Εισαγωγή

Διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο για να ενημερωθείτε για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του προϊόντος σας. Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το εγχειρίδιο έχουν σκοπό να βοηθήσουν εσάς και τους υπόλοιπους στην αποφυγή τραυματισμών και πρόκλησης ζημιών στο προϊόν. Παρόλο που η Toro σχεδιάζει και παράγει ασφαλή προϊόντα, είστε υπεύθυνοι για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του προϊόντος.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την Toro στη διεύθυνση www.toro.com για εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την ασφάλεια και τη λειτουργία των προϊόντων ή πληροφορίες για παρελκόμενα, ή για να βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο και να καταχωρίσετε το προϊόν σας.

Για σέρβις, γνήσια ανταλλακτικά Toro ή πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή την Εξυπηρέτηση Πελατών της Toro αναφέροντας τον αριθμό μοντέλου και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος σας. Στο Σχήμα 1 παρουσιάζεται η θέση στην οποία θα βρείτε την ετικέτα με το μοντέλο και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος.

Note: Το παρόν προϊόν είναι σε συμμόρφωση με όλες τις σχετικές Ευρωπαϊκές οδηγίες. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στη Δήλωση Ενσωμάτωσης στο πίσω μέρος του παρόντος εγχειριδίου.Καθορίστε την αριστερή και δεξιά πλευρά του μηχανήματος από την κανονική θέση λειτουργίας.

g028037

Προειδοποίηση

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Προειδοποίηση Πρότασης 65

Η χρήση του προϊόντος αυτού μπορεί να σας εκθέσει σε χημικές ουσίες οι οποίες, σύμφωνα με την Πολιτεία της Καλιφόρνια, είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο, γενετικές ανωμαλίες ή άλλες βλάβες στη διαδικασία αναπαραγωγής.

Ασφάλεια

Η εσφαλμένη χρήση ή συντήρηση από τον χειριστή ή ιδιοκτήτη μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό. Για να μειώσετε τις πιθανότητες τραυματισμού, ακολουθείτε τις παρούσες οδηγίες για την ασφάλεια και δίνετε πάντα προσοχή στο προειδοποιητικό σύμβολο, το οποίο συνοδεύει οδηγίες για την προσωπική ασφάλεια με τις ενδείξεις Προσοχή, Προειδοποίηση ή Κίνδυνος. Η μη συμμόρφωση με αυτές τις οδηγίες μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες ή θάνατο.

Διαβάστε επίσης τις οδηγίες ασφάλειας και χειρισμού στο Εγχειρίδιο Χειριστή του μηχανήματος.

  • Μην κατευθύνετε τον ψεκαστήρα χειρός σε ανθρώπους ή ζώα. Τα υγρά υπό υψηλή πίεση μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα και να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό, με πιθανό επακόλουθο ακρωτηριασμό ή θάνατο. Τα καυτά υγρά και οι χημικές ουσίες μπορούν επίσης να προκαλέσουν εγκαύματα ή τραυματισμούς. Εάν οποιοδήποτε μέρος του σώματος έρθει σε επαφή με το ρεύμα ψεκασμού, συμβουλευτείτε αμέσως ιατρό που είναι εξοικειωμένος με τραυματισμούς από διείσδυση υγρών.

  • Μην βάζετε το χέρι σας ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σας μπροστά από το ακροφύσιο ψεκασμού.

  • Μην αφήνετε τον εξοπλισμό υπό πίεση όταν απουσιάζετε.

  • Μην χρησιμοποιείτε τον ψεκαστήρα χειρός, εάν ο εύκαμπτος σωλήνας, η ασφάλεια της σκανδάλης, το ακροφύσιο ή οποιοδήποτε άλλο εξάρτημα έχει φθαρεί ή λείπει.

  • Μην χρησιμοποιείτε τον ψεκαστήρα χειρός, εάν υπάρχουν διαρροές σε εύκαμπτους σωλήνες, συνδέσμους ή άλλα εξαρτήματα.

  • Μην ψεκάζετε κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

  • Μην οδηγείτε ενώ ψεκάζετε με ψεκαστήρα χειρός.

  • Φοράτε λαστιχένια γάντια, γυαλιά ασφαλείας και ολόσωμη προστατευτική φόρμα όταν ψεκάζετε χημικές ουσίες με τον ψεκαστήρα χειρός.

  • Οι κεραυνοί μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο. Σε περίπτωση που παρατηρούνται κεραυνοί ή ακούγονται βροντές στην περιοχή, μην θέτετε το μηχάνημα σε λειτουργία , αλλά αναζητήστε προφυλαγμένο χώρο.

Προσοχή

Οι χημικές ουσίες είναι επικίνδυνες και μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό.

  • Προτού χειριστείτε χημικές ουσίες διαβάζετε τις οδηγίες στις ετικέτες τους και ακολουθείτε όλες τις υποδείξεις και προφυλάξεις του κατασκευαστή.

  • Κρατάτε τις χημικές ουσίες μακριά από την επιδερμίδα σας. Σε περίπτωση επαφής, πλύνετε σχολαστικά την αντίστοιχη περιοχή με σαπούνι και καθαρό νερό.

  • Φοράτε προστατευτικά γυαλιά και όποια άλλα μέσα ατομικής προστασίας προτείνει ο κατασκευαστής των χημικών ουσιών.

