Úvod

Tento stroj je určený na použitie na kompaktných nosičoch na náradie Toro na drvenie a odstraňovanie pňov a povrchových koreňov. Nie je určený na rezanie kameňa alebo iného materiálu okrem dreva a pôdy okolo pňa. Používanie tohto výrobku na iné ako určené použitie môže byť nebezpečné pre vás a okolostojacich.

Pozorne si prečítajte tieto informácie s cieľom oboznámiť sa, ako správne prevádzkovať a udržiavať produkt a tiež ako predchádzať zraneniam a poškodeniu produktu. Nesiete zodpovednosť za správnu a bezpečnú prevádzku produktu.

Spoločnosť Toro možno kontaktovať priamo na lokalite www.Toro.com, kde môžete získať bezpečnostné a prevádzkové školiace materiály, informácie o príslušenstve či pomoc pri hľadaní predajcu, prípadne zaregistrovať svoj produkt.

Ak potrebujete servis, originálne diely od spoločnosti Toro alebo doplňujúce informácie, obráťte sa na autorizovaného servisného predajcu alebo stredisko služieb zákazníkom spoločnosti Toro a pripravte si číslo modelu a sériové číslo svojho produktu. Obrázok 1 identifikuje umiestnenie čísla modelu a sériového čísla na výrobku. Čísla napíšte do poskytnutého priestoru.

Important: Pomocou mobilného zariadenia môžete naskenovať kód QR na štítku so sériovým číslom (ak sa nachádza na stroji) a získate tak prístup k informáciám o záruke, náhradných dieloch a k ďalším informáciám o výrobku.

g245347

Táto príručka identifikuje potenciálne riziká. Bezpečnostné upozornenia sú označené symbolom (Obrázok 2), ktorý signalizuje, že v prípade nedodržania odporúčaných opatrení môže dôjsť k vážnemu zraneniu alebo smrti.

g000502

V tejto príručke sa používajú na zvýraznenie informácií dve slová. Dôležité upriamuje pozornosť na špeciálne mechanické informácie a Poznámka zdôrazňuje všeobecné informácie, ktorým treba venovať osobitnú pozornosť.

Tento produkt spĺňa všetky príslušné európske smernice. Detaily nájdete vo vyhlásení o začlenení na konci tejto publikácie.

Dôležité upozornenie

KALIFORNIE

Dôležité upozornenie, poučka 65

Používanie tohto produktu môže spôsobiť vystavenie pôsobeniu chemických látok, o ktorých je v štáte Kalifornia známe, že spôsobujú rakovinu a vrodené chyby alebo poškodzujú reprodukčné orgány.

Bezpečnosť

Nebezpečie

V pracovnom priestore sa môžu pod zemou nachádzať inžinierske siete. Ak do nich zakopnete, môže dôjsť k zásahu elektrickým prúdom alebo výbuchu.

Dajte označiť podzemné vedenia na pozemku alebo v pracovnom priestore a v takýchto označených oblastiach nekopte. Na účely označenia pozemku sa obráťte na miestnu značkovaciu službu alebo príslušnú energetickú spoločnosť (v Spojených štátoch amerických môžete napríklad zavolať na číslo 811, prípadne v Austrálii na číslo 1100 a obrátiť sa na celonárodnú značkovaciu službu).

Všeobecné bezpečnostné pokyny

Vždy dodržiavajte všetky bezpečnostné pokyny, aby nedošlo k vážnemu poraneniu alebo usmrteniu.

  • Neprekračujte menovitú prevádzkovú kapacitu, pretože to môže viesť k nestabilite stroja a k strate kontroly.

  • Neprepravujte náklad so zdvihnutými alebo vysunutými ramenami (ak je to relevantné). Nadstavec vždy prepravujte blízko k zemi. Pozrite si Prepravná poloha.

  • Podzemné inžinierske siete a ďalšie objekty na pozemku alebo v pracovnom priestore majú byť označené. V takýchto označených priestoroch nekopte.

  • Pred naštartovaním stroja si prečítajte túto používateľskú príručku a oboznámte sa s jej obsahom.

