Giriş

Atık üfleyici, profesyonel operatörler tarafından ticari uygulamalarda kullanılmak için tasarlanmış, üzerine binilerek kumanda edilen bir makinenin arkasında çekilir. Ağırlıklı olarak, parklardaki, golf sahalarındaki, spor sahalarındaki ve ticari alanlardaki iyi bakımlı çimlerin üzerinde kalan büyük, istenmeyen atık alanlarını hızla temizlemek için rüzgar gücünden faydalanacak biçimde tasarlanmıştır. Bu ürünün kullanım amacı dışında kullanılması size ve çevrenizdekilere zarar verebilir.

Ürünü kullanmayı ve bakımlarını yapmayı öğrenmek ve olası yaralanmalar ile maddi hasarları önlemek için bu bilgileri dikkatle okuyun. Ürünü doğru ve emniyetli bir şekilde kullanmak sizin sorumluluğunuzdur.

Ürün emniyeti ve kullanımıyla ilgili eğitim materyalleri ile aksesuar bilgilerine erişmek, bayi bulmak veya ürününüzü kaydettirmek için www.Toro.com adresine gidin.

Servise, orijinal Toro parçalarına veya ek bilgiye ihtiyaç duyduğunuz takdirde bir Yetkili Servis Merkeziyle ya da Toro Müşteri Hizmetleriyle iletişim kurun ve ürünün model ve seri numaralarını hazır bulundurun. Şekil 1, model ve seri numaralarının ürün üzerindeki yerini belirtir. Bu numaraları, ilgili alana yazın.

Important: Garanti, yedek parça ve diğer ürün bilgilerine erişmek için, seri numarası plakasındaki (varsa) QR kodunu mobil aygıtınızla taratabilirsiniz.

g341649

Bu kılavuz, karşılaşılabilecek tehlikeleri tanımlar ve belirtilen talimatlara uymadığınız takdirde ağır yaralanma veya ölüme yol açabilecek bir tehlikeye işaret eden emniyet uyarısı sembolüyle (Şekil 2) gösterilmiş çeşitli emniyet mesajları verir.

g000502

Bu kılavuzda, bilgileri vurgulamak için 2 farklı sözcük kullanılır. Önemli sözcüğü bazı özel mekanik bilgilere dikkat çeker, Not sözcüğü ise dikkate alınması gereken genel bilgileri vurgular.

Bu ürün, ilgili tüm Avrupa direktiflerine uygundur. Detaylı bilgi için, ayrı olarak verilen Ürün Uygunluk Beyanı (DOC) sayfasını inceleyin.

California Kamu Kaynakları Yasası Bölüm 4442 veya 4443 uyarınca, motorun, Bölüm 4442'de belirtildiği gibi iyi çalışır durumdaki bir kıvılcım tutucuyla donatılmadığı veya yangının önlenmesine uygun bir şekilde üretilip tasarlanmadığı takdirde orman, çalı veya çimle kaplı bir yerde kullanılması veya çalıştırılması yasaktır.

Ekteki motor kullanıcı kılavuzu, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) ve emisyon sistemleri, bakım ve garanti ile ilgili California Emisyon Kontrol Yönetmeliği hakkında bilgi vermek üzere sunulmuştur. Yedek parçalar motorun üreticisi kanalıyla sipariş edilebilir.

DOT lastik bilgisi, her bir lastiğin yanında bulunur. Bu bilgi, yük ve hız derecelendirmelerini sunar. Yedek lastikler aynı veya daha iyi derecelendirmelere sahip olmalıdır. Lastiklerin makinenizin ağırlık gerekliliklerini karşıladığından veya aştığından emin olun.

Important: Uyumdan sorumlu tarafın yazılı onayı olmadan makineyi değiştirmek veya üzerinde değişiklik yapmak makineyi kullanma izninizi ortadan kaldırabilir.Uyumdan sorumlu tarafın yazılı onayını almadan makineyi değiştirmeyin veya üzerinde değişiklik yapmayın.

Belirtilen emniyet tedbirlerine uyulmaması ekipman arızasına, kişisel yaralanmaya veya ekipmanı kullanma izninin ortadan kalkmasına yol açabilir.

Makine sahibi ve operatörleri, makine kurulumu ve işletimi konusunda yürürlükte olan tüm yerel ve ulusal kanunlara uymalıdırlar. Bunlara uyulmaması cezalara veya kullanıcının makineyi kullanma izninin ortadan kalkmasına yol açabilir.

Elektromanyetik Uyumluluk

Evsel Ekipman: Bu cihaz, FCC Kuralları Bölüm 15'e uygundur. Çalıştırılması şu iki koşula tabidir: (1) Bu cihaz, zararlı parazite neden olmamalıdır ve (2) Bu cihaz, istenmeyen çalışmaya yol açabilecek parazitler dahil olmak üzere, alınabilecek her tür paraziti kabul edebilmelidir.

Bu cihaz radyo frekans enerjisi üretir ve kullanır ve üreticinin talimatlarına göre doğru monte edilip kullanılmadığı takdirde radyo ve televizyon sinyallerinin alınmasında parazit yaratabilir. Cihaz test edilmiş ve yukarıda belirtildiği gibi FCC Kuralları Bölüm 15 - Alt Bölüm J'de belirtilen teknik özelliklere göre FCC Sınıf B bilgi işlem cihazı sınırları içinde olduğu belirlenmiştir. Bununla birlikte, belli bir tesisatta hiçbir parazite yol açmayacağı garanti edilemez. Ekipman radyo veya televizyon sinyallerinin alınmasında parazit yaratıyorsa (bunu, ilgili cihazı kapatıp tekrar açarak belirleyebilirsiniz), kullanıcı şu tedbirlerden bir veya birkaçını uygulayarak sorunu gidermelidir:TV anteninin yönünü değiştirin, uzaktan kumanda alıcısını radyo/TV antenine göre uygun bir yere yerleştirin veya kontrolör ile radyo/televizyonunun farklı devrelerde olmasını sağlamak için kontrolörü farklı bir prize takın.

Gerekiyorsa, kullanıcı ek tavsiyeler almak için bayiye veya tecrübeli bir radyo/televizyon teknisyenine başvurmalıdır.Kullanıcı, Federal İletişim Komisyonu tarafından hazırlanan şu kitapçığı faydalı bulabilir: "Radyo-Televizyon Parazit Sorunlarının Belirlenmesi ve Giderilmesi". Bu kitapçığı şu adresten temin edebilirsiniz: U.S. Government Printing Office, Washington, DC 20402. Stok No.: 004-000-00345-4.

FCC Kimliği: W7OMRF24J40MDME-Tabanlı, OA3MRF24J40MA-El Tipi

IC: 7693A-24J40MDME-Tabanlı, 7693A-24J40MA-El Tipi

Çalıştırılması şu iki koşula tabidir: (1) Bu cihaz, parazite neden olmamalıdır ve (2) Bu cihaz, istenmeyen çalışmaya yol açabilecek parazitler dahil her tür paraziti kabul edebilmelidir.

Japonya Elektromanyetik Uyumluluk Sertifikasyonu

El Tipi:

Graphic

RF2CAN:

Graphic

Meksika Elektromanyetik Uyumluluk Sertifikasyonu

El Tipi:

Graphic

RF2CAN:

Graphic

Kore Elektromanyetik Uyumluluk Sertifikasyonu

(Etiket, ayrı set içinde sunulmuştur)

El Tipi:

Graphic

RF2CAN:

Graphic

Singapur Elektromanyetik Uyumluluk Sertifikasyonu

El Tipi:

TWM240007_IDA_N4021–15

RF2CAN:

TWM-240005_IDA_N4024–15

Fas Elektromanyetik Uyumluluk Sertifikasyonu

AGREE PAR L’ANRT MAROC

Numero d’agrement:

MR 14092 ANRT 2017

Delivre d’agrement:

29.05.2017

Uyarı

CALIFORNIA

Öneri 65 Uyarısı

Bu ürünün motor egzozu ve içerdiği bazı maddelerin Kaliforniya Eyaleti tarafından kansere, doğuştan rahatsızlıklara ve başka zararlara neden olduğu kayda geçirilmiştir.

Akü kutup başları, uçları ve ilgili aksesuarlar Kaliforniya Eyaleti tarafından kansere ve başka zararlara neden olan kimyasal maddeler olarak kayda geçirilmiş kurşun ve kurşun bulunduran bileşenler içermektedir. Dokunduktan sonra ellerinizi yıkayın.

Bu ürünün kullanılması, Kaliforniya Eyaleti'nce kansere, doğum kusurlarına ve üreme sorunlarına yol açtığı bilinen kimyasallara maruz kalınmasına neden olabilir.

Güvenlik

Bu makine, ANSI B71.4-2017'ye uygun tasarlanmıştır.

Genel Emniyet

Bu ürün etrafa cisim fırlatabilir. Ağır yaralanmaları önlemek için, tüm emniyet talimatlarına her zaman uyun.

  • Bu makineyi kullanmadan önce, hem bu Kullanma Kılavuzunu hem de çekiş ünitesinin kullanma kılavuzunu okuyup anlayın. Bu ürünü kullanan herkesin, bu makineyi ve çekiş ünitesini kullanmayı bildiğinden ve uyarıları anladığından emin olun.

  • Makineyi kullanırken tüm dikkatinizi işinize verin. Dikkatinizi dağıtabilecek başka şeylerle ilgilenmeyin, aksi takdirde yaralanma veya maddi hasar meydana gelebilir.

  • Ellerinizi veya ayaklarınızı, makinenin hareketli parçalarının yakınına koymayın.

  • Tüm koruyucular ve emniyet tertibatları makinede ve çalışır durumda değilken makineyi çalıştırmayın.

  • Çocukları, etraftaki kişileri ve evcil hayvanları çalışma alanından uzak tutun. Çocukların makineyi çalıştırmasına asla izin vermeyin.

  • Operatör konumundan ayrılmadan önce, makinenin motorunu kapatın, anahtarı çıkarın (varsa) ve tüm hareketin durmasını bekleyin. Makineyi ayarlamadan, bakım yapmadan, temizlemeden veya depoya kaldırmadan önce soğumasını bekleyin.

Bu makinenin uygunsuz bir şekilde kullanılması veya uygun bakım işlemlerinin yapılmaması yaralanmaya yol açabilir. Yaralanma risklerini azaltmak amacıyla bu emniyet talimatlarına her zaman uyun ve Dikkat, Uyarı veya Tehlike anlamına gelen emniyet uyarısı sembolüne Graphic çok dikkat edin. Bu talimatlara uyulmaması yaralanma veya ölümle sonuçlanabilir.

Güvenlik ve Talimat Etiketi

Graphic

Tehlike potansiyeli barındıran tüm noktalara, operatör tarafından kolayca görülebilecek emniyet etiketleri ve talimatları yerleştirilmiştir. Hasar gören veya kaybolan etiketleri yenisiyle değiştirin.

decal115-5106
decal115-5113
decal119-6165
decal131-6766
decal133-8062
decal140-6767
decal140-6843

Kurulum

Note: Makinenin sağ ve sol taraflarını, normal çalışma konumuna göre belirleyin.

Akünün Bağlanması

Bu prosedür için gerekli parçalar:

Grafo 112X gres (Toro Parça No. 505-47)
  1. Akü kapağını akü kutusuna sabitleyen 2 kopilyayı sökün ve kapağı yerinden çıkarın (Şekil 3).

    g029816
  2. Artı ucu (kırmızı) artı akü terminaline bağlayın ve T-cıvata ile somunu sıkın.

