Ievads

Zaru zāģis ir veidots mazu zariņu un zaru līdz 15,2 cm diametrā apgriešanai. To drīkst izmantot tikai pieaugušie. Tas ir veidots izmantot Toro Flex-Force litija jonu akumulatoru komplekta modeļus 81820, 81825, 81850, 81860 vai 81875. Šie akumulatoru komplekti ir veidoti uzlādei tikai ar akumulatoru lādētāju modeļiem 81801, 81101, 81802 vai 81805. Šo izstrādājumu izmantošana mērķiem, kas nav paredzētais lietojums, var būt bīstama jums un blakus stāvētājiem.

Important: Ja izmantojat šo mašīnu ar akumulatoru komplekta modeļiem 81850, 81860 vai 81875, jums pareizam atbalstam un līdzsvaram ir jāuzstāda iekļautais ātrās atbrīvošanas stiprinājums.Izmantojot mašīnu, neizmantojiet citu stiprinājumu vai vairākus stiprinājumus.

Rūpīgi izlasiet šo informāciju, lai zinātu, kā pareizi ekspluatēt un uzturēt savu produktu un izvairīties no ievainojumiem un produkta bojājumiem. Jūs esat atbildīgs par produkta drošu un pareizu ekspluatāciju.

Apmeklējiet www.Toro.com, lai iegūtu plašāku informāciju, tostarp drošības padomus, un ekspluatācijas apmācību materiālus, informāciju par piederumiem, saņemtu palīdzību atrast izplatītāju vai reģistrētu savu produktu.

Ikreiz, kad jums ir nepieciešams pakalpojums, oriģinālās Toro daļas, vai papildu informācija, sazinieties ar pilnvarota servisa dīleri vai Toro klientu servisu un sagatavojiet informāciju par sava produkta modeļa un sērijas numuru. Zīmējums 1 norāda modeļa un sērijas numuru atrašanās vietu uz izstrādājuma. Ierakstiet numurus paredzētajās ailēs.

Important: Ar savu mobilo ierīci jūs varat noskenēt QR kodu (ja ir aprīkojumā) uz sērijas numura plāksnes, lai piekļūtu garantijai, daļām un citai izstrādājuma informācijai.

g374224

Šajā rokasgrāmatā norādīti potenciālie apdraudējumi un ietverti ar brīdinājuma simbolu (Zīmējums 2) apzīmēti brīdinājuma ziņojumi, kas signalizē par apdraudējumu, kas var radīt nopietnus ievainojumus vai nāvi, ja netiek ievēroti ieteiktie drošības pasākumi.

sa-black

Lai izceltu informāciju, šajā rokasgrāmatā izmantoti 2 vārdi. Svarīgi aicina pievērst uzmanību īpašai mehāniskai informācijai, un Piezīme uzsver vispārīgu informāciju, kurai jāpievērš īpaša uzmanība.

Graphic

Instrukciju video, lūdzu, skatiet www.Toro.com/support vai sazinieties ar savu pilnvaroto servisa dīleri pirms šī izstrādājuma atgriešanas.

Drošība

Brīdinājuma signāls

Izlasiet visus drošības brīdinājumus, instrukcijas, ilustrācijas un specifikācijas, kas nodrošinātas ar šo elektroinstrumentu.

Ja netiek ievērotas tālāk minētās instrukcijas, var rasties elektrošoks, ugunsgrēks un/vai nopietni ievainojumi.

Saglabājiet visus brīdinājumus un instrukcijas turpmākai uzziņai.

Termins “elektroinstruments” visos brīdinājumos attiecas uz jūsu elektrotīklā izmantoto (pievienoto) elektroinstrumentu vai ar akumulatoru darbināmu (bezvadu) elektroinstrumentu.

SVARĪGAS DROŠĪBAS

INSTRUKCIJAS

I. Darba zonas drošība

  1. Uzturiet darba zonu tīru un labi apgaismotu.Aizkrautas vai tumšas vietas rada negadījumu risku.

  2. Neizmantojiet elektroinstrumentus sprādzienbīstamās vidēs, piemēram, uzliesmojošu šķidrumu, gāzu vai putekļu tuvumā.Elektroinstrumenti rada dzirksteles, kas var aizdedzināt putekļus vai tvaikus.

  3. Izmantojot elektroinstrumentu, neļaujiet bērniem un blakusstāvētājiem atrasties tā tuvumā.Traucēkļi var likt jums zaudēt kontroli.

II. Elektrodrošība

  1. Elektroinstrumenta spraudņiem ir jāatbilst kontaktligzdai. Nekad nekādā veidā nemodificējiet spraudni. Neizmantojiet nekādus adaptera spraudņus ar zemētiem elektroinstrumentiem.Nemodificēti spraudņi un atbilstošas kontaktligzdas samazinās elektrošoka risku.

  2. Izvairieties no ķermeņa kontakta ar zemētām virsmām, piemēram, caurulēm, radiatoriem, krāsnīm un ledusskapjiem.Ja jūsu ķermenis tiek zemēts, pastāv paaugstināts elektrošoka risks.

  3. Nepakļaujiet elektroinstrumentus lietus vai mitru apstākļu ietekmei.Elektroinstrumentā iekļuvis ūdens palielinās elektrošoka risku.

  4. Izvairieties no nepareizas vada izmantošanas. Nekad neizmantojiet vadu, lai nestu, vilktu vai atvienotu elektroinstrumentu. Turiet vadu prom no karstuma, eļļas, asām malām vai kustīgām daļām.Bojāti vai savijušies vadi palielina elektrošoka risku.

  5. Izmantojot elektroinstrumentus ārā, izmantojiet ārvidei piemērotu pagarinātāju.Ārvidei piemērota vada izmantošana samazina elektrošoka risku.

  6. Ja elektroinstrumenta lietošana mitrā vietā ir neizbēgama, izmantojiet ar noplūdes strāvas ierīci (RCD) aizsargātu barošanu.RCD izmantošana samazina elektrošoka risku.

III. Personīgā drošība

  1. Esiet uzmanīgs(-a); skatieties, ko darāt, un izmantojiet loģisko domāšanu, izmantojot elektroinstrumentu. Neizmantojiet elektroinstrumentu kad esat noguris(-usi) vai narkotiku, alkohola vai zāļu ietekmē.Neuzmanības brīdis, izmantojot elektroinstrumentus, var izraisīt nopietnu personas ievainojumu.

