Εισαγωγή

Το παρόν κονταροπρίονο είναι σχεδιασμένο για την κοπή μικρών κλαδιών και ξύλων με διάμετρο έως και 15,2 cm. Προορίζεται για χρήση μόνο από ενήλικες. Είναι σχεδιασμένο να χρησιμοποιεί τα μοντέλα μπαταρίας ιόντων λιθίου Toro Flex-Force 81820, 81825, 81850, 81860 ή 81875. Οι συγκεκριμένες μπαταρίες είναι σχεδιασμένες να φορτίζονται αποκλειστικά και μόνο με τα μοντέλα φορτιστή μπαταρίας 81801, 81101, 81802 ή 81805. Η χρήση αυτών των προϊόντων για άλλους σκοπούς πέραν του προβλεπόμενου ενδέχεται να ενέχει κινδύνους για εσάς και για τους διερχομένους.

Important: Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το μηχάνημα με τα μοντέλα μπαταρίας 81850, 81860 ή 81875, πρέπει να εγκαταστήσετε τον συνοδευτικό ιμάντα ταχείας απελευθέρωσης, για σωστή στήριξη και ισορροπία.Μη χρησιμοποιείτε άλλους ιμάντες ή πολλαπλούς ιμάντες κατά την εργασία με το μηχάνημα.

Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες προσεκτικά για να ενημερωθείτε για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του προϊόντος σας, καθώς και για την αποφυγή τραυματισμών και πρόκλησης ζημιών στο προϊόν. Είστε υπεύθυνοι για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του προϊόντος.

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.Toro.com για περισσότερες πληροφορίες, όπως συμβουλές ασφαλείας ή εκπαιδευτικό υλικό, ή για να βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο και να καταχωρίσετε το προϊόν σας.

Για σέρβις, γνήσια ανταλλακτικά Toro ή πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή την Εξυπηρέτηση Πελατών της Toro αναφέροντας τον αριθμό μοντέλου και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος σας. Στο Σχήμα 1 παρουσιάζεται η θέση στην οποία θα βρείτε την ετικέτα με το μοντέλο και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος. ναγράψτε τους αριθμούς στο παρεχόμενο πεδίο.

Important: Με την κινητή σας συσκευή, μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό QR (αν υπάρχει) στην ετικέτα με τον σειριακό αριθμό σας για να δείτε πληροφορίες για την εγγύηση, τα ανταλλακτικά, καθώς και άλλες πληροφορίες για το προϊόν.

g374224

Στο παρόν εγχειρίδιο προσδιορίζονται οι πιθανοί κίνδυνοι και παρατίθενται μηνύματα ασφάλειας. Τα μηνύματα αυτά αναγνωρίζονται από το προειδοποιητικό σύμβολο (Σχήμα 2), το οποίο δηλώνει έναν κίνδυνο που ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο εάν δεν ληφθούν οι συνιστώμενες προφυλάξεις.

sa-black

Στο παρόν εγχειρίδιο χρησιμοποιούνται οι εξής 2 λέξεις για την επισήμανση συγκεκριμένων πληροφοριών. Σημαντικό εφιστά την προσοχή σε σημαντικές πληροφορίες μηχανολογικού ενδιαφέροντος και Σημείωση υπογραμμίζει πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Graphic

Για βοήθεια και προτού επιστρέψετε αυτό το προϊόν, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.Toro.com/support για να δείτε βίντεο οδηγιών ή επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.

Ασφάλεια

Προειδοποίηση

Διαβάστε όλες τις προειδοποιήσεις ασφάλειας, τις οδηγίες, τις εικόνες και τις προδιαγραφές που συνοδεύουν το παρόν ηλεκτρικό εργαλείο.

Η μη τήρηση των οδηγιών που ακολουθούν μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία, πυρκαγιά ή/και σοβαρό τραυματισμό.

Φυλάξτε όλες τις προειδοποιήσεις και τις οδηγίες για μελλοντική χρήση.

Ο όρος «ηλεκτρικό εργαλείο» σε όλες τις προειδοποιήσεις αναφέρεται στο ηλεκτρικό εργαλείο είτε ρεύματος (με καλώδιο) είτε μπαταρίας (χωρίς καλώδιο).

ΣΗΜΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙ ΤΗΝ ΣΦΛΕΙ

I. σφάλεια χώρου εργασίας

  1. Διατηρείτε τον χώρο εργασίας καθαρό και καλά φωτισμένο.Οι ακατάστατοι ή σκοτεινοί χώροι εγκυμονούν κίνδυνο ατυχήματος.

  2. Μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρικά εργαλεία σε εκρηκτικές ατμόσφαιρες, π.χ. παρουσία εύφλεκτων υγρών, αερίων ή σκόνης.Τα ηλεκτρικά εργαλεία παράγουν σπινθήρες, οι οποίοι ενδέχεται να αναφλέξουν τη σκόνη ή τις αναθυμιάσεις.

  3. Κρατήστε τα παιδιά και τους διερχομένους μακριά κατά τη λειτουργία του ηλεκτρικού εργαλείου.Η απόσπαση της προσοχής μπορεί να προκαλέσει απώλεια του ελέγχου.

II. Ηλεκτρική ασφάλεια

  1. Οι ρευματολήπτες (φις) του ηλεκτρικού εργαλείου πρέπει να ταιριάζουν στην πρίζα. Ποτέ μην τροποποιείτε τον ρευματολήπτη (φις) με κανέναν τρόπο. Μη χρησιμοποιείτε προσαρμογείς ρευματολήπτη (φις) σε γειωμένα ηλεκτρικά εργαλεία.Η μη τροποποίηση του ρευματολήπτη (φις) και η χρήση κατάλληλης πρίζας μειώνουν τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

  2. ποφεύγετε την επαφή του σώματος με γειωμένες επιφάνειες, όπως σωλήνες, καλοριφέρ, κουζίνες και ψυγεία.Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας εάν το σώμα σας είναι γειωμένο.

  3. Μην εκθέτετε τα ηλεκτρικά εργαλεία σε βροχή ή συνθήκες υγρασίας.Η εισροή νερού στο ηλεκτρικό εργαλείο αυξάνει τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

  4. Μην κάνετε κακή χρήση του καλωδίου. Μη χρησιμοποιήσετε ποτέ το καλώδιο για να μεταφέρετε, να τραβήξετε ή να αποσυνδέσετε από την πρίζα το ηλεκτρικό εργαλείο. Κρατάτε το καλώδιο μακριά από θερμότητα, λάδια, αιχμηρά άκρα και κινούμενα μέρη.Τα φθαρμένα ή μπερδεμένα καλώδια αυξάνουν τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

  5. Όταν χειρίζεστε το ηλεκτρικό εργαλείο σε εξωτερικό χώρο, χρησιμοποιείτε καλώδιο επέκτασης κατάλληλο για χρήση σε εξωτερικό χώρο.Η χρήση καλωδίου επέκτασης κατάλληλου για χρήση σε εξωτερικό χώρο μειώνει τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

  6. Εάν δεν μπορεί να αποφευχθεί η χρήση του ηλεκτρικού εργαλείου σε χώρο με υγρασία, χρησιμοποιήστε παροχή ρεύματος που προστατεύεται από διάταξη παραμένοντος ρεύματος (RCD).Η χρήση διάταξης RCD μειώνει τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

III. Προσωπική ασφάλεια

  1. Παραμένετε σε εγρήγορση, διατηρείτε την προσοχή σας στην εργασία που εκτελείτε και κάνετε συνετή χρήση του ηλεκτρικού εργαλείου. Μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρικά εργαλεία εάν είστε κουρασμένοι ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, αλκοόλ ή φαρμάκων.Κατά τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων, μια στιγμή απροσεξίας μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

  2. Χρησιμοποιείτε μέσα ατομικής προστασίας. Χρησιμοποιείτε πάντα προστατευτικά για τα μάτια.Ο εξοπλισμός προστασίας, όπως π.χ. μάσκα σκόνης, αντιολισθητικά υποδήματα ασφαλείας, προστατευτικό κράνος ή προστατευτικά ακοής, που χρησιμοποιείται στις αντίστοιχες συνθήκες μειώνει την πιθανότητα τραυματισμού.