  3. Eksi ucu (siyah) eksi akü terminaline bağlayın ve T-cıvata ile somunu sıkın.

  4. Akü terminallerine Grafo 112X (yüzeysel) gres (Toro Parça No. 505-47) sürün.

  5. Artı akü kablosu izolatörünü artı akü terminalinin üzerine kaydırın.

  6. Akü kapağını akü kutusuna takın ve kapağı 2 kopilyayla sabitleyin (Şekil 3).

Çekme Donanımının Atık Üfleyiciye Takılması

Bu prosedür için gerekli parçalar:

Atık üfleyici grubu 1
Çekme Donanımı 1
Cıvata (⅜ x 3 inç) 2
Flanşlı somun (⅜ inç) 2
Çekme donanımı çatalı 1
Cıvata (⅝ x 4-½ inç) 2
Kilit somunu (⅝ inç) 2
  1. Atık üfleyiciyi düz bir zemine yerleştirin ve lastikleri takozla destekleyin.

  2. Makinenin önünü yukarı kaldırın ve krikolarla destekleyin.

  3. Çekme donanımı borusunu şasi braketlerinin içine yerleştirin (Şekil 4).

    Note: Çekme donanımı borusunu, farklı çekme yüksekliklerine uyacak biçimde 180° döndürebilirsiniz.

    Important: Çekme donanımı borusunu, dönüşler sırasında üfleyici çekme aracına temas etmeyecek biçimde doğru uzunluğa takın.

    g007878
  4. Çekme donanımı borusunu, 2 cıvata (⅜ x 3 inç) ve 2 flanşlı somun (⅜ inç) kullanarak şasi braketlerine (Şekil 4) sabitleyin.

  5. Flanşlı somunu ve cıvataları 40 N·m tork ile sıkın.

Atık Üfleyicinin Çekme Aracına Bağlanması

Bu prosedür için gerekli parçalar:

Çekme donanımı pimi 1
Çatal 1
  1. Çekme aracını üfleyiciye kadar geriye doğru ilerletin.

  2. Çekme donanımı borusunu bir krikoyla destekleyerek boruyu yerle düz hizaya getirin.

  3. Çekme donanımı çatalını (Şekil 5) çekme donanımı borusuna sabitleyen 2 cıvata ve 2 kilit somununu sökün.

    g341668
  4. Çekme donanımı çatalını, çekme aracının çekme donanımıyla hizalamak için yukarı kaldırın veya aşağı indirin.

    Important: Atık üfleyicinin şasisinin yere paralel olduğunu teyit edin.

  5. Çekme donanımı çatalını, 2 cıvata ve 2 kilit somununu kullanarak çekme donanımı borusuna takın (Şekil 5).

  6. Kilit somunlarını ve cıvataları 203 N·m tork ile sıkın.

  7. Üfleyicinin çekme donanımı çatalını, çekme donanımı pimi ile sıkıştırma pimini kullanarak çekme aracına bağlayın (Şekil 6).

    Important: Dönüşler sırasında üfleyici çekme aracına temas ediyorsa, çekme donanımı borusunu en uzaktaki montaj delikleri aracılığıyla şasi braketlerine takarak çekme donanımı borusunu atık üfleyiciden uzatın (Çekme Donanımının Atık Üfleyiciye Takılması).

    g008175

El Kumandası Pillerinin Takılması

Bu prosedür için gerekli parçalar:

El kumandası1
AAA piller4
  1. El kumandasının kapak yarı parçalarını birbirine sabitleyen 6 vidayı sökün ve arka kapağı çıkarın (Şekil 7).

    Note: Mümkünse, kapağı çıkarırken kauçuk conta ile çelik contayı kanalın içinde tutun.

    g341770
  2. Şekil 8 ile gösterilen pil polaritesine uyarak yeni pilleri terminal yuvalarına takın.

    Note: Pilleri takarken terminal yuvalarının hasar görmemesi için, pil bölmesine işlenmiş pil polaritesi işaretlerine (Şekil 8) uyun. Pilleri yanlış takarsanız makine hasar görmez, fakat el kumandası çalışmaz.

    g341771g341769
  3. Çelik contanın ve kauçuk keçenin (Şekil 7), ön kapak yarım parçasındaki kanalın içine oturduğundan emin olun.

  4. Sabitleme halkasını sabitleme piminin üzerinde hizalayın (Şekil 7).

  5. Arka kapağı ön kapağa takarak 6 vidayla sabitleyin (Şekil 7).

  6. Vidaları 1,5 ila 1,7 N∙m torkla sıkın.

Ürüne genel bakış

El Kumandası

LED Işık

LED ışık, el kumandası ile kablosuz kontrol modülü arasındaki iletişimi gösterir (Şekil 9).

g029818

Motoru Durdur Düğmesi

Motoru durdurmak için MOTORU DURDUR düğmesine basın (Şekil 9).

Motoru Çalıştır Düğmesi

Makineyi uzaktan kumandayla çalıştırmaya hazırladıktan sonra MOTORU çALışTıR düğmesine basarak motoru çalıştırın (Şekil 9). Motor çalıştırma işlem sırası için bkz. Motorun Çalıştırılması.

Üfleyici Nozulunun Yönünü Değiştirme Düğmesi

Üfleyici nozulunu istediğiniz yöne döndürmek için NOZULU SOLA DöNDüR veya NOZULU SAğA DöNDüR düğmesine basın (Şekil 9).

Motor Devri Düğmesi

  • Motor devrini yükseltmek için MOTOR DEVRINI YüKSELT düğmesine (tavşan simgesi) basın (Şekil 9).

  • Motor devrini düşürmek için MOTOR DEVRINI DüşüR düğmesine (kaplumbağa simgesi) basın.

  • MOTOR DEVRINI YüKSELT düğmesi ile MOTOR DEVRINI DüşüR düğmesine aynı anda basılırsa motor rölanti devrine geri döner.

Gaz Kolu

Motor devrini ayarlamak için gaz kolunu kullanın (Şekil 10).

g341941

Jigle Kolu

Soğuk bir motoru çalıştırmaya yardımcı olması için jigle kolunu kullanın (Şekil 10).

Saat Ölçer

Saat ölçer (Şekil 10), motorun toplam çalışma saatini gösterir.

Kontak Anahtarı

Motoru kumanda konsolundan çalıştırırken veya durdururken kontak anahtarını (Şekil 11) kullanın. Kontak anahtarının 3 konumu vardır:

  • DURDUR konumu

  • ÇALışTıR/YARDıMCı DONANıM konumu

  • MARş konumu

Note: Makineyi uzaktan kumandayla kumanda ederken Çalıştır/Yardımcı Donanım konumunu kullanın.

g341833

Arıza Teşhis Işığı

Arıza teşhis ışığı (Şekil 12), saat ölçerin altında yer alır.

Arıza teşhis ışığı, elektronik sisteminin durumunu ve uzaktan kumandayla olan iletişim durumunu gösterir. Arıza teşhis ışığı, aşağıdaki makine ve uzaktan kumanda konumlarını gösterecek biçimde yanar:

  • Makinenin elektronik sistemi normal başlatılıyor.

  • Kablosuz kumanda modülü uzaktan kumandayla iletişim kuramıyor.

  • TEC kontrolörü aktif bir arıza tespit etti.

g342079

Radyo İletişimi Özellikleri

Frekans2,4 GHz
Maks. çıkış gücü19,59 dBm

Ek Parçalar/Aksesuarlar

Makine işlevlerini artırmak amacıyla makineyle birlikte kullanılabilecek çok sayıda Toro onaylı ek parça ve aksesuar vardır. Onaylanmış tüm ek parça ve aksesuarların bir listesi için Yetkili Toro Bayinize veya distribütörünüze ulaşın ya da www.Toro.com adresine gidin.

Makinenin en yüksek performansı sergilemesi ve emniyet sertifikası geçerliliğinin korunması için sadece orijinal Toro yedek parça ve aksesuarlarını kullanın. Başka üreticilerin ürettiği yedek parça ve aksesuarlar tehlike yaratabilir ve bunların kullanılması ürün garantisini geçersiz kılabilir.

Çalıştırma

Note: Makinenin sağ ve sol taraflarını, normal çalışma konumuna göre belirleyin.

Çalışmadan Önce

Çalıştırma Öncesi Emniyet Tedbirleri

Genel Emniyet

  • Çocukların ve eğitimsiz kişilerin makineyi kullanmalarına veya bakım yapmalarına asla izin vermeyin. Yerel yönetmelikler operatör yaşını sınırlandırabilir. Makine sahibi, tüm operatör ve bakım teknisyenlerinin eğitilmesini sağlamakla sorumludur.

  • Ekipmanın ve operatör kontrollerinin emniyetli bir şekilde kullanılmasını ve emniyet etiketlerinin anlamlarını öğrenin.

  • Operatör konumundan ayrılmadan önce, makinenin motorunu kapatın, anahtarı çıkarın (varsa) ve tüm hareketin durmasını bekleyin. Makineyi ayarlamadan, bakım yapmadan, temizlemeden veya depoya kaldırmadan önce soğumasını bekleyin. Makineyi hızla durdurmayı ve motorunu kapatmayı öğrenin.

  • Tüm koruyucuları, emniyet aygıtlarını ve etiketleri yerinde tutun. Sorunlu tüm emniyet aygıtlarını onarın veya yenisiyle değiştirin ve okunamayan veya eksik tüm etiketleri yenileriyle değiştirin. Bunlar tamamlanmadan veya sorunsuz çalışmaya başlamadan makineyi çalıştırmayın.

  • Çekiş ünitesi tedarikçinize veya üreticinize danışarak, çekiş ünitenizin bu ağırlıktaki bir ekipmanla kullanıma uygun olduğundan emin olun.

  • Bu ekipmanda hiçbir şekilde hiçbir değişiklik yapmayın.

Yakıt Emniyeti

  • Yakıt elleçlerken son derece dikkatli olun. Yakıt yanıcıdır ve buharı patlayıcıdır.

  • Sigaraları, puroları, pipoları ve diğer tutuşma kaynaklarını söndürün.

  • Sadece onaylanmış bir yakıt kabı kullanın.

  • Motor çalışıyorken veya sıcakken yakıt kapağını çıkarmayın ya da yakıt deposunu doldurmayın.

  • Kapalı bir yerde yakıt eklemeyin veya boşaltmayın.

  • Makineyi veya yakıt kabını asla bir su ısıtıcısı veya diğer cihazlarda bulunan tipte açık alev, kıvılcım veya tutuşturma alevlerinin bulunduğu yerlerde depolamayın.

  • Yakıt dökerseniz motoru çalıştırmayın; yakıt buharları tamamen ortadan kaybolana kadar her tür tutuşma kaynağını önleyin.

Yakıt Özellikleri

Important: Onaylanmamış yakıt kullanılması, garanti kapsamında olmayan sorunlara ve/veya motor arızalarına sebep olabilir.

Tip

Minimum oktan derecesi

87 (ABD) veya 91 (seçilebilir oktan ABD dışı)

Etanol* içerik

Hacmen maksimum %10

Metanoliçerik

Hiçbiri

MTBE* (metil tertier bütil eter) içeriği

Hacmen %15'ten az

Yağ

Yakıta eklemeyin.

* Ethanol ve MTBE aynı değildir.

  • Sadece güvenilir bir satıcıdan alınmış temiz ve yeni (en fazla 30 günlük) yakıt kullanın.

  • Yakıt stabilizatörü kullanılmadığı sürece, kış boyunca yakıt deposunda veya yakıt kaplarında yakıt bırakmayın.

