Johdanto

Tämä ajettava vaakatasoleikkuri on tarkoitettu kaupalliseen ammattikäyttöön. Se on tarkoitettu pääasiassa asuinkiinteistöjen ja kaupallisten kiinteistöjen viheralueiden ruohonleikkuuseen. Tuotteen käyttäminen muuhun kuin sen aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.

Lue nämä tiedot huolellisesti, jotta oppisit käyttämään ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sekä välttämään tapaturmia ja tuotevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä.

Käy osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tuoteturvallisuuteen ja käyttökoulutukseen liittyviä materiaaleja, tietoja lisävarusteista tai lähimmästä jälleenmyyjästä tai haluat rekisteröidä tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperäisiä Toro-varaosia tai lisätietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tällöin tuotteen malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Kuva 1 näyttää laitteen malli ja sarjanumeron sijainnin. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

Important: Skannaamalla sarjanumerokilvessä olevan QR-koodin (jos varusteena) mobiililaitteella saat tuotetietoja sekä takuu- ja varaosatietoja.

g233855

Tässä käyttöoppaassa käytetään kahta termiä tietojen korostamiseksi. Tärkeää kiinnittää huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Turvallisuusvaroitusmerkki (Kuva 2) näkyy sekä tässä käyttöoppaassa että koneessa. Se osoittaa tärkeitä turvallisuusilmoituksia, joiden ohjeita on noudatettava onnettomuuksien välttämiseksi. Tämän merkin yhteydessä näkyy sana Hengenvaara, Vaara tai Varoitus.

  • Hengenvaara: ilmaisee välittömästi vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.

  • Vaara: ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen.

  • Varoitus: ilmaisee mahdollisesti vaarallisen tilanteen, joka jatkuessaan saattaa johtaa vähäiseen tai lievään loukkaantumiseen.

sa-black

Tämä tuote on asiaankuuluvien eurooppalaisten direktiivien mukainen. Lisätietoja on erillisessä tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa.

Tutustu koneen mukana toimitettuihin moottorin valmistajan tietoihin.

Brutto- tai nettovääntö: Moottorin valmistaja on mitannut tämän moottorin brutto- tai nettoväännön laboratoriossa SAE J1940:n tai J2723:n mukaisesti. Tämän luokan leikkurin moottorin todellinen vääntö on huomattavasti alhaisempi, koska se on säädetty turvallisuuteen, päästöihin ja käyttöön liittyvien vaatimusten mukaisesti. Tutustu koneen mukana toimitettuihin moottorin valmistajan tietoihin.

Turvaohjeet

Tämä kone on suunniteltu standardin EN ISO 5395 mukaisesti.

Yleinen turvallisuus

Tämä tuote voi katkaista jalan tai käden sekä singota esineitä. Noudata aina kaikkia turvallisuusohjeita, jotta vakavilta loukkaantumisilta vältytään.

  • Lue ja sisäistä tämän käyttöoppaan sisältö ennen moottorin käynnistämistä.

  • Pidä sivulliset ja lapset loitolla.

  • Älä anna lasten tai kouluttamattomien henkilöiden käyttää tai huoltaa konetta. Anna vain vastuullisten, koulutettujen, ohjeisiin perehtyneiden ja fyysisesti konetta käyttämään kykenevien henkilöiden käyttää tai huoltaa konetta.

  • Pidä turvakaari aina lukittuna yläasentoon ja käytä turvavyötä.

  • Älä käytä konetta äkkijyrkkien kohtien, ojien, vallien, vesiesteiden tai muiden vaarakohtien lähellä. Älä aja koneella rinteillä, joiden kaltevuus on yli 15 astetta.

  • Älä laita käsiä tai jalkoja koneen liikkuvien osien lähelle.

  • Älä käytä konetta ilman paikallaan olevia ja asianmukaisesti toimivia suojuksia, turvakytkimiä ja muita turvalaitteita.

  • Sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen huoltoa, säätämistä, tankkausta, puhdistusta tai varastointia.

Kaltevuuskaavio

g011841

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decaloemmarkt
decalbatterysymbols
decal93-7818
decal106-5517
decal107-3069
decal112-3858
decal112-9028
decal116-5610
decal116-8588
decal109-6014
decal117-1194
decal117-3848
decal126-4363
decal126-7816
decal126-8172
decal126-9939
decal136-9024
decal136-8992
decalptosymbols
decaltransportlock
decal126-6194
decal126-6183
decal136-1305
decal136-1720
decal132-0871

Laitteen yleiskatsaus

g227688

Tutustu kaikkiin ohjauslaitteisiin, ennen kuin käynnistät moottorin ja käytät konetta.

Ohjauspaneeli

g271171

Avainkytkin

Moottori käynnistetään ja sammutetaan avainkytkimestä. Siinä on kolme asentoa: PYSäYTYS, KäYNNISSä ja KäYNNISTYS. Katso Moottorin käynnistys.

Rikastimen vipu

Käynnistä kylmä moottori käyttämällä rikastimen vipua.

Kaasuvipu

Kaasuvivulla ohjataan moottorin kierrosnopeutta, ja siinä on portaaton säätö HIDAS-asennosta NOPEA-asentoon (Kuva 5).

Teräkytkin (voimanulosotto)

Teräkytkin, joka on merkitty voimanulosoton (PTO) kuvakkeella, kytkee ja vapauttaa voimansiirron leikkuuteriin (Kuva 5).

Tuntilaskuri

Tuntilaskuri mittaa, kuinka kauan moottori on ollut käynnissä kaiken kaikkiaan. Se toimii moottorin ollessa käynnissä. Määritä mitatun ajan avulla, milloin määräaikaishuollot tulee suorittaa (Kuva 6).

g187133

Turvajärjestelmän merkkivalot

Nämä ovat tuntilaskurissa olevia merkintöjä. Musta kolmio ilmoittaa, että turvajärjestelmän komponentti on oikeassa asennossa (Kuva 6).

Akun merkkivalo

Jos virta-avain käännetään KäYNNISSä-asentoon muutaman sekunnin ajaksi, akun jännite näkyy kohdassa, jossa tavallisesti näkyvät tunnit.

Akun merkkivalo syttyy, kun avainkytkin kytketään ja kun varaus on asianmukaista käyttötasoa alhaisempi (Kuva 6).

Liikkeenohjausvivut

Liikkeenohjausvivuilla konetta kuljetetaan eteen- ja taaksepäin sekä käännetään (Kuva 4).

Lukittu vapaa-asento

Ennen kuin poistut koneesta, siirrä liikkeenohjausvivut keskeltä ulospäin LUKITTU VAPAA -asentoon (Kuva 25). Siirrä liikkeenohjausvivut aina LUKITTU VAPAA -asentoon, kun pysäytät koneen tai jätät sen ilman valvontaa.

Seisontajarruvipu

Aina kun sammutat moottorin, kytke seisontajarru, jotta kone ei pääse liikkumaan vahingossa.

Polttoaineen sulkuventtiili

Sulje polttoaineen sulkuventtiili koneen kuljetuksen tai varastoinnin aikana. Katso kohta Polttoaineen sulkuventtiilin käyttö.

Note: Ominaisuuksia ja rakennetta voidaan muuttaa ilmoittamatta.

Leveys:

Ilman leikkuupöytää124 cm
Suuntain ylhäällä144 cm
Suuntain alhaalla171 cm

Pituus:

Pituus208 cm

Korkeus:

Turvakaari ylhäälläTurvakaari alhaalla
179 cm125 cm

Paino:

Paino391–434 kg

Lisätarvikkeet/lisävarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyväksytyistä lisälaitteista ja -varusteista.

Käytä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita, jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyisi voimassa. Muiden valmistajien varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

Käyttö

Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Ennen käyttöä

Turvallisuus ennen käyttöä

Yleinen turvallisuus

  • Älä anna lasten tai kouluttamattomien henkilöiden käyttää tai huoltaa konetta. Paikalliset säännökset saattavat asettaa rajoituksia käyttäjän iälle. Omistaja vastaa käyttäjien ja mekaanikkojen koulutuksesta.

  • Tarkasta koneen käyttöalue ja poista siltä kaikki esineet, jotka voivat haitata koneen käyttöä tai joita kone voi singota.

  • Tutustu laitteen turvallisen käytön ohjeisiin, ohjauslaitteisiin ja turvamerkintöihin.

  • Tarkista, että käyttäjän pitokytkimet, turvakytkimet ja suojukset ovat paikoillaan ja toimivat oikein. Älä käytä konetta, mikäli ne eivät toimi kunnolla.

  • Sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen huoltoa, säätämistä, tankkausta, puhdistusta tai varastointia.

  • Tarkista ennen leikkaamista, että koneen leikkuukokoonpanot toimivat oikein.

  • Tutki maasto, jotta voit arvioida, mitä tarvikkeita sekä lisälaitteita ja -varusteita koneen turvallinen käyttö edellyttää.

  • Pukeudu asianmukaisesti. Käytä silmäsuojaimia, pitkiä housuja, tukevia liukastumisen estäviä kenkiä ja kuulosuojaimia. Sido pitkät hiukset. Älä käytä löysiä vaatteita tai riippuvia koruja.

  • Älä kuljeta koneessa matkustajia.

  • Pidä sivulliset ja lemmikit poissa koneen luota käytön aikana. Sammuta kone ja lisälaitteet, jos työskentelyalueelle tulee ihmisiä.

  • Älä aja koneella, elleivät kaikki suojukset ja turvalaitteet, kuten suuntaimet ja koko ruohonkerääjä, ole paikoillaan ja toimi oikein. Vaihda kuluneet tai vahingoittuneet osat tarvittaessa.

Polttoaineturvallisuus

  • Polttoaine on hyvin tulenarkaa ja räjähdysherkkää. Polttoaineen aiheuttama tulipalo tai räjähdys voi aiheuttaa palovammoja ja omaisuusvahinkoja.

    • Aseta säiliö tai kone suoraan maahan ennen polttoaineen lisäystä. Älä aseta niitä ajoneuvoon tai minkään esineen päälle. Muutoin staattinen purkaus voi sytyttää polttoaineen.

    • Täytä polttoainesäiliö ulkona avoimessa tilassa tasaisella alustalla, kun moottori on jäähtynyt. Pyyhi läikkynyt polttoaine pois.

    • Älä käsittele polttoainetta tupakoidessasi tai avotulen tai kipinöiden lähellä.

    • Älä irrota polttoainesäiliön korkkia tai lisää polttoainetta säiliöön moottorin ollessa käynnissä tai kuuma.

    • Jos polttoainetta läikkyy, älä yritä käynnistä moottoria. Vältä luomasta kipinälähteitä, ennen kuin polttoainehöyryt ovat hälvenneet.

    • Polttoainetta tulee säilyttää hyväksytyssä polttoaineastiassa, joka tulee pitää poissa lasten ulottuvilta.

  • Polttoaine on haitallista tai tappavaa nieltynä. Pitkäaikainen altistuminen höyryille voi aiheuttaa vakavan tapaturman ja sairauksia.

    • Vältä höyryjen hengittämistä.

    • Pidä kasvot ja kädet etäällä jakelupistoolista ja polttoainesäiliöstä.

    • Älä päästä polttoainetta silmiin tai iholle.

  • Älä säilytä konetta tai polttoainesäiliötä tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).

  • Älä täytä astioita ajoneuvon sisällä tai ajoneuvon tai perävaunun lavalla, jossa on muovipäällyste. Aseta astiat aina maahan ja pois ajoneuvon läheltä ennen polttoaineen lisäämistä.

  • Poista laite ajoneuvosta tai perävaunusta ja tankkaa laite, kun sen pyörillä on kosketus maahan. Jos se ei ole mahdollista, tankkaa mieluummin kannettavasta astiasta kuin polttoaineen jakelupistoolilla.

  • Käytä laitetta vain, kun pakokaasujärjestelmä on kokonaisuudessaan paikallaan ja toimii oikein.

  • Pidä pistoolia polttoainesäiliön reunaa tai astian aukkoa vasten koko tankkaamisen ajan. Älä käytä polttoainepistoolin aukilukituskytkintä.

  • Jos polttoainetta on roiskunut vaatteille, vaihda vaatteet välittömästi.

  • Älä täytä polttoainesäiliötä liian täyteen. Aseta polttoainesäiliön korkki paikalleen ja kiristä se huolellisesti.

  • Vähennä tulipalon vaaraa poistamalla ruoho ja roskat leikkuuyksiköstä, äänenvaimentimesta, käyttöyksiköistä, ruohonkerääjästä ja moottoritilasta. Puhdista öljy- ja polttoaineroiskeet.

Polttoaineen lisäys

Suositeltu polttoaine

  • Moottori toimii parhaiten, kun käytetään vain puhdasta ja uutta (korkeintaan 30 päivää vanhaa) lyijytöntä bensiiniä, jonka tieoktaaniluku (pumppuoktaaniluku) on vähintään 87 (RON + MON / 2).

  • Etanoli: Enintään 10 % etanolia (bensiinin ja etanolin seosta) tai 15 % MTBE:tä (metyyli-tertiääri-butyylieetteriä) sisältävää polttoainetta voidaan käyttää. Etanoli ja MTBE eivät ole sama asia. Bensiiniä, jonka tilavuudesta enemmän kuin 15 % (E15) on etanolia, ei ole hyväksytty käyttöön. Älä käytä bensiiniä, jonka tilavuudesta enemmän kuin 10 % on etanolia (kuten 15 % etanolia sisältävä E15, 20 % etanolia sisältävä E20 tai enintään 85 % etanolia sisältävä E85). Muun kuin hyväksytyn bensiinin käyttö voi aiheuttaa toimintaongelmia ja/tai moottorivaurioita, joita takuu ei ehkä kata.

  • Metanolia sisältävää bensiiniä ei saa käyttää.

  • Älä säilytä polttoainetta talven yli polttoainesäiliössä tai -astioissa, ellei polttoaineeseen ole lisätty stabilointiainetta.

  • Bensiiniin ei saa lisätä öljyä.

