Вступ

Цей культиватор ґрунту призначений для використання на компактній платформі для інструменту компанії «Toro». Він спроектований в першу чергу для заорювання каменів, ґрунтових грудок, залишків органічних речовин та трави, що створює ідеальне середовище для проростання свіжого насіння або дерну на житлових або комерційних ділянках. Використання цього виробу не за призначенням може виявитись небезпечним для вас та сторонніх спостерігачів.

Уважно прочитайте цю інформацію, щоб дізнатися, як правильно експлуатувати та обслуговувати ваш виріб, а також уникнути травм та пошкодження виробу. Ви несете відповідальність за правильну та безпечну експлуатацію виробу.

Відвідайте веб-сайт www.Toro.com, щоб ознайомитись з навчальними матеріалами з безпеки та експлуатації виробу, інформацією про приладдя, отримати допомогу в пошуку дилера або реєстрації свого виробу.

Щоразу, коли вам потрібна послуга, оригінальні запчастини компанії «Toro» або додаткова інформація, звертайтесь до уповноваженого дилера або до служби підтримки клієнтів компанії «Toro», заздалегідь підготувавши номер моделі та серійні номери вашого виробу. Малюнок 1 показує розташування номеру моделі та серійних номерів на виробі. Запишіть цифри у надане місце.

g285760

Дана інструкція з експлуатації визначає потенційну небезпеку та містить повідомлення про техніку безпеки, позначені символом попередженняРисунок 2, який сигналізує про небезпеку, яка може призвести до серйозних травм або смерті, якщо ви не дотримуєтеся рекомендованих запобіжних заходів.

g000502

Ця інструкція з експлуатації використовує 2 слова для виділення інформації. Важливо звертає увагу на спеціальну технічну інформацію, а Примітка виділяє загальну інформацію, яка потребує особливої уваги.

Цей виріб відповідає всім відповідним європейським директивам. Для отримання детальної інформації див. декларацію про відповідність компонентів (ДВК) на звороті цієї публікації.

Застереження

Каліфорнія

Пропозиція 65 Попередження

Використання цього пристрою може призвести до контакту з хімічними речовинами, що, як вважається в штаті Каліфорнія, спричинює рак, вроджені вади та порушення репродуктивної функції.

Безпека

Небезпека

У робочій зоні можуть знаходитись підземні лінії комунікацій. Контакт з ними при земельних роботах можуть спричинити удар електричним струмом чи вибух.

Територія чи робоча площа повинна мати позначки на предмет підземних ліній комунікацій. Не виконуйте земельні роботи у позначених місцях. Зв’яжіться з місцевою службою маркування або комунальною компанією для маркування території (наприклад, у США зателефонуйте 811, в Австралії зателефонуйте 1100 для контакту з загальнонаціональною службою маркування).

Загальна техніка безпеки

Завжди дотримуйтесь усіх інструкцій з техніки безпеки, щоб уникнути серйозних травм або смерті.

  • Не перевищуйте номінальну робочу потужність, оскільки машина може вийти з ладу, що може призвести до втрати контролю.

  • Не транспортуйте змінні робочі органи з піднятими або витягнутими стрілами (якщо передбачено). Завжди транспортуйте змінні робочі органи близько до землі; див. Положення для транспортування.

  • Територія чи робоча площа повинна мати позначки на предмет підземних ліній комунікацій та інших об’єктів. Не виконуйте земельні роботи у позначених місцях.

  • Ознайомтеся та зрозумійте зміст цього керівництва для операторів l перед запуском машини.

  • Експлуатація машини потребує повної уваги. Забороняється займатись жодною діяльністю, яка призводить до відволікання; результатом відволікання оператора може стати травма або пошкодження майна.

  • За будь-яких обставин не дозволяйте дітям або непідготовленим особам керувати машиною.

  • Тримайте руки та ноги на відстані від рухомих частин та змінних робочих органів.

  • Забороняється експлуатація машини без встановлених та працюючих захисних елементів та інших захисних пристроїв машини.

  • Не дозволяйте стороннім особам та домашнім тваринам наближатись до машини.

  • Зупиніть машину, вимкніть та вийміть ключ запалення перед обслуговуванням, заправленням та чищенням машини.

