Johdanto

Haralaite asennetaan ajoyksikköön, ja se on tarkoitettu ammattimaiseen kaupalliseen käyttöön. Se on tarkoitettu pääasiassa puistojen, golfkenttien, urheilukenttien ja kaupallisten kiinteistöjen viheralueiden haraamiseen. Tuotteen käyttäminen muuhun kuin sen aiottuun käyttötarkoitukseen voi olla vaarallista käyttäjälle ja sivullisille.

Lue nämä tiedot huolellisesti, jotta oppisit käyttämään ja huoltamaan laitetta asianmukaisesti sekä välttämään tapaturmia ja tuotevaurioita. Olet itse vastuussa tuotteen asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä.

Käy osoitteessa www.Toro.com, jos tarvitset tuoteturvallisuuteen ja käyttökoulutukseen liittyviä materiaaleja, tietoja lisävarusteista tai lähimmästä jälleenmyyjästä tai haluat rekisteröidä tuotteesi.

Aina kun tarvitset huoltoa, alkuperäisiä Toro-varaosia tai lisätietoja, ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai Toron asiakaspalveluun. Ota tällöin tuotteen malli- ja sarjanumerot valmiiksi esiin. Kuva 1 näyttää laitteen malli ja sarjanumeron sijainnin. Kirjoita numerot annettuun tilaan.

g272197

Tässä käyttöoppaassa esiintyvä varoitusmerkintä (Kuva 2) ilmaisee vaaratilannetta, josta saattaa olla seurauksena vakava tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlyödään.

g000502

Tässä käyttöoppaassa käytetään kahta termiä tietojen korostamiseksi. Tärkeää kiinnittää huomiota mekaanisiin erikoistietoihin ja Huomautus korostaa erityishuomion ansaitsevia yleistietoja.

Tämä tuote on asiaankuuluvien eurooppalaisten direktiivien mukainen. Lisätietoja on tämän julkaisun lopussa olevassa liittämisvakuutuksessa.

Turvaohjeet

Tämä kone on suunniteltu EN ISO 5395 -standardin ja ANSI B71.4:2017 -määrityksen mukaisesti.

Yleinen turvallisuus

Tämä tuote voi katkaista jalan tai käden. Noudata aina kaikkia turvallisuusohjeita, jotta vakavilta loukkaantumisilta vältytään.

  • Ennen kuin käynnistät koneen, varmista, että olet lukenut tämän käyttöoppaan ja ymmärtänyt sen sisällön.

  • Koneen käyttö vaatii käyttäjän täyden huomion. Jos käyttäjän huomio keskittyy muualle, saattaa seurata henkilö- tai omaisuusvahinko.

  • Älä laita käsiä tai jalkoja koneen liikkuvien osien lähelle.

  • Älä käytä konetta ilman paikallaan olevia ja asianmukaisesti toimivia suojuksia ja muita suojalaitteita.

  • Älä mene heittoaukkojen eteen.

  • Älä päästä sivullisia ja lapsia käyttöalueelle. Älä anna lasten käyttää konetta.

  • Ennen käyttäjän paikalta poistumista:

    • Pysäköi kone tasaiselle alustalle.

    • Laske leikkuuyksikkö/-yksiköt.

    • Vapauta käytöt.

    • Kytke seisontajarru (jos on).

    • Sammuta moottori ja irrota virta-avain (jos on).

    • Odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet.

Laitteen asiaton käyttö tai huolto voi aiheuttaa tapaturman. Vähennä loukkaantumisriskiä noudattamalla näitä turvallisuusohjeita ja huomioimalla aina varoitusmerkki Graphic, joka tarkoittaa varoitusta, vaaraa tai hengenvaaraa – henkilöturvallisuusohjeet. Ohjeiden laiminlyönti saattaa johtaa henkilövahinkoon tai kuolemaan.

Leikkuuyksikön turvallisuus

  • Leikkuuyksikkö on kokonainen kone vasta sitten, kun se on asennettu ajoyksikköön. Lue ajoyksikön käyttöoppaasta huolellisesti kaikki koneen turvallista käyttöä koskevat ohjeet.

  • Jos kone osuu esteeseen tai tärisee epätavallisesti, pysäytä kone, irrota virta-avain (jos on) ja odota, että kaikki liike on pysähtynyt, ennen kuin tarkastat lisälaitteen. Suorita tarvittavat korjaukset ennen koneen käytön jatkamista.