Stabilointi-/lisäaineen käyttö

Polttoaineen stabilointi-/lisäaineen käytöllä on seuraavia etuja:

  • Pitää polttoaineen tuoreena pidempään polttoaineen stabilointiaineen valmistajan ohjeiden mukaisesti käytettynä

  • Se puhdistaa moottoria käytön aikana.

  • Se estää liimamaisen hartsin kerääntymisen polttoainejärjestelmään, mikä vaikeuttaisi käynnistämistä.

    Important: Älä käytä metanolia tai etanolia sisältäviä lisäaineita.

    Lisää polttoaineeseen oikea määrä stabilointi-/lisäainetta.

    Note: Stabilointi-/lisäaine toimii tehokkaimmin, kun se sekoitetaan tuoreeseen polttoaineeseen. Käytä stabilointiainetta aina, jottei polttoainejärjestelmään kerääntyisi hartsimaisia jäämiä.

Polttoainesäiliön täyttö

  1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

  2. Kytke seisontajarru.

  3. Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

  4. Puhdista polttoainesäiliön korkin ympäristö.

  5. Täytä säiliö täyttöaukon kaulan alaosaan asti (Kuva 7).

    Note: Polttoainesäiliötä ei saa täyttää aivan täyteen. Säiliöön jäävä tyhjä tila sallii polttoaineen laajentumisen.

    g036751

Päivittäisen huollon suorittaminen

Suorita kohdan osassa ”Ennen jokaista käyttökertaa tai päivittäin” mainitut toimet ennen koneen käynnistystä päivittäin.

Uuden koneen sisäänajo

Uusissa moottoreissa täyden voiman saavuttaminen kestää jonkin aikaa. Uuden ruohonleikkurin leikkuupöydissä ja vetojärjestelmissä on enemmän moottoria kuormittavaa kitkaa. Sisäänajo kestää 40–50 tuntia, kunnes uudet koneet saavuttavat täyden voiman ja parhaan suorituskyvyn.

Kaatumissuojausjärjestelmän (ROPS) käyttö

Vaara

Kaatumisesta aiheutuvan loukkaantumisen tai kuoleman välttämiseksi turvakaari on pidettävä lukittuna yläasentoon ja turvavyötä on käytettävä.

Varmista, että istuin on kiinnitetty koneeseen.

Vaara

Kaatumissuojausta ei ole, kun turvakaari on alhaalla.

  • Laske turvakaari vain silloin, kun se on aivan välttämätöntä.

  • Älä käytä turvavyötä, kun turvakaari on alhaalla.

  • Aja hitaasti ja varovasti.

  • Nosta turvakaari ylös heti, kun tilaa on riittävästi.

  • Tarkista vapaa alikulkukorkeus (esim. puiden oksat, porttikäytävät, sähkölinjat) ennen kuin ajat mahdollisen esteen alitse. Varo osumasta esteeseen.

Turvakaaren lasku

Important: Laske turvakaari vain silloin, kun se on aivan välttämätöntä.

  1. Laske turvakaari painamalla turvakaaren yläosaa eteenpäin.

  2. Vapauta nupit vetämällä ne ulos ja kiertämällä niitä 90 astetta (Kuva 8).

  3. Laske turvakaari ala-asentoon (Kuva 8).

    g036746

Turvakaaren nosto

Important: Käytä aina turvavyötä, kun turvakaari on nostettuna.

  1. Nosta turvakaari käyttöasentoon ja kierrä nuppeja niin, että ne asettuvat osittain uriin (Kuva 8).

  2. Nosta turvakaari täysin pystyasentoon painamalla turvakaaren yläosaa niin, että tapit napsahtavat paikoilleen, kun ne ovat reikien kohdalla (Kuva 8).

  3. Paina turvakaarta ja varmista, että molemmat tapit on kytketty.

Turvajärjestelmän käyttö

Vaara

Jos turvakytkimet ovat irronneet tai vaurioituneet, kone saattaa toimia odottamattomalla tavalla ja aiheuttaa henkilövahinkoja.

  • Älä kajoa turvakytkimiin.

  • Tarkista turvakytkimien toimivuus päivittäin ja vaihda mahdolliset vaurioituneet kytkimet ennen koneen käyttämistä.

Tietoa turvajärjestelmästä

Turvajärjestelmä huolehtii siitä, että moottori käynnistyy vain seuraavien olosuhteiden vallitessa:

  • seisontajarru on kytketty

  • teräkytkin (voimanulosotto) on vapautettu

  • Liikkeenohjausvivut ovat LUKITTU VAPAA -asennossa.

Turvajärjestelmä myös sammuttaa moottorin, kun liikkeenohjausvivut siirretään LUKITTU VAPAA -asennosta seisontajarrun ollessa kytkettynä tai jos käyttäjä nousee istuimelta voimanulosoton (PTO) ollessa kytkettynä.

Tuntilaskurissa on merkkivaloja, jotka ilmoittavat käyttäjälle, kun turvajärjestelmän komponentti on oikeassa asennossa. Kun komponentti on oikeassa asennossa, merkkivalo näkyy näytössä.

g187670

Turvajärjestelmän testaus

HuoltoväliHuoltotoimenpide
Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista turvajärjestelmän toiminta.
  • Tarkista turvajärjestelmän toimivuus aina ennen koneen käyttöä. Jos turvajärjestelmä ei toimi alla kuvatulla tavalla, se on välittömästi korjautettava valtuutetussa huoltoliikkeessä.

    1. Istu istuimella, kytke seisontajarru ja kytke teräkytkin (voimanulosotto) PääLLä-asentoon. Yritä käynnistää moottori. Moottori ei saa käynnistyä.

    2. Istu istuimella, kytke seisontajarru ja kytke teräkytkin (voimanulosotto) POIS-asentoon. Siirrä jompikumpi liikkeenohjausvipu pois LUKITTU VAPAA -asennosta. Yritä käynnistää moottori. Moottori ei saa käynnistyä. Toista toisella ohjausvivulla.

    3. Istu istuimella, kytke seisontajarru ja siirrä teräkytkin (voimanulosotto) POIS-asentoon ja liikkeenohjausvivut LUKITTU VAPAA -asentoon. Käynnistä moottori. Kun moottori on käynnissä, vapauta seisontajarru, kytke teräkytkin (voimanulosotto) ja nouse hieman istuimelta. Moottorin pitäisi sammua.

    4. Istu istuimella, kytke seisontajarru ja siirrä teräkytkin (voimanulosotto) POIS-asentoon ja liikkeenohjausvivut LUKITTU VAPAA -asentoon. Käynnistä moottori. Kun moottori käy, aseta jompikumpi liikkeenohjausvipu keskelle ja liiku (eteenpäin tai taaksepäin). Moottorin tulee sammua. Toista toisella liikkeenohjausvivulla.

    5. Istu istuimella, vapauta seisontajarru ja siirrä teräkytkin (voimanulosotto) POIS-asentoon ja liikkeenohjausvivut LUKITTU VAPAA -asentoon. Yritä käynnistää moottori. Moottori ei saa käynnistyä.

    Istuimen säätö

    Istuin siirtyy eteen- ja taaksepäin. Säädä istuin siten, että pystyt ohjaamaan konetta parhaiten ja asentosi on mahdollisimman mukava. (Kuva 10).

    g027632

    Takaiskunvaimenninkokoonpanojen säätö

    MyRide™-jousitusjärjestelmää voidaan säätää siten, että ajo on tasaista ja mukavaa. Jousitusjärjestelmää voi säätää nopeasti ja helposti säätämällä kahta takaiskunvaimenninkokoonpanoa. Aseta jousitusjärjestelmä kohtaan, jossa ajoasento on mahdollisimman mukava.

    Takaiskunvaimenninkokoonpanojen urissa on pidätinkohdat viitteeksi. Takaiskunvaimenninkokoonpanot voidaan sijoittaa urassa mihin tahansa kohtaan, ei ainoastaan pidätinkohtiin. Seuraavassa kuvassa näkyy pehmeän ja kovan jousituksen asennot sekä eri pidätinkohdat (Kuva 11).

    g227753

    Note: Varmista, että vasen ja oikea takaiskunvaimenninkokoonpano säädetään aina samaan asentoon.

    Säädä takaiskunvaimenninkokoonpanot (Kuva 12).

    g227752g227751

    Lisälaitteiden ja -varusteiden käyttö

    Käytä ainoastaan Toron hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita.

    Jos neljään seuraavassa kuvassa (Kuva 13) näkyvään sijaintiin asennetaan useampi kuin yksi lisävarusteen kiinnityssarja, on asennettava etupainosarja. Lisätietoja etupainosarjasta saa valtuutetusta huoltoliikkeestä.

    g037417

    Käytön aikana

    Turvallisuus käytön aikana

    Yleinen turvallisuus

    • Omistaja ja käyttäjä voivat estää loukkaantumisia tai omaisuusvahinkoja aiheuttavat tapaturmat ja ovat siksi vastuussa niistä.

    • Koneen käyttö vaatii käyttäjän täyden huomion. Jos käyttäjän huomio keskittyy muualle, saattaa seurata henkilö- tai omaisuusvahinko.

    • Älä käytä konetta sairaana, väsyneenä tai alkoholin tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena.

    • Terään koskeminen voi aiheuttaa vakavia henkilövahinkoja. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Kun käännät avaimen OFF-asentoon, moottorin pitää sammua ja terän pysähtyä. Jos näin ei tapahdu, lopeta laitteen käyttö välittömästi ja ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

    • Käytä laitetta vain, kun näkyvyys on hyvä ja kun sääolosuhteet ovat hyvät. Älä käytä konetta ukonilman aikana.

    • Pidä kädet ja jalat etäällä leikkuuyksiköistä. Pysy etäällä heittoaukosta.

    • Älä leikkaa ruohoa, kun heittoluukku on raollaan, irti tai muuten epätavallisessa asennossa, ellei ruohonleikkuriin ole asennettu toimivaa ruohonkeräysjärjestelmää tai levityssarjaa.

    • Älä leikkaa ruohoa peruuttaen, ellei se ole ehdottoman välttämätöntä. Katso alas ja taakse aina ennen kuin konetta liikutetaan taaksepäin.

    • Ole erityisen varovainen lähestyessäsi kulmia, joissa on huono näkyvyys, pensaita, puita tai muita esteitä, jotka voivat haitata näkyvyyttä.

    • Pysäytä terät, jos et leikkaa ruohoa.

    • Jos laite törmää esteeseen tai alkaa täristä, sammuta moottori välittömästi, irrota virta-avain (jos varusteena) ja odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ja tarkista kone vasta sitten vaurioiden varalta. Suorita tarvittavat korjaukset ennen koneen käytön jatkamista.

    • Hidasta ja ole varovainen kääntyessäsi koneella ja ylittäessäsi teitä ja jalkakäytäviä. Anna muille aina etuajo-oikeus.

    • Tee seuraavat toimet ennen käyttäjän paikalta poistumista:

      • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

      • Vapauta voimanulosotto ja laske lisälaitteet alas.

      • Kytke seisontajarru.

      • Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

      • Odota, kunnes kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

    • Käytä moottoria vain tiloissa, joissa on hyvä ilmanvaihto. Pakokaasut sisältävät hiilimonoksidia, joka on hengenvaarallinen hengitettäessä.

    • Älä jätä käynnissä olevaa konetta ilman valvontaa.

    • Kiinnitä hinattava laite koneeseen ainoastaan sen kiinnityskohtaan.

    • Älä aja koneella, elleivät kaikki suojukset ja turvalaitteet, kuten suuntaimet ja koko ruohonkerääjä, ole paikoillaan ja toimi oikein. Vaihda kuluneet tai vahingoittuneet osat tarvittaessa.

    • Käytä vain Toron hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita.

    • Tämä kone tuottaa 85 dB(A):n ylittävän äänitason käyttäjän korvan korkeudella ja voi aiheuttaa kuulovamman pitkäaikaisessa käytössä.

      g229846
    • Poista ruoho ja leikkuujäte leikkuuyksiköstä, käyttöpyöristä, äänenvaimentimesta ja moottorista tulipalon estämiseksi.

    • Käynnistä moottori vain silloin, kun jalkasi ovat kaukana teristä.

    • Älä koskaan nosta leikkuupöytää terien liikkuessa.

    • Ota huomioon ruohonleikkurin heittosuunta ja suuntaa leikkuujäte muista poispäin. Vältä leikkuujätteen linkoamista seinää tai muuta estettä kohti, sillä se voi kimmota takaisin sinua kohti.

    • Pysäytä terät, hidasta konetta ja noudata varovaisuutta, kun ylität muita pintoja kuin ruohoa tai kun kuljetat konetta työskentelyalueelle ja pois siltä.

    • Älä muuta moottorin kierrosnopeussäätimen nopeutta tai käytä moottoria ylikierroksilla.

    • Lapset ovat usein kiinnostuneita koneesta ja ruohon leikkaamisesta. Älä koskaan oleta, että lapset pysyvät siellä, missä näit heidät viimeksi.

    • Pidä lapset poissa koneen työskentelyalueelta ja aikuisen (muun kuin koneen käyttäjän) valvonnan alaisena.

    • Ole tarkkaavainen ja sammuta kone heti, jos lapsia tulee koneen työskentelyalueelle.

    • Ennen kuin peruutat koneella tai teet käännöstä, katso alas ja ympärillesi pienten lasten varalta.

    • Älä kuljeta lapsia koneessa edes silloin, kun terät eivät liiku. Lapset voivat pudota ja loukkaantua vakavasti tai estää koneen turvallisen käytön. Aiemmin koneen kyydissä olleet lapset saattavat tulla työskentelyalueelle varoittamatta ja jäädä liikkuvan tai peruuttavan koneen alle.

    Kaatumissuojausjärjestelmän (ROPS) turvallisuus

    • Kaatumissuojausjärjestelmä on keskeinen turvalaite. Älä irrota mitään kaatumissuojausjärjestelmän osia koneesta.