Stabilizatör/Koşullandırıcı Kullanılması

Şu avantajlardan faydalanmak için makinenizde yakıt stabilizatörü/koşullandırıcı kullanın:

  • Yakıt stabilizatörü üreticisinin belirttiği gibi kullanıldığı takdirde yakıtın daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Daha uzun süreli depolamalarda yakıt deposunun boşaltılması önerilir.

  • Çalışırken motoru temizler.

  • Yakıt sisteminde meydana gelen ve motorun çalıştırılmasını zorlaştıran sakız benzeri cila oluşumunu önler.

Important: Metanol veya etanol içeren yakıt katkı maddeleri kullanmayın.

Temiz yakıta, yakıt stabilizatörü üreticisinin belirttiği miktarda yakıt stabilizatörü/koşullandırıcı ekleyin.

Note: Yakıt stabilizatörü/koşullandırıcı en çok temiz yakıtla karıştırıldığında etkilidir. Yakıt sisteminde cila birikintileri oluşma ihtimalini en aza indirmek için her zaman yakıt stabilizatörü kullanın.

Yakıt Deposunun Doldurulması

Yakıt Deposu Kapasitesi: 18,9 lt

Important: Yakıt stabilizatöründen/koşullandırıcısından başka yakıt katkı maddeleri kullanmayın; bkz. Stabilizatör/Koşullandırıcı Kullanılması.

  1. Motoru durdurun.

  2. Yakıt deposu kapağının çevresini temizleyin ve kapağı çıkarın (Şekil 13).

    Note: Yakıt deposu kapağında, yakıt seviyesini gösteren bir gösterge vardır.

    g341695
  3. Yakıt deposuna, yakıt seviyesi yakıt dolum boynunun 6 mm ila 13 mm altına gelene kadar yakıt ekleyin.

    Note: Depodaki bu alan, yakıtın genleşmesine imkan tanımak içindir. Yakıt deposunu ağzına kadar doldurmayın.

  4. Yakıt deposu kapağını sıkıca takın (Şekil 13).

  5. Dökülen yakıtı silerek giderin.

Günlük Bakımların Yapılması

Her gün, makineyi çalıştırmadan önce bölümünde belirtilen Her Kullanımda/Her Gün prosedürlerini uygulayın.

Çalışma Sırasında

Çalışma Sırasında Emniyet Tedbirleri

Genel Emniyet

  • Makine sahibi/operatörü, yaralanma veya maddi hasara yol açabilecek kazaları önleyebilir ve önlemekle sorumludur.

  • Göz koruyucu, uzun pantolon, kaymaz ayakkabı ve kulak koruyucu gibi uygun kişisel koruyucu donanımlar giyin. Saçınız uzunsa toplayıp bağlayın, bol kıyafet giymeyin, takı takmayın.

  • Yorgun, hasta veya alkol/ilaç etkisi altındayken makineyi çalıştırmayın.

  • Makineyi kullanırken tüm dikkatinizi işinize verin. Dikkatinizi dağıtabilecek başka şeylerle ilgilenmeyin, aksi takdirde yaralanma veya maddi hasar meydana gelebilir.

  • Boşaltılan hava yüksek bir güce sahiptir ve ayaklarınızı yerden aniden kesip yaralanmanıza yol açabilir. Makine çalışıyorken üfleyici nozulundan uzak durun.

  • Etraftaki herkesi makineden uzak tutun; çalışma alanına canlılar gireceği zaman makineyi durdurun, makineyi asla canlılara doğrultmayın.

  • Bir çekme aracına bağlı olmadığı zamanlarda makineyi çalıştırmayın.

  • Makineyi yeterli havalandırma olmayan kapalı bir yerde çalıştırmayın veya üfleyici nozulunu böyle bir yere doğrultmayın. Motor egzozu, solunduğu takdirde öldürücü olabilen kokusuz bir gaz olan karbon monoksit içerir.

  • Makinenin üzerinde yolcu taşımayın ve çevredeki kişileri ve evcil hayvanları çalışma alanından uzak tutun.

  • Çukurlardan ve gizli tehlikelerden uzak durmak için makineyi sadece görüşün iyi olduğu ortamlarda kullanın.

  • Geriye doğru gitmeden önce, yolun açık olduğundan emin olmak için arkanıza ve aşağıya bakın.

  • Keskin virajlara, çalılara, ağaçlara veya görüş imkanını kısıtlayabilecek diğer nesnelere yaklaşırken çok dikkatli olun.

  • Motoru, egzoz gazlarının dışarı çıkamadığı yerlerde çalıştırmayın.

  • Çalışmakta olan bir makinenin başından asla ayrılmayın.

  • Operatör konumundan ayrılmadan önce şunları yapın:

    • Makineyi düz bir zemine park edin.

    • Çekme aracının park frenini etkinleştirin.

    • Motoru durdurun ve anahtarını (varsa) çıkarın.

    • Tüm hareketin durmasını bekleyin.

  • Makineyi trafikte sürerken tüm trafik kurallarına uyun ve kanunların zorunlu kılmış olabileceği lambalar, sinyaller, yavaş hareket eden vasıta (SMV) vb. gibi tüm ek parçaları kullanın.

  • Makine anormal bir şekilde titreşiyorsa makineyi hemen durdurun, motoru durdurun, anahtarı çıkarın, tüm hareketli parçaların durmasını bekleyin ve hasar kontrolü yapın. Çalışmaya devam etmeden önce makinedeki tüm hasarı onarın.

  • Bozuk ve engebeli bir zemindeyken ve kaldırımların, deliklerin ve ani arazi durumu değişimlerinin yakınındayken hızınızı düşürün.

  • Makinenin devrilmesini önlemek için, dönüşler sırasında dikkatli olun ve riskli manevralar yapmaktan kaçının.

Eğimlerde Çalışırken Emniyet Tedbirleri

  • Yokuşlar araç hakimiyetinin kaybedilmesine ve aracın devrilmesine neden olabilir ve bu da ağır yaralanma veya ölüme yol açabilir. Yokuşlarda güvenli bir şekilde çalışmak sizin sorumluluğunuzdur. Makineyi yokuşlarda kullanırken daha da dikkatli olun.

  • Eğim kapasitesini aşmadığınızdan emin olmak için çekiş ünitesinin teknik özelliklerini inceleyin.

  • Eğimin makinenin çalışması açısından güvenli olup olmadığını belirlemek için saha koşullarını değerlendirin ve sahada önceden keşif yapın. Bu incelemeyi yaparken mantıklı düşünün ve doğru kararlar vermeye dikkat edin.

  • Makineyi eğimlerde çalıştırma konusunda aşağıda belirtilen talimatları gözden geçirin. Makineyi çalıştırmadan önce, makineyi o gün o saha şartlarında kullanmanın emniyetli olup olmayacağını belirlemek için saha koşullarını analiz edin. Arazideki değişimler, makinenin eğimde çalışmasıyla ilgili bazı değişiklikler doğurabilir.

    • Makineyi eğimlerde çalıştırmayın, durdurmayın veya döndürmeyin. Ani hız veya yön değişiklikleri yapmaktan kaçının. Yavaşça ve kademeli olarak dönüş yapın.

    • Makineyi, çekişin, manevranın veya stabilitenin olumsuz etkilenebileceği koşullarda kullanmayın.

    • Hendekler, delikler, tekerlek izleri, tümsekler, kayalar veya diğer gizli tehlikeler gibi engelleri ortadan kaldırın veya işaretleyin. Uzun çimler bazı engelleri gizliyor olabilir. Bozuk zemin, makinenin devrilmesine yol açabilir.

    • Makineyi ıslak çimde, eğimlerde veya yokuş aşağı kullanmak makinenin çekiş kaybetmesine yol açabilir.

    • Makineyi, yamaçların, hendeklerin, toprak setlerinin, suyun veya diğer tehlikelerin yakınında çok dikkatli kullanın. Tekerleklerden biri güçsüz bir zeminden geçerse veya zemin çökerse makine aniden devrilebilir. Makine ile olası bir tehlike kaynağı arasında emniyetli bir mesafe bırakın.

Arıza Teşhis Işığı

Arıza teşhis ışığı (Şekil 14), elektronik sisteminin durumunu ve uzaktan kumandayla olan iletişim durumunu gösterir.

g342080

Yanıp Sönen Sistem Açılışı Kodu

Makinenin elektronik sistemi normal bir şekilde çalışmaya başlayınca sistem açılışı kodu yanıp söner.

Kontak anahtarını ÇALışTıR konumuna döndürdüğünüzde sistem açılışı kodu görüntülenir ve arıza teşhis ışığı şu şekilde yanıp söner:

  • Işık 5 saniye boyunca yanar.

  • Işık 5 saniye boyunca söner.

  • Işık, el kumandasındaki herhangi bir düğmeye basmanıza kadar 3 kez yanıp söner.

Yanıp Sönen Arızalı İletişim Kodu

Kablosuz kumanda modülü el kumandasıyla iletişim kuramıyorsa arızalı iletişim kodu yanıp söner.

Kontak anahtarını ÇALışTıR konumuna döndürdüğünüzde arızalı iletişim kodu görüntülenir ve arıza teşhis ışığı hızla yanıp söner.

Bazı olası el kumandası iletişim sorunları şunlardır:

  • Kablosuz kumanda modülü, kontak anahtarı ÇALışTıR konumuna döndürüldükten sonraki 10 saniye içinde bir el kumandası sinyali almamış.

  • El kumandası makineden çok uzakta.

  • El kumandasının pili zayıf.

  • Kablosuz kumanda modülü bir el kumandasıyla ilişkilendirilmemiş.

Yanıp Sönen Aktif Arıza Kodu

TEC kontrolörü aktif bir arıza tespit edince aktif arıza kodu yanıp söner.

Kontak anahtarını ÇALışTıR konumuna döndürdüğünüzde aktif arıza kodu görüntülenir ve arıza teşhis ışığı şu şekilde yanıp söner:

  • Işık 5 saniye boyunca yanar.

  • Işık hızlıca (duraklayarak veya duraklamadan) yanıp söner.

Motorun Çalıştırılması

Kumanda Konsolundan

Dikkat

Motor çalıştırılınca makine hemen çalışır ve etrafa birikinti, kum ve toz fırlatarak çevredekilerin yaralanmasına yol açabilir.

  • Çevredekileri çalışma alanından uzak tutun.

  • Çevredekiler çalışma alanına girince makineyi durdurun.

  1. Motoru çalıştırmadan önce, üfleyicinin çekme aracına emniyetli bir şekilde bağlandığından emin olun.

  2. Motor soğuksa, jigle kolunu (Şekil 15) AçıK konumuna getirin.

    Note: Ilık veya sıcak bir motoru çalıştırmak için jigleyi kullanmanız gerekmez. Motor çalıştıktan sonra, jigle kolunu KAPALı konumuna getirin.

    g341942
  3. Gaz kolunu (Şekil 15), yavaş ve hızlı konumlarının tam ortasına getirin.

  4. Kontak anahtarını MARş konumuna getirin.

    Important: Kontak anahtarını tek seferde 10 saniyeden uzun bir süre boyunca Marş konumunda tutmayın. Motor çalışmıyorsa, marş denemeleri arasında marş motorunun soğuması için 10 saniye bekleyin. Marş denemeleri arasında marş motorunun soğumasını beklemezseniz marş motoru hasar görebilir.

