Bevezetés

A hátizsáktápkábel kerttulajdonosok és kertfenntartó szakemberek számára készült. A hátizsáktápkábel a Toro 60V Backpack háti tápegység és kompatibilis Toro 60V elektromos kéziszerszámok egymáshoz csatlakoztatására szolgál. A termék nem rendeltetésszerű használata Önre és a közelben tartózkodókra nézve egyaránt veszélyes lehet.

A háti tápegység és a hátizsáktápkábel nem kompatibilis a talajművelő vagy gyalogkíséretű termékekkel (például hóeltakarító gépekkel és fűnyírókkal).

Gondosan olvassa el ezt a tájékoztatót, hogy a termék megfelelő üzemeltetését és karbantartását elsajátítva elkerülje a sérüléseket, valamint a termék károsodását. A termék megfelelő és biztonságos üzemeltetéséért Ön a felelős.

A www.Toro.com webhelyen további információk is találhatók, például munkavédelmi tippek, oktatóanyagok, tartozékokról szóló információk, segítség márkakereskedés kereséséhez, valamint termékregisztráció is végezhető itt.

Ha szervizre, eredeti gyártói alkatrészekre vagy további információkra van szüksége, forduljon hivatalos márkaszervizhez vagy a gyártó ügyfélszolgálatához, és tartsa kéznél terméke típus- és sorozatszámát. Az Ábra 1 jelzi a típusszám és gyári szám helyét a terméken. Írja fel a számokat az erre előkészített helyre.

Important: Mobileszköze segítségével a sorozatszámot tartalmazó címkén található QR-kódot (ha van) beolvasva elérheti a garanciális, az alkatrészekre vonatkozó és más termékinformációkat.

g387674

Biztonsági figyelmeztető jelzés

Az ebben a kézikönyvben és a gépen is megtalálható biztonsági figyelmeztető jelzés (Ábra 2) fontos biztonsági üzeneteket közöl, amelyeket a balesetek megakadályozása érdekében követni kell.

g000502

A biztonsági figyelmeztető jelzés olyan információ fölött látható, amely valamilyen nem biztonságos cselekedetre vagy helyzetre figyelmeztet, és a VESZÉLY!, FIGYELMEZTETÉS! vagy VIGYÁZAT kifejezés követi.

VESZÉLY! Olyan közvetlenül veszélyes helyzetet jelöl, amely halált vagy súlyos személyi sérülést eredményez, ha nem sikerül elkerülni.

FIGYELMEZTETÉS! Olyan potenciálisan veszélyes helyzetet jelöl, amely halált vagy súlyos személyi sérülést eredményezhet, ha nem sikerül elkerülni.

VIGYÁZAT! Olyan potenciálisan veszélyes helyzetet jelöl, amely enyhébb vagy mérsékelt személyi sérülést okozhat, ha nem sikerül elkerülni.

Ez a kézikönyv két másik szót is használ az információk kiemelésére. A Fontos szó speciális műszaki információkra hívja fel a figyelmet, a Megjegyzés szó külön figyelemre érdemes általános információkat emel ki.

Graphic

Ha segítségre van szüksége, a termék visszajuttatása előtt tekintse meg a www.Toro.com/support weboldalon az oktatóvideókat, vagy hívja fel az 1-888-384-9939 telefonszámot.

Figyelmeztetés

KALIFORNIA

65-ös számú figyelmeztetés

A termék tápkábele ólmot tartalmaz, mely Kalifornia állam hatóságainak ismeretei szerint olyan vegyi anyag, amely születési rendellenességeket, vagy egyéb reproduktív károsodást okoz. Az anyagokkal való érintkezést követően mosson kezet.

A termék használata Kalifornia állam jogszabályai által rákkeltőnek, születési, illetve reprodukciós rendellenességet okozónak nyilvánított vegyi anyag vagy vegyi anyagok hatásának való kitettséget eredményezhet.

Biztonság

Biztonsági és tájékoztató címkék

Graphic

A biztonságra figyelmeztető matricák és utasítások a kezelő által jól látható helyen, a potenciális veszélyforrás közelében találhatók. A sérült vagy hiányzó matricát cserélje, illetve pótolja.

decal145-3807
decal145-3808

Termékáttekintés

g387676

Üzemeltetés

Figyelmeztetés

A háti tápegység, a hátizsáktápkábel vagy a csatlakoztatott szerszám nem megfelelő használata balesetveszélyes lehet.

Olvassa el és kövesse a háti tápegység és az adott szerszám kezelői kézikönyvét, mielőtt a hátizsáktápkábelt a háti tápegységgel együtt használná.

Figyelmeztetés

Minden használat előtt vizsgálja meg a tápkábelt, ne használjon sérült tápkábelt.

  • Ha a tápkábel megsérült, a veszély elkerülése érdekében azt ki kell cseréltetni a gyártóval, annak hivatalos szervizképviseletével vagy hivatalos márkakereskedőjével.

  • Ne használja helytelenül a tápkábelt. Soha ne használja a tápkábelt a tápkábelegység hordozására, húzására vagy az aljzatból való kihúzására.