    • Varmista, että turvavyö on kiinnitetty ja nopeasti avattavissa hätätilanteessa.

    • Pidä turvakaari aina lukittuna yläasentoon ja käytä aina turvavyötä turvakaaren ollessa ylhäällä.

    • Tarkista vapaa alikulkukorkeus ennen yllä olevien esteiden alitse ajamista ja varo osumasta niihin.

    • Vaihda vaurioituneet kaatumissuojausjärjestelmän osat. Älä korjaa tai muuta niitä.

    • Kaatumissuojausta ei ole, kun turvakaari on alhaalla.

    • Renkaiden lipeäminen reunojen tai jyrkkien penkkojen yli tai veteen saattaa kaataa koneen, mistä voi olla seurauksena vakava loukkaantuminen tai kuolema.

    • Älä käytä turvavyötä, kun turvakaari on alhaalla.

    • Laske turvakaari vain silloin, kun se on aivan välttämätöntä; nosta turvakaari ylös heti, kun tilaa on riittävästi.

    • Jos kone kaatuu, vie se valtuutettuun huoltoliikkeeseen, jotta kaatumissuojausjärjestelmä voidaan tarkistaa.

    • Käytä ainoastaan Toron hyväksymiä kaatumissuojausjärjestelmän lisälaitteita ja -varusteita.

    Turvallisuus rinteissä

    • Rinteissä on huomattava koneen hallinnan menettämisen ja kaatumisen vaara. Tällaiset onnettomuudet voivat aiheuttaa vakavan tapaturman tai kuoleman. Käyttäjä on vastuussa turvallisesta käytöstä rinteissä. Koneen käyttö rinteissä edellyttää erityistä huolellisuutta. Suorita seuraavat toimenpiteet ennen koneen käyttöä rinteessä:

      • Lue ja sisäistä käyttöoppaassa ja koneessa olevat rinnekäytön ohjeet.

      • Määritä alueen likimääräinen rinnekulma kulman osoittimella.

      • Älä koskaan käytä konetta rinteissä, joiden kaltevuus on yli 15 astetta.

      • Arvioi leikkuupaikan olosuhteet ja määritä niiden perusteella, onko rinne turvallinen koneen käyttöön. Tee arviointi huolellisesti ja harkiten. Maaston muutokset, kuten kosteus, saattavat vaikuttaa nopeasti koneen toimintaan rinteessä.

    • Tunnista vaarat rinteen juurella. Älä käytä konetta pudotusten, ojien, vallien, vesiesteiden tai muiden vaarojen lähellä. Kone voi kaatua yllättäen, jos pyörä menee reunan yli tai jos reuna sortuu. Pidä kone turvallisen etäisyyden (kahden koneen leveyden) päässä vaara-alueista. Leikkaa tällaisten alueiden ruoho työnnettävällä koneella tai käsikäyttöisellä trimmerillä.

    • Vältä koneen käynnistämistä, pysäyttämistä tai kääntämistä rinteissä. Vältä nopeuden tai suunnan äkillistä muuttamista. Käänny hitaasti ja vähän kerrallaan.

    • Älä käytä konetta olosuhteissa, joissa pito, ohjaus tai vakaus ovat kyseenalaisia. Huomaa, että koneen käyttö märässä ruohossa, poikittain rinteissä tai alamäessä saattaa johtaa koneen pidon menettämiseen. Pidon menetys vetopyörissä saattaa aiheuttaa luisumisen ja jarrujen ja ohjauksen hallinnan menetyksen. Kone voi luisua, vaikka vetopyörät on pysäytetty.

    • Poista tai merkitse esteet, kuten ojat, kuopat, urat, töyssyt, kivet tai muut piilevät vaarat. Korkea ruoho voi peittää esteet. Maaston epätasaisuudet voivat kaataa koneen.

    • Ole erityisen varovainen käytettäessä lisävarusteita tai -laitteita, kuten ruohonkeräysjärjestelmiä. Ne voivat vaikuttaa koneen vakauteen ja aiheuttaa hallinnan menetyksen. Noudata vastapainojen ohjeita.

    • Jos mahdollista, pidä leikkuupöytä laskettuna alas rinteissä käytön aikana. Leikkuupöydän nostaminen rinteissä käytön aikana voi heikentää koneen vakautta.

    g221745

    Käyttäjän paikalle siirtyminen

    Käytä leikkuupöytää askelmana siirtyessäsi käyttäjän paikalle (Kuva 16).

    g029797

    Seisontajarrun käyttö

    Kytke seisontajarru aina, kun pysäytät koneen tai jätät sen ilman valvontaa.

    Seisontajarrun kytkentä

    Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    g036754

    Seisontajarrun vapautus

    g192635

    Ruohonleikkurin teräkytkimen (voimanulosotto) käyttö

    Teräkytkin (voimanulosotto) käynnistää ja pysäyttää leikkuuterät ja voimanulosottoa käyttävät lisälaitteet.

    Teräkytkimen (voimanulosotto) kytkentä

    Note: Teräkytkimen (voimanulosotto) kytkentä kaasun ollessa puolivälissä tai alempana kuluttaa käyttöhihnoja liiallisesti.

    g008945

    Teräkytkimen (voimanulosotto) vapautus

    g009174

    Kaasuvivun käyttö

    Kaasuvipua voidaan siirtää NOPEA- ja HIDAS-asentojen välillä (Kuva 21).

    Käytä aina NOPEA-asentoa, kun kytket voimanulosoton.

    g008946

    Rikastimen käyttö

    Käynnistä kylmä moottori rikastimella.

    1. Kytke rikastin vetämällä rikastinnuppia ylös ennen avainkytkimen kääntämistä (Kuva 22).

    2. Vapauta rikastin painamalla nuppia alas, kun moottori käynnistynyt (Kuva 22).

      g008959

    Moottorin käynnistys

    Note: Lämmin tai kuuma moottori ei välttämättä tarvitse rikastusta.

    Important: Älä käytä käynnistintä kerralla yli 5 sekunnin ajan. Käynnistysmoottorin käyttö yli 5 sekunnin ajan voi vaurioittaa käynnistysmoottoria. Jos moottori ei käynnisty, odota 10 sekunnin ajan ennen käynnistysmoottorin käyttöä uudelleen.

    g227548

    Moottorin sammutus

    Varoitus

    Lapset ja sivulliset voivat loukkaantua, jos he siirtävät tai yrittävät käyttää konetta sen ollessa ilman valvontaa.

    Irrota aina avain ja kytke seisontajarru, kun jätät koneen ilman valvontaa.

    g036839

    Important: Varmista ennen koneen varastoimista tai kuljetusta, että polttoaineen sulkuventtiili on kiinni. Muuten polttoainetta saattaa vuotaa. Kytke seisontajarru ennen kuljetusta. Irrota virta-avain, sillä polttoainepumppu saattaa käydä ja kuluttaa akkua.

    Liikkeenohjausvipujen käyttö

    c:\data\documentum\checkout\g004532

    Koneella ajo

    Vetopyörät pyörivät itsenäisesti akselien hydraulimoottorien voimasta. Toinen puoli voi pyöriä taaksepäin toisen puolen pyöriessä eteenpäin, jolloin kone pyörii paikallaan kääntymisen sijaan. Tämä parantaa huomattavasti koneen ohjattavuutta, mutta saattaa vaatia jonkin verran totuttelua.

    Kaasuvivulla säädetään moottorin pyörintänopeutta (1/min). Aseta kaasuvipu NOPEA-asentoon, jolloin suorituskyky on parhaimmillaan. Leikkaa aina täydellä kaasulla.

    Vaara

    Kone voi pyöriä paikallaan hyvin nopeasti. Käyttäjä voi menettää koneen hallinnan, mikä voi johtaa henkilö- tai omaisuusvahinkoihin.

    • Ole varovainen kääntyessäsi.

    • Hidasta konetta ennen jyrkkiä käännöksiä.

    Ajaminen eteenpäin

    Note: Moottori sammuu, jos liikkeenohjausvipua siirretään seisontajarrun ollessa kytkettynä.

    Pysäytä kone siirtämällä liikkeenohjausvivut VAPAA-asentoon.

    1. Vapauta seisontajarru. Katso kohta Seisontajarrun vapautus.

    2. Siirrä liikkeenohjausvivut keskelle, lukitsemattomaan asentoon.

    3. Kun haluat ajaa eteenpäin, työnnä liikkeenohjausvipuja hitaasti eteenpäin (Kuva 26).

      g008952

    Taaksepäin ajo

    1. Siirrä liikkeenohjausvivut keskelle, lukitsemattomaan asentoon.

    2. Kun haluat ajaa taaksepäin, vedä liikkeenohjausvipuja hitaasti taaksepäin (Kuva 27).

      g008953

    Sivuheiton käyttö

    Leikkurissa on kääntyvä suuntain, joka levittää leikkuujätteen sivulle ja alas nurmeen päin.

    Hengenvaara

    Ellei suuntainta, poistolevyä tai ruohonkerääjää ole asennettu, liikkuvat terät ja ilmaan sinkoutuvat roskat saattavat vahingoittaa käyttäjää tai sivullisia. Teräkosketus tai ulossinkoutuva jäte voi aiheuttaa loukkaantumisen tai kuoleman.

    • Älä koskaan irrota suuntainta leikkuupöydästä, sillä se ohjaa materiaalin nurmea kohti. Jos suuntain vaurioituu, vaihda se heti.

    • Älä koskaan pane käsiä tai jalkoja leikkurin leikkuupöydän alle.

    • Kytke voimanulosotto (teräkytkin, voimanulosotto) POIS-asentoon, käännä avain PYSäYTYS-asentoon ja irrota avain aina ennen poistoalueen tai leikkuuterien puhdistusta.

    • Varmista, että suuntain on ala-asennossa.

    Leikkuukorkeuden säätö

    Kuljetuslukon käyttö

    Kuljetuslukossa on kaksi asentoa, joita säädetään leikkuupöydän nostopolkimella. Leikkuupöydän kuljetuslukossa on LUKITTU ja LUKITSEMATON asento (Kuva 28).

    g037050

    Leikkuukorkeustapin säätö

    Leikkuukorkeudeksi voidaan säätää 38–127 mm (6 mm:n välein) siirtämällä leikkuukorkeuden tappi eri reikiin.

    1. Siirrä kuljetuslukko LUKITTU-asentoon.

    2. Paina leikkuupöydän nostopoljinta jalalla ja nosta leikkuupöytä KULJETUS-asentoon (joka on myös 127 mm:n leikkuukorkeusasento) kuvan mukaisesti (Kuva 29).

    3. Irrota tappi leikkuukorkeuden kannattimesta (Kuva 29).

    4. Valitse leikkuukorkeuden kannattimesta haluttua leikkuukorkeutta vastaava reikä ja työnnä tappi reikään (Kuva 29).

    5. Paina leikkuupöydän nostopoljinta, vedä kuljetuslukon nuppia ylös ja laske leikkuupöytä hitaasti.

      g036745

    Nurmisuojarullien säätö

    Kun säädät leikkuukorkeutta, säädä samalla nurmisuojarullien korkeus.

    Note: Säädä nurmisuojarullia siten, että ne eivät kosketa maata normaaleilla tasaisilla leikkuualueilla.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Säädä nurmisuojarullat kuvan mukaisesti (Kuva 30).

      g192815
      g036848

    Käyttövihjeitä

    Kaasun Nopea-asetuksen käyttö

    Leikkuujälki ja ilmanvaihto ovat parhaimmillaan, kun moottoria käytetään NOPEA-asetuksella. Ilmaa tarvitaan, jotta ruoho saataisiin leikattua huolellisesti. Älä siis säädä leikkuukorkeutta niin alas, että leikkaamaton ruoho ympäröi leikkuupöydän kokonaan. Huolehdi, että leikkuupöydän toinen sivu on leikatun nurmen päällä, jolloin leikkuupöytään pääsee ilmaa.

    Ruohon leikkaus ensimmäisen kerran

    Varmista, ettei leikkuupöytä leikkaa nurmen mahdollisia epätasaisia kohtia paljaaksi, leikkaamalla ruoho hieman tavallista pidemmäksi. Aikaisemmin käytetty leikkuukorkeus on kuitenkin yleensä sopivin. Kun leikattava ruoho on yli 15 cm:n pituista, hyvä leikkuujälki voidaan varmistaa leikkaamalla se kaksi kertaa.

    Kolmasosan leikkaus ruohon pituudesta

    Ruohonkorren pituudesta kannattaa leikata vain noin kolmasosa. Suuremman määrän leikkaamista ei suositella, ellei ruoho ole harvaa tai ole myöhäinen syksy, jolloin ruoho kasvaa hitaammin.

    Leikkuusuunnan vaihto

    Vaihtele leikkuusuuntaa, jotta ruoho pysyy pystyssä. Tämä helpottaa myös leikkuujätteen levittämistä, joka puolestaan edistää maatumista ja lannoitusta.

    Leikkaaminen sopivin aikavälein

    Ruoho kasvaa eri nopeudella eri vuodenaikoina. Leikkuukorkeus voidaan pitää samana leikkaamalla ruoho useammin keväällä. Vähennä leikkuukertoja keskikesällä, jolloin ruohon kasvu hidastuu. Jos ruohoa ei jostain syystä voida leikata pitkähköön aikaan, käytä ensin korkeaa leikkuukorkeutta. Leikkaa ruoho sitten uudelleen parin päivän kuluttua alemmalla korkeusasetuksella.

    Hitaamman leikkuunopeuden käyttö

    Leikkuujäljen parantamiseksi ajonopeutta kannattaa hidastaa tietyissä olosuhteissa.

    Varo leikkaamasta ruohoa liian lyhyeksi

    Suurenna leikkuukorkeutta epätasaista nurmea leikattaessa, jotta nurmi ei leikkaudu paljaaksi.

    Koneen pysäytys

    Jos koneen liike eteenpäin on pysäytettävä kesken leikkuun, nurmikolle saattaa pudota kasa leikkuujätettä. Jotta näin ei kävisi, siirry aiemmin leikatulle alueelle terät kytkettyinä tai vapauta leikkuupöytä eteenpäin ajaessasi.

