Вступ

Ця газонокосарка з обертовим ножем призначена для використання професійними найманими операторами. Насамперед вона призначена для зістригання трави на доглянутих газонах в житлових або комерційних об'єктах нерухомості. Використання цього виробу в цілях, відмінних від передбачених, може виявитися небезпечним для вас і сторонніх осіб.

Уважно прочитайте інформацію, викладену в цьому посібнику, щоб дізнатися про належну експлуатацію і обслуговування виробу з метою уникнення травм і пошкодження виробу. Ви відповідальні за правильну і безпечну експлуатацію виробу.

Відвідайте веб-сайт www.Toro.com, там розміщені навчальні матеріали з техніки безпеки і експлуатації, додаткова інформація, допомога в пошуку дилера або з реєстрації вашого виробу.

Щоразу, коли вам необхідне обслуговування, оригінальні запчастини «Toro» або додаткова інформація, зверніться до уповноваженого сервісного дилера або в службу підтримки клієнтів компанії «Toro» та зазначте модель і серійні номери вашого виробу. На Рисунок 1 відображено місце розташування моделі та серійних номерів на виробі. Запишіть числа в призначеному місці.

Important: За допомогою мобільного пристрою можна відсканувати QR-код (якщо він наявний) на ярлику із серійним номером, щоб отримати інформацію про гарантію, запчастини та іншу інформацію про виріб.

g233855

У цьому посібнику використано 2 слова для виділення інформації. Важливо вказує на спеціальну інформацію щодо механічної частини виробу, а Примітка вказує на загальну інформацію, на яку варто звернути особливу ​​увагу.

Знак попередження про небезпеку (Рисунок 2) наявний як в цьому посібнику, так і на пристрої з метою позначення важливих повідомлень щодо техніки безпеки, яких необхідно дотримуватися, щоб уникнути нещасних випадків. Цей знак буде відображатися зі словом «Небезпечно», «Попередження» або «Увага».

  • "Небезпечно" вказує на неминучу небезпечну ситуацію, яка, якщо її не уникнути, призведе до смерті або серйозних травм.

  • "Попередження" вказує на потенційно небезпечну ситуацію, яка, якщо її не уникнути, може призвести до смерті або серйозних травм.

  • "Увага" вказує на потенційно небезпечну ситуацію, яка, якщо її не уникнути, може призвести до травм легкого або середнього ступеня важкості.

sa-black

Цей виріб відповідає всім відповідним європейським директивам; подробиці див. на окремому аркуші декларації про відповідність (DOC) щодо конкретного виробу.

Див. інформацію виробника двигуна, додану до пристрою.

Максимальний або ефективний крутний момент: Максимальний або ефективний крутний момент цього двигуна був визначений у лабораторних умовах виробником двигуна відповідно до J1940 або J2723 Товариства автомобільних інженерів (SAE). Відповідно до вимог техніки безпеки, викидів забруднюючих речовин та експлуатаційних вимог фактичний крутний момент двигуна на косарці цього класу буде значно нижчим. Див. інформацію виробника двигуна, додану до пристрою.

Безпека

Цей пристрій було розроблено відповідно до стандарту EN ISO 5395.

Загальна інформація щодо техніки безпеки

Цей виріб може відсікти руки і ноги, а також відкидати предмети. Завжди дотримуйтесь всіх інструкцій з техніки безпеки, щоб уникнути серйозних травм або летальних випадків.

  • Ознайомтесь зі змістом цього Посібника з експлуатації перед виконанням запуску двигуна.

  • Тримайте пристрій подалі від сторонніх і дітей.

  • Не дозволяйте дітям або непідготовленим особам експлуатувати та виконувати технічне обслуговування пристрою. Дозволяйте експлуатувати та обслуговувати пристрій тільки тим особам, які відповідальні, навчені, ознайомлені з інструкціями і фізично здатні це робити.

  • Завжди тримайте трубчастий каркас у повністю піднятому і заблокованому положенні та використовуйте ремінь безпеки.

  • Забороняється експлуатувати пристрій поблизу відстійників, канав, насипів, води або інших небезпечних місць, а також на схилах, що перевищують 15°.

  • Не наближайте руки або ноги до рухомих деталей пристрою.

  • Не використовуйте пристрій, якщо всі захисні пристрої, захисні вимикачі та інші захисні пристрої не встановлені і не функціонують належним чином.

  • Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора. Дайте пристрою охолонути перед виконанням технічного обслуговування, регулювання, заправки, очищення або зберігання.

Індикатор нахилу

g011841

Знаки безпеки та вказівки

Graphic

Попереджувальні наліпки та інструкції з техніки безпеки знаходяться у безпосередній видимості для оператора і розташовані поблизу будь-якої зони потенційної небезпеки. Замініть всі наліпки, які були пошкоджені або відсутні.

decaloemmarkt
decalbatterysymbols
decal93-7818
decal106-5517
decal107-3069
decal112-3858
decal112-9028
decal116-5610
decal116-8588
decal109-6014
decal117-1194
decal117-3848
decal126-4363
decal126-7816
decal126-8172
decal126-9939
decal136-9024
decal145-3668
decalptosymbols
decaltransportlock
decal126-6194
decal126-6183
decal136-1305
decal136-1720
decal132-0871

Огляд пристрою

g227688

Перш ніж запускати двигун і експлуатувати пристрій, ознайомтеся з усіма органами керування.

Панель керування

g271171

Ключ запалювання

Ключ запалювання, який використовується для запуску та вимикання двигуна, має 3 положення: "Вимкнено""Робоче положення" і "Пуск". Див. Запуск двигуна

Управління заслінкою

Використовуйте управління заслінкою, щоб виконати холодний запуск двигуна.

Важіль керування двигуном

Важіль керування двигуном контролює частоту обертання двигуна і має безперервно змінне налаштування з положення «Повільно» в положення «Швидко» (Рисунок 5).

Перемикач ножа (коробка відбору потужності)

Перемикач ножа, представлений знаком коробки відбору потужності (КВП), вмикає та вимикає живлення до ножів косарки (Рисунок 5).

Лічильник часу

Лічильник часу фіксує кількість годин роботи двигуна. Він працює, коли працює двигун. Використовуйте цей лічильник для планування планового обслуговування (Рисунок 6).

g187133

Індикатори захисного блокування

На лічильнику часу є знаки, які чорним трикутником вказують, що компонент блокування розташований належним чином (Рисунок 6).

Індикатор акумулятора

Якщо на кілька секунд увімкнути кнопку перемикача у положення "Увімкнено", стан заряджання акумулятора відображатиметься в зоні, де звичайно відображаються години.

Індикатор акумулятора вмикається, коли увімкнена кнопка перемикача і коли заряд нижче належного робочого рівня (Рисунок 6).

Важелі керування рухом

За допомогою важелів керування рухом виконується пересування пристрою вперед, назад і поворот у будь-якому напрямку (Рисунок 4).

Положення фіксатора нейтралі

При виході з пристрою пересуньте важелі керування рухом з центрального положення у положення фіксатора нейтралі (Рисунок 25). Завжди розміщуйте важелі регулювання руху у положенні фіксатора нейтралі, коли зупиняєте пристрій або залишаєте його без нагляду.

Важіль ручного гальма

Щоразу, при вимиканні двигуна, увімкніть ручне гальмо, щоб запобігти випадковому переміщенню пристрою.

Клапан вимкнення подачі палива

Під час транспортування або зберігання пристрою закрийте клапан вимикання подачі палива; див. Використання клапану вимикання подачі палива.

Note: Технічні характеристики та конструкція можуть змінюватися без попереднього повідомлення.

Ширина:

Без кожуха газонокосарки124 см
З піднятим відбійником144 см
З опущеним відбійником171 см

Довжина:

Довжина208 см

Висота:

Трубчастий каркас - піднятоТрубчастий каркас - опущено
179 см125 см

Маса:

Масавід 391 до 434 кг

Пристосування / Аксесуари

Для вдосконалення та розширення експлуатаційних можливостей пристрою в наявності є пристосування та аксесуари, затвердженні компанією «Toro». Зверніться до свого уповноваженого сервісного дилера або до уповноваженого дистриб'ютора компанії «Toro» або зайдіть на сайт www.Toro.com з метою ознайомлення зі списком усіх затверджених пристосувань та аксесуарів.

Для забезпечення оптимальної продуктивності та постійної сертифікації безпеки експлуатації пристрою використовуйте лише справжні запчастини та аксесуари від компанії «Toro». Запчастини та аксесуари інших виробників можуть бути небезпечними, і їх використання може позбавити гарантії на виріб.

Експлуатація

Note: Визначте лівий та правий бік пристрою від звичайного робочого положення.

Перед експлуатацією

Правила техніки безпеки щодо процедур введення в експлуатацію

Загальна інформація щодо техніки безпеки

  • Не дозволяйте дітям або непідготовленим особам експлуатувати та виконувати технічне обслуговування пристрою. Місцеве законодавство може обмежувати вік оператора. Власник відповідальний за навчання всіх операторів і механіків.

  • Огляньте площу, де буде використовуватися пристрій, і приберіть всі предмети, які можуть зашкодити роботі пристрою або які пристрій може відкинути.

  • Ознайомтеся з правилами безпечної експлуатації обладнання, засобами управління оператора і знаками безпеки.

  • Переконайтеся, що засоби контролю присутності оператора, захисні вимикачі і огорожі підключені і працюють належним чином. Не користуйтеся пристроєм, якщо він не функціонує належним чином.

  • Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора. Дайте пристрою охолонути перед виконанням технічного обслуговування, регулювання, заправки, очищення або зберігання.

  • Перед скошуванням огляньте пристрій, щоб переконатися, що ріжучі вузли працюють належним чином.

  • Оцініть місцевість, щоб визначити відповідне обладнання і всі пристосування або аксесуари, що необхідні для правильної та безпечної роботи пристрою.

  • Одягайте відповідний одяг, включаючи засоби захисту очей; довгі штани; міцне неслизьке взуття; і засоби захисту слуху. Зав'яжіть довге волосся і не носіть просторий одяг або звисаючі прикраси.

  • Не перевозьте пасажирів у пристрої.

  • Тримайте сторонніх і домашніх тварин подалі від пристрою під час виконання роботи. Якщо будь-хто входить до робочої зони, вимкніть пристрій і приладдя.

  • Не використовуйте пристрій, якщо всі захисні пристрої і засоби, такі як відбійники та весь вузол збірника трави не встановлені і не функціонують належним чином. При необхідності замініть зношені або пошкоджені деталі.

Техніка безпеки щодо поводження з паливом

  • Паливо є дуже вогненебезпечним та вибухонебезпечним. При загорянні або вибухові палива можливе нанесення опіків вам і іншим особам і пошкодження майна.

    • Щоб запобігти загорянню палива від статичного заряду, зніміть пристрій з вантажівки або причепа та заправляйте його на землі, подалі від усіх транспортних засобів. Якщо це неможливо, поставте переносну паливну каністру на землю, подалі від усіх транспортних засобів, і заповніть її; потім заправляйте пристрій з паливної каністри, а не з сопла паливної колонки.

    • Заповніть паливний бак на відкритому повітрі на рівній поверхні, на відкритій місцевості і при зупиненому двигуні. Витріть паливо, що розлилося.

    • Не працюйте з паливом під час паління, або поблизу відкритого вогню, або іскор.

    • Не знімайте кришку паливного бака і не доливайте паливо в бак при працюючому або гарячому двигуні.

    • При розливанні палива не намагайтеся запустити двигун. Уникайте створення джерела загоряння, поки пари палива не розсіються.

    • Зберігайте паливо у спеціальній посудині в недоступному для дітей місці.

  • Паливо шкідливе та навіть привести до смерті при його ковтанні. Тривала дія парів може призвести до серйозних травм і захворювань.

    • Уникайте тривалого вдихання парів.

    • Тримайте руки і обличчя подалі від сопла і отвору паливного бака.

    • Тримайте паливо подалі від очей і шкіри.

  • Не зберігайте пристрій або паливну каністру в місцях, де наявне відкрите полум'я, іскри або пальник, наприклад, на водонагрівачі або інших приладах.

  • Не використовуйте пристрій, якщо не встановлена ​​повністю вся випускна система, або при її несправній роботі.

  • Тримайте сопло паливної колонки в контакті з обідком паливного бака або отвором каністри, поки не закінчиться заправка. Не використовуйте пристрій з відкритим соплом.

  • При проливанні палива на одяг, негайно змініть одяг.

  • Не переповнюйте паливний бак. Установіть кришку паливного бака і надійно затягніть її.

  • Очистіть траву і сміття з ріжучого вузла, глушника, приводів, збірника трави і моторного відсіку, щоб запобігти загорянню. Приберіть розлите мастило або паливо.

Заправка палива

Рекомендоване паливо

  • Для досягнення найкращих результатів використовуйте тільки чистий, свіжий (не більше 30 днів від дати виготовлення) неетилований бензин з октановим числом 87 або вище (метод оцінювання (R + M) / 2).

