Johdanto

Haralaite asennetaan ajoyksikköön, ja se on tarkoitettu ammattimaiseen kaupalliseen käyttöön. Se on tarkoitettu pääasiassa puistojen, golfkenttien, urheilukenttien ja kaupallisten kiinteistöjen viheralueiden haraamiseen. Tuotteen käyttäminen muuhun kuin sen aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.

Lue nämä tiedot huolellisesti, jotta oppisit käyttämään ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sekä välttämään tapaturmia ja tuotevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä.

Käy osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tuoteturvallisuuteen ja käyttökoulutukseen liittyviä materiaaleja, tietoja lisävarusteista tai lähimmästä jälleenmyyjästä tai haluat rekisteröidä tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperäisiä Toro-varaosia tai lisätietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tällöin tuotteen malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Kuva 1 näyttää laitteen malli ja sarjanumeron sijainnin. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

Important: Skannaamalla sarjanumerokilvessä olevan QR-koodin (jos varusteena) mobiililaitteella saat tuotetietoja sekä takuu- ja varaosatietoja.

g272197

Tässä käyttöoppaassa esiintyvä varoitusmerkintä (Kuva 2) ilmaisee vaaratilannetta, josta saattaa olla seurauksena vakava tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlyödään.

g000502

Tässä käyttöoppaassa käytetään kahta termiä tietojen korostamiseksi. Tärkeää kiinnittää huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Tämä tuote on asiaankuuluvien eurooppalaisten direktiivien mukainen. Lisätietoja on tämän julkaisun lopussa olevassa liittämisvakuutuksessa.

Turvaohjeet

Tämä kone on suunniteltu EN ISO 5395 -standardin ja ANSI B71.4:2017 -määrityksen mukaisesti.

  • Lue ja sisäistä kaikki ajoyksikön ja haralaitteen käyttöoppaan ohjeet ennen haralaitteen käyttöä ja noudata niitä.

  • Älä koskaan anna ajoyksiköitä tai haralaitteita lasten käyttöön. Älä anna aikuisten käyttää ajoyksikköä tai haralaitteita ilman asianmukaista opastusta. Vain koulutetut käyttäjät, jotka ovat lukeneet tämän käyttöoppaan, saavat käyttää ajoyksikköjä tai haralaitteita.

  • Älä koskaan käytä haralaitteita sairaana, väsyneenä tai lääkkeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena.

  • Älä poista suojuksia tai turvalaitteita. Jos jokin suojus, turvalaite tai kilpi on vahingoittunut tai epäselvä, korjaa tai vaihda se ennen koneen käyttämistä. Kiristä kaikki löysät mutterit, pultit ja ruuvit, jotta haralaite on turvallisessa käyttökunnossa.

  • Käytä tukevia liukastumisen estäviä jalkineita. Sido pitkät hiukset. Älä käytä löysiä vaatteita tai riippuvia koruja. On suositeltavaa käyttää suojalaseja, turvakenkiä ja kypärää, ja jotkin paikalliset määräykset ja vakuutussäännökset edellyttävät niiden käyttöä.

  • Poista kaikki roskat ja muut esineet, jotka saattavat sinkoutua haralaitteesta. Älä päästä sivullisia työskentelyalueelle.

  • Jos haralaite osuu johonkin tai laite tärisee epänormaalisti, sammuta moottori. Tarkista, ettei haralaitteessa ole vahingoittuneita osia. Korjaa kaikki vahingoittuneet osat, ennen kuin käynnistät haralaitteen uudelleen.

  • Laske haralaitteet maahan ja ota avain pois virtalukosta aina, kun poistut koneen luota.

  • Varmistu haralaitteiden käyttöturvallisuudesta tarkistamalla, että kaikki kiinnittimet on kunnolla kiristetty.

  • Irrota avain virtalukosta, jotta moottoria ei käynnistetä vahingossa koneen huollon, säätöjen tai varastoinnin aikana.

