Εισαγωγή

Το παρελκόμενο κεφαλής εκσκαφέα χανδάκων προορίζεται για χρήση σε φορτωτάκι Toro σε συνδυασμό με μια ποικιλία από μπούμες και αλυσίδες. Έχει σχεδιαστεί κυρίως για την εκσκαφή χανδάκων επί χώματος, ώστε να διευκολύνεται η υπογειοποίηση καλωδίων και σωληνώσεων. Δεν προορίζεται για την κοπή σκληρών υλικών όπως ξύλο ή σκυρόδεμα. Η χρήση αυτού του προϊόντος για άλλους σκοπούς πέραν του προβλεπόμενου ενδέχεται να ενέχει κινδύνους για εσάς και για τους διερχομένους.

Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες προσεκτικά για να ενημερωθείτε για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση του προϊόντος σας, καθώς και για την αποφυγή τραυματισμών και πρόκλησης ζημιών στο προϊόν. Είστε υπεύθυνοι για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του προϊόντος.

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.Toro.com για εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την ασφάλεια και τη λειτουργία των προϊόντων, για πληροφορίες σχετικά με παρελκόμενα ή για να βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο και να καταχωρίσετε το προϊόν σας

Για σέρβις, γνήσια ανταλλακτικά Toro ή πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις ή την Εξυπηρέτηση Πελατών της Toro αναφέροντας τον αριθμό μοντέλου και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος σας. Στο Σχήμα 1 παρουσιάζεται η θέση στην οποία θα βρείτε την ετικέτα με το μοντέλο και τον σειριακό αριθμό του προϊόντος. ναγράψτε τους αριθμούς στο παρεχόμενο πεδίο.

Important: Με την κινητή σας συσκευή, μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό QR (αν υπάρχει) στην ετικέτα με τον σειριακό αριθμό σας για να δείτε πληροφορίες για την εγγύηση, τα ανταλλακτικά, καθώς και άλλες πληροφορίες για το προϊόν.

g244478

Στο παρόν εγχειρίδιο προσδιορίζονται οι πιθανοί κίνδυνοι και παρατίθενται μηνύματα ασφάλειας. Τα μηνύματα αυτά αναγνωρίζονται από το προειδοποιητικό σύμβολο (Σχήμα 2), το οποίο δηλώνει έναν κίνδυνο που ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο εάν δεν ληφθούν οι συνιστώμενες προφυλάξεις.

g000502

Στο παρόν εγχειρίδιο χρησιμοποιούνται οι εξής 2 λέξεις για την επισήμανση συγκεκριμένων πληροφοριών. Σημαντικό εφιστά την προσοχή σε σημαντικές πληροφορίες μηχανολογικού ενδιαφέροντος και Σημείωση υπογραμμίζει πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Το παρόν προϊόν είναι σε συμμόρφωση με όλες τις σχετικές Ευρωπαϊκές οδηγίες. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στη Δήλωση Ενσωμάτωσης στο πίσω μέρος του παρόντος εγχειριδίου.

Προειδοποίηση

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Προειδοποίηση Πρότασης 65

Η χρήση του προϊόντος αυτού μπορεί να σας εκθέσει σε χημικές ουσίες οι οποίες, σύμφωνα με την Πολιτεία της Καλιφόρνια, είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο, γενετικές ανωμαλίες ή άλλες βλάβες στη διαδικασία αναπαραγωγής.

Ασφάλεια

Κίνδυνος

Ενδέχεται να υπάρχουν υπόγεια δίκτυα επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας στον χώρο εργασίας. Η επαφή με τα δίκτυα αυτά κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία ή έκρηξη.

Οριοθετήστε την παρουσία υπόγειων δικτύων στο ακίνητο ή στον χώρο εργασίας και μην πραγματοποιείτε εκσκαφή στις οριοθετημένες ζώνες. Για την οριοθέτηση του ακινήτου επικοινωνήστε με την τοπική υπηρεσία που αναλαμβάνει την οριοθέτηση και τη σήμανση υπόγειων δικτύων ή με τις σχετικές εταιρείες κοινής ωφέλειας (για παράδειγμα, στις ΗΠ μπορείτε να καλείτε την υπηρεσία οριοθέτησης και σήμανσης στο 811, ενώ αντίστοιχα στην υστραλία καλείτε 1100).

Γενικές πληροφορίες ασφαλείας

Να ακολουθείτε πάντοτε όλες τις οδηγίες ασφαλείας για να αποφύγετε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

  • Μην ξεπερνάτε την ονομαστική ικανότητα λειτουργίας, καθώς το μηχάνημα μπορεί να καταστεί ασταθές και να επέλθει απώλεια ελέγχου.

  • Μη μεταφέρετε παρελκόμενα με τους βραχίονες ανυψωμένους ή εκτεταμένους (κατά περίπτωση). Κατά τη μεταφορά του, το παρελκόμενο θα πρέπει να διατηρείται πάντοτε κοντά στο έδαφος· ανατρέξτε στην ενότητα Θέση μεταφοράς

  • Οριοθετήστε την παρουσία υπόγειων δικτύων ή άλλων αντικειμένων στο ακίνητο ή στον χώρο εργασίας και μην πραγματοποιείτε εκσκαφή στις οριοθετημένες ζώνες.

  • Διαβάστε και κατανοήστε το περιεχόμενο του παρόντος Εγχειριδίου Χειριστή πριν θέσετε το μηχάνημα σε λειτουργία.

  • Ο χειρισμός του μηχανήματος απαιτεί την πλήρη προσοχή σας. Μην ασχολείστε με δραστηριότητες που σας αποσπούν την προσοχή, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό ή υλικές βλάβες.

  • Μην επιτρέπετε ποτέ τον χειρισμό του μηχανήματος από παιδιά ή μη εκπαιδευμένα άτομα.

  • Κρατάτε τα χέρια και τα πόδια σας μακριά από κινούμενα εξαρτήματα και παρελκόμενα.

  • Μη θέτετε το μηχάνημα σε λειτουργία αν τα προστατευτικά καλύμματα και οι άλλες προστατευτικές διατάξεις ασφαλείας δεν είναι στη θέση τους ή δεν λειτουργούν.

  • Φροντίστε ώστε διερχόμενοι και κατοικίδια ζώα να παραμένουν μακριά από το μηχάνημα.

  • κινητοποιήστε το μηχάνημα, σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί πριν προβείτε σε εργασίες συντήρησης, ανεφοδιασμού ή καθαρισμού του μηχανήματος.