  2. Izmantojiet personas aizsargaprīkojumu. Vienmēr izmantojiet acu aizsargaprīkojumu.Pareizos apstākļos izmantots aizsargaprīkojums, piemēram, putekļu maska, neslīdoši drošības apavi, aizsargķivere vai dzirdes aizsardzības līdzekļi, samazina personas ievainojumu risku.

  3. Novērsiet nejaušu iedarbināšanu. Pārliecinieties, ka slēdzis ir IZSLēGTā pozīcijā, pirms pievienojat barošanas avotam un/vai akumulatoru komplektam, paceļat vai nesat instrumentu.Nesot elektroinstrumentus ar pirkstu uz slēdža vai barošanai pievienotus elektroinstrumentus ar ieslēgtu slēdzi, pastāv negadījumu risks.

  4. Pirms elektroinstrumenta ieslēgšanas, izņemiet visas regulēšanas atslēgas vai uzgriežņu atslēgas.Elektroinstrumenta rotējošai daļai pievienota uzgriežņu atslēga vai atslēga var izraisīt personas ievainojumus.

  5. Nesniedzieties pāri. Vienmēr stāviet stabili un saglabājiet līdzsvaru.Tas ļauj labāk kontrolēt elektroinstrumentu neparedzētās situācijās.

  6. Ģērbieties atbilstoši. Nevalkājiet brīvu apģērbu vai rotaslietas. Turiet savus matus, apģērbu un cimdus prom no kustīgām daļām.Brīvs apģērbs, rotaslietas vai gari mati var ieķerties kustīgās daļās.

  7. Ja ir nodrošinātas ierīces putekļu izvilkšanas vai savākšanas iekārtām, pārliecinieties, ka tās ir pareizi savienotas un izmantotas.Putekļu savākšana var samazināt ar putekļiem saistītos apdraudējumus.

  8. Neļaujiet, lai instrumenta pazīšana no biežas izmantošanas liktu jums kļūt bezrūpīgam(-ai) un ignorēt instrumenta drošības principus.Bezrūpīga rīcība sekundes simtdaļā var izraisīt nopietnus ievainojumus.

  9. Neļaujiet bērniem vai neapmācītiem cilvēkiem izmantot vai apkopt šo ierīci. Atļaujiet šo ierīci izmantot vai apkopt tikai cilvēkiem, kuri ir atbildīgi, iepazinušies ar instrukcijām un spējīgi to izmantot vai apkopt.

IV. Elektroinstrumenta izmantošana un apkope

  1. Neizmantojiet elektroinstrumentu ar spēku. Izmantojiet savai pielietojuma jomai piemēroto elektroinstrumentu.Pareizais elektroinstruments paveiks darbu labāk un drošāk tādā ātrumā, kādam tā ir radīta.

  2. Neizmantojiet elektroinstrumentu, ja slēdzis to neieslēdz un neizslēdz.Jebkurš elektroinstruments, kuru nevar kontrolēt ar slēdzi, ir bīstams un ir jāsalabo.

  3. Pirms jebkādas regulēšanas, piederumu maiņas vai elektroinstrumentu glabāšanas atvienojiet spraudni no barošanas avota un/vai izņemiet akumulatoru komplektu (ja bojāts) no elektroinstrumenta.Šādi preventīvi drošības mēri samazina nejaušas elektroinstrumenta ieslēgšanas risku.

  4. Glabājiet elektroinstrumentu iekštelpās, bērniem nepieejamā vietā, un neļaujiet elektroinstrumentu izmantot personām, kuras nav iepazinušās ar elektroinstrumenta vai šīm instrukcijām.Elektroinstrumenti neapmācītu lietotāju rokās ir bīstami.

  5. Veiciet elektroinstrumentu un piederumu apkopi. Pārbaudiet nepareizi noregulētas vai saistītas kustīgās daļas, saplīsušas daļas, montāžu un citu stāvokli, kas var ietekmēt elektroinstrumenta darbību. Ja tas ir bojāts, pirms izmantošanas salabojiet elektroinstrumentu.Daudzi negadījumi rodas slikti uzturētu elektroinstrumentu dēļ.

  6. Turiet griešanas rīkus asus un tīrus.Pareizi uzturēti griešanas rīki ar asām griešanas malām retāk savīsies un ir vieglāk kontrolējami.

  7. Izmantojiet elektroinstrumentu, piederumus un rīka elementus, u.tml. saskaņā ar šīm instrukcijām, ņemot vērā darba apstākļus un veicamo darbu.Ja elektroinstruments tiek izmantots darbībām, kas atšķiras no paredzētajām, var rasties bīstama situācija.

  8. Turiet rokturus un satveršanas virsmas sausas, tīras un bez eļļas un smērvielu traipiem.Slideni rokturi un satveršanas virsmas neļauj droši izmantot un kontrolēt instrumentu negaidītās situācijās.

V. Akumulatora instrumenta izmantošana un apkope

  1. Uzlādējiet tikai ar ražotāja norādīto lādētāju.Lādētājs, kas piemērots vienam akumulatora komplekta veidam, var radīt ugunsgrēka risku, izmantojot ar citu akumulatora komplektu.

  2. Izmantojiet elektroinstrumentus tikai ar tiem īpaši paredzētajiem akumulatora komplektiem.Cita veida akumulatora komplektu izmantošana var izraisīt ievainojumu un aizdegšanās risku.

  3. Kad akumulatora komplekts netiek izmantots, turiet to atstatu no citiem metāla priekšmetiem, piemēram, papīra saspraudēm, monētām, atslēgām, naglām, skrūvēm vai citiem maziem metāla priekšmetiem, kas var izveidot savienojumu no vienas spailes uz otru.Akumulatora spaiļu īssavienojums kopā var izraisīt apdegumus vai ugunsgrēku.

  4. Piespiedu apstākļos no akumulatora var izšļākties šķidrums; izvairieties no kontakta. Ja kontakts nejauši notiek, noskalojiet ar ūdeni. Ja šķidrums nonāk acīs, vērsieties pēc medicīniskas palīdzības.No akumulatora izlijis šķidrums var izraisīt kairinājumu vai apdegumus.

  5. Neizmantojiet akumulatora komplektu vai instrumentu, kas ir bojāts vai modificēts.Bojāti vai modificēti akumulatori var izraisīt neparedzamu uzvedību, izraisot aizdegšanās, sprādziena vai ievainojumu risku.