  • Tee vain tässä käyttöoppaassa kuvattuja kunnossapitotoimia. Jos kone vaatii suurehkoja korjauksia tai jos tarvitset apua, ota yhteys valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään.

  • Käytä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita, jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyisi voimassa. Muiden valmistajien varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

Yleinen turvallisuus

Tämä tuote voi katkaista jalan tai käden. Noudata aina kaikkia turvallisuusohjeita, jotta vakavilta loukkaantumisilta vältytään.

  • Ennen kuin käynnistät koneen, varmista, että olet lukenut tämän käyttöoppaan ja ymmärtänyt sen sisällön.

  • Koneen käyttö vaatii käyttäjän täyden huomion. Jos käyttäjän huomio keskittyy muualle, saattaa seurata henkilö- tai omaisuusvahinko.

  • Älä laita käsiä tai jalkoja koneen liikkuvien osien lähelle.

  • Älä käytä konetta ilman paikallaan olevia ja asianmukaisesti toimivia suojuksia ja muita suojalaitteita.

  • Älä mene heittoaukkojen eteen.

  • Älä päästä sivullisia ja lapsia käyttöalueelle. Älä anna lasten käyttää konetta.

  • Ennen käyttäjän paikalta poistumista:

    • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    • Laske leikkuuyksikkö/-yksiköt.

    • Vapauta käytöt.

    • Kytke seisontajarru (jos on).

    • Sammuta moottori ja irrota virta-avain (jos on).

    • Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

Laitteen asiaton käyttö tai huolto voi aiheuttaa tapaturman. Vähennä loukkaantumisriskiä noudattamalla näitä turvallisuusohjeita ja huomioimalla aina varoitusmerkki Graphic, joka tarkoittaa varoitusta, vaaraa tai hengenvaaraa – henkilöturvallisuusohjeet. Ohjeiden laiminlyönti saattaa johtaa henkilövahinkoon tai kuolemaan.

Leikkuuyksikön turvallisuus

  • Leikkuuyksikkö on kokonainen kone vasta sitten, kun se on asennettu ajoyksikköön. Lue ajoyksikön käyttöoppaasta huolellisesti kaikki koneen turvallista käyttöä koskevat ohjeet.

  • Jos kone osuu esteeseen tai tärisee epätavallisesti, pysäytä kone, irrota virta-avain (jos on) ja odota, että kaikki liike on pysähtynyt, ennen kuin tarkastat lisälaitteen. Suorita tarvittavat korjaukset ennen koneen käytön jatkamista.

  • Pidä kaikki osat hyvässä kunnossa ja kaikkien laitteiden kiinnitykset tiukalla. Vaihda kaikki kuluneet tai vaurioituneet tarrat.

  • Käytä vain Toron hyväksymiä lisävarusteita, lisälaitteita ja varaosia.

Terien turvallinen käyttö

Kulunut tai vaurioitunut terä voi rikkoutua ja terän pala voi sinkoutua käyttäjään tai ohikulkijaan päin, mikä voi aiheuttaa vakavan henkilövahingon tai kuoleman.

  • Terä on tarkistettava säännöllisesti kulumisen ja vaurioiden varalta.

  • Ole varovainen, kun tarkastat teriä. Kiedo terien ympärille esimerkiksi kangas tai käytä käsineitä ja noudata varovaisuutta teriä huoltaessasi. Terät saa ainoastaan vaihtaa tai teroittaa. Niitä ei saa suoristaa eikä hitsata.

  • Ole varovainen käsitellessäsi moniteräisiä koneita, sillä yhden terän kääntäminen saattaa kääntää myös muita teriä.

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decal137-9706

Käyttöönotto

Eturullan asennus

Haralaite toimitetaan ilman eturullaa. Asenna rulla haralaitteen mukana toimitettujen osien ja rullan mukana toimitettujen asennusohjeiden avulla.

