Inleiding

Deze rugzakkabel is bedoeld voor gebruik door particulieren en professionele operators. Deze rugzakkabel is ontworpen om te worden aangesloten op een Toro 60 V rugzak om compatibele Toro 60 V handgedragen producten van stroom te voorzien. Gebruik voor een andere dan de bedoelde toepassing zou gevaar kunnen opleveren voor u en omstanders.

De rugzak en de rugzakkabel zijn niet compatibel met producten die je moet duwen of die de grond raken (zoals sneeuwruimers of grasmaaiers).

Lees deze informatie zorgvuldig door, zodat u weet hoe u de machine op de juiste wijze moet gebruiken en onderhouden en om letsel en schade aan de machine te voorkomen. U bent verantwoordelijk voor het juiste en veilige gebruik van de machine.

Ga naar www.toro.com voor meer informatie, inclusief veiligheidstips, instructiemateriaal, informatie over accessoires, hulp bij het vinden van een dealer of om uw product te registreren.

Als u service, originele onderdelen van de fabrikant of aanvullende informatie nodig hebt, kunt u contact opnemen met een erkende servicedealer of met de klantenservice van de fabrikant. U dient hierbij altijd het modelnummer en het serienummer van het product te vermelden. De locatie van het plaatje met het modelnummer en het serienummer van het product is aangegeven op Figuur 1. U kunt de nummers noteren in de ruimte hieronder.

Important: U kunt met uw mobiel apparaat de QR-code op het plaatje met het serienummer (indien aanwezig) scannen om toegang te krijgen tot de garantie, onderdelen en andere productinformatie.

g387674

Waarschuwingssymbool

Het waarschuwingssymbool (Figuur 2) dat wordt getoond in deze handleiding en op de machine geeft belangrijke veiligheidsinformatie aan die u moet opvolgen om ongelukken te voorkomen.

g000502

Het waarschuwingssymbool wordt weergegeven boven informatie die u waarschuwt voor onveilige acties of situaties en wordt gevolgd door het woord GEVAAR, WAARSCHUWING, of VOORZICHTIG.

GEVAAR: een direct gevaarlijke situatie die, als deze niet wordt voorkomen, zal leiden tot de dood of ernstig letsel.

WAARSCHUWING: een mogelijk gevaarlijke situatie die, als deze niet wordt voorkomen, kan leiden tot de dood of ernstig letsel.

VOORZICHTIG: een mogelijk gevaarlijke situatie die, als deze niet wordt voorkomen, kan leiden tot licht of middelmatig letsel.

Er worden in deze handleiding nog twee woorden gebruikt om uw aandacht op bijzondere informatie te vestigen. Belangrijk attendeert u op bijzondere technische informatie en Opmerking duidt algemene informatie aan die bijzondere aandacht verdient.

Graphic

Voor ondersteuning zie www.Toro.com/support met informatieve video's, of bel 1-888-384-9939 voordat u dit product retourneert.

Waarschuwing

CALIFORNIË

Proposition 65 Waarschuwing

Het netsnoer van dit product bevat lood, een stof waarvan bekend is dat deze kanker, geboorteafwijkingen of andere schade aan de voortplantingsorganen kan veroorzaken. Was altijd uw handen nadat u met deze onderdelen in aanraking bent geweest.

Gebruik van dit product kan leiden tot blootstelling aan chemische stoffen waarvan de Staat Californië weet dat ze kanker, geboorteafwijkingen en andere schade aan het voortplantingssysteem veroorzaken.

Veiligheid

Veiligheids- en instructiestickers

Graphic

Veiligheidsstickers en veiligheidsinstructies zijn gemakkelijk zichtbaar voor de gebruiker en bevinden zich bij plaatsen waar gevaar kan ontstaan. Vervang alle beschadigde of ontbrekende veiligheidsstickers.

decal145-3807
decal145-3808

Algemeen overzicht van de machine

g387676

Gebruiksaanwijzing

Waarschuwing

Onjuist gebruik van de rugzak, de rugzakkabel of bevestigd gereedschap kan verwondingsgevaar opleveren.

Lees en volg de Gebruikershandleidingen voor de rugzak en uw specifieke gereedschap voordat u de rugzakkabel gebruikt met de rugzak.

Waarschuwing

Controleer de rugzakkabel op schade voor elk gebruik, gebruik geen beschadigd snoer.