  • Етанол: Прийнятним є бензин з об'ємом до 10% етанолу (газохол) або 15% МТБЕ (метилтретбутиловий етер). Етанол і МТБЕ - не одне й те саме. Бензин з 15% етанолом (E15) за об'ємом, не схваленим для використання. Ніколи не використовуйте бензин, який містить більше 10% етанолу за об'ємом, наприклад, E15 (містить 15% етанолу), E20 (містить 20% етанолу) або E85 (містить до 85% етанолу). Використання не схваленого для використання бензину може призвести до проблем з продуктивністю і / або пошкодження двигуна, на що може не поширюватися гарантія.

  • Не використовуйте бензин, що містить метанол.

  • Не зберігайте паливо ні в паливному баку, ні в паливних каністрах взимку, якщо не використовується стабілізатор палива.

  • Не додавайте мастило до бензину.

Використання стабілізатора / кондиціонера

Використовуйте стабілізатор / кондиціонер палива в пристрої, щоб забезпечити такі переваги:

  • Збереження свіжості палива буде довшим при використанні відповідно до вказівок виробника стабілізатора палива

  • Очищення двигуна під час його роботи

  • Усунення накопичення каучукоподібного лаку в паливній системі, який є причиною проблем при запуску

    Important: Не використовуйте паливні добавки, що містять метанол або етанол.

    Додавайте належну кількість стабілізатора / кондиціонера палива в паливо.

    Note: Стабілізатор / кондиціонер палива є найбільш ефективним при змішуванні зі свіжим паливом. Щоб звести до мінімуму ймовірність появи накипу в паливній системі, завжди використовуйте стабілізатор палива.

Заповнення паливного баку

  1. Зупиніть пристрій на рівній поверхні.

  2. Застосуйте ручне гальмо.

  3. Заглушіть двигун і вийміть ключ.

  4. Приберіть бруд навколо кришки паливного бака.

  5. Заповніть паливний бак до нижньої частини заливної горловини (Рисунок 7).

    Note: Не заповнюйте паливний бак повністю. Порожній простір в баку дозволяє йому розширюватися.

    g036751

Виконання щоденного обслуговування

Перед тим, як запускати пристрій кожного дня, виконуйте процедури «Кожне використання / Щоденне використання», вказані у .

Обкатка нового пристрою

Нові двигуни потребують часу, щоб розвинути повну потужність. Кожух газонокосарки і системи приводу мають більш високе тертя в новому стані, що створює додаткове навантаження на двигун. Виділіть від 40 до 50 годин часу для того, щоб новий пристрій розвинув повну потужність і найкращу продуктивність.

Використання системи захисту від перекидання (СЗВП)

Застереження

Щоб уникнути травм або смерті в результаті перекидання, утримуйте трубчастий каркас у повністю піднятому і заблокованому положенні і пристебніть пасок безпеки.

Переконайтеся, що сидіння на пристрої закріплено.

Застереження

Захист від перекидання відсутній, якщо трубчастий каркас опущено.

  • Опускайте трубчастий каркас тільки у разі крайньої необхідності.

  • Не надягайте пасок безпеки, коли трубчастий каркас знаходиться в нижньому положенні.

  • Їдьте повільно і обережно.

  • Підніміть трубчастий каркас, як тільки це дозволить габаритна висота.

  • Ретельно перевіряйте наявність проміжків, відповідних габаритній висоті (наприклад, гілок, дверних отворів, електричних кабелів), перед початком руху під будь-якими предметами і не торкайтеся їх.

Опускання трубчастого каркасу

Important: Опускайте трубчастий каркас тільки у разі крайньої необхідності.

  1. Щоб опустити трубчастий каркас, прикладіть безпосереднє зусилля до верхньої частини трубчастого каркасу.

  2. Витягніть обидва руків'я і поверніть їх на 90 градусів, щоб вони вийшли з зачеплення (Рисунок 8).

  3. Опустіть трубчастий каркас в нижнє положення (Рисунок 8).

    g036746

Підйом трубчастого каркасу

Important: Завжди використовуйте пасок безпеки, коли трубчастий каркас знаходиться у вертикальному положенні.

  1. Підніміть трубчастий каркас в робоче положення і повертайте руків'я до тих пір, поки вони частково не увійдуть в пази (Рисунок 8).

  2. Підніміть трубчастий каркас в повністю вертикальне положення, одночасно натискаючи на верхню частину трубчастого каркасу, щоб штифти зайняли своє положення, коли отвори будуть на одному рівні зі штифтами (Рисунок 8).

  3. Натисніть на трубчастий каркас і переконайтеся, що обидва штифта зафіксовані.

Використання системи захисного блокування

Застереження

Якщо захисні вимикачі блокування від'єднано або пошкоджено, пристрій може раптово спрацювати, що може привести до травми.

  • Не втручайтесь в роботу захисних вимикачів блокування.

  • Щодня перевіряйте роботу захисних вимикачів блокування і замінюйте пошкоджені вимикачі перед початком експлуатації пристрою.

Інформація щодо системи захисного блокування

Система захисного блокування призначена для запобігання запуску двигуна, інакше відбудеться таке:

  • Ручне гальмо увімкнене.

  • Перемикач ножа (КВП) вимкнено.

  • Важелі управління рухом знаходяться в положенні фіксатора нейтралі.

Система захисного блокування також призначена для вимикання двигуна, коли важелі управління рухом переміщаються з положення фіксатора нейтралі, якщо гальма увімкнено або якщо ви піднімаєтеся з сидіння при увімкненому КВП.

Лічильник часу обладнаний індикаторами, що повідомляють користувачу, коли компонент блокування знаходиться в правильному положенні. Коли компонент знаходиться в правильному положенні, на екрані відображається індикатор.

g187670

Тестування системи захисного блокування

Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
Перед кожним використанням або щодня
  • Перевірте систему захисного блокування.
  • Перевіряйте систему захисного блокування перед кожним використанням пристрою. Якщо система безпеки не працює, як описано нижче, зверніться до уповноваженого сервісного дилера для негайного ремонту.

    1. Сядьте на сидіння, увімкніть ручне гальмо і переведіть перемикач ножа (КВП) в положення "Увімкнено". Спробуйте запустити двигун; двигун не повинен запускатися.

    2. Сядьте на сидіння, увімкніть ручне гальмо і переведіть перемикач ножа (КВП) в положення "Вимкнено". Пересуньте будь-який важіль управління рухом з положення фіксатора нейтралі. Спробуйте запустити двигун; двигун не повинен запускатися. Повторіть вищевказані дії над іншими важелями управління.

    3. Сядьте на сидіння, увімкніть ручне гальмо, переведіть перемикач ножа (КВП) у положення "Вимкнено" та пересуньте важелі керування рухом у положення фіксації нейтралі. Запустіть двигун. Поки двигун працює, вимкніть ручне гальмо, увімкніть перемикач ножа (КВП) і трохи підніміться з сидіння; двигун повинен вимкнутися.

    4. Сядьте на сидіння, увімкніть ручне гальмо, переведіть перемикач ножа (КВП) у положення "Вимкнено" та пересуньте важелі керування рухом у положення фіксації нейтралі. Запустіть двигун. Поки двигун працює, встановіть по центру будь-який орган керування рухом і пересуньте його (вперед або назад); двигун повинен вимкнутися. Повторіть вищевказані операції з іншим органом керування рухом.

    5. Сядьте на сидіння, вимкніть ручне гальмо, переведіть перемикач ножа (КВП) у положення "Вимкнено" та пересуньте важелі керування рухом у положення фіксації нейтралі. Спробуйте запустити двигун; двигун не повинен запускатися.

    Регулювання сидіння

    Сидіння при його регулюванні може рухатися вперед і назад. Розташуйте сидіння так, як вам буде зручніше виконувати керування пристроєм(Рисунок 10).

    g027632

    Регулювання задніх амортизаторів

    Система підвіски "MyRide™" регулюється, щоб забезпечити плавне та комфортне пересування. Можна налаштувати 2 задніх амортизатори з метою швидкої та легкої зміни системи підвіски. Розмістіть систему підвіски там, де вам найбільш комфортно.

    Пази задніх амортизаторів вузлів мають положення фіксації для орієнтування. Можна розмістити задні амортизатори в будь-якому місці пазу, а не тільки в положенні фіксації. На наступному малюнку відображено положення для м'якого або жорсткого пересування та різні положення фіксації (Рисунок 11).

    g227753

    Note: Переконайтесь, що лівий і правий задні амортизатори завжди відрегульовано в однакових положеннях.

    Відрегулюйте задні амортизатори (Рисунок 12).

    g227752g227751

    Використання пристосувань та аксесуарів

    Використовуйте лише пристосування та аксесуари, затверджені компанією Toro.

    При додаванні більше ніж 1 комплекту кріплення аксесуарів (тобто комплект ножів або універсальний монтажний комплект) до будь-якого з 4-х місць, показаних на Рисунок 13, додайте комплект для переднього навантаження. Зверніться до уповноваженого сервісного дилера щодо комплекту переднього навантаження.

    g037417

    Під час експлуатації

    Правила техніки безпеки при експлуатації

    Загальна інформація щодо техніки безпеки

    • Власник / оператор може запобігти та є відповідальним за нещасні випадки, які можуть спричинити тілесні ушкодження чи майнові збитки.

    • Будьте надзвичайно уважні під час роботи з пристроєм. Не займайтеся жодною діяльністю, яка буде вас відволікати; в іншому випадку це може спричинити травми або майнові збитки.

    • Не керуйте пристроєм, коли ви хворі, втомлені або знаходитесь під впливом алкоголю чи наркотиків.

    • Контакт з ножем може призвести до серйозних травм людини. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора. При повороті ключа у положення "ВИМКНЕНО", двигун повинен вимкнутись, а ніж зупинитися. Якщо цього не сталося, негайно припиніть користуватися пристроєм та зверніться до авторизованого дилера служби технічного обслуговування.

    • Виконуйте експлуатацію пристрою лише при гарній видимості та відповідних погодних умовах. Не керуйте пристроєм, коли існує небезпека ураження блискавкою.

    • Тримайте руки та ноги подалі від вузлів різання. Тримайтеся подалі від випускного отвору.

    • Не косіть, коли випускний дефлектор піднято, знято чи змінено, якщо не встановлена або не працює належним чином система збору трави або комплект для мульчування.

    • Не косіть у реверсивному напрямку, якщо немає крайньої необхідності. Завжди дивіться вниз і позаду себе, перш ніж рухати пристрій назад.

    • Будьте надзвичайно обережні, підходячи до глухих кутів, чагарників, дерев чи інших предметів, які можуть загороджувати вам огляд.

    • Зупиняйте ножі щоразу, коли припиняєте косити.

    • Якщо пристрій завдав удару по предмету або починає вібрувати, негайно вимкніть двигун, вийміть ключ (якщо він є) і зачекайте, поки всі рухомі частини зупиняться, перш ніж перевірити пристрій на наявність пошкоджень. Проведіть усі необхідні ремонтні роботи до відновлення експлуатації.

    • Уповільнюйте рух та будьте обережні, роблячи повороти, та при перетині пристроєм дороги та тротуарів. Завжди тримайтеся праворуч.

    • Перш ніж вимкнути робоче положення, зробіть таке:

      • Зупиніть пристрій на рівній поверхні.

      • Вимкніть КВП та опустіть кріплення.

      • Увімкніть ручне гальмо.

      • Заглушіть двигун і вийміть ключ.

      • Зачекайте, поки всі рухомі частини повністю зупиняться.

    • Виконуйте експлуатацію двигуна тільки у добре провітрюваних зонах. Випускні гази містять чадний газ, який при вдиханні є смертельним.

    • Ніколи не залишайте працюючий пристрій без нагляду.

    • Прикріплюйте буксироване обладнання до пристрою лише в місці з'єднання.

    • Не використовуйте пристрій, якщо всі захисні пристрої і засоби, такі як відбійники та весь вузол збірника трави, не встановлені і не функціонують належним чином. За необхідності замініть зношені або пошкоджені деталі.

    • Використовуйте лише аксесуари та пристосування, затверджені компанією «Toro».

    • Цей пристрій видає рівень звуку понад 85 дБА на вуха оператора і може спричинити втрату слуху через тривалі періоди впливу.

      g229846
    • Очистіть ріжучий вузол, привод, глушник і двигун від трави і сміття, щоб запобігти загорянню.

    • Запустіть двигун, тримаючи ноги подалі від ножів.

    • Стежте за напрямком викиду косарки та спрямовуйте викид подалі від інших. Уникайте викиду матеріалу на стіну чи інші перешкоди, оскільки матеріал може зрикошетити до вас.

    • Зупиніть ножі, уповільніть роботу пристрою та будьте обережні при перетині інших поверхонь, відмінних від трави, та під час транспортування пристрою до та з робочої зони.

    • Не змінюйте частоту обертання регулятора двигуна і не перевищуйте її.

    • Дітей часто приваблює пристрій та процес скошування. Ніколи не припускайте, що діти залишаться там, де ви востаннє їх бачили.

    • Тримайте дітей поза зоною експлуатації та під пильною опікою відповідальної дорослої людини, а не оператора.

    • Будьте уважні та вимикайте пристрій, якщо діти потрапляють у робочу зону.

    • Перш ніж здавати назад або виконати поворот, стежте, щоб навколо не було маленьких дітей.

