Увод

Citiţi cu atenţie aceste informaţii pentru a învăţa modul corespunzător de utilizare şi întreţinere a produsului şi pentru a evita rănirea şi deteriorarea acestuia. Aveţi responsabilitatea de a utiliza produsul în mod corespunzător şi sigur.

Vizitați site-ul www.Toro.com pentru siguranța produsului și materiale de instruire privind utilizarea, informații privind accesoriile, ajutor la căutarea unui distribuitor sau pentru înregistrarea produsului.

De fiecare dată când aveţi nevoie de service, piese originale Toro sau informaţii suplimentare, contactaţi un furnizor de servicii autorizat sau departamentul Servicii Clienţi Toro şi pregătiţi numerele de model sau de serie ale produsului. Слика 1 identifică locaţia numerelor de model sau de serie pe produs. Scrieţi numerele în spaţiul furnizat.

g005673

Acest manual identifică potențialele pericole și conține mesaje de siguranță identificate prin simbolul de alertă de siguranță (Слика 2), semnalizând un pericol care poate cauza rănirea gravă sau moartea dacă nu respectați următoarele măsuri de precauție recomandate.

g000502

Acest manual utilizează 2 cuvinte pentru a evidenţia informaţiile. Important atrage atenţia asupra informaţiilor mecanice speciale şi Notă accentuează informaţiile generale care necesită atenţie specială.

Упозорење

КАЛИФОРНИЈА

Предлог 65 Упозорење

У савезној држави Калифорнија познато је да употреба овог производа може довести до излагања хемикалијама које изазивају карцином, оштећења плода и друге репродуктивне проблеме.

Безбедност

  • Familiarizați-vă cu utilizarea în siguranță a echipamentului, cu comenzile de operare și indicatoarele de siguranță.

  • Aveți grijă deosebită cu dispozitivul de adunat iarbă sau alte dispozitive de atașare. Acestea pot modifica caracteristicile de funcționare și stabilitatea mașinii.

  • Urmați recomandările producătorului pentru adăugarea sau îndepărtarea greutăților pentru roți sau a contragreutăților pentru a îmbunătăți stabilitatea.

  • Nu folosiți un dispozitiv de adunat iarbă pe pante abrupte. Un dispozitiv de adunat iarbă greu poate cauza pierderea controlului sau răsturnarea mașinii.

  • Încetiniți și acordați o atenție deosebită pe terenuri în pantă. Aveți grijă să călătoriți în direcția recomandată pe terenuri în pantă. Starea gazonului poate afecta stabilitatea mașinii. Fiți extrem de precauți când lucrați în apropierea pantelor.

  • La deplasarea pe pante, efectuați manevrele ușor și treptat. Nu schimbați brusc viteza sau direcția sau nu virați brusc.

  • Dispozitivul de adunat iarbă poate reduce vizibilitatea în spate. Acordați o atenție deosebită când operați în marșarier.

  • Încărcați sau descărcați cu grijă mașina pe/de pe o remorcă sau un camion.

  • Nu operați niciodată cu deflectorul de evacuare ridicat, îndepărtat sau modificat, decât dacă utilizați un colector de iarbă.

  • Ţineţi mâinile și picioarele la distanţă de piesele mobile. Nu efectuați reglaje cu motorul în funcțiune.

  • Parcați mașina pe un teren plan, decuplați transmisia, blocați roțile și opriți motorul înainte de a părăsi poziția operatorului din orice motiv, inclusiv pentru golirea dispozitivului de adunat iarbă sau desfundarea jgheabului.

  • Dacă îndepărtați dispozitivul de adunat iarbă, aveți grijă să montați orice deflector de evacuare sau apărătoare care a fost îndepărtată pentru a-l monta la loc. Nu utilizați mașina de tuns iarba fără ca dispozitivul de adunat iarbă sau deflectorul pentru iarbă să fie montate integral.

  • Opriți motorul înainte de a îndepărta dispozitivul de adunat iarbă sau de a desfunda jgheabul.

  • Nu lăsați iarbă în dispozitivul de adunat iarbă pentru perioade mari de timp.

  • Componentele dispozitivului de adunat iarbă sunt supuse uzurii și deteriorării, ceea ce v-ar putea expune pieselor mobile sau la proiectarea obiectelor. Verificați frecvent componentele și înlocuiți-le cu piesele recomandate de producător, dacă este necesar.

Siguranța tractării

  • Nu atașați echipamentele tractate decât în punctul de cuplare.

  • Respectați recomandările producătorului dispozitivului de atașare cu privire la limitele de greutate pentru echipamentul tractat și tractarea pe pante.

  • Nu lăsați niciodată copiii sau alte persoane să se apropie de echipamentul tractat.

  • Pe pante, greutatea echipamentului tractat poate cauza pierderea tracțiunii și pierderea controlului. Reduceți greutatea tractată și încetiniți.

  • Distanța de oprire se mărește în funcție de greutatea sarcinii tractate. Conduceți încet și lăsați o distanță suplimentară pentru a opri.

