Εισαγωγή

Το παρόν μηχάνημα είναι ένα πολλαπλών χρήσεων μηχάνημα επιβαίνοντα χειριστή, που προορίζεται για χρήση από επαγγελματίες χειριστές σε εμπορικές εφαρμογές. Είναι σχεδιασμένο κυρίως για τη φροντίδα αμμοπαγίδων σε καλά συντηρημένα γήπεδα γκολφ και σε εμπορικές εφαρμογές. Η χρήση αυτού του προϊόντος για άλλους σκοπούς πέραν του προβλεπόμενου ενδέχεται να ενέχει κινδύνους για εσάς και για τους διερχομένους.

Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες προσεκτικά για να ενημερωθείτε για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του προϊόντος σας, καθώς και για την αποφυγή τραυματισμών και πρόκλησης ζημιών στο προϊόν. Είστε υπεύθυνοι για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του προϊόντος.

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.Toro.com για εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την ασφάλεια και τη λειτουργία των προϊόντων ή πληροφορίες για παρελκόμενα, ή για να βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο και να καταχωρίσετε το προϊόν σας.

Για σέρβις, γνήσια ανταλλακτικά Toro ή πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή την Εξυπηρέτηση Πελατών της Toro αναφέροντας τον αριθμό μοντέλου και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος σας. Στο Σχήμα 1 παρουσιάζεται η θέση στην οποία θα βρείτε την ετικέτα με το μοντέλο και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος. ναγράψτε τους αριθμούς στο παρεχόμενο πεδίο.

Important: Με την κινητή σας συσκευή, μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό QR (αν υπάρχει) στην ετικέτα με τον σειριακό αριθμό σας για να δείτε πληροφορίες για την εγγύηση, τα ανταλλακτικά, καθώς και άλλες πληροφορίες για το προϊόν.

g339454

Στο παρόν εγχειρίδιο προσδιορίζονται οι πιθανοί κίνδυνοι και παρατίθενται μηνύματα ασφάλειας. Τα μηνύματα αυτά αναγνωρίζονται από το προειδοποιητικό σύμβολο (Σχήμα 2), το οποίο δηλώνει έναν κίνδυνο που ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο εάν δεν ληφθούν οι συνιστώμενες προφυλάξεις.

g000502

Στο παρόν εγχειρίδιο χρησιμοποιούνται οι εξής 2 λέξεις για την επισήμανση συγκεκριμένων πληροφοριών. Σημαντικό εφιστά την προσοχή σε σημαντικές πληροφορίες μηχανολογικού ενδιαφέροντος και Σημείωση υπογραμμίζει πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Το παρόν προϊόν είναι σε συμμόρφωση με όλες τις σχετικές Ευρωπαϊκές οδηγίες. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στη Δήλωση Συμμόρφωσης κάθε προϊόντος.

Η χρήση ή λειτουργία του κινητήρα σε εκτάσεις που καλύπτονται από δασική, θαμνώδη ή λιβαδική βλάστηση συνιστά παράβαση του άρθρου 4442 ή 4443 του Κώδικα Δημόσιων Πόρων (Public Resource Code) της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, εκτός αν ο κινητήρας διαθέτει φλογοπαγίδα, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 4442, η οποία διατηρείται σε καλή κατάσταση λειτουργίας, ή αν ο κινητήρας είναι ειδικά κατασκευασμένος, εξοπλισμένος και συντηρούμενος για την πρόληψη πυρκαγιάς.

Το συνημμένο εγχειρίδιο χρήστη του κινητήρα παρέχεται με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την ρχή Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠ (EPA) και τον κανονισμό για τον έλεγχο των εκπομπών (Emission Control Regulation) της Πολιτείας της Καλιφόρνιας που διέπει τα συστήματα εκπομπών, τη συντήρηση και τους όρους εγγύησης. Σε περίπτωση απώλειας, μπορείτε να το παραγγείλετε μέσω του κατασκευαστή του κινητήρα.

Προειδοποίηση

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Προειδοποίηση Πρότασης 65

Τα καυσαέρια του κινητήρα αυτού του προϊόντος περιέχουν χημικές ουσίες οι οποίες είναι γνωστό στην Πολιτεία της Καλιφόρνια ότι προκαλούν καρκίνο, γενετικές ανωμαλίες και άλλες βλάβες στο αναπαραγωγικό σύστημα.

Οι ακροδέκτες, οι πόλοι και άλλα εξαρτήματα των μπαταριών περιέχουν μόλυβδο και ενώσεις του μολύβδου, χημικές ουσίες οι οποίες είναι γνωστό στην Πολιτεία της Καλιφόρνια ότι προκαλούν καρκίνο και βλάβες στο αναπαραγωγικό σύστημα. Πλένετε τα χέρια σας μετά τον χειρισμό.

Η χρήση του προϊόντος αυτού μπορεί να σας εκθέσει σε χημικές ουσίες οι οποίες, σύμφωνα με την Πολιτεία της Καλιφόρνια, είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο, γενετικές ανωμαλίες ή άλλες βλάβες στη διαδικασία αναπαραγωγής.

Ασφάλεια

υτό το μηχάνημα σχεδιάστηκε σύμφωνα με το πρότυπο ANSI B71.4-2017. Ωστόσο, όταν στο μηχάνημα εγκαθίστανται παρελκόμενα, για τη συμμόρφωση με τα πρότυπα απαιτείται προσθήκη επιπλέον βάρους.

Γενικές πληροφορίες ασφαλείας

Το προϊόν αυτό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό. Να ακολουθείτε πάντοτε όλες τις οδηγίες ασφαλείας για να αποφύγετε σοβαρό τραυματισμό.

  • Διαβάστε και κατανοήστε το περιεχόμενο του παρόντος Εγχειριδίου Χειριστή πριν θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία. εβαιωθείτε ότι όλοι όσοι χρησιμοποιούν το παρόν προϊόν γνωρίζουν πώς χρησιμοποιείται και κατανοούν τις προειδοποιήσεις.

  • Ο χειρισμός του μηχανήματος απαιτεί την πλήρη προσοχή σας. Μην ασχολείστε με δραστηριότητες που σας αποσπούν την προσοχή, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό ή υλικές βλάβες.

  • Μην πλησιάζετε τα χέρια ή τα πόδια σας κοντά στα κινούμενα μέρη του μηχανήματος.

  • Μη θέτετε το μηχάνημα σε λειτουργία αν όλα τα προστατευτικά καλύμματα και οι άλλες προστατευτικές διατάξεις ασφαλείας δεν είναι στη θέση τους ή δεν λειτουργούν.

  • Κρατήστε τους διερχομένους μακριά από το μηχάνημα όταν αυτό κινείται.

  • Κρατήστε τα παιδιά μακριά από τον χώρο λειτουργίας του μηχανήματος. Μην επιτρέπετε ποτέ τον χειρισμό του μηχανήματος από παιδιά.

  • κινητοποιήστε το μηχάνημα και σβήστε τον κινητήρα πριν προβείτε σε εργασίες συντήρησης ή ανεφοδιασμού του μηχανήματος.

Η ακατάλληλη χρήση ή συντήρηση του μηχανήματος μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό. Για να μειώσετε τις πιθανότητες τραυματισμού, ακολουθείτε τις παρούσες οδηγίες για την ασφάλεια και δίνετε πάντα προσοχή στο προειδοποιητικό σύμβολο Graphic, το οποίο συνοδεύει οδηγίες για την προσωπική ασφάλεια με τις ενδείξεις Προσοχή, Προειδοποίηση ή Κίνδυνος. Η μη συμμόρφωση με αυτές τις οδηγίες μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες ή θάνατο.

Αυτοκόλλητα ασφαλείας και οδηγιών

Graphic

Οι ετικέτες προειδοποίησης και οδηγιών ασφάλειας είναι εύκολα αναγνώσιμες από τον χειριστή και βρίσκονται κοντά σε κάθε πηγή δυνητικού κινδύνου. ντικαθιστάτε τις τυχόν φθαρμένες ή αποκολλημένες ετικέτες.

decal93-7272
decal93-9051
decalbatterysymbols
decal138-9101
decal108-8484
decal133-8062
decal137-3387

Συναρμολόγηση

Note: Καθορίστε την αριστερή και δεξιά πλευρά του μηχανήματος από την κανονική θέση λειτουργίας.

Note: φαιρέστε και απορρίψτε τις βάσεις μεταφοράς και τα συνδετικά εξαρτήματα.

Εγκατάσταση του τιμονιού

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Τιμόνι1
φρώδες κολλάρο1
Ροδέλα1
Παξιμάδι ασφάλισης1
Κάλυμμα τιμονιού1
  1. Μετακινήστε τον εμπρός τροχό ώστε να είναι στραμμένος ευθεία μπροστά.

  2. Εφαρμόστε το αφρώδες κολλάρο, με το μικρό άκρο πρώτα, στην κολόνα του τιμονιού (Σχήμα 3).

    g025723
  3. Εφαρμόστε το τιμόνι στην κολόνα του τιμονιού (Σχήμα 3).

  4. Στερεώστε το τιμόνι στην κολόνα του τιμονιού με μια ροδέλα και ένα παξιμάδι ασφάλισης (Σχήμα 3).

  5. Σφίξτε το παξιμάδι ασφάλισης με ροπή 27 έως 35 N∙m.

  6. Κουμπώστε το κάλυμμα του τιμονιού στη θέση του (Σχήμα 3).

Εγκατάσταση του καθίσματος

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Κάθισμα1
  1. φαιρέστε και απορρίψτε τα στριφόνια που στερεώνουν το κάθισμα στο κιβώτιο.

  2. φαιρέστε τα παξιμάδια από τη βάση μεταφοράς και απορρίψτε τη βάση. Φυλάξτε τα παξιμάδια.

  3. Στερεώστε το κάθισμα στη βάση του χρησιμοποιώντας τα 4 παξιμάδια που αφαιρέσατε προηγουμένως. νατρέξτε στο Σχήμα 4.

    g334906
  4. Εντοπίστε την πλεξούδα καλωδίωσης του μηχανήματος και συνδέστε την στον διακόπτη καθίσματος (Σχήμα 4).

  5. Στερεώστε την πλεξούδα καλωδίωσης στη βάση του καθίσματος χρησιμοποιώντας ένα δεματικό.

Τοποθέτηση της μπαταρίας

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Μπουλόνι (1/4" x 5/8")2
σφαλιστικό παξιμάδι (1/4")2
  1. Τοποθετήστε την μπαταρία στη βάση της πίσω από τον δεξιά τροχό, με τον αρνητικό ακροδέκτη στραμμένο προς το πίσω μέρος του μηχανήματος (Σχήμα 5).

    g351419

    Προειδοποίηση

    Η μη ορθή δρομολόγηση των καλωδίων της μπαταρίας ενδέχεται να προκαλέσει ζημιά στο μηχάνημα και τα καλώδια, καθώς και σπινθήρες. Με τη σειρά τους, οι σπινθήρες μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη των αερίων της μπαταρίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικών βλαβών.

    • ποσυνδέετε πάντα το αρνητικό (μαύρο) καλώδιο της μπαταρίας πριν αποσυνδέσετε το θετικό (κόκκινο) καλώδιο.

    • Συνδέετε πάντα το θετικό (κόκκινο) καλώδιο της μπαταρίας πριν συνδέσετε το αρνητικό (μαύρο) καλώδιο.

    Προειδοποίηση

    Η επαφή των ακροδεκτών της μπαταρίας ή μεταλλικών εργαλείων με μεταλλικά εξαρτήματα του μηχανήματος μπορεί να δημιουργήσει βραχυκύκλωμα και να προκληθούν σπινθήρες. Με τη σειρά τους, οι σπινθήρες μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη των αερίων της μπαταρίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικών βλαβών.

    • Όταν αφαιρείτε ή τοποθετείτε την μπαταρία, πρέπει να αποφεύγετε την επαφή των ακροδεκτών της με μεταλλικά μέρη του μηχανήματος.

    • Πρέπει, επίσης, να αποφεύγετε τη δημιουργία βραχυκυκλώματος μεταξύ των ακροδεκτών της μπαταρίας και μεταλλικών μερών του μηχανήματος.

