Εισαγωγή

Ο συγκεκριμένος φορτιστής μπαταρίας προορίζεται για οικιακή χρήση. Οι φορτιστές μπαταρίας του μοντέλου 81801 είναι σχεδιασμένοι να φορτίζουν τα μοντέλα μπαταρίας ιόντων λιθίου 81820, 81825, 81850, 81860 και 81875. Δεν είναι σχεδιασμένοι να φορτίζουν οποιαδήποτε άλλη μπαταρία. Η χρήση αυτών των προϊόντων για άλλους σκοπούς πέραν του προβλεπόμενου ενδέχεται να ενέχει κινδύνους για εσάς και για τους διερχομένους.

Οι μπαταρίες μοντέλου 81820, 81825, 81850, 81860 και 81875 είναι σχεδιασμένες για χρήση στα περισσότερα προϊόντα της σειράς Toro Flex-Force Power System™.

Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες προσεκτικά για να ενημερωθείτε για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του προϊόντος σας, καθώς και για την αποφυγή τραυματισμών και πρόκλησης ζημιών στο προϊόν. Είστε υπεύθυνοι για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του προϊόντος.

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.Toro.com για περισσότερες πληροφορίες, όπως συμβουλές ασφαλείας ή εκπαιδευτικό υλικό, ή για να βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο και να καταχωρίσετε το προϊόν σας.

Ασφάλεια

ΣΗΜΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙ ΤΗΝ ΣΦΛΕΙ

  1. ΦΥΛΞΤΕ ΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ—Το συγκεκριμένο εγχειριδίου περιέχει σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια και τον χειρισμό των μπαταριών μοντέλου 81820, 81825, 81850, 81860 και 81875, καθώς και του φορτιστή μπαταρίας μοντέλου 81801.

  2. Πριν χρησιμοποιήσετε τον φορτιστή μπαταρίας, διαβάστε όλες τις οδηγίες και τις προειδοποιητικές σημάνσεις που συνοδεύουν τον φορτιστή μπαταρίας, την μπαταρία και τα προϊόντα που χρησιμοποιούν την μπαταρία.

  3. ΠΡΟΣΟΧΗ—Για να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού, φορτίζετε τις μπαταρίες μοντέλου 81820, 81825, 81850, 81860 και 81875 μόνο με τους φορτιστές μπαταρίας μοντέλου 81801, 81802 ή 81805. Οι μπαταρίες άλλων κατασκευαστών ενδέχεται να εκραγούν, προκαλώντας τραυματισμό και υλικές ζημιές.

  4. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ—Η σύνδεση του φορτιστή μπαταρίας σε πρίζα που δεν είναι τάσης 220-240 V μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή ηλεκτροπληξία. Μη συνδέετε τον φορτιστή μπαταρίας απευθείας σε πρίζα με τάση εκτός του εύρους των 220 έως 240 V. ν απαιτείται διαφορετικού είδους σύνδεση, χρησιμοποιείτε προσαρμογέα κατάλληλης διαμόρφωσης για την πρίζα.

  5. ΠΡΟΣΟΧΗ—ν η μπαταρία υποστεί κακή μεταχείριση, μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή χημικά εγκαύματα. Μην αποσυναρμολογείτε την μπαταρία. Μην θερμαίνετε την μπαταρία πάνω από τους 68°C και μην την αποτεφρώνετε. ντικαθιστάτε την μπαταρία αποκλειστικά και μόνο με γνήσια μπαταρία της Toro. Η χρήση άλλου τύπου μπαταρίας μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή έκρηξη. Φυλάσσετε τις μπαταρίες μακριά από παιδιά και στην αρχική τους συσκευασία μέχρι να είστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε.

I. Εκπαίδευση

  1. Μην επιτρέπετε ποτέ τον χειρισμό ή το σέρβις του μηχανήματος από παιδιά ή μη εκπαιδευμένα άτομα. Να επιτρέπετε τον χειρισμό και το σέρβις του μηχανήματος μόνο από υπεύθυνα, εκπαιδευμένα άτομα που είναι εξοικειωμένα με τις οδηγίες και διαθέτουν την απαιτούμενη σωματική ικανότητα.