  6. Nepakļaujiet akumulatora komplektu vai instrumentu ugunij vai pārmērīgai temperatūrai.Pakļaušana ugunij vai temperatūrai virs 100 °C var izraisīt sprādzienu.

  7. Ievērojiet visas uzlādes instrukcijas un nelādējiet akumulatora komplektu vai instrumentu ārpus instrukcijās norādītā temperatūras diapazona.Nepareiza uzlāde vai temperatūrās ārpus norādītā diapazona var sabojāt akumulatoru un palielināt aizdegšanās risku.

  8. Nepakļaujiet akumulatora komplektu vai instrumentu lietum vai mitriem apstākļiem.Elektroinstrumentā iekļuvis ūdens palielinās elektrošoka risku.

  9. UZMANĪBU—Nepareizi ekspluatēts akumulatora komplekts var radīt ugunsgrēka vai ķīmisko apdegumu risku.Neizjauciet akumulatora komplektu. Nekarsējiet akumulatora komplektu virs 68 °C un nededziniet to. Nomainiet akumulatora komplektu tikai pret oriģinālo Toro akumulatora komplektu; cita tipa akumulatora komplekta izmantošana var izraisīt ugunsgrēku vai eksploziju. Glabājiet akumulatora komplektus bērniem nepieejamā vietā un oriģinālajā iepakojumā, līdz esat gatavs(-a) tos izmantot.

VI. Apkope

  1. Lūdziet kvalificētam servisa tehniķim veikt jūsu elektroinstrumenta apkopi, izmantojot tikai identiskas rezerves daļas.Tas nodrošinās, ka tiek saglabāta elektroinstrumenta drošība.

  2. Nekad neveiciet bojātu akumulatora komplektu apkopi.Akumulatora komplektu apkopi drīkst veikt tikai ražotājs vai pilnvaroti pakalpojumu sniedzēji.

VII. Zaru zāģa drošība

  1. Turiet visas ķermeņa daļas prom no zāģa ķēdes. Nenoņemiet nogriezto materiālu vai neturiet griežamo materiālu, kamēr zāģa ķēde kustās. Tīrot iestrēgušu materiālu, pārliecinieties, ka slēdzis ir izslēgts un akumulators atvienots. Zāģa ķēde turpina kustēties pēc slēdža izslēgšanas. Pirms zaru zāģa iedarbināšanas, pārliecinieties,ka zāģa ķēde ne ar ko nesaskaras.Viens neuzmanības brīdis, izmantojot zaru zāģi, var likt jūsu apģērbam vai ķermenim iepīties zāģa ķēdē.

  2. Nesiet zaru zāģi aiz roktura un kad zāģa ķēde ir apstājusies. Transportējot vai glabājot zaru zāģi, vienmēr virsū uzstādiet zāģa ķēdes ierīci.Pareiza zaru zāģa izmantošana samazinās iespējamo personas ievainojumu risku no zāģa ķēdes.

  3. Turiet elektroinstrumentu tikai aiz izolētām satveršanas virsmām, jo zāģa ķēde var saskarties ar slēptiem vadiem.Zāģa ķēdes vai asmeņi, kas saskaras ar “dzīvu” vadu, var “atdzīvināt” paslēptas elektroinstrumenta metāla daļas un izraisīt operatora elektrošoku.

  4. Neizmantojiet zaru zāģi sliktos laikapstākļos, jo īpaši, ja ir zibens risks.Tas samazina zibens spēriena risku.

  5. Lai samazinātu elektrotrieciena risku, nekad neizmantojiet to elektropārvades līniju tuvumā. Kontakts ar vai izmantošana elektropārvades līniju tuvumā var izraisīt nopietnu ievainojumu vai nāvējošu elektrošoku.

  6. Izmantojot zaru zāģi, vienmēr izmantojiet abas rokas.Turiet zaru zāģi ar abām rokām, lai izvairītos no kontroles zuduma.

  7. Izmantojot zaru zāģi virs galvas, vienmēr izmantojiet roku aizsargu.Krītoši gruži var izraisīt nopietnu personas ievainojumu.

  8. Ģērbieties atbilstoši — Izmantojiet atbilstošu apģērbu, tostarp acu aizsargbrilles, garās bikses, piemērotus, neslīdošus apavus, cimdus un dzirdes aizsargus. Sasieniet uz aizmuguri garus matus un nenēsājiet vaļīgas rotaslietas, kas var ieķerties kustīgajās daļās. Putekļainos darba apstākļos izmantojiet sejas masku.Piemērots aizsargapģērbs samazinās personas ievainojumu risku, ko rada lidojoši gruži vai nejaušs kontakts ar zāģa ķēdi.

  9. Nedarbiniet zaru zāģi kokā, uz trepēm, uz jumta vai no cita nestabila atbalsta.Zaru zāģa izmantošana šādā veidā var radīt nopietnus personas ievainojumus.

  10. Kājas vienmēr turiet pareizi un izmantojiet zaru zāģi tikai, stāvot uz fiksētas, drošas un līdzenas virsmas.Slidenas vai nestabilas virsmas, piemēram, trepes, var radīt līdzsvara vai zaru zāģa kontroles zudumu.

  11. Griežot nospriegotu zaru, uzmanieties no tā atlēkšanas atpakaļ.Kad tiek atbrīvota spriedze koka šķiedrās, uzvilktais zars var iesist operatoram un/vai izsist zaru zāģi no kontroles.

  12. Griežot krūmājus un stublājus, esiet īpaši piesardzīgi.Tievas materiāls var ieķerties zāģa ķēdē un tikt sviests pret jums vai izsist jūs no līdzsvara.

  13. Nesiet zaru zāģi ar abām rokām, kad tas ir izslēgts un atstatus no jūsu ķermeņa. Transportējot vai glabājot zaru zāģi, vienmēr virsū uzstādiet vadotnes stieņa pārsegu.Pareiza zaru zāģa izmantošana samazinās iespējamu, nejaušu kontaktu ar kustīgu zāģa ķēdi.

  14. Ievērojiet eļļošanas, ķēdes nospriegošanas, stieņa un ķēdes nomaiņas instrukcijas.Nepareizi nospriegota vai eļļota ķēde var saplīst vai palielināt atlēkšanas risku.

  15. Grieziet tikai koku. Neizmantojiet zaru zāģi neparedzētiem nolūkiem. Piemēram: neizmantojiet zaru zāģi, lai grieztu metālu, plastmasu, mūri vai ēkas materiālus, kas nav koks.Ja zaru zāģis tiek izmantots darbībām, kas atšķiras no paredzētajām, var rasties bīstama situācija.

