Introducere

Această mașină este proiectată pentru a fi utilizată de proprietarii de reședințe. În primul rând, este proiectată pentru îndepărtarea zăpezii de pe suprafeţele pavate, precum şosele şi trotuare şi alte suprafeţe destinate traficului din zonele rezidenţiale sau comerciale. Nu este proiectată pentru îndepărtarea altor materiale în afară de zăpadă sau pentru curăţarea suprafeţelor cu pietriş. Utilizarea acestui produs în alte scopuri decât cele intenționate poate fi periculoasă pentru dumneavoastră și pentru alte persoane.

Citiţi cu atenţie aceste informaţii pentru a învăţa modul corespunzător de utilizare şi întreţinere a produsului şi pentru a evita rănirea şi deteriorarea acestuia. Aveţi responsabilitatea de a utiliza produsul în mod corespunzător şi sigur.

Vizitați site-ul www.Toro.com pentru siguranța produsului și materiale de instruire privind utilizarea, informații privind accesoriile, ajutor la căutarea unui distribuitor sau pentru înregistrarea produsului.

De fiecare dată când aveți nevoie de service, piese originale Toro sau informații suplimentare, contactați un furnizor de servicii autorizat sau departamentul Servicii Clienți Toro și pregătiți numerele de model sau de serie ale mașinii. Figura 1 identifică locația numerelor de model sau de serie pe mașină. Scrieți numerele în spațiul furnizat.

Important: Puteți scana codul QR de pe autocolantul cu numărul de serie (dacă este disponibil) cu ajutorul dispozitiv dumneavoastră mobil pentru a vă înregistra produsul și pentru avea acces la date referitoare la garanție, piese și alte informații despre produs.

g291846

Acest manual identifică potențialele pericole și conține mesaje de siguranță identificate prin simbolul de alertă de siguranță (Figura 2), semnalizând un pericol care poate cauza rănirea gravă sau moartea dacă nu respectați următoarele măsuri de precauție recomandate.

g000502

Acest manual utilizează 2 cuvinte pentru a evidenţia informaţiile. Important atrage atenţia asupra informaţiilor mecanice speciale şi Notă accentuează informaţiile generale care necesită atenţie specială.

Produsul respectă toate directivele europene relevante; pentru detalii, consultaţi Declaraţia de conformitate (DC) separată specifică produsului.

Important: Dacă utilizați această mașină la peste 1500 m pentru o perioadă continuă, asigurați-vă că a fost instalat setul de mare altitudine astfel încât motorul să respecte reglementarea Consiliului statului California privind resursele aeriene (CARB)/Agenției pentru protecția mediului din SUA (EPA) referitoare la emisie. Setul de mare altitudine creste performanța motorului, prevenind ancrasarea bujiei, pornirea greoaie și creșterea emisiilor. După instalarea setului, pe mașină se va atașa eticheta pentru mare altitudine alături de autocolantul cu numărul de serie. Contactați orice furnizor de service autorizat Toro pentru a obține setul și eticheta pentru mare altitudine potrivite mașinii dumneavoastră. Pentru a localiza un furnizor convenabil pentru dumneavoastră, accesați site-ul web www.Toro.com sau contactați departamentul Servicii Clienți Toro la numărul/numerele listate în declarația dumneavoastră de garanție pentru controlul emisiilor. Îndepărtați setul de la motor și restabiliți motorul la configurația originală din fabrică atunci când utilizați motorul la o altitudine mai mică de 1500 m. Nu utilizați la altitudini mici un motor care a fost modificat pentru altitudine mare, deoarece acest lucru poate duce la supraîncălzirea și defectarea motorului.În cazul în care nu sunteți siguri dacă motorul a fost modificat pentru altitudini mari, căutați următoarea etichetă (Figura 3).

decal127-9363

Siguranţă în funcţionare

Această mașină a fost proiectată în conformitate cu specificațiile standardului EN ISO 8437.

Siguranța generală

Acest produs poate provoca răni la nivelul mâinilor sau picioarelor și poate arunca obiecte. Urmați întotdeauna instrucțiunile de siguranță pentru a evita rănirea gravă.

  • Trebuie să citiți și să înțelegeți conținutul acestui Manual al operatorului înainte de a porni motorul. Asigurați-vă că toate persoanele care utilizează acest produs cunosc modul de utilizare, știu să oprească rapid motorul și înțeleg avertizările.

