Εισαγωγή

Η παρούσα πλατφόρμα κοπής περιστροφικής λεπίδας τοποθετείται σε μηχάνημα επιβαίνοντα χειριστή και προορίζεται για χρήση από επαγγελματίες χειριστές σε εμπορικές εφαρμογές. Είναι σχεδιασμένη κυρίως για κοπή γρασιδιού σε καλά συντηρημένο γκαζόν σε πάρκα, γήπεδα και σε εμπορικές εφαρμογές. Η χρήση αυτού του προϊόντος για άλλους σκοπούς πέραν του προβλεπόμενου ενδέχεται να ενέχει κινδύνους για εσάς και για τους διερχομένους.

Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες προσεκτικά για να ενημερωθείτε για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του προϊόντος σας, καθώς και για την αποφυγή τραυματισμών και πρόκλησης ζημιών στο προϊόν. Είστε υπεύθυνοι για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του προϊόντος.

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.toro.com για εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την ασφάλεια και τη λειτουργία των προϊόντων ή πληροφορίες για παρελκόμενα, ή για να βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο και να καταχωρίσετε το προϊόν σας.

Για σέρβις, γνήσια ανταλλακτικά Toro ή πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή την Εξυπηρέτηση Πελατών της Toro αναφέροντας τον αριθμό μοντέλου και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος σας.Στο Σχήμα 1 παρουσιάζεται η θέση στην οποία θα βρείτε την ετικέτα με το μοντέλο και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος. ναγράψτε τους αριθμούς στο παρεχόμενο πεδίο.

Important: Με την κινητή σας συσκευή, μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό QR (αν υπάρχει) στην ετικέτα με τον σειριακό αριθμό σας για να δείτε πληροφορίες για την εγγύηση, τα ανταλλακτικά, καθώς και άλλες πληροφορίες για το προϊόν.

g294594

Στο παρόν εγχειρίδιο προσδιορίζονται οι πιθανοί κίνδυνοι και παρατίθενται μηνύματα ασφάλειας. Τα μηνύματα αυτά αναγνωρίζονται από το προειδοποιητικό σύμβολο (Σχήμα 2), το οποίο δηλώνει έναν κίνδυνο που ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο εάν δεν ληφθούν οι συνιστώμενες προφυλάξεις.

g000502

Στο παρόν εγχειρίδιο χρησιμοποιούνται οι εξής 2 λέξεις για την επισήμανση συγκεκριμένων πληροφοριών. Σημαντικό εφιστά την προσοχή σε σημαντικές πληροφορίες μηχανολογικού ενδιαφέροντος και Σημείωση υπογραμμίζει πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι σε συμμόρφωση με όλες τις σχετικές Ευρωπαϊκές οδηγίες. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στη Δήλωση Συμμόρφωσης κάθε προϊόντος.

Προειδοποίηση

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Προειδοποίηση Πρότασης 65

Η χρήση του προϊόντος αυτού μπορεί να σας εκθέσει σε χημικές ουσίες οι οποίες, σύμφωνα με την Πολιτεία της Καλιφόρνια, είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο, γενετικές ανωμαλίες ή άλλες βλάβες στη διαδικασία αναπαραγωγής.

Ασφάλεια

υτό το μηχάνημα σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα πρότυπα ANSI B71.4:2017 και EN ISO 5395 όταν ολοκληρώσετε τις διαδικασίες εγκατάστασης και τοποθετήσετε το Κιτ CE, σύμφωνα με τη Δήλωση Συμμόρφωσης.

Γενικές πληροφορίες ασφαλείας

υτό το προϊόν είναι ικανό να ακρωτηριάσει άκρα και να εκτοξεύσει αντικείμενα. Να ακολουθείτε πάντοτε όλες τις οδηγίες ασφαλείας για να αποφύγετε σοβαρό τραυματισμό.

  • Διαβάστε και κατανοήστε το περιεχόμενο του παρόντος Εγχειριδίου Χειριστή πριν θέσετε το μηχάνημα σε λειτουργία.

  • Ο χειρισμός του μηχανήματος απαιτεί την πλήρη προσοχή σας. Μην ασχολείστε με δραστηριότητες που σας αποσπούν την προσοχή, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό ή υλικές βλάβες.

  • Μην πλησιάζετε τα χέρια ή τα πόδια σας κοντά στα κινούμενα εξαρτήματα του μηχανήματος.

  • Μη θέτετε το μηχάνημα σε λειτουργία αν όλα τα προστατευτικά καλύμματα και οι άλλες προστατευτικές διατάξεις ασφαλείας δεν είναι στη θέση τους ή δεν λειτουργούν σωστά.

  • Μείνετε μακριά από τα ανοίγματα απόρριψης.

  • Κρατήστε τους διερχομένους και τα παιδιά μακριά από τον χώρο λειτουργίας του μηχανήματος. Μην επιτρέπετε ποτέ τον χειρισμό του μηχανήματος από παιδιά.

  • Πριν απομακρυνθείτε από τη θέση του χειριστή, κάντε τις ακόλουθες ενέργειες:

    • Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος.

    • Χαμηλώστε τη/τις μονάδα/-ες κοπής.

    • πενεργοποιήστε τα συστήματα μετάδοσης κίνησης.

    • άλτε χειρόφρενο (αν διατίθεται).

    • Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    • Περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.

Η ακατάλληλη χρήση ή συντήρηση του μηχανήματος μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό. Για να μειώσετε τις πιθανότητες τραυματισμού, ακολουθείτε τις παρούσες οδηγίες για την ασφάλεια και δίνετε πάντα προσοχή στο προειδοποιητικό σύμβολο Graphic, το οποίο συνοδεύει οδηγίες για την προσωπική ασφάλεια με τις ενδείξεις Προσοχή, Προειδοποίηση ή Κίνδυνος. Η μη συμμόρφωση με αυτές τις οδηγίες μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες ή θάνατο.

σφάλεια μονάδας κοπής

  • Η μονάδα κοπής αποτελεί ολοκληρωμένο μηχάνημα μόνο όταν συνδεθεί σε ελκυστήρα. Για πλήρεις οδηγίες σχετικά με την ασφαλή χρήση του ελκυστήρα, διαβάστε προσεκτικά το Εγχειρίδιο Χειριστή του μηχανήματος.

  • ν κτυπήσετε κάποιο αντικείμενο ή αν το μηχάνημα παρουσιάζει μη φυσιολογικούς κραδασμούς, ακινητοποιήστε το μηχάνημα, αφαιρέστε το κλειδί και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη προτού ελέγξετε το παρελκόμενο. Εκτελέστε όλες τις απαιτούμενες επισκευές πριν το θέσετε ξανά σε λειτουργία.

  • Διατηρείτε όλα τα μέρη σε καλή κατάσταση λειτουργίας και όλα τα εξαρτήματα καλά στερεωμένα. ντικαταστήστε τις φθαρμένες ή κατεστραμμένες ετικέτες.

  • Χρησιμοποιείτε μόνο εξαρτήματα, παρελκόμενα και ανταλλακτικά εγκεκριμένα από την Toro.

Αυτοκόλλητα ασφαλείας και οδηγιών

Graphic

Οι ετικέτες προειδοποίησης και οδηγιών ασφάλειας είναι εύκολα αναγνώσιμες από τον χειριστή και βρίσκονται κοντά σε κάθε πηγή δυνητικού κινδύνου. ντικαθιστάτε τις τυχόν φθαρμένες ή αποκολλημένες ετικέτες.

decal93-6697
decal93-7818
decal117-4979
decal120-6604
decal127-0326
decal131-1180
decal133-8061
decal137-5945
decal137-5946
decal137-5947
decal137-5948
decal138-7359
decal139-6303
decal140-3073
decal137-5949

Συναρμολόγηση

Προειδοποίηση

ν αφήσετε το κλειδί στη μίζα, μπορεί κάποιος να θέσει ακούσια τον κινητήρα σε λειτουργία και να τραυματιστείτε σοβαρά εσείς ή διερχόμενοι.