  16. Turiet rokturus sausus, tīrus un bez eļļu un smērvielu traipiem.Taukaini, eļļaini rokturi ir slideni un rada kontroles zudumu.

  17. Izvairieties no atlēkšanas.Atlēkšana var rasties, kad vadotnes stieņa uzgalis vai gals pieskaras objektam vai koks aizveras un iespiež zāģa ķēdi griezumā.

    Uzgaļa kontakts dažos gadījumos var radīt pēkšņu atgriezenisku darbību, sviežot vadotnes stieni uz augšu un atpakaļ pret jums.

    Zāģa ķēdes iespiešana gar vadotnes stieņa augšdaļu var strauji pagrūst vadotnes stieni pret jums.

    Jebkura no šīm reakcijām var likt jums zaudēt kontroli pār zāģi, kas var radīt nopietnu personas ievainojumu. Nepaļaujieties tikai uz jūsu zāģi iebūvētajām drošības ierīcēm. Jums kā zaru zāģa lietotājam ir jāizpilda vairākas darbības, lai jūsu griezšanas darbi būtu neradītu negadījumus vai ievainojumus.

    Atlēkšana ir nepareizas instrumenta izmantošanas un/vai nepareizu darbības procedūru rezultāts, un to var novērst, ievērojot tālāk norādītos piesardzības pasākumus:

  18. Saglabājiet ciešu tvērienu, ar īkšķiem un pirkstiem aptverot zaru zāģa rokturus, ar abām rokām turot rokturi un novietojot savu ķermeni un roku tādā veidā, lai varat pretoties atlēkšanas spēkiem.Operators var kontrolēt atlēkšanas spēkus, ja tiek ievēroti pareizi piesardzības pasākumi. Nelaidiet vaļā zaru zāģi.

  19. Tīrot iestrēgušu materiālu, glabājot vai apkopjot zāģim uzstādītu atzarotāju, pārliecinieties, ka slēdzis ir izslēgts un akumulatora komplekts ir izņemts.Neparedzēta mašīnas ieslēgšana, tīrot iestrēgušu materiālu vai veicot apkopi, var izraisīt nopietnu personas ievainojumu.

  20. Izmantojiet tikai ražotāja norādītus nomaiņas stieņus un ķēdes.Nepareizi nomaiņas stieņi un ķēdes var izraisīt ķēdes saplīšanu un/vai atlēkšanu.

  21. Ievērojiet ražotāja zāģa ķēdes asināšanas un apkopes instrukcijas.Dziļuma mērierīces augstuma samazināšana var palielināt atlēkšanas risku.

SAGLABĀJIET ŠĪS

INSTRUKCIJAS

Drošības un instrukciju uzlīmes

Graphic

Drošības uzlīmes un instrukcijas operatoram ir viegli redzamas un atrodas netālu no potenciālās bīstamības zonas. Aizstājiet jebkuru uzlīmi, kas ir bojāta vai trūkst.

decal139-5348
decal139-5345

Uzstādīšana

Stieņa un ķēdes uzstādīšana

Bīstamība

Kontakts ar zaru zāģa zobiem var radīt nopietnus personas ievainojumus.

  • Izņemiet akumulatora komplektu pirms zaru zāģa regulēšanas vai apkopes.

  • Regulējot vai apkopjot zaru zāģi, vienmēr valkājiet cimdus.

  1. Novietojiet zaru zāģi uz līdzenas virsmas un neuzstādiet akumulatora komplektu.

  2. Noņemiet sānu pārsegu; pagrieziet pārsega pogu pretēji pulksteņrādītāju kustības virzienam, līdz poga tiek noņemta, un pēc tam noņemiet sānu pārsegu (Zīmējums 3).

    g374226
  3. Novietojiet ķēdi ap zobratu vadotnes stieņa priekšpusē ar ķēdes zobu griezšanas malu stieņa augšpusē ar skatu uz priekšu, kā parādīts diagrammā zem zaru zāģa sānu pārsega.

  4. Turpiniet virzīt ķēdi ap vadotnes stieni un regulējiet ķēdi vadotnes stieņa ierobā.

  5. Novietojiet ķēdes (pusi, kas nav uz vadotnes stieņa) atvērto cilpu ap piedziņas zobratu uz zaru zāģa (Zīmējums 3).

    Important: Pārliecinieties, ka ķēdes regulēšanas tapa ir ievietota ķēdes regulēšanas tapas atverē uz vadotnes stieņa (Zīmējums 3).Jums, iespējams, nepieciešams pagriezt ķēdes nospriegošanas skrūvi, lai fiksētu tapu atverē uz vadotnes stieņa (Zīmējums 18).

  6. Uzstādiet sānu pārsegu un stieņa pārsega pogu un viegli pievelciet sānu pārsegu, pagriežot pogu pulksteņrādītāju kustības virzienā.

  7. Regulējiet ķēdes nospriegojumu; skatiet Ķēdes nospriegojuma regulēšana.

Zaru zāģa montāža

  1. Atlieciet roktura daļas (Zīmējums 4).

    g374227
  2. Regulējiet bloķēšanas pogu vidus daļā ar rievoto caurumu roktura daļas galā un virziet 2 vārpstas kopā (Zīmējums 5).

    Note: Bloķēšanas poga noklikšķ rievotajā caurumā, kad vārpstas ir fiksētas

  3. Izmantojiet nodrošināto uzgriežņu atslēgu, lai fiksētu šīs 2 daļas kopā (E no Zīmējums 5).

  4. Atkārtojiet šo procedūru, lai pievienotu zaru zāģa daļu pie vidus daļas (Zīmējums 5).

    g374228

Stieņa un ķēdes eļļas pievienošana zaru zāģim

Important: Izmantojiet tikai stieņa un ķēdes eļļu (pārdod atsevišķi).

Uzpildiet zaru zāģi ar stieņa un ķēdes eļļu pirms pirmās darbības reizes; skatiet Eļļas līmeņa pārbaude un stieņa un ķēdes eļļas pievienošana.

Stiprinājuma uzstādīšana

Savienojiet metāla āķi uz plecu stiprinājuma ar siksnas turētāju uz zaru zāģa roktura (Zīmējums 6).

g374229

Siksnas garums ir regulējams; virziet siksnas regulētāju uz augšu, lai samazinātu siksnas garumu, vai uz leju, lai palielinātu siksnas garumu (Zīmējums 6).

