Introducere

Această mașină de tuns gard viu este proiectată pentru a fi utilizată de proprietarii de reşedinţe sau de operatori profesionişti. Este proiectat pentru întreținerea tufișurilor și a gardului viu. Este proiectat pentru a utiliza acumulatori litiu-ion Toro 60 V. Acești acumulatori sunt proiectați pentru a fi încărcați doar cu încărcătoarele litiu-ion Toro 60 V. Utilizarea acestor produse în alte scopuri decât cele intenționate poate fi periculoasă pentru dumneavoastră și pentru alte persoane.

Modelul 66220T nu include un acumulator sau un încărcător.

Citiţi cu atenţie aceste informaţii pentru a învăţa despre modul corespunzător de utilizare şi întreţinere a produsului şi pentru a evita rănirea personală şi deteriorarea produsului. Aveţi responsabilitatea de a utiliza produsul în mod corespunzător şi sigur.

Vizitați site-ul www.Toro.com pentru mai multe informații, inclusiv informații privind siguranța produsului și materiale de instruire , informații privind accesoriile, ajutor la căutarea unui distribuitor sau pentru înregistrarea produsului.

De fiecare dată când aveţi nevoie de service, piese originale sau informaţii suplimentare, contactaţi un centru de service autorizat sau departamentul Servicii Clienţi al producătorului şi pregătiţi numărul de model sau de serie al produsului. Figura 1 indică locaţia numărului de model sau de serie pe produs. Scrieţi numerele în spaţiul furnizat.

Important: Pentru a accesa date despre garanție, piese și alte informații despre produs puteți scana codul QR (dacă este prezent) de pe plăcuța cu numărul de serie, cu ajutorul unui dispozitiv mobil.

g365004

Simbol de alertă de siguranță

Simbolul de alertă de siguranță (Figura 2) prezent în acest manual și pe mașină identifică mesajele de siguranță importante pe care trebuie să le respectați pentru a evita accidentele.

g000502

Simbolul de alertă de siguranță apare deasupra informațiilor care vă atenționează cu privire la acțiuni sau situații nesigure și este urmat de cuvântul PERICOL, AVERTISMENT sau ATENȚIE.

PERICOL indică o situație periculoasă iminentă care, dacă nu este evitată, va duce la deces sau vătămare gravă.

AVERTISMENT indică o situație potențial periculoasă care, dacă nu este evitată, poate duce la deces sau vătămare gravă.

ATENȚIE indică o situație potențial periculoasă care, dacă nu este evitată, poate duce la vătămări ușoare sau moderate.

Acest manual utilizează 2 alte cuvinte pentru a evidenţia informaţiile. Important atrage atenţia asupra informaţiilor mecanice speciale şi Notă accentuează informaţiile generale care necesită atenţie specială.

Graphic

Pentru asistență, vă rugăm să consultați www.Toro.com/support pentru videoclipuri cu instrucțiuni sau să ne contactați la 1-888-384-9939 înainte de a returna acest produs.

Siguranţă în funcţionare

Atenţie

Citiți toate avertismentele, instrucțiunile, ilustrațiile și specificațiile de siguranță furnizate cu această unealtă electrică.

Nerespectarea avertismentelor și instrucțiunilor poate duce la electrocutare, incendiu și/sau vătămare gravă.

Păstrați toate avertismentele și instrucțiunile pentru consultări ulterioare.

Termenul unealtă electrică” din cadrul avertismentelor se referă la unealta electrică cu alimentare de la rețea (cu cablu) sau la unealta electrică cu acumulator (fără cablu).

INSTRUCȚIUNI IMPORTANTE

DE SIGURANȚĂ

I. Siguranța în zona lucru

  1. Mențineți zona de lucru curată și bine iluminată.Zonele dezordonate sau întunecoase promovează accidentele.

  2. Nu utilizați unelte electrice în atmosfere explozive, precum în prezența lichidelor, gazelor sau prafului inflamabile. Uneltele electrice emit scântei care pot aprinde praful sau vaporii.

