Εισαγωγή

Η μονάδα εξαραίωσης τοποθετείται σε χλοοκοπτικό όχημα και προορίζεται για χρήση από επαγγελματίες χειριστές σε εμπορικές εφαρμογές. Είναι σχεδιασμένη κυρίως για εργασίες εξαραίωσης σε καλά συντηρημένο γκαζόν σε γήπεδα γκολφ, πάρκα, γήπεδα και σε εμπορικές εφαρμογές. Η χρήση αυτού του προϊόντος για άλλους σκοπούς πέραν του προβλεπόμενου ενδέχεται να ενέχει κινδύνους για εσάς και για τους διερχομένους.

Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες προσεκτικά για να ενημερωθείτε για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του προϊόντος σας, καθώς και για την αποφυγή τραυματισμών και πρόκλησης ζημιών στο προϊόν. Είστε υπεύθυνοι για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του προϊόντος.

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.toro.com για εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την ασφάλεια και τη λειτουργία των προϊόντων ή πληροφορίες για παρελκόμενα, ή για να βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο και να καταχωρίσετε το προϊόν σας.

Για σέρβις, γνήσια ανταλλακτικά Toro ή πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή την Εξυπηρέτηση Πελατών της Toro αναφέροντας τον αριθμό μοντέλου και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος σας. Στο Σχήμα 1 παρουσιάζεται η θέση στην οποία θα βρείτε την ετικέτα με το μοντέλο και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος. ναγράψτε τους αριθμούς στο παρεχόμενο πεδίο.

Important: Με την κινητή σας συσκευή, μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό QR (αν υπάρχει) στην ετικέτα με τον σειριακό αριθμό σας για να δείτε πληροφορίες για την εγγύηση, τα ανταλλακτικά, καθώς και άλλες πληροφορίες για το προϊόν.

g272197

Στο παρόν εγχειρίδιο προσδιορίζονται οι πιθανοί κίνδυνοι και παρατίθενται μηνύματα ασφάλειας. Τα μηνύματα αυτά αναγνωρίζονται από το προειδοποιητικό σύμβολο (Σχήμα 2), το οποίο δηλώνει έναν κίνδυνο που ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο εάν δεν ληφθούν οι συνιστώμενες προφυλάξεις.

g000502

Στο παρόν εγχειρίδιο χρησιμοποιούνται οι εξής 2 λέξεις για την επισήμανση συγκεκριμένων πληροφοριών. Σημαντικό εφιστά την προσοχή σε σημαντικές πληροφορίες μηχανολογικού ενδιαφέροντος και Σημείωση υπογραμμίζει πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Το παρόν προϊόν είναι σε συμμόρφωση με όλες τις σχετικές Ευρωπαϊκές οδηγίες. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στη Δήλωση Ενσωμάτωσης στο πίσω μέρος του παρόντος εγχειριδίου.

Ασφάλεια

υτό το μηχάνημα σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα πρότυπα EN ISO 5395 και ANSI B71.4:2017.

  • Πριν χρησιμοποιήσετε τη μονάδα εξαραίωσης διαβάστε, κατανοήστε και ακολουθήστε όλες τις οδηγίες που αναγράφονται στο Εγχειρίδιο Χειριστή του χλοοκοπτικού οχήματος και της μονάδας εξαραίωσης.

  • Μην επιτρέπετε ποτέ τον χειρισμό του χλοοκοπτικού οχήματος ή της μονάδας εξαραίωσης από παιδιά. Μην επιτρέπετε τον χειρισμό του χλοοκοπτικού οχήματος ή της μονάδας εξαραίωσης από ενηλίκους που δεν έχουν λάβει τις κατάλληλες οδηγίες. Μόνο εκπαιδευμένοι χειριστές που έχουν διαβάσει το παρόν εγχειρίδιο θα πρέπει να χειρίζονται το χλοοκοπτικό όχημα ή τη μονάδα εξαραίωσης.

  • Μη χειρίζεστε τη μονάδα εξαραίωσης εάν είστε άρρωστοι, κουρασμένοι ή βρίσκεστε υπό την επήρεια αλκοόλ ή φαρμάκων.