  3. ποτρέψτε την ακούσια θέση σε λειτουργία. Προτού συνδέσετε την παροχή ρεύματος ή/και την μπαταρία και προτού σηκώσετε ή μεταφέρετε το εργαλείο, βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης βρίσκεται στη θέση OFF.Η μεταφορά ηλεκτρικών εργαλείων με το δάχτυλό σας στον διακόπτη ή η παροχή ρεύματος σε εργαλεία με ενεργοποιημένο διακόπτη (στη θέση ON) μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.

  4. Προτού θέσετε το ηλεκτρικό εργαλείο σε λειτουργία, αφαιρέστε τυχόν κλειδιά ή εργαλεία ρύθμισης.Ένα κλειδί ή εργαλείο που παραμένει συνδεδεμένο με ένα περιστρεφόμενο εξάρτημα του ηλεκτρικού εργαλείου μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.

  5. Μην τεντώνεστε υπερβολικά για να φτάσετε σε απομακρυσμένα σημεία. Διατηρείτε πάντοτε καλή ισορροπία και σταθερό πάτημα.υτό επιτρέπει τον καλύτερο έλεγχο του ηλεκτρικού εργαλείου σε απρόσμενες καταστάσεις.

  6. Φοράτε κατάλληλο ρουχισμό. Μην φοράτε φαρδιά ρούχα ή κοσμήματα. Κρατάτε τα μαλλιά, τα ρούχα και τα γάντια σας μακριά από κινούμενα μέρη.Τα φαρδιά ρούχα, τα κοσμήματα ή τα μακριά μαλλιά μπορεί να πιαστούν στα κινούμενα εξαρτήματα.

  7. Εάν παρέχονται εξαρτήματα για τη σύνδεση συστημάτων απαγωγής και συλλογής σκόνης, βεβαιωθείτε ότι έχουν συνδεθεί και χρησιμοποιούνται σωστά.Η χρήση διάταξης συλλογής σκόνης μπορεί να μειώσει τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτήν.

  8. Μην αφήσετε τη συχνή χρήση και την εξοικείωση με τα εργαλεία να σας κάνουν απρόσεκτους και να αγνοείτε τους κανόνες ασφάλειας.Μια απρόσεκτη κίνηση μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

  9. Μην επιτρέπετε ποτέ τον χειρισμό ή το σέρβις του μηχανήματος από παιδιά ή μη εκπαιδευμένα άτομα. Να επιτρέπετε τον χειρισμό και το σέρβις του μηχανήματος μόνο από υπεύθυνα, εκπαιδευμένα άτομα που είναι εξοικειωμένα με τις οδηγίες και διαθέτουν την απαιτούμενη σωματική ικανότητα.

IV. Χρήση και φροντίδα του ηλεκτρικού εργαλείου

  1. Μην καταπονείτε το εργαλείο. Χρησιμοποιείτε το κατάλληλο ηλεκτρικό εργαλείο για την εργασία σας.Το κατάλληλο ηλεκτρικό εργαλείο λειτουργεί καλύτερα και ασφαλέστερα στον ρυθμό για τον οποίο έχει σχεδιαστεί.

  2. Μη χρησιμοποιείτε το ηλεκτρικό εργαλείο εάν δεν λειτουργεί ο διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησής του.Ένα ηλεκτρικό εργαλείο που δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον διακόπτη του είναι επικίνδυνο και πρέπει να επισκευαστεί.

  3. Προτού κάνετε οποιαδήποτε ρύθμιση, αλλάξετε εξαρτήματα ή αποθηκεύσετε το ηλεκτρικό εργαλείο, αποσυνδέστε τον ρευματολήπτη (φις) από την πρίζα ή/και αφαιρέστε την μπαταρία (εάν αφαιρείτε) από το ηλεκτρικό εργαλείο.υτά τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας μειώνουν τον κίνδυνο ακούσιας ενεργοποίησης του ηλεκτρικού εργαλείου.

  4. ποθηκεύετε τα ηλεκτρικά εργαλεία που δεν χρησιμοποιούνται σε εσωτερικό χώρο, μακριά από παιδιά και μην επιτρέπετε σε άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με το ηλεκτρικό εργαλείο ή με αυτές τις οδηγίες να χειρίζονται το ηλεκτρικό εργαλείο.Τα ηλεκτρικά εργαλεία είναι επικίνδυνα στα χέρια μη εκπαιδευμένων χρηστών.

  5. Συντηρείτε τα ηλεκτρικά εργαλεία και τα εξαρτήματα. Ελέγξτε αν υπάρχουν μη ευθυγραμμισμένα ή στραβωμένα κινούμενα μέρη, σπασμένα εξαρτήματα ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του ηλεκτρικού εργαλείου. Σε περίπτωση ζημίας, φροντίστε για την επισκευή του ηλεκτρικού εργαλείου προτού το χρησιμοποιήσετε.Πολλά ατυχήματα προκαλούνται λόγω ελλιπούς συντήρησης των ηλεκτρικών εργαλείων.

  6. Διατηρείτε τα εργαλεία κοπής αιχμηρά και καθαρά.Τα σωστά συντηρημένα εργαλεία κοπής με αιχμηρά άκρα κοπής είναι λιγότερο πιθανό να «κολλήσουν» και ελέγχονται ευκολότερα.

  7. Χρησιμοποιείτε το ηλεκτρικό εργαλείο, τα παρελκόμενα, τα εξαρτήματα κ.λπ. σύμφωνα με τις παρούσες οδηγίες, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες εργασίας και την εργασία που πρέπει να εκτελεστεί.Η χρήση του ηλεκτρικού εργαλείου για εργασίες διαφορετικές από τις προβλεπόμενες μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις.

  8. Διατηρείτε τις χειρολαβές και τις επιφάνειες συγκράτησης στεγνές και καθαρές, ιδίως από λάδια και γράσα.Οι ολισθηρές χειρολαβές ή επιφάνειες συγκράτησης δεν επιτρέπουν τον ασφαλή χειρισμό και έλεγχο του εργαλείου σε απρόσμενες καταστάσεις.

V. Χρήση και φροντίδα εργαλείων μπαταρίας

  1. Επαναφορτίζετε μόνο με τον φορτιστή που έχει καθορίσει ο κατασκευαστής.Φορτιστής που είναι κατάλληλος για έναν συγκεκριμένο τύπο μπαταρίας ενέχει κίνδυνο πυρκαγιάς αν χρησιμοποιηθεί με άλλη μπαταρία.

  2. Χρησιμοποιείτε τα ηλεκτρικά εργαλεία μόνο με τις μπαταρίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά.Η χρήση οποιασδήποτε άλλης μπαταρίας ενδέχεται να προκαλέσει κίνδυνο τραυματισμού και πυρκαγιάς.

  3. Όταν η μπαταρία δεν χρησιμοποιείται, φυλάσσετέ την μακριά από άλλα μεταλλικά αντικείμενα όπως συνδετήρες, νομίσματα, κλειδιά, καρφιά, βίδες ή άλλα μικρά μεταλλικά αντικείμενα, με τα οποία μπορεί να δημιουργηθεί επαφή του ενός ακροδέκτη με τον άλλο.Η βραχυκύκλωση των ακροδεκτών της μπαταρίας μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα ή πυρκαγιά.

  4. Σε περίπτωση κακής μεταχείρισης της μπαταρίας μπορεί να εξέλθει υγρό, η επαφή με το οποίο πρέπει να αποφεύγεται. Σε περίπτωση ακούσιας επαφής, ξεπλύνετε με νερό. Εάν το υγρό έρθει σε επαφή με τα μάτια, ζητήστε επίσης ιατρική βοήθεια.Το υγρό το οποίο εξέρχεται από την μπαταρία ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμό ή εγκαύματα.

  5. Μη χρησιμοποιείτε μπαταρίες ή εργαλεία που έχουν υποστεί ζημιά ή τροποποίηση.Μπαταρίες που έχουν υποστεί ζημιά ή τροποποίηση ενδέχεται να έχουν απρόβλεπτη συμπεριφορά, που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, έκρηξη ή κίνδυνο τραυματισμού.