Αυτοκόλλητα ασφαλείας και οδηγιών

Graphic

Οι ετικέτες προειδοποίησης και οδηγιών ασφάλειας είναι εύκολα αναγνώσιμες από τον χειριστή και βρίσκονται κοντά σε κάθε πηγή δυνητικού κινδύνου. ντικαθιστάτε τις τυχόν φθαρμένες ή αποκολλημένες ετικέτες.

decal127-3953

Συναρμολόγηση

Υλικά παρεχόμενα από τον πελάτη:

  • Στεγανωτικό σπειρωμάτων PTFE (ταινία ή πάστα)

  • Λιπαντικό μη πετρελαϊκής βάσης, όπως φυτικό έλαιο

Προετοιμασία του μηχανήματος

Προειδοποίηση

Η επαφή των ακροδεκτών της μπαταρίας ή μεταλλικών εργαλείων με μεταλλικά εξαρτήματα του μηχανήματος μπορεί να δημιουργήσει βραχυκύκλωμα και να προκληθούν σπινθήρες. Με τη σειρά τους, οι σπινθήρες μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη των αερίων της μπαταρίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικών βλαβών.

  • Όταν αφαιρείτε ή τοποθετείτε την μπαταρία, πρέπει να αποφεύγετε την επαφή των ακροδεκτών της με μεταλλικά μέρη του ελκυστήρα.

  • Πρέπει, επίσης, να αποφεύγετε τη δημιουργία βραχυκυκλώματος μεταξύ των ακροδεκτών της μπαταρίας και μεταλλικών μερών του μηχανήματος.

Προειδοποίηση

Η μη ορθή δρομολόγηση των καλωδίων της μπαταρίας ενδέχεται να προκαλέσει ζημιά στο μηχάνημα και τα καλώδια, καθώς και σπινθήρες. Με τη σειρά τους, οι σπινθήρες μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη των αερίων της μπαταρίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικών βλαβών.

  • ποσυνδέετε πάντα το αρνητικό (μαύρο) καλώδιο της μπαταρίας πριν αποσυνδέσετε το θετικό (κόκκινο) καλώδιο.

  • Συνδέετε πάντα το θετικό (κόκκινο) καλώδιο της μπαταρίας πριν συνδέσετε το αρνητικό (μαύρο) καλώδιο.

  1. Εάν είναι εγκατεστημένη στο μηχάνημα η προαιρετική δεξαμενή έκπλυσης, αδειάστε το περιεχόμενό της στη δεξαμενή ψεκασμού. Για λεπτομέρειες σχετικά με το κιτ δεξαμενής έκπλυσης, ανατρέξτε στην ενότητα «Λειτουργία του κιτ έκπλυσης» των Οδηγιών Εγκατάστασης.

  2. εβαιωθείτε ότι η δεξαμενή ψεκασμού του μηχανήματος είναι άδεια από κάθε είδους υγρά.

    Note: Εάν η δεξαμενή ψεκασμού προηγουμένως περιείχε χημικά διαλύματα, ξεπλύνετε σχολαστικά τη δεξαμενή και το σύστημα ψεκασμού με καθαρό νερό. Για οδηγίες, ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή του μηχανήματος.

  3. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, βάλτε χειρόφρενο, απενεργοποιήστε την αντλία ψεκασμού, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί από τον διακόπτη της μίζας.

  4. ποσυνδέστε το αρνητικό καλώδιο της μπαταρίας από τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας. νατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή.

  5. ποσυνδέστε το θετικό καλώδιο της μπαταρίας από τον θετικό πόλο της μπαταρίας. νατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή.

φαίρεση της δεξαμενής έκπλυσης και μετακίνηση της δεξαμενής ψεκασμού

Οχήματα ψεκασμού χλοοτάπητα Multi Pro 5800 με εγκατεστημένο το κιτ προαιρετικής δεξαμενής έκπλυσης

φαίρεση της δεξαμενής έκπλυσης

  1. Στο επάνω μέρος της δεξαμενής έκπλυσης, αφαιρέστε την περόνη συγκράτησης που στερεώνει τον σπαρωτό σύνδεσμο 90° του εύκαμπτου σωλήνα αναρρόφησης στο περίβλημα του φίλτρου πλέγματος αναρρόφησης και, κατόπιν, απομακρύνετε τον σπαρωτό σύνδεσμο από το περίβλημα (Σχήμα 2).

    g206490
  2. φαιρέστε τον σύνδεσμο 90° από το περίβλημα του φίλτρου πλέγματος αναρρόφησης (Σχήμα 2).

  3. Στο κάτω μέρος της δεξαμενής έκπλυσης, αφαιρέστε την περόνη συγκράτησης που στερεώνει τον σύνδεσμο 90° του εύκαμπτου σωλήνα παροχής στο ρακόρ δεξαμενών (Σχήμα 3).

    g244766
  4. φαιρέστε τον σύνδεσμο 90° από το ρακόρ δεξαμενών (Σχήμα 3).

  5. φαιρέστε τα 2 μπουλόνια, τις 4 ροδέλες και τα 2 φλαντζωτά παξιμάδια ασφάλισης που στερεώνουν τους 2 βραχίονες στερέωσης της δεξαμενής έκπλυσης στη βάση της βαλβίδας και, κατόπιν, αφαιρέστε τους βραχίονες στερέωσης (Σχήμα 4).

    g244764
  6. φαιρέστε τη δεξαμενή έκπλυσης από το μηχάνημα (Σχήμα 5).

    g244765

Μετακίνηση της δεξαμενής ψεκασμού

g244767
  1. Χαλαρώστε τα 4 φλαντζωτά παξιμάδια ασφάλισης και τα 4 μπουλόνια που στερεώνουν τα μισά τμήματα των ιμάντων πρόσδεσης της δεξαμενής (Σχήμα 7).

    g244763
  2. Μετακινήστε προς τα εμπρός τη δεξαμενή ψεκασμού μέχρι οι ιμάντες πρόσδεσης να ευθυγραμμιστούν στο ίδιο επίπεδο με την τελευταία προς τα πίσω πατούρα της ανάγλυφης εσοχής ιμάντα που είναι διαμορφωμένη στην επιφάνεια της δεξαμενής (Σχήμα 8).

    g244768
  3. Σφίξτε τα 4 φλαντζωτά παξιμάδια ασφάλισης και τα 4 μπουλόνια στο επάνω μέρος των ιμάντων πρόσδεσης, μέχρι οι ιμάντες πρόσδεσης να ευθυγραμμιστούν στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια της δεξαμενής (Σχήμα 7).