φαιρέστε το κλειδί από τον διακόπτη της μίζας προτού εγκαταστήσετε τη μονάδα κοπής.

Κίνδυνος

Εάν ο κινητήρας τεθεί σε λειτουργία και ο άξονας PTO είναι ελεύθερος να περιστραφεί, μπορεί να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός.

Εάν ο άξονας PTO δεν είναι συνδεδεμένος στο κιβώτιο της μονάδας κοπής, μην θέτετε τον κινητήρα σε λειτουργία και μην συμπλέκετε τον διακόπτη του PTO.

Note: Καθορίστε την αριστερή και δεξιά πλευρά του μηχανήματος από την κανονική θέση λειτουργίας.

Προετοιμασία του μηχανήματος

  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος.

  2. άλτε χειρόφρενο.

  3. Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

Εγκατάσταση του Κιτ CE

Εάν απαιτείται (μόνο σε χώρες που συμμορφώνονται με τα πρότυπα CE)

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε αυτό το μηχάνημα σε χώρα που συμμορφώνεται με τα πρότυπα CE, εγκαταστήστε το Κιτ CE· ανατρέξτε στις Οδηγίες εγκατάστασης του κιτ.

Εγκατάσταση της μονάδας κοπής στον ελκυστήρα

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Εξαγωνικό μπουλόνι2
Ροδέλα2
Πείρος ρύθμισης ύψους κοπής2
  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, μετακινήστε τους βραχίονες ανύψωσης στη χαμηλότερη θέση, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

  2. Τοποθετήστε τη μονάδα κοπής μπροστά από τον ελκυστήρα.

  3. Σύρετε το δίχαλο του άξονα PTO πάνω στον άξονα του κιβωτίου και ασφαλίστε τους άξονες μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τα 2 μπουλόνια και τα παξιμάδια προς αντίθετες κατευθύνσεις (Σχήμα 3).

    g299646
  4. Σφίξτε τα μπουλόνια και τα παξιμάδια (Σχήμα 3).

  5. Πιέστε προς τα κάτω έναν βραχίονα ανύψωσης μέχρι οι οπές του να ευθυγραμμιστούν με τις οπές στους βραχίονες των τροχών και, μετά, περάστε μια ροδέλα και ένα μπουλόνι και από τους δύο βραχίονες.

  6. Ευθυγραμμίστε τις οπές στους βραχίονες ανύψωσης με αυτές στους βραχίονες των τροχών.

  7. Χρησιμοποιήστε 2 εξαγωνικά μπουλόνια και 2 ροδέλες για να στερεώσετε τους βραχίονες των τροχών στους βραχίονες ανύψωσης (Σχήμα 4).

    Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ξανά τα μπουλόνια για να εγκαταστήσετε τη μονάδα κοπής: πλώστε κόλλα σπειρωμάτων στα σπειρώματα των μπουλονιών.

    g296376
  8. Σφίξτε τα μπουλόνια με την προκαθορισμένη ροπή σύσφιξης:

    • Εάν χρησιμοποιείτε τα μπουλόνια για να εγκαταστήσετε τη μονάδα κοπής για πρώτη φορά:

      Σφίξτε τα μπουλόνια με ροπή 256 έως 313 N∙m.

    • Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ξανά τα μπουλόνια για να εγκαταστήσετε τη μονάδα κοπής:

      Σφίξτε τα μπουλόνια με ροπή 195 έως 239 N∙m.

  9. Ρυθμίστε το ύψος κοπής· ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση ύψους κοπής.

Εγκατάσταση του καλύμματος του PTO

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Μπουλόνι-άξονας2
ποστάτης2

Χρησιμοποιήστε 2 μπουλόνια-άξονες και 2 αποστάτες για να στερεώσετε το κάλυμμα του PTO στο κιβώτιο (Σχήμα 5).

g296657

Οριζοντίωση της μονάδας κοπής

Note: Εκτελέστε τη συγκεκριμένη διαδικασία σε επίπεδη, οριζόντια επιφάνεια.

  1. Περιστρέψτε τη λεπίδα σε κάθε εξωτερικό άξονα μέχρι τα άκρα της να είναι στραμμένα προς τα εμπρός και πίσω.

  2. Μετρήστε την απόσταση από το έδαφος μέχρι την μπροστινή μύτη της λεπίδας.

  3. νυψώστε τη μονάδα κοπής στη θέση Μεταφοράς.

  4. Προσαρμόστε τις προσθήκες στα πιρούνια των εμπρός τροχών, ανάλογα με το ύψος κοπής που θέλετε.

  5. Περιστρέψτε τις λεπίδες κατά 180° και μετρήστε την απόσταση από το έδαφος μέχρι την πίσω μύτη της λεπίδας.

  6. Ξεσφίξτε τα κάτω ασφαλιστικά παξιμάδια στον αναβολέα της αλυσίδας ρύθμισης ύψους κοπής (Σχήμα 6).

    g296783
  7. Ρυθμίστε τα παξιμάδια (Σχήμα 6) για να ανυψώσετε ή να χαμηλώσετε την πίσω πλευρά της μονάδας κοπής έτσι ώστε οι πίσω μύτες των λεπίδων να βρίσκονται κατά 6 έως 10 mm (1/4" έως 3/8") ψηλότερα από τις εμπρός μύτες.

  8. Σφίξτε τα ασφαλιστικά παξιμάδια.

Γρασάρισμα του μηχανήματος

Προτού χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα, πρέπει να το γρασάρετε ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή λίπανσή του· ανατρέξτε στην ενότητα Γρασάρισμα των ρουλεμάν και των δακτυλίων τριβής. Εάν το μηχάνημα δεν γρασαριστεί σωστά, θα προκληθεί πρόωρη φθορά στα ζωτικής σημασίας εξαρτήματα.

Γενική επισκόπηση προϊόντος

Note: Οι προδιαγραφές και ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάξουν απροειδοποίητα.

Πλάτος κοπής
  • Μοντέλο 39190: 1,52 m (60")

  • Μοντέλο 31972: 1,82 m (72")

Ύψος κοπήςΡυθμιζόμενο από 25 έως 152 mm (1" έως 6") σε βήματα των 13 mm (1/2")
Καθαρό βάρος
  • Μοντέλο 31970: 204 kg

  • Μοντέλο 31972: 238 kg

Παρελκόμενα/Εξαρτήματα

Για τη βελτίωση και διεύρυνση των δυνατοτήτων του μηχανήματός σας διατίθενται επιλεγμένα παρελκόμενα και εξαρτήματα που είναι εγκεκριμένα από την Toro. Για τον πλήρη κατάλογο όλων των εγκεκριμένων παρελκομένων και εξαρτημάτων, επικοινωνήστε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή εξουσιοδοτημένο διανομέα της Toro ή επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.Toro.com.

Για να εξασφαλίσετε τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις και τη συνεχή πιστοποίηση ασφαλείας του μηχανήματος, χρησιμοποιείτε μόνο γνήσια ανταλλακτικά και εξαρτήματα Toro. Τα ανταλλακτικά και τα εξαρτήματα άλλων κατασκευαστών ενδέχεται να αποβούν επικίνδυνα και η χρήση τους να ακυρώσει την εγγύηση του προϊόντος σας.

Χειρισμός

Note: Καθορίστε την αριστερή και δεξιά πλευρά του μηχανήματος από την κανονική θέση λειτουργίας.

Προσοχή

ν αφήσετε το κλειδί στη μίζα, μπορεί κάποιος να θέσει ακούσια τον κινητήρα σε λειτουργία και να τραυματιστείτε εσείς ή διερχόμενοι.

φαιρέστε το κλειδί από τον διακόπτη της μίζας προτού εκτελέσετε οποιαδήποτε συντήρηση.

