Įvadas

Šis akumuliatoriaus įkroviklis skirtas naudoti gyvenamųjų namų savininkams. Akumuliatoriaus įkroviklis, kurio modelis 81801, skirtas ličio jonų akumuliatoriams, kurių modeliai 81820, 81825, 81850, 81860 ir 81875, įkrauti. Jis neskirtas jokiems kitiems akumuliatoriams įkrauti. Jei naudosite šį gaminį ne pagal paskirtį, gali kilti pavojus jums ir aplinkiniams.

81820, 81825, 81850, 81860 ir 81875 modelių akumuliatoriai skirti naudoti daugumoje Toro Flex-Force Power System™“ gaminių.

Atidžiai perskaitykite šią informaciją, kad sužinotumėte, kaip tinkamai naudotis šiuo gaminiu ir atlikti jo techninę priežiūrą bei išvengti sužalojimų ir gaminio sugadinimo. Jūs atsakote už tinkamą ir saugų gaminio eksploatavimą.

Apsilankykite www.Toro.com kur rasite daugiau informacijos, įskaitant patarimus apie saugumą, mokymo medžiagą, pagalbinius reikmenis, pagalbos randant atstovą arba norint užregistruoti gaminį.

Saugumo instrukcijos

SVARBIOS SAUGOS INSTRUKCIJOS

  1. IŠSAUGOKITE ŠIAS INSTRUKCIJAS. Šiame vadove pateikiamos svarbios 81820, 81825, 81850, 81860 ir 81875 modelių akumuliatorių rinkinių ir 81801 modelio akumuliatoriaus įkroviklio saugos ir naudojimo instrukcijos.

  2. Prieš naudodami akumuliatoriaus įkroviklį, perskaitykite visas instrukcijas ir įspėjamuosius ženklus, esančius ant akumuliatoriaus įkroviklio, akumuliatoriaus ir gaminio, kuriame naudojamas akumuliatorius.

  3. DĖMESIO – kad sumažintumėte sužeidimo riziką, 81820, 81825, 81850, 81860 ir 81875 modelių akumuliatorius įkraukite tik 81801, 81802 arba 81805 modelio įkrovikliais. Kitų markių akumuliatoriai gali sprogti, todėl gali sužaloti žmones ir sugadinti turtą.

  4. ĮSPĖJIMAS. Prijungus akumuliatoriaus įkroviklį į ne 220–240 V įtampos lizdą, gali kilti gaisras arba elektros smūgis. Nejunkite akumuliatoriaus įkroviklio į kitą, nei 220–240 V, lizdą. Jei reikia kitokio tipo jungiklio, prireikus, naudokite tinkamos konfigūracijos maitinimo lizdo kištuko suderintuvą.

  5. ATSARGIAI – netinkamai naudojamas akumuliatorius gali sukelti gaisrą ar cheminį nudegimą. Akumuliatoriaus neardykite. Nekaitinkite akumuliatoriaus virš 68 °C temperatūros ir jo nedeginkite. Akumuliatorių keiskite tik originaliu Toro“ akumuliatoriumi; naudojant kito tipo akumuliatorius, gali kilti gaisras arba sprogimas. Laikykite akumuliatorius vaikams nepasiekiamoje vietoje ir originalioje pakuotėje, kol būsite pasirengę juos naudoti.

I. Mokymai

  1. Neleiskite vaikams ar neišmokytiems asmenims dirbti įrenginiu arba atlikti jo techninės priežiūros darbus. Leiskite prietaisą valdyti ar aptarnauti tik atsakingiems, apmokytiems, žinantiems instrukcijas ir fiziškai pajėgiems žmonėms.

  2. Neleiskite vaikams naudotis ar žaisti akumuliatoriumi ar akumuliatoriaus įkrovikliu; pagal vietines taisykles gali būti ribojamas operatoriaus amžius.

II. Paruošimas

  1. Naudokite prietaisus tik su specialiai tam skirtais akumuliatoriais. Naudojant kitų tipų akumuliatorius, gali kilti sužeidimo ir (arba) gaisro pavojus.

  2. Nenaudokite pažeisto ar modifikuoto akumuliatoriaus arba akumuliatoriaus įkroviklio. Jis gali veikti nenuspėjamai, dėl to gali kilti gaisras, sprogimas arba susižalojimo pavojus.

  3. Jei akumuliatoriaus įkroviklio maitinimo laidas pažeistas, susisiekite su įgaliotuoju techninės priežiūros atstovu, kad jį pakeistumėte.

III. Eksploatacija

  1. Nenaudokite neįkraunamų akumuliatorių.

  2. Įkraukite akumuliatorių tik naudodami Toro“ nurodytą akumuliatorių įkroviklį. 1 tipo akumuliatoriams tinkantis įkroviklis gali sukelti gaisro pavojų, jei bus naudojamas su kitu akumuliatoriumi.