Εγκατάσταση του πλαισίου καρουλιού

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Παξιμάδι (¼-20")1
Φλαντζωτό παξιμάδι (5/16-18")5
Φλαντζωτό παξιμάδι (⅜-16")12
Μπουλόνι (⅜-16" x 1")5
Μπουλόνι (¼-20" x ¾")1
Μπουλόνι (⅜-16")2
Μπουλόνι (⅜-16" x 3½")2
Επάνω βραχίονας συγκράτησης1
Στήριγμα κάτω βραχίονα συγκράτησης1
Κάτω βραχίονας συγκράτησης1
υτασφαλιζόμενο μπουλόνι (5/16-18" x 1")1
Μπουλόνι σχήματος «U»1
Μπουλόνι (⅜-16" x 2¼")2
ραχίονας στήριξης ραφιού καρουλιού1
Μπουλόνι-άξονας4
Πλαίσιο ραφιού καρουλιού1
σφαλιστικό παξιμάδι (5/16-18")2
Μπουλόνι (5/16-18" x 1")2
Συστολικός σύνδεσμος μανόμετρου1
Σύνδεσμος1
Μανόμετρο1
  1. Στερεώστε τον επάνω βραχίονα συγκράτησης χρησιμοποιώντας 1 μπουλόνι (¼-20" x ¾"), 1 παξιμάδι (¼-20"), 1 αυτασφαλιζόμενο μπουλόνι (5/16-18" x 1") και 1 φλαντζωτό παξιμάδι (5/16-18"), όπως φαίνεται στο Σχήμα 9.

    g027953
  2. Στερεώστε την πίσω πλευρά του επάνω βραχίονα συγκράτησης χρησιμοποιώντας 1 μπουλόνι σχήματος «U», 1 μπουλόνι (⅜-16" x 1") και 3 φλαντζωτά παξιμάδια (⅜-16"), όπως φαίνεται στο Σχήμα 10.

    g027954

    Note: Σε περίπτωση που μια δεξαμενή έκπλυσης αφαιρέθηκε πριν από την εγκατάσταση του επάνω βραχίονα συγκράτησης, εγκαταστήστε τη δεξαμενή έκπλυσης προτού προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

  3. Στερεώστε τον κάτω βραχίονα συγκράτησης και το στήριγμά του στο πλαίσιο χρησιμοποιώντας 2 μπουλόνια (⅜-16"), 2 μπουλόνια (⅜-16" x 3½") και 4 φλαντζωτά παξιμάδια (⅜-16"), όπως φαίνεται στο Σχήμα 11.

    g027955
  4. Εάν στο μηχάνημά σας υπάρχει εγκατεστημένη η προαιρετική δεξαμενή έκπλυσης, ευθυγραμμίστε τη δεξαμενή με το μηχάνημα όπως φαίνεται στο σχήμα (Σχήμα 12).

    Note: Οδηγίες για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της δεξαμενής έκπλυσης παρέχονται στην ενότητα «Εγκατάσταση της δεξαμενής έκπλυσης».

    g244760
  5. Στερεώστε τον βραχίονα στήριξης ραφιού καρουλιού στον επάνω και τον κάτω βραχίονα συγκράτησης χρησιμοποιώντας 4 μπουλόνια (⅜-16" x 1"), 2 μπουλόνια (⅜-16" x 2¼") και 6 φλαντζωτά παξιμάδια (⅜-16"), όπως φαίνεται στο Σχήμα 13.

    g027956
  6. Εισαγάγετε το πλαίσιο ραφιού καρουλιού στις εγκοπές που υπάρχουν στον βραχίονα στήριξης ραφιού καρουλιού και, κατόπιν, στερεώστε το ράφι χρησιμοποιώντας 4 μπουλόνια-άξονες, 4 φλαντζωτά παξιμάδια (5/16-18"), 2 μπουλόνια (5/16-18" x 1") και 2 ασφαλιστικά παξιμάδια (5/16-18"), όπως φαίνεται στο Σχήμα 14.

    g027957
  7. Εφαρμόστε ταινία PTFE στα σπειρώματα του μανόμετρου και εγκαταστήστε το συγκρότημα μανόμετρου όπως φαίνεται στο Σχήμα 15.

    g027958
  8. Σφίξτε τα μπουλόνια που υπάρχουν στον βραχίονα στήριξης του μανόμετρου επάνω στο πλαίσιο ραφιού καρουλιού.

Συναρμολόγηση της προαιρετικής δεξαμενής έκπλυσης

Οχήματα ψεκασμού χλοοτάπητα Multi Pro 5800 με εγκατεστημένο το κιτ προαιρετικής δεξαμενής έκπλυσης

Εγκατάσταση της δεξαμενής έκπλυσης

  1. Ευθυγραμμίστε τον βραχίονα στερέωσης με τις ανάγλυφες εσοχές που είναι διαμορφωμένες στο επάνω μέρος της δεξαμενής έκπλυσης (Σχήμα 16)

    g244762
  2. Ευθυγραμμίστε την εγκοπή του βραχίονα στερέωσης με την οπή που υπάρχει στη βάση της βαλβίδας (Σχήμα 16).

  3. Συναρμολογήστε χωρίς να σφίξετε τον βραχίονα στερέωσης στη βάση της βαλβίδας (Σχήμα 16) με ένα μπουλόνι (⅜" x 1½"), 2 ροδέλες (⅜") και ένα φλαντζωτό παξιμάδι ασφάλισης (⅜") που αφαιρέσατε στη φαίρεση της δεξαμενής έκπλυσης.

  4. Επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 3 για τον άλλο βραχίονα στερέωσης στην άλλη εσοχή της δεξαμενής έκπλυσης (Σχήμα 16).