  2. Στερεώστε το θετικό καλώδιο (κόκκινο) στον θετικό (+) ακροδέκτη με ένα μπουλόνι (1/4" x 5/8") και ένα παξιμάδι ασφάλισης (Σχήμα 6).

    g351421
  3. Στερεώστε το μικρό μαύρο καλώδιο και το αρνητικό καλώδιο (μαύρο) στον αρνητικό (-) ακροδέκτη της μπαταρίας με ένα μπουλόνι (1/4" x 5/8") και ένα παξιμάδι ασφάλισης (1/4") (Σχήμα 6).

  4. Καλύψτε τους ακροδέκτες και τα συνδετικά εξαρτήματα με βαζελίνη για να αποτρέψετε τη διάβρωση.

  5. Εφαρμόστε το ελαστικό κάλυμμα στον θετικό (+) ακροδέκτη για να αποτρέψετε τυχόν βραχυκύκλωμα.

  6. Εγκαταστήστε τον άνω αναστολέα στους πλευρικούς αναστολείς της μπαταρίας και στερεώστε τον με τις ροδέλες και τις πεταλούδες.

Εγκατάσταση των εμπρός αντίβαρων

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Κιτ εμπρός αντίβαρου, όσα χρειάζονται

υτό το μηχάνημα σχεδιάστηκε σύμφωνα με το πρότυπο ANSI B71.4-2017. Ωστόσο, όταν στο μηχάνημα εγκαθίστανται παρελκόμενα, για τη συμμόρφωση με τα πρότυπα ίσως απαιτείται προσθήκη επιπλέον βάρους.

  1. Χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο πίνακα για να προσδιορίσετε τους συνδυασμούς αντίβαρων που απαιτούνται. Παραγγείλετε τα εξαρτήματα από τον τοπικό εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Toro.

    Παρελκόμενοπαιτούμενο βάροςΚιτ αντίβαρουΠοσότητα κιτ
    Κιτ κυλίνδρου αερισμού23 kgΚωδ. 100-64421
    Εξάρτημα περιποίησης Rahn

    Note: Για το Μοντέλο 08745 μηχανήματος, μην εγκαταστήσετε το κιτ αντίβαρου αν το μηχάνημά σας διαθέτει το κιτ πλαισίου εμπρός υδραυλικού.

  2. Εγκαταστήστε το κιτ αντίβαρου. νατρέξτε στις Οδηγίες εγκατάστασης του κιτ αντίβαρου.

Τοποθέτηση ετικέτας με το έτος κατασκευής και ετικέτας CE

Μόνο CE

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Ετικέτα με το έτος κατασκευής1
Ετικέτα CE1

Τοποθετήστε την ετικέτα με το έτος κατασκευής και την ετικέτα CE στο μηχάνημα, στο σημείο που φαίνεται στο (Σχήμα 7).

g339442

Γενική επισκόπηση προϊόντος

g012207

Πεντάλ γκαζιού και ακινητοποίησης

Το πεντάλ του γκαζιού (Σχήμα 9) εκτελεί 3 λειτουργίες: κίνηση του μηχανήματος προς τα εμπρός, κίνηση προς τα πίσω και ακινητοποίηση του μηχανήματος. Χρησιμοποιώντας τη φτέρνα και το εμπρός μέρος του δεξιού ποδιού σας, πατήστε το επάνω μέρος του πεντάλ για εμπροσθοπορεία και το κάτω μέρος είτε για οπισθοπορεία είτε για ακινητοποίηση όταν κινείστε προς τα εμπρός (Σχήμα 10). Για να ακινητοποιήσετε το μηχάνημα, αφήστε το πεντάλ να επανέλθει στη θέση νεκράς ή μετακινήστε το εσείς εκεί.

Important: Όταν οδηγείτε προς τα εμπρός να έχετε τη φτέρνα σας στο υποπόδιο. Μην ακουμπάτε τη φτέρνα σας στο τακούνι οπισθοπορείας του πεντάλ του γκαζιού.

g002708
g002709

Η ταχύτητα πορείας είναι ανάλογη της διαδρομής που πατάτε το πεντάλ του γκαζιού. Για μέγιστη ταχύτητα πορείας, πατήστε το πεντάλ μέχρι το τέλος της διαδρομής, ενώ ο μοχλός γκαζιού βρίσκεται στη θέση Γρήγορα. Για να έχετε μέγιστη ισχύ ή όταν ανεβαίνετε έναν λόφο, μετακινήστε τον μοχλό ελέγχου γκαζιού στη θέση Γρήγορα, πατώντας ταυτόχρονα το πεντάλ του γκαζιού ελαφρά για να διατηρήσετε ψηλά τις στροφές του κινητήρα. Εάν οι στροφές του κινητήρα μειωθούν, αφήστε ελαφρά το πεντάλ ώστε να αυξηθούν οι στροφές του κινητήρα.

Important: Για μέγιστη ελκτική ισχύ, μετακινήστε τον μοχλό του γκαζιού στη θέση Γρήγορα και πατήστε ελαφρά το πεντάλ του γκαζιού.

Important: Να χρησιμοποιείτε τη μέγιστη ταχύτητα πορείας μόνο όταν οδηγείτε από έναν χώρο εργασίας σε άλλον.Μη χρησιμοποιείτε τη μέγιστη ταχύτητα όταν έχετε εγκαταστήσει ή ρυμουλκείτε παρελκόμενο.

Important: Μην οδηγείτε το μηχάνημα με την όπισθεν και το παρελκόμενο στην κάτω θέση (λειτουργίας), διαφορετικά μπορεί να υποστεί σοβαρή βλάβη.

Διακόπτης μίζας

Ο διακόπτης μίζας (Σχήμα 11), που χρησιμοποιείται για την εκκίνηση και το σταμάτημα του κινητήρα, διαθέτει 3 θέσεις: OFF (Εκτός λειτουργίας), RUN (Σε λειτουργία) και START (Εκκίνηση). Γυρίστε το κλειδί δεξιόστροφα στη θέση START (Εκκίνηση) για να ενεργοποιήσετε τη μίζα. Μόλις ο κινητήρας πάρει μπρος αφήστε το κλειδί και ο διακόπτης θα μετακινηθεί στη θέση ON (Σε λειτουργία). Για να σβήσετε τον κινητήρα, γυρίστε το κλειδί αριστερόστροφα στη θέση OFF (Εκτός λειτουργίας).

g002710

Μοχλός τσοκ

Για να βάλετε μπροστά τον κινητήρα κρύο, κλείστε το τσοκ του καρμπυρατέρ μετακινώντας τον μοχλό του (Σχήμα 11) προς τα επάνω στη θέση Κλειστό. φού ο κινητήρας τεθεί σε λειτουργία, ρυθμίζετε κατάλληλα την παροχή αέρα μέσω του τσοκ, ώστε ο κινητήρας να λειτουργεί εύρυθμα. Μόλις ο κινητήρας ζεσταθεί, ανοίξτε το τσοκ κατεβάζοντάς το στη θέση νοικτό. Όταν ο κινητήρας είναι ζεστός, απαιτείται λίγο ή καθόλου τσοκ.

Μοχλός ελέγχου γκαζιού

Ο μοχλός ελέγχου γκαζιού (Σχήμα 11) συνδέεται με την πεταλούδα γκαζιού του καρμπυρατέρ και την ελέγχει. Ο χειριστήριο διαθέτει 2 θέσεις: ργά και Γρήγορα. Οι στροφές του κινητήρα μεταβάλλονται μεταξύ των 2 ρυθμίσεων.

Note: Δεν μπορείτε να σβήσετε τον κινητήρα χρησιμοποιώντας τον μοχλό ελέγχου γκαζιού.

Μοχλός του υδραυλικού

Για να ανυψώσετε το παρελκόμενο, τραβήξτε τον μοχλό του υδραυλικού (Σχήμα 12) προς τα πίσω. Για να το χαμηλώσετε σπρώξτε τον μοχλό μπροστά. Για τη θέση FLOAT (Πλεύσης), μετακινήστε τον μοχλό στη θέση συγκράτησης. Μόλις επιτύχετε τη θέση που θέλετε, ελευθερώστε τον μοχλό και αυτός θα επιστρέψει στη νεκρά.

g002711

Note: Το μηχάνημα διαθέτει κύλινδρο ανύψωσης διπλής ενέργειας. Υπό ορισμένες συνθήκες λειτουργίας μπορείτε να εφαρμόσετε στο παρελκόμενο καθοδική πίεση.

Χειρόφρενο

Για να βάλετε χειρόφρενο (Σχήμα 12), τραβήξτε τον μοχλό του προς τα πίσω. Για να το ελευθερώσετε, πιέστε τον μοχλό μπροστά.

Note: Ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε ελαφρά μπρος-πίσω το πεντάλ του γκαζιού για να ελευθερώσετε το χειρόφρενο.

Ωρομετρητής

Ο ωρομετρητής (Σχήμα 12) αναγράφει τις συνολικές ώρες λειτουργίας του μηχανήματος. Ο ωρομετρητής αρχίζει να λειτουργεί κάθε φορά που γυρνάτε τον διακόπτη μίζας στη θέση ON (Σε λειτουργία).

Μοχλός ρύθμισης καθίσματος

Μετακινήστε μπροστά τον μοχλό που υπάρχει αριστερά του καθίσματος (Σχήμα 13), σύρετε το κάθισμα στη θέση που θέλετε και ελευθερώστε για να ασφαλιστεί το κάθισμα στη θέση του.

g335735

Διακόπτης καυσίμου

Κλείνετε τον διακόπτη καυσίμου (Σχήμα 14) όταν αποθηκεύετε το μηχάνημα ή το μεταφέρετε πάνω σε τρέιλερ.

g002713

Note: Οι προδιαγραφές και ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάξουν απροειδοποίητα.

Πλάτος χωρίς παρελκόμενο148 cm (58")
Πλάτος με σβάρνα, Μοντέλο 08751191 cm (75")
Μήκος χωρίς παρελκόμενο164 cm (64-1/2")
Ύψος115 cm (45-1/4")
Μεταξόνιο109 cm (42-3/4")
Στροφές χαμηλού ρελαντί1.650 έως 1.850 σ.α.λ.
Στροφές υψηλού ρελαντί3.350 έως 3.450 σ.α.λ.
Καθαρό βάρος 
Μοντέλο 08703452 kg
Μοντέλο 08705461 kg

Παρελκόμενα/Εξαρτήματα

Για τη βελτίωση και διεύρυνση των δυνατοτήτων του μηχανήματός σας διατίθενται επιλεγμένα παρελκόμενα και εξαρτήματα που είναι εγκεκριμένα από την Toro. Για τον πλήρη κατάλογο όλων των εγκεκριμένων παρελκομένων και εξαρτημάτων, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή εξουσιοδοτημένο διανομέα της Toro ή επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.Toro.com.

Για να εξασφαλίσετε τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις και τη συνεχή πιστοποίηση ασφαλείας του μηχανήματος, χρησιμοποιείτε μόνο γνήσια ανταλλακτικά και εξαρτήματα Toro. Τα ανταλλακτικά και τα εξαρτήματα άλλων κατασκευαστών ενδέχεται να αποβούν επικίνδυνα και η χρήση τους να ακυρώσει την εγγύηση του προϊόντος σας.

Χειρισμός

Πριν από τη λειτουργία

σφάλεια πριν από τη λειτουργία

Γενικές πληροφορίες ασφαλείας

  • Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη πριν κατεβείτε από το μηχάνημα.

  • Μην επιτρέπετε ποτέ τον χειρισμό ή το σέρβις του μηχανήματος από παιδιά ή μη εκπαιδευμένα άτομα. άσει του εθνικού κανονιστικού πλαισίου ενδέχεται να τίθενται περιορισμοί όσον αφορά την ηλικία του χειριστή. Ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση όλων των χειριστών και μηχανικών.

  • Εξοικειωθείτε με τον ασφαλή χειρισμό του εξοπλισμού, τα χειριστήρια, καθώς και τα σήματα ασφαλείας.

  • Μάθετε πώς να ακινητοποιείτε το μηχάνημα και πώς να σβήνετε τον κινητήρα με γρήγορες κινήσεις.

  • εβαιωθείτε ότι όλα τα χειριστήρια που απαιτούν παρουσία χειριστή, οι διακόπτες ασφαλείας και τα προστατευτικά καλύμματα είναι στη θέση τους και λειτουργούν κανονικά. ν δεν λειτουργούν κανονικά, μη θέτετε το μηχάνημα σε λειτουργία.