  • Opriți motorul ori de câte ori părăsiți poziția de utilizare, indiferent de motiv.

  • Nu vă sprijiniți mâinile sau picioarele în apropierea pieselor aflate în mișcare.

  • Nu puneți în funcțiune mașina fără ca toate apărătorile și celelalte dispozitive de protecție să fie montate și funcționale.

  • Staţi la distanţă de orice gură de descărcare. Țineți alte persoane, în special copii, departe de aria de funcționare a mașinii.

  • Nu lăsaţi niciodată copii să utilizeze maşina.

Decal-uri instrucţionale şi de siguranţă

Graphic

Instrucţiunile şi autocolantele cu informaţii privind siguranţa sunt uşor vizibile pentru operator şi sunt amplasate lângă orice zonă cu potenţial risc. Înlocuiţi orice autocolant care este deteriorat sau lipseşte.

decal94-2577

Nr. piesă de comandă 117-9121

decal115-5698

Doar modelul 38563; Nr. piesă de comandă 117-6036

decal117-9102

Doar modelul 38568; Nr. piesă de comandă 117-6046

decal117-9103

Reglare

Desfăşurarea mânerului

g263299

Montarea jgheabului de evacuare

g262492

Adăugarea uleiului în motor

g253610

Reglarea cablului de comandă

Rezumat al produsului

g011431
ModelGreutateLungimeLățimeÎnălțime
3856337 kg122 cm54 cm107 cm
 
3856839 kg   
 

Echipamente / Accesorii

Pentru extinderea și îmbunătățirea performanțelor mașinii este disponibilă o gamă de accesorii aprobate de Toro. Pentru lista accesoriilor aprobate, contactați centrul de service local sau un distribuitor Toro autorizat sau accesați www.Toro.com.

Pentru performanțe optime și utilizarea în siguranță a mașinii, utilizați exclusiv piese și accesorii originale Toro. Piesele de schimb și accesoriile altor producători pot fi periculoase și pot anula garanția produsului.

Operare

Înainte de utilizare

Siguranța înainte de utilizare

Siguranța generală

  • Doar pentru modele cu pornire electrică: Utilizați cabluri prelungitoare și prize conforme specificațiilor din manual. Verificați cablul electric înainte de a-l introduce într-o sursă de alimentare. Înlocuiți cablul dacă este deteriorat. Deconectaţi cablul de alimentare de fiecare dată când nu porniţi maşina.

  • Purtați îmbrăcăminte adecvată, inclusiv ochelari de protecție, pantaloni lungi, încălțăminte solidă, antiderapantă și căști pentru protecția auzului. Strângeți la spate părul lung și nu purtați îmbrăcăminte largă sau bijuterii.

  • Inspectați cu atenție zona în care veți utiliza mașina și îndepărtați toate preșurile de șters picioarele, cărucioarele, plăcile, firele și alte obiecte străine.

  • Dacă un scut, dispozitiv de siguranță sau autocolant este deteriorat, ilizibil sau pierdut, reparați-l sau înlocuiți-l înainte de o nouă utilizare. De asemenea, strângeţi orice dispozitive de fixare desprinse.

Măsuri de siguranță pentru combustibil

Combustibilul este extrem de inflamabil şi exploziv. Un incendiu sau o explozie cauzată de combustibil vă poate arde pe dumneavoastră şi pe cei din jur.

  • Pentru a preveni o încărcare statică din cauza aprinderii combustibilului, plasaţi recipientul şi/sau maşina pe sol înainte de umplere, nu pe un vehicul sau obiect.

  • Umpleți rezervorul de combustibil într-un spațiu deschis, cu motorul rece. Fixați bine bușonul rezervorului și ștergeți scurgerile.

  • Nu manipulaţi combustibilul când fumaţi sau în apropierea unei flăcări deschise sau a scânteilor.

  • Depozitaţi combustibilul într-un rezervor de combustibil corespunzător şi nu o lăsaţi la îndemâna copiilor.

  • Când în rezervor există combustibil, înclinați mașina numai conform instrucțiunilor.

  • Dacă vărsați combustibil pe haine, schimbați-le imediat.

Umplerea rezervorului de combustibil

  • Pentru rezultate optime utilizați numai benzină curată, proaspătă (să nu fie mai veche de 30 de zile), fără plumb cu o cifră octanică de 87 sau mai mare (metodă de clasificare (R+M)/2).

  • Este acceptabil combustibilul oxigenat cu până la 10% etanol sau 15% MTBE în funcţie de volum.