    Leikkuupöydän alapuolen puhtaanapito

    Poista leikkuujätteet ja lika leikkuupöydän alapuolelta aina käytön jälkeen. Jos leikkuupöydän sisälle kertyy ruohoa ja likaa, leikkuujäljestä tulee ennen pitkää epätyydyttävä.

    Terien huolto

    Pidä terä terävänä koko leikkuukauden ajan. Terävä terä leikkaa ruohon siistimmin ruohonkorsia repimättä. Repeytymien vuoksi ruohon reunat muuttuvat ruskeiksi, mikä heikentää kasvua ja altistaa kasvisairauksille. Tarkista aina käytön jälkeen, että leikkuuterät ovat terävät ja että ne eivät ole kuluneet tai vaurioituneet. Viilaa mahdolliset lovet pois ja teroita terät tarpeen mukaan. Jos terä on vaurioitunut tai kulunut, vaihda se aitoon Toro-vaihtoterään.

    Käytön jälkeen

    Turvallisuus käytön jälkeen

    Yleinen turvallisuus

    • Sammuta moottori, irrota virta-avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen huoltoa, säätämistä, tankkausta, puhdistusta tai varastointia.

    • Vähennä tulipalon vaaraa poistamalla ruoho ja roskat leikkuuyksiköstä, äänenvaimentimesta, käyttöyksiköistä, ruohonkerääjästä ja moottoritilasta. Puhdista öljy- ja polttoaineroiskeet.

    • Sulje polttoaineen sulkuventtiili ja irrota virta-avain ennen koneen varastointia tai kuljetusta.

    Polttoaineen sulkuventtiilin käyttö

    Sulje polttoaineen sulkuventtiili koneen kuljetuksen, huollon ja varastoinnin ajaksi (Kuva 32).

    Varmista, että polttoaineen sulkuventtiili on avoinna, kun käynnistät moottorin.

    g036849g008948

    Vetopyörien ohitusventtiilien käyttö

    Vaara

    Kädet saattavat takertua moottorikannen alla pyöriviin vetokoneiston osiin, mikä voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen.

    Sammuta moottori, irrota avain ja anna liikkuvien osien pysähtyä, ennen kuin kosket vetopyörien ohitusventtiileihin.

    Vaara

    Moottori ja hydrauliset vetoyksiköt voivat olla erittäin kuumia. Kuuman moottorin tai hydraulisten vetoyksiköiden koskettaminen voi aiheuttaa vakavia palovammoja.

    Anna moottorin ja hydraulisten vetoyksiköiden jäähtyä kokonaan, ennen kuin kosket vetopyörien ohitusventtiileihin.

    Vetopyörien ohitusventtiilit sijaitsevat vasemmalla ja oikealla puolella moottorikannen alla.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Paikanna istuimen takana alhaalla rungon vasemmalla ja oikealla puolella olevat ohitusvivut.

    4. Jos konetta on työnnettävä, siirrä molemmat ohitusnupit taakse ja lukitse ne paikoilleen (Kuva 33).

    5. Vapauta seisontajarru ennen koneen työntämistä.

      g035062
    6. Kun haluat käyttää konetta, siirrä ohitusnupit ETEEN-asentoon ja lukitse ne paikoilleen (Kuva 33).

    Koneen kuljetus

    Käytä koneen kuljetukseen raskaaseen käyttöön tarkoitettua perävaunua tai kuorma-autoa. Käytä täysleveää ramppia. Varmista, että perävaunussa tai kuljetusajoneuvossa on kaikki lain vaatimat jarrut, valot ja merkinnät. Lue huolellisesti kaikki turvaohjeet. Nämä tiedot auttavat suojaamaan sinua ja sivullisia loukkaantumiselta. Noudata perävaunujen käyttöä ja kiinnitysvaatimuksia koskevia paikallisia määräyksiä.

    Vaara

    Kaduilla ja teillä ajaminen ilman suuntavilkkuja, valoja, heijastavia merkintöjä tai hitaan ajoneuvon merkkiä on vaarallista ja saattaa aiheuttaa henkilövahinkoihin johtavan onnettomuuden.

    Älä aja koneella julkisella tiellä tai kadulla.

    Perävaunun valinta

    Vaara

    Koneen lastaaminen perävaunuun tai kuorma-autoon lisää kaatumisen mahdollisuutta, mikä voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman (Kuva 34).

    • Käytä vain täysleveää ramppia. Älä käytä erillisiä ramppeja koneen molemmilla puolilla.

    • Rampin ja maan tai rampin ja perävaunun tai kuorma-auton välinen kulma ei saa olla yli 15 astetta.

    • Varmista, että rampin pituus on vähintään neljä kertaa pidempi kuin perävaunun tai kuorma-auton lavan korkeus maahan. Näin varmistetaan, että rampin kulma tasaiseen maahan ei ylitä 15:ta astetta.

    g027996

    Koneen lastaus

    Vaara

    Koneen lastaaminen perävaunuun tai kuorma-autoon lisää kaatumisen mahdollisuutta, mikä voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman.

    • Ole erittäin varovainen käyttäessäsi konetta rampilla.

    • Peruuta kone ylös ramppia ja aja eteenpäin alas ramppia.

    • Vältä äkillistä kiihdytystä tai hidastusta konetta rampilla ajettaessa, sillä tämä voi aiheuttaa hallinnan menetyksen tai kaatumisen.

    1. Jos käytät perävaunua, kiinnitä se vetoajoneuvoon ja käytä turvaketjuja.

    2. Kytke tarvittaessa perävaunun jarrut ja valot.

    3. Laske ramppi ja varmista, että rampin ja maan välinen kulma ei ylitä 15:tä astetta (Kuva 34).

    4. Aja ramppia ylös peruuttamalla (Kuva 35).

      g028043
    5. Sammuta moottori, irrota avain ja kytke seisontajarru.

    6. Kiinnitä kone etukääntöpyörien ja takapuskurin läheltä hihnoilla, ketjuilla, kaapelilla tai köysillä (Kuva 36). Noudata kiinnitysvaatimuksia koskevia paikallisia määräyksiä.

      g227761

    Koneen purku

    1. Laske ramppi ja varmista, että rampin ja maan välinen kulma ei ylitä 15:tä astetta (Kuva 34).

    2. Aja ramppia alas etupuoli edellä (Kuva 35).

    Kunnossapito

    Turvallisuus huollon aikana

    • Jos jätät avaimen virtalukkoon, joku voi vahingossa käynnistää moottorin ja vahingoittaa vakavasti lähellä olijoita. Irrota avain virtalukosta ennen huoltoa.

    • Suorita seuraavat toimenpiteet ennen käyttäjän paikalta poistumista:

      • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

      • Vapauta käytöt.

      • Kytke seisontajarru.

      • Sammuta moottori ja irrota virta-avain.

      • Anna koneen osien jäähtyä ennen huollon suorittamista.

    • Älä anna tehtävään kouluttamattomien henkilöiden huoltaa konetta.

    • Pidä kädet ja jalat etäällä liikkuvista osista ja kuumista pinnoista. Älä tee säätöjä moottorin ollessa käynnissä, jos mahdollista.

    • Vapauta paine varovasti osista, joihin on varastoitunut energiaa.

    • Tarkista seisontajarrun toiminta säännöllisesti. Säädä ja huolla sitä tarvittaessa.

    • Älä koskaan peukaloi turvalaitteita. Tarkista säännöllisesti, että ne toimivat asianmukaisesti.

    • Estä tulipalon vaara poistamalla ruoho ja jäte leikkuuyksiköstä, äänenvaimentimesta, käyttöyksiköistä, ruohonkerääjästä ja moottoritilasta.

    • Puhdista pois öljy- ja polttoaineroiskeet ja polttoaineesta kastuneet roskat.

    • Älä tue konetta hydraulisen tai mekaanisen tunkin varaan. Kun kone nostetaan, tue se alustapukeilla.

    • Pidä kaikki osat hyvässä kunnossa ja kaikki kiinnitysosat tiukalla, erityisesti terien kiinnikkeet. Vaihda kaikki kuluneet tai vaurioituneet tarrat.

    • Irrota akun kytkennät ennen kuin korjaat konetta. Irrota ensin miinusnavan akkukenkä ja vasta sitten plusnavan akkukenkä. Kytke ensin plusnavan akkukenkä ja vasta sitten miinusnavan akkukenkä.

    • Optimaalinen suorituskyky varmistetaan käyttämällä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita. Muiden valmistajien varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

    Kunnossapitotaulukko

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    75 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda hydraulijärjestelmän suodattimet ja neste.
  • Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista turvajärjestelmän toiminta.
  • Kawasaki-moottorit: tarkista moottoriöljyn määrä.
  • Puhdista ilmanottoritilä.
  • Puhdista moottorin säleikkö ja moottorin ympäristö.
  • Puhdista pakokaasujärjestelmän ympäristö.
  • Tarkista turvavyö.
  • Tarkasta turvakaaren nupit.
  • Tarkista paisuntasäiliön hydraulinesteen määrä.
  • Tarkasta terät.
  • Puhdista leikkuupöytä.
  • 25 käyttötunnin välein
  • Rasvaa etummaisten kääntöpyörien akselit.(useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa).
  • 50 käyttötunnin välein
  • Rasvaa pumpun kiristinpyörän nivel.
  • Tarkista kipinänsammutin (jos varusteena).
  • Rengaspaineen tarkistusVain ilmatäytteisillä renkailla varustetut koneet.
  • Tarkasta, ettei hihnoissa ole kulumia tai murtumia.
  • 100 käyttötunnin välein
  • Kawasaki-moottorit: vaihda moottoriöljy(useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa).
  • Kawasaki-moottorit: vaihda tai puhdista sytytystulppa ja aseta kärkiväli oikein.
  • 200 käyttötunnin välein
  • Kawasaki-moottorit: vaihda moottorin öljynsuodatin(useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa).
  • 250 käyttötunnin välein
  • Kawasaki-moottorit: vaihda pääilmansuodatin(useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa).
  • Kawasaki-moottorit: tarkista varoilmansuodatin(useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa).
  • Ensimmäisen vaihdon jälkeen: vaihda hydraulijärjestelmän suodattimet ja neste, kun käytät Mobil 1 15W50 -nestettä.(Vaihda se useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa)
  • 500 käyttötunnin välein
  • Kawasaki-moottorit: vaihda varoilmansuodatin(useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa).
  • Vaihda päästöilmansuodatin.
  • Vaihda polttoainesuodatin(useammin pölyisissä ja likaisissa olosuhteissa).
  • Tarkista seisontajarrun säätö.
  • Ensimmäisen vaihdon jälkeen: vaihda hydraulijärjestelmän suodattimet ja neste, kun käytät Toro® HYPR-OIL™ 500 -nestettä.(Vaihda se useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa)
  • Kuukausittain
  • Tarkista akun varaus.
  • Vuosittain tai ennen varastointia
  • Maalaa kuluneet pinnat.
  • Tee kaikki yllä mainitut huoltotoimenpiteet ennen varastointia.
  • Important: Lisää huoltotoimenpiteitä on moottorin käyttöoppaassa.

    Varoitus

    Jos jätät avaimen virtalukkoon, joku voi vahingossa käynnistää moottorin ja vahingoittaa vakavasti lähellä olijoita.

    Sammuta moottori ja irrota virta-avain virtalukosta ennen kaikkia huoltotoimia.

    Huoltoa edeltävät toimenpiteet

    Leikkuupöydän verhon vapautus

    Vapauta leikkuupöydän verho löysäämällä verhon ylintä pulttia, jotta pääset käsiksi leikkuupöydän yläosaan (Kuva 37). Kun huoltotoimenpide on suoritettu, kiinnitä verho kiristämällä pultti.

    g193016

    Metallisen suojuslevyn irrotus

    Irrota metallinen suojuslevy löysäämällä kahta etupulttia, jotta pääset käsiksi leikkurin hihnoihin ja karoihin (Kuva 38). Kun huoltotoimenpide on suoritettu, asenna metallinen suojuslevy ja kiristä pultit.

    g192921

    Voitelu

    Koneen voitelu

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    25 käyttötunnin välein
  • Rasvaa etummaisten kääntöpyörien akselit.(useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa).
  • 50 käyttötunnin välein
  • Rasvaa pumpun kiristinpyörän nivel.
  • Rasvaa kone useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa.

    Rasvatyyppi: litiumrasva nro 2 tai molybdeenirasva

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin ja kytke seisontajarru. Katso kohta Seisontajarrun käyttö.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Puhdista rasvanipat rievulla.

      Note: Raaputa rasvanippoihin mahdollisesti roiskunut maali pois.

    4. Rasvaa pumpun kiristinpyörän nivel yhdellä tai kahdella voiteluaineen pumppauksella (Kuva 39).

    5. Rasvaa etummaisten kääntöpyörien akselit (Kuva 39).

      g188563
    6. Pyyhi pois liika rasva.

    Moottorin huolto

    Moottorin turvallinen käyttö

    • Pidä kädet, jalat, kasvot ja muut kehonosat sekä vaatteet etäällä äänenvaimentimesta ja muista kuumista pinnoista. Anna moottorin osien jäähtyä ennen huollon suorittamista.

    • Älä muuta moottorin kierrosnopeussäätimen nopeutta tai käytä moottoria ylikierroksilla.

    Ilmanpuhdistimen huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    250 käyttötunnin välein
  • Kawasaki-moottorit: vaihda pääilmansuodatin(useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa).
  • Kawasaki-moottorit: tarkista varoilmansuodatin(useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa).
  • 500 käyttötunnin välein
  • Kawasaki-moottorit: vaihda varoilmansuodatin(useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa).
  • Note: Huolla ilmanpuhdistin useammin, jos käyttöolosuhteet ovat erittäin likaiset tai pölyiset.