  6. Μην εκθέτετε την μπαταρία ή το εργαλείο σε φωτιά ή υψηλές θερμοκρασίες.Η έκθεση σε φωτιά ή σε θερμοκρασία άνω των 100°C μπορεί να προκαλέσει έκρηξη.

  7. κολουθείτε όλες τις οδηγίες φόρτισης και μην φορτίζετε την μπαταρία ή το εργαλείο σε θερμοκρασία εκτός του εύρους που προδιαγράφεται στις οδηγίες.Η λανθασμένη φόρτιση ή υπό θερμοκρασίες εκτός του καθορισμένου εύρους μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην μπαταρία και να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

  8. Μην εκθέτετε την μπαταρία ή το εργαλείο σε βροχή ή συνθήκες υγρασίας.Η εισροή νερού στο ηλεκτρικό εργαλείο αυξάνει τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

  9. ΠΡΟΣΟΧΗ—ν η μπαταρία υποστεί κακή μεταχείριση, μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή χημικά εγκαύματα.Μην αποσυναρμολογείτε την μπαταρία. Μην θερμαίνετε την μπαταρία πάνω από τους 68°C και μην την αποτεφρώνετε. ντικαθιστάτε την μπαταρία αποκλειστικά και μόνο με γνήσια μπαταρία της Toro. Η χρήση άλλου τύπου μπαταρίας μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή έκρηξη. Φυλάσσετε τις μπαταρίες μακριά από παιδιά και στην αρχική τους συσκευασία μέχρι να είστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε.

VI. Σέρβις

  1. ναθέστε το σέρβις του ηλεκτρικού εργαλείου σας σε ειδικευμένο τεχνικό, ο οποίος χρησιμοποιεί μόνο τον ίδιο τύπο ανταλλακτικών.Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζεται η ασφάλεια του ηλεκτρικού εργαλείου.

  2. Ποτέ μην κάνετε σέρβις σε μπαταρίες που έχουν υποστεί ζημιά.Το σέρβις των μπαταριών πρέπει να γίνεται μόνο από τον κατασκευαστή ή εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους σέρβις.

VII. σφάλεια του κονταροπρίονου

  1. Κρατάτε όλα τα μέρη του σώματός σας μακριά από την αλυσίδα του πριονιού. Μην αφαιρείτε το κομμένο υλικό και μην κρατάτε το υλικό που θέλετε να κόψετε όταν η αλυσίδα του πριονιού κινείται. Προτού απομακρύνετε υλικό που έχει εμπλακεί, βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης είναι κλειστός (στη θέση off) και ότι η μπαταρία έχει αποσυνδεθεί. Η αλυσίδα του πριονιού εξακολουθεί να κινείται ακόμα και μετά το κλείσιμο του διακόπτη. Προτού θέσετε το κονταροπρίονο σε λειτουργία, βεβαιωθείτε ότι η αλυσίδα του πριονιού δεν βρίσκεται σε επαφή με οποιοδήποτε αντικείμενο.Μια στιγμή απροσεξίας κατά τον χειρισμό του κονταροπρίονου μπορεί να οδηγήσει στην εμπλοκή των ρούχων ή του σώματός σας στην αλυσίδα του πριονιού.

  2. Μεταφέρετε το κονταροπρίονο από τη χειρολαβή του, με την αλυσίδα του πριονιού σταματημένη. Κατά τη μεταφορά ή την αποθήκευση του κονταροπρίονου τοποθετείτε πάντα το κάλυμμα της αλυσίδας του πριονιού.Ο σωστός χειρισμός του κονταροπρίονου μειώνει την πιθανότητα τραυματισμού από την αλυσίδα του πριονιού.

  3. Κρατάτε το ηλεκτρικό εργαλείο μόνο από τις μονωμένες επιφάνειες λαβής, επειδή η αλυσίδα του πριονιού μπορεί να έρθει σε επαφή με κρυφά καλώδια.ν η αλυσίδα ή η λεπίδα ενός πριονιού έρθει σε επαφή με αγώγιμο καλώδιο, μπορεί να «ηλεκτρίσει» τα εκτεθειμένα μεταλλικά μέρη του ηλεκτρικού εργαλείου και να προκαλέσει ηλεκτροπληξία στον χειριστή.

  4. Μη χρησιμοποιείτε το κονταροπρίονο υπό κακές καιρικές συνθήκες, ιδίως όταν υπάρχει κίνδυνος κεραυνών.Έτσι περιορίζεται ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από κεραυνό.

  5. Για να μειώσετε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, μη χρησιμοποιείτε ποτέ το ηλεκτρικό εργαλείο κοντά σε καλώδια ρεύματος. Η επαφή ή χρήση κοντά σε καλώδια ρεύματος μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή ηλεκτροπληξία και ενδεχομένως θάνατο.

  6. Να χρησιμοποιείτε πάντα και τα δύο χέρια όταν χειρίζεστε το κονταροπρίονο.Κρατάτε το κονταροπρίονο και με τα δύο χέρια ώστε να μην χάσετε τον έλεγχο.

  7. Φοράτε πάντα προστατευτικό κεφαλής όταν χειρίζεστε το κονταροπρίονο σε σημεία πάνω από εσάς.Η πτώση θραυσμάτων μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

  8. Φοράτε κατάλληλο ρουχισμό—Να φοράτε κατάλληλη ενδυμασία η οποία θα περιλαμβάνει προστατευτικά για τα μάτια, μακρύ παντελόνι, κατάλληλα αντιολισθητικά υποδήματα, γάντια, καθώς και μέσα προστασίας της ακοής. Δένετε πίσω τα μαλλιά σας και μην φοράτε κρεμαστά κοσμήματα που μπορεί να πιαστούν στα κινούμενα μέρη. Σε περιβάλλον ιδιαίτερα αυξημένης σκόνης χρησιμοποιείτε μάσκες προστασίας από τη σκόνη.Ο κατάλληλος προστατευτικός ρουχισμός μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού από εκτινασσόμενα θραύσματα ή την τυχαία επαφή με την αλυσίδα του πριονιού.

  9. Μη χρησιμοποιείτε το κονταροπρίονο ενώ βρίσκεστε πάνω σε δέντρα, σκάλες, οροφές κτιρίων ή οποιαδήποτε άλλη μη σταθερή επιφάνεια.Η χρήση του κονταροπρίονου με αυτόν τον τρόπο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό.

  10. Να έχετε πάντα σταθερό πάτημα και να χειρίζεστε το κονταροπρίονο μόνο όταν στέκεστε σε σταθερή, ασφαλή και επίπεδη επιφάνεια.Οι ολισθηρές ή ασταθείς επιφάνειες, όπως οι σκάλες, μπορεί να προκαλέσουν απώλεια της ισορροπίας ή του ελέγχου του κονταροπρίονου.

  11. Όταν κόβετε ένα κλαδί που βρίσκεται υπό μηχανική τάση, προσέχετε το ενδεχόμενο να κινηθεί απότομα προς το μέρος σας.Όταν πάψει να ασκείται πίεση στις ίνες του ξύλου, το κλαδί που βρισκόταν υπό μηχανική τάση μπορεί να χτυπήσει τον χειριστή ή/και να προκαλέσει την απώλεια ελέγχου του κονταροπρίονου.

  12. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κόβετε θάμνους και δενδρύλλια.Οι λεπτοί κορμοί τους μπορεί να πιαστούν στην αλυσίδα του πριονιού και να τιναχτούν προς το μέρος σας ή να σας κάνουν να χάσετε την ισορροπία σας.

  13. Μεταφέρετε το κονταροπρίονο και με τα δύο χέρια, έχοντας τον διακόπτη του κλειστό (στη θέση off) και κρατώντας το σε απόσταση από το σώμα σας. Κατά τη μεταφορά ή την αποθήκευση του κονταροπρίονου τοποθετείτε πάντα το κάλυμμα της λάμας.Ο σωστός χειρισμός του κονταροπρίονου μειώνει την πιθανότητα τυχαίας επαφής με την κινούμενη αλυσίδα του πριονιού.