Η ακατάλληλη χρήση ή συντήρηση του μηχανήματος μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό. Για να μειώσετε τις πιθανότητες τραυματισμού, ακολουθείτε τις παρούσες οδηγίες για την ασφάλεια και δίνετε πάντα προσοχή στο προειδοποιητικό σύμβολο Graphic, το οποίο συνοδεύει οδηγίες για την προσωπική ασφάλεια με τις ενδείξεις Προσοχή, Προειδοποίηση ή Κίνδυνος. Η μη συμμόρφωση με αυτές τις οδηγίες μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες ή θάνατο.

σφάλεια σε επικλινή εδάφη

  • Η κίνηση σε επικλινή εδάφη πρέπει να γίνεται με το βαρύ άκρο του μηχανήματος προς την πλευρά με την ανηφορική κλίση.Η κατανομή του βάρους μεταβάλλεται όταν χρησιμοποιούνται παρελκόμενα. Με το παρόν παρελκόμενο, το βαρύ άκρο του μηχανήματος είναι το εμπρόσθιο μέρος.

  • Η ανύψωση ή η επέκταση (κατά περίπτωση) των βραχιόνων του φορτωτή σε επικλινές έδαφος επηρεάζει την ευστάθεια του μηχανήματος. Όταν βρίσκεστε σε επικλινή εδάφη, διατηρείτε τους βραχίονες του φορτωτή κατεβασμένους και σε θέση αναδίπλωσης.

  • Τα επικλινή εδάφη είναι ένας παράγοντας που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με ατυχήματα που αφορούν απώλεια ελέγχου και ανατροπή, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο. Ο χειρισμός του μηχανήματος σε επικλινές ή ανώμαλο έδαφος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

  • Καθορίστε τις δικές σας διαδικασίες και κανόνες για κίνηση σε επικλινή εδάφη. Στις διαδικασίες αυτές πρέπει να περιλαμβάνεται η επιθεώρηση της περιοχής ώστε να προσδιοριστεί ποια επικλινή εδάφη επιτρέπουν την ασφαλή λειτουργία του μηχανήματος. Κατά την επιθεώρηση αυτή θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε κοινή λογική και ορθή κρίση.

  • Όταν κινείστε σε επικλινείς επιφάνειες, οδηγείτε αργά και προσεκτικά. Οι συνθήκες του εδάφους ενδέχεται να επηρεάσουν την ευστάθεια του μηχανήματος.

  • ποφύγετε να εκκινείτε ή να ακινητοποιείτε το μηχάνημα σε επικλινές έδαφος. Σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης, κινηθείτε αργά και ευθεία προς τα κάτω.

  • ποφύγετε τις στροφές σε επικλινή εδάφη. ν είναι απαραίτητο να στρίψετε, στρίψτε αργά διατηρώντας το βαρύ άκρο του μηχανήματος προς την πλευρά με την ανηφορική κλίση.

  • Όλες οι κινήσεις σε επικλινή εδάφη θα πρέπει να είναι αργές και σταδιακές. Μην κάνετε απότομες αλλαγές ταχύτητας ή κατεύθυνσης.

  • ν δεν αισθάνεστε ότι μπορείτε να χειριστείτε άνετα το μηχάνημα σε επικλινές έδαφος, μην το κάνετε.

  • Έχετε το νου σας για λακκούβες, αυλάκια ή προεξοχές, καθώς το ανώμαλο έδαφος μπορεί να προκαλέσει ανατροπή του μηχανήματος. ν το γρασίδι είναι ψηλό, μπορεί να μη φαίνονται τα εμπόδια.

  • Να είστε προσεκτικοί όταν κινείστε σε υγρές επιφάνειες. Η μειωμένη πρόσφυση μπορεί να προκαλέσει ολίσθηση.

  • Επιθεωρήστε την περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι αρκετά σταθερό και δεν θα υποχωρήσει υπό το βάρος του μηχανήματος.

  • Να είστε προσεκτικοί όταν χειρίζεστε το μηχάνημα κοντά στα ακόλουθα σημεία:

    • Χώρους απόρριψης

    • Χαντάκια

    • ναχώματα

    • Υδάτινες μάζες

    Το μηχάνημα μπορεί να ανατραπεί αν μια ερπύστρια βρεθεί πέρα από το χείλος ή αν το χείλος υποχωρήσει. Διατηρείτε ασφαλή απόσταση μεταξύ του μηχανήματος και οποιασδήποτε πηγής κινδύνου.

  • Μην αφαιρείτε ή συνδέετε παρελκόμενα όταν βρίσκεστε σε επικλινές έδαφος.

  • Μη σταθμεύετε το μηχάνημα σε πλαγιές ή άλλα επικλινή εδάφη.

σφάλεια κατά τη χρήση του εκσκαφέα χανδάκων

  • Κρατάτε τα χέρια, τα πόδια και κάθε άλλο μέρος του σώματός σας, καθώς και τον ρουχισμό σας, μακριά από τα δόντια, τον κοχλία ή άλλα μέρη όταν αυτά κινούνται.

  • Κατά τη χρήση του παρελκόμενου με τροχοφόρους ελκυστήρες, χρησιμοποιήστε το αντίβαρο επί του ελκυστήρα.

  • Για μπούμες μήκους άνω των 61 cm, χρησιμοποιήστε επέκταση ράβδου ασφαλείας.

  • Πριν από την οπισθοπορεία, κοιτάξτε πίσω σας και κάτω ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο δρόμος είναι ελεύθερος.

  • κινητοποιήστε την αλυσίδα εκσκαφής όταν δεν πραγματοποιείτε εκσκαφή.

  • Κάθε φορά που απομακρύνεστε από τη θέση του χειριστή, πρώτα να σβήνετε τον κινητήρα και να χαμηλώνετε το παρελκόμενο στο έδαφος.

  • Καθαρίστε τον εκσκαφέα από τα υπολείμματα χώματος πριν τη μεταφορά του.

σφάλεια κατά τη συντήρηση και την αποθήκευση

  • Να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα αν τα εξαρτήματα σύνδεσης είναι σφιγμένα με τη σωστή ροπή ώστε να διασφαλίζεται ότι ο εξοπλισμός βρίσκεται σε ασφαλή κατάσταση λειτουργίας.

  • ν πρόκειται να αποθηκεύσετε το παρελκόμενο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανατρέξτε στο παρόν Εγχειρίδιο Χειριστή όπου θα βρείτε σημαντικές σχετικές πληροφορίες.