  2. Μην επιτρέπετε σε παιδιά να χρησιμοποιούν ή να παίζουν με την μπαταρία ή τον φορτιστή μπαταρίας. άσει του εθνικού κανονιστικού πλαισίου ενδέχεται να τίθενται περιορισμοί όσον αφορά την ηλικία του χειριστή.

II. Προετοιμασία

  1. Χρησιμοποιείτε τις συσκευές μόνο με τις μπαταρίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτές. Η χρήση διαφορετικού τύπου μπαταριών ενδέχεται να προκαλέσει τραυματισμό ή/και πυρκαγιά.

  2. Μη χρησιμοποιείτε μπαταρία ή φορτιστή μπαταρίας που έχει υποστεί ζημιά ή τροποποίηση. Ενδεχόμενη απρόβλεπτη συμπεριφορά μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, έκρηξη ή κίνδυνο τραυματισμού.

  3. Εάν το καλώδιο τροφοδοσίας του φορτιστή μπαταρίας υποστεί βλάβη, επικοινωνήστε με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις για την αντικατάστασή του.

III. Λειτουργία

  1. Μη χρησιμοποιείτε μη επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

  2. Φορτίζετε την μπαταρία αποκλειστικά και μόνο με τον φορτιστή μπαταρίας που προδιαγράφει η Toro. Φορτιστής που είναι κατάλληλος για έναν συγκεκριμένο τύπο μπαταρίας ενέχει κίνδυνο πυρκαγιάς αν χρησιμοποιηθεί με άλλη μπαταρία.

  3. Φορτίζετε την μπαταρία μόνο σε χώρο με καλό εξαερισμό.

  4. Μην εκθέτετε την μπαταρία ή τον φορτιστή μπαταρίας σε φωτιά ή σε θερμοκρασίες άνω των 100°C.

  5. κολουθείτε όλες τις οδηγίες φόρτισης και μην φορτίζετε την μπαταρία σε θερμοκρασία εκτός του εύρους που προδιαγράφεται στις οδηγίες. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να προκληθεί ζημιά στην μπαταρία και να αυξηθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

  6. Σε περίπτωση κακής μεταχείρισης της μπαταρίας μπορεί να εξέλθει υγρό, η επαφή με το οποίο πρέπει να αποφεύγεται. Σε περίπτωση ακούσιας επαφής με το υγρό, ξεπλύνετέ το με νερό. Εάν το υγρό έρθει σε επαφή με τα μάτια σας, ζητήστε ιατρική βοήθεια. Το υγρό το οποίο εξέρχεται από την μπαταρία ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμό ή εγκαύματα.

IV. Συντήρηση και αποθήκευση

  1. Μην επιτρέπετε τον καθαρισμό ή τη συντήρηση του φορτιστή μπαταρίας από παιδιά.

  2. Όταν η μπαταρία δεν χρησιμοποιείται, φυλάσσετέ την μακριά από μεταλλικά αντικείμενα όπως συνδετήρες, νομίσματα, κλειδιά, καρφιά και βίδες με τα οποία μπορεί να δημιουργηθεί επαφή του ενός ακροδέκτη με τον άλλο. Η βραχυκύκλωση των ακροδεκτών της μπαταρίας μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα ή πυρκαγιά.

  3. Μην επιχειρείτε να επισκευάσετε την μπαταρία ή τον φορτιστή μπαταρίας. ναθέστε σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις το σέρβις της μπαταρίας ή του φορτιστή μπαταρίας, ο οποίος χρησιμοποιεί τον ίδιο τύπο ανταλλακτικών, για να εξασφαλίσετε την ασφαλή συντήρηση του προϊόντος.

  4. Μην απορρίπτετε την μπαταρία στη φωτιά. Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης του στοιχείου της. Ελέγξτε αν οι τοπικοί κανονισμοί προβλέπουν ειδικές οδηγίες απόρριψης.