    • Не перевозьте дітей у пристрої, навіть коли ножі перебувають у стані спокою. Діти можуть впасти та отримати серйозні травми або заважати безпечно керувати пристроєм. Діти, котрі вже раніше їздили у транспортних засобах, можуть з’являтися в зоні експлуатації без попередження, при цьому існує загроза наїзду на них.

    Техніка безпеки роботи з системою захисту від перекидання (СЗВП)

    • СЗВП - це вбудований засіб безпеки. Не знімайте жодного з компонентів СЗВП з пристрою.

    • Переконайтесь, що пасок безпеки закріплено і його можна швидко відкріпити у разі надзвичайної ситуації.

    • Залишайте трубчастий каркас у повністю піднятому та зафіксованому положенні та завжди надягайте пасок безпеки, коли трубчастий каркас піднято.

    • Уважно перевірте наявність зайвих предметів зверху, перш ніж проїхати під ними, і не торкайтеся до них.

    • Замініть пошкоджені компоненти СЗВП. Не ремонтуйте та не змінюйте їх.

    • Захист від перекидання відсутній, якщо трубчастий каркас опущено.

    • Колеса, що звисають через край крутих берегів або знаходяться у воді, можуть спричинити перекидання, що може призвести до серйозних травм або загибелі.

    • Не надягайте пасок безпеки, коли трубчастий каркас опущено.

    • Опускайте трубчастий каркас лише у випадках крайньої необхідності; піднімайте трубчастий каркас, як тільки це дозволить габаритна висота.

    • У разі перекидання зверніться до уповноваженого сервісного дилера, щоб оглянути СЗВП.

    • Використовуйте лише ті аксесуари та пристосування для СЗВП, які затверджені компанією «Toro».

    Техніка безпеки при керуванні пристроєм на схилах

    • Схили є основним фактором, пов’язаним із втратою контролю та перекиданням, що може призвести до травми високого ступеню важкості або смерті. Оператор відповідає за безпечну експлуатацію на схилах. Експлуатація пристрою на будь-якому схилі вимагає додаткової уважності. Перш ніж використовувати пристрій на схилі, виконайте таке:

      • Перегляньте та засвойте інструкції щодо нахилу в посібнику та на пристрої.

      • Використовуйте індикатор кута, щоб визначити приблизний кут нахилу місцевості.

      • Ніколи не працюйте на схилах, що перевищують 15°.

      • Оцініть умови майданчика, щоб визначити, чи є безпечним схил для роботи пристрою. Дотримуйтеся здорового глузду і обачності, виконуючи цю оцінку. Зміни у місцевості, наприклад вологість, можуть швидко вплинути на роботу пристрою на схилі.

    • Визначте небезпечні фактори біля підніжжя схилу. Забороняється експлуатувати пристрій поблизу відстійників, канав, насипів, води або в інших небезпечних місцях. Пристрій може раптово перекинутися, якщо колесо буде звисати з краю або якщо край обсиплеться. Тримайте безпечну відстань (удвічі більшу від ширини пристрою) між пристроєм та будь-яким небезпечним фактором. Використовуйте ручну газонокосарку або секатор для скошування трави на цих ділянках.

    • Уникайте запуску, зупинки або повороту пристрою на схилах. Уникайте різких змін швидкості чи напрямку; повертайте повільно і поступово.

    • Не керуйте пристроєм за будь-яких умов, коли існують сумніви щодо тяги, управління або стійкості. Пам’ятайте, що робота пристрою на мокрій траві, по схилах або під гору може призвести до втрати пристроєм тяги. Втрата тяги ведучих коліс може призвести до ковзання, відсутності гальмування та управління. Пристрій може ковзати, навіть якщо ведучі колеса зупинені.

    • Приберіть або позначте перешкоди, такі як канави, нори, колії, горби, скелі та інші приховані небезпечні фактори. Висока трава може приховати перешкоди. На нерівній місцевості пристрій може перекинутися.

    • Будьте надмірно уважні під час роботи з аксесуарами або приладдям, такими як системи збору трави. Вони можуть змінити стійкість пристрою і призвести до втрати керування. Дотримуйтеся вказівок щодо противаг.

    • Якщо можливо, тримайте кожух опущеним до землі під час роботи на схилах. Підняття кожуха під час роботи на схилах може призвести до втрати стійкості пристрою.

    g221745

    Вхід до робочого місця оператора

    Використовуйте кожух косарки в якості східців, щоб піднятися на робоче місце оператора (Рисунок 16).

    g029797

    Експлуатація ручного гальма

    Завжди вмикайте ручне гальмо, коли пристрій зупиняється або коли залишаєте його без нагляду.

    Увімкнення ручного гальма.

    Зупиніть пристрій на рівній поверхні.

    g036754

    Вимкнення ручного гальма.

    g192635

    Експлуатація перемикача ножа (КВП)

    Перемикач ножа (КВП) запускає та зупиняє ножі косарки та будь-які підсилюючі пристрої.

    Увімкнення перемикача ножа (КВП)

    Note: Увімкнення перемикача ножа (КВП) важелем керування двигуном на половину або менше спричиняє надмірний знос приводних ременів.

    g008945

    Вимкнення перемикача ножа (КВП)

    g009174

    Експлуатація важеля керування двигуном

    Важіль керування двигуном можна переміщувати між положеннями Швидко і Повільно (Рисунок 21).

    Під час увімкнення КВП завжди використовуйте положення Швидко.

    g008946

    Експлуатація заслінки

    Використовуйте заслінку, щоб виконати холодний запуск двигуна.

    1. Потягніть ручку заслінки, щоб увімкнути її перед використанням клавішного перемикача (Рисунок 22).

    2. Після запуску двигуна натисніть на руків'я заслінки, щоб вимкнути її (Рисунок 22).

      g008959

    Запуск двигуна

    Note: Теплий або гарячий двигун може не вимагати відкриття заслінки.

    Important: Не запускайте стартер більше ніж 5 секунд. Увімкнення стартера двигуна більше ніж на 5 секунд може призвести до нанесення шкоди стартеру двигуна. Якщо двигун не спрацює, зачекайте 10 секунд, перш ніж знову запускати стартер двигуна.

    g227548

    Вимкнення двигуна

    Попередження

    Діти або перехожі можуть травмуватися, якщо вони рухаються або намагаються керувати пристроєм, поки він знаходиться без нагляду.

    Завжди виймайте ключ і вмикайте ручне гальмо, залишаючи пристрій без нагляду.

    g036839

    Important: Перед транспортуванням або зберіганням пристрою переконайтеся, що клапан вимикання подачі палива закрито, оскільки може статися витік палива. Перед транспортуванням увімкніть ручне гальмо. Переконайтеся, що ви вийняли ключ, оскільки паливний насос може працювати і призвести до втрати заряду акумулятора.

    Використання важелів керування рухом

    g004532

    Керування пристроєм

    Ведучі колеса обертаються незалежно, живляться гідравлічними двигунами на кожній вісі. Можна повернути один бік в реверсивному напрямку, в той час іншу повернути вперед, внаслідок чого пристрій буде крутитися, а не повертати. Це значно покращує маневреність пристрою, але може потребувати певного часу, поки ви адаптуєтесь до того, як він рухається.

    Важіль керування двигуном регулює оберти двигуна, виміряні в об/хв (оберти за хвилину). Розташуйте важіль керування двигуном у положення Швидко для забезпечення найкращої продуктивності. Під час скошування завжди встановлюйте важіль керування двигуном у максимальне положення.

    Застереження

    Пристрій може крутитися дуже швидко. Ви можете перестати контролювати пристрій, що може призвести до травм або пошкодження пристрою.

    • Будьте обережні при виконанні повороту.

    • Перед тим, як виконати різкі повороти, сповільнюйте пристрій.

    Рух вперед

    Note: При переміщенні регулятора тяги при увімкненому ручному гальмі, двигун вимикається.

    Щоб зупинити пристрій, потягніть важелі керування рухом до нейтрального положення.

    1. Вимкніть ручне гальмо.

    2. Пересуньте важелі керування рухом до центрального розблокованого положення.

    3. Щоб рухатись вперед, повільно натискайте на важелі керування рухом вперед (Рисунок 26).

      g008952

    Рух заднім ходом

    1. Пересуньте важелі керування рухом до центрального розблокованого положення.

    2. Щоб ввімкнути задній хід, повільно потягніть важелі керування в зворотному напрямку(Рисунок 27).

      g008953

    Використання бічного випускного отвору

    Косарка має навісний відбійник трави, який розкидає скошену траву вбік і вниз до дерну.

    Небезпека

    Без відбійника трави, кришки випускного отвору або встановленого збірника трави ви та інші контактуєте з ножем та відкинутими відходами. Контакт з обертовими ножами косарки та відкинутими відходами спричиняє травми чи смерть.

    • Ніколи не знімайте відбійник трави з кожуха косарки, оскільки відбійник трави спрямовує матеріал вниз до дерну. При пошкодженні відбійника трави замініть його негайно.

    • Ніколи не кладіть руки чи ноги під косарку.

    • Ніколи не намагайтеся очистити випускну зону або ножі косарки, якщо не перемістили перемикач ножа (КВП) у положення Вимкнено, не повернули ключ на перемикачі у положення Вимкнено та не вийняли ключ із перемикача.

    • Переконайтесь, що відбійник трави знаходиться в нижньому положенні.

    Регулювання висоти різання

    Використання транспортного фіксатора

    Транспортний фіксатор має 2 положення і використовується з педаллю підйому кожуха. Існують положення Блокування та положення Розблокування для транспортного положення кожуха косарки (Рисунок 28).

    g037050

    Регулювання штифта висоти різання

    Відрегулюйте висоту різання від 38 до 127 мм з кроком 6 мм, виконуючи переміщення штифта висоти різання в різні отвори.

    1. Пересуньте транспортний фіксатор у положення Блокування.

    2. Натисніть на педаль підйому кожуха і підніміть кожух косарки до положення Транспортування (також 127 мм положення висоти різання), як показано на Рисунок 29.

    3. Зніміть штифт з кронштейна висоти різання (Рисунок 29).

    4. Оберіть отвір у кронштейні висоти різання, що відповідає бажаній висоті різання, і встановіть штифт (Рисунок 29).

    5. Натисніть на підйомник кожуха, підтягніть руків'я транспортного фіксатора та повільно опустіть кожух косарки.

      g036745

    Налаштування антиобдирних роликів

    Щоразу при зміні висоти різання регулюйте висоту антиобдирних роликів.

    Note: Відрегулюйте антиобдирні ролики, щоб вони не торкалися землі в звичайних, рівних місцях скошування.

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Відрегулюйте антиобдирні ролики, як показано на Рисунок 30.

      g192815
      g036848

    Поради з використання

    Використання налаштування важеля керування двигуном у швидкому режимі

    Для найкращого скошування та максимальної циркуляції повітря експлуатуйте двигун у положенні Швидко . Повітря необхідне для ретельного обрізання скошеної трави, тому не встановлюйте висоту різання настільки низькою, щоб кожух повністю оточувала необрізана трава. Завжди намагайтеся, щоб 1 бік кожуха косарки була без необрізаної трави, яка дозволяє повітрю потрапляти до кожуха косарки.

    Перше зістригання газону

    Обрізуйте траву трохи довшу, ніж зазвичай, щоб при такій висоті різання косарки не було обсипання нерівної землі. Однак висота різання, що застосовувалася раніше, як правило, найкраща. При обрізанні трави заввишки більше 15 см ви можете обрізати газон двічі, щоб забезпечити прийнятну якість різання.

    Зрізання третини травинки

    Найкраще обрізати лише приблизно третину травинки. Обрізати більше ніж на третину, не рекомендується, якщо трава рідка, або у пору пізньої осені, коли трава росте повільніше.

    Чергування напрямку скошування

    Чергуйте напрямок скошування, щоб трава стояла прямо. Це також допомагає розсіяти скошену траву, що посилює розкладання та удобрювання.

    Зістригання через правильні інтервали

    Трава росте різними темпами в різні пори року. Щоб зберегти однакову висоту різання, частіше косіть ранньою весною. Оскільки темпи росту трави сповільнюються в середині літа, косіть рідше. Якщо ви не можете косити траву протягом тривалого періоду, спочатку косіть на великій висоті різання, а потім ще за 2 дні скосіть на низькій висоті.

    Використання більш повільної швидкості різання

    Щоб покращити якість різання, використовуйте більш низьку швидкість в певних умовах.

    Уникнення надто низького рівня різання

    Коли скошуєте нерівний дерн, піднімайте висоту різання, щоб уникнути обсипання дерну.

    Зупинка пристрою

    Якщо під час скошування потрібно зупинити рух пристрою вперед, на вашу галявину може впасти грудочка скошеної трави. Щоб уникнути цього, переїдьте на попередньо зрізану ділянку за допомогою робочих ножів, або можна вимкнути кожух косарки під час руху вперед.

    Підтримуйте чистоту зворотного боку кожуха косарки

    Очищайте зворотний бік кожуха косарки від частини скошеної трави та бруду після кожного використання. Якщо трава та бруд накопичуються всередині косарки, якість різання з часом стане незадовільною.