  • Συντηρήστε ή αντικαταστήστε τις ετικέτες ασφαλείας και οδηγιών, αν χρειαστεί.

Αυτοκόλλητα ασφαλείας και οδηγιών

Graphic

Οι ετικέτες προειδοποίησης και οδηγιών ασφάλειας είναι εύκολα αναγνώσιμες από τον χειριστή και βρίσκονται κοντά σε κάθε πηγή δυνητικού κινδύνου. ντικαθιστάτε τις τυχόν φθαρμένες ή αποκολλημένες ετικέτες.

decal99-9952
decal99-9953
decal115-1497
decal133-8061

Συναρμολόγηση

Τοποθέτηση της μπούμας και της αλυσίδας εκσκαφής

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Συγκρότημα μπούμας (πωλείται ξεχωριστά)1
Συγκρότημα αλυσίδας (πωλείται ξεχωριστά)1
  1. νυψώστε τον εκσκαφέα σε ύψος περίπου 15 cm από το έδαφος.

  2. Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

  3. φαιρέστε το μπουλόνι και το παξιμάδι που στερεώνει τον κοχλία απομάκρυνσης υλικών εκσκαφής και αφαιρέστε τον κοχλία (Σχήμα 3).

    Note: Φυλάξτε τα μπουλόνια και τα παξιμάδια για την μετέπειτα επανατοποθέτηση του εξαρτήματος.

    g244576
  4. φαιρέστε τα 2 μπουλόνια (⅝ x 3½"), τα 2 παξιμάδια (⅝") και τις 2 διπλές ροδέλες από τις πλευρές της μπούμας (Σχήμα 3).

  5. Χαλαρώστε το μπουλόνι ρύθμισης και το ασφαλιστικό παξιμάδι (Σχήμα 3).

  6. Σύρτε τη μπούμα πάνω από τον βραχίονα στην κεφαλή μετάδοσης κίνησης.

  7. Τοποθετήστε τα μπουλόνια, τα παξιμάδια και τις διπλές ροδέλες που αφαιρέσατε προηγουμένως από την μπούμα, αλλά μην τα σφίξετε.

  8. Εάν η αλυσίδα δεν είναι συνδεδεμένη, συνδέστε τους κρίκους πιέζοντας ή χτυπώντας με σφυρί τον πείρο ασφαλείας που παρέχεται μαζί με την αλυσίδα, ώστε να περάσει μέσα από τους κρίκους.

    Σημαντικό: Εάν πρόκειται να χτυπήσετε με σφυρί τον πείρο ασφαλείας, τοποθετήστε τάκους κάτω και ανάμεσα από τους κρίκους για να αποφευχθεί τυχόν κάμψη των κρίκων της αλυσίδας.

  9. σφαλίστε τον πείρο ασφαλείας με την κοπίλια που παρέχεται μαζί με την αλυσίδα.

  10. Περάστε την αλυσίδα εκσκαφής πάνω από τον άξονα κίνησης του κοχλία και πάνω στο γρανάζι μετάδοσης κίνησης, φροντίζοντας ώστε τα δόντια του επάνω τμήματος της αλυσίδας να δείχνουν προς τα εμπρός.

  11. Τοποθετήστε το πάνω τμήμα της αλυσίδας στη θέση του πάνω στην μπούμα του εκσκαφέα, και στη συνέχεια τυλίξτε την αλυσίδα γύρω από τον κύλινδρο που βρίσκεται στο άκρο της μπούμας.

  12. ιδώστε το μπουλόνι ρύθμισης ώστε να εισέλθει στην μπούμα και στρέψτε το έως ότου να υπάρχει τζόγος 3,8 έως 6,3 cm στο κάτω τμήμα της αλυσίδας.

  13. ιδώστε το ασφαλιστικό παξιμάδι πάνω στο μπουλόνι ρύθμισης και σφίξτε το ώστε να ασφαλίσει πάνω στην μπούμα.

  14. Σφίξτε τα 2 μπουλόνια και παξιμάδια που στερεώνουν την μπούμα, με ροπή 183 έως 223 N∙m.

Εγκατάσταση της ράβδου ασφαλείας

Εξαρτήματα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία:

Ράβδος ασφαλείας1
Επέκταση ράβδου ασφαλείας (μόνο για χρήση με μπούμες μήκους άνω των 61 cm)1
Μπουλόνια (μόνο για χρήση με μπούμες μήκους άνω των 61 cm)2
Παξιμάδια ασφάλισης (μόνο για χρήση με μπούμες μήκους άνω των 61 cm)2
  1. φαιρέστε τα μπουλόνια, τις ροδέλες και τα φλαντζωτά παξιμάδια από την άνω αριστερή γωνία του πλαισίου του εκσκαφέα (Σχήμα 4).

    g244621
  2. Χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα στερέωσης που αφαιρέσατε προηγουμένως, εγκαταστήστε τη ράβδο ασφαλείας του εκσκαφέα όπως εικονίζεται στο (Σχήμα 4).

  3. Σφίξτε τα μπουλόνια και τα παξιμάδια με ροπή 257 έως 311 N∙m.

  4. Εάν διαθέτετε μπούμα μήκους άνω των 61 cm, τοποθετήστε την επέκταση ράβδου ασφαλείας (παρέχεται μαζί με την μπούμα) στο άκρο της ράβδου ασφαλείας και στερεώστε τη στη θέση της χρησιμοποιώντας τα 2 μπουλόνια και παξιμάδια ασφάλισης που παρέχονται μαζί με την επέκταση (Σχήμα 5).

    g244620

Εγκατάσταση του κοχλία απομάκρυνσης υλικών εκσκαφής

Προτού θέσετε τον εκσκαφέα σε λειτουργία, εγκαταστήστε και τοποθετήστε τον κοχλία απομάκρυνσης υλικών εκσκαφής με τρόπο τέτοιο ώστε να λειτουργεί σωστά με βάση τη διαμόρφωση αλυσίδας που χρησιμοποιείτε. Εάν δεν τοποθετήσετε σωστά τον κοχλία απομάκρυνσης υλικών εκσκαφής, μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στον εκσκαφέα.

  1. Χρησιμοποιήστε το μπουλόνι και το παξιμάδι που αφαιρέσατε από τον κοχλία προηγουμένως για να τον στερεώσετε στις σωστές οπές, όπως περιγράφεται στη λίστα που ακολουθεί:

    Σημείωση: νατρέξτε στο (Σχήμα 6) κατά την εκτέλεση αυτής της διαδικασίας.