  5. Σφίξτε προσεκτικά τα μπουλόνια και τα φλαντζωτά παξιμάδια με το χέρι.

    Important: Η δεξαμενή έκπλυσης πρέπει να έχει εφαρμόσει και στερεωθεί πλήρως, χωρίς όμως οι βραχίονες στερέωσης να παραμορφώνουν ή να στρεβλώνουν τη δεξαμενή

    Note: Όταν γεμίσετε τη δεξαμενή έκπλυσης για πρώτη φορά, ελέγξτε τους βραχίονες στερέωσης και τη δεξαμενή έκπλυσης για τυχόν τζόγους (με το βάρος του νερού η δεξαμενή μπορεί να «κάτσει» ακόμα περισσότερο στο πλαίσιο). Σφίξτε όσα μπουλόνια και φλαντζωτά παξιμάδια ασφάλισης χρειάζεται μέχρι οι βραχίονες στερέωσης να εφαρμόζουν σφιχτά στη δεξαμενή έκπλυσης, χωρίς να την παραμορφώνουν.

Εγκατάσταση του εύκαμπτου σωλήνα αναρρόφησης της δεξαμενής ψεκασμού

  1. Εισαγάγετε τον σπαρωτό σύνδεσμο 90° του εύκαμπτου σωλήνα αναρρόφησης στο περίβλημα του φίλτρου πλέγματος αναρρόφησης, μέχρι ο σύνδεσμος να εφαρμόσει εντελώς στη θέση έδρασής του (Σχήμα 17).

    g244761
  2. Στερεώστε τον σπαρωτό σύνδεσμο 90° στο περίβλημα του φίλτρου πλέγματος αναρρόφησης με την περόνη συγκράτησης (Σχήμα 17).

Συναρμολόγηση του εύκαμπτου σωλήνα παροχής

  1. Ευθυγραμμίστε τον σπαρωτό σύνδεσμο 90° του εύκαμπτου σωλήνα παροχής με το περίβλημα του φίλτρου πλέγματος αναρρόφησης (Σχήμα 18).

    g206490
  2. Στερεώστε τον σπαρωτό σύνδεσμο 90° στο περίβλημα (Σχήμα 18) με την περόνη συγκράτησης που αφαιρέσατε στο βήμα 1 της ενότητας φαίρεση της δεξαμενής έκπλυσης.

Εγκατάσταση του κιβωτίου διακοπτών και του καρουλιού

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Πλεξούδα καλωδίωσης 1
Συγκρότημα κιβωτίου διακοπτών 1
Ωστική ροδέλα 1
Ελατηριωτός δακτύλιος ασφάλισης1
Συγκρότημα καρουλιού 1
Ελατηριωτός πείρος1
Ροδέλα (7/16")4
Φλαντζωτό παξιμάδι (5/16-18")2
Μπουλόνι (5/16-18" x ¼")2
Ροδέλα 1
Φλαντζωτό παξιμάδι (⅜-16")4
Μπουλόνι (⅜-16" x 1")4

Note: Η ασφάλεια για το μοτέρ του καρουλιού βρίσκεται μέσα στο κιβώτιο διακοπτών (Σχήμα 19).

g023422
  1. Ρίξτε την περιστρεφόμενη πλάκα μέσα στην οπή που υπάρχει στη βάση του καρουλιού.

  2. Στην κάτω επιφάνεια του πλαισίου καρουλιού, περάστε την ωστική ροδέλα και τον ελατηριωτό δακτύλιο ασφάλισης στο κατακόρυφο στέλεχος που υπάρχει στην περιστρεφόμενη πλάκα (Σχήμα 20).

    g028032
  3. Στερεώστε το κιβώτιο διακοπτών στην περιστρεφόμενη πλάκα χρησιμοποιώντας 2 μπουλόνια (5/16-18" x ¼") και 2 φλαντζωτά παξιμάδια (5/16-18") όπως φαίνεται στο Σχήμα 21.

    g028033
  4. Στερεώστε την πλεξούδα καλωδίωσης στις πλευρές της περιστρεφόμενης πλάκας χρησιμοποιώντας τα κλιπ που υπάρχουν (Σχήμα 21).

  5. Στερεώστε το καρούλι στην περιστρεφόμενη πλάκα χρησιμοποιώντας 4 μπουλόνια (⅜-16" x 1"), 4 ροδέλες (7/16") και 4 φλαντζωτά παξιμάδια (⅜-16") όπως φαίνεται στο Σχήμα 22.

    Note: Το μοτέρ του καρουλιού θα πρέπει να είναι στραμμένο αντίθετα από την κατεύθυνση του κιβωτίου διακοπτών.

    g023425
  6. Εγκαταστήστε τη ροδέλα και τον ελατηριωτό πείρο στην κάτω επιφάνεια του πλαισίου καρουλιού (Σχήμα 23).

    g028034
  7. Συνδέστε τα υπόλοιπα βύσματα της πλεξούδας καλωδίωσης στις υποδοχές βύσματος του μοτέρ, της πλεξούδας κεντρικής τροφοδοσίας και του κιτ καρουλιού.

Εγκατάσταση της βαλβίδας ελέγχου του καρουλιού

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

αλβίδα ελέγχου1
Ρακόρ «Tαυ» 1
Σφιγκτήρας εύκαμπτου σωλήνα 1
Δεματικά καλωδίων 3
Σφιγκτήρας σωλήνα τύπου R 1
Εύκαμπτος σωλήνας (71")1
Σφιγκτήρας1
Γωνιακός σύνδεσμος 90°1
Σύνδεσμος σωλήνων1
Παξιμάδι (¼-20")1
Φλαντζωτό παξιμάδι (⅜-16")1
Σωλήνας μορφοτροπέα πίεσης1
Μπουλόνι (¼-20" x ¾")1
άση βαλβίδας1
ραχίονας στήριξης βαλβίδας ελέγχου1
Μπουλόνι (6 x 12 mm)4
Ροδέλα (8 mm)4
Μπουλόνι φλαντζωτής κεφαλής (6 x 16 mm)4
Φλαντζωτό παξιμάδι ασφάλισης (6 mm)4

Συναρμολόγηση της βαλβίδας ελέγχου

Οχήματα ψεκασμού χλοοτάπητα Multi Pro 5800 — κατασκευής 2015 και παλαιότερα
  1. ποσυνδέστε το καπάκι και τον σύνδεσμο από τη θύρα του μανόμετρου (Σχήμα 24).

    g028390
  2. Εγκαταστήστε το συγκρότημα βαλβίδας ελέγχου όπως φαίνεται στο Σχήμα 24.

