Introducere

Această mașină de tuns iarba cu cilindru cu lame, prevăzută cu cabină este proiectată pentru a fi utilizată de operatori profesioniști, angajați pentru aplicații comerciale. A fost proiectată în primul rând pentru tăierea ierbii de pe gazoane bine întreținute. Utilizarea acestui produs în alte scopuri decât cele intenționate poate fi periculoasă pentru dumneavoastră și pentru alte persoane.

Citiţi cu atenţie aceste informaţii pentru a învăţa modul corespunzător de utilizare şi întreţinere a produsului şi pentru a evita rănirea şi deteriorarea acestuia. Aveţi responsabilitatea de a utiliza produsul în mod corespunzător şi sigur.

Vizitați site-ul www.toro.com/en-gb pentru mai multe informații, inclusiv informații privind siguranța produsului și materiale de instruire, informații privind accesoriile, ajutor la căutarea unui distribuitor sau pentru înregistrarea produsului.

De fiecare dată când aveţi nevoie de service, piese originale Toro sau informaţii suplimentare, contactaţi un furnizor de servicii autorizat sau departamentul Servicii Clienţi Toro şi pregătiţi numerele de model sau de serie ale produsului. Figura 1 identifică locaţia numerelor de model sau de serie pe produs. Scrieţi numerele în spaţiul furnizat.

g347997

Acest manual identifică potențialele pericole și conține mesaje de siguranță identificate prin simbolul de alertă de siguranță (Figura 2), semnalizând un pericol care poate cauza rănirea gravă sau moartea dacă nu respectați următoarele măsuri de precauție recomandate.

g000502

Acest manual utilizează 2 cuvinte pentru a evidenţia informaţiile. Important atrage atenţia asupra informaţiilor mecanice speciale şi Notă accentuează informaţiile generale care necesită atenţie specială.

Produsul respectă toate directivele europene relevante; pentru detalii, consultaţi Declaraţia de conformitate (DOC) separată specifică produsului.

Siguranţă în funcţionare

Această mașină a fost proiectată în conformitate cu standardul EN ISO 5395.

Siguranța generală

Acest produs poate provoca răni la nivelul mâinilor sau picioarelor și poate arunca obiecte.

  • Trebuie să citiți și să înțelegeți conținutul acestui Manual al operatorului înainte de a porni motorul.

  • Utilizați mașina cu foarte mare atenție. Nu vă angrenați în nicio activitate care vă poate distrage atenția; în caz contrar, se pot înregistra pagube materiale sau vătămări corporale.

  • Nu vă sprijiniți mâinile sau picioarele în apropierea componentelor aflate în mișcare.

  • Nu utilizați mașina decât cu toate apărătoarele și alte dispozitive de protecție montate pe mașină și funcționând corespunzător.

  • Țineți trecătorii și copiii departe de zona de utilizare. Nu lăsaţi niciodată copii să utilizeze maşina.

  • Opriți motorul, scoateţi cheia din contact şi aşteptaţi oprirea oricărei mișcări înainte de a părăsi poziţia operatorului. Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.

Utilizarea sau întreţinerea necorespunzătoare a acestei maşini poate cauza accidentări. Pentru a reduce riscul de accidentare, respectaţi aceste instrucţiuni de siguranţă şi acordaţi întotdeauna atenţie simbolului de alertă privind siguranţa Graphic, care înseamnă Atenţie, Avertisment sau Pericol - instrucţiune privind siguranţa personală. Nerespectarea acestor instrucţiuni poate cauza vătămări corporale sau moartea.

Decal-uri instrucţionale şi de siguranţă

Graphic

Instrucţiunile şi autocolantele cu informaţii privind siguranţa sunt uşor vizibile pentru operator şi sunt amplasate lângă orice zonă cu potenţial risc. Înlocuiţi orice autocolant care este deteriorat sau lipseşte.

decal93-9084
decal93-6686
decal106-6754
decal111-3562
decal111-3567
decal111-3658
decal117-3276
decal120-0625
decal127-0392
decal134-4281
decal134-4638
decal134-4539
decal134-5122
decal134-5139
decal134-5121
decal134-1807

Reglare

Păstrați toată documentația într-un loc sigur pentru utilizare ulterioară.

Note: Determinaţi partea stângă şi dreaptă a maşinii din poziţia de operare normală.

Rezumat al produsului

g348038

Comenzi consolă de comandă

g348059

Claxon de avertizare

Important: Claxonul sună în caz de supraîncălzire a lichidului de răcire a motorului. Opriți motorul imediat și reparați mașina înainte de a porni din nou motorul.

Apăsați butonul claxonului pentru a furniza un avertisment sonor (Figura 5).

g348129

Manetă de accelerație

  • Pentru a mări turația motorului, deplasați în față maneta de control al acceleraţiei (Figura 6).

  • Pentru a reduce turația motorului, deplasați în spate maneta de control al accelerației.

Note: Turația motorului influențează viteza celorlalte funcții, adică viteza de deplasare, viteza cilindrului și rata de ridicare a unității de tăiere.

g348130

Comutator de ridicare limitată automată pentru marșarier

Comutatorul de ridicare limitată automată pentru marșarier controlează dacă unitățile de tăiere se pot ridica automat în poziția de ridicare limitată atunci când conduceți mașina în marșarier.

  • Pentru a activa ridicarea limitată automată pentru marșarier, apăsați partea superioară a comutatorului de ridicare limitată automată pentru marșarier (Figura 7).

    LED-ul din comutator se aprinde atunci când este activată ridicarea limitată în marșarier.

  • Pentru a opri ridicarea limitată automată în marșarier, apăsați partea inferioară a comutatorului de ridicare limitată automată pentru marșarier.

g348147

Cheie de contact

Avertisment

Dacă lăsați cheia în contact, cineva poate porni în mod accidental motorul și vă poate răni grav pe dumneavoastră sau pe trecători.

Scoateți cheia din contact.

Cheia de contact are 4 poziții pentru a controla alimentarea electrică a motorului și a mașinii.

g348086

Comutatoare pentru brațul de ridicare

Utilizați comutatoarele de control al ridicării pentru a ridica și a coborî unitățile de tăiere (Figura 9).

g348146

Comutator de acționare pentru unitatea de tăiere

  • Pentru a utiliza unitățile de tăiere, apăsați partea superioară a comutatorului de acţionare pentru unitatea de tăiere (Figura 10).

    LED-ul din comutator se aprinde atunci când sunt în funcțiune unitățile de tăiere.

  • Pentru a opri unitățile de tăiere, apăsați partea inferioară a comutatorului de acţionare pentru unitatea de tăiere.

    Important: Opriți întotdeauna unitățile de tăiere atunci când nu tundeți iarba.

    g348135

Comutator frână de parcare

Important: Nu utilizați mașina de tuns iarba cu frâna de parcare cuplată și nu cuplați frâna de parcare în timp ce mașina de tuns iarba este în mișcare.

Important: Frâna de parcare funcționează numai pe roțile din față. Nu parcați maşina de tuns iarba pe un o pantă.

Pentru a cupla frâna de parcare, apăsând butonul de blocare mai mic (portocaliu) în timp de deplasați comutatorul de frână în față (Figura 11).

Note: LED-ul din comutator se aprinde atunci când este cuplată frâna de parcare și cheia de contact este rotită în poziția FUNCțIONARE.

g348063

Frână de serviciu

Transmisia hidraulică asigură un efect de frână de serviciu pentru mașină. Când eliberați pedalele pentru deplasare în față sau în marșarier sau reduceți turația motorului, transmisia asigură un efect de frână de serviciu, iar viteza de deplasare este redusă sau se oprește mașina. Pentru a mări efectul de frânare al transmisiei, deplasați pedala de transmisie în poziția NEUTRă. Doar roțile din față asigură efectul de frână de serviciu.

Pericol

Sistemul de frânare de serviciu nu împiedică răsturnarea mașinii atunci când este parcată. Este posibil ca mașina să se miște neintenționat.

Acționați frâna de parcare atunci când parcați mașina.

Frână de urgență

Dacă frâna de serviciu este deteriorată sau ineficientă, opriți motorul, cuplați frâna de parcare, scoateți cheia și solicitați repararea mașinii.

Indicatoare din cadrul consolei de comandă

g348058

Lampă de avertizare nivel scăzut de încărcare baterie

Lampa de avertizare cu privire la nivelul de încărcare a bateriei se aprinde când nivelul este scăzut (Figura 13).

g348161

Lampă de avertizare presiune scăzută ulei de motor

Lampa de avertizare cu privire la presiunea uleiului de motor se aprinde atunci când presiunea este prea scăzută (Figura 14).

g348164

Lampă de avertizare supraîncălzire lichid de răcire motor

Se aprinde lampa de avertizare cu privire la lichidul de răcire a motorului, este acţionat claxonul, iar unităţile de tăiere se opresc (Figura 15).

g348162

Contor orar

Contorul orar arată numărul total de ore în care a fost utilizată mașina (Figura 16).

g348165

Indicator luminos poziție neutră a transmisiei

Indicatorul luminos cu privire la poziția neutră a transmisiei se aprinde atunci când pedalele de tracțiune sunt în poziția NEUTRă și cheia de contact este rotită în poziția FUNCțIONARE (Figura 17).

Note: Trebuie să cuplați frâna de parcare pentru ca indicatorul luminos cu privire la poziția neutră a transmisiei să se aprindă.

g348167

Indicator luminos preîncălzire motor

Rotiți cheia de contact în poziția PREîNCăLZIRE. Se aprinde indicatorul luminos cu privire la preîncălzirea motorului, iar bujiile incandescente sunt alimentate pentru a ajuta la pornirea motorului rece. (Figura 18).

Important: Încercarea de a porni motorul rece înainte de a utiliza preîncălzirea poate cauza uzura inutilă a bateriei.

g348166

Pedale de tracțiune

Deplasare în față: apăsați pedala de tracțiune pentru deplasare în față pentru a conduce mașina în față și pentru a mări viteza de deplasare. Eliberați pedala pentru a reduce viteza de deplasare (Figura 19).

Deplasare în marșarier: apăsați pedala de tracțiune pentru deplasare în marșarier pentru a conduce mașina în marșarier și pentru a mări viteza de deplasare. Eliberați pedala pentru a reduce viteza de deplasare (Figura 19).

Stop (Neutru): pentru a opri mașina, utilizați una dintre procedurile următoare:

  • Reduceți presiunea asupra pedalei de tracțiune și lăsați-o să revină în poziția neutră. Mașina frânează dinamic până la o oprire lină.

  • Atingeți sau apăsați scurt pedala opusă - acest lucru oprește mașina mai repede decât frânarea dinamică.

g014420

Coloană de direcție reglabilă

Reglați volanul și coloana de direcție doar atunci când mașina este parcata pe un teren plan.

  1. Pentru a înclina volanul, apăsați pedala în jos.

  2. Poziționați coloana de direcție în poziția cea mai confortabilă și eliberați pedala (Figura 20).

g014549

Comenzi pentru scaunul operatorului

Reglare în față/în spate

Deplasați maneta în sus pentru a regla poziția în față/în spate a scaunului. Eliberați maneta pentru a bloca scaunul în poziția dorită (Figura 21).

g348121

Reglare în funcție de greutatea operatorului

Rotiți mânerul în sensul acelor de ceasornic pentru a mări rigiditatea suspensiei și în sens invers acelor de ceasornic pentru a reduce rigiditatea. Cadranul indică momentul în care suspensia scaunului este reglată în funcție de greutatea operatorului (kg); consultați Figura 22.

g348123

Reglarea înălțimii

Pentru a regla în pași înălțimea scaunului, ridicați-l manual. Pentru a coborî scaunul, ridicați-l mai mult decât cea mai înaltă setare, lăsați-l să coboare la cea mai joasă setare și, dacă este necesar, ridicați manual scaunul la înălțimea dorită (Figura 23).

g348122

Reglarea spătarului

Trageți mânerul spre exterior pentru a regla unghiul de înclinare a spătarului scaunului. Eliberați maneta pentru a bloca spătarul în poziția dorită (Figura 24).

g348124

Indicator de combustibil

Indicatorul de combustibil arată cantitatea de combustibil din rezervor (Figura 25).

g348110

Elemente de fixare pentru transport

Elemente de fixare braț unitate de tăiere față

Ridicați unitățile de tăiere în poziția TRANSPORT și fixați știfturile pentru elementele de fixare braț la elementele de fixare cu manetele (Figura 26).

g327358

Element de fixare braț unitate de tăiere spate

Ridicați unitățile de tăiere în poziția TRANSPORT, apăsați mânerul elementului de fixare pentru brațul unității de tăiere și deplasați mânerul în față și în sus (Figura 27).

g348109

Note: Specificaţiile şi designul pot fi modificate fără preaviz.

Lățime de transport

138 cm

Lăţime de tăiere

212 cm

Lăţime totală (capetele în jos)

231 cm

Lungime

286 cm

Înălțime

160,5 cm cu ansamblul ROPS pliat

211,5 cm ansamblul ROPS în poziție de operare verticală

Greutate

1270 kg

(cu toate lichidele și unități de tăiere de 200 mm, cu 6 lame)

Motor

Kubota 18,5 kw (25 cp) la 3000 rpm DIN 70020

Capacitate rezervor de combustibil

45 l

Viteză de transport

22 km/h

Viteză de cosit

11 km/h

Capacitatea sistemului hidraulic

32 l

Dispozitive de atașare/Accesorii

Pentru extinderea și îmbunătățirea performanțelor mașinii este disponibilă o gamă de dispozitive de atașare și accesorii aprobate de Toro. Pentru lista dispozitivelor de atașare și a accesoriilor aprobate, contactați centrul de service sau un distribuitor Toro autorizat sau accesați www.toro.com/en-gb.

Pentru performanțe optime și utilizarea în siguranță a mașinii, utilizați exclusiv piese de schimb și accesorii originale Toro. Piesele de schimb și accesoriile altor producători pot fi periculoase și pot anula garanția produsului.

Operare

Înainte de utilizare

Siguranța înainte de utilizare

Siguranța generală

  • Nu lăsaţi niciodată copii sau persoane neinstruite să utilizeze sau să efectueze lucrări de service asupra maşinii. Reglementările locale pot impune o limită de vârstă pentru utilizator. Proprietarul trebuie să asigure instruirea tuturor operatorilor și a mecanicilor.

  • Familiarizați-vă cu utilizarea în siguranță a echipamentului, comenzile de operare și indicatoarele de siguranță.

  • Înainte de a părăsi poziția operatorului, realizați următorii pași:

    • Parcați maşina pe o suprafaţă uniformă.

    • Decuplați și coborâți unitățile de tăiere.

    • Cuplați frâna de parcare.

    • Opriţi motorul şi scoateţi cheia.

    • Așteptați până ce toate mișcările se opresc.

    • Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.

  • Trebuie să ştiţi cum să opriţi rapid maşina și motorul.

  • Nu utilizați mașina decât cu toate apărătoarele și alte dispozitive de protecție montate pe mașină și funcționând corespunzător.

  • Înainte de cosire, verificați întotdeauna mașina pentru a vă asigura că unitățile de tăiere sunt în stare bună de funcționare.

  • Inspectați zona în care veți utiliza mașina și îndepărtați toate obiectele pe care mașina le-ar putea proiecta.

Măsuri de siguranță pentru combustibil

  • Fiți extrem de precaut în timpul manipulării combustibilului. Este inflamabil, iar vaporii săi sunt explozivi.

  • Stingeți toate țigările, țigaretele, pipele și alte surse de aprindere.

  • Utilizați doar un recipient de combustibil corespunzător.