Неправильне використання або обслуговування даної машини може призвести до травм. Щоб зменшити ризик травмування, дотримуйтесь даних інструкцій з техніки безпеки та завжди звертайте увагу на символ попередженняGraphic, що означає Обережно, Попередження або Небезпека - інструкція з особистої безпеки. Невиконання даних інструкцій може призвести до травмування або смерті.

Техніка безпеки на схилах

  • При переміщенні машини вгору та вниз по схилах, важчий кінець машини має бути повернуто вгору.Розподіл ваги змінюється за допомогою змінних робочих органів. Даний змінний робочий орган робить передню частину машини важчою частиною.

  • Підняття або висування (якщо передбачено) стріл навантажувача на схилі впливає на стійкість машини. На схилах тримайте стріли навантажувача в опущеному та втягнутому положенні.

  • Схили є основним фактором, пов’язаним із втратою керування та випадками перекидання, що можуть призвести до серйозних травм або смерті. Експлуатація машини на будь-якому схилі або нерівній місцевості вимагає особливої ​​обережності.

  • Встановіть власні процедури та правила експлуатації машини на схилах. Дані процедури повинні включати обстеження місця для визначення безпечних для експлуатації машини схилів. Завжди використовуйте розсудливість та обачливість під час проведення даного обстеження.

  • Уповільнюйтесь та будьте максимально уважні на схилах пагорбів. Стан поверхні може впливати на стійкість машини.

  • Уникайте запуску або зупинки на схилі. Якщо машина втрачає зчеплення, рухайтесь повільно, рівно вниз по схилу.

  • Уникайте поворотів на схилах. Якщо вам потрібно повернути, повертайте повільно і тримайте важчу частину машини вгору.

  • Виконуйте всі рухи на схилах повільно та поступово. Забороняється різко змінювати швидкість або напрямок руху.

  • Якщо вам важко керувати машиною на схилі, не робіть цього.

  • Слідкуйте за ямами, коліями чи нерівностями, оскільки нерівна місцевість може спровокувати перекидання машини. Висока трава може приховати перешкоди.

  • Будьте обережні при експлуатації на вологих поверхнях. Зниження зачеплення може спричинити ковзання.

  • Оцініть територію, щоб переконатися, що земля достатньо стійка для утримання машини.

  • Будьте обережні, експлуатуючи машину у безпосередній близькості від:

    • Обривів

    • Ровів

    • Берегів або дамб

    • Водойм

    Машина може раптово перевернутися, якщо колія виходить за край або край заглиблюється. Зберігайте безпечну відстань між машиною та будь-яким джерелом небезпеки.

  • Забороняється знімати та під'єднувати змінний робочий орган на схилі.

  • Забороняється паркувати машину на схилі пагорба або схилі.

Техніка безпеки культиватору ґрунту

  • Для колісних тягових агрегатів, використовуйте противагу на тяговому агрегаті при використанні змінного робочого органу.

  • Щоразу, коли ви вимикаєте машину або залишаєте робоче місце, опускайте змінний робочий орган

Технічне обслуговування та техніка безпеки зберігання

  • Періодично перевіряйте елементи кріплення на належний ступінь затягування, щоб переконатися, що обладнання знаходиться в безпечному експлуатаційному стані.

  • В разі зберігання змінного робочого органу протягом тривалого часу, див.Керівництво для оператора для отримання більш детальної інформації.

  • За необхідності зберігайте або замінюйте ярлики техніки безпеки та інструкцій.

Знаки безпеки та вказівки

Graphic

Наклейки та інструкції з техніки безпеки чітко відображаються для оператора і знаходяться у безпосередній близькості будь-якої зони потенційної небезпеки. Замініть будь-яку пошкоджену або відсутню наклейку.

decal93-7321
decal100-4708
decal108-1287
decal133-8061

Налаштування

Встановлення ролика

  1. Зніміть ролик з транспортного стенду.

  2. Встановіть культиватор на тяговий агрегат і зніміть його з транспортного стенду.

    Note: Див. керівництво для оператора на ваш тяговий агрегат для отримання додаткової інформації про встановлення змінних робочих органів на вашому тяговому агрегаті.

  3. Опустіть культиватор на землю.