  • Πριν τη λειτουργία, επιθεωρείτε πάντα το μηχάνημα για να βεβαιώνεστε ότι τα εξαρτήματα και τα συνδετικά εξαρτήματα βρίσκονται σε καλή κατάσταση λειτουργίας. ντικαταστήστε τα φθαρμένα ή κατεστραμμένα εξαρτήματα και συνδετικά εξαρτήματα.

  • Επιθεωρήστε τον χώρο όπου πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα και απομακρύνετε όλα τα αντικείμενα που θα μπορούσε να εκτοξεύσει το μηχάνημα.

σφάλεια καυσίμων

  • Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή όταν χειρίζεστε καύσιμα. Είναι εύφλεκτα και οι ατμοί τους είναι εκρηκτικοί.

  • Σβήνετε τσιγάρα, πούρα, πίπες και κάθε άλλη πηγή ανάφλεξης.

  • Χρησιμοποιείτε μόνο εγκεκριμένο δοχείο καυσίμων.

  • Μην αφαιρείτε την τάπα και μην γεμίζετε το ρεζερβουάρ καυσίμου ενώ ο κινητήρας είναι σε λειτουργία ή δεν έχει κρυώσει.

  • Μην κάνετε ανεφοδιασμό ή αποστράγγιση καυσίμου σε κλειστό χώρο.

  • Μην αποθηκεύετε το μηχάνημα ή τα δοχεία καυσίμων σε χώρους με γυμνές φλόγες, σπινθήρες ή φλόγα-πιλότο (π.χ. σε καυστήρα, λέβητα ή άλλη συσκευή).

  • ν χυθεί καύσιμο, μην επιχειρήσετε να θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία. ποφύγετε τη δημιουργία κάθε πηγής ανάφλεξης μέχρι να εξατμιστούν οι ατμοί του καυσίμου.

νεφοδιασμός ρεζερβουάρ καυσίμου

  • Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου: 25 L.

  • Συνιστώμενο καύσιμο:

    • Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιείτε μόνο καθαρή, φρέσκια (το πολύ 30 ημερών), αμόλυβδη βενζίνη 87 ή περισσότερων οκτανίων (βάσει της μεθόδου R+M/2).

    • ιθανόλη: ενζίνη με έως 10% αιθανόλη (βενζινόλη) ή 15% MTBE (μεθυλοτριτοταγή βουτυλαιθέρα) κατ’ όγκο είναι αποδεκτή. Η αιθανόλη και ο MTBE δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η βενζίνη με 15% αιθανόλη (E15) κατ’ όγκο δεν είναι εγκεκριμένη προς χρήση. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ βενζίνη που περιέχει άνω του 10% αιθανόλη κατ’ όγκο, όπως οι E15 (περιέχει 15% αιθανόλη ), E20 (περιέχει 20% αιθανόλη) ή E85 (περιέχει έως και 85% αιθανόλη). Η χρήση μη εγκεκριμένων καυσίμων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα απόδοσης ή/και ζημιά στον κινητήρα η οποία μπορεί να μην καλύπτεται από την εγγύηση.

    • Μην χρησιμοποιείτε βενζίνη που περιέχει μεθανόλη.

    • Εκτός αν χρησιμοποιείτε σταθεροποιητικό καυσίμου, μην αποθηκεύετε καύσιμο στο ρεζερβουάρ ή σε δοχεία καυσίμου κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

    • Μην προσθέτετε λάδι στη βενζίνη.

    Important: Μην χρησιμοποιείτε άλλα πρόσθετα καυσίμου εκτός από σταθεροποιητικό/συντηρητικό καυσίμου. Μην χρησιμοποιείτε σταθεροποιητικό καυσίμου με βάση αλκοόλη, όπως αιθανόλη, μεθανόλη ή ισοπροπανόλη.

  1. Καθαρίστε τον χώρο γύρω από την τάπα του ρεζερβουάρ (Σχήμα 15).

  2. φαιρέστε την τάπα του ρεζερβουάρ.

  3. Γεμίστε το ρεζερβουάρ έως περίπου 25 mm (1’’) από την κορυφή του ρεζερβουάρ (πυθμένας του στομίου πλήρωσης). Μην γεμίζετε υπερβολικά.

    g027112
  4. Τοποθετήστε την τάπα.

  5. ν χυθεί καύσιμο, καθαρίστε το για να αποφύγετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

    Important: Μη χρησιμοποιήσετε ποτέ μεθανόλη, βενζίνη που περιέχει μεθανόλη ή βενζινόλη που περιέχει πάνω από 10% αιθανόλη, διότι μπορεί να προκληθεί βλάβη στο σύστημα καυσίμου. Μην αναμιγνύετε λάδι με βενζίνη.

Έλεγχοι πριν από τη λειτουργία

Προτού χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα, ακολουθείτε τις εξής καθημερινές διαδικασίες:

Έλεγχος του συστήματος ενδοασφάλισης

Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε το σύστημα ενδοασφάλισης.
  • Προσοχή

    ν οι διακόπτες ενδοασφάλισης είναι αποσυνδεδεμένοι ή έχουν υποστεί ζημιά, το μηχάνημα θα μπορούσε να λειτουργεί απροσδόκητα με αποτέλεσμα να επέλθει τραυματισμός.

    • Μην πειράζετε τους διακόπτες ενδοασφάλισης.

    • Ελέγχετε τη λειτουργία των διακοπτών ενδοασφάλισης καθημερινά και αντικαθιστάτε τυχόν κατεστραμμένους διακόπτες πριν από τον χειρισμό του μηχανήματος.

    Σκοπός του συστήματος ενδοασφάλισης είναι να επιτρέπει την εκκίνηση του κινητήρα μόνο όταν το πεντάλ του γκαζιού είναι στη θέση νεκράς (δηλ. όχι πατημένο). Επίσης, ο κινητήρας πρέπει να σβήνει εάν πατηθεί το πεντάλ του γκαζιού (για εμπροσθοπορεία ή οπισθοπορεία) χωρίς τον χειριστή στο κάθισμά του.

    Important: Εάν ο ελκυστήρας διαθέτει είτε το κιτ πίσω απομακρυσμένου υδραυλικού Μοντέλο 08781 είτε το κιτ υδραυλικού διακόπτη Μοντέλο 08783, τότε υπάρχουν επιπλέον συνθήκες ενδοασφάλισης:Το μηχάνημα δεν παίρνει μπρος με ενεργοποιημένο (ON) τον διακόπτη απομακρυσμένου υδραυλικού.Εάν το μηχάνημα λειτουργεί με τον υδραυλικό διακόπτη ενεργοποιημένο (ON) και ο χειριστής εγκαταλείψει το κάθισμά του τότε το μηχάνημα σβήνει.

    1. Μετακινήστε το μηχάνημα σε ανοικτό χώρο χωρίς εμπόδια ή διερχόμενους. Σβήστε τον κινητήρα.

    2. Καθίστε στο κάθισμα και τραβήξτε χειρόφρενο.

    3. Πατήστε το πεντάλ του γκαζιού για να κινηθείτε προς τα εμπρός ή προς τα πίσω ενώ προσπαθείτε να βάλετε μπροστά τον κινητήρα.

      Note: Εάν ο κινητήρας γυρίζει, ίσως υπάρχει βλάβη στο σύστημα ενδοασφάλισης. Επισκευάστε αμέσως.Εάν κινητήρας δεν παίρνει μπρος, το σύστημα λειτουργεί σωστά.

    4. Μείνετε καθισμένοι στο κάθισμα, με το πεντάλ του γκαζιού στη θέση νεκράς και τραβηγμένο χειρόφρενο και βάλτε μπροστά τον κινητήρα.

    5. Σηκωθείτε από το κάθισμα και πατήστε αργά το πεντάλ του γκαζιού.

      Note: Ο κινητήρας πρέπει να σβήσει εντός 1 έως 3 δευτερολέπτων. Εάν το σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, επιδιορθώστε το πρόβλημα.

    Κατά τη λειτουργία

    Note: Καθορίστε την αριστερή και δεξιά πλευρά του μηχανήματος από την κανονική θέση λειτουργίας.

    Γενικές πληροφορίες ασφαλείας

    • Ο ιδιοκτήτης/χειριστής φέρει ευθύνη για ατυχήματα που προκαλούν σωματικές ή υλικές βλάβες και οφείλει να τα προλαμβάνει.

    • Να φοράτε κατάλληλη ενδυμασία, η οποία θα περιλαμβάνει: προστατευτικά για τα μάτια, κατάλληλα αντιολισθητικά υποδήματα, μακρύ παντελόνι και μέσα προστασίας της ακοής. Δένετε πίσω τα μαλλιά σας και μη φοράτε κρεμαστά κοσμήματα.

    • Μη χειρίζεστε το μηχάνημα εάν είστε άρρωστοι, κουρασμένοι ή βρίσκεστε υπό την επήρεια αλκοόλ ή φαρμάκων.

    • Μη μεταφέρετε ποτέ επιβάτες και φροντίστε να μην υπάρχουν διερχόμενοι ή κατοικίδια κοντά στο μηχάνημα κατά τη λειτουργία.

    • Ο χειρισμός του μηχανήματος θα πρέπει να γίνεται μόνον όταν υπάρχει καλή ορατότητα, προκειμένου να αποφεύγονται λακκούβες ή άλλες παγίδες κινδύνου.

    • ποφύγετε τον χειρισμό σε βρεγμένο γρασίδι. Η μειωμένη πρόσφυση μπορεί να προκαλέσει ολίσθηση του μηχανήματος.

    • Προτού θέσετε σε λειτουργία τον κινητήρα, βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστήματα μετάδοσης κίνησης είναι σε νεκρά θέση, το χειρόφρενο είναι ενεργοποιημένο και ότι βρίσκεστε στη θέση χειριστή.

    • Πριν από την οπισθοπορεία, κοιτάξτε πίσω σας και κάτω ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο δρόμος είναι ελεύθερος.

    • Να είστε προσεκτικοί όταν πλησιάζετε σε στροφές χωρίς ορατότητα, θάμνους, δέντρα ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να περιορίζουν την ορατότητά σας.

    • Μη χειρίζεστε το μηχάνημα κοντά σε πρανή, χαντάκια και αναχώματα. Το μηχάνημα μπορεί ξαφνικά να ανατραπεί αν ένας τροχός βρεθεί πέρα από το χείλος ή αν υποχωρήσει το χείλος.

    • κινητοποιήστε το μηχάνημα και επιθεωρήστε το παρελκόμενο αν κτυπήσετε κάποιο αντικείμενο ή αν παρατηρήσετε μη φυσιολογικούς κραδασμούς στο μηχάνημα. Εκτελέστε όλες τις απαιτούμενες επισκευές πριν το θέσετε ξανά σε λειτουργία.

    • Όταν στρίβετε ή διασχίζετε δρόμους ή πεζοδρόμια με το μηχάνημα, μειώστε ταχύτητα και κινηθείτε προσεκτικά. Τηρείτε πάντοτε τους κανόνες προτεραιότητας.

    • Μην λειτουργείτε ποτέ τον κινητήρα σε χώρο όπου τα καυσαέρια δεν μπορούν να διαφύγουν.

    • Μην αφήνετε ποτέ το μηχάνημα σε λειτουργία χωρίς επιτήρηση.

    • Πριν απομακρυνθείτε από τη θέση του χειριστή, κάντε τις ακόλουθες ενέργειες:

      • Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος.

      • Κατεβάστε τα παρελκόμενα.

      • άλτε χειρόφρενο.

      • Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

      • Περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.

    • Μη θέτετε το μηχάνημα σε λειτουργία όταν υπάρχει κίνδυνος κεραυνού.

    • Μην χρησιμοποιείτε το μηχάνημα για να ρυμουλκήσετε άλλα οχήματα.

    • Εάν είναι απαραίτητο, προτού φροντίσετε μια επιφάνεια βρέξτε τη ώστε να σηκώσετε λιγότερη σκόνη.

    • Χρησιμοποιείτε μόνο εξαρτήματα, παρελκόμενα και ανταλλακτικά εγκεκριμένα από την Toro.

    σφάλεια σε επικλινή εδάφη

    • Καθορίστε τις δικές σας διαδικασίες και κανόνες για κίνηση σε επικλινή εδάφη. Στις διαδικασίες αυτές πρέπει να περιλαμβάνεται η επιθεώρηση της περιοχής ώστε να προσδιοριστεί ποια επικλινή εδάφη επιτρέπουν την ασφαλή λειτουργία του μηχανήματος. Κατά την επιθεώρηση αυτή θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε κοινή λογική και ορθή κρίση.