  • εβαιωθείτε ότι όλες οι διατάξεις προστασίας και ασφαλείας είναι στη θέση τους. ν μια διάταξη προστασίας, μια διάταξη ασφαλείας ή μια ετικέτα είναι δυσανάγνωστη ή έχει φθαρεί η καταστραφεί, επισκευάστε ή αντικαταστήστε τη πριν από τη λειτουργία του μηχανήματος. Επίσης, σφίξτε τυχόν χαλαρά παξιμάδια, μπουλόνια και βίδες για να εξασφαλίσετε ότι η μονάδα εξαραίωσης είναι σε θέση να λειτουργήσει με ασφάλεια.

  • Φοράτε κατάλληλα αντιολισθητικά υποδήματα. Δένετε πίσω τα μαλλιά σας. Μην φοράτε φαρδιά ρούχα ή κρεμαστά κοσμήματα. Η χρήση γυαλιών ασφαλείας, υποδημάτων ασφαλείας και κράνους συνιστάται ή είναι υποχρεωτική βάσει συγκεκριμένων τοπικών απαιτήσεων και κανονιστικών διατάξεων που διέπουν τις ασφαλίσεις.

  • φαιρείτε από το έδαφος υπολείμματα ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να πιαστούν και να εκτοξευτούν από τη μονάδα εξαραίωσης. Μην αφήνετε διερχομένους να πλησιάζουν στον χώρο εργασίας.

  • ν η μονάδα εξαραίωσης προσκρούσει σε σταθερό αντικείμενο ή αν παρατηρήσετε μη φυσιολογικούς κραδασμούς στη μονάδα, σβήστε τον κινητήρα. Ελέγξτε αν κάποιο εξάρτημα της μονάδας εξαραίωσης έχει υποστεί ζημιά. Πριν θέσετε σε λειτουργία και χρησιμοποιήσετε τη μονάδα εξαραίωσης, επισκευάστε τη ζημιά.

  • Χαμηλώνετε τη μονάδα ή τις μονάδες εξαραίωσης στο έδαφος και αφαιρείτε το κλειδί από τη μίζα κάθε φορά που αφήνετε το μηχάνημα αφύλακτο.

  • εβαιωθείτε ότι όλα τα εξαρτήματα είναι καλά στερεωμένα, ώστε η μονάδα ή οι μονάδες εξαραίωσης να είναι σε θέση να λειτουργούν με ασφάλεια.

  • Κατά το σέρβις, τη ρύθμιση ή την αποθήκευση του μηχανήματος αφαιρείτε το κλειδί από τη μίζα, ώστε να μην μπορεί κανείς να βάλει μπρος τον κινητήρα κατά λάθος.

  • Να εκτελείτε μόνο τις οδηγίες συντήρησης που περιγράφονται στο παρόν εγχειρίδιο. ν απαιτούνται επισκευές μεγάλης έκτασης ή χρειάζεστε βοήθεια, επικοινωνήστε με εξουσιοδοτημένο διανομέα της Toro.

  • Για να εξασφαλίσετε τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις και τη συνεχή πιστοποίηση ασφαλείας του μηχανήματος, χρησιμοποιείτε μόνο γνήσια ανταλλακτικά και εξαρτήματα Toro. Τα ανταλλακτικά και τα εξαρτήματα άλλων κατασκευαστών ενδέχεται να αποβούν επικίνδυνα και η χρήση τους να ακυρώσει την εγγύηση του προϊόντος σας.

Γενικές πληροφορίες ασφαλείας

υτό το προϊόν είναι ικανό να ακρωτηριάσει άκρα. Να ακολουθείτε πάντοτε όλες τις οδηγίες ασφαλείας για να αποφύγετε σοβαρό τραυματισμό.

  • Διαβάστε και κατανοήστε το περιεχόμενο του παρόντος Εγχειριδίου Χειριστή πριν θέσετε το μηχάνημα σε λειτουργία.

  • Ο χειρισμός του μηχανήματος απαιτεί την πλήρη προσοχή σας. Μην ασχολείστε με δραστηριότητες που σας αποσπούν την προσοχή, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό ή υλικές βλάβες.

  • Μην πλησιάζετε τα χέρια ή τα πόδια σας κοντά στα κινούμενα εξαρτήματα του μηχανήματος.

