Εισαγωγή

Το παρόν μηχάνημα προορίζεται για οικιακή χρήση. Είναι σχεδιασμένο να απομακρύνει χιόνι ύψους έως και 30 cm από αυλές, πεζοδρόμια και μικρές ιδιωτικές οδούς. Δεν είναι σχεδιασμένο να απομακρύνει άλλα υλικά εκτός του χιονιού, ούτε για να καθαρίζει επιφάνειες με χαλίκι. Είναι σχεδιασμένο να χρησιμοποιεί τα μοντέλα μπαταρίας ιόντων λιθίου 81875 (παρέχεται με το μοντέλο 31853), 81860, 81850 ή 81825. Η χρήση αυτού του προϊόντος για άλλους σκοπούς πέραν του προβλεπόμενου ενδέχεται να ενέχει κινδύνους για εσάς και για τους διερχομένους.

Το μοντέλο 31853T δεν περιλαμβάνει μπαταρία ή φορτιστή.

Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες προσεκτικά για να ενημερωθείτε για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του προϊόντος σας, καθώς και για την αποφυγή τραυματισμών και πρόκλησης ζημιών στο προϊόν. Είστε υπεύθυνοι για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του προϊόντος.

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.Toro.com για περισσότερες πληροφορίες, όπως συμβουλές ασφαλείας ή εκπαιδευτικό υλικό, πληροφορίες για τα παρελκόμενα, ή για να βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο και να καταχωρίσετε το προϊόν σας.

Για σέρβις, γνήσια ανταλλακτικά ή πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή την Εξυπηρέτηση Πελατών του κατασκευαστή αναφέροντας τον αριθμό μοντέλου και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος σας. Στο Σχήμα 1 παρουσιάζεται η θέση στην οποία θα βρείτε την ετικέτα με το μοντέλο και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος. ναγράψτε τους αριθμούς στο παρεχόμενο πεδίο.

g288478
Graphic

Για βοήθεια και προτού επιστρέψετε αυτό το προϊόν, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.Toro.com/support για να δείτε τα video οδηγιών ή επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.

Ασφάλεια

ΔΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ – Για τον περιορισμό του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας ή τραυματισμού, όταν χρησιμοποιείτε ένα ηλεκτρικό μηχάνημα πρέπει πάντοτε να τηρείτε τις βασικές προειδοποιήσεις ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

I. Εκπαίδευση

  1. Ο χειριστής του μηχανήματος είναι υπεύθυνος για ατυχήματα ή κινδύνους που προκαλούνται σε άλλα άτομα ή περιουσιακά τους στοιχεία.

  2. Διαβάστε και κατανοήστε το περιεχόμενο του παρόντος Εγχειριδίου Χειριστή πριν θέσετε το μηχάνημα σε λειτουργία. εβαιωθείτε ότι όλοι όσοι χρησιμοποιούν το παρόν μηχάνημα γνωρίζουν πώς χρησιμοποιείται και πώς μπορεί να τεθεί γρήγορα εκτός λειτουργίας, και κατανοούν τις προειδοποιήσεις.

  3. Μην επιτρέπετε σε παιδιά να χρησιμοποιούν ή να παίζουν με το μηχάνημα, την μπαταρία ή τον φορτιστή μπαταρίας. άσει του εθνικού κανονιστικού πλαισίου ενδέχεται να τίθενται περιορισμοί όσον αφορά την ηλικία του χειριστή.

  4. Μην επιτρέπετε σε άτομα μειωμένης σωματικής, αισθητηριακής ή διανοητικής ικανότητας ή με έλλειψη πείρας και γνώσης να χρησιμοποιούν το μηχάνημα, την μπαταρία ή τον φορτιστή μπαταρίας, εκτός αν τους παρέχεται καθοδήγηση ή επίβλεψη σχετικά με την ασφαλή χρήση του και κατανοούν τους κινδύνους που ενέχονται κατά τη χρήση του.

  5. Πριν χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα, την μπαταρία ή τον φορτιστή μπαταρίας, διαβάστε όλες τις οδηγίες και τις προειδοποιητικές σημάνσεις που συνοδεύουν αυτά τα προϊόντα.

  6. Εξοικειωθείτε με τα χειριστήρια και την ορθή χρήση του μηχανήματος, της μπαταρίας και του φορτιστή μπαταρίας.

II. Προετοιμασία

  1. Κρατήστε τους διερχομένους και τα παιδιά μακριά από τον χώρο λειτουργίας του μηχανήματος.

  2. Μην επιτρέπετε ποτέ τον χειρισμό του μηχανήματος από παιδιά.

  3. Μη θέτετε το μηχάνημα σε λειτουργία αν όλα τα προστατευτικά καλύμματα και οι άλλες προστατευτικές διατάξεις ασφαλείας δεν είναι στη θέση τους ή δεν λειτουργούν κανονικά.

