Introducere

Această mașină este proiectată pentru a fi utilizată de proprietarii de reședințe. Este proiectată pentru a îndepărta până la 30 cm de zăpadă de pe terase, trotuare și alei mici. Nu este proiectată pentru îndepărtarea altor materiale în afară de zăpadă sau pentru curățarea suprafețelor cu pietriș. Mașina a fost proiectată să utilizeze acumulatori litiu-ion modelele 81875 (furnizate împreună cu modelul 31853), 81860, 81850 sau 81825. Utilizarea acestui produs în alte scopuri decât cele intenționate poate fi periculoasă pentru dumneavoastră și pentru alte persoane.

Modelul 31853T nu include un acumulator sau un încărcător.

Citiţi cu atenţie aceste informaţii pentru a învăţa modul corespunzător de utilizare şi întreţinere a produsului şi pentru a evita rănirea şi deteriorarea acestuia. Aveţi responsabilitatea de a utiliza produsul în mod corespunzător şi sigur.

Vizitați site-ul www.Toro.com pentru mai multe informații, inclusiv informații privind siguranța produsului și materiale de instruire, informații privind accesoriile, ajutor la căutarea unui distribuitor sau pentru înregistrarea produsului.

De fiecare dată când aveţi nevoie de service, piese originale sau informaţii suplimentare, contactaţi un centru de service autorizat sau departamentul servicii clienţi al producătorului şi pregătiţi numărul de model sau de serie al produsului. Figura 1 identifică locaţia numerelor de model sau de serie pe produs. Scrieți numerele în spațiul furnizat.

g288478
Graphic

Pentru asistență, vă rugăm să consultați www.Toro.com/support pentru videoclipuri cu instrucțiuni sau să contactați centrul de service autorizat înainte de a returna acest produs.

Siguranţă în funcţionare

CITIȚI TOATE INSTRUCȚIUNILE

AVERTISMENT— Când utilizați o mașină electrică, pentru a reduce riscul incendiului, electrocutării sau rănirii, trebuie respectate întotdeauna măsurile de protecție de bază, inclusiv următoarele:

I. Instruire

  1. Operatorul mașinii este responsabil pentru orice accidente suferite sau pericole la care sunt expuse alte persoane și bunurile acestora.

  2. Trebuie să citiți și să înțelegeți conținutul acestui Manual al operatorului înainte de a porni mașina. Asigurați-vă că toate persoanele care utilizează această mașină cunosc modul de utilizare, știu să oprească rapid motorul și înțeleg avertizările.

  3. Nu permiteți copiilor să utilizeze sau să se joace cu mașina, acumulatorul sau încărcătorul; reglementările locale pot impune o limită de vârstă pentru operator.

  4. Nu permiteți persoanelor cu capacități fizice, senzoriale sau mentale reduse sau fără experiență și cunoștințe să utilizeze mașina, acumulatorul sau încărcătorul, cu excepția cazului în care primesc instrucțiuni sau supraveghere privind utilizarea acesteia în condiții de siguranță și înțeleg pericolele implicate în timpul utilizării mașinii.

  5. Înainte să utilizați mașina, acumulatorul și încărcătorul, citiți toate instrucțiunile și marcajele de atenționare de pe aceste produse.

  6. Familiarizați-vă cu comenzile și cu utilizarea corespunzătoare a mașinii, acumulatorului și a încărcătorului.

II. Pregătirea

  1. Țineți trecătorii și copiii departe de zona de utilizare.

  2. Nu lăsaţi niciodată copii să utilizeze maşina.

  3. Nu utilizaţi maşina fără toate apărătoarele şi dispozitivele de protecţie de siguranţă montate şi funcţionând corespunzător pe aceasta.

  4. Inspectați zona în care veți utiliza mașina și îndepărtați toate obiectele care ar putea obstrucționa utilizarea mașinii sau pe care mașina le-ar putea proiecta.

  5. Folosiți doar acumulatorul specificat de Toro. Utilizarea altor accesorii sau dispozitive de atașare poate crește riscul de vătămare sau de incendiu.