    Suodattimien irrotus

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Avaa ilmanpuhdistimen salvat ja vedä ilmanpuhdistimen suojus pois ilmanpuhdistimen rungosta (Kuva 40).

      g001883
    4. Puhdista ilmanpuhdistimen suojuksen sisäpuoli paineilmalla.

    5. Liu’uta pääsuodatin varovasti ulos ilmanpuhdistimen rungosta (Kuva 40).

      Note: Älä kolhi suodatinta runkoa vasten.

    6. Irrota varosuodatin vain, jos se on vaihdettava.

    Suodattimien tarkastus

    1. Tarkista varosuodatin. Jos se on likainen, vaihda sekä varosuodatin että pääsuodattimet.

      Important: Älä yritä puhdistaa varosuodatinta. Pääsuodattimessa on vika, jos varosuodatin on likainen.

    2. Tarkista, onko pääsuodattimessa vaurioita katsomalla sen läpi kirkasta valoa vasten. Jos pääsuodatin on likainen, taittunut tai vahingoittunut, vaihda se.

      Note: Suodattimessa olevat reiät näkyvät kirkkaina pisteinä. Älä puhdista pääsuodatinta.

    Suodattimien asennus

    Important: Käytä moottoria aina molemmat ilmansuodattimet ja suojus asennettuina, jotta moottori ei vaurioidu.

    1. Tarkista uusia suodattimia asentaessasi, ettei niissä ole kuljetusvaurioita.

      Note: Älä käytä viallista suodatinta.

    2. Jos vaihdat sisäsuodattimen, liu’uta se varovasti suodattimen runkoon (Kuva 40).

    3. Liu’uta pääsuodatin varovasti varosuodattimen päälle (Kuva 40).

      Note: Varmista, että pääsuodatin asettuu oikein paikalleen, puristamalla sen ulkokehää asennuksen aikana.

      Important: Älä paina suodattimen pehmeää sisäpuolta.

    4. Asenna ilmansuodattimen suojus ja lukitse salvat (Kuva 40).

    Moottoriöljyn huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Kawasaki-moottorit: tarkista moottoriöljyn määrä.
  • 100 käyttötunnin välein
  • Kawasaki-moottorit: vaihda moottoriöljy(useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa).
  • 200 käyttötunnin välein
  • Kawasaki-moottorit: vaihda moottorin öljynsuodatin(useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa).
  • Moottoriöljyn tekniset tiedot

    Öljylaatu: pesevä öljy (API-huoltoluokitus SF, SG, SH, SJ tai SL).

    Kampikammion tilavuus: 1,8 l ilman öljynsuodatinta; 2,1 l öljynsuodattimen kanssa

    Viskositeetti: Katso seuraava taulukko.

    g037096

    Note: Vaikka 10W-40-moottoriöljyä suositellaan useimpiin olosuhteisiin, öljyn viskositeettia on ehkä muutettava ilmaolosuhteiden perusteella. 20W-50-moottoriöljyn käyttö korkeammissa lämpötiloissa saattaa vähentää öljynkulutusta.

    Moottoriöljyn määrän tarkistus

    Note: Tarkista öljymäärä moottorin ollessa kylmä.

    Important: Jos moottorin kampikammioon laitetaan liikaa tai liian vähän öljyä ja moottoria käytetään, moottori saattaa vaurioitua.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

      Note: Varmista, että moottori on jäähtynyt, jotta öljy on ehtinyt valua öljypohjaan.

    3. Puhdista öljyntäyttökorkin ja mittatikun ympäristö ennen korkin irrottamista, jotta moottoriin ei pääse likaa, leikkuujätteitä tai muita roskia (Kuva 42).

    g036856g311705

    Moottoriöljyn vaihto

    Note: Toimita käytetty öljy jälleenkäsittelylaitoksen hävitettäväksi.

    1. Käynnistä moottori ja anna sen käydä viisi minuuttia.

      Note: Näin öljy lämpenee ja tulee juoksevammaksi.

    2. Pysäköi kone siten, että valutuspuoli on hieman vastakkaista puolta alempana, jotta kaikki öljy valuu pois.

    3. Vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    4. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    5. Tyhjennä öljy moottorista (Kuva 43).

      g036856g027734
    6. Kaada hitaasti noin 80 % määritetystä öljymäärästä täyttöputkeen ja lisää hitaasti siten, että sitä on Full-merkkiin asti (Kuva 44).

      g235264
    7. Käynnistä moottori ja aja tasaiselle alustalle.

    8. Tarkista öljymäärä uudelleen.

    Moottorin öljynsuodattimen vaihto

    1. Tyhjennä öljy moottorista. Katso kohta Moottoriöljyn vaihto.

    2. Vaihda moottorin öljynsuodatin (Kuva 45).

      g036856g027477

      Note: Varmista, että öljynsuodattimen tiiviste koskettaa moottoria, ja käännä sitten suodatinta vielä ¾ kierrosta.

    3. Täytä kampikammio sopivalla, uudella öljyllä. Katso kohta Moottoriöljyn tekniset tiedot.

    Sytytystulppien huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    100 käyttötunnin välein
  • Kawasaki-moottorit: vaihda tai puhdista sytytystulppa ja aseta kärkiväli oikein.
  • Varmista, että keski- ja sivuelektrodien kärkiväli on oikea, ennen kuin asennat sytytystulpan. Irrota ja asenna sytytystulppa käyttäen apuna sytytystulpan avainta. Tarkista ja säädä kärkiväliä kärkivälin työkalulla tai rakotulkilla. Asenna tarvittaessa uusi sytytystulppa.

    Sytytystulpan tyyppi: NGK® BPR4ES tai vastaava

    Kärkiväli: 0,75 mm

    Sytytystulpan irrotus

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Puhdista sytytystulpan ympäristö, jotta moottoriin ei pääse likaa tai roskia.

    4. Paikanna ja irrota sytytystulpat kuvan mukaisesti (Kuva 46).

      g036857g027478

    Sytytystulppien tarkistus

    Important: Älä puhdista sytytystulppia. Sytytystulppa tulee vaihtaa aina, kun eriste on mustunut, kun elektrodit ovat kuluneet tai kun tulpassa on öljykalvo tai murtumia.

    Jos näet eristeessä vaaleanruskeata tai harmaata, moottori toimii moitteettomasti. Jos eriste on mustunut, ilmanpuhdistin on yleensä likainen.

    Säädä kärkiväliksi 0,76 mm.

    g206628

    Sytytystulpan asennus

    g027661

    Jäähdytysjärjestelmän puhdistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Puhdista ilmanottoritilä.
    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Irrota ilmansuodatin moottorista.

    4. Irrota moottorin vaippa.

    5. Estä roskien pääseminen ilmanottoon asentamalla ilmansuodatin suodattimen kantaan.

    6. Puhdista osat roskista ja ruohosta.

    7. Irrota ilmansuodatin ja asenna moottorin vaippa.

    8. Asenna ilmansuodatin.

    Moottorin säleikön puhdistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Puhdista moottorin säleikkö ja moottorin ympäristö.
  • Puhdista pakokaasujärjestelmän ympäristö.
  • Poista ruoho, lika ja roskat moottorin säleiköstä, pakokaasujärjestelmästä ja moottorin ympäristöstä ennen jokaista käyttökertaa. Tämä varmistaa moottorin riittävän jäähdytyksen ja oikean nopeuden sekä vähentää moottorin ylikuumenemisen ja mekaanisten vaurioiden vaaraa.

    Kipinänsammuttimen tarkistus

    Koneet, joissa on kipinänsammutin
    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Tarkista kipinänsammutin (jos varusteena).
  • Vaara

    Pakokaasujärjestelmän kuumat osat voivat saada polttoainehöyryt syttymään, vaikka moottori olisi sammutettu. Moottorin käytön aikana vapautuvat kuumat pakokaasuhiukkaset voivat sytyttää tulenarat materiaalit, mistä voi seurata henkilö- tai omaisuusvahinkoja.

    Älä lisää polttoainetta tai käytä moottoria, jos kipinänsammutinta ei ole asennettu.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta voimanulosotto ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Anna äänenvaimentimen jäähtyä.

    4. Jos säleikössä tai hitsauksissa on murtumia, vaihda sammutin.

    5. Jos säleikössä on tukoksia, irrota kipinänsammutin, ravista siitä irtohiukkaset ja puhdista säleikkö teräsharjalla (käytä tarvittaessa liuotinta).

    6. Asenna sammutin takaisin poistoaukkoon.

    Päästöilmansuodattimen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    500 käyttötunnin välein
  • Vaihda päästöilmansuodatin.
    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Irrota suodatin ilmaletkusta.

    4. Asenna uusi suodatin ilmaletkun päähän.

    Polttoainejärjestelmän huolto

    Hengenvaara

    Tietyissä oloissa polttoaine on hyvin tulenarkaa ja räjähdysherkkää. Polttoaineen aiheuttama tulipalo tai räjähdys voi aiheuttaa palovammoja ja omaisuusvahinkoja.

    Kohdassa Polttoaineturvallisuus on täydellinen luettelo polttoaineeseen liittyvistä varotoimenpiteistä.

    Polttoainesuodattimen vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    500 käyttötunnin välein
  • Vaihda polttoainesuodatin(useammin pölyisissä ja likaisissa olosuhteissa).
  • Important: Asenna polttoaineletkut ja kiinnitä ne nippusiteillä samaan tapaan kuin ne asennettiin valmistusvaiheessa. Näin polttoaineletkut pysyvät etäällä osista, jotka saattaisivat vaurioittaa letkuja.

    Polttoainesuodatin sijaitsee lähellä moottoria sen edessä vasemmalla.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Anna koneen jäähtyä.

    4. Sulje istuimen alla oleva polttoaineen sulkuventtiili.

    5. Vaihda polttoainesuodatin (Kuva 49).

      Note: Varmista, että suodattimen merkinnät ovat polttoaineen virtaussuunnan mukaisesti.

      g033082
    6. Avaa polttoaineen sulkuventtiili.

    Polttoainesäiliön huolto

    Älä yritä tyhjentää polttoainesäiliötä. Varmista, että polttoainesäiliön tyhjentää ja polttoainejärjestelmän osat huoltaa valtuutettu huoltoliike.

    Sähköjärjestelmän huolto

    Sähköjärjestelmän turvallinen käyttö

    • Irrota akun kytkennät ennen kuin korjaat konetta. Irrota ensin miinusnavan akkukenkä ja vasta sitten plusnavan akkukenkä. Kytke ensin plusnavan akkukenkä ja vasta sitten miinusnavan akkukenkä.

    • Lataa akku avoimessa tilassa, jossa on hyvä ilmanvaihto, kaukana kipinöistä ja avotulesta. Irrota laturin virtajohto ennen kuin kytket laturin akkuun tai irrotat sen akusta. Käytä suojavaatetusta ja eristettyjä työkaluja.

    Akun huolto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Kuukausittain
  • Tarkista akun varaus.
  • Akun irrotus

    Vaara

    Akun navat tai metallityökalut voivat aiheuttaa oikosulun koskettaessaan koneen metalliosia, mistä voi seurata kipinöitä. Kipinät voivat saada akun kaasut räjähtämään ja aiheuttaa siten henkilövahingon.

    • Kun irrotat tai asennat akun, älä anna akun napojen koskettaa koneen metalliosia.

    • Älä anna metallityökalujen aiheuttaa oikosulkua akun napojen ja koneen metalliosien välille.

    Vaara

    Akun kaapeleiden virheellinen irrotus voi vahingoittaa konetta ja kaapeleita aiheuttaen kipinöitä. Kipinät voivat saada akun kaasut räjähtämään ja aiheuttaa siten henkilövahingon.

    • Irrota aina akun miinuskaapeli (musta) ennen pluskaapelin (punainen) irrottamista.

    • Kytke aina akun pluskaapeli (punainen) ennen miinuskaapelia (musta).

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Irrota akku kuvan mukaisesti (Kuva 50).

      g036853g036855

    Akun lataus

    Vaara

    Akun latauksen yhteydessä syntyy räjähdysherkkiä kaasuja.

    Älä tupakoi akun lähettyvillä. Älä päästä kipinöitä tai liekkejä kosketuksiin akun kanssa.

    Important: Pidä akku aina täysin ladattuna (ominaispaino 1,265). Tämä on erityisen tärkeää siksi, että näin ehkäistään akun vahingoittuminen, kun lämpötila on alle 0° C.

    1. Irrota akku alustasta. Katso kohta Akun irrotus.

    2. Lataa akkua 10–15 minuuttia 25–30 ampeerin sähkövirralla tai 30 minuuttia 10 ampeerin virralla.

      Note: Älä lataa akkua liikaa.

    3. Kun akku on ladattu täyteen, irrota laturi sähköliitännästä. Irrota sitten laturin johtimet akun navoista (Kuva 51).

    4. Asenna akku koneeseen ja kytke akun kaapelit. Katso kohta Akun asennus.

      Note: Älä käytä konetta, kun akkua ei ole kytketty. Se voi aiheuttaa sähkövaurioita.

      g000960

    Akun asennus

    1. Aseta akku alustalle siten, että navat ovat hydraulisäiliötä vastapäätä (Kuva 50).

    2. Asenna pluskaapeli (punainen) akun plusnapaan (+).

    3. Kytke akun miinuskaapeli (musta) ja maadoitusjohto akun miinusnapaan (–).

      Note: Varmista MyRide-koneissa, että maadoituskaapeli ei hankaudu pitkittäistä tukivartta tai alempaa vaimentimen kiinnitystä vasten (Kuva 53).

      g236732
    4. Kiinnitä kaapelit kahdella pultilla, kahdella aluslaatalla ja kahdella lukkomutterilla (Kuva 50).

    5. Vedä punainen navan suojus akun plusnavan (+) päälle.

    6. Kiinnitä akku kumihihnalla (Kuva 50).

    Sulakkeiden huolto

    Sähköjärjestelmä on suojattu sulakkeilla. Huoltoa ei tarvita. Jos sulake kuitenkin palaa, tarkista osa ja virtapiiri toimintavian tai oikosulun varalta.

