Εισαγωγή

υτός ο προσαρμογέας σύνδεσης μπαταρίας πλάτης προορίζεται για χρήση από οικιακούς αλλά και από επαγγελματίες χρήστες. Ο προσαρμογέας σύνδεσης έχει σχεδιαστεί ώστε να συνδέεται με μια μπαταρία πλάτης Toro 60V για την παροχή τροφοδοσίας σε συμβατά προϊόντα χειρός Toro 60V. Η χρήση αυτού του προϊόντος για άλλους σκοπούς πέραν του προβλεπόμενου ενδέχεται να ενέχει κινδύνους για εσάς και για τους διερχομένους.

Η μπαταρία πλάτης και ο προσαρμογέας σύνδεσης μπαταρίας πλάτης δεν είναι εξαρτήματα συμβατά με προϊόντα που έρχονται σε επαφή με το έδαφος ή προϊόντα με βαδίζοντα χειριστή (όπως εκχιονιστικά εργαλεία ή χλοοκοπτικά μηχανήματα γκαζόν).

Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες προσεκτικά για να ενημερωθείτε για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του προϊόντος σας, καθώς και για την αποφυγή τραυματισμών και πρόκλησης ζημιών στο προϊόν. Είστε υπεύθυνοι για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του προϊόντος.

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.Toro.com για περισσότερες πληροφορίες, όπως συμβουλές ασφαλείας ή εκπαιδευτικό υλικό, ή για να βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο και να καταχωρίσετε το προϊόν σας.

Για σέρβις, γνήσια ανταλλακτικά ή πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή την Εξυπηρέτηση Πελατών του κατασκευαστή αναφέροντας τον αριθμό μοντέλου και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος σας. Στο Σχήμα 1 παρουσιάζεται η θέση στην οποία θα βρείτε την ετικέτα με το μοντέλο και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος. ναγράψτε τους αριθμούς στο παρεχόμενο πεδίο.

Important: Με την κινητή σας συσκευή, μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό QR (αν υπάρχει) στην ετικέτα με τον σειριακό αριθμό σας για να δείτε πληροφορίες για την εγγύηση, τα ανταλλακτικά, καθώς και άλλες πληροφορίες για το προϊόν.

g387674

Προειδοποιητικό σύμβολο

Το προειδοποιητικό σύμβολο (Σχήμα 2) που εμφανίζεται στο παρόν εγχειρίδιο και επάνω στο μηχάνημα επισημαίνει σημαντικά μηνύματα για την ασφάλεια, τα οποία πρέπει να τηρείτε προκειμένου να αποτρέπονται τα ατυχήματα.

g000502

Το προειδοποιητικό σύμβολο εμφανίζεται επάνω από πληροφορίες οι οποίες σας προειδοποιούν σχετικά με μη ασφαλείς ενέργειες ή καταστάσεις και ακολουθείται από τη λέξη ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ή ΠΡΟΣΟΧΗ.

Η λέξη ΚΙΝΔΥΝΟΣ υποδεικνύει μια επικείμενη επικίνδυνη κατάσταση η οποία, εάν δεν αποφευχθεί, θα προκαλέσει θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.

Η λέξη ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ υποδεικνύει μια ενδεχομένως επικίνδυνη κατάσταση η οποία, εάν δεν αποφευχθεί, ενδέχεται να προκαλέσει θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.

Η λέξη ΠΡΟΣΟΧΗ υποδεικνύει μια ενδεχομένως επικίνδυνη κατάσταση η οποία, εάν δεν αποφευχθεί, ενδέχεται να προκαλέσει ελαφρύ ή μέτριο τραυματισμό.

Στο παρόν εγχειρίδιο χρησιμοποιούνται δύο ακόμη λέξεις για την επισήμανση συγκεκριμένων πληροφοριών. Η λέξη Σημαντικό εφιστά την προσοχή σε σημαντικές πληροφορίες μηχανολογικού ενδιαφέροντος και η λέξη Σημείωση υπογραμμίζει πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Graphic

Για βοήθεια, δείτε τα βίντεο οδηγιών στη διεύθυνση www.Toro.com/support ή καλέστε το 1-888-384-9939 προτού επιστρέψετε αυτό το προϊόν.

Προειδοποίηση

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Προειδοποίηση Πρότασης 65

Το καλώδιο τροφοδοσίας αυτού του προϊόντος περιέχει μόλυβδο, μια χημική ουσία η οποία είναι γνωστό στην Πολιτεία της Καλιφόρνια ότι προκαλεί γενετικές ανωμαλίες ή άλλες βλάβες στο αναπαραγωγικό σύστημα. Πλένετε τα χέρια σας μετά το χειρισμό.