  3. Įkraukite akumuliatorių tik gerai vėdinamoje vietoje.

  4. Nelaikykite akumuliatoriaus ar įkroviklio ugnyje ar aukštesnėje nei 100 °C temperatūroje.

  5. Vykdykite visas įkrovimo instrukcijas ir nekraukite akumuliatoriaus, esant kitai, nei nurodyta instrukcijose, temperatūrai. Priešingu atveju galite sugadinti akumuliatorių ir padidinti gaisro riziką.

  6. Esant netinkamoms sąlygoms, iš akumuliatoriaus gali ištrykšti skystis; venkite kontakto. Jei netyčia prisiliestumėte prie skysčio, praplaukite vandeniu. Jei skysčio pateko į akis, kreipkitės į gydytoją. Iš akumuliatoriaus ištryškęs skystis gali sukelti dirginimą arba nudegimus.

IV. Techninė priežiūra ir laikymas

  1. Neleiskite vaikams valyti ar prižiūrėti akumuliatoriaus įkroviklio.

  2. Kai akumuliatoriaus paketas nenaudojamas, saugokite jį nuo metalinių daiktų, tokių kaip popieriaus spaustukai, monetos, raktai, vinys ir varžtai, kurie gali sujungti vieną kontaktą su kitu. Akumuliatoriaus kontaktų trumpasis jungimas gali sukelti nudegimus ar gaisrą.

  3. Nebandykite remontuoti akumuliatoriaus arba akumuliatoriaus įkroviklio. Kad užtikrintumėte saugią gaminio priežiūrą, kreipkitės į įgaliotąjį techninės priežiūros atstovą, kad jis atliktų akumuliatoriaus ar įkroviklio techninę priežiūrą, naudodamas identiškas atsargines dalis.

  4. Nemeskite akumuliatoriaus į ugnį. Elementai gali sprogti. Galimų specialių šalinimo nurodymų ieškokite vietiniuose kodeksuose.

IŠSAUGOKITE ŠIAS INSTRUKCIJAS

Saugumo ir instrukcijų ženklai

Graphic

Saugos lipdukai ir nurodymai turi būti lengvai matomi operatoriui ir išdėstyti šalia kiekvienos potencialiai pavojingos srities. Pakeiskite visus pažeistus ar prarastus lipdukus.

decal144-6022
decal144-3094

Montavimas

Tinkamo kaiščio įstatymas

Jei reikia, iš įkroviklio ištraukite ir įstatykite tinkamą kaštį, kad jis atitiktų jūsų kištukinį lizdą, kaip parodyta Skaičiai 1.

g347487

Produkto apžvalga

Akumuliatoriaus įkroviklis

Modelis81801
Tipas60 V MAKS. ličio jonų akumuliatoriaus įkroviklis
ĮvestisNuo 220 iki 240 V kint. sr. 50–60 Hz maks. 2,0 A
Išvestis60 V MAKS. NUOL. SR. 1,0 A

Akumuliatorius

Modelis8182081825818508186081875
Akumuliatoriaus talpa2,0 Ah2,5 Ah4,0 Ah6,0 Ah7,5 Ah
108 Wh135 Wh216 Wh324 Wh405 Wh

Akumuliatoriaus gamintojo vardiniai parametrai = 60 V daugiausiai ir 54 V vardinė. Faktinė įtampa priklauso nuo apkrovos.

Tinkami temperatūros diapazonai

Įkraukite akumuliatoriųtemperatūroje nuo 5 iki 40 °C*
Akumuliatorių naudokitetemperatūroje nuo -30 iki 49 °C
Akumuliatorių / įkroviklį laikykitetemperatūroje nuo 5 iki 40 °C*

* Įkrovimo laikas pailgės, jei akumuliatorių įkrausite ne šio diapazono ribose. Laikykite įrankį, akumuliatorių ir akumuliatorių įkroviklį uždaroje švarioje, sausoje vietoje.

Laikykite agregatą, akumuliatorių ir akumuliatorių įkroviklį uždaroje švarioje, sausoje vietoje.

Eksploatacija

Akumuliatoriaus įkrovimas

Important: Įkraukite akumuliatorių tik tinkamame temperatūros diapazone; žr. Techniniai duomenys.

Note: Bet kuriuo metu paspauskite akumuliatoriaus įkrovos indikatoriaus mygtuką, kad būtų rodoma esama įkrova (šviesos diodų indikatoriai).

  1. Įsitikinkite, kad ant akumuliatoriaus angų nėra dulkių ir liekanų.

    g347460
  2. Sulygiuokite akumuliatoriaus ertmę (Skaičiai 2) su įkroviklio liežuvėliu.