  • Nu utilizaţi amestecuri cu etanol ale benzinei (precum E15 sau E85) cu mai mult de 10% etanol în funcţie de volum. Pot apărea probleme de performanţă şi/sau deteriorări ale motorului care este posibil să nu fie acoperite de garanţie.

  • Nu utilizaţi benzină cu conţinut de metanol.

  • Nu depozitați combustibil în rezervorul de combustibil sau în recipientele de combustibil de-a lungul iernii decât dacă este utilizat un stabilizator de combustibil.

  • Nu adăugați ulei în benzină.

Nu umpleți peste partea inferioară a gâtului rezervorului de combustibil (Figura 8).

g216203

Important: Pentru rezultate optime, achiziționați numai cantitatea de combustibil pe care estimați că o veți utiliza în următoarele 30 de zile. În caz contrar, puteți utiliza în orice moment un stabilizator/aditiv de combustibil pentru a menține prospețimea combustibilului pentru mai mult timp, conform specificațiilor producătorului stabilizatorului.

Verificarea nivelului uleiului de motor

Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați nivelul de ulei de motor și adăugați ulei, dacă este necesar.
  • oil_check_721 Checking the Oil
    g293231

    În timpul utilizării

    Siguranța în timpul utilizării

    Siguranța generală

    • Opriți motorul înainte de desfundarea mașinii și utilizați întotdeauna o tijă.

    • Staţi în spatele mânerelor şi la distanţă de gura de descărcare în timp ce utilizaţi maşina. Țineți fața, mâinile, picioarele și alte părți ale corpului, precum și hainele, la distanță de piesele mobile sau rotative.

    • Nu orientați niciodată evacuarea către persoane sau zone în care se pot înregistra daune ale proprietății.

    • Utilizați mașina cu foarte mare atenție. Nu vă angrenați în nicio activitate care vă poate distrage atenția; în caz contrar, se pot înregistra daune ale proprietății sau vătămări corporale.

    • Fiți precaut pentru a evita alunecarea sau căderea, mai ales când utilizați mașina în marșarier.

    • Aveți întotdeauna grijă când pășiți și țineți ferm de ambele mânere. Mergeți; nu alergați niciodată.

    • Fiți extrem de precaut când utilizați mașina pe o pantă.

    • Nu utilizați mașina în condiții de vizibilitate sau lumină precară.

    • Uitați-vă în spate și fiți atent când deplasați mașina în marșarier.

    • Atunci când nu curățați activ zăpada, întrerupeți alimentarea melcului.

    • Fiți extrem de precaut când utilizați mașina pe alei sau drumuri. Acordați atenție pericolelor ascunse sau traficului.

    • Nu încercați niciodată să efectuați reglaje cu motorul pornit, cu excepția celor prevăzute în instrucțiuni.

    • În cazul în care ați lovit un obiect, opriți motorul, scoateți cheia de contact și verificați mașina pentru a detecta eventualele avarii. Reparați orice avarie înainte de a porni mașina.

    • Dacă mașina are vibrații anormale, opriți motorul și verificați imediat care este cauza acestora.

    • Nu porniți motorul în spații închise; gazele de eșapament sunt periculoase.

    • Nu supraîncărcați mașina încercând să curățați zăpada prea repede.

    • Opriți motorul de fiecare dată când părăsiți poziția de utilizare, înainte de curățarea sau desfundarea colectorului, rotorului sau jgheabului de evacuare și când efectuați reparații, reglaje sau verificări.

    Pornirea motorului

    Note: Scoateţi mănuşa când împingeţi pistonul, astfel încât aerul să nu iasă din orificiul pistonului.

    Important: Nu utilizaţi pistonul sau maneta de şoc dacă motorul a fost pornit şi este fierbinte. Amorsarea excesivă poate inunda motorul şi poate preveni pornirea acestuia.

    Modele standard

    Recoil_721_Recoil Start 721 Snowthrower
    g257388

    Modele cu pornire electrică

    Electric_721_PowerClear 721 Electric Start
    g257387

    Note: Utilizaţi numai un cablu prelungitor cu diametrul de 1,29 mm, certificat UL, recomandat pentru utilizarea în exterior şi care nu este mai lung de 15 m.

    Atenţie

    Cablul electric se poate deteriora, cauzând şoc sau incendiu.

