Introducere

Suflanta este tractată de o mașină prevăzută cu scaun, destinată utilizării de către operatori profesioniști, contractați pentru aplicații comerciale. Este concepută în principal pentru a utiliza puterea curentului de aer în scopul degajării rapide a reziduurilor nedorite de pe porțiuni mari ale gazoanelor bine întreținute din parcuri, terenuri de golf, terenuri de sport și spații comerciale. Utilizarea acestui produs în alte scopuri decât cele intenționate poate fi periculoasă pentru dumneavoastră și pentru alte persoane.

Citiţi cu atenţie aceste informaţii pentru a învăţa despre modul corespunzător de utilizare şi întreţinere a produsului şi pentru a evita rănirea personală şi deteriorarea produsului. Aveţi responsabilitatea de a utiliza produsul în mod corespunzător şi sigur.

Vizitați site-ul www.Toro.com pentru siguranța produsului și materiale de instruire privind utilizarea, informații privind accesoriile, ajutor la căutarea unui distribuitor sau pentru înregistrarea produsului.

De fiecare dată când aveţi nevoie de service, piese originale Toro sau informaţii suplimentare, contactaţi un centru de service autorizat sau departamentul Servicii Clienţi Toro şi pregătiţi numărul de model sau de serie al produsului. Figura 1 indică locaţia numărului de model sau de serie pe produs. Scrieţi numerele în spaţiul furnizat.

Important: Puteți scana codul QR de pe numărul de serie (dacă este disponibil) cu ajutorul unui dispozitiv mobil pentru a accesa date despre garanție, piese și alte informații despre produs.

g341649

Acest manual identifică potențialele pericole și conține mesaje de siguranță identificate prin simbolul de alertă de siguranță (Figura 2), semnalizând un pericol care poate cauza rănirea gravă sau moartea dacă nu respectați următoarele măsuri de precauție recomandate.

g000502

Acest manual utilizează 2 cuvinte pentru a evidenţia informaţiile. Important atrage atenţia asupra informaţiilor mecanice speciale şi Notă accentuează informaţiile generale care necesită atenţie specială.

Produsul respectă toate directivele europene relevante; pentru detalii, consultaţi Declaraţia de conformitate (DC) separată specifică produsului.

Folosirea sau operarea motorului pe orice sol acoperit de păduri, de arbuşti sau de iarbă fără a fi echipat cu amortizor parascântei, conform definiției din Secțiunea 4442 și fără a fi menținut în stare perfectă de funcționare, sau dacă motorul nu este construit, echipat și întreținut în vederea prevenirii incendiilor reprezintă o violare a Codului de Resurse Publice din California, Secţiunea 4442 sau 4443.

 Manualul operatorului motorului, ataşat, cuprinde informaţii cu privire la Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA) şi Reglementarea privind Controlul Emisiilor în California pentru sistemele de emisie, întreţinere şi garanţie. Piesele de schimb pot fi comandate prin intermediul fabricantului motorului.

Informațiile cu privire la anvelopele DOT sunt situate pe partea laterală a fiecărei anvelope. Aceste informații oferă indici cu privire la sarcină și viteză. Anvelopele de schimb trebuie să aibă indici identici sau superiori. Asigurați-vă că anvelopele îndeplinesc sau depășesc cerințele de greutate aferente mașinii dumneavoastră.

Important: Modificarea mașinii fără aprobarea expresă a părții responsabile de conformitate poate anula autoritatea dvs. de operare a echipamentului.Nu modificați mașina fără aprobarea expresă a părții responsabile de conformitate.

Nerespectarea măsurilor de precauție poate duce la defecțiuni ale echipamentului, la pierderea autorității de operare a echipamentelor și la vătămări corporale.

Proprietarul mașinii și operatorii trebuie să respecte toate legile federale, statale și locale privind instalarea și operarea mașinii. Nerespectarea acestor instrucțiuni poate atrage penalizări și poate anula autoritatea utilizatorului de a opera mașina.

Compatibilitate electromagnetică

La nivel intern: acest dispozitiv este în conformitate cu Regulile FCC, Partea 15. Utilizarea este supusă următoarelor două condiții: (1) acest dispozitiv nu poate provoca interferențe dăunătoare și (2) acest dispozitiv trebuie să accepte orice interferență care poate fi recepționată, inclusiv interferențe care pot cauza o funcționare nedorită.

Acest echipament generează și utilizează energie cu radiofrecvență și, dacă nu este instalat și utilizat corespunzător, în strictă conformitate cu instrucțiunile producătorului, poate cauza interferențe pentru recepția radio și de televiziune. A fost testat și i s-a demonstrat conformitatea în limitele unui dispozitiv de calcul FCC de clasă B, în conformitate cu specificațiile din subpartea J a părții 15 a regulilor FCC, după cum a fost menționat mai sus. Cu toate acestea, nu există nicio garanție că nu vor apărea interferențe într-o anumită instalație. Dacă acest echipament provoacă interferențe la recepția radio sau televiziune, ceea ce poate fi determinat prin oprirea și pornirea echipamentului, utilizatorul este încurajat să încerce să corecteze interferența prin una sau mai multe dintre măsurile următoare:reorientați antena de recepție, mutați receptorul telecomenzii în raport cu antena radio/TV sau conectați dispozitivul de control la o altă priză, astfel încât dispozitivul de control și aparatele radio/TV să fie conectate la circuite diferite.

Dacă este necesar, utilizatorul trebuie să consulte distribuitorul sau un tehnician radio/TV cu experiență pentru sugestii suplimentare.Pentru utilizator poate fi utilă broșura: Modalitatea de a identifica și rezolva problemele de interferențe radio-TV”, pregătită de comisia federală de comunicații. Această broșură este disponibilă la U.S. Government Printing Office, Washington, DC 20402. Stock No. 004-000-00345-4.

FCC ID: W7OMRF24J40MDME-receptor, OA3MRF24J40MA-telecomandă portabilă

IC: 7693A-24J40MDME-receptor, 7693A-24J40MA-telecomandă portabilă

Funcționarea este supusă următoarelor două condiții: (1) acest dispozitiv nu poate provoca interferențe și (2) acest dispozitiv trebuie să accepte orice interferență, inclusiv interferența care poate cauza funcționarea nedorită a dispozitivului.

Certificare de compatibilitate electromagnetică pentru Japonia

Dispozitiv manual:

Graphic

RF2CAN:

Graphic

Certificare de compatibilitate electromagnetică pentru Mexic

Dispozitiv manual:

Graphic

RF2CAN:

Graphic

Certificare de compatibilitate electromagnetică pentru Coreea

(Autocolantul este furnizat într-un kit separat)

Dispozitiv manual:

Graphic

RF2CAN:

Graphic

Certificare de compatibilitate electromagnetică pentru Singapore

Dispozitiv manual:

TWM240007_IDA_N4021–15

RF2CAN:

TWM-240005_IDA_N4024–15

Certificare de compatibilitate electromagnetică pentru Maroc

APROBAT DE ANRT MAROC

Numero d’agrement:

MR 14092 ANRT 2017

Delivre d’agrement:

29/05/2017

Atenţie

CALIFORNIA

Propunere 65 Avertismente

Evacuările motorului conţin substanţe chimice cunoscute în Statul California ca substanţe care cauzează cancerul, defectele de naştere sau daunele sistemului reproductiv.

Picioarele de susţinere, bornele bateriei şi accesoriile similare conţin plumb şi compuşi de plumb cunoscuţi în Statul California ca substanţe care cauzează cancer şi daune ale sistemului reproductiv. Spălaţi-vă mâinile după utilizare.

Utilizarea acestui produs poate cauza expunerea la substanţe chimice cunoscute în Statul California ca substanţe care cauzează cancerul, defectele de naştere sau afecţiuni ale sistemului reproductiv.

Siguranţă în funcţionare

Această mașină a fost proiectată în conformitate cu standardul ANSI B71.4-2017.

Siguranța generală

Acest produs poate arunca obiecte. Urmați întotdeauna instrucțiunile de siguranță pentru a evita rănirea gravă.

  • Înainte de a utiliza această mașină trebuie să citiți și să înțelegeți atât acest Manual al operatorului cât și manualul operatorului unității de tracțiune. Asigurați-vă că toate persoanele care utilizează acest produs știu cum să utilizeze unitatea de tracțiune și înțeleg avertismentele.

  • Utilizați mașina cu foarte mare atenție. Nu vă angrenați în nicio activitate care vă poate distrage atenția; în caz contrar, se pot înregistra pagube materiale sau vătămări corporale.

  • Nu vă sprijiniți mâinile sau picioarele în apropierea componentelor aflate în mișcare.

  • Nu utilizaţi maşina fără toate apărătoarele şi alte dispozitive de protecţie montate şi funcţionând pe aceasta.

  • Țineți copiii, trecătorii, și animalele departe de zona de utilizare. Nu lăsați niciodată copii să utilizeze mașina.

  • Opriți mașina, scoateți cheia din contact (dacă este prevăzută) și așteptați oprirea tuturor mișcărilor înainte de a părăsi poziția operatorului. Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.

Utilizarea sau întreţinerea necorespunzătoare a acestei maşini poate cauza accidentări. Pentru a reduce riscul de accidentare, respectaţi aceste instrucţiuni de siguranţă şi acordaţi întotdeauna atenţie simbolului de alertă privind siguranţa Graphic, care înseamnă Atenţie, Avertisment sau Pericol - instrucţiune privind siguranţa personală. Nerespectarea acestor instrucţiuni poate cauza vătămări corporale sau moartea.

Decal-uri instrucţionale şi de siguranţă

Graphic

Instrucţiunile şi autocolantele cu informaţii privind siguranţa sunt uşor vizibile pentru operator şi sunt amplasate lângă orice zonă cu potenţial risc. Înlocuiţi orice autocolant care este deteriorat sau lipseşte.

decal115-5106
decal115-5113
decal119-6165
decal131-6766
decal133-8062
decal140-6767
decal140-6843

Reglare

Note: Determinați partea stângă și dreaptă a mașinii din poziția de operare normală.

Conectarea bateriei

Piese solicitate pentru această procedură:

Lubrifiant Grafo 112X (nr. piesă Toro 505-47)
  1. Îndepărtați cele 2 agrafe care fixează capacul bateriei pe cutia bateriei și îndepărtați capacul (Figura 3).

    g029816
  2. Asamblați cablul pozitiv (roșu) la borna pozitivă a bateriei și strângeți șurubul în T și piulița.

