Introducere

Unitatea pentru înlăturarea ierbii uscate este montată pe o unitate de tracțiune și este destinată utilizării de operatori profesioniști, contractați pentru aplicații comerciale. Este concepută în principal pentru înlăturarea ierbii uscate de pe gazoanele bine întreținute din parcuri, terenuri de golf, terenuri de sport și spații comerciale. Utilizarea acestui produs în alte scopuri decât cele intenționate poate fi periculoasă pentru dumneavoastră și pentru alte persoane.

Citiţi cu atenţie aceste informaţii pentru a învăţa modul corespunzător de utilizare şi întreţinere a produsului şi pentru a evita rănirea şi deteriorarea acestuia. Aveţi responsabilitatea de a utiliza produsul în mod corespunzător şi sigur.

Vizitați site-ul www.Toro.com pentru siguranța produsului și materiale de instruire privind utilizarea, informații privind accesoriile, ajutor la căutarea unui distribuitor sau pentru înregistrarea produsului.

De fiecare dată când aveţi nevoie de service, piese originale Toro sau informaţii suplimentare, contactaţi un furnizor de servicii autorizat sau departamentul Servicii Clienţi Toro şi pregătiţi numerele de model sau de serie ale produsului. Figura 1 identifică locaţia numerelor de model sau de serie pe produs. Scrieţi numerele în spaţiul furnizat.

g272197

Acest manual identifică potențialele pericole și conține mesaje de siguranță identificate prin simbolul de alertă de siguranță (Figura 2), semnalizând un pericol care poate cauza rănirea gravă sau moartea dacă nu respectați următoarele măsuri de precauție recomandate.

g000502

Acest manual utilizează 2 cuvinte pentru a evidenţia informaţiile. Important atrage atenţia asupra informaţiilor mecanice speciale şi Notă accentuează informaţiile generale care necesită atenţie specială.

Acest produs corespunde tuturor directivelor europene relevante. Pentru mai multe detalii, consultaţi Declaraţia de încorporare de la finalul acestei publicaţii.

Siguranţă în funcţionare

Această mașină a fost proiectată în conformitate cu specificațiile standardelor EN ISO 5395 și ANSI B71.4:2017.

Siguranța generală

Acest produs poate provoca amputarea mâinilor sau picioarelor. Urmați întotdeauna instrucțiunile de siguranță pentru a evita rănirea gravă.

  • Trebuie să citiți și să înțelegeți conținutul acestui Manual al operatorului înainte de a porni mașina.

  • Utilizați mașina cu foarte mare atenție. Nu vă angrenați în nicio activitate care vă poate distrage atenția; în caz contrar, se pot înregistra pagube materiale sau vătămări corporale.

  • Nu vă sprijiniți mâinile sau picioarele în apropierea componentelor aflate în mișcare.

  • Nu utilizați mașina decât cu toate apărătoarele și alte dispozitive de protecție montate pe mașină și funcționând corespunzător.

  • Staţi la distanţă de orice gură de descărcare.

  • Țineți trecătorii și copiii departe de zona de utilizare. Nu lăsaţi niciodată copii să utilizeze maşina.

  • Înainte de a părăsi poziția operatorului, realizați următorii pași:

    • Parcați maşina pe o suprafaţă uniformă.

    • Coborâți unitatea (unitățile) de tăiere.

    • Decuplați dispozitivele de acționare.

    • Cuplați frâna de parcare (dacă este prevăzută).

    • Opriţi motorul şi scoateţi cheia (dacă este prevăzută).

    • Așteptați până ce toate mișcările se opresc.

Utilizarea sau întreţinerea necorespunzătoare a acestei maşini poate cauza accidentări. Pentru a reduce riscul de accidentare, respectaţi aceste instrucţiuni de siguranţă şi acordaţi întotdeauna atenţie simbolului de alertă privind siguranţa Graphic, care înseamnă Atenţie, Avertisment sau Pericol – instrucţiune privind siguranţa personală. Nerespectarea acestor instrucţiuni poate cauza vătămări corporale sau moartea.

Siguranța unității de tăiere

  • Unitatea de tăiere este o mașină completă numai când este instalată pe o unitate de tracțiune. Citiți cu atenție Manualul utilizatorului unității de tracțiune pentru instrucțiuni complete privind utilizarea mașinii în siguranță.

  • Opriți mașina, îndepărtați cheia (dacă este cazul) și așteptați până ce toate mișcările se opresc înainte de a verifica un dispozitiv de atașare după lovirea unui obiect sau dacă mașina vibrează anormal. Efectuați reparațiile necesare înainte de a o utiliza din nou.

  • Mențineți toate componentele în stare bună de funcționare și bine fixate. Înlocuiți toate autocolantele uzate sau deteriorate.

  • Folosiți numai accesorii, dispozitive de atașare și piese de schimb acceptate de Toro.