  14. κολουθείτε τις οδηγίες για τη λίπανση, το τέντωμα της αλυσίδας και την αλλαγή της λάμας και της αλυσίδας.Όταν μια αλυσίδα δεν έχει τεντωθεί ή λιπανθεί σωστά, υπάρχει κίνδυνος θραύσης της ή αυξημένης πιθανότητας ανάκρουσης («κλωτσήματος»).

  15. Κόβετε μόνο ξύλα. Μη χρησιμοποιείτε το κονταροπρίονο για εργασίες για τις οποίες δεν προορίζεται. Για παράδειγμα, μη χρησιμοποιείτε το κονταροπρίονο για να κόψετε μέταλλο, πλαστικό, πλινθοδομές ή μη ξύλινα δομικά υλικά.Η χρήση του κονταροπρίονου για εργασίες διαφορετικές από τις προβλεπόμενες μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις.

  16. Διατηρείτε τις χειρολαβές στεγνές και καθαρές, ιδίως από λάδια και γράσα.Ο λαβές που είναι λερωμένες με γράσο ή λάδι γλιστρούν, με αποτέλεσμα την απώλεια του ελέγχου.

  17. ποφεύγετε την ανάκρουση του εργαλείου.νάκρουση μπορεί να προκύψει όταν η μύτη ή το άκρο της λάμας έρθει σε επαφή με ένα αντικείμενο ή όταν το ξύλο λυγίσει και μαγκώσει την αλυσίδα του πριονιού μέσα στην τομή.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις η επαφή του άκρου μπορεί να προκαλέσει μια απότομη αντίδραση, με αποτέλεσμα η λάμα να κλωτσήσει προς τα πίσω και προς τα πάνω, προς το μέρος σας.

    Το μάγκωμα της αλυσίδας του πριονιού στην επάνω πλευρά της λάμας μπορεί να σπρώξει απότομα τη λάμα προς το μέρος σας.

    Και οι δύο αυτές αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσουν απώλεια ελέγχου του πριονιού, κάτι που θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια σοβαρό τραυματισμό. Μη βασίζεστε αποκλειστικά στις προστατευτικές διατάξεις ασφάλειας που διαθέτει το πριόνι σας. Όταν χρησιμοποιείτε κονταροπρίονο, πρέπει να λαμβάνετε διάφορα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων και τραυματισμών στις εργασίες κοπής που εκτελείτε.

    Η ανάκρουση («κλώτσημα») είναι αποτέλεσμα κακής χρήσης του εργαλείου ή/και λανθασμένων διαδικασιών ή συνθηκών χειρισμού και μπορεί να αποφευχθεί με τη λήψη των κατάλληλων προφυλάξεων που αναφέρονται παρακάτω:

  18. Κρατάτε σταθερά το εργαλείο, με τους αντίχειρες και τα δάχτυλά σας να περικλείουν τις χειρολαβές του κονταροπρίονου, έχοντας και τα δύο χέρια στη χειρολαβή και τοποθετώντας το σώμα και τα χέρια σας σε τέτοια θέση ώστε να μπορέσετε να αντισταθείτε στις δυνάμεις ανάκρουσης.Ο χειριστής μπορεί να ελέγξει τις δυνάμεις ανάκρουσης, εάν ληφθούν οι κατάλληλες προφυλάξεις. Μην αφήσετε το κονταροπρίονο από τα χέρια σας.

  19. Προτού απομακρύνετε υλικό που έχει εμπλακεί και προτού αποθηκεύσετε ή κάνετε σέρβις στο κλαδευτικό με κοντάρι, βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης είναι κλειστός (στη θέση off) και ότι η μπαταρία έχει αφαιρεθεί.Η ακούσια ενεργοποίηση του μηχανήματος κατά την απεμπλοκή ή το σέρβις του μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

  20. Χρησιμοποιείτε μόνο τις ανταλλακτικές λάμες και αλυσίδες που καθορίζονται από τον κατασκευαστή.Η τοποθέτηση ακατάλληλης ανταλλακτικής λάμας και αλυσίδας μπορεί να προκαλέσει θραύση της αλυσίδας ή/και ανάκρουση.

  21. κολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με το ακόνισμα και τη συντήρηση της αλυσίδας του πριονιού.Η μείωση του ύψους του ρυθμιστή βάθους κοπής των δοντιών μπορεί να προκαλέσει ακόμα πιο ισχυρή ανάκρουση.

ΦΥΛΞΤΕ ΥΤΕΣ

ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Αυτοκόλλητα ασφαλείας και οδηγιών

Graphic

Οι ετικέτες προειδοποίησης και οδηγιών ασφάλειας είναι εύκολα αναγνώσιμες από τον χειριστή και βρίσκονται κοντά σε κάθε πηγή δυνητικού κινδύνου. ντικαταστήστε τις τυχόν φθαρμένες ή αποκολλημένες ετικέτες.

decal139-5348
decal139-5345

Συναρμολόγηση

Τοποθέτηση της λάμας και της αλυσίδας

Κίνδυνος

Η επαφή με τα δόντια του κονταροπρίονου μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

  • φαιρείτε την μπαταρία πριν από τη ρύθμιση ή τη συντήρηση του κονταροπρίονου.

  • Φοράτε πάντα γάντια κατά τη ρύθμιση ή τη συντήρηση του κονταροπρίονου.

  1. Τοποθετήστε το κονταροπρίονο σε επίπεδη επιφάνεια και μην εγκαταστήσετε την μπαταρία.

  2. φαιρέστε το πλευρικό κάλυμμα: περιστρέψτε αριστερόστροφα τη χειρόβιδα του καλύμματος της λάμας μέχρι να ελευθερωθεί και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το πλευρικό κάλυμμα (Σχήμα 3).

    g374226
  3. Τοποθετήστε την αλυσίδα γύρω από το γρανάζι στο μπροστινό άκρο της λάμας, με την κόψη των δοντιών της αλυσίδας στην επάνω πλευρά της λάμας να είναι στραμμένη προς τα εμπρός, όπως φαίνεται στο σχήμα που υπάρχει κάτω από το πλευρικό κάλυμμα του κονταροπρίονου.

  4. Συνεχίστε να εφαρμόζετε την αλυσίδα γύρω από τη λάμα, ευθυγραμμίζοντας την αλυσίδα μέσα στην αυλάκωση της λάμας.

  5. Περάστε το ελεύθερο άκρο της αλυσίδας (την πλευρά που βρίσκεται εκτός της λάμας) γύρω από το γρανάζι κίνησης του κονταροπρίονου (Σχήμα 3).

    Important: εβαιωθείτε ότι ο πείρος ρύθμισης αλυσίδας έχει εφαρμόσει στην αντίστοιχη εγκοπή πείρου ρύθμισης αλυσίδας που υπάρχει στη λάμα (Σχήμα 3).Για να εφαρμόσετε τον πείρο μέσα στην εγκοπή της λάμας (Σχήμα 18) ίσως χρειαστεί να περιστρέψετε τη βίδα του εντατήρα της αλυσίδας.

  6. Τοποθετήστε το πλευρικό κάλυμμα και τη χειρόβιδα του καλύμματος της λάμας και σφίξτε ελαφρά το πλευρικό κάλυμμα, περιστρέφοντας τη χειρόβιδα δεξιόστροφα.

  7. Ρυθμίστε την τάση της αλυσίδας· ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση της τάσης της αλυσίδας.

Συναρμολόγηση του κονταροπρίονου

  1. Ξεδιπλώστε τα τμήματα της χειρολαβής (Σχήμα 4).

    g374227
  2. Ευθυγραμμίστε το κουμπί ασφάλισης στο μεσαίο τμήμα του κονταριού με την αυλακωμένη οπή που υπάρχει στο άκρο του τμήματος κονταριού χειρολαβής και σύρετε τον έναν άξονα μέσα στον άλλο (Σχήμα 5).

    Note: Οι άξονες θα έχουν ασφαλίσει όταν το κουμπί ασφάλισης «κουμπώσει» στην αυλακωμένη οπή και ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος κλικ

  3. Χρησιμοποιήστε το συνοδευτικό κλειδί για να σφίξετε μεταξύ τους τα 2 τμήματα του κονταριού (Σχήμα 5, E).