  • Efectuați viraje largi, pentru a menține dispozitivul de atașare departe de mașină.

  • Nu tractați o sarcină care cântărește mai mult decât mașina de tractare.

Безбедносне налепнице и налепнице са инструкцијама

Graphic

Instrucţiunile şi autocolantele cu informaţii privind siguranţa sunt uşor vizibile pentru operator şi sunt amplasate lângă orice zonă cu potenţial risc. Înlocuiţi orice autocolant care este deteriorat sau lipseşte.

decal136-4164
decal109-6809
decal133-8061

Подешавање

Determinaţi partea stângă şi dreaptă a maşinii din poziţia de operare normală.

Pregătirea maşinii

Efectuați următoarea procedură pentru a pregăti mașina pentru atașarea suflantei și a setului de finisare.

  1. Parcați maşina pe o suprafaţă uniformă.

  2. Decuplați comutatorul de comandă pentru lamă, cuplați frâna de parcare și deplasați manetele de control al mișcării spre exterior, în poziția NEUTRă - BLOCARE.

  3. Opriţi motorul şi scoateţi cheia.

  4. Asigurați-vă că mașina este protejată împotriva deplasării înainte de a începe să lucrați la ea.

  5. Reparați toate zonele îndoite sau deteriorate ale punții mașinii și înlocuiți toate piesele lipsă.

  6. Curățați orice resturi de pe puntea mașinii sau din partea din spate a mașinii pentru a ușura montarea.

Montarea greutății

Делови потребни за овај поступак:

Compartiment pentru greutate1
Element de montare compartiment greutate stânga1
Element de montare compartiment greutate dreapta1
Greutate cu mâner - 16 kg1
Tijă de fixare1
Șurub (⅜ × 1¼")2
Piuliţă cu guler (⅜")4
Șurub de fixare (⅜ × 1")2
Bolț cu autofiletare (5/16 × ¾")2

Пажња

Sistemul de colectare modifică distribuția greutății mașinii. Operarea mașinii fără greutățile frontale poate determina instabilitate, ceea ce ar putea cauza pierderea controlului.

Asigurați-vă că greutățile frontale sunt montate corect înainte de a utiliza mașina cu sistemul de colectare.

  1. Scoateți șurubul și piulița existente din partea stângă și dreaptă a punții, acolo unde veți monta elementele de montare pentru compartimentul de greutate.

  2. Folosiți cele 2 șuruburi cu autofiletare (5/16 × ¾"), 2 șuruburi (⅜ × 1¼") și piulițele cu guler (⅜") pentru a fixa pe mașină elementele de montare stânga și dreapta pentru compartimentul de greutate (Слика 3).

    g196533
  3. Utilizați cele 2 șuruburi de fixare (⅜ × 1") și piulițele cu guler pentru a fixa compartimentul pentru greutate la elementele de montare (Слика 4).

    g196549
  4. Introduceți greutatea cu mâner în compartimentul pentru greutate cu partea canelurii îndreptată spre partea din față a mașinii (Слика 5).

    g196560
  5. Introduceţi tija de fixare în compartiment şi rotiţi-o în poziţia de blocare Слика 5.

Important: Îndepărtați greutatea cu mâner ori de câte ori îndepărtați sistemul de colectare.

Îndepărtarea deflectorului pentru iarbă și a capacului curelei

Упозорење

O gură de evacuare neacoperită ar putea permite mașinii să proiecteze obiecte către dumneavoastră sau trecători, cauzând răniri grave. De asemenea, poate apărea contactul cu lama.

Nu utilizați niciodată mașina de tuns iarba dacă nu ați montat o placă de mulcire, un deflector de evacuare sau un sistem de colectare a ierbii.

Verificați dacă deflectorul pentru iarbă este deteriorat înainte de fiecare utilizare. Înlocuiți orice piese deteriorate înainte de utilizare.

  1. Decuplați arcul din canelura suportului pentru deflector și îndepărtați cuiul spintecat (doar pentru modelele CE), apoi glisați tija în afara suporților sudați pe punte, a arcului și a deflectorului de evacuare (Слика 6).

    Note: Jgheabul poate arăta diferit față de cel din imagine.

    g190642
  2. Îndepărtați deflectorul (Слика 6).

  3. Îndepărtați cele 4 șuruburi (¼ × ½") care fixează capacul curelei dreapta și scoateți capacul curelei (Слика 7).

    Note: Păstrați cele 4 șuruburi (¼ × ½") pentru montare conform procedurii Montarea ansamblului fuliei, a capacului curelei și a șurubului cu umăr.

    g200974

Montarea deflectorului și a suportului suflantei

Делови потребни за овај поступак:

Suport suflantă1
Şurub cu cap hexagonal și șaibă (⅜ × ¾")2
Deflector1
Șurub de fixare (5/16 × ¾")4
Piuliţă cu guler (5/16")4
  1. Montați suportul suflantei pe puntea mașinii de tuns iarba folosind 2 șuruburi cu cap hexagonal și șaibă (⅜ × ¾") așa cum se arată în Слика 8.

    g201299
  2. Îndepărtați șurubul și piulița existente de la puntea mașinii de tuns iarba (Слика 9).