  • Práca so strojom si vyžaduje maximálnu pozornosť. Nerozptyľujte sa žiadnym spôsobom, v opačnom prípade môže dôjsť k zraneniu alebo poškodeniu majetku.

  • Nikdy nedovoľte, aby stroj obsluhovali deti alebo nevyškolené osoby.

  • Ruky a nohy udržiavajte v bezpečnej vzdialenosti od pohyblivých súčasti a nadstavcov.

  • Pri prevádzke stroja musia byť všetky kryty a ostatné bezpečnostné ochranné zariadenia na stroji na mieste a funkčné.

  • Okolostojaci a domáce zvieratá sa nesmú nachádzať v blízkosti stroja.

  • Pred vykonávaním servisu, tankovaním alebo vyčistením stroj zastavte, vypnite stroj a vyberte kľúč.

Nesprávne používanie alebo údržba tohto stroja môže mať za následok zranenie. S cieľom vyhnúť sa potenciálnemu zraneniu dodržiavajte tieto bezpečnostné pokyny a vždy venujte pozornosť bezpečnostnému výstražnému symbolu Graphic, ktorý znamená Pozor, Výstraha alebo Nebezpečenstvo – osobné bezpečnostné pokyny. Nedodržanie týchto pokynov môže zapríčiniť zranenie alebo smrť.

Bezpečnosť na svahu

  • Pri vychádzaní na kopec alebo schádzaní z kopca stroj prevádzkujte s ťažším koncom smerujúcim do kopca. Rozloženie hmotnosti sa mení podľa nadstavcov. S týmto nadstavcom je predná časť stroja veľmi ťažká.

  • Zdvíhanie alebo vysúvanie (ak je to relevantné) nakladacích ramien na svahu má vplyv na stabilitu stroja. Na svahoch udržujte nakladacie ramená v spustenej a zasunutej polohe.

  • Svahy sú hlavným faktorom pri nehodách súvisiacich so stratou ovládania a pri prevrátení, ktoré môžu mať za následok vážne alebo smrteľné zranenie. Pri ovládaní stroja na svahu alebo nerovnom teréne sa musí postupovať mimoriadne opatrne.

  • Zaveďte vlastné postupy a pravidlá pre prácu na svahoch. Tieto postupy musia zahŕňať prieskum miesta, aby sa určilo, ktoré svahy sú bezpečné pre prevádzku stroja. Pri vykonávaní prieskumu sa vždy riaďte zdravým rozumom a dobrým úsudkom.

  • Na svahoch spomaľte a dbajte na zvýšenú opatrnosť. Terénne podmienky môžu ovplyvniť stabilitu stroja.

  • Vyhnite sa štartovaniu a zastavovaniu stroja na svahu. V prípade, že stroj stratí trakciu, postupuje po svahu pomaly a rovno nadol.

  • Na svahoch sa vyhnite zatáčaniu. Ak musíte zabočiť, so strojom zatáčajte pomaly a udržiavajte ťažší koniec nasmerovaný do kopca.

  • Na svahu sa vždy pohybujte pomaly a plynulo. Nevykonávajte náhle zmeny rýchlosti alebo smeru.

  • Ak máte pocit, že je ovládanie stroja na svahu neisté, prestaňte pracovať.

  • Dávajte si pozor na diery, vyjazdené koľaje alebo hrby, pretože nerovný terén môže spôsobiť prevrátenie stroja. Vysoká tráva môže skryť prekážky.

  • Pri práci na mokrom povrchu postupujte opatrne. Znížená trakcia môže spôsobiť šmýkanie.

  • Vyhodnoťte oblasť, aby ste zabezpečili, že zem je dostatočne stabilná na podoprenie stroja.

  • Pri práci so strojom postupujte opatrne pri nasledovných:

    • poklesy,

    • priekopy,

    • násypy,

    • vodné útvary.

    Stroj sa môže náhle prevrátiť, keď pás prejde cez okraj alebo sa okraj zosype. Udržiavate bezpečnú vzdialenosť medzi strojom a každým nebezpečným miestom.

  • Nadstavce demontujte alebo pridávajte na rovnom podklade.

  • Stroj neparkujte na úbočí ani na svahu.