    Обслуговування ножа(-ів)

    Тримайте ніж загостреним протягом усього сезону різання, оскільки гострий ніж ріже чисто, не рвучи і не подрібнюючи травинки. При розриванні та подрібненні трави вона стає коричневою по краях, що уповільнює ріст та збільшує ймовірність захворювання. Після кожного використання перевіряйте загостреність ножів косарки та наявність зносу чи пошкодження. Спиляйте будь-які задирки і за необхідності заточіть ножі. Якщо ніж пошкоджений або зношений, негайно замініть його оригінальним змінним лезом компанії «Toro».

    Після експлуатації

    Правила техніки безпеки по завершенню експлуатації

    Загальна інформація щодо техніки безпеки

    • Увімкніть ручне гальмо, заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора. Дайте пристрою охолонути перед виконанням технічного обслуговування, регулювання, заправки, очищення або зберігання.

    • Очистіть траву і сміття з ріжучого вузла, глушника, приводів, збірника трави і моторного відсіку, щоб запобігти загорянню. Приберіть розливи мастила або палива.

    • Закрийте бак і витягніть ключ перед виконанням зберігання або транспортування.

    Використання клапану вимикання подачі палива

    Закрийте клапан вимикання подачі палива для транспортування, обслуговування та зберігання (Рисунок 32).

    Переконайтеся, що клапан вимикання подачі палива відкритий при запуску двигуна.

    g036849g008948

    Використання перепускних клапанів приводного колеса

    Застереження

    Руки можуть заплутатися в обертових компонентах приводу під панеллю двигуна, що може призвести до серйозних травм.

    Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж виконувати операції над перепускними клапанами приводного колеса.

    Застереження

    Двигун та гідравлічні приводи можуть нагріватися. Дотик до гарячого двигуна або гідроприводних агрегатів може спричинити сильні опіки.

    Дозвольте двигуну та гідравлічним приводам повністю охолонути, перш ніж виконувати операції над перепускними клапанами приводного колеса.

    Перепускні клапани приводного колеса розташовані з лівого і правого боку під панеллю двигуна.

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Знайдіть важелі обходу за сидінням знизу з лівої та правого боку рами.

    4. Щоб штовхнути пристрій, пересуньте обидві важелі обходу назад і зафіксуйте їх на місці (Рисунок 33).

    5. Перед штовханням пристрою вимкніть ручне гальмо.

      g035062
    6. Щоб запустити пристрій, пересуньте обидві важелі обходу вперед і зафіксуйте їх на місці (Рисунок 33).

    Транспортування пристрою

    Для транспортування пристрою використовуйте важкий причеп або вантажівку. Використовуйте усю корисну ширину рампи. Переконайтесь, що причеп або вантажівка мають усі необхідні гальма, освітлення та маркування, як це передбачено законодавством. Уважно прочитайте всі інструкції з техніки безпеки. Знання цієї інформації може допомогти вам або сторонам уникнути травм. Див. місцеві норми та вимоги щодо причепів та прив'язки.

    Застереження

    Рух по вулиці або проїзній частині без поворотників, вогнів, світловідбиваючих знаків або емблеми повільного руху транспортного засобу небезпечний і може призвести до нещасних випадків, спричинивши тілесні ушкодження.

    Не керуйте пристроєм у громадських місцях чи на проїзній частині.

    Вибір причепа

    Застереження

    Завантаження пристрою на причеп або вантажівку збільшує імовірність перекидання і може спричинити серйозні травми або смерть (Рисунок 34).

    • Використовуйте усю корисну ширину рампи; не використовуйте індивідуальні рампи для кожного боку пристрою.

    • Не перевищуйте кут нахилу 15 градусів між рампою і землею або між рампою і причепом або вантажівкою.

    • Переконайтеся, що довжина рампи принаймні в 4 рази довша, ніж висота причепа або платформа вантажівки до землі. Це гарантує, що кут рампи не перевищуватиме 15 градусів на рівній землі.

    g027996

    Завантаження пристрою

    Застереження

    Завантаження пристрою на причіп або вантажівку збільшує імовірність перекидання і може спричинити серйозні травми або смерть.

    • Будьте надзвичайно уважними при керуванні пристроєм на рампі.

    • Пересувайтесь зворотним ходом вверх по рампі і переднім ходом вниз по рампі.

    • Уникайте різкого прискорення або сповільнення руху під час руху пристрою по рампі, оскільки це може спричинити втрату керування або перекидання.

    1. При використанні причепа під'єднайте його до буксирного автомобіля та під'єднайте ланцюги безпеки.

    2. За необхідності під'єднайте гальмові прилади та ліхтарі причепа.

    3. Опустіть рампу, стежачи, щоб кут між рампою і землею не перевищував 15 градусів (Рисунок 34).

    4. Пересувайтеся зворотним ходом вверх по рампі (Рисунок 35).

      g028043
    5. Вимкніть двигун, вийміть ключ і ввімкніть ручне гальмо.

    6. Прив’яжіть пристрій біля передніх коліс та задньої рами ременем, ланцюгами, тросом або канатами (Рисунок 36). Див. місцеві норми та вимоги щодо прив'язки.

      g227761

    Розвантаження пристрою

    1. Опустіть рампу, стежачи, щоб кут між рампою і землею не перевищував 15 градусів (Рисунок 34).

    2. Пересувайтеся переднім ходом вниз по рампі (Рисунок 35).

    Технічне обслуговування

    Техніка безпека при виконанні технічного обслуговування

    • Якщо залишити ключ у перемикачі, хтось може випадково запустити двигун і завдати серйозної травми вам або іншим стороннім людям. Вийміть ключ із перемикача, перш ніж починати проводити технічне обслуговування будь-якого типу.

    • Перш ніж покинути робоче місце оператора, зробіть таке:

      • Зупиніть пристрій на рівній поверхні.

      • Вимкніть приводи

      • Увімкніть ручне гальмо.

      • Заглушіть двигун і вийміть ключ.

      • Перед проведенням технічного обслуговування дайте компонентам пристрою охолонути.

    • Не дозволяйте непідготовленому персоналу виконувати технічне обслуговування пристрою.

    • Тримайте руки і ноги подалі від рухомих частин або гарячих поверхонь. Якщо це можливо, не виконуйте налаштування під час роботи двигуна.

    • Обережно випустіть тиск з компонентів із накопиченою енергією.

    • Часто перевіряйте спрацьовування ручного гальма. Відрегулюйте та виконайте його обслуговування за потребою.

    • Ніколи не втручайтеся у роботу захисних пристроїв. Регулярно перевіряйте їх належне функціонування.

    • Очистіть ріжучий вузол, глушник, привод, збірник трави і моторний відсік від сміття, щоб запобігти загорянню.

    • Очистіть розлиті мастила чи паливо та приберіть сміття, просочене паливом.

    • Не покладайтеся на гідравлічні чи механічні домкрати для підтримки пристрою; забезпечте пристрою опору за допомогою підіймальної опори щоразу при підніманні пристрою.

    • Утримуйте всі деталі в належному робочому стані та затягуйте все обладнання, особливо обладнання для кріплення ножів Замініть усі зношені або пошкоджені наліпки.

    • Перед ремонтом пристрою від'єднайте кабель від негативної клеми акумулятора.

    • Для забезпечення оптимальної продуктивності використовуйте лише справжні запчастини та аксесуари від компанії «Toro». Запчастини та аксесуари інших виробників можуть бути небезпечними, і їх використання може позбавити гарантії на виріб.

    Рекомендований(і) план(и) технічного обслуговування

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    після перших 75 годин
  • Замініть фільтри гідравлічної системи та рідину.
  • Перед кожним використанням або щодня
  • Перевірте систему захисного блокування.
  • Для двигунів Kawasaki - перевірте рівень моторного мастила.
  • Очистіть повітрозабірну сітку
  • Очистіть захисну сітку двигуна та зону навколо двигуна.
  • Очистіть зону навколо витяжної системи двигуна.
  • Перевірте пасок безпеки.
  • Перевірте руків'я трубчастого каркасу
  • Перевірте рівень гідравлічної рідини в розширювальному баку.
  • Перевірте ножі.
  • Очистіть кожух косарки
  • кожні 25 годин
  • Змастіть передні осі коліс.(проводьте змащення частіше при наявності бруду або запилення).
  • кожні 50 годин
  • Змастіть поворотний шарнір насоса.
  • Перевірте іскрогасник (якщо такий є).
  • Перевірте тиск у шинах
  • Перевірте ремені на наявність тріщин і зносу.
  • кожні 100 годин
  • Для двигунів Kawasaki - замініть моторне мастило(проводьте змащення частіше при наявності бруду або запилення).
  • Для двигунів Kawasaki - замініть або очистіть та вимкніть свічку запалювання.
  • кожні 200 годин
  • Для двигунів Kawasaki - перевірте замініть фільтр моторного мастила.(проводьте змащення частіше при наявності бруду або запилення).
  • кожні 250 годин
  • Для двигунів Kawasaki - замініть фільтр первинного очищення повітря(проводьте змащення частіше при наявності бруду або запилення).
  • Для двигунів Kawasaki - перевірте захисний повітряний фільтр(проводьте змащення частіше при наявності бруду або запилення).
  • Після проведення зміни вперше замініть фільтри гідравлічної системи та рідину при використанні рідини Mobil 1 15W50.(проводьте заміну частіше за наявності бруду або запилення).
  • кожні 500 годин
  • Для двигунів Kawasaki - замініть захисний повітряний фільтр(проводьте змащення частіше при наявності бруду або запилення).
  • Замініть впускний повітряний фільтр
  • Замініть паливний фільтр.(проводьте заміну частіше при наявності бруду або запилення)
  • Перевірте налаштування ручного гальма.
  • Після проведення зміни вперше замініть фільтри гідравлічної системи та рідину при використанні рідини Тоrо® HYPR-OIL™ 500(проводьте заміну частіше при наявності бруду або запилення).
  • Щомісяця
  • Перевірте заряд акумулятора.
  • Щороку або перед зберіганням
  • Пофарбуйте сколоті поверхні.
  • Перед зберіганням перевірте стан виконання всіх описаних вище процедур з технічного обслуговування.
  • Important: Для отримання додаткової інформації щодо процедур технічного обслуговування див. посібник з експлуатації вашого двигуна.

    Попередження

    Якщо залишити ключ у перемикачі, хтось може випадково запустити двигун і завдати серйозної травми вам або іншим стороннім людям.

    Вимкніть двигун та вийміть ключ із перемикача, перш ніж починати проводити технічне обслуговування будь-якого типу.

    Попереднє технічне обслуговування

    Зняття екрану кожуха косарки

    Відкрутіть верхній болт екрана, щоб зняти екран кожуха косарки та отримати доступ до верхньої частини кожуха косарки (Рисунок 37). Після технічного обслуговування затягніть болт, щоб встановити екран.

    g193016

    Зняття металевого щитка

    Відкрутіть 4 болта та зніміть металевий щиток, щоб отримати доступ до ременів та шпинделів косарки (Рисунок 38). Після проведення технічного обслуговування встановіть металевий щиток і затягніть болти.

    g192921

    Мастило

    Змащення машини

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    кожні 25 годин
  • Змастіть передні осі коліс.(проводьте змащення частіше при наявності бруду або запилення).
  • кожні 50 годин
  • Змастіть поворотний шарнір насоса.
  • Проводьте змащення частіше при наявності бруду або запилення.

    Тип мастила: літієве або молібденове мастило №2

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа та ввімкніть ручне гальмо; див. Експлуатація ручного гальма.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Очистіть точки змащення ганчіркою.

      Note: Відітріть сліди фарби з передньої частини кріплення.

    4. Змастіть поворотний шарнір насоса та 1 або 2 мастильні насоси (Рисунок 39).

    5. Змастіть передні осі коліс (Рисунок 39).

      g188563
    6. Зітріть ганчіркою залишки мастила

    Технічне обслуговування двигуна

    Техніка безпеки при виконанні робіт з двигуном

    • Тримайте руки, ноги, обличчя, інші частини тіла та одяг подалі від глушника та інших гарячих поверхонь. Перед проведенням технічного обслуговування дайте компонентам двигуна охолонути.

    • Не змінюйте частоту обертання регулятора двигуна і не перевищуйте її.

    Обслуговування повітряного фільтра

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    кожні 250 годин
  • Для двигунів Kawasaki - замініть фільтр первинного очищення повітря(проводьте змащення частіше при наявності бруду або запилення).
  • Для двигунів Kawasaki - перевірте захисний повітряний фільтр(проводьте змащення частіше при наявності бруду або запилення).
  • кожні 500 годин
  • Для двигунів Kawasaki - замініть захисний повітряний фільтр(проводьте змащення частіше при наявності бруду або запилення).
  • Note: Проводьте обслуговування повітряного фільтру частіше, якщо умови експлуатації - надзвичайне забруднення або запилення.

    Зняття фільтрів

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Відпустіть фіксатори на повітряному фільтрі і витягніть кришку повітряного фільтра з його корпусу (Рисунок 40).

      g001883
    4. Очистіть внутрішню частину кришки повітряного фільтра за допомогою компресора.

