Εισαγωγή

Ο παρών αεριστήρας προορίζεται για οικιακή χρήση. Είναι σχεδιασμένος κυρίως για τη χαλάρωση του εδάφους και την αφαίρεση βρύων και ζιζανίων σε καλά συντηρημένο γκαζόν σε οικίες. Η χρήση αυτού του προϊόντος για άλλους σκοπούς πέραν του προβλεπόμενου ενδέχεται να ενέχει κινδύνους για εσάς και για τους διερχομένους.

Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες προσεκτικά για να ενημερωθείτε για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του προϊόντος σας, καθώς και για την αποφυγή τραυματισμών και πρόκλησης ζημιών στο προϊόν. Είστε υπεύθυνοι για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του προϊόντος.

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.Toro.com για περισσότερες πληροφορίες, όπως συμβουλές ασφαλείας ή εκπαιδευτικό υλικό, ή για να βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο και να καταχωρίσετε το προϊόν σας.

Για σέρβις, γνήσια ανταλλακτικά Toro ή πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή την Εξυπηρέτηση Πελατών της Toro αναφέροντας τον αριθμό μοντέλου και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος σας. Στο Σχήμα 1 παρουσιάζεται η θέση στην οποία θα βρείτε την ετικέτα με το μοντέλο και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος. ναγράψτε τους αριθμούς στο παρεχόμενο πεδίο.

Important: Με την κινητή σας συσκευή, μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό QR (αν υπάρχει) στην ετικέτα με τον σειριακό αριθμό σας για να δείτε πληροφορίες για την εγγύηση, τα ανταλλακτικά, καθώς και άλλες πληροφορίες για το προϊόν.

g340199

Στο παρόν εγχειρίδιο προσδιορίζονται οι πιθανοί κίνδυνοι και παρατίθενται μηνύματα ασφάλειας. Τα μηνύματα αυτά αναγνωρίζονται από το προειδοποιητικό σύμβολο (Σχήμα 2), το οποίο δηλώνει έναν κίνδυνο που ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο εάν δεν ληφθούν οι συνιστώμενες προφυλάξεις.

g000502

Στο παρόν εγχειρίδιο χρησιμοποιούνται οι εξής 2 λέξεις για την επισήμανση συγκεκριμένων πληροφοριών. Σημαντικό εφιστά την προσοχή σε σημαντικές πληροφορίες μηχανολογικού ενδιαφέροντος και Σημείωση υπογραμμίζει πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι σε συμμόρφωση με όλες τις σχετικές Ευρωπαϊκές οδηγίες. Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στη Δήλωση Συμμόρφωσης κάθε προϊόντος.

Μην πειράζετε και μην απενεργοποιείτε τις διατάξεις ασφαλείας του μηχανήματος, και ελέγχετε τακτικά αν λειτουργούν σωστά. Μην προσπαθήσετε να ρυθμίσετε και μην πειράξετε τη διάταξη ελέγχου στροφών του κινητήρα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μη ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας και να προκληθεί τραυματισμός.

Ασφάλεια

Γενικές πληροφορίες ασφαλείας

υτό το προϊόν είναι ικανό να ακρωτηριάσει άκρα και να εκτοξεύσει αντικείμενα. Να ακολουθείτε πάντοτε όλες τις οδηγίες ασφαλείας για να αποφύγετε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

  • Διαβάστε, κατανοήστε και τηρείτε τις οδηγίες και προειδοποιήσεις του παρόντος Εγχειριδίου Χειριστή, καθώς και τις οδηγίες και προειδοποιήσεις για τον κινητήρα και τα παρελκόμενα, πριν θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία.

  • Μην πλησιάζετε τα χέρια ή τα πόδια σας κοντά στα κινούμενα μέρη του μηχανήματος ή κάτω από το μηχάνημα. Μείνετε μακριά από τα ανοίγματα απόρριψης.

  • Μη θέτετε το μηχάνημα σε λειτουργία αν όλα τα προστατευτικά καλύμματα και οι άλλες προστατευτικές διατάξεις ασφαλείας δεν είναι στη θέση τους ή δεν λειτουργούν κανονικά.

  • Κρατήστε τους διερχομένους και τα παιδιά μακριά από τον χώρο λειτουργίας του μηχανήματος. Μην επιτρέπετε τον χειρισμό του μηχανήματος από παιδιά. Να επιτρέπετε τον χειρισμό του μηχανήματος μόνο από υπεύθυνα, εκπαιδευμένα άτομα που είναι εξοικειωμένα με τις οδηγίες και διαθέτουν την απαιτούμενη σωματική ικανότητα.

  • κινητοποιήστε το μηχάνημα, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί από τη μίζα (αν υπάρχει) και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη πριν προβείτε σε εργασίες συντήρησης, ανεφοδιασμού ή καθαρισμού του μηχανήματος.

Η ακατάλληλη χρήση ή συντήρηση του μηχανήματος μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό. Για να μειώσετε τις πιθανότητες τραυματισμού, ακολουθείτε τις παρούσες οδηγίες για την ασφάλεια και δίνετε πάντα προσοχή στο προειδοποιητικό σύμβολο Graphic, το οποίο συνοδεύει οδηγίες για την προσωπική ασφάλεια με τις ενδείξεις Προσοχή, Προειδοποίηση ή Κίνδυνος. Η μη συμμόρφωση με αυτές τις οδηγίες μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες ή θάνατο.

Αυτοκόλλητα ασφαλείας και οδηγιών

Graphic

Οι ετικέτες προειδοποίησης και οδηγιών ασφάλειας είναι εύκολα αναγνώσιμες από τον χειριστή και βρίσκονται κοντά σε κάθε πηγή δυνητικού κινδύνου. ντικαθιστάτε τις τυχόν φθαρμένες ή αποκολλημένες ετικέτες.

decal134-7583
decal134-5696
decal134-5698
decal134-6097

Συναρμολόγηση

Important: φαιρέστε και απορρίψτε το προστατευτικό φύλλο πλαστικού που καλύπτει τον κινητήρα και όλα τα άλλα πλαστικά ή συσκευασίες του μηχανήματος.

Συναρμολόγηση της χειρολαβής

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Καρόβιδα2
Στρόφιγγα ασφάλισης4
Κυρτή ροδέλα2
Μπουλόνι κυρτής κεφαλής2

Προειδοποίηση

Εάν δεν συναρμολογήσετε ή ξεδιπλώσετε σωστά τη χειρολαβή, μπορεί να προκληθεί ζημιά στα καλώδια, που με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε μη ασφαλή κατάσταση λειτουργίας.

  • Προσέξτε να μην προκληθεί ζημιά στα καλώδια όταν ξεδιπλώνετε τη χειρολαβή.

  • Εάν κάποιο καλώδιο υποστεί ζημιά, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.

  1. Τοποθετήστε την κάτω χειρολαβή στον άξονα του βραχίονα της κάτω χειρολαβής και ρυθμίστε την στο επιθυμητό ύψος χειρολαβής (Σχήμα 3).