Bezpečnosť frézy na pne

  • V prípade kolesových strojov nepoužívajte s frézou na pne protizávažie na trakčnej jednotke.

  • Nikdy nepoužívajte frézu na pne bez nainštalovaného štítu na trakčnej jednotke a ochranného krytu proti trieskam na fréze.

  • Všetky okolostojace osoby sa nesmú približovať na menej ako 9 m od pracovnej oblasti.

  • Frézu na pne používajte len na drvenie pňov s výškou menšou ako 91 cm.

Bezpečnosť pri údržbe a skladovaní

  • Fixačné prvky pravidelne kontrolujte, či sú správne dotiahnuté, aby ste sa ubezpečili, že vybavenie je v bezpečnom prevádzkovom stave.

  • V prípade uskladnenia nadstavca na dlhý čas nájdete dôležité podrobnosti v tejto používateľskej príručke

  • Poškodené bezpečnostné štítky a štítky s pokynmi opravte alebo vymeňte za nové.

Bezpečnostné a inštrukčné štítky

Graphic

Bezpečnostné štítky a štítky s pokynmi sú pre operátora ľahko viditeľné a nachádzajú sa v blízkosti každej oblasti potenciálneho nebezpečenstva. Akýkoľvek poškodený alebo chýbajúci štítok nahraďte za nový.

decal133-8061
decal136-5814
decal136-5817
decal136-5818

Nastavenie

Príprava trakčnej jednotky

  1. Stroj zaparkujte na rovnom povrchu.

  2. Spustite nakladacie ramená.

  3. Zatiahnite parkovaciu brzdu (ak je to relevantné).

  4. Vypnite motor a vyberte kľúč.

Inštalácia konzol ochranných krytov

Diely potrebné na prevedenie tohoto kroku:

Pravá konzola ochranného krytu(3 otvory) – len séria 200/300 alebo TX 400/5001
Ľavá konzola ochranného krytu(3 otvory) – len séria 200/300 alebo TX 400/5001
Závitorezná skrutka (5/16 x ¾ palca)4
Pravá konzola ochranného krytu (2 otvory) – len TX 10001
Ľavá konzola ochranného krytu(2 otvory) – len TX 10001
Skrutky (¼ x ¾ palca) – len TX 10004
Poistná matica (¼ palca)– len TX 10004

Len trakčná jednotka série 200 alebo 300

Important: Použite konzoly ochranného krytu s 3 otvormi.

  1. Zasuňte držiak na konzole ochranného krytu do otvoru v bode zdvíhania na trakčnej jednotke, pričom otvor v konzole musí byť zarovnaný s malým otvorom v ráme trakčnej jednotky (Obrázok 3).

    Note: Existuje pravá a ľavá konzola. Uistite sa, že ste na každú stranu nainštalovali správnu konzolu. Držiak by sa mal nachádzať v otvore v bode zdvíhania a konzola by sa mala nachádzať na vonkajšej strane rámu. (Obrázok 3).

    g013653
  2. Zaistite konzolu k rámu pomocou závitoreznej skrutky (Obrázok 3).

  3. Zopakujte kroky 1 a 2 na druhej strane trakčnej jednotky.

Len trakčná jednotka série TX 400 alebo 500

Important: Použite konzoly ochranného krytu s 3 otvormi.

  1. Merajte od okrajov rámu, ako je zobrazené na Obrázok 4, a označte umiestnenie otvorov na montáž konzoly ochranného krytu.

    Note: Ak sú už otvory vyvŕtané, prejdite na krok 3.

    g203568
  2. Na každom označenom mieste vyvŕtajte do rámu otvor (5/16 palca).

  3. Zarovnajte držiak na konzole ochranného krytu s predným okrajom rámu, pričom konzola bude vo vnútri priehradky ramena nakladača (Obrázok 5).

    Note: Existuje pravá a ľavá konzola. Uistite sa, že ste na každú stranu nainštalovali správnu konzolu. Držiak by sa mal nachádzať nad okrajom rámu a konzola by sa mala nachádzať v priehradke ramena nakladača, pričom 2 menšie otvory v konzole by mali byť zarovnané s otvormi vyvŕtanými v ráme (Obrázok 5).

    g013655
  4. Zaistite konzolu k rámu pomocou 2 závitorezných skrutiek tak, ako znázorňuje Obrázok 5.