  • Pidä kaikki osat hyvässä kunnossa ja kaikkien laitteiden kiinnitykset tiukalla. Vaihda kaikki kuluneet tai vaurioituneet tarrat.

  • Käytä vain Toron hyväksymiä lisävarusteita, lisälaitteita ja varaosia.

Terien turvallinen käyttö

Kulunut tai vaurioitunut terä voi rikkoutua ja terän pala voi sinkoutua käyttäjään tai ohikulkijaan päin, mikä voi aiheuttaa vakavan henkilövahingon tai kuoleman.

  • Terä on tarkistettava säännöllisesti kulumisen ja vaurioiden varalta.

  • Ole varovainen, kun tarkastat teriä. Kiedo terien ympärille esimerkiksi kangas tai käytä käsineitä ja noudata varovaisuutta teriä huoltaessasi. Terät saa ainoastaan vaihtaa tai teroittaa. Niitä ei saa suoristaa eikä hitsata.

  • Ole varovainen käsitellessäsi moniteräisiä koneita, sillä yhden terän kääntäminen saattaa kääntää myös muita teriä.

Turva- ja ohjetarrat

Graphic

Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla.

decal137-9706

Käyttöönotto

Eturullan asennus

Haralaite toimitetaan ilman eturullaa. Asenna rulla haralaitteen mukana toimitettujen osien ja rullan mukana toimitettujen asennusohjeiden avulla.

Vastapainojen siirtäminen

Toimitettujen haralaitteiden oikeaan päähän on asennettu vastapaino sekä vasempaan päähän moottorin pidin. Siirrä vastapaino haralaitteen toiseen päähän seuraavien ohjeiden mukaisesti:

  1. Irrota kaksi kantaruuvia, joilla vastapaino on kiinnitetty haralaitteen oikeaan päähän.

  2. Irrota vastapaino (Kuva 3).

    g016405
  3. Irrota kaksi kuusiokoloruuvia, joilla moottorin pidin on kiinnitetty haralaitteen vasempaan päähän.

  4. Irrota moottorin pidin (Kuva 4).

  5. Levitä rasvaa käytön urituksen sisäpinnalle (Kuva 4).

    g016697
  6. Levitä ohut kerros öljyä haralaitteen oikean pään O-renkaaseen ja asenna moottorin pidin kahdella aiemmin irrotetulla kuusiokoloruuvilla.

    Note: Kiristä ruuvit momenttiin 16–20 N·m.

  7. Levitä ohut kerros öljyä haralaitteen vasemman pään O-renkaaseen ja asenna vastapaino aiemmin irrotetuilla ruuveilla.

    Note: Kiristä ruuvit momenttiin 16–20 N·m.

Kaarilinkin, taivutetun nivelen tai rengaslinkin asennus

Jos haralaite asennetaan ajoyksikköön, jonka sarjanumero on alle 240000001, on hankittava ja asennettava asianmukainen nostolinkki.

Kaarilinkin, taivutetun nivelen tai rengaslinkin kiinnityksessä käytettävät kaksi kantaruuvia on asennettu haralaitteeseen. Irrota nämä ruuvit ja käytä niitä tarvittavan linkin asennukseen.

  • Jos haralaite asennetaan Greensmaster 3000-, 3000-D-, 3050-, 3100-, 3150- tai 3150-Q -ajoyksikköön, tarvitaan kuvan mukainen (Kuva 5) kaarilinkki (osanro 105-5740) (toimitetaan edellä mainittujen Greensmaster-ajoyksikköjen mukana).

    1. Asenna kaarilinkki haralaitteen päälle kahdella kantaruuvilla.

    2. Kiristä kantaruuvit momenttiin 34–40 N·m.

    g011931
  • Jos haralaite asennetaan Greensmaster 3250-D -ajoyksikköön, tarvitaan taivutettu nivel (osanro 110-2397) (toimitetaan Greensmaster 3250-D -ajoyksikön mukana).

    1. Sijoita nostokoukku siten, että se on taivutettu haralaitteen etuosaa kohti.

    2. Asenna taivutettu nivel (Kuva 6) haralaitteen päälle kahdella kantaruuvilla.

    3. Kiristä kantaruuvit momenttiin 34–40 N·m.

    g008414
  • Haralaite voidaan asentaa Greensmaster 3250-D -ajoyksikköön myös käyttämällä rengaslinkkiä (osanro 106-2601) ja asennuskannatinta (osanro 105-5738).