  3. Țineți copiii și alte persoane la distanță în timp ce utilizați o unealtă electrică.Distragerea atenției vă poate face să pierdeți controlul.

II. Siguranța electrică

  1. Fișele uneltelor electrice trebuie să corespundă prizelor. Nu modificați niciodată fișa în niciun fel. Nu folosiți fișe cu adaptor cu uneltele electrice (cu împământare) legate la masă.Fișele nemodificate și prizele corespunzătoare vor reduce riscul de electrocutare.

  2. Evitați contactul fizic cu suprafețele împământate sau legate la masă, precum conductele, radiatoarele, plitele și frigiderele.Riscul de electrocutare este mai mare în cazul în care corpul dumneavoastră este în contact cu o suprafață împământată sau legată la masă.

  3. Nu expuneți uneltele electrice la ploaie sau medii umede.Pătrunderea apei în unealta electrică va crește riscul de electrocutare.

  4. Nu bruscați cablul. Nu folosiți niciodată cablul pentru a transporta, trage sau deconecta unealta electrică de la priză. Țineți cablul departe de căldură, ulei, margini ascuțite sau piese mobile.Cablurile deteriorate sau încurcate cresc riscul de electrocutare.

  5. În timpul utilizării unei unelte electrice în exterior, folosiți un cablu prelungitor adecvat pentru utilizarea în exterior.Folosirea unui cablu adecvat pentru utilizarea în exterior reduce riscul de electrocutare.

  6. Dacă nu se poate evita utilizarea unei unelte electrice într-un mediu umed, folosiți o sursă de alimentare protejată de un dispozitiv de curent rezidual (RCD).Folosirea unui RCD reduce riscul de electrocutare.

III. Siguranța personală

  1. Fiți vigilent, acordați atenție activității și folosiți-vă simțul practic atunci când operați unealta electrică. Nu utilizați o unealtă electrică dacă sunteți obosit sau sub influența drogurilor, a alcoolului sau a medicamentelor.Un moment de neglijență în timpul utilizării uneltelor electrice poate duce la vătămări corporale grave.

  2. Purtați echipament personal de protecție. Purtați întotdeauna protecție pentru ochi.Echipamentele de protecție, precum masca împotriva prafului, încălțămintea de protecție antiderapantă, casca de protecție sau căștile pentru protecția auzului, folosite în circumstanțe adecvate, vor reduce riscul de vătămare corporală.

  3. Preveniți pornirea accidentală. Asigurați-vă că acest comutator este în poziția OPRIRE înainte de conectarea la sursa de alimentare și/sau acumulator, de ridicarea sau de transportarea uneltei.Transportarea uneltelor electrice cu degetul pe comutator sau punerea sub tensiune a uneltelor electrice care au comutatorul în poziția pornită promovează accidentele.

  4. Îndepărtați orice cheie de reglare înainte de a porni unealta electrică.O cheie lăsată atașată de o piesă rotativă a unei unelte electrice poate cauza vătămări corporale.

  5. Nu vă întindeți prea mult. Mențineți-vă stabilitatea și echilibrul în orice moment.Acest lucru asigură mai mult control asupra uneltei electrice în situații neașteptate.

  6. Îmbrăcați-vă corespunzător. Nu purtați îmbrăcăminte largă sau bijuterii. Țineți părul și îmbrăcămintea la distanță de piesele mobile.Îmbrăcămintea largă, bijuteriile sau părul lung se poate prinde în piesele mobile.

  7. Dacă dispozitivele sunt prevăzute cu racorduri pentru unități de extragere și colectare, asigurați-vă că acestea sunt conectate și utilizate corespunzător.Colectarea prafului poate reduce pericolele legate de praf.