    • Τα επικλινή εδάφη είναι ένας παράγοντας που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με ατυχήματα που αφορούν απώλεια ελέγχου και ανατροπή, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο. Ο χειριστής είναι υπεύθυνος για την ασφαλή λειτουργία σε επικλινή εδάφη. Ο χειρισμός του μηχανήματος σε επικλινές έδαφος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

    • Να χειρίζεστε το μηχάνημα με χαμηλότερες ταχύτητες σε επικλινή εδάφη.

    • ν δεν αισθάνεστε ότι μπορείτε να χειριστείτε άνετα το μηχάνημα σε επικλινές έδαφος, μην το κάνετε.

    • Έχετε το νου σας για λακκούβες, αυλάκια, προεξοχές, βράχους ή άλλα κρυμμένα αντικείμενα. Το ανώμαλο έδαφος μπορεί να προκαλέσει ανατροπή του μηχανήματος. ν το γρασίδι είναι ψηλό, μπορεί να μη φαίνονται τα εμπόδια.

    • Σε επικλινές έδαφος επιλέξτε αργή ταχύτητα πορείας ώστε να μη χρειαστεί να επιβραδύνετε ή να αλλάξετε σχέση μετάδοσης (ταχύτητα).

    • Μπορεί να επέλθει ανατροπή προτού τα ελαστικά χάσουν την πρόσφυσή τους.

    • ποφύγετε τον χειρισμό του μηχανήματος σε βρεγμένο γρασίδι. Τα ελαστικά μπορεί να χάσουν την πρόσφυσή τους. κόμα κι αν τα φρένα λειτουργούν και επιβραδύνουν κανονικά.

    • ποφύγετε την εκκίνηση, το σταμάτημα ή τη στροφή του μηχανήματος σε επικλινή εδάφη.

    • Όλες οι κινήσεις σε επικλινή εδάφη θα πρέπει να είναι αργές και σταδιακές. Μην κάνετε απότομες αλλαγές ταχύτητας ή κατεύθυνσης του μηχανήματος.

    • Μη χειρίζεστε το μηχάνημα κοντά σε πρανή, χαντάκια, αναχώματα ή σημεία με νερό. Το μηχάνημα μπορεί να ανατραπεί αν ένας τροχός βρεθεί πέρα από το χείλος ή αν το χείλος υποχωρήσει. Ορίστε έναν ασφαλή χώρο μεταξύ του μηχανήματος και οποιασδήποτε πηγής κινδύνου (2 φορές το πλάτος του μηχανήματος).

    Εκκίνηση και σβήσιμο του κινητήρα

    1. Σηκώστε το πόδι σας από το πεντάλ του γκαζιού, βεβαιωθείτε ότι το πεντάλ του γκαζιού μετακινήθηκε στη νεκρά θέση και τραβήξτε το χειρόφρενο.

    2. Πιέστε τον μοχλό του τσοκ μπροστά, στη θέση Τραβηγμένο (εάν βάζετε μπροστά τον κινητήρα κρύο) και τον μοχλό ελέγχου γκαζιού στη θέση ργά.

      Important: Εάν θα λειτουργήσετε το μηχάνημα σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 0°C αφήστε το μηχάνημα να ζεσταθεί προτού το χρησιμοποιήσετε. υτό θα αποτρέψει βλάβη στον υδροστάτη και το κύκλωμα κίνησης.Μη χρησιμοποιείτε το μηχάνημα υπό θερμοκρασίες χαμηλότερες των -6,7°C, διαφορετικά μπορεί να προκληθεί βλάβη στην κύρια αντλία κίνησης.

    3. άλτε το κλειδί στον διακόπτη μίζας και γυρίστε το δεξιόστροφα για να βάλετε μπροστά τον κινητήρα. Όταν ο κινητήρας πάρει μπρος, αφήστε το κλειδί.

      Note: Ρυθμίστε το τσοκ έτσι ώστε ο κινητήρας να λειτουργεί ομαλά.

      Important: Για να αποφύγετε υπερθέρμανση της μίζας, μην την λειτουργείτε για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα. Μετά από 10 δευτερόλεπτα συνεχούς λειτουργίας της μίζας, περιμένετε 60 προτού την ενεργοποιήσετε ξανά.

    4. Για να σβήσετε τον κινητήρα, μετακινήστε τον μοχλό ελέγχου γκαζιού στη θέση ργά και γυρίστε τον διακόπτη μίζας στο OFF (Εκτός λειτουργίας).

      Note: φαιρέστε το κλειδί από τον διακόπτη για να αποφύγετε ακούσια εκκίνησή του.

    5. Κλείνετε τον διακόπτη καυσίμου προτού αποθηκεύσετε το μηχάνημα.

      Προσοχή

      Ο έλεγχος του μηχανήματος ενώ ο κινητήρας λειτουργεί μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.

      Προτού ελέγξετε για διαρροές λαδιού, χαλαρωμένα εξαρτήματα ή άλλες δυσλειτουργίες, να σβήνετε πάντα τον κινητήρα και να περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.

    Στρώσιμο του μηχανήματος

    Οι καινούριοι κινητήρες αποδίδουν τη μέγιστη ισχύ τους μετά από κάποιο διάστημα. Τα συστήματα μετάδοσης κίνησης έχουν υψηλότερες τριβές όταν είναι καινούρια, ασκώντας επιπλέον φορτίο στον κινητήρα.

    Οι πρώτες 8 ώρες λειτουργίας είναι η περίοδος στρωσίματος.

    Οι πρώτες ώρες λειτουργίας είναι κρίσιμες για τη μελλοντική αξιοπιστία του μηχανήματος, επομένως παρακολουθήστε προσεκτικά τη λειτουργία και την απόδοση ώστε να επιδιορθώσετε τυχόν μικρές δυσλειτουργίες, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα. Ελέγχετε συχνά το μηχάνημα κατά το στρώσιμο για ίχνη διαρροών λαδιού, χαλαρωμένων συνδετικών εξαρτημάτων ή οποιαδήποτε άλλη δυσλειτουργία.

    Εξοικείωση με το μηχάνημα

    Για συγκεκριμένες οδηγίες χειρισμού του παρελκομένου, ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή του παρελκομένου.

    Εξασκηθείτε στην οδήγηση του μηχανήματος, διότι τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του διαφέρουν από αυτά ορισμένων άλλων οχημάτων γενικής χρήσης. Τα 2 σημεία που πρέπει να έχετε υπόψη όταν χρησιμοποιείτε το όχημα είναι οι στροφές της μετάδοσης και οι στροφές του κινητήρα.

    Για να διατηρήσετε σταθερές τις στροφές του κινητήρα, πιέζετε το πεντάλ του γκαζιού αργά. υτό επιτρέπει στον κινητήρα να διατηρεί την ταχύτητα πορείας του οχήματος. ντιθέτως, το γρήγορο πάτημα του πεντάλ του γκαζιού μειώνει τις στροφές του κινητήρα. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετή ροπή-ισχύς για την κίνηση του οχήματος. Επομένως, για να έχετε τη μέγιστη ισχύ στους τροχούς, μετακινήστε τον μοχλό ελέγχου γκαζιού στη θέση Γρήγορα και πιέστε ελαφρά το πεντάλ του γκαζιού. Συγκριτικά, η μέγιστη ταχύτητα πορείας χωρίς φορτίο επιτυγχάνεται με τον μοχλό ελέγχου γκαζιού στη θέση Γρήγορα και το πεντάλ του γκαζιού πατημένο αργά μέχρι το τέρμα. Διατηρείτε πάντα τις στροφές του κινητήρα αρκετά υψηλές ώστε να παρέχεται η μέγιστη ροπή-ισχύς προς τους τροχούς.

    Προσοχή

    Ο χειρισμός του μηχανήματος απαιτεί προσοχή για αποφυγή ανατροπής ή απώλειας ελέγχου.

    • Να είστε προσεκτικοί κατά την είσοδο και έξοδο από αμμοπαγίδες.

    • Δείχνετε πολύ μεγάλη προσοχή κοντά σε χαντάκια, αναχώματα ή άλλες πηγές κινδύνου.

    • Να είστε προσεκτικοί όταν χειρίζεστε το μηχάνημα σε επικλινές έδαφος.

    • Ελαττώστε ταχύτητα σε απότομες στροφές ή σε στροφές σε επικλινή εδάφη.

    • ποφεύγετε να σταματάτε και να ξεκινάτε απότομα.

    • Μην αλλάζετε από όπισθεν σε εμπροσθοπορεία ή αντίστροφα αν το μηχάνημα δεν έχει ακινητοποιηθεί πλήρως.

    Note: Εάν ο προσαρμογέας του παρελκομένου «κολλήσει» με τον προσαρμογέα του ελκυστήρα, τοποθετήστε έναν μικρό λοστό ή κατσαβίδι στην υποδοχή αποκόλλησης για να διαχωρίσετε τα εξαρτήματα (Σχήμα 16).

    g003783

    Μετά τη λειτουργία

    σφάλεια μετά τη λειτουργία

    • Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη πριν κατεβείτε από το μηχάνημα.

    • Καθαρίστε το γρασίδι και τα ξένα υλικά από τον σιγαστήρα και τον χώρο του κινητήρα, για να αποτρέψετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς. ν χυθεί λάδι ή καύσιμο, καθαρίστε το.

    • φήστε τον κινητήρα να κρυώσει προτού αποθηκεύσετε το μηχάνημα σε εσωτερικό χώρο.

    • Κλείστε τη βαλβίδα καυσίμου πριν την αποθήκευση ή κατά τη μεταφορά του μηχανήματος.

    • Μην αποθηκεύετε ποτέ το μηχάνημα ή τα δοχεία καυσίμων σε χώρους με γυμνές φλόγες, σπινθήρες ή φλόγα-πιλότο (π.χ. σε καυστήρα, λέβητα ή άλλες συσκευές).

    • Διατηρείτε όλα τα μέρη του μηχανήματος σε καλή κατάσταση λειτουργίας και όλα τα εξαρτήματα σύνδεσης σφιγμένα.

    • ντικαταστήστε όλες τις ετικέτες που έχουν φθαρεί, καταστραφεί ή χαθεί.

    Ρυμούλκηση του μηχανήματος

    Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να ρυμουλκήσετε το μηχάνημα για μικρή απόσταση. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί συνήθη διαδικασία λειτουργίας.

    Important: Μη ρυμουλκείτε το μηχάνημα με ταχύτητα που υπερβαίνει τα 1,6 χ.α.ώ., διότι μπορεί να επέλθει ζημιά στο σύστημα κίνησης. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να μετακινήσετε το μηχάνημα σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων, μεταφέρετέ το με φορτηγό ή τρέιλερ. Οι τροχοί ενδέχεται να μπλοκάρουν εάν ρυμουλκήσετε το μηχάνημα υπερβολικά γρήγορα. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, σταματήστε τη ρυμούλκηση του μηχανήματος, περιμένετε να σταθεροποιηθεί η πίεση του κυκλώματος κίνησης και. μετά, συνεχίστε τη ρυμούλκηση με χαμηλότερη ταχύτητα.

    Μεταφορά του μηχανήματος

    • Χρησιμοποιείτε ράμπες πλήρους πλάτους για τη φόρτωση του μηχανήματος σε τρέιλερ ή φορτηγό.

    • Δέστε με ασφάλεια το μηχάνημα.

    Συντήρηση

    Note: Για τα διαγράμματα του ηλεκτρικού ή υδραυλικού συστήματος του μηχανήματός σας, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.Toro.com.

    σφάλεια συντήρησης

    • Πριν από οποιαδήποτε ρύθμιση, καθαρισμό ή επισκευή του μηχανήματος, καθώς και πριν απομακρυνθείτε από αυτό, κάντε τα εξής:

      • Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδη επιφάνεια.

      • Μετακινήστε τον μοχλό του γκαζιού στη θέση χαμηλών στροφών ρελαντί.

      • Κατεβάστε το παρελκόμενο.

      • εβαιωθείτε ότι το σύστημα κίνησης είναι στη νεκρά.

      • άλτε χειρόφρενο.

      • Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

      • Περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.

      • φήστε τα μέρη του μηχανήματος να κρυώσουν προτού εκτελέσετε εργασίες συντήρησης.

    • ν είναι δυνατόν, μην εκτελείτε εργασίες συντήρησης με τον κινητήρα σε λειτουργία. Παραμείνετε μακριά από κινούμενα μέρη.