  • Μη θέτετε το μηχάνημα σε λειτουργία αν όλα τα προστατευτικά καλύμματα και οι άλλες προστατευτικές διατάξεις ασφαλείας δεν είναι στη θέση τους ή δεν λειτουργούν σωστά.

  • Μείνετε μακριά από τα ανοίγματα απόρριψης.

  • Κρατήστε τους διερχομένους και τα παιδιά μακριά από τον χώρο λειτουργίας του μηχανήματος. Μην επιτρέπετε ποτέ τον χειρισμό του μηχανήματος από παιδιά.

  • Πριν απομακρυνθείτε από τη θέση του χειριστή, κάντε τις ακόλουθες ενέργειες:

    • Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος.

    • Χαμηλώστε τη/τις μονάδα/-ες κοπής.

    • πενεργοποιήστε τα συστήματα μετάδοσης κίνησης.

    • άλτε φρένο στάθμευσης (αν διατίθεται).

    • Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί (αν διατίθεται).

    • Περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.

Η ακατάλληλη χρήση ή συντήρηση του μηχανήματος μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό. Για να μειώσετε τις πιθανότητες τραυματισμού, ακολουθείτε τις παρούσες οδηγίες για την ασφάλεια και δίνετε πάντα προσοχή στο προειδοποιητικό σύμβολοGraphic, το οποίο συνοδεύει οδηγίες για την προσωπική ασφάλεια με τις ενδείξεις Προσοχή, Προειδοποίηση ή Κίνδυνος. Η μη συμμόρφωση με αυτές τις οδηγίες μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες ή θάνατο.

σφάλεια μονάδας κοπής

  • Η μονάδα κοπής αποτελεί ολοκληρωμένο μηχάνημα μόνο όταν συνδεθεί σε χλοοκοπτικό όχημα. Για πλήρεις οδηγίες σχετικά με την ασφαλή χρήση του μηχανήματος, διαβάστε προσεκτικά το Εγχειρίδιο Χειριστή του χλοοκοπτικού οχήματος.

  • ν κτυπήσετε κάποιο αντικείμενο ή αν το μηχάνημα παρουσιάζει μη φυσιολογικούς κραδασμούς, ακινητοποιήστε το μηχάνημα, αφαιρέστε το κλειδί (αν διατίθεται) και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη προτού ελέγξετε το παρελκόμενο. Εκτελέστε όλες τις απαιτούμενες επισκευές πριν το θέσετε ξανά σε λειτουργία.

  • Διατηρείτε όλα τα μέρη σε καλή κατάσταση λειτουργίας και όλα τα εξαρτήματα καλά στερεωμένα. ντικαταστήστε τις φθαρμένες ή κατεστραμμένες ετικέτες.

  • Χρησιμοποιείτε μόνο εξαρτήματα, παρελκόμενα και ανταλλακτικά εγκεκριμένα από την Toro.

σφάλεια λεπίδων

Εάν η λεπίδα έχει υποστεί φθορά ή ζημιά, μπορεί να σπάσει και κάποιο τμήμα της να εκτοξευτεί προς το μέρος σας ή προς το μέρος διερχομένων ατόμων, με αποτέλεσμα την επέλευση σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου.

  • Επιθεωρείτε τακτικά τη λεπίδα για ενδείξεις φθοράς ή ζημίας.

  • Να είστε προσεκτικοί κατά τον έλεγχο των λεπίδων. Τυλίξτε τις λεπίδες ή φοράτε γάντια, και δείξτε προσοχή κατά το σέρβις των λεπίδων. Πραγματοποιείτε μόνο αντικατάσταση ή ακόνισμα των λεπίδων· ποτέ μην πραγματοποιείτε ίσιωμα ή συγκόλληση.

  • Σε μηχανήματα με πολλαπλές λεπίδες, δείξτε προσοχή, καθώς αν περιστρέψετε 1 λεπίδα μπορεί να αρχίσουν να περιστρέφονται κι άλλες λεπίδες.