  4. Вийміть штифти з головкою під стопорне кільце із шпильок(Рисунок 3).

  5. Вийміть шпильки із маніпуляторів культиватора (Рисунок 3).

    g030947
  6. Вставте маніпулятори, розташовані на ролику, у маніпулятори на культиваторі та з’єднайте їх за допомогою шпильок (Рисунок 3).

  7. Закріпіть шпильки за допомогою прикріплених штифтів з головкою під стопорне кільце.

Огляд пристрою

g008177

Note: Технічні характеристики та конструкція можуть бути змінені без попередження.

Ширина130 см (51 дюйм)
Довжина130 см (51 дюйм)
Висота53 см (21 дюйм)
Вага250 кг (550 фунтів)

Щоб забезпечити оптимальну продуктивність та постійну сертифікацію з техніки безпеки машини, використовуйте тільки оригінальні запасні частини та приладдя компанії «Toro». Запасні частини та приладдя, виготовлені іншими виробниками, можуть бути небезпечними, і використання такого обладнання може призвести до втрати гарантії на виріб.

Експлуатація

Визначте ліву та праву сторони машини зі стандартного робочого положення.

Встановлення та зняття змінного робочого органу.

Див. керівництво для оператора щодо процедури встановлення та зняття тягового агрегату.

Important: Перш ніж встановлювати змінний робочий орган, розмістить машину на рівній поверхні та переконайтесь, що на монтажних пластинах відсутній будь-який бруд або залишки органічних речовин, а також переконайтесь, що штифти обертаються вільно. Якщо штифти не обертаються вільно, змастить їх.

Note: Завжди використовуйте тяговий агрегат для підйому та переміщення змінного робочого органу.

Застереження

Якщо ви не повністю зафіксуєте штифти швидкого кріплення через монтажну пластину змінного робочого органу, змінний робочий орган може від'єднатись від машини, що створює небезпеку роздавлювання для вас або сторонніх спостерігачів.

Переконайтеся, що штифти швидкого кріплення повністю зафіксовані у монтажній пластині змінного робочого органу.

Застереження

Гідравлічна рідина, що витікає під тиском, може потрапити на шкіру та спричинити травму. Рідина, яка потрапила в шкіру, має бути видалена хірургічним шляхом протягом декількох годин лікарем, що має досвід з травмами такого типу; у іншому випадку може виникнути гангрена.

  • Переконайтесь, що всі шланги та магістралі для гідравлічної рідини знаходяться в належному стані, а всі гідравлічні з'єднання та фітінги є герметичними перш ніж подавати тиск на гідравлічну систему.

  • Тримайте тіло та руки на відстані від протікань з мікроотворів або сопел, що випускають гідравлічну рідину під високим тиском.

  • Використовуйте картон або папір для виявлення гідравлічних протікань; ніколи не робіть це руками.

Попередження

Гідравлічні муфти, гідравлічні магістралі/клапани та гідравлічна рідина можуть бути гарячими. При контакті з гарячими компонентами, ви можете отримати опік.

  • Використовуйте рукавиці під час роботи з гідравлічними муфтами.

  • Перш ніж торкатися гідравлічних компонентів, машина повинна охолонути.

  • Забороняється торкатись розлитої гідравлічної рідини.

Зняття ролика

Для використання культиватора в якості ґрунтової фрези без грейдера або ролика, або для проведення різних процедур регулювання та технічного обслуговування, зніміть ролик і грейдер наступним чином:

  1. Припаркуйте машину на рівній поверхні, опустіть змінний робочий орган, нахиліть змінний робочий орган, щоб підняти ролик від землі та активуйте паркувальне гальмо (при наявності).

  2. Вимкніть двигун і вийміть ключ запалення

  3. Вийміть шпильки із маніпуляторів культиватора (Рисунок 5).

    g030948
  4. Зніміть ролик з культиватора (Рисунок 5).

  5. Зберігайте штифти у маніпуляторах ролика для подальшого використання.