  3. Εγκαταστήστε τον σύνδεσμο στην ανοιχτή θύρα του γωνιακού συνδέσμου 90° (Σχήμα 24 και Σχήμα 37).

    Note: Μπορείτε να απορρίψετε το καπάκι.

  4. Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα παροχής από το καρούλι στη βαλβίδα ελέγχου χρησιμοποιώντας σφιγκτήρα εύκαμπτου σωλήνα (Σχήμα 24).

φαίρεση της βαλβίδας ελέγχου από το μηχάνημα

Οχήματα ψεκασμού χλοοτάπητα Multi Pro 5800 — κατασκευής 2016 και μεταγενέστερα
  1. ποσυνδέστε το βύσμα 3 υποδοχών του μορφοτροπέα πίεσης (Σχήμα 25).

    g033984
  2. φαιρέστε τον φλαντζωτό σφιγκτήρα που στερεώνει τον μορφοτροπέα πίεσης στον σύνδεσμο 90° και, κατόπιν, αφαιρέστε τον μορφοτροπέα, τη φλάντζα και τον φλαντζωτό σφιγκτήρα (Σχήμα 26).

    g033962
  3. φαιρέστε τον φλαντζωτό σφιγκτήρα που στερεώνει τον σύνδεσμο 90° στον σύνδεσμο 90° με εξάρτημα σύνδεσης σωλήνα ανίχνευσης πίεσης και, κατόπιν, αφαιρέστε τον σύνδεσμο 90°, τη φλάντζα και τον φλαντζωτό σφιγκτήρα (Σχήμα 26)

Προετοιμασία της βαλβίδας ελέγχου

Οχήματα ψεκασμού χλοοτάπητα Multi Pro 5800 — κατασκευής 2016 και μεταγενέστερα
  1. Συναρμολογήστε τη βάση της βαλβίδας στη βαλβίδα ελέγχου όπως φαίνεται στη λεπτομέρεια A στο Σχήμα 27.

    g033904
  2. Στερεώστε τη βάση της βαλβίδας στη βαλβίδα ελέγχου με τη βίδα φλαντζωτής κεφαλής (#6) και, κατόπιν, σφίξτε τη βίδα με το χέρι (λεπτομέρεια B στο Σχήμα 27).

  3. Συναρμολογήστε τη βάση της βαλβίδας στον βραχίονα στήριξης της βαλβίδας ελέγχου (Σχήμα 28) χρησιμοποιώντας 4 μπουλόνια (6 x 12 mm) και 4 επίπεδες ροδέλες. Στη συνέχεια, σφίξτε τα μπουλόνια εφαρμόζοντας ροπή 10 έως 12 N·m.

    g033905
  4. Ευθυγραμμίστε τη φλάντζα του ρακόρ «Ταυ» με τη φλάντζα της βαλβίδας ελέγχου όπως φαίνεται στο Σχήμα 29.

    g033906
  5. Στερεώστε χωρίς να σφίξετε το ρακόρ «Ταυ» στη βαλβίδα ελέγχου με μια φλάντζα και έναν φλαντζωτό σφιγκτήρα (Σχήμα 29).

  6. Ευθυγραμμίστε τη φλάντζα του μορφοτροπέα πίεσης με τη φλάντζα του ρακόρ «Ταυ» όπως φαίνεται στο Σχήμα 30.

    g033907
  7. Συναρμολογήστε τον μορφοτροπέα πίεσης στο ρακόρ «Ταυ» με μια φλάντζα και έναν φλαντζωτό σφιγκτήρα και, κατόπιν, σφίξτε τον σφιγκτήρα με το χέρι (Σχήμα 30).

Διάτρηση της βάσης πολλαπλής

Οχήματα ψεκασμού χλοοτάπητα Multi Pro 5800 — κατασκευής 2016 και μεταγενέστερα
  1. Ευθυγραμμίστε τη φλάντζα του ρακόρ «Ταυ» με τη φλάντζα του συνδέσμου 90° με εξάρτημα σύνδεσης σωλήνα ανίχνευσης πίεσης (Σχήμα 31).

    g033916
  2. Συναρμολογήστε χωρίς να σφίξετε το ρακόρ «Ταυ» και τον σύνδεσμο 90° με μια φλάντζα και έναν φλαντζωτό σφιγκτήρα (Σχήμα 31).

    Note: Περιστρέψτε τον βραχίονα στήριξης της βαλβίδας ελέγχου όπως απαιτείται για να τον ευθυγραμμίσετε στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια της βάσης της βαλβίδας.

  3. Χρησιμοποιώντας τον βραχίονα στήριξης της βαλβίδας ελέγχου ως οδηγό, σημαδέψτε τις θέσεις των οπών του βραχίονα στήριξης επάνω στην επιφάνεια της βάσης της πολλαπλής (Σχήμα 32).

    g033918
  4. φαιρέστε τον σφιγκτήρα, τη φλάντζα και το ρακόρ «Ταυ» μαζί με τη φλάντζα από τον σύνδεσμο 90° με εξάρτημα σύνδεσης σωλήνα ανίχνευσης πίεσης (Σχήμα 31).