  4. Επιθεωρήστε τον χώρο όπου πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα και απομακρύνετε όλα τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν τη λειτουργία του μηχανήματος ή τα οποία θα μπορούσε να εκτοξεύσει το μηχάνημα.

  5. Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο την μπαταρία που προδιαγράφει η Toro. Η χρήση άλλων εξαρτημάτων και παρελκομένων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού και πυρκαγιάς.

  6. Η τοποθέτηση του φορτιστή της μπαταρίας σε πρίζα που δεν είναι τάσης 100-240 V μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή ηλεκτροπληξία. Μη συνδέετε τον φορτιστή της μπαταρίας σε πρίζα με τάση εκτός του εύρους των 100 έως 240 V.

  7. Μην χρησιμοποιείτε μπαταρία ή φορτιστή μπαταρίας που έχει υποστεί ζημιά ή τροποποίηση, γιατί ενδεχόμενη απρόβλεπτη συμπεριφορά του μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, έκρηξη ή κίνδυνο τραυματισμού.

  8. Εάν το καλώδιο τροφοδοσίας του φορτιστή μπαταρίας υποστεί φθορά ή ζημιά, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις για την αντικατάστασή του.

  9. Μην χρησιμοποιείτε μη επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

  10. Φορτίζετε την μπαταρία αποκλειστικά και μόνο με τον φορτιστή μπαταρίας που προδιαγράφει η Toro. Φορτιστής που είναι κατάλληλος για έναν συγκεκριμένο τύπο μπαταρίας ενέχει κίνδυνο πυρκαγιάς αν χρησιμοποιηθεί με άλλη μπαταρία.

  11. Φορτίζετε την μπαταρία μόνο σε καλά αεριζόμενους χώρους.

  12. Μην εκθέτετε την μπαταρία ή τον φορτιστή μπαταρίας σε φωτιά ή σε θερμοκρασίες άνω των 68°C.

  13. κολουθείτε όλες τις οδηγίες φόρτισης και μην φορτίζετε την μπαταρία σε θερμοκρασία εκτός του εύρους που προδιαγράφεται στις οδηγίες. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να προκληθεί ζημιά στην μπαταρία και να αυξηθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

  14. Φοράτε κατάλληλο ρουχισμό – Να φοράτε κατάλληλη ενδυμασία η οποία θα περιλαμβάνει προστατευτικά για τα μάτια, μακρύ παντελόνι και μπότες από καουτσούκ. Δένετε πίσω τα μαλλιά σας και μην φοράτε κρεμαστά κοσμήματα που μπορεί να πιαστούν στα κινούμενα μέρη.

III. Λειτουργία

  1. Τυχόν επαφή με τον κινούμενο ρότορα θα προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Κρατάτε τα χέρια και τα πόδια σας μακριά από όλα τα κινούμενα μέρη του μηχανήματος. Μείνετε μακριά από τα ανοίγματα απόρριψης.

  2. Η χρήση αυτού του μηχανήματος για άλλους σκοπούς πέραν του προβλεπόμενου ενδέχεται να ενέχει κινδύνους για εσάς και για τους διερχομένους.

  3. ποτρέψτε την ακούσια θέση σε λειτουργία – Προτού συνδέσετε την μπαταρία και χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης από τη μίζα.

  4. Ο χειρισμός του μηχανήματος απαιτεί την πλήρη προσοχή σας. Μην ασχολείστε με δραστηριότητες που σας αποσπούν την προσοχή, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό ή υλικές βλάβες.

  5. Πριν προβείτε σε ρύθμιση, σέρβις, καθαρισμό ή αποθήκευση του μηχανήματος θα πρέπει να θέτετε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, να αφαιρείτε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης, να αφαιρείτε την μπαταρία από το μηχάνημα και να περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.

  6. Μη χρησιμοποιείτε το μηχάνημα σε επιφάνειες με χαλίκι.

  7. Όποτε αφήνετε το μηχάνημα χωρίς επίβλεψη ή πριν από την αλλαγή εξαρτημάτων θα πρέπει να αφαιρείτε την μπαταρία και το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης από το μηχάνημα.

  8. Μην πιέζετε το μηχάνημα – Το μηχάνημα λειτουργεί καλύτερα και ασφαλέστερα στον ρυθμό για τον οποίο έχει σχεδιαστεί.

  9. Παραμένετε σε εγρήγορση – Διατηρείτε την προσοχή σας στην εργασία που εκτελείτε και κάνετε συνετή χρήση του μηχανήματος. Μη χρησιμοποιείτε το μηχάνημα εάν είστε άρρωστοι, κουρασμένοι ή βρίσκεστε υπό την επήρεια αλκοόλ ή φαρμάκων.

  10. Χρησιμοποιείτε το μηχάνημα μόνον όταν υπάρχει καλή ορατότητα και κατάλληλες καιρικές συνθήκες.