  4. Επαναλάβετε τη διαδικασία για να συνδέσετε το τμήμα κονταριού πριονιού στο μεσαίο τμήμα (Σχήμα 5).

    g374228

Προσθήκη λαδιού λάμας/αλυσίδας στο κονταροπρίονο

Important: Χρησιμοποιήστε μόνο λάδι λάμας/αλυσίδας (πωλείται ξεχωριστά).

Πριν από την πρώτη χρήση, γεμίστε το κονταροπρίονο με λάδι λάμας/αλυσίδας· ανατρέξτε στην ενότητα Έλεγχος στάθμης λαδιού και συμπλήρωση λαδιού λάμας/αλυσίδας.

Τοποθέτηση του ιμάντα

Συνδέστε το μεταλλικό άγκιστρο του ιμάντα ώμου στο κολάρο για τον ιμάντα που υπάρχει στη χειρολαβή του κονταροπρίονου (Σχήμα 6).

g374229

Το μήκος του ιμάντα είναι ρυθμιζόμενο. Σύρετε τον ρυθμιστή ιμάντα προς τα επάνω για να μειώσετε το μήκος του ή προς τα κάτω για να το αυξήσετε (Σχήμα 6).

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κατά την οποία χρειάζεται να αφαιρέσετε γρήγορα τον ιμάντα, αποσυνδέστε την πόρπη ταχείας απελευθέρωσης ως εξής:

  1. Πιέστε τις πλευρές της πόρπης (Σχήμα 7, A).

  2. φήστε την πόρπη να ξεκουμπώσει (Σχήμα 7, B).

g340477

Γενική επισκόπηση προϊόντος

g374230
Μοντέλο51847T
Μήκος λάμας (με τους κωδικούς 88619 και 88621)25,4 cm (10")
άθος οδηγού (gauge) αλυσίδας (με τους κωδικούς 88619 και 88621)0,050"
ήμα αλυσίδας (με τους κωδικούς 88619 και 88621)¼"
Μήκος αλυσίδας (με τους κωδικούς 88619 και 88621)58 κρίκοι
Ονομαστική τάσημέγ. 60 V DC, ονομαστική σε χρήση 54 V DC
άρος (χωρίς μπαταρία)4,1 kg
Τύπος φορτιστή81801, 81101, 81802 ή 81805
Τύπος μπαταρίας81820, 81825, 81850, 81860 ή 81875*

*Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το μηχάνημα με τα μοντέλα μπαταρίας 81850, 81860 ή 81875, πρέπει να εγκαταστήσετε τον συνοδευτικό ιμάντα ταχείας απελευθέρωσης.

Προβλεπόμενα εύρη τιμών θερμοκρασίας

Φόρτιση/αποθήκευση της μπαταρίας:από 5°C έως 40°C*
Χρήση της μπαταρίας:-30°C έως 49°C*
Χρήση του εργαλείου: 0°C έως 49°C*

*Ο χρόνος φόρτισης αυξάνεται αν η φόρτιση της μπαταρίας δεν γίνεται εντός του συγκεκριμένου εύρους τιμών.

ποθηκεύετε το εργαλείο, την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας σε κλειστό χώρο, που να είναι καθαρός και χωρίς υγρασία.

Χειρισμός

Πριν από τη χρήση του κονταροπρίονου

Πριν από τη χρήση του κονταροπρίονου, κάντε τα εξής:

Θέση του κονταροπρίονου σε λειτουργία

  1. εβαιωθείτε ότι οι αεραγωγοί του κονταροπρίονου είναι καθαροί από σκόνη και υπολείμματα (Σχήμα 9).

    g374231
  2. κουμπήστε το κονταροπρίονο σε επίπεδη επιφάνεια.

  3. Ευθυγραμμίστε την εσοχή της μπαταρίας με τη γλωττίδα του περιβλήματος της χειρολαβής (Σχήμα 10).

    g374232
  4. Πιέστε την μπαταρία μέσα στη χειρολαβή μέχρι να ασφαλίσει στη θέση της.

  5. φαιρέστε το κάλυμμα της λάμας από την αλυσίδα.

  6. Πιέστε την ασφάλεια της σκανδάλης και, έπειτα, πατήστε τη σκανδάλη για να ενεργοποιηθεί το κονταροπρίονο.

Θέση του κονταροπρίονου εκτός λειτουργίας

Για να απενεργοποιήσετε το κονταροπρίονο, ελευθερώστε τη σκανδάλη.

Όποτε δεν χρησιμοποιείτε το πριόνι ή όταν το μεταφέρετε από και προς τον χώρο εργασίας, αφαιρείτε την μπαταρία· ανατρέξτε στην ενότητα φαίρεση της μπαταρίας.

Κοπή με το κονταροπρίονο

Προειδοποίηση

Ο λανθασμένος χειρισμός του κονταροπρίονου μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

Διαβάστε και τηρείτε προσεκτικά όλες τις οδηγίες χειρισμού για να αποφύγετε έναν πιθανό τραυματισμό.

Προειδοποίηση

Μην εργάζεστε κοντά σε καλώδια ρεύματος. υτό το κονταροπρίονο δεν είναι σχεδιασμένο να παρέχει προστασία έναντι ηλεκτροπληξίας σε περίπτωση επαφής με εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια.

νατρέξτε στους ισχύοντες τοπικούς κανονισμούς για τις αποστάσεις ασφαλείας από εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια και, προτού χρησιμοποιήσετε το κονταροπρίονο, βεβαιωθείτε ότι η θέση εργασίας σας είναι ασφαλής.

Προειδοποίηση

Η ανάκρουση («κλώτσημα») μπορεί να σας προκαλέσει σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό.

ποφεύγετε να ακουμπάτε το αντικείμενο που θα κόψετε με τη μύτη της λάμας του κονταροπρίονου.

Υπάρχουν 2 τύποι ανάκρουσης («κλωτσήματος»):

  • πότομη κίνηση του κονταροπρίονου προς τα πάνω που προκαλείται όταν η μύτη ή το πάνω μέρος της λάμας έρθει σε επαφή με ένα αντικείμενο

  • πότομη κίνηση του κονταροπρίονου προς τα πίσω που προκαλείται όταν η αλυσίδα στη μύτη ή το πάνω μέρος της λάμας μαγκώσει στο αντικείμενο που κόβετε

Το Σχήμα 11 δείχνει την περιοχή της λάμας που δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με άλλο αντικείμενο για να αποφύγετε την ανάκρουση.

g318677
  1. Κρατάτε το κονταροπρίονο και με τα 2 χέρια.

  2. Πατήστε σε σταθερό, ομαλό έδαφος μπροστά από το δέντρο που θέλετε να κλαδέψετε και λάβετε θέση που θα σας δίνει ισορροπία και σταθερό πάτημα κατά την κοπή.

  3. εβαιωθείτε ότι θα κόψετε μόνο το ξύλο που θέλετε· μην αφήνετε την αλυσίδα του πριονιού να έρθει σε επαφή με το έδαφος, άλλους κορμούς ή κλαδιά και οποιοδήποτε άλλα αντικείμενα κατά την κοπή.

  4. Προτού ξεκινήσετε να κόβετε, βεβαιωθείτε ότι η αλυσίδα του πριονιού περιστρέφεται με τη μέγιστη ταχύτητά της.

  5. Κόψτε με το κλαδί προς το πίσω μέρος της λάμας, κοντά στον οδηγό κοπής. Πιέστε ελαφρά την αλυσίδα του πριονιού στο ξύλο και αφήστε το βάρος του κονταροπρίονου να οδηγήσει την κοπή (Σχήμα 12).

    Important: Εάν η αλυσίδα μαγκώσει μέσα στην τομή, μην προσπαθήσετε να την ελευθερώσετε χρησιμοποιώντας το μοτέρ. πενεργοποιήστε το κονταροπρίονο, αφαιρέστε την μπαταρία και ανασηκώστε το κλαδί ενώ κρατάτε το πριόνι. υτό θα ελευθερώσει το μάγκωμα και το κονταροπρίονο.

    g374233
  6. Πιέζετε σταθερά το κονταροπρίονο, κόβοντας σε ευθεία γραμμή και σταματήστε να πιέζετε μόνο προς το τέλος της κοπής.