    Inspectaţi cu atenţie cablul electric înainte de a îl introduce într-o sursă de alimentare. În cazul în care cablul este deteriorat, nu îl utilizaţi pentru a porni maşina. Înlocuiţi sau reparaţi cablul deteriorat imediat. Pentru asistență, contactați un centru de service autorizat.

    Avertisment

    Dacă lăsaţi maşina conectată la o sursă de alimentare, cineva poate o porni accidental şi poate răni persoane sau poate provoca pagube materiale (doar modelele cu pornire electrică).

    Deconectaţi cablul de alimentare de fiecare dată când nu porniţi maşina.

    Cuplarea lamelor rotorului

    Pentru a cupla lamele rotorului, împingeţi bara de comandă spre mâner (Figura 12).

    g219303

    Decuplarea lamelor rotorului

    Pentru a decupla lamele rotorului, eliberaţi bara de comandă (Figura 13).

    g011230

    Oprirea motorului

    Pentru a opri motorul, rotiți cheia în sens invers acelor de ceasornic îN POZIțIA DE OPRIRE (Figura 14).

    g011433

    Reglarea jgheabului de evacuare şi deflectorului jgheabului

    Pentru a regla jgheabul de evacuare, apăsaţi declanşatorul de control Quick Shoot™ de pe partea dreaptă a mânerului şi mişcaţi-l în sus sau în jos de-a lungul mânerului. Dacă mişcaţi controlul în jos, mânerul va roti jgheabul de evacuare spre stânga; dacă mişcaţi controlul în sus, mânerul va roti jgheabul de evacuare spre dreapta (Figura 15).

    g006399

    Pentru a ridica sau coborî unghiul deflectorului jgheabului, apăsaţi declanşatorul de pe deflectorul jgheabului şi deplasaţi deflectorul jgheabului în sus sau în jos (Figura 16).

    g006398

    Curățarea unui jgheab de evacuare înfundat

    Pentru a curăţa jgheabul:

    • Opriţi motorul!

    • Aşteptaţi 10 secunde pentru a vă asigura că lamele rotorului nu se mai rotesc.

    • Utilizaţi întotdeauna un instrument de curăţare, nu mâinile.

    Indicaţii de exploatare

    Atenţie

    Lamele rotorului pot arunca pietre, jucării sau alte obiecte străine şi pot cauza rănirea gravă a operatorului sau trecătorilor.

    • Mențineți obiectele pe care lamele rotorului le pot prinde și proiecta la distanță de zona care va fi curățată.

    • Țineți copiii și animalele de companie la distanță de zona de utilizare.

    • După ce a nins, îndepărtaţi zăpada cât mai repede posibil.

    • Treceţi de mai multe ori pe fiecare brazdă pentru a asigura îndepărtarea completă a zăpezii.

    • Descărcați zăpada în direcția opusă vântului, de fiecare dată când este posibil.

    • Dacă mașina nu se propulsează în față pe suprafețele alunecoase sau în condiții de ninsoare abundentă, apăsați mânerul în față, dar lăsați mașina să lucreze în propriul său ritm.

    • Mașina poate lăsa urme de cauciuc pe beton proaspăt periat sau de culoare deschisă. Înainte de utilizare, testați mașina într-o zonă ascunsă. Aceste urme nu sunt permanente.

    După utilizare

    Siguranța după utilizare

    Siguranța generală

    • Nu depozitați niciodată mașina cu combustibil în rezervor într-o clădire în care sunt prezente surse de încălzire, precum boilere, radiatoare electrice cu convecție sau uscătoare electrice de rufe. Înainte de depozitarea mașinii în orice spațiu, lăsați motorul să se răcească.

    • Pentru informații importante privind depozitarea mașinii pentru mai mult de 30 de zile, consultați Înainte de depozitare.

    • Lăsați mașina să funcționeze timp de câteva minute după utilizare, pentru a preveni înghețarea colectorului și a rotorului.

    Prevenirea înghețului după utilizare

    • Lăsați motorul să funcționeze timp de câteva minute pentru a preveni înghețarea pieselor mobile. Opriți motorul, așteptați ca toate piesele mobile să se oprească și scoateți gheața și zăpada din mașină.

    • Curățați orice urmă de zăpadă și gheață de la baza jgheabului.

    • Rotiți jgheabul de evacuare la stânga și la dreapta pentru a-l curăța de orice acumulare de gheață.