    • Χρησιμοποιήστε τρίποδες στήριξης του μηχανήματος ή των εξαρτημάτων του, όπου απαιτείται.

    • Εκτονώνετε προσεκτικά την πίεση εξαρτημάτων με αποθηκευμένη ενέργεια.

    Συνιστώμενο χρονοδιάγραμμα συντήρησης

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Μετά τις πρώτες 8 ώρες
  • Σφίξτε τα παξιμάδια τροχών.
  • Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε το σύστημα ενδοασφάλισης.
  • Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού κινητήρα.
  • Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών.
  • Ελέγξτε την κατάσταση των υδραυλικών σωληνώσεων και των εύκαμπτων σωλήνων.
  • Ελέγξτε τη στάθμη του υδραυλικού υγρού.Ελέγξτε τη στάθμη του υδραυλικού υγρού προτού θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία για πρώτη φορά και, στη συνέχεια, ελέγχετε τη στάθμη καθημερινά.
  • Μετά από κάθε χρήση
  • Καθαρίστε και επιθεωρήστε το μηχάνημα.
  • SΚάθε 25 ώρες
  • Ελέγξτε τις συνδέσεις των καλωδίων και τη στάθμη των υγρών μπαταρίας.
  • Κάθε 100 ώρες
  • Γρασάρετε το μηχάνημα.
  • λλάξτε το λάδι κινητήρα και το φίλτρο λαδιού(συχνότερα υπό συνθήκες ιδιαίτερα αυξημένων ρύπων ή σκόνης).
  • ντικαταστήστε τα μπουζί.
  • Σφίξτε τα παξιμάδια τροχών.
  • Κάθε 200 ώρες
  • Κάντε σέρβις στο φίλτρο αέρα (νωρίτερα υπό συνθήκες ιδιαίτερα αυξημένων ρύπων ή σκόνης).
  • ντικαταστήστε το φίλτρο αέρα.
  • Κάθε 500 ώρες
  • ντικαταστήστε το φίλτρο καυσίμου.
  • λλάξτε το φίλτρο του κάνιστρου ενεργού άνθρακα.
  • Καθαρίστε τον ψύκτη λαδιού.
  • Ελέγξτε τις στροφές του κινητήρα (στο ρελαντί και στο τέρμα γκάζι).Επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Toro για σέρβις.
  • Κάθε 800 ώρες
  • Εάν δεν χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο υδραυλικό υγρό ή έχετε στο παρελθόν γεμίσει τη δεξαμενή υδραυλικού υγρού με εναλλακτικό υγρό, αντικαταστήστε το φίλτρο του υδραυλικού συστήματος.
  • Εάν δεν χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο υδραυλικό υγρό ή έχετε στο παρελθόν γεμίσει τη δεξαμενή υδραυλικού υγρού με εναλλακτικό υγρό, αλλάξτε το υδραυλικό υγρό.
  • φαίρεση ενανθρακώσεων από τον θάλαμο καύσης.Επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Toro για σέρβις.
  • Ρυθμίστε τις βαλβίδες και σφίξτε τα μπουλόνια της κεφαλής.Επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Toro για σέρβις.
  • ποστραγγίστε και καθαρίστε το ρεζερβουάρ καυσίμου.
  • Κάθε 1000 ώρες
  • Εάν χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο υδραυλικό υγρό, αντικαταστήστε το φίλτρο του υδραυλικού συστήματος.
  • Κάθε 1500 ώρες
  • ντικαταστήστε τους κινούμενους εύκαμπτους σωλήνες.
  • ντικαταστήστε τους διακόπτες ενδοασφάλισης της νεκράς και του καθίσματος.
  • Κάθε 2000 ώρες
  • Εάν χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο υδραυλικό υγρό, αλλάξτε το υδραυλικό υγρό.
  • Important: Για περισσότερες διαδικασίες συντήρησης, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη του κινητήρα σας.

    Λίστα ελέγχου για την καθημερινή συντήρηση

    Δημιουργήστε αντίγραφα αυτής της σελίδας για συχνή χρήση.

    Στοιχείο ελέγχου συντήρησηςΓια την εβδομάδα:
    Δευτ.Τρ.Τετ.Πέμ.Παρ.Σάβ.Κυρ.
    Ελέγξτε τη λειτουργία της ενδοασφάλισης.       
    Ελέγξτε τη λειτουργία του τιμονιού.       
    Ελέγξτε τη στάθμη του καυσίμου.       
    Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού κινητήρα.       
    Ελέγξτε την κατάσταση του φίλτρου αέρα.       
    Καθαρίστε τα πτερύγια ψύξης του κινητήρα.       
    Ελέγξτε για ασυνήθιστους ήχους του κινητήρα.       
    Ελέγξτε για ασυνήθιστους ήχους λειτουργίας.       
    Ελέγξτε τη στάθμη του υδραυλικού υγρού.       
    Ελέγξτε τους υδραυλικούς εύκαμπτους σωλήνες για τυχόν ζημιές.       
    Ελέγξτε για διαρροές υγρών.       
    Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών.       
    Ελέγξτε τη λειτουργία των οργάνων.       
    Επιδιορθώστε τη βαφή όπου υπάρχουν φθορές.       
    Σημείωση για προβληματικά σημεία
    Άτομο που διενήργησε την επιθεώρηση:
    ΣτοιχείοΗμερομηνίαΠληροφορίες
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

    Διαδικασίες πριν από τη συντήρηση

    Note: Καθορίστε την αριστερή και δεξιά πλευρά του μηχανήματος από την κανονική θέση λειτουργίας.

    Προσοχή

    ν αφήσετε το κλειδί στη μίζα, μπορεί κάποιος να θέσει ακούσια τον κινητήρα σε λειτουργία και να τραυματιστείτε εσείς ή διερχόμενοι.

    φαιρέστε το κλειδί από τον διακόπτη της μίζας προτού εκτελέσετε οποιαδήποτε συντήρηση.

    Important: Τα συνδετικά εξαρτήματα στα καλύμματα του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να παραμένουν επάνω στο κάλυμμα μετά την αφαίρεση. Ξεσφίξτε όλα τα συνδετικά εξαρτήματα σε κάθε κάλυμμα κατά μερικές στροφές ώστε το κάλυμμα να χαλαρώσει και, μετά, επαναλάβετε μέχρι να ελευθερωθεί το κάλυμμα. Έτσι θα εμποδίσετε την αποσύνδεση των μπουλονιών από τις ασφάλειές τους.

    νύψωση του μηχανήματος

    Προειδοποίηση

    Οι μηχανικοί ή υδραυλικοί γρύλοι μπορεί να αστοχήσουν κατά τη στήριξη του μηχανήματος και να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός.

    Χρησιμοποιήστε τρίποδες στήριξης για να στηρίξετε το μηχάνημα.

    Τα σημεία ανύψωσης είναι τα ακόλουθα:

    • ριστερά ή δεξιά πλευρά—κάτω από το μοτέρ του πίσω τροχού ή το πλαίσιο (Σχήμα 17).

      g002718
    • Εμπρός—κάτω από το πλαίσιο, πίσω από τον εμπρός τροχό (Σχήμα 18).

      g002719

    Λίπανση

    Γρασάρισμα του μηχανήματος

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Κάθε 100 ώρες
  • Γρασάρετε το μηχάνημα.
  • Λιπάνετε τα γρασαδοράκια με γράσο λιθίου Νο. 2.

    1. Σκουπίστε το γρασαδοράκι έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η εισαγωγή ξένων αντικειμένων στο ρουλεμάν ή τον δακτύλιο τριβής.

    2. Διοχετεύστε γράσο στο ρουλεμάν ή τον δακτύλιο τριβής.

    3. Σκουπίστε το επιπλέον γράσο.

    4. Λιπάνετε τα εξής ρουλεμάν και τους δακτυλίους τριβής:

      • 1 ρουλεμάν εμπρός τροχού (Σχήμα 19).

        g002714
      • 1 ρουλεμάν άξονα πεντάλ γκαζιού (Σχήμα 20).

        g002715
      • 5 ρουλεμάν πίσω κοτσαδόρου (Σχήμα 21).

        g002716
      • 1 ρουλεμάν άξονα συστήματος διεύθυνσης (Σχήμα 22).

        Note: Το επίπεδο γρασαδοράκι στον άξονα του συστήματος διεύθυνσης απαιτεί προσαρμογέα στο πιστόλι γρασαρίσματος. Παραγγείλετε το προϊόν Toro με κωδικό 107-1998 στον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Toro.

        g007452
      • 1 ρουλεμάν ακρόμπαρου κρεμαγιέρας—μόνο Μοντέλο 08705 (Σχήμα 23).

        g002717

    Συντήρηση κινητήρα

    σφάλεια κινητήρα

    • Προτού ελέγξετε τη στάθμη του λαδιού ή προσθέσετε λάδι στον στροφαλοθάλαμο, σβήστε τον κινητήρα.

    • Μην αλλάζετε την ταχύτητα του ρυθμιστή στροφών και μην αυξάνετε υπερβολικά τις στροφές του κινητήρα.

    Προδιαγραφές λαδιού κινητήρα

    Χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας λάδι κινητήρα που πληροί τις ακόλουθες προδιαγραφές:

    Κατηγορία απόδοσης API: SJ ή υψηλότερη

    Ιξώδες λαδιού: SAE 30—άνω των 4°C

    Έλεγχος στάθμης λαδιού κινητήρα

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού κινητήρα.
  • Κατά την παράδοση του μηχανήματος, ο κινητήρας περιέχει λάδι· ωστόσο, πρέπει να ελέγξετε τη στάθμη λαδιού προτού και αφού θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία για πρώτη φορά.

    Note: Ελέγχετε το λάδι όταν ο κινητήρας είναι κρύος.

    Important: Εάν στον στροφαλοθάλαμο τοποθετήσετε περισσότερο ή λιγότερο λάδι και λειτουργήσετε τον κινητήρα, μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στον κινητήρα.

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη πριν κατεβείτε από τη θέση του χειριστή.

    2. νακλίνετε το κάθισμα μπροστά.

    3. Για να αποτρέψετε την είσοδο σκόνης, κομμένου γρασιδιού κ.λπ. στον κινητήρα, καθαρίστε τον χώρο γύρω από την τάπα πλήρωσης λαδιού και τον δείκτη στάθμης προτού τα αφαιρέσετε (Σχήμα 24).

    4. Τραβήξτε έξω τον δείκτη στάθμης (Σχήμα 24) και σκουπίστε τον με καθαρό πανί.

      g002702
    5. Τοποθετήστε τον δείκτη στάθμης μέχρι τέρμα στον σωλήνα και βεβαιωθείτε ότι έχει εφαρμόσει πλήρως. φαιρέστε τον δείκτη στάθμης από τον σωλήνα και ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού. Εάν η στάθμη λαδιού είναι χαμηλή, αφαιρέστε την τάπα πλήρωσης από το καπάκι των βαλβίδων και προσθέστε όσο προβλεπόμενο λάδι χρειάζεται ώστε η στάθμη του λαδιού στον δείκτη να φτάσει στην ένδειξη «FULL» (πλήρες) (Σχήμα 25).

      Important: εβαιωθείτε ότι η στάθμη του λαδιού κινητήρα παραμένει μεταξύ των ενδείξεων υψηλότερης και χαμηλότερης στάθμης του δείκτη στάθμης. Εάν τοποθετήσετε περισσότερο ή λιγότερο λάδι και λειτουργήσετε τον κινητήρα, μπορεί να του προκαλέσετε ζημιά.

      g351424
    6. Εφαρμόστε τον δείκτη στάθμης σφιχτά στη θέση του.

      Important: Ο δείκτης στάθμης πρέπει να εφαρμόζει σφιχτά στον σωλήνα ώστε να στεγανοποιείται σωστά ο στροφαλοθάλαμος. Η μη στεγανοποίηση του στροφαλοθαλάμου μπορεί να προκαλέσει βλάβη του κινητήρα.

    7. νακλίνετε το κάθισμα προς τα κάτω.

    λλαγή λαδιού κινητήρα και φίλτρου λαδιού

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Κάθε 100 ώρες
  • λλάξτε το λάδι κινητήρα και το φίλτρο λαδιού(συχνότερα υπό συνθήκες ιδιαίτερα αυξημένων ρύπων ή σκόνης).
  • Χωρητικότητα λαδιού στροφαλοθάλαμου: περίπου 1,66 L με το φίλτρο.