  7. Μόλις ολοκληρωθεί η κοπή, ελευθερώστε τη σκανδάλη.

Κλάδεμα δέντρων

Προειδοποίηση

Η κοπή κλαδιών δέντρων που βρίσκονται ψηλά από το έδαφος μπορεί να σας αναγκάσει να λάβετε μια ασταθή στάση σώματος που μπορεί να μην είναι ασφαλής για τον χειρισμό του κονταροπρίονου, δημιουργώντας για εσάς ή τους διερχόμενους κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου.

Όταν κόβετε κλαδιά από όρθια δέντρα, εφαρμόζετε τις παρακάτω πρακτικές:

  • Μην ανεβαίνετε στα κλαδιά ή τον κορμό με το κονταροπρίονο.

  • Μην τεντώνεστε υπερβολικά για να φτάσετε απομακρυσμένα σημεία και έχετε και τα δύο χέρια στο κονταροπρίονο.

  • εβαιωθείτε ότι όλοι οι διερχόμενοι είναι μακριά από τον χώρο όπου μπορεί να πέσουν τα κλαδιά.

  1. Κρατάτε το κονταροπρίονο όπως περιγράφεται στην ενότητα Κοπή με το κονταροπρίονο.

  2. Όταν κόβετε μικρά κλαδιά, εφαρμόζετε ελαφριά πίεση στο κλαδί που θέλετε να κόψετε.

  3. Όταν κόβετε μεγαλύτερα κλαδιά, κάντε μια ρηχή τομή από κάτω και, μετά, ολοκληρώστε την κοπή από την πάνω πλευρά του κλαδιού.

    1. Κόψτε στην κάτω πλευρά του κλαδιού σε απόσταση περίπου 15 cm από τον κορμό. Κάντε τομή με βάθος το ένα τρίτο της διαμέτρου του κλαδιού.

    2. Κόψτε το κλαδί από την πάνω πλευρά σε απόσταση 5,0 έως 10,0 cm από την κάτω τομή. Κόψτε το κλαδί μέχρι να πέσει.

    3. Κόψτε το στέλεχος του κλαδιού στον «ώμο» (Σχήμα 13).

      Important: Μην κόβετε τα κλαδιά μέσα στον «ώμο», ούτε σύριζα στον κορμό, ούτε να αφήνετε μεγάλο στέλεχος, διότι αυτό προκαλεί ζημιά στο δέντρο.

      g316577

φαίρεση της μπαταρίας

  1. Τοποθετήστε το κονταροπρίονο σε επίπεδη επιφάνεια.

  2. Πιέστε το κουμπί ασφάλισης και αφαιρέστε την μπαταρία από τη χειρολαβή.

    g374234

Συντήρηση

Συνιστώμενο χρονοδιάγραμμα συντήρησης

Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού και συμπληρώστε λάδι λάμας/αλυσίδας, εάν είναι απαραίτητο.
  • εβαιωθείτε ότι το λάδι ρέει προς την αλυσίδα.
  • Ελέγξτε την τάση της αλυσίδας και ρυθμίστε την, αν χρειάζεται.
  • εβαιωθείτε ότι η λάμα είναι ίσια και χωρίς φθορές
  • Ελέγξτε την αιχμηρότητα της αλυσίδας. Για να ακονίσετε ή να αντικαταστήσετε την αλυσίδα, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.
  • Μετά από κάθε κύκλο πλήρους αποφόρτισης της μπαταρίας
  • Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού και συμπληρώστε λάδι λάμας/αλυσίδας, εάν είναι απαραίτητο.
  • Ελέγξτε την τάση της αλυσίδας και ρυθμίστε την, αν χρειάζεται.
  • Κάθε χρόνο ή πριν από την αποθήκευση
  • Κάντε σέρβις της λάμας, της αλυσίδας και του γραναζιού κίνησης.
  • Ελέγξτε την αιχμηρότητα της αλυσίδας. Για να ακονίσετε ή να αντικαταστήσετε την αλυσίδα, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.
  • Έλεγχος στάθμης λαδιού και συμπλήρωση λαδιού λάμας/αλυσίδας

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού και συμπληρώστε λάδι λάμας/αλυσίδας, εάν είναι απαραίτητο.
  • Μετά από κάθε κύκλο πλήρους αποφόρτισης της μπαταρίας
  • Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού και συμπληρώστε λάδι λάμας/αλυσίδας, εάν είναι απαραίτητο.
  • Important: Χρησιμοποιήστε μόνο λάδι λάμας/αλυσίδας (πωλείται ξεχωριστά).

    1. πενεργοποιήστε το κονταροπρίονο και αφαιρέστε την μπαταρία· ανατρέξτε στην ενότητα φαίρεση της μπαταρίας.

    2. Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού στο «ματάκι». Εάν το λάδι δεν καλύπτει το «ματάκι», συμπληρώστε όσο λάδι λάμας/αλυσίδας χρειάζεται (Σχήμα 15).

      g374235
    3. Τοποθετήστε το κονταροπρίονο σε επίπεδη επιφάνεια με την τάπα λαδιού στραμμένη προς τα επάνω.

    4. Καθαρίστε τον χώρο γύρω από την τάπα λαδιού (Σχήμα 15).

      Note: Φροντίστε να μην πέσουν θραύσματα ή ροκανίδια μέσα στο δοχείο λαδιού.

    5. φαιρέστε την τάπα και συμπληρώστε με λάδι λάμας/αλυσίδας μέχρι να γεμίσει το δοχείο (Σχήμα 15).

      Important: Μην γεμίσετε το κονταροπρίονο παραπάνω από τη βάση του στομίου πλήρωσης.

    6. Καθαρίστε τυχόν υπολείμματα λαδιού και σφίξτε την τάπα λαδιού.

    7. εβαιωθείτε ότι το λάδι ρέει προς την αλυσίδα· ανατρέξτε στην ενότητα Έλεγχος της ροής του λαδιού λάμας/αλυσίδας.

    Έλεγχος της ροής του λαδιού λάμας/αλυσίδας

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • εβαιωθείτε ότι το λάδι ρέει προς την αλυσίδα.
    1. Προετοιμαστείτε για τη χρήση του κονταροπρίονου· ανατρέξτε στην ενότητα Πριν από τη χρήση του κονταροπρίονου.

    2. Για να βεβαιωθείτε ότι το λάδι ρέει προς την αλυσίδα, φέρτε τη μύτη του κονταροπρίονου μερικά εκατοστά πάνω από μια επιφάνεια (π.χ. χαρτί, χαρτόνι, κορμό) και θέστε το κονταροπρίονο σε λειτουργία. Στην επιφάνεια πρέπει να βλέπετε ίχνη του λαδιού που ψεκάζεται (Σχήμα 16).

      g374236
    3. Εάν το λάδι δεν ρέει, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει λάδι στο δοχείο και ότι η περιοχή κάτω από το πλευρικό κάλυμμα είναι καθαρή· ανατρέξτε στις ενότητες Έλεγχος στάθμης λαδιού και συμπλήρωση λαδιού λάμας/αλυσίδας και Σέρβις της λάμας, της αλυσίδας και του γραναζιού κίνησης.

    Ρύθμιση της τάσης της αλυσίδας

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε την τάση της αλυσίδας και ρυθμίστε την, αν χρειάζεται.
  • Μετά από κάθε κύκλο πλήρους αποφόρτισης της μπαταρίας
  • Ελέγξτε την τάση της αλυσίδας και ρυθμίστε την, αν χρειάζεται.
  • εβαιωθείτε ότι η αλυσίδα είναι σωστά τεντωμένη.

    Μια χαλαρωμένη αλυσίδα μειώνει τη διάρκεια ζωής του γραναζιού κίνησης και της λάμας και υπάρχει κίνδυνος να βγει από τη λάμα.

    Μια υπερβολικά τεντωμένη αλυσίδα υπερθερμαίνει τη λάμα και την αλυσίδα, προκαλώντας πρόωρη φθορά της και ενδεχόμενη καταστροφή του μοτέρ ή θραύση της αλυσίδας.