Note: Щоб встановити ролик, див.Встановлення ролика

Встановлення глибини земельних робіт

Встановіть глибину земельних робіт для культиватора відповідно до роботи, яку ви виконуєте, до 13,9 см (5-1/2 дюйма). Глибина врізання визначається положенням ролика. Рухайте ролик вгору і вниз, змінюючи місце положення маніпуляторів на культиваторі, наступним чином:

  1. Зніміть ролик з культиватора; див.Зняття ролика.

  2. Відкрутіть болти, що фіксують маніпулятори до культиватора (Рисунок 6).

    g008181
  3. Рухайте маніпулятори для встановлення отворів, що відповідають необхідній глибині (Рисунок 6).

    • Рухайте маніпулятори вгору для збільшення глибини земельних робіт.

    • Рухайте маніпулятори вниз для зменшення глибини земельних робіт.

  4. Зафіксуйте маніпулятори за допомогою знятих раніше болтів і гайок.

  5. Встановіть ролик.

Регулювання леза грейдера

Ви можете відрегулювати лезо грейдера, розташоване безпосередньо за роликом, для забезпечення необхідної обробки. Як правило, слід відрегулювати його таким чином, щоб край леза розташовувався трохи вище нижньої частини ролика.

  1. Припаркуйте машину на рівній поверхні, опустіть змінний робочий орган, нахиліть змінний робочий орган, щоб підняти ролик від землі та активуйте паркувальне гальмо (при наявності).

  2. Вимкніть двигун і вийміть ключ запалення

  3. Зніміть шпильки з опорної колони леза грейдера (Рисунок 7).

    g031069
  4. Перемістить лезо грейдера вгору або вниз до потрібного положення отвору.

  5. Помістіть шпильки в монтажні колони.

  6. Помістіть прикріплені штифти з головкою під стопорне кільце у 2 шпильки.

  7. Поверніть стопорні кільця вниз над закінченнями штифта для закріпленням леза грейдера.

  8. Опустіть ролик на землю.

Зміна горизонтального положення ролика

Ролик має 3 горизонтальні положення. Для культивації по краю робочої області, вирівняйте краї валика по краях культиватора. Для культивації ділянки без неозначених країв між культиваційними проходами, змістіть ролик в будь-яку сторону так, щоб приблизно 15 см (6 дюймів) ролика перекривало останній культиваційний прохід.

  1. Припаркуйте машину на рівній поверхні, опустіть змінний робочий орган та активуйте паркувальне гальмо (при наявності).

  2. Вимкніть двигун і вийміть ключ запалення

  3. Зніміть шпильку (Рисунок 8).

    g030866
  4. Перемістить ролик у потрібне положення (Рисунок 8).

  5. Вставте шпильку через планку опори ролика.

  6. Вставте прикріплений штифт з головкою під стопорне кільце через шпильку, щоб зафіксувати ролик.

Експлуатація культиватора

  1. Опустіть культиватор на землю та переконайтеся, що корпус ланцюга розташований перпендикулярно землі (Рисунок 9).

    g008183
  2. Потягніть рукоятку допоміжної гідравлічної системи до ручки оператора для запуску культиватора.

  3. Повільно опускайте культиватор, доки леза не вкопаються в ґрунт і ролик не торкнеться землі.

  4. Повільно перемістить у зворотньому напрямку.

  5. Коли прохід завершено, вимкніть гідравлічну систему та підніміть культиватор.

Important: Забороняється переміщення машини по бруківці або іншим твердим поверхням без попереднього підйому культиватора. Перетин твердих поверхонь із опущеними зубцями пошкоджує зубці та майно.

Положення для транспортування

Під час транспортування змінного робочого органу, тримайте його максимально близько до землі, не більше 15 см (6 дюймів) над землею. Нахиліть його назад.

g286182

Поради з використання

  • Перед обробкою огляньте територію, де повинен бути використаний культиватор та приберіть усі предмети, а саме великі камені, сміття та гілки, щоб запобігти пошкодженню обладнання.

  • Завжди починайте культивацію з максимально низькою швидкістю відносно землі. Якщо умови дозволяють, збільшуйте швидкість.

  • Завжди використовуйте максимальну потужність (максимальна частота обертання двигуна).

  • Культивуйте довгими прямими проходами. Повертання з опущеними зубцями спричиняє пошкодження обладнання та майна.