  5. Τρυπήστε στο κέντρο των σημαδιών που φτιάξατε επάνω στη βάση της πολλαπλής στο βήμα 3.

  6. νοίξτε 4 οπές διαμέτρου 6 mm (¼") στα σημάδια κεντραρίσματος διάτρησης που φτιάξατε στη βάση της πολλαπλής στο βήμα 5.

    g033919

Συναρμολόγηση της βαλβίδας ελέγχου

Οχήματα ψεκασμού χλοοτάπητα Multi Pro 5800 — κατασκευής 2016 και μεταγενέστερα
  1. Ευθυγραμμίστε τη φλάντζα του ρακόρ «Ταυ» με τη φλάντζα του συνδέσμου 90° με εξάρτημα σύνδεσης σωλήνα ανίχνευσης πίεσης (Σχήμα 34).

    g033917
  2. Συναρμολογήστε χωρίς να σφίξετε το ρακόρ «Ταυ» και τον σύνδεσμο 90° με μια φλάντζα και έναν φλαντζωτό σφιγκτήρα (Σχήμα 34).

  3. Συναρμολογήστε τον βραχίονα στήριξης της βαλβίδας ελέγχου στη βάση πολλαπλής (Σχήμα 35) με 4 μπουλόνια φλαντζωτής κεφαλής (6 x 16 mm) και 4 φλαντζωτά παξιμάδια ασφάλισης (6 mm). Στη συνέχεια, σφίξτε τα μπουλόνια εφαρμόζοντας ροπή 10 έως 12 N·m.

  4. Σφίξτε με το χέρι τον φλαντζωτό σφιγκτήρα που στερεώνει τη βαλβίδα ελέγχου στο ρακόρ «Ταυ» (Σχήμα 29) και τον φλαντζωτό σφιγκτήρα που στερεώνει το ρακόρ «Ταυ» στον σύνδεσμο 90° με εξάρτημα σύνδεσης σωλήνα ανίχνευσης πίεσης (Σχήμα 31 και Σχήμα 34).

  5. Συνδέστε το βύσμα 3 υποδοχών του μορφοτροπέα πίεσης (Σχήμα 35).

    g033985
  6. Συναρμολογήστε τον εύκαμπτο σωλήνα της ράβδου ψεκασμού στον σπαρωτό σύνδεσμο εύκαμπτου σωλήνα της βαλβίδας ελέγχου και, κατόπιν, στερεώστε τον εύκαμπτο σωλήνα στον σύνδεσμο με έναν σφιγκτήρα εύκαμπτου σωλήνα (Σχήμα 36).

    g033915

Συναρμολόγηση του εύκαμπτου σωλήνα παροχής και του σωλήνα ανίχνευσης πίεσης στο μηχάνημα

  1. Στερεώστε τον εύκαμπτο σωλήνα 180 cm (71") στον επάνω βραχίονα συγκράτησης χρησιμοποιώντας έναν σφιγκτήρα σωλήνα τύπου R, ένα μπουλόνι (¼-20" x ¾") και ένα παξιμάδι (¼-20"), όπως φαίνεται στο Σχήμα 37.

    g028036
  2. Εφαρμόστε στεγανωτικό σπειρωμάτων PTFE στα σπειρώματα του ρακόρ «Tαυ» και, κατόπιν, συνδέστε το ρακόρ «Tαυ» στη βαλβίδα ελέγχου (Σχήμα 37).

  3. Εφαρμόστε στεγανωτικό σπειρωμάτων PTFE στα σπειρώματα του συνδέσμου και, κατόπιν, συνδέστε τον σύνδεσμο στο ρακόρ «Tαυ» (Σχήμα 37).

  4. Συνδέστε τον σωλήνα του μορφοτροπέα πίεσης στον σύνδεσμο που είναι προσαρτημένος στο ρακόρ «Tαυ» του γωνιακού συνδέσμου 90° και στον σύνδεσμο του μανόμετρου (Σχήμα 38).

    g028038
  5. Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα 180 cm (71") στον σπαρωτό σύνδεσμο του συγκροτήματος καρουλιού και, κατόπιν, στερεώστε τον εύκαμπτο σωλήνα στον σύνδεσμο με έναν σφιγκτήρα εύκαμπτου σωλήνα, όπως φαίνεται στο Σχήμα 39.

    g034483
  6. Στερεώστε την πλεξούδα καλωδίωσης του κιτ περιστρεφόμενου καρουλιού στον εύκαμπτο σωλήνα παροχής του καρουλιού χρησιμοποιώντας 3 δεματικά καλωδίων (Σχήμα 39).

Σύνδεση του εύκαμπτου σωλήνα ψεκασμού

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Εύκαμπτος σωλήνας πιστολιού ψεκασμού με σύνδεσμο1
Πιστόλι ψεκασμού1
Μικρός σφιγκτήρας εύκαμπτου σωλήνα1
  1. Εφαρμόστε στεγανωτικό σπειρωμάτων PTFE στα σπειρώματα του συνδέσμου εύκαμπτου σωλήνα που είναι προσαρτημένος στον μακρύ εύκαμπτο σωλήνα και, κατόπιν, εγκαταστήστε τον σύνδεσμο στον συνδετικό σωλήνα του καρουλιού (Σχήμα 40).

    g001719
  2. Συνδέστε το ελεύθερο άκρο του μακριού εύκαμπτου σωλήνα στον σύνδεσμο του πιστολιού ψεκασμού (Σχήμα 41).

    g017765
  3. Στερεώστε το άκρο του εύκαμπτου σωλήνα με έναν μικρό σφιγκτήρα εύκαμπτου σωλήνα.

  4. Συνδέστε τα καλώδια της μπαταρίας·ως εξής:

    Προειδοποίηση

    Η μη ορθή δρομολόγηση των καλωδίων της μπαταρίας ενδέχεται να προκαλέσει ζημιά στο μηχάνημα και τα καλώδια, καθώς και σπινθήρες. Με τη σειρά τους, οι σπινθήρες μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη των αερίων της μπαταρίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικών βλαβών.