    Η αλυσίδα είναι σωστά τεντωμένη όταν μπορείτε να την σύρετε ομαλά με το χέρι γύρω από τη λάμα φορώντας γάντια. Η αλυσίδα πρέπει να είναι πάντα σε επαφή με το κάτω άκρο της λάμας.

    Επίσης, πρέπει να ελέγχετε το τέντωμα μιας καινούριας αλυσίδας μετά από μερικές κοπές, διότι οι καινούριες αλυσίδες συνήθως «απλώνουν» και απαιτούν νέα ρύθμιση μετά από λίγες χρήσεις.

    Κίνδυνος

    Η επαφή με τα δόντια του κονταροπρίονου μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

    • φαιρείτε την μπαταρία πριν από τη ρύθμιση ή τη συντήρηση του κονταροπρίονου.

    • Φοράτε πάντα γάντια κατά τη ρύθμιση ή τη συντήρηση του κονταροπρίονου.

    1. Τοποθετήστε το κονταροπρίονο σε επίπεδη επιφάνεια και αφαιρέστε την μπαταρία· ανατρέξτε στην ενότητα φαίρεση της μπαταρίας.

    2. φήστε την αλυσίδα του πριονιού να κρυώσει.

      Important: Μην τεντώνετε την αλυσίδα όσο είναι ζεστή, διότι μπορεί να συσταλεί όταν κρυώσει, με αποτέλεσμα να έχετε μια υπερβολικά τεντωμένη αλυσίδα.

    3. Ελέγξτε τη λάμα για στραβώματα ή φθορές και αντικαταστήστε την, εάν χρειάζεται.

    4. Περιστρέψτε αριστερόστροφα τη χειρόβιδα του καλύμματος λάμας για να το χαλαρώσετε, χωρίς όμως να το αφαιρέσετε (Σχήμα 17).

      g374237
    5. Ρυθμίστε το τέντωμα της αλυσίδας χρησιμοποιώντας τη βίδα του εντατήρα της αλυσίδας (Σχήμα 18) και, μετά, σφίξτε το πλευρικό κάλυμμα στο κονταροπρίονο περιστρέφοντας δεξιόστροφα τη χειρόβιδα του καλύμματος λάμας, προτού ελέγξετε το τέντωμα της αλυσίδας (Σχήμα 17).

      • Για να σφίξετε την αλυσίδα, περιστρέψτε δεξιόστροφα τη βίδα του εντατήρα της αλυσίδας.

      • Για να χαλαρώσετε την αλυσίδα, περιστρέψτε αριστερόστροφα τη βίδα του εντατήρα της αλυσίδας.

      g374238

      Τεντώστε την αλυσίδα μέχρι να έρθει σε επαφή με το κάτω άκρο της λάμας και, μετά, τραβήξτε την αλυσίδα μακριά από το κάτω άκρο της λάμας. Μια σωστά τεντωμένη αλυσίδα πρέπει να απομακρύνεται 3,2 έως 6,4 mm από τη λάμα και να επιστρέφει στη θέση της μόλις την αφήνετε.

      Note: Όταν ρυθμίζετε το τέντωμα της αλυσίδας, ανασηκώστε το άκρο της λάμας, φορώντας γάντια, για να βεβαιωθείτε ότι η λάμα δεν έχει τζόγο που επηρεάζει το τέντωμα της αλυσίδας.

    6. Φορώντας γάντια, σύρετε την αλυσίδα γύρω από τη λάμα. Μια σωστά τεντωμένη αλυσίδα θα πρέπει να κινείται ελεύθερα και να παραμένει πάντα σε επαφή με το κάτω άκρο της λάμας.

    7. Εάν η αλυσίδα δεν είναι τεντωμένη σωστά, επαναλάβετε τα βήματα 4 έως 7.

    Σέρβις της λάμας, της αλυσίδας και του γραναζιού κίνησης

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • εβαιωθείτε ότι η λάμα είναι ίσια και χωρίς φθορές
  • Κάθε χρόνο ή πριν από την αποθήκευση
  • Κάντε σέρβις της λάμας, της αλυσίδας και του γραναζιού κίνησης.
  • Κίνδυνος

    Η επαφή με τα δόντια του κονταροπρίονου μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

    • φαιρείτε την μπαταρία πριν από τη ρύθμιση ή τη συντήρηση του κονταροπρίονου.

    • Φοράτε πάντα γάντια κατά τη ρύθμιση ή τη συντήρηση του κονταροπρίονου.

    1. Τοποθετήστε το κονταροπρίονο σε επίπεδη επιφάνεια και αφαιρέστε την μπαταρία· ανατρέξτε στην ενότητα φαίρεση της μπαταρίας.

    2. φαιρέστε το πλευρικό κάλυμμα: περιστρέψτε αριστερόστροφα τη χειρόβιδα του καλύμματος της λάμας μέχρι να ελευθερωθεί και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το πλευρικό κάλυμμα (Σχήμα 19).

      g374226
    3. Ξεσφίξτε την αλυσίδα περιστρέφοντας αριστερόστροφα τη βίδα του εντατήρα της αλυσίδας (Σχήμα 18).

    4. φαιρέστε την αλυσίδα από τη λάμα και αφήστε τα στην άκρη.

    5. Καθαρίστε τυχόν ξένα υλικά από την περιοχή κάτω από το πλευρικό κάλυμμα.

    6. Ελέγξτε το γρανάζι κίνησης και αντικαταστήστε το εάν είναι υπερβολικά φθαρμένο ή έχει υποστεί ζημιά. Επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.

    7. Ελέγξτε αν υπάρχουν ξένα υλικά στην έξοδο λαδιού (Σχήμα 19) και καθαρίστε την περιοχή, εάν χρειάζεται.

    8. Καθαρίστε τη λάμα και την αλυσίδα. Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα ή μικρό ίσιο κατσαβίδι για να αφαιρέσετε ξένα υλικά και άλλες ακαθαρσίες από την αυλάκωση που υπάρχει κατά μήκος του άκρου της λάμας, ξεκινώντας από το γρανάζι στο μπροστινό άκρο και συνεχίζοντας προς τα πίσω.

      εβαιωθείτε ότι η δίοδος λαδιού στη λάμα που ευθυγραμμίζεται με την έξοδο λαδιού στο κονταροπρίονο είναι καθαρή, ώστε το λάδι να ρέει ελεύθερα προς την αλυσίδα (Σχήμα 20).

      g315856
    9. Ελέγξτε τη λάμα και την αλυσίδα. Εάν η λάμα είναι στραβή, η αυλάκωση έχει φθορές ή το γρανάζι στο μπροστινό άκρο δεν περιστρέφεται ελεύθερα, αντικαταστήστε τη λάμα. Εάν η αλυσίδα είναι υπερβολικά φθαρμένη ή έχει υποστεί ζημιά, αντικαταστήστε την.

    10. Τοποθετήστε τη λάμα και την αλυσίδα· ανατρέξτε στην ενότητα Τοποθέτηση της λάμας και της αλυσίδας.

    11. εβαιωθείτε ότι το λάδι ρέει προς την αλυσίδα· ανατρέξτε στην ενότητα Έλεγχος της ροής του λαδιού λάμας/αλυσίδας.

    Τοποθέτηση της λάμας και της αλυσίδας

    Κίνδυνος

    Η επαφή με τα δόντια του κονταροπρίονου μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

    • φαιρείτε την μπαταρία πριν από τη ρύθμιση ή τη συντήρηση του κονταροπρίονου.

    • Φοράτε πάντα γάντια κατά τη ρύθμιση ή τη συντήρηση του κονταροπρίονου.

    1. Εάν το πλευρικό κάλυμμα είναι τοποθετημένο στο μηχάνημα, αφαιρέστε το· ανατρέξτε στην ενότητα Σέρβις της λάμας, της αλυσίδας και του γραναζιού κίνησης.

    2. Τοποθετήστε την αλυσίδα γύρω από το γρανάζι στο μπροστινό άκρο της λάμας, με την κόψη των δοντιών της αλυσίδας στην επάνω πλευρά της λάμας να είναι στραμμένη προς τα εμπρός, όπως φαίνεται στο σχήμα που υπάρχει κάτω από το πλευρικό κάλυμμα του κονταροπρίονου.

