Εισαγωγή

Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες προσεκτικά για να ενημερωθείτε για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του προϊόντος σας, καθώς και για την αποφυγή τραυματισμών και πρόκλησης ζημιών στο προϊόν. Είστε υπεύθυνοι για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του προϊόντος.

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.toro.com για εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την ασφάλεια και τη λειτουργία των προϊόντων ή πληροφορίες για παρελκόμενα, ή για να βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο και να καταχωρίσετε το προϊόν σας.

Για σέρβις, γνήσια ανταλλακτικά Toro ή πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή την Εξυπηρέτηση Πελατών της Toro αναφέροντας τον αριθμό μοντέλου και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος σας. Στην Σχήμα 1 παρουσιάζεται η θέση στην οποία θα βρείτε την ετικέτα με το μοντέλο και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος. ναγράψτε τους αριθμούς στο παρεχόμενο πεδίο.

g005673

Στο παρόν εγχειρίδιο προσδιορίζονται οι πιθανοί κίνδυνοι και παρατίθενται μηνύματα ασφάλειας. Τα μηνύματα αυτά αναγνωρίζονται από το προειδοποιητικό σύμβολο (Σχήμα 2), το οποίο δηλώνει έναν κίνδυνο που ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο εάν δεν ληφθούν οι συνιστώμενες προφυλάξεις.

g000502

Στο παρόν εγχειρίδιο χρησιμοποιούνται οι εξής 2 λέξεις για την επισήμανση συγκεκριμένων πληροφοριών. Σημαντικό εφιστά την προσοχή σε σημαντικές πληροφορίες μηχανολογικού ενδιαφέροντος και Σημείωση υπογραμμίζει πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Προειδοποίηση

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Προειδοποίηση Πρότασης 65

Η χρήση του προϊόντος αυτού μπορεί να σας εκθέσει σε χημικές ουσίες οι οποίες, σύμφωνα με την Πολιτεία της Καλιφόρνια, είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο, γενετικές ανωμαλίες ή άλλες βλάβες στη διαδικασία αναπαραγωγής.

Ασφάλεια

  • Εξοικειωθείτε με τον ασφαλή χειρισμό του εξοπλισμού, τα χειριστήρια, καθώς και τα σήματα ασφαλείας.

  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους συλλέκτες γρασιδιού και τα άλλα παρελκόμενα. υτά ενδέχεται να αλλάξουν τα λειτουργικά χαρακτηριστικά και την ευστάθεια του μηχανήματος.

  • κολουθείτε τις υποδείξεις του κατασκευαστή για την προσθήκη ή την αφαίρεση των αντίβαρων τροχού ή των αντίβαρων που βελτιώνουν την ευστάθεια.

  • Μη χρησιμοποιήσετε συλλέκτη γρασιδιού σε έντονα επικλινείς επιφάνειες. Ο βαρύς συλλέκτης γρασιδιού μπορεί να προκαλέσει απώλεια ελέγχου ή ανατροπή του μηχανήματος.

  • Όταν κινείστε σε επικλινείς επιφάνειες, οδηγείτε αργά και προσεκτικά. Σε επικλινείς επιφάνειες φροντίστε να κινείστε προς τη συνιστώμενη κατεύθυνση. Οι συνθήκες του εδάφους ενδέχεται να επηρεάσουν την ευστάθεια του μηχανήματος. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινείστε κοντά σε αναχώματα ή απότομες αλλαγές κλίσης.

  • Σε επικλινείς επιφάνειες όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνονται αργά και σταδιακά. Μην κάνετε απότομες αλλαγές στην ταχύτητα, τη φορά ή την κατεύθυνση κίνησης.

  • Ο συλλέκτης γρασιδιού ενδέχεται να περιορίζει την ορατότητα προς τα πίσω. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή όταν χειρίζεστε το μηχάνημα σε οπισθοπορεία.

  • Να είστε προσεκτικοί κατά τη φόρτωση ή εκφόρτωση του μηχανήματος σε τρέιλερ ή φορτηγό.

  • Εάν δεν χρησιμοποιείτε συλλέκτη γρασιδιού τότε μη λειτουργείτε ποτέ το μηχάνημα με τον εκτροπέα εξαγωγής ανυψωμένο, απεγκατεστημένο ή τροποποιημένο.

  • Κρατάτε τα χέρια και τα πόδια σας μακριά από κινούμενα μέρη. Μην κάνετε ρυθμίσεις με τον κινητήρα σε λειτουργία.

  • Προτού απομακρυνθείτε από τη θέση του χειριστή για οποιονδήποτε λόγο, π.χ. για να αδειάσετε τον συλλέκτη γρασιδιού ή να καθαρίσετε το κανάλι, σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, αποσυμπλέξτε το σύστημα κίνησης, «τακάρετε» τους τροχούς και σβήστε τον κινητήρα.

  • Εάν αφαιρέσετε τον συλλέκτη γρασιδιού, τότε φροντίστε να εγκαταστήσετε ξανά τον εκτροπέα εξαγωγής ή το προστατευτικό που αφαιρέθηκε για να τοποθετηθεί ο συλλέκτης γρασιδιού. Μη χρησιμοποιείτε το χλοοκοπτικό εάν δεν είναι εγκατεστημένος ολόκληρος ο συλλέκτης γρασιδιού ή ο εκτροπέας γρασιδιού.

  • Σβήνετε τον κινητήρα προτού αφαιρέσετε τον συλλέκτη γρασιδιού ή καθαρίσετε το κανάλι.

  • Μην αφήνετε κομμένο χόρτο/γρασίδι μέσα στον συλλέκτη γρασιδιού για μεγάλα διαστήματα.

  • Τα εξαρτήματα του συλλέκτη γρασιδιού μπορεί να υποστούν φθορές, βλάβες και αλλοιώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν έκθεση σε κινούμενα μέρη ή εκτίναξη αντικειμένων. Ελέγχετε τακτικά τα εξαρτήματα και, όταν είναι απαραίτητο, αντικαθιστάτε τα με τα ανταλλακτικά που συνιστά ο κατασκευαστής.

σφάλεια κατά τη ρυμούλκηση

  • Μη συνδέετε ρυμουλκούμενο εξοπλισμό πουθενά αλλού εκτός του σημείου κοτσαρίσματος.

  • κολουθείτε τις υποδείξεις του κατασκευαστή του παρελκομένου για τα όρια βάρους ρυμουλκούμενου εξοπλισμού και ρυμούλκησης σε επικλινείς επιφάνειες.

  • Μην αφήσετε ποτέ παιδιά ή άλλους να βρίσκονται μέσα ή πάνω σε ρυμουλκούμενο εξοπλισμό.

  • Σε επικλινείς επιφάνειες, το βάρος του ρυμουλκούμενου εξοπλισμού μπορεί να προκαλέσει απώλεια πρόσφυσης και ελέγχου. Μειώστε το βάρος του ρυμουλκούμενου και μειώστε ταχύτητα.

  • Η απόσταση ακινητοποίησης αυξάνεται λόγω του βάρους του ρυμουλκούμενου φορτίου. Κινηθείτε αργά και υπολογίστε μεγαλύτερη απόσταση ακινητοποίησης.