    Sulakkeet sijaitsevat oikeassa konsolissa istuimen vieressä (Kuva 53).

    1. Vaihda sulakkeet vetämällä ensin vanha sulake irti.

    2. Asenna uusi sulake (Kuva 53).

      g036858

    Vetojärjestelmän huolto

    Turvavyön tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista turvavyö.
  • Tarkasta, että turvavyön vetolaite ja solki toimivat kunnolla ja ettei turvavyössä ole kulumia tai repeämiä. Vaihda turvavyö, jos se on vaurioitunut.

    Turvakaaren nuppien tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkasta turvakaaren nupit.
  • Vaara

    Kaatumisesta aiheutuvan loukkaantumisen tai kuoleman välttämiseksi turvakaari on pidettävä lukittuna yläasentoon ja turvavyötä on käytettävä.

    Varmista, että istuin on kiinnitetty koneeseen.

    • Tarkista, että kiinnikkeet ja nupit ovat hyvässä kunnossa.

    • Varmista, että nupit ovat täysin kytkettyinä, kun turvakaari on yläasennossa.

      Note: Turvakaaren yläosaa on ehkä työnnettävä eteenpäin tai vedettävä taaksepäin, jotta molemmat nupit saadaan kytketyksi täysin (Kuva 54 ja Kuva 55).

    g036746
    g034593

    Ohjauskulman säätö

    1. Vapauta teräkytkin (voimanulosotto).

    2. Aja avoimelle ja tasaiselle alueelle ja lukitse liikkeenohjausvivut VAPAA-asentoon.

    3. Siirrä kaasuvipu HIDAS- ja NOPEA-asennon puoliväliin.

    4. Siirrä molemmat liikkeenohjausvivut eteen, kunnes ne osuvat T-aukon pysäyttimiin.

    5. Tarkista, mihin suuntaan kone vetää.

    6. Jos kone vetää oikealle, aseta 3/16 tuuman kuusioavain oikeanpuoleisen etusuojapaneelin aukon läpi ja säädä vivun liikerataa kääntämällä ohjauskulman säätöruuvia myötä- tai vastapäivään (Kuva 56).

    7. Jos kone vetää vasemmalle, aseta 3/16 tuuman kuusioavain oikeanpuoleisen etusuojapaneelin aukon läpi ja säädä vivun liikerataa kääntämällä ohjauskulman säätöruuvia myötä- tai vastapäivään (Kuva 56).

    8. Aja koneella ja tarkista ohjauskulman toiminta eteenpäin ajossa.

    9. Toista säätö, kunnes haluttu ohjauskulma on saavutettu.

      g035859

    Rengaspaineen tarkistus

    Vain ilmatäytteisillä renkailla varustetut koneet
    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Rengaspaineen tarkistusVain ilmatäytteisillä renkailla varustetut koneet.
  • Kääntöpyörien ja takarenkaiden oikea rengaspaine on 0,9 bar. Epätasainen rengaspaine saattaa tehdä leikkuujäljestä epätasaisen. Tarkista paine, kun renkaat ovat kylmät, jotta painelukema on mahdollisimman tarkka.

    g001055

    Pyöränmuttereiden tarkistus

    Tarkista pyöränmuttereiden kireys ja kiristä ne momenttiin 122–136 N·m.

    Jarrujen huolto

    Seisontajarrun säätö

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    500 käyttötunnin välein
  • Tarkista seisontajarrun säätö.
  • Note: Suorita tämä toimenpide aina, kun irrotat tai vaihdat jarrukomponentin.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Valmistele kone työntämistä varten. Katso Vetopyörien ohitusventtiilien käyttö.

    4. Nosta koneen takaosa ja tue se akselipukeilla.

      Vaara

      Koneen nostaminen pelkästään mekaanisilla tai hydraulisilla tunkeilla huollon tai kunnossapidon aikana voi olla vaarallista, koska tunkit eivät välttämättä tue riittävästi tai ne voivat vioittua. Tällöin kone voi pudota ja aiheuttaa vakavia vammoja.

      Älä tue konetta pelkästään mekaanisten tai hydraulisten tunkkien varaan. Käytä asianmukaisia pukkeja tai vastaavaa tukea.

    5. Kytke ja vapauta seisontajarru ja tarkista jokaisen vetävän pyörän kohdalla, että jarru kytkeytyy ja vapautuu oikein.

    6. Jos säätö on tarpeen, vapauta seisontajarru. Irrota sokka jarrun nivelakselista (Kuva 58).

      g036752
    7. Tarkista molempien jousien pituus kuvan mukaisesti (Kuva 59). Jos säätö on tarpeen, lyhennä jousta kääntämällä ylintä mutteria myötäpäivään tai pidennä jousta kääntämällä mutteria vastapäivään.

      g036100
    8. Työnnä seisontajarrun vipu kokonaan eteen ja alas.

    9. Käännä jarrun nivelakselia, kunnes sen pää on vivun reiän kohdalla.

      • Lyhennä niveltä kääntämällä sitä myötäpäivään.

      • Pidennä niveltä kääntämällä sitä vastapäivään.

    10. Asenna jarrun nivelakseli seisontajarrun reikään ja kiinnitä sokalla. Toista vaihe 5 ja säädä tarvittaessa.

    11. Kun säätö on valmis, poista pukit tai vastaavat tuet ja laske kone alas.

    12. Aseta kone KäYTTöASENTOON. Katso kohta Vetopyörien ohitusventtiilien käyttö.

    Hihnan huolto

    Hihnojen tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    50 käyttötunnin välein
  • Tarkasta, ettei hihnoissa ole kulumia tai murtumia.
  • Vaihda hihna, jos se on kulunut. Kuluneen hihnan merkkejä ovat vinkuminen hihnan pyöriessä, luistavat terät ruohoa leikattaessa, rispaantuneet hihnan reunat, palojäljet ja murtumat hihnassa.

    Leikkurin hihnan vaihto

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Laske leikkuri 76 mm:n leikkuukorkeuteen.

    4. Löysää kunkin hihnasuojuksen pulttia.

    5. Löysää alinta pulttia, jolla leikkuupöydän verho on kiinnitetty leikkuupöytään. Katso kohta Leikkuupöydän verhon vapautus.

    6. Irrota metallinen suojuslevy. Katso kohta Metallisen suojuslevyn irrotus.

    7. Irrota hihnasuojukset ja niihin kiinnitetyt pultit (Kuva 60).

      g027729
    8. Vapauta jousijännitys leikkurin jousikuormitteisesta kiristinpyörästä. Katso Kuva 62.

      Note: Irrota jousi leikkuupöydän tapista jousen irrotustyökalulla (Toro-osanro 92-5771) (Kuva 62).

    9. Irrota hihna leikkuupöydän hihnapyöristä ja kytkimen hihnapyörästä.

    10. Asenna uusi hihna leikkurin hihnapyörien ja moottorin alla olevan kytkimen hihnapyörän ympärille (Kuva 61).

      g036861
      g028279
    11. Asenna kiristinpyörän jousi (Kuva 61).

      Note: Aseta jousen päät kiinnitysuriin.

    12. Asenna hihnasuojukset ja niihin kiinnitetyt pultit (Kuva 63).

      g027730
    13. Asenna metallinen suojuslevy. Katso kohta Metallisen suojuslevyn irrotus.

    14. Kiristä alinta pulttia, jolla leikkuupöydän verho on kiinnitetty leikkuupöytään. Katso kohta Leikkuupöydän verhon vapautus.

    Hydraulipumpun käyttöhihnan vaihto

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Irrota leikkurin hihna. Katso kohta Leikkurin hihnan vaihto.

    4. Nosta kone ja tue se pukeilla.

    5. Irrota kytkimen pysäytin (Kuva 64).

      g036860
    6. Irrota kiristinpyörän jousi tapista (Kuva 65).

    7. Irrota nykyinen hihna hydraulipumpun käyttöpyöristä ja moottorin hihnapyörästä.

    8. Asenna uusi hihna moottorin hihnapyörän ja kahden hydraulipumpun hihnapyörän ympärille (Kuva 65).

      g036859
    9. Asenna kytkimen pysäytin (Kuva 64).

    10. Asenna leikkurin hihna. Katso kohta Hihnan huolto.

    Ohjausjärjestelmän huolto

    Ohjauskahvan asennon säätö

    Jos vipujen päät osuvat yhteen, katso kohta Liikkeenohjausvivuston säätö.

    Korkeuden säätö

    Liikkeenohjausvipuja voidaan säätää korkeammalle tai matalammalle omien tarpeiden mukaan.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Irrota kiinnitystarvikkeet, jotka kiinnittävät ohjausvivun ohjausvarren akseliin.

      g035858
    4. Siirrä ohjausvipu seuraavien aukkojen kohdalle. Kiinnitä vipu kiinnitystarvikkeilla.

    5. Toista säätö vastakkaiselle ohjausvivulle.

    Kallistuksen säätö

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Löysää ylempää pulttia, joka kiinnittää ohjausvivun ohjausvarren akseliin.

    4. Löysää alempaa pulttia juuri sen verran, että ohjausvipu kääntyy pitkittäissuunnassa. Kiinnitä ohjausvipu uuteen asentoon kiristämällä molemmat pultit.

    5. Toista säätö vastakkaiselle ohjausvivulle.

      g009195

    Liikkeenohjausvivuston säätö

    Pumpun ohjausvivustot sijaitsevat koneen molemmin puolin istuimen alla. Jotta kone ei liikkuisi ollessaan vapaalla vaihteella, sitä voi hienosäätää kiertämällä päätymutteria ½ tuuman hylsyavaimella. Säätöjä saa tehdä vain vapaa-asentoa varten.

    Vaara

    Moottorin on oltava käynnissä ja vetopyörien on pyörittävä, jotta säätöjä voi tehdä. Kosketus liikkuviin osiin tai kuumiin pintoihin voi aiheuttaa tapaturman.

    Pidä sormet, kädet ja vaatteet etäällä pyörivistä osista ja kuumista pinnoista.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Työnnä leikkuupöydän nostopoljinta, irrota leikkuukorkeustappi ja laske leikkuupöytä maahan.

    4. Nosta koneen takaosa ylös ja tue se akselipukeilla (tai vastaavilla tuilla) korkeudelle, jolla vetävät pyörät pyörivät juuri ja juuri esteettä.

    5. Irrota sähköliitin istuimen turvakytkimestä, joka sijaitsee istuintyynyn alla.

      Note: Kytkin on osa istuinkokoonpanoa.

    6. Kytke hyppylanka tilapäisesti pääjohdinsarjan liittimen koskettimiin.

    7. Käynnistä moottori, anna sen käydä täydellä kaasulla ja vapauta seisontajarru.

      Note: Varmista ennen moottorin käynnistämistä, että seisontajarru on kytketty ja että liikkeenohjausvivut ovat ulkona. Istuimella ei tarvitse istua.

    8. Käytä konetta vähintään viisi minuuttia liikkeenohjausvipujen ollessa täyden eteenpäinajonopeuden asennossa. Näin hydraulineste lämpenee käyttölämpötilaan.

      Note: Liikkeenohjausvipujen on oltava vapaalla säätöjen aikana.

    9. Siirrä liikkeenohjausvivut VAPAA-asentoon.

    10. Varmista, että ohjauslevyn kielekkeet koskettavat vapaa-asennon palautuksen levyjä hydrauliyksiköissä.

    11. Säädä pumpun ohjaustangon pituutta kiertämällä mutteria tarvittavaan suuntaan, kunnes pyörät pyörivät hitaasti taaksepäin (Kuva 68).

      g036753
    12. Siirrä liikkeenohjausvivut PERUUTUS-asentoon ja paina vipua hieman, jolloin peruutuksen merkkivalon jouset palauttavat vivut takaisin vapaalle.

      Note: Pyörien on pysähdyttävä tai pyörittävä hitaasti taaksepäin.

      Note: Liikkeenohjauksen suojus on ehkä irrotettava pois tieltä.

    13. Sammuta moottori.

    14. Irrota hyppylanka johdinsarjasta ja kytke liitin istuinkytkimeen.

    15. Poista pukit.

    16. Nosta leikkuupöytä ja asenna leikkuukorkeustappi.

    17. Varmista, että kone ei lähde liikkeelle vapaalta, kun seisontajarrua ei ole kytketty.

    Hydraulijärjestelmän huolto

    Hydraulijärjestelmän turvallinen käyttö

    • Jos nestettä pääsee ihon alle, hakeudu välittömästi lääkäriin. Lääkärin on poistettava neste kirurgisesti muutaman tunnin sisällä.

    • Varmista, että kaikki hydrauliletkut ja -putket ovat hyvässä kunnossa ja että kaikki hydrauliputkien liitokset ja kiinnitykset ovat tiukalla, ennen kuin lisäät hydraulijärjestelmän painetta.

    • Pidä keho ja kädet kaukana vuotavista rei’istä ja suuttimista, joista suihkuaa korkeapaineista hydraulinestettä.

    • Etsi hydraulinestevuotoja pahvin tai paperin avulla.

    • Poista paine varovasti hydraulijärjestelmästä, ennen kuin huollat järjestelmää.

    Hydraulinesteen laatuvaatimukset

    Hydraulinestelaatu: Toro® HYPR-OIL 500 -hydraulineste tai Mobil 1 15W-50 -öljy.

    Important: Käytä suositusten mukaista nestettä. Muut nesteet voivat vahingoittaa hydraulijärjestelmää.

    Hydraulijärjestelmän tilavuus (ilman suodattimia): 4,45 l

    Hydraulinesteen tarkistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkista paisuntasäiliön hydraulinesteen määrä.
    1. Anna hydraulinesteen jäähtyä. Tarkista öljymäärä nesteen ollessa kylmää.