    Important: Pentru puntea mașinii de tuns iarba de 122 și 152 cm există un singur șurub și o piuliță pe care le puteți îndepărta.Pentru puntea mașinii de tuns iarba de 137 cm, scoateți șurubul și piulița așa cum se arată în Слика 9.

    g206498
  3. Montați partea stângă a deflectorului utilizând un șurub de fixare (5/16 × ¾") și o piuliţă cu guler (5/16") așa cum este indicat în Слика 10.

  4. Slăbiți cele 2 șuruburi de fixare (5/16 × ¾") din fantele deflectorului și glisați deflectorul până când orificiul se aliniază cu orificiul de pe puntea mașinii de tuns iarba (Слика 10).

  5. Montați deflectorul așa cum se arată în Слика 10.

    Important: Asigurați-vă că utilizați orificiul corect pentru deflector; consultați Слика 10.

  6. Strângeți cele 2 șuruburi de fixare (5/16 × ¾") în fantele deflectorului (Слика 10).

    g206496

Montarea ansamblului fuliei, a capacului curelei și a șurubului cu umăr

Делови потребни за овај поступак:

Ansamblu fulie1
Capac curea1
  1. Scoateți piulița și șaiba de la fulia din dreapta a punții mașinii de tuns iarba.

  2. Montați ansamblul fuliei din dreapta punții mașinii de tuns iarba cu piulița și șaiba îndepărtate anterior (Слика 11).

    Important: Pentru puntea mașinii de tuns iarba de 122 cm, utilizați fulia suflantei de dimensiuni mici.Pentru puntea mașinii de tuns iarba de 137 și 152 cm, utilizați fulia suflantei de dimensiuni mari.

  3. Strângeţi piulița la un cuplu de 136 - 149 Nm.

    g201880
  4. Montați noul capac de curea la ansamblul fuliei cu ajutorul celor 4 șuruburi cu îndepărtate anterior (¼ × ½"), în modul prezentat în Слика 12.

    g201435

Montarea elementului de montare a dispozitivului de ataşare

Делови потребни за овај поступак:

Suport stabilizator1
Șurub de fixare (5/16 × ¾")2
Contrapiuliţă (5/16")4
Șurub cu autofiletare (5/16 × ¾")2
Șurub (5/16 × 1")2
Cadru de pivotare 1
Ştift în formă de agrafă 2
Tijă 2
Şaibă 2
  1. Îndepărtaţi cele 2 şuruburi, 2 piuliţe şi suportul pentru dispozitivul de cuplare existente de la partea inferioară a apărătorii pentru motor (Слика 13).

    g308798
  2. Montați suport pentru stabilizator la apărătoarea pentru motor folosind 2 șuruburi de fixare (5/16 × ¾") și 2 contrapiulițe (5/16") așa cum se arată în Слика 14.

    g308799
  3. Scoateți cele 2 șuruburi cu autofiletare existente din partea de jos a cadrului mașinii (Слика 16).

  4. Fixați ușor cadrul pivotant la cadrul mașinii utilizând 2 șuruburi (5/16 × 1") și 2 piulițe (5/16") așa cum se arată în Слика 15.

    g302477
  5. Poziționați cadrul de pivotare în sus și fixați-l la partea inferioară a cadrului mașinii folosind 2 șuruburi cu autofiletare (5/16 × ¾") așa cum se arată în Слика 16.

    g308797
  6. Strângeți cele 2 șuruburi (5/16 × 1") și 2 contrapiulițe (5/16") așa cum se arată în Слика 15.

  7. Montați capătul îndoit și evazat al unei tije în fanta de blocare din partea stângă a cadrului mașinii și deplasați tija în spate pentru a o așeza în cadru (Слика 17).

    Note: Repetați acest pas pe partea dreaptă a mașinii.

    g308335
  8. Introduceți capetele îndoite ale tijelor în elementul de montare a dispozitivului de ataşare, așa cum se arată în Слика 17 și fixați capătul fiecărei tije cu o șaibă și un știft în formă de agrafă.

Montarea tijei de blocare

Делови потребни за овај поступак:

Tijă de blocare1
Ştift în formă de agrafă1

Montați tija de blocare cu un știft în formă de agrafă (Слика 18).

g201213

Asamblarea părții superioare a sistemului de colectare

Делови потребни за овај поступак:

Parte superioară a sistemului de colectare1
Ecran sistem de colectare1
Ştift în formă de agrafă2
  1. Întoarceți partea superioară a sistemului de colectare.

  2. Instalați ecranul așa cum se arată în Слика 19 și asigurați-vă că este înclinat în jos, spre sacii pentru colectare.

    Note: Asigurați-vă că ecranele sunt fixate la locul lor și că proeminențele sunt fixate în partea superioară a sistemului de colectare.

    g201881

Montarea părții superioare a sistemului de colectare

Делови потребни за овај поступак:

Sac pentru iarbă2
  1. Montați partea superioară a sistemului de colectare la cadrul sistemului de colectare.