    1. Asenna rengaslinkki haralaitteen päälle asennuskannattimella ja kahdella kantaruuvilla.

    2. Kiristä kantaruuvit momenttiin 34–40 N·m (Kuva 7).

    Note: Asennettaessa haralaitetta ajoyksikköön kiinnitä rengaslinkin leveä pää nostovarteen.

    g011932

Haraterien säätö positiiviseen asetukseen (maanpinnan yläpuolella)

  1. Aseta haralaite tasaiselle alustalle.

  2. Aseta kunkin haralaitteen alle mittapalkki, joka on oikean paksuinen halutun teräkorkeuden säätämiseen maanpinnasta (Kuva 8).

    g381007
  3. Kun rullat koskettavat alustaa, löysää molempia laippamuttereita (Kuva 8)

  4. Käännä leikkuukorkeuden säätöpultteja, kunnes haran molemmat päät ovat lähellä alustaa (Kuva 8).

  5. Tarkista korkeus paperinpalalla kummankin terän päädyssä.

  6. Kiristä molemmat laippalukkomutterit.

Haraterien säätö negatiiviseen asetukseen (maanpinnan alapuolella)

Note: Suositeltu negatiivinen enimmäisasetus on 5 mm:n teräsyvyys.

  1. Aseta haralaite tasaiselle alustalle.

  2. Aseta kaksi sopivaan maanpinnan alaiseen syvyyteen paksuudeltaan säädettyä mittapalkkia haralaitteen eturullan ja takarullan alle.

    Note: Varmista, että haraterät terät eivät kosketa mittapalkkeja.

    g379284
  3. Löysää rullakokoonpanon laippamutterit.

  4. Käännä kunkin leikkuukorkeuden kannattimen leikkuukorkeuden säätöpulttia siten, että haraterät koskettavat tasaista alustaa molemmissa päissä.

    Note: Kokoonpanon halkaisija pienenee ja syvyysasetus muuttuu sitä mukaa, kun haraterät kuluvat käytössä. Varmista oikea asetus tarkistamalla syvyysasetus ajoittain.

  5. Kiristä molemmat leikkuukorkeuden laippalukkomutterit.

Haralaitteen asennus

Ajoyksikön käyttöoppaassa on ohjeet haralaitteen koneeseen asentamista varten.

Important: Harakelaa on käytettävä varovaisesti negatiivisella korkeusasetuksella, sillä kelaterät saattavat vahingoittua, jos ne joutuvat kosketuksiin betonilattian tai laatoitettujen pintojen kanssa.

Note: Haralaite on säädetty tehtaalla vasemmanpuoleista käyttöä varten. Se voidaan joutua säätämään oikeanpuoleista käyttöä varten. Katso Vastapainojen siirtäminen.

Laitteen yleiskatsaus

Ajoyksikköjen yhteensopivuusHaralaitteet voidaan asentaa Greensmaster 3000-, 3000-D-, 3050-, 3100-, 3150-, 3250-D- ja 3150-Q -ajoyksiköihin.
LeikkuukorkeusHarauksen korkeutta säädetään eturullassa kahdella pystyruuvilla, ja säätö varmistetaan kahdella laippamutterilla.
LeikkuukorkeusalueLeikkuukorkeusalue pukilla on enintään 4,78 mm maanpinnan alapuolella ja enintään 6,35 mm maanpinnan yläpuolella.
KelalaakeritKaksi ruostumattomasta teräksestä valmistettua tiivistettyä syväuraista kuulalaakeria, sisähalkaisija 30 mm, asennetaan liu’uttamalla kelan akseliin sisäisesti uurretulla, kierteillä varustetulla käyttöholkilla. Lisätiiviste sisemmälle puolelle sekä tiivistetty ulompi laakeripesä. Kelan kiinnitys jousialuslaatalla ilman säätömutteria.
RullatTakarulla on halkaisijaltaan 5,1 cm:n teräksinen täysrulla.
RuohosuojusKiinteä suojus, jossa säädettävä leikkuutanko, joka parantaa leikkuujätteiden poistumista kelasta märissä olosuhteissa
VastapainoKäyttömoottoria vastapäätä asennettu valurautapaino tasapainottaa haralaitetta.
Nettopaino31 kg

Lisätarvikkeet/lisävarusteet

Koneeseen on saatavana valikoima Toron hyväksymiä lisälaitteita ja -varusteita, joiden avulla voidaan parantaa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Ota yhteys valtuutettuun huoltoliikkeeseen tai valtuutettuun Toro-jälleenmyyjään tai siirry osoitteeseen www.Toro.com, jossa on luettelo hyväksytyistä lisälaitteista ja -varusteista.