  5. Motor çalışınca kontak anahtarını bırakın.

  6. Jigle kolu AçıK konumundaysa, motor ısındıkça kolu kademeli olarak KAPALı konumuna getirin.

Motorun Durdurulması

Kumanda Konsolundan
  1. Gaz kolunu 3/4 gaz konumuna getirin.

  2. Kontak anahtarını DURDUR konumuna getirin.

Uzaktan Kumandanın Kullanılması

El kumandası, herhangi bir düğmeye bastığınız anda etkinleşir. Pil gücünden tasarruf etmek amacıyla, el kumandası 3 saniye aktif kalır ve bu süre içinde hiçbir düğmeye basmazsanız otomatik olarak kapanır. El kumandasında bu süre aşımı gerçekleşip kumanda kapanınca, uzaktan kumanda LED'i söner (Şekil 16). Herhangi bir düğmeye basılınca uzaktan kumanda etkinleşir.

g029818

Kablosuz kumanda modülü 2,5 saatten uzun bir süre boyunca el kumandasıyla hiçbir iletişim kurmazsa kablosuz kumanda modülü ve TEC kontrolörü güç tasarrufu moduna girerler (hiçbir güç döngüsü gerçekleşmezse). Güç tasarrufu modu, kablosuz kumanda modülünün düşük akım durumudur. Güç tasarrufu modunda, kablosuz kumanda modülü, el kumandasıyla iletişim kurmaz, çıkış etkinleştirmez veya normal çalışmaz.

  • Süre aşımı modundayken, motor çalışmaz (veya durmaz) ve el kumandası hiçbir işleve kumanda etmez.

  • Kablosuz kumanda modülünü bu süre aşımı modundan çıkarmak için kontak anahtarını önce KAPALı konumuna, ardından da ÇALışTıR konumuna getirin.

  • Kablosuz kumanda modülünün çalışma sırasında süre aşımı moduna girmesini önlemek için her 2,5 saatte bir veya daha sık olarak el kumandası aracılığıyla üfleyici nozulunu döndürün veya motor devrini değiştirin.

Motorun Çalıştırılması

El Kumandasının Kullanılması

Uyarı

Döner parçalar ağır yaralanmalara yol açabilir.

  • Yaralanmaları önlemek için ellerinizi, ayaklarınızı, saçınızı ve giysilerinizi tüm hareketli parçalardan uzak tutun.

  • Makineyi asla kapakları, ızgaraları veya koruyucuları çıkarılmış olarak kullanmayın.

  1. Makineyi hazırlayın; bkz. Makinenin Hazırlanması.

  2. Motor çalıştırma sekansı gerçekleştirin; bkz. Motor Çalıştırma Sekansının Gerçekleştirilmesi.

  3. Motoru el kumandasıyla çalıştırın; bkz. Motorun Çalıştırılması.

Makinenin Hazırlanması

  1. Üfleyicinin motorunu çalıştırmadan önce, üfleyicinin çekme aracına emniyetli bir şekilde bağlandığından emin olun.

  2. Soğuk bir motoru çalıştırmadan önce, jigle kolunu (Şekil 17) AçıK konumuna getirin.

    Note: Ilık veya sıcak bir motoru çalıştırmak için jigleyi kullanmanız gerekmez. Motor çalıştıktan sonra, jigle kolunu KAPALı konumuna getirin.

    g341942
  3. Motor kontak anahtarını ÇALışTıR/YARDıMCı DONANıM konumuna döndürün.

    Note: Anahtar uzun bir süre boyunca ÇALışTıR konumunda tutulmuşsa, motoru çalıştırmadan önce anahtarı KAPALı konumuna getirin.

  4. Motor çalıştırma sekansı gerçekleştirin; bkz. Motor Çalıştırma Sekansının Gerçekleştirilmesi.

Motor Çalıştırma Sekansının Gerçekleştirilmesi

El kumandasını kullanarak motoru çalıştırabilmek için motor çalıştırma sekansını şu şekilde etkinleştirmeniz gerekir:

  1. El kumandasındaki MARş düğmesine (Şekil 18) basın.

    Note: Her bir düğmeye basma arasında 3 saniye süre sınırı vardır. Sekansta herhangi bir düğmeye basıldıktan sonra 3 saniye içinde bir sonraki düğmeye basılmazsa sekans otomatik olarak durur ve motor çalıştırma sekansının tekrar başlatılması gerekir.

    Note: Sekanstaki bir sonraki doğru düğmeden başka bir düğmeye basarsanız sekans otomatik olarak sonlandırılır.

    g343718
  2. NOZULU SOLA DöNDüR düğmesine basın.

  3. NOZULU SAğA DöNDüR düğmesine basın.

    Note: Motoru çalıştırmak için, NOZULU SAğA DöNDüR düğmesine bastıktan sonra 10 saniye içinde MOTORU çALışTıR düğmesine basmanız gerekir; bkz. Motorun Çalıştırılması.

Motorun Çalıştırılması

Dikkat

Motor çalıştırılınca makine hemen çalışır ve etrafa birikinti, kum ve toz fırlatarak çevredekilerin yaralanmasına yol açabilir.

  • Çevredekileri çalışma alanından uzak tutun.

  • Çevredekiler çalışma alanına girince makineyi durdurun.

  1. El kumandasındaki MOTORU çALışTıR düğmesini (Şekil 19), motor çalışmaya başlayana kadar basılı tutun.

    Important: MOTORU çALışTıR düğmesini tek seferde 10 saniyeden uzun süre basılı tutmayın. Motor çalışmazsa, marş denemeleri arasında marş motorunun soğuması için 10 saniye bekleyin. Marş denemeleri arasında marş motorunun soğumasını beklemezseniz marş motoru hasar görebilir.

    g343720
  2. Jigle kolu AçıK konumundaysa, motor ısınırken kolu KAPALı konumuna getirin.

    Note: Motor boğulur veya teklemeye başlarsa jigleyi birkaç saniye AçıK konumuna getirin, ardından da motor devrini istediğiniz değere ayarlayın. Gerektiğinde bu işlemi tekrarlayın.

  3. El kumandasında MOTOR DEVRINI YüKSELT veya MOTOR DEVRINI DüşüR düğmesine basarak motor devrini ayarlayın (Şekil 19).

Motor Çalıştırma Koşulu İpuçları

  • MOTORU çALışTıR düğmesine basılması, tanınan süreyi uzatmaz.

    Note: Marş rölesi kontrolü, NOZULU SAğA DöNDüR düğmesine basıldıktan 10 saniye sonra etkinleşir.

  • Motor çalıştırma koşulu süre aşımı gerçekleşirse, motoru el kumandasıyla çalıştırmak için motor çalıştırma sekansını tekrarlamanız gerekir.

    Note: Motor çalıştırma sekansını yeniden denemeden önce, MOTORU çALışTıR düğmesini bıraktıktan sonra 10 saniye beklemeniz gerekir.

  • Motor çalıştırma sekansını sonlandırırsanız veya motor çalıştırma sekansı süre aşımına uğrarsa, el kumandası, nozul konumu için NOZULU SONA DöNDüR ve NOZULU SAğA DöNDüR düğmelerine kumanda etmeye geri döner.

Motorun Durdurulması

  1. Motor devrini düşürmek (yaklaşık 3/4 gaz) için el kumandasındaki MOTOR DEVRINI DüşüR düğmesine (Şekil 20) basın.

    g343719
  2. MOTORU DURDUR düğmesine (Şekil 20) basın.

  3. Makineden ayrılıyorsanız, kontak anahtarını KAPALı konumuna döndürün ve anahtarı kumanda konsolundan çıkarın.

Üfleyici Nozulu Yönünün Ayarlanması

Uzaktan kumandadaki NOZULU SOLA DöNDüR veya NOZULU SAğA DöNDüR düğmesine basarak üfleyici nozulunu sağa veya sola döndürebilirsiniz (Şekil 21).

g343715

Makinenin Çalışma Sahasından Taşınması

Important: Makineyi çalışma sahasından taşımadan önce üfleyici nozulunu yukarı kaldırın. Üfleyici nozulunu taşıma sırasında aşağıda tutarsanız nozul yere çarparak hasar görebilir.

Nozul Konumu Göstergesi

Nozul konumu göstergesi (Şekil 22), türbin muhafazasının arkasında, yakıt deposunun üzerinde bulunur.

Note: Nozul konumu göstergesindeki etiket, nozulun yere göre olan konumunu gösterir.

g314786

Üfleyici nozuluna sabitlenmiş bir kırmızı ve bir yeşil işaretçi (Şekil 22) vardır.

Nozul Hizalaması

  • Nozul konumu göstergesinde kırmızı işaretçi görünüyorsa, üfleyici nozulu, makinenin sağına üfleyecek biçimde hizalanmıştır.

  • Nozul konumu göstergesinde yeşil işaretçi görünüyorsa, üfleyici nozulu, makinenin soluna üfleyecek biçimde hizalanmıştır.

Nozul Açısı

İşaretçi ve gösterge, üfleyici nozulu açısını şöyle gösterir:

  • İşaretçi etiketin üzerindeki aynı renkli bölgedeyse, kanal açıklığı yere daha paraleldir.

  • Bir işaretçi tırnağı etiketin üzerindeki farklı renkli bölgedeyse, kanal açıklığı yere daha yakındır.

Opsiyonel Işıkların Çalıştırılması

  1. Motor çalışmıyorsa, kontak anahtarını ÇALışTıR/YARDıMCı DONANıM konumuna döndürün.

  2. Işığı AçMAK veya KAPATMAK için, el kumandasındaki düğmelere (Şekil 23) şu sırayla basın:

    1. MOTORU çALışTıR düğmesi

    2. MOTOR DEVRINI DüşüR düğmesi

    g342134g343717

Çalıştırma İpuçları

  • Üfleyiciyi çalıştırma alıştırmaları yapın. Malzemelerin uçarak temizlenen alana geri dönmelerini önlemek için, rüzgarın estiği yöne doğru üfleyin.

  • Bir çalışma sahasındaki atıkları üflerken motoru tam gazda çalıştırın.

  • Üfleyici nozulunun konumunu, hava akışı atıkların altından üfleyecek biçimde ayarlayın.

  • Yeni ekilmiş çimlerin etrafında dikkatli üfleme yapın, hava akışı çime zarar verebilir.

Çalışmadan Sonra

Çalışma Sonrası Emniyet Tedbirleri

Genel Emniyet

  • Makinede ayar, bakım veya temizlik yapmadan ya da makineyi depoya kaldırmadan önce makineyi düz ve sağlam bir zemine koyun, motoru durdurun, anahtarını çıkarın, tüm hareketli parçaların durmasını ve makinenin soğumasını bekleyin.

  • Makineyi sadece düz bir zemindeyken çekiş ünitesinden ayırın.

  • Makineyi çekme aracından ayırırken, olası hareketleri önlemek için tekerleklere takoz yerleştirin.

  • Makineyi veya yakıt kabını asla bir su ısıtıcısı veya diğer cihazlarda bulunan tipte açık alev, kıvılcım veya tutuşturma alevlerinin bulunduğu yerlerde depolamayın.

  • Makinenin tüm parçalarını sorunsuz çalışır ve tüm donanımları sıkılmış durumda tutun.

  • Aşınmış, hasar görmüş veya eksik tüm etiketleri yenileriyle değiştirin.

Çekme Emniyeti

  • Makineyi çekmeden önce hem Ulaştırma Bakanlığı Emniyetli Çekme Yönetmeliklerini hem de belediyenizde uygulanan emniyetli çekme yönetmeliklerini inceleyin.