  • Πάρτε τις στροφές ανοικτά ώστε το παρελκόμενο να μην έρθει σε επαφή με το μηχάνημα.

  • Μη ρυμουλκείτε φορτία με βάρος μεγαλύτερο από αυτό του μηχανήματος που τα ρυμουλκεί.

Αυτοκόλλητα ασφαλείας και οδηγιών

Graphic

Οι ετικέτες προειδοποίησης και οδηγιών ασφάλειας είναι εύκολα αναγνώσιμες από τον χειριστή και βρίσκονται κοντά σε κάθε πηγή δυνητικού κινδύνου. ντικαθιστάτε τις τυχόν φθαρμένες ή αποκολλημένες ετικέτες.

decal136-4164
decal109-6809
decal133-8061

Συναρμολόγηση

Καθορίστε την αριστερή και δεξιά πλευρά του μηχανήματος από την κανονική θέση λειτουργίας.

Προετοιμασία του μηχανήματος

Εκτελέστε την παρακάτω διαδικασία για να προετοιμάσετε το μηχάνημα για εγκατάσταση του απορροφητήρα και του κιτ φινιρίσματος.

  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος.

  2. ποσυμπλέξτε τον διακόπτη ελέγχου λεπίδων, τραβήξτε χειρόφρενο και μετακινήστε τους μοχλούς ελέγχου κίνησης προς τα έξω στη θέση NEUTRAL-LOCK (νεκρά - κλείδωμα).

  3. Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

  4. Προτού εκτελέσετε οποιαδήποτε εργασία στο μηχάνημα, βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι αδύνατο να μετακινηθεί.

  5. Επισκευάστε όλα τα χτυπήματα ή τις φθορές στο δάπεδο του μηχανήματος και αντικαταστήστε τυχόν εξαρτήματα που λείπουν.

  6. Καθαρίστε τυχόν κατάλοιπα από το δάπεδο και το πίσω μέρος του μηχανήματος για να διευκολύνετε την εγκατάσταση.

Εγκατάσταση του αντίβαρου

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Υποδοχή αντίβαρου1
ριστερά βάση υποδοχής αντίβαρου1
Δεξιά βάση υποδοχής αντίβαρου1
ντίβαρο τύπου βαλίτσας – 16 kg1
Άξονας συγκράτησης1
Μπουλόνι (⅜" x 1-¼")2
Φλαντζωτό παξιμάδι (⅜")4
Καρόβιδα (⅜" x 1")2
υτοκοχλιούμενο μπουλόνι (5/16" x ¾")2

Προσοχή

Ο συλλέκτης αλλάζει την κατανομή βάρους του μηχανήματος. Η λειτουργία του μηχανήματος χωρίς τα εμπρός αντίβαρα μπορεί να προκαλέσει αστάθεια, με συνέπεια την απώλεια του ελέγχου.

εβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει σωστά τα εμπρός αντίβαρα προτού χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα με το παρελκόμενο του συλλέκτη.

  1. φαιρέστε το υπάρχον μπουλόνι και παξιμάδι από την αριστερά και δεξιά πλευρά της πλατφόρμας όπου θα τοποθετήσετε τα στηρίγματα της υποδοχής αντίβαρου.

  2. Χρησιμοποιήστε τα 2 αυτοκοχλιούμενα μπουλόνια (5/16" x ¾"), τα 2 μπουλόνια (⅜" x 1-¼") και τα φλαντζωτά παξιμάδια (⅜") για να στερεώσετε το αριστερό και δεξί στήριγμα της υποδοχής αντίβαρου στο μηχάνημα (Σχήμα 3).

    g196533
  3. Χρησιμοποιήστε τις 2 καρόβιδες (⅜" x 1") και τα φλαντζωτά παξιμάδια για να στερεώσετε την υποδοχή του αντίβαρου στα στηρίγματα (Σχήμα 4).

    g196549
  4. Εφαρμόστε το αντίβαρο τύπου βαλίτσας στην υποδοχή αντίβαρου, με την εγκοπή στραμμένη προς την εμπρός πλευρά του μηχανήματος (Σχήμα 5).

    g196560
  5. Περάστε τον άξονα συγκράτησης μέσα στην υποδοχή και περιστρέψτε τον στη θέση ασφάλισης (Σχήμα 5).

Important: φαιρείτε το αντίβαρο τύπο βαλίτσας κάθε φορά που αφαιρείτε το προσάρτημα του συλλέκτη.

φαίρεση του εκτροπέα γρασιδιού και του καλύμματος ιμάντα

Προειδοποίηση

Εάν το άνοιγμα εξαγωγής μείνει ακάλυπτο, τότε το μηχάνημα ενδέχεται να εκτινάξει αντικείμενα προς εσάς ή τους παρευρισκόμενους, προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος επαφής με τη λεπίδα.

Μη χρησιμοποιείτε ποτέ το χλοοκοπτικό εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ποδιά κομμένου γρασιδιού, εκτροπέα εξαγωγής ή σύστημα συλλογής γρασιδιού.

Πριν από κάθε χρήση, ελέγχετε τον εκτροπέα γρασιδιού για τυχόν βλάβες. Πριν από τη χρήση, να αντικαθιστάτε τα τυχόν φθαρμένα εξαρτήματα.

  1. ποσυνδέστε το ελατήριο από την εγκοπή που υπάρχει στον βραχίονα του εκτροπέα και αφαιρέστε την κοπίλια (μόνο στα μοντέλα CE), σύρετε τον άξονα έξω από τους συγκολλητούς βραχίονες του δαπέδου, το ελατήριο και τον εκτροπέα εξαγωγής (Σχήμα 6).

    Note: Το κανάλι στο μηχάνημά σας ενδέχεται να διαφέρει από αυτό της εικόνας.

    g190642
  2. φαιρέστε τον εκτροπέα (Σχήμα 6).

  3. φαιρέστε τις 4 βίδες (¼" x ½") που στερεώνουν το δεξί κάλυμμα του ιμάντα, και αφαιρέστε το κάλυμμα του ιμάντα (Σχήμα 7).

    Note: Φυλάξτε τις 4 βίδες (¼" x ½") για την εγκατάσταση στη διαδικασία Εγκατάσταση συγκροτήματος τροχαλίας, καλύμματος ιμάντα και μπουλονιού με άξονα.

    g200974

Εγκατάσταση του διαφράγματος και του στηρίγματος του απορροφητήρα

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Στήριγμα απορροφητήρα1
ίδα εξαγωνικής κεφαλής με ροδέλα (⅜" x ¾")2
Διάφραγμα1
Καρόβιδα (5/16" x ¾")4
Φλαντζωτό παξιμάδι (5/16")4
  1. Εγκαταστήστε το στήριγμα του απορροφητήρα στο δάπεδο του χλοοκοπτικού, χρησιμοποιώντας 2 βίδες εξαγωνικής κεφαλής με ροδέλα (⅜" x ¾"), όπως φαίνεται στην Σχήμα 8.

    g201299
  2. φαιρέστε το υπάρχον μπουλόνι και παξιμάδι από το δάπεδο του χλοοκοπτικού (Σχήμα 9).