  8. Nu permiteți ca familiarizarea cu și utilizarea frecventă a uneltelor să ducă la neglijență și ignorarea principiilor de siguranță.O acțiune neglijentă poate duce la vătămări grave într-o fracțiune de secundă.

IV. Utilizarea și întreținerea uneltelor electrice

  1. Nu forțați unealta electrică. Utilizați unealta electrică adecvată pentru fiecare aplicație.Unealta electrică adecvată va lucra mai bine și mai sigur la capacitatea pentru care a fost proiectată.

  2. Nu folosiți unealta electrică în cazul în care comutatorul nu o pornește și oprește.Orice unealtă electrică ce nu poate fi controlată cu ajutorul comutatorului este periculoasă și trebuie reparată.

  3. Deconectați fișa de la sursa de alimentare și/sau îndepărtați acumulatorul, dacă este demontabil, de pe unealta electrică înainte de a realiza orice reglaje, de a schimba accesoriile sau de a depozita uneltele electrice.Aceste măsuri de siguranță preventive reduc riscul de pornire accidentală a uneltei electrice.

  4. Depozitați uneltele electrice inactive în locuri care nu sunt la îndemâna copiilor și nu permiteți persoanelor nefamiliarizate cu unealta electrică sau cu aceste instrucțiuni să folosească unealta în cauză.Uneltele electrice sunt periculoase dacă sunt folosite de utilizatori neinstruiți.

  5. Întrețineți uneltele electrice și accesoriile. Verificați dacă piesele mobile nu sunt aliniate corespunzător sau dacă sunt blocate, verificați dacă există piese rupte, precum și orice alte condiții care ar putea afecta operarea uneltei electrice. Dacă este deteriorată, unealta electrică trebuie reparată înainte de utilizare.Multe accidente sunt cauzate de unelte electrice întreținute necorespunzător.

  6. Mențineți uneltele de tăiere ascuțite și curate.Uneltele de tăiere întreținute corespunzător, cu marginile de tăiere ascuțite, au șanse mai mici de a se bloca și sunt mai ușor de controlat.

  7. Folosiți unealta electrică, accesoriile și capetele etc., conform acestor instrucțiuni, având în vedere condițiile de lucru și activitatea care trebuie efectuată.Utilizarea uneltelor electrice în scopuri diferite de cele preconizate poate duce la situații periculoase.

  8. Mențineți mânerele și suprafețele de prindere uscate, curate și fără urme de ulei și lubrifiant.Mânerele și suprafețele de prindere alunecoase nu permit manipularea și controlul uneltei, în siguranță, în situații neașteptate.

V. Utilizarea și întreținerea uneltelor cu acumulator

  1. Folosiți numai încărcătorul indicat de producător pentru reîncărcare.Un încărcător adecvat pentru un tip de acumulator poate crea un risc de incendiu dacă este utilizat cu un alt acumulator.

  2. Folosiți uneltele electrice doar cu acumulatorii indicați.Utilizarea oricăror alți acumulatori poate crea un risc de vătămare sau incendiu.

  3. Atunci când nu utilizați acumulatorul, țineți-l departe de alte obiecte metalice precum agrafe pentru hârtie, monede, chei, cuie, șuruburi sau alte obiecte metalice de mici dimensiuni care pot realiza o conexiune între borne.Scurtcircuitarea simultană a bornelor acumulatorului poate provoca arsuri sau un incendiu.

  4. În condiții de utilizare abuzivă, se poate scurge lichid din acumulator; evitați contactul. Dacă luați contact accidental cu acesta, spălați cu apă. Dacă lichidul intră în contact cu ochii, solicitați asistență medicală.Lichidul scurs din acumulator poate cauza iritații sau arsuri.

  5. Nu folosiți un acumulator sau o unealtă deteriorată sau modificată.Acumulatorii deteriorați sau modificați pot avea un comportament imprevizibil, care poate duce la incendiu, explozie sau risc de vătămare.