  3. Asamblați cablul negativ (negru) la borna negativă a bateriei și strângeți șurubul în T și piulița.

  4. Acoperiți bornele bateriei cu lubrifiant Grafo 112X (la suprafață) (nr. piesă Toro 505-47).

  5. Glisați izolatorul cablului pozitiv (+) al bateriei peste borna pozitivă a bateriei.

  6. Montați capacul bateriei pe cutia bateriei și fixați capacul cu cele 2 agrafe (Figura 3).

Montarea dispozitivului de cuplare pe suflantă

Piese solicitate pentru această procedură:

Ansamblu suflantă 1
Dispozitiv de cuplare 1
Șurub (⅜ x 3") 2
Piuliță cu guler (⅜") 2
Capăt de furcă al dispozitivului de cuplare 1
Șurub (⅝ x 4 ½") 2
Contrapiuliță (⅝") 2
  1. Poziționați suflanta pe o suprafață plană, orizontală și imobilizați anvelopele cu ajutorul unor cale de roată.

  2. Ridicați partea din față a mașinii și folosiți suporturi de cric pentru a o susține.

  3. Introduceți tubul dispozitivului de cuplare în suporturile cadrului (Figura 4).

    Note: Puteți roti tubul dispozitivului de cuplare cu 180° pentru adaptarea la diferite înălțimi ale dispozitivului de cuplare.

    Important: Instalați tubul dispozitivului de cuplare la lungimea corectă, pentru ca suflanta să nu intre în contact cu vehiculul de tracțiune în timpul virajelor.

    g007878
  4. Fixați tubul dispozitivului de cuplare la suporturile cadrului (Figura 4) cu 2 șuruburi (⅜ x 3") și 2 piulițe cu guler (⅜").

  5. Strângeți piulița cu guler și șuruburile la 40 Nm.

Conectarea suflantei la un vehicul de tracțiune

Piese solicitate pentru această procedură:

Știft al dispozitivului de cuplare 1
Furcă 1
  1. Deplasați-vă cu vehiculul de remorcare în marșarier, în direcția suflantei.

  2. Susțineți tubul dispozitivului de cuplare cu un suport de cric și aliniați tubul la sol.

  3. Scoateți cele 2 șuruburi și cele 2 contrapiulițe care fixează capătul de furcă al dispozitivului de cuplare (Figura 5) de tubul dispozitivului de cuplare.

    g341668
  4. Ridicați sau coborâți capătul de furcă al dispozitivului de cuplare pentru a-l alinia cu dispozitivul de cuplare al vehiculului de tractare.

    Important: Verificați paralelismul cu solul al cadrului suflantei.

  5. Asamblați capătul de furcă al dispozitivului de cuplare de tubul dispozitivului de cuplare cu 2 șuruburi și 2 contrapiulițe (Figura 5).

  6. Strângeți contrapiulițele și șuruburile la un cuplu de 203 Nm.

  7. Conectați capătul de furcă al dispozitivului de cuplare al suflantei la dispozitivul de cuplare al vehiculului de tractare folosind știftul dispozitivului de cuplare și al știftului de prindere (Figura 6).

    Important: Dacă suflanta intră în contact cu vehiculul de tractare în viraje, prelungiți tubul dispozitivului de cuplare în direcție opusă suflantei, prin asamblarea tubului dispozitivului de cuplare pe suporturile cadrului, folosind orificiile de montare cele mai îndepărtate; consultați Montarea dispozitivului de cuplare pe suflantă.

    g008175

Instalarea bateriilor telecomenzii portabile

Piese solicitate pentru această procedură:

Telecomandă portabilă1
Baterii AAA4
  1. Îndepărtați cele 6 șuruburi care fixează jumătățile capacului telecomenzii portabile și scoateți capacul posterior (Figura 7).

    Note: Dacă este posibil, lăsați garnitura din cauciuc și garnitura din oțel în canal atunci când scoateți capacul.

    g341770
  2. Respectând polaritatea bateriilor, după cum este indicat în Figura 8, introduceți bateriile noi în suporturile bornelor.

    Note: Pentru a evita deteriorarea suporturilor bornelor la instalarea bateriilor, respectați marcajele adecvate de polaritate (Figura 8) ștanțate pe compartimentul bateriei. Dacă instalați bateriile în mod incorect, nu veți deteriora mașina, dar telecomanda nu va funcționa.

    g341771g341769
  3. Asigurați-vă că garnitura de oțel și cea de cauciuc (Figura 7) sunt așezate în canal, în jumătatea frontală a capacului.

  4. Aliniați inelul de sfoară peste știftul de sfoară (Figura 7).

  5. Asamblați capacul posterior pe capacul frontal cu 6 șuruburi (Figura 7).

  6. Strângeți șuruburile la 1,5 – 1,7 Nm.

Rezumat al produsului

Telecomandă portabilă

Lumină cu LED

Lumina cu LED indică comunicația dintre telecomanda portabilă și modulul de control wireless (Figura 9).

g029818

Buton Oprire motor

Apăsați pe butonul DE OPRIRE A MOTORULUI pentru a opri complet motorul (Figura 9).

Buton Pornire motor

După pregătirea mașinii pentru pornirea de la distanță, apăsați pe butonul PORNIRE MOTOR pentru a porni motorul (Figura 9). Consultați Funcționarea motorului pentru secvența de pornire.

Buton pentru direcția duzei suflantei

Apăsați pe butonul de ROTIRE A DUZEI LA STâNGA sau pe butonul de ROTIRE A DUZEI LA DREAPTA pentru a roti duza suflantei în direcția dorită (Figura 9).

Butonul de turație a motorului

  • Apăsați pe butonul de CREșTERE A TURAțIEI MOTORULUI (pictogramă iepure) pentru a mări turația motorului (Figura 9).

  • Apăsați pe butonul de SCăDERE A TURAțIEI MOTORULUI (pictogramă țestoasă) pentru a reduce turația motorului.

  • Apăsarea simultană pe butoanele de CREșTERE A TURAțIEI MOTORULUI și de REDUCERE A TURAțIEI MOTORULUI determină revenirea motorului la ralanti.

Manetă de accelerație

Utilizați maneta de accelerație pentru a ajusta turația motorului (Figura 10).

g341941

Manetă de șoc

Utilizați maneta de șoc pentru a poziționa șocul la pornirea motorului rece (Figura 10).

Contor de timp

Contorul orar (Figura 10) indică numărul total de ore de funcționare a motorului.

Cheie de contact

Utilizați comutatorul de contact (Figura 11) la pornirea și oprirea motorului de la consola de comandă. Cheia de contact are 3 poziții:

  • Poziția OPRIT

  • Poziția FUNCțIONARE/ACCESORII

  • Poziția PORNIRE

Note: Utilizați poziția Funcționare/Accesorii când controlați mașina cu telecomanda portabilă.

g341833

Indicator luminos de diagnoză

Indicatorul luminos de diagnoză (Figura 12) este amplasat sub contorul de timp.

Indicatorul luminos de diagnoză indică starea sistemului electronic și starea comunicațiilor cu telecomanda portabilă. Indicatorul luminos de diagnoză luminează pentru a indica următoarele stări ale mașinii și ale telecomenzii portabile:

  • Sistemul electronic al mașinii pornește normal.

  • Modulul de control wireless nu poate să comunice cu telecomanda portabilă.

  • Dispozitivul de control TEC detectează o eroare activă.

g342079

Specificații radio

Frecvenţă2,4 GHz
Putere maximă de ieșire19,59 dBm

Dispozitive de atașare/Accesorii

Pentru extinderea și îmbunătățirea performanțelor mașinii este disponibilă o gamă de dispozitive de atașare și accesorii aprobate de Toro. Pentru lista dispozitivelor de atașare și a accesoriilor aprobate, contactați centrul de service local sau un distribuitor Toro autorizat sau accesați www.Toro.com.

Pentru performanțe optime și utilizarea în siguranță a mașinii, utilizați exclusiv piese de schimb și accesorii originale Toro. Piesele de schimb și accesoriile altor producători pot fi periculoase și pot anula garanția produsului.

Operare

Note: Determinați partea stângă și dreaptă a mașinii din poziția de operare normală.

Înainte de utilizare

Siguranța înainte de utilizare

Siguranța generală

  • Nu lăsaţi niciodată copii sau persoane neinstruite să utilizeze sau să efectueze lucrări de service asupra maşinii. Reglementările locale pot impune o limită de vârstă pentru utilizator. Proprietarul trebuie să asigure instruirea tuturor operatorilor și a mecanicilor.

  • Familiarizați-vă cu utilizarea în siguranță a echipamentului, comenzile de operare și indicatoarele de siguranță.

  • Opriți mașina, scoateți cheia din contact (dacă este prevăzută) și așteptați oprirea tuturor mișcărilor înainte de a părăsi poziția operatorului. Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia. Trebuie să știți cum să opriți mașina și să opriți rapid motorul.

  • Verificați dacă toate protecțiile, dispozitivele de siguranță și autocolantele sunt la locul lor. Reparați sau înlocuiți toate dispozitivele de siguranță și înlocuiți toate etichetele ilizibile sau care lipsesc. Nu utilizaţi maşina decât dacă acestea sunt prezente și funcționează corect.

  • Asigurați-vă că unitatea de tracțiune este adecvată pentru a fi utilizată cu un instrument de această greutate, verificând cu furnizorul sau producătorul unității de tracțiune.

  • Nu modificați acest echipament sub nicio formă.

Măsuri de siguranță pentru combustibil

  • Fiți extrem de precaut în timpul manipulării combustibilului. Este inflamabil, iar vaporii săi sunt explozivi.

  • Stingeți toate țigările, țigaretele, pipele și alte surse de aprindere.

  • Utilizați doar un recipient de combustibil corespunzător.

  • Nu îndepărtați bușonul rezervorului sau nu umpleți rezervorul de combustibil în timp ce motorul este pornit sau fierbinte.

  • Nu adăugați sau goliți combustibilul într-un spațiu închis.

  • Nu depozitați mașina sau recipientul cu combustibil într-o zonă cu o flacără deschisă, scântei sau o lampă martor, precum pe un boiler sau un alt dispozitiv electric.

  • Dacă vărsați combustibil, nu încercați să porniți motorul; evitați orice sursă de aprindere până la disiparea vaporilor de combustibil.

Specificațiile combustibilului

Important: Utilizarea unui combustibil neaprobat poate cauza probleme de performanță și/sau deteriorări ale motorului, care este posibil să nu fie acoperite de garanție.

Tip

Cifră octanică minimă

87 (S.U.A.) sau 91 (cifră octanică în cercetare; în afara S.U.A.)