ΦΥΛΞΤΕ ΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Αυτοκόλλητα ασφαλείας και οδηγιών

Graphic

Οι ετικέτες προειδοποίησης και οδηγιών ασφάλειας είναι εύκολα αναγνώσιμες από τον χειριστή και βρίσκονται κοντά σε κάθε πηγή δυνητικού κινδύνου. ντικαταστήστε τις τυχόν φθαρμένες ή αποκολλημένες ετικέτες.

decal144-6022
decal144-3094

Συναρμολόγηση

Εγκατάσταση του κατάλληλου ρευματολήπτη (φις)

Εάν είναι απαραίτητο, αφαιρέστε και εγκαταστήστε τον κατάλληλο ρευματολήπτη (φις) στον φορτιστή που ταιριάζει στην πρίζα σας, όπως φαίνεται στην Σχήμα 1.

g347487

Γενική επισκόπηση προϊόντος

Φορτιστής μπαταρίας

Μοντέλο81801
ΤύποςΦορτιστής μπαταρίας ιόντων λιθίου 60 V MAX
Είσοδος220 έως 240 V AC 50/60 Hz Μέγ. 2,0 A
Έξοδος60 V MAX DC 1,0 A

Μπαταρία

Μοντέλο8182081825818508186081875
Χωρητικότητα μπαταρίας2,0 Ah2,5 Ah4,0 Ah6,0 Ah7,5 Ah
108 Wh135 Wh216 Wh324 Wh405 Wh

Τάση μπαταρίας (τιμές κατασκευαστή) = 60 V μέγιστη και 54 V ονομαστική. Η πραγματική τάση διαφοροποιείται αναλόγως του φορτίου.

Προβλεπόμενα εύρη τιμών θερμοκρασίας

Φόρτιση της μπαταρίας:από 5°C έως 40°C*
Χρήση της μπαταρίας:-30°C έως 49°C
ποθήκευση μπαταρίας/φορτιστή:από 5°C έως 40°C*

*Ο χρόνος φόρτισης αυξάνεται αν η φόρτιση της μπαταρίας δεν γίνεται εντός του συγκεκριμένου εύρους τιμών. ποθηκεύετε το εργαλείο, την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας σε κλειστό χώρο, που να είναι καθαρός και χωρίς υγρασία.

ποθηκεύετε το μηχάνημα, την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας σε κλειστό χώρο, που να είναι καθαρός και χωρίς υγρασία.

Χειρισμός

Φόρτιση της μπαταρίας

Important: Φορτίζετε την μπαταρία μόνο σε θερμοκρασίες που βρίσκονται εντός του προβλεπόμενου εύρους τιμών· ανατρέξτε στην ενότητα Τεχνικά χαρακτηριστικά.

Note: Για να ελέγξετε την κατάσταση φόρτισης οποιαδήποτε στιγμή, πατήστε το κουμπί ένδειξης φόρτισης μπαταρίας πάνω στην μπαταρία (ενδεικτικές λυχνίες LED).

  1. εβαιωθείτε ότι οι αεραγωγοί της μπαταρίας είναι καθαροί από σκόνη και σκουπίδια.

    g347460
  2. Ευθυγραμμίστε την εσοχή της μπαταρίας (Σχήμα 2) με τις γλωττίδες στο σώμα του φορτιστή.

  3. Σύρετε τον φορτιστή μέσα στην μπαταρία μέχρι το τέρμα (Σχήμα 2).

  4. Για να αφαιρέσετε την μπαταρία, σύρετε τον φορτιστή προς τα πίσω, έξω από την μπαταρία.

  5. νατρέχετε στον ακόλουθο πίνακα για να βλέπετε τι σημαίνουν οι φωτεινές ενδείξεις LED στον φορτιστή μπαταρίας.

    Φωτεινή ένδειξηΤι σημαίνει
    ΣβηστήΔεν έχει τοποθετηθεί μπαταρία
    Πράσινη και αναβοσβήνειΗ μπαταρία φορτίζεται
    ΠράσινηΗ μπαταρία είναι φορτισμένη
    ΚόκκινηΗ θερμοκρασία της μπαταρίας ή/και του φορτιστή είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από το προβλεπόμενο θερμοκρασιακό εύρος
    Κόκκινη και αναβοσβήνειΣφάλμα φόρτισης μπαταρίας*

*νατρέξτε στην ενότητα για περισσότερες πληροφορίες.

Important: Η μπαταρία μπορεί να παραμένει πάνω στον φορτιστή για σύντομα διαστήματα μεταξύ των χρήσεων.Εάν η μπαταρία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αφαιρείτε την από τον φορτιστή· ανατρέξτε στην ενότητα ποθήκευση.