  2. Στερεώστε διαδοχικά τις δύο πλευρές της κάτω χειρολαβής στο μηχάνημα χρησιμοποιώντας από μία καρόβιδα και μία στρόφιγγα ασφάλισης στην κάθε πλευρά. Σφίξτε τις στρόφιγγες ασφάλισης της κάτω χειρολαβής.

    g340201
  3. Τοποθετήστε διαδοχικά τις δύο πλευρές της πάνω χειρολαβής στην κάτω χειρολαβή χρησιμοποιώντας από μία κυρτή ροδέλα, ένα μπουλόνι κυρτής κεφαλής και μία στρόφιγγα ασφάλισης στην κάθε πλευρά (Σχήμα 4).

    g340202
  4. Στερεώστε τα καλώδια που εκτείνονται από την πάνω έως την κάτω χειρολαβή χρησιμοποιώντας τους σφιγκτήρες καλωδίου.

Προσθήκη λαδιού στον κινητήρα

Important: Εάν η στάθμη λαδιού στον κινητήρα είναι πολύ χαμηλή ή πολύ υψηλή και θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία, μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στον κινητήρα.

g222533

Συναρμολόγηση του σάκου συλλογής χόρτου

g230447

Γενική επισκόπηση προϊόντος

g340200
Μοντέλο54610
άρος38 kg
Μήκος122 cm
Πλάτος61 cm
Ύψος107 cm
Πλάτος κοπής40 cm
άθος κοπής (6 θέσεις)10 mm πάνω από την επιφάνεια του εδάφους έως 15 mm κάτω από την επιφάνεια του εδάφους

Παρελκόμενα/Εξαρτήματα

Για τη βελτίωση και διεύρυνση των δυνατοτήτων του μηχανήματός σας διατίθενται επιλεγμένα παρελκόμενα και εξαρτήματα που είναι εγκεκριμένα από την Toro. Για τον πλήρη κατάλογο όλων των εγκεκριμένων παρελκομένων και εξαρτημάτων, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή εξουσιοδοτημένο διανομέα της Toro ή επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.Toro.com.

Για να εξασφαλίσετε τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις και τη συνεχή πιστοποίηση ασφαλείας του μηχανήματος, χρησιμοποιείτε μόνο γνήσια ανταλλακτικά και εξαρτήματα Toro. Τα ανταλλακτικά και τα εξαρτήματα άλλων κατασκευαστών ενδέχεται να αποβούν επικίνδυνα και η χρήση τους να ακυρώσει την εγγύηση του προϊόντος σας.

Χειρισμός

Note: Καθορίστε την αριστερή και δεξιά πλευρά του μηχανήματος από την κανονική θέση λειτουργίας.

Πριν από τη λειτουργία

σφάλεια πριν από τη λειτουργία

Γενικές πληροφορίες ασφαλείας

  • Πριν προβείτε σε ρύθμιση, σέρβις, καθαρισμό ή αποθήκευση του μηχανήματος, θα πρέπει να θέτετε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, να αφαιρείτε το κλειδί από τη μίζα (αν υπάρχει), να περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη και να αφήνετε το μηχάνημα να κρυώσει.

  • Εξοικειωθείτε με τον ασφαλή χειρισμό του εξοπλισμού, τα χειριστήρια, καθώς και τα σήματα ασφαλείας.

  • Ελέγξτε ότι όλα τα προστατευτικά καλύμματα και οι διατάξεις ασφαλείας, όπως παραπέτα ή/και συλλέκτης γρασιδιού, είναι στη θέση τους και λειτουργούν σωστά.

  • Επιθεωρείτε πάντα το μηχάνημα για να βεβαιώνεστε ότι οι λεπίδες και τα εξαρτήματα του συγκροτήματος του κυλίνδρου δεν είναι φθαρμένα ή κατεστραμμένα.

  • Επιθεωρήστε τον χώρο όπου πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα και απομακρύνετε όλα τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν τη λειτουργία του μηχανήματος ή τα οποία θα μπορούσε να εκτοξεύσει το μηχάνημα, συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, όπως κεφαλές εκτοξευτών ή σωλήνων ποτίσματος, ηλεκτρικά καλώδια που οδεύονται σε μικρό βάθος κ.λπ.

  • Τυχόν επαφή με τις κινούμενες λεπίδες θα προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Μην βάζετε τα δάκτυλά σας κάτω από το περίβλημα.

σφάλεια καυσίμων

  • Τα καύσιμα είναι εξαιρετικά εύφλεκτα και ιδιαίτερα εκρηκτικά. Η εκδήλωση πυρκαγιάς ή έκρηξης από καύσιμα μπορεί να προκαλέσει υλικές ζημιές και εγκαύματα σε εσάς ή άλλα άτομα.

    • Για την αποφυγή στατικού φορτίου από την ανάφλεξη του καυσίμου, τοποθετήστε το δοχείο ή/και το μηχάνημα απευθείας στο έδαφος πριν από το γέμισμα, και όχι σε όχημα ή πάνω σε κάποιο αντικείμενο.

    • Γεμίστε το ρεζερβουάρ σε υπαίθριο, ανοικτό χώρο, όταν ο κινητήρας είναι κρύος. ν χυθεί καύσιμο, καθαρίστε το.

    • Μην χειρίζεστε καύσιμα όταν καπνίζετε ή κοντά σε γυμνή φλόγα ή σπινθήρες.

    • Μην αφαιρείτε την τάπα καυσίμου και μην γεμίζετε το ρεζερβουάρ ενώ ο κινητήρας είναι σε λειτουργία ή δεν έχει κρυώσει.

    • ν χυθεί καύσιμο, μην επιχειρήσετε να θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία. ποφύγετε τη δημιουργία πηγής ανάφλεξης μέχρι να εξατμιστούν οι ατμοί του καυσίμου.

    • ποθηκεύστε το καύσιμο σε εγκεκριμένο δοχείο και φυλάξτε το μακριά από παιδιά.

  • Σε περίπτωση κατάποσης, το καύσιμο μπορεί να αποβεί επιβλαβές ή απειλητικό για τη ζωή. Η μακροχρόνια έκθεση στις αναθυμιάσεις μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό και ασθένεια.

    • ποφύγετε την παρατεταμένη εισπνοή αναθυμιάσεων.

    • Κρατάτε τα χέρια και τα πρόσωπο σας μακριά από την αντλία και το άνοιγμα του ρεζερβουάρ.

    • Κρατάτε το καύσιμο μακριά από τα μάτια και το δέρμα.

νεφοδιασμός ρεζερβουάρ καυσίμου

Τύποςμόλυβδη βενζίνη
Ελάχιστος αριθμός οκτανίων87 (ΗΠ) ή 91 (οκτάνια έρευνας· εκτός ΗΠ)
ιθανόληΌχι άνω του 10% κατ’ όγκο
ΜεθανόληΟυδέν
MTBE (μεθυλοτριτοταγής βουτυλαιθέρας)Λιγότερο από 15% κατ’ όγκο
ΛάδιΜην προσθέτετε λάδι στο καύσιμο

Χρησιμοποιείτε μόνο καθαρό, φρέσκο καύσιμο (το πολύ 30 ημερών), από αξιόπιστη πηγή.

Important: Για να μειώσετε τα προβλήματα εκκίνησης, προσθέστε σε φρέσκο καύσιμο σταθεροποιητικό/συντηρητικό όπως υποδεικνύει ο κατασκευαστής του.

  1. Καθαρίστε την περιοχή γύρω από την τάπα του ρεζερβουάρ καυσίμου και αφαιρέστε την τάπα από το ρεζερβουάρ.