Conținut de etanol*

Maxim 10% în funcție de volum

Conținut de metanol

Fără

Conținut de MTBE* (terț butil metil eter)

Sub 15% în funcție de volum

Ulei

Nu adăugați în combustibil

*Etanolul și MTBE nu sunt același lucru.

  • Utilizați doar combustibil curat, proaspăt (nu mai vechi de 30 de zile), dintr-o sursă de încredere.

  • Nu depozitați combustibil în rezervorul de combustibil sau în recipientele de combustibil de-a lungul iernii decât dacă este utilizat un stabilizator de combustibil.

Utilizarea unui stabilizator/aditiv de combustibil

Utilizați un stabilizator/aditiv de combustibil pentru mașină, pentru a avea următoarele beneficii:

  • Menține prospețimea combustibilului pentru mai mult timp, conform specificațiilor producătorului stabilizatorului. Pentru perioade mai lungi de stocare, se recomandă golirea rezervorului de combustibil.

  • Curăță motorul în timpul funcționării

  • Elimină acumularea de lac, similară gumei, în sistemul de alimentare, care duce la pornirea grea a mașinii

Important: Nu utilizați aditivi care conțin metanol sau etanol.

Adăugați cantitatea de stabilizator/aditiv în combustibilul proaspăt conform indicațiilor producătorului stabilizatorului pentru combustibil.

Note: Stabilizatorul/aditivul de combustibil are eficiența cea mai ridicată atunci când este amestecat cu combustibil proaspăt. Pentru a minimiza riscul depunerilor de lac în sistemul de alimentare, folosiți întotdeauna stabilizator de combustibil.

Umplerea rezervorului de combustibil

Capacitatea rezervorului de combustibil: 18,9 l

Important: Nu utilizați alți aditivi pentru combustibil decât un stabilizator/aditiv de combustibil; consultați Utilizarea unui stabilizator/aditiv de combustibil.

  1. Opriți motorul.

  2. Curățați zona din jurul capacului rezervorului de combustibil și scoateți capacul (Figura 13).

    Note: Capacul rezervorului de combustibil include un indicator care arată nivelul de combustibil.

    g341695
  3. Adăugați combustibil în rezervor până când nivelul ajunge la 6–13 mm sub partea inferioară a gâtului.

    Note: Acest spațiu din rezervor permite dilatarea combustibilului. Nu umpleți în totalitate rezervoarele de combustibil.

  4. Montați în siguranță capacul de la rezervorul de combustibil (Figura 13).

  5. Ştergeţi orice urmă de combustibil vărsat.

Efectuarea operațiunilor zilnice de întreținere

Înainte de a porni mașina în fiecare zi, efectuați procedurile înainte de fiecare folosință/zilnice specificate în .

În timpul utilizării

Siguranța în timpul utilizării

Siguranța generală

  • Proprietarul/operatorul poate preveni și este responsabil pentru accidentele care pot cauza vătămări corporale sau pagube materiale.

  • Purtați îmbrăcăminte adecvată, inclusiv ochelari de protecție, pantaloni lungi, încălțăminte solidă, antiderapantă și căști pentru protecția auzului. Strângeți la spate părul lung și nu purtați îmbrăcăminte largă sau bijuterii.

  • Nu operați mașina dacă sunteți bolnav, obosit sau sub influența alcoolului sau a drogurilor.

  • Utilizați mașina cu foarte mare atenție. Nu vă angrenați în nicio activitate care vă poate distrage atenția; în caz contrar, se pot înregistra pagube materiale sau vătămări corporale.

  • Aerul evacuat are o forță considerabilă și poate cauza vătămări corporale sau pierderea echilibrului. Păstrați distanța față de duza suflantei atunci când mașina este operațională.

  • Țineți toți trecătorii la distanță, opriți mașina când aceștia intră în zonă, nu evacuați în direcția acestora.

  • Nu utilizați mașina când nu este conectată la un vehicul de tracțiune.

  • Nu rulați motorul și nu direcționați duza suflantei într-o zonă restricționată, fără o ventilație adecvată. Gazele de eșapament conțin monoxid de carbon, gaz inodor letal dacă este inhalat.

  • Nu transportați pasageri cu mașina și țineți trecătorii și animalele de companie departe de mașină în timpul funcționării.

  • Utilizați mașina doar în condiții bune de vizibilitate și feriți-vă de gropi și pericole ascunse.

  • Priviți în spate și în jos înainte de a conduce mașina în marșarier, pentru a vă asigura că este liberă calea.

  • Apropiați-vă cu atenție de curbele fără vizibilitate, tufișuri, copaci sau alte obiecte care vă pot afecta vizibilitatea.

  • Nu porniți niciodată un motor într-o zonă în care gazele de eșapament rămân într-un spațiu închis.

  • Nu lăsați o mașină pornită nesupravegheată.

  • Înainte de a părăsi poziția operatorului, realizați următorii pași:

    • Parcați mașina pe o suprafață plană.

    • Cuplați frâna de parcare a vehiculului de tracțiune.

    • Opriţi motorul şi scoateţi cheia (dacă este disponibilă).

    • Așteptați până când se oprește orice mișcare.

  • Atunci când transportați mașina pe drumurile publice, respectați toate regulile de circulație și utilizați orice accesorii suplimentare care pot fi cerute de lege, cum ar fi lumini, semnalizatoare de direcție, indicatoare pentru vehicule lente și altele, după cum este necesar.

  • Dacă mașina are un nivel de vibrații anormal, opriți-o imediat, opriți motorul, scoateți cheia, așteptați să se oprească toate piesele mobile și verificați dacă există daune. Reparați toate deteriorările mașinii înainte de a relua operarea.

  • Reduceți viteza atunci când lucrați pe teren accidentat, cu denivelări și lângă borduri, gropi și alte elemente de schimbare bruscă a configurației terenului.

  • Pentru a evita răsturnarea mașinii, aveți grijă când întoarceți și evitați manevrele ce nu sunt efectuate în siguranță.

Siguranța în pantă

  • Pantele reprezintă un risc major de accidente legate de pierderea controlului și răsturnare, care pot cauza vătămări grave sau decesul. Sunteți responsabil pentru utilizarea în siguranță pe pante. Utilizarea mașinii pe o pantă necesită atenție suplimentară.

  • Verificați specificațiile unității de tracțiune pentru a vă asigura că nu depășiți capacitățile sale cu privire la deplasarea în pantă.

  • Evaluați starea curentă a terenului pentru a stabili dacă panta este sigură pentru utilizarea mașinii, inclusiv întregul spațiu. Dați dovadă de simț practic și o judecată bună atunci când realizați această evaluare.

  • Consultați instrucțiunile enumerate mai jos cu privire la operarea mașinii pe pante. Înainte de a utiliza mașina, verificați condițiile locului respectiv pentru a stabili dacă puteți opera mașina în condițiile din ziua respectivă și în locul respectiv. Modificările de pe teren pot duce la o schimbare legată de utilizarea în pantă a mașinii.

    • Evitați pornirea, oprirea sau virarea mașinii în pantă. Evitați schimbarea bruscă a vitezei sau direcției. Efectuați întoarcerile lent.

    • Nu utilizați mașina în nicio situație în care tracțiunea, direcția sau stabilitatea este sub semnul întrebării.

    • Îndepărtați sau marcați obstacole precum șanțurile, gropile, denivelările, pietrele sau alte pericole ascunse. Iarba înaltă poate ascunde obstacole. Terenul denivelat poate cauza răsturnarea mașinii.

    • Rețineți faptul că utilizarea mașinii pe iarbă udă, de-a lungul pantelor sau pe direcție descendentă poate duce la pierderea tracțiunii.

    • Fiți extrem de precaut când utilizați mașina în apropierea pantelor abrupte, șanțurilor, terasamentelor, cursurilor de apă sau altor zone periculoase. Mașina se poate răsturna brusc dacă o roată trece peste margine sau marginea cedează. Stabiliți o distanță sigură între mașină și orice sursă de pericol.

Indicator luminos de diagnoză

Indicatorul luminos de diagnoză (Figura 14) indică starea sistemului electronic și starea comunicațiilor cu telecomanda portabilă.

g342080

Cod de iluminare intermitentă la pornirea sistemului

Codul de iluminare intermitentă la pornirea sistemului rulează la fiecare pornire normală a sistemului electronic al mașinii.

Codul de iluminare intermitentă la pornirea sistemului se afișează la rotirea cheii de contact în poziția FUNCțIONARE și lumina de diagnoză se aprinde intermitent după următorul model:

  • Luminează timp de 5 secunde.

  • Rămâne stinsă timp de 5 secunde.

  • Luminează intermitent de 3 ori pe secundă până la apăsarea unui buton de pe telecomanda portabilă.

Cod de iluminare intermitentă pentru eroare de comunicații

Codul de iluminare intermitentă pentru eroare de comunicații rulează atunci când modulul de control wireless nu poate să comunice cu telecomanda portabilă.

Codul de iluminare intermitentă pentru eroare de comunicații se afișează când rotiți cheia de contact în poziția FUNCțIONARE și indicatorul luminos de diagnoză se aprinde intermitent rapid.

Printre posibilele probleme de comunicații cu telecomanda portabilă se numără:

  • Modulul de control wireless nu a primit un semnal de la telecomanda portabilă în termen de 10 secunde de la rotirea cheii de contact în poziția FUNCțIONARE.

  • Telecomanda portabilă este prea departe de mașină.

  • Bateria telecomenzii portabile este slabă.

  • Modulul de control wireless nu este asociat cu o telecomandă portabilă.

Cod de iluminare intermitentă pentru eroare activă

Codul de iluminare intermitentă pentru eroare activă se activează atunci când controlerul TEC detectează o eroare activă.

Codul de iluminare intermitentă pentru eroare activă se afișează la rotirea cheii de contact în poziția FUNCțIONARE și lumina de diagnoză se aprinde intermitent după următorul model:

  • Luminează timp de 5 secunde.

  • Lumina se aprinde intermitent rapid (cu sau fără pauză).

Pornirea motorului

La consola de comandă

Avertisment

Pornirea motorului determină pornirea imediată a mașinii și implicit suflarea de reziduuri, nisip și praf, ceea ce poate vătăma persoanele din apropiere.

  • Țineți trecătorii la distanță de zona de operare.

  • Opriți mașina când trecătorii pătrund în zona acesteia.