  • Nu îndepărtați bușonul rezervorului sau nu umpleți rezervorul de combustibil în timp ce motorul este pornit sau fierbinte.

  • Nu adăugați sau goliți combustibil într-un spațiu închis.

  • Nu depozitați mașina sau recipientul cu combustibil într-o zonă cu o flacără deschisă, scântei sau o lampă martor, precum pe un boiler sau un alt dispozitiv electric.

  • Dacă vărsați combustibil, nu încercați să porniți motorul; evitați orice sursă de aprindere până la disiparea vaporilor de combustibil.

Efectuarea operațiunilor zilnice de întreținere

Înainte de a porni mașina în fiecare zi, efectuați procedurile înainte de fiecare folosință/zilnice specificate în .

Umplerea rezervorului de combustibil

Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați nivelul de combustibil.
  • Capacitate rezervor de combustibil

    45 l

    Specificațiile combustibilului

    Note: Vă recomandăm să utilizați doar motorină cu un conținut foarte scăzut de sulf.

    • Nu utilizați niciodată kerosen sau benzină în loc de motorină.

    • Nu amestecați niciodată kerosenul sau uleiul de motor uzat cu motorina.

    • Nu păstrați niciodată combustibil în recipiente placate cu zinc în interior.

    • Nu utilizați aditivi pentru combustibil.

    Motorină din petrol

    Cifră cetanică: 45 sau mai mare

    Conținut de sulf: conținut foarte redus de sulf (<15 ppm)

    Tabel combustibil

    Specificații motorinăLoc
    ASTM D975SUA
    Nr. 1-D S15
    Nr. 2-D S15
    EN 590Uniunea Europeană
    ISO 8217 DMXInternaţional
    JIS K2204 - Nr. sortiment 2Japonia
    KSM-2610Coreea
    • Utilizați numai motorină curată și proaspătă sau combustibili biodiesel.

    • Achiziționați combustibil în cantități care pot fi utilizate în 180 de zile, pentru a asigura prospețimea combustibilului.

    Folosiți motorină de vară (Nr. 2-D) la temperaturi peste -7°C și combustibil de iarnă (Nr. 1-D sau amestec Nr. 1-D/2-D) sub această temperatură.

    Note: Utilizarea combustibilului pentru iarnă la temperaturi mai scăzute asigură un punct de aprindere mai scăzut și caracteristici de curgere la rece, ceea ce ușurează pornirea și reduce colmatarea filtrului de combustibil.Utilizarea combustibilului de vară la temperaturi de peste -7°C contribuie la o durată de viață mai mare a pompei de combustibil și la creșterea puterii în comparație cu combustibilul de iarnă.

    Biodiesel

    Această mașină poate utiliza, de asemenea, un amestec de combustibil biodiesel de până la B20 (20% biodiesel, 80% motorină din petrol).

    Conținut de sulf: conținut foarte redus de sulf (<15 ppm)

    Specificație combustibil biodiesel: ASTM D6751 sau EN14214

    Specificație combustibil amestecat: ASTM D975, EN590 sau JIS K2204

    Important: Proporția de motorină din petrol trebuie să aibă un conținut foarte scăzut de sulf.

    Respectați următoarele măsuri de precauție:

    • Amestecurile de biodiesel pot deteriora suprafețele vopsite.

    • Utilizați B5 (conținut de biodiesel de 5%) sau amestecuri cu un conținut mai mic pentru o vreme rece.

    • Monitorizați garniturile, furtunurile, garniturile în contact cu combustibilul, deoarece acestea se pot degrada în timp.

    • După trecerea la amestecuri de biodiesel vă puteți aștepta la colmatarea filtrului de combustibil pentru o perioadă.

    • Contactați distribuitorul dumneavoastră autorizat Toro pentru informații suplimentare privind biodiesel.

    Adăugare de combustibil

    1. Parcați maşina pe o suprafaţă uniformă, coborâți unitățile de tăiere, opriți motorul, cuplați frâna de parcare și scoateți cheia.

    2. Folosiți o lavetă curată pentru a curăța zona din jurul capacului rezervorului de combustibil.

    3. Îndepărtați capacul de la rezervorul de combustibil (Figura 28).

      g348181
    4. Umpleți rezervorul până când nivelul ajunge la 25 mm sub partea inferioară a bușonului rezervorului.

    5. După umplerea rezervorului, montaţi etanș capacul rezervorului de combustibil.

      Note: Dacă este posibil, umpleți rezervorul de combustibil după fiecare utilizare. Acest lucru minimizează posibila acumulare de condens în rezervorul de combustibil.

    Înțelegerea elementelor de control cu condiția prezenței operatorului

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați elementele de control cu condiția prezenței operatorului.
  • Atenţie

    Utilizarea mașinii atunci când elementele de control cu condiția prezenței operatorului funcționează defectuos poate duce la vătămări corporale.

    Nu utilizați mașina de tuns gazonul în cazul în care elementele de control cu condiția prezenței operatorului funcționează defectuos în vreun fel. Înlocuiți întotdeauna piesele deteriorate sau uzate și verificați dacă funcționează corect înainte de a utiliza mașina.

    Avertisment

    În cazul în care comutatoarele de blocare de siguranță sunt deconectate sau deteriorate, mașina poate porni neașteptat și cauza vătămări corporale.

    • Nu modificați comutatoarele de blocare.

    • Verificați comutatoarele de blocare în fiecare zi și înlocuiți comutatoarele deteriorate înainte de a utiliza mașina.

    Blocarea pornirii motorului

    Pentru a porni motorul, trebuie să efectuați următoarele acțiuni:

    • Cuplați frâna de parcare.

    • Asigurați-vă că pedalele de tracțiune sunt în poziția NEUTRă.

    • Asiguraţi-vă că comutatorul de acționare pentru unitatea de tăiere se află în poziția în poziţia OPRIT.

    Blocarea funcționării motorului

    Note: Motorul se oprește dacă părăsiți scaunul fără să cuplați frâna de parcare.

    În timp ce motorul funcționează, trebuie să stați așezat ori de câte ori este decuplată frâna de parcare, altfel motorul se oprește.

    Blocarea acționării unității de tăiere

    Trebuie să rămâneți așezat pentru a utiliza unitățile de tăiere. Dacă vă ridicați de pe scaun pentru o secundă sau mai mult, unitățile de tăiere se decuplează. Pentru a utiliza din nou unitățile de tăiere, trebuie să vă așezați pe scaun, apoi să acționați comutatorul de acționare pentru unitatea de tăiere în poziția OPRIT și în poziția PORNIT.

    Note: Dacă vă ridicați pentru scurt timp de pe scaun în timpul lucrului normal, unitățile de tăiere continuă să funcționeze.

    În timpul utilizării

    Siguranța în timpul utilizării

    Siguranța generală

    • Proprietarul/operatorul poate preveni și este responsabil pentru accidentele care pot cauza vătămări corporale sau pagube materiale.

    • Purtați îmbrăcăminte adecvată, inclusiv ochelari de protecție, pantaloni lungi, încălțăminte solidă, antiderapantă și căști pentru protecția auzului. Strângeți la spate părul lung și nu purtați îmbrăcăminte largă sau bijuterii.

    • Nu operaţi maşina dacă sunteți bolnav, obosit sau sub influența alcoolului sau a drogurilor.

    • Utilizați mașina cu foarte mare atenție. Nu vă angrenați în nicio activitate care vă poate distrage atenția; în caz contrar, se pot înregistra pagube materiale sau vătămări corporale.

    • Înainte de a porni motorul, asigurați-vă că toate dispozitivele de acționare sunt în poziția neutră, că frâna de parcare este cuplată și că vă aflați în poziția de operare.

    • Nu transportați persoane cu mașina și țineți trecătorii și copiii departe de zona de utilizare.

    • Utilizați mașina doar în condiții bune de vizibilitate și feriți-vă de gropi și pericole ascunse.

    • Evitați să tundeți iarba în condiții de umezeală. Tracțiunea redusă poate cauza alunecarea mașinii.

    • Ţineţi mâinile și picioarele la distanţă de unitățile de tăiere.

    • Priviți în spate și în jos înainte de a conduce mașina în marșarier, pentru a vă asigura că este liberă calea.

    • Apropiați-vă cu atenție de curbele fără vizibilitate, tufișuri, copaci sau alte obiecte care vă pot afecta vizibilitatea.

    • Opriți unitățile de tăiere când nu tundeți iarba.

    • Când conduceți mașina, încetiniți și virați, traversați drumurile și trotuarele cu mare atenție. Acordați întotdeauna dreptul de trecere.

    • Operați motorul numai în zone bine ventilate. Gazele de eșapament conțin monoxid de carbon, care este letal odată ce este inhalat.

    • Nu lăsați o mașină pornită nesupravegheată.

    • Înainte de a părăsi poziția operatorului, realizați următorii pași:

      • Parcați maşina pe o suprafaţă uniformă.

      • Decuplați și coborâți unitățile de tăiere.

      • Cuplați frâna de parcare.

      • Opriţi motorul şi scoateţi cheia.

      • Așteptați până ce toate mișcările se opresc.

      • Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.

    • Operați mașina doar în condiții de vizibilitate bună și în condiții meteo corespunzătoare. Nu utilizaţi maşina dacă există riscul unor descărcări electrice.

    Sistem de protecție în caz de răsturnare (ROPS)

    • Nu îndepărtați niciuna dintre componentele ROPS de pe mașină.

    • Asigurați-vă că centura de siguranță este cuplată și că o puteți decupla rapid în caz de urgență.

    • Purtați întotdeauna centura de siguranță.

    • Verificați cu atenție dacă există obstacole deasupra capului și nu intrați în contact cu acestea.

    • Păstrați sistemul ROPS într-o stare de funcționare optimă, inspectându-l periodic pentru deteriorări și menținând toate elementele de fixare strânse.

    • Înlocuiți toate componentele ROPS deteriorate. Nu le reparați sau modificați.

    Mașinile cu o bară antiruliu pliabilă

    • Utilizați întotdeauna centura de siguranță cu bara antiruliu în poziție ridicată.

    • ROPS este un dispozitiv de siguranță integral. Mențineți o bară antiruliu pliabilă în poziția ridicată și blocată și utilizați centura de siguranță atunci când operați mașina cu bara antiruliu în poziția ridicată.

    • Coborâți o bară antiruliu pliabilă doar când este necesar. Nu purtați o centură de siguranță atunci când bara antiruliu este pliată.

    • Rețineți că nu există protecție împotriva răsturnării atunci când o bară antiruliu pliată este în poziția inferioară.

    • Verificați zona pe care o veți cosi și nu pliați niciodată o bară antiruliu pliabilă în zonele în care există pante sau apă.

    Siguranța în pantă

    • Pantele reprezintă un risc major de accidente legate de pierderea controlului și răsturnare, care pot cauza vătămări grave sau decesul. Sunteți responsabil pentru utilizarea în siguranță pe pante. Utilizarea mașinii pe o pantă necesită atenție suplimentară.

    • Evaluați starea curentă a terenului pentru a stabili dacă panta este sigură pentru utilizarea mașinii, inclusiv întregul spațiu. Dați dovadă de simț practic și o judecată bună atunci când realizați această evaluare.

    • Consultați instrucțiunile enumerate mai jos cu privire la operarea mașinii pe pante. Înainte de a utiliza mașina, verificați condițiile locului respectiv pentru a stabili dacă puteți opera mașina în condițiile din ziua respectivă și în locul respectiv. Modificările de pe teren pot duce la o schimbare legată de utilizarea în pantă a mașinii.

      • Evitați pornirea, oprirea sau virarea mașinii în pantă. Evitați să schimbați brusc viteza sau direcția. Virați ușor și treptat.

      • Nu utilizați mașina în nicio situație în care tracțiunea, direcția sau stabilitatea este sub semnul întrebării.

      • Îndepărtați sau marcați obstacole precum șanțurile, gropile, denivelările, pietrele sau alte pericole ascunse. Iarba înaltă poate ascunde obstacole. Terenul denivelat poate cauza răsturnarea mașinii.

      • Rețineți faptul că utilizarea mașinii pe iarbă udă, de-a lungul pantelor sau pe direcție descendentă poate duce la pierderea tracțiunii.

      • Fiți extrem de precaut când utilizați mașina în apropierea pantelor abrupte, șanțurilor, terasamentelor, cursurilor de apă sau altor zone periculoase. Mașina se poate răsturna brusc dacă o roată trece peste margine sau marginea cedează. Păstrați o distanță sigură între mașină și orice sursă de pericol.

      • Identificați pericolele de la baza pantei. Dacă există pericole, cosiți panta cu o mașină controlată pietonal.

      • Dacă este posibil, mențineți unitățile de tăiere coborâte la sol în timpul utilizării pe pante. Ridicarea unităților de tăiere în timpul utilizării în pantă poate genera instabilitatea mașinii.

    Reglarea barei antiruliu

    Atenţie

    Pentru evita rănirea sau decesul în urma unei răsturnări, mențineți bara antiruliu în poziția ridicată și blocată și utilizați centura de siguranță.

    Asigurați-vă că scaunul este fixat cu elementul de fixare a scaunului.

    Atenţie

    Nu există nicio protecție împotriva răsturnării atunci când bara antiruliu este coborâtă.

    • Nu utilizați mașina pe un teren denivelat sau pe un teren în pantă cu bara antiruliu coborâtă.

    • Coborâți bara antiruliu doar atunci când este absolut necesar.

    • Nu purtați centura de siguranță atunci când bara antiruliu este coborâtă.

    • Conduceți încet și cu grijă.

    • Ridicați bara antiruliu imediat ce permite spațiul.

    • Verificați cu atenție dacă aveți spațiu suficient deasupra (adică atenție la ramuri, cadre de uși sau cabluri electrice) înainte de deplasarea pe sub obiecte și nu intrați în contact cu acestea.

    Important: Utilizați întotdeauna centura de siguranță atunci când bara antiruliu este blocată în poziție ridicată. Nu utilizați centura de siguranță atunci când bara antiruliu este coborâtă.

    Coborârea barei antiruliu

    1. Parcați mașina pe o suprafață uniformă, coborâți unitățile de tăiere, cuplați frâna de parcare, opriţi motorul şi scoateţi cheia.

    2. Îndepărtați agrafele de la știfturile barei antiruliu de pe suporții pivotanți ai cadrului inferior al barei antiruliu (Figura 29).

      g348267
    3. În timp ce susțineți greutatea barei de rulare superioare, îndepărtați știfturile barei de rulare din suporții pivotanți (Figura 29).

    4. Coborâți cu atenție bara antiruliu superioară, până când aceasta se sprijină pe opritori.

    5. Introduceți știfturile barei antiruliu în orificiile inferioare ale suporților pivotanți (Figura 30).

      g348269
    6. Fixați cu agrafele știfturile barei antiruliu la suporții pivotanți.

    Ridicarea barei antiruliu

    1. Îndepărtați agrafele care fixează știfturile barei antiruliu pe suporții pivotanți ai cadrului inferior al barei antiruliu.

    2. Îndepărtați știfturile barei antiruliu de pe suporții pivotanți (Figura 31).

      g348269
    3. Ridicați bara antiruliu superioară până când orificiile acesteia se aliniază cu suporții pivotanți (Figura 32).

      g348268
    4. Introduceți știfturile barei antiruliu în orificiile superioare ale suporților pivotanți și barei antiruliu superioare (Figura 32).

    5. Fixați știfturile barei antiruliu la suporții pivotanți cu agrafele (Figura 32).

    Pornirea și oprirea motorului

    Important: Dacă porniți motorul pentru prima dată, dacă motorul s-a oprit din cauza lipsei de combustibil sau dacă ați efectuat lucrări de întreținere la sistemul de combustibil, trebuie să curățați sistemul de combustibil înainte de a porni motorul; consultați Purjarea sistemului de combustibil.