    • Când cheia nu se află în contact, trageţi de câteva ori de mânerul demarorului cu recul sau conectaţi cablul electric la o sursă de alimentare şi la maşină şi apăsaţi butonul de pornire electrică o dată pentru a preveni îngheţarea demarorului cu recul şi/sau a demarorului electric (doar pentru modelele cu pornire electrică).

    • Pe condiții de zăpadă și vreme rece, anumite comenzi și piese mobile pot îngheța. Nu utilizați forță excesivă când încercați să acționați comenzile înghețate. Dacă întâmpinați dificultate la utilizarea oricăror comenzi sau piese, porniți motorul și lăsați-l să funcționeze timp de câteva minute.

    Întreţinere

    Program(e) de întreţinere recomandat(e)

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După prima oră
  • Verificaţi cablul de comandă şi reglaţi, dacă este necesar.
  • Verificați dispozitivele de fixare desprinse și strângeți-le, dacă este necesar.
  • După primele 2 ore
  • Schimbați uleiul de motor.
  • Înainte de fiecare folosinţă sau zilnic
  • Verificați nivelul de ulei de motor și adăugați ulei, dacă este necesar.
  • Anual
  • Verificaţi cablul de comandă şi reglaţi, dacă este necesar.
  • Inspectaţi lamele rotorului şi solicitaţi unui furnizor de servicii autorizat să înlocuiască lamele rotorului şi screperul, dacă este necesar.
  • Schimbați uleiul de motor.
  • Efectuaţi lucrări de service asupra bujiei şi înlocuiţi-o, dacă este necesar.
  • Verificați dispozitivele de fixare desprinse și strângeți-le, dacă este necesar.
  • Solicitați unui furnizor de servicii autorizat să verifice cureaua de transmisie și înlocuiți-o, dacă este necesar.
  • Anual sau înainte de depozitare
  • Pregătiți mașina pentru depozitare.
  • Siguranță în timpul întreținerii

    Citiți următoarele precauții privind siguranța înainte de a efectua operații de întreținere pe mașină:

    • Opriți motorul, scoateţi cheia din contact şi aşteptaţi oprirea oricărei mișcări înainte de a părăsi poziţia operatorului. Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.

    • Purtați ochelari de protecție de fiecare dată când reglați sau reparați mașina pentru a vă proteja ochii împotriva obiectelor care pot fi proiectate de mașină.

    • Verificați toate dispozitivele de fixare la intervale frecvente pentru a vă asigura că sunt bine strânse, astfel încât mașina să se afle în stare sigură de funcționare.

    • Nu modificați setările regulatorului motorului.

      Cumpărați doar piese de schimb și accesorii originale Toro.

    Verificarea şi reglarea cablului de comandă

    Verificarea cablului de comandă

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După prima oră
  • Verificaţi cablul de comandă şi reglaţi, dacă este necesar.
  • Anual
  • Verificaţi cablul de comandă şi reglaţi, dacă este necesar.
  • Deplasaţi bara de comandă în spate către mâner pentru a elimina jocul cablului de comandă (Figura 17).

    g011233

    Note: Asiguraţi-vă că între bara de comandă şi mâner există un spaţiu de 2 - 3 mm (Figura 17).

    Important: Cablul de comandă trebuie să aibă un anumit joc atunci când decuplaţi bara de comandă de pe lamele rotorului pentru a oprire corespunzătoare.

    Reglarea cablului de comandă

    1. Glisaţi în sus capacul arcului şi desprindeţi arcul de pe tija de reglare (Figura 18).

      g006402

      Note: Puteţi trage în sus de tija de reglare şi de cablu pentru a simplifica desprinderea arcului.

    2. Dacă este necesar, deplasaţi garnitura în Z la un orificiu superior sau inferior de pe tija de reglare pentru a obţine un spaţiu de 2 - 3 mm între bara de comandă şi mâner (Figura 18).

      Note: Deplasarea garniturii în Z într-o poziţie superioară reduce distanţa dintre bara de comandă şi mâner; deplasarea într-o poziţie inferioară creşte spaţiul.

