Introducere

Citiţi cu atenţie aceste informaţii pentru a învăţa despre modul corespunzător de utilizare şi întreţinere a produsului şi pentru a evita rănirea personală şi deteriorarea produsului. Aveţi responsabilitatea de a utiliza produsul în mod corespunzător şi sigur.

Vizitați site-ul www.Toro.com pentru siguranța produsului și materiale de instruire privind utilizarea, informații privind accesoriile, ajutor la căutarea unui distribuitor sau pentru înregistrarea produsului.

De fiecare dată când aveţi nevoie de service, piese originale Toro sau informaţii suplimentare, contactaţi un centru de service autorizat sau departamentul Servicii Clienţi Toro şi pregătiţi numărul de model sau de serie al produsului. Figura 1 indică locaţia numărului de model sau de serie pe produs. Scrieţi numerele în spaţiul furnizat.

Important: Puteți scana codul QR de pe autocolantul cu numărul de serie (dacă este disponibil) cu ajutorul unui dispozitiv mobil pentru a accesa date despre garanție, piese și alte informații despre produs.

g248598

Acest manual identifică potențialele pericole și conține mesaje de siguranță identificate prin simbolul de alertă de siguranță (Figura 2), semnalizând un pericol care poate cauza rănirea gravă sau moartea dacă nu respectați următoarele măsuri de precauție recomandate.

g000502

Acest manual utilizează 2 cuvinte pentru a evidenţia informaţiile. Important atrage atenţia asupra informaţiilor mecanice speciale şi Notă accentuează informaţiile generale care necesită atenţie specială.

Atenţie

CALIFORNIA

Propunere 65 Avertismente

Utilizarea acestui produs poate cauza expunerea la substanţe chimice cunoscute în Statul California ca substanţe care cauzează cancerul, defectele de naştere sau afecţiuni ale sistemului reproductiv.

Siguranţă în funcţionare

Pericol

În zona de lucru pot exista linii subterane pentru utilități. În cazul în care se intră în contact cu acestea, pot rezulta şocuri sau explozii.

Proprietatea sau zona de lucru trebuie să aibă marcate locaţiile cu linii subterane şi nu săpaţi în zonele respective. Contactaţi serviciul local de marcare sau furnizorul de utilităţi pentru marcarea proprietăţii (de exemplu, apelaţi 811 în Statele Unite ale Americii sau 1100 în Australia pentru serviciul naţional de marcare).

Siguranța generală

Respectați întotdeauna toate instrucțiunile de siguranță pentru a preveni rănirea gravă sau moartea.

  • Nu transportați un dispozitiv de atașare cu brațele ridicate. Transportați întotdeauna dispozitivul de atașare aproape de sol; consultați Poziția pentru transport.

  • Proprietatea sau zona de lucru trebuie să aibă marcate locaţiile cu linii subterane și alte obiecte şi nu săpaţi în zonele respective.

  • Trebuie să citiți și să înțelegeți conținutul acestui Manual al operatorului înainte de a porni motorul.

  • Utilizați mașina cu foarte mare atenție. Nu vă angrenați în nicio activitate care vă poate distrage atenția; în caz contrar, se pot înregistra pagube materiale sau vătămări corporale.

  • Nu lăsaţi niciodată copii sau persoane neinstruite să utilizeze maşina.

  • Ţineţi mâinile și picioarele la distanţă de componentele mobile și dispozitivele de atașare.

  • Nu utilizaţi maşina fără apărătoarele şi alte dispozitive de protecţie montate şi funcţionând pe aceasta.

  • Țineţi trecătorii și animalele de companie la o distanţă sigură faţă de maşină.

  • Opriți mașina, opriți motorul și scoateți cheia înainte de efectuarea lucrărilor de service, de alimentare cu combustibil sau de desfundare a mașinii.

Utilizarea sau întreţinerea necorespunzătoare a acestei maşini poate cauza accidentări. Pentru a reduce riscul de accidentare, respectaţi aceste instrucţiuni de siguranţă şi acordaţi întotdeauna atenţie simbolului de alertă privind siguranţa Graphic, care înseamnă Atenţie, Avertisment sau Pericol - instrucţiune privind siguranţa personală. Nerespectarea acestor instrucţiuni poate cauza vătămări corporale sau moartea.