  5. Zopakujte kroky 1 až 4 na druhej strane trakčnej jednotky.

Len trakčná jednotka TX 1000

Important: Použite konzoly ochranného krytu s 2 otvormi.

  1. Merajte od okrajov rámu, ako je zobrazené na Obrázok 6, a označte umiestnenie otvorov na montáž konzoly ochranného krytu.

    Note: Ak sú už otvory vyvŕtané, prejdite na krok 3.

    g245655
  2. Na každom označenom mieste vyvŕtajte do rámu otvor (9/32 palca).

  3. Pomocou dvoch skrutiek (¼ x ¾ palca) a dvoch poistných matíc (¼ palca) nainštalujte ľavú konzolu ochranného krytu na ľavý rám, ako znázorňuje Obrázok 7.

    g202825
  4. Pomocou dvoch skrutiek (¼ x ¾ palca) a dvoch poistných matíc (¼ palca) nainštalujte pravú konzolu ochranného krytu na pravý rám, a to podobne, ako je zobrazené na Obrázok 7.

Montáž ochranného krytu operátora

Diely potrebné na prevedenie tohoto kroku:

Podpera ochranného krytu (1 ohyb) – len séria 200/300 alebo TX 400/5002
Podpera ochranného krytu (2 ohyby) – len TX 10002
Ochranný kryt1
Skrutka (¼ x 1 ½ palca)8
Podložka8
Poistná matica (¼ palca)8

Montáž ochranného krytu

Note: Pre trakčné jednotky série 200/300 alebo TX 400/500 použite podpery ochranného krytu s 1 ohybom. Pre trakčné jednotky TX 1000 použite podpery ochranného krytu s 2 ohybmi.

  1. Podpery ochranných krytov zasuňte do priehradiek v konzolách ochranných krytov na trakčnej jednotke (Obrázok 8 alebo Obrázok 9).

    g202610
    g202842
  2. Ochranný kryt a flexibilnú bočnicu namontujte na podpery ochranných krytov pomocou ôsmich skrutiek (¼ x 1 ½ palca), ôsmich podložiek a ôsmich poistných matíc (¼ palca), ako znázorňuje Obrázok 8 alebo Obrázok 9.

    Note: Bočnica by mala zakrývať motor alebo kapotu.

Montáž ochranného krytu proti trieskam

Diely potrebné na prevedenie tohoto kroku:

Ochranný kryt proti trieskam1
Ochranný čap1
Sponková závlačka1

Fréza na pne má 4 súpravy montážnych otvorov na umiestnenie ochranného krytu proti trieskam (Obrázok 10). Keď frézujete v blízkosti povrchu, posuňte ochranný kryt nahor (horné otvory) a keď štiepete vysoké pne, posuňte ho nadol (dolné otvory). Namontujte ochranný kryt proti trieskam nasledujúcim spôsobom:

  1. Umiestnite montážnu rúrku na ochranný kryt medzi 2 otvory na fréze (Obrázok 10).

    g202609
  2. Zasuňte ochranný čap do otvorov vo fréze a montážnej rúrke (Obrázok 10).

  3. Zaistite čap pomocou sponkovej závlačky (Obrázok 10).

Súčasti stroja

g013651

Note: Parametre a dizajn sa môžu zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia.

Šírka (s ochranným krytom proti trieskam)112 cm
Šírka (bez ochranného krytu proti trieskam)66 cm
Dĺžka51 cm
Výška79 cm
Hmotnosť120 kg

Ak chcete zaručiť optimálny výkon a zachovať platnosť bezpečnostnej certifikácie stroja, používajte len originálne náhradné diely a príslušenstvo značky Toro. Náhradné diely a príslušenstvo od iných výrobcov by mohlo byť nebezpečné a pri jeho použití by mohla skončiť platnosť záruky na produkt.

Obsluha

Montáž a demontáž nadstavca

Informácie o postupe montáže a demontáže nájdete v používateľskej príručke k trakčnej jednotke.