Ρύθμιση ύψους κοπής

Το ύψος κοπής ρυθμίζεται από 25 έως 152 mm (1" έως 6") σε βήματα των 13 mm (1/2"). Για να ρυθμίσετε το ύψος κοπής:

  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, ανυψώστε τη μονάδα κοπής στη θέση Μεταφοράς, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

  2. Εκτελέστε τις παρακάτω διαδικασίες:

Τοποθέτηση των αξόνων των τροχών

Τοποθετήστε τους άξονες των τροχών στις ίδιες οπές και στα δύο πιρούνια των τροχών. νατρέξτε στο Σχήμα 7 και Σχήμα 8 για να καθορίσετε τις σωστές οπές για τη ρύθμιση που θέλετε.

g008866
g296889

Note: Εάν θα εργαστείτε με ύψος κοπής 64 mm (2-1/2") ή μεγαλύτερο, τοποθετήστε τον άξονα του τροχού στην κάτω οπή, για να αποφύγετε συσσώρευση του γρασιδιού. Εάν κατά την εργασία δείτε να συσσωρεύεται γρασίδι, μετακινήστε το μηχάνημα με την όπισθεν για να απομακρυνθεί το κομμένο γρασίδι από τους τροχούς και τα πιρούνια.

Τοποθέτηση αποστατών στο πιρούνι τροχού

  1. φαιρέστε το τερματικό πώμα από τον πείρο περιστροφής (Σχήμα 7) και σύρετε τον πείρο έξω από τον βραχίονα του τροχού. Τοποθετήστε τις 2 προσθήκες στον πείρο περιστροφής, όπως ήταν τοποθετημένες αρχικά. υτές οι προσθήκες είναι απαραίτητες για την οριζοντίωση σε όλο το πλάτος των μονάδων κοπής.

  2. Περάστε τον κατάλληλο αριθμό αποστατών στον πείρο περιστροφής, ώστε να πετύχετε το ύψος κοπής που θέλετε (Σχήμα 7).

    νατρέξτε στο Σχήμα 8 για να επιλέξετε τον συνδυασμό των αποστατών για το ύψος κοπής που θέλετε.

    Note: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προσθήκες σε οποιονδήποτε συνδυασμό πάνω ή κάτω από την πλήμνη του βραχίονα του τροχού (όπως απαιτείται) για τα πετύχετε το ύψος κοπής που θέλετε ή την οριζοντίωση της μονάδας κοπής.

  3. Πιέστε τον πείρο του τροχού μέσα στον βραχίονα του τροχού.

  4. Τοποθετήστε τις προσθήκες (όπως ήταν τοποθετημένες αρχικά) και τους υπόλοιπους αποστάτες στον πείρο περιστροφής.

  5. Τοποθετήστε το τερματικό πώμα για να ασφαλίσετε το συγκρότημα.

Τοποθέτηση της αλυσίδας ρύθμισης ύψους κοπής

  1. φαιρέστε τους πείρους που ασφαλίζουν τις αλυσίδες ρύθμισης ύψους κοπής στο πίσω μέρος της μονάδας κοπής (Σχήμα 9).

    g296784
  2. νατρέξτε στην ετικέτα ρύθμισης ύψους κοπής για να επιλέξετε τη σωστή οπή για το ύψος κοπής που θέλετε.

    Note: Η ετικέτα βρίσκεται δίπλα σε κάθε μία από τις πλάκες ρύθμισης ύψους κοπής.

  3. Στερεώστε με τον πείρο τις αλυσίδες ρύθμισης ύψους κοπής στην οπή που αντιστοιχεί στο ύψος κοπής που θέλετε.

    Ο πείρος πρέπει να περνάει από τον κατώτερο κρίκο της αλυσίδας ρύθμισης ύψους κοπής. Η αλυσίδα πρέπει να κρέμεται ίσια προς τα κάτω (Σχήμα 9). Δεν πρέπει να έχει συστραφεί.

Ρύθμιση κλίσης μονάδας κοπής

Προτείνεται οι λεπίδες να έχουν κλίση 6 έως 9,5 mm (1/4" έως 3/8"), (δηλ., η πίσω πλευρά του επιπέδου της λεπίδας να βρίσκεται 6 έως 9,5 mm (1/4" έως 3/8") ψηλότερα από την μπροστά). Κλίση μεγαλύτερη από 9,5 mm (3/8") έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη απαιτούμενη ισχύ, μεγαλύτερα τεμάχια κομμένου γρασιδιού και υποδεέστερη ποιότητα κοπής. Κλίση μικρότερη από 6 mm (1/4") έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη απαιτούμενη ισχύ, μικρότερα τεμάχια κομμένου γρασιδιού και καλύτερη ποιότητα κοπής.

  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, χαμηλώστε τη μονάδα κοπής, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

  2. Ρυθμίστε τη μονάδα κοπής στο ύψος κοπής που θέλετε.

  3. Περιστρέψτε 1 λεπίδα τόσο ώστε να είναι στραμμένη ευθεία μπροστά.

  4. Χρησιμοποιώντας έναν κοντό χάρακα, μετρήστε την απόσταση από το έδαφος μέχρι τη μύτη της λεπίδας. Περιστρέψτε τη μύτη της λεπίδας προς τα πίσω και μετρήστε την απόσταση από το έδαφος μέχρι τη μύτη της λεπίδας.

  5. φαιρέστε την πρώτη μέτρηση από τη δεύτερη και υπολογίστε την κλίση της λεπίδας.

  6. Ξεσφίξτε τα ασφαλιστικά παξιμάδια που υπάρχουν στην άνω ή την κάτω πλευρά του αναβολέα της αλυσίδας ρύθμισης ύψους κοπής (Σχήμα 10).

    g296783
  7. Ρυθμίστε τα υπόλοιπα παξιμάδια για να ανυψώσετε ή να χαμηλώσετε τη μονάδα κοπής και να πετύχετε τη σωστή κλίση της πλατφόρμας του χλοοκοπτικού μηχανήματος.

  8. Σφίξτε τα ασφαλιστικά παξιμάδια.

Ρύθμιση των τροχίσκων αποτροπής απόξεσης εδάφους

Κάθε φορά που αλλάζετε το ύψος κοπής, να προσαρμόζετε και το ύψος των τροχίσκων αποτροπής απόξεσης εδάφους(Σχήμα 11).

g297467
  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, χαμηλώστε τη μονάδα κοπής, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

  2. Προτού απομακρυνθείτε από τη θέση του χειριστή, σβήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε το κλειδί και περιμένετε να ακινητοποιηθούν όλα τα κινούμενα μέρη.

  3. Ρυθμίστε τους τροχίσκους αποτροπής απόξεσης εδάφους, όπως φαίνεται στο Σχήμα 12.

    Note: Επιλέξτε την οπή που θα φέρει τον τροχίσκο αποτροπής απόξεσης εδάφους όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο ύψος κοπής που θέλετε.

    g296902

Ρύθμιση της ποδιάς

Στερεώστε την ποδιά στη χαμηλότερη θέση όταν κόβετε σε ύψος μεγαλύτερο από 64 mm (2-1/2") και στην υψηλότερη θέση όταν κόβετε σε ύψος χαμηλότερο από 64 mm (2-1/2").

  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, χαμηλώστε τη μονάδα κοπής, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

  2. φαιρέστε από την ποδιά τα μπουλόνια φλαντζωτής κεφαλής και τα παξιμάδια.

  3. Μετακινήστε την ποδιά στη θέση που θέλετε και στερεώστε την στη μονάδα κοπής χρησιμοποιώντας τα μπουλόνια φλαντζωτής κεφαλής και τα παξιμάδια (Σχήμα 13).

    g295676

Ρύθμιση του διαφράγματος ροής

Μπορείτε να ρυθμίσετε τη ροή απόρριψης του χλοοκοπτικού μηχανήματος ανάλογα με τις συνθήκες εργασίας. Τοποθετήστε το διάφραγμα έτσι ώστε να πετύχετε βέλτιστη ποιότητα κοπής.

  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, χαμηλώστε τη μονάδα κοπής, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

  2. Ξεσφίξτε το παξιμάδι (Σχήμα 14).

    g295677
  3. Ρυθμίστε το διάφραγμα και το παξιμάδι της εγκοπής στη ροή απόρριψης που θέλετε· ανατρέξτε στην ενότητα Τοποθέτηση του διαφράγματος ροής.