  3. Įstumkite įkroviklį į akumuliatorių, kol jis gerai įsistatys (Skaičiai 2).

  4. Norėdami išimti akumuliatorių, išstumkite įkroviklį atgal iš akumuliatoriaus.

  5. Akumuliatoriaus įkroviklio šviesos diodų indikatoriai paaiškinti šioje lentelėje.

    IndikatoriusReikšmė
    IšjungtaNeįdėtas akumuliatorius
    Mirksi žaliaiAkumuliatorius įkraunamas
    ŽaliaAkumuliatorius įkrautas
    RaudonaAkumuliatoriaus ir (arba) įkroviklio temperatūra aukštesnė arba žemesnė už tinkamą temperatūros diapazoną.
    Mirksi raudonaAkumuliatoriaus įkrovimo klaida*

*Žr. , kur pateikta daugiau informacijos.

Important: Tarp naudojimų akumuliatorių galima trumpam palikti prijungtą prie įkroviklio.Jei akumuliatorius nebus naudojamas ilgesnį laiką, atjunkite akumuliatorių nuo įkroviklio; žr. Sandėliavimas.

Techninė priežiūra

Įprastomis sąlygomis techninė priežiūra ir aptarnavimas nereikalingi.

Valydami įrangos paviršių, valykite jį tik sausa šluoste.

Neardykite įrangos; jei ji pažeista, kreipkitės į įgaliotąjį techninės priežiūros atstovą.

Sandėliavimas

Important: Laikykite akumuliatorių tik tinkamame temperatūros diapazone; žr. Techniniai duomenys.

Important: Jei sandėliuojate įkroviklį ne sezono metu, pasirūpinkite, kad jis būtų atjungtas nuo elektros tinklo ir jame nebūtų įdėtas akumuliatorius.

  • Po naudojimo atjunkite gaminį nuo maitinimo šaltinio (t. y., išimkite akumuliatorių) ir patikrinkite, ar nėra pažeidimų.

  • Nesandėliuokite įkroviklio su įdėtu akumuliatoriumi.

  • Išvalykite iš gaminio visas pašalines medžiagas.

  • Nesandėliuokite jokių agregatų su įdėtu akumuliatoriumi.

  • Kai nenaudojate, laikykite įrankį, akumuliatorių ir akumuliatoriaus įkroviklį vaikams nepasiekiamoje vietoje.

  • Įrankio, akumuliatorių ir akumuliatoriaus įkroviklį laikykite atokiau nuo ėsdinančių medžiagų, tokių kaip sodo chemikalai ir druska nuo apledėjimo.

  • Norėdami sumažinti sunkių sužalojimų riziką, nelaikykite akumuliatorių lauke ar transporto priemonėse.

  • Laikykite įrankį, akumuliatorių ir akumuliatorių įkroviklį uždaroje švarioje, sausoje vietoje.

Gedimų nustatymas

Atlikite tik šiose instrukcijose aprašytus veiksmus. Visus paskesnius tikrinimo, techninės priežiūros ir remonto darbus turi atlikti įgaliotasis techninės priežiūros centras arba panašios kvalifikacijos specialistas, jei negalite išspręsti problemos patys.

ProblemPossible CauseCorrective Action
Akumuliatoriaus įkroviklis neveikia.
  1. Akumuliatoriaus įkroviklio temperatūra aukštesnė arba žemesnė už tinkamą temperatūros diapazoną.
  2. Lizde, prie kurio prijungtas akumuliatoriaus įkroviklis, nėra srovės.
  1. Atjunkite akumuliatoriaus įkroviklį ir perkelkite jį į vietą, kurioje yra sausa ir kur temperatūra yra nuo 5 iki 40 °C.
  2. Kreipkitės į licencijuotą elektriką, kad jis suremontuotų lizdą.
Šviesos diodų indikatorius ant akumuliatoriaus įkroviklio mirksi raudonai.
  1. Įvyko akumuliatoriaus ir įkroviklio ryšio klaida.
  2. Akumuliatorius nusilpo.
  1. Išimkite akumuliatorių iš įkroviklio, atjunkite akumuliatoriaus įkroviklį nuo lizdo ir palaukite 10 sekundžių. Vėl prijunkite akumuliatoriaus įkroviklį prie lizdo ir įdėkite akumuliatorių į akumuliatoriaus įkroviklį. Jei šviesos diodų indikatorius ant akumuliatoriaus įkroviklio vis tiek mirksi raudonai, pakartokite šią procedūrą dar kartą. Jei po 2 bandymų akumuliatoriaus įkroviklio šviesos diodas vis dar mirksi raudonai, tinkamai utilizuokite akumuliatorių perdirbimo įmonėje.
  2. Tinkamai šalinkite akumuliatorių, nugabenę į akumuliatorių perdirbimo įmonę.