  • Makineyi taşımaya başlamadan önce motoru durdurun ve üfleyici nozulunu yukarı doğrultun.

  • Sadece, çekme için tasarlanmış bir çekme donanımı olan bir makineyle çekin. Çekilen ekipmanı çekme donanımı noktasından başka bir noktadan çekmeyin.

  • Çekme donanımını ve kaplini aşınmaya karşı düzenli olarak kontrol edin. Makineyi hasarlı veya eksik çekme donanımlarıyla, kaplinlerle veya zincirlerle çekmeyin.

  • Makinenin lastik hava basıncını kontrol edin. Lastikler soğuk halde 2,41 bar şişirilmelidir. Ayrıca, makinedeki lastik sırtı aşınmasını da kontrol edin.

  • Makinenin emniyet zincirlerini çekme aracına dikkatle sabitleyin.

  • Makineyi 88 km/s'den yüksek bir hızla çekmeyin. Arazide tavsiye edilen çekme hızı maks. 24 km/s'dir.

  • Ani duruş veya kalkışlardan kaçının. Makine patinaj çekebilir veya römork makinenin üzerine katlanabilir. Kademeli yumuşak kalkış ve duruşlar çekme emniyetini artıracaktır.

  • Devrilmeye karşı bir tedbir olarak keskin virajlardan kaçının.

  • Park halindeyken, kazayla hareketi önlemek için tekerleklere takoz koyun.

Uzaktan Kumanda İşletimi

  • Belirtilen emniyet tedbirlerine uyulmaması ekipman arızasına, kişisel yaralanmaya veya ekipmanı kullanma izninin ortadan kalkmasına yol açabilir.

  • Kablolamanın doğru olduğundan emin olun. Ekipman üreticisinin talimatlarına uyun. Hatalı, gevşemiş veya yıpranmış kablolar sistem arızasına, ekipman hasarına ve aralıklı çalışmaya yol açabilir.

  • Üreticinin yazılı olarak onaylamadığı makine değişiklikleri veya modifikasyonları garantiyi geçersiz kılacaktır.

  • Makine sahibi ve operatörleri, makine kurulumu ve işletimi konusunda yürürlükte olan tüm yerel ve ulusal kanunlara uymalıdırlar. Bunlara uyulmaması cezalara veya kullanıcının makineyi kullanma izninin ortadan kalkmasına yol açabilir.

  • Çalıştırmadan önce, makinenin ve çevresinin net görülebildiğini kontrol edin. Uzaktan kumanda sistemini, tamamen emniyetli olacağından emin olana kadar etkinleştirmeyin.

  • Uzaktan kumandayı temizlemek için nemli bir bez kullanın. Düğmelerin, kolların, kabloların ve şalterlerin tutukluk yapmasını veya tıkanmasını önlemek için, her kullanımdan sonra çamur, toz ve kiri giderin.

  • Uzaktan kumanda veya taban ünitesi muhafazalarına sıvı girmesine izin vermeyin. Uzaktan kumanda veya taban ünitesini temizlemek için yüksek basınçlı yıkama ekipmanı kullanmayın.

  • Makineyi sadece belirtilen çalışma ve depolama sıcaklıklarında kullanın ve saklayın.

Makinenin Taşınması

  • Makineyi bir römork veya kamyona yüklerken ve indirirken dikkatli olun.

  • Makineyi bir römork veya kamyona yüklemek için tam genişlikte bir rampa kullanın.

  • Kayış, zincir, kablo veya halat kullanarak makineyi sağlam bir şekilde bağlayın. Ön ve arka kayışlar aşağıya ve makineden dışarıya doğru bakmalıdır.

Bakım

Note: Makinenin sağ ve sol taraflarını, normal çalışma konumuna göre belirleyin.

Note: www.Toro.com adresine gidip ana sayfadaki Kılavuzlar bağlantısına tıklayarak elektrik veya hidrolik şemasının ücretsiz bir kopyasını indirebilirsiniz.

Bakım Emniyeti

  • Makinede ayar, temizlik veya bakım yapmadan önce şunları yapın:

    • Makineyi düz bir zemine park edin.

    • Motoru durdurun, anahtarı çıkarın, buji telini ayırın ve tüm hareketli parçaların durmasını bekleyin.

    • Tekerleklere takoz koyun.

    • Makineyi çekiş ünitesinden çıkarın.

    • Bakım yapmadan önce makine bileşenlerinin soğumasını bekleyin.

  • Yalnızca bu kılavuzda açıklanan bakım talimatlarını uygulayın. Büyük onarımlar gerekiyorsa veya yardıma ihtiyacınız varsa, yetkili bir Toro distribütörüne danışın.

  • Makinenin altında çalışıyorken makineyi takozlarla veya krikolarla destekleyin.

  • Makinede bakım veya ayar yaptıktan sonra tüm koruyucuların sağlam bir şekilde takıldığından emin olun.

  • Eğitimsiz personelin makineye bakım yapmasına izin vermeyin.

  • Gerektiğinde, makineyi veya parçaları desteklemek için kriko kullanın.

  • Enerji depolanmış bileşenlerdeki basıncı dikkatle boşaltın.

  • Aküleri, makineye servis uygularken şarj etmeyin.

  • Yangın tehlikesini azaltmak için, motorun çevresindeki gres, çim ve yaprak kalıntıları ile kir birikmelerini giderin.

  • Mümkünse, motor çalışıyorken bakım işi yapmayın. Hareketli parçalardan uzak durun.

  • Bir bakım ayarı yapmak için motoru çalıştırmanız gerekirse, ellerinizi, ayaklarınızı, giysilerinizi ve vücudunuzun tüm kısımlarını motordan ve hareketli parçalardan uzak tutun. Etraftakileri makineden uzak tutun.

  • Yağ ve yakıt dökülmelerini silerek giderin.

  • Tüm parçaları sorunsuz çalışır ve tüm sabitleme elemanlarını sıkılmış durumda tutun. Hasar görmüş veya eksik etiketleri yenileriyle değiştirin.

  • Bir emniyet donanımının işlevsel amacında hiçbir değişiklik yapmayın veya o donanımın sağladığı koruma seviyesini azaltmayın. Bunların düzgün çalıştığını düzenli olarak kontrol edin.

  • Regülatör ayarlarını değiştirerek motora aşırı devir yaptırmayın. Emniyet ve doğruluğu sağlamak için, yetkili Toro distribütörüne, maksimum motor devrini bir takometreyle kontrol ettirin.

  • Büyük onarımlar gerekiyorsa veya yardıma ihtiyacınız varsa, yetkili bir Toro Distribütörüne danışın.

  • Bu makinede herhangi bir şekilde değişiklik yapılması makinenin çalışmasını, performansını veya dayanıklılığını etkileyebilir ya da yaralanma veya ölüme yol açabilir. Bu tür bir işlem, The Toro Company'nin ürün garantisini de geçersiz hale getirecektir.

Önerilen Bakım Çizelgesi

Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
İlk 8 saatten sonra
  • Kayışın durumunu ve gerginliğini kontrol edin.
  • İlk 10 saatten sonra
  • Tekerlek bijonlarının torkunu kontrol edin.
  • Her kullanımdan önce veya günlük
  • Motor yağı seviyesini kontrol edin.
  • Motor filtresini ve yağ soğutucuyu temizleyin.
  • Lastik hava basıncını kontrol edin.
  • Üfleyici nozulu kelepçesini kontrol edin.
  • Nozul kılavuzlarını temizleyin.
  • Her 25 saatte
  • Köpük hava filtresi elemanını temizleyin, kağıt elemanı hasara karşı kontrol edin(tozlu veya kumlu koşullarda daha sık kontrol edin).
  • Her 50 saatte
  • Kayışın durumunu ve gerginliğini kontrol edin.
  • Her 100 saatte
  • Kağıt hava filtresi elemanını değiştirin(tozlu veya kumlu koşullarda daha sık kontrol edin).
  • Motor yağını değiştirin.Tozlu veya kumlu koşullarda çalışırken motor yağını daha sık değiştirin.
  • Lastiklerin durumunu kontrol edin.
  • Her 200 saatte
  • Yağ filtresini değiştirin.Tozlu veya kumlu koşullarda çalışırken yağ filtresini daha sık değiştirin.
  • Bujileri kontrol edin.
  • Karbon kanisteri hava filtresini değiştirin (tozlu ve kumlu koşullarda daha sık bakım yapın).
  • Karbon kanisteri boşaltma hattı filtresini değiştirin.
  • Her 500 saatte
  • Yakıt filtresini değiştirin.
  • Important: Bakım prosedürlerini öğrenmek için motorun kullanma kılavuzuna bakın.

    Günlük Bakım Kontrol Listesi

    Rutin kullanım için bu sayfayı çoğaltın.

    Bakım Kontrol Öğesi

    Bakım haftası:

    Pzt.

    Sal.

    Çar.

    Per.

    Cum.

    Cmt.

    Paz.

    Motor yağı seviyesini kontrol edin.

           

    Motor filtresini ve yağ soğutucuyu temizleyin.

           

    Hava filtresinin ön filtresini kontrol edin.

           

    Lastik hava basıncını kontrol edin.

           

    Üfleyici nozulu montaj kelepçesinin sıkılığını kontrol edin.

           

    Nozul kılavuzlarını temizleyin.

           

    Olağan dışı motor sesleri olup olmadığını kontrol edin.

           

    Sıvı sızıntıları olup olmadığını kontrol edin.

           

    Boya hasarlarını düzeltin.

           

    Endişe Alanlarının Gösterilmesi

    Kontrolü yapan:

    Öğe

    Tarih

    Bilgi

       
       
       
       
       

    Bakım Öncesi Prosedürler

    Dikkat

    Makineye gerektiği gibi bakılmaması sistemlerinin erken arızalanmasına, bu da sizin veya etraftakilerin zarar görmesine yol açabilir.

    Makineye her zaman bu talimatlarda belirtildiği gibi bakım yapın ve sorunsuz çalışır durumda olmasını sağlayın.

    Uyarı

    Kontak anahtarını anahtar yuvasında bırakırsanız yetkisiz bir kişi motoru çalıştırabilir ve sizi ya da çevredekileri ağır yaralayabilir.

    Herhangi bir bakım işi yapmadan önce anahtarı kontaktan çıkarın ve buji tellerini ayırın. Telleri, kazayla bujilere temas etmeyecekleri bir yere kaldırın.

    Makinenin Hazırlanması

    1. Makineyi düz bir zemine park edin.

    2. Motoru durdurun, anahtarını çıkarın ve hareketli parçaların durmasını bekleyin.

    3. Tekerleklere takoz koyun.

    4. Makineyi çekiş ünitesinden çıkarın.

    5. Bakım yapmadan önce makine bileşenlerinin soğumasını bekleyin.

    6. Buji telini sökün.

    Makinenin Kaynak Onarımlarına Hazırlanması

    Important: Akü bağlantısının kesilmemesi, kablosuz kumanda modülünün ve TEC kontrolörünün kalıcı hasar görmesine yol açabilir.

    • Makinede kaynak işleri yapmadan önce eksi akü kablosunu aküden ayırın.

    • Makinede kaynak işleri yaptıktan sonra, eksi akü kablosunu aküye bağlayın.

    Motor Bakımı

    Motor Emniyeti

    • Yağı kontrol etmeden veya kartere yağ eklemeden önce motoru durdurun.

    • Regülatör ayarlarını değiştirmeyin veya motoru aşırı devirde çalıştırmayın.