    3. Prindeţi arcul pe tija de reglare şi glisaţi capacul arcului peste tija de reglare.

    4. Verificați reglarea; consultați Verificarea cablului de comandă.

      Note: După utilizare prelungită, cureaua de transmisie se poate uza şi îşi poate pierde întinderea corespunzătoare. În cazul în care cureaua de transmisie alunecă (în secvenţe continue) din cauza încărcăturii grele, deconectaţi arcul de pe tija de reglare şi mişcaţi capătul superior al arcului către orificiul care este mai îndepărtat de punctul de articulaţie de pe bara de comandă (Figura 19). Apoi conectaţi arcul la tija de reglare şi reglaţi cablul de comandă.

      g011232

      Note: Cureaua poate aluneca (scârţâi) în condiţii de umezeală; pentru a usca sistemul de acţionare, porniţi rotorul şi turaţi-l fără sarcină timp de 30 de secunde.

    Inspectarea lamelor rotorului

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Anual
  • Inspectaţi lamele rotorului şi solicitaţi unui furnizor de servicii autorizat să înlocuiască lamele rotorului şi screperul, dacă este necesar.
  • Înainte de fiecare sesiune, verificaţi lamele rotorului în privinţa uzurii. Când marginea unei lame a rotorului s-a uzat până la orificiul care indică uzura, solicitaţi unui centru de service autorizat să înlocuiască lamele rotorului şi screperul (Figura 20).

    g011544

    Schimbarea uleiului de motor

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    După primele 2 ore
  • Schimbați uleiul de motor.
  • Anual
  • Schimbați uleiul de motor.
  • Dacă este posibil, turați motorul timp de câteva minute înainte de schimba uleiul pentru a îl încălzi. Uleiul cald curge mai bine și transportă mai mulți agenți de contaminare.

    Specificații ulei de motor

    Capacitate ulei de motor0,60 l*
    Vâscozitate uleiConsultați Figura 23.
    Clasificare de service APISJ sau superioară

    *După ce îndepărtați uleiul din carter, în acesta rămâne ulei rezidual. Nu umpleți carterul cu ulei până la capacitatea maximă. Umpleți carterul cu ulei conform instrucţiunilor din pașii care urmează.

    OIL_CHANGE721_Power Clear 721
    1. Scurgeţi combustibilul din rezervorul de combustibil într-un recipient de combustibil aprobat, sau turaţi motorul până se opreşte.

    2. Deplasați mașina pe o suprafață uniformă.

    3. Poziționați o tavă de golire a uleiului sub buşonul de golire a uleiului, scoateţi buşonul de golire a uleiului şi înclinaţi maşina în spate şi scurgeţi uleiul uzat în tava de golire a uleiului (Figura 21).

      g006372
    4. După scurgerea uleiului uzat, readuceți mașina în poziție de operare.

    5. Montați bușonul de golire a uleiului și strângeți-l bine.

    6. Curăţaţi zona din jurul capacului de umplere/jojei de ulei.

    7. Deşurubaţi joja de ulei și îndepărtați-o (Figura 22).

      g006316
    8. Turnați cu grijă în tubul de umplere cu ulei o cantitate de aproximativ 3/4 din capacitatea motorului.

      Note: Puteţi înclina puţin maşina în faţă (mâner în sus) pentru a simplifica operaţiunea de adăugare a uleiului. Ţineţi minte să readuceţi maşina în poziţie de operare înainte de a verifica nivelul de ulei.

      Important: Nu înclinaţi maşina complet în faţă, deoarece combustibilul se poate scurge din maşină.

      Utilizaţi Figura 23 pentru a selecta cea mai bună vâscozitate a uleiului pentru domeniul de temperatură exterioară aşteptat.

      g011606
    9. Așteptați 3 minute ca uleiul să se așeze în motor.

    10. Ștergeți joja cu o lavetă curată.

    11. Cu mașina în poziție de utilizare, introduceți joja în tubul de umplere cu ulei, dar fără a înșuruba și apoi îndepărtați joja.

    12. Verificaţi nivelul de ulei indicat pe jojă.

      • Dacă nivelul de ulei indicat de jojă este prea scăzut, turnați cu grijă o cantitate mică de ulei în tubul de umplere, așteptați 3 minute și repetați pașii de la 10 la 12 până când nivelul de ulei indicat de jojă va fi corect.

      • Dacă nivelul de ulei indicat de jojă este prea ridicat, îndepărtați excesul de ulei până când nivelul de ulei indicat de jojă va fi corect.

      Important: Dacă nivelul de ulei din motor este prea scăzut sau prea ridicat și porniți motorul, este posibil să defectați mașina.

    13. Instalați joja în siguranță în tubul de umplere cu ulei.

    14. Ştergeţi orice urmă de ulei vărsat.