  6. Conectarea încărcătorului într-o priză care nu are tensiunea cuprinsă între 100 - 240 V poate provoca un incendiu sau electrocutarea. Nu conectați încărcătorul de acumulator la o altă priză, care nu are tensiunea cuprinsă între 100 și 240 V.

  7. Nu utilizați un acumulator sau încărcător deteriorat sau modificat, care poate avea un comportament imprevizibil ce ar putea avea drept urmare un incendiu, o explozie sau poate genera un risc de vătămare.

  8. În cazul în care cablul de alimentare al încărcătorului este deteriorat, contactați un centru de service autorizat pentru a-l înlocui.

  9. Nu utilizați acumulatori care nu pot fi reîncărcați.

  10. Încărcați acumulatorul doar cu încărcătorul specificat de Toro. Un încărcător adecvat pentru un tip de acumulator poate genera un risc de incendiu dacă este utilizat cu un alt acumulator.

  11. Încărcați acumulatorul doar într-o zonă bine aerisită.

  12. Nu expuneți acumulatorul sau încărcătorul la foc sau temperaturi mai mari de 68°C.

  13. Urmați toate instrucțiunile de încărcare și nu încărcați acumulatorul în afara intervalului de temperatură specificat în instrucțiuni. În caz contrar, puteți deteriora acumulatorul și crește riscul de incendiu.

  14. Îmbrăcați-vă corespunzător—Purtați haine corespunzătoare, inclusiv protecție pentru ochi, pantaloni lungi și cizme de cauciuc. Strângeți la spate părul lung și nu purtați bijuterii care se pot agăța în piesele mobile.

III. Operare

  1. Contactul cu rotorul în timp ce aceasta se rotește va cauza vătămări grave. Țineți mâinile și picioarele la distanță de toate piesele mobile ale mașinii. Staţi la distanţă de orice gură de descărcare.

  2. Utilizarea acestei mașini în alte scopuri decât cele intenționate poate fi periculoasă pentru dumneavoastră și pentru alte persoane.

  3. Preveniți pornirea neintenționată: asigurați-vă că butonul de pornire electrică este îndepărtat din contact înainte de a conecta acumulatorul și de a manipula mașina.

  4. Utilizați mașina cu foarte mare atenție. Nu vă angrenați în nicio activitate care vă poate distrage atenția; în caz contrar, se pot înregistra daune ale proprietății sau vătămări corporale.

  5. Opriți mașina, îndepărtați butonul de pornire electrică, îndepărtați acumulatorul din mașină și așteptați ca toate mișcările să se oprească înainte de a regla, efectua lucrări de service, curăța sau depozita mașina.

  6. Nu utilizaţi maşina pe o suprafață cu pietriş.

  7. Îndepărtați acumulatorul și butonul de pornire electrică de la mașină ori de câte ori lăsați mașina nesupravegheată sau înainte de a înlocui accesoriile.

  8. Nu forțați mașina – permiteți mașinii să lucreze mai bine și mai sigur la capacitatea pentru care a fost proiectată.

  9. Fiți vigilent – acordați atenție activității și folosiți-vă simțul practic atunci când operați mașina. Nu utilizaţi maşina dacă sunteți bolnav, obosit sau sub influența alcoolului sau a drogurilor.

  10. Operați mașina doar în condiții de vizibilitate bună și în condiții meteo corespunzătoare.

  11. Acordați foarte mare atenție atunci când vă deplasați cu spatele sau când trageți mașina spre dumneavoastră.

  12. Mențineți-vă stabilitatea și echilibrul în orice moment, mai ales pe pante. Acordaţi foarte mare atenţie la schimbarea direcţiei pe pante. Nu utilizați mașina pe pante foarte abrupte. Mergeți, nu alergaţi niciodată cu mașina.

  13. Nu direcționați materialul evacuat spre nicio persoană. Evitați evacuarea materialul spre un perete sau obstacol; materialul poate ricoșa spre dumneavoastră. Opriți mașina atunci când vă deplasați pe suprafețe acoperite cu pietriș.