Siguranța în pantă

  • Utilizați mașina pe pantă în sus sau în jos doar cu partea cu încărcătură orientată spre pantă în sus. Distribuția greutății se schimbă în funcție de dispozitivul de atașare. Dacă dispozitivul de atașare care suportă sarcina este gol, partea din spate a mașinii este partea mai grea, iar dacă dispozitivul de atașare care suportă sarcina este plin, partea din față a mașinii devine partea mai grea. Pentru majoritatea celorlalte dispozitive de atașare, partea grea este partea frontală a mașinii.

  • Mențineți dispozitivul de atașare în poziție coborâtă la deplasarea pe pante. Ridicarea dispozitivul de atașare pe o pantă afectează stabilitatea mașinii.

  • Pantele reprezintă un risc major de accidente legate de pierderea controlului și răsturnare, care pot cauza răniri grave sau moartea. Utilizarea mașinii pe o pantă sau pe un teren denivelat necesită atenție suplimentară.

  • Stabiliți-vă propriile proceduri și reguli pentru lucrul pe pante. Aceste proceduri trebuie să includă evaluarea locului pentru a stabili ce suprafețe înclinate sunt sigure pentru utilizarea mașinii. Dați dovadă de simț practic și o judecată bună atunci când realizați această evaluare.

  • Încetiniți și acordați o atenție deosebită pe terenuri deluroase. Condițiile de sol pot afecta stabilitatea mașinii.

  • Nu porniți și nu opriți pe o pantă. Dacă mașina pierde din tracțiune, continuați cu viteză mică și coborâți panta în linie dreaptă.

  • Nu virați pe pante. Dacă trebuie să virați, virați ușor și mențineți partea cu încărcătură orientată spre pantă în sus.

  • La deplasarea pe pante, realizați manevrele ușor și treptat. Nu schimbați brusc viteza sau direcția.

  • Dacă nu vă simțiți confortabil să utilizați mașina pe o pantă, nu o faceți.

  • Aveți grijă la gropi, șanțuri sau denivelări deoarece terenurile denivelate pot cauza răsturnarea mașinii. Iarba înaltă poate ascunde obstacole.

  • Aveți grijă la deplasarea pe suprafețe umede. Tracțiunea redusă poate cauza alunecarea.

  • Verificați zona pentru a vă asigura că solul este suficient de stabil pentru a suporta greutatea mașinii.

  • Utilizați cu atenție mașina în apropiere de:

    • Stații

    • Șanțuri

    • Terasamente

    • Corpuri de apă

    Mașina se poate răsturna brusc dacă o șenilă trece peste margine sau marginea cedează. Păstrați o distanță sigură între mașină și orice sursă de pericol.

  • Nu îndepărtați sau adăugați dispozitive de atașare pe o pantă.

  • Nu parcați maşina pe un teren deluros sau o pantă.

Siguranța privind unealta multifuncţională

  • Dacă aţi lovit un obiect, opriţi motorul, scoateţi cheia din contact, inspectaţi cu atenţie dispozitivul de atașare în privinţa oricăror deteriorări şi remediaţi defectul înainte de a reporni şi utiliza dispozitivul de atașare.

  • Coborâți întotdeauna dispozitivul de atașare de fiecare dată când opriți mașina sau părăsiți poziția de operare.

  • Nu permiteți nimănui să stea pe dispozitivul de atașare sau să călătorească pe acesta în niciun fel.

  • Pentru mașinile cu roți:

    • Utilizați contragreutatea de pe unitatea de tracțiune în timp ce utilizați brațul și în timp ce tractați o remorcă, utilizând dispozitivul de cuplare.

    • Nu utilizați contragreutatea pe unitatea de tracțiune în timp ce utilizați dinții scarificatorului.

Întreţinerea şi depozitarea în siguranță

  • Verificați dispozitivele de fixare în mod frecvent pentru a vă asigura că sunt bine strânse, astfel încât echipamentul să fie în stare de funcționare în siguranță.

  • Consultaţi Manualul operatorului pentru detalii importante dacă dispozitivul de atașare trebuie depozitat pentru o perioadă îndelungată de timp

  • Menţineţi sau înlocuiţi etichetele de siguranţă şi instrucţiuni, dacă este necesar.