    Important: Για τα χλοοκοπτικά με δάπεδο 122 cm (48") και 152 cm (48"), υπάρχει μόνο ένα μπουλόνι και παξιμάδι που μπορείτε να αφαιρέσετε.Για το χλοοκοπτικό με δάπεδο 137 cm (54"), αφαιρέστε το μπουλόνι και το παξιμάδι όπως φαίνεται στην Σχήμα 9.

    g206498
  3. Εγκαταστήστε την αριστερή πλευρά του διαφράγματος χρησιμοποιώντας μια καρόβιδα (5/16" x ¾") και φλαντζωτό παξιμάδι (5/16"), όπως φαίνεται στην Σχήμα 10.

  4. Ξεσφίξτε τις 2 καρόβιδες (5/16" x ¾") που υπάρχουν στις εγκοπές του διαφράγματος και σύρετε το διάφραγμα μέχρι η οπή να ευθυγραμμιστεί με την οπή που υπάρχει στο δάπεδο του χλοοκοπτικού (Σχήμα 10).

  5. Εγκαταστήστε το διάφραγμα όπως φαίνεται στην Σχήμα 10.

    Important: εβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή οπή για το διάφραγμα. λέπε Σχήμα 10.

  6. Σφίξτε τις 2 καρόβιδες (5/16" x ¾") στις εγκοπές του διαφράγματος (Σχήμα 10).

    g206496

Εγκατάσταση συγκροτήματος τροχαλίας, καλύμματος ιμάντα και μπουλονιού με άξονα

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Συγκρότημα τροχαλίας1
Κάλυμμα του ιμάντα1
  1. φαιρέστε το παξιμάδι και τη ροδέλα από τη δεξιά τροχαλία του δαπέδου του χλοοκοπτικού.

  2. Εγκαταστήστε το συγκρότημα τροχαλίας στη δεξιά τροχαλία του δαπέδου του χλοοκοπτικού, χρησιμοποιώντας το παξιμάδι και τη ροδέλα που αφαιρέσατε προηγουμένως (Σχήμα 11).

    Important: Για χλοοκοπτικά με δάπεδο 122 cm (48"), χρησιμοποιήστε τη μικρή τροχαλία απορροφητήρα.Για χλοοκοπτικά με δάπεδο 137 cm (54") και 152 cm (48"), χρησιμοποιήστε τη μεγάλη τροχαλία απορροφητήρα.

  3. Σφίξτε το παξιμάδι με ροπή 136 έως 149 N∙m.

    g201880
  4. Εγκαταστήστε το νέο κάλυμμα του ιμάντα πάνω από το συγκρότημα τροχαλίας, χρησιμοποιώντας τις 4 βίδες που αφαιρέσατε προηγουμένως (¼" x ½"), όπως φαίνεται στην Σχήμα 12.

    g201435

Εγκατάσταση της βάσης παρελκομένου

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Στήριγμα σταθεροποίησης1
Καρόβιδα (5/16" x ¾")2
σφαλιστικό παξιμάδι (5/16")4
υτοδιάτρητη βίδα (5/16" x ¾")2
Μπουλόνι (5/16" x 1")2
Πλαίσιο περιστροφής 1
Κοπίλια 2
Ράβδος 2
Ροδέλα 2
  1. φαιρέστε τα υπάρχοντα 2 μπουλόνια, τα 2 παξιμάδια και το στήριγμα κοτσαρίσματος από την κάτω πλευρά της ποδιάς του κινητήρα (Σχήμα 13).

    g308798
  2. Εγκαταστήστε το στήριγμα σταθεροποίησης στην ποδιά του κινητήρα, χρησιμοποιώντας τις 2 καρόβιδες (5/16" x ¾") και τα 2 ασφαλιστικά παξιμάδια (5/16"), όπως φαίνεται στην Σχήμα 14.

    g308799
  3. φαιρέστε τις υπάρχουσες 2 αυτοδιάτρητες βίδες από την κάτω πλευρά του πλαισίου του μηχανήματος (Σχήμα 16).

  4. Τοποθετήστε χωρίς να σφίξετε το πλαίσιο περιστροφής στο πλαίσιο του μηχανήματος, χρησιμοποιώντας 2 μπουλόνια (5/16" x 1") και 2 ασφαλιστικά παξιμάδια (5/16"), όπως φαίνεται στην Σχήμα 15.

    g302477
  5. Τοποθετήστε το πλαίσιο περιστροφής στραμμένο προς τα επάνω και στερεώστε το στην κάτω πλευρά του πλαισίου του μηχανήματος, χρησιμοποιώντας 2 αυτοδιάτρητες βίδες (5/16" x ¾"), όπως φαίνεται στην Σχήμα 16.

    g308797
  6. Σφίξτε τα 2 μπουλόνια (5/16" x 1") και τα 2 ασφαλιστικά παξιμάδια (5/16"), όπως φαίνεται στην Σχήμα 15.

  7. Εγκαταστήστε το καμπυλωμένο, κεφαλωμένο άκρο της ράβδου στην εγκοπή ενσφήνωσης που υπάρχει στην αριστερή πλευρά του πλαισίου του μηχανήματος και μετακινήστε τη ράβδο προς τα πίσω, ώστε να εφαρμόσει στο πλαίσιο (Σχήμα 17).

    Note: Επαναλάβατε για τη δεξιά πλευρά του μηχανήματος.

    g308335
  8. Εφαρμόστε τα καμπυλωμένα άκρα των ράβδων στη βάση στερέωσης, όπως φαίνεται στην Σχήμα 17, και ασφαλίστε το άκρο κάθε άξονα με τη ροδέλα και την κοπίλια.

Εγκατάσταση της ράβδου ασφάλισης

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Ράβδος ασφάλισης1
Κοπίλια1

Εγκαταστήστε τη ράβδο ασφάλισης με την κοπίλια (Σχήμα 18).

g201213

Συναρμολόγηση του άνω μέρους του συλλέκτη

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Άνω μέρος συλλέκτη1
Σήτα συλλέκτη1
Κοπίλια2
  1. ναποδογυρίστε το άνω μέρος του συλλέκτη.

  2. Εγκαταστήστε τη σήτα, όπως φαίνεται στην Σχήμα 19 και βεβαιωθείτε ότι έχει κλίση προς τους σάκους συλλογής.

    Note: εβαιωθείτε ότι η σήτα έχει κουμπώσει στη θέση της και ότι οι γλωττίδες έχουν εφαρμόσει στο άνω μέρος του συλλέκτη.

    g201881

Εγκατάσταση του άνω μέρους του συλλέκτη

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Σάκος συλλογής γρασιδιού2
  1. Εγκαταστήστε το άνω μέρος του συλλέκτη στο πλαίσιο του συλλέκτη.

    Note: Ο συλλέκτης στο μηχάνημά σας ενδέχεται να διαφέρει από αυτόν της εικόνας.

  2. Σύρετε τις βάσεις επάνω στους άξονες που υπάρχουν στο πλαίσιο του συλλέκτη και τοποθετήστε την κυκλική κοπίλια στη δεξιά οπή του άξονα της δεξιά πλευράς (Σχήμα 20).