    Atenţie

    Utilizarea mașinii într-o manieră nesigură poate duce la vătămări corporale.

    Înainte de a porni motorul, asigurați-vă că sunt îndeplinite următoarele condiții:

    • Nu există trecători în zonă.

    • Sistemul de acționare a unității de tăiere este decuplat.

    • Frâna de parcare este cuplată.

    • Pedalele de tracțiune sunt în poziția neutră.

    Important: Această mașină este prevăzută cu o funcție de blocare a pornirii motorului; consultați Înțelegerea elementelor de control cu condiția prezenței operatorului.

    Pornirea motorului

    1. Așezați-vă pe scaun, eliberați pedalele de tracțiune, astfel încât acestea să revină în poziția NEUTRă, cuplați frâna de parcare și setați accelerația în poziția de 70%.

    2. Rotiți cheia de contact în poziția FUNCțIONARE (Figura 33).

      Note: Se aprind lămpile de avertizare cu privire la presiunea uleiului de motor și starea de încărcare a bateriei.

      g348086
    3. Dacă motorul este rece, rotiți cheia de contact în poziția PREîNCăLZIRE și mențineți cheia în poziție timp de 5 secunde.

      Note: Este activată bujia incandescentă și este aprins indicatorul luminos.

    4. Rotiți cheia în poziția de pornire, porniți motorul și eliberați cheia.

      Important: Nu porniți motorul mai mult de 15 secunde.

    5. Dacă motorul este rece, lăsați-l să funcționeze la ralanti până când se încălzește.

    Atenţie

    O lampă de avertizare aprinsă poate indica o problemă gravă care ar putea cauza vătămări corporale.

    Când motorul funcționează normal trebuie să se stingă toate lămpile de avertizare. Dacă se aprinde o lampă de avertizare, opriți imediat motorul și reparați mașina înainte de a porni motorul.

    Oprirea motorului

    1. Eliberați pedalele de tracțiune, astfel încât acestea să revină în poziția NEUTRă, cuplați frâna de parcare și coborâți unitățile de tăiere.

    2. Deplasați maneta de accelerație în poziția de ralanti și lăsați motorul să funcționeze la ralanti timp de 5 minute.

    3. Rotiţi cheia de contact în sensul acelor de în poziţia STOP.

      Dacă motorul nu se oprește atunci când cheia de contact este rotită în poziția STOP, acționați spre față maneta de oprire a motorului (Figura 34).

      Atenţie

      Contactul cu piesele fierbinți sau mobile poate duce la vătămare personală.

      Ţineţi toate părțile corpului la distanţă de componentele fierbinţi sau mobile ale motorului.

      g014563

    Utilizarea unităţilor de tăiere

    Reglarea deflectoarelor de iarbă

    Reglați deflectoarele de iarbă spate cât mai jos posibil, astfel încât iarba tăiată să fie descărcată pe sol fără a restricționa iarba care iese din unitatea de tăiere (Figura 35).

    Note: Poziționați întotdeauna corect deflectoarele de iarbă spate.

    g327581

    Reglarea corecției înălțimii de tăiere pentru unitatea de tăiere centrală

    Cu toate unitățile de tăiere setate la același înălțime de tăiere, așa cum arată inelele indicatoare, unitatea de tăiere centrală poate asigura un finisaj al tunderii mai mare în comparație cu unitățile de tăiere din stânga și din dreapta. Mașina trage unitatea de tăiere centrală, dar împinge unitățile de tăiere din stânga și din dreapta; aceasta afectează unghiul față de sol al unității de tăiere. Valoarea diferenței înălțimii de tăiere care rezultă în urma acestui efect este, de asemenea, influențată de teren, dar puteți obține rezultate satisfăcătoare setând o înălțime de tăiere mai mică la nivelul inelului indicator al unității de tăiere centrale comparativ cu setările unității de tăiere din stânga și din dreapta.

    Controlul poziției unităților de tăiere individuale

    Utilizați cele 3 comutatoare de control al ridicării pentru a ridica sau a coborî unitățile de tăiere în mod independent.

    Coborârea unităţii de tăiere

    1. Apăsați comutatorul de acţionare pentru unitatea de tăiere în poziția ROTIRE îN FAță.

    2. Apăsați în față comutatorul de control al ridicării și eliberați-l.

      Note: Unitatea de tăiere este cuplată atunci când se află la aproximativ 150 mm deasupra nivelului solului. Unitatea de tăiere este în modul flotare” și urmează contururile solului.

      Note: Comutatorul de control al ridicării revine automat în poziție (NEUTRU) atunci când îl eliberați.

      g348146

    Ridicarea unităţii de tăiere

    1. Trageți și mențineți comutatorul de control al ridicării.

    2. Eliberați comutatoarele de control al ridicării atunci când unitățile de tăiere sunt la înălțimea necesară.

    Note: Comutatorul de control al ridicării revine automat în poziție (NEUTRU) atunci când îl eliberați și brațele unității de tăiere sunt blocate hidraulic în poziție.

    Ridicarea unităţilor de tăiere

    Ridicare cu limitare automată

    Atunci când comutatorul de acţionare pentru unitatea de tăiere este în poziția PORNIT și unitățile de tăiere sunt coborâte, deplasați în spate pentru scurt timp cele 3 comutatoare de control al ridicării (Figura 37).

    Note: Unitățile de tăiere se opresc imediat și se ridică la aproximativ 150 mm deasupra nivelului solului.

    g348318

    Ridicare cu limitare automată la marșarier

    Cu funcția de ridicare cu limitare automată la marșarier activată, conducerea mașinii în marșarier face ca unitățile de tăiere să se ridice automat în poziția de ridicare limitată.

    Important: Unitățile de tăiere continuă să funcționeze în timpul deplasării în marșarier, cu funcția de ridicare cu limitare automată la marșarier activată.

    Utilizarea mașinii cu funcția de ridicare cu limitare automată la marșarier activată

    1. Apăsați comutatorul de ridicare cu limitare automată la marșarier în poziția PORNIT (Figura 38).

      g348147
    2. Cu unitățile de tăiere coborâte și în funcțiune, conduceți mașina în marșarier.

      Note: Unitățile de tăiere se ridică automat la aproximativ 150 mm deasupra nivelului solului.

    3. Conduceți mașina în față.

      Note: Unitățile de tăiere coboară și revin la poziția de flotare.

    4. Pentru a opri ridicarea cu limitare automată la marșarier, apăsați comutatorul de ridicare cu limitare automată la marșarier în poziția OPRIT (Figura 38).

    Sistem de acţionare pentru unitatea de tăiere

    Sistemul de acționare pentru unitatea de tăiere este activat doar atunci când vă așezați pe scaunul operatorului; consultați Înțelegerea elementelor de control cu condiția prezenței operatorului.

    g348287

    Activarea sistemului de acționare pentru unitatea de tăiere pentru rotirea în față

    Apăsați partea superioară a comutatorului de acționare pentru unitatea de tăiere în poziția pentru rotirea în față (Figura 39).

    Activarea sistemului de acționare pentru unitatea de tăiere pentru rotirea în marșarier

    Apăsați partea inferioară a comutatorului de acționare pentru unitatea de tăiere în poziția pentru rotirea în marșarier (Figura 39).

    Decuplarea tuturor sistemelor de acționare pentru unitățile de tăiere

    Apăsați comutatorul de acționare pentru unitatea de tăiere în poziția centrală (Figura 39).

    Coborârea unităţilor de tăiere

    Apăsați comutatorul de acționare pentru unitatea de tăiere în poziția pentru rotirea în față. Apăsați comutatorul (comutatoarele) de control al ridicării în poziția COBORâRE. Unitățile de tăiere funcționează atunci când se află la aproximativ 150 mm deasupra nivelului solului.

    Reglarea transferului de greutate/asistență la tracțiune

    Un sistem hidraulic de transfer al greutății variabil asigură o aderență îmbunătățită a anvelopelor pe suprafața ierbii - asistență la tracțiune.

    Presiunea hidraulică din sistemul de ridicare a unității de tăiere asigură o forță de ridicare care reduce greutatea unităților de tăiere la sol și transferă greutatea în jos, către anvelope. Această acțiune este cunoscută sub numele de transfer de greutate.

    Note: Reglați valoarea transferului de greutate pentru a se potrivi condițiilor de operare.

    1. Parcați mașina pe o suprafață uniformă, cuplați frâna de parcare, coborâți unitățile de tăiere la sol și așteptați ca toate piesele în mișcare să se oprească.

      g348285g348284
    2. În partea stângă a mașinii, sub compartimentul de depozitare, slăbiți roata de blocare a colectorului de transfer a greutății cu ½ de rotație în sens invers acelor de ceasornic în timp ce țineți ferm roata manuală (Figura 40).

    3. Rotiți roata manuală de transfer de greutate (Figura 40) după cum urmează:

      • în sens invers acelor de ceasornic pentru a reduce transferul de greutate

      • în sensul acelor de ceasornic pentru a mări transferul de greutate

      Note: Setarea recomandată pentru transferul greutății/asistența la tracțiune este mărirea transferului de greutate până când unitățile de tăiere încep să se ridice, apoi rotiți roata manuală cu ½ tură în sens invers acelor de ceasornic.

    4. Strângeți roata de blocare (Figura 40).

    Eliminarea blocajelor unităţilor de tăiere

    Atenţie

    Nu încercați niciodată să rotiți manual unitățile de tăiere. Presiunea reziduală din sistemul hidraulic poate face ca unitățile de tăiere să se rotească brusc atunci când eliberați blocajul, ceea ce poate cauza răniri grave.

    • Purtați întotdeauna mănuși de protecție și folosiți un instrument adecvat din lemn rezistent.

    • Asigurați-vă că instrumentul din lemn se potrivește între lame și prin cilindru și este suficient de lung pentru a fi utilizat ca pârghie pentru a elimina blocajul.

    1. Parcați maşina pe o suprafaţă uniformă.

    2. Deplasați pedala de tracțiune în poziția NEUTRă, cuplați frâna de parcare și opriți unitățile de tăiere.

    3. Coborâți unitățile de tăiere pe sol sau blocați-le în siguranță în pozițiile de transport.

    4. Opriți motorul, scoateți cheia și așteptați până ce piesele mobile se opresc.

    5. Deconectați toate dispozitivele de stocare a energiei.

    6. Verificați dacă toate piesele în mișcare sunt staționare.

    7. Folosind un instrument adecvat din lemn rezistent, îndepărtați blocajul. Asigurați-vă că instrumentul din lemn este susținut corespunzător la nivelul unității de tăiere și evitați utilizarea unei forțe excesive pentru a preveni deteriorarea.

    8. Îndepărtați instrumentul din lemn de la unitatea de tăiere înainte de a porni motorul.

    9. Dacă este necesar, reparați sau reglați unitatea de tăiere.

    Indicaţii de exploatare

    Familiarizarea cu mașina

    Înainte de a tunde iarba, exersați operarea mașinii într-o zonă deschisă. Porniți și opriți motorul. Deplasați-vă în față și în marșarier. Coborâți și ridicați unitățile de tăiere și cuplați-le și decuplați-le. Când simțiți că v-ați familiarizat cu mașina, exersați operarea în rampă și în pantă.

    Înțelegerea sistemului de avertizare

    Dacă o lampă de avertizare se aprinde în timpul operării, opriți mașina imediat și remediați problema, înainte de a continua operarea mașinii. Pot apărea deteriorări grave dacă veți continua să utilizați mașina care prezintă o defecțiune.

    Tundereaierbii

    Pentru a menține calitatea înaltă a tăierii, mențineți o viteză de rotație cât mai mare posibil a unităților de tăiere. Pentru aceasta este necesară o turație mare a motorului.

    Performanța de tundere a ierbii este optimă atunci când lucrați în sens contrar liniei ierbii. Pentru a profita de acest efect, alternați sensul de tăiere a ierbii între treceri.

    Aveți grijă să nu lăsați fâșii de iarbă netăiate la suprapunerea din punctele dintre unitățile de tăiere adiacente, evitând virajele strânse.

    Maximizarea calității de tundere a ierbii

    Calitatea de tundere a ierbii scade atunci când viteza de înaintare este prea mare. Asigurați întotdeauna un echilibru între calitatea și viteza de tundere a ierbii necesară și setați viteza de înaintare în consecință.

    Maximizarea eficienţei motorului

    Nu lăsați motorul să funcționeze sub o sarcină mare la turații prea mici. Dacă observați că motorul începe să funcționeze greu, reduceți viteza de înaintare sau măriți înălțimea de tăiere. Asiguraţi-vă că lamele unităţilor de tăiere sunt ascuțite.

    Conducerea mașinii în modul transport

    Important: Aveți grijă când conduceți mașina peste obstacole, cum ar fi bordurile de pe marginea drumului.Conduceți întotdeauna cu viteză mică peste obstacole pentru a preveni deteriorarea anvelopelor, a roților și a sistemului de direcție. Asigurați-vă că anvelopele sunt umflate la presiunea recomandată.

    Decuplați întotdeauna sistemul de acționare a unității de tăiere când conduceți mașina în zone fără iarbă. Iarba lubrifiază tăișul lamelor în timpul cositului. Dacă unitățile de tăiere sunt puse în funcțiune atunci când nu cosiți, are loc încălzirea excesivă, fiind cauzată uzura rapidă. Din acest motiv, reduceți viteza de tundere atunci când lucrați în zone cu iarbă puțină sau când iarba este uscată. Aveți grijă când conduceți între obiecte, astfel încât să nu deteriorați accidental mașina sau unitățile de tăiere.

    Utilizarea screperelor pentru rolele spate

    Pentru evacuarea optimă a ierbii, îndepărtați screperele pentru rolele spate, în cazul în care condițiile permit.

    Dacă pe role încep să se acumuleze noroi și iarbă, montați screperele. Tensionați corect firele screperelor atunci când le montați.

    După utilizare

    Siguranța generală

    • Parcați maşina pe o suprafaţă uniformă.

    • Decuplați și coborâți unitățile de tăiere.

    • Cuplați frâna de parcare.

    • Opriţi motorul şi scoateţi cheia.

    • Așteptați până ce toate mișcările se opresc.

    • Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.

    • Curățați iarba și reziduurile de pe unitățile de tăiere, transmisii, tobele de eșapament, ecranele de răcire și compartimentul motorului pentru a ajuta la prevenirea incendiilor. Curățați scurgerile de ulei sau combustibil.

    • Decuplați dispozitivele de acționare ale dispozitivelor de atașare oricând transportați sau nu utilizați mașina.

    • Întrețineți și curățați centura (centurile) de siguranță, după cum este necesar.

    • Nu depozitați mașina sau recipientul cu combustibil într-o zonă cu o flacără deschisă, scântei sau o lampă martor, precum pe un boiler sau alte dispozitive electrice.

    Identificarea punctelor de legare

    g280193

    Transportul mașinii

    • Utilizați rampe de lățime completă pentru a încărca mașina pe o remorcă sau un camion.

    • Fixați mașina în siguranță.

    Tractarea mașinii

    Asigurați-vă că vehiculul tractor poate controla greutatea combinată a ambelor vehicule; consultați Specificaţii.

    Ridicarea unităţilor de tăiere

    Ori de câte ori este posibil, ridicați și blocați unitățile de tăiere înainte de a tracta mașina.