  11. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινείστε προς τα πίσω με το μηχάνημα ή όταν τραβάτε το μηχάνημα προς το μέρος σας.

  12. Διατηρείτε πάντοτε καλή ισορροπία και πάτημα, ιδίως σε επικλινή εδάφη. Η αλλαγή κατεύθυνσης σε επικλινές έδαφος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Μη χρησιμοποιείτε το μηχάνημα σε επικλινή εδάφη με υπερβολικά μεγάλη κλίση. Όταν χρησιμοποιείτε το μηχάνημα πρέπει να βαδίζετε – σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρέχετε.

  13. Μην στρέφετε το υλικό απόρριψης προς την κατεύθυνση άλλων ατόμων. ποφύγετε την απόρριψη υλικού σε τοίχο ή άλλο εμπόδιο γιατί το υλικό μπορεί να εξοστρακιστεί προς τα εσάς. Σταματήστε το μηχάνημα όταν διέρχεστε από επιφάνειες με χαλίκι.

  14. Εάν το μηχάνημα κτυπήσει κάποιο αντικείμενο ή εάν παρατηρήσετε κραδασμούς, θέστε αμέσως το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, αφαιρέστε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης, αφαιρέστε την μπαταρία και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη προτού εξετάσετε το μηχάνημα για τυχόν ζημιές. Εκτελέστε όλες τις απαιτούμενες επισκευές πριν το θέσετε ξανά σε λειτουργία.

  15. Θέστε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας κάθε φορά που απομακρύνεστε από τη θέση του χειριστή για οποιονδήποτε λόγο.

  16. Θέστε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας προτού το καθαρίσετε από εμφράξεις και χρησιμοποιείτε πάντα ένα ραβδί ή εργαλείο καθαρισμού για να αφαιρέσετε το υλικό έμφραξης.

  17. Θέστε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας και αφαιρέστε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης προτού φορτώσετε το μηχάνημα για να το μεταφέρετε.

  18. Σε περίπτωση κακής μεταχείρισης της μπαταρίας μπορεί να εξέλθει υγρό, η επαφή με το οποίο πρέπει να αποφεύγεται. Σε περίπτωση ακούσιας επαφής με το υγρό, ξεπλύνετέ το με νερό. Εάν το υγρό έρθει σε επαφή με τα μάτια σας, ζητήστε ιατρική βοήθεια. Το υγρό το οποίο εξέρχεται από την μπαταρία ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμό ή εγκαύματα.

IV. Συντήρηση και αποθήκευση

  1. Πριν προβείτε σε ρύθμιση, σέρβις, καθαρισμό ή αποθήκευση του μηχανήματος θα πρέπει να θέτετε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, να αφαιρείτε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης, να αφαιρείτε την μπαταρία από το μηχάνημα και να περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.

  2. Μην επιχειρήσετε επισκευή του μηχανήματος που δεν προβλέπεται στις οδηγίες. Για την εκτέλεση εργασιών σέρβις στο μηχάνημα με τον ίδιο τύπο ανταλλακτικών απευθυνθείτε σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.

  3. Κατά το σέρβις του μηχανήματος, φοράτε γάντια και προστατευτικά για τα μάτια.

  4. Κατά την επισκευή του ρότορα, έχετε υπόψη ότι ο ρότορας κινείται ακόμη και όταν η πηγή τροφοδοσίας είναι απενεργοποιημένη.

  5. Για βέλτιστη απόδοση, χρησιμοποιείτε μόνο γνήσια ανταλλακτικά και εξαρτήματα Toro. Άλλα ανταλλακτικά και εξαρτήματα ενδέχεται να αποβούν επικίνδυνα και η χρήση τους να ακυρώσει την εγγύηση του προϊόντος σας.

  6. Συντηρείτε το μηχάνημα – Διατηρείτε τις χειρολαβές στεγνές και καθαρές, ιδίως από λάδια και γράσα. Διατηρείτε τα προστατευτικά καλύμματα στη θέση τους και σε καλή λειτουργική κατάσταση. Χρησιμοποιείτε μόνο τον ίδιο τύπο ανταλλακτικών.

  7. Ελέγχετε τακτικά τη σωστή σύσφιγξη των συνδετικών εξαρτημάτων και βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημα είναι σε θέση να λειτουργήσει με ασφάλεια.

  8. Ελέγχετε το μηχάνημα για φθαρμένα ή κατεστραμμένα μέρη. Ελέγξτε αν υπάρχουν μη ευθυγραμμισμένα ή στραβωμένα κινούμενα μέρη, σπασμένα εξαρτήματα στερέωσης ή άλλα εξαρτήματα, ή οτιδήποτε άλλον που μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του μηχανήματος. Εάν δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό στις οδηγίες, απευθυνθείτε σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις για την επισκευή ή αντικατάσταση ενός φθαρμένου προστατευτικού καλύμματος ή εξαρτήματος.