  4. Σφίξτε το παξιμάδι.

Τοποθέτηση του διαφράγματος ροής

Για την περιγραφή της κάθε θέσης του διαφράγματος ροής, ανατρέξτε στις παρακάτω ενότητες. Το Σχήμα 14 απεικονίζει την κάθε θέση (δηλ. A, B και C) όπως φαίνονται στην ετικέτα.

Οι παρακάτω θέσεις χρησιμεύουν απλά ως υποδείξεις. Η ρύθμιση εξαρτάται από το τύπο, την περιεχόμενη υγρασία και το ύψος του γρασιδιού.

Note: Εάν αυξάνετε την ισχύ του κινητήρα αλλά η ταχύτητα πορείας του χλοοκοπτικού μηχανήματος παραμένει σταθερή, ανοίξτε το διάφραγμα.

Θέση A

υτή είναι η τέρμα πίσω θέση. Η προτεινόμενη χρήση αυτής της θέσης είναι η εξής.

  • Χρησιμοποιήστε για κοντό, αραιό γρασίδι.

  • Χρησιμοποιήστε υπό στεγνές συνθήκες.

  • Για μικρότερα τεμάχια κομμένου γρασιδιού.

  • Πετάει μακρύτερα το κομμένο γρασίδι από το χλοοκοπτικό μηχάνημα.

Θέση B

Χρησιμοποιήστε όταν συλλέγετε σε σάκο. Να είναι πάντα ευθυγραμμισμένο με το άνοιγμα του απορροφητήρα.

Θέση C

υτή είναι η εντελώς ανοικτή θέση. Η προτεινόμενη χρήση αυτής της θέσης είναι η εξής.

  • Χρησιμοποιήστε για κοπή ψηλού, πυκνού γρασιδιού.

  • Χρησιμοποιήστε υπό υγρές συνθήκες.

  • Μειώνει την απαιτούμενη ισχύ του κινητήρα.

  • Επιτρέπει υψηλότερη ταχύτητα πορείας υπό δύσκολες συνθήκες.

Διόρθωση ακατάλληλης ρύθμισης της μονάδας κοπής

Λόγω των διαφορών στις συνθήκες του γρασιδιού και τη ρύθμιση των αντίβαρων του ελκυστήρα, πριν ξεκινήσετε την κανονική κοπή συνιστούμε να κάνετε δοκιμαστικές κοπές και να ελέγχετε την όψη του γρασιδιού.

  1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, χαμηλώστε τη μονάδα κοπής, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

  2. Ρυθμίστε τη μονάδα κοπής στο ύψος κοπής που θέλετε· ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση ύψους κοπής.

  3. Ελέγξτε και ρυθμίστε τις πιέσεις των εμπρός και των πίσω ελαστικών του ελκυστήρα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές στο Εγχειρίδιο Χειριστή του ελκυστήρα.

  4. Ελέγξτε για στραβωμένες λεπίδες· ανατρέξτε στην ενότητα Έλεγχος για στραβωμένη λεπίδα.

  5. Κόψτε το γρασίδι σε μια περιοχή δοκιμής και βεβαιωθείτε ότι όλες οι μονάδες κοπής κόβουν στο ίδιο ύψος.

  6. Εάν χρειάζεται να ρυθμίσετε τη μονάδα κοπής, χρησιμοποιήστε έναν ίσιο οδηγό-πήχη με μήκος 2 m ή μεγαλύτερο για να βρείτε μια επίπεδη επιφάνεια.

  7. Για ευκολότερη μέτρηση του επιπέδου της λεπίδας, αυξήστε το ύψος κοπής στην υψηλότερη θέση· ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση ύψους κοπής.

  8. Χαμηλώστε τη μονάδα κοπής στην επίπεδη επιφάνεια. φαιρέστε τα καλύμματα από το άνω μέρος των μονάδων κοπής.

  9. Περιστρέψτε τη λεπίδα σε κάθε άξονα μέχρι τα άκρα της να είναι στραμμένα προς τα εμπρός και πίσω.

  10. Μετρήστε την απόσταση από το έδαφος μέχρι την μπροστινή μύτη της ακμής κοπής.

    Εάν οι μετρήσεις δεν αντιστοιχούν στο ύψος κοπής και την κλίση που θέλετε, ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση κλίσης μονάδας κοπής.

  11. Ρυθμίστε τους αποστάτες των τροχών έτσι ώστε να αντιστοιχούν στο ύψος κοπής που αναγράφεται στην ετικέτα του τροχού· ανατρέξτε στην ενότητα Τοποθέτηση αποστατών στο πιρούνι τροχού.

Χρήση της πλευρικής απόρριψης

Το χλοοκοπτικό μηχάνημα διαθέτει αρθρωτό εκτροπέα γρασιδιού που απορρίπτει το κομμένο γρασίδι προς το πλάι και κάτω προς το έδαφος.

Κίνδυνος

Χωρίς εγκατεστημένο τον εκτροπέα γρασιδιού, το κάλυμμα απόρριψης ή το πλήρες συγκρότημα συλλέκτη γρασιδιού, εσείς και οι παρευρισκόμενοι είστε εκτεθειμένοι σε επαφή με τη λεπίδα και εκτινασσόμενα υπολείμματα. Η επαφή με την περιστρεφόμενη λεπίδα ή τις λεπίδες του χλοοκοπτικού μηχανήματος ή τα εκτινασσόμενα υπολείμματα θα προκαλέσει τραυματισμό ή θάνατο.

  • Μην αφαιρείτε ποτέ τον εκτροπέα γρασιδιού από το χλοοκοπτικό μηχάνημα διότι ο εκτροπέας γρασιδιού κατευθύνει το υλικό προς το έδαφος. Εάν ο εκτροπέας γρασιδιού υποστεί βλάβη, αντικαταστήστε τον αμέσως.

  • Ποτέ μην βάζετε τα χέρια ή τα πόδια σας κάτω από το χλοοκοπτικό μηχάνημα.

  • Ποτέ μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε τον χώρο εξαγωγής ή τις λεπίδες του χλοοκοπτικού μηχανήματος εάν δεν έχετε απενεργοποιήσει τον δυναμοδότη (διακόπτη ελέγχου λεπίδων) (PTO), δεν έχετε γυρίσει το κλειδί της ανάφλεξης στη θέση «OFF» και δεν έχετε αφαιρέσει το κλειδί.

  • εβαιωθείτε ότι ο εκτροπέας γρασιδιού είναι στην κάτω θέση.

Συμβουλές για το χειρισμό

Ρύθμιση γκαζιού υψηλών στροφών/Ταχύτητα πορείας

Για να εξασφαλίσετε αρκετή ισχύ για το μηχάνημα και την πλατφόρμα κατά την εργασία, λειτουργείτε τον κινητήρα με το γκάζι στις υψηλές στροφές και προσαρμόζετε την ταχύτητα πορείας ανάλογα με τις συνθήκες. Μειώστε την ταχύτητα πορείας όταν αυξάνεται το φορτίο στις λεπίδες κοπής. υξήστε την ταχύτητα πορείας όταν μειώνεται το φορτίο στις λεπίδες.

Διεύθυνση κοπής γρασιδιού

Εναλλάσσετε τη διεύθυνση κοπής ώστε, με τον καιρό, να μην σχηματιστούν αυλάκια στο έδαφος. Η εναλλαγή της διεύθυνσης κοπής βοηθά επίσης στη διασπορά του κομμένου γρασιδιού, βελτιώνοντας την αποσύνθεση και τη λίπανση του εδάφους.

Ταχύτητα κοπής

Για βελτιωμένη ποιότητα κοπής, μειώστε την ταχύτητα πορείας.

ποφεύγετε την κοπή σε πολύ χαμηλό ύψος

Εάν το πλάτος κοπής της μονάδας κοπής είναι μεγαλύτερο από αυτό του χλοοκοπτικού που χρησιμοποιούσατε προηγουμένως, αυξήστε το ύψος κοπής για να αποφύγετε το υπερβολικά κοντό κόψιμο σε ανώμαλα εδάφη.