Important: Pred montážou nadstavca umiestnite stroj na rovný povrch a uistite sa, že sú montážne dosky bez nečistôt alebo úlomkov a že sa čapy voľne otáčajú. V prípade, že sa čapy neotáčajú voľne, namažte ich.

Note: Na zdvihnutie a posun nástavcov vždy používajte trakčnú jednotku.

Dôležité upozornenie

Ak ste úplne nenasadili čapy na rýchle pripojenie prostredníctvom montážnej dosky nadstavca, nadstavec môže spadnúť zo stroja na vás alebo okolostojace osoby.

Uistite sa, že čapy na rýchle pripojenie sú úplne zasadené v montážnej doske nadstavca.

Dôležité upozornenie

Hydraulická kvapalina unikajúca pod tlakom môže preniknúť do kože a spôsobiť poranenie. Kvapalinu, ktorá prenikne do kože, musí chirurgicky odstrániť lekár so skúsenosťami s týmto typom poranenia. V opačnom prípade môže dôjsť ku gangréne.

  • Pred natlakovaním hydraulického systému skontrolujte, či sú všetky hadice a vedenia hydraulickej kvapaliny v dobrom stave a či sú všetky hydraulické spojenia a armatúry pevne utiahnuté.

  • Nepribližujte sa žiadnou časťou tela ani rukami k otvorom ani dýzam, z ktorých uniká hydraulická kvapalina pod vysokým tlakom.

  • Na zisťovanie únikov hydraulickej kvapaliny používajte kartón alebo papier; nikdy nepoužívajte svoje ruky.

Výstraha

Hydraulické spojky, hydraulické potrubia/ventily a hydraulická kvapalina môžu byť horúce. Pri kontakte s horúcimi komponentmi sa môžete popáliť.

  • Pri manipulácii s hydraulickými spojkami používajte rukavice.

  • Skôr než sa dotknete hydraulických komponentov, nechajte stroj vychladnúť.

  • Nedotýkajte sa vyliatej hydraulickej kvapaliny.

Frézovanie pňov

Dôležité upozornenie

Počas práce lietajú úlomky všetkými smermi a môžu spôsobiť poranenie očí a iných odhalených častí tela.

  • Nikdy nepoužívajte frézu na pne bez nainštalovaného štítu na trakčnej jednotke a ochranného krytu proti trieskam na fréze.

  • Počas práce noste ochranu očí, ochranu sluchu, pevnú protišmykovú obuv a dlhé nohavice.

  • Všetky okolostojace osoby sa nesmú približovať na menej ako 9 m od pracovnej oblasti.

  1. Ak má trakčná jednotka volič rýchlosti, posuňte ho do polohy SLOW (Pomalá).

  2. Naštartujte motor.

  3. Potiahnutím páky pomocnej hydrauliky k rukoväti operátora aktivujte frézu na pne.

  4. Umiestnite frézu na ľavú stranu a za peň (Obrázok 12).

    g013658
  5. Pomocou páky naklonenia nadstavca nakloňte frézu smerom k sebe a frézujte do hĺbky 0,5 až 5 cm v závislosti od tvrdosti dreva (Obrázok 12).

    Note: Ak budete rezať príliš hlboko, fréza sa zastaví. Ak sa zastaví, mierne ju nadvihnite a skúste to znova.

  6. Odklopte frézu späť (Obrázok 12), spustite ju 0,5 až 5 cm a zopakujte kroky 4 až 6, pokým neodfrézujete niekoľko centimetrov.

  7. Zdvihnite nakladacie ramená do pôvodnej výšky.

  8. Posuňte frézu doprava (Obrázok 12).

  9. Zopakujte kroky 4 až 8, pokým sa nedostanete na pravú stranu pňa.

  10. Vráťte frézu na ľavú stranu pňa, spustite ju a zopakujte kroky 3 až 10, pokým neodfrézujete peň po zem.

    Note: Ak chcete zadržať triesky, možno budete musieť zastaviť frézu a posunúť ochranný kryt proti trieskam nahor, keď budete frézu posúvať nadol.