  • Als het snoer beschadigd is, moet het worden vervangen door de fabrikant, diens erkende serviceverstrekker of een erkende servicedealer om gevaar te voorkomen.

  • Wees voorzichtig met het snoer. Gebruik het snoer nooit om de kabel te dragen, te trekken of uit het stopcontact te halen.

  • Hou het snoer uit de buurt van hitte, olie, scherpe randen en bewegende onderdelen.

  • Als u een snijwerktuig gebruikt, moet u het snoer uit de buurt van het snijgebied houden.

De kabel monteren

  1. Lijn de rugzakconnector uit met de rugzak en schuif deze naar beneden in de rugzak tot deze in de vergrendeling vastklikt (Figuur 4).

    g365351
  2. Lijn de accuconnector uit en steek deze in het werktuig tot deze vastklikt in de vergrendeling zoals getoond in Figuur 5.

    Note: Om de ladingstoestand te controleren kunt u altijd op de ladingstoestand-knop op de accuconnector drukken (ledindicators).

    Note: De accukabel is enkel compatibel met handgedragen producten, hij kan niet worden gebruikt met producten die de grond raken of die je moet duwen (zoals sneeuwruimers of grasmaaiers).

    g365352

De kabel verwijderen

  1. Druk op de vergrendelknop op het gereedschap en verwijder de accuconnector van het werktuig (Figuur 6).

    g365354
  2. Druk op de vergrendelknop op de rugzakconnector en trek deze omhoog om de kabel te scheiden van de rugzak (Figuur 7).

    g365353

Onderhoud

Onder normale omstandigheden is er geen onderhoud of service noodzakelijk.

Het oppervlak kan met een schone doek worden gereinigd.

Demonteer het gereedschap niet. Gebruik het gereedschap niet als het beschadigd is, maar neem contact op met uw erkende servicedealer.

Opbergen

  • Koppel het product los van de voedingsbron (d.w.z. verwijder de kabel) en controleer op beschadiging na gebruik.

  • Verwijder al het vuil van het product.

  • Bewaar de kabel niet wanneer deze gekoppeld is aan de rugzak of gereedschap.

  • Bewaar de kabel die niet gebruikt wordt buiten het bereik van kinderen.

  • Houd de kabel uit de buurt van bijtende producten zoals tuinchemicaliën en strooizout.

  • Bewaar de kabel op een afgesloten, schone en droge plek.

Problemen, oorzaak en remedie

Voer alleen de hieronder genoemde handelingen uit. Indien u het probleem zelf niet kunt oplossen moeten de verdere inspectie, onderhoud en reparaties moeten worden uitgevoerd door een geautoriseerd servicecentrum of een vergelijkbare specialist.

ProblemPossible CauseCorrective Action
Het gereedschap loopt niet of niet continu wanneer de kabel gemonteerd is.
  1. De accuconnector is niet volledig in het gereedschap geplaatst.
  2. De rugzakconnector is niet volledig in de rugzak geplaatst.
  3. Het/De accupack(s) is/zijn niet geladen.
  4. De draden van het/de accupack(s) is/zijn vochtig.
  5. De draden van de rugzakconnector of accuconnector zijn vochtig.
  6. De rugzakkabel is beschadigd.
  7. Het/De accupack(s) is/zijn beschadigd.
  8. Het/de accupack(s) is/zijn boven of onder het geschikte temperatuurbereik.
  9. Er is een ander elektrisch probleem met het gereedschap, de rugzak, de accu of de kabel.
  1. Verwijder de accuconnector en plaats deze opnieuw, verzeker dat de accuconnector goed op zijn plaats zit en vergrendeld is.
  2. Verwijder de rugzakconnector en plaats deze opnieuw, verzeker dat deze goed op zijn plaats zit en vergrendeld is.
  3. Verwijder het/de accupack(s) en laad deze op.
  4. Verwijder het/de accupack(s) en laat deze drogen of veeg deze schoon.
  5. Verwijder zowel de rugzakconnector en de accuconnector en laat ze drogen of veeg ze schoon.
  6. Vervang de rugzakkabel of neem contact op met een erkende servicedealer.
  7. Vervang het/de accupack(s) of neem contact op met een erkende servicedealer.
  8. Verplaats het/de accupack(s) naar een locatie waar het droog is en de temperatuur tussen 5 en 40 °C ligt.
  9. Neem contact op met een erkende servicedealer.