Η χρήση του προϊόντος αυτού μπορεί να σας εκθέσει σε χημικές ουσίες οι οποίες, σύμφωνα με την Πολιτεία της Καλιφόρνια, είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο, γενετικές ανωμαλίες ή άλλες βλάβες στη διαδικασία αναπαραγωγής.

Ασφάλεια

Αυτοκόλλητα ασφαλείας και οδηγιών

Graphic

Οι ετικέτες προειδοποίησης και οδηγιών ασφάλειας είναι εύκολα αναγνώσιμες από τον χειριστή και βρίσκονται κοντά σε κάθε πηγή δυνητικού κινδύνου. ντικαταστήστε τις τυχόν φθαρμένες ή αποκολλημένες ετικέτες.

decal145-3807
decal145-3808

Γενική επισκόπηση προϊόντος

g387676

Χειρισμός

Προειδοποίηση

Η μη ενδεδειγμένη χρήση της μπαταρίας πλάτης, του προσαρμογέα σύνδεσης μπαταρίας πλάτης ή τυχόν προσαρτημένου εργαλείου μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο τραυματισμού.

Προτού χρησιμοποιήσετε τον προσαρμογέα σύνδεσης σε συνδυασμό με την μπαταρία πλάτης, διαβάστε και τηρήστε τις οδηγίες που περιέχονται στα Εγχειρίδια Χειριστή για την μπαταρία πλάτης και για το συγκεκριμένο εργαλείο που χρησιμοποιείτε.

Προειδοποίηση

Πριν από κάθε χρήση, ελέγχετε το καλώδιο του προσαρμογέα σύνδεσης για τυχόν φθορές και μη χρησιμοποιείτε καλώδιο που παρουσιάζει φθορές.

  • Εάν το καλώδιο είναι φθαρμένο, πρέπει να αντικατασταθεί από τον κατασκευαστή, από τον εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών σέρβις ή από έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν κίνδυνοι.

  • Μην κάνετε κακή χρήση του καλωδίου. Μη χρησιμοποιήσετε ποτέ το καλώδιο για να μεταφέρετε, να τραβήξετε ή να αποσυνδέσετε από την πρίζα τον προσαρμογέα σύνδεσης.

  • Κρατάτε το καλώδιο μακριά από θερμότητα, λάδια, αιχμηρά άκρα ή κινούμενα μέρη.

  • Εάν χρησιμοποιείτε εργαλείο κοπής, κρατάτε το καλώδιο μακριά από τον χώρο κοπής.

Τοποθέτηση του προσαρμογέα σύνδεσης

  1. Ευθυγραμμίστε τον σύνδεσμο μπαταρίας πλάτης με την υποδοχή στην μπαταρία πλάτης και εισαγάγετέ τον συρτά προς τα κάτω μέσα στην υποδοχή της μπαταρίας, μέχρι να κλειδώσει στη θέση ασφάλισης (Σχήμα 4).

    g365351
  2. Ευθυγραμμίστε τον σύνδεσμο μπαταρίας με το εργαλείο και εισαγάγετέ τον στο εργαλείο μέχρι να κλειδώσει στη θέση ασφάλισης, όπως φαίνεται στο Σχήμα 5.

    Note: Για να ελέγξετε την κατάσταση φόρτισης οποιαδήποτε στιγμή (με τις ενδεικτικές λυχνίες LED), πατήστε το κουμπί ένδειξης φόρτισης μπαταρίας πάνω στον σύνδεσμο.

    Note: Ο προσαρμογέας σύνδεσης είναι συμβατός μόνο με προϊόντα χειρός και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με προϊόντα που έρχονται σε επαφή με το έδαφος ή προϊόντα με βαδίζοντα χειριστή (όπως εκχιονιστικά εργαλεία ή χλοοκοπτικά μηχανήματα γκαζόν).

    g365352

φαίρεση του προσαρμογέα σύνδεσης

  1. Πατήστε το κουμπί ασφάλισης που βρίσκεται επάνω στο εργαλείο και αφαιρέστε τον σύνδεσμο μπαταρίας από το εργαλείο (Σχήμα 6).

    g365354
  2. Πατήστε το κουμπί ασφάλισης που βρίσκεται επάνω στον σύνδεσμο μπαταρίας πλάτης και τραβήξτε τον σύνδεσμο προς τα επάνω για να αποσυνδέσετε τον προσαρμογέα σύνδεσης από την μπαταρία πλάτης (Σχήμα 7).

    g365353

Συντήρηση

Υπό κανονικές συνθήκες, δεν απαιτείται συντήρηση ή σέρβις.