    Eliberarea frânelor motorului de roată

    1. Cuplați frâna de parcare și blocați roțile vehiculului tractor.

    2. Blocați roțile din față ale mașinii.

    3. Ridicați platforma în față; consultați Ridicarea platformei.

    4. Îndepărtați cele 2 șuruburi (12 x 40 mm) și 2 șaibe (12 mm) depozitate în șinele de susținere a platformei (Figura 42).

      g292366
    5. Conectați o bară de tractare rigidă între inelul de tractare din față al mașinii și vehiculul de tractare (Figura 43).

      g328268
    6. Îndepărtați dopul cu cap hexagonal de la ansamblul frânei motorului de roată dreapta față (Figura 44).

      g292377
    7. Montați un șurub (12 x 40 mm) și o șaibă (12 mm) în orificiul din centru plăcii de capăt a motorului (Figura 45).

      g014451
    8. Strângeți șurubul din orificiul filetat din pistonul de frână până când este eliberată frâna(Figura 45).

    9. Repetați pașii 6 - 8 pentru frâna din partea stângă a mașinii.

    Efectuarea unui bypass pentru pompa de transmisie

    1. Dezafectați sistemul hidraulic de frânare de serviciu rotind cu maxim 3 ture supapa de bypass (situată sub pompa de transmisie) în sens invers acelor de ceasornic (Figura 46).

      Mașina de tuns iarba are acum starea de roată liberă și poate fi tractată pe o distanță scurtă la viteză mică.

      Important: Trebuie să direcționați manual mașina în timp ce este tractată. Când motorul este oprit, nu există asistență hidraulică de direcție, volanul mașinii se rotește greu.

      g014450
    2. Coborâți și blocați platforma; consultați Coborârea platformei.

    3. Îndepărtați calele pentru roți.

    Tractarea mașinii

    Important: Nu împingeți sau tractați mașina mai repede de 3 până la 5 km/h sau pentru o durată mai mare de 3 minute; în caz contrar, pot apărea defecțiuni interne.

    • Utilizați inelul de tractare din față pentru a tracta mașina.

    • Tractați mașina pe o distanță scurtă, cu viteză mică, timp de cel mult 3 minute.

    Repunerea în funcțiune a pompei de transmisie

    1. Blocați roțile față.

    2. Ridicați platforma în față; consultați Ridicarea platformei.

    3. Închideți supapa de bypass de pe pompa de transmisie (Figura 47) rotind-o în sensul acelor de ceasornic.

      g014450

    Repunerea în funcțiune a frânelor

    1. Îndepărtați șurubul (12 x 40 mm) și piulița (12 mm) de la orificiul din centru plăcii de capăt a motorului (Figura 48).

      g014451
    2. Montați dopul cu cap hexagonal în place de capăt a motorului (Figura 49).

      g292377
    3. Repetați pașii 1 - 2 pentru frâna din partea cealaltă a mașinii.

    4. Îndepărtați calele pentru roți.

    5. Deconectați bara de tractare.

      Note: Transmisia și frânele sunt gata de funcționare.

    6. Depozitați cele 2 șuruburi (12 x 40 mm) și 2 șaibe (12 mm) în șinele de susținere a platformei (Figura 49).

      g292366
    7. Coborâți platforma; consultați Coborârea platformei.

    8. Deconectați vehiculul de tractare.

    9. Verificați funcționarea frânei mașinii.

      Atenţie

      Utilizarea mașinii fără ca sistemul de frânare să funcționeze corect vă poate face să pierdeți controlul asupra acesteia, ducând la rănirea gravă a dumneavoastră și a celor din jur.

      Înainte de a utiliza mașina, asigurați-vă că sistemul de frânare funcționează corect. Efectuați verificările inițiale, conducând mașina la viteză mică. Nu utilizați mașina dacă sistemul de frânare este deteriorat sau deconectat.

    Întreţinere

    Descărcați gratuit schema electrică sau hidraulică, accesând www.toro.com/en-gb și căutând documentele necesare pentru mașina dumneavoastră în linkul Manuale de pe pagina principală.

    Note: Determinaţi partea stângă şi dreaptă a maşinii din poziţia de operare normală.

    Siguranță în timpul întreținerii

    • Înainte de a părăsi poziția operatorului, realizați următorii pași:

      • Parcați maşina pe o suprafaţă uniformă.

      • Decuplați și coborâți unitățile de tăiere.

      • Cuplați frâna de parcare.

      • Opriţi motorul şi scoateţi cheia.

      • Așteptați până ce toate mișcările se opresc.

      • Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.

    • Lăsați componentele mașinii să se răcească înainte de a realiza lucrările de întreținere.

    • Dacă este posibil, nu efectuați lucrări de întreținere cu motorul în funcțiune. Păstrați distanța față de piesele mobile.

    • Sprijiniți mașina cu cricuri tip capră ori de câte ori lucrați sub mașină.

    • Depresurizați cu grijă componentele cu energie stocată.

    • Mențineți toate componentele mașinii în stare bună de funcționare și bine fixate.

    • Înlocuiți toate autocolantele uzate sau deteriorate.

    • Pentru a asigura performanța optimă și sigură a mașinii, utilizați doar piese de schimb originale Toro. Piesele de schimb ale altor producători pot fi periculoase și pot anula garanția produsului.

    Program(e) de întreţinere recomandat(e)

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După prima oră
  • Strângeți prezoanele.
  • După primele 10 ore
  • Strângeți prezoanele.
  • După primele 50 ore
  • Schimbați uleiul de motor și filtrul.
  • Verificați turația motorului (la ralanti și la accelerare maximă).
  • Verificați starea și tensionarea curelei alternatorului.
  • Schimbați filtrul pentru lichidul de transmisie.
  • Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați nivelul de combustibil.
  • Verificați elementele de control cu condiția prezenței operatorului.
  • Verificarea presiunii din anvelope.
  • Lubrifiați fitingurile de lubrifiere.Lubrifiați rulmenții, bucșele și punctele de articulație imediat după fiecare spălare, indiferent de intervalul de service.
  • Verificați indicatorul privind blocarea filtrului de aer.
  • Verificaţi nivelul uleiului de motor.
  • Verificaţi nivelul lichidului de răcire.
  • Îndepărtați reziduurile de pe ecran, răcitoarele de ulei și radiator (mai frecvent în condiții de funcționare care implică murdărie).
  • Verificarea conductelor și furtunurilor hidraulice.
  • Verificați nivelul de ulei hidraulic.
  • Verificați centura (centurile) de siguranță pentru a descoperi urme de uzură, tăieturi și alte deteriorări. Înlocuiți centura (centurile) de siguranță dacă vreo componentă nu funcționează corect.
  • Verificați elementele de fixare ale mașinii.
  • La intervale de 50 de ore
  • Lubrifiați fitingurile de lubrifiere.Lubrifiați rulmenții, bucșele și punctele de articulație imediat după fiecare spălare, indiferent de intervalul de service.
  • Întrețineți bateria.(sau săptămânal, oricare eveniment survine primul)
  • Strângeți prezoanele.
  • La intervale de 100 de ore
  • Verificați sistemul de avertizare cu privire la supraîncălzirea motorului.
  • Verificați furtunurile sistemului de răcire.
  • Verificați starea și tensionarea curelei alternatorului.
  • La intervale de 150 de ore
  • Schimbați uleiul de motor și filtrul.
  • La intervale de 250 de ore
  • Verificați cablul de control al transmisiei.
  • Verificați furtunurile sistemului de răcire.
  • La intervale de 400 de ore
  • Verificați turația motorului (la ralanti și la accelerare maximă).
  • Înlocuiți filtrul de combustibil.
  • Verificați conductele de combustibil și racordurile pentru deteriorări, defecțiuni sau racorduri slăbite.
  • La intervale de 500 de ore
  • Înlocuiți filtrul de aer primar.
  • Verificați sistemul de electric.
  • Verificați alinierea roților spate.
  • Dacă nu utilizați uleiul hidraulic recomandat sau ați umplut vreodată rezervorul cu un ulei alternativ, înlocuiți filtrul de retur ulei hidraulic.
  • Schimbați filtrul pentru lichidul de transmisie.
  • Dacă nu utilizați uleiul hidraulic recomandat sau dacă ați umplut rezervorul cu un ulei alternativ, înlocuiți uleiul hidraulic.
  • La intervale de 1.000 de ore
  • Dacă utilizați uleiul hidraulic recomandat, înlocuiți filtrul de retur ulei hidraulic.
  • Dacă utilizați uleiul hidraulic recomandat, înlocuiți uleiul hidraulic.
  • La intervale de 1.500 de ore
  • Purjați și înlocuiți lichidul de răcire.
  • La fiecare 2 ani
  • Înlocuiți amortizorul pentru transmisie.
  • Înlocuiți toate furtunurile mobile.
  • Înlocuiți cablul transmisiei.
  • Listă de verificare pentru întreținerea zilnică

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificarea presiunii din anvelope.
  • Copiați această pagină pentru utilizare de rutină.

    Verificări de întreținerePentru săptămâna:
    LuniMarțiMiercuriJoiVineriSâmbătăDuminică
    Verificați funcționarea sistemului de blocare de siguranță.       
    Verificați funcționarea frânei.       
    Verificaţi nivelul uleiului de motor și al combustibilului.       
    Verificați indicatorul privind restricția filtrului de aer.       
    Verificați dacă există resturi pe radiator și ecran.       
    Verificați dacă există sunete neobișnuite produse de motor.1       
    Verificați dacă există sunete neobișnuite la funcționare.       
    Verificați nivelul de ulei hidraulic din sistem.       
    Verificați furtunurile hidraulice pentru deteriorări.       
    Verificați dacă există scurgeri de lichide.       
    Verificarea presiunii din anvelope.       
    Verificați funcționarea instrumentului.       
    Verificați reglarea alinierii dintre cilindru și contracuţit.       
    Verificați reglarea înălțimii de tăiere.       
    Verificați dacă toate fitingurile de lubrifiere sunt lubrifiate corespunzător.2       
    Retușați vopseaua deteriorată.       

    1. Verificați bujia incandescentă și duzele injectoarelor dacă se observă o pornire grea, exces de fum sau rulare dificilă.

    2. Imediat după fiecare spălare, indiferent de intervalul menționat

    Notare pentru zonele de interes

    Verificare efectuată de către:
    ElementDatăInformații
    1  
    2  
    3  
    4  
    5  

    Important: Consultaţi manualul operatorului motorului pentru proceduri de întreţinere suplimentare.

    Proceduri permanente

    Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere

    1. Parcați maşina pe o suprafaţă uniformă.

    2. Cuplați frâna de parcare.

    3. Coborâți unitățile de tăiere.

    4. Opriţi motorul şi scoateţi cheia.

    5. Așteptați până ce toate mișcările se opresc.

    6. Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, efectuarea lucrărilor de service sau curățarea acesteia.

    Ridicarea platformei

    1. Deplasați mânerul elementului de fixare a platformei (Figura 51) spre partea din față a mașinii până când cârligele eliberează bara de blocare.

      g290373
    2. Ridicați platforma (Figura 52).

      Note: Cilindrul de ridicare cu gaz asistă ridicarea platformei.

      g290372

    Coborârea platformei

    Atenţie

    Utilizarea mașinii cu platforma deblocată vă poate face să pierdeți controlul asupra acesteia, ducând la rănirea gravă a dumneavoastră și a celor din jur.

    Nu utilizați niciodată mașina fără a verifica mai întâi dacă mecanismul de blocare a platformei operatorului este complet cuplat și în stare bună de funcționare.

    1. Coborâți platforma cu grijă (Figura 53).

      Note: Cilindrul de ridicare cu gaz ajută la susținerea platformei.

      g290371
    2. Pe măsură ce platforma se apropie de poziția complet coborâtă, deplasați mânerul de blocare a platformei (Figura 54) spre partea din față a mașinii.

      Note: Astfel, cârligele vor elibera bara de blocare.

      g290369
    3. Coborâți complet platforma și deplasați mânerul de blocare a platformei spre partea din spate a mașinii până când cârligele cuplează complet bara de blocare (Figura 55).

      g290370

    Îndepărtarea compartimentului de depozitare

    1. Deschideți ușa compartimentului de depozitare din partea stângă a platformei operatorului (Figura 56).

      g348234
    2. Îndepărtați cele 3 butoane 3 șaibe care fixează compartimentul de depozitare pe mașină și îndepărtați compartimentul (Figura 56).

    Montarea compartimentului de depozitare

    1. Aliniați orificiile din partea inferioară a compartimentului de depozitare cu orificiile din suporții șasiului.

    2. Asamblați compartimentul de depozitare la mașină cu cele 3 butoane și 3 șaibe (Figura 57)

      g348233
    3. Închideți ușa compartimentului de depozitare.

    Localizarea punctelor de ridicare

    Note: Utilizați cricuri pentru susținerea mașinii, atunci când o ridicați.

    Atenţie

    Cricurile mecanice sau hidraulice pot să nu susțină mașina și să cauzeze vătămări corporale grave.

    Folosiți suporturi tip capră pentru susținerea mașinii.

    • Față - sub elementul de montare a brațului față

    • Spate - tubul axului pe axul spate

    g014447

    Ridicarea mașinii de tuns iarba de pe sol

    Atenţie

    Dacă intrați sub mașină în timp ce funcționează motorul, puteți fi rănit grav sau ucis.

    • Nu intrați niciodată sub mașină în timp ce este pornit motorul.

    • Nu porniți niciodată motorul când cineva se află sub mașină.

    Important: Înainte de a ridica mașina de tuns iarba, asigurați-vă că echipamentul de ridicare este în stare bună și că poate susține greutatea mașinii în siguranță.Capacitate minimă de ridicare: 2.000 kg

    1. Parcați maşina pe o suprafaţă uniformă.

    2. Cuplați frâna de parcare.

    3. Opriţi motorul şi scoateţi cheia din contact.

    4. Asigurați-vă că solul de sub dispozitivul de ridicare este plan și ferm.

    5. Aliniați și asigurați-vă că echipamentul de ridicare este fixat pe unul dintre punctele de ridicare ale mașinii; consultați Localizarea punctelor de ridicare.

    6. Dacă ridicați partea din față a mașinii, blocați roțile din spate pentru a preveni deplasarea mașinii.

      Note: Frâna de parcare acționează doar asupra roților din față.

    7. Sprijiniți mașina cu cricuri.

    Lubrifiere

    Lubrifierea rulmenților, bucșelor și pivoților

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Lubrifiați fitingurile de lubrifiere.Lubrifiați rulmenții, bucșele și punctele de articulație imediat după fiecare spălare, indiferent de intervalul de service.
  • La intervale de 50 de ore
  • Lubrifiați fitingurile de lubrifiere.Lubrifiați rulmenții, bucșele și punctele de articulație imediat după fiecare spălare, indiferent de intervalul de service.
  • Important: Lubrifiați rulmenții, bucșele și punctele de articulaţie imediat după fiecare spălare, indiferent de intervalul de service specificat.

    Specificație lubrifiant: lubrifiant cu litiu nr. 2.

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere.

    2. Folosiți o pompă de lubrifiant pentru dispozitivele de reglare a înălțimii de tăiere și 3 pompe de lubrifiant pentru toate celelalte fitinguri de lubrifiere.

      • Consultați Figura 59 pentru locațiile fitingurilor de lubrifiere.

      • Înlocuiți toate fitingurile de lubrifiere deteriorate.

    g034909

    Întreţinere motor

    Siguranța motorului

    • Opriți motorul înainte de a verifica uleiul sau de a adăuga ulei în carter.

    • Nu modificați viteza regulatorului motorului și nu supraturați motorul.

    Verificarea sistemului de avertizare cu privire la supraîncălzirea motorului

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 100 de ore
  • Verificați sistemul de avertizare cu privire la supraîncălzirea motorului.
    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere.