  1. Asigurați-vă că suflanta este atașată în siguranță la vehiculul de tracțiune înainte de a porni motorul.

  2. Dacă motorul este rece, mutați maneta de șoc (Figura 15) în poziția PORNIT.

    Note: Pentru un motor cald sau fierbinte nu este necesară utilizarea manetei de șoc. După pornirea motorului, deplasați maneta de șoc în poziția OPRIT.

    g341942
  3. Deplasați maneta de accelerație (Figura 15) la jumătatea distanței dintre pozițiile Lent și Rapid.

  4. Rotiți comutatorul de contact în poziția PORNIRE.

    Important: Nu mențineți cheia de contact în poziția Pornire mai mult de 10 secunde. Dacă motorul nu pornește, așteptați 10 secunde între încercări, pentru ca demarorul să se răcească. Dacă nu lăsați demarorul să se răcească între încercări, acesta se poate deteriora.

  5. După pornirea motorului, luați mâna de pe cheia de contact.

  6. Dacă maneta de șoc este în poziția PORNIT, deplasați treptat maneta în poziția OPRIT, pe măsură ce motorul se încălzește.

Oprirea motorului

La consola de comandă
  1. Deplasați maneta de accelerație în poziția ¾.

  2. Rotiți comutatorul de contact în poziția OPRIT.

Utilizarea telecomenzii

Telecomanda portabilă se activează la apăsarea pe orice buton. Pentru a conserva energia bateriei, telecomanda portabilă rămâne activă timp de 3 secunde înainte de oprirea automată dacă nu se apasă pe un buton în intervalul respectiv. Când timpul telecomenzii expiră și aceasta se oprește, LED-ul de activitate al telecomenzii se oprește (Figura 16). Telecomanda se activează prin apăsarea pe orice buton.

g029818

Modulul de control wireless și dispozitivul de control TEC revin la modul de economisire a energiei (până la apariția unui eveniment de oprire și repornire) dacă modulul de control wireless este inactiv pentru mai mult de 2,5 ore fără comunicație din partea telecomenzii portabile. Modulul de economisire a energiei este o stare cu consum redus de curent a modului de control wireless. În modul de economisire a energiei, modulul de control wireless nu comunică cu telecomanda portabilă, nu activează ieșirile și nu funcționează în mod normal.

  • În modul expirare, motorul nu funcționează (sau se oprește) și telecomanda portabilă nu controlează nicio funcție.

  • Pentru a activa modulul de control wireless din modulul expirare, rotiți comutatorul de contact în poziția OPRIT, apoi rotiți comutatorul cu cheie în poziția FUNCțIONARE.

  • Pentru a evita expirarea timpului modulului de control wireless în timpul operării, utilizați telecomanda portabilă pentru a roti duza suflantei sau pentru a modifica turația motorului la fiecare 2,5 ore sau mai frecvent.

Funcționarea motorului

Utilizarea telecomenzii portabile

Atenţie

Piesele în mișcare de rotație pot cauza vătămări corporale grave.

  • Feriți mâinile, picioarele, părul și îmbrăcămintea de toate componentele mobile, pentru a preveni vătămările corporale.

  • Nu operați mașina cu protecțiile, capacele sau mantalele demontate.

  1. Pregătirea mașinii; consultați Pregătirea mașinii.

  2. Efectuați secvența de activare a pornirii; consultați Efectuarea secvenței de activare a pornirii.

  3. Porniți motorul cu telecomanda portabilă; consultați Pornirea motorului.

Pregătirea mașinii

  1. Asigurați-vă că suflanta este atașată în siguranță la vehiculul de tracțiune înainte de a porni motorul suflantei.

  2. Înainte de a porni motorul la rece, deplasați maneta de șoc (Figura 17) în poziția PORNIT.

    Note: Pentru un motor cald sau fierbinte nu este necesară utilizarea manetei de șoc. După pornirea motorului, deplasați maneta de șoc în poziția OPRIT.

    g341942
  3. Rotiți cheia de contact a motorului în poziția FUNCțIONARE/ACCESORII.

    Note: În cazul în care cheia a fost lăsată mult timp în poziția FUNCțIONARE, mutați cheia în poziția OPRIT înainte de a porni motorul.

  4. Efectuați secvența de activare a pornirii; consultați Efectuarea secvenței de activare a pornirii.

Efectuarea secvenței de activare a pornirii

Înainte de a putea porni motorul cu telecomanda portabilă, trebuie să activați condiția de activare a pornirii motorului, după cum urmează:

  1. Apăsați pe butonul PORNIRE (Figura 18) de pe telecomanda portabilă.

    Note: Există o limită de 3 secunde între apăsarea a două butoane consecutive. Dacă următorul buton din secvență nu este apăsat în termen de 3 secunde de la ultima apăsare de buton, secvența de activare a pornirii se încheie automat și trebuie reluată de la început.

    Note: Dacă apăsați orice alt buton decât butonul corespunzător următor din secvență, secvența de activare a pornirii se încheie automat.

    g343718
  2. Apăsați pe butonul de ROTIRE DUZă LA STâNGA.

  3. Apăsați pe butonul de ROTIRE DUZă LA DREAPTA .

    Note: Trebuie să apăsați pe butonul PORNIRE MOTOR în 10 secunde de la apăsarea pe butonul de ROTIRE DUZă LA DREAPTA pentru a porni motorul; consultați Pornirea motorului.

Pornirea motorului

Avertisment

Pornirea motorului determină pornirea imediată a mașinii și implicit suflarea de reziduuri, nisip și praf, ceea ce poate vătăma persoanele din apropiere.

  • Țineți trecătorii la distanță de zona de operare.

  • Opriți mașina când trecătorii pătrund în zona acesteia.

  1. Apăsați și mențineți butonul PORNIRE MOTOR (Figura 19) de la telecomanda portabilă până când motorul pornește.

    Important: Nu apăsați și mențineți butonul PORNIRE MOTOR mai mult de 10 secunde o dată. Dacă motorul nu pornește, așteptați 10 secunde între încercări, pentru ca demarorul să se răcească. Dacă nu lăsați demarorul să se răcească între încercări, acesta se poate deteriora.

    g343720
  2. Dacă maneta de șoc este în poziția PORNIT, deplasați maneta în poziția OPRIT, pe măsură ce motorul se încălzește.

    Note: Dacă motorul calează sau pornește greu, deplasați șocul în poziția PORNIT timp de câteva secunde, apoi setați turația motorului la valoarea dorită. Repetați acest lucru conform cerințelor.

  3. Reglați turația motorului folosind telecomanda portabilă apăsând pe butonul MăRIRE TURAțIE MOTOR sau pe butonul REDUCERE TURAțIE MOTOR (Figura 19).

Sfaturi privind condiția de activare a turației motorului

  • Apăsarea pe butonul PORNIRE MOTOR nu prelungește intervalul de timp.

    Note: Controlul releului de pornire este activ timp de 10 secunde de la apăsarea pe butonul ROTIRE DUZă LA DREAPTA.

  • În cazul în care intervalul de timp al condiției de activare a pornirii expiră, trebuie să efectuați din nou secvența de activare a pornirii, pentru a porni motorul de la telecomanda portabilă.

    Note: Trebuie să așteptați 10 secunde după eliberarea butonului de PORNIRE MOTOR înainte de a încerca din nou secvența de activare a pornirii.

  • Dacă renunțați la secvența de activare a pornirii sau intervalul de timp al condiției de activare a pornirii motorului expiră, telecomanda portabilă returnează controlul poziției duzei butoanelor de ROTIRE DUZă LA STâNGA, respectiv ROTIRE DUZă LA DREAPTA.

Oprirea motorului

  1. Apăsați pe butonul de REDUCERE TURAțIE MOTOR (Figura 20) de pe telecomanda portabilă pentru a reduce turația motorului (circa ¾ din turație).

    g343719
  2. Apăsați pe butonul OPRIRE MOTOR (Figura 20).

  3. Dacă părăsiți mașina, rotiți cheia de contact în poziția OPRIT și scoateți cheia din consola de control.

Ajustarea direcției duzei suflantei

Rotiți duza suflantei la stânga sau la dreapta apăsând pe butonul ROTIRE DUZă LA STâNGA sau pe butonul ROTIRE DUZă LA DREAPTA de pe telecomandă (Figura 21).

g343715

Deplasarea mașinii de la suprafața de operare

Important: Ridicați duza suflantei înainte de a muta mașina de la suprafața de operare. Dacă lăsați duza suflantei în poziție coborâtă în timpul transportului, duza poate intra în contact cu solul și se poate deteriora.

Cadranul de poziție a duzei

Cadranul de poziție a duzei (Figura 22) este situat în spatele carcasei turbinei, deasupra rezervorului de combustibil.

Note: Autocolantul de pe cadranul de poziție a duzei indică poziția duzei relativ la sol.

g314786

La duza suflantei sunt atașate un indicator roșu și un indicator verde (Figura 22).

Alinierea duzei

  • Când indicatorul roșu este vizibil în cadranul de poziție a duzei, duza suflantei este aliniată pentru a sufla în partea dreaptă a mașinii.

  • Când indicatorul verde este vizibil în cadranul de poziție a duzei, duza suflantei este aliniată pentru a sufla în partea stângă a mașinii.

Unghiul duzei

Indicatorul și cadranul indică unghiul duzei suflantei după cum urmează:

  • Când indicatorul se află în zona colorată identic a autocolantului, deschiderea jgheabului este poziționată mai paralel cu solul.

  • Când vârful unui indicator se află în zona colorată diferit a autocolantului, deschiderea jgheabului este poziționată mai perpendicular pe sol.

Operarea luminilor opționale

  1. Dacă motorul nu este în funcțiune, rotiți cheia de contact în poziția FUNCțIONARE/ACCESORII.

  2. Pentru a APRINDE sau STINGE lumina, apăsați pe butoanele de pe telecomanda portabilă (Figura 23) în următoarea ordine:

    1. Buton PORNIRE MOTOR

    2. Buton REDUCERE TURAțIE MOTOR

    g342134g343717

Indicații de exploatare

  • Exersați utilizarea suflantei. Suflați în direcția vântului, pentru a preveni suflarea materialului înapoi în zona curățată.

  • Când purjați reziduuri de pe un șantier, rulați motorul la accelerație maximă.

  • Ajustați poziția duzei suflantei astfel încât fluxul de aer să sufle pe sub reziduuri.

  • Procedați cu atenție când purjați în jurul gazonului recent plantat; fluxul de aer poate deteriora iarba.

După utilizare

Siguranța după utilizare

Siguranța generală

  • Parcați mașina pe o suprafață fermă, orizontală, opriți motorul, scoateți cheia, așteptați oprirea tuturor pieselor mobile și lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea mașinii.