Επιλέξτε το κατάλληλο ύψος κοπής ανάλογα με τις συνθήκες

Όταν κόβετε, να αφαιρείτε περίπου 25 mm (1") γρασιδιού ή το πολύ το 1/3 του ύψους του γρασιδιού. Σε ιδιαίτερα πλούσιο και πυκνό γρασίδι, ίσως χρειαστεί να μειώσετε την ταχύτητα κίνησης ή/και να αυξήσετε το ύψος κοπής στην επόμενη υψηλότερη ρύθμιση.

Important: Εάν κόβετε περισσότερο από το 1/3 του ύψους του γρασιδιού ή εάν κόβετε αραιό, ψηλό γρασίδι υπό στεγνές συνθήκες, προτείνεται η χρήση λεπίδων με επίπεδη ράχη για να μειώσετε το τίναγμα του κομμένου γρασιδιού, τα υπολείμματα και την καταπόνηση του συστήματος μετάδοσης της πλατφόρμας.

Ψηλό γρασίδι

Εάν το γρασίδι έχει μεγαλώσει περισσότερο από το κανονικό ή εάν περιέχει πολύ υγρασία, αυξήστε το ύψος κοπής πάνω από το συνηθισμένο πριν το κόψετε. Στη συνέχεια, κόψτε ξανά το γρασίδι χρησιμοποιώντας τη χαμηλότερη, κανονική ρύθμιση.

Καθαρισμός της μονάδας κοπής

Μετά από κάθε χρήση, καθαρίζετε την κάτω πλευρά της μονάδας κοπής από το κομμένο γρασίδι και τους ρύπους. Εάν συσσωρευθεί γρασίδι και ρύποι μέσα στη μονάδα κοπής, η ποιότητα κοπής δεν θα είναι ικανοποιητική.

Για να ελαττώσετε τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, να καθαρίζετε τον κινητήρα, τον σιγαστήρα της εξάτμισης, το διαμέρισμα μπαταρίας, το χειρόφρενο, τις μονάδες κοπής, καθώς και τη δεξαμενή καυσίμου από γρασίδι, φύλλα ή υπολείμματα λιπαντικού ή γράσου. Καθαρίστε τυχόν διαρροές λαδιού ή καυσίμου.

Συντήρηση της λεπίδας

  • Διατηρείτε τη λεπίδα ακονισμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου κοπής. Όταν η λεπίδα είναι κοφτερή, κόβει με ακρίβεια, χωρίς να σχίζει το γρασίδι. Το σχισμένο γρασίδι γίνεται καφέ στις άκρες του, γεγονός που επιβραδύνει την ανάπτυξη και αυξάνει την πιθανότητα ασθενειών.

  • Ελέγχετε καθημερινά το ακόνισμα των λεπίδων, καθώς και για ενδείξεις φθοράς ή ζημιάς. κονίζετε τις λεπίδες όποτε είναι απαραίτητο.

  • Εάν μια λεπίδα φθαρεί ή πάθει ζημιά, αντικαταστήστε την αμέσως με μια γνήσια, ανταλλακτική λεπίδα Toro. νατρέξτε στην ενότητα φαίρεση και εγκατάσταση λεπίδας(-ων) της μονάδας κοπής.

Συντήρηση

Note: Καθορίστε την αριστερή και δεξιά πλευρά του μηχανήματος από την κανονική θέση λειτουργίας.

Συνιστώμενο χρονοδιάγραμμα συντήρησης

Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
Μετά τις πρώτες 2 ώρες
  • Σφίξτε τα παξιμάδια των τροχών.
  • Μετά τις πρώτες 10 ώρες
  • Ελέγξτε τη σύσφιξη μεταξύ άξονα κίνησης PTO και κιβωτίου.
  • Σφίξτε τα παξιμάδια των τροχών.
  • Μετά τις πρώτες 50 ώρες
  • ντικαταστήστε το λιπαντικό του κιβωτίου.
  • Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Λιπάνετε τους δακτυλίους τριβής των βραχιόνων των τροχών.
  • Καθαρίστε τη μονάδα κοπής.
  • Κάθε 50 ώρες
  • Λιπάνετε τα γρασαδοράκια.Λιπαίνετε τα γρασαδοράκια αμέσως μετά από κάθε πλύσιμο.
  • Ελέγξτε το λιπαντικό του κιβωτίου.
  • Σφίξτε τα παξιμάδια των τροχών.
  • Ελέγξτε τη ρύθμιση του ιμάντα κίνησης των λεπίδων.
  • Καθαρίστε κάτω από τα καλύμματα ιμάντα της μονάδας κοπής.
  • Κάθε 100 ώρες
  • Ελέγξτε τη σύσφιξη μεταξύ άξονα κίνησης PTO και κιβωτίου.
  • Κάθε 400 ώρες
  • ντικαταστήστε το λιπαντικό του κιβωτίου.
  • Λίστα ελέγχου για την καθημερινή συντήρηση

    Δημιουργήστε αντίγραφα αυτής της σελίδας για συχνή χρήση.

    Στοιχείο ελέγχου συντήρησηςΓια την εβδομάδα:
    Δευτ.Τρ.Τετ.Πέμ.Παρ.Σάβ.Κυρ.
    εβαιωθείτε ότι ο εκτροπέας γρασιδιού είναι στην κάτω θέση (εάν υπάρχει).       
    Ελέγξτε την κατάσταση των λεπίδων.       
    Λιπάνετε όλα τα γρασαδοράκια.1       
    Επιδιορθώστε τη βαφή όπου υπάρχουν φθορές.       

    1. μέσως μετά από κάθε πλύσιμο, ανεξάρτητα από το αναγραφόμενο χρονικό διάστημα.

    Σημείωση για προβληματικά σημεία
    Άτομο που διενήργησε την επιθεώρηση:
    ΣτοιχείοΗμερομηνίαΠληροφορίες
       
       
       
       

    Προσοχή

    ν αφήσετε το κλειδί στη μίζα, μπορεί κάποιος να θέσει ακούσια τον κινητήρα σε λειτουργία και να τραυματιστείτε εσείς ή διερχόμενοι.

    φαιρέστε το κλειδί από τον διακόπτη της μίζας προτού εκτελέσετε οποιαδήποτε συντήρηση.

    Γρασάρισμα των ρουλεμάν και των δακτυλίων τριβής

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Λιπάνετε τους δακτυλίους τριβής των βραχιόνων των τροχών.
  • Κάθε 50 ώρες
  • Λιπάνετε τα γρασαδοράκια.Λιπαίνετε τα γρασαδοράκια αμέσως μετά από κάθε πλύσιμο.
  • Το μηχάνημα διαθέτει γρασαδοράκια που πρέπει να λιπαίνονται τακτικά με γράσο λιθίου Νο. 2.

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, χαμηλώστε τη μονάδα κοπής, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    2. Λιπάνετε τις ακόλουθες περιοχές:

      • Δακτύλιοι τριβής άξονα πιρουνιού τροχού (4) (Σχήμα 15).

        g011557
      • Ρουλεμάν αξόνων περιστροφής (3, κάτω από την τροχαλία) (Σχήμα 16)

        g297468
      • Ρουλεμάν άξονα βραχίονα ελεύθερης τροχαλίας (Σχήμα 16)

    Έλεγχος λιπαντικού στο κιβώτιο

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Μετά τις πρώτες 50 ώρες
  • ντικαταστήστε το λιπαντικό του κιβωτίου.
  • Κάθε 50 ώρες
  • Ελέγξτε το λιπαντικό του κιβωτίου.
  • Κάθε 400 ώρες
  • ντικαταστήστε το λιπαντικό του κιβωτίου.
  • Το κιβώτιο είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί με ενισχυμένη βαλβολίνη SAE 80-90. Παρότι το κιβώτιο περιέχει λιπαντικό από το εργοστάσιο, ελέγξτε τη στάθμη του πριν χρησιμοποιήσετε τη μονάδα κοπής. Η χωρητικότητα του κιβωτίου είναι 283 ml.