    15. Reciclați în mod corespunzător uleiul uzat.

    Service-ul bujiei

    Interval de întreţinere şi serviceProcedură de întreţinere
    Anual
  • Efectuaţi lucrări de service asupra bujiei şi înlocuiţi-o, dacă este necesar.
  • Utilizaţi o bujie NGK BPR6ES sau Champion RN9YC sau echivalent.

    1. Opriți motorul și așteptați până la oprirea tuturor pieselor mobile.

    2. Rotiţi jgheabul de evacuare astfel încât să fie orientat înainte.

    3. Scoateţi jgheabul de evacuare, mânerul jgheabului de evacuare şi sigiliul jgheabului îndepărtând 3 şuruburi mari şi 1 şurub mic (Figura 24).

      g006489
    4. Scoateţi cele 4 şuruburi care strâng carcasa (Figura 25).

      g011435
    5. Scoateți bușonul rezervorului.

    6. Scoateţi carcasa (Figura 25).

    7. Montați bușonul rezervorului.

    8. Deconectaţi cablul bujiei.

    9. Curăţaţi zona din jurul bujiei.

    10. Scoateţi bujia din chiulasa cilindrului.

      Important: Înlocuiţi o bujie crăpată, stricată sau murdară. Nu curăţaţi electrozii, deoarece nisipul care pătrunde în cilindru poate deteriora motorul.

    11. Reglați decalajul bujiei la 0,76 mm, așa cum este indicat în (Figura 26).

      g000533
    12. Montaţi bujia şi strângeți-o la un cuplu de 27 - 30 N∙m.

    13. Conectaţi cablul la bujie.

      Note: Asiguraţi-vă că tubul de aerisire este deasupra cablului bujiei, conform indicaţiilor din Figura 27.

      g011440
    14. Scoateți bușonul rezervorului.

    15. Fixați carcasa cu ajutorul şuruburilor pe care le-aţi scos în etapa 4.

      Note: Asiguraţi-vă că atât carcasa superioară, cât şi cea inferioară se potrivesc în canalele laterale.

    16. Montați bușonul rezervorului.

    17. Montaţi sigiliul jgheabului, jgheabul de evacuare şi mânerul jgheabului de evacuare pe maşină utilizând elementele pe care le-aţi scos în etapa 3.

      Note: Şurubul mic trece prin orificiul mic din sigiliul jgheabului din partea frontală a deschiderii jgheabului de evacuare.

    Înlocuirea curelei de transmisie

    În cazul în care cureaua de transmisie este uzată, este îmbibată în ulei, fisurată excesiv, deteriorată sau avariată într-un alt mod, înlocuiți-o.

    1. Înlocuiți cureaua de transmisie prin scoaterea celor 3 șuruburi, așa cum este indicat în Figura 28.

      g008238
    2. Desprindeți arcul frânei din brațul rolei de ghidare pentru a elibera întinderea curelei de transmisie (Figura 28).

    3. Scoateți șurubul și șaiba curbată care fixează fulia rotorului (Figura 28).

    4. Scoateți fulia rotorului și cureaua de transmisie (Figura 28).

    5. Montați noua curea de transmisie, fixând-o după cum se indică în Figura 29.

      g008317

      Note: Mai întâi, montați noua curea de transmisie în jurul fuliei motorului, apoi în jurul fuliei rolei de ghidare și apoi în jurul fuliei rotorului poziționat deasupra arborelui de transmisie (Figura 28).

    6. Montați fulia rotorului pe arborele de transmisie (Figura 28).

    7. Montați șaiba curbată și șurubul fuliei rotorului și strângeți-le bine (Figura 28).

      Note: Partea concavă a șaibei curbate se poziționează spre exteriorul fuliei.

    8. Montați arcul frânei pe brațul rolei de ghidare (Figura 29).

    9. Montaţi cureaua de transmisie cu ajutorul şuruburilor pe care le-aţi scos în etapa 1.

      Note: Asigurați-vă că reglajul curelei de transmisie este corect și aceasta funcționează corespunzător; consultați Verificarea cablului de comandă și Reglarea cablului de comandă.