Käytä vain aitoja Toro-varaosia ja -lisävarusteita, jotta kone toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen turvasertifiointi pysyisi voimassa. Muiden valmistajien varaosat ja lisävarusteet voivat osoittautua vaarallisiksi, ja niiden käyttö voi johtaa tuotteen takuun raukeamiseen.

Käyttö

Harjoittelu

Ennen haralaitteen käyttöä viheriöllä kannattaa tarkistaa ja arvioida haralaitteen toiminta halutuilla säädöillä. Määritä säätöjen sopivuus käyttötarkoitukseen käyttämällä laitetta esteettömällä ja käyttämättömällä alueella. Säädä tarvittaessa haralaitteen asetuksia.

Note: Kannatinrunkoa ja laitteen piirin rajoitusventtiiliä on ehkä säädettävä, kun haralaite asennetaan Greensmaster 3200-, 3200-D- tai 3250-D -ajoyksikköön ja laitetta käytetään raskaalla kuormalla.

Käyttövihjeitä

  • Käytä ajoyksikköä täydellä kaasulla ja vaihtele ajonopeutta harakuormien mukaan.

  • Haraterien suositeltu negatiivinen enimmäisasetus on 5 mm:n teräsyvyys.

  • Haralaitteen käyttöön tarvittava teho vaihtelee nurmikon ja maaperän ominaisuuksien mukaan.

  • Joissakin tapauksissa ajonopeutta on vähennettävä.

Kunnossapito

Note: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin.

Harateräkokoonpanon purku

Pura harateräkokoonpano, kun terä tai laakerit on vaihdettava.

  1. Kiinnitä kokoonpanon aluslaatan sisältävässä päässä oleva vastamutteri ruuvipenkkiin.

    Note: Älä irrota aluslaattaa tai mutteria kokoonpanon tältä puolelta.

  2. Irrota kierteinen uraholkki, laakeri ja nukkatiiviste.

  3. Irrota akselin toisella puolella vasenkätisten kierteiden uraholkki.

    Varoitus

    Terät ovat erittäin teräviä, ja niissä oleva jäyste voi viiltää käsiä.

    Käytä käsineitä ja irrota terät akselilta varovasti.

  4. Irrota laakeri, nukkatiiviste, terät ja välikappaleet. Puhdista ja voitele akseli kevyesti rasvalla, jolloin kokoaminen on helpompaa.

    g381387
  5. Kun kokoat harateräkokoonpanoa, levitä keskivahvaa kierrelukitetta (esim. Blue Loctite 243) uraholkkien kierteisiin.

    Important: On erittäin tärkeää varmistaa oikea asennusjärjestys. Varmista, että terien paikat eivät vaihdu purkamisen yhteydessä tai että asennusjärjestys ei vaihdu kokoamisen yhteydessä. Kiinnitä huomiota merkkireikään kussakin terässä. Merkkireikien tarkoitus on varmistaa oikea kierremuoto asennuksen yhteydessä. Käännä terää edelliseen terään nähden yhden kuusikulman tahkon verran vastapäivään käyttäen merkkireikää apuna, jotta harateräkokoonpanon kierremuoto on oikea.

    g379283
  6. Kiristä kierteinen uraholkki, kuusiopultti ja vastamutteri momenttiin 108–135 N·m.

Rullan huolto

Rullan huoltoa varten on saatavana viheriöjyrän korjaussarja (osanro 140-5552) ja viheriöjyrän korjaussarjan työkalusarja (osanro 140-5553) (Kuva 12). Rullan korjaussarja sisältää kaikki rullan korjauksessa tarvittavat laakerit, laakerimutterit ja tiivisteet.

Rullan korjaussarjan työkalusarja sisältää kaikki rullan korjaussarjan käytössä tarvittavat työkalut ja asennusohjeet. Lisätietoja saa osaluettelosta tai valtuutetulta Toro-jälleenmyyjältä.

g346125