Ja kādreiz gadās ārkārtas situācija un jums nepieciešams ātri noņemt stiprinājumu, atvienojiet ātrās atbrīvošanas sprādzi šādi:

  1. Nospiediet uz abām sprādzes pusēm (A no Zīmējums 7).

  2. Ļaujiet sprādzei atvienoties (B no Zīmējums 7).

g340477

Izstrādājuma pārskats

g374230
Modelis51847T
Stieņa garums (ar 88619 un 88621)25,4 cm
Ķēdes mērierīce (ar 88619 un 88621)0,050"
Ķēdes virsotne (ar 88619 un 88621)¼"
Ķēdes garums (ar 88619 un 88621)58 posmi
Nominālais spriegumsMaksimums 60 V DC, 54 V DC nominālā izmantošana
Svars (bez akumulatora)4,1 kg
Lādētāja tips81801, 81101, 81802 vai 81805
Akumulatora tips81820, 81825, 81850, 81860 vai 81875*

*Ja izmantojat šo mašīnu ar akumulatoru komplekta modeļiem 81850, 81860 vai 81875, jums ir jāuzstāda iekļautais ātrās atbrīvošanas stiprinājums.

Piemērotie temperatūras diapazoni

Lādējiet/glabājiet akumulatora komplektu5 °C līdz 40 °C* temperatūrā
Izmantojiet akumulatora komplektu–30 °C līdz 49 °C* temperatūrā
Izmantojiet instrumentu 0 °C līdz 49 °C* temperatūrā

*Uzlādes laiks palielināsies, ja jūs nelādējat akumulatoru šī diapazona ietvaros.

Glabājiet instrumentu, akumulatora komplektu un akumulatora lādētāju slēgtā, tīrā, sausā vietā.

Ekspluatācija

Pirms zaru zāģa izmantošanas

Pirms zaru zāģa izmantošanas slīpumā rīkojieties šādi:

Zaru zāģa ieslēgšana

  1. Pārliecinieties, ka zaru zāģa atveres ir brīvas no putekļiem un netīrumiem (Zīmējums 9).

    g374231
  2. Novietojiet zaru zāģi uz līdzenas virsmas.

  3. Noregulējiet dobumu akumulatora komplektā attiecīgi mēlei uz roktura korpusa (Zīmējums 10).

    g374232
  4. Spiediet akumulatora komplektu rokturī, līdz akumulatora komplekts fiksējas vietā.

  5. Noņemiet vadotnes stieņa pārsegu no ķēdes.

  6. Nospiediet slēdža slēdzeni, pēc tam nospiediet slēdzi, lai ieslēgtu zaru zāģi.

Zaru zāģa izslēgšana

Lai izslēgtu zaru zāģi, atlaidiet slēdzi.

Kad neizmantojat zāģi vai transportējat to uz vai no darba zonas, izņemiet akumulatora komplektu; skatiet Akumulatora komplekta izņemšana.

Griešana ar zaru zāģi

Brīdinājuma signāls

Nepareiza zaru zāģa izmantošana var izraisīt nopietnus personas ievainojumus vai nāvi.

Rūpīgi izlasiet un ievērojiet ekspluatācijas instrukcijas, lai izvairītos no iespējamiem personas ievainojumiem.

Brīdinājuma signāls

Nestrādājiet elektropārvades līniju tuvumā; zaru zāģis nav veidots, lai nodrošinātu aizsardzību pret elektrošoku, ja rodas kontakts ar elektropārvades līnijām.

Skatiet vietējos drošas distances no gaisa elektropārvades līnijām noteikumus un pirms zaru zāģa izmantošanas pārliecinieties, ka ekspluatācijas pozīcija ir droša.

Brīdinājuma signāls

Atlēkšana var jums radīt nopietnus vai nāvējošus ievainojumus.

Izvairieties pieskarties griežamajiem objektiem ar zaru zāģa vadotnes stieņa galu.

Ir 2 veidu atlēkšana:

  • Strauja augšupvērsta zaru zāģa kustība, kas rodas, kad ķēde pie stieņa gala vai virsotnes pieskaras objektam

  • Strauja atpakaļvērsta zaru zāģa kustība, kas rodas, kad griežamais objekts saspiež ķēdi pie stieņa gala vai virsotnes

Zīmējums 11 parāda stieņa zonu, kurai jāizvairās no kontakta ar objektu, lai novērstu atlēkšanu.

g318677
  1. Satveriet zaru zāģi ar 2 rokām.

  2. Stāviet uz stabilas, līdzenas virsmas apgriežamā koka priekšā un griešanas laikā nostājieties līdzsvarotā, stabilā pozīcijā.

  3. Pārliecinieties, ka griežat tikai paredzēto koku; neļaujiet zāģa ķēdei griešanas laikā nonāk kontaktā ar zemi, citiem baļķiem vai citiem objektiem.

  4. Pirms sākat griezt, pārliecinieties, ka zāģa ķēde griežas pilnā ātrumā.

  5. Grieziet, kad zars ir tuvu pie vadotnes stieņa aizmugures, tuvu pie griešanas vadotnes; maigi piespiediet zāģa ķēdi pret koku un ļaujiet zaru zāģa svaram virzīt griešanu (Zīmējums 12).

    Important: Ja ķēde ieķeras griezumā, nemēģiniet to atbrīvot, darbinot motoru. Izslēdziet zaru zāģi, izņemiet akumulatoru un paceliet zaru, turot zāģi; tam būtu jāatbrīvo satvērums un jāatlaiž zaru zāģis.

    g374233
  6. Saglabājiet nemainīgu spiedienu uz zaru zāģa, griežot taisnā līnijā, un atbrīvojiet spiedienu tikai griešanas beigās.

  7. Atlaidiet slēdzi, tiklīdz pabeidzat griezt.

Koka atzarošana

Brīdinājuma signāls

Griežot augstākus koka zarus, atrodoties uz zemes, jūs varat nonākt nestabilā pozīcijā, kas jums varētu būt nedroša, darbojoties ar zaru zāģi, un izraisīt iespējamus jūsu vai līdzcilvēku nopietnus personas ievainojumus vai nāvi.

Griežot zarus, atrodoties kokā, ievērojiet šādas prakses:

  • Nekāpiet uz zariem vai zariņiem, turot zaru zāģi.

  • Nepārliecieties un grieziet, turot abas rokas uz zaru zāģa.

  • Pārliecinieties, ka visi līdzcilvēki atrodas prom no zaru krišanas zonas.