Siguranța lamei

O lamă uzată sau deteriorată s-ar putea rupe, iar o bucată din lamă ar putea fi proiectată spre dumneavoastră sau trecători, rezultând în vătămări corporale grave sau deces.

  • Inspectați lama periodic pentru urme de uzură sau de deteriorare.

  • Verificați lamele cu grijă. Acoperiți lamele sau purtați mănuși și efectuați lucrările de service pentru lame cu atenție. Doar înlocuiți sau ascuțiți lamele; nu le îndreptați sau sudați niciodată.

  • În cazul mașinilor cu mai multe lame, acționați cu atenție, deoarece rotirea unei lame poate duce la rotirea celorlalte lame.

Decal-uri instrucţionale şi de siguranţă

Graphic

Instrucţiunile şi autocolantele cu informaţii privind siguranţa sunt uşor vizibile pentru operator şi sunt amplasate lângă orice zonă cu potenţial risc. Înlocuiţi orice autocolant care este deteriorat sau lipseşte.

decal137-9706

Reglare

Instalarea rolei frontale

Unitatea pentru înlăturarea ierbii uscate este furnizată fără rola frontală. Instalați rola folosind piesele libere furnizate împreună cu unitatea de înlăturare a ierbii uscate și urmând instrucțiunile de instalare incluse cu rola.

Repoziționarea contragreutăților

Unitățile de înlăturare a ierbii uscate sunt livrate cu contragreutatea montată la capătul din dreapta și cu suportul motorului la capătul din stânga al unității de înlăturare a ierbii uscate. Pentru a muta contragreutatea pe cealaltă parte a unității de înlăturare a ierbii uscate, efectuați următorii pași:

  1. Scoateți cele 2 șuruburi care fixează contragreutatea la capătul drept al unității de înlăturare a ierbii uscate.

  2. Scoateți contragreutatea (Figura 3).

    g016405
  3. Scoateți cele 2 șuruburi cu cap Allen care fixează suportul motorului la capătul din stânga al unității de înlăturare a ierbii uscate.

  4. Îndepărtați suportul motorului (Figura 4).

  5. Aplicați lubrifiant pe diametrul interior al cuplajului de antrenare (Figura 4).

    g016697
  6. Pe capătul din dreapta al unității de înlăturare a ierbii uscate, aplicați un strat ușor de ulei pe inelul de etanșare și instalați suportul motorului cu cele 2 șuruburi cu cap Allen scoase anterior.

    Note: Strângeți șuruburile la 16 până la 20 N∙m.

  7. Pe capătul din stânga al unității de înlăturare a ierbii uscate, aplicați un strat ușor de ulei pe inelul de etanșare și instalați contragreutatea cu șuruburile îndepărtate anterior.

    Note: Strângeți șuruburile la 16 până la 20 N∙m.

Montarea cârligului de articulație, a zalei cotite sau a verigii de lanț

Pentru unitățile de înlăturare a ierbii uscate care vor fi montate pe o unitate de tracțiune cu un număr de serie anterior 240000001, trebuie obținută și instalată articulația de ridicare adecvată.

Cele 2 șuruburi cu cap utilizate pentru a monta cârligul de articulație, zaua cotită sau veriga de lanț sunt instalate pe unitatea de înlăturare a ierbii uscate. Scoateți aceste șuruburi și utilizați-le pentru a instala legătura necesară.

  • Pentru unitățile de tracțiune Greensmaster 3000, 3000-D, 3050, 3100, 3150 și 3150-Q este necesar un cârlig de articulație (Piesă nr. 105-5740), așa cum se arată în Figura 5 (este furnizat împreună cu unitățile de tracțiune Greensmaster de mai sus).

    1. Instalați cârligul de articulație în partea superioară a unității înlăturare a ierbii uscate folosind 2 șuruburi cu cap.

    2. Strângeți șuruburile cu cap la 34 până la 40 N∙m.

    g011931
  • Pentru unitățile de tracțiune Greensmaster 3250-D este necesară o za cotită (nr. piesa 110-2397) (este furnizată împreună cu unitatea de tracțiune Greensmaster 3250-D).

    1. Poziționați zaua cotită a cârligului de ridicare spre partea din față a unității de înlăturare a ierbii uscate.

    2. Instalați zaua cotită (Figura 6) în partea superioară a unității de înlăturare a ierbii uscate cu 2 șuruburi cu cap.

    3. Strângeți șuruburile cu cap la 34 până la 40 N∙m.

    g008414
  • Pe unitatea de tracțiune Greensmaster 3250-D pot fi utilizate și o verigă de lanț (piesa nr. 106-2601) și un suport de montare (piesa nr. 105-5738).

    1. Instalați veriga de lanț în partea superioară a unității de înlăturare a ierbii uscate cu suportul de montare și 2 șuruburi cu cap.