    5. Акуратно витягніть фільтр первинного очищення повітря з корпусу повітряного фільтра (Рисунок 40).

      Note: Уникайте ударів фільтра об бокові стінки корпусу.

    6. Знімайте захисний фільтр лише за необхідності його заміни.

    Перевірка фільтрів

    1. Огляньте захисний фільтр. Якщо він забруднений, замініть захисний фільтр та фільтр первинного очищення повітря.

      Important: Не намагайтеся очистити захисний фільтр. Якщо захисний фільтр забруднено, то фільтр первинного очищення повітря пошкоджено.

    2. Огляньте фільтр первинного очищення повітря на предмет пошкоджень, заглянувши у фільтр, посвітіть ліхтариком на зовнішній бік фільтра. Якщо фільтр первинного очищення повітря забруднений, зігнутий або пошкоджений, замініть його.

      Note: Отвори у фільтрі з’являються у вигляді яскравих плям. Не очищайте фільтр первинного очищення повітря.

    Встановлення фільтрів

    Important: Щоб запобігти пошкодженню двигуна, завжди виконуйте експлуатацію двигуна із встановленими повітряними фільтрами та кришкою.

    1. При встановлені нових фільтрів перевірте кожен фільтр на наявність пошкоджень.

      Note: Не використовуйте пошкоджений фільтр.

    2. При виконанні заміни внутрішнього фільтра акуратно вставте його в корпус фільтра (Рисунок 40).

    3. Акуратно просуньте фільтр первинного очищення повітря над захисним фільтром (Рисунок 40).

      Note: Переконайтесь, що фільтр первинного очищення повітря повністю встановлено, натискаючи на зовнішній обідок під час його встановлення.

      Important: Не натискайте на м'яку внутрішню зону фільтра.

    4. Встановіть кришку повітряного фільтра та закріпіть фіксатори (Рисунок 40).

    Змащування моторним мастилом

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    Перед кожним використанням або щодня
  • Для двигунів Kawasaki - перевірте рівень моторного мастила.
  • кожні 100 годин
  • Для двигунів Kawasaki - замініть моторне мастило(проводьте змащення частіше при наявності бруду або запилення).
  • кожні 200 годин
  • Для двигунів Kawasaki - перевірте замініть фільтр моторного мастила.(проводьте змащення частіше при наявності бруду або запилення).
  • Характеристики моторного мастила

    Тип мастила: Детергентне мастило (експлуатаційна характеристика мастила за класифікацією Американського нафтового інституту SF, SG, SH, SJ, або SL)

    Ємність картера: 1,8 л (61 фунт унція) без масляного фільтра; 2,1 л (71 фунт унція) з масляним фільтром

    В'язкість: Див. таблицю нижче.

    g037096

    Note: Хоча у більшості випадків рекомендовано застосовувати моторне мастило 10W-40, можливо, знадобиться зміна в'язкості мастила для того, щоб забезпечити відповідність умовам навколишнього середовища. Використання моторного мастила 20W-50 при в умовах підвищеної температури навколишнього середовища може зменшити витрату мастила.

    Перевірка рівня мастила в двигуні

    Note: Перевіряйте мастило, коли двигун охолоджений.

    Important: При додаванні занадто великої або замалої кількості до картеру двигуна після запуску двигуна це може його пошкодити.

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

      Note: Переконайтесь, що двигун охолоджений, щоб мастило встигло стекти у відстійник.

    3. Щоб уникнути потрапляння бруду, залишків скошеної трави, тощо від двигуна перед тим, як зняти мастильну кришку, очистіть зону навколо неї і щуп (Рисунок 42).

    g036856g311705

    Заміна моторного мастила

    Note: Утилізуйте використане мастило у центрі переробки.

    1. Запустіть двигун і дайте йому попрацювати 5 хвилин.

      Note: Це нагріває мастило, щоб воно краще стікало.

    2. Припаркуйте пристрій таким чином, щоб бік зі зливним отвором була трохи нижче протилежної, щоб мастило повністю витекло.

    3. Вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    4. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    5. Злийте мастило з двигуна (Рисунок 43).

      g036856g027734
    6. Повільно влийте приблизно 80% зазначеного мастила в горловину і повільно додайте залишок мастила до рівня позначки максимального заповнення (Рисунок 44).

      g235264
    7. Запустіть двигун та від'їдьте на рівну ділянку.

    8. Повторно перевірте рівень мастила.

    Зміна масляного фільтра двигуна

    1. Злийте мастило з двигуна; див. Заміна моторного мастила.

    2. Замініть фільтр моторного мастила (Рисунок 45).

      g036856g027477

      Note: Переконайтесь, що прокладка масляного фільтра торкається двигуна, а потім поверніть масляний фільтр на 3/4 обороту.

    3. Наповніть картер належним типом нового мастила; див. Характеристики моторного мастила.

    Обслуговування свічок запалювання

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    кожні 100 годин
  • Для двигунів Kawasaki - замініть або очистіть та вимкніть свічку запалювання.
  • Перед встановленням свічки запалювання переконайтесь, що повітряний проміжок між центральним та бічними електродами є правильним. Використовуйте гайковий ключ для виймання та встановлення свічки запалювання та інструмент для виміру проміжку або калібр для перевірки та регулювання повітряного проміжку. За необхідності встановіть нову свічку запалювання.

    Тип свічки запалювання:NGK® BPR4ES або еквівалентна за характеристиками

    Повітряний проміжок: 0,75 мм

    Зняття свічок запалювання

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Очистіть зону навколо основи заглушки для запобігання забруднення від двигуна.

    4. Знайдіть та вийміть свічки запалювання, як показано на Рисунок 46.

      g036857g027478

    Перевірка свічок запалювання

    Important: Не очищайте свічки запалювання. Завжди замінюйте свічки запалювання, якщо вони мають чорне покриття, зношені електроди, маслянисту плівку або тріщини.

    Якщо ізолятор світло-коричневого або сірого кольору, це означає, що двигун працює справно. Чорне покриття на ізоляторі зазвичай означає, що очищувач повітряного фільтра забруднений.

    Встановіть проміжок 0,75 мм.

    g206628

    Встановлення свічок запалювання

    g027661

    Очищення системи охолодження

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    Перед кожним використанням або щодня
  • Очистіть повітрозабірну сітку
    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Зніміть повітряний фільтр з двигуна.

    4. Зніміть кожух двигуна.

    5. Щоб запобігти потраплянню сміття у повітрозабірник, встановіть повітряний фільтр до його основи.

    6. Очистіть деталі від сміття та трави.

    7. Зніміть повітряний фільтр і встановіть кожух двигуна.

    8. Встановіть повітряний фільтр.

    Очищення захисної сітки двигуна

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    Перед кожним використанням або щодня
  • Очистіть захисну сітку двигуна та зону навколо двигуна.
  • Очистіть зону навколо витяжної системи двигуна.
  • Перед кожним використанням приберіть будь-які накопичення трави, бруду чи іншого сміття з захисної сітки двигуна, витяжної системи двигуна та зоні навколо двигуна. Це допомагає забезпечити належне охолодження та належну швидкість двигуна та зменшує можливість перегрівання та механічних пошкоджень двигуна.

    Перевірка іскрогасника

    Для пристроїв з іскрогасником
    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    кожні 50 годин
  • Перевірте іскрогасник (якщо такий є).
  • Застереження

    Гарячі компоненти випускної системи можуть привести до запалювання парів палива навіть після вимкнення двигуна. Гарячі частинки, що потрапляють до випускної системи під час роботи двигуна, можуть запалити легкозаймисті матеріали, що призведе до травм або пошкодження майна.

    Якщо іскрогасник не встановлено, не заправляйте і не запускайте двигун.

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть КВП та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Зачекайте, поки глушник охолоне.

    4. Якщо на фільтрі або зварних швах були помічені будь-які тріщини, замініть розрядник.

    5. Якщо захисна сітка заглушена заслінкою, вийміть іскрогасник, струсіть із нього сипучі частинки та очистіть фільтр дротяною щіткою (за необхідності замочіть захисну сітку у розчиннику).

    6. Встановіть іскрогасник у отвір випускної системи.

    Заміна впускного повітряного фільтра

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    кожні 500 годин
  • Замініть впускний повітряний фільтр
    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Зніміть фільтр зі шланга.

    4. Вставте новий фільтр на торець повітряного шланга.

    Технічне обслуговування паливної системи

    Небезпека

    У деяких умовах паливо є дуже вогненебезпечним та вибухонебезпечним. При загорянні або вибухові палива може відбутися нанесення опіків вам і іншим особам і пошкодження майна.

    Див. Техніка безпеки щодо поводження з паливом щодо інформації про повний перелік запобіжних заходів щодо палива.

    Заміна паливного фільтра

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    кожні 500 годин
  • Замініть паливний фільтр.(проводьте заміну частіше при наявності бруду або запилення)
  • Important: Встановіть шланги паливної магістралі та закріпіть пластмасові хомути таким же чином, як вони були встановлені при виготовлені, тримайте паливну магістраль подалі від компонентів, які можуть призвести до її пошкодження.

    Паливний фільтр розташований біля двигуна зліва попереду двигуна.

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Дайте пристрою охолонути.

    4. Закрийте клапан вимикання подачі палива, розташований під сидінням.

    5. Замініть паливний фільтр (Рисунок 49).

      Note: Переконайтесь, що маркування на фільтрі збігається з напрямком потоку палива.

      g033082
    6. Відкрийте клапан вимикання подачі палива.

    Обслуговування паливного баку

    Не намагайтеся злити паливний бак. Переконайтесь, що уповноважений сервісний дилер злив паливний бак і обслуговує будь-які компоненти паливної системи.

    Технічне обслуговування електричної системи

    Техніка безпеки при роботі з електричною частиною обладнання

    • Перед ремонтом пристрою від'єднайте кабель від негативної клеми акумулятора.

    • Заряджайте акумулятор у відкритому, добре провітрюваному місці, подалі від іскор та вогню. Перед підключенням або від'єднанням акумулятора від'єднайте зарядний пристрій. Одягніть захисний одяг і використовуйте ізольований інструмент.

    Обслуговування акумулятора

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    Щомісяця
  • Перевірте заряд акумулятора.
  • Зняття акумулятора

    Застереження

    Клеми акумулятора або металевий інструмент можуть торкатися до металевих деталей пристрою, викликаючи іскри. Іскри можуть призвести до вибуху газів акумулятора, що призведе до травм.

    • Виймаючи або встановлюючи акумулятор, не допускайте дотику клем акумулятора до жодних металевих деталей пристрою.

    • Не допускайте потрапляння металевих інструментів між клемами акумулятора та металевими деталями пристрою.

    Застереження

    Неправильне зняття кабелів з акумулятора може пошкодити пристрій та кабелі, спричинивши іскри. Іскри можуть призвести до вибуху газів акумулятора, що призведе до травм.

    • Завжди вимикайте кабель акумулятора з негативним зарядом (чорний), перш ніж вимикаєте кабель акумулятора з позитивним зарядом (червоний).

    • Завжди підключайте кабель акумулятор з позитивним зарядом (червоний), Перш ніж під'єднати кабель акумулятора з негативним зарядом (чорний).

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Зніміть акумулятор, як показано на Рисунок 50

      g036853g036855

    Зарядження акумулятора

    Застереження

    При заряджені акумулятора виробляються гази, які можуть вибухнути.

    Ніколи не паліть біля акумулятора і тримайте його подалі від іскор та вогню.

    Important: Завжди тримайте акумулятор повністю зарядженим (1,265 питомої ваги). Це особливо важливо для запобігання пошкодження акумулятора, коли температура нижча за 0 °C.

    1. Вийміть акумулятор з корпусу; див. Зняття акумулятора.

    2. Заряджайте акумулятор протягом 10 - 15 хвилин при 25 - 30 А або 30 хвилин - при 10 А.

      Note: Не перезаряджайте акумулятор.

    3. При повному зарядженні акумулятора від'єднайте зарядний пристрій від електричної розетки, а потім від'єднайте шнури зарядного пристрою від елементів живлення акумулятора (Рисунок 51).

    4. Встановіть акумулятор у пристрій і під'єднайте акумуляторні кабелі; див Встановлення акумулятора.

      Note: Не запускайте пристрій з вимкненим акумулятором; можуть виникнути пошкодження електричної частини пристрою.

      g000960

    Встановлення акумулятора

    1. Розташуйте акумулятор у лотку разом із клемами навпроти баку системи гідравліки(Рисунок 50).

    2. Встановіть позитивний (червоний) кабель акумулятора до позитивної (+) клеми акумулятора.

    3. Встановіть негативний (чорний) кабель акумулятора та провід заземлення до негативної (-) клеми акумулятора.

      Note: У випадку пристроїв "MyRide" переконайтесь, що кабель заземлення не не перетирається об кронштейн або об амортизатори косарки (Рисунок 53).

      g236732
    4. Закріпіть кабелі за допомогою 2 болтів, 2 шайб та 2 контргайок (Рисунок 50).

    5. Встановіть червоний захисний ковпачок на позитивну (+) клему акумулятора.

    6. Закріпіть акумулятор гумовою стрічкою (Рисунок 50).