  3. Στρέψτε το καπάκι του συλλέκτη μέχρι τη θέση λειτουργίας του.

    Note: Για να αφαιρέσετε την κυκλική κοπίλια, συνεχίστε να την περιστρέφετε προς την ίδια κατεύθυνση που την τοποθετήσατε.

    g016265
  4. νασηκώστε το άνω μέρος του συλλέκτη και εγκαταστήστε τους σάκους, σύροντας τα άγκιστρα που υπάρχουν στο πλαίσιο των σάκων επάνω στις βάσεις συγκράτησης (Σχήμα 21).

    g300378
  5. Κατεβάστε το άνω μέρος του συλλέκτη πάνω από τους σάκους (Σχήμα 22).

    g033030
  6. σφαλίστε το καπάκι με την ασφάλεια (Σχήμα 22).

Εγκατάσταση του συγκροτήματος του απορροφητήρα

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Συγκρότημα απορροφητήρα1

Προειδοποίηση

Εάν το άνοιγμα εξαγωγής μείνει ακάλυπτο, τότε το χλοοκοπτικό ενδέχεται να εκτινάξει αντικείμενα προς εσάς ή τους παρευρισκόμενους, προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος επαφής με τη λεπίδα.

  • Μη χρησιμοποιείτε ποτέ το χλοοκοπτικό εάν δεν έχετε εγκαταστήσει πλάκα καλύμματος, ποδιά κομμένου γρασιδιού ή κανάλι συλλογής γρασιδιού.

  • εβαιωθείτε ότι ο εκτροπέας γρασιδιού είναι εγκατεστημένος όταν αφαιρείτε το κανάλι και τον συλλέκτη γρασιδιού.

Important: Εγκαταστήστε το κανάλι πλευρικής εξαγωγής όταν αφαιρέσετε τον συλλέκτη και τον απορροφητήρα.

Important: Φυλάξτε όλα τα εξαρτήματα και το κανάλι πλευρικής εξαγωγής.

  1. Εάν χρειάζεται, εγκαταστήστε τον ιμάντα στην τροχαλία του απορροφητήρα (Σχήμα 25).

  2. Εφαρμόστε τον άξονα του απορροφητήρα στη βάση του απορροφητήρα και περιστρέψτε το συγκρότημα του απορροφητήρα μέσα, προς το μηχάνημα (Σχήμα 23).

    Note: Το συγκρότημα του απορροφητήρα θα ασφαλιστεί αυτόματα, όπως φαίνεται στην Σχήμα 24.

    g201514
    g201893

Εγκατάσταση ιμάντα απορροφητήρα και καλύμματος μετάδοσης του συλλέκτη

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Κάλυμμα μετάδοσης συλλέκτη1
Ιμάντας απορροφητήρα1
  1. Περάστε τον ιμάντα γύρω από την τροχαλία του απορροφητήρα (Σχήμα 25 και Σχήμα 26). νατρέξτε στην ενότητα Εγκατάσταση του συγκροτήματος του απορροφητήρα.

    Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω ιμάντα, ανάλογα με τη διάσταση του δαπέδου του χλοοκοπτικού:

    Δάπεδο 122 cm (48")Δάπεδο 137 cm (54")Δάπεδο 152 cm (48")
    Κωδ. Toro 127-0074Κωδ. Toro 127-0075Κωδ. Toro 127-0076
    g201516
    g201513
  2. Κατά την εγκατάσταση του συγκροτήματος του απορροφητήρα, βεβαιωθείτε ότι ο ιμάντας παραμένει ευθυγραμμισμένος με την τροχαλία του απορροφητήρα.

  3. Τραβήξτε την ελεύθερη τροχαλία που βρίσκεται υπό την τάση ελατηρίου μακριά από τον σταθερό άξονα του ελατηρίου και περάστε τον ιμάντα γύρω από την τροχαλία του δαπέδου του χλοοκοπτικού (Σχήμα 26).

    Note: εβαιωθείτε ότι ο ιμάντας έχει περάσει σωστά γύρω από την τροχαλία του απορροφητήρα.

  4. Περάστε τον ιμάντα γύρω από την τροχαλία κίνησης, όπως φαίνεται στην Σχήμα 25 και Σχήμα 26.

  5. Εγκαταστήστε το κάλυμμα μετάδοσης του συλλέκτη επάνω στο κάλυμμα του ιμάντα, και ασφαλίστε το σφίγγοντας τη χειρόβιδα (Σχήμα 27).

    g201515

Εγκατάσταση των σωλήνων εξαγωγής

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Άνω σωλήνας 1
ίδα (¼" x ¾") 2
Ροδέλα (¼")2
σφαλιστικό παξιμάδι (¼") 2
Κάτω σωλήνας 1

Important: Προτού εγκαταστήσετε τους σωλήνες εξαγωγής, βεβαιωθείτε ότι το δάπεδο του χλοοκοπτικού βρίσκεται στη χαμηλότερη θέση ύψους κοπής.

Note: Θυμηθείτε να εγκαταστήσετε τον εκτροπέα γρασιδιού όταν αφαιρέσετε τον συλλέκτη από το χλοοκοπτικό.

  1. ποσυμπλέξτε τον δυναμοδότη (PTO) και τραβήξτε χειρόφρενο.

  2. Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

  3. Χαμηλώστε το δάπεδο του χλοοκοπτικού στη χαμηλότερη θέση ύψους κοπής.

  4. φαιρέστε τους σάκους ώστε να μπορείτε να δείτε τον σωλήνα κάτω από το καπάκι.

  5. Κατεβάστε και ασφαλίστε το καπάκι.

  6. Χρησιμοποιήστε και τις δύο ασφάλειες για να προσαρμόσετε τον κάτω σωλήνα στο συγκρότημα του απορροφητήρα (Σχήμα 28).

    Note: Κατά την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι η εγκοπή του κάτω σωλήνα είναι στραμμένη προς τα κάτω (Σχήμα 30).

    g018444
  7. Σημειώστε τη θέση εγκατάστασης των 2 μπουλονιών στον άνω σωλήνα.

    Note: Η οπή κοντά στα ανάγλυφα βέλη δεν θα χρησιμοποιηθεί.

  8. φαιρέστε τα 2 μπουλόνια από το κάτω άκρο του άνω σωλήνα.

  9. Χρησιμοποιήστε τις 2 οπές ως πατρόν για τον κάτω σωλήνα.

    Note: Φυλάξτε τα εξαρτήματα.

  10. Περάστε το άνω άκρο (χωρίς οπές) του άνω σωλήνα μέσα από το την τσιμούχα που υπάρχει στο καπάκι, πιέζοντας τον σωλήνα μέχρι να έρθει σε επαφή με την εσωτερική επιφάνεια του καπακιού.

  11. Τραβήξτε τον άνω σωλήνα ελαφρά προς τα έξω έτσι ώστε η τσιμούχα να εκταθεί προς τα έξω και πάνω στον κάτω σωλήνα (Σχήμα 29).

    g018440
  12. Ευθυγραμμίστε τις οπές στον άνω σωλήνα με τις εσοχές που υπάρχουν στην επιφάνεια του κάτω σωλήνα.