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, σβήστε τον κινητήρα, βάλτε χειρόφρενο και αφαιρέστε το κλειδί.

    2. φαιρέστε την τάπα αποστράγγισης (Σχήμα 26) και αφήστε το λάδι να αδειάσει σε ένα δοχείο συλλογής. Όταν σταματήσει η ροή λαδιού, τοποθετήστε την τάπα αποστράγγισης.

      g002720
    3. φαιρέστε το φίλτρο λαδιού (Σχήμα 26).

    4. Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση καθαρού λαδιού στην τσιμούχα του καινούριου φίλτρου.

    5. Σφίξτε το φίλτρο λαδιού με το χέρι μέχρι η τσιμούχα να έρθει σε επαφή με τον προσαρμογέα φίλτρου. Στη συνέχεια, σφίξτε περιστρέφοντάς το κατά 1/2 έως 3/4 της στροφής ακόμα.

      Important: Μη σφίγγετε υπερβολικά το φίλτρο.

    6. Προσθέστε το προβλεπόμενο λάδι στον στροφαλοθάλαμο· ανατρέξτε στην ενότητα Προδιαγραφές λαδιού κινητήρα.

    7. πορρίψτε κατάλληλα το μεταχειρισμένο λάδι.

    Σέρβις του φίλτρου αέρα

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Κάθε 200 ώρες
  • Κάντε σέρβις στο φίλτρο αέρα (νωρίτερα υπό συνθήκες ιδιαίτερα αυξημένων ρύπων ή σκόνης).
    • Ελέγξτε τον κορμό του φίλτρου αέρα για τυχόν ζημιές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διαρροή αέρα. ντικαταστήστε τυχόν φθαρμένα εξαρτήματα. Ελέγξτε ολόκληρο το σύστημα εισαγωγής για διαρροές, βλάβες ή χαλαρωμένους σφιγκτήρες εύκαμπτου σωλήνα.

    • Μην αλλάζετε το φίλτρο αέρα προτού είναι αναγκαίο. Κάτι τέτοιο αυξάνει την πιθανότητα εισόδου σκόνης στον κινητήρα κατά την αφαίρεση του φίλτρου.

    • εβαιωθείτε ότι το κάλυμμα έχει εφαρμόσει σωστά και ότι σφραγίζει με τον κορμό του φίλτρου αέρα.

    ντικατάσταση του φίλτρου αέρα

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Κάθε 200 ώρες
  • ντικαταστήστε το φίλτρο αέρα.
    1. πασφαλίστε τα μάνδαλα που στερεώνουν το κάλυμμα του φίλτρου αέρα στον κορμό του φίλτρου αέρα (Σχήμα 27).

      g002721
    2. φαιρέστε το κάλυμμα από τον κορμό του φίλτρου αέρα.

    3. Πριν αφαιρέσετε το φίλτρο, χρησιμοποιήστε αέρα χαμηλής πίεσης (40psi, καθαρό και ξηρό) για να απομακρύνετε τυχόν μεγάλες ποσότητες σκόνης που έχουν συσσωρευτεί μεταξύ της εξωτερικής πλευράς του κυρίως φίλτρου και του κάνιστρου.

      Important: ποφύγετε τη χρήση αέρα υψηλής πίεσης, διότι μπορεί να ωθήσει τη σκόνη από το φίλτρο μέσα στον αυλό εισαγωγής. υτή η διαδικασία καθαρισμού αποτρέπει τη μεταφορά ξένων υλικών στην εισαγωγή κατά την αφαίρεση του κυρίως φίλτρου.

    4. φαιρέστε και αντικαταστήστε το φίλτρο.

      Note: Επιθεωρήστε το καινούριο φίλτρο για ζημιές που τυχόν υπέστη κατά τη μεταφορά, ελέγχοντας το άκρο στεγανοποίησης του φίλτρου και τον κορμό. ν το στοιχείο είναι φθαρμένο, μην το χρησιμοποιείτε. Τοποθετήστε το καινούριο φίλτρο ασκώντας πίεση στο εξωτερικό χείλος του στοιχείου ώστε να εφαρμόσει στο κάνιστρο. Μην ασκείτε πίεση στο εύκαμπτο κεντρικό τμήμα του φίλτρου.

      Note: Δεν συνιστάται ο καθαρισμός του μεταχειρισμένου στοιχείου λόγω της πιθανότητας ζημιάς στο υλικό του φίλτρου.

    5. Καθαρίστε τη θύρα εξώθησης σκόνης, που βρίσκεται στο αποσπώμενο κάλυμμα.

    6. φαιρέστε την ελαστική βαλβίδα εξόδου από το κάλυμμα, καθαρίστε το εσωτερικό και τοποθετήστε ξανά τη βαλβίδα εξόδου.

    7. Τοποθετήστε το κάλυμμα φροντίζοντας ώστε η ελαστική βαλβίδα εξόδου να κοιτάει προς τα κάτω — μεταξύ της θέσης «5» και «7» του ρολογιού, όταν το κοιτάζετε από το άκρο.

    8. σφαλίστε τα μάνδαλα.

    ντικατάσταση των μπουζί

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Κάθε 100 ώρες
  • ντικαταστήστε τα μπουζί.
  • Τύπος: Champion RC14YC (ή αντίστοιχο)

    Διάκενο αέρα: 0,76 mm (0,030’’)

    Note: Τα μπουζί συνήθως διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα· ωστόσο, πρέπει να τα αφαιρείτε και να τα ελέγχετε κάθε φορά που παρουσιάζεται πρόβλημα στη λειτουργία του κινητήρα.

    1. Καθαρίστε τον χώρο γύρω από κάθε μπουζί ώστε να μην είναι δυνατή η είσοδος ξένων αντικειμένων στον κύλινδρο κατά την αφαίρεση του μπουζί.

    2. ποσυνδέστε τα μπουζοκαλώδια από τα μπουζί και αφαιρέστε τα μπουζί από την κυλινδροκεφαλή.

    3. Ελέγξτε την κατάσταση του πλευρικού ηλεκτροδίου, του κεντρικού ηλεκτροδίου και της μόνωσης του κεντρικού ηλεκτροδίου για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν φθορές.

      Important: Πρέπει να αντικαθιστάτε το μπουζί όταν παρουσιάζει ρωγμές, έμφραξη, είναι λερωμένο ή δεν λειτουργεί σωστά. Μην καθαρίζετε με αμμοβολή, τρίβετε ή καθαρίζετε τα ηλεκτρόδια με συρματόβουρτσα, καθώς ενδέχεται να απελευθερωθούν ακαθαρσίες από το μπουζί και να πέσουν στον κύλινδρο, προκαλώντας βλάβη στον κινητήρα.

    4. Ρυθμίστε το διάκενο αέρα ανάμεσα στο κεντρικό και το πλευρικό ηλεκτρόδιο στα 0,76 mm (0,030"), ανατρέξτε στο Σχήμα 28. Εγκαταστήστε το μπουζί με το σωστό διάκενο και το παρέμβυσμα φλάντζας και σφίξτε το μπουζί με ροπή 23 N∙m. Εάν δεν έχετε ροπόκλειδο, σφίξτε καλά το μπουζί.

      g002724

    Συντήρηση συστήματος καυσίμου

    ντικατάσταση του φίλτρου καυσίμου

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Κάθε 500 ώρες
  • ντικαταστήστε το φίλτρο καυσίμου.
  • Στη σωλήνωση καυσίμου υπάρχει ενσωματωμένο φίλτρο σε σειρά. κολουθήστε τις παρακάτω διαδικασίες εάν είναι απαραίτητη η αντικατάσταση:

    1. Κλείστε τον διακόπτη καυσίμου, ξεσφίξτε τον σφιγκτήρα εύκαμπτου σωλήνα που υπάρχει στο φίλτρο προς την πλευρά του καρμπυρατέρ και αφαιρέστε τη σωλήνωση καυσίμου από το φίλτρο (Σχήμα 29).

      g002729
    2. Τοποθετήστε ένα δοχείο συλλογής κάτω από το φίλτρο, ξεσφίξτε και τον άλλο σφιγκτήρα εύκαμπτου σωλήνα και αφαιρέστε το φίλτρο.

    3. Εγκαταστήστε το καινούριο φίλτρο με το βέλος που υπάρχει στον κορμό του φίλτρου να δείχνει μακριά από το ρεζερβουάρ καυσίμου (δηλ. προς το καρμπυρατέρ).

    4. Εφαρμόστε τους σφιγκτήρες εύκαμπτου σωλήνα στα άκρα των σωληνώσεων καυσίμου.

    5. Εφαρμόστε τις σωληνώσεις καυσίμου επάνω στο φίλτρο καυσίμου και στερεώστε τες με τους σφιγκτήρες εύκαμπτου σωλήνα.

      Note: εβαιωθείτε ότι το βέλος που υπάρχει στο πλάι του φίλτρου είναι στραμμένο προς το καρμπυρατέρ.

    λλαγή του φίλτρου του κάνιστρου ενεργού άνθρακα

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Κάθε 500 ώρες
  • λλάξτε το φίλτρο του κάνιστρου ενεργού άνθρακα.
    1. νυψώστε τον πίσω, δεξιά τροχό από το έδαφος και στηρίξτε το μηχάνημα σε τρίποδες.

    2. φαιρέστε τα 4 παξιμάδια τροχών που στερεώνουν τον τροχό στην πλήμνη και αφαιρέστε τον τροχό και το ελαστικό (Σχήμα 30).

      g273203
    3. φαιρέστε τα 4 μπουλόνια με φλάντζα (1/4" x 5/8") που στερεώνουν τον θόλο του τροχού στο πλαίσιο του μηχανήματος (Σχήμα 31).

      g273204
    4. Περάστε το χέρι σας από το κάτω, εσωτερικό χείλος της ποδιάς, τραβήξτε το φίλτρο του κάνιστρου ενεργού άνθρακα προς τα πίσω και έξω από τον εύκαμπτο σωλήνα που υπάρχει στο άκρο του κάνιστρου ενεργού άνθρακα (Σχήμα 32).

      g273202
    5. Τοποθετήστε ένα καινούριο φίλτρο κάνιστρου ενεργού άνθρακα στον εύκαμπτο σωλήνα που υπάρχει στο άκρο του κάνιστρου ενεργού άνθρακα (Σχήμα 32).

    6. Ευθυγραμμίστε τις οπές του θόλου του τροχού με το πλαίσιο του μηχανήματος (Σχήμα 31) και στερεώστε τον θόλο στο πλαίσιο, χρησιμοποιώντας τα 4 μπουλόνια με φλάντζα (1/4" x 5/8") που αφαιρέσατε στο βήμα 3.

    7. Εγκαταστήστε το ελαστικό και τον τροχό στα μπουζόνια της πλήμνης του τροχού (Σχήμα 30) με τα 4 παξιμάδια τροχών που αφαιρέσατε στο βήμα 2, και σφίξτε τα παξιμάδια με το χέρι.

    8. φαιρέστε τον τρίποδα στήριξης και χαμηλώστε το μηχάνημα στο έδαφος.

    9. Σφίξτε τα παξιμάδια τροχών. νατρέξτε στην ενότητα Σύσφιξη των παξιμαδιών τροχών.

    Συντήρηση ηλεκτρικού συστήματος

    σφάλεια ηλεκτρικού συστήματος

    • ποσυνδέστε την μπαταρία προτού προβείτε σε οποιαδήποτε επισκευή του μηχανήματος. Πρώτα αποσυνδέστε τον αρνητικό ακροδέκτη και μετά τον θετικό. Πρώτα συνδέστε τον θετικό ακροδέκτη και μετά τον αρνητικό.

    • Φορτίζετε την μπαταρία σε ανοικτό χώρο με καλό εξαερισμό, μακριά από σπινθήρες και φλόγες. γάλτε τον φορτιστή από την πρίζα πριν συνδέσετε ή αποσυνδέσετε την μπαταρία. Φοράτε προστατευτικό ρουχισμό και χρησιμοποιείτε μονωμένα εργαλεία.