    Hava Filtresi Bakımı

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her 25 saatte
  • Köpük hava filtresi elemanını temizleyin, kağıt elemanı hasara karşı kontrol edin(tozlu veya kumlu koşullarda daha sık kontrol edin).
  • Her 100 saatte
  • Kağıt hava filtresi elemanını değiştirin(tozlu veya kumlu koşullarda daha sık kontrol edin).
  • Hava Filtresinin Kontrol Edilmesi

    1. Makineyi bakıma hazırlayın; bkz. Makinenin Hazırlanması.

    2. Hava temizleyicide hava sızıntısına neden olabilecek bir hasar olup olmadığını kontrol edin. Kapağın, hava temizleyici gövdesinin çevresini tamamen kapattığından emin olun (Şekil 24).

      Note: Hasarlı bir hava filtresi kapağını veya muhafazasını yenisiyle değiştirin.

      g002097
    3. Hava filtresi kapağını hava filtresi muhafazasına sabitleyen kilit mandallarını açın (Şekil 24).

    4. Hava filtresi kapağını hava filtresi muhafazasından ayırın ve kapağın içini temizleyin (Şekil 24).

    5. Hava filtresi elemanını hafifçe kaydırarak hava filtresi muhafazasından çıkarın.

      Note: Çıkacak toz miktarını azaltmak için, filtreyi hava filtresi muhafazasına vurmamaya çalışın.

    6. Hava filtresi elemanını kontrol edin.

      Note: Filtrenin sızdırmazlık ucunu kontrol edin.

      Important: Hasarlı bir filtreyi yenisiyle değiştirin.

    Hava Filtresinin Yenisiyle Değiştirilmesi

    1. Hava filtresi kapağında bulunan kir çıkarma portunu temizleyin.

    2. Kauçuk çıkış valfini kapaktan çıkarın, oyuğu temizleyin ve çıkış valfini yenisiyle değiştirin.

    3. Hava filtresi kapağını hava filtresi muhafazasına sabitleyen kilit mandallarını açın ve kapağı yerinden çıkarın (Şekil 25).

      g002097
    4. Hava filtresi elemanını (Şekil 25) hafifçe kaydırarak hava filtresi muhafazasından çıkarın.

      Note: Çıkacak toz miktarını azaltmak için, filtreyi hava filtresi muhafazasına vurmamaya çalışın.

    5. Yeni filtreyi, nakliye sırasındaki olası hasarlara karşı kontrol edin.

      Note: Filtrenin sızdırmazlık ucunu kontrol edin.

      Important: Hasarlı bir filtreyi takmayın.

    Hava Filtresinin Takılması

    Important: Motorun hasar görmesini önlemek için, motoru her zaman komple hava filtresi grubu takılmış olarak çalıştırın.

    Important: Hasarlı bir filtre elemanını kullanmayın.

    Note: Filtre kartuşu hasar görebileceğinden, kullanılmış hava filtresi elemanının temizlenmesi tavsiye edilmez.

    1. Hava filtresi kapağında bulunan kir çıkarma portunu temizleyin.

    2. Kauçuk çıkış valfini kapaktan çıkarın, oyuğu temizleyin ve çıkış valfini yenisiyle değiştirin.

    3. Hava filtresi elemanını hava filtresi muhafazasının içine takın (Şekil 26).

      Note: Takarken filtrenin dış çerçevesine baskı uygulayarak, filtrenin sızdırmaz bir şekilde takıldığını teyit edin. Filtrenin esnek orta kısmına baskı uygulamayın.

      g002097
    4. Hava filtresi kapağını hava filtresi muhafazasıyla hizalayın ve kilit mandallarını kullanarak kapağı muhafazaya sabitleyin (Şekil 26).

    Motor Yağı Özellikleri

    Yağ Tipi: Deterjanlı yağ (API servis SJ veya üzeri)

    Yağ Viskozitesi: Aşağıdaki tabloya bakın:

    g341978

    Motor Yağı Seviyesi Kontrolü

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her kullanımdan önce veya günlük
  • Motor yağı seviyesini kontrol edin.
  • Note: Motor yağı seviyesini kontrol etmek için ideal zaman, motorun soğuk olduğu veya o gün motorun henüz çalıştırılmadığı bir zamandır. Motor çalıştırılmışsa, yağ seviyesini kontrol etmeden önce en az 10 dakika bekleyin.

    1. Makineyi bakıma hazırlayın; bkz. Makinenin Hazırlanması.

    2. Yağ çubuğunun ve supap kapağı yağ dolum kapağının çevresini temizleyin (Şekil 28 ve Şekil 29).

      g341987
      g341990
    3. Yağ çubuğunu çıkarın ve ucunu silerek temizleyin (Şekil 28).

    4. Yağ çubuğunu, yağ çubuğu borusunun en dibine kadar sokun (Şekil 30).

    5. Yağ çubuğunu çıkarıp metal ucuna bakın.

      Note: Yağ seviyesi, yağ çubuğundaki en yüksek seviye işaretinde olmalıdır.

      g341993
    6. Yağ seviyesi yağ çubuğundaki en yüksek seviye işaretinin altındaysa, yağ dolum kapağını yerinden çıkarın, yavaşça belirtilen tipte yağ doldurarak yağ seviyesini en yüksek seviye işaretine getirin ve yağ dolum kapağını takın; bkz. Motor Yağı Özellikleri.

      Important: Kartere aşırı yağ doldurup motoru çalıştırmayın. Motor hasar görebilir.

    7. Yağ çubuğunu, yağ çubuğu borusunun en dibine kadar sokun.

    Yağın Değiştirilmesi

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her 100 saatte
  • Motor yağını değiştirin.Tozlu veya kumlu koşullarda çalışırken motor yağını daha sık değiştirin.
  • Karter kapasitesi: Filtreyle birlikte 2 litre

    1. Motoru çalıştırın ve 5 dakika çalışır halde bekletin.

      Note: Sıcak yağ daha iyi boşaltılır.

    2. Makineyi, yağın tamamen boşaltılması için boşaltma tarafı karşı taraftan biraz daha aşağıda olacak biçimde park edin.

    3. Operatör konumunu terk etmeden önce motoru durdurun, anahtarı çıkarın ve bütün hareketli parçaların durmasını bekleyin.

    4. Boşaltma noktasının altına bir kap yerleştirin. Yağ boşaltma vanasını döndürerek yağı boşaltın (Şekil 31).

      Note: Yağ akışını yönlendirmek için tahliye vanasına bir hortum yerleştirebilirsiniz. Hortum makineyle birlikte verilmez.

    5. Yağ tamamen boşaltılınca boşaltma vanasını kapatın.

      Note: Kullanılmış yağı, bir geri dönüşüm merkezinde bertaraf edin.

      g002148
    6. Belirtilen yağın yaklaşık %80'ini vana kapağının dolum boynundan (Şekil 32) içeri yavaşça dökün; bkz. Motor Yağı Özellikleri.

      g341990
    7. Yağ seviyesini kontrol edin; bkz. Motor Yağı Seviyesi Kontrolü.

    8. Yavaşça ilave yağ ekleyerek yağ seviyesini yağ çubuğundaki en yüksek seviye işaretine getirin.

    Yağ Filtresinin Değiştirilmesi

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her 200 saatte
  • Yağ filtresini değiştirin.Tozlu veya kumlu koşullarda çalışırken yağ filtresini daha sık değiştirin.
  • Karter kapasitesi: Filtreyle birlikte 2 litre

    1. Motordaki yağı boşaltın; bkz. Yağın Değiştirilmesi.

    2. Eski filtreyi yerinden çıkarın ve dolum adaptörü conta yüzeyini silin (Şekil 33).

      g341989
    3. Yeni filtrenin üzerindeki kauçuk contaya ince bir kat yeni yağ sürün (Şekil 33).

    4. Yedek yağ filtresini filtre adaptörüne takın, yağ filtresini kauçuk conta filtre adaptörüyle temas edene kadar saat yönünde döndürün ve filtreyi bir 2/3 ila 1 tur daha döndürün (Şekil 34).

      g001056
    5. Yağ dolum kapağını çıkarın (Şekil 33) ve motora belirtilen tipte yağdan 2 L ekleyin; bkz. Motor Yağı Özellikleri ve Yağın Değiştirilmesi.

    6. Motoru yaklaşık 3 dakika çalıştırın, motoru durdurun ve yağ filtresinin etrafında yağ sızıntısı kontrolü yapın.

    7. Motor yağı seviyesini kontrol edin ve gerekiyorsa belirtilen tipte yağ ekleyin.

    Bujilere Bakım Yapılması

    Buji tipi: Champion® RC12YC, Champion® Platinum 3071 veya muadili

    Hava boşluğu: 0,76 mm

    Bujilerin Kontrol Edilmesi

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her 200 saatte
  • Bujileri kontrol edin.
    1. Makineyi bakıma hazırlayın; bkz. Makinenin Hazırlanması.

    2. Bujilerin çevresini temizleyin (Şekil 35).

      g341988
    3. Bujilerin buji tellerini ayırın (Şekil 35).

    4. Bir buji anahtarı kullanarak bujiyi ve contayı sökün.

    5. Bujilerin ortasına bakın (Şekil 36). İzolatörde açık kahverengi veya gri renk görüyorsanız motor sorunsuz çalışıyor demektir. İzolatörün siyahla kaplanmış olması genellikle hava temizleyicinin kirli olduğunu gösterir.

      Note: Buji hasarlı veya aşınmışsa yeni bir buji takın.

      g326888

      Important: Üzerinde siyah bir kaplama, aşınmış elektrotlar, ince yağ tabakası veya çatlaklar olan bir bujiyi mutlaka yenisiyle değiştirin.

    6. Orta ve yan elektrot arasındaki hava boşluğunu ölçün (Şekil 36). Hava boşluğu 0,76 mm olmalıdır.

      Note: Hava boşluğu doğru değilse, yan elektrodu bükerek hava boşluğunu ayarlayın.

    7. Bujiyi motorun içine takın ve 27 N∙m torkla sıkın.

    8. 2 - 6 arası adımları diğer silindirde tekrarlayın.

    Motor Filtresinin ve Yağ Soğutucunun Temizlenmesi

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her kullanımdan önce veya günlük
  • Motor filtresini ve yağ soğutucuyu temizleyin.
  • Her kullanımdan önce, motor filtresini ve yağ soğutucuyu kontrol edip temizleyin. Yağ soğutucudaki ve motor filtresindeki çim, kir ve diğer birikinti oluşumunu giderin (Şekil 37).

    g002355

    Yakıt Sistemi Bakımı

    Karbon Kanisteri Bakımı

    Karbon Kanisteri Hava Filtresinin Değiştirilmesi

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her 200 saatte
  • Karbon kanisteri hava filtresini değiştirin (tozlu ve kumlu koşullarda daha sık bakım yapın).
    1. Makineyi bakıma hazırlayın; bkz. Makinenin Hazırlanması.

    2. Karbon kanisteri hava filtresini çıkarın ve atın (Şekil 38).

      g029820
    3. Yeni hava filtresini takın.

    Karbon Kanisteri Boşaltma Hattı Filtresinin Değiştirilmesi

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her 200 saatte
  • Karbon kanisteri boşaltma hattı filtresini değiştirin.
  • Note: Boşaltma hattı filtresini kirlenmeye karşı ara sıra kontrol edin. Filtre kirli görünüyorsa yenisiyle değiştirin.