    Note: εβαιωθείτε ότι το πλαϊνό προφίλ είναι όπως φαίνεται στην Σχήμα 30.

    Note: Μη χρησιμοποιήσετε την ανοικτή οπή που υπάρχει κοντά στα ανάγλυφα βέλη.

    g020776
  13. Χρησιμοποιήστε τις υπάρχουσες οπές του άνω σωλήνα ως πατρόν και ανοίξτε 2 οπές, διαμέτρου 6,5 mm (¼"), διαπερνώντας τις εσοχές που υπάρχουν στον κάτω σωλήνα (Σχήμα 31).

    g018439
  14. φαιρέστε τον άνω και κάτω σωλήνα από το μηχάνημα.

  15. Σύρετε τους σωλήνες μεταξύ τους και ευθυγραμμίστε τις οπές.

  16. Εγκαταστήστε τις ροδέλες (¼") στα μπουλόνια (Σχήμα 31).

  17. Με ένα εξάγωνο κλειδί εγκαταστήστε τις βίδες (¼" x ¾") και τις ροδέλες (¼") μέσα από τον κάτω σωλήνα, περνώντας τις στις υπάρχουσες οπές του άνω σωλήνα (Σχήμα 31).

  18. Στερεώστε τους σωλήνες μεταξύ τους με τα παξιμάδια (¼") όπως φαίνεται στην Σχήμα 31.

  19. Περάστε τον άνω σωλήνα εξαγωγής μέσα από την τσιμούχα του καπακιού.

  20. Τραβήξτε τον άνω σωλήνα ελαφρά προς τα έξω έτσι ώστε η τσιμούχα να εκταθεί προς τα έξω και πάνω στο συγκρότημα του απορροφητήρα (Σχήμα 29).

  21. Χρησιμοποιήστε και τις δύο ασφάλειες για να προσαρμόσετε τον κάτω σωλήνα στο συγκρότημα του απορροφητήρα (Σχήμα 28).

Χειρισμός

Προειδοποίηση

Για την αποφυγή τραυματισμών, ακολουθείτε τις εξής διαδικασίες:

  • Προτού χρησιμοποιήσετε αυτό το παρελκόμενο, εξοικειωθείτε με όλες τις οδηγίες λειτουργίας και ασφάλειας που δίνονται στο Εγχειρίδιο Χειριστή για το χλοοκοπτικό.

  • Ποτέ μην αφαιρέσετε τον σωλήνα εξαγωγής, τους σάκους, το άνω μέρος του συλλέκτη ή το κανάλι ενώ λειτουργεί ο κινητήρας.

  • Προτού καθαρίσετε το σύστημα σάκων συλλογής από τα κατάλοιπα, να σβήνετε πάντα το κινητήρα και να περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.

  • Ποτέ μην εκτελείτε συντήρηση ή επισκευές ενώ λειτουργεί ο κινητήρας.

Προειδοποίηση

Χωρίς εγκατεστημένο τον εκτροπέα γρασιδιού, τους σωλήνες συλλέκτη ή το πλήρες συγκρότημα συλλέκτη, εσείς και οι παρευρισκόμενοι είστε εκτεθειμένοι σε επαφή με τη λεπίδα και εκτινασσόμενα αντικείμενα. Η επαφή με την περιστρεφόμενη λεπίδα ή τις λεπίδες του χλοοκοπτικού ή τα εκτινασσόμενα αντικείμενα θα προκαλέσει τραυματισμό ή θάνατο.

  • Να εγκαθιστάτε πάντα τον εκτροπέα γρασιδιού όταν αφαιρείτε τον συλλέκτη ή επιλέγετε τη λειτουργία πλευρικής εξαγωγής.

  • Εάν ο εκτροπέας γρασιδιού υποστεί βλάβη, αντικαταστήστε τον αμέσως. Ο εκτροπέας γρασιδιού κατευθύνει το υλικό προς το έδαφος.

  • Ποτέ μην βάζετε τα χέρια ή τα πόδια σας κάτω από το χλοοκοπτικό.

  • Ποτέ μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε τον χώρο εξαγωγής ή τις λεπίδες του χλοοκοπτικού εάν δεν έχετε απενεργοποιήσει τον δυναμοδότη (PTO) και δεν έχετε γυρίσει το κλειδί της ανάφλεξης στη θέση «OFF». Επίσης, αφαιρέστε το κλειδί και αποσυνδέστε το καλώδιο από το/τα μπουζί.

  • Σβήνετε τον κινητήρα προτού καθαρίσετε το κανάλι εξαγωγής.

Άδειασμα των σάκων συλλογής γρασιδιού

Κίνδυνος

Τα υπολείμματα, όπως φύλλα, χορτάρια, γρασίδι ή κλαδιά αναφλέγονται εύκολα. Μια φωτιά στον χώρο του κινητήρα μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό και υλικές ζημιές.

  • Διατηρείτε τον χώρο του κινητήρα και του σιγαστήρα της εξάτμισης καθαρό από υπολείμματα.

  • Φροντίζετε κατά το άνοιγμα του καλύμματος του συλλέκτη να μην πέσουν υπολείμματα στον χώρο του κινητήρα και του σιγαστήρα της εξάτμισης.

  • φήνετε το μηχάνημα να κρυώσει προτού το αποθηκεύσετε.

Να είστε προσεκτικοί κατά την αφαίρεση ή τον χειρισμό των γεμάτων σάκων συλλογής γρασιδιού. Για να αδειάσετε τους σάκους συλλογής γρασιδιού:

  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδη επιφάνεια και αποσυμπλέξτε τον διακόπτη ελέγχου λεπίδων.

  2. Μετακινήστε τους μοχλούς ελέγχου κίνησης προς τα έξω στη θέση «νεκρά - κλείδωμα», σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί, τραβήξτε χειρόφρενο και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη προτού απομακρυνθείτε από τη θέση του χειριστή.

  3. νοίξτε (σηκώστε) το άνω μέρος του συλλέκτη (Σχήμα 32).

    g005758
  4. Συμπιέστε τα υπολείμματα μέσα στους σάκους. Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, σηκώστε τον σάκο και απαγκιστρώστε τον από τη βάση συγκράτησης. δειάστε τον σάκο. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τον άλλο σάκο.

    g300218
    g300217
  5. Εγκαταστήστε τους σάκους, σύροντας τα άγκιστρα που υπάρχουν στο πλαίσιο των σάκων επάνω στις βάσεις συγκράτησης.

  6. Κατεβάστε το άνω μέρος του συλλέκτη πάνω από τους σάκους.

Καθαρισμός του συλλέκτη από κατάλοιπα

Προειδοποίηση

Όταν ο συλλέκτης λειτουργεί, η φτερωτή του απορροφητήρα περιστρέφεται και μπορεί να ακρωτηριάσει ή τραυματίσει τα χέρια ή τα δάκτυλά σας.

  • Πριν από οποιαδήποτε ρύθμιση, καθαρισμό, επισκευή ή έλεγχο του απορροφητήρα και προτού καθαρίσετε το κανάλι, σβήστε τον κινητήρα και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη. φαιρέστε το κλειδί.