  • Якщо камінь або інша перешкода потрапляє в зубці, вимкніть гідравлічну систему і рухайте тяговий агрегат вперед, доки перешкода не буде зміщена з місця.

  • Якщо ви використовуєте тяговий агрегат з дільником потоку (деякі колісні агрегати мають дільники потоку; див. Керівництво для оператора вашого тягового агрегату), ви можете використовувати дільник потоку для досягнення оптимальної швидкості обертання ротора та швидкості відносно землі для умов вашого ґрунту наступним чином:

    1. Встановіть дільник потоку в положення на 9 годин та перемикач швидкості на знижену передачу.

    2. Потягніть рукоятку допоміжної гідравлічної системи до ручки оператора для запуску культиватора.

    3. Рухайте важіль дільника потоку під час переміщення тягового агрегату у зворотньому напрямку, допоки не досягнете бажаних результатів культивації.

Технічне обслуговування

Визначте ліву та праву сторони машини зі стандартного робочого положення.

Попередження

Якщо ви залишите ключ запалення у перемикачі, хтось може випадково запустити двигун та серйозно поранити вас або сторонніх спостерігачів.

Вийміть ключ запалення із перемикача, перш ніж виконувати будь-яке технічне обслуговування.

Рекомендований(і) план(и) технічного обслуговування

Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
після перших 5 годин
  • Відрегулюйте напруження приводного ланцюга.
  • Після кожного використання
  • Очистіть залишки органічних речовин від змінного робочого органу.
  • кожні 25 годин
  • Змастіть культиватор.
  • Відрегулюйте напруження приводного ланцюга.
  • кожні 200 годин
  • Замініть змащувальну речовину приводного ланцюга
  • Перед зберіганням
  • Змастіть культиватор.
  • Пофарбуйте сколені поверхні.
  • Змащення культиватора

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    кожні 25 годин
  • Змастіть культиватор.
  • Перед зберіганням
  • Змастіть культиватор.
  • Змастіть 2 фітінги на кінцях ролика і 1 фітінг на 4-болтовому фланці з лівого боку основного корпусу.

    Тип мастила: мастило загального призначення

    Important: Змащуйте безпосередньо після кожного миття

    1. Припаркуйте машину на рівній поверхні, опустіть змінний робочий орган та активуйте паркувальне гальмо (при наявності).

    2. Вимкніть двигун і вийміть ключ запалення

    3. Очистіть змащені фітінги ганчіркою.

    4. Підключіть мастильний пістолет до кожного фітінга.

    5. Нагнітайте мастило у фітінги, доки мастило не почне виступати з підшипників.

    6. Витріть надлишки мастила.

    Заміна змащувальної речовини приводного ланцюга

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    кожні 200 годин
  • Замініть змащувальну речовину приводного ланцюга
  • Перевіряйте рівень змащувальної речовини для змащення редуктора в коробці передач кожні 25 робочих годин і заміняйте кожні 200 робочих годин або раз на рік, залежно від того, що настане раніше.

    Тип змащувальної речовини: 85 W 140

    1. Припаркуйте машину на рівній поверхні, активуйте паркувальне гальмо (при наявності) і переконайтеся, що кришка приводного ланцюга розташована перпендикулярно землі.

    2. Підніміть змінний робочий орган достатньо високо, щоб помістити ємкість під корпус приводного ланцюга, і підтримувати змінний робочий орган за допомогою підйомних опор.

      Застереження

      Механічні або гідравлічні опори або підйомні маніпулятори можуть не витримати вагу культиватора і спричинити серйозні травми; використовуйте підйомні опори для підтримки культиватора.

      Не використовуйте підйомні маніпулятори або гідравлічні опори самотужки.

    3. Вимкніть двигун і вийміть ключ запалення

    4. Відкрийте отвір для заливки змащувальної речовини у верхній частині корпусу приводного ланцюга (Рисунок 11).

      g008186
    5. Помістіть великий мастилозбирач під корпус приводного ланцюга.

    6. Зніміть зливну пробку (Рисунок 11).

    7. Коли змащувальна речовина повністю витече з корпусу, замініть і затягніть зливну пробку.

    8. Зніміть бічну пробку (Рисунок 11).

    9. Наливайте змащувальну речовину в заливний отвір повільно, доки змащувальна речовина не почне витікати з отвору бічної пробки.

