhat a gödörbe, súlyos sérülést okozva Önnek, ha maga alá temeti.

Ne végezzen ásást a mélyásó kotró és a stabilizátorai közelében 91 cm-en belül.

A mélyásó kotró szállításhoz történő rögzítése

Figyelmeztetés

Ha nem rögzíti a gémet, az kilenghet vagy leereszkedhet vonuláskor, vagy amikor leválasztja a mélyásó kotrót a vontatóegységről. A vontatóegység instabillá válhat, emiatt elveszítheti felette az uralmát, vagy sérülést okozhat a közelben tartózkodóknak. Ha a gém a leválasztáskor kileng, összezúzhatja vagy levághatja az ujjait, a kezét, ahogy eltávolítja a munkaeszközt rögzítő csapokat.

A gémet mindig rögzítse vonulás előtt, illetve a mélyásó kotró vontatóegységről történő leválasztása előtt.

  1. Emelje fel teljesen a gémet, húzza be a kanálszárat, és hajtsa be a kanalat (Ábra 11). Állítsa középre a lehető legpontosabban a gém rögzítőcsapjának furatait.

    g351959
  2. A stabilizátorok vezérlőkarjait hátrahúzva emelje fel teljesen a stabilizátorokat, majd biztosítsa azokat a rögzítőcsapokkal.

  3. Biztosítsa a gémet, behelyezve a munka megkezdése előtt eltávolított 2 csapot (Ábra 12 és Ábra 13).

    g352157
    g352158

Üzemeltetési tanácsok

  • Ne markoljon egyszerre túl sok földet. Ehelyett csúsztassa a kanalat a talajon a kanálszár pásztázó mozgásával, egyszerre csak néhány centiméter mélyen a talajba hatolva.

  • Ha a kanál elakad a talajban, hajtsa vissza, emelje meg kissé a gémet, majd folytassa így az ásást.

  • Ha a vontatóegység rendelkezik fokozatváltó karral, állítsa azt lassú (teknős) helyzetbe, amíg tanulja a mélyásó kotró használatát (ezzel lelassítja a mélyásó kotró mozgását). Állítsa gyors (nyúl) helyzetbe, ha már kellő gyakorlatot szerzett a mélyásó kotró működtetésében.

  • Ha a vontatóegység rendelkezik áramláselosztóval, állítsa azt 11 óra” helyzetbe.

Karbantartás

Ajánlott karbantartási ütemterv(ek)

Karbantartási időközKarbantartási intézkedés
Az első óra után
  • Ellenőrizze az összes csavar megfelelően meghúzott állapotát, és szükség szerint húzza meg őket.
  • Minden egyes használat előtt, vagy naponta
  • Végezze el a zsírzást az összes zsírzóponton.
  • Minden 25 órában
  • Keressen esetleges szivárgást.
  • Tárolás előtt
  • Végezze el a zsírzást az összes zsírzóponton.
  • Mossa le a mélyásó kotrót.
  • Fesse be az összes karcos vagy csupasz fémfelületet.
  • A mélyásó kotró kenése

    Karbantartási időközKarbantartási intézkedés
    Minden egyes használat előtt, vagy naponta
  • Végezze el a zsírzást az összes zsírzóponton.
  • Minden 25 órában
  • Keressen esetleges szivárgást.
  • Tárolás előtt
  • Végezze el a zsírzást az összes zsírzóponton.
  • Végezze el a zsírzást a 19 zsírzóponton (lásd: Ábra 14 és Ábra 15) 8 üzemóránként. Végezze el a zsírzást az összes zsírzóponton rögtön minden lemosás után.

    Zsírozza meg emellett a gémet elfordító munkahenger forgócsapját is, amely az ülésoszlop alatt található (Ábra 16).

    Kenőzsír típusa: univerzális kenőzsír

    1. Parkolja le a gépet sík talajon, kapcsolja ki a segédhidraulika-kart, engedje le a munkaeszközt, és húzza be a rögzítőféket (ha van).

    2. Állítsa le a motort, és vegye ki az indítókulcsot.

    3. Tisztítsa le ronggyal a zsírzószemeket.

    4. Csatlakoztasson zsírzóprést mindegyik zsírzószemre.

    5. Pumpálja addig a zsírt a zsírzószemekbe, amíg ki nem türemkedik a csapágyakból.

    6. Törölje le a felesleges zsírt.

    g351963
    g352087
    g352076

    Tárolás

    1. Hosszú időtartamú tárolás előtt mossa le a munkaeszközről enyhe mosószeres vízzel a szennyeződéseket, lerakódásokat.

    2. Végezzen zsírzást az összes zsírzószemnél.

    3. Ellenőrizzen és húzzon meg minden csavart és anyát. Javítsa meg vagy cserélje le a károsodott vagy kopott alkatrészeket.