    2. Deblocați și deschideți capota.

    3. Rotiți cheia de contact în poziția FUNCțIONARE.

      Note: Nu porniţi motorul.

    4. În partea stângă a motorului, deconectați terminalul firului roșu/albastru de la comutatorul de temperatură a motorului (Figura 60).

      g348369g014437
    5. Conectați terminalul metalic al acestui fir la un punct de legare la masă adecvat, asigurându-vă că suprafețele metalice au un contact bun.

      Note: Claxonul sună și se aprinde lampa de avertizare cu privire la temperatura lichidului de răcire a motorului pentru a confirma funcționarea.

      Important: Dacă sistemul funcționează defectuos, efectuați reparații înainte de a utiliza mașina de tuns iarba.

    6. Rotiți cheia de contact în poziția STOP și îndepărtați-o.

    7. Închideți și blocați capota.

    Verificarea indicatorului privind blocarea filtrului de aer

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați indicatorul privind blocarea filtrului de aer.
    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere.

    2. Deblocați și deschideți capota.

    3. Verificați indicatorul privind blocarea filtrului de aer (Figura 61).

      Important: Dacă indicatorul este roșu, verificați filtrul de aer primar și înlocuiți-l dacă este murdar sau deteriorat; consultați Înlocuirea filtrului de aer primar.

      g348379
    4. Dacă indicatorul privind blocarea filtrului nu este roșu, închideți capota.

    5. Închideți și blocați capota.

    Înlocuirea filtrului de aer primar

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 500 de ore
  • Înlocuiți filtrul de aer primar.
  • Verificați dacă există deteriorări la nivelul corpului filtrului de aer care ar putea cauza o scurgere de aer. Înlocuiți corpul filtrului de aer dacă este deteriorat. Verificați întregul sistem de admisie pentru a descoperi eventuale scurgeri, deteriorări sau cleme de furtun slăbite.

    Note: Efectuați lucrări de întreținere pentru filtrul de aer primar atunci când indicatorul privind blocarea filtrului (Figura 61) este roșu. Schimbarea frecventă filtrului de aer nu face decât să mărească pericolul de pătrundere a murdăriei în motor, atunci când este scos filtrul.

    Important: Asigurați-vă de amplasarea corectă a capacului și de faptul că etanșează perfect corpul filtrului de aer.

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere.

    2. Deblocați și deschideți capota.

    3. Înainte de a îndepărta capacul filtrului de aer, utilizați aer de joasă presiune (2,8 bar, curat și uscat) pentru a ajuta la îndepărtarea acumulărilor mari de reziduuri dintre exteriorul filtrului primar și recipient.

      Note: Acest proces de curățare previne pătrunderea reziduurilor în zona de admisie atunci când este îndepărtat filtrul.

      Important: Evitați utilizarea aerului de înaltă presiune, care ar putea forța murdăria să treacă prin filtru în zona de admisie.

      g348394
    4. Îndepărtați capacul filtrului de aer de pe corpul acestuia.

    5. Îndepărtați filtrul de aer primar (Figura 62).

      Important: Nu curățați și reutilizați un element uzat din cauza posibilei deteriorări a elementului de filtrare.

    6. Verificați noul filtru pentru a descoperi eventuale deteriorări din timpul transportului, verificând partea exterioară a etanșării filtrului și corpului acestuia.

      Important: Nu utilizați un produs deteriorat.

    7. Introduceți noul filtru, presând pe marginea exterioară a acestuia pentru a-l amplasa în recipient.

      Important: Nu presați la nivelul centrului flexibil al filtrului.

    8. Curățați orificiul pentru eliminarea murdăriei de pe capacul filtrului de aer. Îndepărtați valva de ieșire din cauciuc de la capac, curățați cavitatea din valvă și montați valva de ieșire la capacul filtrului de aer.

    9. Aliniați orificiului de evacuare a murdăriei de pe capacul filtrului de aer într-o poziție între cea corespunzătoare orei 3 și orei 5 când este privit de la capăt, montați capacul la recipient și fixați capacul.

    10. Închideți și blocați capota.

    Înlocuirea filtrului de siguranță

    În interiorul filtrului de aer primar există un element de filtrare de siguranță, secundar, pentru a preveni pătrunderea în motor a prafului dislocat și a altor elemente în timp ce se schimbă elementul principal.

    Înlocuiți filtrul de siguranță; nu-l curățați niciodată.

    Important: Nu încercați niciodată să curățați filtrul de siguranță. Dacă filtrul de siguranță este murdar, înseamnă că filtrul primar este deteriorat. Înlocuiți ambele filtre.

    g348395

    Întreținerea uleiului de motor

    Specificații privind uleiul

    Utilizați ulei de motor de înaltă calitate, care îndeplinește următoarele specificații:

    • Nivel necesar clasificare API: CH-4 sau superior

    • Ulei preferat: SAE 15W-40 (peste 0°F)

    • Ulei alternativ: SAE 10W-30 sau 5W-30 (toate temperaturile)

    Uleiul de motor Toro Premium este pus la dispoziție de furnizorii autorizați Toro, cu diferite clase de vâscozitate: 15W-40 sau 10W-30. Consultați Catalogul de piese de schimb pentru numerele de piesă.

    Verificarea nivelului uleiului de motor

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificaţi nivelul uleiului de motor.
  • Important: Verificaţi zilnic nivelul uleiului de motor. Dacă nivelul uleiului de motor depășește marcajul full (plin) de pe jojă, uleiul de motor poate fi diluat cu combustibil.Dacă nivelul uleiului de motor depășește marcajul full (plin), schimbați uleiul de motor.

    Cel mai bun moment pentru a verifica uleiul de motor este atunci când motorul este rece, înainte de a fi pornit la începutul zilei. Dacă a fost deja pornit, lăsați uleiul să se scurgă înapoi în carter timp de cel puțin 10 minute înainte de a verifica. Dacă nivelul uleiului este la sau sub marcajul Add (adaugă) de pe jojă, adăugați ulei pentru a aduce nivelul uleiului la marcajul Full (plin). Nu adăugați o cantitate excesivă de ulei de motor.

    Important: Mențineți nivelul uleiului de motor între limitele superioare și inferioare de pe indicatorul de ulei; motorul se poate defecta dacă îl porniți cu prea mult sau prea puțin ulei.

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere.

    2. Deblocați și deschideți capota.

    3. Îndepărtați joja, ștergeți-o și montați-o în tub, apoi îndepărtați-o din nou. Nivelul de ulei este corect dacă se află între marcajele FULL (PLIN) și ADD (ADăUGARE) (Figura 64).

      g348420
    4. Dacă nivelul uleiului este scăzut, scoateți capacul de umplere și adăugați ulei până când ajunge între marcajele FULL (PLIN) și ADD (ADăUGARE) (Figura 64).

      Important: Nu adăugați o cantitate excesivă de ulei de motor.

      g348421
    5. Montați bușonul rezervorului de ulei şi joja.

    6. Închideți și blocați capota.

    Capacitatea carterului de ulei

    5,1 l cu filtru

    Schimbarea uleiului de motor și a filtrului

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După primele 50 ore
  • Schimbați uleiul de motor și filtrul.
  • La intervale de 150 de ore
  • Schimbați uleiul de motor și filtrul.
    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere.

    2. Deblocați și deschideți capota.

    3. Scoateți bușonul de golire și lăsați uleiul să curgă într-o tavă de golire (Figura 66).

      g348419
    4. Atunci când uleiul a fost scurs, montați bușonul de golire.

    5. Demontați filtrul de ulei (Figura 67).

      g348422
    6. Aplicați un strat subțire de ulei curat pe garnitura filtrului de ulei.

    7. Înșurubați filtrul de ulei în adaptor până când intră în contact cu suprafața de montare, apoi rotiți filtrul cu încă o tură.

      Important: Nu strângeţi excesiv filtrul.

    8. Adăugaţi ulei în carter; consultați Specificații privind uleiul și Verificarea nivelului uleiului de motor.

    9. Închideți și blocați capota.

    Întreținere extinsă a motorului

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După primele 50 ore
  • Verificați turația motorului (la ralanti și la accelerare maximă).
  • La intervale de 400 de ore
  • Verificați turația motorului (la ralanti și la accelerare maximă).
  • Întreţinerea sistemului de carburant

    Pericol

    În anumite condiții, motorina și vaporii de combustibil sunt foarte inflamabili și explozivi. Un incendiu sau o explozie cauzată de combustibil vă poate arde pe dumneavoastră şi pe cei din jur și poate cauza pagube materiale.

    • Umpleți rezervorul de combustibil cu ajutorul unei pâlnii, în exterior, într-un spațiu deschis, cu motorul oprit și rece. Ștergeți orice urme de combustibil vărsat.

    • Nu umpleți în totalitate rezervorul de combustibil. Adăugați combustibilul rezervor până când nivelul ajunge la 25 mm sub partea inferioară a gâtului de umplere. Acest spațiu gol din rezervor permite dilatarea combustibilului.

    • Nu fumați niciodată când manipulați combustibil și stați departe de flăcări deschise sau de scântei care pot aprinde vaporii de combustibil.

    • Depozitați combustibilul într-un recipient curant, a cărui siguranță este certificată și asigurați-vă că ați închis capacul.

    Purjarea sistemului de combustibil

    Trebuie să purjați sistemul de combustibil înainte de a porni motorul în cazul oricăreia dintre următoarele situații:

    • Pornirea inițială a unei mașini noi.

    • Motorul s-a oprit din cauza lipsei de combustibil.

    • Au fost efectuate lucrări de întreținere asupra componentelor sistemului de combustibil, adică înlocuirea filtrului, service pentru separator etc.

    1. Parcați maşina pe o suprafaţă plană pentru a vă asigura că rezervorul de combustibil este cel puțin pe jumătate plin.

    2. Deschideți capota.

    3. Rotiți cheia în contact în poziția PORNIRE și porniți motorul.

      Note: Pompa mecanică aspiră combustibilul din rezervor, umple filtrul de combustibil și furtunul de combustibil și forțează aerul în motor. Acest lucru ar putea dura ceva timp pentru a purja complet tot aerul din sistem, iar motorul ar putea porni neregulat până când este purjat tot aerul. Când tot aerul este purjat și motorul funcționează fără probleme, trebuie să funcționeze timp de câteva minute pentru a asigura purjarea completă.

      Dacă este necesar, pompa mecanică de combustibil este prevăzută cu o pompă de amorsare mecanică.

    Înlocuirea filtrului de combustibil

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 400 de ore
  • Înlocuiți filtrul de combustibil.
  • Important: Înlocuiți periodic recipientul filtrului de combustibil pentru a preveni uzura pistonului pompei de injecție de combustibil sau a duzei de injecție, din cauza murdăriei din combustibil.

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere.

    2. Deblocați și deschideți capota.

    3. Amplasați un recipient curat sub recipientul filtrului de combustibil (Figura 69).

    4. Utilizați un instrument de prindere a furtunului pentru a prinde furtunurile filtrului de admisie și de evacuare, pentru a opri fluxul de combustibil în și din filtru.

    5. Slăbiți valva de golire din partea de jos a recipientului filtrului și deschideți șurubul de aerisire din partea de sus a suportului recipientului, apoi îndepărtați combustibilul din filtru.

      g348434
    6. Strângeți valva de golire din partea de jos a recipientului filtrului și închideți șurubul de aerisire din partea de sus a zonei de montare a recipientului.

    7. Curăţaţi zona din jurul filtrului de combustibil și din jurul capului filtrului (Figura 69).

      g348433
    8. Scoateți recipientul filtrului și curățați capul filtrului (Figura 69).

    9. Lubrifiați cu motorină curată garnitura de pe noul recipient al filtrului.

    10. Montați manual recipientul filtrului până când garnitura intră în contact cu suprafața de montare.

    11. Îndepărtați instrumentul de prindere a furtunului de admisie și deschideți șurubul de aerisire din partea de sus a capului filtrului.

      Filtrul de combustibil este alimentat prin gravitație și se va umple treptat. După ce combustibilul curat este purjat din șurubul de aerisire, închideți șurubul de aerisire și îndepărtați instrumentul de prindere a furtunului de pe furtunul de evacuare a filtrului.

    12. Închideți și blocați capota.

    13. Amorsați filtrul de combustibil; consultați Purjarea sistemului de combustibil.

    Verificarea conductelor de combustibil și a racordurilor

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 400 de ore
  • Verificați conductele de combustibil și racordurile pentru deteriorări, defecțiuni sau racorduri slăbite.
  • Verificați conductele de combustibil și racordurile pentru deteriorări, defecțiuni sau racorduri slăbite.

    Întreţinerea sistemului electric

    Siguranță privind sistemul electric

    • Deconectați bateria înainte de repararea mașinii. Deconectați întâi borna negativă, apoi borna pozitivă. Conectați întâi borna pozitivă, apoi borna negativă.

    • Încărcați bateria într-un spațiu deschis, bine ventilat, departe de scântei sau flăcări. Deconectați încărcătorul înainte de a conecta sau deconecta bateria. Purtați îmbrăcăminte de protecție și utilizați scule izolate.

    Întreținerea bateriei

    Pericol

    Electrolitul bateriei conține acid sulfuric, care este letal dacă este consumat și provoacă arsuri grave.

    • Nu beți electrolit și evitați contactul cu pielea, ochii sau îmbrăcămintea. Purtați ochelari de protecție pentru a vă proteja ochii și mănuși de cauciuc pentru a vă proteja mâinile.

    • Umpleți bateria într-un loc în care este întotdeauna disponibilă apă curată pentru spălarea pielii.

    Atenţie

    Încărcarea bateriei produce gaze explozibile.

    Nu fumați niciodată în apropierea bateriei și țineți sursele de scântei și foc departe de aceasta.

    Păstrați bornele și întreaga carcasă a bateriei curate, deoarece o baterie murdară se descarcă lent. Pentru a curăța bateria, spălați întreaga carcasă cu o soluție de bicarbonat de sodiu și apă. Clătiți cu apă curată.

    Întreținerea bateriei

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 50 de ore
  • Întrețineți bateria.(sau săptămânal, oricare eveniment survine primul)
  • Important: Când scoateți bateria, deconectați întotdeauna mai întâi cablul negativ (-).

    Important: Atunci când montați bateria, conectați întotdeauna la final cablul negativ (-).

    În condiții normale de funcționare, bateria nu necesită nicio atenție suplimentară. Dacă mașina a fost supusă utilizării continue în condiții de temperatură ambientală ridicată, poate fi necesară adăugarea apei la electrolitul bateriei.

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere.

    2. Deblocați și deschideți capota.

    3. Glisați înapoi izolatorii bornelor bateriei din partea stângă a mașinii (Figura 70).

      g348735g348736
    4. Îndepărtați orice urme de coroziune de la bornele bateriei și preveniți coroziunea ulterioară folosind o perie de sârmă.

      Note: Verificați starea cablurilor bateriei. Montați cabluri noi atunci când cele actuale prezintă semne de uzură sau deteriorare și strângeți toate conexiunile slăbite.

    5. Aplicați pe terminale lubrifiant Grafo 112X (nr. piesă Toro 505-47) sau vaselină.

    6. Curăţaţi compartimentul bateriei.

    7. Închideți și blocați capota.

    Verificarea sistemului electric

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 500 de ore
  • Verificați sistemul de electric.
  • Verificați toate conexiunile și cablurile electrice și înlocuiți-le pe cele deteriorate sau corodate. Pulverizați un produs hidrofug de bună calitate pe conexiunile expuse pentru a preveni pătrunderea umidității.

    Verificarea siguranțelor

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere.