    • ποσυνδέετε πάντα το αρνητικό (μαύρο) καλώδιο της μπαταρίας πριν αποσυνδέσετε το θετικό (κόκκινο) καλώδιο.

    • Συνδέετε πάντα το θετικό (κόκκινο) καλώδιο της μπαταρίας πριν συνδέσετε το αρνητικό (μαύρο) καλώδιο.

    1. Συνδέστε το θετικό καλώδιο της μπαταρίας στον θετικό πόλο της μπαταρίας. νατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή.

    2. Συνδέστε το αρνητικό καλώδιο της μπαταρίας στον αρνητικό πόλο της μπαταρίας. νατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή.

  5. Πατήστε το κουμπί περιτύλιξης εύκαμπτου σωλήνα και καθοδηγήστε προσεκτικά τον εύκαμπτο σωλήνα στο καρούλι, μετακινώντας πλευρικά τον εύκαμπτο σωλήνα, ώστε να τον κατανείμετε ομοιόμορφα.

    Προσοχή

    Κατά την επανατύλιξη του εύκαμπτου σωλήνα, υπάρχει ο κίνδυνος παγίδευσης των χεριών, φαρδιών ρούχων, μακριών μαλλιών και κρεμαστών κοσμημάτων στον εύκαμπτο σωλήνα και στο καρούλι, και πρόκλησης τραυματισμού.

    • Κρατάτε τα χέρια σας μακριά από το καρούλι και τον εύκαμπτο σωλήνα όσο αυτός επανατυλίγεται.

    • Μην φοράτε φαρδιά ρούχα ή κρεμαστά κοσμήματα και, εάν έχετε μακριά μαλλιά, να τα μαζεύετε.

Έλεγχος του περιστρεφόμενου καρουλιού για διαρροές

Προειδοποίηση

Σε περίπτωση διαρροής του συστήματος ψεκασμού, υπό πίεση υγρό μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα και να προκληθεί τραυματισμός.

  • Προτού αναπτύξετε πίεση στο σύστημα ψεκασμού, βεβαιωθείτε ότι όλοι οι εύκαμπτοι σωλήνες και οι σωληνώσεις βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ότι όλες οι συνδέσεις και οι σύνδεσμοι έχουν σφιχτεί σωστά.

  • Κρατάτε το σώμα και τα χέρια σας μακριά από μικρές τρύπες ή ακροφύσια από τα οποία εκτινάσσεται υγρό με μεγάλη πίεση.

  • Για να εντοπίσετε τυχόν διαρροές υγρού, χρησιμοποιείτε χαρτόνι ή χαρτί.

  • Προτού εκτελέσετε οποιαδήποτε εργασία στο σύστημα ψεκασμού, εκτονώνετε με ασφάλεια όλη την πίεση από αυτό.

  • Σε περίπτωση διείσδυσης υγρού στο δέρμα αναζητήστε αμέσως τη βοήθεια ιατρού.

  1. Γεμίστε εν μέρει τη δεξαμενή ψεκασμού με καθαρό νερό.

  2. άλτε εμπρός τον κινητήρα, ρυθμίστε τις στροφές του στη θέση «μισού γκαζιού» και θέστε τον διακόπτη της αντλίας ψεκασμού στη θέση ΟΝ. νατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή.

  3. εβαιωθείτε ότι η βαλβίδα ελέγχου στο άκρο του κλάδου πολλαπλής είναι ανοιχτή.

  4. Ελέγξτε για τυχόν διαρροές στην πολλαπλή, τη βαλβίδα ελέγχου και τον εύκαμπτο σωλήνα.

  5. Χρησιμοποιήστε τον διακόπτη ρυθμού ψεκασμού στο κιβώτιο διακοπτών για να αυξήσετε την πίεση του συστήματος ψεκασμού στο καρούλι.

  6. Ελέγξτε τα παρακάτω εξαρτήματα για διαρροές:

    • τα ρακόρ και τους συνδέσμους

    • το μανόμετρο και τη βαλβίδα του καρουλιού

    • τους σωλήνες, τους εύκαμπτους σωλήνες και το πιστόλι ψεκασμού

    Note: Επιδιορθώστε όλες τις διαρροές, προτού θέσετε σε λειτουργία το σύστημα ψεκασμού.

  7. Κλείστε τη βαλβίδα ελέγχου του καρουλιού, θέστε τον διακόπτη της αντλίας ψεκασμού στη θέση OFF και σβήστε τον κινητήρα.

Χειρισμός

Προειδοποίηση

Το υπό πίεση υγρό μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα και να προκληθεί τραυματισμός.

  • Κρατάτε το σώμα και τα χέρια σας μακριά από ακροφύσια από τα οποία εκτινάσσεται υγρό με μεγάλη πίεση.

  • Μην κατευθύνετε τον ψεκαστήρα σε ανθρώπους ή ζώα.

  • Προτού αναπτύξετε πίεση στο σύστημα, βεβαιωθείτε ότι όλοι οι εύκαμπτοι σωλήνες και οι σωληνώσεις υγρού βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ότι όλες οι συνδέσεις και οι σύνδεσμοι έχουν σφιχτεί σωστά.

  • Για να εντοπίσετε τυχόν διαρροές, χρησιμοποιείτε χαρτόνι ή χαρτί.

  • Προτού εκτελέσετε οποιαδήποτε εργασία στο σύστημα, εκτονώνετε με ασφάλεια όλη την πίεση από αυτό.

  • Σε περίπτωση διείσδυσης υγρού στο δέρμα αναζητήστε αμέσως τη βοήθεια ιατρού.

  • Τα καυτά υγρά και οι χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα ή άλλες βλάβες.