Αυτοκόλλητα ασφαλείας και οδηγιών

Graphic

Οι ετικέτες προειδοποίησης και οδηγιών ασφάλειας είναι εύκολα αναγνώσιμες από τον χειριστή και βρίσκονται κοντά σε κάθε πηγή δυνητικού κινδύνου. ντικαθιστάτε τις τυχόν φθαρμένες ή αποκολλημένες ετικέτες.

decal137-9706

Συναρμολόγηση

Εγκατάσταση του εμπρόσθιου κυλίνδρου

Κατά την παράδοση, στη μονάδα εξαραίωσης δεν είναι εγκατεστημένος εμπρόσθιος κύλινδρος. Εγκαταστήστε τον κύλινδρο χρησιμοποιώντας τα μη συναρμολογημένα εξαρτήματα που συνοδεύουν τη μονάδα εξαραίωσης και τις οδηγίες εγκατάστασης που παρέχονται μαζί με τον κύλινδρο.

Ρύθμιση των περιστρεφόμενων λεπίδων σε θετική τιμή (πάνω από την επιφάνεια του εδάφους)

  1. Τοποθετήστε τη μονάδα εξαραίωσης πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια.

  2. Σε κάθε άκρο της μονάδας εξαραίωσης τοποθετήστε από μια μπάρα ένδειξης, ανάλογα με το ύψος πάνω από την επιφάνεια του εδάφους στο οποίο επιθυμείτε να ρυθμιστούν οι λεπίδες (Σχήμα 3).

    g016700
  3. Φροντίζοντας ο οπίσθιος κύλινδρος να εφάπτεται στην επίπεδη επιφάνεια, ξεσφίξτε τα ασφαλιστικά παξιμάδια και των δύο διακοπτών ρύθμισης ύψους κοπής.

  4. Περιστρέψτε τους διακόπτες ρύθμισης ύψους κοπής μέχρι και τα δύο άκρα του εμπρόσθιου κυλίνδρου να εφάπτονται στην επίπεδη επιφάνεια.

  5. εβαιωθείτε ότι το κάθε άκρο του κυλίνδρου εφάπτεται όντως στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι χαρτί.

  6. Σφίξτε τα ασφαλιστικά παξιμάδια και των δύο διακοπτών ρύθμισης ύψους κοπής.

Ρύθμιση των περιστρεφόμενων λεπίδων σε αρνητική τιμή (κάτω από την επιφάνεια του εδάφους)

Note: Η μέγιστη συνιστώμενη αρνητική τιμή για τη ρύθμιση του βάθους διείσδυσης των λεπίδων είναι τα 5 mm κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

  1. Τοποθετήστε τη μονάδα εξαραίωσης πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια.

  2. Κάτω από τον εμπρόσθιο και τον οπίσθιο κύλινδρο της μονάδας εξαραίωσης τοποθετήστε 4 μπάρες ένδειξης, ανάλογα με το επιθυμητό βάθος διείσδυσης των λεπίδων κάτω από την επιφάνεια του εδάφους (Σχήμα 4).

    g007064
  3. Φροντίζοντας ο οπίσθιος κύλινδρος να εφάπτεται στην επίπεδη επιφάνεια, ξεσφίξτε τα ασφαλιστικά παξιμάδια και των δύο διακοπτών ρύθμισης ύψους κοπής.

  4. Περιστρέψτε τους διακόπτες ρύθμισης ύψους κοπής μέχρι και τα δύο άκρα του εμπρόσθιου κυλίνδρου να εφάπτονται στην επίπεδη επιφάνεια.

  5. εβαιωθείτε ότι το κάθε άκρο του κυλίνδρου εφάπτεται όντως στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι χαρτί.

  6. Σφίξτε τα ασφαλιστικά παξιμάδια και των δύο διακοπτών ρύθμισης ύψους κοπής.

Εγκατάσταση της μονάδας εξαραίωσης

νατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή του χλοοκοπτικού οχήματος για οδηγίες εγκατάστασης της μονάδας εξαραίωσης στο μηχάνημα.

Important: ν ρυθμίσετε τη μονάδα εξαραίωσης σε αρνητική τιμή, μην επιτρέπετε να έρχεται σε επαφή με τσιμεντένια δάπεδα ή άλλες επιστρωμένες επιφάνειες. πό την επαφή με τις επιφάνειες αυτές μπορεί να προκληθεί ζημιά στις λεπίδες της μονάδας εξαραίωσης.