    Обслуговування запобіжників

    Електрична система захищена запобіжниками. Вони не потребують технічного обслуговування; однак якщо запобіжник перегорить, перевірте компонент та ланцюги на справність функціонування та наявність короткого замикання.

    Запобіжники розміщені на правій консолі поруч з сидінням (Рисунок 53).

    1. Щоб замінити запобіжники, витягніть запобіжник, щоб зняти його.

    2. Встановіть новий запобіжник (Рисунок 53).

      g036858

    Технічне обслуговування системи приводу

    Перевірка паска безпеки

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    Перед кожним використанням або щодня
  • Перевірте пасок безпеки.
  • Огляньте пасок безпеки на предмет зносу, порізів та правильної роботи приладу виводу та фіксатора. Замініть пасок безпеки при його пошкоджені

    Перевірка руків'їв трубчастого каркасу

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    Перед кожним використанням або щодня
  • Перевірте руків'я трубчастого каркасу
  • Застереження

    Щоб уникнути травм або смерті в результаті перекидання, утримуйте трубчастий каркас у повністю піднятому і заблокованому положенні і пристебніть пасок безпеки.

    Переконайтеся, що сидіння на пристрої закріплене.

    • Перевірте обидва обладнання для кріплення та руків'я на предмет належного функціонування.

    • Переконайтеся, що руків'я повністю зачеплено, коли трубчастий каркас знаходиться у піднятому положенні.

      Note: Поперечну балку трубчастого каркасу, можливо, потрібно буде висунути вперед або відтягнути назад для того, щоб повністю зафіксувати обидва руків'я (Рисунок 54 та Рисунок 55).

    g036746
    g034593

    Налаштування напрямку руху

    1. Вимкніть перемикач ножа (КВП)

    2. Під’їжджайте до відкритої рівної місцевості та пересуньте важелі керування рухом у положення фіксації нейтралі.

    3. Пересуньте важіль керування двигуном посередині між положеннями Швидко та Повільно.

    4. Рухайте обидва важелі керування рухом вперед, поки вони обидва не вдаряться по упорах у Т-подібному пазі.

    5. Перевірте, в який спосіб пристрій рухається.

    6. Якщо пристрій рухається праворуч, вставте шестигранний гайковий ключ розміром 3/16 дюйма через отвір доступу на правій передній панелі та обертайте гвинт у напрямку руху за годинниковою або проти годинникової стрілки для регулювання ходу важеля (Рисунок 56).

    7. Якщо пристрій рухається праворуч, вставте шестигранний гайковий ключ розміром 3/16 дюйма через отвір доступу на лівій передній панелі та обертайте гвинт у напрямку руху за годинниковою або проти годинникової стрілки для регулювання ходу важеля (Рисунок 56).

    8. Виконайте керування пристроєм, перевірте рух вперед повністю.

    9. Повторіть коригування, поки не буде отримано бажаний напрямок руху.

      g035859

    Перевірка тиску у шинах

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    кожні 50 годин
  • Перевірте тиск у шинах
  • Нерівномірний тиск в шинах може призвести до нерівномірного різання. Перевіряйте шини, коли вони охолоджені, щоб отримати найбільш точне показання тиску.

    g001055

    Перевірка затискних гайок коліс

    Перевірте і закрутіть затискні гайки коліс до значення моменту затягування від 122 до 136 Нм.

    Обслуговування системи гальмування

    Налаштування ручного гальма.

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    кожні 500 годин
  • Перевірте налаштування ручного гальма.
  • Note: Виконуйте цю процедуру щоразу при зніманні або заміні деталей гальм.

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, втикніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Налаштуйте пристрій у режимі штовхання вручну. Див. Використання перепускних клапанів приводного колеса

    4. Підніміть задню частину пристрою вгору і підіпріть пристрій підіймальними опорами.

      Застереження

      Покладатися виключно на механічні або гідравлічні домкрати для підтримки піднятого пристрою з метою технічного обслуговування небезпечно, оскільки домкрати можуть не забезпечити достатню підтримку або можуть стати несправними, що призведе до падіння пристрою і, ймовірно, спричинить серйозні травми.

      Не покладайтеся на підтримку виключно механічних або гідравлічних домкратів. Використовуйте відповідні підіймальні опори або аналогічні опори.

    5. Увімкніть та вимкніть ручне гальмо та перевірте кожну приводну шину, щоб переконатися, що кожне гальмо спрацьовує та вимикається.

    6. При потребі регулювання вимкніть ручне гальмо. Зніміть шплінт з валу гальмівної колодки (Рисунок 58).

      g036752
    7. Перевірте довжину обох пружин, як показано на Рисунок 59. При потребі регулювання поверніть верхню гайку за годинниковою стрілкою, щоб укоротити пружину, та проти годинникової стрілки, щоб її подовжити.

      g036100
    8. Потягніть важіль ручного гальма вперед і вниз.

    9. Поверніть вал гальмівної колодки, поки торець не вирівняється з отвором у важелі.

      • Скоротіть з'єднання, повернувши його за годинниковою стрілкою.

      • Подовжте з'єднання, повернувши його проти годинникової стрілки.

    10. Вставте вал гальмівної колодки в отвір ручного гальма і закріпіть за допомогою шплінта. Виконайте повторно етап 5 і при потребі відрегулюйте.

    11. При завершені регулювання підіймальні опори або аналогічні опори вийміть підставки для гнізда та опустіть пристрій.

    12. Переведіть пристрій у робоче положення. Див. Використання перепускних клапанів приводного колеса

    Обслуговування ременів

    Перевірка ременів

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    кожні 50 годин
  • Перевірте ремені на наявність тріщин і зносу.
  • Замініть ремінь, якщо він зношений. Ознаки зношеного ременю включають шипіння під час його обертання; ковзання ножів під час скошування трави; зірвані краї, сліди горіння та тріщин на ремені.

    Заміна ременя косарки

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Опустіть косарку до розміру висоти різання 76 мм.

    4. Відпустіть болт на кожній кришці ременя.

    5. Відпустіть нижній болт, притримуючи екран кожуха косарки з кожухом косарки; див. Зняття екрану кожуха косарки.

    6. Зніміть металевий щиток; див Зняття металевого щитка.

    7. Зніміть кришки ременів та прикріплені до них болти (Рисунок 60).

      g027729
    8. Зніміть натяжну пружину з приводного шківа. Див. Рисунок 62

      Note: Використовуйте інструмент для зняття пружини (Деталь Toro № 92-5771), щоб зняти пружину з кожуха косарки (Рисунок 62).

    9. Зніміть ремінь із шківів косарки та веденого шківа.

    10. Встановіть новий ремінь навколо шківів косарки та веденого шківа під двигун (Рисунок 61).

      g036861
      g028279
    11. Встановіть пружину натяжного валу (Рисунок 61).

      Note: Кінчики пружини зафіксуйте в канавках якоря.

    12. Встановіть кришки ременів та прикріплені до них болти (Рисунок 63).

      g027730
    13. Встановіть металевий щиток; див Зняття металевого щитка.

    14. Затягніть нижній болт, притримуючи екран кожуха косарки з кожухом косарки; див. Зняття екрану кожуха косарки.

    Заміна ременя гідроприводу насоса

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Зніміть ремінь косарки; див. Заміна ременя косарки.

    4. Підніміть пристрій і встановіть його на підіймальній опорі.

    5. Зніміть обмежувач ходу вимикання зчеплення (Рисунок 64).

      g036860
    6. Зніміть пружину натяжного валу з місця посадки (Рисунок 65).

    7. Зніміть ремінь зі шківів гідроприводу насоса та шківа двигуна.

    8. Встановіть новий ремінь навколо шківа двигуна та 2 шківи гідравлічного насоса (Рисунок 65).

      g036859
    9. Встановіть обмежувач ходу вимикання зчеплення (Рисунок 64).

    10. Встановіть ремінь косарки; див. Обслуговування ременів.

    Обслуговування системи керування

    Регулювання положення ручки керування

    Якщо кінці важелів вдаряють один по одному, див. Регулювання вузла контролю руху

    Регулювання висоти

    Ви можете регулювати важелі керування рухом вище або нижче для досягнення максимального комфорту.

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Зніміть приладдя, що прикріплює важіль керування до валу важелю керування.

      g035858
    4. Пересуньте важіль керування до наступного набору отворів. Закріпіть важіль за допомогою пристосування.

    5. Повторіть вищевказані дії над протилежнім важелем керування.

    Налаштування кута нахилу

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Відпустіть верхній болт, що прикріплює важіль керування до валу важелю керування.

    4. Відпустіть нижній болт настільки, щоб можна було повернути важіль керування вперед або назад. Затягніть обидва болти, щоб закріпити важіль керування в новому положенні.

    5. Повторіть вищевказані дії над протилежнім важелем керування.

      g009195

    Регулювання вузла контролю руху

    Пристрої управління насосом розташовані з обох боків пристрою під сидінням. Обертання торцевої гайки за допомогою 1/2-дюймового торцевого ключа дає можливість виконання точного налаштування для того, щоб машина не рухалася, знаходячись у нейтральному положенні. Будь-які регулювання повинні здійснюватися лише щодо нейтрального положення.

    Застереження

    Для того, щоб була змога виконати регулювання, двигун повинен працювати, а ведучі колеса обертатися. Контакт з рухомими частинами або гарячими поверхнями може призвести до травм.

    Тримайте пальці, руки та одяг подалі від обертових деталей та гарячих поверхонь.

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Натисніть педаль підйому кожуха, зніміть штифт висоти різання та опустіть кожух косарки до землі.

    4. Підніміть задню частину пристрою вгору і підіпріть його підіймальними опорами (або рівноцінною опорою) досить високо для того, щоб ведучі колеса могли вільно обертатися.

    5. Зніміть електричне з'єднання з запобіжного перемикача сидіння, розташованого під нижньою подушкою сидіння.

      Note: Вимикач є частиною вузла сидіння.

    6. Тимчасово встановіть з'єднувальний дріт через клеми в роз'ємі головного джгута.

    7. Запустіть двигун, налаштуйте його роботу на повну швидкість та вимкніть ручне гальмо.

      Note: Перш ніж запустити двигун, переконайтеся, що ручне гальмо увімкнено та що важелі керування рухом вийшли з зачеплення. На сидіння сідати не треба.

    8. Запустіть пристрій не менше ніж на 5 хвилин за допомогою важелів регулювання приводу на повній швидкості за напрямком вперед, щоб довести гідравлічну рідину до робочої температури.

      Note: Під час внесення будь-яких регулювань важелі керування рухом повинні знаходитись у нейтральному положенні.

    9. Переведіть важелі керування рухом у нейтральне положення.

    10. Перевірте і переконайтесь, що планки панелі управління торкаються пластин повернення до нейтралі на гідравлічних агрегатах.

    11. Відрегулюйте довжину штока регулятора насоса, обертаючи гайку у відповідному напрямку, поки колеса злегка не пересунуться в зворотному напрямку (Рисунок 68).

      g036753
    12. Пересуньте важелі керування рухом у положення зворотного ходу та, застосовуючи незначний тиск на важіль, дозвольте пружинам індикатора зворотного ходу повернути важелі до нейтрального положення.

      Note: Колеса повинні перестати повертатися або злегка рухатися назад.

      Note: Можливо, доведеться зняти кришку вузла керування рухом, щоб отримати доступ.

    13. Вимкніть пристрій.

    14. Зніміть з'єднувальний дріт з джгута дроту та під'єднайте роз'єм до перемикача сидіння.

    15. Зніміть підіймальні опори.

    16. Підніміть кожух косарки та встановіть штифт висоти різання.

    17. Перевірте і переконайтеся, що пристрій нерухомий у нейтральному положенні при вимкненому ручному гальмі.

    Обслуговування гідравлічної системи

    Техніка безпеки при роботі з гідравлічною частиною обладнання

    • Якщо рідина була введена в шкіру, негайно зверніться до лікаря. Введена рідина повинна бути видалена лікарем хірургічним шляхом протягом декількох годин.

    • Перед тим, як гідравлічну систему піддати дії тиску, переконайтеся, що всі шланги та трубопроводи гідравлічної рідини та всі гідравлічні з'єднання та кріплення знаходяться в належному стані.

    • Тримайте тіло і руки подалі від протікання або форсунок, які скидають гідравлічну рідину високого тиску.

    • Використовуйте картон або папір, щоб знайти витоки гідравлічної рідини.

    • Перед виконанням будь-яких робіт з гідравлічною системи, акуратно вимкніть подачу тиску у гідравлічній системі.

    Характеристика гідравлічної рідини

    Тип гідравлічної рідини: гідравлічна рідина Тоrо® HYPR-OIL 500 або мастило Mobil 1 15W-50.

    Important: Використовуйте зазначену рідину Інші типи рідини можуть пошкодити гідравлічну систему.

    Ємність гідравлічної системи (зі знятими фільтрами): 4,55 л (150 фунтів унції).

    Перевірка рівня гідравлічної рідини

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    Перед кожним використанням або щодня
  • Перевірте рівень гідравлічної рідини в розширювальному баку.
    1. Дайте гідравлічній рідині охолонути. Перевіряйте рівень мастила, коли рідина охолоджена.