    • Διαμόρφωση αλυσίδας 10 cm

      Χρησιμοποιώντας την οπή που βρίσκεται πλησιέστερα στη λεπίδα του κοχλία στο άκρο του κοχλία που διαθέτει 2 οπές, συνδέστε τον κοχλία στην εσωτερική οπή που υπάρχει πάνω στον άξονα.

    • Διαμόρφωση αλυσίδας 15 cm

      Χρησιμοποιώντας την οπή που βρίσκεται πιο μακριά από τη λεπίδα του κοχλία στο άκρο του κοχλία που διαθέτει 2 οπές, συνδέστε τον κοχλία στην εσωτερική οπή που υπάρχει πάνω στον άξονα.

    • Διαμόρφωση αλυσίδας 20 cm

      Χρησιμοποιώντας το άκρο του κοχλία που διαθέτει 1 οπή, συνδέστε τον κοχλία στην εσωτερική οπή που υπάρχει πάνω στον άξονα.

    • Διαμόρφωση αλυσίδας 25 ή 30 cm

      Χρησιμοποιώντας το άκρο του κοχλία που διαθέτει 1 οπή, συνδέστε τον κοχλία στην εξωτερική οπή που υπάρχει πάνω στον άξονα.

    g414078
  2. Σφίξτε το μπουλόνι και το παξιμάδι με ροπή 101 N∙m.

Έλεγχος της στάθμης λιπαντικού του περιβλήματος εδράνου

Προτού θέσετε σε λειτουργία τον εκσκαφέα, ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι το περίβλημα εδράνου είναι γεμάτο με βαλβολίνη. Aνατρέξτε στην ενότητα Έλεγχος της στάθμης λιπαντικού του περιβλήματος εδράνου.

Γενική επισκόπηση προϊόντος

Note: Οι προδιαγραφές και ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάξουν απροειδοποίητα.

Πλάτος, με μπούμα 91 cm89 cm
Μήκος, με μπούμα 91 cm165 cm
Ύψος, με μπούμα 91 cm61 cm
άρος, με μπούμα 91 cm177 kg
Μέγιστο βάθος χάνδακα, με μπούμα 61 cm61 cm με γωνία μπούμας 65 μοιρών
Μέγιστο βάθος χάνδακα, με μπούμα 91 cm91 cm με γωνία μπούμας 65 μοιρών
Μέγιστο βάθος χάνδακα, με μπούμα 122 cm122 cm με γωνία μπούμας 65 μοιρών

Για να εξασφαλίσετε τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις και τη συνεχή πιστοποίηση ασφαλείας του μηχανήματος, χρησιμοποιείτε μόνο γνήσια ανταλλακτικά και εξαρτήματα Toro. Τα ανταλλακτικά και τα εξαρτήματα άλλων κατασκευαστών ενδέχεται να αποβούν επικίνδυνα και η χρήση τους να ακυρώσει την εγγύηση του προϊόντος σας.

Χειρισμός

Καθορίστε την αριστερή και δεξιά πλευρά του μηχανήματος από την κανονική θέση λειτουργίας.

Τοποθέτηση και αφαίρεση του παρελκομένου

Για τη διαδικασία τοποθέτησης και αφαίρεσης ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο Χειριστή του ελκυστήρα.

Important: Πριν τοποθετήσετε το παρελκόμενο, τοποθετήστε το μηχάνημα σε επίπεδη επιφάνεια, βεβαιωθείτε ότι οι πλάκες στερέωσης είναι καθαρές από ξένα υλικά (π.χ. λάσπες και χώματα) και ότι οι πείροι περιστρέφονται ελεύθερα. ν οι πείροι δεν περιστρέφονται ελεύθερα, λιπάνετέ τους.

Note: Να χρησιμοποιείτε πάντοτε τον ελκυστήρα για την ανύψωση και τη μετακίνηση του παρελκομένου.

Προειδοποίηση

ν οι πείροι ταχείας σύνδεσης δεν έχουν στερεωθεί καλά διαμέσου της πλάκας στερέωσης παρελκομένου, το παρελκόμενο μπορεί να αποσπαστεί από το μηχάνημα και να συνθλίψει εσάς ή διερχομένους.

εβαιωθείτε ότι οι πείροι ταχείας σύνδεσης έχουν στερεωθεί καλά στην πλάκα στερέωσης παρελκομένου.

Προειδοποίηση

Σε περίπτωση διαρροής, υπό πίεση υδραυλικό υγρό μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα και να προκληθεί τραυματισμός. ν διαπεράσει υγρό το δέρμα, θα πρέπει να αφαιρεθεί χειρουργικά εντός λίγων ωρών από γιατρό εξοικειωμένο με τραυματισμούς αυτού του τύπου. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να εμφανιστεί γάγγραινα.

  • Προτού αναπτύξετε πίεση στο σύστημα, βεβαιωθείτε ότι οι υδραυλικές σωληνώσεις και οι εύκαμπτοι σωλήνες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ότι έχουν σφιχτεί σωστά όλοι οι σύνδεσμοι του υδραυλικού συστήματος.

  • Κρατάτε το σώμα και τα χέρια σας μακριά από μικρές τρύπες ή ακροφύσια από τα οποία εκτινάσσεται υδραυλικό υγρό με μεγάλη πίεση.

  • Για να εντοπίσετε τυχόν διαρροές του υδραυλικού συστήματος χρησιμοποιείτε χαρτόνι ή χαρτί. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ τα χέρια σας.

Προσοχή

Οι υδραυλικοί συζευκτήρες, οι υδραυλικές σωληνώσεις/βαλβίδες και το υδραυλικό υγρό ενδέχεται να έχουν υψηλή θερμοκρασία. ν έλθετε σε επαφή με θερμά εξαρτήματα, μπορεί να πάθετε έγκαυμα.

  • Να φοράτε γάντια όταν χειρίζεστε τους υδραυλικούς συζευκτήρες.

  • Πριν αγγίξετε οποιοδήποτε υδραυλικό εξάρτημα, αφήστε το μηχάνημα να κρυώσει.

  • Μην αγγίζετε υδραυλικό υγρό που έχει διαρρεύσει.

Εκσκαφή χάνδακα

  1. Εάν ο ελκυστήρας σας διαθέτει επιλογέα ταχύτητας, ορίστε τον στη ρύθμιση ργά (χελώνα), και έπειτα εκκινήστε τον κινητήρα.

  2. Για να συμπλέξετε τον εκσκαφέα, τραβήξτε τον μοχλό βοηθητικού υδραυλικού συστήματος προς τη λαβή χειριστή.