    2. Deblocați și deschideți capota.

    3. În partea din spate a plăcii despărțitoare, îndepărtați capacul blocului de siguranțe (Figura 71)

      g348552g348551
    4. Verificați dacă există siguranțe arse.

    5. Înlocuiți orice siguranță arsă cu o siguranță de același amperaj (Figura 72).

      g351786
    6. Montați capacul blocului de siguranțe (Figura 71).

    7. Închideți și blocați capota.

    Întreţinerea sistemului de angrenaj

    Verificarea presiunii din anvelope

    Verificați presiunea din anvelopele față și spate. Consultați tabelul următor pentru valoarea corectă a presiunii.

    Important: Mențineți presiunea corectă în toate anvelopele pentru a asigura contactul corect cu gazonul.

    AnvelopeTip de anvelopăPresiune în anvelopă recomandată
      Utilizare generalăCondiții specifice gazonuluiCondiții specifice drumuluiPresiune maximă
    Ax fațăModel pentru gazon 23 x 10.5 - 12 BKT1 bar0,7 bar1,4 bar1,7 bar
    Ax spateModel pentru gazon 18 x 9.5 - 8 BKT1 bar0,7 bar1,4 bar1,7 bar

    Verificarea cuplului prezoanelor

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După prima oră
  • Strângeți prezoanele.
  • După primele 10 ore
  • Strângeți prezoanele.
  • La intervale de 50 de ore
  • Strângeți prezoanele.
  • Strângeți prezoanele roților într-un model încrucișat la următoarele valori:

    Roțile față: 200 Nm

    Roțile spate: 100 Nm

    Atenţie

    Nerespectarea cuplului adecvat al prezoanelor poate cauza vătămări corporale.

    Asigurați-vă că prezoanele roților sunt strânse corespunzător.

    Verificarea cablului de control al transmisiei și a mecanismului de acționare

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 250 de ore
  • Verificați cablul de control al transmisiei.
  • Verificați starea și securitatea cablului și a mecanismului de acționare de la nivelul pedalelor de control al vitezei și extremitățile pompei de transmisie.

    • Îndepărtați depunerile de murdărie, nisip și alte reziduuri.

    • Asigurați-vă că articulațiile sferice sunt bine ancorate și verificați dacă suporții de montare și ancorele pentru cablu sunt strânse și fără fisuri.

    • Verificați dacă există uzură, coroziune la nivelul fitingurilor de capăt, arcuri rupte și înlocuiți-le dacă este necesar.

    • Asigurați-vă că garniturile din cauciuc sunt amplasate corect și sunt în stare bună.

    • Asigurați-vă că manșoanele articulate care susțin cablul interior sunt în stare bună și sunt atașate ferm la ansamblul cablului exterior, la conexiunile sertizate. Dacă există semne de fisurare sau de desprindere, montați imediat un cablu nou.

    • Verificați dacă manșoanele, tijele și cablul interior sunt îndoite, lovite sau au alte deteriorări. În acest caz, montați imediat un cablu nou.

    • Cu motorul oprit, acționați comenzile pedalei pe întreaga gamă și asigurați-vă că mecanismul se deplasează lin și liber în poziția neutră, fără a se bloca sau opri.

      g014571

    Verificarea alinierii roților spate

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 500 de ore
  • Verificați alinierea roților spate.
  • Pentru a preveni uzura excesivă a anvelopelor și pentru a asigura funcționarea în siguranță a mașinii, partea din față și din spate a roților spate trebuie să se alinieze la 5 mm sau mai puțin.

    1. Rotiți volanul astfel încât roțile spate să fie orientate drept în față.

    2. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere.

    3. La înălțimea axului, măsurați distanța dintre partea din față și din spate a roților spate.

      Note: Roțile sunt aliniate dacă diferența dintre măsurătorile față și spate este de maxim 5 mm.

      g348713
    4. Dacă diferența dintre măsurătorile față și spate este mai mare de 5 mm, aliniați roțile din spate; consultați Reglarea unghiului de convergență pentru roțile spate

    Reglarea unghiului de convergență pentru roțile spate

    1. În partea din față a roții din spate, slăbiți cele 2 contrapiulițe care fixează ansamblul barei de cuplare la capetele barei (Figura 75).

      g348714
    2. Aliniați roțile prin rotirea barei de cuplare (Figura 75).

      Note: Folosiți fațetele de strângere ale barei de cuplare pentru a o roti.

    3. La înălțimea axului, măsurați distanța dintre partea din față și din spate a roților spate.

      Note: Roțile sunt aliniate dacă diferența dintre măsurătorile față și spate este de maxim 5 mm.

      g348713
    4. Repetați pașii 2 și 3 până la alinierea roților.

    5. Strângeți cele 2 contrapiulițe pentru a fixa ansamblul barei de cuplare și capetele barei (Figura 75).

    Întreţinerea sistemului de răcire

    Siguranța sistemului de răcire

    • Ingerarea lichidului de răcire a motorului poate provoca otrăvire; a nu se lăsa la îndemâna copiilor și animalelor de companie.

    • Descărcarea lichidului de răcire fierbinte sub presiune sau atingerea unui radiator fierbinte și a pieselor din jur poate provoca arsuri grave.

      • Lăsați întotdeauna motorul să se răcească cel puțin 15 minute înainte de a scoate capacul radiatorului.

      • Utilizați o lavetă când deschideți capacul radiatorului și deschideți capacul încet pentru a permite ieșirea aburului.

    Specificațiile lichidului de răcire

    Rezervorul de lichid de răcire este umplut din fabrică cu o soluție 50/50 de apă și lichid de răcire cu durată de viață prelungită pe bază de etilenglicol.

    Important: Utilizați doar lichide de răcire disponibile în comerț, care îndeplinesc specificațiile enumerate în Tabelul cu standardele pentru lichidul de răcire cu durată de viață extinsă.Nu utilizați pentru mașină lichid de răcire convențional (verde) cu tehnologia acizilor anorganici (IAT). Nu amestecați lichid de răcire convențional cu lichid de răcire cu durată de viață prelungită.

    Tabel pentru tipul de lichid de răcire

    Lichid de răcire pe bază de etilenglicol

    Tip de inhibitor de coroziune

    Antigel cu durată de viață prelungită

    Tehnologia acizilor organici (OAT)

    Important: Nu vă bazați pe culoarea lichidului de răcire pentru a identifica diferența dintre lichidul de răcire convențional (verde) cu tehnologia acizilor anorganici (IAT) și lichidul de răcire cu durată de viață prelungită.Producătorii de lichid de răcire pot colora lichidul de răcire cu durată de viață prelungită într-una dintre următoarele culori: roșu, roz, portocaliu, galben, albastru, turcoaz, violet și verde. Folosiți lichid de răcire care îndeplinește specificațiile din Tabelul cu standarde pentru lichidul de răcire cu durată de viață prelungită.

    Standarde pentru lichidul de răcire cu durată de viață prelungită

    ATSM International

    SAE International

    D3306 și D4985

    J1034, J814 și 1941

    Important: Concentrația lichidului de răcire trebuie să fie dată de un amestec 50/50 de lichid de răcire și apă.

    • De preferat: atunci când diluați lichidul de răcire concentrat, amestecați-l cu apă distilată.

    • Opțiune preferată: dacă nu este disponibilă apă distilată, utilizați un lichid de răcire preamestecat în locul unui lichid de răcire concentrat.

    • Cerință minimă: Dacă nu aveți la dispoziție apă distilată sau lichid de răcire preamestecat, amestecați lichidul de răcire concentrat cu apă potabilă, curată.

    Verificarea nivelului lichidului de răcire

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificaţi nivelul lichidului de răcire.
  • Avertisment

    Dacă motorul a funcționat, pot fi scăpări de lichid de răcire sub presiune și fierbinte, care pot provoca arsuri.

    • Nu deschideți capacul radiatorului atunci când motorul este pornit.

    • Utilizați o lavetă când deschideți capacul radiatorului și deschideți capacul încet pentru a permite ieșirea aburului.

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere.

    2. Deblocați și deschideți capota.

      g348711
    3. Verificați nivelul lichidului de răcire în rezervorul de expansiune (Figura 78).

      Note: Nivelul lichidului de răcire este normal atunci când se află între marcajele de pe lateralul rezervorului.

      g348611
    4. Dacă nivelul lichidului de răcire este scăzut, scoateți capacul rezervorului de expansiune și completați.

      Note: Nu umpleţi excesiv.

    5. Montați capacul de la rezervorul de expansiune.

    6. Închideți și blocați capota.

    Îndepărtarea reziduurilor din sistemul de răcire

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Îndepărtați reziduurile de pe ecran, răcitoarele de ulei și radiator (mai frecvent în condiții de funcționare care implică murdărie).
  • La intervale de 100 de ore
  • Verificați furtunurile sistemului de răcire.
  • Note: Pentru a preveni supraîncălzirea motorului, asigurați curățenia radiatorului și a răcitorului de ulei. În mod normal, verificați-le zilnic și, dacă este necesar, curățați orice reziduuri de la nivelul acestor componente. Verificați și curățați mai frecvent în condiții de mediu cu mult praf și murdărie.

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere.

    2. Curățați exteriorul ecranelor de la nivelul capotei (Figura 79).

      g348598
    3. Deblocați și deschideți capota (Figura 79).

    4. Curățați cu aer comprimat interiorul ecranelor de la nivelul capotei (Figura 79).

    5. Curățați cu atenție toate reziduurile din zona motorului.

    6. Curăţaţi răcitorul de ulei cu aer comprimat de joasă presiune (3,5 bar) (Figura 80).

      g348599
    7. Rotiți elementele de fixare ale răcitorului de ulei spre interior și pivotați răcitorul de ulei (Figura 80 și Figura 81).

      g348600
    8. Lucrând din partea ventilatorului radiatorului, suflați în radiator aer comprimat de joasă presiune (3,5 bar) (Figura 81). Repetați acest pas în partea din față a radiatorului, din nou din partea ventilatorului. Curățați bine ambele părți ale răcitorului de ulei.

      Important: Nu folosiți apă pentru a curăța radiatorul și răcitorul de ulei.

    9. Curățați cu aer comprimat orice reziduuri acumulate la nivelul altor componente ale mașinii.

    10. Pivotați răcitorul de ulei și fixați-l cu elementele de fixare.

    11. Închideți și blocați capota.

    Întreţinerea bandei

    Tensionarea curelei alternatorului

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După primele 50 ore
  • Verificați starea și tensionarea curelei alternatorului.
  • La intervale de 100 de ore
  • Verificați starea și tensionarea curelei alternatorului.
    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere.

    2. Deblocați și deschideți capota.

      g348710
    3. Verificați starea curelei.

      Note: Înlocuiţi cureaua dacă este uzată sau deteriorată.

    4. Aplicați o forță 10 kg forță asupra curelei alternatorului (Figura 83), la jumătatea distanței dintru fulii.

      Note: Deflexia curelei trebuie să fie de 10 mm.

      g348613
    5. Dacă tensionarea curelei este incorectă, efectuați următoarele:

      • Dacă deflexia curelei este mai mică de 10 mm, slăbiți șurubul de pivotare alternator și șurubul de tensionare (Figura 83) și reduceți tensionarea curelei.

      • Dacă deflexia curelei este mai mare de 10 mm, slăbiți șurubul de pivotare alternator și șurubul de tensionare (Figura 83) și măriți tensionarea curelei.

        Note: Dacă este necesar, slăbiți șurubul suportului de tensionare (Figura 83).

    6. Strângeți șuruburile (Figura 83).

    7. Verificați din nou deflexia curelei pentru a asigura tensionarea corectă.

    8. Închideți și blocați capota.

    Întreţinerea sistemului de control

    Verificarea acțiunii pedalei de deplasare în față/în marșarier

    Cu motorul oprit, acționați pedalele pentru deplasare în față și în marșarier pe toată gama de articulare și asigurați-vă că mecanismul revine liber în poziția NEUTRă.

    Întreţinerea sistemului hidraulic

    Siguranță privind sistemul hidraulic

    • Apelați imediat la un medic în cazul în care uleiul hidraulic intră în contact cu pielea. Uleiul care pătrunde în piele trebuie să fie eliminat chirurgical în interval de câteva ore de un medic.

    • Asigurați-vă că toate furtunurile și conductele cu ulei hidraulic sunt în stare bună și toate racordurile și fitingurile hidraulice sunt etanșe înainte de a presuriza sistemul hidraulic.

    • Țineți fața și alte părți ale corpului la distanță de infiltrații sau duze care pulverizează ulei hidraulic sub presiune.

    • Utilizați carton sau hârtie pentru a detecta scurgerile de ulei hidraulic.

    • Depresurizați în siguranță sistemul hidraulic înainte de orice intervenție asupra acestuia.

    Verificarea conductelor și furtunurilor hidraulice

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificarea conductelor și furtunurilor hidraulice.
  • Verificați conductele hidraulice și furtunurile pentru scurgeri, conducte răsucite, suporturi de montare slăbite, urme de uzură, fitinguri slăbite, deteriorare din cauza condițiilor meteo sau a acțiunii substanțelor chimice. Efectuați toate reparațiile necesare înainte de utilizare.

    Specificațiile uleiului hidraulic

    Rezervorul este umplut din fabrică cu ulei hidraulic de înaltă calitate. Verificați nivelul uleiului hidraulic înainte de a porni motorul și zilnic după aceea; consultați Verificarea nivelului de ulei hidraulic.

    Lichid hidraulic recomandat: lichid hidraulic cu durată extinsă de viață Toro PX; disponibil în recipiente de 19 l sau în bidoane de 208 l.

    Note: O mașină care utilizează lichidul de înlocuire recomandat necesită schimbări mai puțin frecvente de lichid și de filtru.

    Lichide hidraulice alternative: Dacă lichidul hidraulic cu durată de viață extinsă Toro PX nu este disponibil, puteți utiliza un alt lichid hidraulic convențional, pe bază de petrol, cu specificații care se încadrează în intervalul menționat pentru toate următoarele proprietăți ale materialelor și care îndeplinește standardele din industrie. Nu utilizaţi lichide sintetice. Consultați-vă cu distribuitorul de lubrifiant pentru a identifica un produs satisfăcător.

    Note: Toro nu își asumă răspunderea pentru daunele provocate de utilizarea unor produse necorespunzătoare; prin urmare, utilizați doar produse de la producători consacrați, care garantează pentru recomandările furnizate.

    Ulei hidraulic anti-uzură cu indice de vâscozitate ridicat/punct de curgere scăzut, ISO VG 46

    Proprietăți produs: 
     Vâscozitate, ASTM D445cSt la 40°C: 44 - 48
     Indice de vâscozitate ASTM D2270140 sau superior
     Punct de curgere, ASTM D97-37°C - -45°C
     Specificații pentru industrie:Eaton Vickers 694 (I-286-S, M-2950-S/35VQ25 sau M-2952-S)

    Note: Multe uleiuri hidraulice sunt aproape incolore, detectarea scurgerilor fiind dificilă. Un aditiv colorant roșu pentru uleiul hidraulic este disponibil în flacoane de 20 ml. Un flacon este suficient pentru 15 până la 22 litri de ulei hidraulic. Nr. piesă de comandă 44-2500 de la un distribuitor autorizat Toro.

    Important: Lichidul hidraulic biodegradabil sintetic Toro Premium este singurul lichid sintetic biodegradabil aprobat de Toro. Acest lichid este compatibil cu elastomerii utilizați în sistemele hidraulice Toro și este potrivit pentru un interval vast de temperaturi. Acest lichid este compatibil cu uleiurile minerale convenționale, dar pentru biodegradabilitate și performanță maximă, spălați complet lichidul convențional din sistemul hidraulic. Uleiul hidraulic este disponibil la distribuitorul autorizat Toro în containere de 19 l sau butoaie de 208 l.