  • Decuplați mașina de la unitatea de tracțiune numai pe o suprafață orizontală.

  • Când deconectați mașina, blocați întotdeauna roțile pentru a preveni mișcarea.

  • Nu depozitați mașina sau recipientul cu combustibil într-o zonă cu o flacără deschisă, scântei sau o lampă martor, precum pe un boiler sau un alt dispozitiv electric.

  • Mențineți toate componentele mașinii în stare bună de funcționare și bine fixate.

  • Înlocuiți toate autocolantele uzate, deteriorate sau lipsă.

Siguranța tractării

  • Înainte de a tracta mașina, consultați reglementările locale sau naționale privind tractarea în siguranță și respectați prevederile de tractare în siguranță ale Ministerului Transporturilor.

  • Opriți întotdeauna motorul și orientați duza suflantei în sus înainte de a transporta mașina.

  • Tractați doar cu o mașină care are un dispozitiv de cuplare proiectat pentru tractare. Nu atașați echipamentele tractate decât în punctul de cuplare.

  • Inspectați întotdeauna la uzură dispozitivul de cuplare și cuplajul. Nu tractați mașina cu dispozitive de cuplare, cuplaje sau lanțuri deteriorate sau lipsă.

  • Verificați presiunea aerului din anvelopele mașinii. Anvelopele reci trebuie umflate la o presiune de 2,41 bari. De asemenea, verificați uzura căii de rulare a anvelopelor mașinii.

  • Atașați întotdeauna în mod corespunzător lanțurile de siguranță ale mașinii la vehiculul de tracțiune.

  • Nu tractați mașina cu o viteză mai mare de 88 km/h. Tractarea mașinii pe drumuri accidentate nu va depăși 24 km/h.

  • Evitați opririle și pornirile bruște. Aceasta poate cauza patinarea sau derapajul într-o poziție care nu permite nicio manevră. Pornirile și opririle line, gradate vor îmbunătăți tractarea.

  • Evitați virajele bruște pentru a preveni rostogolirea.

  • Blocați roțile cu cale în timpul parcării, pentru a preveni mișcările.

Utilizarea telecomenzii

  • Nerespectarea măsurilor de precauție poate duce la defecțiuni ale echipamentului, la pierderea autorității de operare a echipamentelor și la vătămări corporale.

  • Utilizați și mențineți un cablaj corespunzător. Urmați instrucțiunile producătorului de echipament. Cablurile inadecvate, slăbite și uzate pot cauza defectarea sistemului, deteriorarea echipamentului și o funcționare intermitentă.

  • Modificările aduse mașinii care nu sunt aprobate în mod expres de către producător atrag anularea garanției.

  • Proprietarul mașinii și operatorii trebuie să respecte toate legile federale, statale și locale privind instalarea și operarea mașinii. Nerespectarea acestor instrucțiuni poate atrage penalizări și poate anula autoritatea utilizatorului de a opera mașina.

  • Asigurați-vă că mașina și zona din jurul acesteia sunt libere înainte de operare. Nu activați sistemul de comandă de la distanță decât după ce aveți certitudinea că puteți proceda astfel în condiții de siguranță.

  • Utilizați o lavetă umedă pentru a curăța telecomanda. Eliminați noroiul, betonul și murdăria după operare, pentru a preveni obstrucționarea sau înfundarea butoanelor, manetelor, cablajului și comutatoarelor.

  • Nu permiteți pătrunderea lichidului în telecomandă sau în incintele unității de bază. Nu utilizați echipament de înaltă presiune pentru a curăța telecomanda sau unitatea de bază.

  • Operați și depozitați mașina numai în limita temperaturilor operaționale și de depozitare.

Transport

  • Încărcați sau descărcați cu grijă mașina pe/de pe o remorcă sau un camion.

  • Utilizați rampe de lățime completă pentru încărcarea mașinii pe o remorcă sau un camion.

  • Legați mașina în siguranță folosind curele, lanțuri, cabluri sau frânghii. Atât curelele din față, cât și cele din spate trebuie să fie îndreptate în jos și spre exteriorul mașinii.

Întreţinere

Note: Determinați partea stângă și dreaptă a mașinii din poziția de operare normală.

Note: Descărcați gratuit schema electrică sau a sistemului hidraulic vizitând www.Toro.com și căutând mașina dumneavoastră în linkul Manuale de pe pagina de pornire.

Siguranță în timpul întreținerii

  • Înainte de a curăța, repara sau părăsi mașina, procedați astfel:

    • Parcați mașina pe o suprafață plană.

    • Opriți motorul, scoateți cheia, deconectați cablul bujiei și așteptați ca toate piesele mobile să se oprească.

    • Blocați roțile.

    • Îndepărtați mașina de unitatea de tracțiune.

    • Lăsați componentele mașinii să se răcească înainte de a realiza lucrările de întreținere.

  • Efectuați doar acele instrucțiuni de întreținere descrise în acest manual. Dacă sunt necesare reparații majore sau dacă aveți nevoie de asistență, contactați un distribuitor autorizat Toro.

  • Sprijiniți mașina cu blocuri sau suporturi de cric atunci când lucrați sub aceasta.

  • Asigurați-vă că sunt montate toate protecțiile după efectuarea lucrărilor de reparații sau reglarea mașinii.

  • Nu permiteți efectuarea lucrărilor de service asupra mașinii de către persoane neinstruite.

  • Utilizați suporturi tip capră pentru susținerea mașinii, dacă este cazul.

  • Depresurizați cu grijă componentele cu energie stocată.

  • Nu încărcați bateriile în timpul lucrărilor de service.

  • Pentru a reduce riscul de incendiu, îndepărtați excesul de lubrifiant, iarbă, frunze și acumulări de murdărie din zona motorului.

  • Dacă este posibil, nu efectuați lucrări de întreținere cu motorul în funcțiune. Păstrați distanța față de componentele în mișcare.

  • Dacă trebuie să porniți motorul pentru a efectua o reglare de întreținere, țineți mâinile, picioarele, îmbrăcămintea și toate părțile corpului departe de motor și orice componente în mișcare. Țineţi trecătorii la distanţă faţă de mașină.

  • Curățați scurgerile de ulei și de combustibil.

  • Mențineți toate componentele în stare bună de funcționare și toate organele de asamblare fixate. Înlocuiți toate autocolantele deteriorate sau lipsă.

  • Nu modificați funcționarea prevăzută a unui dispozitiv de siguranță și nu reduceți protecția oferită de un dispozitiv de siguranță. Verificați periodic funcționarea corectă a acestora.

  • Nu supraturați motorul prin modificarea setărilor regulatorului. Pentru siguranță și acuratețe, solicitați unui distributor autorizat Toro să verifice turația maximă a motorului cu un tahometru.

  • Dacă sunt vreodată necesare reparații majore sau dacă este necesară asistență, contactați un distribuitor autorizat Toro.

  • Modificarea acestei mașini în orice mod poate afecta funcționarea, performanța, durabilitatea sau utilizarea acesteia poate cauza rănirea sau decesul. O astfel de utilizare poate anula garanția produsului oferită de The Toro Company.

Program(e) de întreţinere recomandat(e)

Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
După primele 8 ore
  • Verificați starea și tensionarea curelei.
  • După primele 10 ore
  • Verificați cuplul piulițelor prezoanelor de roată.
  • Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați nivelul uleiului de motor.
  • Curățați sita motorului și răcitorul de ulei.
  • Verificați presiunea din anvelope.
  • Verificați clema duzei suflantei.
  • Curățați ghidajele duzei.
  • La intervale de 25 de ore
  • Curățați elementul din spumă al filtrului de aer și verificați dacă este deteriorat elementul din hârtie(mai frecvent în condiții de mediu cu praf sau nisip).
  • La intervale de 50 de ore
  • Verificați starea și tensionarea curelei.
  • La intervale de 100 de ore
  • Înlocuiți elementul din hârtie al filtrului de aer(mai frecvent în condiții de mediu cu praf sau nisip).
  • Schimbați uleiul de motor.Schimbați uleiul mai frecvent atunci când operați în medii cu praf și nisip din abundență.
  • Verificați starea anvelopelor.
  • La intervale de 200 de ore
  • Înlocuiți filtrul de ulei.Schimbați filtrul de ulei mai frecvent atunci când operați în medii cu praf și nisip din abundență.
  • Verificați bujiile.
  • Înlocuiți filtrul de aer pentru recipientul din carbon (service mai frecvent în cazul condițiilor de operare cu nisip sau praf).
  • Înlocuiți filtrul cu linie de purjare pentru recipientul din carbon.
  • La intervale de 500 de ore
  • Înlocuiți filtrul de combustibil.
  • Important: Consultați manualul operatorului motorului pentru proceduri suplimentare de întreținere.

    Listă de verificare pentru întreținerea zilnică

    Copiați această pagină pentru utilizare de rutină.

    Verificări de întreținere

    Pentru săptămâna:

    Luni

    Marți

    Miercuri

    Joi

    Vineri

    Sâmbătă

    Duminică

    Verificați nivelul uleiului de motor.

           

    Curățați sita motorului și răcitorul de ulei.

           

    Inspectați prefiltrul filtrului de aer.

           

    Verificați presiunea din anvelope.

           

    Verificați cuplul clemei de montaj al duzei suflantei

           

    Curățați ghidajele duzei.

           

    Verificați orice zgomote neobișnuite ale motorului.

           

    Verificați dacă există scurgeri de lichide.

           

    Retușați vopseaua deteriorată.

           

    Notare pentru zonele de interes

    Verificare efectuată de către:

    Element

    Dată

    Informații

       
       
       
       
       

    Proceduri permanente

    Avertisment

    Neefectuarea corespunzătoare a lucrărilor de întreținere pentru mașină poate duce la defectarea prematură a sistemelor mașinii, cauzând posibile vătămări dumneavoastră sau celor din jur.

    Păstrați mașina întreținută corespunzător și în stare bună de funcționare, astfel cum este indicat în aceste instrucțiuni.

    Atenţie

    Dacă lăsați cheia în contact, cineva poate porni în mod accidental motorul și vă poate răni pe dumneavoastră sau alți trecători.

    Scoateți cheia din contact și deconectați cablurile de la bujii înainte de a efectua orice lucrare de întreținere. Poziționați firele deoparte, astfel încât să nu intre în contact accidental cu bujiile.

    Pregătirea pentru mașină

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană.

    2. Opriți motorul, scoateți cheia și așteptați până ce piesele mobile se opresc.

    3. Blocați roțile.

    4. Îndepărtați mașina de unitatea de tracțiune.