    4. Fesse be az összes karcos vagy csupasz fémfelületet.

      Note: A festék a márkaszerviztől beszerezhető.

    5. Tárolja a munkaeszközt tiszta, száraz garázsban vagy tárolóhelyiségben. Védelme érdekében takarja le és tartsa tisztán.

    Hibakeresés és elhárítás

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    A mélyásó kotró nem működik.
    1. A hidraulikus csatlakozó nem megfelelően csatlakozik.
    2. A vontatóegységen nincs teljesen megnyitva a segédhidraulika-szelep.
    3. A szállítási rögzítőcsapok nincsenek eltávolítva.
    4. A hidraulikafolyadék szintje alacsony.
    5. Megsérült egy hidraulikus csatlakozó.
    6. Egy hidraulikus tömlő eltömődött.
    7. Egy hidraulikus tömlő összenyomódott.
    8. A vontatóegységen nem nyílik ki a segédhidraulika-szelep.
    9. Egy hidraulikus csatlakozó nem megfelelően csatlakozik
    10. Meghajlott egy dugattyúrúd.
    11. Az üléskapcsoló nem megfelelően működik.
    12. A kezelő nem ül a helyén.
    13. Meg lett nyomva a vészleállító gomb.
    1. Ellenőrizze és húzza meg az összes csatlakozót.
    2. Nyissa ki a szelepet.
    3. Távolítsa el a csapokat.
    4. Töltse fel a vontatóegység hidraulikatartályát.
    5. Ellenőrizze a csatlakozókat, cserélje ki, amelyik sérült.
    6. Keresse meg és szüntesse meg a dugulást.
    7. Cserélje ki a tömlőt.
    8. Javítsa meg a szelepet.
    9. Ellenőrizze és húzza meg az összes csatlakozót.
    10. Vegye fel a kapcsolatot a hivatalos márkakereskedővel.
    11. Ellenőrizze az üléskapcsoló csatlakozóit.
    12. A mélyásó kotró működtetéséhez üljön be az ülésbe.
    13. Állítsa vissza a vészleállító gombot.
    A mélyásó kotró túl lassan működik.
    1. A hidraulikafolyadék hideg
    2. A motorfordulatszám túl alacsony.
    3. Egy hidraulikus tömlő összenyomódott.
    4. Elgörbült egy munkahenger.
    5. A hidraulikaszivattyú meghibásodott.
    1. Használat előtt melegítse néhány percig a motort járatva a hidraulikafolyadékot.
    2. Adjon több gázt a vontatóegységen.
    3. Cserélje ki a tömlőt.
    4. Vegye fel a kapcsolatot a hivatalos márkakereskedővel.
    5. Vegye fel a kapcsolatot a hivatalos márkakereskedővel.
    A mélyásó kotró nem tartja meg a nagy terhet (hosszú idő elteltével normál esetben minden teher leereszkedik).
    1. Károsodott egy hidraulikus tömlő.
    2. Károsodott egy hidraulikus munkahenger.
    3. Károsodott egy vezérlőszelep.
    1. Cserélje ki a tömlőt.
    2. Vegye fel a kapcsolatot a hivatalos márkakereskedővel.
    3. Vegye fel a kapcsolatot a hivatalos márkakereskedővel.
    A hidraulikafolyadék szivárog.
    1. Károsodott egy hidraulikus tömlő.
    2. A hidraulika-rendszer károsodott.
    1. Cserélje ki a tömlőt.
    2. Vegye fel a kapcsolatot a hivatalos márkakereskedővel.
    A gémet elfordító munkahenger meghibásodott.
    1. Meghibásodott egy munkahenger, vagy akadályozza valami az elfordítást.
    1. Vegye fel a kapcsolatot a hivatalos márkakereskedővel.
    A vezérlőszelep beragadt vagy szorul.
    1. A hidraulikafolyadék szennyezett.
    2. Egy szelep károsodott vagy elszennyeződött.
    3. Károsodott egy hidraulikus munkahenger.
    1. Cserélje le a hidraulikafolyadékot.
    2. Vegye fel a kapcsolatot a hivatalos márkakereskedővel.
    3. Vegye fel a kapcsolatot a hivatalos márkakereskedővel.
    A mélyásó kotró lassan vagy rángatva reagál az utasításokra.
    1. A hidraulikafolyadék szintje alacsony.
    2. Levegő került a hidraulikarendszerbe.
    3. A hidraulikafolyadék hideg.
    4. Egy hidraulikus tömlő összenyomódott.
    1. Töltse fel a vontatóegység hidraulikatartályát.
    2. Tolja ki a munkahengereket végkitérésig, és tartsa így őket pár másodpercig.
    3. Használat előtt melegítse néhány percig a motort járatva a hidraulikafolyadékot.
    4. Cserélje ki a tömlőt.