  3. Χαμηλώστε αργά τον εκσκαφέα προς το έδαφος, έτσι ώστε η μπούμα και η αλυσίδα να είναι παράλληλες με το έδαφος.

  4. ρχικά εισάγετε τη μύτη της μπούμας και της αλυσίδας στο έδαφος, ανυψώνοντας αργά τον εκσκαφέα κατά μερικά εκατοστά (ίντσες) από το έδαφος και δίνοντας παράλληλα σταδιακή κλίση στη μύτη ώστε να εισέλθει στο έδαφος.

  5. Όταν η μπούμα του εκσκαφέα θα έχει εισχωρήσει στο έδαφος υπό γωνία 45 έως 60 μοιρών, χαμηλώστε αργά τον εκσκαφέα έως ότου ο κοχλίας απομάκρυνσης υλικών εκσκαφής να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το έδαφος.

  6. εβαιωθείτε ότι όλα τα μέρη του εκσκαφέα λειτουργούν σωστά.

  7. Μετακινήστε αργά τον ελκυστήρα προς τα πίσω, ώστε να αρχίσει να επιμηκύνεται ο χάνδακας.

    Note: Εάν τον μετακινήσετε υπερβολικά γρήγορα, ο εκσκαφέας θα ρετάρει. Εάν ρετάρει, ανυψώστε τον ελαφρά και οδηγήστε τον αργά προς τα εμπρός ή αντιστρέψτε στιγμιαία την κατεύθυνση κίνησης της αλυσίδας.

  8. Όταν τελειώσει η εκσκαφή, δίνοντας στο παρελκόμενο κλίση προς τα πίσω ανυψώστε τον εκσκαφέα και την μπούμα ώστε να βγει από τον χάνδακα και, στη συνέχεια, σταματήστε τη λειτουργία του εκσκαφέα μετακινώντας τον μοχλό βοηθητικού υδραυλικού συστήματος στη νεκρά θέση.

Μετατόπιση του εκσκαφέα

Μπορείτε να μεταφέρετε το εργαλείο εκσκαφής στη δεξιά πλευρά του πλαισίου του εκσκαφέα, ώστε να μπορείτε να κάνετε εκσκαφή κοντά σε κτίρια και άλλα εμπόδια.

  1. Χαμηλώστε τον εκσκαφέα στο έδαφος, βάλτε χειρόφρενο (αν διατίθεται), σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

  2. ποσυνδέστε τις υδραυλικές σωληνώσεις από τον εκσκαφέα.

    Προειδοποίηση

    Σε περίπτωση διαρροής, υπό πίεση υδραυλικό υγρό μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα και να προκληθεί τραυματισμός. ν διαπεράσει υγρό το δέρμα, θα πρέπει να αφαιρεθεί χειρουργικά εντός λίγων ωρών από γιατρό εξοικειωμένο με τραυματισμούς αυτού του τύπου. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να εμφανιστεί γάγγραινα.

    • Κρατάτε το σώμα και τα χέρια σας μακριά από μικρές τρύπες ή ακροφύσια από τα οποία εκτινάσσεται υδραυλικό υγρό με μεγάλη πίεση.

    • Για να εντοπίσετε τυχόν διαρροές του υδραυλικού συστήματος χρησιμοποιείτε χαρτόνι ή χαρτί. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ τα χέρια σας.

  3. φαιρέστε τα 6 μπουλόνια που στερεώνουν την κεφαλή εκσκαφέα στο πλαίσιο (Σχήμα 7).

    g244771
  4. Μετακινήστε το πλαίσιο προς τα αριστερά, ευθυγραμμίζοντας τις οπές που υπάρχουν στη δεξιά πλευρά του πλαισίου με εκείνες που υπάρχουν στην κεφαλή.

  5. Προσαρμόστε την κεφαλή στο πλαίσιο με τα 6 μπουλόνια που αφαιρέσατε προηγουμένως. (Σχήμα 8).

    g244770
  6. Σφίξτε τα μπουλόνια με ροπή 257 έως 311 N∙m.

  7. φαιρέστε το μπουλόνι (⅝ x 3"), τα 2 μπουλόνια (⅝ x 4"), τις 3 ροδέλες και τα 3 παξιμάδια από τη ράβδο ασφαλείας και αφαιρέστε τη ράβδο.

  8. φαιρέστε τα 2 μπουλόνια (⅝ x 3"), τις 2 ροδέλες και τα 2 παξιμάδια που στερεώνουν τη δεξιά πλευρά του άνω πλαισίου και μεταφέρετέ τα στις αντίστοιχες οπές στην αριστερή πλευρά (Σχήμα 9).

    g244769
  9. Εγκαταστήστε τη ράβδο ασφαλείας πάνω από την αλυσίδα του εκσκαφέα χρησιμοποιώντας τα 3 μπουλόνια, τις ροδέλες και τα φλαντζωτά παξιμάδια που αφαιρέσατε προηγουμένως (Σχήμα 9).

  10. Σφίξτε και τα 5 μπουλόνια και παξιμάδια με ροπή 257 έως 311 N∙m.

  11. Μετακινήστε τους εύκαμπτους σωλήνες, από τον οδηγό σωλήνων στο πάνω μέρος του εκσκαφέα στον οδηγό σωλήνων της αριστερής πλευράς (Σχήμα 7).

Θέση μεταφοράς

Κατά τη μεταφορά του παρελκόμενου, διατηρείτε το όσο το δυνατόν πιο κοντά στο έδαφος (το πολύ 15 cm από το επίπεδο του εδάφους). Δώστε του κλίση προς τα πίσω.

g245257

Μεταφορά του εκσκαφέα με ρυμουλκούμενο όχημα

Τοποθετήστε τον εκσκαφέα επάνω σε ρυμουλκούμενο όχημα ή σε φορτηγό που μπορεί να το μεταφέρει. Προσδέστε γερά τον εκσκαφέα επάνω στο ρυμουλκούμενο όχημα ή στο φορτηγό, χρησιμοποιώντας ιμάντες πρόσδεσης κατάλληλους για το βάρος του εκσκαφέα και για χρήση σε αυτοκινητόδρομο.

Συμβουλές κατά τον χειρισμό

  • Πριν την εκσκαφή καθαρίστε τον χώρο αφαιρώντας απορρίμματα, κλαδιά και πέτρες, ώστε να αποφύγετε την πρόκληση ζημιάς στον εξοπλισμό.

  • Πάντοτε να ξεκινάτε την εκσκαφή του χάνδακα με τη χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα κίνησης. υξήστε ταχύτητα μόνο εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

  • Πάντοτε να χρησιμοποιείτε την πλήρη ισχύ του κινητήρα (μέγιστο αριθμό στροφών κινητήρα) κατά την εκσκαφή χάνδακα.