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, χαμηλώστε τη μονάδα κοπής, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    2. φαιρέστε την τάπα/δείκτη στάθμης από την πάνω πλευρά του κιβωτίου (Σχήμα 17) και βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του λιπαντικού βρίσκεται μεταξύ των ενδείξεων του δείκτη στάθμης. Εάν η στάθμη του λιπαντικού είναι χαμηλή, προσθέστε όσο χρειάζεται μέχρι η στάθμη να βρίσκεται μεταξύ των ενδείξεων.

      g010548
    3. Τοποθετήστε τον δείκτη στάθμης και σφίξτε τον με ροπή 9 N∙m.

    Έλεγχος σύσφιξης των συνδετικών εξαρτημάτων μεταξύ άξονα κίνησης PTO και κιβωτίου

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Μετά τις πρώτες 10 ώρες
  • Ελέγξτε τη σύσφιξη μεταξύ άξονα κίνησης PTO και κιβωτίου.
  • Κάθε 100 ώρες
  • Ελέγξτε τη σύσφιξη μεταξύ άξονα κίνησης PTO και κιβωτίου.
  • Ελέγξτε τη σύσφιξη των συνδετικών εξαρτημάτων που στερεώνουν τον άξονα κίνησης του PTO στο κιβώτιο (Σχήμα 18). Για τις προδιαγραφές των ροπών σύσφιξης, ανατρέξτε στην ενότητα εγκατάστασης στο Εγχειρίδιο Χειριστή του μηχανήματός σας.

    g299646

    φαίρεση της μονάδας κοπής από τον ελκυστήρα

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος με τη μονάδα κοπής ανυψωμένη.

    2. φαιρέστε τους πείρους ρύθμισης ύψους κοπής (Σχήμα 19) από τις πλευρικές πλάκες της μονάδας κοπής.

      g296784
    3. Χαμηλώστε τη μονάδα κοπής, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    4. φαιρέστε τα μπουλόνια και τις ροδέλες που στερεώνουν τους βραχίονες ανύψωσης στους βραχίονες των τροχών.

      g296375
    5. φαιρέστε τα μπουλόνια και τα παξιμάδια από τον άξονα του PTO (Σχήμα 21) και σύρετε το δίχαλο έξω από το κιβώτιο.

      Note: Για τη σωστή ευθυγράμμιση του πολύσφηνου, εάν αποσυναρμολογήσετε τα εξαρτήματα του άξονα κίνησης, ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή.

      g299646

    Σέρβις των δακτυλίων τριβής στους βραχίονες των τροχών.

    Οι βραχίονες των τροχών διαθέτουν πρεσαριστούς δακτυλίους τριβής στην άνω και κάτω πλευρά του σωλήνα, οι οποίοι φθείρονται μετά από πολλές ώρες λειτουργίας.

    Για να ελέγξετε τους δακτυλίους τριβής, μετακινήστε το πιρούνι του τροχού εμπρός πίσω και πλευρικά. Εάν ο πείρος του τροχού είναι χαλαρός μέσα στους δακτυλίους τριβής, οι δακτύλιοι είναι φθαρμένοι και πρέπει να αντικατασταθούν.

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, χαμηλώστε τη μονάδα κοπής, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    2. φαιρέστε το τερματικό πώμα, τον/τους αποστάτη(-ες) και την ωστική ροδέλα από το άνω μέρος του πείρου του τροχού.

    3. Τραβήξτε τον πείρο του τροχού έξω από τη φωλιά. φήστε την ωστική ροδέλα και τον/τους αποστάτες(-ες) στην κάτω πλευρά του πείρου.

    4. Περάστε μια πόντα στην άνω ή την κάτω πλευρά της φωλιάς και σπρώξτε έξω τον δακτύλιο τριβής (Σχήμα 22). Κατόπιν, αφαιρέστε και τον άλλο δακτύλιο τριβής από τον σωλήνα. Καθαρίστε την εσωτερική επιφάνεια των σωλήνων από τις βρομιές.

      g004737
    5. πλώστε γράσο στην εσωτερική και την εξωτερική επιφάνεια των καινούριων δακτυλίων τριβής. Χρησιμοποιήστε ένα σφυρί και μια επίπεδη πλάκα για να ωθήσετε τους δακτυλίους τριβής μέσα στη φωλιά.

    6. Ελέγξτε τον πείρο του τροχού για φθορές και αντικαταστήστε τον εάν είναι φθαρμένος.

    7. Πιέστε τον πείρο του τροχού μέσα από τους δακτυλίους τριβής και τη φωλιά, σύρετε την ωστική ροδέλα και τον/τους αποστάτες(-ες) επάνω στον πείρο και εγκαταστήστε το τερματικό πώμα στον πείρο του τροχού.

    Σέρβις των τροχών και των ρουλεμάν

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Μετά τις πρώτες 2 ώρες
  • Σφίξτε τα παξιμάδια των τροχών.
  • Μετά τις πρώτες 10 ώρες
  • Σφίξτε τα παξιμάδια των τροχών.
  • Κάθε 50 ώρες
  • Σφίξτε τα παξιμάδια των τροχών.
    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, χαμηλώστε τη μονάδα κοπής, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    2. φαιρέστε το ασφαλιστικό παξιμάδι από το μπουλόνι που συγκρατεί το συγκρότημα του τροχού ανάμεσα στα σκέλη του πιρουνιού (Σχήμα 23). Κρατήστε τον τροχό και σύρετε το μπουλόνι έξω από πιρούνι ή τον βραχίονα περιστροφής.

    3. φαιρέστε το ρουλεμάν από την πλήμνη του τροχού και αφήστε να πέσει ο αποστάτης του ρουλεμάν (Σχήμα 23). φαιρέστε το ρουλεμάν από την απέναντι πλευρά της πλήμνης του τροχού.

    4. Ελέγξτε για φθορές τα ρουλεμάν, τον αποστάτη και το εσωτερικό της πλήμνης του τροχού. ντικαταστήστε κάθε φθαρμένο εξάρτημα.

    5. Για να συναρμολογήσετε τον τροχό, πιέστε το ρουλεμάν μέσα στην πλήμνη του τροχού. Κατά την εγκατάσταση των ρουλεμάν, πιέστε στην εξωτερική στεφάνη τους.

      g004738
    6. Σύρετε τον αποστάτη του ρουλεμάν μέσα στην πλήμνη του τροχού. Πιέστε το άλλο ρουλεμάν μέσα στο ανοικτό άκρο της πλήμνης του τροχού για να ακινητοποιήσετε τον αποστάτη του ρουλεμάν μέσα στην πλήμνη.

    7. Εγκαταστήστε το συγκρότημα του τροχού ανάμεσα στα σκέλη του πιρουνιού και στερεώστε το με το μπουλόνι και το ασφαλιστικό παξιμάδι.

    Σέρβις των λεπίδων κοπής

    σφάλεια λεπίδων

    Εάν η λεπίδα έχει υποστεί φθορά ή ζημιά, μπορεί να σπάσει και κάποιο τμήμα της να εκτοξευτεί προς το μέρος σας ή προς το μέρος διερχομένων ατόμων, με αποτέλεσμα την επέλευση σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου.

    • Επιθεωρείτε τακτικά τη λεπίδα για ενδείξεις φθοράς ή ζημίας.

    • Να είστε προσεκτικοί κατά τον έλεγχο των λεπίδων. Τυλίξτε τις λεπίδες ή φοράτε γάντια, και δείξτε προσοχή κατά το σέρβις των λεπίδων. Πραγματοποιείτε μόνο αντικατάσταση ή ακόνισμα των λεπίδων· ποτέ μην πραγματοποιείτε ίσιωμα ή συγκόλληση.

    • Σε μηχανήματα με πολλαπλές λεπίδες, δείξτε προσοχή, καθώς αν περιστρέψετε 1 λεπίδα μπορεί να αρχίσουν να περιστρέφονται κι άλλες λεπίδες.