    5. Lăsați componentele mașinii să se răcească înainte de a realiza lucrările de întreținere.

    6. Deconectați cablul bujiei.

    Pregătirea mașinii pentru reparații de sudură

    Important: Nedeconectarea bateriei poate afecta permanent modulul de comandă wireless și dispozitivul de control TEC.

    • Deconectați cablul negativ al bateriei de la baterie înainte de a efectua operații de sudură la mașină.

    • Conectați cablul negativ al bateriei la baterie după ce ați efectuat operații de sudură la mașină.

    Întreţinere motor

    Măsuri de siguranță pentru motor

    • Opriți motorul înainte de a verifica uleiul sau de a adăuga ulei în carter.

    • Nu modificați viteza regulatorului motorului și nu supraturați motorul.

    Lucrări de service pentru filtrul de aer

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 25 de ore
  • Curățați elementul din spumă al filtrului de aer și verificați dacă este deteriorat elementul din hârtie(mai frecvent în condiții de mediu cu praf sau nisip).
  • La intervale de 100 de ore
  • Înlocuiți elementul din hârtie al filtrului de aer(mai frecvent în condiții de mediu cu praf sau nisip).
  • Verificarea filtrului de aer

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea pentru mașină.

    2. Verificați dacă există deteriorări la nivelul filtrului de aer, care ar putea cauza o scurgere de aer. Verificați etanșarea capacului în jurul corpului filtrului de aer (Figura 24).

      Note: Înlocuiți capacul sau carcasa filtrului de aer deteriorat/ă.

      g002097
    3. Eliberați elementele care fixează capacul filtrului de aer pe carcasa acestuia (Figura 24).

    4. Îndepărtați capacul filtrului de aer de la carcasa filtrului de aer și curățați interiorul capacului (Figura 24).

    5. Glisați ușor elementul filtrului de aer din carcasa filtrului.

      Note: Pentru a reduce cantitatea de praf dislocată, evitați lovirea filtrului de carcasa filtrului de aer.

    6. Verificați elementul de filtrare al filtrului de aer.

      Note: Verificați capătul de etanșare al filtrului.

      Important: Înlocuiți un filtru deteriorat.

    Înlocuirea filtrului de aer

    1. Curățați orificiul pentru eliminarea murdăriei de pe capacul filtrului de aer.

    2. Îndepărtați valva de ieșire din cauciuc de la capac, curățați cavitatea și înlocuiți valva de ieșire.

    3. Eliberați elementele care fixează capacul filtrului de aer pe carcasa acestuia și scoateți capacul (Figura 25).

      g002097
    4. Glisați ușor elementul filtrului de aer (Figura 25) din carcasa filtrului.

      Note: Pentru a reduce cantitatea de praf dislocată, evitați lovirea filtrului de carcasa filtrului de aer.

    5. Verificați dacă filtrul nou are eventuale daune de transport.

      Note: Verificați capătul de etanșare al filtrului.

      Important: Nu montați un filtru deteriorat.

    Montarea filtrului de aer

    Important: Pentru a preveni deteriorarea motorului, operați întotdeauna motorul cu întregul ansamblu al filtrului de aer montat.

    Important: Nu utilizați un produs deteriorat.

    Note: Nu se recomandă curățarea elementului de filtrare uzat al filtrului, din cauza riscului de a deteriora mediul filtrant.

    1. Curățați orificiul pentru eliminarea murdăriei de pe capacul filtrului de aer.

    2. Îndepărtați valva de ieșire din cauciuc de la capac, curățați cavitatea și înlocuiți valva de ieșire.

    3. Introduceți elementul de filtrare al filtrului de aer în carcasa filtrului de aer (Figura 26).

      Note: Asigurați-vă că filtrul este etanșat corespunzător apăsând pe marginea exterioară a filtrului în timp ce îl montați. Nu presați la nivelul centrului flexibil al filtrului.

      g002097
    4. Aliniați capacul filtrului de aer cu carcasa filtrului de aer și fixați capacul la carcasă cu ajutorul elementelor de fixare (Figura 26).

    Specificație ulei de motor

    Tip de ulei: ulei detergent (service API SJ sau superior)

    Viscozitatea uleiului consultați tabelul de mai jos:

    g341978

    Verificarea nivelului uleiului de motor

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați nivelul uleiului de motor.
  • Note: Cel mai bun moment pentru a verifica nivelul uleiului de motor este atunci când motorul este rece, înainte de a fi pornit la începutul zilei. Dacă motorul a funcționat, așteptați cel puțin 10 minute înainte de a verifica nivelul uleiului.

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea pentru mașină.

    2. Curățați zona din jurul jojei de ulei și capacul de umplere cu ulei al capacului supapei (Figura 28 și Figura 29).

      g341987
      g341990
    3. Scoateți joja și ștergeți-i extremitatea (Figura 28).

    4. Introduceți joja complet în tubul acesteia (Figura 30).

    5. Scoateți joja și uitați-vă la extremitatea metalică.

      Note: Nivelul uleiului trebuie să se afle la marcajul superior de pe jojă.

      g341993
    6. Dacă nivelul de ulei se află sub marcajul superior de pe jojă, scoateți capacul de umplere cu ulei, adăugați lent uleiul specificat pentru a aduce nivelul de ulei la marcajul superior și instalați capacul de umplere cu ulei; consultați Specificație ulei de motor.

      Important: Nu rulați motorul după ce ați umplut excesiv carterul cu ulei. Motorul se poate deteriora.

    7. Introduceți joja complet în tubul acesteia.

    Schimbarea uleiului

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 100 de ore
  • Schimbați uleiul de motor.Schimbați uleiul mai frecvent atunci când operați în medii cu praf și nisip din abundență.
  • Capacitatea carterului: 2 l — cu filtru

    1. Porniți motorul și lăsați-l să funcționeze 5 de minute.

      Note: Uleiul cald se scurge mai bine.

    2. Parcați mașina astfel încât partea cu scurgerea să fie puțin mai jos decât partea opusă, pentru a vă asigura că uleiul se scurge complet.

    3. Opriți motorul, scoateți cheia din contact și așteptați oprirea tuturor pieselor în mișcare înainte de a părăsi poziția operatorului.

    4. Amplasați o tavă sub orificiul de golire. Rotiți supapa de golire a uleiului pentru a permite scurgerea acestuia (Figura 31).

      Note: Puteți introduce un furtun prin supapa de golire pentru a facilita direcționarea fluxului de ulei. Furtunul nu este livrat cu mașina.

    5. Când uleiul s-a scurs complet, închideți supapa de golire.

      Note: Eliminați uleiul uzat la centrul de reciclare.

      g002148
    6. Turnați lent aproximativ 80% din uleiul specificat în gâtul bușonului (Figura 32) de la capacul supapei; consultați Specificație ulei de motor.

      g341990
    7. Verificați nivelul uleiului; consultați Verificarea nivelului uleiului de motor.

    8. Adăugați lent ulei pentru ca nivelul să ajungă la marcajul superior de pe jojă.

    Înlocuirea filtrului de ulei

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 200 de ore
  • Înlocuiți filtrul de ulei.Schimbați filtrul de ulei mai frecvent atunci când operați în medii cu praf și nisip din abundență.
  • Capacitatea carterului: 2 l - cu filtru

    1. Scurgeți uleiul din motor; consultați Schimbarea uleiului.

    2. Demontați filtrul vechi și ștergeți suprafața garniturii adaptorului bușonului (Figura 33).

      g341989
    3. Aplicați un strat subțire de ulei proaspăt pe garnitura din cauciuc a filtrului nou (Figura 33).

    4. Instalați filtrul de ulei nou pe adaptorul filtrului, rotiți filtrul de ulei în sensul acelor de ceasornic până când garnitura din cauciuc intră în contact cu adaptorul filtrului, apoi strângeți filtrul cu încă două treimi (⅔) de tură până la 1 tură (Figura 34).

      g001056
    5. Scoateți capacul bușonului de umplere cu ulei (Figura 33) și adăugați 2 l din uleiul specificat la motor; consultați Specificație ulei de motor și Schimbarea uleiului.

    6. Rulați motorul timp de aproximativ 3 minute, opriți motorul și verificați dacă există scurgeri de ulei în jurul filtrului de ulei.

    7. Verificați nivelul de ulei de motor și adăugați uleiul specificat, dacă este necesar.

    Lucrări de service pentru bujii

    Tip de bujie: Champion® RC12YC, Champion® Platinum 3071 sau echivalent

    Interstițiu: 0,76 mm

    Verificarea bujiilor

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 200 de ore
  • Verificați bujiile.
    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea pentru mașină.

    2. Curățați zona din jurul bujiilor (Figura 35).

      g341988
    3. Deconectați cablurile bujiilor de la bujii (Figura 35).

    4. Demontați bujia și garnitura folosind o cheie de bujii.

    5. Uitați-vă la centrul bujiilor (Figura 36). Dacă izolatorul este maro deschis sau gri, motorul funcționează corect. Existența unui strat negru pe izolator semnifică de obicei faptul că filtrul de aer este murdar.

      Note: Dacă bujia este deteriorată sau uzată, instalați o bujie nouă.

      g326888

      Important: Înlocuiți întotdeauna o bujie atunci când are un strat negru, electrozii sunt uzați, are o peliculă uleioasă sau fisuri.

    6. Măsurați interstițiul dintre electrozii central și lateral (Figura 36). Valoarea acestuia trebuie să fie de 0,76 mm.

      Note: Dacă interstițiul nu este corect, îndoiți electrodul lateral pentru a regla interstițiul.

    7. Înfiletați bujia în motor și strângeți la un cuplu de 27 N·m.

    8. Repetați pașii 2 - 6 la celălalt cilindru.

    Curățarea sitei motorului și a răcitorului de ulei

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Curățați sita motorului și răcitorul de ulei.
  • Înainte de fiecare utilizare, verificați și curățați sita motorului și răcitorul de ulei. Îndepărtați orice acumulare de iarbă, murdărie sau alte reziduuri din răcitorul de ulei și sita motorului (Figura 37).

    g002355

    Întreţinerea sistemului de carburant

    Efectuarea lucrărilor de service pentru recipientul din carbon

    Înlocuirea filtrului de aer pentru recipientul din carbon

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 200 de ore
  • Înlocuiți filtrul de aer pentru recipientul din carbon (service mai frecvent în cazul condițiilor de operare cu nisip sau praf).
    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea pentru mașină.

    2. Îndepărtați și eliminați filtrul de aer pentru recipientul din carbon (Figura 38).

      g029820
    3. Montați filtrul nou de aer.