    Note: Μην γεμίζετε το ρεζερβουάρ καυσίμου πάνω από τη βάση του στομίου του ρεζερβουάρ (Σχήμα 4).

    g230458
  2. Κλείστε καλά την τάπα του ρεζερβουάρ περιστρέφοντάς την με το χέρι.

Έλεγχος στάθμης λαδιού κινητήρα

Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού κινητήρα και προσθέστε λάδι αν χρειάζεται.
  • Important: Εάν η στάθμη λαδιού στον στροφαλοθάλαμο είναι πολύ χαμηλή ή πολύ υψηλή και θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία, μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στον κινητήρα.

    g222533

    Ρύθμιση του ύψους της χειρολαβής

    Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε το ύψος της χειρολαβής στη θέση που επιθυμείτε.

    φαιρέστε τις στρόφιγγες ασφάλισης και τις καρόβιδες από την κάτω χειρολαβή, μετακινήστε τη χειρολαβή στη 1 από τις 3 θέσεις και τοποθετήστε τις στρόφιγγες ασφάλισης και τις καρόβιδες στη νέα θέση (Σχήμα 3).

    Ρύθμιση του μέγιστου βάθους κοπής

    Κίνδυνος

    Κατά τη ρύθμιση των μοχλών βάθους κοπής τα χέρια σας ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με κινούμενη λεπίδα, με αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό.

    • Πριν από τη ρύθμιση του βάθους κοπής, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί από τη μίζα (αν υπάρχει) και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.

    • Κατά τη ρύθμιση του βάθους κοπής, μην βάζετε τα δάκτυλά σας κάτω από το περίβλημα.

    Προσοχή

    Εάν ο κινητήρας βρισκόταν σε λειτουργία, ο σιγαστήρας θα έχει υψηλή θερμοκρασία και μπορεί να σας προκαλέσει εγκαύματα.

    Μην πλησιάζετε τον σιγαστήρα όταν έχει υψηλή θερμοκρασία.

    1. Θέστε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.

    2. Μετακινήστε τον μοχλό μεταφοράς τέρμα πίσω προς το μέρος σας, στη θέση μεταφοράς (Σχήμα 10).

      g340366
    3. Για να ορίσετε το μέγιστο βάθος κοπής, ρυθμίστε τον μοχλό βάθους κοπής πιέζοντας τον προς τη μεριά του μηχανήματος και μετακινώντας τον σε διαφορετική υποδοχή (Σχήμα 11).

      • Για να αυξήσετε το μέγιστο βάθος κοπής, μετακινήστε τον μοχλό βάθους κοπής προς τα εμπρός.

      • Για να μειώσετε το μέγιστο βάθος κοπής, μετακινήστε τον μοχλό βάθους κοπής προς τα πίσω.

      • Το βάθος κοπής διαφέρει ανάλογα με το συγκρότημα άξονα που έχετε τοποθετήσει· ανατρέξτε στo Σχήμα 11 και στον ακόλουθο πίνακα.

    Note: Κατά τη μεταφορά του μηχανήματος, μετακινήστε τον μοχλό μεταφοράς τέρμα πίσω.

    ΡύθμισηΣυγκρότημα άξονα ελατηριωτών δοντιώνΣυγκρότημα άξονα λεπίδων
    A2 mm (επίπεδο εδάφους)-15 mm
    B5 mm-12 mm
    C8 mm-9 mm
    D12 mm-5 mm
    E17 mm0 mm (επίπεδο εδάφους)
    F27 mm10 mm
    g376507

    Συμβουλές κατά τον χειρισμό

    • Η επιλογή του κατάλληλου συγκροτήματος άξονα είναι απαραίτητη για να αποτραπεί η πρόωρη φθορά των λεπίδων και των δοντιών και η μείωση της ωφέλιμης διάρκειας ζωής τους.

      • Το συγκρότημα άξονα χαλύβδινων λεπίδων θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε μη συντηρημένο γκαζόν ή γκαζόν με υπερβολική συσσώρευση άχρηστης οργανικής ύλης (thatch) και βρύων.

      • Το συγκρότημα άξονα ελατηριωτών δοντιών θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε γκαζόν που εξαραιώνεται τακτικά και δεν παρουσιάζει μεγάλη συσσώρευση thatch και βρύων.

    • Ξεκινήστε κόβοντας το γρασίδι στη χαμηλότερη ρύθμιση ύψους κοπής για να μην ζοριστεί ο αεριστήρας.

    • Η ρύθμιση ύψους κοπής που θα επιλέξετε στον αεριστήρα θα πρέπει να παράγει ομοιόμορφη και σταθερή ποσότητα υλικού/thatch.

      Important: Οι λεπίδες των δοντιών θα πρέπει να ρυθμιστούν σε τέτοιο ύψος ώστε οι άκρες τους να εφάπτονται ακριβώς με την επιφάνεια του εδάφους. Εάν οι λεπίδες διεισδύουν υπερβολικά στο έδαφος, το μηχάνημα θα πιέζεται υπερβολικά, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ωφέλιμη διάρκεια ζωής του.

    • Σε πυκνό ή μη συντηρημένο γρασίδι, ξεκινήστε τη χρήση του αεριστήρα με υψηλότερη ρύθμιση ύψους κοπής για να μην ζορίζεται το μηχάνημα και να αυξηθεί η ωφέλιμη διάρκεια ζωής του.

    • Στο τέλος κάθε διαδρομής, ανυψώνετε τα δόντια από το έδαφος για να περιορίζεται η φθορά στην επιφάνειά τους.

    • Θα πρέπει να γίνεται και δεύτερο πέρασμα, διαγώνια με το πρώτο (υπό γωνία περίπου 30°).

    • Χρησιμοποιήστε χορτοκοπτικό μηχάνημα για να καθαρίσετε τα κατάλοιπα.

    Κατά τη λειτουργία

    σφάλεια κατά τη λειτουργία

    Γενικές πληροφορίες ασφαλείας

    • Να φοράτε κατάλληλη ενδυμασία η οποία θα περιλαμβάνει προστατευτικά για τα μάτια, μακρύ παντελόνι, κατάλληλα αντιολισθητικά υποδήματα, καθώς και μέσα προστασίας της ακοής. Δένετε πίσω τα μαλλιά σας και μη φοράτε φαρδιά ρούχα ή κοσμήματα.

    • Ο χειρισμός του μηχανήματος απαιτεί την πλήρη προσοχή σας. Μην ασχολείστε με δραστηριότητες που σας αποσπούν την προσοχή, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό ή υλικές βλάβες.

    • Μη χειρίζεστε το μηχάνημα εάν είστε άρρωστοι, κουρασμένοι ή βρίσκεστε υπό την επήρεια αλκοόλ ή φαρμάκων.

    • Η λεπίδα είναι κοφτερή. Η επαφή με τη λεπίδα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών. Προτού απομακρυνθείτε από τη θέση του χειριστή, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί από τη μίζα (αν υπάρχει) και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.

    • Κρατήστε τους διερχόμενους μακριά από τον χώρο λειτουργίας του μηχανήματος. Κρατήστε τα μικρά παιδιά μακριά από τον χώρο λειτουργίας του μηχανήματος και υπό την επιτήρηση υπεύθυνου ενήλικα ο οποίος δεν χειρίζεται το μηχάνημα. κινητοποιήστε το μηχάνημα αν κάποιος εισέλθει στον χώρο εργασίας.