    Verificarea nivelului de ulei hidraulic

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați nivelul de ulei hidraulic.
  • Rezervorul este umplut din fabrică cu ulei hidraulic de înaltă calitate. Cel mai bun moment pentru a verifica uleiul hidraulic este atunci când este rece.

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere.

    2. Verificați indicatorul vizual de nivel din partea laterală a rezervorului.

      Note: Nivelul uleiului hidraulic trebuie să se alinieze cu marcajul superior.

    3. Dacă este nevoie de ulei hidraulic suplimentar, îndepărtați compartimentul de depozitare; consultați Îndepărtarea compartimentului de depozitare.

    4. Curățați zona din jurul bușonului și a capacului rezervorului de ulei hidraulic (Figura 84).

      g348614g014570
    5. Îndepărtați capacul și umpleți rezervorul cu uleiul hidraulic specificat până la marcajul superior de pe indicatorul vizual de nivel.

      Important: Nu adăugați în rezervor o cantitate excesivă de ulei hidraulic.

    6. Montați capacul la rezervor.

    7. Montați compartimentul de depozitare; consultați Montarea compartimentului de depozitare.

    Înlocuirea filtrului de retur ulei hidraulic

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 500 de ore
  • Dacă nu utilizați uleiul hidraulic recomandat sau ați umplut vreodată rezervorul cu un ulei alternativ, înlocuiți filtrul de retur ulei hidraulic.
  • La intervale de 1.000 de ore
  • Dacă utilizați uleiul hidraulic recomandat, înlocuiți filtrul de retur ulei hidraulic.
    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere.

    2. Deblocați și deschideți capota.

    3. În partea stângă a mașinii, curățați zona din jurul capului filtrului și amplasați o tavă de golire sub filtru (Figura 85).

      g348708g348615
    4. Îndepărtați filtrul de retur (Figura 85).

    5. Lubrifiați cu ulei hidraulic curat garnitura de pe noul filtru de retur.

    6. Montați filtrul pe capul filtrului și strângeți manual până când garnitura intră în contact cu suprafața de montare, apoi rotiți filtrul încă o jumătate de tură (Figura 85).

    7. Porniți motorul și lăsați-l să funcționeze timp de 2 minute pentru a elimina aerul din sistem.

    8. Opriți motorul, scoateți cheia și verificați dacă există scurgeri.

    9. Închideți și blocați capota.

    Schimbarea filtrului pentru lichidul de transmisie

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După primele 50 ore
  • Schimbați filtrul pentru lichidul de transmisie.
  • La intervale de 500 de ore
  • Schimbați filtrul pentru lichidul de transmisie.
    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea maşinii pentru lucrările de întreținere.

    2. Deblocați și deschideți capota.

    3. În partea stângă a mașinii, curățați zona din jurul capului filtrului și amplasați o tavă de golire sub carcasa filtrului (Figura 86).

      g348673
    4. Îndepărtați carcasa filtrului de la capul filtrului și îndepărtați elementul (Figura 86).

      Note: Eliminați elementul de filtrare.

    5. Montați un nou element de filtrare pe capul filtrului (Figura 86).

    6. Înșurubați carcasa filtrului pe capul filtrului și strângeți carcasa.

    7. Porniți motorul și lăsați-l să funcționeze timp de 2 minute pentru a elimina aerul din sistem.

    8. Opriți motorul, scoateți cheia și verificați dacă există scurgeri.

    9. Închideți și blocați capota.

    Înlocuirea amortizorului pentru transmisie

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La fiecare 2 ani
  • Înlocuiți amortizorul pentru transmisie.
  • Consultați distribuitorul autorizat Toro pentru un set pentru amortizor nou.

    1. Ridicați platforma; consultați Ridicarea platformei.

    2. Îndepărtați șaibele și piulițele care fixează amortizorul la pompa de transmisie și suport (Figura 87).

      g351915g351916
    3. Îndepărtați amortizorul.

    4. Utilizați piesele furnizate în setul pentru amortizor pentru a fixa noul amortizor la pompa de transmisie și suport.

    5. Coborâți platforma; consultați Coborârea platformei.

    Înlocuirea uleiului hidraulic

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 500 de ore
  • Dacă nu utilizați uleiul hidraulic recomandat sau dacă ați umplut rezervorul cu un ulei alternativ, înlocuiți uleiul hidraulic.
  • La intervale de 1.000 de ore
  • Dacă utilizați uleiul hidraulic recomandat, înlocuiți uleiul hidraulic.
  • Dacă uleiul este contaminat, contactați distribuitorul autorizat Toro pentru purjarea sistemului. Uleiul contaminat are un aspect lăptos sau negru în comparație cu uleiul curat.

    Golirea rezervorului de ulei hidraulic

    1. Parcați maşina pe o suprafaţă uniformă, coborâți unitățile de tăiere, opriți motorul, cuplați frâna de parcare și scoateți cheia.

    2. Îndepărtați compartimentul de depozitare; consultați Îndepărtarea compartimentului de depozitare.

    3. Amplasați o tavă de golire sub rezervorul hidraulic, scoateți bușonul de golire al rezervorului și goliți complet lichidul hidraulic (Figura 88).

      g292488
    4. Montați bușonul de golire cu o garnitură nouă.

    Curățarea sitelor

    1. Îndepărtați compartimentul de depozitare; consultați Îndepărtarea compartimentului de depozitare.

    2. Îndepărtați flanșa de aspirație a rezervorului de ulei pentru a avea acces la sita de aspirație (Figura 89).

      g014452
    3. Deșurubați și îndepărtați sita și curățați-o cu parafină sau benzină înainte de montare (Figura 89).

    Capacitatea uleiului hidraulic

    Umplerea cu ulei a rezervorului hidraulic

    1. Umpleți rezervorul hidraulic cu uleiul hidraulic specificat; consultați Specificațiile uleiului hidraulic și Verificarea nivelului de ulei hidraulic.

      Important: Utilizați doar uleiurile hidraulice specificate; alte uleiuri hidraulice ar putea deteriora sistemul.

    2. Porniți mașina și acționați toate sistemele hidraulice până când se încălzește uleiul hidraulic.

    3. Verificați nivelul uleiului și completați după cum este necesar până la marcajul superior de pe indicatorul vizual de nivel.

    4. Montați compartimentul de depozitare; consultați Montarea compartimentului de depozitare.

    Întreținerea unității de tăiere

    Siguranța lamei

    O lamă sau un contracuţit uzate sau deteriorate s-ar putea rupe, iar o bucată ar putea fi proiectată spre dumneavoastră sau alte persoane, cauzând vătămări corporale grave sau deces.

    • Verificați lamele și contracuţitele periodic pentru a determina urme de uzură sau de deteriorări.

    • Verificați lamele cu grijă. Purtați mănuși și efectuați cu grijă lucrările de service asupra acestora. Trebuie doar să înlocuiți sau să ascuțiți lamele și contracuţitele; nu le îndreptați sau sudați niciodată.

    • În cazul mașinilor cu mai multe unități de tăiere, aveți grijă când rotiți o unitate de tăiere; acest lucru poate duce la rotirea cilindrilor altor unități de tăiere.

    Ascuțirea unităţilor de tăiere

    Atenţie

    Contactul cu unitățile de tăiere sau alte piese mobile poate duce la vătămare personală.

    • Ţineţi degetele, mâinile şi îmbrăcămintea la distanţă faţă de unitățile de tăiere sau alte piese mobile.

    • Nu încercați niciodată să rotiți unitățile de tăiere cu mâna sau cu piciorul, atunci când motorul este în funcțiune.

    Utilizați acest proces pentru a reface tăișurile cilindrilor și contracuțitelor, care sunt necesare pentru tăierea de bună calitate a ierbii.

    Acest proces îndepărtează o cantitate mică de metal pentru a reface tăișurile. Dacă tăișurile lamelor sunt uzate sau deteriorate grav, îndepărtați unitatea de tăiere și asigurați ascuțirea lamelor cilindrilor și contracuțitelor.

    1. Acționați frâna de parcare, coborâți unitățile de tăiere, opriţi motorul şi scoateţi cheia.

    2. Ajustați cilindrii la contracuțite pentru a obține un contact ușor.

    3. Aplicați un strat de pastă Carborundum pe bază de detergent de clasă medie pe tăișurile cilindrilor cu o pensulă cu mâner lung.

      Pastă Carborundum granulație 80

      Număr piesă

      Cantitate

      63-07-088

      45 kg

      63-07-086

      11 kg

      g014445
    4. Așezați-vă pe scaunul operatorului, porniți motorul și setați turația motorului la ralanti.

      Atenţie

      Există pericolul de a vă răni grad dacă atingeți unitățile de tăiere când motorul este pornit.

      • Asigurați-vă că în zona din jurul unităților de tăiere nu există oameni.

      • Țineți mâinile și picioarele departe de unitățile de tăiere în timpul în care funcționează motorul mașinii de tuns iarba.

    5. Apăsați pentru o perioadă scurtă de timp comutatorul de acționare pentru unitatea de tăiere în poziția INVERSARE (ascuțire). Ascultați zgomotul produs de ascuțire.

    6. Rotiți comutatorul de acționare pentru unitatea de tăiere în poziția OPRIRE. Atunci când unitatea de tăiere nu mai funcționează, opriți motorul și scoateți cheia de contact.

    7. Curățați bine tăișurile lamelor și reglați contracuțitele la cilindri.

    8. În timp ce rotiți cilindrii manual, verificați de-a lungul tăișurilor dacă cilindrul poate tăia bine o bucată de hârtie subțire.

    9. Dacă este nevoie să ascuțiți mai mult, repetați pașii 2 - 8.

    10. Curățați bine toate urmele de pastă Carborundum de pe cilindri și contracuțite.

    Ascuțirea unităţilor de tăiere prin polizare

    • Polizați lamele cilindrului sau contracuțitele pentru a corecta tăișurile excesiv de tocite sau distorsionate ale acestora.

      Important: Înlocuiți contracuțitele la finalul duratei de viață.

    • Polizați lamele noi pe suporții lor înainte de montare.

    • Atunci când este necesară polizarea lamelor cilindrului sau a contracuțitelor, este esențial ca acestea să fie polizate cu aceeași ocazie.

      Note: Singura excepție de la această regulă este atunci când este montat un cilindru nou, caz în care trebuie să polizați doar contracuțitul.

    • Apelați la distribuitorul autorizat Toro pentru polizarea lamelor cilindrului sau a contracuțitelor cu ajutorul unei mașini de polizat de calitate, bine întreținută.

    Întreținerea șasiului

    Verificarea centurii de siguranță

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați centura (centurile) de siguranță pentru a descoperi urme de uzură, tăieturi și alte deteriorări. Înlocuiți centura (centurile) de siguranță dacă vreo componentă nu funcționează corect.
    1. Verificați centura de siguranță pentru a descoperi urme de uzură, tăieturi și alte deteriorări. Înlocuiți centura (centurile) de siguranță dacă vreo componentă nu funcționează corect.

    2. Curățați centura de siguranță, după cum este necesar.

    Verificarea elementelor de fixare

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați elementele de fixare ale mașinii.
  • Verificați dacă mașina are elementele de fixare slăbite sau lipsă.

    Note: Strângeți toate elementele de fixare slăbite; înlocuiți orice elemente de fixare lipsă.

    Întreținere extinsă

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 250 de ore
  • Verificați furtunurile sistemului de răcire.
  • La intervale de 1.500 de ore
  • Purjați și înlocuiți lichidul de răcire.
  • La fiecare 2 ani
  • Înlocuiți toate furtunurile mobile.
  • Înlocuiți cablul transmisiei.
  • Eliminarea deșeurilor

    Uleiul de motor, bateriile, uleiul hidraulic și lichidul de răcire pentru motor sunt poluanți pentru mediul înconjurător. Eliminați-le în conformitate cu reglementările locale.

    Când eliminați deșeurile periculoase, transportați-le la un loc de eliminare autorizat. Nu permiteți ca deșeurile să contamineze apa de suprafață, canalele de scurgere sau sistemele de canalizare.

    Important: Eliminați corect substanțele periculoase.Nu eliminați bateriile cu marcaj de colectare separată împreună cu reziduurile generale.Când eliminați deșeurile periculoase, transportați-le la un loc de eliminare autorizat.

    Curăţare

    Spălarea mașinii

    Spălați mașina dacă este necesar, folosind doar apă sau cu un detergent delicat. Puteți folosi o lavetă pentru a spăla mașina.

    Important: Nu folosiți apă salmastră sau refolosită pentru a curăța mașina.

    Important: Nu folosiți echipamente de spălat cu jet de mare presiune pentru a spăla mașina. Echipamentele de spălat cu jet de mare presiune pot deteriora sistemul electric, pot desprinde autocolante importante sau pot îndepărta lubrifiantul necesar din punctele de frecare. Evitați utilizarea excesivă a apei în apropierea panoului de comandă, motorului și bateriei.

    Important: Nu spălați mașina cu motorul pornit. Spălarea mașinii cu motorul pornit poate cauza deteriorarea componentelor interne ale motorului.

    Depozitare

    Depozitarea în siguranță

    • Înainte de a părăsi poziția operatorului, realizați următorii pași:

      • Parcați maşina pe o suprafaţă uniformă.

      • Decuplați și coborâți unitățile de tăiere.

      • Cuplați frâna de parcare.

      • Opriţi motorul şi scoateţi cheia.

      • Așteptați până ce toate mișcările se opresc.

      • Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.

    • Nu depozitați mașina sau recipientul cu combustibil într-o zonă cu o flacără deschisă, scântei sau o lampă martor, precum pe un boiler sau un alt dispozitiv electric.

    Pregătirea unităţii de tracțiune

    1. Parcați mașina pe o suprafață uniformă, coborâți unitățile de tăiere, cuplați frâna de parcare, opriţi motorul şi scoateţi cheia.

    2. Curățați temeinic unitatea de tracțiune, unitățile de tăiere și motorul.

    3. Verificaţi presiunea din anvelope; consultați Verificarea presiunii din anvelope.

    4. Verificați dacă toate elementele de fixare sunt slăbite și strângeți-le dacă este necesar.

    5. Lubrifiați toate fitingurile de lubrifiere și punctele de articulație. Ștergeți excesul de lubrifiant.

    6. Șlefuiți ușor și utilizați vopsea de retuș pe zonele vopsite care sunt zgâriate, ciobite sau ruginite. Reparați orice lovituri ale caroseriei metalice.

    Pregătirea motorului

    1. Goliți uleiul de motor din motor și montați bușonul de golire.

    2. Îndepărtați și eliminați filtrul de ulei. Montați un filtru de ulei nou.

    3. Umpleţi motorul cu uleiul de motor specificat.

    4. Porniţi motorul şi lăsați-l să funcționeze la ralanti aproximativ 2 minute.

    5. Opriţi motorul şi scoateţi cheia.

    6. Clătiți rezervorul de combustibil cu combustibil proaspăt și curat.

    7. Fixați toate fitingurile sistemului de alimentare.

    8. Curăţaţi bine şi întreţineţi ansamblul filtrului de aer.

    9. Etanșați admisia filtrului de aer și orificiul de evacuare cu bandă rezistentă la intemperii.

    10. Verificați protecția împotriva înghețului și adăugați o soluție 50/50 apă și antigel pe bază de etilenglicol, după cum este necesar pentru temperatura minimă estimată în zona dumneavoastră.