Kelaterien säätö positiiviseen asetukseen (maanpinnan yläpuolella)

  1. Aseta haralaite tasaiselle alustalle.

  2. Aseta kunkin haralaitteen alle mittapalkki, jolla säädetään haluttu teräkorkeus maanpinnasta (Kuva 3).

    g016700
  3. Kun takarulla koskettaa alustaa, löysennä molempia leikkuukorkeuden säätönuppien lukitusmuttereita.

  4. Käännä leikkuukorkeuden säätönuppeja, kunnes eturullan molemmat päät koskettavat alustaa.

  5. Tarkista kosketus kummassakin päässä paperinpalalla.

  6. Kiristä leikkuukorkeuden säätönuppien lukkomutterit.

Kelaterien säätö negatiiviseen asetukseen (maanpinnan alapuolella)

Note: Suositeltu negatiivinen enimmäisasetus on 5 mm:n teräsyvyys.

  1. Aseta haralaite tasaiselle alustalle.

  2. Aseta neljä sopivaan maanpinnan alaiseen syvyyteen säädettyä mittapalkkia haralaitteen eturullan ja takarullan alle (Kuva 4).

    g007064
  3. Kun takarulla koskettaa alustaa, löysennä molempia leikkuukorkeuden säätönuppien lukitusmuttereita.

  4. Käännä leikkuukorkeutta, kunnes eturullan molemmat päät koskettavat alustaa.

  5. Tarkista kosketus kummassakin päässä paperinpalalla.

  6. Kiristä leikkuukorkeuden säätönuppien lukkomutterit.

Haralaitteen asennus

Ajoyksikön käyttöoppaassa on ohjeet haralaitteen koneeseen asentamista varten.

Important: Jos haralaitetta käytetään negatiivisella korkeusasetuksella, estä sen joutuminen kosketuksiin betonilattian tai päällystettyjen pintojen kanssa. Kosketus näihin pintoihin voi vahingoittaa haralaitteen teriä.

Sähköisen vastapainon asennus

Note: Jos haralaite asennetaan konemalliin 04530 tai 04540, nykyiseen vastapainoon on asennettava ylimääräinen sähköinen vastapaino.

Kiinnitä sähköinen vastapaino nykyiseen vastapainoon kahdella kantaruuvilla kuvan mukaisesti (Kuva 5).

g036342

Laitteen yleiskatsaus

Ajoyksikköjen yhteensopivuusHaralaite voidaan asentaa Greensmaster 3300- ja 3400 -sarjan ajoyksiköihin.
LeikkuukorkeusHarauksen korkeutta säädetään eturullassa kahdella pystyruuvilla ja säätö kiinnitetään kahdella kantaruuvilla.
LeikkuukorkeusalueLeikkuukorkeusalue pukilla on enintään 4,78 mm maanpinnan alapuolella ja enintään 6,35 mm maanpinnan yläpuolella.
KelalaakeritKaksi ruostumattomasta teräksestä valmistettua tiivistettyä, syväuraista kuulalaakeria.
RullatTakarulla on halkaisijaltaan 5,1 cm:n teräksinen täysrulla.
RuohosuojusKiinteä suojus, jossa säädettävä leikkuutanko, joka parantaa leikkuujätteiden poistumista kelasta märissä olosuhteissa.
VastapainoKäyttömoottoria vastapäätä asennettu valurautapaino tasapainottaa haralaitetta.
Nettopaino33 kg

Lisätarvikkeet/lisävarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyväksytyistä lisälaitteista ja -varusteista.

Käytä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita, jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyisi voimassa. Muiden valmistajien varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

Kunnossapito

Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Kelan irrotus

Irrota kela, kun terä tai kelan laakerit on vaihdettava.

Important: Varmista, että akselin kaksi pidikettä ja välikappale ovat paikoillaan ennen laakerin asentamista kelaan (Kuva 6). Kiristä ohjainmutterit momenttiin 136 N·m.

g016597