  • Χρησιμοποιώντας ένα ραβδί ή παρόμοιο αντικείμενο, ποτέ τα χέρια σας, απομακρύνετε τυχόν κατάλοιπα από τον απορροφητήρα και τον σωλήνα.

  • Κρατάτε το πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια και κάθε άλλο μέρος του σώματός σας, καθώς και ρουχισμό, μακριά από μη εμφανή, κινούμενα ή περιστρεφόμενα μέρη.

  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδη επιφάνεια και αποσυμπλέξτε τον διακόπτη ελέγχου λεπίδων.

  2. Μετακινήστε τους μοχλούς ελέγχου κίνησης προς τα έξω στη θέση «νεκρά - κλείδωμα», σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί, τραβήξτε χειρόφρενο και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη προτού απομακρυνθείτε από τη θέση του χειριστή.

  3. Ελέγξτε τους σάκους συλλογής γρασιδιού και αδειάστε τους εάν έχουν γεμίσει.

  4. φαιρέστε και απομακρύνετε τον σωλήνα εξαγωγής και το κανάλι από το άνω μέρος του συλλέκτη και το χλοοκοπτικό. Χρησιμοποιώντας ένα ραβδί ή παρόμοιο αντικείμενο, απομακρύνετε προσεκτικά και καθαρίστε τυχόν κατάλοιπα από το χλοοκοπτικό, τον σωλήνα εξαγωγής, το κανάλι και το άνω μέρος του συλλέκτη.

  5. Μόλις απομακρύνετε τα κατάλοιπα, εγκαταστήστε ολόκληρο το σύστημα του συλλέκτη και συνεχίστε την εργασία σας.

φαίρεση του συλλέκτη

Προσοχή

Η λειτουργία του μηχανήματος με εγκατεστημένα τα εμπρός αντίβαρα και χωρίς το παρελκόμενο του συλλέκτη μπορεί να προκαλέσει αστάθεια, με συνέπεια την απώλεια του ελέγχου.

  • Να αφαιρείτε πάντα τα εμπρός αντίβαρα όταν αφαιρείτε το παρελκόμενο του συλλέκτη.

  • Ποτέ μη λειτουργείτε το μηχάνημα με εμπρός αντίβαρα αλλά χωρίς το παρελκόμενο του συλλέκτη.

Για να αφαιρέσετε τον συλλέκτη εκτελέστε με αντίστροφη σειρά τις ενότητες του κεφαλαίου «Εγκατάσταση» για όλα τα εγκατεστημένα κιτ που σχετίζονται με τον συλλέκτη. Εάν υπάρχουν εγκατεστημένα αντίβαρα, τότε να αφαιρείτε πάντα τα εμπρός αντίβαρα του συλλέκτη όταν αφαιρείτε το παρελκόμενο του συλλέκτη.

Note: Κατά την εγκατάσταση του κιτ ποδιάς κομμένου χόρτου είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το διάφραγμα αποκοπής.

Συμβουλές για το χειρισμό

Συμβουλές κατά τη χρήση των σάκων

Έχετε πάντα υπόψη τις διαστάσεις του μηχανήματος με το παρελκόμενο

Να έχετε υπόψη ότι το μήκος και το πλάτος του μηχανήματος είναι μεγαλύτερο με εγκατεστημένο παρελκόμενο. Εάν πάρετε κλειστή στροφή σε περιορισμένο χώρο, τότε μπορεί να προκληθεί ζημιά στο παρελκόμενο.

Κούρεμα γρασιδιού

Πάντα να κόβετε με την αριστερά πλευρά του χλοοκοπτικού. Μην κόβετε με τη δεξιά πλευρά διότι μπορεί να προκαλέσετε βλάβη στο κανάλι του συλλέκτη και στον σωλήνα εξαγωγής.

Ύψος κοπής

Μη ρυθμίζετε το ύψος κοπής πολύ χαμηλά διότι το ψηλό γρασίδι γύρω από το χλοοκοπτικό μπορεί να εμποδίζει την διείσδυση του αέρα κάτω από το χλοοκοπτικό και, συνεπώς, την εισαγωγή του στο σύστημα σάκων συλλογής. Εάν δεν μπαίνει αρκετός αέρας κάτω από το χλοοκοπτικό, τότε το σύστημα σάκων συλλογής θα φράξει.

Συχνότητα κουρέματος

Κόβετε το γρασίδι τακτικά, ειδικά εάν μεγαλώνει γρήγορα. Εάν το γρασίδι είναι πολύ ψηλό, τότε πρέπει να το κουρέψετε με δύο περάσματα.

Τεχνική κουρέματος

Για τη βέλτιστη εμφάνιση του γρασιδιού, φροντίζετε να επικαλύπτετε ελαφρά με το χλοοκοπτικό την περιοχή που έχετε ήδη κουρέψει. Με τον τρόπο αυτό μειώνετε το φορτίο στον κινητήρα και περιορίζεται η πιθανότητα έμφραξης του καναλιού και του σωλήνα εξαγωγής.

Ταχύτητα με χρήση των σάκων

Στις περισσότερες περιπτώσεις χρήσης του συστήματος σάκων ο μοχλός γκαζιού του χλοοκοπτικού θα βρίσκεται στη θέση FAST (Γρήγορα) και η κίνηση θα γίνεται με κανονική ταχύτητα πορείας. Ωστόσο, σε περίπτωση πολύ ξηρού και σκονισμένου γρασιδιού, ίσως χρειαστεί να μειώσετε τις στροφές του γκαζιού και να αυξήσετε την ταχύτητα πορείας του χλοοκοπτικού. Το σύστημα σάκων ενδέχεται να φράξει εάν κινείστε πολύ γρήγορα με υπερβολικά χαμηλές στροφές κινητήρα. Σε επικλινείς επιφάνειες, ίσως χρειαστεί να μειώσετε την ταχύτητα πορείας του χλοοκοπτικού. υτό βοηθά στη διατήρηση των στροφών του κινητήρα και της αποδοτικότητας του συστήματος σάκων. Όποτε είναι δυνατόν, να κουρεύετε κινούμενοι προς τα κάτω.

Προσοχή

Καθώς οι σάκοι γεμίζουν, το επιπλέον βάρος προστίθεται στο πίσω μέρος του μηχανήματος. Εάν σταματήσετε και ξεκινήσετε απότομα σε ανωφέρεια, τότε μπορεί είτε να χάσετε τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης είτε να ανατραπεί το μηχάνημα.

  • Μην σταματάτε ή ξεκινάτε απότομα σε ανωφέρειες ή κατωφέρειες. ποφεύγετε το ξεκίνημα σε ανωφέρειες.

  • Εάν χρειαστεί να σταματήσετε σε ανωφέρεια, αποσυμπλέξτε το χειριστήριο λεπίδων. Στη συνέχεια, κατεβείτε με όπισθεν και χαμηλή ταχύτητα.

  • ποφεύγετε τις απότομες στροφές ή αλλαγές ταχύτητας σε επικλινείς επιφάνειες.