    3. Εφαρμόστε την αλυσίδα γύρω από τη λάμα, ευθυγραμμίζοντας την αλυσίδα μέσα στην αυλάκωση της λάμας.

      Note: Όταν τοποθετείτε καινούρια αλυσίδα, αντιστρέφετε τη λάμα ώστε να αποφύγετε την ανομοιόμορφη φθορά της.

    4. Περάστε το ελεύθερο άκρο της αλυσίδας (που βρίσκεται εκτός της λάμας) γύρω από το γρανάζι κίνησης του κονταροπρίονου και τοποθετήστε τη λάμα με την τοποθετημένη αλυσίδα στο κονταροπρίονο.

      Important: εβαιωθείτε ότι ο πείρος ρύθμισης αλυσίδας έχει εφαρμόσει στην αντίστοιχη εγκοπή πείρου ρύθμισης αλυσίδας που υπάρχει στη λάμα (Σχήμα 19). Για να εφαρμόσετε τον πείρο μέσα στην οπή της λάμας ίσως χρειαστεί να περιστρέψετε τη βίδα του εντατήρα της αλυσίδας.

    5. Τοποθετήστε το πλευρικό κάλυμμα χωρίς να σφίξετε εντελώς τη χειρόβιδά του.

    6. Ρυθμίστε την τάση της αλυσίδας· ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση της τάσης της αλυσίδας.

    κόνισμα της αλυσίδας

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε την αιχμηρότητα της αλυσίδας. Για να ακονίσετε ή να αντικαταστήσετε την αλυσίδα, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.
  • Κάθε χρόνο ή πριν από την αποθήκευση
  • Ελέγξτε την αιχμηρότητα της αλυσίδας. Για να ακονίσετε ή να αντικαταστήσετε την αλυσίδα, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.
  • Μια ακονισμένη αλυσίδα εξασφαλίζει καλύτερη απόδοση κοπής και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

    Η αλυσίδα πρέπει να ακονιστεί ή να αντικατασταθεί εάν χρειάζεται να ασκήσετε μεγάλη δύναμη για να κόψει το ξύλο ή εάν δημιουργεί λεπτή σκόνη αντί για κανονικά ροκανίδια.

    Για να ακονίσετε ή να αντικαταστήσετε την αλυσίδα, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.

    Σέρβις

    Εάν το κονταροπρίονο χρειάζεται σέρβις, αναθέστε το σε έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.

    Αποθήκευση

    Important: ποθηκεύετε το μηχάνημα, την μπαταρία και τον φορτιστή μόνο σε θερμοκρασίες που βρίσκονται εντός του προβλεπόμενου εύρους τιμών· ανατρέξτε στην ενότητα Τεχνικά χαρακτηριστικά.

    Important: Εάν πρόκειται να αποθηκεύσετε την μπαταρία για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ. στο τέλος της σεζόν), φορτίστε την μέχρι 2 ή 3 ενδεικτικές λυχνίες LED στην μπαταρία να γίνουν πράσινες. Μην αποθηκεύετε την μπαταρία ενώ είναι πλήρως φορτισμένη ή εκφορτισμένη. Όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε και πάλι το μηχάνημα, φορτίστε την μπαταρία μέχρι η αριστερή φωτεινή ένδειξη στον φορτιστή να γίνει πράσινη ή και οι 4 ενδεικτικές λυχνίες στην μπαταρία να γίνουν πράσινες.

    • Μετά τη χρήση, αποσυνδέστε το μηχάνημα από την τροφοδοσία (δηλ. αφαιρέστε την μπαταρία) και ελέγξτε για βλάβες.

    • πομακρύνετε όλα τα ξένα υλικά από το μηχάνημα.

    • Μην αποθηκεύετε το μηχάνημα με την μπαταρία τοποθετημένη σε αυτό.

    • ποθηκεύετε το μηχάνημα, την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας σε καλά αεριζόμενο χώρο που δεν είναι προσβάσιμος σε παιδιά.

    • Φυλάσσετε το μηχάνημα, την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας μακριά από διαβρωτικούς παράγοντες, όπως παρασιτοκτόνα, λιπάσματα και αντιπαγετικό αλάτι.

    • Για να μειώσετε τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού, μην αποθηκεύετε την μπαταρία σε εξωτερικό χώρο ή εντός οχημάτων.

    • ποθηκεύετε το μηχάνημα, την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας σε κλειστό χώρο, που να είναι καθαρός και χωρίς υγρασία.

    Επίλυση προβλημάτων

    Εκτελείτε μόνο τα βήματα που περιγράφονται σε αυτές τις οδηγίες. Κάθε άλλη εργασία επιθεώρησης, συντήρησης και επισκευής πρέπει να εκτελείται από εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις ή από ειδικά καταρτισμένο άτομο, αν δεν μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα μόνοι σας.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Το κονταροπρίονο δεν λειτουργεί ή κάνει διακοπές.
    1. Η μπαταρία είναι εξασθενημένη.
    2. Η μπαταρία δεν έχει εφαρμόσει σωστά.
    3. Η θερμοκρασία της μπαταρίας είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από το προβλεπόμενο θερμοκρασιακό εύρος.
    4. Η μπαταρία έχει υπερβεί το ανώτερο όριο έντασης ρεύματος.
    5. Υπάρχει υγρασία στους πόλους της μπαταρίας.
    6. Υπάρχουν ξένα υλικά κάτω από το κάλυμμα.
    1. Φορτίστε την μπαταρία.
    2. εβαιωθείτε ότι η μπαταρία έχει εφαρμόσει πλήρως στο περίβλημα.
    3. Μετακινήστε την μπαταρία σε σημείο που είναι στεγνό και η θερμοκρασία είναι μεταξύ 5°C και 40°C.
    4. Ελευθερώστε τη σκανδάλη και, στη συνέχεια, πιέστε τον διακόπτη της σκανδάλης.
    5. φήστε την μπαταρία να στεγνώσει ή σκουπίστε την.
    6. φαιρέστε το κάλυμμα και απομακρύνετε τυχόν ξένα υλικά.
    Το κονταροπρίονο λειτουργεί αλλά η αλυσίδα δεν περιστρέφεται.
    1. Η αλυσίδα δεν έχει εφαρμόσει σωστά στο γρανάζι κίνησης.
    2. Υπάρχουν ξένα υλικά κάτω από το κάλυμμα.
    1. Τοποθετήστε την αλυσίδα και βεβαιωθείτε ότι οι κρίκοι της έχουν εφαρμόσει σωστά στο γρανάζι κίνησης.
    2. φαιρέστε το κάλυμμα και απομακρύνετε τυχόν ξένα υλικά.
    Το κονταροπρίονο δεν κόβει σωστά.
    1. Η αλυσίδα δεν έχει τεντωθεί σωστά.
    2. Η αλυσίδα έχει στομώσει ή έχει φθαρεί.
    3. Η λάμα έχει στραβώσει ή έχει φθαρεί η αυλάκωσή της.
    4. Η αλυσίδα έχει τοποθετηθεί ανάποδα.
    5. Η αλυσίδα δεν λιπαίνεται σωστά.
    1. Τεντώστε σωστά την αλυσίδα.
    2. ντικαταστήστε την αλυσίδα.
    3. ντικαταστήστε τη λάμα
    4. Τοποθετήστε σωστά την αλυσίδα.
    5. Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού και βεβαιωθείτε ότι το λάδι ρέει προς την αλυσίδα.
    Το λάδι αλυσίδας δεν λιπαίνει σωστά.
    1. Η στάθμη του λαδιού είναι χαμηλή.
    2. Η έξοδος λαδιού έχει φράξει.
    3. Υπάρχουν ξένα υλικά κάτω από το κάλυμμα.
    4. Η δίοδος λαδιού ή η αυλάκωση της λάμας έχει φράξει.
    1. Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού.
    2. Καθαρίστε τυχόν ξένα υλικά από την έξοδο λαδιού.
    3. φαιρέστε το κάλυμμα και απομακρύνετε τυχόν ξένα υλικά.
    4. πομακρύνετε τα ξένα υλικά από τη λάμα.