    10. Замініть бічну пробку та пробку заливного отвору для змащувальної речовини та затягніть їх.

    11. Витріть всю пролиту змащувальну речовину.

    Регулювання напруження приводного ланцюга

    Періодичність робіт з технічного обслуговуванняПроцес технічного обслуговування
    після перших 5 годин
  • Відрегулюйте напруження приводного ланцюга.
  • кожні 25 годин
  • Відрегулюйте напруження приводного ланцюга.
    1. Припаркуйте машину на рівній поверхні, опустіть змінний робочий орган та активуйте паркувальне гальмо (при наявності).

    2. Вимкніть двигун і вийміть ключ запалення

    3. Ослабте натискну контргайку на регулювальному гвинті ланцюга (Рисунок 12).

      g008185
    4. Повертайте гвинт вручну, доки не відчуєте протидію (Рисунок 12).

    5. Позначте гвинт олівцем, а потім відкрутіть його на 1 оборот.

    6. Затягніть натискну контргайку.

    Заміна зубців

    Перевіряйте та замінюйте зубці, коли вони зношуються або тьмяніють. Зношені або тьмяні зубці погіршують продуктивність культиватора

    1. Припаркуйте машину на рівній поверхні, опустіть змінний робочий орган та активуйте паркувальне гальмо (при наявності).

    2. Вимкніть двигун і вийміть ключ запалення

    3. Зніміть роликовий вузол з культиватора.

    4. Підніміть і відпустіть пружинний фіксатор, розташований на боковій частині культиватора (Рисунок 13).

      g008184
    5. Відкрийте кришку зубців (Рисунок 13).

    6. Зніміть старі зубці по 1 одночасно і встановіть нові зубці (Рисунок 14).

      Note: Кожне центральна основа має 4 зубці (2 праворуч та 2 ліворуч). Ліві та праві зубці чергуються на основі. Переконайтеся, що ви замінюєте кожен зубець на той самий тип зубця, який був встановлений раніше.

      g008188
    7. Затягніть болти кріплення зубців до 86-104 Н∙м (від 63 до 77 фут-фунт-сила).

    8. Закрийте кришку зубців і закріпіть її пружинною щеколдою.

    9. Встановіть роликовий вузол.

    Зберігання

    1. Перед тривалим зберіганням промийте змінний робочий орган м’яким миючим засобом та водою, щоб видалити бруд та пил.

    2. Змастіть всі фітінги.

    3. Перевірте та відрегулюйте напруження приводного ланцюга.

    4. Перевірте та затягніть все обладнання. Відремонтуйте або замініть пошкоджені або зношені деталі.

    5. Переконайтеся, що всі гідравлічні муфти з'єднані між собою, щоб запобігти забрудненню гідравлічної системи.

    6. Пофарбуйте всі подряпані або оголені металеві поверхні. Ви можете придбати фарбу у вашого уповноваженого сервісного дилера.

    7. Зберігайте змінний робочий орган в чистому, сухому гаражі чи приміщенні для зберігання. Накрийте його для захисту і зберігання в чистоті.

    Діагностика таусунення несправностей

    ProblemPossible CauseCorrective Action
    Культиватор не працює.
    1. Гідравлічна муфта підключена не повністю.
    2. Гідравлічна муфта пошкоджена.
    3. Перешкода у гідравлічному шлангу.
    4. Гідравлічний шланг перекручено.
    5. Не відкривається допоміжний клапан на тяговому агрегаті.
    6. Пошкоджено гідравлічний клапан або приводний двигун.
    7. Перешкода у культиваторі (наприклад, камінь або корінь).
    8. Розхитаний приводний ланцюг.
    9. Розірваний приводний ланцюг.
    1. Перевірте та затягніть всі муфти.
    2. Перевірте муфти та замініть пошкоджені.
    3. Знайдіть і усуньте перешкоду.
    4. Замініть перекручений шланг.
    5. Відремонтуйте клапан.
    6. Зверніться до уповноваженого сервісного дилера.
    7. Знайдіть і усуньте перешкоду.
    8. Відрегулюйте напруження ланцюга.
    9. Відремонтуйте або замініть ланцюг.