  6. Nu expuneți un acumulator sau o unealtă la foc sau la temperaturi excesive.Expunerea la foc sau la temperaturi de peste 130 °C poate cauza explozia.

  7. Urmați toate instrucțiunile de încărcare și nu încărcați acumulatorul sau unealta în afara intervalului de temperatură specificat în instrucțiuni.Încărcarea necorespunzătoare sau la temperaturi din afara intervalului indicat poate deteriora acumulatorul și poate crește riscul de incendiu.

VI. Service

  1. Asigurați-vă că unealta electrică este deservită de un depanator calificat și că acesta folosește doar piese de schimb identice.Acest lucru asigură menținerea siguranței uneltei electrice.

  2. Nu efectuați niciodată lucrări de service asupra acumulatorilor deteriorați.Lucrările de service pentru acumulatori trebuie realizate doar de producător sau de furnizori de servicii autorizați.

VII. Avertismente de siguranță pentru mașina de tuns gard viu

  1. Țineți toate părțile corpului departe de lamă. Nu îndepărtați materialul tăiat și nu țineți materialul care trebuie tăiat în timp ce lama este în mișcare.Lamele continuă să se miște după ce este oprit comutatorul. Un moment de neatenție în timpul utilizării mașinii de tăiat gard viu poate duce la vătămare corporală gravă.

  2. Purtați mașina de tuns gard viu de mâner, cu lama oprită și având grijă să nu acționați niciun întrerupător.Purtarea corectă a mașinii de tuns gard viu va reduce riscul de pornire accidentală și de vătămare corporală cauzată de lame.

  3. În timpul transportării sau depozitării mașinii de tuns gard viu, fixați întotdeauna capacul lamei.Manipularea corectă a mașinii de tuns gard viu va reduce riscul de vătămare corporală cauzată de lame.

  4. Când curățați materialul blocat sau efectuați întreținerea unității, asigurați-vă că toate comutatoarele de alimentare sunt oprite și că acumulatorul este îndepărtat sau deconectat.Acționarea neprevăzută a mașinii de tuns gard viu în timpul îndepărtării materialului blocat sau efectuării lucrărilor de service poate duce la vătămări corporale grave.

  5. Țineți mașina de tuns gard viu numai de suprafețele de prindere izolate, deoarece lama poate intra în contact cu cablurile ascunse sau propriul cablu.Lamele care intră în contact cu cabluri sub tensiune” pot pune sub tensiune” piesele metalice expuse ale mașinii de tuns gard viu și pot electrocuta operatorul.

  6. Țineți toate cablurile de alimentare și celelalte cabluri departe de zona de tăiere.Cablurile de alimentare pot fi ascunse în gardul viu sau tufișuri și pot fi tăiate accidental de lamă.

  7. Nu folosiți mașina de tuns gard viu în condiții meteorologice nefavorabile, în special când există riscul de descărcări electrice.Acest lucru diminuează riscul de a fi lovit de fulger.

PĂSTRAȚI ACESTE

INSTRUCȚIUNI

Decal-uri instrucţionale şi de siguranţă

Graphic

Instrucţiunile şi autocolantele cu informaţii privind siguranţa sunt uşor vizibile pentru operator şi sunt amplasate lângă orice zonă cu potenţial risc. Înlocuiţi orice autocolant care este deteriorat sau lipseşte.

decal145-2328

Rezumat al produsului

g365005
Model66220T
Tensiune nominalăMaxim 60 V c.c., 54 V c.c. tensiune nominală
Lungime totală113 cm
Nivel de vibrații la mână/braț al mânerului principalConsultați documentul Declarație de conformitate inclus
Nivel de vibrații la mână/braț al mânerului fațăConsultați documentul Declarație de conformitate inclus
Greutate (fără acumulator)4,1 kg
Lungime de tăiere660 mm
Lăţime de tăiere30 mm
Tip încărcătorÎncărcătoare pentru acumulatori litiu-ion Toro 60 V
Tip acumulatorAcumulatori litiu-ion Toro 60 V

Interval de temperaturi de funcţionare corespunzătoare

Încărcați/depozitați acumulatorul la temperaturi cuprinse între5 °C și 40 °C*
Folosiți acumulatorul la temperaturi cuprinse între–30 °C și 49 °C*
Folosiți mașina la temperaturi cuprinse între0 °C și 49 °C*

*Timpul de încărcare va crește dacă nu încărcați acumulatorul în acest interval.