    Note: Sistemul de colectare poate arăta diferit față de cel din imagine.

  2. Glisați suporții peste tijele de pe cadrul sistemului de colectare și montați cuiul spintecat circular în orificiul din tija din dreapta (Слика 20).

  3. Rotiți în jos capota sistemului de colectare, în poziția de funcționare.

    Note: Pentru a îndepărta cuiul spintecat circular, continuați să îl rotiți în aceeași direcție în care este montat.

    g016265
  4. Ridicați partea superioară a sistemului de colectare și montați sacii prin glisarea cârligelor cadrului sacului pe suporții de fixare (Слика 21).

    g300378
  5. Coborâți partea superioară a sistemului de colectare pe saci (Слика 22).

    g033030
  6. Fixați capota cu elementul de fixare (Слика 22).

Montarea ansamblului suflantei

Делови потребни за овај поступак:

Ansamblu suflantă1

Упозорење

O deschidere de evacuare neacoperită ar putea permite mașinii de tuns iarba să proiecteze obiecte către operator sau trecători, cauzând răniri grave. De asemenea, poate apărea contactul cu lama.

  • Nu utilizați niciodată mașina de tuns iarba fără o placă de acoperire, o placă de mulcire sau un jgheab pentru evacuarea ierbii și un dispozitiv de adunat iarbă.

  • Asigurați-vă că deflectorul pentru iarbă este montat atunci când scoateți jgheabul pentru evacuarea ierbii și dispozitivul de adunat iarbă.

Important: Montați jgheabul de evacuare laterală atunci când îndepărtați sistemul de colectare și suflanta.

Important: Păstrați toate elementele de fixare și jgheabul de evacuare laterală.

  1. Dacă este necesar, montați cureaua pe fulia suflantei (Слика 25).

  2. Introduceți fusul de basculare al suflantei în suportul suflantei și rotiți ansamblul suflantei spre interior, spre mașină (Слика 23).

    Note: Ansamblul suflantei trebuie să se blocheze automat, așa cum se arată în Слика 24.

    g201514
    g201893

Montarea curelei suflantei și a capacului sistemului de colectare cu acționare electrică

Делови потребни за овај поступак:

Capac sistem de colectare cu acționare electrică1
Curea suflantă1
  1. Montați cureaua în jurul fuliei suflantei (Слика 25 și Слика 26); consultați Montarea ansamblului suflantei.

    Utilizați următoarea curea în funcție de dimensiunea punții mașinii de tuns iarba:

    Punte mașină de tuns iarba de 122 cmPunte mașină de tuns iarba de 137 cmPunte mașină de tuns iarba de 152 cm
    Nr. piesă Toro 127-0074Nr. piesă Toro 127-0075Nr. piesă Toro 127-0076
    g201516
    g201513
  2. Asigurați-vă că cureaua rămâne aliniată cu fulia suflantei în timp ce montați ansamblul suflantei.

  3. Trageți fulia de ghidare cu arc departe de tija cu arc fix și amplasați cureaua în jurul fuliei punții mașinii de tuns iarba (Слика 26).

    Note: Asigurați-vă că cureaua este amplasată corect în jurul fuliei suflantei.

  4. Amplasați cureaua în jurul fuliei de acționare, așa cum este ilustrat în Слика 25 și Слика 26.

  5. Montați capacul sistemului de colectare cu acționare electrică peste capacul curelei și fixați-l prin strângerea butonului (Слика 27).

    g201515

Montarea tuburilor de evacuare

Делови потребни за овај поступак:

Tub superior 1
Șurub (¼ × ¾") 2
Şaibă(¼")2
Contrapiuliţă (¼") 2
Tub inferior 1

Important: Asigurați-vă că puntea mașinii de tuns iarba este în poziția cea mai joasă pentru înălțimea de tăiere înainte de a monta tuburile de evacuare.

Note: Nu uitați să montați deflectorul pentru iarbă când îndepărtați sistemul de colectare de la mașina de tuns iarba.

  1. Decuplați priza de putere și cuplați frâna de parcare.

  2. Opriţi motorul şi scoateţi cheia.

  3. Coborâți puntea mașinii de tuns iarba până la cea mai joasă poziție a înălțimii de tăiere.

  4. Îndepărtați sacii pentru a vedea tubul de sub capotă.

  5. Coborâți și blocați capota.

  6. Utilizați ambele elemente de fixare pentru a atașa tubul inferior la ansamblul suflantei (Слика 28).

    Note: Asigurați-vă că canelura din tubul inferior este în partea de jos când este montat (Слика 30).

    g018444
  7. Notați unde sunt montate cele 2 șuruburi de la tubul superior.

    Note: Orificiul din apropierea vârfurilor de săgeți turnate nu va fi folosit.

  8. Scoateți cele 2 șuruburi de la capătul inferior al tubului superior.

  9. Utilizați cele 2 orificii ca șablon pentru tubul inferior.

    Note: Păstrați elementele de fixare.

  10. Introduceți capătul superior (fără orificii) al tubului superior prin elementul de etanșare al tubului din capotă împingând tubul până când intră în contact cu interiorul capotei.