  9. Όταν η μπαταρία δεν χρησιμοποιείται, φυλάσσετέ την μακριά από μεταλλικά αντικείμενα όπως συνδετήρες, νομίσματα, κλειδιά, καρφιά και βίδες με τα οποία μπορεί να δημιουργηθεί επαφή του ενός ακροδέκτη με τον άλλο. Η βραχυκύκλωση των ακροδεκτών της μπαταρίας μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα ή πυρκαγιά.

  10. Όταν δεν χρησιμοποιείτε το μηχάνημα, αποθηκεύετέ το σε εσωτερικό, στεγνό και ασφαλή χώρο, μακριά από παιδιά.

  11. ΠΡΟΣΟΧΗ – ν η μπαταρία υποστεί κακή μεταχείριση, μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή χημικά εγκαύματα. Μην αποσυναρμολογείτε την μπαταρία. Μην θερμαίνετε την μπαταρία πάνω από τους 68°C και μην την αποτεφρώνετε. ντικαθιστάτε την μπαταρία αποκλειστικά και μόνο με γνήσια μπαταρία της Toro. Η χρήση άλλου τύπου μπαταρίας μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή έκρηξη. Φυλάσσετε τις μπαταρίες μακριά από παιδιά και στην αρχική τους συσκευασία μέχρι να είστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε.

  12. Μην απορρίπτετε την μπαταρία στη φωτιά. Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης του στοιχείου της. Ελέγξτε αν οι τοπικοί κανονισμοί προβλέπουν ειδικές οδηγίες απόρριψης.

ΦΥΛΞΤΕ ΥΤΕΣ

ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Αυτοκόλλητα ασφαλείας και οδηγιών

Graphic

Κοντά στα σημεία πιθανού κινδύνου υπάρχουν τοποθετημένες ετικέτες προειδοποίησης και οδηγιών, οι οποίες είναι εύκολα ορατές από τον χειριστή. ντικαθιστάτε τις τυχόν φθαρμένες ή αποκολλημένες ετικέτες.

decal137-2257
decal137-2258
decal137-9495
decal137-9463
decal137-9489
decal137-9490
decal137-9461
decal115-5660

Συναρμολόγηση

Note: Η μπαταρία δεν είναι πλήρως φορτισμένη κατά την αγορά της. Προτού χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα για πρώτη φορά ανατρέξτε στην ενότητα Φόρτιση της μπαταρίας.

Στερέωση του φορτιστή μπαταρίας στον τοίχο (προαιρετικό)

Εάν θέλετε, στερεώστε τον φορτιστή μπαταρίας στον τοίχο χρησιμοποιώντας τις οπές στο πίσω μέρος του φορτιστή.

Τοποθετήστε τον σε εσωτερικό χώρο (π.χ. στο γκαράζ ή άλλο στεγνό μέρος), κοντά σε πρίζα ρεύματος και μακριά από παιδιά.

νατρέξτε στο Σχήμα 2 για βοήθεια στη στερέωση του φορτιστή.

Σύρετε τον φορτιστή πάνω από τα εξαρτήματα στερέωσης που έχετε τοποθετήσει καταλλήλως στον τοίχο για να τον στερεώσετε στη θέση του (τα εξαρτήματα στερέωσης δεν περιλαμβάνονται).

g247359

Ξεδίπλωμα της χειρολαβής

  1. φαιρέστε το μηχάνημα από το κουτί.

  2. Ξεδιπλώστε το αναδιπλούμενο μέρος της χειρολαβής και αφήστε τις στρόφιγγες να κουμπώσουν στη θέση τους (Σχήμα 3, A).

  3. Σφίξτε τις στρόφιγγες της χειρολαβής (Σχήμα 3, ).

    g282574
  4. φαιρέστε τις στρόφιγγες του κάτω μέρους της χειρολαβής και από τις δύο πλευρές του μηχανήματος (Σχήμα 4).

    Note: Οι στρόφιγγες του κάτω μέρους της χειρολαβής τοποθετούνται σε συγκολλημένο παξιμάδι στο πλάι του μηχανήματος.

    g303594
  5. Μετακινήστε το κάτω μέρος της χειρολαβής στη θέση του και τοποθετήστε τις στρόφιγγες, όπως φαίνεται στο Σχήμα 5.

    Note: Για να σφίξετε τη στρόφιγγα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλειδί στο εξωτερικό, εξαγωνικό τμήμα της στρόφιγγας.

    Important: Σφίξτε τις στρόφιγγες μέχρι η χειρολαβή να εφαρμόζει στην πλευρική πλάκα χωρίς διάκενο.

    g303595

Τοποθέτηση του εκτροπέα καναλιού

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Εκτροπέας καναλιού1
60V Snowthrower - Installing the Chute
g316999

Εγκατάσταση της ράβδου ελέγχου του καναλιού

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Ράβδος ελέγχου του καναλιού1
  1. εβαιωθείτε ότι το κανάλι είναι στραμμένο προς τα μπροστά (Σχήμα 7).