  14. Dacă mașina lovește un obiect sau începe să vibreze, opriți imediat mașina, îndepărtați butonul de pornire electrică, îndepărtați acumulatorul și așteptați ca toate mișcările să înceteze, înainte de a inspecta dacă mașina este deteriorată. Efectuați reparațiile necesare înainte de a o utiliza din nou.

  15. Opriți mașina ori de câte ori părăsiți poziția de utilizare, indiferent de motiv.

  16. Opriți mașina înainte de deblocarea acesteia și utilizați întotdeauna o tijă sau unealta pentru eliminarea blocajului.

  17. Opriți mașina și îndepărtați butonul de pornire electrică, înainte de încărcarea mașinii pentru transport.

  18. În condiții de utilizare abuzivă, din acumulator se poate scurge lichid; evitați contactul. Dacă intrați accidental în contact cu lichidul, spălați cu apă zona afectată. Dacă lichidul intră în contact cu ochii, apelați la un medic. Lichidul scurs din acumulator poate cauza iritații sau arsuri.

IV. Întreținerea și depozitarea

  1. Opriți mașina, îndepărtați butonul de pornire electrică, îndepărtați acumulatorul din mașină și așteptați ca toate mișcările să se oprească înainte de a regla, efectua lucrări de service, curăța sau depozita mașina.

  2. Nu încercați să reparați mașina altfel decât este prevăzut în instrucțiuni. Solicitați unui centru de service autorizat să efectueze lucrări de service asupra mașinii, folosind piese de schimb identice.

  3. Purtați mănuși și protecție pentru ochi atunci când efectuați lucrări de service asupra mașinii.

  4. Atunci când efectuați lucrări de service asupra rotorului, asigurați-vă că rotorul se poate deplasa, chiar dacă sursa de alimentare a fost oprită.

  5. Pentru a beneficia de cele mai ridicate performanțe, utilizați doar piese de schimb și accesorii originale Toro. Piesele de schimb și accesoriile altor producători pot fi periculoase și pot anula garanția produsului.

  6. Întrețineți mașina: mențineți mânerele uscate, curate și fără urme de ulei și lubrifiant. Lăsați toate protecțiile montate și asigurați-vă că funcționează corespunzător. Folosiți doar piese de schimb identice.

  7. Verificați toate componentele la intervale frecvente pentru a vă asigura că sunt bine strânse, astfel încât mașina să se afle în stare sigură de funcționare.

  8. Verificați dacă există piese deteriorate ale mașinii. Verificați dacă piesele mobile nu mai sunt aliniate corespunzător sau dacă sunt blocate, verificați dacă există piese sau suporturi rupte, precum și orice alte condiții care ar putea afecta operarea mașinii. Dacă nu este indicat altfel în instrucțiuni, solicitați unui centru de service autorizat să repare sau să înlocuiască o protecție sau o piesă defectă.

  9. Atunci când nu utilizați acumulatorul, țineți-l departe de obiecte metalice precum agrafe pentru hârtie, monede, chei, cuie și șuruburi care pot realiza o conexiune între borne. Scurtcircuitarea bornelor acumulatorului poate provoca arsuri sau un incendiu.

  10. Atunci când nu utilizați mașina, depozitați-o în interior, într-un loc uscat și sigur, care nu este la îndemâna copiilor.

  11. ATENȚIE – un acumulator manipulat necorespunzător poate prezenta un risc de incendiu sau de arsuri chimice. Nu dezasamblați acumulatorul. Nu încălziți acumulatorul la temperaturi de peste 68°C și nu îi dați foc. Înlocuiți acumulatorul doar cu un acumulator original Toro; folosirea unui alt tip de acumulator poate provoca un incendiu sau o explozie. Nu lăsați acumulatorii la îndemâna copiilor și păstrați acumulatorii în ambalajele originale, până când sunteți gata să îi folosiți.

  12. Nu eliminați acumulatorii aruncându-i în foc. Celula poate exploda. Verificați reglementările locale pentru eventuale instrucțiuni speciale de eliminare.