  11. Po dokončení zastavte frézu presunutím páky pomocnej hydrauliky do polohy NEUTRAL (Neutrál).

Frézovanie koreňov

  1. Zastavte frézu a zaveste ju vertikálne na ramená nakladača niekoľko centimetrov nad zemou.

  2. Vypnite motor a vyberte kľúč.

  3. Uvoľnite veľkú skrutku na hornej strane frézy (Obrázok 13).

    g013659
  4. Odmontujte prednú skrutku a maticu zaisťujúcu frézu (Obrázok 13).

  5. Otočte frézu o 30 stupňov v smere hodinových ručičiek (Obrázok 13).

  6. Veľkú skrutku na hornej strane frézy utiahnite momentom 406 N·m, ako znázorňuje (Obrázok 13).

  7. Namontujte skrutku a maticu do predného otvoru a utiahnite ich momentom 101 N·m, ako znázorňuje (Obrázok 13).

  8. Spustite trakčnú jednotku a spustite frézu.

  9. Spustite frézu do koreňa.

  10. Pohybom trakčnej jednotky po koreni posúvajte frézu po celej dĺžke koreňa.

  11. Po dokončení zastavte frézu presunutím páky pomocnej hydrauliky do polohy NEUTRAL (Neutrál).

  12. Vypnite motor a vyberte kľúč.

  13. Uvoľnite veľkú skrutku na hornej strane frézy (Obrázok 13).

  14. Odmontujte prednú skrutku a maticu zaisťujúcu frézu (Obrázok 13).

  15. Otočte frézu o 30 stupňov proti smeru hodinových ručičiek (Obrázok 13).

  16. Veľkú skrutku na hornej strane frézy utiahnite momentom 406 N∙m, ako znázorňuje (Obrázok 13).

  17. Namontujte skrutku a maticu do predného otvoru a utiahnite ich momentom 101 N·m, ako znázorňuje (Obrázok 13).

Prepravná poloha

Pri preprave držte nadstavec čo najbližšie pri zemi, nie vyššie ako 15 cm nad zemou. Nakloňte nadstavec dozadu.

g245446

Preprava frézy na pne na prívese

Nadstavec umiestnite na príves alebo nákladné vozidlo, ktoré ho je schopné prepraviť. Na prívese alebo nákladnom vozidle ho bezpečne uviažte pomocou uväzovacích popruhov vhodných pre hmotnosť nadstavca a určených na používanie na diaľnici.

Important: Pred prepravou trakčnej jednotky odstráňte ochranný kryt operátora, aby ste zabránili poškodeniu ochranného krytu trakčnej jednotky.

Provozné tipy

  • Vždy používajte plný plyn (maximálne otáčky motora).

  • Nadstavec nikdy neprepravujte so zdvihnutými nakladacími ramenami. Ramená nechajte spustené a nadstavec naklonený nahor.

  • Ak má trakčná jednotka volič rýchlosti (nachádza sa na niektorých jednotkách s kolesami), nastavte ho do polohy SLOW (Pomalá) (korytnačka).

  • Ak má trakčná jednotka oddeľovač prietoku (nachádza sa na niektorých kolesových trakčných jednotkách), nastavte ho približne do polohy 10 hodín.

Údržba

Odporúčaný harmonogram údržby

Servisný intervalPostup pri údržbe
Pri každom použití alebo denne
  • Namažte stroj.
  • Skontrolujte stav zubov a opotrebované alebo poškodené zuby otočte alebo vymeňte.
  • Pred uskladnením
  • Namažte stroj.
  • Otlčené povrchy pretrite.
  • Mazanie stroja

    Servisný intervalPostup pri údržbe
    Pri každom použití alebo denne
  • Namažte stroj.
  • Pred uskladnením
  • Namažte stroj.
  • Namažte príslušenstvo, ako znázorňuje Obrázok 15.

    g203602

    Typ maziva: univerzálne mazivo

    1. Stroj zaparkujte na rovnom povrchu, spustite ramená nakladača a zatiahnite parkovaciu brzdu (ak je to relevantné).

    2. Vypnite motor a vyberte kľúč.

    3. Namazané príslušenstvo vyčistite handrou.

    4. K príslušenstvu pripojte mazaciu pištoľ.

    5. Mazivo do príslušenstva pumpujte dovtedy, kým nezačne vytekať z ložísk.

    6. Utrite prebytočné mazivo.

    Výmena zubov

    Servisný intervalPostup pri údržbe
    Pri každom použití alebo denne
  • Skontrolujte stav zubov a opotrebované alebo poškodené zuby otočte alebo vymeňte.
  • Z dôvodu vysokej miery opotrebovania musíte zuby pravidelne otáčať a meniť.