Depozitați mașina, acumulatorul și încărcătorul într-o zonă curată, uscată și închisă.

Dispozitive de atașare/accesorii

Pentru extinderea și îmbunătățirea performanțelor mașinii este disponibilă o gamă de dispozitive de atașare și accesorii aprobate de Toro. Pentru lista dispozitivelor de atașare și a accesoriilor aprobate, contactați centrul de service local sau un distribuitor Toro autorizat sau accesați www.Toro.com.

Pentru performanțe optime și utilizarea în siguranță a mașinii, utilizați exclusiv piese și accesorii originale Toro. Piesele de schimb și accesoriile fabricate de alți producători pot fi periculoase.

Operare

Pornirea mașinii de tuns gard viu

  1. Îndepărtaţi capacul de protecție de la lame (Figura 4).

    Atenţie

    Lamele mașinii de tuns gard viu pot cauza tăieturi sau amputații.

    Aveți grijă când manipulați mașina de tuns gard viu cu capacul de protecție îndepărtat.

    g365006
  2. Asigurați-vă că în orificiile de ventilație ale mașinii de tuns gard viu nu există praf și reziduuri (Figura 5).

    g378082g378084
  3. Aliniați cavitatea acumulatorului cu limba din carcasa mânerului, prindeți mânerul și împingeți acumulatorul în mâner până când elementul de fixare se blochează în poziție (Figura 6).

    g365007
  4. Țineți o mână pe mânerul declanșatorului. Puneți cealaltă mână pe mânerul auxiliar (Figura 6).

  5. Apăsați comutatorul de blocare și apoi apăsați comutatorul declanșatorului în timp ce acționați comutatorul mânerului auxiliar pentru a porni mașina de tuns gard viu (Figura 6).

    Mașina de tuns gard viu rămâne pornită atât timp cât comutatorul mânerului auxiliar este acționat și este apăsat declanșatorul. Puteți elibera comutatorul de blocare atunci când mașina de tuns gard viu este în funcțiune (Figura 6).

Rotirea mânerului mașinii de tuns gard viu

  1. Apăsați și țineți apăsat butonul de blocare a rotației (A din Figura 7).

  2. Rotiți mânerul cu 90° spre dreapta sau spre stânga, în funcție de direcția de tăiere dorită, apoi eliberați butonul de blocare a rotației pentru a bloca mânerul în poziția dorită (B din Figura 7).

g365008

Utilizarea comutatorului pentru viteză/anti-blocare

Mașina de tuns gard viu are mai multe setări de viteză; deplasați comutatorul în față în poziția H pentru viteză mare. Deplasați comutatorul în poziția centrală pentru tăiere cu viteză mică (Figura 8).

Comutatorul include, de asemenea, o setare anti-blocare; deplasați comutatorul în spate pentru a inversa temporar mișcarea lamelor pentru a elimina blocajele (Figura 8).

g365021

Oprirea mașinii de tuns gard viu

Pentru a opri mașina de tuns gard viu, eliberați declanșatorul sau comutatorul mânerului auxiliar (Figura 6). Lăsați să treacă cel puțin 5 secunde pentru ca lama să se oprească din mișcare.

Atunci când nu utilizați mașina de tuns gard viu sau o transportați către sau din zona de lucru, îndepărtați acumulatorul și montați capacul de protecție pe lame.