PĂSTRAȚI ACESTE

INSTRUCȚIUNI

Decal-uri instrucţionale şi de siguranţă

Graphic

Instrucţiunile şi autocolantele cu informaţii privind siguranţa sunt uşor vizibile pentru operator şi sunt amplasate lângă orice zonă cu potenţial risc. Înlocuiţi orice autocolant care este deteriorat sau lipseşte.

decal137-2257
decal137-2258
decal137-9495
decal137-9463
decal137-9489
decal137-9490
decal137-9461
decal115-5660

Reglare

Note: La momentul achiziției, acumulatorul nu este încărcat integral. Înainte de a utiliza mașina pentru prima dată, consultați Încărcarea acumulatorului.

Montarea încărcătorului (opțional)

Dacă doriți, montați încărcătorul în siguranță pe un perete, folosind orificiile pentru montarea pe perete, cu formă de gaură de cheie, amplasate pe spatele încărcătorului.

Montați încărcătorul la interior (cum ar fi într-un garaj sau într-un alt loc uscat), în apropierea unei prize, dar fără a fi la îndemâna copiilor.

Consultați Figura 2 pentru asistență privind montarea încărcătorului.

Glisați încărcătorul pe elementele de montare amplasate în mod corespunzător, pentru a fixa încărcătorul (elementele de montare nu sunt incluse).

g247359

Desfășurarea mânerului

  1. Îndepărtați mașina din cutie.

  2. Desfaceți mânerul superior și permiteți fixarea în poziție a butoanelor acestuia (A din Figura 3).

  3. Strângeți butoanele mânerului (B din Figura 3).

    g282574
  4. Îndepărtați butoanele mânerelor inferioare de pe ambele părți ale mașinii (Figura 4).

    Note: Butoanele inferioare sunt instalate pe o piuliță sudabilă în partea laterală a mașinii.

    g303594
  5. Fixați mânerul inferior în poziție și instalați butoanele acestuia așa cum este prezentat în Figura 5.

    Note: Puteți folosi o cheie pe hexagonul din exteriorul butonului pentru a strânge butonul.

    Important: Strângeți butoanele până când bara de ghidare atinge placa laterală, fără niciun spațiu.

    g303595

Montarea deflectorului pentru jgheab

Piese solicitate pentru această procedură:

Deflector jgheab1
60V Snowthrower - Installing the Chute
g316999

Montarea axului pentru controlul jgheabului

Piese solicitate pentru această procedură:

Tijă de control jgheab1
  1. Asigurați-vă că jgheabul este orientat spre față (Figura 7).

  2. Cu mânerul orientat spre față, instalați tija de control a jgheabului în ghidaj și împingeți-o în jos până când se fixează în poziție (Figura 7).

    g282249

Rezumat al produsului

g318456

Interval de temperaturi de funcţionare corespunzătoare

Încărcați/depozitați acumulatorul la temperaturi cuprinse între5°C și 40°C*
Folosiți acumulatorul la temperaturi cuprinse între-30°C și 49°C*
Folosiți mașina la temperaturi cuprinse între-30°C și 49°C*

*Timpul de încărcare va crește dacă nu încărcați acumulatorul în acest interval.

Depozitați mașina, acumulatorul și încărcătorul într-o zonă curată, uscată și închisă.

Operare

Montarea acumulatorului

  1. Asigurați-vă că orificiile acumulatorului nu prezintă praf sau reziduuri.

  2. Ridicați capacul compartimentului pentru acumulator (A din Figura 9).

  3. Aliniați canalul acumulatorului cu proeminența de pe mașină și glisați acumulatorul în compartiment până când se fixează prin blocare (B din Figura 9).

  4. Închideți capacul compartimentului pentru acumulator (C din Figura 9).

g282250

Pornirea mașinii

  1. Asigurați-vă că acumulatorul este instalat în mașină; consultați Montarea acumulatorului.

  2. Introduceți butonul de pornire electrică în demaror (A din Figura 10).

  3. Strângeți maneta și țineți-o strânsă spre mâner (B și C din Figura 10).

    Note: Când strângeți maneta, se aprind luminile și indicatorul luminos de încărcare a acumulatorului de pe acesta.