    Înlocuirea filtrului cu linie de purjare pentru recipientul din carbon

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 200 de ore
  • Înlocuiți filtrul cu linie de purjare pentru recipientul din carbon.
  • Note: Verificați ocazional starea de curățenie a filtrului cu linie de purjare. Dacă filtrul pare murdar, înlocuiți-l.

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea pentru mașină.

    2. Îndepărtați de filtru clemele de furtun cu arc ale filtrului cu linie de purjare pentru recipientul din carbon (Figura 39).

      g018506
    3. Îndepărtați și eliminați filtrul de carbon (Figura 39).

    4. Instalați un filtru nou în furtun, cu săgeata de pe filtru orientată în direcția supapei de reținere, și fixați-l cu ajutorul colierelor de furtun (Figura 39).

    Înlocuirea filtrului de combustibil

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 500 de ore
  • Înlocuiți filtrul de combustibil.
  • Nu montați niciodată un filtru murdar, dacă a fost îndepărtat de pe conducta de combustibil.

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea pentru mașină.

    2. Lăsați mașina să se răcească.

    3. Strângeți capetele clemelor de furtun împreună și glisați-le în afara filtrului (Figura 40).

      g342101
    4. Îndepărtați filtrul de la liniile de combustibil.

    5. Montați un filtru nou și deplasați clemele de furtun aproape de filtru (Figura 40).

    Efectuarea lucrărilor de service la rezervorul de combustibil

    Pericol

    În anumite condiții, combustibilul este extrem de inflamabil și foarte exploziv. Un incendiu sau o explozie cauzată de combustibil vă poate cauza arsuri dumneavoastră şi celor din jur și poate provoca pagube materiale.

    • Goliți combustibilul din rezervor când motorul este rece. Faceți acest lucru la exterior, într-un spațiu deschis. Ștergeți orice urme de combustibil vărsat.

    • Nu fumați niciodată când goliți combustibilul și stați departe de flăcări deschise sau de locuri în care o scânteie ar putea aprinde vaporii de combustibil.

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea pentru mașină.

    2. Opriți motorul, scoateți cheia din contact și așteptați oprirea tuturor pieselor în mișcare înainte de a părăsi poziția de operare.

    3. Slăbiți clema furtunului de la filtrul de combustibil și glisați-o în sus pe conducta de combustibil, departe de filtrul de combustibil (Figura 40).

    4. Decuplați conducta de combustibil de la filtrul de combustibil (Figura 40).

      Note: Permiteți scurgerea combustibilului într-un recipient de combustibil sau într-o tavă de scurgere (Figura 40).

      Note: Acesta este cel mai bun moment pentru a monta un filtru de combustibil nou, deoarece rezervorul de combustibil este gol.

    5. Montați conducta de combustibil la filtrul de combustibil. Glisați clema pentru furtun până aproape de filtrul de combustibil pentru a fixa conducta de combustibil (Figura 40).

    Întreţinerea sistemului electric

    Important: Înainte de a efectua lucrări de sudură asupra mașinii, deconectați dispozitivul de control și cablul de la borna negativă a bateriei, pentru a preveni deteriorarea sistemului electric.

    Siguranță privind sistemul electric

    • Deconectați bateria înainte de repararea mașinii. Deconectați întâi borna negativă, apoi borna pozitivă. Conectați întâi borna pozitivă, apoi borna negativă.

    • Încărcați bateria într-un spațiu deschis, bine ventilat, departe de scântei sau flăcări. Deconectați încărcătorul înainte de a conecta sau deconecta bateria. Purtați îmbrăcăminte de protecție și utilizați scule izolate.

    Siguranțe fuzibile

    Înlocuirea siguranței motorului

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea pentru mașină.

    2. În apropierea demarorului, separați jumătățile suportului pentru siguranța în linie al cablajului motorului (Figura 41).

      g233945
    3. Îndepărtați siguranța deschisă din suportul pentru siguranță.

    4. Introduceți o siguranță nouă (30 A) în suportul pentru siguranță.

    5. Asamblați jumătățile suportului pentru siguranța în linie (Figura 41).

    Înlocuirea siguranțelor mașinii

    1. În partea interioară din față a turnului de control, demontați capacul blocului de siguranțe din blocul de siguranțe (Figura 42).

      g233941
    2. Îndepărtați siguranța deschisă din suportul pentru siguranță (Figura 42).

    3. Introduceți o siguranță nouă în fanta blocului de siguranțe (Figura 43).

      g341792
    4. Asamblați capacul blocului de siguranțe pe blocul de siguranțe

    Blocul de siguranțe face parte din cablajul mașinii. Este situat în spatele receptorului din partea dreaptă a turnului de control (Figura 42).

    Întreţinerea sistemului de angrenaj

    Verificarea presiunii din anvelope

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați presiunea din anvelope.
  • Verificați presiunea din anvelope (Figura 44).

    Valoarea corectă a presiunii din anvelope este de 0,965 bar.

    g001055

    Strângerea prezoanelor

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După primele 10 ore
  • Verificați cuplul piulițelor prezoanelor de roată.
  • Atenţie

    Nerespectarea unui cuplu adecvat poate duce la defectarea sau pierderea roții, rezultând vătămări corporale.

    Strângeți prizoanele la un cuplu de 95 - 122 Nm.

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea pentru mașină.

    2. Strângeți prizoanele la un cuplu de 95 - 122 Nm.

    Verificarea anvelopelor

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    La intervale de 100 de ore
  • Verificați starea anvelopelor.
  • Accidentele din timpul operării pot deteriora o anvelopă sau o jantă, deci este necesar să verificați starea anvelopelor după un accident.

    Informațiile cu privire la anvelopele DOT sunt situate pe partea laterală a fiecărei anvelope. Aceste informații oferă indici cu privire la sarcină și viteză. Anvelopele de schimb trebuie să aibă indici identici sau superiori.

    este un exemplu de uzură a anvelopei cauzată de umflarea insuficientă.

    g010294

    este un exemplu de uzură a anvelopei cauzată de umflarea excesivă.

    g010293

    Întreţinerea bandei

    Reglarea tensionării curelei de control a duzei

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După primele 8 ore
  • Verificați starea și tensionarea curelei.
  • La intervale de 50 de ore
  • Verificați starea și tensionarea curelei.
  • În cazul în care cureaua de control a duzei alunecă la schimbarea direcției duzei suflantei, reglați tensionarea curelei.

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea pentru mașină.

    2. Slăbiți cele 2 șuruburi cu cap și guler și cele 2 contrapiulițe cu guler care fixează consola de montare a motorului pe suportul carcasei șasiului mașinii (Figura 47).

      g015845
    3. Introduceți mânerul unei chei dinamometrice în consola de montaj a fuliei, așa cum este indicat în Figura 47.

    4. Pivotați consola de montare a motorului în direcție opusă duzei suflantei (Figura 47) până când indicația de pe cheia dinamometrică este 22,6 - 26,0 N·m.

    5. Menținând tensionarea curelei, strângeți cele 2 șuruburi cu guler și cap și cele 2 contrapiulițe cu guler.

    Întreținerea suflantei

    Verificarea clemei duzei suflantei

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați clema duzei suflantei.
    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea pentru mașină.

    2. Verificați dacă clema duzei suflantei prezintă urme de uzură sau de deteriorare (Figura 48).

      g008799
    3. Verificați zilnic etanșeitatea la aer a clemei duzei suflantei (Figura 48).

      Important: Dacă duza suflantei intră în contact cu un obstacol sau cu o zonă joasă a terenului, clema duzei suflantei se poate slăbi.

    4. În cazul în care clema este slăbită, strângeți piulița suflantei la 5,1 - 5,7 N·m.

    Curățarea ghidajelor duzei

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Curățați ghidajele duzei.
    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea pentru mașină.

    2. Eliminați orice depunere de iarbă, murdărie sau reziduuri din jurul sau între ghidajele duzei (Figura 49).

      Note: Dacă ghidajele duzei conțin reziduuri, duza nu se va roti liber, ceea ce poate duce la deteriorarea motorului.

      g017855

    Întreținerea telecomenzii portabile

    Telecomanda portabilă și modulul de comandă wireless

    Telecomanda portabilă trebuie să se asocieze cu modulul de comandă wireless înainte de a putea să utilizați sistemul de comandă de la distanță. Telecomanda portabilă este asociată cu modulul de comandă wireless din fabrică. Când trebuie să restabiliți comunicația pentru telecomanda portabilă și pentru modulul de comandă wireless (de ex., la introducerea unei telecomenzi noi sau de rezervă la o unitate de bază existentă sau modificarea frecvenței semnalului din cauza problemelor de interferențe locale), consultați Asocierea telecomenzii și a modulului de comandă wireless.

    O telecomandă portabilă Pro Force poate fi asociată numai la un modul de comandă wireless Pro Force. Asocierea unei telecomenzi Pro Force la un alt modul de comandă wireless Pro Force anulează asocierea telecomenzii respective cu mașina Pro Force inițială.

    Note: Interferențele locale din timpul funcționării pot anula asocierea telecomenzii portabile cu modulul de comandă wireless. Deoarece modulul de comandă wireless selectează cea mai bună dintre numeroasele frecvențe de semnal pe durata procesului de asociere, mutați mașina din zona cu perturbări de semnal sau cu anularea asocierii și efectuați procedura de asociere pentru a obține cele mai bune rezultate.

    Asocierea telecomenzii și a modulului de comandă wireless

    Important: Citiți întreaga procedură înainte de a începe.

    1. Pregătiți mașina pentru întreținere; consultați Pregătirea pentru mașină.

    2. Rotiți cheia de contact în poziția OPRIT.

    3. Ținând telecomanda portabilă, poziționați-vă în apropierea modulului de comandă wireless, într-o zonă cu linie vizuală clară și fără obstrucții la antenă (Figura 50).

      g343880
    4. Apăsați și mențineți simultan butoanele de ROTIRE DUZă LA STâNGA și ROTIRE DUZă LA DREAPTA (Figura 51).

      Note: LED-ul va lumina intermitent circa o dată pe secundă.

      g343716
    5. Continuați să mențineți apăsate ambele butoane până când LED-ul începe să lumineze intermitent de circa două ori pe secundă.

    6. Eliberați ambele butoane.

    7. Apăsați și mențineți butonul de ROTIRE DUZă LA STâNGA (Figura 51).

      Note: LED-ul va lumina intermitent de circa două ori pe secundă.

    8. Continuați să mențineți butonul de ROTIRE DUZă LA STâNGA (Figura 51) și rotiți cheia de contact în poziția FUNCțIONARE.