Συντήρηση

Υπό κανονικές συνθήκες, δεν απαιτείται συντήρηση ή σέρβις.

Καθαρίζετε την επιφάνεια του εξοπλισμού, σκουπίζοντάς την μόνο με μαλακό πανί.

Μην αποσυναρμολογήσετε τον εξοπλισμό. Εάν υπάρχει βλάβη, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.

ποθήκευση

Important: ποθηκεύετε τον φορτιστή μόνο σε θερμοκρασίες που βρίσκονται εντός του προβλεπόμενου εύρους τιμών· ανατρέξτε στην ενότητα Τεχνικά χαρακτηριστικά.

Important: Όταν αποθηκεύετε τον φορτιστή για μεγάλα χρονικά διαστήματα, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι συνδεδεμένος σε πρίζα και ότι δεν έχει τοποθετηθεί μπαταρία.

  • Μετά τη χρήση, αποσυνδέστε το προϊόν από την τροφοδοσία (δηλ. αφαιρέστε την μπαταρία) και ελέγξτε για βλάβες.

  • Μην αποθηκεύετε τον φορτιστή με την μπαταρία τοποθετημένη σε αυτόν.

  • πομακρύνετε όλα τα ξένα υλικά από το προϊόν.

  • Μην αποθηκεύετε τα μηχανήματα με την μπαταρία τοποθετημένη σε αυτά.

  • Όταν δεν το χρησιμοποιείτε, αποθηκεύετε το εργαλείο, την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας μακριά από παιδιά.

  • Φυλάσσετε το εργαλείο, την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας μακριά από διαβρωτικούς παράγοντες, όπως παρασιτοκτόνα, λιπάσματα και αντιπαγετικό αλάτι.

  • Για να μειώσετε τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού, μην αποθηκεύετε την μπαταρία σε εξωτερικό χώρο ή εντός οχημάτων.

  • ποθηκεύετε το εργαλείο, την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας σε κλειστό χώρο, που να είναι καθαρός και χωρίς υγρασία.

Επίλυση προβλημάτων

Εκτελείτε μόνο τα βήματα που περιγράφονται σε αυτές τις οδηγίες. Κάθε άλλη εργασία επιθεώρησης, συντήρησης και επισκευής πρέπει να εκτελείται από εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις ή από ειδικά καταρτισμένο άτομο, αν δεν μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα μόνοι σας.

ProblemPossible CauseCorrective Action
Ο φορτιστής μπαταρίας δεν λειτουργεί.
  1. Η θερμοκρασία του φορτιστή μπαταρίας είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από το προβλεπόμενο θερμοκρασιακό εύρος.
  2. Η πρίζα στην οποία είναι τοποθετημένος ο φορτιστής μπαταρίας δεν παίρνει ρεύμα.
  1. γάλτε τον φορτιστή από την πρίζα και μετακινήστε τον σε σημείο που είναι στεγνό και η θερμοκρασία είναι μεταξύ 5°C και 40°C.
  2. πευθυνθείτε σε αδειούχο ηλεκτρολόγο για να επισκευάσει την πρίζα.
Η φωτεινή ένδειξη LED στον φορτιστή μπαταρίας είναι κόκκινη και αναβοσβήνει.
  1. Υπάρχει σφάλμα στην επικοινωνία μεταξύ της μπαταρίας και του φορτιστή.
  2. Η μπαταρία είναι εξασθενημένη.
  1. φαιρέστε την μπαταρία από τον φορτιστή, βγάλτε τον φορτιστή από την πρίζα και περιμένετε 10 δευτερόλεπτα. Ξαναβάλτε τον φορτιστή στην πρίζα και τοποθετήστε την μπαταρία στον φορτιστή. Εάν η φωτεινή ένδειξη LED στον φορτιστή εξακολουθεί να είναι κόκκινη και να αναβοσβήνει, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία. Εάν μετά από 2 προσπάθειες η φωτεινή ένδειξη LED στον φορτιστή εξακολουθεί να είναι κόκκινη και να αναβοσβήνει, απορρίψτε την μπαταρία σε ειδικό κάδο ανακύκλωσης μπαταριών.
  2. πορρίψτε κατάλληλα την μπαταρία σε ειδικό κάδο ανακύκλωσης μπαταριών.