  4. Apăsați butonul de pornire electrică și mențineți-l apăsat până când pornește motorul (D din Figura 10).

g288479

Activarea modului ECO

Utilizarea modului ECO poate prelungi durata de viață a acumulatorului prin reducerea vitezei rotorului; utilizați modul ECO ori de câte ori curățați zăpada pe distanță scurtă. Activați modul ECO utilizând comutatorul ECO, așa cum este prezentat în Figura 8.

g318457

Oprirea mașinii

  1. Eliberarea manetei (A din Figura 12).

  2. Îndepărtați butonul de pornire electrică de la demaror (B din Figura 12).

  3. Îndepărtați acumulatorul; consultați Îndepărtarea acumulatorului din mașină.

    Note: Oricând nu utilizați dispozitivul, îndepărtați acumulatorul.

g247446

Îndepărtarea acumulatorului din mașină

  1. Ridicați capacul compartimentului pentru acumulator.

  2. Apăsați clichetul acumulatorului pentru a elibera acumulatorul și pentru a-l îndepărta.

  3. Închideți capacul compartimentului pentru acumulator.

Încărcarea acumulatorului

Important: La momentul achiziției, acumulatorul nu este încărcat integral. Înainte de a utiliza mașina pentru prima dată, amplasați acumulatorul în încărcător și încărcați-l până când afișajul LED indică faptul că acumulatorul este complet încărcat. Citiți toate precauțiile privind siguranța.

Important: Încărcați acumulatorul doar la temperaturi care se încadrează în intervalul corespunzător; consultați Specificaţii.

Note: În orice moment, apăsați butonul care indică nivelul de încărcare a acumulatorului de pe acumulator, pentru a afișa nivelul actual de încărcare (indicatoare LED).

  1. Asigurați-vă că orificiile acumulatorului nu prezintă praf sau reziduuri.

    g290533
  2. Aliniați canalul acumulatorului (Figura 13) cu proeminența încărcătorului.

  3. Glisați acumulatorul în încărcător până când este fixat corespunzător (Figura 13).

  4. Pentru a îndepărta acumulatorul, glisați acumulatorul înapoi, afară din încărcător.

  5. Consultați următorul tabel pentru a interpreta stările indicatorului luminos LED de pe încărcător.

    Indicator luminosIndică
    OpritAcumulatorul nu este introdus
    Verde intermitentAcumulatorul se încarcă
    VerdeAcumulatorul este încărcat
    RoșuAcumulatorul și/sau încărcătorul au o temperatură mai mare sau mai mică decât intervalul de temperatură corespunzător
    Roșu intermitentEroare la încărcarea acumulatorului*

*Consultați pentru mai multe informații.

Important: Acumulatorul poate fi lăsat în încărcător pentru perioade scurte de timp între utilizări.Dacă acumulatorul nu va fi utilizat pentru perioade lungi, îndepărtați acumulatorul din încărcător; consultați Înainte de depozitare.

Reglarea jgheabului de evacuare şi deflectorului jgheabului

Pentru a regla jgheabul de evacuare, deplasați mânerul de pe tija de control al jgheabului în direcția în care doriți să direcționați zăpada.

Pentru a regla deflectorul jgheabului (și, prin urmare, înălțimea fluxului de zăpadă), apăsați declanșatorul și ridicați sau coborâți deflectorul jgheabului (Figura 14).

g318452

Atenţie

Un spațiu între jgheabul de evacuare și deflectorul jgheabului poate permite mașinii să arunce zăpadă și obiecte în direcția operatorului. Obiectele proiectate pot cauza vătămări corporale grave.

  • Nu deplasați deflectorul jgheabului prea mult în față, astfel încât să apară un spațiu între jgheabul de evacuare și deflectorul jgheabului.

  • Nu reglați deflectorul jgheabului cu bara de control al puterii cuplată. Eliberați bara de control al puterii înainte de a regla deflectorul jgheabului.

Curățarea unui jgheab de evacuare înfundat

Atenţie

Contactul unui rotor cu mâinile în interiorul jgheabului de evacuare poate cauza vătămări corporale grave.