    2. Tarkista paisuntasäiliö ja lisää tarvittaessa Toro® HYPR-OIL 500 -hydraulinestettä FULL COLD -viivaan asti.

      g037051

    Hydraulinesteen ja suodattimien vaihto

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    75 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen
  • Vaihda hydraulijärjestelmän suodattimet ja neste.
  • 250 käyttötunnin välein
  • Ensimmäisen vaihdon jälkeen: vaihda hydraulijärjestelmän suodattimet ja neste, kun käytät Mobil 1 15W50 -nestettä.(Vaihda se useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa)
  • 500 käyttötunnin välein
  • Ensimmäisen vaihdon jälkeen: vaihda hydraulijärjestelmän suodattimet ja neste, kun käytät Toro® HYPR-OIL™ 500 -nestettä.(Vaihda se useammin likaisissa tai pölyisissä olosuhteissa)
  • Hydraulinestettä vaihdettaessa suodattimet on irrotettava. Vaihda molemmat samalla kertaa. Katso nestettä koskevat tiedot kohdasta Hydraulinesteen laatuvaatimukset.

    Poista ilma järjestelmästä uusien suodattimien asennuksen ja nesteen lisäyksen jälkeen. Katso kohta Hydraulijärjestelmän ilmaus. Toista ilmausvaiheet, kunnes neste pysyy säiliön FULL COLD -viivan tasalla ilmauksen jälkeen. Jos toimenpidettä ei tehdä oikein, vaihteistojärjestelmä voi vaurioitua pysyvästi.

    Hydraulijärjestelmän suodattimien irrotus

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Anna moottorin jäähtyä.

    4. Paikanna vaihteistojärjestelmien suodattimet ja suojat (Kuva 70).

    5. Irrota kolme ruuvia, joilla suodattimen suojus ja suojus on kiinnitetty (Kuva 70).

      g017444
    6. Puhdista huolellisesti suodattimia ympäröivä alue.

      Important: Älä päästä likaa hydraulijärjestelmään kontaminaation välttämiseksi.

    7. Aseta tyhjennysastia suodattimen alle suodattimen ja ilmanpoistotulppien irrotuksen yhteydessä valuvaa nestettä varten.

    8. Paikanna ja irrota molempien vaihteistojen ilmanpoistotulpat.

    9. Kierrä suodatin irti ja anna nesteen valua vetojärjestelmästä.

    10. Toista vaiheet molempien suodattimien kohdalla.

    Hydraulijärjestelmän suodattimien asennus

    1. Sivele ohut kerros hydraulinestettä kunkin suodattimen kumitiivisteen pinnalle.

    2. Käännä suodatinta myötäpäivään, kunnes kumitiiviste koskettaa suodattimen istukkaa. Kiristä sitten vielä ¾–1 kierrosta.

    3. Tee sama vastakkaisen puolen suodattimelle.

    4. Asenna aikaisemmin irrotetut suodattimien suojukset suodattimien päälle.

    5. Kiinnitä suodattimien suojukset kolmella ruuvilla.

    6. Varmista ennen nesteen lisäämistä, että ilmanpoistotulpat on irrotettu.

    7. Kaada määrityksen mukaista nestettä hitaasti paisuntasäiliöön, kunnes yhdestä ilmanpoistotulpan aukosta tulee nestettä.

    8. Asenna ilmanpoistotulppa.

    9. Kiristä tulppa momenttiin 20 N·m.

    10. Lisää nestettä paisuntasäiliöön, kunnes toisen vaihteiston jäljellä olevasta ilmanpoistotulpan aukosta tulee nestettä.

    11. Asenna vastakkaisen puolen ilmanpoistotulppa.

    12. Kiristä tulppa momenttiin 20 N·m.

    13. Lisää paisuntasäiliöön nestettä, kunnes se saavuttaa paisuntasäiliön FULL COLD -viivan.

    14. Siirry kohtaan Hydraulijärjestelmän ilmaus.

      Important: Hydraulijärjestelmän ilmauksen laiminlyönti hydraulisuodattimien ja -nesteen vaihtamisen jälkeen voi vaurioittaa vaihteistojärjestelmää pysyvästi.

    g027477

    Hydraulijärjestelmän ilmaus

    1. Nosta koneen takaosa ja tue se pukeilla (tai vastaavilla tuilla) korkeudelle, jolla vetävät pyörät pyörivät juuri ja juuri esteettä.

      g017625
    2. Käynnistä moottori, siirrä kaasuvipu ½-asentoon ja vapauta seisontajarru.

      1. Siirrä ohitusvivut koneen työntöasentoon. Kun ohitusventtiilit on avattu ja moottori on käynnissä, siirrä liikkeenohjausvipuja hitaasti eteen ja taakse viisi tai kuusi kertaa.

      2. Siirrä ohitusvivut koneen käyttöasentoon.

      3. Kun ohitusventtiili on suljettu ja moottori on käynnissä, siirrä ohjausvipua eteen ja taakse viisi tai kuusi kertaa.

      4. Sammuta moottori ja tarkista nesteen määrä paisuntasäiliössä. Lisää määrityksen mukaista nestettä, kunnes se saavuttaa paisuntasäiliön FULL COLD -viivan.

    3. Toista vaihe 2, kunnes järjestelmästä on poistettu ilma kokonaan.

      Note: Kun vaihteistosta toiminnan aikana kuuluvan äänen voimakkuus on normaali ja kun vaihteisto toimii tasaisesti eteenpäin ja peruuttaa normaaleilla nopeuksilla, vaihteisto on ilmattu.

    4. Tarkista paisuntasäiliön nestemäärä vielä kerran. Lisää määrityksen mukaista nestettä, kunnes se saavuttaa paisuntasäiliön FULL COLD -viivan.

    Leikkuupöydän huolto

    Terien turvallinen käyttö

    • Terät on tarkistettava säännöllisesti kulumisen ja vaurioiden varalta.

    • Ole varovainen, kun tarkastat teriä. Kiedo terien ympärille esimerkiksi kangas tai käytä käsineitä ja noudata varovaisuutta teriä huoltaessasi. Terät saa ainoastaan vaihtaa tai teroittaa. Niitä ei saa suoristaa eikä hitsata.

    • Ole varovainen käsitellessäsi moniteräisiä koneita, sillä yhden terän kääntäminen saattaa kääntää myös muita teriä.

    • Vaihda kuluneet tai vaurioituneet terät ja pultit sarjoissa, jotta tasapaino säilyisi.

    Leikkuuterien huolto

    Ennen terien tarkastusta tai huoltoa

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota virta-avain ja irrota sytytystulppien johdot sytytystulpista.

    Terien tarkastus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Tarkasta terät.
    1. Tarkasta leikkuusärmät (Kuva 73).

    2. Jos särmät eivät ole teräviä tai niissä on lovia, irrota terä ja teroita se. Katso Terien teroitus.

    3. Tarkasta terät, etenkin kupera alue.

    4. Jos havaitset vähäisiäkään murtumisen, kulumisen tai urautumisen merkkejä tällä alueella, asenna uusi terä välittömästi (Kuva 73).

      g006530

    Taipuneiden terien tarkistus

    Note: Koneen on oltava tasaisella alustalla seuraavaa toimenpidettä varten.

    1. Nosta leikkuupöytä ylimpään leikkuukorkeusasentoon.

    2. Käytä pehmustettuja paksuja suojakäsineitä tai muita soveltuvia käsisuojaimia. Käännä terä hitaasti asentoon, jossa etäisyys leikkuusärmästä tasaiseen alustaan voidaan mitata (Kuva 74).

      g014972
    3. Mittaa etäisyys terän kärjestä tasaiseen alustaan (Kuva 75).

      g014973
    4. Käännä samaa terää 180 astetta niin, että vastakkainen leikkuusärmä on samassa asennossa (Kuva 76).

      g014974
    5. Mittaa etäisyys terän kärjestä tasaiseen alustaan (Kuva 77).

      Note: Ero saa olla enintään 3 mm.

      g014973
      1. Jos A:n ja B:n välinen ero on suurempi kuin 3 mm, vaihda terä uuteen. Katso kohdat Terien irrotus ja Terien asennus.

        Note: Jos taipuneen terän tilalle vaihdetaan uusi ja mittaustulos on edelleen yli 3 mm, terän kara saattaa olla taipunut. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.

      2. Jos ero on hyväksytyissä rajoissa, siirry seuraavaan terään.

    6. Toista toimenpide kullekin terälle.

    Terien irrotus

    Vaihda terät, jos ne osuvat kiinteään esineeseen tai jos terä on epätasapainossa tai taipunut.

    1. Pidä kara-akselia paikallaan kiintoavaimella.

    2. Irrota teräpultti, jousialuslaatta ja terä kara-akselista (Kuva 78).

      g017443

    Terien teroitus

    1. Viilaa leikkuusärmä teräväksi terän molemmista päistä (Kuva 79).

      Note: Säilytä alkuperäinen kulma.

      Note: Terä säilyttää tasapainonsa, kun molemmista leikkuusärmistä poistetaan materiaalia yhtä paljon.

      g000552
    2. Tarkista terän tasapaino asettamalla se terän tasaimeen (Kuva 80).

      Note: Jos terä pysyy vaaka-asennossa, se on tasapainossa ja sitä voidaan käyttää.

      Note: Jos terä ei ole tasapainossa, viilaa sitä vähän vain siipialueelta (Kuva 79).

      g000553
    3. Toista, kunnes terä on tasapainossa.

    Terien asennus

    1. Asenna terä kara-akseliin (Kuva 78).

      Important: Terän kuperan puolen on oltava leikkurin sisäpuolta kohden, jotta leikkuujäljestä tulee kunnollinen.

    2. Asenna jousialuslaatta ja teräpultti (Kuva 78).

      Note: Asenna jousialuslaatan kartiopuoli pultin päätä kohti.

    3. Kiristä teräpultti momenttiin 115–150 N·m.

    Sivusuuntaisen tasauksen ja terän kaltevuuden säätö

    Varmista, että leikkuupöytä on vaakasuorassa aina leikkuria asentaessasi tai jos nurmikon leikkuujälki ei ole tasainen.

    Ennen tasausta on tarkistettava, ettei leikkuupöydässä ole taipuneita teriä, ja kaikki taipuneet terät on irrotettava ja vaihdettava. Katso kohta Taipuneiden terien tarkistus ennen kuin jatkat.

    Leikkuupöytä on tasattava sivusuunnassa ennen terän pituussuuntaisen kaltevuuden säätämistä.

    Vaatimukset:

    • Koneen on oltava tasaisella alustalla.

    • Kaikkien renkaiden ilmanpaineen on oltava oikea. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Tarkista vetävien renkaiden rengaspaineet. Katso Rengaspaineen tarkistus.

    4. Aseta leikkuupöytä kuljetuslukon asentoon.

    5. Pyöritä teriä varovasti puolelta toiselle.

    6. Mittaa terän kärjen ja tasaisen alustan väliltä (Kuva 81). Jos mitat eivät ole 5 mm:n sisällä toisistaan, tasausta on säädettävä. Jatka sitten toimenpidettä.

      g229303g229305
    7. Tarkista terän pituussuuntainen kaltevuus (Kuva 82). Tarkista, että etummaisen terän kärki on pölkkyjen korkeuden ja kaltevuuden taulukon mukaisesti alempana kuin takimmaisen terän kärki. Jos säätö on tarpeen, jatka tätä toimenpidettä.

      g229304
    8. Aseta nurmisuojarullat ylimpiin reikiin tai poista ne kokonaan tämän säädön ajaksi.

    9. Aseta kaksi pölkkyä (katso alla oleva taulukko) leikkuupöydän helman takareunan alle, yksi leikkuupöydän molemmille puolille (Kuva 83).

    10. Aseta leikkuukorkeusvipu 76 mm:n asentoon.

    11. Aseta kaksi pölkkyä leikkuupöydän etureunan molempien puolien alle niin, että ne eivät ole nurmisuojarullan kannattimien tai hitsaussaumojen alla.

      g038090

      Pölkkyjen korkeuden ja kaltevuuden taulukko

      Leikkuupöydän kokoPölkkyjen korkeus Kaltevuus
      Kaikki leikkuupöydät7,3 cm4,8–6,4 mm
    12. Pyöritä teriä varovasti puolelta toiselle (Kuva 81).

    13. Löysää lukkomuttereita (Kuva 84) jokaisessa neljässä kulmassa ja varmista, että leikkuupöytä asettuu tukevasti neljän pölkyn varaan.

    14. Poista välys leikkuupöydän ripustimista ja varmista, että leikkuupöydän noston jalkavipu on työnnetty pysäytintä vasten.

    15. Kiristä neljä lukkomutteria

      g035851
    16. Varmista, että pölkyt asettuvat tiukasti leikkuupöydän helman alle ja että kaikki kiinnityspultit ovat kireällä.

    17. Tasaa leikkuupöytä tarkistamalla terän kaltevuus pituussuunnassa.

    18. Tarkista terien tasaus ja toista leikkuupöydän tasausvaiheet tarvittaessa.

    Leikkuupöydän irrotus

    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota virta-avain ja irrota sytytystulppien johdot sytytystulpista.

    3. Asenna korkeudensäätötappi 7,6 cm:n leikkuukorkeuden asentoon.

    4. Irrota hihnasuojukset.

    5. Löysää leikkuupöydän kiristinpyörää ja irrota leikkurin hihna. Katso kohta Hihnan huolto.

    6. Irrota pultit ja mutterit levyn etupuolelta jalkatuen alta.

    7. Irrota pultit ja mutterit koneen molemmilta puolilta ja säilytä ne (Kuva 85).

      g036866
    8. Liu’uta leikkuupöytä ulos koneen oikealle puolelle.

    Suuntaimen vaihto

    Vaara

    Jos heittoaukko ei ole peitossa, kone saattaa singota esineitä käyttäjän tai sivullisten suuntaan, mistä voi olla seurauksena vakava tapaturma. Seurauksena voi olla myös kosketus terään.

    Älä käytä konetta ilman leikkuujätelevyä, heittokanavan suuntainta tai ruohonkeräysjärjestelmää.