  • Ποτέ μη λειτουργείτε το μηχάνημα με εμπρός αντίβαρα αλλά χωρίς το παρελκόμενο του συλλέκτη.

Σύστημα σάκων και ψηλό γρασίδι

Το πολύ ψηλό γρασίδι είναι βαρύ και ενδέχεται να μην προωθείται εντελώς στους σάκους συλλογής γρασιδιού. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει κίνδυνος έμφραξης του σωλήνα εξαγωγής και του καναλιού. Για να αποφύγετε έμφραξη του συστήματος σάκων συλλογής, κουρέψτε το γρασίδι αρχικά με μεγάλο ύψος κοπής και, μετά, χαμηλώστε το χλοοκοπτικό στο κανονικό ύψος κοπής και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Σύστημα σάκων και υγρό γρασίδι

Προσπαθείτε πάντα να κουρεύετε το γρασίδι όταν είναι στεγνό ώστε να αποκτά ωραία εμφάνιση. Εάν πρέπει να κουρέψετε υγρό γρασίδι, τότε χρησιμοποιήστε τη συμβατική λειτουργία πλευρικής εξαγωγής του χλοοκοπτικού. Όταν μετά από κάποιες ώρες το κομμένο γρασίδι στεγνώσει, εγκαταστήστε το πλήρες παρελκόμενο του συλλέκτη και αναρροφήστε το.

Ενδείξεις έμφραξης

Κατά τη χρήση των σάκων συλλογής, μικρή ποσότητα κομμένου γρασιδιού εξέρχεται από το εμπρός μέρος του χλοοκοπτικού. υτό είναι φυσιολογικό. Εάν αυτή η ποσότητα του κομμένου γρασιδιού είναι υπερβολικά μεγάλη, τότε είτε οι σάκοι έχουν γεμίσει είτε το σύστημα έχει έμφραξη.

Συντήρηση

Note: Καθορίστε την αριστερή και δεξιά πλευρά του μηχανήματος από την κανονική θέση λειτουργίας.

Συνιστώμενο χρονοδιάγραμμα συντήρησης

Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
Μετά τις πρώτες 8 ώρες
  • Επιθεωρήστε τον ιμάντα του απορροφητήρα.
  • Επιθεωρήστε τον συλλέκτη.
  • Μετά από κάθε χρήση
  • Καθαρίστε τη σήτα του καπακιού.
  • Καθαρίστε τον συλλέκτη.
  • SΚάθε 25 ώρες
  • Επιθεωρήστε τον ιμάντα του απορροφητήρα.
  • Κάθε 100 ώρες
  • Επιθεωρήστε τον συλλέκτη.
  • Προειδοποίηση

    ν αφήσετε το κλειδί στη μίζα, μπορεί κάποιος να θέσει ακούσια τον κινητήρα σε λειτουργία και να τραυματιστείτε εσείς ή διερχόμενοι.

    Προτού εκτελέσετε οποιαδήποτε εργασία συντήρησης, αφαιρέστε το κλειδί και αποσυνδέστε το καλώδιο του μπουζί. πομακρύνετε το καλώδιο έτσι ώστε να μην έρθει τυχαία σε επαφή με το μπουζί.

    Προειδοποίηση

    Οι κινητήρες ανεβάζουν πολύ υψηλή θερμοκρασία κατά τη λειτουργία τους. Η επαφή με πολύ θερμές επιφάνειες θα προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα.

    φήνετε τον κινητήρα και ειδικά τον σιγαστήρα της εξάτμισης να κρυώσουν προτού τους αγγίξετε.

    Προειδοποίηση

    Τα υπολείμματα, όπως φύλλα, χορτάρια, γρασίδι ή κλαδιά αναφλέγονται εύκολα. Μια φωτιά στον χώρο του κινητήρα μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό και υλικές ζημιές.

    • Διατηρείτε τον χώρο του κινητήρα και του σιγαστήρα της εξάτμισης καθαρό από υπολείμματα.

    • Φροντίζετε κατά το άνοιγμα του καλύμματος του συλλέκτη να μην πέσουν υπολείμματα στον χώρο του κινητήρα και του σιγαστήρα της εξάτμισης.

    • φήνετε το μηχάνημα να κρυώσει προτού το αποθηκεύσετε.

    Προετοιμασία για συντήρηση

    Προτού εκτελέσετε συντήρηση στο μηχάνημα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος.

    2. ποσυμπλέξτε τον δυναμοδότη (PTO), μετακινήστε τους μοχλούς ελέγχου κίνησης στη θέση NEUTRAL-LOCK (νεκρά - κλείδωμα) και τραβήξτε το χειρόφρενο.

    3. Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    4. Καθαρίστε τυχόν κατάλοιπα από το δάπεδο και το πίσω μέρος του χλοοκοπτικού για να διευκολύνετε τη συντήρηση.

    Καθαρισμός της σήτας του καπακιού

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Μετά από κάθε χρήση
  • Καθαρίστε τη σήτα του καπακιού.
    1. νοίξτε το καπάκι του συλλέκτη.

    2. Καθαρίστε τη σήτα από τα κατάλοιπα.

    3. Κλείστε το καπάκι του συλλέκτη.

    Καθαρισμός του συλλέκτη και των σάκων

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Μετά από κάθε χρήση
  • Καθαρίστε τον συλλέκτη.
    1. Πλύνετε την εσωτερική και την εξωτερική επιφάνεια του καπακιού του συλλέκτη, τους σάκους, τον σωλήνα και την κάτω πλευρά του χλοοκοπτικού.

      Note: Για να αφαιρέσετε τη βρομιά, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαμπουάν αυτοκινήτων.

    2. Φροντίστε να απομακρύνετε το κολλημένο ή ξεραμένο γρασίδι από όλα τα εξαρτήματα.

    3. φού πλύνετε όλα τα εξαρτήματα, αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς.

    Note: φού εγκαταστήσετε όλα τα εξαρτήματα, βάλτε μπροστά το μηχάνημα και λειτουργήστε το επί ένα λεπτό για να επιταχύνετε το στέγνωμα.

    Επιθεώρηση του ιμάντα του απορροφητήρα

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Μετά τις πρώτες 8 ώρες
  • Επιθεωρήστε τον ιμάντα του απορροφητήρα.
  • SΚάθε 25 ώρες
  • Επιθεωρήστε τον ιμάντα του απορροφητήρα.
  • Ελέγξτε τους ιμάντες για σχισμές, ξεφτισμένα άκρα, καψίματα ή άλλες φθορές. ντικαταστήστε τους φθαρμένους ιμάντες.

    ντικατάσταση του ιμάντα του απορροφητήρα

    1. φαιρέστε το πλαστικό κάλυμμα του ιμάντα.

    2. Τραβήξτε την ελεύθερη τροχαλία που βρίσκεται υπό την τάση ελατηρίου για να χαλαρώσετε τον ιμάντα (Σχήμα 35).

      g202246
    3. φαιρέστε τον υπάρχοντα ιμάντα του συλλέκτη από την τροχαλία του δαπέδου του χλοοκοπτικού.

    4. φαιρέστε τον απορροφητήρα από το δάπεδο του χλοοκοπτικού.