    2. Strângeți șuruburile cu cap la 34 până la 40 N∙m (Figura 7).

    Note: Când montați unitatea de înlăturare a ierbii uscate pe unitatea de tracțiune, agățați capătul mai lat al verigii de lanț la brațul de ridicare.

    g011932

Reglarea lamelor dispozitivului pentru înlăturarea ierbii uscate pentru configurare pozitivă (deasupra solului)

  1. Amplasați unitatea pentru înlăturarea ierbii uscate pe o suprafață uniformă.

  2. Așezați o bară de distanțare, care este de grosimea înălțimii dorite a lamei deasupra solului, sub fiecare capăt al unității de înlăturare a ierbii uscate (Figura 8).

    g381007
  3. Cu rolele în contact cu suprafața plană, slăbiți ambele piulițe cu guler (Figura 8).

  4. Rotiți șuruburile de reglare a înălțimii de tăiere până când ambele capete ale unității de înlăturare a ierbii uscate sunt aproape de suprafața plană (Figura 8).

  5. Verificați înălțimea folosind o bucată de hârtie pentru a verifica fiecare capăt al lamelor.

  6. Strângeți ambele contrapiulițe cu guler.

Reglarea lamelor dispozitivului pentru înlăturarea ierbii uscate pentru configurare negativă (sub nivelul solului)

Note: Configurarea negativă maximă recomandată este pentru o adâncime de pătrundere a lamei de 5 mm.

  1. Amplasați unitatea pentru înlăturarea ierbii uscate pe o suprafață uniformă.

  2. Așezați 2 bare de distanțare, fiecare având grosimea echivalentă cu adâncimea dorită a pătrunderii lamei sub pământ, sub rola frontală și rola posterioară a unității de înlăturare a ierbii uscate.

    Note: Asigurați-vă că lamele unității de înlăturare a ierbii uscate nu intră în contact cu barele de distanțare.

    g379284
  3. Slăbiți piulițele cu guler de pe ansamblul rolei.

  4. Rotiți șurubul de reglare a înălțimii de tăiere de pe fiecare suport pentru înălțimea de tăiere, astfel încât lamele unității de înlăturare a ierbii uscate să intre în contact cu suprafața plană la ambele capete.

    Note: Pe măsură ce lamele dispozitivului pentru înlăturarea ierbii uscate se uzează, diametrul ansamblului se va reduce, iar setarea pentru adâncime se va modifica. Verificați periodic setarea pentru adâncime, pentru a vă asigura că setarea dorită este implementată.

  5. Strângeți ambele contrapiulițe cu guler pentru înălțimea de tăiere.

Instalarea unității pentru înlăturarea ierbii uscate

Consultați instrucțiunile din Manualul utilizatorului unității de tracțiune pentru instalarea unității pentru înlăturarea ierbii uscate.

Important: Dacă setați tamburul unității de înlăturare a ierbii uscate la o setare negativă, aveți grijă să preveniți deteriorarea lamelor tamburului din cauza contactului cu podelele din beton sau suprafețele pavate.

Note: Unitatea de înlăturare a ierbii uscate vine configurată din fabrică pentru volan pe partea stângă. Poate fi necesar să fie configurată pentru volan pe partea dreaptă. Consultați Repoziționarea contragreutăților.

Rezumat al produsului

Compatibilitate unitate de tracțiuneUnitatea de înlăturare a ierbii uscate se montează pe unitățile de tracțiune Greensmaster 3000, 3000-D, 3050, 3100, 3150, 3250-D și 3150-Q.
Înălțime de tăiereAdâncimea de înlăturare a ierbii uscate este reglată pe rola frontală cu 2 șuruburi verticale și fixată cu 2 piulițe cu guler de blocare
Intervalul înălțimii de tăiereIntervalul normal al înălțimii de tăiere este de la 4,78 mm sub nivelul solului până la 6,35 mm peste nivelul solului.
Rulmenți de tamburDoi rulmenți cu bile cu canelură adâncă din oțel inoxidabil, etanșați, cu un diametru interior de 30 mm, se potrivesc pe arborele tamburului fixați de inserția de antrenare filetată canelată intern. Garnitură suplimentară interioară/deflector împreună cu carcasă externă etanșă a rulmentului pentru protecție suplimentară. Poziția tamburului este menținută de o șaibă ondulată fără piuliță de reglare.
RoleRola posterioară este o rolă completă, din oțel, cu un diametru de 5,1 cm.
Scut pentru iarbăScut nereglabil cu bară de tăiere reglabilă pentru a îmbunătăți evacuarea ierbii din tambur în condiții umede
ContragreutateO greutate din fontă montată pe partea opusă motorului de acționare echilibrează unitatea pentru înlăturarea ierbii uscate.
Greutate netă31 kg

Dispozitive de atașare/Accesorii

Pentru extinderea și îmbunătățirea performanțelor mașinii este disponibilă o gamă de dispozitive de atașare și accesorii aprobate de Toro. Pentru lista dispozitivelor de atașare și a accesoriilor aprobate, contactați centrul de service local sau un distribuitor Toro autorizat sau accesați www.Toro.com.

