Въведение

Този свързващ кабел за раница е предназначен за използване от собственици на жилища и професионални оператори. Свързващият кабел за раница е предназначен за свързване към раница Toro 60V за захранване на съвместими ръчнопреносими продукти Toro 60V. Използването на този продукт за цели, различни от неговото предназначение, може да бъде опасно за Вас и за странични лица.

Раницата и свързващият кабел за раница не са съвместими с продукти, влизащи в контакт с терена или управлявани от ходещ оператор (например машини за снегопочистване или косачки за трева).

Внимателно прочетете тази информация, за да се запознаете с правилния начин за работа и поддръжка на Вашия продукт, както и за да избегнете наранявания или повреждане на продукта. Вие носите отговорност за правилната работа с продукта и за безопасността.

Посетете www.Toro.com за допълнителна информация, включително съвети за безопасна работа, учебни материали, информация за аксесоари, помощ при намиране на дилър, или за регистриране на продукта.

Във всички случаи, когато се нуждаете от сервизно обслужване, от оригинални резервни части от производителя или от допълнителна информация, свържете се с упълномощен за сервизно обслужване дилър или с отдела за обслужване на клиенти на производителя, като не забравяте да предоставите модела и серийните номера на Вашия продукт. Фигура 1 указва мястото на данните за модела и серийния номер на продукта. Напишете номерата в предвиденото поле.

Important: За достъп до данни за гаранцията, резервни части и друга информация относно продукта можете да сканирате QR кода (ако има) от стикера със серийния номер с Вашето мобилно устройство.

g387674

Предупредителен символ за опасност

Предупредителният символ за опасност (Фигура 2), показан както в това ръководство, така и върху машината, идентифицира важни съобщения за безопасност, които трябва да бъдат спазени за избягване на злополуки.

g000502

Предупредителният символ за опасност се появява над информацията, която предупреждава за необезопасени действия или ситуации и е последван от думите ОПАСНОСТ, ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ или ВНИМАНИЕ.

ОПАСНОСТ указва непосредствена опасна ситуация, която, ако не бъде избегната, ще доведе до смърт или тежко телесно увреждане.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ указва възможна опасна ситуация, която, ако не бъде избегната, може да доведе до смърт или тежко телесно увреждане.

ВНИМАНИЕ указва възможна опасна ситуация, която, ако не бъде избегната, може да доведе до леко или средно телесно увреждане.

Това ръководство използва две други думи за привличане на вниманието към определена информация. Важно обръща внимание върху специализирана информация за машината, а Забележка подчертава обща информация, изискваща специално внимание.

Graphic

За съдействие, моля, вижте обучителните видеоматериали на www.Toro.com/support или позвънете на телефон 1-888-384-9939, преди да върнете този продукт.

Внимание

КАЛИФОРНИЯ

Предупреждение за поправка 65 в конституцията

Захранващият кабел на този продукт съдържа олово - химикал, признат от щата Калифорния като причинител на вродени пороци и други вреди при възпроизводството. Измивайте ръцете си след работа.

Използването на този продукт може да доведе до излагане на химикали, признати от щата Калифорния като причиняващи рак, вродени заболявания или репродуктивни проблеми.

Безопасност

Етикети с указания за безопасност и инструкции

Graphic

Етикетите с предупреждения и инструкциите за безопасност са разположени на видно за оператора място и в близост до всеки потенциално опасен участък. Заменете етикетите, ако са износени или липсват.

decal145-3807
decal145-3808

Преглед на продукта

g387676

Действие

Внимание

Неправилното използване на раницата, свързващия кабел за раница или прикрепен инструмент може да създаде риск от нараняване.

Прочетете и спазвайте Ръководствата за оператора на раницата и конкретния инструмент, преди да използвате свързващия кабел за раницата.

Внимание

Преди всяка употреба проверявайте свързващия кабел за повреди и не използвайте повреден кабел.

  • Ако свързващият кабел е повреден, за да се избегне опасност, той трябва да бъде заменен от производителя, упълномощен агент или дилър за сервизно обслужване.

  • Не повреждайте кабела при употреба. Никога не използвайте кабела за пренасяне, дърпане или изключване на връзката.