      Note: Dacă procedura a reușit, LED-ul va lumina continuu. Sunt necesare cel mult 20 de secunde pentru ca LED-ul să lumineze continuu.

    9. Eliberați butonul de ROTIRE DUZă LA STâNGA (Figura 51) și rotiți cheia de contact în poziția OPRIT.

      Note: Sistemul de comandă de la distanță este pregătit pentru utilizarea cu telecomanda portabilă asociată.

    Înlocuirea bateriilor telecomenzii

    Specificație baterie: AAA (1,5 V)

    Cantitate: 4

    1. Îndepărtați cele 6 șuruburi care fixează jumătățile capacului telecomenzii portabile și scoateți capacul posterior (Figura 52).

      Note: Dacă este posibil, lăsați garnitura din cauciuc și garnitura din oțel în canal atunci când scoateți capacul și bateriile.

      g341770
    2. Scoateți bateriile descărcate și eliminați-le în mod corespunzător, în conformitate cu reglementările locale.

    3. Respectând polaritatea bateriilor, după cum este indicat în Figura 53, introduceți bateriile noi în suporturile bornelor.

      Note: La instalarea bateriilor, respectați marcajele adecvate de polaritate (Figura 53) ștanțate pe compartimentul bateriei, pentru a evita deteriorarea suporturilor bornelor. Nu veți deteriora mașina dacă instalați incorect bateriile în telecomandă, dar telecomanda portabilă nu va funcționa.

      g341771g341769
    4. Asigurați-vă că garnitura din oțel și cea din cauciuc sunt așezate în canalul jumătății de capac și aliniați capacul spate la capacul din față (Figura 52).

    5. Aliniați inelul de sfoară peste știftul de sfoară (Figura 52).

    6. Asamblați capacul posterior pe capacul frontal cu 6 șuruburi (Figura 52).

    7. Strângeți șuruburile la 1,5 - 1,7 N·m.

    Depanarea codurilor de defect

    Remedierea codurilor de defect

    Dacă indicatorul luminos de diagnoză semnalează o eroare de sistem, efectuați următoarele proceduri:

    Tabel cu codurile de defect

    Cod defecțiune

    Model de iluminare intermitentă al indicatorului luminos de diagnoză

    Descrierea erorii

    Cauzele erorii

    11

    O iluminare intermitentă — pauză — o iluminare intermitentă — pauză lungă — apoi modelul se repetă

    Dispozitivul de control TEC sau modulul de comandă wireless nu pot comunica.

    Conectorul cablajului de la dispozitivul de control TEC sau de la modulul de comandă wireless este slăbit, corodat sau deteriorat.

    Cablajul este deteriorat; contactați distribuitorul autorizat Toro.

    Modulul de comandă wireless este defect; contactați distribuitorul autorizat Toro.

    12

    O iluminare intermitentă — pauză — 2 iluminări intermitente — pauză lungă — apoi modelul se repetă

    Versiunea software din dispozitivul TEC, din modulul de comandă wireless sau din telecomanda portabilă nu este compatibilă cu una din celelalte componente.

    Asociați telecomanda portabilă; consultați manualul operatorului mașinii

    Instalați software-ul corect; contactați distribuitorul autorizat Toro.

    13

    O iluminare intermitentă — pauză — 3 iluminări intermitente — pauză lungă — apoi modelul se repetă

    Telecomandă portabilă eronată asociată cu modulul de comandă wireless.

    Telecomanda portabilă este asociată cu o altă mașină Pro Force.

    Telecomanda portabilă provine de la un tip de mașină eronat, precum MH-400 cu o telecomandă ProPass.

    14

    O iluminare intermitentă — pauză — 4 iluminări intermitente — pauză lungă — apoi modelul se repetă

    Circuitul energize to run (ETR - punere sub tensiune pentru funcționare) a fost întrerupt din cauza presiunii reduse a uleiului (10 secunde sau mai mult).

    Verificați nivelul uleiului de motor și reglați nivelul de ulei după cum este necesar.

    Presostatul de presiune a uleiului de motor este deteriorat sau uzat; contactați distribuitorul autorizat Toro.

    Cablajul este deteriorat; contactați distribuitorul autorizat Toro.

    15

    O iluminare intermitentă — pauză — 5 iluminări intermitente — pauză lungă — apoi modelul se repetă

    Circuitul energize to run (ETR)a fost întrerupt din cauza bateriei slabe a mașinii (sub 5,5 V).

    Verificați starea cablului bateriei. Verificați strângerea componentelor mecanice ale cablului.

    Testați bateria și încărcați-o, dacă este necesar; consultați manualul de service. Înlocuiți bateria, dacă este necesar.

    Testați alternatorul motorului; consultați Manualul de service. Înlocuiți alternatorul, dacă este necesar.

    Testați regulatorul/redresorul de tensiune al motorului; consultați Manualul de service. Înlocuiți regulatorul/redresorul, dacă este necesar.

    Accesarea modului de diagnoză și verificarea codurilor

    1. Rotiți cheia de contact în sensul acelor de în poziția STOP.

    2. Demontați capacul cu tether de la conectorul cu un pin și conectorul cu un singur soclu (Figura 54A).

    3. Introduceți conectorul cu un pin în conectorul cu un soclu (Figura 54B).

      g029822
    4. Rotiți cheia în poziția FUNCțIONARE.

    5. Urmăriți secvența modelului de iluminare intermitentă a indicatorului luminos de diagnoză pentru semnalele următoare, apoi consultați tabelul coduri de defect:

      • Numărul și ordinea iluminărilor intermitente din fiecare secvență a modelului de iluminare intermitentă.

      • Ordinea și intervalul de timp pentru fiecare pauză din fiecare secvență a modelului de iluminare intermitentă.

      Note: Dacă există mai multe erori active ale mașinii, se va afișa fiecare eroare, urmată de o pauză lungă. După afișarea fiecărei erori active, secvența de erori se va repeta. Dacă nu există erori active, indicatorul luminos de diagnoză va lumina intermitent o dată pe secundă.

    Resetarea codurilor de defect

    1. Rotiți cheia de contact în poziția FUNCțIONARE.

    2. Scoateți conectorul cu un pin din conectorul cu un soclu (Figura 55).

      g342081
    3. Introduceți conectorul cu un pin în conectorul cu un soclu (Figura 55).

      Note: Indicatorul luminos de diagnoză luminează intermitent o dată pe secundă.

    Părăsirea modului de diagnoză

    1. Rotiți cheia în poziția OPRIT (Figura 56).

      g341833
    2. Scoateți conectorul cu un pin din conectorul cu un soclu (Figura 57).

      g342082
    3. Introduceți conectorul cu un pin și conectorul cu un soclu în capacul cu tether (Figura 57).

    Curăţare

    Spălarea mașinii

    Important: Nu folosiți apă salmastră sau refolosită pentru a curăța mașina.

    Important: Nu spălați mașina cu presiune.

    • Spălați mașina cu detergent slab și apă.

    • Evitați utilizarea excesivă a apei, în special în apropierea consolei de comandă.

    Eliminarea deșeurilor

    Uleiul de motor, motorul și bateriile telecomenzii sunt poluante pentru mediu. Eliminați-le în conformitate cu reglementările naționale sau locale.

    Depozitare

    Depozitarea în siguranță

    Opriți mașina, scoateți cheia din contact (dacă este prevăzută) și așteptați oprirea tuturor mișcărilor înainte de a părăsi poziția operatorului. Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.

    Depozitarea mașinii

    1. Parcați mașina pe o suprafață plană, opriți motorul, scoateți cheia din contact, așteptați până când se opresc toate piesele mobile și demontați cablul bujiei.

    2. Îndepărtați resturile de iarbă, murdăria și stratul depus de pe exteriorul întregii mașini și, în special, de pe motor. Curățați murdăria și pleava de pe exteriorul nervurilor chiulasei motorului și al carcasei suflantei.

      Important: Puteți spăla mașina utilizând un detergent delicat și apă. Nu spălați mașina cu presiune. Evitați utilizarea excesivă a apei.

    3. Efectuați lucrări de service pentru filtrul de aer; consultați Lucrări de service pentru filtrul de aer.

    4. Schimbați uleiul din carter; consultați Schimbarea uleiului.

    5. Verificați presiunea din anvelope; consultați Verificarea presiunii din anvelope.

    6. Pregătiți mașina pentru depozitare dacă nu este utilizată mai mult de 30 de zile. Pregătiți mașina pentru depozitare după cum urmează:

      1. Adăugați stabilizator/aditiv pe bază de petrol în combustibilul din rezervor. Urmați instrucțiunile pentru amestecare ale producătorului stabilizatorului. Nu utilizați un stabilizator pe bază de alcool (etanol sau metanol).

        Note: Stabilizatorul/aditivul de combustibil are eficiența cea mai ridicată atunci când este amestecat cu combustibil proaspăt și este utilizat tot timpul.

      2. Porniți motorul pentru a distribui combustibilul aditivat prin sistemul de alimentare (timp de 5 minute).

      3. Opriți motorul, lăsați-l să se răcească și goliți rezervorul de combustibil; consultați Efectuarea lucrărilor de service la rezervorul de combustibil.

      4. Porniți motorul și turați-l până se oprește.

      5. Folosiți șocul pentru motor. Porniți și turați motorul până când nu mai pornește.

      6. Eliminaţi în corespunzător combustibilul. Reciclați conform legislației locale.

      Important: Nu depozitați combustibilul care conține stabilizator/aditiv pentru o perioadă mai mare decât cea recomandată de producătorul stabilizatorului de combustibil.

    7. Îndepărtați bujia (bujiile) și verificați starea acestora; consultați Verificarea bujiilor. Cu bujia (bujiile) îndepărtată de la motor, turnați 2 linguri de ulei de motor în orificiul bujiei. Acum, utilizați demarorul pentru a porni motorul și pentru a distribui uleiul în interiorul cilindrului. Montați bujiei (bujiile). Nu montați cablul la bujie (bujii).

    8. Verificați și strângeți toate elementele de fixare. Reparați sau înlocuiți orice piesă deteriorată sau lipsă.

    9. Vopsiţi toate suprafeţele zgâriate sau de metal gol. Vopseaua este disponibilă la distribuitorul autorizat Toro.

    10. Depozitați mașina într-un spațiu de depozitare sau garaj uscat și curat. Scoateți cheia din contact și nu o lăsați la îndemâna copiilor sau altor utilizatori neautorizați. Acoperiți mașina pentru a o proteja și a o menține curată.