  11. Trageți ușor tubul superior, astfel încât elementul de etanșare se extinde în exterior și peste tubul inferior (Слика 29).

    g018440
  12. Aliniați orificiile superioare ale tubului pentru a se potrivi cu adânciturile de pe suprafața tubului inferior.

    Note: Asigurați-vă că profilul lateral apare așa cum se arată în Слика 30.

    Note: Nu folosiți orificiul deschis de lângă vârfurile săgeților turnate.

    g020776
  13. Folosind orificiile existente în tubul superior ca șablon, efectuați 2 orificii cu diametrul de 6,5 mm prin adânciturile de pe tubul inferior (Слика 31).

    g018439
  14. Îndepărtați tuburile superioare și inferioare de la mașină.

  15. Glisați tuburile împreună și aliniați orificiile.

  16. Montați șaibele (¼") la șuruburi (Слика 31).

  17. Folosind o cheie hexagonală, montați șuruburile (¼ × ¾") și șaibele (¼") din interiorul tubului inferior și prin orificiile existente în tubul superior (Слика 31).

  18. Fixați tuburile împreună cu piulițele (¼") așa cum se arată în Слика 31.

  19. Introduceți tubul de evacuare superior prin elementul de etanșare al tubului din capotă.

  20. Trageți ușor tubul superior, astfel încât elementul de etanșare să se extindă în exterior și peste ansamblul suflantei (Слика 29).

  21. Utilizați ambele elemente de fixare pentru a atașa tubul inferior la ansamblul suflantei (Слика 28).

Рад

Упозорење

Pentru a evita vătămările corporale, urmați aceste proceduri:

  • Familiarizați-vă cu toate instrucțiunile de operare și siguranță din Manualul operatorului mașinii de tuns iarba înainte de a utiliza acest dispozitiv de atașare.

  • Nu îndepărtați niciodată tubul de evacuare, sacii, partea superioară a sistemului de colectare sau jgheabul în timp ce este pornit motorul.

  • Opriți întotdeauna motorul și așteptați ca toate piesele în mișcare să se oprească înainte de a îndepărta un obstacol din sistemul de colectare.

  • Nu efectuați niciodată lucrări de întreținere sau reparații în timp ce este pornit motorul.

Упозорење

Fără să fie montate deflectorul pentru iarbă, tuburile sistemului de colectare sau ansamblu complet al sistemului de colectare, dumneavoastră și cei din jur sunteți expuși contactului cu lama și reziduuri proiectate. Contactul cu lama (lamele) rotative ale mașinii de tuns iarba și reziduurile proiectate va cauza vătămări sau deces.

  • Montați întotdeauna deflectorul de iarbă când scoateți sistemul de colectare și comutați la modul de descărcare laterală.

  • Dacă deflectorul pentru iarbă este deteriorat, înlocuiți-l imediat. Deflectorul de iarbă direcționează materialul în jos, spre gazon.

  • Nu vă sprijiniți niciodată mâinile sau picioarele sub mașina de tuns iarba.

  • Nu încercați niciodată să curățați zona de descărcare sau lamele mașinii de tuns iarba decât dacă comutați priza de putere în poziție oprire și rotiți cheia de contact în poziția de oprire. De asemenea, scoateți cheia și deconectați firul de la bujie (bujii).

  • Opriți motorul înainte de a desfunda jgheabul de evacuare.

Golirea sacilor pentru iarbă

Опасност

Resturile, cum ar fi frunzele, iarba sau tufișurile pot lua foc. Un incendiu în zona motorului poate provoca vătămări corporale și daune materiale.

  • Aveți grijă să nu se acumuleze resturi în zona motorului și a tobei de eșapament.

  • Aveți grijă când deschideți capacul sistemului de colectare pentru a împiedica resturile să cadă în zona motorului și a tobei de eșapament.

  • Înainte de depozitare, lăsaţi mașina să se răcească.

Aveți grijă când ridicați sau manipulați un sac pentru iarbă plin. Pentru a goli sacul pentru iarbă:

  1. Parcați maşina pe o suprafaţă plană și decuplați comutatorul de comandă pentru lamă.

  2. Deplasați în exterior manetele de control al mișcării până în poziția neutră, opriți motorul, scoateți cheia de contact, acționați frâna de parcare și așteptați oprirea tuturor pieselor mobile înainte de a părăsi poziția de operare.

  3. Deschideți (ridicați) partea superioară a sistemului de colectare (Слика 32).

    g005758
  4. Comprimați reziduurile în saci. Ridicați sacul cu ambele mâini și desprindeți-l din suportul de fixare. Goliți sacul. Repetați procedura pentru celălalt sac.

    g300218
    g300217
  5. Montați sacii prin glisarea cârligelor cadrului sacului pe suporții de fixare.

  6. Coborâți partea superioară a sistemului de colectare pe saci.

Eliminarea obstrucțiilor din sistemul de colectare

Упозорење

În timpul utilizării sistemului de colectare, suflanta se rotește şi poate tăia sau răni mâinile şi degetele.