    Εκκίνηση του μηχανήματος με εξωτερική πηγή

    Εάν πρέπει να εκκινήσετε μπροστά το μηχάνημα από εξωτερική πηγή, αντί του θετικού πόλου της μπαταρίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό θετικό πόλο (βρίσκεται στην ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα της μίζας) (Σχήμα 33).

    g002735

    ντικατάσταση των ασφαλειών

    Η ασφαλειοθήκη (Σχήμα 34) βρίσκεται κάτω από το κάθισμα.

    g002736

    Συντήρηση της μπαταρίας

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    SΚάθε 25 ώρες
  • Ελέγξτε τις συνδέσεις των καλωδίων και τη στάθμη των υγρών μπαταρίας.
  • Διατηρείτε τη σωστή στάθμη του ηλεκτρολύτη στην μπαταρία και κρατάτε καθαρή την άνω επιφάνεια της μπαταρίας. Εάν αποθηκεύσετε το μηχάνημα σε χώρο με πολύ υψηλές θερμοκρασίες η μπαταρία θα αδειάσει γρηγορότερα σε σύγκριση με έναν δροσερό χώρο.

    Διατηρείτε καθαρή την άνω πλευρά της μπαταρίας πλένοντάς την περιοδικά με βούρτσα βουτηγμένη σε διάλυμα αμμωνίας ή μαγειρικής σόδας. Μετά τον καθαρισμό ξεπλύνετε την άνω επιφάνεια με νερό. Μην αφαιρείτε την τάπα πλήρωσης κατά τον καθαρισμό.

    εβαιωθείτε ότι τα καλώδια της μπαταρίας είναι καλά σφιγμένα στους πόλους ώστε να κάνουν καλή ηλεκτρική επαφή.

    Εάν παρατηρήσετε διάβρωση στους ακροδέκτες της μπαταρίας, αποσυνδέστε τα καλώδια, πρώτα το αρνητικό (-) καλώδιο και, μετά, τρίψτε/ξύστε τους σφιγκτήρες και τους ακροδέκτες ξεχωριστά. Συνδέστε τα καλώδια, πρώτα το θετικό (+) καλώδιο και, μετά επαλείψτε τους ακροδέκτες με βαζελίνη.

    • Ελέγχετε τη στάθμη του ηλεκτρολύτη κάθε 25 ώρες λειτουργίας, ή κάθε 30 ημέρες εάν το μηχάνημα είναι αποθηκευμένο.

    • Διατηρείτε τη στάθμη στα στοιχεία χρησιμοποιώντας απεσταγμένο ή απιονισμένο νερό. Μη γεμίζετε τα στοιχεία περισσότερο από την ενδεικτική γραμμή πλήρωσης.

    Συντήρηση συστήματος μετάδοσης κίνησης

    Έλεγχος πίεσης ελαστικών

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών.
  • Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών προτού λειτουργήσετε το μηχάνημα (Σχήμα 35). Η σωστή πίεση αέρα του εμπρός και των πίσω ελαστικών είναι η εξής:

    • Ελαστικά με χάραξη: 70 kPa (10 psi)

      Note: Εάν απαιτείται επιπλέον πρόσφυση για λειτουργία με λεπίδα, μειώστε την πίεση στα 55 kPa (8 psi).

    • Ελαστικά χωρίς χάραξη: 55 έως 70 kPa (8 έως 10 psi)

    g002706

    Σύσφιξη των παξιμαδιών τροχών

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Μετά τις πρώτες 8 ώρες
  • Σφίξτε τα παξιμάδια τροχών.
  • Κάθε 100 ώρες
  • Σφίξτε τα παξιμάδια τροχών.
  • Σφίξτε τα παξιμάδια των τροχών με ροπή 95 έως 122 N∙m.

    Ρύθμιση της ταχύτητας μεταφοράς

    Επίτευξη της μέγιστης ταχύτητας μεταφοράς

    Το πεντάλ του γκαζιού ρυθμίζεται από το εργοστάσιο για μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς και οπισθοπορείας, ίσως όμως απαιτείται ρύθμιση όταν το πεντάλ τερματίζει τη διαδρομή του προτού ο μοχλός της αντλίας τερματίσει τη δική του ή όταν θέλετε να μειώσετε την ταχύτητα μεταφοράς.

    Για να επιτύχετε τη μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς, πατήστε το πεντάλ του γκαζιού. Εάν το πεντάλ τερματίζει στον αναστολέα (στοπ) (Σχήμα 36) προτού ο μοχλός της αντλίας εξαντλήσει τη διαδρομή του, ρυθμίστε το:

    g002732
    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, σβήστε τον κινητήρα, βάλτε χειρόφρενο και αφαιρέστε το κλειδί.

    2. Ξεσφίξτε το παξιμάδι που ασφαλίζει τον αναστολέα του πεντάλ.

    3. Σφίξτε τον αναστολέα του πεντάλ μέχρι να μην έρχεται σε επαφή με το πεντάλ του γκαζιού.

    4. Συνεχίστε να ασκείτε ελαφρύ φορτίο στο πεντάλ μεταφοράς και ρυθμίστε τον αναστολέα του πεντάλ έτσι ώστε μόλις να έρχεται σε επαφή ή μέχρι να επιτύχετε διάκενο 2,5 mm (0,100") μεταξύ του στελέχους του πεντάλ και του αναστολέα.

    5. Σφίξτε τα παξιμάδια.

    Μείωση της ταχύτητας μεταφοράς

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, σβήστε τον κινητήρα, βάλτε χειρόφρενο και αφαιρέστε το κλειδί.

    2. Ξεσφίξτε το παξιμάδι που ασφαλίζει τον αναστολέα του πεντάλ.

    3. Ξεβιδώστε τον αναστολέα του πεντάλ μέχρι να επιτύχετε την ταχύτητα μεταφοράς που θέλετε.

    4. Σφίξτε το παξιμάδι που ασφαλίζει τον αναστολέα του πεντάλ.

    Συντήρηση συστήματος χειριστηρίων

    Ρύθμιση μοχλού του υδραυλικού

    Εάν η λειτουργία πλεύσης του παρελκομένου δεν είναι σωστή (δεν ακολουθεί σωστά το ανάγλυφο του εδάφους) ρυθμίστε την πλάκα συγκράτησης του μοχλού του υδραυλικού (Σχήμα 38).

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, σβήστε τον κινητήρα, βάλτε χειρόφρενο και ακινητοποιήστε τους τροχούς.

    2. φαιρέστε τις 4 βίδες που στερεώνουν τον πίνακα ελέγχου στο πλαίσιο (Σχήμα 37).

      g002733
    3. Ξεσφίξτε τα 2 μπουλόνια που στερεώνουν την πλάκα συγκράτησης στον προφυλακτήρα και το πλαίσιο.

      g002734

      Προειδοποίηση

      Ο κινητήρας πρέπει να λειτουργεί για να μπορέσετε να ρυθμίσετε την πλάκα συγκράτησης. Η επαφή με κινούμενα μέρη ή πολύ θερμές επιφάνειες μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.

      Κρατάτε τα χέρια, τα πόδια, το πρόσωπο και τα υπόλοιπα μέρη του σώματός σας μακριά από περιστρεφόμενα μέρη, τον σιγαστήρα και άλλες θερμές επιφάνειες.

    4. Θέστε τον κινητήρα σε λειτουργία.

    5. Με τον κινητήρα σε λειτουργία και τον μοχλό του υδραυλικού στη θέση FLOAT (Πλεύσης), σύρετε την πλάκα συγκράτησης μέχρι να μπορείτε να εκτείνετε και να συμπτύξετε τον κύλινδρο ανύψωσης με το χέρι.

    6. Σφίξτε και τις δύο βίδες στερέωσης για να «κλειδώσετε» τη ρύθμιση.

    Συντήρηση υδραυλικού συστήματος

    σφάλεια υδραυλικού συστήματος

    • Σε περίπτωση διείσδυσης υγρού στο δέρμα αναζητήστε αμέσως τη βοήθεια ιατρού. ν διαπεράσει υγρό το δέρμα, θα πρέπει να αφαιρεθεί χειρουργικά εντός λίγων ωρών από γιατρό.

    • Προτού αναπτύξετε πίεση στο σύστημα, βεβαιωθείτε ότι οι υδραυλικές σωληνώσεις και οι εύκαμπτοι σωλήνες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ότι έχουν σφιχτεί σωστά όλοι οι σύνδεσμοι του υδραυλικού συστήματος.

    • Κρατάτε το σώμα και τα χέρια σας μακριά από μικρές τρύπες ή ακροφύσια από τα οποία εκτινάσσεται υδραυλικό υγρό με μεγάλη πίεση.

    • Για να εντοπίσετε τυχόν διαρροές του υδραυλικού συστήματος χρησιμοποιείτε χαρτόνι ή χαρτί.

    • Προτού εκτελέσετε οποιαδήποτε εργασία στο υδραυλικό σύστημα εκτονώνετε με ασφάλεια όλη την πίεση από αυτό.

    Έλεγχος των υδραυλικών σωληνώσεων και εύκαμπτων σωλήνων

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε την κατάσταση των υδραυλικών σωληνώσεων και των εύκαμπτων σωλήνων.
  • Ελέγχετε καθημερινά τις υδραυλικές σωληνώσεις και τους εύκαμπτους σωλήνες για διαρροές, τσακίσματα, χαλαρωμένα στηρίγματα, φθορά, χαλάρωση συνδέσεων, φθορές από τον καιρό και χημικές αλλοιώσεις. Πραγματοποιείτε όλες τις απαραίτητες επισκευές πριν από τη λειτουργία.

    Προδιαγραφές υδραυλικού υγρού

    Η δεξαμενή γεμίζεται στο εργοστάσιο με υψηλής ποιότητας υδραυλικό υγρό. Ελέγξτε τη στάθμη του υδραυλικού υγρού προτού θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία για πρώτη φορά και, στη συνέχεια, ελέγχετε τη στάθμη καθημερινά· ανατρέξτε στην ενότητα Έλεγχος της στάθμης του υδραυλικού υγρού.

    Συνιστώμενο υδραυλικό υγρό: Toro PX Extended Life Hydraulic Fluid· διατίθεται σε κάδους 19 L ή βαρέλια 208 L.

    Note: Εάν χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο ανταλλακτικό υγρό, απαιτείται λιγότερο συχνή αλλαγή υγρού και φίλτρου στο μηχάνημα.

    Εναλλακτικά υδραυλικά υγρά: Εάν το Toro PX Extended Life Hydraulic Fluid δεν είναι διαθέσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο συμβατικό υδραυλικό υγρό με βάση το πετρέλαιο, εφόσον οι προδιαγραφές του περιλαμβάνονται στο εύρος που παρατίθεται στη συνέχεια για όλες τις ιδιότητες του υλικού και πληροί όλα τα ισχύοντα πρότυπα του κλάδου. Μη χρησιμοποιείτε συνθετικό υγρό. Για να βρείτε το προϊόν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, συμβουλευτείτε τον αντιπρόσωπο από τον οποίο προμηθεύεστε τα λιπαντικά σας.

    Note: Η Toro δεν αναλαμβάνει ευθύνη για ζημιές που προκαλούνται από χρήση ακατάλληλων υποκατάστατων, οπότε χρησιμοποιήστε μόνο προϊόντα αξιόπιστων κατασκευαστών οι οποίοι τεκμηριώνουν τις συστάσεις τους.

    Υδραυλικό υγρό με υψηλό δείκτη ιξώδους / χαμηλό σημείο ροής και αντιφθορικές ιδιότητες, ISO VG 46

    Ιδιότητες υλικού: 
     Ιξώδες, ASTM D445cSt στους 40°C 44 έως 48
     Δείκτης ιξώδους ASTM D2270140 ή υψηλότερος
     Σημείο ροής, ASTM D97-37°C έως -45°C
     Προδιαγραφές κλάδου:Eaton Vickers 694 (I-286-S, M-2950-S/35VQ25 ή M-2952-S)

    Note: Πολλά υδραυλικά υγρά είναι σχεδόν άχρωμα, οπότε ο εντοπισμός διαρροών είναι δύσκολος. Διατίθεται πρόσθετο κόκκινου χρώματος για το υδραυλικό υγρό σε φιάλες των 20ml. Μία φιάλη αρκεί για 15 έως 22 L υδραυλικού υγρού. Παραγγείλετε το προϊόν με κωδικό 44-2500 στον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Toro.

    Important: Το υγρό Toro Premium Synthetic Biodegradable Hydraulic Fluid είναι το μόνο συνθετικό βιοδιασπώμενο υδραυλικό υγρό που είναι εγκεκριμένο από την Toro. υτό το υγρό είναι συμβατό με τα ελαστομερή που χρησιμοποιούνται στα υδραυλικά συστήματα Toro και είναι κατάλληλο για μεγάλο εύρος συνθηκών θερμοκρασίας. Το υγρό είναι συμβατό με τα συμβατικά ορυκτέλαια, αλλά για μέγιστη βιοαποδομησιμότητα και απόδοση, θα πρέπει να γίνεται σχολαστική έκπλυση του συμβατικού υγρού από το υδραυλικό σύστημα. Το λάδι διατίθεται σε κάδους 19 L ή βαρέλια 208 L από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Toro.