  2. Με τη χειρολαβή στραμμένη προς τα μπροστά, εγκαταστήστε τη ράβδο ελέγχου του καναλιού μέσα στον οδηγό και πιέστε τη προς τα μέσα μέχρι να κουμπώσει στη θέση της (Σχήμα 7).

    g282249

Γενική επισκόπηση προϊόντος

g318456

Προβλεπόμενα εύρη τιμών θερμοκρασίας

Φόρτιση/αποθήκευση της μπαταρίας:από 5°C έως 40°C*
Χρήση της μπαταρίας:-30°C έως 49°C*
Χρήση του μηχανήματος:-30°C έως 49°C*

*Ο χρόνος φόρτισης αυξάνεται αν η φόρτιση της μπαταρίας δεν γίνεται εντός του συγκεκριμένου εύρους τιμών.

ποθηκεύετε το μηχάνημα, την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας σε κλειστό χώρο, που να είναι καθαρός και χωρίς υγρασία.

Χειρισμός

Τοποθέτηση της μπαταρίας

  1. εβαιωθείτε ότι οι αεραγωγοί της μπαταρίας είναι καθαροί από σκόνη και σκουπίδια.

  2. νασηκώστε το καπάκι του διαμερίσματος της μπαταρίας (Σχήμα 9, ).

  3. Ευθυγραμμίστε την εσοχή της μπαταρίας με τη γλωττίδα του μηχανήματος και σύρετε την μπαταρία μέσα στο διαμέρισμα μέχρι να ασφαλίσει στη θέση της (Σχήμα 9, B).

  4. Κλείστε το καπάκι του διαμερίσματος της μπαταρίας (Σχήμα 9, C).

g282250

Θέση του μηχανήματος σε λειτουργία

  1. εβαιωθείτε ότι η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο μηχάνημα· ανατρέξτε στην ενότητα Τοποθέτηση της μπαταρίας.

  2. Τοποθετήστε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης στην υποδοχή της ηλεκτρικής μίζας (Σχήμα 10, A).

  3. Σφίξτε τη μανέτα και κρατήστε την επάνω στη χειρολαβή (Σχήμα 10, B και C).

    Note: Όταν τραβάτε τη μανέτα, ανάβουν τα φώτα και οι φωτεινές ενδείξεις φόρτισης που υπάρχουν στην μπαταρία.

  4. Πατήστε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης μέχρι ο κινητήρας να πάρει μπρος (Σχήμα 10, D).

g288479

Ενεργοποίηση της λειτουργίας ECO

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ECO η αυτονομία της μπαταρίας παρατείνεται μειώνοντας την ταχύτητα περιστροφής του ρότορα. Χρησιμοποιείτε τη λειτουργία ECO όταν θέλετε να απομακρύνετε χιόνι για μικρές αποστάσεις. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία ECO χρησιμοποιώντας τον διακόπτη ECO, όπως φαίνεται στο Σχήμα 8.

g318457

Θέση του μηχανήματος εκτός λειτουργίας

  1. Ελευθερώστε τη μανέτα (Σχήμα 12, A).

  2. φαιρέστε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης από την υποδοχή της ηλεκτρικής μίζας (Σχήμα 12, B).

  3. φαιρέστε την μπαταρία· ανατρέξτε στην ενότητα φαίρεση της μπαταρίας από το μηχάνημα.

    Note: φαιρείτε την μπαταρία όποτε δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή.

g247446

φαίρεση της μπαταρίας από το μηχάνημα

  1. νασηκώστε το καπάκι του διαμερίσματος της μπαταρίας.

  2. Πιέστε το μάνδαλο της μπαταρίας για να την απελευθερώσετε και να την αφαιρέσετε.

  3. Κλείστε το καπάκι του διαμερίσματος της μπαταρίας.

Φόρτιση της μπαταρίας

Important: Η μπαταρία δεν είναι πλήρως φορτισμένη κατά την αγορά της. Προτού χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για πρώτη φορά, τοποθετήστε την μπαταρία στον φορτιστή και φορτίστε την μέχρι η φωτεινή ένδειξη LED να δείξει ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Διαβάστε όλες τις προφυλάξεις ασφάλειας.

Important: Φορτίζετε την μπαταρία μόνο σε θερμοκρασίες που βρίσκονται εντός του προβλεπόμενου εύρους τιμών· ανατρέξτε στην ενότητα Τεχνικά χαρακτηριστικά.

Note: Για να ελέγχετε την κατάσταση φόρτισης οποιαδήποτε στιγμή, πατάτε το κουμπί ένδειξης φόρτισης μπαταρίας πάνω στην μπαταρία (ενδεικτικές λυχνίες LED).