Nu curățați niciodată cu mâinile jgheabul de evacuare.

  1. Opriți mașina, îndepărtați butonul de pornire electrică și îndepărtați acumulatorul.

  2. Aşteptaţi 10 secunde pentru a vă asigura că lamele rotorului nu se mai rotesc.

  3. Utilizaţi întotdeauna un instrument de curăţare, nu mâinile, pentru a curăţa jgheabul.

Indicaţii de exploatare

Atenţie

Rotorul poate arunca pietre, jucării sau alte obiecte străine şi poate cauza rănirea gravă a operatorului sau trecătorilor.

  • Mențineți obiectele pe care lamele rotorului le pot prinde și proiecta la distanță de zona care va fi curățată.

  • Țineți copiii și animalele de companie la distanță de zona de utilizare.

  • După ce a nins, îndepărtați zăpada cât mai repede posibil.

  • Împingeți mașina în față, dar lăsați-o să funcționeze în propriul ritm.

  • Treceți de mai multe ori pe fiecare brazdă pentru a asigura îndepărtarea completă a zăpezii.

  • Descărcați zăpada în direcția opusă vântului, de fiecare dată când este posibil.

Prevenirea înghețului după utilizare

  • Lăsați motorul să funcționeze timp de câteva minute pentru a preveni înghețarea pieselor mobile. Opriți mașina, așteptați ca toate piesele mobile să se oprească și îndepărtați gheața și zăpada din mașină.

  • Curățați orice urmă de zăpadă și gheață de la baza jgheabului.

  • Rotiți jgheabul de evacuare la stânga și la dreapta pentru a-l curăța de orice acumulare de gheață.

  • Pe condiții de zăpadă și vreme rece, anumite comenzi și piese mobile pot îngheța. Nu utilizați forță excesivă când încercați să acționați comenzile înghețate. Dacă întâmpinați dificultăți în utilizarea oricăror comenzi sau componente, porniți mașina și lăsați-o să funcționeze timp de câteva minute.

Întreţinere

Opriți mașina, îndepărtați butonul de pornire electrică, îndepărtați acumulatorul din mașină și așteptați ca toate mișcările să se oprească înainte de a regla, efectua lucrări de service, curăța sau depozita mașina.

Înlocuirea screperului

Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
La intervale de 20 de ore
  • Înlocuiți lama screperului.
  • Înlocuiți lama screperului dacă este deteriorată sau dacă performanța de răzuire este redusă semnificativ.

    Când este necesar, scoateți și înlocuiți screperul așa cum este prezentat în Figura 15.

    g248009

    Depozitare

    Important: Depozitați mașina, acumulatorul și încărcătorul doar la temperaturi care se încadrează în intervalul corespunzător; consultați Specificaţii.

    Important: Dacă depozitați acumulatorul în afara sezonului, încărcați-l până ce 2-3 indicatoare LED de pe acumulator devin verzi. Nu depozitați un acumulator încărcat sau descărcat complet. Atunci când sunteți pregătit să utilizați mașina din nou, încărcați acumulatorul până când indicatorul luminos din partea stângă a încărcătorului devine verde sau până când toate cele 4 indicatoare LED de pe acumulator devin verzi.

    • Deconectați produsul de la sursa de alimentare (adică îndepărtați fișa din sursa de alimentare sau acumulator) și verificați dacă există defecțiuni în urma utilizării.

    • Curățați toate materiile străine de pe produs.

    • Nu depozitați echipamentul cu acumulatorul montat.

    • Când nu sunt utilizate, depozitați mașina, acumulatorul și încărcătorul în locuri care nu sunt la îndemâna copiilor.

    • Țineți mașina, acumulatorul și încărcătorul departe de agenți corozivi, cum ar fi substanțe chimice folosite în grădină sau săruri pentru dezghețare.

    • Pentru a reduce riscul vătămării corporale grave, nu depozitați acumulatorul în aer liber sau în autovehicule.

    • Depozitați mașina, acumulatorul și încărcătorul într-o zonă curată, uscată și închisă.