    1. Makineyi bakıma hazırlayın; bkz. Makinenin Hazırlanması.

    2. Karbon kanisteri boşaltma hattı filtresinin her iki tarafında bulunan yaylı hortum kelepçelerini filtreden uzağa doğru hareket ettirin (Şekil 39).

      g018506
    3. Karbon filtresini çıkarın ve atın (Şekil 39).

    4. Hortumun içine, filtrenin üzerindeki ok çek valfe doğru bakacak biçimde yeni bir filtre takın ve hortum kelepçeleriyle sabitleyin (Şekil 39).

    Yakıt Filtresinin Değiştirilmesi

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her 500 saatte
  • Yakıt filtresini değiştirin.
  • Yakıt hattından çıkarılmış kirli bir filtreyi asla takmayın.

    1. Makineyi bakıma hazırlayın; bkz. Makinenin Hazırlanması.

    2. Makinenin soğumasını bekleyin.

    3. Hortum kelepçelerinin uçlarını birlikte sıkın ve filtreden uzağa doğru kaydırın (Şekil 40).

      g342101
    4. Filtreyi yakıt hatlarından çıkarın.

    5. Yeni bir filtre takın ve hortum kelepçelerini filtreye yaklaştırın (Şekil 40).

    Yakıt Deposuna Bakım Yapma

    Tehlike

    Bazı koşullarda, yakıt aşırı derecede yanıcı ve patlayıcıdır. Benzinin yanması veya patlaması sizi ve başkalarını yakabilir, maddi hasar verebilir.

    • Yakıt deposundaki yakıtı motor soğukken boşaltın. Bu işlemi açık havada yapın. Dökülen yakıtı silerek giderin.

    • Yakıt boşaltırken asla sigara içmeyin ve alevlerden veya kıvılcımların yakıt buharlarını tutuşturabileceği yerlerden uzak durun.

    1. Makineyi bakıma hazırlayın; bkz. Makinenin Hazırlanması.

    2. Operatör konumunu terk etmeden önce motoru durdurun, anahtarı çıkarın ve bütün hareketli parçaların durmasını bekleyin.

    3. Yakıt filtresindeki hortum kelepçesini gevşetin ve yakıt hattında yukarı doğru kaydırarak yakıt filtresinden uzaklaştırın (Şekil 40).

    4. Yakıt hattını yakıt filtresinden ayırın (Şekil 40).

      Note: Yakıtın, yakıt boşaltma kabına veya tahliye kabına boşaltılmasını bekleyin (Şekil 40).

      Note: Bu, yakıt deposu boş olduğundan yeni bir yakıt filtresi takmak için en iyi zamandır.

    5. Yakıt hattını yakıt filtresine takın. Hortum kelepçesini yakıt filtresine doğru kaydırarak yakıt hattını sabitleyin (Şekil 40).

    Elektrik Sistemi Bakımı

    Important: Makinede kaynak yapmadan önce, elektrik sisteminin hasar görmesini önlemek için kontrolörün ve eksi kablo ucunun bağlantısını ayırın.

    Elektrik Sistemi Emniyeti

    • Makineyi onarmadan önce akü bağlantısını ayırın. İlk önce eksi, ardından da artı ucunu ayırın. İlk önce artı, ardından da eksi ucunu bağlayın.

    • Aküyü, kıvılcım ve alevlerden uzak, iyi havalandırılan, açık bir ortamda şarj edin. Aküyü bağlamadan veya bağlantısını ayırmadan önce şarj cihazının fişini çekin. Koruyucu kıyafet giyin ve yalıtımlı aletler kullanın.

    Sigortalar

    Motor Sigortasının Değiştirilmesi

    1. Makineyi bakıma hazırlayın; bkz. Makinenin Hazırlanması.

    2. Marş motorunun yakınında, motor kablo demetinin sıralı sigorta yuvasının yarım kapaklarını birbirinden ayırın (Şekil 41).

      g233945
    3. Açık sigortayı sigorta yuvasından çıkarın.

    4. Sigorta yuvasına yeni bir sigorta (30 A) takın.

    5. Sıralı sigorta yuvasının yarım kapaklarını tekrar birleştirin (Şekil 41).

    Makine Sigortalarının Değiştirilmesi

    1. Önde, kumanda kulesinin iç yatağı tarafında, sigorta bloku kapağını sigorta blokundan çıkarın (Şekil 42).

      g233941
    2. Açık sigortayı sigorta blokundan çıkarın (Şekil 42).

    3. Sigorta bloku yarığına yeni bir sigorta takın (Şekil 43).

      g341792
    4. Sigorta bloku kapağını sigorta blokuna takın.

    Sigorta bloku, makine kablo demetinin bir parçasıdır. Kumanda kulesinin sağındaki alıcının arkasında bulunur (Şekil 42).

    Sürüş Sistemi Bakımı

    Lastik Hava Basıncının Kontrol Edilmesi

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her kullanımdan önce veya günlük
  • Lastik hava basıncını kontrol edin.
  • Lastik hava basıncını kontrol edin (Şekil 44).

    Doğru lastik hava basıncı 0,97 bar'dır.

    g001055

    Bijon Somunlarının Sıkılması

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    İlk 10 saatten sonra
  • Tekerlek bijonlarının torkunu kontrol edin.
  • Uyarı

    Bijon somunlarının uygun torkla sıkılmaması tekerleğin arızalanmasına veya kaybedilmesine yol açabilir ve bu da kişisel yaralanmaya neden olabilir.

    Bijon somunlarını 95 ila 122 N⋅m torkla sıkın.

    1. Makineyi bakıma hazırlayın; bkz. Makinenin Hazırlanması.

    2. Bijon somunlarını 95 ila 122 N⋅m torkla sıkın.

    Lastiklerin Kontrol Edilmesi

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her 100 saatte
  • Lastiklerin durumunu kontrol edin.
  • Çalışma sırasında yapılan kazalar lastiğe veya janta hasar vermiş olabileceğinden, bir kazadan sonra lastiklerin durumunu kontrol edin.

    DOT lastik bilgisi, her bir lastiğin yanında bulunur. Bu bilgi, yük ve hız derecelendirmelerini sunar. Yedek lastikler aynı veya daha iyi derecelendirmelere sahip olmalıdır.

    , yetersiz şişirme nedeniyle yaşanan bir lastik aşınmasına örnektir.

    g010294

    , fazla şişirme nedeniyle yaşanan bir lastik aşınmasına örnektir.

    g010293

    Kemer bakımı

    Nozul Kontrol Kayışı Gerginliğinin Ayarlanması

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    İlk 8 saatten sonra
  • Kayışın durumunu ve gerginliğini kontrol edin.
  • Her 50 saatte
  • Kayışın durumunu ve gerginliğini kontrol edin.
  • Üfleyici nozulunun yönü değiştirilirken nozul kontrol kayışı sıyırıyorsa kayış gerginliğini ayarlayın.

    1. Makineyi bakıma hazırlayın; bkz. Makinenin Hazırlanması.

    2. Motor montaj braketini makine şasisinin muhafaza takozuna sabitleyen 2 flanşlı kapaklı vida ile 2 flanşlı kilit somununu gevşetin (Şekil 47).

      g015845
    3. Tork anahtarının ucunu, Şekil 47 ile gösterildiği gibi kasnak montaj braketinin içine sokun.

    4. Motor montaj braketini, tork anahtarında 22,6 ila 26,0 N∙m değeri gösterilene kadar üfleyici nozulundan (Şekil 47) uzağa döndürün.

    5. Kayışı gergin tutarak, 2 flanşlı kapaklı vidayı ve 2 flanşlı kilit somununu sıkın.

    Üfleyici Bakımı

    Üfleyici Nozulu Kelepçesinin Kontrol Edilmesi

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her kullanımdan önce veya günlük
  • Üfleyici nozulu kelepçesini kontrol edin.
    1. Makineyi bakıma hazırlayın; bkz. Makinenin Hazırlanması.

    2. Üfleyici nozulu kelepçesini aşınma veya hasar izlerine karşı kontrol edin (Şekil 48).

      g008799
    3. Üfleyici nozulu kelepçesini her gün kontrol ederek sıkı olduğunu teyit edin (Şekil 48).

      Important: Üfleyici nozulu arazide bir engele veya alçak bir noktaya temas ederse üfleyici nozulu kelepçesi gevşeyebilir.

    4. Kelepçe gevşerse, kelepçenin somununu 5,1 ila 5,7 N∙m torkla sıkın.

    Nozul Kılavuzlarının Temizlenmesi

    Bakım Servisi AralıklarıBakım Prosedürü
    Her kullanımdan önce veya günlük
  • Nozul kılavuzlarını temizleyin.
    1. Makineyi bakıma hazırlayın; bkz. Makinenin Hazırlanması.

    2. Nozul kılavuzlarının arasındaki ve çevresindeki çim, kir ve birikinti kalıntılarını giderin (Şekil 49).

      Note: Nozul kılavuzlarında bu tür artıklar varsa nozul serbestçe dönemez, bu da motora hasar verebilir.

      g017855

    El Kumandası Bakımı

    El Kumandası ve Kablosuz Kumanda Modülü

    Uzaktan kumanda sistemini kullanabilmeniz için öncelikle el kumandası, kablosuz kumanda modülüyle bağlantı kurmalıdır. El kumandası, fabrikada kablosuz kumanda modülüyle ilişkilendirilmiştir. El kumandası ile kablosuz kumanda modülü arasında yeniden iletişim kurmanız gerektiğinde (örn. mevcut bir taban ünitesine yeni veya yedek bir uzaktan kumanda tanıtırken veya yerel parazit sorunları nedeniyle sinyal frekansını değiştirirken), bkz. Uzaktan Kumanda ile Kumanda Modülünün İlişkilendirilmesi.

    Pro Force kablosuz kumanda modülüyle sadece Pro Force el kumandalarını eşleştirebilirsiniz. Bir Pro Force uzaktan kumandayı farklı bir Pro Force kablosuz kumanda modülüyle eşleştirirseniz o uzaktan kumandanın orijinal Pro Force makineyle olan ilişkisi kaldırılır.

    Note: Çalışma sırasında yaşanabilecek yerel bir parazit, el kumandasının kablosuz kumanda modülüyle olan ilişkisini kaldırabilir. İlişkilendirme işlemi sırasında kablosuz kumanda modülü birkaç sinyal frekansı içinden en iyi frekansı seçtiğinden, makineyi sinyal kesintisinin olduğu veya ilişkilendirmenin kaldırıldığı noktaya taşıyın ve en iyi sonuçları almak için ilişkilendirme prosedürünü tekrarlayın.

    Uzaktan Kumanda ile Kumanda Modülünün İlişkilendirilmesi

    Important: Prosedürü başlatmadan önce baştan sona okuyun.

    1. Makineyi bakıma hazırlayın; bkz. Makinenin Hazırlanması.

    2. Kontak anahtarını DURDUR konumuna döndürün.

    3. El kumandasını elinizde tutarak, antenin parazit olmadan rahatça görülebildiği bir alanda kablosuz kumanda modülünün yakınında durun (Şekil 50).

      g343880
    4. NOZULU SOLA DöNDüR ve NOZULU SAğA DöNDüR düğmelerine aynı anda basın ve basılı tutun (Şekil 51).

      Note: LED, saniyede yaklaşık bir defa yanıp sönecektir.

      g343716
    5. LED saniyede yaklaşık iki defa yanıp sönmeye başlayana kadar iki düğmeyi de basılı tutmaya devam edin.

    6. Her iki düğmeyi de bırakın.

    7. NOZULU SOLA DöNDüR düğmesine basın ve basılı tutun (Şekil 51).

      Note: LED, saniyede yaklaşık iki defa yanıp sönecektir.