  • Înainte de reglarea, curăţarea, repararea şi inspectarea suflantei şi înainte de desfundarea jgheabului, opriţi motorul şi aşteptaţi oprirea tuturor pieselor mobile. Scoateţi cheia.

  • Utilizaţi un băţ sau un obiect similar şi nu mâinile pentru a elimina obstrucţiile din suflantă și tub.

  • Ţineţi-vă faţa, mâinile, picioarele şi alte părţi ale corpului, precum şi hainele, la distanţă de componentele mascate, mobile sau rotative.

  1. Parcați maşina pe o suprafaţă plană și decuplați comutatorul de comandă pentru lamă.

  2. Deplasați în exterior manetele de control al mișcării până în poziția neutră, opriți motorul, scoateți cheia de contact, acționați frâna de parcare și așteptați oprirea tuturor pieselor mobile înainte de a părăsi poziția de operare.

  3. Verificați sacii pentru iarbă și goliți-i dacă sunt plini.

  4. Demontați și separați tubul de evacuare și jgheabul de la partea superioară a sistemului de colectare și de la mașina de tuns iarba. Folosind un băț sau un obiect similar, îndepărtați cu atenție obstrucțiile din mașina de tuns iarba, tubul de evacuare, jgheab și partea superioară a sistemului de colectare.

  5. După ce ați îndepărtat obstrucția, montați sistemul de colectare complet și reluați operarea.

Îndepărtarea sistemului de colectare

Пажња

Neîndepărtarea greutăților frontale ale sistemului de colectare și operarea mașinii fără sistemul de colectare poate cauza instabilitate, ceea ce poate duce la pierderea controlului.

  • Îndepărtați întotdeauna greutățile frontale atunci când îndepărtați sistemul de colectare.

  • Nu utilizați niciodată mașina fără sistemul de colectare și cu greutățile din față montate.

Puteți scoate sistemul de colectare repetând în ordine inversă acțiunile de configurare pentru toate seturile montate. Dacă sunt montate greutăți, îndepărtați întotdeauna greutățile frontale atunci când îndepărtați sistemul de colectare.

Note: Este necesar să îndepărtați deflectorul de separare numai atunci când montați un set de mulcire.

Оперативне напомене

Recomandări pentru colectare

Reamintirea dimensiunilor mașinii cu dispozitivul de atașare

Rețineți că mașina este mai lungă și mai lată cu acest dispozitiv de atașare montat. Prin viraje prea strânse în locuri înguste, puteți deteriora dispozitivul de atașare.

Finisare

Finisați întotdeauna cu partea stângă a mașinii de tuns iarba. Nu finisați cu partea dreaptă a mașinii de tuns iarba, deoarece ați putea deteriora jgheabul pentru sistemul de colectare și tubul de evacuare.

Înălțime de tăiere

Nu setați înălțimea de tăiere a mașinii de tuns iarba prea mică, deoarece iarba lungă care înconjoară mașina poate împiedica aerul să pătrundă sub mașina de tuns iarba și să intre în sistemul de colectare. Dacă nu pătrunde suficient aer sub mașina de tuns iarba, sistemul de colectare se va bloca.

Frecvența de tăiere

Tundeți des iarba, mai ales atunci când crește rapid. Va trebui să tundeți iarba de două ori în cazul în care crește excesiv.

Tehnică de tăiere

Pentru un aspect optim al gazonului, asigurați-vă că suprapuneți ușor mașina de tuns iarba pe zona tunsă anterior. Acest lucru ajută la reducerea sarcinii motorului și reduce riscul de a astupa jgheabul și tubul de evacuare.

Viteză de colectare

De cele mai multe ori veți colecta cu accelerația mașinii de tuns iarba în poziția RAPID și veți conduce la o viteză normală. Cu toate acestea, în iarba extrem de uscată și cu mult praf, este posibil să fie necesar să reduceți ușor accelerația și să creșteți viteza de deplasare a mașinii de tuns iarba. Sistemul de colectare se poate bloca dacă conduceți prea repede și turația motorului este prea mică. Pe teren înclinat, poate fi necesar să reduceți viteza de deplasare a mașinii de tuns iarba. Acest lucru ajută la menținerea turației motorului și a eficienței colectării. Tundeți iarba la vale ori de câte ori este posibil.

Пажња

Pe măsură ce se umple sistemul de colectare, se adaugă greutate suplimentară în spatele mașinii. Dacă opriți și porniți brusc pe teren înclinat, puteți pierde controlul direcției sau mașina se poate răsturna.

  • Nu porniți sau opriți brusc atunci când urcați sau coborâți panta. Evitați pornirile în rampă.

  • Dacă opriți mașina când vă deplasați în rampă, decuplați comanda lamei. Apoi deplasați-vă cu spatele în pantă folosind o viteză mică.

  • Evitați virajele bruște sau schimbările rapide de viteză pe teren înclinat.

  • Nu utilizați niciodată mașina fără sistemul de colectare și cu greutățile din față montate.