  1. εβαιωθείτε ότι οι αεραγωγοί της μπαταρίας και του φορτιστή είναι καθαροί από σκόνη και σκουπίδια.

    g290533
  2. Ευθυγραμμίστε την εσοχή της μπαταρίας (Σχήμα 13) με τη γλωττίδα στο σώμα του φορτιστή.

  3. Σύρετε την μπαταρία πάνω στο σώμα του φορτιστή μέχρι το τέρμα (Σχήμα 13).

  4. Για να αφαιρέσετε την μπαταρία, σύρετέ την προς τα πίσω και έξω από τον φορτιστή.

  5. νατρέχετε στον ακόλουθο πίνακα για να βλέπετε τι σημαίνουν οι φωτεινές ενδείξεις LED στον φορτιστή μπαταρίας.

    Φωτεινή ένδειξηΤι σημαίνει
    ΣβηστήΔεν έχει τοποθετηθεί μπαταρία
    Πράσινη και αναβοσβήνειΗ μπαταρία φορτίζεται
    ΠράσινηΗ μπαταρία είναι φορτισμένη
    ΚόκκινηΗ θερμοκρασία της μπαταρίας ή/και του φορτιστή είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από το προβλεπόμενο θερμοκρασιακό εύρος
    Κόκκινη και αναβοσβήνειΣφάλμα φόρτισης μπαταρίας*

*νατρέξτε στην ενότητα για περισσότερες πληροφορίες.

Important: Η μπαταρία μπορεί να παραμένει πάνω στον φορτιστή για σύντομα διαστήματα μεταξύ των χρήσεων.Εάν η μπαταρία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αφαιρείτε την από τον φορτιστή· ανατρέξτε στην ενότητα Πριν από την αποθήκευση.

Ρύθμιση του καναλιού εξαγωγής και του εκτροπέα καναλιού

Για να ρυθμίσετε το κανάλι εξαγωγής, μετακινήστε τη χειρολαβή της ράβδου ελέγχου του καναλιού προς την κατεύθυνση που θέλετε να στρέψετε τη δέσμη του χιονιού.

Για να ρυθμίσετε τον εκτροπέα καναλιού (και συνεπώς, το ύψος της δέσμης χιονιού), πιέστε τη σκανδάλη και ανεβάστε ή κατεβάστε τον εκτροπέα του καναλιού (Σχήμα 14).

g318452

Προειδοποίηση

πό το κενό μεταξύ καναλιού εξαγωγής και εκτροπέα καναλιού το μηχάνημα ενδέχεται να εκτινάξει χιόνι ή άλλα αντικείμενα προς τον χειριστή. Τυχόν εκτινασσόμενα αντικείμενα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό.

  • Μην τοποθετείτε τον εκτροπέα καναλιού υπερβολικά προς τα εμπρός, προκειμένου να μην δημιουργείται κενό μεταξύ καναλιού εξαγωγής και εκτροπέα καναλιού.

  • Μη ρυθμίζετε τον εκτροπέα καναλιού με ενεργοποιημένη τη ράβδο ελέγχου ισχύος. Ελευθερώστε τη ράβδο ελέγχου ισχύος προτού ρυθμίσετε τον εκτροπέα καναλιού.

Καθαρισμός φραγμένου καναλιού εξαγωγής

Προειδοποίηση

Τυχόν επαφή του περιστρεφόμενου ρότορα με τα χέρια σας μέσα στο κανάλι εξαγωγής μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

Ποτέ μη χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να καθαρίσετε το κανάλι εξαγωγής.

  1. Σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης και αφαιρέστε την μπαταρία.

  2. Περιμένετε 10 δευτερόλεπτα για να βεβαιωθείτε ότι ακινητοποιήθηκαν οι λεπίδες του ρότορα.

  3. Για τον καθαρισμό του καναλιού χρησιμοποιείτε πάντα κατάλληλο εργαλείο και όχι τα χέρια σας.

Συμβουλές κατά τον χειρισμό

Προειδοποίηση

Ο ρότορας ενδέχεται να εκτινάξει πέτρες, παιχνίδια και άλλα ξένα αντικείμενα και να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό σε εσάς ή τους παρευρισκόμενους.

  • πομακρύνετε από την περιοχή που θέλετε να καθαρίσετε όλα τα αντικείμενα που μπορεί να εκτιναχθούν από τις λεπίδες του ρότορα.

  • Κρατήστε τα παιδιά και τα κατοικίδια μακριά από τον χώρο χρήσης του μηχανήματος.

  • πομακρύνετε το χιόνι το συντομότερο δυνατό αφότου πέφτει.

  • Ωθήστε το μηχάνημα προς τα εμπρός, αφήνοντάς το όμως να λειτουργεί με τον δικό του ρυθμό.

  • Για να απομακρύνετε εντελώς το χιόνι, κάθε πέρασμα πρέπει να επικαλύπτει το προηγούμενο.