    8. NOZULU SOLA DöNDüR düğmesini basılı tutmaya devam edin (Şekil 51) ve kontak anahtarını ÇALışTıR konumuna döndürün.

      Note: İşlem başarılı olursa LED sabit yanacaktır. LED'in sabit yanmaya başlaması 20 saniye sürebilir.

    9. NOZULU SOLA DöNDüR düğmesini (Şekil 51) bırakın ve kontak anahtarını DURDUR konumuna döndürün.

      Note: Uzaktan kumanda sistemi, ilişkilendirilen el kumandasıyla kullanılmaya hazırdır.

    Uzaktan Kumanda Pillerinin Değiştirilmesi

    Pil Özellikleri: AAA (1,5 V)

    Adet: 4

    1. El kumandasının kapak yarı parçalarını birbirine sabitleyen 6 vidayı sökün ve arka kapağı çıkarın (Şekil 52).

      Note: Mümkünse, kapağı ve pilleri çıkarırken kauçuk conta ile çelik contayı kanalın içinde tutun.

      g341770
    2. Biten pilleri çıkarın ve yerel yönetmeliklere uygun bir şekilde bertaraf edin.

    3. Şekil 53 ile gösterilen pil polaritesine uyarak yeni pilleri terminal yuvalarına takın.

      Note: Pilleri takarken, terminal yuvalarının hasar görmemesi için, pil bölmesinin üzerine işlenmiş pil polaritesi işaretlerine (Şekil 53) uyun. Pilleri el kumandasına hatalı takarsanız makine hasar görmez, fakat el kumandası çalışmaz.

      g341771g341769
    4. Çelik conta ile kauçuk keçenin yarım kapaktaki kanala tam oturduğunu teyit edin ve arka kapağı ön kapakla hizalayın (Şekil 52).

    5. Sabitleme halkasını sabitleme piminin üzerinde hizalayın (Şekil 52).

    6. Arka kapağı ön kapağa takarak 6 vidayla sabitleyin (Şekil 52).

    7. Vidaları 1,5 ila 1,7 N∙m torkla sıkın.

    Arıza Kodlarıyla Sorun Giderme

    Arıza Kodlarının Çözülmesi

    Arıza teşhis ışığı bir sistem arızası gösteriyorsa şu prosedürleri uygulayın:

    Arıza Kodu Tablosu

    Arıza Kodu

    Arıza Teşhis Işığı Yanıp Sönme Düzeni

    Arıza Tanımı

    Arızanın Nedenleri

    11

    Bir kez yanıp sönme-duraklama-bir kez yanıp sönme-uzun duraklama-bu düzenin tekrarlanması

    TEC kontrolörü veya kablosuz kumanda modülü iletişim kuramıyor.

    TEC kontrolöründeki veya kablosuz kumanda modülündeki kablo demeti gevşemiş, hasar görmüş veya aşınmış.

    Kablo demeti hasar görmüş; yetkili Toro distribütörüne danışın.

    Kablosuz kumanda modülü hasar görmüş; yetkili Toro distribütörüne danışın.

    12

    Bir kez yanıp sönme-duraklama-2 kez yanıp sönme-uzun duraklama-bu düzenin tekrarlanması

    TEC kablosuz kumanda modülündeki veya el kumandasındaki yazılım sürümü, diğer bileşenlerin biriyle uyumsuz.

    El kumandasını gerektiği gibi ilişkilendirin; bkz. Makinenin Kullanma Kılavuzu.

    Doğru yazılımı yükleyin; yetkili Toro distribütörüne danışın.

    13

    Bir kez yanıp sönme-duraklama-3 kez yanıp sönme-uzun duraklama-bu düzenin tekrarlanması

    Kablosuz kumanda modülüyle yanlış el kumandası ilişkilendirilmiş.

    El kumandası, farklı bir Pro Force makineyle ilişkilendirilmiş.

    El kumandası yanlış bir makine tipine ait; örn. ProPass el kumandalı bir MH-400.

    14

    Bir kez yanıp sönme-duraklama-4 kez yanıp sönme-uzun duraklama-bu düzenin tekrarlanması

    Çalıştırmak için Güç Ver (ETR) devresi, düşük yağ basıncı nedeniyle kesintiye uğramış (10 saniye veya daha fazla).

    Motor yağı seviyesini kontrol edin, gerekiyorsa yağ ekleyin.

    Motor yağ basıncı anahtarı hasar görmüş veya eskimiş; yetkili Toro distribütörüne danışın.

    Kablo demeti hasar görmüş; yetkili Toro distribütörüne danışın.

    15

    Bir kez yanıp sönme-duraklama-5 kez yanıp sönme-uzun duraklama-bu düzenin tekrarlanması

    Çalıştırmak için Güç Ver (ETR) devresi, düşük makine akü voltajı (<5,5 V) nedeniyle kesintiye uğramış.

    Akü kablo bağlantısını kontrol edin. Kablo donanımının sıkı olduğunu kontrol edin.

    Aküyü test edin, gerekiyorsa doldurun; bkz. Servis Kılavuzu. Gerekiyorsa aküyü değiştirin.

    Motor alternatörünü test edin; bkz. Servis Kılavuzu. Gerekiyorsa alternatörü değiştirin.

    Motor voltaj regülatörünü/redresörünü test edin; bkz. Servis Kılavuzu. Gerekiyorsa regülatörü/redresörü değiştirin.

    Arıza Tespit Moduna Girme ve Kodları Kontrol Etme

    1. Kontak anahtarını DURDUR konumuna çevirin.

    2. Tek uçlu konektörün ve tek soketli konektörün dişli kapağını çıkarın (Şekil 54A).

    3. Tek uçlu konektörü tek soketli konektöre takın (Şekil 54B):

      g029822
    4. Anahtarı ÇALışTıR konumuna getirin.

    5. Arıza teşhis ışığının yanıp sönme düzenini aşağıdaki sinyaller bakımından inceleyin ve arıza kodu tablosuna bakın:

      • Her bir yanıp sönme düzenindeki yanıp sönme sayısı ve sırası.

      • Her bir yanıp sönme düzenindeki duraklama sırası ve uzunluğu.

      Note: Birkaç makine arızası aktifse, her bir arıza gösterim sinyalinden sonra uzun bir duraklama olacaktır. Her bir aktif arıza gösterildikten sonra arıza gösterim düzeni tekrarlanır. Hiçbir arıza yoksa, arıza teşhis ışığı saniyede bir kez kesintisiz yanıp söner.

    Arıza Kodlarının Sıfırlanması

    1. Kontak anahtarını ÇALışTıR konumuna çevirin.

    2. Tek uçlu konektörü tek soketli konektörden çıkarın (Şekil 55).

      g342081
    3. Tek uçlu konektörü tek soketli konektöre takın (Şekil 55).

      Note: Arıza teşhis ışığı saniyede bir kez kesintisiz yanıp söner.

    Arıza Teşhis Modundan Çıkma

    1. Anahtarı KAPALı konumuna getirin (Şekil 56).

      g341833
    2. Tek uçlu konektörü tek soketli konektörden çıkarın (Şekil 57).

      g342082
    3. Tek uçlu konektörü ve tek soketli konektörü dişli kapağa takın (Şekil 57).

    Temizlik

    Makinenin Yıkanması

    Important: Makineyi temizlemek için tuzlu veya geri kazanılmış su kullanmayın.

    Important: Makineyi basınçlı makinelerle yıkamayın.

    • Makineyi, yumuşak bir deterjan ve suyla yıkayın.

    • Aşırı su kullanmaktan kaçının (özellikle kumanda konsolunun yakınında).

    Atıkların Bertaraf Edilmesi

    Motor yağı, motor ve uzaktan kumanda pilleri çevreyi kirletir. Bunları, yerel ve ulusal yönetmeliklere göre bertaraf edin.

    Depolama

    Depolama Emniyeti

    Operatör konumundan ayrılmadan önce, makinenin motorunu kapatın, anahtarı çıkarın (varsa) ve tüm hareketin durmasını bekleyin. Makineyi ayarlamadan, bakım yapmadan, temizlemeden veya depoya kaldırmadan önce soğumasını bekleyin.

    Makinenin Depoya Kaldırılması

    1. Makineyi düz bir zemine park edin, motoru durdurun, anahtarı kontaktan çıkarın, tüm hareketli parçaların durmasını bekleyin ve buji telini çıkarın.

    2. Başta motor olmak üzere, makinenin tüm dış parçalarındaki çim kalıntılarını, kiri ve yabancı maddeleri giderin. Motor silindir kapağı kanatlarının ve fan muhafazasının dış kısmındaki kir ve yabancı maddeleri giderin.

      Important: Makineyi, yumuşak bir deterjan ve suyla yıkayabilirsiniz. Makineyi basınçlı makinelerle yıkamayın. Aşırı su kullanmaktan kaçının.

    3. Hava temizleyiciye bakım yapın; bkz. Hava Filtresi Bakımı.

    4. Karter yağını değiştirin; bkz. Yağın Değiştirilmesi.

    5. Lastik basıncını kontrol edin; bkz. Lastik Hava Basıncının Kontrol Edilmesi.

    6. 30 günden uzun süreyle kullanmayacaksanız makineyi depolamaya hazırlayın. Makineyi depolamaya hazırlamak için şunları yapın:

      1. Depodaki yakıta petrol bazlı yakıt stabilizatörü/koşullandırıcı ekleyin. Stabilizatör üreticisinin belirttiği karıştırma talimatlarını uygulayın. Alkol bazlı stabilizatör (etanol veya metanol) kullanmayın.

        Note: Yakıt stabilizatörü/koşullandırıcı en çok temiz yakıtla karıştırıldığında ve aralıksız kullanıldığında etkilidir.

      2. Koşullandırılan yakıtı tüm yakıt sistemine dağıtmak için motoru 5 dakika çalıştırın.

      3. Motoru durdurun, soğumasını bekleyin ve yakıt deposunu boşaltın; bkz. Yakıt Deposuna Bakım Yapma.

      4. Motoru çalıştırın ve durana kadar çalışmaya bırakın.

      5. Motoru boğun. Motoru çalıştırın ve tekrar çalışmayana kadar çalışmaya bırakın.

      6. Yakıtı düzgün bir şekilde bertaraf edin. Yerel yönetmeliklere göre geri dönüştürün.

      Important: Stabilizatör/koşullandırıcı içeren yakıtı, yakıt stabilizatörü üreticisinin tavsiye ettiğinden daha uzun bir süre boyunca depolamayın.

    7. Bujileri çıkarın ve durumlarını kontrol edin; bkz. Bujilerin Kontrol Edilmesi. Bujiler motordan çıkarılmış haldeyken, buji deliğine 2 yemek kaşığı motor yağı dökün. Motora marş vermek için marş motorunu kullanın ve yağı silindirin içinde dağıtın. Bujileri takın. Teli bujilere takmayın.

    8. Tüm sabitleme elemanlarını kontrol edin ve sıkın. Hasarlı veya eksik parçaları onarın veya yenisiyle değiştirin.

    9. Çizilmiş veya çıplak metal tüm yüzeyleri boyayın. Boyayı, yetkili Toro distribütörünüzden alabilirsiniz.

    10. Makineyi temiz ve kuru bir garajda veya depoda saklayın. Anahtarı kontak yuvasından çıkarın ve çocukların veya diğer yetkisiz kişilerin ulaşamayacağı bir yerde muhafaza edin. Makineyi korumak ve temiz tutmak için üzerini örtün.