    • Κοιτάτε πάντα κάτω και πίσω σας προτού μετακινήσετε το μηχάνημα με οπισθοπορεία.

    • Χρησιμοποιείτε το μηχάνημα μόνον όταν υπάρχει καλή ορατότητα και κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Μη θέτετε το μηχάνημα σε λειτουργία όταν υπάρχει κίνδυνος κεραυνού.

    • Το βρεγμένο χορτάρι και τα βρεγμένα φύλλα μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρό τραυματισμό αν γλιστρήσετε και έρθετε σε επαφή με τις λεπίδες. ποφύγετε τον χειρισμό του μηχανήματος σε υγρές συνθήκες.

    • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πλησιάζετε σε στροφές χωρίς ορατότητα, θάμνους, δέντρα ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να περιορίζουν την ορατότητά σας.

    • Μη χειρίζεστε το μηχάνημα αν ο οπίσθιος εκτροπέας δεν είναι χαμηλωμένος ή αν ο σάκος συλλογής χόρτου δεν είναι τοποθετημένος. Σταματήστε τη/τις λεπίδα/-ες όταν διέρχεστε από επιφάνειες με χαλίκι.

    • Έχετε το νου σας για λακκούβες, αυλάκια, προεξοχές, βράχους ή άλλα κρυμμένα αντικείμενα. Το ανώμαλο έδαφος μπορεί να σας κάνει να χάσετε την ισορροπία ή το πάτημά σας.

    • Εάν το μηχάνημα κτυπήσει κάποιο αντικείμενο ή εάν παρατηρήσετε κραδασμούς, σβήστε αμέσως τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί από τι μίζα (αν υπάρχει), περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη και αποσυνδέστε το καλώδιο του μπουζί προτού εξετάσετε το μηχάνημα για τυχόν ζημιές. Εκτελέστε όλες τις απαιτούμενες επισκευές πριν το θέσετε ξανά σε λειτουργία.

    • Προτού απομακρυνθείτε από τη θέση του χειριστή, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί από τη μίζα (αν υπάρχει) και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.

    • Εάν ο κινητήρας βρισκόταν σε λειτουργία, θα έχει υψηλή θερμοκρασία και μπορεί να σας προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα. Μην πλησιάζετε τον κινητήρα όταν έχει υψηλή θερμοκρασία.

    • Χειρίζεστε το μηχάνημα μόνο σε καλά αεριζόμενους χώρους. Τα καυσαέρια περιέχουν μονοξείδιο του άνθρακα, ένα άοσμο θανατηφόρο δηλητήριο.

    • Ελέγχετε τακτικά τα μέρη του συλλέκτη γρασιδιού και τον συλλέκτη απόρριψης για τυχόν φθορές ή αλλοιώσεις, και, εφόσον απαιτείται, αντικαταστήστε τα με γνήσια ανταλλακτικά Toro.

    σφάλεια σε επικλινή εδάφη

    • Κινείτε το μηχάνημα από τη μία πλευρά του επικλινούς εδάφους προς την άλλη και ποτέ κατακόρυφα (προς τα πάνω ή προς τα κάτω). Η αλλαγή κατεύθυνσης σε επικλινές έδαφος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

    • Μην χρησιμοποιείτε το μηχάνημα σε επικλινή εδάφη με υπερβολικά μεγάλη κλίση. Η ανεπαρκής σταθερότητα μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα με ολίσθηση και πτώση.

    • Χειρίζεστε προσεκτικά το μηχάνημα κοντά σε χώρους απόρριψης, χαντάκια και αναχώματα.

    Θέση του κινητήρα σε λειτουργία

    1. Πατήστε τον διακόπτη On/Off προς τα επάνω ώστε να βρίσκεται στη θέση ON.

    2. Μετακινήστε τον μοχλό βαλβίδας καυσίμου στη θέση νοικτή.

    3. Μετακινήστε τον μοχλό του τσοκ στη θέση νοικτό.

      Note: Όταν ο κινητήρας είναι ζεστός, το τσοκ δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτό.

    4. Μετακινήστε τον μοχλό γκαζιού στη θέση Γρήγορα.

      g356293
    5. Μετακινήστε τον μοχλό μεταφοράς τέρμα πίσω προς το μέρος σας, στη θέση μεταφοράς (Σχήμα 10).

    6. Κρατήστε τη ράβδο ελέγχου των λεπίδων κοπής πατημένη πάνω στη χειρολαβή (Σχήμα 13, ).

    7. πό τον κινητήρα, τραβήξτε τη λαβή της κορδονιέρας εκκίνησης (Σχήμα 13, ).

      Note: Κατά το τράβηγμα της λαβής της κορδονιέρας εκκίνησης, τραβήξτε απαλά τη λαβή μέχρι να αισθανθείτε αντίσταση και, κατόπιν, τραβήξτε την απότομα. φήστε το κορδόνι να επιστρέψει αργά στην κορδονιέρα της λαβής.

      Note: Εάν το μηχάνημα δεν πάρει μπρος μετά από αρκετές προσπάθειες, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.

      g348516
    8. φού ο κινητήρας πάρει μπρος, μετακινήστε σταδιακά τον μοχλό του τσοκ στη θέση Κλειστό. ν ο κινητήρας ρετάρει ή κομπιάζει, μετακινήστε και πάλι τον μοχλό του τσοκ στη θέση νοικτό μέχρι ο κινητήρας να ζεσταθεί, και στη συνέχει μετακινήστε τον στη θέση Κλειστό.

    Θέση του κινητήρα εκτός λειτουργίας

    Για να σβήσει ο κινητήρας, αφήστε ελεύθερη τη ράβδο ελέγχου των λεπίδων και μετακινήστε τον μοχλό μεταφοράς τέρμα πίσω προς το μέρος σας, στη θέση μεταφοράς (Σχήμα 10).

    Χρήση του αεριστήρα

    Όταν ο κινητήρας του αεριστήρα τεθεί σε λειτουργία, ο κύλινδρος αρχίζει να περιστρέφεται.

    Μετακινήστε αργά τον μοχλό μεταφοράς τέρμα εμπρός για να χαμηλώσει ο κύλινδρος στο έδαφος (Σχήμα 14).

    Note: ν έχετε τοποθετημένο το συγκρότημα άξονα λεπίδων και ο αεριστήρας δεν διεισδύει στο έδαφος στο επιθυμητό βάθος, ρυθμίστε το μέγιστο βάθος κοπής· ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση του μέγιστου βάθους κοπής.

    g340496

    Όταν ολοκληρώσετε την εξαραίωση ή τον αερισμό, μετακινήστε τον μοχλό μεταφοράς τέρμα πίσω προς το μέρος σας και αφήστε ελεύθερη τη ράβδο ελέγχου των λεπίδων για να θέσετε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας.

    Συλλογή των κομμένων χόρτων και φύλλων

    Note: Η τοποθέτηση και αφαίρεση του σάκου συλλογής χόρτου πρέπει να γίνεται από τη δεξιά πλευρά του μηχανήματος.