  • Εάν είναι δυνατό, το χιόνι πρέπει να εκτινάσσεται προς τη φορά του ανέμου.

ποφυγή παγώματος μετά τη χρήση

  • Για να αποφύγετε πάγωμα των κινούμενων μερών, αφήστε τον κινητήρα να λειτουργήσει για λίγα λεπτά. Θέστε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη και απομακρύνετε τον πάγο και το χιόνι από το μηχάνημα.

  • πομακρύνετε όλο το χιόνι και τον πάγο από τη βάση του καναλιού.

  • Περιστρέψτε το κανάλι εξαγωγής δεξιά και αριστερά για να απομακρύνετε τυχόν επικαθίσεις πάγου.

  • Υπό συνθήκες ισχυρού ψύχους ή παγετού, ορισμένα χειριστήρια και κινούμενα μέρη ενδέχεται να παγώσουν. Μην ασκείτε υπερβολικά μεγάλη δύναμη για να μετακινήσετε χειριστήρια που έχουν παγώσει. Εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε ένα χειριστήριο ή κινούμενο μέρος, θέστε το μηχάνημα σε λειτουργία και αφήστε το να λειτουργήσει για λίγα λεπτά.

Συντήρηση

Πριν προβείτε σε ρύθμιση, σέρβις, καθαρισμό ή αποθήκευση του μηχανήματος θα πρέπει να θέτετε το μηχάνημα εκτός λειτουργίας, να αφαιρείτε το κουμπί ηλεκτρικής εκκίνησης, να αφαιρείτε την μπαταρία από το μηχάνημα και να περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.

ντικατάσταση της ξύστρας

Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
Κάθε 20 ώρες
  • ντικαταστήστε τη λεπίδα της ξύστρας.
  • ντικαταστήστε τη λεπίδα της ξύστρας εάν είναι φθαρμένη ή εάν μειωθεί σημαντικά η απόδοσή της.

    Εάν χρειάζεται, αφαιρέστε και αντικαταστήστε την ξύστρα, όπως φαίνεται στο Σχήμα 15.

    g248009

    Αποθήκευση

    Important: ποθηκεύετε το μηχάνημα, την μπαταρία και τον φορτιστή μόνο σε θερμοκρασίες που βρίσκονται εντός του προβλεπόμενου εύρους τιμών· ανατρέξτε στην ενότητα Τεχνικά χαρακτηριστικά.

    Important: Εάν πρόκειται να αποθηκεύσετε την μπαταρία για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ. στο τέλος της σεζόν), φορτίστε την μέχρι 2 ή 3 ενδεικτικές λυχνίες LED στην μπαταρία να γίνουν πράσινες. Μην αποθηκεύετε την μπαταρία ενώ είναι πλήρως φορτισμένη ή εκφορτισμένη. Όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε και πάλι το μηχάνημα, φορτίστε την μπαταρία μέχρι η αριστερή φωτεινή ένδειξη στον φορτιστή να γίνει πράσινη ή και οι 4 ενδεικτικές λυχνίες LED στην μπαταρία να γίνουν πράσινες.

    • ποσυνδέστε το προϊόν από την τροφοδοσία (δηλ. αποσυνδέστε τον ρευματολήπτη (φις) από την πρίζα ή αφαιρέστε την μπαταρία) και ελέγξτε για τυχόν φθορές μετά τη χρήση.

    • Καθαρίστε όλα τα ξένα υλικά από το προϊόν.

    • Μην αποθηκεύετε το μηχάνημα με την μπαταρία τοποθετημένη σε αυτό.

    • Όταν δεν χρησιμοποιείτε το μηχάνημα, αποθηκεύετε τόσο το ίδιο, όσο και την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας μακριά από παιδιά.

    • Φυλάσσετε το μηχάνημα, την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας μακρυά από διαβρωτικούς παράγοντες, όπως τα παρασιτοκτόνα,τα λιπάσματα και το αντιπαγετικό αλάτι.

    • Για να μειώσετε τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού, μην αποθηκεύετε την μπαταρία σε εξωτερικό χώρο ή εντός οχημάτων.

    • ποθηκεύετε το μηχάνημα, την μπαταρία και τον φορτιστή μπαταρίας σε κλειστό χώρο, που να είναι καθαρός και χωρίς υγρασία.

    Προετοιμασία της μπαταρίας για ανακύκλωση

    Important: φού αφαιρέσετε την μπαταρία, καλύψτε τους ακροδέκτες της με κολλητική ταινία βαρέος τύπου. Μην επιχειρήσετε να καταστρέψετε ή αποσυναρμολογήσετε την μπαταρία, ή να αφαιρέσετε οποιοδήποτε από τα εξαρτήματά της.

    Επικοινωνήστε με τις τοπικές δημοτικές αρχές ή τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Toro για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση της μπαταρίας με υπεύθυνο τρόπο.