  • Η κατεύθυνση εκσκαφής πρέπει πάντοτε να είναι προς τα πίσω (δηλαδή να γίνεται με την όπισθεν).

  • Ποτέ μην μεταφέρετε τον εκσκαφέα με ανυψωμένους τους βραχίονες του φορτωτή. Φροντίστε ώστε οι βραχίονες να παραμένουν κατεβασμένοι και ο εκσκαφέας να έχει κλίση προς τα πάνω.

  • Κατά την εκσκαφή, ο κοχλίας απομάκρυνσης υλικών εκσκαφής θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το αρχικό ύψος της επιφάνειας του εδάφους, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη απομάκρυνση του χώματος.

  • Η εκσκαφή πρέπει να γίνεται με γωνία 45 έως 60 μοιρών για βέλτιστα αποτελέσματα.

  • Για γρηγορότερη εκσκαφή του χάνδακα, ελέγξτε το βάθος εκσκαφής προσαρμόζοντας κατά περιόδους τους βραχίονες του φορτωτή.

  • Εάν ο ελκυστήρας σας διαθέτει επιλογέα ταχύτητας, ορίστε τον στη ρύθμιση ργά (χελώνα).

  • Εάν ο ελκυστήρας σας διαθέτει διαχωριστή ροής (υπάρχει σε ορισμένους τροχοφόρους ελκυστήρες), ρυθμίστε τον έτσι ώστε η θέση ρύθμισης να αντιστοιχεί περίπου στον αριθμό «10» ενός ρολογιού.

  • Εάν ο εκσκαφέας κολλήσει μέσα στο έδαφος, πιέστε τον μοχλό βοηθητικού υδραυλικού συστήματος τέρμα μπροστά για να αντιστρέψετε την κατεύθυνση κίνησης της αλυσίδας. Όταν απελευθερωθεί η αλυσίδα, πιέστε ξανά τον μοχλό προς τα πίσω και συνεχίστε την εκσκαφή.

  • Εάν θέλετε ο χάνδακας να είναι, κατά την ολοκλήρωσή του, πιο καθαρός από όσο μπορεί να επιτύχει ο εκσκαφέας, μπορείτε να αγοράσετε ένα εξάρτημα διαμόρφωσης πυθμένα χανδάκων από τον αντιπρόσωπο. Το εξάρτημα διαμόρφωσης πυθμένα χανδάκων τοποθετείται πάνω στον εκσκαφέα και κάνει απόξεση και καθαρισμό του χάνδακα κατά τη διέλευση του εκσκαφέα.

  • Για βελτίωση της ποιότητας των χανδάκων βάθους μικρότερου των 61 cm, χρησιμοποιήστε στον εκσκαφέα μπούμα μήκους 61 cm.

Συντήρηση

Συνιστώμενο χρονοδιάγραμμα συντήρησης

Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Γρασάρετε τον εκσκαφέα.
  • Ελέγξτε την μπούμα για φθορές.
  • SΚάθε 25 ώρες
  • Ελέγξτε τη στάθμη της βαλβολίνης.
  • Ρυθμίστε την τάση της αλυσίδας εκσκαφής.
  • Ελέγξτε την μπούμα για φθορές.
  • Κάθε 200 ώρες
  • λλάξτε τη βαλβολίνη.
  • Πριν από την αποθήκευση
  • Γρασάρετε τον εκσκαφέα.
  • Ελέγξτε τη στάθμη της βαλβολίνης.
  • Προσοχή

    ν αφήσετε το κλειδί στη μίζα, μπορεί κάποιος να θέσει ακούσια τον κινητήρα σε λειτουργία και να τραυματιστείτε εσείς ή διερχόμενοι.

    φαιρέστε το κλειδί από τον διακόπτη της μίζας προτού εκτελέσετε οποιαδήποτε συντήρηση.

    Γρασάρισμα του εκσκαφέα

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Γρασάρετε τον εκσκαφέα.
  • Πριν από την αποθήκευση
  • Γρασάρετε τον εκσκαφέα.
  • Γρασάρετε τα 2 γρασαδοράκια όπως εικονίζεται στα σχήματα Σχήμα 11 και Σχήμα 12, καθημερινά και επίσης μετά από κάθε πλύσιμο του μηχανήματος.

    Τύπος γράσου: Γράσο γενικής χρήσης

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδη επιφάνεια, αποσυμπλέξτε τον μοχλό βοηθητικού υδραυλικού συστήματος, χαμηλώστε το παρελκόμενο και βάλτε χειρόφρενο (αν διατίθεται).

    2. Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    3. Καθαρίστε τα γρασαδοράκια με ένα πανί.

    4. Συνδέστε ένα πιστόλι γρασαρίσματος σε κάθε γρασαδοράκι.

    5. Διοχετεύστε γράσο στα γρασαδοράκια μέχρι να αρχίσει να εκρέει γράσο από τα έδρανα.

    6. Σκουπίστε το επιπλέον γράσο, αν υπάρχει.

      g244994
      g244995

    Συντήρηση του λιπαντικού του περιβλήματος εδράνου

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    SΚάθε 25 ώρες
  • Ελέγξτε τη στάθμη της βαλβολίνης.
  • Κάθε 200 ώρες
  • λλάξτε τη βαλβολίνη.
  • Πριν από την αποθήκευση
  • Ελέγξτε τη στάθμη της βαλβολίνης.
  • Έλεγχος της στάθμης λιπαντικού του περιβλήματος εδράνου

    Τύπος βαλβολίνης: SAE 90-140 API service GL-4 ή GL-5

    Χωρητικότητα: 0,5 l

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδη επιφάνεια, αποσυμπλέξτε τον μοχλό βοηθητικού υδραυλικού συστήματος, χαμηλώστε το παρελκόμενο και βάλτε χειρόφρενο (αν διατίθεται).

    2. Δώστε στον εκσκαφέα κλίση τέτοια ώστε η μπούμα να είναι παράλληλη με το έδαφος.

    3. Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    4. Καθαρίστε την περιοχή γύρω από την τάπα πλήρωσης του περιβλήματος εδράνου (Σχήμα 13).

      g244664
    5. φαιρέστε την τάπα από την οπή πλήρωσης (Σχήμα 13).

    6. Κοιτάξτε μέσα στην οπή και ελέγξτε τη στάθμη βαλβολίνης μέσα στο περίβλημα εδράνου.