    Έλεγχος για στραβωμένη λεπίδα

    Σε περίπτωση κρούσης σε ξένο αντικείμενο, ελέγξτε το μηχάνημα για φθορές και κάντε τις όποιες επισκευές προτού ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό. Σφίξτε όλα τα παξιμάδια των τροχαλιών των αξόνων με ροπή 176 έως 203 N∙m.

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, ανυψώστε τη μονάδα κοπής στη θέση Μεταφοράς, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    2. νυψώστε τη μονάδα κοπής στη θέση Σέρβις· ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή του ελκυστήρα.

    3. Περιστρέψτε τη λεπίδα μέχρι τα άκρα της να είναι στραμμένα προς τα εμπρός και πίσω και μετρήστε την απόσταση από το εσωτερικό της μονάδας κοπής μέχρι την ακμή κοπής στην μπροστινή πλευρά της λεπίδας (Σχήμα 24).

      Note: Σημειώστε αυτήν τη μέτρηση.

      g010549
    4. Περιστρέψτε το άλλο άκρο της λεπίδας ώστε να είναι στραμμένο προς τα εμπρός και μετρήστε την απόσταση από τη μονάδα κοπής μέχρι την ακμή κοπής της λεπίδας στο ίδιο σημείο όπως και στο βήμα 3.

      Note: Η διαφορά των μετρήσεων που πήρατε στα βήματα 3 και 4 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 mm (1/8"). Εάν υπερβαίνει τα 3 mm (1/8"), η λεπίδα έχει στραβώσει και πρέπει να αντικατασταθεί· ανατρέξτε στην ενότητα φαίρεση και εγκατάσταση λεπίδας(-ων) της μονάδας κοπής.

    φαίρεση και εγκατάσταση λεπίδας(-ων) της μονάδας κοπής

    ντικαταστήστε τη λεπίδα εάν χτυπήσει συμπαγές αντικείμενο, εάν δεν είναι ζυγοσταθμισμένη ή εάν είναι στραβωμένη. Χρησιμοποιείτε πάντα τις γνήσιες, ανταλλακτικές λεπίδες της Toro για να έχετε τη βέλτιστη ασφάλεια και απόδοση.

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, ανυψώστε τη μονάδα κοπής στη θέση Μεταφοράς, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    2. νυψώστε τη μονάδα κοπής στη θέση Σέρβις· ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή του ελκυστήρα.

    3. Κρατήστε το άκρο της λεπίδας, χρησιμοποιώντας ένα πανί ή ένα χοντρό γάντι.

    4. φαιρέστε το μπουλόνι της λεπίδας, το κάλυμμα αποτροπής απόξεσης εδάφους και τη λεπίδα από τον άξονα περιστροφής (Σχήμα 25).

      g004741
    5. Εγκαταστήστε τη λεπίδα, το κάλυμμα αποτροπής απόξεσης εδάφους και το μπουλόνι της λεπίδας και σφίξτε το τελευταίο με ροπή 115 έως 149 N∙m.

      Important: Για να εξασφαλιστεί η σωστή κοπή, το καμπυλωτό τμήμα της λεπίδας πρέπει να είναι στραμμένο προς το εσωτερικό της μονάδας κοπής.

      Note: Σε περίπτωση κρούσης σε ξένο αντικείμενο, σφίξτε όλα τα παξιμάδια των τροχαλιών των αξόνων με ροπή 115 έως 149 N∙m.

    Έλεγχος και ακόνισμα της/των λεπίδας(-ων) της μονάδας κοπής

    Στην καλή ποιότητα της κοπής συμβάλλουν τόσο οι ακμές κοπής όσο και η ράχη, δηλαδή το ανασηκωμένο τμήμα της λεπίδας απέναντι από την ακμή κοπής.

    Διατηρείτε τις λεπίδες ακονισμένες καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου κοπής. Όταν οι λεπίδες είναι κοφτερές, κόβουν με ακρίβεια, χωρίς να σχίζουν το γρασίδι.

    Ελέγχετε τις λεπίδες για ενδείξεις φθοράς ή ζημιάς. Η ράχη σηκώνει το γρασίδι όρθιο, επιτρέποντας την ομοιόμορφη κοπή, και σταδιακά φθείρεται με τη χρήση.

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, ανυψώστε τη μονάδα κοπής στη θέση Μεταφοράς, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    2. νυψώστε τη μονάδα κοπής στη θέση Σέρβις· ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή του ελκυστήρα.

    3. Ελέγξτε προσεκτικά τις ακμές κοπής της λεπίδας, ειδικά στο σύνορο μεταξύ του επίπεδου και του καμπυλωτού τμήματος της λεπίδας (Σχήμα 26).

      Note: Επειδή η άμμος και τα τραχιά υλικά μπορούν να φθείρουν το μέταλλο που συνδέει το επίπεδο και το καμπυλωτό τμήμα της λεπίδας, ελέγχετε τη λεπίδα πριν από τη χρήση του χλοοκοπτικού μηχανήματος. Εάν εντοπίσετε φθορές (Σχήμα 26), αντικαταστήστε τη λεπίδα.

      g004653
    4. Ελέγξτε τις ακμές κοπής όλων των λεπίδων και ακονίστε τις ακμές κοπής εάν έχουν στομώσει ή έχουν υποστεί μικροφθορές (Σχήμα 27).

      Note: Για να εξασφαλίσετε την αιχμηρότητα, ακονίζετε μόνο την άνω πλευρά της ακμής κοπής, διατηρώντας την αρχική γωνία κοπής (Σχήμα 27). Η λεπίδα παραμένει ζυγοσταθμισμένη εάν αφαιρέσετε την ίδια ποσότητα μετάλλου και από τις δύο ακμές κοπής.

      g000276

      Note: φαιρέστε τις λεπίδες και ακονίστε τις με τροχό. φού ακονίσετε τις ακμές κοπής, τοποθετήστε τη λεπίδα με το κάλυμμα αποτροπής απόξεσης εδάφους και το μπουλόνι της λεπίδας· ανατρέξτε στην ενότητα Έλεγχος και ακόνισμα της/των λεπίδας(-ων) της μονάδας κοπής.

    Έλεγχος και διόρθωση διαφορών των λεπίδων

    Εάν υπάρχει διαφορά μεταξύ των λεπίδων, το γρασίδι θα εμφανίζει γραμμές μετά την κοπή. υτό διορθώνεται φροντίζοντας όλες οι λεπίδες να είναι ίσιες και να κόβουν στο ίδιο επίπεδο.

    1. Χρησιμοποιήστε αλφάδι μήκους 1 m για να βρείτε μια επίπεδη επιφάνεια.

    2. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, χαμηλώστε τη μονάδα κοπής, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    3. υξήστε το ύψος κοπής στην υψηλότερη θέση· ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση ύψους κοπής.

    4. φαιρέστε τα καλύμματα από το άνω μέρος της μονάδας κοπής.

    5. Περιστρέψτε τις λεπίδες μέχρι τα άκρα τους να είναι στραμμένα προς τα εμπρός και πίσω. Μετρήστε την απόσταση από το έδαφος μέχρι την μπροστινή μύτη της ακμής κοπής. Σημειώστε αυτήν τη μέτρηση. Στη συνέχεια, περιστρέψτε την ίδια λεπίδα μέχρι να έρθει μπροστά η αντίθετη άκρη και μετρήστε ξανά. Η διαφορά των μετρήσεων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 mm (1/8"). Εάν υπερβαίνει τα 3 mm (1/8"), η λεπίδα έχει στραβώσει και πρέπει να αντικατασταθεί. Φροντίστε να μετρήσετε όλες τις λεπίδες.