    Reglarea controlului Quick Shoot

    Dacă există un joc mai mare de 13 mm în cablul Quick Shoot (Figura 30) sau jgheabul de evacuare nu se roteşte la stânga şi la dreapta în unghiuri egale, reglaţi cablurile de control Quick Shoot.

    g006514
    1. Slăbiţi cele 2 cleme ale cablului de control Quick Shoot (Figura 31).

      g006406
    2. Poziţionaţi controlul Quick Shoot între cele 2 săgeţi amplasate în partea dreaptă a mânerului superior (Figura 32).

      g006405
    3. Rotiţi jgheabul de evacuare astfel încât să fie orientat drept înainte, iar săgeata de pe spatele jgheabului de evacuare să fie aliniată cu săgeata de pe carcasă (Figura 33).

      g006521
    4. Ţineţi jgheabul de evacuare în poziţia îndreptat înainte, trageţi cadrul de cablu inferior în jos până când eliminaţi jocul cablului, şi strângeţi ferm şurubul de pe clema cablului inferior (Figura 34).

      g006512
    5. Trageţi cadrul cablului superior în faţă până când eliminaţi jocul cablului şi strângeţi ferm şurubul de pe clema cablului superior (Figura 35).

      g006513

      Note: Nu supuneţi cablurile unei tensiuni excesive. În cazul în care cablurile sunt supuse unei tensiuni excesive, Quick Shoot va opera cu dificultate.

    Depozitare

    Depozitarea în siguranță

    • Opriți motorul, scoateţi cheia din contact şi aşteptaţi oprirea oricărei mișcări înainte de a părăsi poziţia operatorului. Lăsați mașina să se răcească înainte de reglarea, repararea, curățarea sau depozitarea acesteia.

    • Vaporii eliberați de combustibil sunt foarte inflamabili, explozivi și periculoși, dacă sunt inhalați. Dacă depozitați mașina într-o zonă cu o flacără deschisă, vaporii eliberați de combustibil se pot aprinde și pot cauza o explozie.

    • Nu depozitați niciodată mașina într-o casă (zonă de locuit), subsol sau orice altă zonă în care pot fi prezente surse de încălzire, precum boilere și radiatoare electrice cu convecție, uscătoare electrice de rufe, cuptoare și alte echipamente asemănătoare.

    • Nu înclinaţi maşina în faţă sau în spate cu combustibil în rezervorul de combustibil, deoarece combustibilul se poate scurge din maşină.

    • Nu depozitaţi maşina cu mânerul înclinat spre sol; în caz contrar, uleiul se poate scurge în cilindrul motorului şi apoi pe sol, iar motorul nu va porni.

    Depozitarea maşinii

    1. La ultima realimentare a sezonului, adăugaţi stabilizator de combustibil în combustibilul proaspăt, conform instrucţiunilor producătorului stabilizatorului.

      Important: Nu depozitați combustibilul pentru o perioadă mai lungă decât cea sugerată de producătorul stabilizatorului de combustibil.

    2. Turați motorul timp de 10 minute pentru a distribui combustibilul condiționat prin sistemul de alimentare cu combustibil.

    3. Opriți motorul, lăsați-l să se răcească și scurgeți combustibilul din rezervorul de combustibil sau turați motorul până se oprește.

    4. Porniți motorul și turați-l până se oprește.

    5. Aplicați un șoc motorului sau amorsați-l, porniți-l o a treia oară și turați motorul până când nu mai pornește.

    6. Goliți combustibilul din carburator prin bușonul de golire al carburatorului într-un recipient de benzină aprobat.

    7. Eliminaţi în mod corespunzător combustibilul neutilizat. Reciclați-l în funcție de codurile locale sau utilizați-l în automobil.

    8. Schimbați uleiul de motor cât timp motorul este cald. Consultați Schimbarea uleiului de motor.

    9. Scoateți bujia; consultați Service-ul bujiei.

    10. Introduceți 10 ml (2 linguri) de ulei în orificiul bujiei.

    11. Montați manual bujia și apoi strângeți-o la un cuplu între 27 și 30 N∙m.

    12. Când cheia nu se află în contact, trageţi uşor mânerul demarorului cu recul pentru a unge cu ulei interiorul cilindrului.

    13. Curățați mașina.

    14. Retușați suprafețele zgâriate cu vopsea disponibilă de la un furnizor de servicii autorizat. Nisipul a afectat zonele înainte de vopsire, utilizați un agent de prevenire a formării ruginii pentru a împiedica ruginirea pieselor metalice.

    15. Strângeți orice dispozitive de fixare desprinse. Reparați sau înlocuiți orice piese deteriorate.

    16. Acoperiți mașina și depozitați-o într-un loc curat, uscat, la distanță de copii. Înainte de depozitarea mașinii în orice spațiu, lăsați motorul să se răcească.