    1. Irrota lukkomutteri, pultti, jousi ja välikappale, joilla suuntain on kiinnitetty kääntökannattimiin (Kuva 86).

    2. Irrota vaurioitunut tai kulunut suuntain (Kuva 86).

      g015594
    3. Aseta välikappale ja jousi suuntaimeen.

    4. Aseta jousen yksi J-koukkupää leikkuupöydän reunan taakse.

      Note: Varmista, että jousen yksi J-koukkupää on asennettu leikkuupöydän reunan taakse ennen pultin asennusta kuvan mukaisesti (Kuva 86).

    5. Asenna pultti ja mutteri.

    6. Aseta jousen J-koukkupää suuntaimen ympärille (Kuva 86).

      Important: Suuntaimen on voitava kääntyä. Nosta suuntain ylös täysin avattuun asentoon ja varmista, että se pyörii täydelliseen ala-asentoon.

    Puhdistus

    Leikkuupöydän alapuolen puhdistus

    HuoltoväliHuoltotoimenpide
    Aina ennen käyttöä tai päivittäin
  • Puhdista leikkuupöytä.
    1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Nosta leikkuupöytä KULJETUSASENTOON.

    Jousitusjärjestelmän puhdistus

    Puhdista jousitusjärjestelmä paineilmalla.

    Note: Älä puhdista iskunvaimenninkokoonpanoja painepesurilla (Kuva 87).

    g195820

    Jätteiden hävitys

    Moottoriöljy, akut, hydraulineste ja moottorin jäähdytysneste saastuttavat ympäristöä. Ne on hävitettävä kansallisten ja paikallisten määräysten mukaisesti.

    Varastointi

    Turvallisuus varastoinnin aikana

    • Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut kuljettajan paikalta. Anna koneen jäähtyä ennen säätöä, huoltoa, puhdistusta tai varastointia.

    • Älä säilytä konetta tai polttoainetta lähellä avotulta tai tyhjennä polttoainetta sisätiloissa tai suljetun perävaunun sisällä.

    • Älä säilytä konetta tai polttoainesäiliötä tilassa, jossa on avotuli, kipinöitä tai varmistusliekki (esimerkiksi vedenlämmitin tai muu vastaava laite).

    Puhdistus ja varastointi

    1. Vapauta teräkytkin (voimanulosotto) ja kytke seisontajarru.

    2. Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin poistut käyttäjän paikalta.

    3. Poista ruoho, lika ja rasva koneen kaikista ulkoisista osista, etenkin moottorista ja hydraulijärjestelmästä. Puhdista lika ja roskat moottorin sylinterinkannen rivoista ja tuulettimen kotelosta.

      Important: Kone voidaan pestä miedolla pesuaineella ja vedellä. Älä pese konetta painepesurilla. Älä käytä vettä ylen määrin, älä etenkään kojetaulun, moottorin ja hydraulipumppujen läheisyydessä.

    4. Tarkista seisontajarrujen toiminta. Katso Seisontajarrun säätö.

    5. Huolla ilmanpuhdistin. Katso kohta Ilmanpuhdistimen huolto.

    6. Rasvaa kone. Katso kohta Voitelu.

    7. Vaihda kampikammioöljy. Katso kohta Moottoriöljyn huolto.

    8. Tarkista rengaspaine. Katso kohta Rengaspaineen tarkistus.

    9. Vaihda hydraulisuodattimet. Katso kohta Hydraulinesteen ja suodattimien vaihto.

    10. Lataa akku. Katso kohta Akun lataus.

    11. Kaavi ruoho ja lika leikkurin alta ja pese leikkuri sitten vesiletkulla.

      Note: Käytä konetta teräkytkin (voimanulosotto) kytkettynä ja korkeimmalla tyhjäkäyntinopeudella 2–5 minuutin ajan pesun jälkeen.

    12. Tarkista terien kunto. Katso kohta Leikkuuterien huolto.

    13. Valmistele kone varastointia varten, jos sitä ei ole tarkoitus käyttää yli kuukauteen. Valmistele kone varastointia varten seuraavasti:

      1. Lisää polttoainesäiliöön öljypohjaista stabilointi-/lisäainetta. Noudata stabilointiaineen valmistajan sekoitusohjeita. Älä käytä alkoholipohjaista stabilointiainetta (etanolia tai metanolia).

        Note: Stabilointi-/lisäaine toimii tehokkaimmin, kun se sekoitetaan tuoreeseen polttoaineeseen ja kun sitä käytetään jatkuvasti.

      2. Käytä moottoria viiden minuutin ajan, jotta lisäainetta sisältävä polttoaine kiertää koko polttoainejärjestelmässä.

      3. Sammuta moottori, anna sen jäähtyä ja tyhjennä polttoainesäiliö.

      4. Käynnistä moottori ja anna sen käydä, kunnes se sammuu.

      5. Hävitä polttoaine asianmukaisesti. Kierrätä polttoaine paikallisten asetusten mukaisesti.

        Important: Stabilointiainetta/-lisäainetta sisältävää polttoainetta ei saa säilyttää polttoaineen stabilointiaineen valmistajan suositusta kauempaa.

    14. Irrota sytytystulpat ja tarkista niiden kunto. Katso kohta Sytytystulppien huolto. Kun sytytystulpat on irrotettu moottorista, kaada 30 ml (kaksi ruokalusikallista) moottoriöljyä sytytystulpan reikään. Kierrätä moottoria käynnistimellä, jotta öljy leviää sylinterin sisään. Asenna sytytystulppa tai -tulpat. Älä asenna sytytystulpan (-tulppien) johtoa.

    15. Tarkista ja kiristä kaikki pultit, mutterit ja ruuvit. Korjaa tai vaihda kaikki vaurioituneet osat.

    16. Maalaa kaikki naarmuuntuneet tai paljaat metallipinnat. Maalia on saatavissa valtuutetusta huoltoliikkeestä.

    17. Varastoi kone puhtaaseen, kuivaan autotalliin tai varastotilaan. Irrota avain avainkytkimestä ja säilytä se lasten ja muiden luvattomien käyttäjien ulottumattomissa. Peitä kone, jotta se pysyy suojassa ja puhtaana.

    Vianetsintä

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Moottori ylikuumenee.
    1. Moottori on ylikuormitettu.
    2. Kampikammiossa on liian vähän öljyä.
    3. Moottorin puhallinkotelon alla olevat jäähdytysrivat ja ilmakanavat ovat tukossa.
    4. Ilmanpuhdistin on likainen.
    5. Polttoainejärjestelmässä on likaa, vettä tai vanhentunutta polttoainetta.
    1. Vähennä ajonopeutta.
    2. Lisää öljyä kampikammioon.
    3. Poista tukkeumat jäähdytysrivoista ja ilmakanavista.
    4. Puhdista tai vaihda ilmanpuhdistimen panos.
    5. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen
    Käynnistin ei pyöritä.
    1. Teräkytkin on kytkettynä.
    2. Seisontajarru on vapautettuna.
    3. Liikkeenohjausvivut eivät ole Lukittu vapaa -asennossa.
    4. Et istu käyttäjän istuimella.
    5. Akussa ei ole latausta.
    6. Sähköliitännät ovat ruostuneet tai löystyneet.
    7. Sulake on palanut.
    8. Rele tai kytkin on vaurioitunut.
    1. Vapauta teräkytkin.
    2. Kytke seisontajarru.
    3. Siirrä liikkeenohjausvivut ulospäin Lukittu vapaa -asentoon.
    4. Istu käyttäjän istuimelle.
    5. Lataa akku.
    6. Tarkista, että sähköliitäntöjen kosketus on kunnossa.
    7. Vaihda sulake.
    8. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Moottori ei käynnisty, käynnistyy huonosti tai ei pysy käynnissä.
    1. Polttoainesäiliö on tyhjä.
    2. Polttoaineen sulkuventtiili on kiinni.
    3. Kampikammiossa on liian vähän öljyä.
    4. Kaasuvipu ei ole oikeassa asennossa.
    5. Polttoainesuodattimessa on likaa.
    6. Polttoainejärjestelmässä on likaa, vettä tai vanhentunutta polttoainetta.
    7. Ilmanpuhdistin on likainen.
    8. Istuinkytkin ei toimi oikein.
    9. Sähköliitännät ovat ruostuneet, löystyneet tai vaurioituneet.
    10. Rele tai kytkin on kulunut tai vaurioitunut.
    11. Sytytystulppa on likainen, tai sen kärkiväli on väärä.
    12. Sytytystulpan johtoa ei ole kytketty.
    1. Täytä polttoainesäiliö.
    2. Avaa polttoaineen sulkuventtiili.
    3. Lisää öljyä kampikammioon.
    4. Varmista, että kaasuvipu on Hidas- ja Nopea-asentojen puolivälissä.
    5. Vaihda polttoainesuodatin.
    6. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    7. Puhdista tai vaihda ilmanpuhdistimen panos.
    8. Tarkista istuinkytkimen merkkivalo. Vaihda istuin tarvittaessa.
    9. Tarkista, että sähköliitäntöjen kosketus on kunnossa. Puhdista liitäntöjen koskettimet huolellisesti sähkökytkentöjen puhdistusaineella, levitä niihin eristerasvaa ja tee tarvittavat kytkennät.
    10. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    11. Säädä tai vaihda sytytystulppa.
    12. Tarkista sytytystulpan johdon kytkentä.
    Moottori menettää tehoaan.
    1. Moottori on ylikuormitettu.
    2. Ilmanpuhdistin on likainen.
    3. Kampikammiossa on liian vähän öljyä.
    4. Moottorin yläpuolella olevat jäähdytysrivat ja ilmakanavat ovat tukossa.
    5. Polttoainesäiliön korkin ilmareikä on tukossa.
    6. Polttoainesuodattimessa on likaa.
    7. Polttoainejärjestelmässä on likaa, vettä tai vanhentunutta polttoainetta.
    1. Vähennä ajonopeutta.
    2. Puhdista ilmanpuhdistimen panos.
    3. Lisää öljyä kampikammioon.
    4. Poista tukkeumat jäähdytysrivoista ja ilmakanavista.
    5. Puhdista polttoainesäiliön korkki tai vaihda se.
    6. Vaihda polttoainesuodatin.
    7. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Kone vetää vasemmalle tai oikealle (vaikka liikkeenohjausvivut ovat kokonaan eteenpäin).
    1. Ohjauskulmaa on säädettävä.
    2. Vetävien renkaiden rengaspaineet eivät ole oikeat.
    1. Säädä ohjauskulmaa.
    2. Säädä vetävien renkaiden rengaspainetta.
    Kone ei liiku.
    1. Ohitusventtiilit eivät ole tiukasti kiinni.
    2. Pumpun hihna on kulunut, löysällä tai rikkinäinen.
    3. Pumpun hihna on irronnut hihnapyörästä.
    4. Kiristinpyörän jousi on rikki tai puuttuu.
    5. Hydraulinestettä on liian vähän tai se on liian kuumaa.
    1. Kiristä ohitusventtiilit.
    2. Vaihda hihna.
    3. Vaihda hihna.
    4. Vaihda jousi.
    5. Lisää säiliöihin hydraulinestettä tai anna nesteen jäähtyä.
    Kone tärisee epänormaalisti.
    1. Leikkuuterä(t) on taipunut / ovat taipuneet tai epätasapainossa.
    2. Terän kiinnityspultti on löysällä.
    3. Moottorin kiinnityspultit ovat löysällä.
    4. Moottorin hihnapyörä, kiristinpyörä tai terän hihnapyörä on löysällä.
    5. Moottorin hihnapyörä on vaurioitunut.
    6. Terän kara on taipunut.
    7. Moottorin pidin löysällä tai kulunut.
    1. Asenna uusi leikkuuterä / uudet leikkuuterät.
    2. Kiristä terän kiinnityspultti.
    3. Kiristä moottorin kiinnityspultit.
    4. Kiristä löysä pyörä.
    5. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    6. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    7. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Epätasainen leikkuukorkeus.
    1. Terät ovat tylsiä.
    2. Leikkuuterät ovat taipuneet.
    3. Leikkuri ei ole tasassa.
    4. Nurmisuojarullaa (jos on) ei ole asetettu oikein.
    5. Leikkuupöydän alapuoli on likainen.
    6. Väärä rengaspaine.
    7. Terän kara on taipunut.
    1. Teroita terä(t).
    2. Asenna uusi leikkuuterä(t).
    3. Tasaa leikkuri sivusuunnassa ja pituussuunnassa.
    4. Säädä nurmisuojapyörän korkeutta.
    5. Puhdista leikkuupöydän alapuoli.
    6. Aseta oikea rengaspaine.
    7. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    Terät eivät pyöri.
    1. Käyttöhihna on kulunut, löysällä tai rikkinäinen.
    2. Käyttöhihna on irti hihnapyörältä.
    3. Voimanulosoton (PTO) kytkin tai PTO-kytkin on viallinen.
    4. Leikkurin hihna on kulunut, löysällä tai rikkinäinen.
    1. Asenna uusi käyttöhihna.
    2. Asenna käyttöhihna ja tarkista, että säätöakselit ja hihnaohjaimet ovat oikeassa asennossa.
    3. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen.
    4. Asenna uusi leikkurin hihna.
    Kytkin ei kytkeydy.
    1. Sulake on palanut.
    2. Kytkimen saama jännite on alhainen.
    3. Käämi on vaurioitunut.
    4. Virransaanti ei ole riittävä.
    5. Roottorin/ankkurin kärkiväli on liian suuri.
    1. Vaihda sulake. Tarkista käämin vastus, akun lataus, latausjärjestelmä ja johdotukset sekä vaihda komponentit tarvittaessa.
    2. Tarkista käämin vastus, akun lataus, latausjärjestelmä ja johdotukset sekä vaihda osat tarvittaessa.
    3. Vaihda kytkin.
    4. Korjaa tai vaihda kytkimen johdin tai sähköjärjestelmä. Puhdista liittimien kontaktit.
    5. Poista välilevy tai vaihda kytkin.

    Kaaviot

    Kytkentäkaavio

    g037072