    Τοποθέτηση του σάκου συλλογής χόρτου

    1. νυψώστε τον οπίσθιο εκτροπέα και κρατήστε τον ψηλά (Σχήμα 15, A).

    2. Τοποθετήστε τον σάκο συλλογής χόρτου και βεβαιωθείτε ότι οι πείροι του σάκου εφαρμόζουν στις εγκοπές της χειρολαβής (Σχήμα 15, ).

    3. Κατεβάστε τον οπίσθιο εκτροπέα.

    g233434

    φαίρεση του σάκου συλλογής χόρτου

    Για να αφαιρέσετε τον σάκο, εκτελέστε τα βήματα της ενότητας Τοποθέτηση του σάκου συλλογής χόρτουμε αντίστροφη σειρά.

    Μετά τη λειτουργία

    σφάλεια μετά τη λειτουργία

    Γενικές πληροφορίες ασφαλείας

    • Πριν προβείτε σε ρύθμιση, σέρβις, καθαρισμό ή αποθήκευση του μηχανήματος θα πρέπει να θέτετε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, να περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη, να αφήνετε το μηχάνημα να κρυώσει και να αποσυνδέετε το καλώδιο του μπουζί.

    • Καθαρίστε τα χόρτα και τα ξένα υλικά από το μηχάνημα, για να αποτρέψετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς. ν έχει χυθεί λάδι ή καύσιμο, καθαρίστε το.

    • Μην αποθηκεύετε ποτέ το μηχάνημα ή τα δοχεία καυσίμων σε χώρους με γυμνές φλόγες, σπινθήρες ή φλόγα-πιλότο (π.χ. σε καυστήρα, λέβητα ή άλλες συσκευές).

    σφάλεια μεταφοράς

    • Πριν από τη μεταφορά, μετακινήστε τον μοχλό μεταφοράς στη θέση μεταφοράς.

    • Να είστε προσεκτικοί κατά τη φόρτωση ή εκφόρτωση του μηχανήματος.

    • Στερεώστε καλά το μηχάνημα για να αποτρέψετε πιθανή ανατροπή του.

    Καθαρισμός της κάτω πλευράς του μηχανήματος

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Μετά από κάθε χρήση
  • Καθαρίστε υπολείμματα του αερισμού και άλλες ακαθαρσίες από την κάτω πλευρά του μηχανήματος.
  • Για καλύτερα αποτελέσματα, ο καθαρισμός της κάτω πλευράς του μηχανήματος πρέπει να γίνεται εντός σύντομου διαστήματος από την ολοκλήρωση της χρήσης του μηχανήματος.

    1. Σβήστε τον κινητήρα, περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη και αφήστε το μηχάνημα να κρυώσει.

    2. ποσυνδέστε το καλώδιο του μπουζί· ανατρέξτε στην ενότητα Προετοιμασία για συντήρηση.

    3. Επιλέξτε την υψηλότερη ρύθμιση ύψους κοπής για να ανυψωθεί το μηχάνημα.

    4. Μετακινήστε το μηχάνημα σε επίπεδη επιφάνεια (εκτός χώματος/γκαζόν).

    5. Κρατώντας τη χειρολαβή, ανασηκώστε το μηχάνημα ώστε να έχετε πρόσβαση στο κάτω μέρος (Σχήμα 16).

    6. Ρίξτε νερό με πίεση στο κάτω μέρος του μηχανήματος (Σχήμα 16).

      Important: Μην ρίχνετε ποτέ νερό με πίεση στον κινητήρα, καθώς το νερό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα ή να εισέλθει στο σύστημα καυσίμου.

      g345240
    7. Όταν σταματήσουν να εξέρχονται υπολείμματα, χαμηλώστε το μηχάνημα στο έδαφος, κλείστε το νερό και μετακινήστε το μηχάνημα σε στεγνό σημείο.

    8. Συνδέστε το καλώδιο του μπουζί και αφήστε τον κινητήρα σε λειτουργία για λίγα λεπτά ώστε να στεγνώσει η κάτω πλευρά του.

    Συντήρηση

    Συνιστώμενο χρονοδιάγραμμα συντήρησης

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Μετά τις πρώτες 5 ώρες
  • λλάξτε το λάδι κινητήρα.
  • Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού κινητήρα και προσθέστε λάδι αν χρειάζεται.
  • Ελέγξτε το φίλτρο αέρα και καθαρίστε ή αντικαταστήστε το, αν είναι απαραίτητο.
  • Ελέγξτε τις λεπίδες κοπής.
  • Μετά από κάθε χρήση
  • Καθαρίστε υπολείμματα του αερισμού και άλλες ακαθαρσίες από την κάτω πλευρά του μηχανήματος.
  • Κάθε 50 ώρες
  • Καθαρίστε το φίλτρο αέρα (συχνότερα σε περιβάλλον ιδιαίτερα αυξημένης σκόνης).
  • λλάξτε το λάδι κινητήρα.
  • Κάθε 200 ώρες
  • ντικαταστήστε το φίλτρο αέρα (συχνότερα σε περιβάλλον ιδιαίτερα αυξημένης σκόνης).
  • Κάθε χρόνο
  • Κάντε σέρβις στο φίλτρο αέρα (συχνότερα σε περιβάλλον ιδιαίτερα αυξημένης σκόνης).
  • λλάξτε το λάδι κινητήρα.
  • Επιθεωρήστε τις λεπίδες.
  • Κάθε χρόνο ή πριν από την αποθήκευση
  • δειάστε το καύσιμο από το ρεζερβουάρ σύμφωνα με τις οδηγίες προτού προβείτε σε οποιαδήποτε επισκευή και πριν από την ετήσια αποθήκευση του μηχανήματος.
  • Important: Για περισσότερες διαδικασίες συντήρησης, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη του κινητήρα σας.

    σφάλεια συντήρησης

    • Πριν προβείτε σε ρύθμιση, σέρβις, καθαρισμό ή αποθήκευση του μηχανήματος θα πρέπει να θέτετε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, να περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη, να αφήνετε το μηχάνημα να κρυώσει και να αποσυνδέετε το καλώδιο του μπουζί.

    • Κατά το σέρβις του μηχανήματος, φοράτε γάντια και προστατευτικά για τα μάτια.

    • Οι λεπίδες είναι κοφτερές. Η επαφή με τις λεπίδες μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών. Κατά την επισκευή των λεπίδων, φοράτε γάντια. Μην επιδιορθώνετε και μην τροποποιείτε τις λεπίδες.

    • Μην πειράζετε ποτέ τις διατάξεις ασφαλείας. Ελέγχετε τακτικά αν λειτουργούν σωστά.

    • Το αναποδογύρισμα του μηχανήματος ενδέχεται να οδηγήσει σε διαρροή καυσίμου. Το καύσιμο είναι εύφλεκτο και εκρηκτικό και μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό. φήστε τον κινητήρα σε λειτουργία μέχρι να τελειώσει το καύσιμο ή αποστραγγίστε το καύσιμο με χειροκίνητη αντλία· μην αποστραγγίζετε ποτέ το καύσιμο με αυτοσχέδια αντλία.

    • Για να εξασφαλίσετε τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις του μηχανήματος, χρησιμοποιείτε μόνο γνήσια ανταλλακτικά και εξαρτήματα Toro. Τα ανταλλακτικά και τα εξαρτήματα άλλων κατασκευαστών ενδέχεται να αποβούν επικίνδυνα και η χρήση τους να ακυρώσει την εγγύηση του προϊόντος σας.