  • Пазете кабела далеч от източници на топлина, омасляване, остри ръбове или движещи се части.

  • При използване на режещ инструмент дръжте кабела далеч от зоната на рязане.

Инсталиране на свързващия кабел

  1. Подравнете конектора на раницата към раницата и го плъзнете надолу, докато се застопори в заключващото устройство (Фигура 4).

    g365351
  2. Подравнете конектора на акумулатора и го вмъкнете в инструмента, докато се застопори в заключващото устройство , както е показано на Фигура 5.

    Note: За да видите текущото ниво на зареждане, по всяко време можете да натиснете бутона на индикатора за заряда (светодиодни индикатори).

    Note: Свързващият кабел за акумулатора е съвместим само с ръчнопреносими продукти и не може да се използва с продукти, влизащи в контакт с терена или управлявани от ходещ оператор (например машини за снегопочистване или косачки за трева).

    g365352

Отстраняване на свързващия кабел

  1. Натиснете блокиращия бутон на инструмента и извадете конектора на акумулатора от инструмента (Фигура 6).

    g365354
  2. Натиснете блокиращия бутон на конектора на раницата и го издърпайте нагоре, за да разделите кабела от раницата (Фигура 7).

    g365353

Поддръжка

При нормални условия не се изискват поддръжка и обслужване.

Когато почиствате повърхността на оборудването, избърсвайте я само със суха кърпа.

Не разглобявайте оборудването; ако е повредено, не правете опити да го използвате и се свържете с упълномощен дилър за сервизно обслужване.

Съхранение

  • Изключете продукта от захранването (т.е. отстранете свързващия кабел) и го проверете за повреди, след като е бил използван.

  • Почиствайте всички чужди частици от изделието.

  • Не съхранявайте свързващия кабел, свързан към раницата или към инструмент.

  • Когато не се използва, съхранявайте свързващия кабел на място, недостъпно за деца.

  • Дръжте свързващия кабел далеч от разяждащи препарати, например химикали, предназначени за градинарство, и соли за премахване на заледяване.

  • Съхранявайте свързващия кабел в затворено и сухо място.

Отстраняване на неизправности

Изпълнете само стъпките, описани в тези инструкции. Всякакви допълнителни инспекции, както и дейности за обслужване и ремонт, трябва да се извършват в упълномощен сервизен център или от специалист с нужната квалификация, ако не можете сами да решите проблема.

ProblemPossible CauseCorrective Action
При поставен свързващ кабел инструментът не работи или работи с прекъсване.
  1. Конекторът на акумулатора не е напълно поставен в инструмента.
  2. Конекторът за раницата не е напълно поставен в раницата.
  3. Акумулаторът(ите) не е(са) зареден(и).
  4. Върху проводниците на акумулатора(ите) има влага.
  5. Върху проводниците на конектора за раницата или конектора на акумулатора има влага.
  6. Свързващият кабел на раницата е повреден.
  7. Акумулаторът(ите) е/са повреден(и).
  8. Акумулаторът(ите) е/са с температура над или под допустимия температурен диапазон.
  9. В инструмента, раницата, акумулатора или свързващия кабел има друг електрически проблем.
  1. Извадете, след което отново вмъкнете конектора на акумулатора в инструмента, като се уверите, че е напълно поставен и застопорен.
  2. Извадете, след което отново вмъкнете конектора в раницата, като се уверите, че е напълно поставен и застопорен.
  3. Свалете акумулатора(ите) от инструмента и го(ги) заредете.
  4. Свалете акумулатора(ите) и го/ги оставете да изсъхнат или ги избършете.
  5. Извадете конектора за раницата и конектора на акумулатора и ги оставете да изсъхнат или ги избършете.
  6. Заменете свързващия кабел за раницата или се свържете с упълномощен дилър за сервизно обслужване.
  7. Сменете акумулатора(ите) или се свържете с упълномощен дилър за сервизно обслужване.
  8. Преместете акумулатора(ите) на сухо място с температура между 5°C и 40°C.
  9. Обърнете се към упълномощен дилър за сервизно обслужване.