Καθαρίζετε την επιφάνεια του εξοπλισμού, σκουπίζοντάς την μόνο με μαλακό πανί.

Μην αποσυναρμολογήσετε τον εξοπλισμό. Εάν έχει υποστεί φθορές, μην επιχειρήσετε να τον χρησιμοποιήσετε και επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.

ποθήκευση

  • Μετά τη χρήση, αποσυνδέστε το προϊόν από την τροφοδοσία (δηλ. αφαιρέστε τον προσαρμογέα σύνδεσης) και ελέγξτε για τυχόν φθορές.

  • πομακρύνετε όλα τα ξένα υλικά από το προϊόν.

  • Μην αποθηκεύετε τον προσαρμογέα συνδεδεμένο με την μπαταρία πλάτης ή με εργαλείο.

  • Όταν δεν χρησιμοποιείτε τον προσαρμογέα σύνδεσης, αποθηκεύστε τον μακριά από παιδιά.

  • Φυλάσσετε τον προσαρμογέα σύνδεσης μακριά από διαβρωτικούς παράγοντες, όπως παρασιτοκτόνα, λιπάσματα και αντιπαγετικό αλάτι.

  • ποθηκεύετε τον προσαρμογέα σε κλειστό, καθαρό και στεγνό χώρο.

Επίλυση προβλημάτων

Εκτελείτε μόνο τα βήματα που περιγράφονται σε αυτές τις οδηγίες. Κάθε άλλη εργασία επιθεώρησης, συντήρησης και επισκευής πρέπει να εκτελείται από εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις ή από ειδικά καταρτισμένο άτομο, αν δεν μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα μόνοι σας.

ProblemPossible CauseCorrective Action
Το εργαλείο δεν λειτουργεί ή λειτουργεί διακεκομμένα όταν έχει τοποθετηθεί ο προσαρμογέας σύνδεσης.
  1. Ο σύνδεσμος μπαταρίας δεν είναι καλά τοποθετημένος στο εργαλείο.
  2. Ο σύνδεσμος μπαταρίας πλάτης δεν είναι καλά τοποθετημένος στην μπαταρία πλάτης.
  3. Οι μπαταρίες δεν είναι φορτισμένες.
  4. Υπάρχει υγρασία στους πόλους των μπαταριών
  5. Υπάρχει υγρασία στους πόλους του συνδέσμου μπαταρίας πλάτης ή του συνδέσμου μπαταρίας.
  6. Ο προσαρμογέας σύνδεσης μπαταρίας πλάτης είναι φθαρμένος.
  7. Οι μπαταρίες έχουν υποστεί φθορές.
  8. Η θερμοκρασία των μπαταριών είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από το προβλεπόμενο θερμοκρασιακό εύρος.
  9. Το εργαλείο, η μπαταρία πλάτης, η μπαταρία ή ο προσαρμογέας σύνδεσης έχει κάποιο άλλο πρόβλημα ηλεκτρολογικής φύσης.
  1. φαιρέστε και επανατοποθετήστε τον σύνδεσμο μπαταρίας στο εργαλείο, φροντίζοντας να είναι καλά τοποθετημένος και ασφαλισμένος στη θέση του.
  2. φαιρέστε και επανατοποθετήστε τον σύνδεσμο μπαταρίας πλάτης στην μπαταρία πλάτης, φροντίζοντας να είναι καλά τοποθετημένος και ασφαλισμένος στη θέση του.
  3. φαιρέστε τις μπαταρίες από το εργαλείο και φορτίστε τις.
  4. φαιρέστε τις μπαταρίες και αφήστε τις να στεγνώσουν ή σκουπίστε τις.
  5. φαιρέστε τόσο τον σύνδεσμο της μπαταρίας πλάτης όσο και τον σύνδεσμο μπαταρίας και αφήστε τους να στεγνώσουν ή σκουπίστε τους.
  6. ντικαταστήστε τον προσαρμογέα σύνδεσης μπαταρίας πλάτης ή επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.
  7. ντικαταστήστε τις μπαταρίες ή επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.
  8. Μετακινήστε τις μπαταρίες σε σημείο που είναι στεγνό και στο οποίο η θερμοκρασία είναι μεταξύ 5°C και 40°C.
  9. Επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.