  1. Satveriet zaru zāģi, kā norādīts Griešana ar zaru zāģi.

  2. Griežot mazus zarus, piemērojiet nelielu spiedienu uz griežamo zaru.

  3. Griežot lielākus zarus, veiciet seklu iegriezumu no apakšas un pēc tam pabeidziet griezt no zara augšpuses.

    1. Grieziet no zara apakšas apmēram 15 cm attālumā no stumbra. Iegrieziet trešdaļu cauri zaram.

    2. Grieziet 5,0 līdz 10,0 cm tālāk zarā un no augšas. Grieziet zaru, kamēr tas nokrīt.

    3. Grieziet zara celmu pie zara pleca (Zīmējums 13).

      Important: Negrieziet zaru aiz pleca, pie paša stumbra, vai neatstājiet lielu zara celmu; tas bojā koku.

      g316577

Akumulatora komplekta izņemšana

  1. Novietojiet zaru zāģi uz plakanas virsmas.

  2. Nospiediet uz sakabes pogas un izņemiet akumulatora komplektu no roktura.

    g374234

Tehniskā apkope

Ieteiktie tehniskās apkopes grafiki

Tehniskās apkopes intervālsApkopes procedūra
Pirms katras lietošanas vai katru dienu
  • Pārbaudiet eļļas līmeni un pievienojiet stieņa un ķēdes eļļu, ja nepieciešams.
  • Pārbaudiet, ka eļļa plūst uz ķēdi.
  • Pārbaudiet ķēdes nospriegojumu un regulējiet, ja nepieciešams.
  • Pārliecinieties, ka stienis ir taisns un nav bojāts
  • Pārbaudiet ķēdes asumu; sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju, lai asinātu vai nomainītu ķēdi.
  • Pēc katra akumulatora izlādēšanās cikla
  • Pārbaudiet eļļas līmeni un pievienojiet stieņa un ķēdes eļļu, ja nepieciešams.
  • Pārbaudiet ķēdes nospriegojumu un regulējiet, ja nepieciešams.
  • Katru gadu vai pirms glabāšanas
  • Veiciet vadotnes stieņa, ķēdes un piedziņas zobrata apkopi.
  • Pārbaudiet ķēdes asumu; sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju, lai asinātu vai nomainītu ķēdi.
  • Eļļas līmeņa pārbaude un stieņa un ķēdes eļļas pievienošana

    Tehniskās apkopes intervālsApkopes procedūra
    Pirms katras lietošanas vai katru dienu
  • Pārbaudiet eļļas līmeni un pievienojiet stieņa un ķēdes eļļu, ja nepieciešams.
  • Pēc katra akumulatora izlādēšanās cikla
  • Pārbaudiet eļļas līmeni un pievienojiet stieņa un ķēdes eļļu, ja nepieciešams.
  • Important: Izmantojiet tikai stieņa un ķēdes eļļu (pārdod atsevišķi).

    1. Izslēdziet zaru zāģi un izņemiet akumulatora komplektu; skatiet Akumulatora komplekta izņemšana.

    2. Pārbaudiet eļļas līmeni lodziņā. Ja eļļa neaizpilda lodziņu, pēc nepieciešamības pievienojiet stieņa un ķēdes eļļu (Zīmējums 15).

      g374235
    3. Novietojiet zaru zāģi uz plakanas virsmas ar eļļas vāciņu uz augšu.

    4. Notīriet ap eļļas vāciņu (Zīmējums 15).

      Note: Pārliecinieties, ka neļaujat netīrumiem/koka skaidām iekļūt eļļas tvertnē.

    5. Noņemiet vāciņu un ielejiet stieņa un ķēdes eļļu zaru zāģī, līdz eļļa piepilda tvertni (Zīmējums 15).

      Important: Nepiepildiet zaru zāģi vairāk nekā uzpildes kakliņa apakša.

    6. Notīriet visas eļļas šļakatas un fiksējiet eļļas vāciņu.

    7. Pārliecinieties, ka eļļa plūst uz ķēdi; skatiet Stieņa un ķēdes eļļas plūsmas pārbaude.

    Stieņa un ķēdes eļļas plūsmas pārbaude

    Tehniskās apkopes intervālsApkopes procedūra
    Pirms katras lietošanas vai katru dienu
  • Pārbaudiet, ka eļļa plūst uz ķēdi.
    1. Sagatavojieties izmantot zaru zāģi; skatiet Pirms zaru zāģa izmantošanas.

    2. Lai nodrošinātu, ka eļļas plūst uz ķēdi, novietojiet zaru zāģa galu dažus centimetrus no virsmas (piemēram, papīra, kartona, celma) un darbiniet zaru zāģi; jums jāspēj redzēt nelielu eļļas strūkliņu uz virsmas (Zīmējums 16).

      g374236
    3. Ja eļļa neplūst, pārliecinieties, ka tvertnē ir eļļa un zona zem sānu pārsega ir tīra; skatiet Eļļas līmeņa pārbaude un stieņa un ķēdes eļļas pievienošana un Vadotnes stieņa, ķēdes un piedziņas zobrata apkope.

    Ķēdes nospriegojuma regulēšana

    Tehniskās apkopes intervālsApkopes procedūra
    Pirms katras lietošanas vai katru dienu
  • Pārbaudiet ķēdes nospriegojumu un regulējiet, ja nepieciešams.
  • Pēc katra akumulatora izlādēšanās cikla
  • Pārbaudiet ķēdes nospriegojumu un regulējiet, ja nepieciešams.
  • Pārliecinieties, ka ķēde ir pareizi nospriegota.

    Vaļīga ķēde samazina piedziņas zobrata un vadotnes stieņa mūžu, un var likt ķēdei nokrist.

    Pārāk pievilkta ķēde pārkarsē vadotnes stieni un ķēdi, radot strauju nolietojumu, un var pārkarsēt motoru vai saplēst ķēdi.

    Ķēdes nospriegojums ir pareizs, kad jūs varat izmantot roku cimdā, lai vienmērīgi apvilktu ķēdi ap vadotnes stieni. Ķēdei būtu jāpaliek kontaktā ar vadotnes stieņa apakšējo malu.

    Kā arī pēc dažām griešanas reizēm pārbaudiet jaunas ķēdes nospriegojumu; jauna ķēde parasti izstiepjas, un tai pēc dažām griešanas reizēm nepieciešama regulēšana.

    Bīstamība

    Kontakts ar zaru zāģa zobiem var radīt nopietnus personas ievainojumus.