    Προετοιμασία για συντήρηση

    1. Σβήστε τον κινητήρα, περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη και αφήστε το μηχάνημα να κρυώσει.

    2. ποσυνδέστε το καλώδιο του μπουζί (Σχήμα 17).

      g340368
    3. φού ολοκληρώσετε τις εργασίες συντήρησης, συνδέστε το καλώδιο στο μπουζί.

    ντικατάσταση του συγκροτήματος άξονα

    Ο αεριστήρας περιλαμβάνει ένα συγκρότημα άξονα λεπίδων για εξαραίωση και ένα χωριστό συγκρότημα άξονα δοντιών για αερισμό του γκαζόν.

    1. Προετοιμάστε το μηχάνημα για συντήρηση· ανατρέξτε στην ενότητα Προετοιμασία για συντήρηση.

    2. φαιρέστε το εξαγωνικό κλειδί από το συγκρότημα του μοχλού μεταφοράς (Σχήμα 18).

      g352899
    3. Χρησιμοποιώντας το εξαγωνικό κλειδί, αφαιρέστε τις 2 βίδες που στερεώνουν το κουζινέτο και τον άξονα του κυλίνδρου από τη δεξιά πλευρά του μηχανήματος (Σχήμα 19).

      Note: Φυλάξτε όλα τα εξαρτήματα που αφαιρέσατε, ώστε να τα τοποθετήσετε και πάλι στη θέση τους αργότερα.

      g352898
    4. Σύροντας το συγκρότημα άξονα από το άλλο άκρο του, αφαιρέστε το από το σύστημα μετάδοσης κίνησης και τοποθετήστε το επιθυμητό συγκρότημα άξονα (Σχήμα 20).

      g352900
    5. Χρησιμοποιώντας τις 2 βίδες εξαγωνικής κεφαλής που αφαιρέσατε στο βήμα 3, τοποθετήστε το κουζινέτο ώστε να συγκρατεί στη θέση του το συγκρότημα άξονα που μόλις τοποθετήσατε και αποθηκεύστε το εξαγωνικό κλειδί στο συγκρότημα του μοχλού μεταφοράς (Σχήμα 19).

    Σέρβις του φίλτρου αέρα

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε το φίλτρο αέρα και καθαρίστε ή αντικαταστήστε το, αν είναι απαραίτητο.
  • Κάθε 50 ώρες
  • Καθαρίστε το φίλτρο αέρα (συχνότερα σε περιβάλλον ιδιαίτερα αυξημένης σκόνης).
  • Κάθε 200 ώρες
  • ντικαταστήστε το φίλτρο αέρα (συχνότερα σε περιβάλλον ιδιαίτερα αυξημένης σκόνης).
  • Κάθε χρόνο
  • Κάντε σέρβις στο φίλτρο αέρα (συχνότερα σε περιβάλλον ιδιαίτερα αυξημένης σκόνης).
  • Important: ν δεν έχει τοποθετηθεί το φίλτρο αέρα, μην θέτετε τον κινητήρα σε λειτουργία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προκληθεί εκτεταμένη βλάβη στον κινητήρα.

    1. νατρέξτε στην ενότητα Προετοιμασία για συντήρηση.

    2. φαιρέστε το παξιμάδι που συγκρατεί το κάλυμμα (Σχήμα 21).

    3. φαιρέστε το κάλυμμα του φίλτρου αέρα (Σχήμα 21).

      Important: Προσέξτε να μην πέσουν σκόνες και ξένα υλικά στο εσωτερικό της βάσης.

      g340497
    4. φαιρέστε το αφρώδες και το χάρτινο στοιχείο από τη βάση.

    5. φαιρέστε το αφρώδες στοιχείο από το χάρτινο στοιχείο.

    6. Επιθεωρήστε το αφρώδες και το χάρτινο στοιχείο και αντικαταστήστε τα αν έχουν φθαρεί ή είναι υπερβολικά λερωμένα.

      • Εάν το φίλτρο είναι φθαρμένο ή έχει διαβραχεί με λάδι ή καύσιμο, αντικαταστήστε το.

      • ν το φίλτρο είναι λερωμένο, χτυπήστε το αρκετές φορές σε σκληρή επιφάνεια ή φυσήξτε τα ξένα υλικά από το εσωτερικό του φίλτρου προς τα έξω, με πεπιεσμένο αέρα πίεσης κάτω των 207 kPa (30 psi).

        Note: Μην επιχειρείτε να καθαρίσετε τις βρωμιές με βούρτσα ή να τις φυσήξετε από το εξωτερικό του φίλτρου, γιατί έτσι οι βρωμιές θα εισχωρήσουν στις ίνες του φίλτρου.

    7. Καθαρίστε τον κορμό και το κάλυμμα του φίλτρου αέρα με υγρό πανί. Κρατάτε τις βρωμιές μακριά από την είσοδο του αέρα.

    8. Καθαρίστε το αφρώδες στοιχείο με ζεστή σαπουνάδα ή μη εύφλεκτο διαλύτη.

      Note: Μην χρησιμοποιείτε καύσιμο για τον καθαρισμό του αφρώδους στοιχείου γιατί μπορεί να δημιουργηθεί κίνδυνος πυρκαγιάς ή έκρηξης.

    9. Ξεπλύνετε και στεγνώστε τελείως το αφρώδες στοιχείο.

    10. υθίστε το αφρώδες στοιχείο σε καθαρό λάδι κινητήρα και στη συνέχεια στύψτε το για να απομακρυνθεί η περίσσεια λαδιού.

      Note: Η περίσσεια λαδιού στο αφρώδες στοιχείο περιορίζει τη ροή του αέρα διαμέσου του στοιχείου και μπορεί να διεισδύσει στο χάρτινο φίλτρο και να το φράξει.

    11. Σκουπίστε τη σκόνη από τη βάση και το κάλυμμα με υγρό πανί.

      Important: Προσέξτε να μην πέσουν σκόνες και ξένα υλικά στο εσωτερικό της βάσης.

    12. άλτε πάλι τα στοιχεία πίσω στο φίλτρο και βεβαιωθείτε ότι έχουν τοποθετηθεί σωστά.

    13. Τοποθετήστε το κάλυμμα και σφίξτε καλά την πεταλούδα.

    λλαγή λαδιού κινητήρα

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Μετά τις πρώτες 5 ώρες
  • λλάξτε το λάδι κινητήρα.
  • Κάθε 50 ώρες
  • λλάξτε το λάδι κινητήρα.
  • Κάθε χρόνο
  • λλάξτε το λάδι κινητήρα.
  • Note: φήστε τον κινητήρα σε λειτουργία για λίγα λεπτά προτού αλλάξετε το λάδι, για να ζεσταθεί. Το ζεστό λάδι ρέει καλύτερα και μεταφέρει περισσότερους ρύπους.