  • Tartsa távol a tápkábelt a hőtől, olajtól, éles szélektől és mozgó alkatrészektől.

  • Ha vágó szerszámot használ, tartsa távol a kábelt a vágási területtől.

A hátizsáktápkábel felszerelése

  1. Igazítsa össze a hátizsák-csatlakozót a háti tápegységgel, majd csúsztassa be lefelé a háti tápegységbe, amíg a retesz nem rögzíti (Ábra 4).

    g365351
  2. Igazítsa és helyezze be az akkumulátorcsatlakozót a szerszámba az Ábra 5 szerint, hogy rögzítse a retesz.

    Note: Az akkumulátorcsatlakozón a töltöttség-ellenőrző gombot megnyomva bármikor ellenőrizheti az akkumulátor töltöttségét (LED-visszajelzők).

    Note: A hátizsáktápkábel csak kéziszerszámokkal kompatibilis, talajművelő vagy gyalogkíséretű termékekkel (például hóeltakarító gépekkel és fűnyírókkal) nem használható.

    g365352

A hátizsáktápkábel eltávolítása

  1. Nyomja meg a reteszgombot a szerszámon, majd húzza ki az akkumulátorcsatlakozót a szerszámból (Ábra 6).

    g365354
  2. A hátizsák-csatlakozón nyomja be a reteszgombot, majd felfelé húzva válassza le a hátizsáktápkábelt a háti tápegységről (Ábra 7).

    g365353

Karbantartás

Normál körülmények között karbantartás és szerviz nem szükséges.

A berendezés tisztításához csak száraz ronggyal törölje le a külső felületét.

Ne szerelje szét a berendezést; ha károsodott, ne kísérelje meg a használatát; vegye fel a kapcsolatot a hivatalos márkakereskedővel.

Tárolás

  • Válassza le használat után a terméket az áramellátásról (azaz válassza le a hátizsáktápkábelt), és ellenőrizze az épségét.

  • Tisztítson le minden idegen anyagot a termékről.

  • A hátizsáktápkábelt ne a háti tápegységhez vagy a szerszámhoz csatlakoztatva tárolja.

  • Ha nem használja, tárolja a hátizsáktápkábelt gyermekektől elzárva.

  • Tartsa távol a hátizsáktápkábelt maró hatású szerektől, például kerti vegyszerektől és jégmentesítő sótól.

  • A hátizsáktápkábelt zárt, tiszta, száraz helyen tárolja.

Hibakeresés és elhárítás

Csak az utasításban ismertetett lépéseket hajtsa végre. Minden további ellenőrzési, karbantartási és javítási munkát hivatalos szervizközpontnak vagy hasonlóan képzett szakembernek kell elvégeznie, ha Ön nem tudja megoldani a problémát.

ProblemPossible CauseCorrective Action
A szerszám a hátizsáktápkábel bekötése után nem működik vagy akadozva működik.
  1. Az akkumulátorcsatlakozó nincs teljesen becsúsztatva a helyére a szerszámban.
  2. A hátizsák-csatlakozó nincs teljesen becsúsztatva a helyére a háti tápegységben.
  3. Az akkumulátor nincs feltöltve.
  4. Nedvesség került az akkumulátor(ok) érintkezőire.
  5. Nedvesség került a hátizsák-csatlakozó vagy az akkumulátorcsatlakozó érintkezőire.
  6. A hátizsáktápkábel megsérült.
  7. Az akkumulátor(ok) megsérült(ek).
  8. Az akkumulátor hőmérséklete a megfelelő tartomány alá csökkent, vagy afölé emelkedett.
  9. Egyéb elektromos probléma lépett fel a szerszámnál, a háti tápegységnél az akkumulátornál vagy a hátizsáktápkábelnél.
  1. Húzza ki, majd csatlakoztassa be ismét az akkumulátorcsatlakozót a szerszámba, ügyelve, hogy teljesen, kattanásig becsússzon.
  2. Húzza ki, majd csatlakoztassa be ismét a hátizsák-csatlakozót a háti tápegységbe, ügyelve, hogy teljesen, kattanásig becsússzon.
  3. Vegye ki az akkumulátor(oka)t a szerszámból, és töltse fel (azokat).
  4. Vegye ki az akkumulátor(oka)t, és szárítsa meg (azokat) vagy törölje szárazra az érintkezőket.
  5. Húzza ki a hátizsák-csatlakozót és az akkumulátorcsatlakozót, és szárítsa meg vagy törölje szárazra az érintkezőket.
  6. Cserélje ki a hátizsáktápkábelt, vagy lépjen kapcsolatba egy hivatalos márkaszervizzel.
  7. Cserélje ki az akkumulátor(oka)t, vagy lépjen kapcsolatba egy hivatalos márkaszervizzel.
  8. Vigye az akkumulátor(oka)t száraz, 5–40 °C hőmérsékletű helyre.
  9. Vegye fel a kapcsolatot a hivatalos márkakereskedővel.