    Επίλυση προβλημάτων

    Εκτελείτε μόνο τα βήματα που περιγράφονται σε αυτές τις οδηγίες. Κάθε άλλη εργασία επιθεώρησης, συντήρησης και επισκευής πρέπει να εκτελείται από εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις ή από ειδικά καταρτισμένο άτομο, αν δεν μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα μόνοι σας.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Το μηχάνημα δεν λειτουργεί, ή κάνει διακοπές.
    1. Η μπαταρία είναι εξασθενημένη.
    2. Η μπαταρία δεν έχει εφαρμόσει σωστά.
    3. Η θερμοκρασία της μπαταρίας είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από το προβλεπόμενο θερμοκρασιακό εύρος.
    4. Η ένταση ρεύματος της μπαταρίας ξεπέρασε το μέγιστο όριο.
    5. Υπάρχει υγρασία στους πόλους της μπαταρίας.
    6. Η μπαταρία είναι χαλασμένη.
    7. Το μηχάνημα έχει κάποιο άλλο ηλεκτρολογικό πρόβλημα.
    1. Φορτίστε την μπαταρία.
    2. εβαιωθείτε ότι η μπαταρία έχει εφαρμόσει πλήρως στο περίβλημα.
    3. Μετακινήστε την μπαταρία σε σημείο που είναι στεγνό και η θερμοκρασία είναι μεταξύ 5°C και 40°C.
    4. Ελευθερώστε τη σκανδάλη και, μετά, πατήστε την ξανά.
    5. φήστε τη μπαταρία να στεγνώσει ή σκουπίστε την.
    6. ντικαταστήστε την μπαταρία.
    7. Επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.
    Το μηχάνημα δεν λειτουργεί σε πλήρη ισχύ.
    1. Η φόρτιση της μπαταρίας είναι υπερβολικά χαμηλή.
    2. Οι αεραγωγοί είναι βουλωμένοι.
    1. φαιρέστε την μπαταρία από το μηχάνημα και φορτίστε την πλήρως.
    2. Καθαρίστε τους αεραγωγούς.
    Η μπαταρία εκφορτίζεται γρήγορα.
    1. Η θερμοκρασία της μπαταρίας είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από το προβλεπόμενο θερμοκρασιακό εύρος.
    2. Το μηχάνημα πιέζεται υπερβολικά.
    1. Μετακινήστε την μπαταρία σε σημείο που είναι στεγνό και η θερμοκρασία είναι μεταξύ 5°C και 40°C.
    2. Ωθήστε το μηχάνημα με λιγότερη δύναμη.
    Ο φορτιστής μπαταρίας δεν λειτουργεί.
    1. Η θερμοκρασία του φορτιστή μπαταρίας είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από το προβλεπόμενο θερμοκρασιακό εύρος.
    2. Η πρίζα στην οποία είναι τοποθετημένος ο φορτιστής μπαταρίας δεν παίρνει ρεύμα.
    1. γάλτε τον φορτιστή από την πρίζα και μετακινήστε τον σε σημείο που είναι στεγνό και η θερμοκρασία είναι μεταξύ 5°C και 40°C.
    2. πευθυνθείτε σε αδειούχο ηλεκτρολόγο για να επισκευάσει την πρίζα.
    Η φωτεινή ένδειξη LED στον φορτιστή μπαταρίας είναι κόκκινη.
    1. Η θερμοκρασία του φορτιστή και/ή της μπαταρίας είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από το προβλεπόμενο θερμοκρασιακό εύρος.
    1. γάλτε τον φορτιστή από την πρίζα και μετακινήστε τον φορτιστή και την μπαταρία σε σημείο που είναι στεγνό και η θερμοκρασία είναι μεταξύ 5°C και 40°C.
    Η φωτεινή ένδειξη LED στον φορτιστή μπαταρίας είναι κόκκινη και αναβοσβήνει.
    1. Υπάρχει σφάλμα στην επικοινωνία μεταξύ της μπαταρίας και του φορτιστή.
    2. Η μπαταρία είναι εξασθενημένη.
    1. φαιρέστε την μπαταρία από τον φορτιστή, βγάλτε τον φορτιστή από την πρίζα και περιμένετε 10 δευτερόλεπτα. Ξαναβάλτε τον φορτιστή στην πρίζα και τοποθετήστε την μπαταρία στον φορτιστή. Εάν η φωτεινή ένδειξη LED στον φορτιστή εξακολουθεί να είναι κόκκινη και να αναβοσβήνει, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία. Εάν μετά από 2 προσπάθειες η φωτεινή ένδειξη LED στον φορτιστή εξακολουθεί να είναι κόκκινη και να αναβοσβήνει, απορρίψτε την μπαταρία σε ειδικό κάδο ανακύκλωσης μπαταριών.
    2. Επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις αν η μπαταρία είναι εντός εγγύησης, ή απορρίψτε την μπαταρία σε ειδικό κάδο ανακύκλωσης μπαταριών.