    Pregătirea acumulatorului în vederea reciclării

    Important: După îndepărtare, acoperiți bornele acumulatorului cu bandă adezivă de mare rezistență. Nu încercați să distrugeți sau să dezasamblați acumulatorul sau să îndepărtați oricare dintre componentele sale.

    Contactați autoritățile locale sau distribuitorul dumneavoastră autorizat Toro pentru mai multe informații privind reciclarea responsabilă a acumulatorului.

    Înlăturarea defecţiunilor

    Efectuați doar pașii descriși în aceste instrucțiuni. Dacă nu puteți soluționa problema pe cont propriu, toate lucrările suplimentare de inspecție, întreținere și reparații trebuie efectuate de un centru de service autorizat sau de un specialist cu calificări similare.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Mașina nu funcționează sau nu funcționează continuu.
    1. Acumulatorul este descărcat.
    2. Acumulatorul nu este poziționat corect.
    3. Acumulatorul are o temperatură mai mare sau mai mică decât intervalul de temperatură corespunzător.
    4. Acumulatorul a depășit limitele ridicate de amperaj.
    5. Cablurile acumulatorului sunt umede.
    6. Acumulatorul este deteriorat.
    7. Mașina are o altă problemă electrică.
    1. Încărcați acumulatorul.
    2. Asigurați-vă că acumulatorul este introdus până la capăt în carcasă.
    3. Mutați acumulatorul într-un loc uscat, cu temperaturi cuprinse între 5°C și 40°C.
    4. Eliberați declanșatorul, apoi apăsați comutatorul declanșatorului.
    5. Lăsați acumulatorul să se usuce sau ștergeți-l complet.
    6. Înlocuiți acumulatorul.
    7. Contactaţi un centru de service autorizat.
    Mașina nu atinge capacitatea maximă.
    1. Nivelul de încărcare a acumulatorului este prea redus.
    2. Gurile de aerisire sunt blocate.
    1. Îndepărtați acumulatorul din mașină și încărcați-l complet.
    2. Curățați gurile de aerisire.
    Acumulatorul își pierde rapid din nivelul de încărcare.
    1. Acumulatorul are o temperatură mai mare sau mai mică decât intervalul de temperatură corespunzător.
    2. Mașina este suprasolicitată.
    1. Mutați acumulatorul într-un loc uscat, cu temperaturi cuprinse între 5°C și 40°C.
    2. Împingeți mașina cu mai puțină forță.
    Încărcătorul nu funcționează.
    1. Încărcătorul are o temperatură mai mare sau mai mică decât intervalul de temperatură corespunzător.
    2. Priza la care este conectat încărcătorul nu este sub tensiune.
    1. Mutați încărcătorul într-un loc uscat, cu temperaturi cuprinse între 5°C și 40°C.
    2. Contactați un electrician calificat pentru a repara priza.
    Indicatorul luminos LED de pe încărcător este roșu.
    1. Încărcătorul și/sau acumulatorul au o temperatură mai mare sau mai mică decât intervalul de temperatură corespunzător.
    1. Deconectați încărcătorul și mutați încărcătorul și acumulatorul într-un loc uscat, cu temperaturi cuprinse între 5°C și 40°C.
    Indicatorul luminos LED de pe încărcător se aprinde roșu intermitent.
    1. Există o eroare de comunicare între acumulator și încărcător.
    2. Acumulatorul are o capacitate redusă.
    1. Îndepărtați acumulatorul din încărcător, deconectați încărcătorul de la priză și așteptați 10 secunde. Conectați încărcătorul din nou la priză și introduceți acumulatorul în încărcător. Dacă indicatorul luminos LED de pe încărcător se aprinde în continuare roșu intermitent, repetați procedura. Dacă indicatorul luminos LED de pe încărcător se aprinde în continuare roșu intermitent, după 2 încercări, eliminați în mod corespunzător acumulatorul la un centru de reciclare.
    2. Contactaţi centrul de service autorizat dacă acumulatorul este încă în garanție sau eliminați acumulatorul la un centru de reciclare.