Pentru performanțe optime și utilizarea în siguranță a mașinii, utilizați exclusiv piese de schimb și accesorii originale Toro. Piesele de schimb și accesoriile altor producători pot fi periculoase și pot anula garanția produsului.

Operare

Perioadă de instruire

Înainte de a utiliza unitatea de înlăturare a ierbii uscate pe teren, evaluați performanța unității de înlăturare a ierbii uscate la setarea dorită. Operați într-o zonă clară, neutilizată pentru a determina dacă vor fi atinse rezultatele dorite. Reglați unitatea de înlăturare a ierbii uscate atunci când modificați setările în modul dorit.

Note: Când unitățile de înlăturare a ierbii uscate sunt montate pe unitățile de tracțiune Greensmaster 3200, 3200-D sau 3250-D și sunt operate sub sarcini mari, poate fi necesar să reglați cadrul de transport și supapa de siguranță a circuitului unității.

Indicaţii de exploatare

  • Acționați unitatea de tracțiune la accelerație maximă, variind viteza la sol pentru a face față sarcinilor de înlăturare a ierbii uscate.

  • Setarea negativă maximă recomandată pentru lamele de înlăturare a ierbii uscate este de 5 mm adâncime de penetrare.

  • Cerințele de putere pentru operarea unității de înlăturare a ierbii uscate vor varia în funcție de condițiile de gazon și sol.

  • Poate fi necesară reducerea vitezei de deplasare în anumite condiții.

Întreţinere

Note: Determinați partea stângă și dreaptă a mașinii din poziția de operare normală.

Demontarea ansamblului lamelor dispozitivului pentru înlăturarea ierbii uscate

Demontați ansamblul lamelor dispozitivului pentru înlăturarea ierbii uscate oricând trebuie să schimbați o lamă sau să înlocuiți rulmenții.

  1. Fixați contrapiulița la capătul ansamblului, care conține șaiba, cu o menghină.

    Note: Nu îndepărtați șaiba sau piulița de pe această latură a ansamblului.

  2. Scoateți inserția canelată filetată, rulmentul și garnitura de etanșare.

  3. La celălalt capăt al arborelui, îndepărtați inserția canelată cu filet de stânga.

    Avertisment

    Lamele sunt extrem de ascuțite și pot prezenta bavuri care pot provoca tăieturi la nivelul mâinilor.

    Purtați mănuși și îndepărtați lamele de pe arbore cu grijă.

  4. Îndepărtați rulmentul, garnitura, lamele și distanțierele. Curățați și lubrifiați arborele cu un strat subțire de lubrifiant pentru a facilita montarea.

    g381387
  5. Aplicați un agent de blocare a filetului de duritate medie (cum ar fi Blue Loctite 243) pe filetele inserțiilor canelate atunci când asamblați ansamblul lamei unității de înlăturare a ierbii uscate.

    Important: Ordinea în care se realizează demontarea este extrem de importantă. Nu inversați lamele în timpul demontării și nu schimbați ordinea de montare. Rețineți orificiul de reper de pe fiecare lamă. Orificiul de reper este realizat pentru montare, pentru a asigura obținerea arcului elicoidal corect. Rotiți lama folosind dispozitivul de măsurare plat pentru arcul elicoidal aferent orificiului de reper 1, în sensul acelor de ceasornic, pentru fiecare lamă consecutivă, pentru arcul elicoidal corect pentru montarea lamelor dispozitivului pentru înlăturarea ierbii uscate.

    g379283
  6. Strângeți inserția canelată filetată, șurubul cu cap hexagonal și contrapiulița la un cuplu de 108 - 135 N∙m.

Lucrări de service pentru rolă

Setul pentru reconstrucția mașinii cu role pentru gazon (piesă nr. 140-5552) și Setul de unelte pentru reconstrucția mașinii cu role pentru gazon (piesă nr. 140-5553) (Figura 12) sunt disponibile pentru lucrările de service pentru rolă. Setul pentru reconstrucția mașinii cu role include rulmenții, piulițele pentru rulmenți și garniturile de etanșare pentru reconstruirea unei mașini cu role.

Setul de unelte pentru reconstrucția mașinii cu role pentru gazon include toate uneltele și instrucțiunile de instalare necesare reconstrucției unei mașini cu role, cu ajutorul setului pentru reconstrucția mașinii cu role. Consultați catalogul de piese sau contractați distribuitorul autorizat Toro pentru asistență.

g346125