    Προδιαγραφές λαδιού κινητήρα

    Χωρητικότητα λαδιού κινητήρα0,53 L*
    Ιξώδες λαδιούπορρυπαντικό λάδι SAE 30 ή SAE 10W-30
    Ταξινόμηση απόδοσης APIΚατηγορία απόδοσης SJ ή υψηλότερη

    *φού αποστραγγίσετε το λάδι, θα υπάρχουν υπολείμματα λαδιού στον στροφαλοθάλαμο. Μην γεμίζετε τελείως τον στροφαλοθάλαμο με λάδι. Γεμίστε τον στροφαλοθάλαμο με λάδι ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

    1. Μετακινήστε το μηχάνημα σε επίπεδη επιφάνεια.

    2. νατρέξτε στην ενότητα Προετοιμασία για συντήρηση.

    3. φαιρέστε τον δείκτη στάθμης λαδιού περιστρέφοντας το πώμα αριστερόστροφα και τραβώντας το προς τα έξω (Σχήμα 22).

      g193261
    4. ναποδογυρίστε το μηχάνημα προς τα εμπρός, αφαιρέστε την τάπα αποστράγγισης λαδιού και αποστραγγίστε το χρησιμοποιημένο λάδι διαμέσου της οπής της τάπας αποστράγγισης λαδιού (Σχήμα 7).

      Important: Προτού αναποδογυρίσετε το μηχάνημα για να αλλάξετε το λάδι, αφήστε το καύσιμο να τελειώσει μέσω της κανονικής χρήσης. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να αναποδογυρίσετε το μηχάνημα προτού τελειώσει το καύσιμο, αποστραγγίστε το καύσιμο με χειροκίνητη αντλία.

      Προειδοποίηση

      Το αναποδογύρισμα του μηχανήματος ενδέχεται να οδηγήσει σε διαρροή καυσίμου. Το καύσιμο είναι εύφλεκτο, εκρηκτικό και μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό.

      φήστε τον κινητήρα σε λειτουργία μέχρι να τελειώσει το καύσιμο ή αποστραγγίστε το καύσιμο με χειροκίνητη αντλία· μην αποστραγγίζετε ποτέ το καύσιμο με αυτοσχέδια αντλία.

    5. φού αποστραγγίσετε το χρησιμοποιημένο λάδι, επαναφέρετε το μηχάνημα στη θέση λειτουργίας και επανατοποθετήστε την τάπα αποστράγγισης λαδιού.

    6. Ρίξτε προσεκτικά λάδι, ποσότητας περίπου ¾ της χωρητικότητας του κινητήρα, στον σωλήνα πλήρωσης λαδιού.

    7. Περιμένετε περίπου 3 λεπτά για να κατακαθίσει το λάδι στον κινητήρα.

    8. Καθαρίστε τον δείκτη στάθμης λαδιού σκουπίζοντάς τον με ένα καθαρό πανί.

    9. Εισάγετε τον δείκτη στάθμης λαδιού στον σωλήνα πλήρωσης λαδιού και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τον δείκτη στάθμης λαδιού.

    10. Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού πάνω στον δείκτη (Σχήμα 22).

      • Εάν η στάθμη λαδιού είναι υπερβολικά χαμηλή, ρίξτε προσεκτικά μια μικρή ποσότητα λαδιού στον σωλήνα πλήρωσης, περιμένετε 3 λεπτά και επαναλάβετε τα βήματα 8 έως 10 μέχρι η στάθμη λαδιού στον δείκτη να φτάσει στο σωστό επίπεδο.

      • Εάν η στάθμη λαδιού είναι υπερβολικά υψηλή, αποστραγγίστε την επιπλέον ποσότητα λαδιού μέχρι η στάθμη λαδιού στον δείκτη να φτάσει στο σωστό επίπεδο.

    11. Εισάγετε τον δείκτη στάθμης λαδιού στον σωλήνα πλήρωσης λαδιού και κλείστε το πώμα.

    12. νακυκλώστε κατάλληλα το χρησιμοποιημένο λάδι.

    Επιθεώρηση των λεπίδων

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε τις λεπίδες κοπής.
  • Κάθε χρόνο
  • Επιθεωρήστε τις λεπίδες.
  • ντικαταστήστε τις λεπίδες αν το μηχάνημα προσκρούσει σε συμπαγές αντικείμενο ή αν οι λεπίδες έχουν φθαρεί ή στραβώσει. Χρησιμοποιείτε μόνο γνήσιες ανταλλακτικές λεπίδες Toro.

    Προειδοποίηση

    Οι λεπίδες και τα δόντια είναι κοφτερά. Η επαφή με τις λεπίδες και τα δόντια μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

    Φοράτε χοντρά γάντια όταν χειρίζεστε το συγκρότημα άξονα.

    Προειδοποίηση

    Εάν η λεπίδα έχει υποστεί φθορά ή ζημιά, μπορεί να σπάσει και κάποιο τμήμα της να εκτοξευτεί προς το μέρος σας ή προς το μέρος διερχομένων ατόμων, με αποτέλεσμα την επέλευση σοβαρού τραυματισμού.

    • Επιθεωρείτε τακτικά τις λεπίδες για ενδείξεις φθοράς ή ζημιάς.

    • ν μια λεπίδα είναι φθαρμένη ή κατεστραμμένη αντικαταστήστε τη.

    Note: Διατηρείτε τις λεπίδες κοφτερές. Οι κοφτερές λεπίδες συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του μηχανήματος και κόβουν με ακρίβεια, χωρίς να σχίζουν υπερβολικά ή να καταστρέφουν τον χλοοτάπητα.

    1. νατρέξτε στην ενότητα Προετοιμασία για συντήρηση.

    2. Γυρίστε το μηχάνημα στην αριστερή πλευρά του, μέχρι η πάνω χειρολαβή να ακουμπήσει στο έδαφος.

      Important: Προτού αναποδογυρίσετε το μηχάνημα για να επιθεωρήσετε ή να αλλάξετε τις λεπίδες, αφήστε το καύσιμο να τελειώσει μέσω της κανονικής χρήσης. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να αναποδογυρίσετε το μηχάνημα προτού τελειώσει το καύσιμο, αποστραγγίστε το καύσιμο με χειροκίνητη αντλία. Γυρίστε το μηχάνημα στην αριστερή πλευρά του (προστατευτικό εξάτμισης προς τα κάτω, φίλτρο λαδιού προς τα πάνω), ώστε το λάδι να μην διαρρεύσει στο φίλτρο αέρα.

    3. Επιθεωρήστε τον άξονα κυλίνδρου για τυχόν λεπίδες που έχουν στραβώσει ή φθαρεί και χρήζουν αντικατάστασης. ν χρειαστεί αντικατάσταση, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.

    4. φαιρέστε τυχόν κομμένα χόρτα και ξένα υλικά που έχουν τυλιχτεί γύρω από τα άκρα του συγκροτήματος άξονα.

    Αποθήκευση

    ποθηκεύετε το μηχάνημα σε δροσερό, καθαρό και στεγνό χώρο.

    σφάλεια αποθήκευσης

    Πριν προβείτε σε ρύθμιση, σέρβις, καθαρισμό ή αποθήκευση του μηχανήματος θα πρέπει να θέτετε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, να περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη, να αφήνετε το μηχάνημα να κρυώσει και να αποσυνδέετε το καλώδιο του μπουζί.

    Προετοιμασία του μηχανήματος για αποθήκευση

    1. Κατά τον τελευταίο ανεφοδιασμό καυσίμου για το έτος, προσθέστε σταθεροποιητικό καυσίμου στο καύσιμο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα του προϊόντος.