Εγκατάσταση του ηλεκτρικού αντίβαρου

Note: ν η μονάδα εξαραίωσης εγκαθίσταται στα μοντέλα 04530 ή 04540, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα επιπλέον ηλεκτρικό αντίβαρο στο υπάρχον αντίβαρο.

Στερεώστε το ηλεκτρικό αντίβαρο στο υπάρχον αντίβαρο χρησιμοποιώντας 2 μπουλόνια, όπως φαίνεται στο Σχήμα 5.

g036342

Γενική επισκόπηση προϊόντος

Συμβατότητα με χλοοκοπτικά οχήματαΗ μονάδα εξαραίωσης προορίζεται για τοποθέτηση σε χλοοκοπτικά οχήματα σειράς 3300 ή 3400.
Ύψος κοπήςΗ ρύθμιση του ύψους εξαραίωσης γίνεται στον εμπρόσθιο κύλινδρο μέσω 2 διακοπτών ρύθμισης που συγκρατούνται από 2 βίδες με ασφαλιστικά παξιμάδια.
Εύρος ύψους κοπήςΤο εύρος ύψους κοπής με επιφάνεια έδρασης (Bench HOC) κυμαίνεται από 4,78 mm κάτω από την επιφάνεια του εδάφους έως 6,35 mm πάνω από την επιφάνεια του εδάφους.
Ρουλεμάν κυλίνδρου περιστρεφόμενων λεπίδωνΔύο στεγανά ρουλεμάν ανοξείδωτου χάλυβα, με κανάλι.
ΚύλινδροιΟ οπίσθιος κύλινδρος είναι χαλύβδινος κύλινδρος διαμέτρου 5,1 cm (2").
Προστατευτικό κάλυμμα γρασιδιούΜη ρυθμιζόμενο προστατευτικό κάλυμμα με ρυθμιζόμενη ράβδο αποκοπής για καλύτερη εξαγωγή του γρασιδιού από τον κύλινδρο περιστρεφόμενων λεπίδων υπό υγρές συνθήκες.
ντίβαροΤο βάρος της μονάδας εξαραίωσης αντισταθμίζεται με αντίβαρο από χυτοσίδηρο τοποθετημένο αντικριστά στο μοτέρ κίνησης.
Καθαρό βάρος33 kg (73 lb)

Παρελκόμενα/Εξαρτήματα

Για τη βελτίωση και διεύρυνση των δυνατοτήτων του μηχανήματός σας διατίθενται επιλεγμένα παρελκόμενα και εξαρτήματα που είναι εγκεκριμένα από την Toro. Για τον πλήρη κατάλογο όλων των εγκεκριμένων παρελκομένων και εξαρτημάτων, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή εξουσιοδοτημένο διανομέα της Toro ή επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.Toro.com.

Για να εξασφαλίσετε τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις και τη συνεχή πιστοποίηση ασφαλείας του μηχανήματος, χρησιμοποιείτε μόνο γνήσια ανταλλακτικά και εξαρτήματα Toro. Τα ανταλλακτικά και τα εξαρτήματα άλλων κατασκευαστών ενδέχεται να αποβούν επικίνδυνα και η χρήση τους να ακυρώσει την εγγύηση του προϊόντος σας.

Συντήρηση

Note: Καθορίστε την αριστερή και δεξιά πλευρά του μηχανήματος από την κανονική θέση λειτουργίας.

ποσυναρμολόγηση του κυλίνδρου περιστρεφόμενων λεπίδων

ποσυναρμολογείτε τον κύλινδρο περιστρεφόμενων λεπίδων κάθε φορά που χρειάζεται να αντικαταστήσετε μια λεπίδα ή τα ρουλεμάν του κυλίνδρου περιστρεφόμενων λεπίδων.

Important: Προτού τοποθετήσετε το ρουλεμάν στον κύλινδρο περιστρεφόμενων λεπίδων βεβαιωθείτε ότι οι 2 ημικυκλικές ασφάλειες και ο αποστάτης είναι στη θέση τους (Σχήμα 6). Σφίξτε τα ένθετα παξιμάδια με ροπή 136 N∙m.

g016597