Decal-uri instrucţionale şi de siguranţă

Graphic

Instrucţiunile şi autocolantele cu informaţii privind siguranţa sunt uşor vizibile pentru operator şi sunt amplasate lângă orice zonă cu potenţial risc. Înlocuiţi orice autocolant care este deteriorat sau lipseşte.

decal99-9940
decal133-8061

Reglare

Montarea unui accesoriu pe cadrul uneltei

Toate accesoriile (dinții scarificatorului, brațul și dispozitivul de cuplare) sunt montate similar în fantele de pe cadrul uneltei.

g004043
  1. Glisați fanta de deasupra accesoriului pe bara superioară în una dintre cele 3 poziții pentru accesorii (Figura 3).

    Note: Montați brațul și dispozitivul de cuplare în poziție centrală. Montați dinții scarificatorului în oricare sau în toate cele 3 poziții (pot fi montați până la 3 dinți în același timp).

  2. Introduceți partea inferioară a accesoriului în cadru și fixați cu un cui spintecat (Figura 3).

  3. Fixați știftul cu un știft în formă de agrafă (Figura 3).

  4. Repetați pașii de la 1 la 3 pentru pozițiile de accesorii rămase, dacă este necesar.

  5. Dacă montați dispozitivul de cuplare, achiziționați și montați un dispozitiv de cuplare cu bilă care este adecvat pentru scopul în care utilizați remorca.

    Note: Orificiul din dispozitivul de cuplare este compatibil cu un dispozitiv de cuplare cu bilă cu un cui cu diametrul de 2,5 cm.

Rezumat al produsului

g004060

Specificaţiile şi designul pot fi modificate fără preaviz.

Cadru

Lăţime61 cm
Lungime10 cm
Înălţime25 cm
Greutate18 kg

Braț

Lăţime1,6 cm
Lungime82,3 cm
Înălţime23,9 cm
Greutate10,5 kg
Lanț35 de articulații, aproximativ 76 cm cu capete cârlig tip S

Dinți scarificator (fiecare)

Lățime (cu vârf)5,1 cm
Lățime (fără vârf)1,6 cm
Lungime33 cm
Înălţime29,7 cm
Greutate4,1 kg
VârfVârfuri din fontă, înlocuibile

Dispozitiv de cuplare cu bilă (bila nu este inclusă)

Lăţime7,6 cm
Lungime21,3 cm
Înălţime23,9 cm
Greutate3,4 kg
Orificiu montare bilăAdecvat pentru montarea bilelor cu cuie de montare având diametrul de 2,5 cm

Pentru performanțe optime și utilizarea în siguranță a mașinii, utilizați exclusiv piese de schimb și accesorii originale Toro. Piesele de schimb și accesoriile altor producători pot fi periculoase și pot anula garanția produsului.

Operare

Montarea și demontarea dispozitivului de atașare

Consultați Manualul operatorului pentru unitatea de tracțiune pentru procedura de montare și demontare.

Important: Înainte de montarea dispozitivului de atașare, amplasați maşina pe o suprafaţă plană, asigurați-vă că nu există murdărie sau reziduuri pe plăcile de montare și că știfturile se rotesc liber. Dacă știfturile nu se rotesc liber, lubrifiaţi-le.

Note: Folosiţi întotdeauna unitatea de tracţiune pentru a ridica şi muta dispozitivul ataşat.

Atenţie

Dacă nu fixați complet știfturile de atașare rapidă în placa de montare a dispozitivului de atașare, acesta din urmă poate cădea de pe mașină și vă poate strivi pe dumneavoastră sau pe trecători.

Asigurați-vă că știfturile de atașare rapidă sunt fixate complet în placa de montare a dispozitivului de atașare.

Utilizarea brațului

Important: Pentru unitățile de tracțiune cu roți, utilizați contragreutatea de pe platformă în timp ce utilizați brațul.

g004044

Utilizați brațul pentru a ridica și a transporta diverse obiecte, cum ar fi copaci cu rădăcini împachetate. Fixați obiectul ridicat cât mai aproape posibil de cadrul brațului, utilizând lanțul de ridicare furnizat.