    6. Συγκρίνετε τις μετρήσεις των εξωτερικών λεπίδων με αυτήν της κεντρικής λεπίδας. Η κεντρική λεπίδα επιτρέπεται να είναι χαμηλότερα από τις εξωτερικές, αλλά όχι περισσότερο από 10 mm (3/8"). Εάν η κεντρική λεπίδα είναι χαμηλότερα από τις εξωτερικές λεπίδες κατά περισσότερο από 10 mm (3/8"), προχωρήστε στο βήμα 7 και τοποθετήστε προσθήκες μεταξύ του περιβλήματος του άξονα και της κάτω πλευράς της μονάδας κοπής.

    7. φαιρέστε τα μπουλόνια, τις επίπεδες ροδέλες, τα γκρόβερ και τα παξιμάδια από τον εξωτερικό άξονα στα σημεία που πρέπει να τοποθετηθούν οι προσθήκες. Για να ανυψώσετε ή να χαμηλώσετε τη λεπίδα, τοποθετήστε μια προσθήκη (κωδ. 3256-24) μεταξύ του περιβλήματος του άξονα και της κάτω πλευράς της μονάδας κοπής. Συνεχίστε να ελέγχετε την ευθυγράμμιση των λεπίδων και τοποθετήστε και άλλες προσθήκες, μέχρι οι μύτες των λεπίδων να δίνουν τις σωστές μετρήσεις.

      Important: Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερες από τρεις προσθήκες σε κάθε μία οπή. Εάν σε μια οπή τοποθετήσετε περισσότερες από μία προσθήκες, στις γειτονικές οπές τοποθετήστε λιγότερες.

    8. Τοποθετήστε τα καλύμματα ιμάντα.

    ντικατάσταση του ιμάντα κίνησης

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Κάθε 50 ώρες
  • Ελέγξτε τη ρύθμιση του ιμάντα κίνησης των λεπίδων.
  • Καθαρίστε κάτω από τα καλύμματα ιμάντα της μονάδας κοπής.
  • Ο ιμάντας κίνησης των λεπίδων, ο οποίος μένει τεντωμένος χάρη στην ελεύθερη τροχαλία που βρίσκεται υπό την τάση ελατηρίου, είναι πολύ ανθεκτικός. Ωστόσο, μετά από πολλές ώρες χρήσης ο ιμάντας είναι φυσικό να παρουσιάζει ενδείξεις φθοράς. Ενδείξεις φθαρμένου ιμάντα είναι: στρίγκλισμα κατά την περιστροφή του, ολίσθηση των λεπίδων κατά την κοπή, ξεφτισμένα άκρα, ίχνη αλλοίωσης και σχισμές. Εάν συντρέχει οποιαδήποτε από αυτές τις συνθήκες, αντικαταστήστε τον ιμάντα.

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, χαμηλώστε τη μονάδα κοπής, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    2. φαιρέστε τα καλύμματα ιμάντα από το άνω μέρος της μονάδας κοπής και τοποθετήστε τα στην άκρη.

    3. Χρησιμοποιώντας ένα ροπόκλειδο ή παρόμοιο εργαλείο, μετακινήστε την ελεύθερη τροχαλία (Σχήμα 28) μακριά από τον ιμάντα κίνησης για να τον χαλαρώσετε και να μπορέσετε να τον αφαιρέσετε από την τροχαλία του κιβωτίου.

      g295691
    4. φαιρέστε τον παλαιό ιμάντα από τις τροχαλίες των αξόνων και την ελεύθερη τροχαλία.

    5. Χρησιμοποιώντας ένα ροπόκλειδο ή παρόμοιο εργαλείο για να συγκρατήσετε την ελεύθερη τροχαλία, περάστε τον καινούριο ιμάντα γύρω από τις τροχαλίες των αξόνων και το συγκρότημα της ελεύθερης τροχαλίας, όπως φαίνεται στο Σχήμα 29.

      g295042
    6. Τοποθετήστε τα καλύμματα ιμάντα.

    ντικατάσταση του εκτροπέα γρασιδιού

    Προειδοποίηση

    Εάν το άνοιγμα απόρριψης μείνει ακάλυπτο, το μηχάνημα ενδέχεται να εκτινάξει αντικείμενα προς εσάς ή τους παρευρισκόμενους, προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος επαφής με τη λεπίδα.

    • Μη χρησιμοποιείτε ποτέ το μηχάνημα εάν δεν έχετε εγκαταστήσει πλάκα καλύμματος, ποδιά κομμένου γρασιδιού ή κανάλι συλλογής γρασιδιού.

    • εβαιωθείτε ότι ο εκτροπέας γρασιδιού είναι χαμηλωμένος.

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, χαμηλώστε τη μονάδα κοπής, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    2. φαιρέστε το παξιμάδι ασφάλισης, το μπουλόνι, το ελατήριο και τον αποστάτη που συγκρατούν τον εκτροπέα στις βάσεις περιστροφής (Σχήμα 30). φαιρέστε τον κατεστραμμένο ή φθαρμένο εκτροπέα γρασιδιού.

    3. Τοποθετήστε τον αποστάτη και το ελατήριο επάνω στον εκτροπέα γρασιδιού. Τοποθετήστε το άκρο σχήματος L του ελατηρίου πίσω από το χείλος της μονάδας κοπής.

      Note: Προτού εγκαταστήσετε το μπουλόνι, βεβαιωθείτε ότι το άκρο σχήματος L του ελατηρίου έχει τοποθετηθεί πίσω από το χείλος της μονάδας κοπής, όπως φαίνεται στο Σχήμα 30.

    4. Τοποθετήστε το μπουλόνι και το παξιμάδι. Περάστε το άκρο με το άγκιστρο J του ελατηρίου γύρω από τον εκτροπέα γρασιδιού (Σχήμα 30).

      Important: Θα πρέπει να μπορείτε να χαμηλώσετε τον εκτροπέα γρασιδιού στη θέση του. νυψώστε τον εκτροπέα για να δοκιμάσετε ότι χαμηλώνει στην τέρμα κάτω θέση.

      g297469

    Καθαρισμός κάτω από τη μονάδα κοπής

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Καθαρίστε τη μονάδα κοπής.
  • φαιρείτε καθημερινά το συσσωρευμένο γρασίδι από την κάτω πλευρά της μονάδας κοπής.

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, ανυψώστε τη μονάδα κοπής στη θέση Μεταφοράς, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    2. νυψώστε τη μονάδα κοπής στη θέση Σέρβις· ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή του ελκυστήρα.

    3. Καθαρίστε σχολαστικά με νερό την κάτω πλευρά της μονάδας κοπής.

    Αποθήκευση

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδο έδαφος, ανυψώστε τη μονάδα κοπής στη θέση Μεταφοράς, βάλτε χειρόφρενο, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    2. Καθαρίστε σχολαστικά τη μονάδα κοπής, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα εξής σημεία:

      • Κάτω πλευρά της μονάδας κοπής

      • Κάτω πλευρά καλυμμάτων ιμάντα της μονάδας κοπής

      • Συγκρότημα άξονα PTO

      • Όλα τα γρασαδοράκια και τα σημεία περιστροφής

    3. Ελέγξτε και ρυθμίστε τις πιέσεις των εμπρός και πίσω ελαστικών του ελκυστήρα· ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή του ελκυστήρα.

    4. φαιρέστε, ακονίστε και ζυγοσταθμίστε τις λεπίδες της μονάδας κοπής. Τοποθετήστε τις λεπίδες και σφίξτε τα συνδετικά εξαρτήματα των λεπίδων με ροπή 85 έως 110 N∙m.

    5. Ελέγξτε όλα τα εξαρτήματα σύνδεσης για να διαπιστώσετε αν είναι χαλαρωμένα και σφίξτε τα, αν απαιτείται.

    6. Γρασάρετε ή λιπάνετε όλα τα γρασαδοράκια και τα σημεία περιστροφής. ν έχει παραμείνει λιπαντικό, σκουπίστε το.

    7. Εάν υπάρχουν βαμμένες επιφάνειες που έχουν γδαρθεί, ξεφλουδίσει ή σκουριάσει, τρίψτε τις ελαφρά με γυαλόχαρτο και βάψτε τις με χρώμα επιδιόρθωσης. Επιδιορθώστε τυχόν χτυπήματα.