Colectarea ierbii lungi

Iarba excesiv de lungă este grea și este posibil să nu fie propulsată complet în sacii pentru iarbă. Dacă se întâmplă acest lucru, tubul și jgheabul de evacuare se pot bloca. Pentru a evita blocarea sistemului de colectare, tundeți iarba la o înălțime de tăiere mare, apoi coborâți mașina la înălțimea de tăiere normală și repetați procesul de tundere.

Colectarea ierbii umede

Încercați întotdeauna să tăiați iarba când este uscată, deoarece gazonul dumneavoastră va avea un aspect îngrijit. Dacă trebuie să tundeți iarba umedă, utilizați funcția convențională de descărcare laterală a mașinii de tuns iarba. Câteva ore mai târziu, când resturile de iarbă sunt uscate, montați sistemul de colectare complet și aspirați iarba tăiată.

Semne de colmatare

Pe măsură ce colectați, o cantitate mică de iarbă tăiată este suflată în mod normal din partea din față a mașinii de tuns iarba. O cantitate excesivă de resturi de iarbă suflate indică faptul că sacii sunt plini sau că sistemul este blocat.

Одржавање

Note: Determinaţi partea stângă şi dreaptă a maşinii din poziţia de operare normală.

Препоручени распоред(и) одржавања

Интервал сервисног одржавањаПоступак одржавања
Након првих 8 сати
  • Verificați cureaua suflantei.
  • Verificați sistemul de colectare.
  • Након сваке употребе
  • Curățați ecranul capotei.
  • Curățați sistemul de colectare.
  • Сваких 25 сати
  • Verificați cureaua suflantei.
  • Сваких 100 сати
  • Verificați sistemul de colectare.
  • Упозорење

    Dacă lăsați cheia în contact, cineva poate porni în mod accidental motorul și vă poate răni pe dumneavoastră sau alți trecători.

    Scoateți cheia și deconectați cablurile de la bujie înainte de a efectua orice lucrare de întreținere. Amplasați cablul deoparte, astfel încât să nu intre în contact accidental cu bujia.

    Упозорење

    Motoarele se pot încălzi atunci când funcționează. Contactul cu suprafețele fierbinți poate cauza arsuri grave.

    Lăsați să se răcească motorul, în special toba de eșapament, înainte de a le atinge.

    Упозорење

    Resturile, cum ar fi frunzele, iarba sau tufișurile pot lua foc. Un incendiu în zona motorului poate provoca vătămări corporale și daune materiale.

    • Aveți grijă să nu se acumuleze resturi în zona motorului și a tobei de eșapament.

    • Aveți grijă când deschideți capacul sistemului de colectare pentru a împiedica resturile să cadă în zona motorului și a tobei de eșapament.

    • Înainte de depozitare, lăsaţi mașina să se răcească.

    Pregătirea pentru întreţinere

    Efectuați următorii pași înainte de a efectua lucrările de întreținere a mașinii:

    1. Parcați maşina pe o suprafaţă uniformă.

    2. Decuplați priza de putere, deplasați manetele de control al mișcării în poziția NEUTRă - BLOCARE și cuplați frâna de parcare.

    3. Opriţi motorul şi scoateţi cheia.

    4. Curățați mașina de tuns iarba de orice resturi de pe punte sau partea din spate, pentru a ușura întreținerea.

    Curățarea ecranului capotei

    Интервал сервисног одржавањаПоступак одржавања
    Након сваке употребе
  • Curățați ecranul capotei.
    1. Deschideți capota sistemului de colectare.

    2. Curățați reziduurile de pe ecran.

    3. Închideți capota sistemului de colectare.

    Curățarea sistemului de colectare și a sacilor

    Интервал сервисног одржавањаПоступак одржавања
    Након сваке употребе
  • Curățați sistemul de colectare.
    1. Spălați interiorul și exteriorul capotei sistemului de colectare, sacii, tubul și partea inferioară a mașinii de tuns iarba.

      Note: Utilizați un detergent delicat pentru autovehicule pentru a îndepărta murdăria.

    2. Asigurați-vă că îndepărtați iarba colmatată de pe toate piesele.

    3. După spălarea tuturor pieselor, lăsați-le să se usuce bine.

    Note: Cu toate piesele montate, porniți și rulați mașina timp de un minut pentru a ajuta la uscare.

    Verificarea curelei suflantei

    Интервал сервисног одржавањаПоступак одржавања
    Након првих 8 сати
  • Verificați cureaua suflantei.
  • Сваких 25 сати
  • Verificați cureaua suflantei.
  • Verificați curelele pentru a descoperi eventuale fisuri, margini uzate, urme de arsuri sau orice alte deteriorări. Înlocuiţi curelele deteriorate.

    Înlocuirea curelei suflantei

    1. Îndepărtați capacul din plastic al curelei.

    2. Trageți în spate fulia de ghidare cu arc pentru a detensiona cureaua (Слика 35).

      g202246
    3. Scoateți cureaua existentă a sistemului de colectare de pe fulia punții mașinii de tuns iarba.

    4. Îndepărtați suflanta de la puntea mașinii de tuns iarba.