    Έλεγχος της στάθμης του υδραυλικού υγρού

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε τη στάθμη του υδραυλικού υγρού.Ελέγξτε τη στάθμη του υδραυλικού υγρού προτού θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία για πρώτη φορά και, στη συνέχεια, ελέγχετε τη στάθμη καθημερινά.
  • Η δεξαμενή γεμίζεται στο εργοστάσιο με το συνιστώμενο υδραυλικό υγρό. Η καλύτερη στιγμή να ελέγξετε το υδραυλικό υγρό είναι όταν το υγρό είναι κρύο.

    1. νυψώστε εντελώς το υδραυλικό παρελκόμενο στη θέση μεταφοράς.

    2. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, σβήστε τον κινητήρα, βάλτε χειρόφρενο και αφαιρέστε το κλειδί.

    3. Καθαρίστε τον χώρο γύρω από την τάπα της δεξαμενής υδραυλικού υγρού για να αποτρέψετε την είσοδο ξένων υλικών στη δεξαμενή (Σχήμα 39).

      g002704
    4. φαιρέστε την τάπα από τη δεξαμενή.

    5. φαιρέστε τον δείκτη στάθμης από το στόμιο πλήρωσης και σκουπίστε τον με καθαρό πανί.

    6. Εισαγάγετε τον δείκτη στάθμης στο στόμιο πλήρωσης και, μετά, αφαιρέστε τον και ελέγξτε τη στάθμη του υγρού (Σχήμα 40).

      Για να είναι σωστή η στάθμη του υδραυλικού υγρού στη δεξαμενή πρέπει να βρίσκεται μεταξύ των ενδείξεων μέγιστης και ελάχιστης στάθμης (το στενότερο τμήμα) στον δείκτη στάθμης.

      Important: Εάν η στάθμη του υγρού βρίσκεται μεταξύ των ενδείξεων μέγιστης και ελάχιστης στάθμης, δεν απαιτείται προσθήκη υγρού.

      g035109
    7. Εάν η στάθμη του υγρού είναι υπερβολικά χαμηλή, προσθέστε αργά το προβλεπόμενο υδραυλικό υγρό στη δεξαμενή μέχρι η στάθμη να βρεθεί στο στενότερο τμήμα του δείκτη στάθμης.

      Important: Για να αποτρέψετε ρύπανση του συστήματος, καθαρίζετε την επιφάνεια των δοχείων υδραυλικού υγρού προτού τα ανοίξετε. εβαιωθείτε ότι το στόμιο και το χωνί που χρησιμοποιείτε είναι καθαρά.

      Important: Μην γεμίζετε υπερβολικά τη δεξαμενή με υδραυλικό υγρό.

    8. Τοποθετήστε την τάπα της δεξαμενής.

    ντικατάσταση του φίλτρου υδραυλικού συστήματος

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Κάθε 800 ώρες
  • Εάν δεν χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο υδραυλικό υγρό ή έχετε στο παρελθόν γεμίσει τη δεξαμενή υδραυλικού υγρού με εναλλακτικό υγρό, αντικαταστήστε το φίλτρο του υδραυλικού συστήματος.
  • Κάθε 1000 ώρες
  • Εάν χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο υδραυλικό υγρό, αντικαταστήστε το φίλτρο του υδραυλικού συστήματος.
    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, σβήστε τον κινητήρα, βάλτε χειρόφρενο και αφαιρέστε το κλειδί.

    2. Ξεσφίξτε τις 2 βίδες που στερεώνουν τον κεντρικό θόλο στο μηχάνημα και αφαιρέστε τον θόλο (Σχήμα 41).

      g002727
    3. Λιπάνετε τη φλάντζα στεγανοποίησης του ανταλλακτικού φίλτρου με καθαρό υδραυλικό υγρό.

    4. Τοποθετήστε ένα δοχείο συλλογής κάτω από το φίλτρο υδραυλικού συστήματος, που βρίσκεται στην αριστερά πλευρά του μηχανήματος (Σχήμα 42).

      g339957
    5. Καθαρίστε τον χώρο γύρω από την επιφάνεια τοποθέτησης του φίλτρου.

      Note: Έχετε το ανταλλακτικό φίλτρο εύκαιρο προτού αφαιρέσετε το παλιό φίλτρο.

    6. φαιρέστε το φίλτρο υδραυλικού συστήματος από την κεφαλή του φίλτρου.

    7. Εγκαταστήστε το καινούριο φίλτρο υδραυλικού συστήματος (Σχήμα 42) στρίβοντάς το με το χέρι μέχρι η φλάντζα να έρθει σε επαφή με την κεφαλή του φίλτρου και, στη συνέχεια, σφίξτε το φίλτρο κατά 3/4 της στροφής ακόμα.

    8. Ελέγξτε τη στάθμη του υδραυλικού υγρού και, εάν απαιτείται, προσθέστε το προβλεπόμενο υδραυλικό υγρό. Aνατρέξτε στην ενότητα Έλεγχος της στάθμης του υδραυλικού υγρού

    9. Εγκαταστήστε τον κεντρικό θόλο.

    λλαγή του υδραυλικού υγρού

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Κάθε 800 ώρες
  • Εάν δεν χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο υδραυλικό υγρό ή έχετε στο παρελθόν γεμίσει τη δεξαμενή υδραυλικού υγρού με εναλλακτικό υγρό, αλλάξτε το υδραυλικό υγρό.
  • Κάθε 2000 ώρες
  • Εάν χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο υδραυλικό υγρό, αλλάξτε το υδραυλικό υγρό.
  • Χωρητικότητα δεξαμενής: 26,5 L

    Για την αντικατάσταση χρησιμοποιήστε γνήσιο φίλτρο Toro. Aνατρέξτε στον Κατάλογο ανταλλακτικών για το μηχάνημά σας.

    1. φαιρέστε την τάπα από τη δεξαμενή του υδραυλικού υγρού (Σχήμα 43).

      g273325
    2. ντλήστε το υδραυλικό υγρό από τη δεξαμενή υδραυλικού υγρού (Σχήμα 43).

    3. Γεμίστε τη δεξαμενή υδραυλικού υγρού με το προβλεπόμενο υδραυλικό υγρό μέχρι η στάθμη να φτάσει στο στενότερο τμήμα του δείκτη στάθμης. νατρέξτε στην ενότητα Έλεγχος της στάθμης του υδραυλικού υγρού.

      Important: Μη γεμίζετε υπερβολικά τη δεξαμενή με υδραυλικό υγρό.

    4. άλτε μπρος τον κινητήρα και αφήστε τον σε λειτουργία. Λειτουργήστε τον κύλινδρο ανύψωσης μέχρι να αναπτύσσεται και να συμπτύσσεται και να είναι δυνατή η κίνηση προς τα εμπρός και πίσω.

    5. Σβήστε τον κινητήρα και ελέγξτε τη στάθμη του υδραυλικού υγρού στη δεξαμενή. Προσθέστε υγρό εάν είναι απαραίτητο.

    6. Ελέγξτε για διαρροές.

      Επισκευάστε τις όποιες διαρροές του υδραυλικού συστήματος.

    7. Εγκαταστήστε τον κεντρικό θόλο

    Καθαρισμός

    Καθαρισμός και επιθεώρηση του μηχανήματος

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Μετά από κάθε χρήση
  • Καθαρίστε και επιθεωρήστε το μηχάνημα.
    1. Πλύνετε σχολαστικό το μηχάνημα με σκέτο λάστιχο κήπου, χωρίς πιστόλι, ώστε να μην υπάρχει υπερβολική πίεση νερού που θα μπορούσε να προκαλέσει ρύπανση ή βλάβη στις φλάντζες και τα ρουλεμάν.

      εβαιωθείτε ότι τα πτερύγια ψύξης και ο χώρος γύρω από την εισαγωγή αέρα ψύξης δεν έχουν ξένα υλικά ή υπολείμματα.

      Important: Ο καθαρισμός του ψύκτη λαδιού με νερό ευνοεί την πρόωρη διάβρωση και τη φθορά των εξαρτημάτων, ενώ στερεοποιεί τα υπολείμματα; ανατρέξτε στην ενότητα Καθαρισμός του ψύκτη λαδιού.

    2. Ελέγξτε το μηχάνημα για πιθανές διαρροές υδραυλικού υγρού, βλάβες ή φθορές στα υδραυλικά και μηχανικά εξαρτήματα.

    Καθαρισμός του ψύκτη λαδιού

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Κάθε 500 ώρες
  • Καθαρίστε τον ψύκτη λαδιού.
    1. φαιρέστε την κάτω προστατευτική ποδιά (Σχήμα 44).

      g339970
    2. Χρησιμοποιώντας ένα ραβδί, φυσήξτε πεπιεσμένο αέρα ανάμεσα στα πτερύγια του ανεμιστήρα (Σχήμα 44) ανάποδα από τη φορά εισόδου του αέρα ώστε να απομακρύνετε τα ξένα υλικά.

    3. Εγκαταστήστε την προστατευτική ποδιά.

    Αποθήκευση

    Προετοιμασία του μηχανήματος

    1. Καθαρίστε σχολαστικά το μηχάνημα, τα παρελκόμενα και τον κινητήρα.

    2. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη πριν κατεβείτε από το μηχάνημα.

    3. Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών· ανατρέξτε στην ενότητα Έλεγχος πίεσης ελαστικών.

    4. Ελέγξτε όλα τα εξαρτήματα σύνδεσης για να διαπιστώσετε αν είναι χαλαρωμένα· σφίξτε τα, αν απαιτείται.

    5. Γρασάρετε ή λιπάνετε όλα τα γρασαδοράκια και τα σημεία περιστροφής. νατρέξτε στην ενότητα Γρασάρισμα του μηχανήματος.

    6. Εάν υπάρχουν βαμμένες επιφάνειες που έχουν γδαρθεί, ξεφλουδίσει ή σκουριάσει, τρίψτε τις ελαφρά με γυαλόχαρτο και βάψτε τις με χρώμα επιδιόρθωσης.

    Προετοιμασία του κινητήρα

    1. λλάξτε το λάδι κινητήρα και το φίλτρο λαδιού∙ ανατρέξτε στην ενότητα λλαγή λαδιού κινητήρα και φίλτρου λαδιού.

    2. Θέστε τον κινητήρα σε λειτουργία και αφήστε τον να λειτουργεί στο ρελαντί για 2 λεπτά.

    3. Προτού απομακρυνθείτε από το μηχάνημα, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.

    4. Καθαρίστε σχολαστικά και κάντε σέρβις στο συγκρότημα του φίλτρου αέρα∙ ανατρέξτε στην ενότητα Σέρβις του φίλτρου αέρα.

    5. Σφραγίστε την είσοδο του φίλτρου αέρα και την έξοδο εξάτμισης με ταινία ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες.

    6. Ελέγξτε την τάπα πλήρωσης λαδιού και την τάπα δεξαμενής καυσίμου για να βεβαιωθείτε ότι έχουν εφαρμόσει σωστά στη θέση τους.

    Προετοιμασία της μπαταρίας

    1. φαιρέστε τους ακροδέκτες της μπαταρίας από τους πόλους της μπαταρίας.

    2. Καθαρίστε την μπαταρία, τους ακροδέκτες και τους πόλους με συρματόβουρτσα και διάλυμα μαγειρικής σόδας.

    3. λείψτε τους ακροδέκτες των καλωδίων και τους πόλους της μπαταρίας με (προστατευτικό) γράσο Grafo 112X (κωδ. προϊόντος Toro 505-47) για προστασία από τη διάβρωση.

    4. Φορτίζετε αργά την μπαταρία επί 24 ώρες ανά 60 ημέρες, ώστε να αποτρέψετε τη θείωση της μπαταρίας.

      Note: Το ειδικό βάρος μιας πλήρως φορτισμένης μπαταρίας είναι 1,250.

    Note: ποθηκεύστε την μπαταρία σε δροσερό περιβάλλον για να αποφύγετε τη γρήγορη αποφόρτισή της. Για να μην παγώσει η μπαταρία, βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως φορτισμένη.