    2. Перевірте розширювальний бак і за необхідності додайте гідравлічну рідину Тоrо® HYPR-OIL 500 до лінії FULL COLD (максимальний рівень охолодженої рідини).

      g037051

    Зміна гідравлічної рідини та фільтрів

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    після перших 75 годин
  • Замініть фільтри гідравлічної системи та рідину.
  • кожні 250 годин
  • Після проведення зміни вперше замініть фільтри гідравлічної системи та рідину при використанні рідини Mobil 1 15W50.(проводьте заміну частіше за наявності бруду або запилення).
  • кожні 500 годин
  • Після проведення зміни вперше замініть фільтри гідравлічної системи та рідину при використанні рідини Тоrо® HYPR-OIL™ 500(проводьте заміну частіше при наявності бруду або запилення).
  • Для заміни гідравлічної рідини фільтри потрібно зняти. Замініть обидва фільтри одночасно; для отримання інформації щодо технічних характеристик рідини див. Характеристика гідравлічної рідини.

    Очистіть усе повітря в системі після встановлення нових фільтрів і додавання рідини. Див. Зливання гідравлічної системи Повторіть процес зливання, поки рідина не стане на рівні лінії FULL COLD (максимальний рівень охолодженої рідини) в баку після очищення. Неправильне виконання цієї процедури може призвести до непоправної шкоди приводній системі трансмісії.

    Зняття фільтрів гідравлічної системи

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Дайте двигуну охолонути.

    4. Знайдіть фільтр і захисні елементи на кожній системі приводу коробки передач (Рисунок 70).

    5. Зніміть 3 гвинта, що закріплюють захисні елементи фільтру і захисний елемент (Рисунок 70).

      g017444
    6. Ретельно очистіть зону навколо фільтрів.

      Important: Не допускайте потрапляння бруду в гідравлічну систему, інакше можливе її засмічення.

    7. Помістіть зливну посудину під фільтр, щоб зібрати рідину, яка стікає, при вийманні фільтру і заглушок вентиляційного отвору.

    8. Знайдіть та вийміть заглушку вентиляційного отвору кожної передачі

    9. Відкрутіть фільтр, щоб вийняти його, і дайте рідині витекти з приводної системи.

    10. Повторіть цю процедуру на обох фільтрах.

    Встановлення фільтрів гідравлічної системи

    1. Нанесіть тонкий шар гідравлічної рідини на поверхню гумового ущільнення кожного фільтра.

    2. Повертайте фільтр за годинниковою стрілкою, поки гумове ущільнення почне контактувати з перехідником фільтра, а потім затягніть фільтр додатково на 3/4 - 1 повний оборот.

    3. Повторіть операцію з протилежним фільтром.

    4. Встановіть захисні елементи фільтрів над кожним попередньо знятим фільтром.

    5. За допомогою 3 гвинтів закріпіть захисні елементи фільтрів.

    6. Перед додаванням рідини переконайтесь, що заглушки вентиляційного отвору знято.

    7. Повільно виливайте вказану рідину через розширювальний бак, поки рідина не потече з одного з вентиляційних отворів.

    8. Встановіть заглушку вентиляційного отвору.

    9. Закрутіть заглушку вентиляційного отвору до моменту затягування 20 Нм.

    10. Продовжуйте додавати рідину з розширювального баку, поки рідина не вийде з іншого вентиляційного отвору, що залишився на другій передачі.

    11. Встановіть протилежну заглушку вентиляційного отвору.

    12. Закрутіть заглушку вентиляційного отвору до моменту затягування 20 Нм.

    13. Продовжуйте додавати рідину з розширювального баку, поки вона не досягне лінії FULL COLD на розширювальному баці.

    14. Перейдіть до Зливання гідравлічної системи.

      Important: Якщо неправильно виконати процедуру зливання гідравлічної системи після зміни гідравлічних фільтрів і рідини, це може призвести до непоправної шкоди приводній системі трансмісії.

    g027477

    Зливання гідравлічної системи

    1. Підніміть задню частину пристрою вгору і підіпріть його підіймальними опорами (або рівноцінною опорою) досить високо для того, щоб ведучі колеса могли вільно обертатися.

      g017625
    2. Запустіть двигун, переведіть важіль керування двигуном вперед у положення 1/2 та вимкніть ручне гальмо.

      1. Пересуньте важелі обходу в положення штовхання пристрою. Якщо обхідні клапани відкриті і двигун працює, повільно переміщуйте важелі керування вперед і назад 5 або 6 разів.

      2. Пересуньте важелі обходу в робоче положення пристрою.

      3. Якщо обхідний клапан закритий і двигун працює, повільно переміщуйте важіль управління в напрямку вперед і назад 5 - 6 разів.

      4. Вимкніть двигун і перевірте рівень рідини в розширювальному баку. Додайте зазначену рідину з розширювального баку, поки вона не досягне лінії FULL COLD на розширювальному баці.

    3. Повторіть виконання етапу 2, поки все повітря повністю не вийде з системи.

      Note: Коли трансмісія працює при нормальному рівні шуму, плавно рухається вперед і повертається назад при звичайній швидкості, вона продувається.

    4. Останній раз перевірте рівень рідини в розширювальному баці. Додайте зазначену рідину з розширювального баку, поки вона не досягне лінії FULL COLD на розширювальному баці.

    Технічне обслуговування кожуха косарки

    Техніка безпеки при роботі з ножами

    • Періодично перевіряйте ножі на предмет зносу чи пошкоджень.

    • Будьте уважні при виконанні перевірки ножів. Загорніть ножі у тканину або одягніть рукавички, і будьте обережні при виконанні обслуговування ножів. Ножі можна тільки замінювати або заточувати; ніколи не рихтуйте і не зварюйте їх.

    • Будьте уважні при обслуговуванні пристроїв з декількома ножами, оскільки обертання одного ножа може спричинити обертання інших.

    • Заміняйте зношені або пошкоджені ножі та болти комплектами, щоб зберегти балансування.

    Технічне обслуговування ножів

    Перед оглядом або обслуговуванням ножів

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Вимкніть двигун, вийміть ключ та від'єднайте дроти свічок запалювання від свічок запалювання.

    Перевірка ножів

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    Перед кожним використанням або щодня
  • Перевірте ножі.
    1. Перевірте ріжучі кромки (Рисунок 73).

    2. Якщо кромки негострі або мають задирки, приберіть задирки і заточіть ніж; див. Заточування ножів.

    3. Перевірте ножі, особливо в зоні вигину.

    4. Якщо у цій зоні було помічено тріщини, сліди зношування або утворення канавок, негайно встановіть новий ніж (Рисунок 73).

      g006530

    Перевірка на наявність вигинів на ножах

    Note: Для виконання такої процедури пристрій повинен знаходитися на рівній поверхні.

    1. Підніміть кожух косарки до найвищої точки висоти різання.

    2. Одягаючи рукавички з товстими підкладками або інший належний засіб захисту рук, повільно поверніть ніж в положення, яке дозволяє вимірювати відстань між ріжучою кромкою та рівною поверхнею, на якій знаходиться пристрій (Рисунок 74).

      g014972
    3. Відміряйте відстань від кінчика ножа до пласкої поверхні (Рисунок 75).

      g014973
    4. Поверніть той же ніж на 180 градусів, щоб протилежна ріжуча кромка опинилася в тому ж положенні (Рисунок 76).

      g014974
    5. Відміряйте відстань від кінчика ножа до пласкої поверхні (Рисунок 77).

      Note: Різниця повинна становити не більше 3 мм.

      g014973
      1. Якщо різниця між A і B перевищує 3 мм, замініть ніж на новий; див Зняття ножів та Встановлення ножів.

        Note: Якщо зігнутий ніж було замінено на новий, а отриманий розмір продовжує перевищувати 3 мм, шпиндель ножа може бути зігнутий. Зверніться до уповноваженого сервісного дилера з приводу обслуговування.

      2. Якщо різниця знаходиться в межах відхилень, перейдіть до наступного ножа.

    6. Повторіть цю процедуру з кожним ножем.

    Зняття ножів

    Замініть ножі, якщо вони вдарили по твердому предмету або якщо ніж не збалансований або зігнутий.

    1. Утримуйте вал шпинделя гайковим ключем.

    2. Вийміть болт ножа, зігнуту шайбу та ніж з вала шпинделя (Рисунок 78).

      g017443

    Заточування ножів

    1. Для загострення ріжучої кромки на обох кінцях ножа використовуйте напилок (Рисунок 79).

      Note: Підтримуйте початковий кут.

      Note: Лезо зберігає рівновагу, якщо однакову кількість матеріалу було знято з обох ріжучих кромок.

      g000552
    2. Перевірте баланс ножа, встановивши його на балансир леза (Рисунок 80).

      Note: Якщо ніж залишається в горизонтальному положенні, ніж збалансований і його можна використовувати.

      Note: Якщо ніж не збалансований, зніміть напилком частину металу лише в кінці площі вітрильності (Рисунок 79).

      g000553
    3. Повторіть цю процедуру, поки ніж не стане збалансованим

    Встановлення ножів

    1. Встановіть ніж на вал шпинделя (Рисунок 78).

      Important: Щоб забезпечити правильне різання, вигнута частина ножа повинна бути спрямована вгору до внутрішнього боку косарки.

    2. Встановіть вигнуту шайбу та болт ножа (Рисунок 78).

      Note: Встановіть вигнутий конус шайби до головки болта.

    3. Закрутіть болт ножа до значення моменту затягування від 115 до 150 Нм.

    Налаштування вирівнювання по боках і кута нахилу ножа

    Переконайтесь, що косарка рівна кожного разу, коли встановлюється або коли на газоні буде помічено нерівномірний зріз.

    Перевірте кожух косарки на предмет зігнутих ножів перед вирівнюванням та вийміть та замініть зігнуті леза; перед продовженням див. Перевірка на наявність вигинів на ножах.

    Спершу вирівняйте кожух косарки по боках; потім можна відрегулювати нахил спереду назад.

    Вимоги:

    • Пристрій повинен знаходитися на рівній поверхні.

    • Всі шини повинні бути накачані належним чином; див. Перевірка тиску у шинах

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Перевірте тиск в приводних шинах. Див. Перевірка тиску у шинах

    4. Переведіть фіксацію кожуха косарки у транспортне положення.

    5. Обережно обертайте ножі з боку в бік.

    6. Виконайте вимірювання від кінчика ножа до пласкої поверхні (Рисунок 81). Якщо вимірювання не знаходяться в межах 5 мм, відрегулюйте рівень; продовжуйте виконання процедури.

      g229303g229305
    7. Перевірте рівень встановлення передньої та заднього боку ножа (Рисунок 82). Переконайтесь, що кінчик передньої частини ножа нижчий від кінчика заднього боку ножа згідно до таблиці висоти та кута нахилу. Якщо рівень потребує коригування, продовжуйте виконання процедури.

      g229304
    8. Встановіть антиобдирні ролики у верхні отвори або повністю зніміть їх для виконання цього регулювання.

    9. Помістіть 2 блоки (див. таблицю нижче) під задній край кожуха різання; по 1 з кожного боку кожуха різання (Рисунок 83).

    10. Встановіть важіль висоти різання в положення 3 дюйма.

    11. Помістіть 2 блоки під кожен бік переднього краю кожуха, але не під кронштейни антиобдирних роликів або зварні шви.

      g038090

      Таблиця висоти блока та кута нахилу

      Розмір кожухаВисота блока Кут нахилу
      Усі кожухи газонокосарки7.3 смвід 4.8 до 6.4 мм
    12. Обережно обертайте ножі з боку в бік (Рисунок 81).

    13. Відпустіть контргайки (Рисунок 84) на всіх 4 кутах та переконайтесь, що кожух косарки надійно встановлено на всіх 4 блоках.

    14. Зніміть будь-який натяг з підвісок на кожусі та переконайтеся, що важіль підйомника кожуха відсунуто назад до упору.

    15. Затягніть 4 контргайки.

      g035851
    16. Переконайтеся, що блоки щільно прилягають під губкою кожуха та всі кріпильні болти затягнуто

    17. Продовжуйте вирівнювати кожух, перевіряючи нахил ножа спереду назад.

    18. Перевірте рівень ножів і за необхідності повторіть процедуру вирівнювання кожуха.

    Зняття кожуха косарки

    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Вимкніть двигун, вийміть ключ та від'єднайте дроти свічок запалювання від свічок запалювання.

    3. Помістіть штифт для регулювання висоти у розмірі висоти різання 7,6 см.

    4. Зніміть кришки ременя.

    5. Послабте натяжний шків косарки та зніміть ремінь косарки; див. Обслуговування ременів.

    6. Вийміть болти та гайки з передньої частини плити під підставкою для ніг.

    7. Вийміть болти та гайки з обох боків пристрою (Рисунок 85).

      g036866
    8. Висуньте кожух з правого боку пристрою.

    Заміна відбійника трави

    Застереження

    Незатулений випускний отвір може дозволити пристрою відкидати предмети по напрямку до вас або сторонніх людей, що призведе до серйозних травм. Також може статися контакт із лезом.

    Ніколи не керуйте машиною, якщо не були встановлені мульчувальна плита, відбивач випускного отвору або система збору трави.