    5. Scoateți cureaua existentă a sistemului de colectare de pe fuliile suflantei.

    6. Montați cureaua nouă în jurul fuliilor suflantei (Слика 35).

    7. Montați suflanta pe suportul său.

    8. Montați noua curea în jurul fuliei punții mașinii de tuns iarba (Слика 35).

    9. Trageți în spate fulia de ghidare cu arc și montați cureaua pe aceasta (Слика 35).

    Verificarea sistemului de colectare

    Интервал сервисног одржавањаПоступак одржавања
    Након првих 8 сати
  • Verificați sistemul de colectare.
  • Сваких 100 сати
  • Verificați sistemul de colectare.
    1. Verificați tubul superior, tubul inferior, capota sistemului de colectare și ansamblul suflantei.

      Note: Înlocuiți aceste piese dacă sunt fisurate sau rupte.

    2. Verificați sacii, cadrul sistemului de colectare și ecranul.

      Note: Înlocuiți orice piesă care este fisurată sau ruptă.

    3. Strângeți toate piulițele și șuruburile.

    Verificarea lamelor mașinii de tuns iarba

    1. Verificați lamele mașinii de tuns iarba în mod regulat și ori de câte ori o lamă lovește un obiect străin.

    2. Dacă lamele sunt uzate sau deteriorate, montați lame noi; consultați Manualul operatorului mașinii pentru instrucțiuni cu privire la întreținerea completă a lamelor.

    Складиштење

    Depozitarea sistemului de colectare

    1. Curățați sistemul de colectare; consultaţi Curăţarea sistemului de colectare.

    2. Verificați dacă există deteriorări ale sistemului de colectare; consultați Verificarea sistemului de colectare.

    3. Asigurați-vă că sacii pentru iarbă sunt goi și bine uscați.

    4. Păstrați sistemul de colectare într-un loc curat și uscat, ferit de lumina directă a soarelui. Acest lucru protejează piesele din plastic și prelungește durata de viață a sistemului de colectare. Dacă trebuie să depozitați sistemul de colectare la exterior, acoperiți-l cu o husă rezistentă la intemperii.

    Решавање проблема

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Există vibrații anormale.
    1. Lama (lamele) de tăiere este (sunt) îndoită/e sau nu este (sunt) echilibrată/e.
    2. Șurubul pentru montarea lamei este slăbit.
    3. O fulie a suflantei este slăbită sau un ansamblu de fulie este slăbit.
    4. Cureaua sistemului de colectare este uzată.
    5. Lama (lamele) suflantei este (sunt) îndoită/e sau nu este (sunt) echilibrată/e.
    1. Instalați noi lame de tăiere.
    2. Strângeți șurubul pentru montarea lamei.
    3. Strângeți fuliile corespunzătoare.
    4. Înlocuiți cureaua.
    5. Contactaţi un centru de service autorizat.
    Performanță redusă de colectare
    1. Turația motorului este prea mică.
    2. Ecranul din capota sistemului de colectare este colmatat.
    3. Cureaua sistemului de colectare este slăbită.
    4. Un tub sau suflanta sunt colmatate.
    5. Sacii sunt plini.
    1. Operați întotdeauna motorul la accelerație maximă.
    2. Îndepărtați de pe ecran reziduurile, resturile de frunze sau iarbă.
    3. Înlocuiți cureaua sistemului de colectare.
    4. Localizați și îndepărtați reziduurile blocate.
    5. Goliți buncărul de alimentare.
    Suflanta și tuburile se colmatează prea des.
    1. Sacii sunt prea plini.
    2. Turația motorului este prea mică.
    3. Iarba este prea udă.
    4. Iarba este prea lungă.
    5. Ecranul din capota sistemului de colectare este colmatat.
    6. Viteza de deplasare este prea mare.
    7. Cureaua sistemului de colectare este uzată.
    1. Goliți mai frecvent.
    2. Operați întotdeauna motorul la accelerație maximă.
    3. Tundeți iarba atunci când este uscată.
    4. Tăiați maxim 51 - 76 mm sau ⅓ din înălțimea ierbii, oricare dintre acestea este mai mică.
    5. Îndepărtați de pe ecran reziduurile, resturile de frunze sau iarbă.
    6. Conduceți mai încet la accelerație maximă.
    7. Înlocuiți cureaua.
    Proiectare de reziduuri
    1. Sacii sunt prea plini.
    2. Viteza de deplasare este prea mare.
    3. Nu este asigurată planeitatea punții mașinii de tuns iarba.
    1. Goliți mai frecvent.
    2. Conduceți mașina cu viteză redusă în timp ce motorul funcționează la accelerație maximă.
    3. Consultați Manualul operatorului mașinii pentru asigurarea planeității punții mașinii de tuns iarba.
    Rotorul suflantei nu se rotește liber.
    1. Suflanta este colmatată.
    2. Rotorul nu este aliniat.
    1. Îndepărtați reziduurile, resturile de frunze sau iarbă de pe rotorul suflantei.
    2. Contactaţi un centru de service autorizat.