    5. φαιρέστε τον υπάρχοντα ιμάντα του συλλέκτη από τις τροχαλίες του απορροφητήρα.

    6. Περάστε τον καινούριο ιμάντα γύρω από τις τροχαλίες του απορροφητήρα (Σχήμα 35).

    7. Εγκαταστήστε τον απορροφητήρα στο στήριγμά του.

    8. Περάστε τον καινούριο ιμάντα γύρω από την τροχαλία του δαπέδου του χλοοκοπτικού (Σχήμα 35).

    9. Τραβήξτε την ελεύθερη τροχαλία που βρίσκεται υπό την τάση ελατηρίου και περάστε γύρω της τον ιμάντα (Σχήμα 35).

    Επιθεώρηση του συλλέκτη

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Μετά τις πρώτες 8 ώρες
  • Επιθεωρήστε τον συλλέκτη.
  • Κάθε 100 ώρες
  • Επιθεωρήστε τον συλλέκτη.
    1. Ελέγξτε τον άνω σωλήνα, τον κάτω σωλήνα, το καπάκι του συλλέκτη και το συγκρότημα του απορροφητήρα.

      Note: ντικαταστήστε αυτά τα εξαρτήματα εάν έχουν ρωγμές ή βλάβες.

    2. Ελέγξτε τους σάκους, το πλαίσιο του συλλέκτη και τη σήτα.

      Note: ντικαταστήστε όσα εξαρτήματα έχουν ρωγμές ή βλάβες.

    3. Σφίξτε όλα τα παξιμάδια, τα μπουλόνια και τις βίδες.

    Επιθεώρηση των λεπίδων του χλοοκοπτικού

    1. Ελέγχετε τακτικά τις λεπίδες του χλοοκοπτικού, αλλά και όποτε μια λεπίδα χτυπά σε κάποιο αντικείμενο.

    2. Εάν οι λεπίδες έχουν φθαρεί υπερβολικά ή έχουν υποστεί βλάβη, εγκαταστήστε καινούριες λεπίδες. Για την πλήρη συντήρηση των λεπίδων, ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή.

    Αποθήκευση

    ποθήκευση του συλλέκτη

    1. Καθαρίστε τον συλλέκτη. νατρέξτε στην ενότητα «Καθαρισμός του συλλέκτη».

    2. Επιθεωρήστε τον συλλέκτη για φθορές. νατρέξτε στην ενότητα «Επιθεώρηση του συλλέκτη».

    3. εβαιωθείτε ότι οι σάκοι συλλογής γρασιδιού είναι άδειοι και εντελώς στεγνοί.

    4. ποθηκεύστε τον συλλέκτη σε καθαρό, στεγνό χώρο, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. υτό θα προστατεύσει τα πλαστικά εξαρτήματα και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του συλλέκτη. Εάν πρέπει να αποθηκεύσετε τον συλλέκτη σε εξωτερικό χώρο, τότε καλύψτε τον με αδιάβροχο κάλυμμα.

    Επίλυση προβλημάτων

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Υπάρχουν μη φυσιολογικοί κραδασμοί.
    1. Οι λεπίδες κοπής έχουν στραβώσει ή έχουν χάσει τη ζυγοστάθμισή τους.
    2. Έχει λασκάρει το μπουλόνι στερέωσης της λεπίδας.
    3. Έχει χαλαρώσει η τροχαλία του απορροφητήρα ή το συγκρότημα τροχαλιών.
    4. Ο ιμάντας του συλλέκτη έχει φθαρεί.
    5. Τα πτερύγια του απορροφητήρα έχουν στραβώσει ή έχουν χάσει τη ζυγοστάθμισή τους.
    1. Εγκαταστήστε καινούριες λεπίδες ή λεπίδα κοπής.
    2. Σφίξτε το μπουλόνι στερέωσης της λεπίδας.
    3. Σφίξτε τη χαλαρή τροχαλία.
    4. ντικαταστήστε τον ιμάντα.
    5. Επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.
    Μειωμένη απόδοση του συλλέκτη
    1. Οι στροφές του κινητήρα είναι πολύ χαμηλές.
    2. Έχει φράξει η σήτα στο καπάκι του συλλέκτη.
    3. Ο ιμάντας του συλλέκτη έχει χαλαρώσει.
    4. Έχει φράξει ο σωλήνας ή ο απορροφητήρας.
    5. Οι σάκοι έχουν γεμίσει.
    1. Λειτουργείτε πάντα τον κινητήρα στις μέγιστες στροφές.
    2. φαιρέστε υπολείμματα, φύλλα ή το κομμένο γρασίδι από τη σήτα.
    3. ντικαταστήστε τον ιμάντα του συλλέκτη.
    4. Εντοπίστε και αφαιρέστε τα κατάλοιπα που φράσσουν.
    5. δειάστε τη χοάνη.
    Ο απορροφητήρας και οι σωλήνες φράσσονται πολύ συχνά.
    1. Οι σάκοι έχουν γεμίσει υπερβολικά.
    2. Οι στροφές του κινητήρα είναι πολύ χαμηλές.
    3. Το γρασίδι είναι υπερβολικά υγρό.
    4. Το γρασίδι είναι υπερβολικά ψηλό.
    5. Έχει φράξει η σήτα στο καπάκι του συλλέκτη.
    6. Η ταχύτητα πορείας είναι υπερβολικά υψηλή.
    7. Ο ιμάντας του συλλέκτη έχει φθαρεί.
    1. δειάζετέ τους συχνότερα.
    2. Λειτουργείτε πάντα τον κινητήρα στις μέγιστες στροφές.
    3. Κουρεύετε το γρασίδι όταν είναι στεγνό.
    4. Κουρέψτε το γρασίδι από την κορυφή του κατά 5,1 έως 7,5 cm ή κατά το 1/3 του ύψους του, όποιο είναι μικρότερο.
    5. φαιρέστε υπολείμματα, φύλλα ή το κομμένο γρασίδι από τη σήτα.
    6. Κινηθείτε πιο αργά, αλλά με τον κινητήρα στις μέγιστες στροφές.
    7. ντικαταστήστε τον ιμάντα.
    Εκτινάσσονται υπολείμματα
    1. Οι σάκοι έχουν γεμίσει υπερβολικά.
    2. Η ταχύτητα πορείας είναι υπερβολικά υψηλή.
    3. Το δάπεδο του χλοοκοπτικού δεν είναι οριζοντιωμένο.
    1. δειάζετέ τους συχνότερα.
    2. Οδηγήστε το μηχάνημα με αργή ταχύτητα πορείας, αλλά με τον κινητήρα στις μέγιστες στροφές.
    3. νατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή του μηχανήματος για την οριζοντίωση του δαπέδου του χλοοκοπτικού.
    Η φτερωτή του απορροφητήρα δεν περιστρέφεται ελεύθερα.
    1. Ο απορροφητήρας έχει έμφραξη.
    2. Η φτερωτή δεν είναι ευθυγραμμισμένη.
    1. φαιρέστε υπολείμματα, φύλλα ή το κομμένο γρασίδι από τη φτερωτή του απορροφητήρα.
    2. Επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.