      Note: Η στάθμη θα πρέπει να ανέρχεται έως το κάτω μέρος της οπής. ν δεν συμβαίνει αυτό, προσθέστε βαλβολίνη.

    7. Επανατοποθετήστε την τάπα πλήρωσης και σφίξτε τη με ροπή 20 έως 23 N∙m.

    λλαγή βαλβολίνης

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδη επιφάνεια, αποσυμπλέξτε τον μοχλό βοηθητικού υδραυλικού συστήματος, χαμηλώστε το παρελκόμενο και βάλτε χειρόφρενο (αν διατίθεται).

    2. Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    3. Καθαρίστε την περιοχή γύρω από την τάπα πλήρωσης του περιβλήματος εδράνου (Σχήμα 13).

    4. φαιρέστε την τάπα από την οπή πλήρωσης (Σχήμα 13).

    5. νυψώστε τον εκσκαφέα έως ότου η μπούμα να είναι κατακόρυφη, αποστραγγίζοντας έτσι το λιπαντικό από την οπή πλήρωσης μέσα σε κατάλληλο δοχείο.

    6. Επαναφέρετε τον εκσκαφέα στο έδαφος.

    7. Γεμίστε το περίβλημα εδράνου με βαλβολίνη έως ότου το λιπαντικό να αρχίσει να βγαίνει από την οπή πλήρωσης.

    8. Επανατοποθετήστε την τάπα πλήρωσης και σφίξτε τη με ροπή 20 έως 23 N∙m.

    Ρύθμιση της τάσης της αλυσίδας εκσκαφής

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    SΚάθε 25 ώρες
  • Ρυθμίστε την τάση της αλυσίδας εκσκαφής.
  • Με τον εκσκαφέα παράλληλα στο έδαφος, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει απόσταση 3,8 έως 6,3 cm ανάμεσα στο κάτω μέρος της μπούμας και το επάνω μέρος του κάτω τμήματος της αλυσίδας. ν δεν γίνεται αυτό, ρυθμίστε την αλυσίδα με την ακόλουθη διαδικασία:

    Important: Μη σφίγγετε υπερβολικά την αλυσίδα. Η υπερβολική τάση της αλυσίδας μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα εξαρτήματα κίνησης.

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδη επιφάνεια, αποσυμπλέξτε τον μοχλό βοηθητικού υδραυλικού συστήματος, χαμηλώστε το παρελκόμενο και δώστε του κλίση τέτοια ώστε η μπούμα να είναι παράλληλη με το έδαφος. άλτε χειρόφρενο (αν διατίθεται).

    2. Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    3. Χαλαρώστε τα 2 μπουλόνια και παξιμάδια που στερεώνουν την μπούμα στον βραχίονα του εκσκαφέα (Σχήμα 3).

    4. Χαλαρώστε το ασφαλιστικό παξιμάδι που στερεώνει το μπουλόνι ρύθμισης (Σχήμα 3).

    5. Στρέψτε το μπουλόνι ρύθμισης, βιδώνοντας ή ξεβιδώνοντάς το όσο απαιτείται για να επιτευχθεί η επιθυμητή τάση.

    6. Σφίξτε το ασφαλιστικό παξιμάδι.

    7. Σφίξτε τα 2 μπουλόνια και παξιμάδια που στερεώνουν την μπούμα, με ροπή 183 έως 223 N∙m.

    ναστροφή φθαρμένης μπούμας

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    SΚάθε 25 ώρες
  • Ελέγξτε την μπούμα για φθορές.
  • Ελέγξτε το κάτω μέρος της μπούμας για φθορές. Εάν είναι φθαρμένο, ολοκληρώστε τα εξής βήματα:

    Note: Εάν έχετε ήδη αναστρέψει μία φορά την μπούμα, αντικαταστήστε την όταν φθαρούν και οι δύο πλευρές της.

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδη επιφάνεια, αποσυμπλέξτε τον μοχλό βοηθητικού υδραυλικού συστήματος, χαμηλώστε το παρελκόμενο και βάλτε χειρόφρενο (αν διατίθεται).

    2. Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    3. φαιρέστε τα 2 μπουλόνια και παξιμάδια που στερεώνουν την μπούμα επάνω στον βραχίονα του εκσκαφέα (Σχήμα 3).

    4. Χαλαρώστε το ασφαλιστικό παξιμάδι που βρίσκεται πάνω στο μπουλόνι ρύθμισης στην μπούμα (Σχήμα 3).

    5. Χαλαρώστε το παξιμάδι ρύθμισης όσο χρειάζεται για να μπορέσετε να αφαιρέσετε την αλυσίδα από την μπούμα (Σχήμα 3).

    6. φαιρέστε την αλυσίδα από το γρανάζι μετάδοσης κίνησης και την μπούμα.

    7. φαιρέστε την μπούμα, γυρίστε την ανάποδα έτσι ώστε το κάτω μέρος να βρίσκεται πάνω (ή, εάν την έχετε ήδη αναστρέψει μία φορά, αντικαταστήστε την) και εγκαταστήστε την ξανά.

    8. Επανατοποθετήστε τα παξιμάδια, τα μπουλόνια και τις ροδέλες που στερεώνουν την μπούμα.

    9. Τοποθετήστε την αλυσίδα πάνω στο γρανάζι μετάδοσης κίνησης και τον μπροστινό κύλινδρο.μπρο

    10. Ρυθμίστε την τάση της αλυσίδας· ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση της τάσης της αλυσίδας εκσκαφής.

    ντικατάσταση των δοντιών εκσκαφής

    Περιοδικότητα εργασιών συντήρησηςΔιαδικασία συντήρησης
    Πριν από κάθε χρήση ή καθημερινά
  • Ελέγξτε την μπούμα για φθορές.
  • Λόγω της έντονης φθοράς που προκαλείται στα δόντια εκσκαφής, πρέπει να τα αντικαθιστάτε περιοδικά.

    Για να αντικαταστήσετε ένα μεμονωμένο δόντι, αφαιρέστε τα μπουλόνια και τα παξιμάδια που το στερεώνουν, αφαιρέστε το και κατόπιν τοποθετήστε ένα νέο δόντι στην ίδια θέση. Σφίξτε τα μπουλόνια που στερεώνουν τα δόντια, με ροπή 37 έως 45 N∙m.

    g245068

    ντικατάσταση του γραναζιού μετάδοσης κίνησης

    Με την πάροδο του χρόνου, το γρανάζι μετάδοσης κίνησης θα υποστεί φθορά, ειδικά αν γίνεται χρήση σε αμμώδη ή αργιλώδη εδάφη. Όταν συμβαίνει αυτό, η αλυσίδα εκσκαφής θα αρχίσει να ολισθαίνει. Εάν η αλυσίδα αρχίσει να ολισθαίνει, αντικαταστήστε το γρανάζι μετάδοσης κίνησης ως εξής:

    1. Σταθμεύστε το μηχάνημα σε επίπεδη επιφάνεια, αποσυμπλέξτε τον μοχλό βοηθητικού υδραυλικού συστήματος, χαμηλώστε το παρελκόμενο και βάλτε χειρόφρενο (αν διατίθεται).