    1. Зніміть гайку, болт, пружину та прокладку, притуливши відбійник до шарнірних кронштейнів (Рисунок 86).

    2. Зніміть пошкоджений або зношений відбійник трави (Рисунок 86).

      g015594
    3. Поставте прокладку та пружину на відбійник трави.

    4. Помістіть 1 зігнутий кінець пружини за край кожуха.

      Note: Переконайтеся, що 1 зігнутий кінець пружини встановлено за краєм кожуха перед встановленням болта, як показано на Рисунок 86.

    5. Встановіть болт і гайку.

    6. Розташуйте 1 зігнутий кінець пружини навколо відбійника трави (Рисунок 86).

      Important: Відбійник трави повинен бути в змозі обертатися. Підніміть відбійник до повного відкритого положення та переконайтесь, що він обертається у напрямку крайнього нижнього положення.

    Очищення

    Очищення зворотного боку кожуха косарки

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    Перед кожним використанням або щодня
  • Очистіть кожух косарки
    1. Припаркуйте пристрій на рівній поверхні, вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Підніміть кожух косарки у транспортне положення.

    Очищення системи підвіски

    Для очищення системи підвіски використовуйте стиснене повітря.

    Note: Не очищайте амортизатори за допомогою води під тиском (Рисунок 87).

    g195820

    Утилізація відходів

    Моторне мастило, акумулятори, гідравлічна рідина та охолоджувальна рідина двигуна забруднюють навколишнє середовище. Утилізуйте їх відповідно до державних та місцевих норм.

    Зберігання

    Техніка безпеки при зберіганні

    • Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора. Дайте пристрою охолонути перед виконанням технічного обслуговування, регулювання, очищення або зберігання.

    • Не зберігайте пристрій чи паливо поблизу полум'я та не зливайте пальне в приміщенні або всередині закритого причепа.

    • Не зберігайте пристрій або паливну каністру в місцях, де присутнє відкрите полум'я, іскри або пальник, наприклад, на водонагрівачі або інших приладах.

    Очищення та зберігання

    1. Вимкніть перемикач ножа (КВП) та ввімкніть ручне гальмо.

    2. Заглушіть двигун, вийміть ключ і дочекайтеся зупинки всіх рухомих частин, перш ніж покинути робоче місце оператора.

    3. Приберіть залишки скошеної трави та бруд із зовнішніх частин усього пристрою, особливо з двигуна та гідравлічної системи. Очистіть бруд та січку із зовнішнього боку головки циліндра двигуна та корпусу повітродувки.

      Important: Можна помити пристрій неагресивним миючим засобом та водою. Не мийте пристрій під тиском. Уникайте надмірного використання води, особливо біля панелі управління, двигуна, гідравлічних насосів та приводів.

    4. Перевірте роботу ручного гальма; див Налаштування ручного гальма..

    5. Виконайте обслуговування очищувача повітря; див. Обслуговування повітряного фільтра.

    6. Виконайте процедуру змащування пристрою; див Мастило.

    7. Замініть моторне мастило; див. Змащування моторним мастилом.

    8. Перевірте тиск у шинах; див. Перевірка тиску у шинах.

    9. Замініть фільтри гідравлічної системи; див. Зміна гідравлічної рідини та фільтрів.

    10. Зарядіть акумулятор; див. Зарядження акумулятора.

    11. Вишкребіть будь-яке накопичення трави та бруду з нижнього боку косарки, потім промийте косарку садовим шлангом.

      Note: Запустіть пристрій із увімкненим перемикачем ножів (КВП), а двигун на швидкому холостому ходу на 2 - 5 хвилин після завершення миття.

    12. Перевірте стан ножів; див. Технічне обслуговування ножів.

    13. Підготуйте пристрій до зберігання, якщо користування ним не відбуватиметься протягом 30 днів. Підготуйте пристрій до зберігання таким чином:

      1. Додайте стабілізатор / кондиціонер на основі нафти до палива у баку. Дотримуйтеся інструкцій щодо змішування від виробника стабілізатора. Не використовуйте стабілізатор на спиртовій основі (етанол або метанол).

        Note: Стабілізатор / кондиціонер палива є найбільш ефективним при змішуванні зі свіжим паливом, тому використовуйте його кожного разу.

      2. Запустіть двигун на 5 хвилин, щоб розподілити кондиційне паливо через паливну систему.

      3. Вимкніть двигун, дайте йому охолонути та злийте паливний бак.

      4. Запустіть двигун і не зупиняйте його роботу до тих пір, поки він сам не зупиниться.

      5. Утилізуйте пальне належним чином. Переробіть пальне відповідно до місцевих норм.

        Important: Не зберігайте стабілізатор / кондиціонер, що містить паливо довше тривалості, рекомендованої виробником стабілізатора палива.

    14. Вийміть і перевірте стан свічок запалювання; див Обслуговування свічок запалювання. Після виймання свічки запалювання з двигуна налийте 30 мл (2 столові ложки) моторного мастила у отвір встановлення свічки запалювання. Використовуйте стартер, щоб викрутити двигун і розподілити мастило всередині циліндра. Встановіть свічки запалювання. Не встановлюйте дріт на свічки запалювання.

    15. Перевірте і затягніть всі болти, гайки та гвинти. Відремонтуйте або замініть пошкоджені деталі.

    16. Пофарбуйте всі подряпані або нефарбовані металеві поверхні. Фарба є в наявності у вашого уповноваженого сервісного дилера.

    17. Зберігайте пристрій в чистому сухому гаражі або на складі. Вийміть ключ з перемикача і тримайте його подалі від дітей або інших сторонніх осіб. Накрийте пристрій з метою його захисту та підтримування його чистоти.

    Діагностика таусунення несправностей

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Перегрівання двигуна
    1. Надмірне навантаження двигуна.
    2. Рівень мастила в картері низький.
    3. Охолоджувальні ребра та повітропроводи під корпусом вентилятора двигуна повні.
    4. Повітряний фільтр забруднено.
    5. Бруд, вода або застаріле паливо наявні у паливній системі.
    1. Зменшіть швидкість.
    2. Додайте мастило в картер.
    3. Приберіть нагромадження бруду з охолоджувальних ребер та повітропроводів.
    4. Очистіть або замініть елемент очищення повітря.
    5. Зверніться до уповноваженого сервісного дилера
    Стартер не приводиться в рух
    1. Перемикач ножа увімкнено
    2. Ручне гальмо вимкнено.
    3. Важелі управління рухом не знаходяться в положенні фіксатора нейтралі.
    4. Ви не сидите у кріслі оператора
    5. Акумулятор розряджено
    6. Електричні з'єднання вкриті корозією або недостатньо закріплені.
    7. Запобіжник перегорів.
    8. Пошкоджено реле або вимикач.
    1. Вимкніть перемикач ножа
    2. Увімкніть ручне гальмо.
    3. Пересуньте будь-який важіль управління рухом в положення фіксатора нейтралі.
    4. Сядьте в крісло оператора
    5. Зарядіть акумулятор
    6. Перевірте електричні з'єднання на справність контакту.
    7. Замініть запобіжник.
    8. Зверніться до уповноваженого сервісного дилера
    Двигун не запускається, запускається з труднощами або не спрацьовує.
    1. Паливний бак порожній.
    2. Клапан вимикання подачі палива закрито
    3. Рівень мастила в картері низький.
    4. Важіль керування двигуном знаходиться в неправильному положенні
    5. Паливний фільтр забруднено
    6. Бруд, вода або застаріле паливо наявні у паливній системі.
    7. Повітряний фільтр забруднено.
    8. Перемикач сидіння не працює належним чином.
    9. Електричні з'єднання вкриті корозією, недостатньо закріплені або пошкоджені.
    10. Реле або вимикач пошкоджено або вони зношені.
    11. Свічка запалювання забруднена або неправильно встановлена.
    12. Дріт свічки запалювання не під'єднано.
    1. Заповніть паливний бак
    2. Відкрийте клапан вимикання подачі палива.
    3. Додайте мастило в картер.
    4. Переконайтеся, що важіль керування двигуном знаходиться посередині між положеннями Швидко та Повільно.
    5. Замініть паливний фільтр.
    6. Зверніться до уповноваженого сервісного дилера
    7. Очистіть або замініть елемент очищення повітря.
    8. Перевірте індикатор перемикача сидіння. За необхідності замініть сидіння.
    9. Перевірте електричні з'єднання на справність контакту. Ретельно очистіть клеми засобом очищення електричних контактів, нанесіть діелектричне мастило та виконайте відповідні з'єднання.
    10. Зверніться до уповноваженого сервісного дилера
    11. Відрегулюйте або замініть свічку запалювання.
    12. Перевірте з'єднання свічки запалювання.
    Двигун втрачає потужність.
    1. Надмірне навантаження двигуна.
    2. Повітряний фільтр забруднено.
    3. Рівень мастила в картері низький.
    4. Охолоджувальні ребра та повітропроводи над двигуном вентилятора двигуна повні.
    5. Вентиляційний отвір кришки паливного бака повний
    6. Паливний фільтр забруднено
    7. Бруд, вода або застаріле паливо наявні у паливній системі.
    1. Зменшіть швидкість.
    2. Очистіть елемент очищення повітря.
    3. Додайте мастило в картер.
    4. Приберіть нагромадження бруду з охолоджувальних ребер та повітропроводів.
    5. Приберіть бруд з кришки паливного бака або замініть її.
    6. Замініть паливний фільтр.
    7. Зверніться до уповноваженого сервісного дилера
    Пристрій тягне вліво або вправо (при максимальному положенні руху вперед важелів керування рухом).
    1. Напрямок руху потребує налаштування
    2. Незадовільний тиск в приводних шинах.
    1. Налаштуйте напрямок руху
    2. Налаштуйте тиск в приводних шинах.
    Пристрій не рухається.
    1. Обхідні клапани не закриті герметично.
    2. Ремінь насоса зношений, послаблений або зламаний.
    3. Ремінь насоса злетів зі шківа.
    4. Пружина холостого ходу зламана або відсутня.
    5. Рівень гідравлічної рідини низький або рідина занадто гаряча.
    1. Затягніть обхідні клапани.
    2. Замініть ремінь.
    3. Замініть ремінь.
    4. Замініть пружину.
    5. Додайте в резервуари гідравлічну рідину або дайте їй охолонути.
    Аномальна вібрація пристрою.
    1. Ріжучі ножі зігнуті або не збалансовані.
    2. Болт кріплення ножа недостатньо закріплено.
    3. Болт кріплення двигуна недостатньо закріплено.
    4. Шків двигуна, шків холостого ходу або шків ножа недостатньо закріплено.
    5. Шків двигуна пошкоджено.
    6. Шпиндель ножа зігнутий
    7. Кріплення двигуна недостатньо закріплено або зношено
    1. Встановіть нові ріжучі ножі.
    2. Затягніть болт кріплення ножа.
    3. Затягніть болт кріплення двигуна.
    4. Затягніть відповідний шків.
    5. Зверніться до уповноваженого сервісного дилера
    6. Зверніться до уповноваженого сервісного дилера
    7. Зверніться до уповноваженого сервісного дилера
    Висота різання нерівна
    1. Ножі не загострено
    2. Ріжучі ножі зігнуті
    3. Косарка не вирівняна.
    4. Антиобдирний ролик (якщо він застосовується) встановлений неправильно.
    5. Зворотна частина кожуха косарки забруднена.
    6. Незадовільний тиск у шинах
    7. Шпиндель ножа зігнутий
    1. Заточіть ножі
    2. Встановіть нові ріжучі ножі.
    3. Вирівняйте косарку по бокам та спереду назад.
    4. Відрегулюйте висоту антиобдирного ролика.
    5. Очистіть зворотний бік кожуха косарки
    6. Налаштуйте тиск у шинах
    7. Зверніться до уповноваженого сервісного дилера
    Ножі не обертаються
    1. Ремінь привода зношено, послаблено або зламано.
    2. Ремінь привода злетів зі шківа.
    3. Коробка відбору потужності (КВП) або муфта КВП несправні.
    4. Ремінь косарки зношено, послаблено або зламано.
    1. Встановіть новий ремінь привода
    2. Встановіть приводний ремінь і перевірте регулюючі вали та направляючі ременю на належність встановлення.
    3. Зверніться до уповноваженого сервісного дилера
    4. Встановіть новий ремінь косарки
    Муфта не вмикається
    1. Запобіжник перегорів.
    2. На муфту подається низька напруга.
    3. Котушка пошкоджена
    4. Недостатня подача струму.
    5. Повітряний проміжок ротора / арматури занадто великий.
    1. Замініть запобіжник. Перевірте опір котушки, заряд акумулятора, систему зарядження та з'єднання дротів, та за необхідності замініть компоненти.
    2. Перевірте опір котушки, заряд акумулятора, систему зарядження та з'єднання дротів, та за необхідності замініть компоненти.
    3. Замініть муфту
    4. Відремонтуйте або замініть дріт муфти або електричну систему. Очистіть контакти елемента з'єднання.
    5. Зніміть кришку або замініть муфту.

    Схематичний план

    Принципова схема під'єднання

    g037072