Îndepărtarea acumulatorului

Apăsați elementului de fixare a acumulatorului de pe unealtă pentru a elibera acumulatorul și glisați acumulatorul pentru a-l îndepărta de la unealtă (Figura 9).

g365019

Indicaţii de exploatare

  • Utilizați unealta electrică pentru a tăia în ambele direcții într-o acțiune lentă și de măturare.

  • Când tăiați vegetația proaspăt crescută, utilizați o acțiune largă de măturare, astfel încât tulpinile să fie aduse direct la lama de tăiere.

  • Utilizați o altă unealtă pentru a tăia tulpinile prea mari pentru mașina de tuns gard viu.

  • Dacă doriți, puteți folosi o sfoară pentru a vă ajuta să tăiați la nivel gardului viu. Decideți cât de înalt doriți să fie gardul viu. Întindeți o bucată de sfoară de-a lungul gardului viu la înălțimea dorită, ca ghid. Tăiați gardul viu chiar deasupra sforii de ghidare.

Întreţinere

După fiecare utilizare a motocositorii, efectuați următoarele:

  1. Îndepărtați acumulatorul din cadrul mașinii de tuns gard viu înainte de a efectua lucrări de întreținere sau curățare.

  2. Ștergeți sau răzuiți mașina de tuns gard viu ori de câte ori există o acumulare de reziduuri. Nu spălați mașina de tuns gard viu cu jet de apă și nu o scufundați în apă.

    Atenţie

    Lamele mașinii de tuns gard viu pot cauza tăieturi sau amputații.

    Aveți grijă când manipulați mașina de tuns gard viu cu capacul de protecție îndepărtat.

  3. Inspectați mașina, verificați și strângeți toate elementele de fixare. Dacă vreo piesă este deteriorată sau pierdută, reparați-o sau înlocuiți-o.

    Important: Folosiți numai piesele de schimb și accesoriile recomandate de producător.Apelați doar la un centru de service autorizat pentru repararea produsului.

  4. Îndepărtați reziduurile de orificiile de admisie a aerului și de evacuare de pe carcasa motorului pentru a preveni supraîncălzirea motorului.

Lubrifierea mașinii de tuns gard viu

Lubrifierea lamelor

Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
După fiecare folosinţă
  • Lubrifiați lamele.
  • Atenţie

    Lamele mașinii de tuns gard viu pot cauza tăieturi sau amputații.

    Aveți grijă când manipulați mașina de tuns gard viu cu capacul de protecție îndepărtat.

    1. Opriți mașina de tuns gard viu, scoateți acumulatorul și așezați mașina pe o suprafață plană.

    2. Curățați murdăria și reziduurile de pe mașina de tuns gard viu, folosind o perie sau o lavetă umedă, cu un detergent delicat.

    3. Aplicați ulei de mașină ușor (cum ar fi #10) de-a lungul marginii lamei superioare (Figura 10).

      g378608

    Lubrifierea cutiei de viteze

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    1. Opriți mașina de tuns gard viu, îndepărtați acumulatorul și montați capacul de protecție pe lame.

    2. Întoarceți mașina de tuns gard viu astfel încât cutia de viteze să fie orientată în sus.

    3. Îndepărtați bușonul cu cap hexagonal al cutiei de viteze (Figura 11).

      g378351
    4. Aplicați o cantitate mică de lubrifiant în cutia de viteze folosind un pistol de lubrifiere.

      Note: Utilizați lubrifiant cu litiu nr. 2.

    5. Montați bușonul cutiei de viteze.

    Depozitare

    Important: Depozitați unealta, acumulatorul și încărcătorul doar la temperaturi care se încadrează în intervalul corespunzător; consultați Specificaţii.

    Important: Dacă depozitați acumulatorul în afara sezonului, îndepărtați-l din cadrul uneltei și încărcați-l până când 2 sau 3 indicatoare LED de pe acumulator devin verzi. Nu depozitați un acumulator încărcat sau descărcat complet. Atunci când sunteți pregătit să utilizați din nou unealta, încărcați acumulatorul până când indicatorul luminos din partea stângă a încărcătorului devine verde sau până când toate cele 4 indicatoare LED de pe acumulator devin verzi.