    Pregătirea sistemului electric

    1. Reparați bateria și cablurile, după cum urmează; consultați Întreținerea bateriei.

    2. Deconectați bornele bateriei de la picioarele de susținere ale bateriei.

    3. Curățați bateria, bornele și picioarele de susținere cu o perie de sârmă și soluție de bicarbonat de sodiu.

    4. Acoperiți bornele cablului și picioarele de susținere ale bateriei cu lubrifiant Grafo 112X (număr piesă Toro 505-47) sau vaselină pentru a preveni coroziunea.

    5. Încărcați lent bateria la fiecare 60 de zile timp de 24 de ore pentru a preveni sulfatarea plumbului bateriei.

    Înlăturarea defecţiunilor

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Există zone de iarbă netăiată la suprapunerea dintre suprafețele acoperite de unitățile de tăiere.
    1. Efectuați viraje prea strânse.
    2. Mașina alunecă lateral când conduceți mașina pe o pantă.
    3. Nu există contact cu solul la un capăt al unității de tăiere din cauza furtunurilor direcționate necorespunzător sau a adaptoarelor hidraulice poziționate greșit.
    4. Nu există niciun contact cu solul la un capăt al unității de tăiere, deoarece se blochează un știft de pivotare.
    5. Nu există contact cu solul la un capăt al unității de tăiere din cauza acumulării de iarbă de sub unitatea de tăiere.
    1. Măriți raza de bracaj.
    2. Cosiți în rampă/în pantă.
    3. Corectați traseul furtunului sau poziția adaptoarelor hidraulice.
    4. Eliberați și lubrifiați punctele de articulaţie.
    5. Îndepărtați iarba acumulată.
    Există linii de creastă pe toată lățimea de tundere, transversal față de direcția de deplasare.
    1. Viteza de înaintare este prea mare.
    2. Viteza cilindrului este prea mică.
    3. Înălţime de tăiere este prea mică.
    1. Reduceți viteza de înaintare.
    2. Măriți turația motorului.
    3. Măriți înălțimea de tăiere.
    Există linii de creastă în iarba tăiată, transversal față de direcția de deplasare, pe lățimea de tundere a unei unități de tăiere.
    1. Un cilindru funcționează lent.
    1. Verificați viteza cilindrului; consultați distribuitorul autorizat.
    Există o diferență în înălțimea ierbii tăiate în punctul de suprapunere dintre suprafețele acoperite de unitățile de tăiere.
    1. Există o setare inconsecventă a înălțimii de tăiere pentru o unitate de tăiere.
    2. Controlul poziţiei de ridicare/coborâre nu este în poziţia de flotare.
    3. Nu există contact cu solul la un capăt al unității de tăiere din cauza furtunurilor direcționate necorespunzător sau a adaptoarelor hidraulice poziționate greșit.
    4. Nu există contact cu solul la un capăt al unității de tăiere din cauza gripării știfturilor de pivotare.
    5. Nu există contact cu solul la un capăt al unității de tăiere din cauza acumulării de iarbă sub aceasta
    1. Verificați și reglați setarea înălțimii de tăiere.
    2. Setați controlul poziţiei în poziţia de flotare.
    3. Corectați traseul furtunului și poziția adaptoarelor hidraulice.
    4. Eliberați și lubrifiați punctele de articulaţie.
    5. Îndepărtați iarba acumulată.
    Există câteva fire de iarbă netăiate sau tăiate necorespunzător.
    1. Un cilindru nu este parțial în contact cu contracuțitul.
    2. Un cilindru este în contact puternic cu contracuțitul.
    3. Înălţimea de tăiere este prea mare.
    4. Tăișurile lamelor cilindrilor/contracuțitelor sunt tocite.
    1. Reglați contactul dintre cilindru și contracuţit.
    2. Reglați contactul dintre cilindru și contracuţit.
    3. Reduceți înălțimea de tăiere.
    4. Ascuțiți tăișurile.
    Există linii de iarbă netăiată sau tăiată necorespunzător în direcția de deplasare.
    1. Există urme lăsate de tăișuri din cauza contactului puternic cauzat de reglarea necorespunzătoare a cilindrului la contracuțit.
    2. Contracuțitul este în contact cu solul.
    3. Contracuțitul este înclinat spre sol.
    4. Unitățile de tăiere se mișcă în salturi.
    5. Există rulmenți ai cilindrilor/pivoți ai carcasei rulmenților uzați.
    6. Există componente slăbite în unitatea de tăiere.
    1. Ascuțiți tăișurile.
    2. Măriți înălțimea de tăiere.
    3. Reglați unitatea de tăiere pentru a poziționa contracuțitul paralel cu solul.
    4. Reduceți viteza de înaintare și transferul greutății.
    5. Înlocuiți orice piese uzate.
    6. Verificați și strângeți componentele după cum este necesar.
    Gazonul este smuls.
    1. Denivelările sunt prea mari pentru setarea înălțimii de tăiere.
    2. Înălţime de tăiere este prea mică.
    1. Utilizați unități de tăiere cu flotare.
    2. Măriți înălțimea de tăiere.
    Există o uzură excesivă a contracuțitelor.
    1. Contracuțitul este în contact puternic cu solul.
    2. Tăișurile lamelor cilindrului și/sau contracuțitului sunt tocite.
    3. Contracuțitul este în contact puternic cu contracuțitul.
    4. Există un cilindru sau un contracuțit deteriorat.
    5. Terenul este excesiv de abraziv.
    1. Măriți înălțimea de tăiere.
    2. Ascuțiți tăișurile.
    3. Reglați contactul dintre cilindru și contracuţit.
    4. Polizați sau înlocuiți piesele după cum este necesar.
    5. Măriți înălțimea de tăiere.
    Motorul nu pornește cu cheia de contact.
    1. Comutatorul de blocare pentru poziția neutră a transmisiei nu este alimentat.
    2. Comutatorul de blocare a frânei de parcare nu este alimentat.
    3. Comutatorul de blocare a acționării unității de tăiere nu este alimentat.
    4. Există o conexiune electrică defectuoasă.
    1. Eliberați pedalele de deplasare în față/în marșarier sau verificați setarea comutatorului de blocare pentru poziția neutră a transmisiei.
    2. Deplasaţi comutatorul frânei de parcare în poziţia pornit.
    3. Deplasaţi comutatorul unității de tăiere în poziţia oprit.
    4. Localizați și remediați defecțiunea din sistemul electric.
    Bateria nu are putere.
    1. O conexiune a bornei este slăbită sau corodată.
    2. Cureaua alternatorului este slăbită sau uzată.
    3. Bateria este descărcată.
    4. Există un scurtcircuit în sistemul electric.
    1. Curățați și strângeți conexiunile bornelor. Încărcați bateria.
    2. Reglați tensionarea sau înlocuiți cureaua; consultați manualul operatorului motorului.
    3. Încărcați sau înlocuiți bateria.
    4. Localizați scurtcircuitul și remediați problema.
    Uleiul hidraulic se supraîncălzește.
    1. Există un ecran blocat.
    2. Nervurile răcitorului de ulei sunt murdare/blocate.
    3. Radiatorul motorului este murdar/blocat.
    4. Supapa de siguranță este setată la o valoare scăzută.
    5. Nivelul de ulei este scăzut.
    6. Sunt cuplate frânele.
    7. Cilindrii sunt strânși pe contracuțite.
    8. Există un ventilator defect sau o unitate de antrenare a ventilatorului defectă.
    1. Curățați ecranul.
    2. Curățați nervurile.
    3. Curățați radiatorul.
    4. Solicitați verificarea presiunii supapei de siguranță. Consultați distribuitorul autorizat.
    5. Umpleți rezervorul la nivelul corect.
    6. Decuplați frânele.
    7. Reglați setările.
    8. Verificați funcționarea ventilatorului și reparați-l după cum este necesar.
    Sistemul de frânare nu funcționează corect.
    1. Există un ansamblu al frânei motorului de roată care funcționează defectuos.
    2. Discurile de frână sunt uzate.
    1. Consultați distribuitorul autorizat.
    2. Înlocuiți discurile de frână; consultați distribuitorul autorizat.
    Direcția nu funcționează bine.
    1. Supapa de control direcție funcționează defectuos.
    2. Un cilindru hidraulic funcționează defectuos.
    3. Un furtun de direcție este deteriorat.
    1. Reparați sau înlocuiți supapa de control direcție.
    2. Reparați sau înlocuiți cilindrul hidraulic.
    3. Înlocuiți furtunul.
    Mașina nu poate fi deplasată în față sau în marșarier.
    1. Frâna de parcare este cuplată.
    2. Nivelul de ulei este scăzut.
    3. Rezervorul conține un tip greșit de lichid.
    4. Conexiunea pedalei de accelerație este deteriorată.
    5. Pompa de transmisie este deteriorată.
    6. Supapa de bypass pentru transmisie este deschisă.
    7. Există un cuplaj de antrenare rupt.
    1. Decuplați frâna de parcare.
    2. Umpleți rezervorul la nivelul corect.
    3. Goliți rezervorul și umpleți-l cu lichidul corespunzător.
    4. Verificați conexiunea și înlocuiți toate piesele deteriorate sau uzate.
    5. Solicitați repararea pompei de transmisie la distribuitorul autorizat.
    6. Închideți supapa de bypass.
    7. Înlocuiți cuplajul de antrenare.
    Aparatul se mișcă în față sau în marșarier în poziția neutră.
    1. Poziția neutră a transmisiei este setată incorect.
    1. Reglați setarea cuplajului pentru poziția neutră a transmisiei.
    Există zgomot excesiv în sistemul hidraulic.
    1. O pompă funcționează defectuos.
    2. Un motor funcționează defectuos.
    3. Aerul pătrunde în sistem.
    4. O sită de aspirație este blocată sau deteriorată.
    5. Fluidul are vâscozitate prea mică din cauza temperaturilor scăzute.
    6. Supapa de siguranță este setată la o valoare scăzută.
    7. Nivelul uleiului hidraulic este scăzut.
    1. Identificați pompa zgomotoasă și reparați-o sau înlocuiți-o.
    2. Identificați motorul zgomotos și reparați-l sau înlocuiți-l.
    3. Strângeți sau înlocuiți fitingurile hidraulice, în special la conductele de aspirație.
    4. Curățați și montați din nou sita de aspirație sau înlocuiți-o după cum este necesar.
    5. Lăsați sistemul să se încălzească.
    6. Solicitați verificarea presiunii supapei de siguranță. Consultați distribuitorul autorizat.
    7. Umpleți rezervorul de ulei hidraulic până la nivelul corect.
    După o perioadă inițială de funcționare satisfăcătoare, mașina își pierde puterea.
    1. O pompă sau un motor este uzat.
    2. Nivelul uleiului hidraulic este scăzut.
    3. Uleiul din sistemul hidraulic are o vâscozitate necorespunzătoare.
    4. Elementul de filtrare a uleiului este blocat.
    5. Supapa de limitare a presiunii funcționează defectuos.
    6. Sistemul se supraîncălzește.
    7. Există scurgeri la nivelul furtunului de aspirație.
    1. Înlocuiți pompa sau motorul după cum este necesar.
    2. Umpleți rezervorul de ulei hidraulic până la nivelul corect.
    3. Înlocuiți uleiul din rezervorul hidraulic cu un ulei având vâscozitatea corectă; consultați secțiunea Specificații.
    4. Înlocuiți elementul de filtrare.
    5. Curățați supapa de limitare a presiunii și verificați presiunea. Consultați distribuitorul autorizat.
    6. Verificați reglarea alinierii contracuţitului cu cilindrul. Reduceți viteza de lucru (măriți înălțimea de tăiere sau reduceți viteza de înaintare).
    7. Verificați și strângeți fitingurile. Înlocuiți furtunul dacă este necesar.
    Un cilindru bate” în timp ce se rotește.
    1. Există un punct înalt pe cilindru sau pe contracuțit din cauza contactului cu un obiect străin.
    2. Rulmenții cilindrului sunt uzați.
    1. Îndepărtați punctul înalt cu o piatră și ascuțiți pentru a reface tăișurile. Deteriorările grave necesită ascuțire prin polizare.
    2. Înlocuiți rulmenții după cum este necesar.
    Un cilindru se rotește încet.
    1. Un rulment al cilindrului este blocat.
    2. A fost instalat un motor cu rotație incorectă.
    3. Supapele de siguranță încorporate ale motorului sunt blocate în poziție deschisă.
    4. Cilindrul este strâns pe contracuțit.
    5. Motorul este uzat.
    1. Înlocuiți rulmenții după cum este necesar.
    2. Verificați motorul și înlocuiți-l dacă este necesar.
    3. Solicitați curățarea și verificarea supapelor de siguranță.
    4. Reglați setarea.
    5. Înlocuiți motorul.
    O unitate de tăiere nu se ridică la încetarea lucrului.
    1. Există un defect de etanșare a cilindrului de ridicare.
    2. Supapa de limitare a presiunii este blocată în poziție deschisă sau reglată greșit.
    3. Există o supapă de control defectă.
    4. Este prezent un blocaj mecanic.
    1. Înlocuiți garniturile.
    2. Solicitați verificarea presiunii supapei de siguranță. Consultați distribuitorul autorizat.
    3. Revizuiți supapa de control.
    4. Îndepărtați blocajul.
    Unitățile de tăiere nu urmăresc contururile solului.
    1. Amplasarea furtunului sau orientarea fitingurilor hidraulice este incorectă.
    2. Punctele de articulație sunt prea strânse.
    3. Unitatea de tăiere funcționează în poziția reținere”.
    4. Este setat un transfer al greutății prea mare.
    1. Deplasați unitățile de tăiere în toate pozițiile de mișcare și observați etanșeitatea furtunurilor. Amplasați corect furtunurile și orientați fitingurile după cum este necesar.
    2. Eliberați și lubrifiați punctul de articulație după cum este necesar.
    3. Deplasați comutatorul de control al poziției în poziția jos / flotare”.
    4. Reduceți transferul greutății.
    Unitățile de tăiere nu pornesc atunci când sunt coborâte pentru lucru.
    1. Comutatorul senzorului scaunului este defect.
    2. Nivelul de ulei hidraulic este scăzut.
    3. Un arbore de transmisie este supus unei forțe de forfecare.
    4. Supapa de limitare a presiunii este blocată în poziție deschisă sau reglată greșit.
    5. O unitate de tăiere este blocată.
    6. Un cilindru este strâns pe contracuțit.
    7. O supapă de control a unității de tăiere este în poziția oprit” din cauza unei defecțiuni a supapei de control.
    8. O supapă de control a unității de tăiere este în poziția oprit” din cauza unui defect electric.
    9. Comutatorul de proximitate al brațului de ridicare este setat incorect.
    1. Verificați funcționarea mecanică și electrică a comutatorului.
    2. Umpleți rezervorul de ulei hidraulic până la nivelul corect.
    3. Verificaţi arborii de transmisie ai motorului și cilindrului şi înlocuiţi-i dacă este necesar.
    4. Solicitați verificarea presiunii supapei de siguranță. Consultați distribuitorul autorizat Toro.
    5. Eliminați orice blocaje după cum este necesar.
    6. Reglați setarea.
    7. Revizuiți supapa de control.
    8. Solicitați verificarea sistemul electric pentru identificarea defectului electric.
    9. Verificați şi reglați comutatorului de proximitate.
    Cilindrii se rotesc în sens incorect.
    1. Furtunurile sunt conectate greșit.
    2. Comutatorul de acționare pentru unitatea de tăiere este conectat greșit.
    1. Verificați circuitul hidraulic și conectați corect furtunurile.
    2. Verificați conexiunile electrice ale comutatorului.