    • Izņemiet akumulatora komplektu pirms zaru zāģa regulēšanas vai apkopes.

    • Regulējot vai apkopjot zaru zāģi, vienmēr valkājiet cimdus.

    1. Novietojiet zaru zāģi uz līdzenas virsmas un izņemiet akumulatora komplektu; skatiet Akumulatora komplekta izņemšana.

    2. Ļaujiet zāģa ķēdei atdzist.

      Important: Nenospriegojiet karstu ķēdi; tā atdziestot var sarauties, radot pārspriegotu ķēdi.

    3. Pārbaudiet vadotnes stieņa ieliekumus vai bojājumus; ja nepieciešams, nomainiet.

    4. Pagrieziet stieņa pārsega pogu pretēji pulksteņrādītāju kustības virzienam, lai atskrūvētu stieņa pārsegu, bet nenoņemiet to (Zīmējums 17).

      g374237
    5. Regulējiet ķēdes nospriegojumu, izmantojot ķēdes nospriegojuma skrūvi (Zīmējums 18), un pēc tam fiksējiet sānu pārsegu pie zaru zāģa, pagriežot stieņa pārsega pogu pulksteņrādītāju kustības virzienā pirms nospriegojuma pārbaudes (Zīmējums 17).

      • Lai pievilktu ķēdi, pagrieziet ķēdes nospriegošanas skrūvi pulksteņrādītāju kustības virzienā.

      • Lai atbrīvotu ķēdi, pagrieziet ķēdes nospriegošanas skrūvi pretēji pulksteņrādītāju kustības virzienam.

      g374238

      Regulējiet ķēdes nospriegojumu, līdz ķēde pieskaras vadotnes stieņa apakšējai malai, pēc tam pavelciet ķēdi prom no vadotnes stieņa apakšējās malas; pareizi regulētu ķēdi var pavilkt tikai par 3,2 līdz 6,4 mm prom no vadotnes stieņa, un tā atlaižot atgriežas atpakaļ.

      Note: Regulējot ķēdes nospriegojumu, paceliet uz augšu vadotnes stieņa galu ar rokām cimdos, lai nodrošinātu, ka vadotnes stienis nenokarājas un neietekmē ķēdes nospriegojumu.

    6. Izmantojiet roku cimdā, lai apvilktu ķēdi ar vadotnes stieni. Pareizi nospriegotai ķēdei būtu viegli jāpārvietojas un jāpaliek kontaktā ar vadotnes stieņa apakšējo malu.

    7. Ja ķēde nav pareizi nospriegota, atkārtojiet 4. līdz 7. darbību.

    Vadotnes stieņa, ķēdes un piedziņas zobrata apkope

    Tehniskās apkopes intervālsApkopes procedūra
    Pirms katras lietošanas vai katru dienu
  • Pārliecinieties, ka stienis ir taisns un nav bojāts
  • Katru gadu vai pirms glabāšanas
  • Veiciet vadotnes stieņa, ķēdes un piedziņas zobrata apkopi.
  • Bīstamība

    Kontakts ar zaru zāģa zobiem var radīt nopietnus personas ievainojumus.

    • Izņemiet akumulatora komplektu pirms zaru zāģa regulēšanas vai apkopes.

    • Regulējot vai apkopjot zaru zāģi, vienmēr valkājiet cimdus.

    1. Novietojiet zaru zāģi uz plakanas virsmas un izņemiet akumulatora komplektu; skatiet Akumulatora komplekta izņemšana.

    2. Noņemiet sānu pārsegu; pagrieziet pārsega pogu pretēji pulksteņrādītāju kustības virzienam, līdz poga tiek noņemta, un pēc tam noņemiet sānu pārsegu (Zīmējums 19).

      g374226
    3. Atskrūvējiet ķēdi, pagriežot ķēdes pievilkšanas skrūvi pretēji pulksteņrādītāju kustības virzienam (Zīmējums 18).

    4. Atdaliet ķēdi no vadotnes stieņa un atdaliet tos.

    5. Notīriet visus netīrumus no zonām zem sānu pārsega.

    6. Pārbaudiet piedziņas zobratu; ja tas ir pārlieku nodilis vai bojāts, nomainiet to; sazinieties ar savu pilnvaroto servisa dīleri.

    7. Pārbaudiet eļļas izejas (Zīmējums 19) netīrumus un, ja nepieciešams, notīriet.

    8. Notīriet vadotnes stieni un ķēdi; izmantojiet vadu vai mazu plakanas galviņas skrūvgriezi, lai iztīrītu netīrumus un gružus no iedobes gar vadotnes stieņa malu, sākot ar zobratu priekšpusē un virzoties uz aizmuguri.

      Pārliecinieties, ka eļļas kanāls stienī, kas ir līmenī ar eļļas izeju uz zaru zāģa, ir tīrs, lai eļļa varētu brīvi plūst uz ķēdi (Zīmējums 20).

      g315856
    9. Pārbaudiet vadotnes stieni un ķēdi; ja stienis ir saliekts, iedobes ir bojātas vai zobrats priekšgalā negriežas brīvi, nomainiet vadotnes stieni; ja ķēde ir pārāk nodilusi vai bojāta, nomainiet to.

    10. Uzstādiet vadotnes stieni un ķēdi; skatiet Vadotnes stieņa un ķēdes uzstādīšana.

    11. Pārliecinieties, ka eļļa plūst uz ķēdi; skatiet Stieņa un ķēdes eļļas plūsmas pārbaude.

    Vadotnes stieņa un ķēdes uzstādīšana

    Bīstamība

    Kontakts ar zaru zāģa zobiem var radīt nopietnus personas ievainojumus.

    • Izņemiet akumulatora komplektu pirms zaru zāģa regulēšanas vai apkopes.

    • Regulējot vai apkopjot zaru zāģi, vienmēr valkājiet cimdus.

    1. Ja mašīnā ir uzstādīts sānu pārsegs, noņemiet to; skatiet Vadotnes stieņa, ķēdes un piedziņas zobrata apkope.

    2. Novietojiet ķēdi ap zobratu vadotnes stieņa priekšpusē ar ķēdes zobu griezšanas malu stieņa augšpusē ar skatu uz priekšu, kā parādīts diagrammā zem zaru zāģa sānu pārsega.

    3. Virziet ķēdi ap vadotnes stieni un regulējiet ķēdi vadotnes stieņa ierobā.

      Note: Ja uzstādāt jaunu ķēdi, apgrieziet vadotnes stieni, lai izvairītos no nevienmērīga nodiluma.