    • Deconectați produsul de la sursa de alimentare (adică îndepărtați fișa din sursa de alimentare sau acumulator) și verificați dacă există defecțiuni în urma utilizării.

    • Curățați toate materiile străine de pe produs.

    • Nu depozitați unealta cu acumulatorul montat.

    • Când nu sunt utilizate, depozitați unealta, acumulatorul și încărcătorul în locuri care nu sunt la îndemâna copiilor.

    • Țineți unealta, acumulatorul și încărcătorul departe de agenți corozivi, cum ar fi substanțe chimice folosite în grădină sau săruri pentru dezghețare.

    • Pentru a reduce riscul vătămării corporale grave, nu depozitați acumulatorul în aer liber sau în autovehicule.

    • Depozitați unealta, acumulatorul și încărcătorul într-o zonă curată, uscată și închisă.

    Înlăturarea defecţiunilor

    Efectuați doar pașii descriși în aceste instrucțiuni. Dacă nu puteți soluționa problema pe cont propriu, toate lucrările suplimentare de inspecție, întreținere și reparații trebuie efectuate de un centru de service autorizat sau de un specialist cu calificări similare.

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Unealta nu funcționează sau nu funcționează continuu.
    1. Acumulatorul nu este montat corespunzător în cadrul uneltei.
    2. Acumulatorul nu este încărcat.
    3. Acumulatorul are o temperatură mai mare sau mai mică decât intervalul de temperatură corespunzător.
    4. Cablurile acumulatorului sunt umede.
    5. Acumulatorul este deteriorat.
    6. Unealta are o altă problemă electrică.
    7. Nu este apăsat nici comutatorul mânerului auxiliar, nici declanșatorul.
    1. Îndepărtați și apoi înlocuiți acumulatorul din cadrul uneltei, asigurându-vă că este montat și fixat corespunzător.
    2. Îndepărtați acumulatorul din cadrul uneltei și încărcați-l.
    3. Mutați acumulatorul într-un loc uscat, cu temperaturi cuprinse între 5 °C și 40 °C.
    4. Lăsați acumulatorul să se usuce sau ștergeți-l complet.
    5. Înlocuiți acumulatorul.
    6. Contactaţi un centru de service autorizat.
    7. Apăsați simultan atât declanșatorul, cât și comutatorul mânerului auxiliar.
    Unealta nu atinge capacitatea maximă.
    1. Comutatorul de viteză este în poziția pentru viteză mică sau anti-blocare.
    2. Nivelul de încărcare a acumulatorului este prea redus.
    3. Gurile de aerisire sunt blocate.
    1. Rotiți comutatorul de viteză în poziția pentru viteză mare.
    2. Îndepărtați acumulatorul din cadrul uneltei și încărcați-l complet.
    3. Curățați gurile de aerisire.
    Cutia de viteze este fierbinte.
    1. Gurile de aerisire sunt blocate.
    2. Cutia de viteze nu este corect lubrifiată.
    1. Curățați gurile de aerisire.
    2. Lubrifiați cutia de viteze.
    Unealta sau motorul produce vibrații sau zgomote excesive.
    1. Lamele sunt tocite sau deteriorate.
    2. Mașina nu este corect lubrifiată.
    1. Contactaţi un centru de service autorizat.
    2. Lubrifiați lamele și cutia de viteze.
    Acumulatorul își pierde rapid din nivelul de încărcare.
    1. Acumulatorul are o temperatură mai mare sau mai mică decât intervalul de temperatură corespunzător.
    2. Mașina de tuns gard viu este suprasolicitată
    1. Mutați acumulatorul într-un loc uscat, cu temperaturi cuprinse între 5 °C și 40 °C.
    2. Finisați cu o viteză mai mică.