      Important: Η παραμονή παλαιού καυσίμου στο ρεζερβουάρ αποτελεί την κύρια αιτία για τη δυσκολία στην εκκίνηση του κινητήρα. Μην αποθηκεύετε καύσιμο στο ρεζερβουάρ χωρίς σταθεροποιητικό καυσίμου για πάνω από 30 ημέρες, και μην αποθηκεύετε καύσιμο με σταθεροποιητικό για διάστημα που υπερβαίνει το συνιστώμενο από τον κατασκευαστή του σταθεροποιητικού.

    2. πορρίψτε κατάλληλα τυχόν καύσιμο που δεν χρησιμοποιήθηκε. νακυκλώστε το σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς ή χρησιμοποιήστε το στο όχημά σας.

    3. φήστε το μηχάνημα σε λειτουργία μέχρι να τελειώσει το καύσιμο και να σβήσει ο κινητήρας.

    4. Ξαναβάλτε μπρος τον κινητήρα και αφήστε τον σε λειτουργία μέχρι να σβήσει. Όταν δεν μπορείτε πλέον να θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία, είναι αρκετά στεγνός.

    5. ποσυνδέστε το καλώδιο του μπουζί και συνδέστε το καλώδιο στη θέση συγκράτησης (αν υπάρχει).

    6. φαιρέστε το μπουζί, προσθέστε 30 ml λαδιού κινητήρα μέσω της υποδοχής του μπουζί και τραβήξτε αρκετές φορές το κορδόνι εκκίνησης, ώστε το λάδι να κατανεμηθεί σε όλον τον κύλινδρο για να αποτραπεί η διάβρωση του κυλίνδρου κατά την περίοδο αποθήκευσης.

    7. Τοποθετήστε το μπουζί χωρίς να το σφίξετε πολύ.

    8. Σφίξτε όλα τα παξιμάδια, τα μπουλόνια και τις βίδες.

    Επαναφορά του μηχανήματος από την αποθήκευση

    1. Ελέγξτε και σφίξτε όλα τα εξαρτήματα σύνδεσης.

    2. φαιρέστε το μπουζί και περιστρέψτε γρήγορα τον κινητήρα τραβώντας τη λαβή της κορδονιέρας εκκίνησης για να απομακρυνθεί η επιπλέον ποσότητα λαδιού από τον κύλινδρο.

    3. Τοποθετήστε το μπουζί και σφίξτε το χρησιμοποιώντας ροπόκλειδο, με ροπή 20 N∙m.

    4. Εκτελέστε τις εργασίες συντήρησης· ανατρέξτε στην ενότητα .

    5. Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού κινητήρα· ανατρέξτε στην ενότητα Έλεγχος στάθμης λαδιού κινητήρα.

    6. Γεμίστε το ρεζερβουάρ με φρέσκο καύσιμο· ανατρέξτε στην ενότητα νεφοδιασμός ρεζερβουάρ καυσίμου.

    7. Συνδέστε το καλώδιο στο μπουζί.

    Επίλυση προβλημάτων

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Ο κινητήρας δεν παίρνει μπρος.
    1. Ο κινητήρας βρίσκεται υπό φόρτιση.
    2. Το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι άδειο.
    3. Το τσοκ είναι ανοικτό.
    4. Ο μοχλός του γκαζιού δεν βρίσκεται στη θέση ΓΡΗΓΟΡ.
    5. Το καλώδιο του μπουζί δεν κάνει επαφή ή έχει αποσυνδεθεί.
    6. Το μπουζί δεν κάνει επαφή.
    7. Το μπουζί δεν έχει το σωστό διάκενο.
    8. Το μπουζί είναι βρώμικο ή παρουσιάζει φθορές.
    1. εβαιωθείτε ότι ο μοχλός μεταφοράς βρίσκεται στη θέση μεταφοράς, ώστε ο κύλινδρος εξαραίωσης να μην βρίσκεται σε επαφή με το έδαφος όταν βάζετε μπρος.
    2. Γεμίστε το ρεζερβουάρ με φρέσκο καύσιμο.
    3. Όταν ο κινητήρας είναι κρύος, κλείνετε το τσοκ προτού τον θέσετε σε λειτουργία.
    4. Μετακινήστε τον μοχλό του γκαζιού στη θέση ΓΡΗΓΟΡ.
    5. εβαιωθείτε ότι το καλώδιο του μπουζί είναι καθαρό και συνδεδεμένο σωστά.
    6. Σφίξτε το μπουζί όσο χρειάζεται σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήστη του κινητήρα.
    7. Ελέγξτε το διάκενο ανάμεσα στα ηλεκτρόδια και ρυθμίστε το όσο χρειάζεται σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήστη του κινητήρα.
    8. Καθαρίστε ή αντικαταστήστε το μπουζί.
    Ο κινητήρας ζορίζεται.
    1. Το τσοκ είναι κλειστό.
    2. Το φίλτρο αέρα είναι ακάθαρτο.
    3. Το καύσιμο περιέχει νερό ή ρύπους.
    4. Τα μπουζί έχουν φθαρεί, ή στα ηλεκτρόδια έχουν σχηματιστεί επικαθίσεις.
    1. νοίξτε το τσοκ.
    2. Καθαρίστε ή αντικαταστήστε το φίλτρο αέρα.
    3. ποστραγγίστε το ρεζερβουάρ και γεμίστε το με φρέσκο καύσιμο.
    4. Ελέγξτε το διάκενο ανάμεσα στα ηλεκτρόδια και καθαρίστε ή αντικαταστήστε το μπουζί.
    Ο αεριστήρας σπρώχνεται με δυσκολία.
    1. Το βάθος κοπής είναι πολύ χαμηλό.
    2. Οι τροχοί έχουν υποστεί ζημιά.
    1. υξήστε το μέγιστο βάθος κοπής και κάντε αλλεπάλληλα περάσματα.
    2. Επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.
    Ο συλλέκτης απόρριψης είναι βουλωμένος.
    1. Το βάθος κοπής είναι πολύ χαμηλό.
    2. Ο σάκος συλλογής χόρτου είναι γεμάτος.
    3. Δεν υπάρχει ροή αέρα στον σάκο συλλογής χόρτου.
    1. υξήστε το μέγιστο βάθος κοπής και κάντε αλλεπάλληλα περάσματα.
    2. δειάστε τον σάκο συλλογής χόρτου.
    3. δειάστε και καθαρίστε τον σάκο συλλογής χόρτου.
    Το μηχάνημα παράγει κραδασμούς ή ασυνήθιστους ήχους.
    1. Κάποιο εξάρτημα έχει λασκάρει.
    2. Το μηχάνημα έχει υποστεί ζημιά.
    1. Επιθεωρήστε το μηχάνημα και σφίξτε όπου χρειάζεται.
    2. Για επισκευές επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.
    Τα αποτελέσματα της εξαραίωσης δεν είναι ικανοποιητικά.
    1. Έχει ρυθμιστεί πολύ υψηλό μέγιστο βάθος κοπής.
    2. Οι λεπίδες κοπής έχουν φθαρεί ή υποστεί ζημιά.
    1. Χαμηλώστε το μέγιστο βάθος κοπής.
    2. Για την αντικατάστασή τους επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.