    4. Novietojiet atvērto ķēdes cilpu (ne uz vadotnes stieņa) ap piedziņas zobratu uz zaru zāģa un uzstādiet vadotnes stieni un pievienoto ķēdi uz zaru zāģa.

      Important: Pārliecinieties, ka ķēdes regulēšanas tapa ir ievietota ķēdes regulēšanas tapas atverē uz vadotnes stieņa (Zīmējums 19). Jums, iespējams, nepieciešams pagriezt ķēdes nospriegošanas skrūvi, lai uzstādītu tapu caurumā uz vadotnes stieņa.

    5. Uzstādiet sānu pārsegu, bet pilnībā nepievelciet sānu pārsega pogu.

    6. Regulējiet ķēdes nospriegojumu; skatiet Ķēdes nospriegojuma regulēšana.

    Ķēdes asināšana

    Tehniskās apkopes intervālsApkopes procedūra
    Pirms katras lietošanas vai katru dienu
  • Pārbaudiet ķēdes asumu; sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju, lai asinātu vai nomainītu ķēdi.
  • Katru gadu vai pirms glabāšanas
  • Pārbaudiet ķēdes asumu; sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju, lai asinātu vai nomainītu ķēdi.
  • Asa ķēde nodrošina labāku griešanas sniegumu un ilgāku akumulatora mūžu.

    Ķēdi nepieciešams asināt vai nomainīt, ja jums tā ir jāspiež ar spēku pret koku vai tā rada smalkas nevis lielas skaidas.

    Sazinieties ar pilnvaroto servisa izplatītāju, lai asinātu vai nomainītu ķēdi.

    Apkope

    Ja nepieciešama zaru zāģa apkope, nogādājiet instrumentu pie sava pilnvarotā servisa izplatītāja.

    Uzglabāšana

    Important: Glabājiet akumulatora komplektu un lādētāju tikai temperatūrās, kas ietilpst piemērotajā diapazonā; skatiet Specifikācija.

    Important: Ja glabājat akumulatora komplektu pēc sezonas beigām, uzlādējiet to līdz 2 vai 3 LED indikatori uz akumulatora iedegas zaļā krāsā. Neglabājiet pilnībā uzlādētu vai pilnībā izlādētu akumulatoru. Kad atkal ir nepieciešams izmantot mašīnu, uzlādējiet akumulatora komplektu līdz kreisās puses indikatora lampiņa uz lādētāja kļūst zaļa vai visi 4 LED indikatori uz akumulatora iedegas zaļā krāsā.

    • Atvienojiet mašīnu no barošanas padeves (t.i. noņemiet akumulatora komplektu) un pēc lietošanas pārbaudiet bojājumus.

    • Iztīriet visus svešķermeņus no mašīnas.

    • Neglabājiet mašīnu ar uzstādītu akumulatora komplektu.

    • Glabājiet mašīnu, akumulatora komplektu un akumulatora lādētāju labi ventilētā un bērniem nepieejamā vietā.

    • Glabājiet mašīnu, akumulatora komplektu un akumulatora lādētāju atstatu no korozīvām vielām, piemēram, dārza ķimikālijām un atledošanas sāļiem.

    • Lai samazinātu nopietnu personas ievainojumu risku, neglabājiet akumulatora komplektu ārā vai transportlīdzekļos.

    • Glabājiet mašīnu, akumulatora komplektu un akumulatora lādētāju slēgtā, tīrā, sausā vietā.

    Bojājumu meklēšana

    Veiciet tikai šajās instrukcijās norādītās darbības. Visu pārējo pārbaudi, apkopi un remontdarbus jāveic pilnvarotam servisa centram vai līdzīgi kvalificētam speciālistam, ja jūs to nevarat atrisināt saviem spēkiem.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Zaru zāģis nedarbojas vai nedarbojas nepārtraukti.
    1. Akumulatora komplektam ir zems uzlādes līmenis.
    2. Akumulatora komplekts neieguļ pilnībā.
    3. Akumulatora komplekts pārsniedz vai ir zem piemērotā temperatūras diapazona.
    4. Akumulatora komplekts ir pārsniedzis augsta strāvas stipruma ierobežojumus.
    5. Uz akumulatora komplekta vadiem ir mitrums.
    6. Zem pārsega ir netīrumi.
    1. Uzlādējiet akumulatora komplektu.
    2. Pārliecinieties, ka akumulatora komplekts ir pilnībā ievietots korpusā.
    3. Pārvietojiet akumulatora komplektu uz sausu vietu ar temperatūru diapazonā no 5 °C līdz 40 °C.
    4. Atlaidiet slēdzi, pēc tam nospiediet slēdzi.
    5. Ļaujiet akumulatora komplektam nožūt vai noslaukiet to sausu.
    6. Noņemiet pārsegu un iztīriet netīrumus.
    Zaru zāģis darbojas, bet ķēde negriežas.
    1. Ķēde neieguļ pareizi piedziņas zobratā.
    2. Zem pārsega ir netīrumi.
    1. Uzstādiet ķēdi un pārliecinieties, ka posmi pareizi ieguļ piedziņas zobratā.
    2. Noņemiet pārsegu un iztīriet netīrumus.
    Zaru zāģis negriež pareizi.
    1. Ķēde nav pareizi nospriegota.
    2. Ķēde ir neasa vai bojāta.
    3. Vadotnes stienis ir saliekts vai ir bojātas iedobes.
    4. Ķēde ir uzstādīta otrādi.
    5. Ķēde nav pareizi ieeļļota.
    1. Iestatiet pareizu ķēdes nospriegojumu.
    2. Nomainiet ķēdi.
    3. Nomainiet vadotnes stieni
    4. Uzstādiet ķēdi pareizi.
    5. Pārbaudiet eļļas līmeni un pārliecinieties, ka eļļa plūst uz ķēdi.
    Ķēdes eļļa neeļļo pareizi.
    1. Eļļas līmenis ir zems.
    2. Eļļas izeja ir aizsērējusi.
    3. Zem pārsega ir netīrumi.
    4. Eļļas kanāls vai iedobe vadotnes stienī ir aizsērējusi.
    1. Pārbaudiet eļļas līmeni.
    2. Iztīriet netīrumus no eļļas izejas.
    3. Noņemiet pārsegu un iztīriet netīrumus.
    4. Iztīriet netīrumus no stieņa.