Utilizați întotdeauna lanțul de ridicare furnizat pentru fixa obiectele pe braț.

Nu ridicați niciodată peste capacitatea nominală de ridicare a unității de tracțiune. La transportarea unei încărcături, ţineţi-o cât mai aproape posibil de sol.

Atenţie

Smulgerea cioturilor de copaci și a altor obiecte poate slăbi lanțul. Lanțul s-ar putea rupe și întoarce brusc spre operator, provocând vătămări grave.

Nu încercați să smulgeți cioturi de copaci sau alte obiecte de mari dimensiuni cu ajutorul brațului.

Utilizarea scarificatorului/grapei

g004045

Utilizați scarificatorul pentru a grăpa solul dur. Coborâți dinții pe sol prin coborârea brațelor dispozitivului de atașare și înclinând spre față placa dispozitivului de atașare. Deplasați încet unitatea de tracțiune înapoi în timp ce coborâți dinții în sol. Pot fi necesare mai multe treceri de mică adâncime pentru a grăpa temeinic solul.

Dinții pot fi utilizați și pentru a prinde și a smulge tufișuri și rădăcini. De asemenea, este util pentru colectarea reziduurilor și a buruienilor.

Utilizarea dispozitivului de cuplare

Important: Pentru unitățile de tracțiune cu roți, utilizați contragreutatea de pe platformă în timp ce tractați remorci.

Atenţie

Tractarea remorcilor sau a altor obiecte utilizând o frânghie, un lanț sau un cablu poate cauza ruperea frânghiei, lanțului sau cablului sub tensiune. Frânghia, lanțul sau cablul s-ar putea rupe și întoarce brusc spre operator, provocând vătămări grave.

Nu încercați niciodată să tractați remorcile sau alte obiecte cu o frânghie, lanț sau cablu.

g004046

Cu dispozitivul de cuplare montat, unealta multifuncţională poate fi utilizată pentru a deplasa remorci. Puteți instala un dispozitiv de cuplare cu bilă de dimensiuni adecvate pentru remorca dumneavoastră sau puteți utiliza un dispozitiv de cuplare fără bilă pentru a tracta remorci cu dispozitive de cuplare care necesită un cui pentru atașare.

Nu atașați niciodată o remorcă la dispozitivul de cuplare dacă sarcina pe acesta este mai mare decât capacitatea nominală de ridicare a unității de tracțiune. Nu încercați niciodată să deplasați o remorcă pe o suprafață înclinată.

Când circulați pe sau în apropierea unui drum public sau stradă, respectați întotdeauna legile și reglementările rutiere, în special cele referitoare la vehiculele cu viteză mică de deplasare. Unitatea de tracțiune și accesoriile nu sunt proiectate pentru utilizare pe drumuri publice sau străzi.

Poziția pentru transport

Atunci când transportați dispozitivul de atașare, țineți-l cât mai aproape de sol, la cel mult 15 cm deasupra solului. Înclinați-l spre spate.

g248805

Întreţinere

Înlocuirea vârfurilor dinților scarificatorului

Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
La intervale de 25 de ore
  • Verificați vârfurile dinților scarificatorului pentru a descoperi deteriorări sau uzură.
  • Înainte de depozitare
  • Verificați vârfurile dinților scarificatorului pentru a descoperi deteriorări sau uzură.
  • Înlocuiți orice vârfuri deteriorate sau uzate ale dinților scarificatorului.

    1. Îndepărtați știftul elastic care fixează vârful de capătul dintelui și scoateți vârful (Figura 9).

    2. Montați un vârf nou pe capătul dintelui și fixați-l cu știftul elastic (Figura 9).

    g248808

    Depozitare

    1. Înaintea depozitării pe termen lung, spălaţi dispozitivul de ataşare cu detergent delicat şi apă pentru a îndepărta murdăria şi stratul depus.

    2. Vopsiţi toate suprafeţele zgâriate sau de metal gol.

      Note: Vopseaua este disponibilă de la distribuitorul nostru autorizat.

    3. Depozitaţi dispozitivul de ataşare într-un spaţiu de depozitare sau garaj uscat şi curat. Acoperiţi-l pentru a-l proteja şi păstraţi-l curat.