    2. νυψώστε τον εκσκαφέα σε ύψος λίγων εκατοστών (ιντσών) από την επιφάνεια του εδάφους.

    3. Σβήστε τον κινητήρα και αφαιρέστε το κλειδί.

    4. φαιρέστε τον κοχλία απομάκρυνσης υλικών εκσκαφής (Σχήμα 15).

      g244973
    5. Χαλαρώστε τα 2 μπουλόνια και παξιμάδια που στερεώνουν την μπούμα στον βραχίονα του εκσκαφέα (Σχήμα 3).

    6. Χαλαρώστε το ασφαλιστικό παξιμάδι που βρίσκεται πάνω στο μπουλόνι ρύθμισης στην μπούμα (Σχήμα 3).

    7. Χαλαρώστε το παξιμάδι ρύθμισης όσο χρειάζεται για να μπορέσετε να αφαιρέσετε την αλυσίδα από την μπούμα (Σχήμα 3).

    8. φαιρέστε την αλυσίδα από το γρανάζι μετάδοσης κίνησης.

    9. φαιρέστε τα 6 μπουλόνια που στερεώνουν το γρανάζι μετάδοσης κίνησης (Σχήμα 15).

    10. φαιρέστε και απορρίψτε το γρανάζι μετάδοσης κίνησης (Σχήμα 15).

    11. Καθαρίστε την επιφάνεια στερέωσης του γραναζιού στον εκσκαφέα.

    12. Σύρτε το νέο γρανάζι πάνω στον άξονα, όπως εικονίζεται στο (Σχήμα 15).

      Important: Το βέλος που υπάρχει πάνω στην όψη του γραναζιού θα πρέπει να είναι ορατό από τη δεξιά πλευρά του εκσκαφέα και θα πρέπει να δείχνει σε δεξιόστροφη κατεύθυνση. ν δεν ισχύει αυτό, γυρίστε το γρανάζι από την άλλη πλευρά.

    13. ιδώστε τα 6 μπουλόνια στο γρανάζι και σφίξτε τα (Σχήμα 15).

    14. ρχίστε να σφίγγετε αργά τα μπουλόνια ένα προς ένα προχωρώντας γύρω στο γρανάζι έως ότου όλα τα μπουλόνια να έχουν σφιχθεί με ροπή 129 έως 155 N∙m.

      Important: ρχικά, σφίξτε κάθε μπουλόνι μόνο μέχρι τη μέση, δουλεύοντας κυκλικά και τα 6 μπουλόνια. Στη συνέχεια, επιστρέψτε σε κάθε μπουλόνι με τη σειρά και σφίξτε το σύμφωνα με τις προδιαγραφές που αναφέρονται στο βήμα 13.

    15. Περάστε την αλυσίδα πάνω από τον άξονα κίνησης του κοχλία και πάνω στο γρανάζι μετάδοσης κίνησης, φροντίζοντας ώστε τα δόντια του άνω τμήματος της αλυσίδας να δείχνουν προς τα εμπρός.

    16. Τοποθετήστε το πάνω τμήμα της αλυσίδας στη θέση του πάνω στην μπούμα του εκσκαφέα, και στη συνέχεια τυλίξτε την αλυσίδα γύρω από τον κύλινδρο που βρίσκεται στο άκρο της μπούμας.

    17. ιδώστε το μπουλόνι ρύθμισης ώστε να εισέλθει στην μπούμα και στρέψτε το έως ότου να υπάρχει τζόγος 3,8 έως 6,3 cm στο κάτω τμήμα της αλυσίδας.

    18. ιδώστε το ασφαλιστικό παξιμάδι πάνω στο μπουλόνι ρύθμισης και σφίξτε το ώστε να ασφαλίσει πάνω στην μπούμα.

    19. Σφίξτε τα 2 μπουλόνια και παξιμάδια που στερεώνουν την μπούμα, με ροπή 183 έως 223 N∙m.

    20. Εγκαταστήστε τον κοχλία απομάκρυνσης υλικών εκσκαφής· ανατρέξτε στην ενότητα Εγκατάσταση του κοχλία απομάκρυνσης υλικών εκσκαφής.

    Αποθήκευση

    1. Εάν πρόκειται να αποθηκεύσετε το παρελκόμενο για μεγάλο διάστημα, καθαρίστε το πρώτα με μια βούρτσα από τις ακαθαρσίες.

    2. Ελέγξτε την κατάσταση της αλυσίδας εκσκαφής. Ρυθμίστε την τάση της αλυσίδας εκσκαφής· ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση της τάσης της αλυσίδας εκσκαφής. ντικαταστήστε κάθε δόντι που έχει υποστεί φθορά ή ζημιά· ανατρέξτε στην ενότητα ντικατάσταση των δοντιών εκσκαφής.

    3. Γρασάρετε τον εκσκαφέα· ανατρέξτε στην ενότητα Γρασάρισμα του εκσκαφέα

    4. Ελέγξτε τη στάθμη λιπαντικού στο περίβλημα εδράνου. νατρέξτε στην ενότητα Έλεγχος της στάθμης λιπαντικού του περιβλήματος εδράνου.

    5. Ελέγξτε και σφίξτε όλα τα μπουλόνια, τα παξιμάδια και τις βίδες. Επισκευάστε ή αντικαταστήστε κάθε εξάρτημα που έχει υποστεί ζημιά ή φθορά.

    6. εβαιωθείτε ότι όλοι οι υδραυλικοί σύνδεσμοι έχουν συνδεθεί ώστε να αποφευχθεί τυχόν ρύπανση του υδραυλικού συστήματος.

    7. άψτε όλες τις επιφάνειες με γρατσουνιές ή γυμνό μέταλλο. Η βαφή διατίθεται από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο σέρβις.

    8. ποθηκεύστε τον εκσκαφέα σε καθαρό και ξηρό χώρο στάθμευσης ή αποθήκευσης. Σκεπάστε τον εκσκαφέα ώστε να είναι προστατευμένος και να διατηρείται καθαρός.