Important: Πάντα να αδειάζετε και να καθαρίζετε τον ψεκαστήρα αμέσως μετά από κάθε χρήση, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, οι χημικές ουσίες μπορεί να ξεραθούν ή να πήξουν στο εσωτερικό των σωληνώσεων, προκαλώντας απόφραξη της αντλίας και άλλων εξαρτημάτων.

Καθαρίζετε το σύστημα ψεκασμού μετά το τέλος κάθε εργασίας ψεκασμού. Για να καθαρίσετε σωστά το σύστημα ψεκασμού:

  • Εφαρμόζετε 3 ξεχωριστές διαδικασίες έκπλυσης.

  • Χρησιμοποιείτε τουλάχιστον 189 L για κάθε έκπλυση.

  • Χρησιμοποιείτε τα μέσα καθαρισμού και αδρανοποίησης που συνιστώνται από τους κατασκευαστές των χημικών ουσιών.

  • Χρησιμοποιείτε καθαρό νερό (και όχι μέσα καθαρισμού ή αδρανοποίησης) για την τελευταία έκπλυση.

λλαγή από τη λειτουργία ψεκασμού με μηχανικούς βραχίονες στη λειτουργία ψεκασμού με το χέρι

Προειδοποίηση

Η οδήγηση κατά τη χρήση του ψεκαστήρα χειρός μπορεί να προκαλέσει απώλεια ελέγχου, επιφέροντας τραυματισμό ή θάνατο. Μην χρησιμοποιείτε τον ψεκαστήρα χειρός ενώ οδηγείτε.

  1. Σταματήστε το μηχάνημα, απενεργοποιήστε τους βραχίονες και βάλτε χειρόφρενο.

  2. Στο πίσω μέρος του μηχανήματος, βεβαιωθείτε ότι η σκανδάλη του πιστολιού ψεκασμού είναι ασφαλισμένη.

  3. Γυρίστε τον μοχλό της βαλβίδας ελέγχου στην ανοιχτή θέση.

  4. πό τη θέση του χειριστή, ενεργοποιήστε την αντλία.

  5. Θέστε τον κύριο βραχίονα στη θέση ΟΝ.

  6. Ρυθμίστε τον κινητήρα στις επιθυμητές στροφές και, κατόπιν, «κλειδώστε» τον στη νεκρά θέση.

    Important: Μην χρησιμοποιείτε τιμές ρύθμισης πίεσης μεγαλύτερες από 10,34 bar με τον ψεκαστήρα χειρός.

Ψεκασμός με τον ψεκαστήρα χειρός

  1. Τραβήξτε το επιθυμητό μήκος εύκαμπτου σωλήνα έξω από το καρούλι.

    Important: Μην τραβάτε τον εύκαμπτο σωλήνα μαζί με το πιστόλι ψεκασμού. Πάντα να κρατάτε γερά τον ίδιο τον εύκαμπτο σωλήνα και να τον τραβάτε απευθείας. Το τράβηγμα του εύκαμπτου σωλήνα μαζί με το πιστόλι ψεκασμού μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να σπάσει ο σύνδεσμος του πιστολιού ή να προκληθεί ζημία στον εύκαμπτο σωλήνα.

  2. πασφαλίστε τη σκανδάλη.

  3. Κατευθύνετε το ακροφύσιο του πιστολιού ψεκασμού προς την περιοχή που θέλετε να ψεκάσετε και τραβήξτε τη σκανδάλη.

  4. Ελευθερώστε τη σκανδάλη και ασφαλίστε την όταν τελειώσετε.

λλαγή από τη λειτουργία ψεκασμού με το χέρι στη λειτουργία ψεκασμού με μηχανικούς βραχίονες

Προσοχή

Κατά την επανατύλιξη του εύκαμπτου σωλήνα, υπάρχει ο κίνδυνος παγίδευσης των χεριών, φαρδιών ρούχων, μακριών μαλλιών και κρεμαστών κοσμημάτων στον εύκαμπτο σωλήνα και στο καρούλι, και πρόκλησης τραυματισμού.

  • Κρατάτε τα χέρια σας μακριά από το καρούλι και τον εύκαμπτο σωλήνα όσο αυτός επανατυλίγεται.

  • Μην φοράτε φαρδιά ρούχα ή κρεμαστά κοσμήματα και, εάν έχετε μακριά μαλλιά, να τα μαζεύετε.

  1. Πατήστε το κουμπί επανατύλιξης του καρουλιού, μέχρι να απομείνουν μόνο μερικά μέτρα εύκαμπτου σωλήνα στο καρούλι.

  2. Γυρίστε τον μοχλό της βαλβίδας ελέγχου στην κλειστή θέση.

  3. Κατευθύνετε το ακροφύσιο του πιστολιού ψεκασμού προς μια περιοχή στην οποία μπορεί να γίνει ψεκασμός με ασφάλεια, απασφαλίστε τη σκανδάλη, τραβήξτε την μέχρι όλη η υπολειπόμενη ποσότητα υγρού να αδειάσει από τον εύκαμπτο σωλήνα και, κατόπιν, ασφαλίστε τη σκανδάλη.

  4. Επαναφέρετε το πιστόλι ψεκασμού στην υποδοχή του, στο πίσω μέρος του καρουλιού.

  5. Επαναφέρετε τον κινητήρα στο ρελαντί.

  6. Σταματήστε την αντλία.

    Important: Φροντίζετε οπωσδήποτε να ξεπλένετε το πιστόλι ψεκασμού με καθαρό πόσιμο νερό στο πλαίσιο του προγράμματος καθημερινού καθαρισμού (ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή του οχήματος ψεκασμού). Εάν το πιστόλι ψεκασμού δεν καθαρίζεται σωστά, μπορεί να υποβαθμιστεί η απόδοση και η αξιοπιστία του κιτ καρουλιού και του πιστολιού ψεκασμού.

  7. Χρησιμοποιήστε τον διακόπτη ρυθμού ψεκασμού για να ρυθμίσετε την επιθυμητή πίεση.