    Každý zub má indexované 3 polohy, takže ho môžete dvakrát otočiť, čím sa pred výmenou zubu odhalí nová ostrá hrana.

    g034325

    Ak chcete otočiť zub, uvoľnite maticu upevňujúcu zub (Obrázok 17). Zatlačte zub dopredu a otočte ho o tretinu otáčky, čím sa nepoužívaná hrana dostane von. Maticu zaisťujúcu zub utiahnite momentom 37 až 45 N·m.

    g246708

    Ak chcete vymeniť zub, demontujte maticu, ktorá ho zaisťuje, a potom na rovnaké miesto namontujte nový zub (Obrázok 17). Maticu zaisťujúcu zub utiahnite momentom 37 až 45 N·m.

    Uskladnenie

    1. Pred dlhším skladovaním umyte vodou s jemným čistiacim prostriedkom špinu a hlinu z nadstavca.

    2. Skontrolujte stav zubov. Opotrebované alebo poškodené zuby otočte alebo vymeňte.

    3. Skontrolujte a utiahnite všetky západky, matice a skrutky. Všetky poškodené alebo opotrebované diely opravte alebo vymeňte.

    4. Uistite sa, či sú všetky hydraulické spojky pripojené, aby ste predišli kontaminácii hydraulického systému.

    5. Natrite všetky poškriabané alebo kovové plochy. Farbu na takýto náter dodáva autorizovaný servisný predajca.

    6. Nástavec skladujte v čistej a suchej garáži alebo skladovacom priestore. Zakryte ho, aby ste ho chránili a uchovali čistý.

    Odstraňovanie závad

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Rezací kotúč sa počas rezania zastaví.
    1. Režete príliš hlboko.
    2. Zuby sú opotrebované, poškodené alebo zlomené.
    1. Zdvihnite ramená nakladača o 13 mm.
    2. Otočte alebo vymeňte všetky opotrebované, poškodené alebo zlomené zuby.
    Rezací kotúč sa neotáča alebo sa otáča pomaly.
    1. Hydraulická spojka nie je úplne pripojená.
    2. Hydraulická spojka je poškodená.
    3. V hydraulickej hadici je prekážka.
    4. Pomocný ventil na trakčnej jednotke sa neotvára.
    5. Hydraulický motor alebo pohon zlyhal.
    6. Brzda spätnej klapky je otočená.
    1. Skontrolujte a dotiahnite všetky spojky.
    2. Skontrolujte/vymeňte spojky.
    3. Nájdite a odstráňte prekážku.
    4. Opravte ventil.
    5. Obráťte sa na autorizovaného servisného predajcu.
    6. Obráťte smer spätnej klapky, obráťte sa na autorizovaného servisného predajcu.
    Fréza nereže dostatočne rýchlo.
    1. Zuby sú opotrebované.
    2. Na rozdeľovači prietoku a rýchlostnej páke je nesprávne nastavenie (platí len pre jednotky s kolesami).
    3. V rýchlospojke alebo hadici je obmedzenie.
    4. Hydraulický systém má príliš vysokú teplotu.
    5. Poistný ventil je nastavený nižšie ako špecifikácie.
    1. Otočte alebo vymeňte všetky opotrebované zuby.
    2. Nastavte rozdeľovač prietoku do polohy na 10 hodín a rýchlostnú páku do polohy korytnačky.
    3. Skontrolujte hadice a spojky a opravte všetky zistené problémy.
    4. Vypnite systém a nechajte ho vychladnúť.
    5. Obráťte sa na autorizovaného servisného predajcu.
    Rezací kotúč sa otáča nesprávnym smerom.
    1. Páka pomocného ventilu je v nesprávnej polohe.
    2. Hydraulické hadice sú otočené.
    1. Presuňte páku pomocného ventilu do polohy dozadu.
    2. Odpojte hadice a prepnite polohy.